Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 3 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 4202 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
1669679 Τα ίδια στελέχη παραδέχονται πάντως ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ένας απολύτως πειστικός τρόπος ώστε ο πρωθυπουργός να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής για την αντιμετώπιση «εθνικού θέματος εξαιρετικής σημασίας».
1673111 Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο κ. Γεωργακόπουλος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την παραχώρηση της άδειας παραμονής στο συγκεκριμένο πρόσωπο.
1620715 Ομως, πέραν της χιουμοριστικής πλευράς της υπόθεσης, η κυβέρνηση κατέστησε χθες απολύτως σαφές ότι είναι αποφασισμένη να μη θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη Κλίντον, «τώρα μάλιστα που όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί», όπως είπε αρμόδια πηγή.
1654256 «Τόσο το ίδρυμα όσο και ο "Ελεύθερος Τύπος" δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με οποιασδήποτε μορφής προμήθειες ή εργολαβίες του Δημοσίου, που αποτελούν την ουσία της διαπλοκής.
1636370 Με τον πρόεδρο της Ν.Δ. δεν έχω καμία απολύτως επαφή, ούτε εγώ με αυτόν ούτε αυτός μαζί μου...
1655011 Αξιολογούν επίσης αρνητικά τη διαπλοκή της διοίκησης με την πολιτική, απορρίπτοντας τις πολιτικές παρεμβάσεις, αφού το 67,42% επιθυμεί η πολιτική και η διοίκηση να είναι απολύτως διαχωρισμένες.
1472873 Είμαστε μια κυβέρνηση απολύτως προσγειωμένη.
1658465 Πάντως, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι απολύτως συγκρίσιμα.
1659690 «Θεωρώ απολύτως λογική την εξέλιξη που εμφανίζεται στη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών, στιγμιαία απεικόνιση της οποίας αποτελεί η δημοσκόπηση της "Οπίνιον", στο λεκανοπέδιο.
1637622 Είναι κάτι απολύτως φυσικό, ιδιαίτερα στην εποχή μας».
1666799 Μετά την επίθεση, δόθηκε εντολή στο προσωπικό της πρεσβείας -που δεν είναι απολύτως απαραίτητο- να εγκαταλείψει το χώρο, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις δυτικές πρεσβείες της Μόσχας.
1667242 Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα, που είναι 23 δισ. δολ., κρίνονται από την ΤτΕ απολύτως επαρκή «για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πίεσης.
1662610 Δεν υπάρχει κανένα απολύτως εμπόδιο για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Δημοκρατία της Κύπρου, ένα κράτος αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα, που λειτουργεί στο ελεύθερο κομμάτι του νησιού.
1671493 Οι Έλληνες Γιατροί θεωρούν ότι αντιπροσωπεύουν απολύτως τις αρχές που διακήρυξαν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» από την ίδρυσή τους.
1672191 Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης δήλωνε χθες ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορά «μια συγκεκριμένη περίπτωση διαφορετικής συνταξιοδοτικής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά το παρελθόν», διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων».
1665131 Βέβαια, σε έναν βαθμό, κάτι τέτοιο είναι απολύτως δικαιολογημένο καθώς η χώρα μας δεν μετέχει προς το παρόν στη νομισματική ένωση.
1681289 «Είμαι απολύτως σύμφωνος, θα γυρίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, θα βγάλει νέους παίκτες και η ομάδα θα αποκτήσει την έδρα που της λείπει.
1662556 «Είμαι πολύ ευχαριστημένος και εξεπλάγην, δεν έμεινα απολύτως έκπληκτος, αλλά δοκίμασα μια μικρή έκπληξη», δήλωσε ο Ρόμπερτ Μαντέλ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες».
1469320 Την περασμένη Δευτέρα η συνεργάτις του Κόφι Ανάν, Ελιζαμπέτ Ρεν, είχε δηλώσει ότι η «ευλογία» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι «απολύτως απαραίτητη» σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης.
1470406 Κι όταν, όπως είναι απολύτως φυσικό, τον κοιτάξεις λίγο περίεργα σπεύδει να διευκρινίσει:
1673221 - Ότι η πρόσβαση του «έντυπου τύπου» στα ακροατήρια πρέπει να είναι απολύτως ανεμπόδιστη.
1660203 «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να συμβάλουμε στη μεγαλύτερη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και στον περιορισμό των στρεβλωτικών εμπορικών μέτρων, υπό τον όρο ότι και οι εταίροι μας θα κάνουν το ίδιο», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
1621197 Για τους ηθοποιούς είναι λυμένο το πρόβλημα: κανένας νεωτερισμός δεν έχει κανένα απολύτως νόημα όταν το συνολικό αποτέλεσμα είναι μια φόλα.
1654489 «Τίποτε απολύτως», συμφωνεί και ο Κώστας Πετρόπουλος.
1654611 Αμέσως όμως αποσαφήνισε ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι «δεν πρόκειται για δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού στρατού υπό ενιαία διοίκηση, ούτε απόπειρα υπό οποιαδήποτε μορφή ή σχήμα να υποκατασταθεί το ΝΑΤΟ ή να το ανταγωνιστούμε, να είμαστε απολύτως σαφείς γι' αυτό».
1672755 Κάθε εταιρεία μπορεί να εκδώσει μετοχές για το κοινό, αλλά πρέπει να δηλώσει απολύτως την ακριβή αξία των μετοχών σε σύγκριση με τα κεφάλαια της επιχείρησης.
1682173 Ο Πούτιν δήλωσε από το Ελσίνκι ότι έγινε όντως μία ειδική επιχείρηση από τις ρωσικές δυνάμεις στην Τσετσενία για να εμποδιστούν τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά είπε ότι η επιχείρηση δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την επίθεση στην αγορά του Γκρόζνι, ενέργεια που χαρακτήρισε «σύγκρουση μεταξύ αντιπάλων ομάδων».
1673351 Ο πρωθυπουργός κάλυψε απολύτως τον Γ. Παπανδρέου για τις δηλώσεις του περί του «περιορισμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».
1673144 - Ότι η πρόσβαση του «έντυπου τύπου» στα ακροατήρια πρέπει να είναι απολύτως ανεμπόδιστη.
1673593 Οι απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα δεν είναι απολύτως σαφείς, ιδιαίτερα μάλιστα αν ισχύει η εκτίμηση ότι η άποψη του Γ. Λούλη περί «φθαρμένου προϊόντος με ικανό αρχηγό» ήταν η έγκαιρη δημιουργία ενός «άλλοθι» σε περίπτωση ήττας της Ν.Δ., με στόχο να μείνει στο απυρόβλητο ο Κ. Καραμανλής.
1656885 Υπάρχει ωστόσο και μια απολύτως αρνητική όψη, που είναι εκείνη του κατακερματισμού και της αποδιάρθρωσης των υπαρχόντων κοινωνικών συστημάτων.
1619745 «Η Τουρκία προκειμένου να πάρει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας, όχι μόνο δεν έκανε ούτε ένα βήμα εκδημοκρατισμού, όχι μόνο δεν προέβη σε καμία θετική χειρονομία απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και εμμένει απολύτως σε όλες τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της.
1673709 Με την Πόρτο, για παράδειγμα, οι περίπου οκτώ χιλιάδες ευγενέστατοι νορβηγοί φίλαθλοι που βρίσκονταν στις εξέδρες, χειροκροτούσαν, καθιστοί φυσικά και απολύτως κόσμιοι, τις καλές προσπάθειες της ομάδας τους.
1684435 Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων) και των καταστηματαρχών (σουπερμάρκετ κ.λπ.), ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί τώρα να απαλύνει το περιεχόμενο της τροπολογίας, εμμένοντας ωστόσο στην ουσία της (που οδηγεί λειτουργία της αγοράς και τις αργίες), ενώ επιτίθεται, με δήλωσή του, κατά «σχετικών και ασχέτων», ισχυριζόμενος ότι «δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα».
1623156 Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με τους φιλάθλους ούτε με την ομάδα, η οποία είναι απολύτως εντάξει απέναντί μου.
1682662 Στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως η τακτική που ακολουθήθηκε στην υπόθεση των κουλοχέρηδων, πέτυχε απολύτως, αφού εκτός των άλλων αιφνιδίασε την κυβέρνηση, η οποία δεν πίστευε ότι η Ν.Δ. θα «ανεβάσει» αντιπολιτευτικά το θέμα.
1685132 Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε ότι αν, απ' τη μια μεριά, τηρηθεί απολύτως η ανωνυμία, από την άλλη, αυτή η πράξη θα έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, γιατί μόνο έτσι θα έβρισκε δικαίωση η μεγάλη αυτή θυσία.
1691646 Η ΔΕΗ παρακαλεί τους καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση στα απολύτως απαραίτητα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.
1685193 Η δικαστική απόφαση (ισχύει προσωρινά μέχρι την εκδίκαση κύριας αγωγής) είναι κόλαφος για τους υπεύθυνους του Μαιευτηρίου, αφού δεν δέχεται καμία από τις εξηγήσεις τους και συμφωνεί απολύτως με το περιεχόμενο της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι γονείς ζητώντας αποζημίωση (1.400. 000 δραχμές το μήνα), ώστε να μπορέσει το παιδί να αντιμετωπίσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την αρρώστια του.
1685362 Ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Πλάνετ» επισήμανε ότι η πρόταση αυτή εμπεριέχει έναν ισχυρό πολιτικοϊδεολογικό συμβολισμό, δεν είναι φωτοβολίδα, ο ΣΥΝ τη θεωρεί απολύτως ορθή με ένα συγκεκριμένο πολιτικό σκεπτικό και σ' αυτήν θα επιμείνει μέχρι τέλους.
1686423 Εκτιμώ πως το σύνθημα παραπέμπει απολύτως στον ιδεολογικό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα του σοσιαλιστικού κινήματος.
1687548 Άλλωστε, ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές, δεδομένου ότι από εδώ και πέρα η πρωτοβουλία, σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι απολύτως στα χέρια της κυβέρνησης.
1687602 Πιστεύω απολύτως ότι πρέπει να τις ενθαρρύνει.
1674562 «Οι αμερικανικές επεμβάσεις στην πολιτική ζωή της χώρας επί δεκαετίες, η επιβολή της δικτατορίας και ο διαμελισμός της Κύπρου έχουν δημιουργήσει αισθήματα που είναι βαθιά ριζωμένα και απολύτως δικαιολογημένα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
1620184 Το άρθρο 12 της Συνθήκης είναι απολύτως σαφές, όπως και το άρθρο 15, που αναφέρεται στα Δωδεκάνησα.
1646897 Όταν η Τουρκία θα πληροί τους όρους που της έχουν τεθεί, δηλαδή κάνει τα αναγκαία βήματα για τον εκδημοκρατισμό, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αποδοχή του Διεθνούς Δικαίου για την επίλυση διαφορών κ.τ.λ., δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
1618985 «Απολύτως.
1680818 Είναι απολύτως φυσιολογικές, αν λάβουμε υπ' όψιν μας την έλλειψη επενδυτικής κουλτούρας.
1690603 ΔΕΝ EINAΙ πολιτικό θέμα, δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση και άρα, απολύτως λογικά, δεν θα πρέπει να ανησυχεί.
1690994 «Μαγνητικές, Ηλεκτρικές και Ηλεκτρομαγνητικές Μέθοδοι στη Σεισμολογία και Ηφαιστειολογία», ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Κώστας Νομικός, παρουσιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνάς του στους 8 σταθμούς του Τηλεμετρικού Δικτύου, κατά το διάστημα από 1 έως 17 Σεπτεμβρίου και τονίζοντας ότι είναι αποτελέσματα πολύ πρώιμα, οπότε δεν μπορούν να είναι και απολύτως ασφαλή.
1692276 ΟΣΑ δεν αντέχουν, να κατεδαφιστούν, αν δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν και να γίνουν απολύτως ασφαλή.
1691935 «Φόβο, που μερικές φορές αγγίζει τα όρια του πανικού και ταυτόχρονα αλληλεγγύη που είναι απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα, γιατί νιώθουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.
1693102 Και τι να πεις και πώς να πείσεις, όταν οι πάντες έχουν μετατραπεί σε... σεισμολόγους που αν δεν ξέρουν με... ακρίβεια τι πρόκειται να επακολουθήσει έχουν κάποια «έγκυρη» πληροφορία που κάπου, κάποιος, που την είχε ακούσει πιο... κάπου τους την μετέφερε απολύτως εμπιστευτικά για να πάρουν τα μέτρα τους.
1696809 - Ήταν από καλή έως απολύτως ικανοποιητική.
1695190 Ο δημοφιλής δήμαρχος της Μόσχας, Γιούρι Λουζκόφ, επανέλαβε περισσότερο ενισχυμένη την αρχική του άποψη, τονίζοντας πως «είναι απολύτως σαφές ότι η ισχυρή έκρηξη στη Μόσχα αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια».
1695191 «Δεν πρόκειται πλέον περί θεωρίας, είναι απολύτως σαφές», δήλωσε ο Λουζκόφ, ύστερα από συνάντηση που είχε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
1687817 Έτσι απολύτως ...φυσιολογικά ακόμα και στο τελευταίο χωριό, ακόμα και στην πιο άσχετη παρέα, το μείζον θέμα συζήτησης ήταν πού θα πάει η Σοφοκλέους, ποια είναι τα χαρτιά που γρήγορα και ανώδυνα θα μας οδηγήσουν στο κλαμπ των πλουσίων.
1706176 «Συμφωνώ απολύτως με την πρόταση της "Ε"».
1704360 Απολύτως τίποτα.
1695727 Σύμφωνα μάλιστα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, για τις δυο αυτές περιπτώσεις τα στοιχεία εκτός από συγκλονιστικά είναι τόσο σοβαρά, που οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι οι υπεύθυνοι όταν εντοπιστούν θα φτάσουν μέχρι το εδώλιο.
1706534 Και αυτό είναι απολύτως εφικτό σε ένα σύστημα οικονομικής δημοκρατίας, δηλαδή ισοκατανομής τής οικονομικής δύναμης, που θα ενείχε ένα στοιχείο «αγοράς» (μέσω της δημιουργίας μιας τεχνητής «αγοράς», η οποία θα εξασφάλιζε την πραγματική ελευθερία επιλογής, χωρίς να οδηγεί στα προβλήματα που συνδέονται με τις πραγματικές αγορές) και ένα στοιχείο δημοκρατικού σχεδιασμού, που θα θεμελιωνόταν στις αποφάσεις των συνελεύσεων των πολιτών.
1696405 Απολύτως θεμιτή η τακτική αυτή, θ' απαντήσουν ενδεχομένως κάποιοι.
1703762 Η πολιτεία τώρα καλείται να τοποθετηθεί σε ένα αγγλικό κείμενο 5 σειρών, που δεν λέει απολύτως τίποτα.
1706396 Ενα απ' αυτά τα γεωδυναμικά φαινόμενα, η σεισμικότητα, ως αποτέλεσμα κινήσεων εφελκυσμού (διάτασης) και συμπίεσης (σύνθλιψης), χαρακτηρίζει τον ελλαδικό χώρο και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους μας ότι πρέπει να μάθουμε να συζούμε με τους σεισμούς.
1697181 Δεν έχω λοιπόν καμία απολύτως ευθύνη διά τας τυχόν ενεργείας των.
1697174 Με τον δημοσιογράφο που υπαινίσσεσθε δεν έχω απολύτως καμία συνεργασία, ούτε έχει πλέον από δεκαετίας καμία πνευματική εξάρτηση.
1697569 Πρέπει, είπε, και οι μεγαλομέτοχοι, αλλά και οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο να δηλώνουν, απολύτως, τις συναλλαγές που τους αφορούν, ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς λειτουργεί το Χρηματιστήριο.
1674604 Ομοίως, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, από τη Λάρισα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά απολύτως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Ελλάδας.
1676614 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε απολύτως τον υπουργό, ο οποίος έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να απαντήσει, όπως του έχει υποδείξει ο πρωθυπουργός.
1680713 Οι διαδικασίες που τηρήθηκαν ήταν απολύτως σωστές.
1707041 Μπορεί ο κ. Βαρώτσος να μην είχε καμία απολύτως επιτυχία στην πρόβλεψη των σεισμών από επιστημονική άποψη, αλλά είναι έξυπνος άνθρωπος και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα αν αφιερωνόταν στην πρόβλεψη των λίμιτ απ στο Χρηματιστήριο».
