ΔΙΚΤΥΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
για το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
net@ece.ntua.gr

πρωτοβουλίες - παρεμβάσεις | Κινήματα: στην Ευρώπη, διεθνώς


τι είναι το δίκτυο
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ως πανεπιστημιακοί που αγωνιστήκαμε μαζί με τους φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση (Διαδικασία Μπολόνια, Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας) θεωρούμε παρακαταθήκη τους αγώνες της ΠΟΣΔΕΠ και τις κατακτήσεις του πανεπιστημιακού κινήματος. Μέσα από τις δυσμενέστερες συνθήκες που δημιουργεί η ανακατάληψη της ΠΟΣΔΕΠ από το “εκσυγχρονιστικό” μπλοκ συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε τον κόμβο “Δίκτυο Πληροφόρησης και Συντονισμού για το Πανεπιστημιακό Κίνημα” για να μην πάψει να ακούγεται η φωνή όσων υπερασπίζονται τις κατακτήσεις της ΠΟΣΔΕΠ και του πανεπιστημιακού κινήματος, όσων επιμένουν να συνεχίζουν τον αγώνα μαζί με το φοιτητικό κίνημα.

περισσότερα ...ΚΑΛΕΣΜΑ

Θέλουμε αυτός ο κόμβος να αποτελέσει σημείο συνάντησης για εκείνους και εκείνες που πιστεύουν σε μία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, σε ένα πανεπιστήμιο απελευθερωμένο από τη διαπλοκή με την οικονομική και πολιτική εξουσία, ανοιχτό στην κοινωνία και εχθρικό προς την εμπορευματοποίηση της έρευνας και της γνώσης.
. . . .

Γιατί η δημιουργικότητα, η αξιοπρέπεια και ο αγώνας των πανεπιστημιακών είναι απαραίτητες εάν θέλουμε να έχουμε ένα πανεπιστήμιο που να αναλογεί στις σύγχρονες κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, που να είναι ανοιχτό στην κριτική σκέψη και πράξη, που να συμβάλει στην υπόθεση της κοινωνικής χειραφέτησης.

περισσότερα ...