1711157 Συχνά οι επιφυλάξεις της επίσημης επιστήμης είναι απολύτως δικαιολογημένες.
1710834 ΓΡΗΓΟΡΑ διαπιστώθηκε από μαθητές και γονείς ότι η διαβεβαίωση δεν είχε κανένα απολύτως αντίκρισμα.
1705025 Το ένα ότι θα σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων απολύτως και το δεύτερο, που είναι το πιο σημαντικό, ότι δεν θα αλλάξουν τα σύνορα, ό,τι και να είναι τα σύνορα, δεν θα αλλάξουν.
1710836 KAΙ ΕΦΤΑΣΕ στο χειρότερο από το πείσμα των παραγόντων του υπουργείου Παιδείας και την εμμονή τους να εφαρμόσουν ένα σύστημα πρόχειρα σχεδιασμένο και με τεράστιες αδυναμίες, χωρίς να δέχονται καμιά απολύτως αλλαγή.
1705032 Και οι σεισμοί έδωσαν μια συναισθηματική φόρτιση, η οποία βοήθησε απολύτως στην κατεύθυνση αυτή και από αυτό το «μομέντουμ» το ευνοϊκό είναι ανάγκη να επωφεληθεί η πολιτική και της Ελλάδος και της Τουρκίας.
1705036 Όχι απολύτως, δηλαδή εδώ είναι δύο παράγοντες οι οποίοι αλληλοεπηρεάζονται.
1717202 «Απολύτως, karroten!
1693125 Μελετάει συνεχώς, είναι περίεργος (δηλαδή, το «γιατί» τον απασχολεί αδιάκοπα), δεν εκφέρει ποτέ άποψη εάν δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένη και «απεχθάνεται τους αεριτζήδες του χώρου».
1677214 Και βέβαια είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς από τους πάλαι ποτέ...πελάτες τους (φέτος οι όροι αντιστράφηκαν) προκειμένου να είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν θα τους υποσκελίσει η Μόλντε, που έχει έναν βαθμό λιγότερο (τρεις έναντι τεσσάρων) και υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική τη Ρεάλ.
1677736 Στην αρχή, θα γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες εργασίες.
1701805 Δεν κέρδισαν απολύτως τίποτε οι δύο γείτονες.
1702749 Περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα και τυπικά και προσπαθεί μέσα από τις δυνατές προπονήσεις να δώσει δείγματα της δουλειάς.
1680342 (Πάντως, η παράταση που τελικώς δόθηκε τότε στο γιο του Αλιμουτσάι φέρεται ως απολύτως νόμιμη).
1712035 Από την προσάραξη το «Αφροδίτη 2» υπέστη ρήγμα στον πρωραίο έλικά του (στεγανό σημείο), ένα τσιπ έπαθε σοβαρές ζημιές, ενώ κανείς από τους επιβάτες δεν έπαθε απολύτως τίποτε.
1711544 Υπό αυτό το πρίσμα, ο Κ. Σημίτης δίνει με κάθε ευκαιρία κατηγορηματική εντολή στα στελέχη του «να μην ανοίγουν κανένα απολύτως θέμα», όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ή το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
1713617 Η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλος εναντίον καθηγητών, γονέων και μαθητών για τα αλλοιωμένα γραπτά που εντοπίστηκαν στο βαθμολογικό κέντρο της Πεύκης, η έρευνα (ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες) για παρόμοια περιστατικά στην Ηλιούπολη και τη Σαλαμίνα και η αποκάλυψη των νέων κρουσμάτων (συνολικά τα γραπτά που έχουν εντοπιστεί είναι 31) καταδεικνύουν την αδυναμία του συστήματος, το οποίο είχε προβληθεί από την κυβέρνηση ως απολύτως αξιόπιστο.
1717828 Ασφαλώς μέσα στο ΣΥΝ υπάρχουν διαφορετικότητες, κάτι απολύτως φυσικό για ένα κόμμα της δημοκρατικής ριζοσπαστικής αριστεράς.
1735566 Τουλάχιστον αυτές ήταν αόριστα ιρλανδέζικες, απολύτως ιρλανδέζικες για να πω την αλήθεια.
1716929 Το «κερνάω μια μπίρα, ή ένα αναψυκτικό», είναι ενέργεια απολύτως φυσική, σαν να σκουπίζεις ας πούμε τον ιδρώτα από το κούτελο - δεν το σκέφτεσαι, το κάνεις.
1700931 ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ από τους πλιατσικολόγους είναι αυτοί που αναπαράγουν τις ανεύθυνες και σκόπιμες διαδόσεις και τις υπερτονίζουν για να εμπορευτούν την κινδυνολογία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες του πανικού και του φόβου, την ώρα που το κυρίως ζητούμενο είναι η ψυχραιμία και η απολύτως υπεύθυνη και στις σωστές διαστάσεις πληροφόρηση.
1701120 Ο σεισμολόγος του ΑΠΘ υπογραμμίζει ότι καμία απολύτως σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στο σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στην Τουρκία και σ' αυτόν που χτύπησε το λεκανοπέδιο Αττικής.
1708249 Δεν υπάρχει καμία απολύτως δίωξη στο υπουργείο Βιομηχανίας.
1743850 Δεν έχετε ιδέα για τίποτα, τίποτα απολύτως».
1706320 Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Μπαρόν Κρέσπο, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στον Ρομάνο Πρόντι, ενώ η ομάδα των Πρασίνων, πιο επιφυλακτική, προτιμά να περιμένει ορισμένες εξηγήσεις, καθώς δεν έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από τις ακροάσεις.
1699733 Προκαλούν σύγχυση και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε, πέραν του ότι αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και δεν τους δείχνουν το δρόμο για τη δικαίωσή τους.
1697810 Ο κ. Καρύδης επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον περιοχές που είναι απολύτως ασφαλείς έναντι σεισμού.
1703273 Μήπως ξέρει ο κ. Καραμανλής ποιο κόμμα τα τελευταία έξι χρόνια ελέγχει απολύτως τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της περιοχής;
1723958 Οι «Επαναστατικοί Πυρήνες» είναι μια οργάνωση που πρέπει πλέον οι αρμόδιες αρχές να την παίρνουν απολύτως «τοις μετρητοίς».
1623848 «Είναι δυνατόν στις πειραματικές επιστήμες να υπάρχει κάτι απολύτως βέβαιο; », τη ρωτήσαμε.
1624183 Τίποτε, απολύτως.
1619524 Με την Τουρκία δεσμευμένη, πλέον, στους μηχανισμούς λειτουργίας, θεσμικούς, πολιτικούς, νομικούς και οικονομικούς της Ευρ. Ένωσης, η Αθήνα ανοίγει πλέον το δύσκολο κεφάλαιο να υποστηρίξει τα συμφέροντά της, με οδηγό, όχι μόνον το θυμικό ή τη συγκινησιακή φόρτιση, αλλά με ψύχραιμη ανάλυση όλων των δεδομένων στα εθνικά θέματα, που πολλές φορές δεν συνάδουν απολύτως με αυτά που η Ελλάδα θεωρεί αυτονόητα ή και δεδομένα...
1712642 Χθες στην Άγκυρα δεν έγινε καμία απολύτως ανακοίνωση από τις δύο αντιπροσωπείες για το περιεχόμενο και την πρόοδο των συνομιλιών τους.
1719138 «Στο αντικαρκινικό», μου 'πε, καρφώνοντάς με με τα μάτια της και πλησιάζοντας το κορμί της προς το μέρος μου, ώστε να χωνέψω απολύτως τα λόγια της.
1720235 Η εφημερίδα γράφει ότι ο κ. Μπλερ, όπως ανεμένετο, συμφώνησε απολύτως μαζί της.
1714126 Ο ΠΑΡΑΓΩΝ «τύχη», που ίσως παίζει ρόλο καθοριστικό, αφήνεται στην άκρη, σαν να μην έχει καμία απολύτως συμβολή σε ένα τέτοιο γεγονός.
1741469 «Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα, στο λόγο μου».
2052 Με το σύνολο της στάσης σας έχετε καταστήσει απόλυτα σαφές στο τι δεν θέλετε και στο τι δεν θα υποκύψετε.
2053 Έχετε καταστήσει απόλυτα σαφές δεν θέλετε τις παροχές, δεν θέλετε την αντίληψη ότι υπάρχουν χρήματα που διανέμονται.
1736986 «Συμφωνώ απολύτως», της είπα.
1736055 Δεν ένιωθε καμία απολύτως τύψη.
4177 Η δημιουργία του Νέου Λυκείου συνδέεται απόλυτα με την ανάδειξη του Λυκείου ως σχολείου Εθνικής Παιδείας.
1714334 Ο Τζιοβάνι, παρ' ότι κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι και μολονότι τα είχε ελαφρώς χαμένα στο νέο περιβάλλον, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, δεν δίστασε να οροθετήσει με το καλημέρα τους υψηλούς στόχους:
4592 Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ακλόνητα και απόλυτα ταυτισμένες στους αγώνες, τις αγωνίες και την προοπτική του Ελληνισμού.
1720969 Καμιά απολύτως.
7952 Το πρόγραμμα θα καλύψει το σύνολο των προτάσεων των τοπικών φορέων, η δε ροή χρηματοδότησης του είναι απόλυτα διασφαλισμένη με τη δημιουργία ξεχωριστής Συλλογικής Απόφασης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 'Ήδη προχωρούμε στη συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων και το πρόγραμμα ξεκινάει μέσα στο 1997.
9406 Ο, τι έχει γίνει, έγινε με απόλυτα φυσιολογικούς ρυθμούς.
1496 Πρέπει όμως, να γίνει απόλυτα καθαρό, ότι οι μεταβολές στην Ευρώπη, δεν πρόκειται - και δεν επιτρέπεται - να επηρεάσουν τις δικές μας πολιτικές επιλογές.
5461 Θέλω να υπενθυμίσω, ότι η κυβέρνησή μας στα χρόνια μετά το 1993, όχι μόνο διασφάλισε απόλυτα τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζόμενων, αλλά έδωσε πραγματικές αυξήσεις, που ξεπέρασαν τον πληθωρισμό, ακόμα και την παραγωγικότητα.
1741615 Και βέβαια όχι, συμφωνούσε απολύτως.
7088 Μία Απόλυτα Άχρηστη Ιστορία
1750785 Την επομένη δεν θυμόταν τίποτα και η συμπεριφορά της ήταν απολύτως ομαλή, λες κι εκείνες οι νυχτιάτικες φυγές δεν είχαν συμβεί ποτέ.
6787 4 Μία απόλυτα άχρηστη ιστορία
12331 Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα βρείτε 50.000 βιβλία, 10.000 νέους τίτλους σε ένα μαγαζί όπου σχεδόν χαρίζουν Η μεγάλη βιβλιοπροσφορά συνεχίζεται σε απόλυτα χαμηλές τιμές και ένα δώρο: με αγορά βιβλίων αξίας 5.000 δραχμών, παραλαμβάνετε εντελώς δωρεάν τετράχρωμη αφίσα με την Σίβυλλα του Μιχαήλ Άγγελου, αξίας 1.500 δραχμών.
1752064 Την επομένη δεν θυμόταν τίποτα και η συμπεριφορά της ήταν απολύτως ομαλή, λες κι εκείνες οι νυχτιάτικες φυγές δεν είχαν συμβεί ποτέ.
1758309 Δεν είχε απολύτως κανένα λόγο να βρίσκεται επάνω.
1714742 Υπό την ηγεσία του Γιάννη Κωστόπουλου, η εμπειρία και οι ικανότητες του οποίου είναι απολύτως σεβαστές ακόμη και από τους ιδιώτες ανταγωνιστές του, ο συγκεκριμένος όμιλος κατάφερε να αιφνιδιάσει εξαγοράζοντας την Ιονική Τράπεζα και διασφαλίζοντας προς το παρόν την ηγετική του θέση στο χώρο.
1721893 Αξιωματικοί της Αστυνομίας λένε ότι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου φάνηκαν απολύτως ψύχραιμοι και μάλλον δύσπιστοι όσον αφορά την εγκυρότητα της προειδοποίησης.
1717489 Αν και οι περισσότερες χώρες το έκαναν ήδη από το 1998, δεν έγινε το ίδιο και στην Ελλάδα, όπου εφαρμόζεται μόνο σε δυο απολύτως εξειδικευμένα κέντρα για άλλες εξετάσεις και όχι για το AIDS», τονίζει η κ. Σωφρονιάδου.
1724407 Απέναντι σ' όλα αυτά προβάλλει, απολύτως θεμιτή και φορτισμένη συναισθηματικά, η ένσταση:
1724311 ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ απολύτως τίποτε η «αξιοπιστία» του ΝΑΤΟ, αν σταματήσει για λίγες μέρες τους βομβαρδισμούς, που ούτως ή άλλως δεν θα λύσουν το πρόβλημα, όπως άριστα γνωρίζουν οι πολέμαρχοι.
15171 Και τα δύο έργα ταιριάζουν απόλυτα στο ρεπερτόριο ενός εθνικού θεάτρου.
6118 Οι δαπάνες είναι υψηλές, περιορίζουν τις άλλες δυνατότητές μας, αλλά αυτή την στιγμή είναι απόλυτα αναγκαίες.
25212 Αν και ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του (επισήμως τουλάχιστον) τον Ιούνιο, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες της Κ.Ε. τονίζουν ότι σχετικά με τις προθέσεις του για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ήδη η πλάστιγγα έγειρε:
10062 Οι περισσότεροι θεωρούν την υπαρξιακή αυτοκριτική του πωρωμένου χρήστη ως απόλυτα φυσική και εξαιρετικά ανθρώπινη.
24995 Το πιστεύω απόλυτα.
15703 (Για να μην χρεωθεί κάποιος από το συγκρότημα τις καλύτερες ατάκες και κάποιος άλλος αμήχανες σιωπές, οι απαντήσεις των Στέρεο Νόβα κρατήθηκαν σε συλλογικό επίπεδο). - Ο κόσμος των Στέρεο Νόβα μοιάζει ταυτόχρονα απόλυτα ανοικτός και ερμητικά κλειστός.
23173 Δηλαδή, τη συμμερίζεται απόλυτα;
17363 Όσο χαμηλότερο είναι το τελευταίο, τόσο μικρότερες σε απόλυτα ποσά είναι και οι επιβαρύνσεις αυτές). 1 στις 4 δραχμές
22798 Στα άλλα δύο σετ οι πράσινοι κυριάρχησαν απόλυτα σε όλους τους τομείς.
17367 Σε απόλυτα ποσά τα νούμερα είναι μάλλον τρομακτικά.
12585 Φυσικά η συνέντευξη αυτή ήταν απόλυτα ταιριαστή με το όλο κλίμα της ομάδας.
13590 Θέλω να γίνω απόλυτα σαφής:
1759191 Τίποτε απολύτως δεν θέλουν να εκφράσουν.
1759443 Βρίσκω αυτές τις αντιρρήσεις απολύτως μάταιες.
53708 Συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη η τριτοβάθμια εκπαίδευση να παρέχεται μόνο από το κράτος και να μη δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.
1674569 Ο Γερμανός καγκελάριος Σρέντερ επανέλαβε τη θέση του υπέρ της υποψηφιότητας της Τουρκίας, κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνο το Γάλλο πρόεδρο Σιράκ, ο οποίος μάλιστα είπε πως καλύφθηκε πλήρως από τη τοποθέτηση Σρέντερ!
1724485 Το χειρότερο απ' όλα ήταν ότι ο παρουσιαστής της συγκεκριμένης εκπομπής, παλαιός και γνωστός δημοσιογράφος, συμφωνούσε απολύτως με τις ανόητες αυτές απόψεις των ακροατών του.
27560 Η εισαγωγή ήταν απόλυτα ελεύθερη και δεν επιτρεπόταν να γίνει έλεγχος.
33430 Να κατισχύσει ο Κανονισμός Μελετών Ερευνών, να είναι η κοινοπραξία πρωτεγγυητής των δανείων, να συμμορφώνονται οι ελεγκτές στις υποδείξεις του Δημοσίου και να διευκρινιστεί απόλυτα ο χαρακτήρας και το αντικείμενο του Βαθμού Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων (ROE).
28795 Αναφερόμενος, ωστόσο, στο σύνολο των ελληνοσκοπιανών σχέσεων, διευκρινίζει ότι η βασική ιδέα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να αναπτυχθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, γιατί πιστεύαμε και ακόμη πιστεύω - όπως λέει - ότι οι καλές σχέσεις είναι απόλυτα απαραίτητες και για τις δύο πλευρές.
34625 Ήρθαν και οι χθεσινές δηλώσεις του Λευτέρη Σούμποτιτς, που κατηγόρησε τον κ. Χαΐτογλου, να δέσουν σ' όσα συμβαίνουν τελευταία στο γηραιό, ο οποίος είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και μάλλον τα παράτησε στο Πρωτάθλημα.
60300 Θεώρησε ότι έπρεπε να αλλάξει την απόφαση που είχε πάρει η Κυβέρνηση με προηγούμενο σχήμα της, γιατί θεώρησε ότι δεν είναι απόλυτα σωστές οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί.
61175 Θα ήταν σκόπιμο να αντικατασταθούν οι απαλλαγές με αδιάβλητο σύστημα ουσιαστικών επιδοτήσεων. - Η θεμελιώδης αρχή της έκπτωσης από το εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό) όλων των δαπανών απόκτησης του προς φορολογία εισοδήματος θα πρέπει να εξακολουθήσει να ισχύει, σύμφωνα και με τα διεθνώς κρατούντα. - Στην περίπτωση των μισθωτών θα πρέπει να διατηρηθεί η ειδική κατ' αποκοπή έκπτωση για τα διάφορα έξοδα που κάνουν για την απόκτηση του εισοδήματός τους. - Ειδικές κατ' αποκοπή απαλλαγές για τους αγρότες έχουν αποδεκτή δικαιολογητική βάση. - Όσα ποσά χορηγούνται από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη δαπανών εργαζομένων, παρεχόντων υπηρεσία, αιρετών λειτουργών κ.ά. πρέπει να συνοδεύονται από προσκόμιση δικαιολογητικών. - Η πρακτική της χορήγησης αφορολόγητων επιδομάτων αντί αύξησης των κανονικών αποδοχών πρέπει να σταματήσει. - Εκπτώσεις από το εισόδημα που αφορούν ασφάλιση, περίθαλψη και ζωή δικαιολογούνται απόλυτα. - Είναι δέον όλοι οι επιτηδευματίες να φορολογούνται βάσει βιβλίων (έσοδα μείον έξοδα). - Ελαφρύνσεις που αφορούν δαπάνες ενοικίου, τεκμαρτό εισόδημα ιδιοκατοίκησης και τα τεκμήρια και οι εκπτώσεις που προβλέπονται για δαπάνες και απόσβεση των ιδιοκτητών ακινήτων έχουν λογική, κοινωνική και οικονομική βάση.
37154 Θέλουμε την Ευρώπη, για να σφραγίσουμε μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, λέει ο Διαμαντόπουλος.
37663 Απόλυτα βιωματικό το έργο αυτό, που συχνά παρεξηγήθηκε, λέει σήμερα η κριτική ότι χρειάζεται να επανεξεταστεί.
32798 Οι υπάρχουσες πληροφορίες φέρουν τους ανθρώπους του Εδεσσαϊκού να έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δουλειά του κ. Αναστασιάδη και να θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα και δεύτερη χρονιά.
65011 Τελειώνοντας, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Χιλμπέρτο Χερέρα κάλυψε απόλυτα τους παίκτες του, λέγοντας ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν κι έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.
65320 Εκ μέρους της εταιρείας της σήραγγας, η οποία έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, εκφράζεται η πεποίθηση ότι η μεταφορά νερού θα είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ η εταιρείας ύδρευσης αναλαμβάνει να εξασφαλίσει μέτρα ασφαλείας για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
44272 Στους περισσότερους από τους στίχους των τραγουδιών στο Ασίκικο Πουλάκι συντονίζεται απόλυτα με το όραμα του συνθέτη, που πατά στέρεα με το ένα πόδι στη λαϊκή παράδοση και με το άλλο στην έντεχνη.
1760269 Απολύτως κατανοητό, μιας και πράγματι ο μουσικός δεν μπορεί να κάνει τίποτε από τον Λαοκόοντα.
1760268 Για τον μουσικό ο Lessing δεν λέει απολύτως τίποτα.
43330 Τέχνη και τεχνική που - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - χάθηκε στη διαδρομή του χρόνου προς όφελος μιας απόλυτα ομοιογενοποιημένης αγοράς.
64441 Οι ομιλητές επεσήμαναν πως οι έγκυες γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα με την έναρξη της εγκυμοσύνης γεννούν, κατά κανόνα, παιδιά απόλυτα φυσιολογικά.
64965 Η νίκη του Άρη είναι απόλυτα δίκαιη.
32628 Ο κ. Σημίτης, ύστερα από συνεννόηση με τη Λευκωσία, θα μεταβεί στη συνάντησή του με τον πρόεδρο Κλίντον απόλυτα προετοιμασμένος.
74949 Εκτίμησε μάλιστα ότι οι πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις δικαιώνουν απολύτως τον κ. Ζορμπά και συμφώνησε απόλυτα με την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Λ. Καράμπελα.
65973 Ο Ντούσκο κάλυψε απόλυτα τον Τσάρτα, όπως θα έκανε και για οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή.
62409 Για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα την χρησιμότητα αυτής της μέτρησης, τους πληροφορούμε απλά ότι αυτή η διαφορά που δημιουργήθηκε είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική της εικόνας του τριφυλλιού...
65740 Τη θέση του γενικού γραμματέα έχει ο Αναστάσιος Μαντέλης, απόλυτα έμπιστο άτομο του Κώστα Σημίτη, έμπειρος τεχνοκράτης, που έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργού Βιομηχανίας όταν τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο κ. Σημίτης.
49196 Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όταν και πέτυχαν το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ δυο φορές στάθηκαν άτυχοι, αφού πρώτα ο Σένγκος (9') και στη συνέχεια ο Σαμουηλίδης (19') σημάδεψαν τα δοκάρια της εστίας του Δέλλιου.
45232 Ο Νιάρχος όδευσε προς το τέλος της ζωής του απόλυτα δυστυχής.
77765 Κύριε Μαρδά, το ταξίδι - επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αμερική είναι απόλυτα θετικό και επιτυχημένο.
83077 Είμαστε απόλυτα προσκολλημένοι στο πρόγραμμα σύγκλισης, που θα πρέπει να συμβαδίσει με ορισμένες βασικές παραμέτρους κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής δικαιοσύνης.
33046 Κύριε Σταματόπουλε, το να υπάρχουν κινητοποιήσεις είναι κάτι που απόλυτα συνδέεται με την ύπαρξη των προβλημάτων.
33070 Απόλυτα σεβαστό.
1759540 Απολύτως δικαιολογημένα χαρακτηρίζουμε ένα μουσικό θέμα μεγαλόπρεπο, χαριτωμένο, εγκάρδιο, άψυχο, τετριμμένο όλες τούτες οι εκφράσεις υποδηλώνουν όμως το μουσικό χαρακτήρα του σημείου.
87404 Φαντάζομαι τώρα ότι αυτό το πανόραμα θα σας φαίνεται απόλυτα οικείο.
1688462 Στη χώρα του τζόγου, όπου κανένας δεν συμβιβάζεται με τη μοίρα του και μόνιμος στόχος είναι να την αλλάξει και μάλιστα γρήγορα, ήταν απολύτως φυσικό να σημειωθεί μια μαζική στροφή προς το Χρηματιστήριο, μόλις φάνηκαν τα πρώτα δείγματα ότι έδινε την ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό.
1683232 - Απολύτως φυσιολογική θεωρεί τη συμπεριφορά που επέδειξε χθες η αγορά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΕΤΑ ΑΧΕ Ευάγγελος Χαρατσής, ο οποίος επισημαίνει ότι «με τις καλές ειδήσεις άλλαξε η διάθεση των επενδυτών, που για μεγάλο διάστημα ένιωθαν πιεσμένοι και στριμωγμένοι ως προς τη δυνατότητα επιλογών».
55553 Η δομή του συνδικαλιστικού κινήματος, παρατηρεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας, είναι προσανατολισμένη στο μοντέλο παραγωγής της δεκαετίας του '50, τότε που είχαμε μεγάλα εργοστάσια με χιλιάδες εργαζόμενους, τότε που υπήρχαν παραδοσιακοί τομείς της ελληνικής οικονομίας, τότε που είχαμε απόλυτα αθηνοκεντρικό κράτος και τα συνδικάτα διατύπωναν γενικόλογες βερμπαλιστικές απόψεις.
1726115 Αφοσιωμένοι πλέον σε οικογένειες και προσωπικά πρότζεκτ, οι Beatles δεν θύμιζαν σε απολύτως τίποτε το σφιχτοδεμένο συγκρότημα του παλιού καλού καιρού.
71705 Το δημόσιο συμφέρον είναι απόλυτα εξασφαλισμένο, καθώς για οποιαδήποτε οικονομική πράξη απαιτείται από το καταστατικό πλειοψηφία 75% και για αλλαγή καταστατικού πλειοψηφία 80%.
74477 Όμως, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου έχει πεισθεί από το περιβάλλον και τους στενούς συνεργάτες του ότι πρέπει να παραμείνει επικεφαλής του κόμματος που ίδρυσε και ότι πρέπει να αποδεχθεί την εκλογή ενός αντιπροέδρου, ο οποίος θα συνεργάζεται μαζί του και θα τον αναπληρώνει όπου απαιτείται φυσική παρουσία.
82137 Ευτυχώς ισοφαρίσαμε γρήγορα σχολίασε μετά τη λήξη ο Ντούσκο, δήλωση που αντικατοπτρίζει απόλυτα την κακή, ψυχρή κι...ανάποδη εικόνα της ομάδας του χθες.
66366 Πιστεύουμε πως αυτό είτε φανερώνει άγνοια για την απόλυτα συνηθισμένη πρακτική που ακολουθείται στους Διεθνείς Οργανισμούς και τις σχέσεις που έχουν οι χώρες με τους Διεθνείς Οργανισμούς, είτε φανερώνει μια κομματική μικροψυχία, η οποία δι' αυτού του τρόπου αποτέλεσε τη βάση για να ασκηθεί αντιπολιτευτική κριτική στην Κυβέρνηση, χωρίς να υπάρχει λόγος. - Θεωρούμε πως η πολιτική της Κυβέρνησης για την οποία έχει ενημέρωση ο ελληνικός λαός, αλλά βεβαίως έχουν και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη από το λαό και τα πολιτικά κόμματα και να είναι η πολιτική η οποία θα οδηγήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και στη λύση των προβλημάτων αυτών.
96162 Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει την ακόλουθη εικόνα: - Εξακολουθεί να έχει την τραχειοστομία, αλλά ενδεχομένως μέχρι το συνέδριο οι γιατροί να του την έχουν αφαιρέσει.
90079 Η πολιτεία τα λαμβάνει υπόψη της, όπως όλοι πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι υπάρχει σωρεία αποφάσεων η οποία βρίσκει απόλυτα συνταγματική την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα, των αντικειμενικών κριτηρίων.
96386 Θεωρώ λογικό και απόλυτα φυσιολογικό ο κάθε ηγέτης να επιλέγει τους στενούς συνεργάτες, το επιτελείο του, και ανήκει στην ευθύνη του ηγέτη να οροθετήσει και το χώρο και το ρόλο των συνεργατών του.
96985 Το σημείωμά του στο εξώφυλλο είναι απόλυτα εύγλωττο για το ύφος και το ήθος της παρέας:
100445 Οι φωτογραφίες με τις χρυσές κορνίζες ονομάζονται άγια αντικείμενα, είναι η εκδοχή μου για τα αντικείμενα φετίχ έτσι όπως συχνά τα συναντάμε σε ιερούς τόπους, σε τουαλέτες ή σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, κάποια από αυτά τα αντικείμενα είναι πραγματικά ιερά και χρησιμοποιούνται σε αφρικανικές και αφροαμερικανικές κουλτούρες, κάποια άλλα απόλυτα συνηθισμένα είναι υποψήφια για να γίνουν ιερά από εμένα.
102193 Μια δεύτερη πηγή δυσπιστίας είναι η έλλειψη μιας σταθερής και απόλυτα προκαθορισμένης συνταγής πρόβλεψης σεισμών από τις ηλεκτρικές μετρήσεις του ΒΑΝ, γεγονός που κάνει πολλούς να νομίζουν ότι η μέθοδος δεν είναι επιστημονική.
96278 Σίγουρα, δεν το ταυτίζω με την επιστολή που υπέγραψαν 23 άνθρωποι, γιατί πιστεύω ότι, μεταξύ αυτών, υπάρχουν και πάρα πολλοί οι οποίοι υπέγραψαν απόλυτα με καλή πίστη, για διαφορετικούς λόγους.
83223 Κατά την εκτίμηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε αρκετά σημεία υπήρξε σοβαρή σύγκλιση απόψεων, ενώ ο υπουργός Αναστάσης Πεπονής δήλωσε ότι έως την προσεχή Τρίτη θα ανακοινωθεί το σχέδιο νόμου, το οποίο και πάλι θα τεθεί υπόψη όλων των εκπροσώπων του τομέα Υγείας. - Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου για το ΕΣΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι θεωρεί απόλυτα θετικές τις ρυθμίσεις για: αλλαγή συγκρότησης των διοικητικών συμβουλίων, την εισαγωγή του σφαιρικού προϋπολογισμού, τις ρυθμίσεις για τις ασφαλιστικές εταιρείες και τους αλλοδαπούς, το χτύπημα του κυκλώματος των αποκλειστικών, τη συνολική αντιμετώπιση των θεμάτων της δημόσιας υγείας, καθώς και τη θεσμοθέτηση του σχολιάτρου.
103110 Διότι ο Γιώργος Κουμεντάκης έκανε από πολύ νωρίς μια απόλυτα συνειδητή επιλογή.
103127 Η ακαδημαϊκή έκφραση είναι ένας κλειστός χώρος, απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό του.
85100 Συμφωνώ απόλυτα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι αυτά που έγιναν στο δικαστήριο αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη.
103753 Οι αδειούχοι Γιαννάκης, Φασούλας και Σιγάλας θα μπουν στις προπονήσεις μάλλον στο τέλος της εβδομάδας, ενώ οι μέχρι πρότινος τραυματίες Παπανικολάου και Καράγκουτης έχουν περάσει ήδη από ειδικές ιατρικές εξετάσεις (απόλυτα πετυχημένες) υπό την επίβλεψη του Κώστα Παρίση.
104197 Και πιστεύω ότι αυτό είναι απόλυτα συμβατό και ευθυγραμμισμένο - θα έλεγα - με τα εθνικά μας συμφέροντα.
102744 Σε σημείο που να μη φαντάζει αλαζονική, αλλά απόλυτα λογική η απάντηση του Πύρρου:
102755 Έπειτα απ' όλα αυτά είναι απόλυτα λογικό να λένε οι αθλητές μας πως πάνε στην Ατλάντα για ν' αποδείξουν ποιοι είναι.
103162 Είμαστε μια συνθετική ομάδα, δηλώνει, η συνεργασία μας είναι απόλυτα δημιουργική.
106924 Υπήρξαν απόψεις οι οποίες ήταν απόλυτα σύμφωνες με τη θέση της Κυβέρνησης, Υπήρξαν απόψεις οι οποίες ήταν διαφορετικές.
104625 Σε απόλυτα ποσά, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν την περισσότερη βοήθεια και μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία αποτελούν την ομάδα των τεσσάρων χωρών που προσφέρουν τα δύο τρίτα της παγκόσμιας βοήθειας.
109076 Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε επίσης ότι διάβασε με προσοχή και συμφωνεί απόλυτα με τις προχθεσινές δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον στις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφραζε την ανησυχία του για την ένταση των τελευταίων μηνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
69090 Μιλώ ευθέως, υπερασπίζομαι τις απόψεις μου, υπερασπίζομαι με τις μικρές δυνάμεις μου το κυβερνητικό έργο και παρακαλώ, όπως και ο λαός και εσείς, μπορείτε να με κρίνετε, να χαρακτηρίζετε όπως το κάνετε ελευθέρως - είναι απόλυτα και σεβαστό από μένα δικό σας αυτό το δικαίωμα - αλλά παρακαλώ η συζήτηση να γίνεται με ένα τέτοιο τρόπο και σε ένα τέτοιο επίπεδο που θα μας τιμά όλους.
86854 Κρίνει επίσης ότι ο όρος για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απόλυτα σωστός και ρεαλιστικός, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να διατηρηθεί και ο όρος δικτατορία του προλεταριάτου.
109803 Σχετικά με τη συμφωνία ή όχι για τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων, το 49, 9% απαντούν αρνητικά (σ.σ. διαφωνούν είτε απόλυτα είτε μάλλον διαφωνούν), ενώ το άθροισμα των θετικών απόψεων είναι 36%.
109806 Τα υψηλότερα ποσοστά που διαφωνούν απόλυτα εντοπίζονται στις ηλικίες 18-34 ετών, στα χαμηλότερα εισοδήματα, σε όσους έχουν πανεπιστημιακή και μεταπτυχιακή μόρφωση, στους ψηφοφόρους (εκλογές 1993) του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.
109807 Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που συμφωνούν απόλυτα συναντούμε στις ηλικίες 25-44 ετών, στα υψηλότερα εισοδήματα και στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. και της Πολιτικής Άνοιξης.
110067 Όπως έγινε γνωστό από το Βελιγράδι, ο Ντούσκο κατέληξε σ' αυτή την απόφαση εκτιμώντας ότι στο ξεκίνημά του στην ομάδα του Πειραιά χρειάζεται να έχει δίπλα του ένα δικό του άνθρωπο, τον οποίο θα εμπιστεύεται απόλυτα.
89481 Ούτε η Κατερίνα Κόφφα ήταν απόλυτα ικανοποιημένη από την εμφάνισή της στα 200 μ.
112378 Δεν ταίριαζε απόλυτα με τον ψυχισμό μου, εξηγεί.
112381 Ήταν μια επιλογή από εκείνες που γίνονται στα χρόνια τα εφηβικά, λέει για τη Νομική, όπου κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος γιατί διαλέγει μια συγκεκριμένη σχολή.
112393 Ήταν μία επιστήμη που δεν ταίριαζε απόλυτα με τον ψυχισμό μου.
88176 Και αυτή η άποψη είναι απόλυτα δικαιολογημένη κι εύκολα κατανοητή.
117924 Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε από την αλβανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της και ακόμη σε συνεργασία με τον ΟΑΣΕ να οργανώσει μια νέα και απόλυτα δημοκρατική εκλογική αναμέτρηση.
89847 Από την αριστερή λοιπόν πλευρά του Πανηλειακού υπήρχε ο Τζόρτζεβιτς που κεντούσε και από την δεξιά, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που μπορεί να μην ήταν τόσο θεαματικός, αλλά ήταν εξαιρετικά ουσιαστικός και δικαίωσε απόλυτα την απόφαση του Παναθηναϊκού να τον εντάξει στη δύναμή του.
118651 Θέλω επίσης να πω ότι είμαι απόλυτα ενημερωμένος για τις συζητήσεις που έκανε ο πρόεδρος με τον κ. Αλαμάνο.
89849 Μεταξύ των δύο ομάδων υπήρχε τεράστια διαφορά δυναμικότητας που αντικατοπτρίζει απόλυτα τη βαθμολογική θέση των αντιπάλων.
105338 Σχετικά με τη δίωξη των εγκληματιών πολέμου, την οποία γενικά υποστηρίζει, ο Μιλόσεβιτς υποστηρίζει πως οι δίκες που αφορούν Σέρβους, αν αυτοί υπάρχουν, δεν θα έπρεπε να διεξαχθούν εκτός της Σερβίας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης, ο Σέρβος ηγέτης αναφέρει ότι από τη δημόσια συμπεριφορά του μέχρι τώρα έχει καταστεί απόλυτα σαφές πως δεν πρόκειται για νομικό αλλά για πολιτικό θεσμό.
109291 Σταδιακά οι Ολλανδοί κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο.
120716 Πήρε μαζί του τα μυστικά του μύθου του ο Ανδρέας Παπανδρέου, το πολύπλοκο μυαλό του είχε απρόσιτους ιδιωτικούς χώρους, όπου ποτέ δεν άφηνε να μπει κανείς, γιατί ποτέ κανέναν δεν εμπιστεύτηκε απόλυτα, λένε όσοι τον γνώρισαν από πολύ κοντά.
121659 Αν έλειπαν και οι τραυματισμοί των Κλίνσμαν, Μπόμπιτς (στο α ημίχρονο) ο Μπέρτι Φογκτς θα ήταν απόλυτα ικανοποιημένος, αφού δεν έχασε παίκτες από κάρτες.
106944 Εμείς, επειδή είναι απόλυτα σωστές οι θέσεις μας, θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλος τη δυνατότητα και το δικαίωμα οι θέσεις αυτές να γίνουν δεκτές, πέρα από το να συναντούν την κατανόηση και από τις άλλες χώρες.
109284 Το τελικό 2-0 της Ολλανδίας επί των πειθαρχημένων και καλών Ελβετών, ήταν απόλυτα δίκαιο.
104879 Ο Ιταλοαργεντινός κατέφτασε περιχαρής χθες το μεσημέρι στην Αθήνα, παρέα με τη γλυκύτατη φιλενάδα του, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από τη συμφωνία (πώς να μην είναι, από τη στιγμή που τον περιμένουν 1, 1 εκατομμύριο δολάρια για δύο χρόνια δουλειάς;) και ετοιμάζεται να προβάρει τη φανέλα του ΠΑΟ.
110367 Έτσι, απαγορεύεται απόλυτα η κτήση και η υπαγωγή σε ρυμοτομικό σχέδιο ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων παρά οικοδομικών συνεταιρισμών.
126707 Η τελετή ταίριαζε απόλυτα με την κομπορρήμονα (σ.σ. self-aggrandizing στο αγγλικό κείμενο) ρητορεία και τα αντιφατικά πάθη του ανδρός.
114210 Ο Ίβκοβιτς είπε ότι το θέμα Πάσπαλι δεν έχει τεθεί επί τάπητος (ο Ζάρκο, πάντως, είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την παλαιότερη θητεία του στον Ολυμπιακό), ότι τον Βελπ δεν τον ξέρει παρά ελάχιστα και άφησε να εννοηθεί ότι άλλες αλλαγές δεν πρόκειται να υπάρξουν:
132396 Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΙΟΣ πρέπει να είναι απόλυτα διαφανής σε όλα τα επίπεδα και προπαντός στις κορυφές, εκεί που ασκείται η εξουσία και λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάθεση και τη διαχείριση δημόσιου χρήματος, την ανάθεση δημοσίων έργων και προμηθειών.
118145 Θέμα εύκολο, αναλυτικό και απόλυτα σαφές, το χαρακτήρισαν, στην πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές.
120601 Το θέμα της Έκθεσης το οποίο σχολιάστηκε από ορισμένους φιλολόγους αρνητικά - ότι δηλαδή έκρυβε κάποιες δυσκολίες - ενώ οι μαθητές στην πλειονότητά τους, το βρήκαν αναλυτικό και απόλυτα σαφές, αναφερόταν στην εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας.
75775 Οι άλλοι μοιάζουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον πρώτο πραγματικό τελικό, των τελικών...
79089 Επισκέφτηκα για πρώτη φορά τους Α.Α. στο Παγκράτι απόλυτα υγιής και φοβισμένος.
134316 Με την άποψη του κ. Τόρντα συντάχθηκε απόλυτα ο κ. Κουρτέσης, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η πρωτοβουλία που προτίθενται να αναλάβουν από κοινού στην Κοινότητα θα λειτουργήσει και προς αυτή την κατεύθυνση: προς την απεξάρτηση, δηλαδή, από τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που κινούνται στο χώρο του τουρισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα το ανθρώπινο πρόσωπο ενός ποιοτικού και πολιτιστικού τουρισμού.
122377 Μεγάλο ηγέτη, απόλυτα δεσμευμένο με τις αρχές της δημοκρατίας, τον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαν Κρετιέν.
122422 Μεγάλο ηγέτη, απόλυτα δεσμευμένο με τις αρχές της δημοκρατίας, τον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Καναδά Ζαν Κρετιέν.
134347 Ωστόσο, το ΙΚΑ, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών του ιδρύματος ύστερα από εντολή του γραφείου του πρωθυπουργού.
125139 Ο Ρότσα θέλει ο ίδιος προσωπικά να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του στους ποδοσφαιριστές που θα φύγουν, κάτι το οποίο είναι απόλυτα σεβαστό.
139804 Δυστυχώς, η επιλογή αυτή είναι μάλλον τυχαία, διότι ένα άτομο ηλικίας 17 ετών δεν είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το εύρος των επαγγελματικών ομάδων, καθώς και τις απαιτήσεις του κάθε συγκεκριμένου επαγγέλματος και εργασιακού περιβάλλοντος, έτσι ώστε να είναι απολύτως έτοιμο να προβεί στην επιλογή του επαγγέλματος που του ταιριάζει απόλυτα.
135712 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απόλυτα από το τέλος του συγκλονιστικού 9μηνου - όπως το χαρακτήρισε - έμεινε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.
122839 Μίλησα με τον προπονητή μου, με κάλυψε απόλυτα με τις δηλώσεις και τις ενέργειές του.
133127 Το ρόλο του ήρωα θα ερμηνεύσουν δυο διαφορετικοί καλλιτέχνες, κάτι που ο Σέμπαν θεωρεί απόλυτα απαραίτητο, τόσο λόγω της ιδιομορφίας του ρόλου στην όπερα (νεαρός στο πρώτο μέρος-γέρος στο δεύτερο), όσο και λόγω του ύφους του λιμπρέτου του Έντμοντ Φλεγκ.
141786 Ο χριστιανισμός και ο ελληνισμός, από την αρχαιότητα ακόμα, συναντιούνται απόλυτα σε ό,τι αφορά την απόδοση τιμών στους νεκρούς.
142074 Ήμουν απόλυτα σίγουρος για το ποσοστό που πήρε.
141126 Η εκτίμηση ανήκει στον Πέτρο Ραβούση, που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της μεταγραφικής υπόθεσης του ξένου παίκτη.
141136 Χθες πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και ο Λάκης Νικολάου διαπίστωσε ότι είναι απόλυτα υγιής.
144862 Όπως καταλαβαίνετε, το δεύτερο φιλικό της Εθνικής μας επί αμερικανικού εδάφους δεν παίχθηκε και με τόσο ίσους όρους, παρ' όλα αυτά το δείγμα για κείνη χαρακτηρίστηκε απόλυτα θετικό.
145823 Το θέμα είναι ότι η ΠΑΕ δαπάνησε 320 εκατομμύρια για να αποκτήσει λίμπερο (θα μπορούσαμε να παίρναμε αμυντικό χαφ, αν ξέραμε ότι θα παίξει ο Μανωλάς, έλεγε προχθές ο Τροχανάς), ενώ ο Ραβούσης κατέστρωσε τα δικά του αγωνιστικά πλάνα και εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από τη λύση Ντόμπος.
147015 Ο Στράτος Γιδόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης.
139821 Κι αυτό, γιατί είναι πλέον αξίωμα ότι κάθε εργαζόμενος αποδίδει βέλτιστα όταν οι προτιμήσεις του εναρμονίζονται απόλυτα - ή τουλάχιστον σε υψηλό βαθμό - με τις απαιτήσεις του επαγγέλματος που έχει επιλέξει.
145819 Του ικανοποίησε απόλυτα την επαγγελματική ματαιοδοξία.
127738 Έτσι λοιπόν, αν όντως οι Ισπανοί προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΟΥΕΦΑ, ο Παναθηναϊκός θα αντιτάξει τα παραπάνω στοιχεία, θεωρώντας τα απόλυτα επαρκή ώστε να δικαιωθεί.
92712 Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση αυτή του κ. Πάγκαλου.
155022 ΜΕ "TPΟMΟNΟMΟYΣ" και αυταρχικούς περιορισμούς γίνεται το ίδιο το κράτος, τρομοκράτης, με απόλυτα φυσική συνέπεια να προκαλεί την αντίδραση και την εξέγερση στην καταπίεση.
120260 Ο Γκρατσόφ συν τοις άλλοις θεωρείται υπεύθυνος για την αιματοχυσία στην Τσετσενία και για τη διάλυση και τον εξευτελισμό του στρατεύματος. - Τον Αλεξάντερ Κορσακόφ, 46 ετών, πανίσχυρο αρχηγό της προεδρικής φρουράς και άνθρωπο τον οποίο εμπιστεύοταν απόλυτα. - Τον αρχηγό των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας (πρώην Κα Γκε Μπε) στρατηγό Μιχαήλ Μπαρζούκοφ 48 ετών, άνθρωπο του στενού του κύκλου. - Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Όλεγκ Σόσκοβετς, 47 ετών, εκλεκτό του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος.
132541 Κατ' αρχήν η Ουάσιγκτον δεν είχε υιοθετήσει απόλυτα τη δικτατορία και σποραδικές δηλώσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυναν τους συνταγματάρχες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την επάνοδο της χώρας στον κοινοβουλευτισμό.
161230 Ψύχα και στους συγκατηγορουμένους του η πρόεδρος της έδρας, η οποία τους αντιμετώπισε και τους τρεις απόλυτα δίκαια και με ευγένεια, παρά τις προσβλητικές επιθέσεις που δέχτηκε από τον Σταύρο Ψύχα, πατέρα του Αλεξ.
148001 Ο Πέτρος Ραβούσης, πάντως, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο Άντον Ντόμπος έδειξε ότι είναι μεγάλης κλάσης λίμπερο.
162379 Γιατί, καλά εγώ, που είμαι νέος και δεν ελέγχω απόλυτα τις αντιδράσεις μου, έτσι όπως κάνουν οι μεγαλύτεροι...
164483 Μην πάτε από 'κει, είναι πολύ επικίνδυνα, μας έλεγαν, με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια. - Η Αθήνα μπορεί να μην έχει τα πάρκα και το πράσινο της Ατλάντας, τουλάχιστον όμως είναι μια πόλη απόλυτα ασφαλής.
151527 Η φωνή της έδενε απόλυτα με το χαρούμενο ύφος του τραγουδιού.
154131 Ο ίδιος είναι απόλυτα αληθινός σε σχέση με αυτά που πιστεύει.
147977 Ένα όπλο απόλυτα αξιόπιστο, που κρύβει κάπως και την επιθετική μας δυστοκία.
90040 Ασφαλώς, όμως, το περιεχόμενο, η διάρκεια, η ουσία της, είναι απόλυτα συνυφασμένη με ό,τι θα έχει προηγηθεί μέχρι τότε. η συνάντηση αυτή, άλλωστε, θα είναι και το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουν αύριο υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο χωρών.
174043 Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν είχαν επιβεβαιωθεί απόλυτα μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι αεροπειρατές είναι Ιρακινοί στρατιωτικοί, που υπηρετούσαν με απόσπαση στο Σουδάν και είχαν ανακληθεί στην πατρίδα τους.
174093 Είναι απόλυτα σαφή αυτά που είπε ο κ. Παπαντωνίου, γιατί ο κ. Παπαντωνίου, κύριε Σταματόπουλε, έχει σύμμαχό του την αλήθεια.
177998 Αυτό που φοβούνται να αντιληφθούν είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και εγώ πιστεύουμε απόλυτα ότι ήλθε η στιγμή να πουν οι έλληνες πολίτες το μεγάλο ναι στο μέλλον.
158474 Το Αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι απόλυτα ασφαλές.
153069 Στη δεύτερη ιστιοδρομία, ο 28χρονος πρωταθλητής μας (που θα γιορτάσει τα γενέθλιά του δύο εβδομάδες μετά την απονομή των μεταλλίων) κυριάρχησε απόλυτα:
168192 Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων δήλωσε ότι έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, τόσο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών όσο και από την παρουσία και τη βοήθεια του κόσμου, όμως δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή και θα χρειαστεί πολλή δουλειά στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
179777 Αυτοί που κλήθηκαν να τους αναπληρώσουν δικαίωσαν απόλυτα τον προπονητή τους, που τους έχει μόνιμα καθηλωμένους στον πάγκο.
182060 ΠΑΣΟΚ, απόλυτα βέβαιοι 34,6%, μάλλον βέβαιοι 29%, όχι και τόσο βέβαιοι 18,1% καθόλου βέβαιοι 16,7%, δεν απαντώ 13,2%.
181482 Και πιστεύω ότι θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις οι οποίες θα ενεργοποιήσουν και θα εξασφαλίσουν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό - εγώ θα ήθελα απόλυτα - την υλοποίηση των αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί.
182062 Απόλυτα βέβαιοι 29,4%, μάλλον βέβαιοι 22 5%, όχι και τόσο βέβαιοι 26,1%, καθόλου βέβαιοι 9,3%, δεν απαντώ 17,9%.
185279 Οι προχθεσινές συγκεντρώσεις σε Ν. Σμύρνη με τη Μαρία Δαμανάκη, Χαλάνδρι με τον Φ. Κουβέλη και Αιγάλεω με τον Γ. Δραγασάκη άφησαν απόλυτα ικανοποιημένους τους οργανωτές.
185406 Ασφαλώς και συμφωνούμε απόλυτα με τη ρύθμιση που μας έχει προταθεί από τον κ. Γεωργακόπουλο.
178032 Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής.
156718 Απλώς, προσπαθείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. *Εγώ που δεν είμαι τόσο δυνατός, αποκτώ συνήθως δύναμη όταν θυμώνω πολύ.
182400 Τα ευχάριστα για τον Ηρακλή ήταν ακόμη: - Η πολύ καλή εμφάνιση των νεαρών Κυριαζή και Βαλκάνη, που έπαιξαν με επιτυχία στην άμυνα, και ήδη ο Αντωνιάδης είπε ότι θα τους χρησιμοποιήσει στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, - Το σκοράρισμα του Μιρτσέκη και, γενικά, η πολύ καλή εμφάνισή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, - Το μηδέν στην άμυνα της ομάδας, που ικανοποίησε απόλυτα τον προπονητή, - Η επιστροφή της καλής ψυχολογίας που έχουν αποκτήσει ήδη οι παίκτες του Ηρακλή με τις δύο νίκες.
186774 Είναι απόλυτα σαφές αυτό και οποιαδήποτε απόπειρα συσχέτισης της Ελληνικής Κυβέρνησης με οργανισμούς οι οποίοι δεν έχουν αυτές τις ιδιότητες είναι φυσικό να μην ευσταθεί.
186795 Κύριε Σταματόπουλε, να είσθε απόλυτα βέβαιος ότι, όταν ένα πολιτικό κόμμα θεωρήσει ότι θίγεται από οποιαδήποτε ενέργεια τηλεοπτικών μέσων, προχωρεί το ίδιο, πολύ πριν ενημερώσει οποιοδήποτε εποπτεύον όργανο, σε καταγγελίες.
186836 Κύριε Μιχαήλ, είναι απόλυτα σαφής η υπουργική απόφαση.
189677 Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνέντευξη Μητσοτάκη και εν συνεχεία προσπάθησε με το δικό του έντεχνο τρόπο να ερμηνεύσει κάποια από τα σημεία αυτής της συνέντευξης που θεωρήθηκαν αιχμηρά για τον κ. Έβερτ.
187683 Δεν συμφωνώ ότι ο Νεϊζίνιο ήταν κακός, αντίθετα πιστεύω ότι προσπάθησε αρκετά και σίγουρα θα μας βοηθήσει στη συνέχεια, ενώ θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας.
190190 Ωστόσο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρούσα δημοσκόπηση και που αφορά τις δυνατότητες τις οποίες έχει η μέτρηση της πρόθεσης ψήφου για τα τέσσερα μικρότερα κόμματα, είναι ότι, λόγω του μικρού και απόλυτα συγκρίσιμου φάσματος εντός του οποίου κινείται η εκλογική τους επιρροή, δεν μπορεί να προσεγγισθεί μια κρίσιμη για τη φυσιογνωμία του νέου Κοινοβουλίου παράμετρος: η σειρά κατάταξής τους· με βάση αυτήν που, όπως φαίνεται, θα οριστεί το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, θα διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό θα προκύψουν ορισμένες περίεργες εκπροσωπήσεις στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
164820 Να δοθώ απόλυτα, απερίσπαστος από τα προβλήματα της καθημερινότητας που σε τσακίζουν.
192211 Ο Μίλτος ο Έβερτ, που δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου, που κάνει και τα λαθάκια του, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα κάνει πέντε ή δέκα πράγματα που θα περάσουν στην ιστορία.
179790 Εγώ τον εμπιστεύομαι απόλυτα αυτόν τον ΟΦΗ...., τόνισε με έμφαση ο Γκέραρντ.
164722 Βεβαίως, το θέμα είναι και ποιος σε σκηνοθετεί. - Ο Γιάννης Χουβαρδάς δεν είναι ακριβώς ο σκηνοθέτης που θέλει να ελέγχει απόλυτα κάθε μόριο της παράστασής του ούτε ο τελειομανής που εξαντλείται σε ατελείωτες πρόβες.
162345 Το εντυπωσιακό 15, 50 (παγκόσμιο ρεκόρ), που είχε πετύχει πέρυσι στο Γκέτεμποργκ, επιβεβαιώθηκε απόλυτα με 15, 33 που έκανε χθες και την έφερε 35 ολόκληρα εκατοστά μπροστά από τη δεύτερη Ιρίνα Λασόφσκαγια.
187706 Όσο για τον Δανιήλ Παπαδόπουλο, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί ακολουθώντας ειδική θεραπευτική αγωγή.
189218 Ήταν απόλυτα εντάξει το να φανταστώ μια 12χρονη Λολίτα.
190200 Από την άποψη αυτήν ακριβώς, τα δεδομένα της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Research International, που παρουσιάστηκε χθες από το Σταρ η οποία πραγματοποιήθηκε σε χρόνο σχεδόν ίδιο προς τον αντίστοιχο της δημοσκόπησης της ICAP για την Ε, παρουσιάζουν απόλυτα συγκρίσιμη εικόνα για την πρόθεση ψήφισης των δύο κομμάτων: όπως και στην έρευνα της ICAP, η πρόθεση ψήφου της R.Ι. καταγράφει θετική για το ΠΑΣΟΚ απόσταση από τη Ν.Δ. και ίδια τάξη μεγέθους για το άθροισμα επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων.
193635 Η νίκη της ομάδας του Κουρτ Γιάρα (δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του και ιδιαίτερα των νεαρών) αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού από το 61 είχαν αριθμητικό μειονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους λόγω της αποβολής του Γιούρι Ζάλεσκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
201268 Την έχουμε απόλυτα ανάγκη αυτή τη νίκη, ομολόγησε χθες ο Ίβκοβιτς.
189836 Συμφωνώ στο στόχο απόλυτα, αλλά χρειάζεται μια σταδιακή απελευθέρωση, με μειοψηφικά πακέτα όπως στον ΟΤΕ, η οποία (απελευθέρωση) θα συμβαδίσει, δεν θα προτρέξει, με την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής αγοράς στους τομείς αυτούς.
195517 Πρώτον, διότι τα ποσοστά των δύο κομμάτων το '93 είναι διαφορετικά και δεύτερον διότι τα ποσοστά αυτών των διαρροών - ως απόλυτα μεγέθη - είναι σημαντικότερα για το κυβερνών κόμμα.
201362 Ο βαθμός ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών ικανοποιεί απόλυτα την τεχνική ηγεσία, που πάντως προσδοκά θεαματική βελτίωση ορισμένων παικτών, οι οποίοι παίζουν ρυθμιστικό ρόλο.
193257 Τελικά, ο Ηρακλής ήταν άσφαιρος στο τέλος, ο Ζντοβτς έπιανε συνεχώς τον ώμο του και ο Ολυμπιακός, πιο έμπειρος, πήρε τη νίκη με 76-72, νίκη που ικανοποίησε απόλυτα τον Ίβκοβιτς:
168048 Στις προβλέψεις μας ήταν οι 25 αθλητές του στίβου και οι 10 της γυμναστικής, να έπαιρναν 5 με 6 θέσεις στον τελικό και 1 με 2 μετάλλια στο στίβο, 2 θέσεις στον τελικό με 1 πιθανό μετάλλιο στη γυμναστική έλεγε ο Στράτος Μολυβάς, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, που ξεκινήσαμε μαζί το '84, μας δικαίωσε απόλυτα.
203667 Η ελληνική συμπεριφορά μη βίαιης αντίδρασης στις μαζικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και στις συνεχείς πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών υπεράνω της ελληνικής επικράτειας... δεν πρέπει να παρερμηνεύεται... η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα..., είπε ο Έλληνας υπουργός.
205976 Συνάντησα το νέο υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Ευάγγελο Γιαννόπουλο, για τη συνέντευξη την Παρασκευή το βράδυ και έτσι όπως καθόταν εκεί στο μεγάλο γραφείο, που μου θύμιζε γεγονότα ιδιαίτερα σημαντικά, σαν να κατάλαβα γιατί ο κ. Γιαννόπουλος δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την υπουργοποίησή του σε αυτό το χώρο 15 χρόνια μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
194126 Πιστεύω απόλυτα αυτό που έχει πει ο Γκοντάρ:
206664 Πάντως ο Έλληνας τεχνικός, απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, τους στήριξε, παρά την κακή τους απόδοση:
200478 Απόλυτα ικανοποιημένος και περιχαρής εμφανίστηκε ο προπονητής της Λέγκια Μίροσλαβ Γιαμπλόνκσι και τόνισε ότι δικαιωθήκαμε γιατί πιστέψαμε στη νίκη και κυνηγήσαμε την πρόκριση ως το τέλος.
210343 Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν Κανονισμό Κοινοβουλευτικής Ομάδος, ο οποίος είναι άρτιος, απόλυτα δημοκρατικός.
93234 Η έκτη θέση καλύπτει απόλυτα τους φετινούς μας στόχους, τόνισε ο Κουρτ Γιάρα.
200143 Ο δεύτερος, πιο ήρεμος, έχει μάλλον συμφωνήσει με τον εαυτό του πως η φράση δεν υπάρχει λόγος να βιάζομαι του ταιριάζει απόλυτα.
215904 Εγώ προσυπογράφω απόλυτα την απάντηση του κ. Ρέππα.
202681 Οι Πειραιώτες έγιναν ξαφνικά ομάδα με τα όλα της, διαβασμένη μέχρι κεραίας στην άμυνα (ουσιαστικά, οι Ιταλοί σκόραραν μόνο με τους ηρωισμούς του Μάιερς) και απόλυτα αποτελεσματική στην επίθεση, όπου πλησίασε τους 100 πόντους!
203208 Η σελίδα της Ρεπούμπλικα πλημμυρίζει από νοσταλγία, μια αίσθηση όμως που η Μπαρντό δεν συμμερίζεται, αφού δεν της λείπει τίποτα από το παρελθόν της, εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένη με το παρόν της και εύχεται για το μέλλον της να μπορέσει να ξεκουραστεί.
200688 Η καρδιά του τρωκτικού άρχισε να χτυπά σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να κρατούν ζωντανό για μια περίοδο και ένα ανθρώπινο όργανο, οπότε να έχουν το χρόνο να το εξετάζουν προκειμένου να εξασφαλίζουν ότι αυτό θα ταιριάζει απόλυτα στο λήπτη.
209657 Γιατί, εγώ χαιρετίζοντας το κλίμα, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο κλίμα με...
221423 Πολλές δυσκολίες αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος και μπορώ να σας πω από τώρα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η Κύπρος θα γίνει μέλος της Ε.Ε. ακόμη και στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση στο Κυπριακό εξαιτίας της Τουρκικής αδιαλλαξίας.
206242 Ο ίδιος ξεπέρασε το γεγονός σαν κάτι απόλυτα φυσικό.
213811 Η γνώμη της Κυβέρνησης είναι, χωρίς να είμαι απόλυτα γνώστης αυτών των εκπομπών γιατί δεν τις έχω παρακολουθήσει, πως πρέπει να τηρείται μία δεοντολογία.
213058 Σχολιάζουμε ότι η Έκθεση αυτή είναι πολιτικά και ιστορικά ανεπαρκής και ελλιπής, είναι κακόπιστη, διότι οι συντάκτες του κειμένου είχαν ενημέρωση την οποία είχαν ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό και από την Ελληνική Κυβέρνηση, για τα θέματα ταΓ3 οποία τους ενδιέφεραν να αναπτύξουν στην Έκθεσή τους, τις οποίες ως φαίνεται δεν έλαβαν υπόψη, παρά το ότι ήταν τεκμηριωμένες απόλυτα.
215908 Και από την δήλωση του κ. Ρέππα δεν υπάρχει κανένα από τα ζητήματα και τις προεκτάσεις που σήμερα είδα να δημιουργούνται και καμία αλλαγή εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, στην οποία η Κυβέρνηση είναι απόλυτα σύμφωνη, ενιαία και την έχει διαμορφώσει μέσα σε συλλογικές διαδικασίες.
133879 Εκτός από τους νεοαποκτηθέντες, ο Ρότσα, ο προπονητής της απόλυτα επιτυχημένης τελευταίας διετίας, γνώρισε τη λατρεία των απλών φιλάθλων.
219360 Σ' αυτό μπορούμε να πούμε ότι έγκειται και το γεγονός ότι μας ενδιαφέρει απόλυτα η ανάπτυξη των οδικών αρτηριών και μεταφορών προς την Ευρώπη και προς τις χώρες μας.
227682 Η ζυγοστάθμιση του στροβίλου είναι μία απόλυτα απαραίτητη εργασία κατά την κατασκευή του.
203364 Η ΒΡ λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1951 και τα τελευταία 45 χρόνια έχει σεβαστεί απόλυτα και έχει εφαρμόσει όλους τους νόμους, ενώ έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς το ελληνικό κράτος μέσω των νόμιμων διαδικασιών.
221536 Από την άλλη πλευρά βεβαίως, οι στόχοι τους οποίους είχαμε θέσει ήταν απόλυτα λογικοί και δίκαιοι, με αποτέλεσμα να έχουν αντιληφθεί και οι υπόλοιποι ότι αυτά τα οποία ζητούσαμε από την τουρκική πλευρά έπρεπε οπωσδήποτε να μας δοθούν.
221575 Από την άλλη πλευρά βεβαίως, οι στόχοι τους οποίους είχαμε θέσει ήταν απόλυτα λογικοί και δίκαιοι, με αποτέλεσμα να έχουν αντιληφθεί και οι υπόλοιποι ότι αυτά τα οποία ζητούσαμε από την τουρκική πλευρά έπρεπε οπωσδήποτε να μας δοθούν.
231332 Όπως έχει επισημανθεί και σε εκθέσεις προηγούμενων ετών, δεν εφαρμόζονται απόλυτα από τις υπηρεσίες του Δημοσίου οι διατάξεις για τις μελέτες (π.δ. 716/1977 και π.δ. 194/1979) και τα δημόσια έργα (ν. 1418/1984 και π.δ. 609/1985), με αποτέλεσμα κατά την εκτέλεση των έργων αυτών να συντάσσονται συγκριτικοί πίνακες και τροποποιείται ο προϋπολογισμός.
232570 Ο αντίλογος που αναπτύσσεται στις παραπάνω παρατηρήσεις και που εκφράζει όχι μόνο τη συντηρητική παράταξη αλλά και το ιδιότυπο στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας, με τις γνωστές του καταβολές και νοοτροπίες, είναι ότι σε μια στρατιωτική (γραμμική) οργάνωση ταιριάζει απόλυτα ένα τέτοιο θεσμικό καθεστώς, όπου το απόρρητο και η πειθαρχία αποτελούν τα βασικά συστατικά των ενόπλων δυνάμεων γενικά.
229797 Επομένως ο χρόνος αυτός είναι απόλυτα ίδιος με τον αντίστοιχο χρόνο του κύκλου λειτουργίας του βενζινοκινητήρα και ονομάζεται χρόνος εξαγωγής.
234092 Σύμφωνα με μία πηγή, με την πρόταση δημιουργία της "Επιτροπής Σοφών" έχει συμφωνήσει απόλυτα η τουρκική πλευρά, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την ολλανδική ιδέα.
203365 Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε αδιάσειστα στοιχεία για να υποστηρίξουμε τη θέση μας, που είναι απόλυτα νόμιμη.
222613 Αν και είναι απόλυτα αντιληπτό, ότι αυτά τα δισθενή ένυδρα ιόντα, υπάρχουν και διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην οξείδωση από οξειδωτικά μέσα και στη απορρόφηση από ορισμένα ένυδρα μεταλλικά οξείδια και υδροξείδια, γράφονται γενικά σαν Fe (II) ή Mn (II), για να συμβολίζεται το σθένος τους.
236033 Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα απαραβίαστο.
222619 Η χημεία της οξείδωσης του Fe και Mn, δεν είναι απόλυτα κατανοητή, επειδή οι σχέσεις μεταξύ των σχηματιζομένων ενώσεων, του pΗ και του δυναμικού οξειδοαναγωγής δεν είναι απλές.
221968 Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω ότι συμφωνώ απόλυτα με την αξιολόγηση που κάνατε αυτής της συνάντησης, την αξιολόγηση που έκανε ο διακεκριμένος συνάδελφός μου, ομόλογός μου κ. Πάγκαλος.
236828 Η έλλειψη της κεντρικής οργάνωσης και σχεδιασμού, που υπάρχει αυτή τη στιγμή διογκώνει τα αρνητικά αποτελέσματα, όσο σε κανένα άλλο γνωστικό αντικείμενο και δεν επιτυγχάνεται απόλυτα η αξιοποίηση του εργαστηριακού χρόνου.
218975 Γιατί όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα έλεγε την αλήθεια και όλο αυτό το διάστημα οι Τούρκοι έλεγαν ψέματα στην διεθνή κοινότητα και όσοι τους εστήριζαν με τις τοποθετήσεις τους έμμεσα ή άμεσα είχαν απόλυτα λάθος, για να πάρω την ευγενέστερη εκδοχή.
228877 Για να είναι απόλυτα ικανοποιητικό, ένα σύστημα μείωσης της ασυμμετρίας ώσης, πρέπει να είναι εντελώς αξιόπιστο και εύκολο να επιθεωρείται πριν την πτήση.
239586 Από τη συγκριτική εξέταση των δύο διαμετρικά αντίθετων θεωρητικών προσεγγίσεων στα πλαίσια της επιστημονικής έρευνας για τις περιοχές, προκύπτει συμπερασματικά ότι καμία από τις δύο τοποθετήσεις δεν είναι απόλυτα πειστική.
239967 Έτσι οι ΗΠΑ, ως απόλυτα κυρίαρχη βιομηχανική χώρα, ήταν ο κύριος εξαγωγέας κεφαλαίων στις δεκαετίες '50 και '60.
240031 Σε αντίθεση με την πρώτη υπόθεση, η δεύτερη δεν είναι δυνατό να επαληθευθεί απόλυτα με βάση το εμπειρικό υλικό.
240489 Επειδή οι μεταβολές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στις κλιματολογικές συνθήκες (φαινόμενο θερμοκηπίου) οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές CO2 και επειδή από την ΕΚ προέρχεται ήδη το 40% των εκπομπών CO2 σε παγκόσμια κλίμακα, είναι απόλυτα αναγκαίο να ληφθούν στον τομέα αυτό ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
229325 Τα υγρά και ο τρόπος καθαρισμού πρέπει να συμφωνούν απόλυτα με τις οδηγίες του κάθε κατασκευαστή.
240860 Από αυτά τα απόλυτα μεγέθη δεν προκύπτουν ωστόσο ενδείξεις για το οικονομικό αντίκρυσμα των μισθιακών εισοδημάτων στις διάφορες χώρες της ΕΚ.
119612 Οι προετοιμασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικές.
133916 Το απόλυτα πετυχημένο τεστ για τον Κώστα Κουκοδήμο που πήδησε 8.10 μ. στο μήκος, το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων στη Σφυροβολία από την Ιωσηφίνα Παυλούδη με 40.92 μ. και η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα στους Παίδες από τον Χρήστο Ντζίντζο με 64, 86, ήταν τ' αποτέλεσμα των 1ων Αγώνων Στίβου Ανδρών - Γυναικών, που διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο η Διεύθυνση Αθλητισμού-Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Τ.Ε.
242429 Παρ' όλα αυτά, το μοντέλο ΠΛΠ έχει τα εξής αδύνατα σημεία, όπως: - Οι πρωτεΐνες στο μοντέλο αυτό είναι συνδεδεμένες ηλεκτροστατικά με τα λιπίδια - αυτό όμως δεν εξηγεί γιατί σε πολλές μεμβράνες οι πρωτεΐνες απομονώνονται μόνο με απορρυπαντικά δηλαδή με παράγοντες θραύσης υδρόφοβων αλληλεπιδράσεων. - Οι πιο πολλές μεμβράνες φαίνονται απόλυτα ίδιες στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο μετά από λεπτές τομές.
134320 Για τον κ. Κουρτέση είναι απόλυτα αφύσικο ένας οργανισμός σαν τον ΕΟΤ να διαθέτει περίπου 4.000 υπαλλήλους, που εξαρτώνται όλοι από μια υδροκέφαλη κεντρική υπηρεσία, η οποία δαπανά κάθε χρόνο πάνω από 3,2 δισ. δρχ. για μισθούς!
134319 Για τον κ. Τόρντα ήταν απόλυτα φυσικό ότι ένας οργανισμός, όπως αυτός στην Ιταλία, που δέχεται 20 εκατ. τουρίστες το χρόνο, μπορεί να λειτουργήσει (ως κεντρική υπηρεσία) με 400 άτομα προσωπικό, συνεπικουρούμενος, βεβαίως, από τους υπεύθυνους τουρισμού στις 20 περιφέρειες της Ιταλίας.
243019 Αν και δεν είναι απόλυτα γνωστές οι μοριακές λεπτομέρειες της ροής των κυστιδίων από το σύμπλεγμα Gοlgi προς τις δύο περιοχές των επιθηλιακών κυττάρων που εμφανίζουν πολικότητα, υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη δημιουργία της πολικότητας κατά την κυτταρική διαφοροποίηση.
243035 Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις όπως είναι π.χ. η αλκαλική φωσφατάση που έχει βρεθεί τόσο σε κορυφαίες όσο και σε βασοπλευρικές μεμβράνες χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρο αν η διαφορά αυτή είναι πραγματική ή πρόκειται για πειραματικό λάθος.
243040 Τα δεδομένα βέβαια είναι ακόμα λίγα για να εξαχθούν χρήσιμα και σωστά συμπεράσματα, αφού π.χ. δεν είναι γνωστή απόλυτα η διαδικασία της διαλογής των πρωτεϊνών (prοtein sοrting), αφού πολλές κορυφαίες πρωτεΐνες έχουν βρεθεί πως περνούν πρώτα από τη βασοπλευρική πλευρά.
243062 Τα λιπίδια συντίθενται στο λείο ενδοπλασματικό δίκτυο, αλλά δεν είναι απόλυτα γνωστός ο τρόπος μετακίνησής τους από εκεί προς την πλασματική μεμβράνη.
243416 Πάντως, χρειάζεται ακόμα αρκετή διερεύνηση για να γίνει απόλυτα κατανοητός ο ρόλος των οργανιδίων αυτών.
243646 Η συσσωμάτωση αυτή προκαλεί ενδοκύττωση με μηχανισμό απόλυτα ανάλογο της ΕΜΥ.
227095 Επειδή οι παραπάνω συνθήκες είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν απόλυτα, ο πραγματικός κύκλος λειτουργίας απέχει αρκετά από τον θεωρητικό, όπως θα δούμε παρακάτω:
233963 Πεισμένος απόλυτα ότι είναι σωστή η κίνηση της Ελλάδας να στείλει και αυτή στρατό στην Αλβανία, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί, στη συνέντευξη που έδωσε στα "ΝΕΑ" ότι η Ελλάδα επιθυμεί - για τη γειτονική χώρα - τη σταθερότητα και τον εκδημοκρατισμό. "
238142 Αυτό θέλω να το τονίσω και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ως προς την ανάγκη ανάπτυξης αυτών των προσπαθειών βεβαίως και σε κομματικό επίπεδο, πολύ σωστά. 'Όσοι παίρνουν πρωτοβουλίες και σε κομματικό επίπεδο να υπάρχουν τέτοιες ανταλλαγές και συζητήσεις.
244610 Το ένζυμο αυτό μπορεί να επανασυγκροτηθεί από τα συστατικά του και να σχηματιστεί έτσι μια δομή λειτουργικά και μορφολογικά απόλυτα ίδια με την αρχική.
245008 Αν και οι συνθήκες που επικρατούσαν στη Γη κατά τα πρώτα εκατομμύρια χρόνια της δημιουργίας δεν είναι απόλυτα γνωστές, εν τούτοις οι πιο πολλοί ερευνητές συμφωνούν πως αυτές περιλάμβαναν βίαια φυσικά φαινόμενα όπως εκρήξεις ηφαιστείων, καταιγίδες και έντονη επίδραση υπεριώδους ακτινοβολίας από τον ήλιο - δεν υπήρχε οξυγόνο και φυσικά δεν είχε σχηματιστεί στρώμα όζοντος στην ατμόσφαιρα για την απορρόφηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.
245578 Τα χωριά, σκαρφαλωμένα στις πτυχώσεις της κορδιλιέρας, χτισμένα με ηφαιστειακά υλικά - πηλό και λάσπη-, γίνονται αναπόσπαστη συνέχεια του τοπίου, δένουν απόλυτα με το χρώμα του χώρου.
244403 Σε απόλυτα κάθετες τομές διακρίνονται οι δύο πλασματικές μεμβράνες σε πολύ στενή επαφή, γι' αυτό και η διαφοροποίηση αυτή της πλασμ. μεμβράνης ονομάστηκε "στενοσύνδεσμος" (tίght jυnctίοn).
246640 Οι όροι του απόλυτα ρητοί, οι διαδικασίες σαφώς συναινετικές.
246352 Με πειθαρχία αυστηρή, κινήσεις απόλυτα ελεγμένες, συνεχίζω το μεγάλης τεχνικής δυσκολίας αυτό κομμάτι.
246939 Τα από λάσπη μικρά σπιτάκια του δένουν απόλυτα με τους γύρω σταχτιούς λόφους.
238284 Σ' αυτό είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να συμβάλουμε σ' αυτό.
246886 Το μέτρο σαν αρχή έχει απόλυτα αφομοιωθεί.
247936 Στο κοινωνικό κράτος δικαίου, που τείνει να γίνεται όλο και πιο παρεμβατικό, προβάλλει απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη η τάση υπερίσχυσης της κοινωνικής μορφής του δικαιώματος στην παιδεία.
248266 Είναι δεδομένη και απόλυτα φυσιολογική η ανομοιομορφία στις προτεραιότητες των κρατών μελών στον εκπαιδευτικό τομέα, θέτει όμως ταυτόχρονα το ερώτημα, εάν είναι εφικτό να μιλάμε για ευρωπαϊκή εκπαίδευση.
248891 Η δυνατότητα άσκησής της και από ιδιώτες, καθώς και η επιβαλλόμενη διάκριση μεταξύ μαθημάτων που δικαιολογούν την εξαίρεση από την εφαρμογή της Συνθήκης ΕΟΚ (ιστορία) και εκείνων που δεν την δικαιολογούν (μαθηματικά, ξένες γλώσσες, αθλητισμός), αποτελούν ιδιαίτερους παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν και λόγω των οποίων δεν είναι δυνατόν να ενταχθεί απόλυτα και κατηγορηματικά η παροχή παιδείας στην άσκηση δημόσιας εξουσίας.
249072 Τεκμαίρεται δηλαδή ότι κάθε κράτος μέλος είναι απόλυτα ικανό και αρμόδιο να ορίσει το ίδιο τις επαγγελματικές του απαιτήσεις, τις οποίες οφείλει να ικανοποιήσει το εθνικό σύστημα εκπαίδευσης.
252127 Στην αμυντική θωράκιση, η οποία είναι απόλυτα αναγκαία, γιατί, πρώτον, ενισχύει την άμυνα, δεύτερον, ενισχύει την διαπραγματευτική θέση, τρίτον, ενισχύει το φρόνημα του λαού σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
252131 Ασφαλώς είναι απόλυτα συνδεδεμένο το μέλλον της Κύπρου με ολόκληρο τον Ελληνισμό και είναι πολύ φυσικό να υπάρχει και αυτή η στενή συνεργασία σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς.
247890 Ο συνδυασμός αυτός, απόλυτα πρόσφορος σε μία περίπτωση όπως αυτή της παιδείας, έχει συγχρόνως εγείρει ζήτημα υπερίσχυσης μεταξύ των αναγνωριζόμενων δικαιωμάτων, στα πλαίσια των απόψεων περί "κράτους δικαίου" και "κοινωνικού κράτους".
255251 Να είστε απόλυτα βέβαιος γι' αυτό.
247955 Η έμφαση στο ρόλο του κράτους για την παιδεία επέτρεψε σ' αυτό να διαρθρώσει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με τρόπο απόλυτα συστηματικό και οργανωμένο, ώστε να ρυθμίζει τη σχολική ζωή μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.
256899 "Αν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας προστατεύονται υπό των συνταγματικών κανόνων όλων των Κρατών μελών και αν παρόμοιες εγγυήσεις παρέχονται εν σχέσει προς το δικαίωμα της ασκήσεως του εμπορίου ή της εργασίας και λοιπών επαγγελματικών δραστηριοτήτων, μακράν από το να φαίνονται ως απόλυτα προνόμια, πρέπει να θεωρούνται υπό το πρίσμα της κοινωνικής λειτουργίας της περιουσίας και των υπ' αυτών προστατευομένων δραστηριοτήτων.
254898 Μπερίσα ανθελληνικού χαρακτήρα οι οποίες και υιοθετήθηκαν απόλυτα από τις αντίστοιχες ιταλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών.
257251 Τις απόψεις της Επιτροπής εκφράζει απόλυτα ο C.D.Ehlermann ο οποίος διευκρινίζει ότι οι ρυθμίσεις που λαμβάνει ένα Κράτος μέλος στα πλαίσια των εναπομεινουσών αρμοδιοτήτων του για την ρύθμιση του εμπορίου έχουν κατά κανόνα απόλυτα νόμιμους στόχους από τους οποίους μερικοί μόνον αναφέρονται στο άρθρο 36 ΣυνθΕΚ. C.D.
257251 Τις απόψεις της Επιτροπής εκφράζει απόλυτα ο C.D.Ehlermann ο οποίος διευκρινίζει ότι οι ρυθμίσεις που λαμβάνει ένα Κράτος μέλος στα πλαίσια των εναπομεινουσών αρμοδιοτήτων του για την ρύθμιση του εμπορίου έχουν κατά κανόνα απόλυτα νόμιμους στόχους από τους οποίους μερικοί μόνον αναφέρονται στο άρθρο 36 ΣυνθΕΚ. C.D.
259859 Σε απόλυτα εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να υπάρξει μεταβολή του μόνιμου προσωπικού, σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα Ν. Θ. Ε., και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ..
256458 Μία τέτοια όμως ερμηνευτική στάση δεν είναι απόλυτα ορθή, διότι υπάρχουν δύο βασικές διαφορές μεταξύ των απόψεων της Επιτροπής όπως αποκρυσταλλώθηκαν στην Οδηγία 70/50/ΕΟΚ και της νομολογίας Cassis de Dijon.
262801 Η κατηγορία των διευθυνόντων και ανώτερων διοικητικών στελεχών παρουσιάζει συνολικά σημαντική μείωση (- 18,2%), η συμμετοχή όμως των γυναικών στην κατηγορία αυτή αυξήθηκε (απόλυτα 4,9%, κατά φύλο στη κατηγορία 2,9%, αλλά στην κατανομή ανά 100 γυναίκες δεν μετεβλήθη καθόλου και είναι μόνο 0,7%^ αντίθετα μεταξύ των ανδρών τα ανώτερα διοικητικά στελέχη είναι 2,2%). πιθανόν να οφείλεται στη δυνατότητα των παντρεμένων γυναικών να συνταξιοδοτούνται μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας.
256914 Πρώτον, η αναγνώριση ότι δικαιώματα όπως εκείνο της ελεύθερης άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, ή της ελεύθερης άσκησης του εμπορίου, τα οποία μπορούν να συγκριθούν με το κοινοτικό δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, δεν είναι απόλυτα προνόμια αλλά υπόκεινται σε περιορισμούς γενικού συμφέροντος.
266775 Συμφωνώ απόλυτα ότι εισάγει.
236681 Οι δραστηριότητες των φορέων αυτών αποδείχθηκαν απόλυτα συμπληρωματικές και μη ανταγωνιστικές. 9.
269500 Και δε θα 'ταν παράξενο αν στο τέλος δεν παραιτούταν απ' αυτή την πολυσκότιστη φροντίδα, αν δεν επενέβαινε ο εγωισμός και η ματαιοδοξία που βιαστικά κι επίμονα την έσπρωχναν σ' εκείνο που της ταίριαζε απόλυτα, την επίδειξη.
270223 Ο καθηγητής διάβασε το ποίημα μια φορά, το διάβασε δεύτερη κι ύστερα το ξαναδιάβασε για τρίτη και για τέταρτη. - Βλέπω πως τραβήχτηκες απόνα άλλο είδος ποίησης που σου ταιριάζει απόλυτα, είπε στο τέλος κατευχαριστημένος με την πρόοδο που 'χε σημειώσει ο μαθητής του.
271584 Ο μισθός, βέβαια, δεν ήταν απόλυτα ικανοποιητικός αλλά για πρώτο βήμα ήταν και παραήταν αρκετός.
261974 Σε μερικά είδη συστημάτων μάλιστα όπως π.χ τα περιοδικά που είδαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο, μπορεί να είναι οι απόλυτα ενδεδειγμένες μέθοδοι εκτίμησης.
272540 Τώρα όμως που έβλεπε τα έργα του, τον δικαιολογούσε απόλυτα και τα 'βαζε με τον εαυτό του που σκέφτηκε άδικα για τον άξιο εκείνο άνθρωπο.
272629 Κι ένιωσε απόλυτα ικανοποιημένος.
273823 Κάλεσε τους υπαλλήλους του υπουργείου που 'ταν φίλοι της κυβέρνησης κι ανήκαν στο ίδιο κόμμα, και τους παρότρυνε να μη λάβουν μέρος στην απεργία, τάζοντάς τους ειδικά επιδόματα, άδειες και πολλές άλλες παροχές που τους ικανοποιούσαν απόλυτα.
264104 Πως ακριβώς η επικονίαση και όχι η γονιμοποίηση διεγείρει την ανάπτυξη του καρπού δεν είναι απόλυτα κατανοητό.
267490 Ο Φώτης, αντί γι' άλλη απάντηση, κούνησε καταφατικά το κεφάλι σ' ένδειξη ότι συμφωνούσε απόλυτα μαζί της.
272337 Έτσι, εμπιστευόμενος απόλυτα την κρίση του, του ζήτησε τη γνώμη του.
276080 Το σημαντικό είναι, ότι σε μια τέτοια προσπάθεια, δεν είναι απόλυτα απαραίτητη η χρήση σημαντικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, όπως τα συστήματα πολυμέσων.
280579 Ταυτίζεται απόλυτα με το χαρακτήρα του ελληνικού τοπίου.
275845 Αυτό θέλω να το τονίσω και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ως προς την ανάγκη ανάπτυξης αυτών των προσπαθειών βεβαίως και σε κομματικό επίπεδο, πολύ σωστά. 'Όσοι παίρνουν πρωτοβουλίες και σε κομματικό επίπεδο να υπάρχουν τέτοιες ανταλλαγές και συζητήσεις.
275734 Συμφωνώ απόλυτα.
275961 Σ' αυτό είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να συμβάλουμε σ' αυτό.
292360 Βέβαια, κανένα πολίτευμα δεν υπήρξε απόλυτα δημοκρατικό, γιατί δεν είναι δυνατόν η ανθρώπινη φύση να εκφράζεται ιδεατά στην εγκόσμια πορεία της.
292885 Οι αξίες της αλληλεξάρτησης, του φιλότιμου ήταν απόλυτα συνδεδεμένες με τον κοινό σκοπό που συνδέει τα μέλη του κύκλου δικών.
293290 Το έχει κάνει για λογαριασμό μας ένας σύγχρονος του Αγώνα κι έτσι μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα αυθεντικό.
290806 Μέσα στον κύκλο που χαράζουν οι νόμοι είναι απόλυτα λεύτερος κανένας, μήτε ο βασιλιάς, δεν έχει δικαίωμα να επέμβει.
284246 Η απαλλαγή από το Φ.Π.Α. παρέχεται μόνο για τις ποσότητες ειδών που είναι απόλυτα απαραίτητες για την πραγματοποίηση του σκοπού για τον οποίο εισάγονται.
303733 Τέτοιου είδους φωτογραφίες υπηρετούν απόλυτα την αποστολή του δημοσιογράφου.
304744 (Κάτι που δεν τηρείται απόλυτα στη χώρα μας, γιατί ο μιμητισμός είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του ανταγωνισμού των ελληνικών εφημερίδων.)
305423 Έχει αναδείξει πολλούς δημοσιογράφους και οι πολύπλευρες πτυχές του δίνουν την ευκαιρία σε όσους θέλουν πραγματικά να κουραστούν, όχι μόνο να αποκτήσουν δημοσιογραφική εμπειρία γρήγορα, αλλά να καλλιεργήσουν το δημοσιογραφικό αισθητήριο, για δύο λόγους: πρώτον γιατί έρχονται σε επαφή με ποικιλία θεμάτων που αναφύονται από την ίδια τη ζωή, και δεύτερον γιατί διδάσκονται πολλές μεθόδους έρευνας, ιδιότητα αναγκαία και απόλυτα χρήσιμη για το δημοσιογράφο.
302589 Αυτή είναι η αξονική γραφή που περιγράψαμε στις πρώτες σελίδες αυτού του κειμένου και η οποία ενδείκνυται απόλυτα για την ειδησεογραφία που έχει ως προορισμό τη σύντομη ενημέρωση του πολίτη με όσο το δυνατόν περισσότερο πυκνά παρατεθειμένα και ιεραρχημένα τα στοιχεία του γεγονότος μέσα στο δημοσιογραφικό κείμενο, αλλά ιεραρχημένα κατά σειρά σπουδαιότητας.
307114 Ο Willis (1974: 33) εξωθεί αυτή την υπόθεση, έτσι ώστε ο χρόνος του άνδρα στο σπίτι να θεωρείται απόλυτα μη παραγωγικός και, κατά συνέπεια, να έχει πλήρη εξωτερική απασχόληση, ενώ η γυναίκα ν' ασχολείται με την οικιακή παραγωγή.
307249 Συνεπώς, η εμπειρική ανάλυση αποδέχεται την υπόθεση της Νέας Οικονομικής Θεωρίας του Νοικοκυριού, ότι ο αριθμός των παιδιών που επιθυμεί ν' αποκτήσει ένα ζευγάρι ταυτίζεται απόλυτα με τον αριθμό που αποκτά, χωρίς να μπορεί μέσα από τον αχρονικό αυτό σχεδιασμό να ελέγξει την ορθότητα αυτής της υπόθεσης.
307265 Όμως το εισόδημα που θα μπορούσε να διεκδικήσει μια γυναίκα δεν καθορίζεται απόλυτα από το επίπεδο μόρφωσης και, έτσι, η μόρφωση δεν αποτελεί έγκυρη μέτρησή της.
307439 Αυτή η κατάσταση δημιουργεί συναισθήματα ανασφάλειας πολύ πιο έντονα όταν τα μέλη της μειονότητας είναι σε περιθωριακή θέση, δηλαδή δεν ανήκουν απόλυτα ούτε στη μια ούτε στην άλλη ομάδα.
307650 Με το πέρασμα στο ρόλο του γονέα, θεωρείται ότι ένα άτομο πραγματικά ωριμάζει και γίνεται ένα απόλυτα αποδεκτό μέλος της κοινωνίας.
308833 Η μέχρι τώρα εμπειρία του Εργαστηρίου Πολυμέσων, έχει επιβεβαιώσει απόλυτα τον αμερικανό ειδικό.
308978 Οι αρνητικές αυτές προϋποθέσεις ερμηνεύουν και τη γενική (μολονότι όχι απόλυτα τεκμηριωμένη) αντίληψη ότι οι οικονομικές δραστηριότητες στη Μακεδονία κατά την πρώιμη Τουρκοκρατία ήταν ισχνές.
312669 Οι υπόδουλοι Έλληνες χριστιανοί, οι Ρουμ, οι ραγιάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συσπειρώθηκαν γύρω από τη φυσική πνευματική τους ηγεσία, τον κλήρο, με επικεφαλής το δεσπότη, και τη δημογεροντία, που ήταν υπεύθυνοι απόλυτα για την είσπραξη των φόρων απέναντι στην οθωμανική εξουσία και στην απόδοση της δικαιοσύνης.
312881 Ορισμένοι επιστήμονες τον απόλυτα συμμετρικό τύπο κατοικίας που επικρατεί σε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στο μικρασιατικό χώρο, όπου στον ανώτατο όροφο τοποθετούνται στις τέσσερις γωνίες (και κάποτε ορισμένοι μάλιστα προεξέχουν) οι οντάδες, και σε σχήμα σταυρού διαμορφωμένος ο σοφάς, θεωρούν στοιχείο ανατολικό.
312884 Πάντως, όπως και να έχει, το Cinili Kiosk μεταφέρει στα τέλη του 15ου αιώνα στην Κωνσταντινούπολη κατασταλαγμένο τον απόλυτα συμμετρικό αρχιτεκτονικό τύπο.
313072 Και είναι γνωστό πως η βυζαντινή ακριβώς νομοθεσία που αναφέρεται συγκεκριμένα στους οικοδομικούς κανονισμούς ίσχυσε απόλυτα και τα χρόνια αυτά (16ος-19ος αιώνας) (Αρμενόπουλος και Νομικόν Θεοφίλου του εξ Ιωαννίνων).
313155 Όπως θα δούμε όμως πιο κάτω, στην εξέταση της οικοδομικής των αρχοντικών, αυτή ακολουθεί απόλυτα την παραδοσιακή μεταβυζαντινή βαλκανική τεχνική με τη φρουριακή διαμόρφωση της τοιχοποιίας του ισογείου (και κάποτε του ημιωρόφου) που κατά διαστήματα, καθ' ύψος, είναι οπλισμένη με οριζόντιες στρώσεις ξυλοδέσμων (χατιλιών) και με φέροντα ξύλινο σκελετό του ορόφου του οποίου οι εξωτερικοί τοίχοι αποτελούνται από μεικτή ελαφριά κατασκευή, από ξύλα, κεραμιδάκια ή ωμόπλιθρες, δηλαδή από "τσατμά".
313473 Πρόκειται για ένα τελείως στιλιζαρισμένο φανταστικό σχέδιο μιας απόλυτα σχηματοποιημένης πόλης που βαθείς κόλποι τη διασπούν σε ξεχωριστούς παρόχθιους τομείς.
313676 Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τη γραπτή διακόσμηση των αστικών σπιτιών, ο όρος "λαϊκή" ζωγραφική δεν αρμόζει απόλυτα, γιατί μπορεί οι φορείς-τεχνίτες να είναι λαϊκοί ζωγράφοι, αλλά τόσο τα πρότυπα που χρησιμοποιούν όσο και ο στόχος που επιζητεί να πραγματώσει ο ιδιοκτήτης μέσω αυτών αρκετά απέχουν από τις προδιαγραφές της λαϊκής τέχνης.
301560 Εάν η μεταπολεμική περίοδος διαμερίζονταν το 1966, θα παρατηρούσαμε ότι το σημαντικό της αλλαγής ποιότητας έπεσε μαζί με περιόδους απόλυτα συγκριτικές.
315283 Ωστόσο, η χρήση των ρολογιών (και, βέβαια, όχι μόνο των ρολογιών τσέπης, τα οποία στόλιζαν τη νεοτερίζουσα αμφίεση των αστών) θα σημάνει τη ριζική μεταβολή στην παραδοσιακή αντίληψη του χρόνου, μόνον όταν ο ρυθμικός τους κτύπος θα αρχίσει να μετρά - βάσει ενός απόλυτα πειθαρχημένου συστήματος οργάνωσης του χρόνου - το σύνολο της ανθρώπινης ζωής. 2.3.
307109 Αυτό σημαίνει ότι για τον σωστό έλεγχο της θεωρίας θα πρέπει οι εμπειρικές αναλύσεις να βασίζονται σε δείγμα που αποτελείται μόνο από άτομα για τα οποία το επιθυμητό μέγεθος της οικογένειας ταιριάζει απόλυτα με το πραγματικό.
316838 Η επιλογή ωστόσο αυτή δεν υπαγορεύθηκε μόνο από την εκτίμηση που έτρεφε το "κυρίαρχο" διοικητικό σώμα της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας στις πολεμικές ικανότητες των Ολυμπίων, αλλά κυρίως από την προσπάθειά του να ελέγχει άμεσα και απόλυτα τις στρατιωτικές του δυνάμεις που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του.
290295 Αντίθετα, ταυτίζεται απόλυτα με το υπάρχον, αναπαράγει και ενισχύει τις κυρίαρχες ερμηνείες της πραγματικότητας και κολακεύει το άτομο εκμεταλλευόμενη όλες τις αδυναμίες του εγώ του, τις ανορθολογικές τάσεις του, τα νευρωτικά του συμπτώματα και τις ναρκισσιστικές άμυνές του.
314711 Όλες οι επαύλεις όμως της περιοχής που αναφέραμε δεν είναι δυνατόν να καταταγούν απόλυτα σε ένα ορισμένο αρχιτεκτονικό στυλ, γιατί απλούστατα ανήκουν ακριβώς σε μια περιοχή που συγκρούονταν τότε ποικίλα συμφέροντα και ιδεολογίες.
318845 Στη Μακεδονία επικράτησαν απόλυτα οι βενιζελογενείς δυνάμεις με κύριο εκπρόσωπο το κόμμα των Φιλελευθέρων.
315928 Έτσι μόνο μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός ότι στην επαρχία του Σρεμ το όνομα Έλληνας ταυτίστηκε απόλυτα με τη λέξη έμπορος.
317732 Το σχέδιο κύκλωσης πέτυχε απόλυτα.
319343 Ωστόσο, παρά την ύπαρξη ισχυρού κινήτρου για συνεννόηση, οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας δεν ήταν απόλυτα αρμονικές.
319339 Η γεωγραφική της θέση καθιστούσε την ασφάλειά της απόλυτα συναρτημένη με τις σχέσεις της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της αλλά και με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που προωθούσαν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους στην περιοχή.
325199 Αυτή η επίσκεψη και οι πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε και θα έχουμε είναι γιατί διαπιστώνουμε ότι σε κάθε βήμα η στενή συνεργασία και αλληλοενημέρωση και αλληλοεκτίμηση των δεδομένων είναι απόλυτα αναγκαία.
238013 Συμφωνώ απόλυτα.
327174 Θα υπάρχει περιοριστικός κατάλογος εταιρειών που θα μπορούν να εξάγουν στην Κοινότητα, με απόλυτα σαφείς προδιαγραφές.
240508 Επειδή η χρήση πυρηνικής ενέργειας είναι απαράδεκτη από οικολογική άποψη και, ταυτόχρονα, ο περιορισμός των εκπομπών SO2, NOX και CO2 είναι απόλυτα επιβεβλημένος για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της υπερβολικής επιβάρυνσης του εδάφους από οξέα, τη μόνη λύση αποτελούν οι διαρθρωτικές μεταβολές για την προστασία του περιβάλλοντος.
241171 Χωρίς να είναι απόλυτα ικανοποιητικός, ο όρος ενοποίηση, πρώτον, αποδίδει σαφέστερα την "κατεύθυνση" που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στην Κοινότητα (δημιουργία "ενιαίου χώρου" σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής οργάνωσης) και, δεύτερον, μετριάζει τα υφολογικά μειονεκτήματα του επιβληθέντος "κοινοτικού ιδιώματος", τα οποία επιτείνονται σε συντακτικά σύνθετες φράσεις που περιέχουν τον όρο "ολοκλήρωση".
327495 Δεν καταλαβαίνω πάντως απόλυτα, πώς το εννοεί.
321047 Το 1959 ο Μανόλης Αναγνωστάκης, η δεύτερη μετά τον Πεντζίκη και λίγο πριν το Χριστιανόπουλο κορυφή της λογοτεχνικής Θεσσαλονίκης, με ολοκληρωμένο και απόλυτα καταξιωμένο ποιητικό έργο, εκδίδει σε ηλικία 33 χρόνων (γεν. 1925), το περιοδικό "κριτική" (1959-1961).
327840 Ο Μιχαήλ, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποδίδει το γεγονός, ότι ο αθεϊσμός δεν επικράτησε απόλυτα στον κόσμο, στην εμφάνιση του μαρξισμού, - ως μιας νέας θρησκευτικής, άρα ανορθόλογης κίνησης:
321259 Απόμειναν απόλυτα εγωκεντρικοί, αυτοεξυπηρετούμενοι από την ίδια τη δημιουργία τους.
327888 Πρόκειται, λοιπόν, για μια χρήσιμη λογοτεχνία: στην έννοια αυτή πιστεύω απόλυτα, αρκεί η χρησιμότητα να μην εξαδυνατίζει τη λογοτεχνική λειτουργία καθεαυτή.
328068 Εκτός του ότι αυτό αποτελεί ένα ισοδύναμο της προσωπικής επαγγελματικής και επιστημονικής ενασχόλησης του Αλεξανδρόπουλου (είναι μελετητής των βυζαντινών και μεσαιωνικών χρόνων), και εκτός από έναν πρώτο, εύκολο υπαινιγμό του γεγονότος, ότι στη Ρωσία δεν γκρεμίζονται πια οι ναοί, υπάρχει στο βάθος και μια καθοδηγητική παραίνεση προς τους συντρόφους: δεν ξέρουμε απόλυτα τι είναι χρήσιμο και τι είναι άχρηστο ίσως όλα είναι χρήσιμα.
322505 Από τη μια μεριά, το ΚΚΕ εμφανιζόταν ως αντεθνικό κόμμα και, από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση ήταν απόλυτα δικαιολογημένη να ζητήσει αυξημένη οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους.
325611 Για αυτό ακριβώς δεν μπορούμε να είμαστε προφήτες και να πούμε ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, οπωσδήποτε υπάρχει μια σοβαρή διάσταση όπως εσείς πολύ σωστά την είπατε που δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το πού θα πάει, αν τελικά θα συνεχιστεί η προέλαση των εξεγερμένων, αν αυτή η εξέγερση θα πάρει καθολικό χαρακτήρα, αν θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, αν η νέα Κυβέρνηση θα έρθει σε επαφή με τους εξεγερθέντες, με τα συμβούλιά τους για να κάνει μια διαπραγμάτευση, είναι λοιπόν αρκετά.
337091 Δεν μπορώ να σας πω ότι είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα κλείσει το Άμστερνταμ αλλά μπορώ να σας πω ότι ο Βιμ Κοκ, θα το είδατε, ήταν αρκετά αισιόδοξος.
337132 Πεισμένος απόλυτα ότι είναι σωστή η κίνηση της Ελλάδας να στείλει και αυτή στρατό στην Αλβανία, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου εξηγεί, στη συνέντευξη που έδωσε στα "Νέα" ότι η Ελλάδα επιθυμεί - για τη γειτονική χώρα - τη σταθερότητα και τον εκδημοκρατισμό.
327481 Ο Τερζάκης συζητεί την αγωνία μόνο στην ενδοκοσμική, πιο καλά στη γήινή της διάσταση, έστω κι αν δεν το κατορθώνει, όπως πιστεύω, να μείνει απόλυτα συνεπής σ' αυτό.
327598 "Δεν υπάρχει ένα απόλυτα αντικειμενικό" καθ' εαυτό του έργου τέχνης, υποστηρίζουν οι Lean Laplanche και J. B. Pontalis στο Ψυχιατρικό λεξιλόγιο (έκδοση P. U. F.).
339947 Τα παρουσιαζόμενα εισοδηματικά στοιχεία - είτε ως ποσοστιαία κατανομή κατά κλιμάκια από 100 χιλ. δρχ. μέχρι και άνω των 50 εκατ. δρχ., είτε ως απόλυτα μέσα μεγέθη κατά κλιμάκια - είναι εκφρασμένα σε τιμές 1990, δεν υπάρχει επομένως πρόβλημα διαχρονικής σύγκρισης.
327723 Η θεωρία του "απολλώνιου" Έλληνα, που στέκεται αντιμέτωπος στο "φαουστικό" σύγχρονο Ευρωπαίο - το γόνο των γερμανικών φύλων - δεν την έπειθε απόλυτα.
241118 Στη σημερινή συγκυρία (Οκτώβριος 1990) διαπιστώνει κανείς ότι οι αρνητικές οικονομικές συνέπειες επιβεβαιώνουν απόλυτα τις προβλέψεις των διαφωνούντων με την πρώιμη νομισματική ένωση: - οι επιχειρήσεις της πρώην ΛΔΓ δεν έχουν ανταγωνιστικότητα ως προς τις τιμές, - η κακή ποιότητα των προϊόντων μετατοπίζει τη ζήτηση στη δυτική αγορά, - οι μισθολογικές αυξήσεις ύψους 30-70% το καλοκαίρι του 1990 δεν συνοδεύθηκαν από αντίστοιχη αύξηση της παραγωγικότητας, - η ειδικευμένη εργατική δύναμη αναζητά και βρίσκει εργασία στην ΟΔΓ, - οι δυτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν την αγορά της πρώην ΛΔΓ κυρίως ως αγορά διάθεσης των προϊόντων τους, δημιουργώντας αντίστοιχα συστήματα διανομής, ενώ δεν σημειώνεται αξιόλογη μετατόπιση της παραγωγής στα πέντε νέα κρατίδια, - δημιουργείται ήδη μαζική ανεργία στην πρώην ΛΔΓ, δεδομένου ότι υπάρχουν 450.000 άνεργοι και 1,8 εκατομ. μερικά απασχολούμενοι ( "Kurzarbeiter").
242997 Αν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρος ο σκοπός της διαδικασίας αυτής πιθανολογείται πως με τον τρόπο αυτό ελέγχονται (και επιδιορθώνονται αν χρειαστεί) οι μεμβρανικές γλυκοπρωτεΐνες.
242475 Πάντως δεν είναι απόλυτα γνωστός ο ρόλος των β-υπομονάδων αφού η ενεργότητα ΑΤΡάσης αποδίδεται στις α-υπομονάδες.
244051 Οι ιδιότητες των μικροσωληνίσκων, in vivo, δεν λειτουργούν απόλυτα in vitro.
334603 Για αυτό ακριβώς δεν μπορούμε να είμαστε προφήτες και να πούμε ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, οπωσδήποτε υπάρχει μια σοβαρή διάσταση όπως εσείς πολύ σωστά την είπατε που δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το πού θα πάει, αν τελικά θα συνεχιστεί η προέλαση των εξεγερμένων, αν αυτή η εξέγερση θα πάρει καθολικό χαρακτήρα, αν θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός, αν η νέα Κυβέρνηση θα έρθει σε επαφή με τους εξεγερθέντες, με τα συμβούλιά τους για να κάνει μια διαπραγμάτευση, είναι λοιπόν αρκετά.
333443 Η "ασφάλεια" των τροφίμων είναι ένα θέμα απόλυτα ουσιώδες.
331234 Ήδη, σε βαμβακοκαλλιέργειες πλέον των 100.000 στρεμμάτων, η φυτοπροστασία από ρόδινο σκουλήκι (που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εχθρούς του βαμβακιού) γίνεται με "φερορμόνη", που είναι μέθοδος απόλυτα φιλική στο περιβάλλον.
338017 Οι σχετικές πληροφορίες περιέχονται στους Πίνακες Π.1.1, Π.1.2 και Π.1.3 του Παραρτήματος, όπου εκτός από τους δείκτες εμφανίζονται και τα απόλυτα μεγέθη του πληθυσμού παραγωγικής ηλικίας, του εργατικού δυναμικού, των απασχολουμένων και των ανέργων, για το χρονικό διάστημα 1983-1988.
338042 Σε απόλυτα όμως μεγέθη ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε από 262,4 χιλ. σε 263,8 χιλ. άτομα, δηλαδή κατά 1,4 χιλ. άτομα.
343699 Ο Παλαμάς είχε για δεκαετίες πιστέψει απόλυτα στην αλήθεια του δημοτικισμού.
344019 "Δυνάμωνε μέσα μου η σκέψη πως ο δημοτικισμός δεν είναι αποκλειστικό λογικό κατασκεύασμα υποταγμένο απόλυτα στο κράτος της γλωσσικής επιστήμης.
345767 Η ύπαρξη χρωμοσωμικών ανωμαλιών έχει απόλυτα εξακριβωθεί σε πολλά ζώα και φυτά.
346381 Υπάρχουν, εξάλλου, αρκετές ενδείξεις για τη σύνδεση του γονίδιου Xg με το γονίδιο της ιχθυώσεως, καθώς και απόλυτα θετικές ενδείξεις για σύνδεσή του με το γονίδιο του αγγειοκερατώματος και το γονίδιο του οφθαλμικού αλφισμού.
346591 Αν και η υπόθεση της Lyοn δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα αποδεδειγμένη, εντούτοις τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αντικειμενικά σωστή.
346704 Όπως προαναφέρθηκε, τόσο οι ελαφριές όσο και οι βαριές αλυσίδες των ανοσοσφαιρινών μιας οποιασδήποτε τάξεως αποτελούνται αφ' ενός από μια σταθερή περιοχή, στην οποία η σειρά των αμινοξέων είναι η ίδια για όλες τις ανοσοσφαιρίνες της τάξεως αυτής, και αφ' ετέρου από μια μεταβλητή περιοχή, στην οποία η σειρά των αμινοξέων είναι διαφορετική για τα μόρια αντισώματος με διαφορετικές ειδικότητες, έστω κι αν αυτά ανήκουν στην ίδια τάξη. οι δύο όμως αυτές γενικεύσεις δεν είναι απόλυτα ορθές.
345369 Ανακεφαλαιώνοντας: οι διεργασίες που οδηγούν σε κυτταρικό μετασχηματισμό και / ή στην επαγωγή παραγωγής ιού θα είναι επιγενετικής φύσεως, σύμφωνα με την υπόθεση των ογκογονιδίων, και γενετικής φύσεως, σύμφωνα με την υπόθεση των πρωτοϊών. οι υπάρχουσες ως τώρα πληροφορίες δεν επιτρέπουν να γίνει διάκριση ανάμεσα στις δύο αυτές υποθέσεις και δεν αποκλείεται ούτε η μία ούτε η άλλη να είναι απόλυτα σωστές.
341591 Ο παραλογισμός και η αντιφατικότητα της τοποθέτησης στο θέμα της ύπαρξης και της επιβολής θανατικής ποινής πολλών ανθρώπων και κυβερνήσεων που, ενώ καταδικάζουν τα βασανιστήρια απόλυτα ως βάναυση, αποτρόπαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά από άνθρωπο σε βάρος συνανθρώπου του (πράγμα που πιστεύει απόλυτα η Δ.Α.) δέχονται, δυστυχώς, πολλές φορές ότι το έσχατο των βασάνων, η χειρότερη μορφή πόνου του ανθρώπινου όντος, η θανατική ποινή, πρέπει να επιτρέπεται και να επιβάλλεται από την έννομη τάξη.
341591 Ο παραλογισμός και η αντιφατικότητα της τοποθέτησης στο θέμα της ύπαρξης και της επιβολής θανατικής ποινής πολλών ανθρώπων και κυβερνήσεων που, ενώ καταδικάζουν τα βασανιστήρια απόλυτα ως βάναυση, αποτρόπαιη και εξευτελιστική συμπεριφορά από άνθρωπο σε βάρος συνανθρώπου του (πράγμα που πιστεύει απόλυτα η Δ.Α.) δέχονται, δυστυχώς, πολλές φορές ότι το έσχατο των βασάνων, η χειρότερη μορφή πόνου του ανθρώπινου όντος, η θανατική ποινή, πρέπει να επιτρέπεται και να επιβάλλεται από την έννομη τάξη.
349025 Τα λόγια πρέπει να δίνονται με συντριπτική λογική, σχεδόν σαν θεώρημα, και η αξία του κειμένου να αναδεικνύεται απόλυτα.
349044 Η κίνηση εκεί αντιστοιχούσε απόλυτα στα λόγια: υπήρχε μια υπογράμμιση του λόγου από την κίνηση, μια υπερβολή, μια μεγέθυνση, με στόχο να αναδειχτεί καλύτερα η κατεργαριά του άντρα και η εξουθένωση της γυναίκας.
341966 Η Διεθνής Αμνηστία τάσσεται σαφώς και απόλυτα εναντίον κάθε μορφής βασανιστηρίων.
349327 Με έκλειναν όλη μέρα μέσα - όλα τα ήθελε απόλυτα ο Κάρολος - και κάθε τόσο, σαν τέλειωναν οι δοκιμές του καινούριου έργου που ετοίμαζε ο θίασος, έρχονταν το σούρουπο όλοι, τους διάβαζα ότι είχα γράψει (καμιά φορά ούτε λέξη) και τα συζητούσαμε.
349794 Ο λόγος που με παρακίνησε ήταν, πιστεύω, απόλυτα δικαιολογημένος και το έκανα με σεβασμό στην ουσία του έργου.
342254 Ιδίως ο Τριανταφυλλίδης, μολονότι πιστεύει απόλυτα στην αναγκαιότητα του έργου του εκπαιδευτικού δημοτικισμού, που με τη συνεργασία και άλλων ομοϊδεατών πραγματοποιήθηκε, αναγνωρίζει την προσφορά των παλιών αρχηγών του δημοτικισμού, ανάμεσα στους οποίους περίοπτη θέση κατέχουν οι γλωσσικοί αγώνες και το γλωσσοπλαστικό έργο του Κωστή Παλαμά.
342593 Εδώ δίνεται η ευκαιρία στον Παλαμά να διακηρύξει ότι βέβαια καταρχήν "δεν είναι από κείνους που καταδικάζουν απόλυτα και την πιο ανυπόταχτη και την πιο αναρχική γλώσσα, φτάνει κάποια φλέβα να ξανοίγεται μέσα σ' αυτή".
352938 Μέχρι να γίνει απόλυτα αντιληπτή η ένταση και η διάρκεια της ύφεσης, υπήρχε μια δικαιολογημένη συσχέτιση των κρατικών επιχειρήσεων με ένα ευνοϊκό και συμμετοχικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων.
343232 Ο Παλαμάς επιδοκιμάζει απόλυτα ορισμένες γλωσσικές απόψεις που διατυπώνονται αποφθεγματικά ή αναπτύσσονται στο επαναστατικό βιβλίο του Βερναρδάκη, όμως αναρωτιέται διαμαρτυρόμενος: "
343660 Εδώ βλέπομε τον Παλαμά και να εμμένει ακόμη στις σωστές γλωσσικές απόψεις, αλλά και να μην είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την εξέλιξη του γλωσσικού θέματος· και αυτό ίσως αρχίζει να τον επηρεάζει ψυχολογικά.
358573 Στην πραγματικότητα, κανένα είδος συνεκτικότητας από τα παραπάνω είδη δεν είναι απόλυτα ικανοποιητικό.
244227 Πολλοί ερευνητές έχουν δείξει πως διαταραχή της συγκρότησης των μικροσωληνίσκων επηρεάζει τη μίτωση αλλά δεν είναι απόλυτα γνωστός ο μηχανισμός της κίνησης αυτής.
359960 Συνηθισμένα σφάλματα αυτού του είδους στην Παρατηρησιακή Αστρονομία είναι η επιλογή αστέρων από μια περιοχή του ουρανού που εμφανίζει ανώμαλη απορρόφηση, η επιλογή αστέρων με βάση το οριακό φαινόμενο μέγεθος του χρησιμοποιούμενου τηλεσκοπίου, οπότε ευνοούνται οι απόλυτα λαμπρότεροι αστέρες, κ.λπ.
347374 Θα ήταν απόλυτα λάθος να συμπεράνουμε από το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα το ότι η έκθεση στις πυρηνικές εκρήξεις δεν προκάλεσε μεταλλάξεις.
348379 Ο Griffid δε γνώριζε την αιτία αυτού του μετασχηματισμού, αλλά ήταν απόλυτα βέβαιος ότι η αξιοσημείωτη αυτή αλλαγή είχε χαρακτήρα κληρονομικό.
344397 Έχω στιγμές που αισθάνομαι απόλυτα την κατάπτωση, τον ξεπεσμό μου.
348386 Ακολούθως η Drοsοphila, η οποία δέχτηκε την γενετική παρέμβαση απέκτησε κατά την αναπαραγωγική της δράση, κανονικούς απόλυτα φυσιολογικούς απογόνους.
345637 Αλληλόμορφα με παθολογικές συνέπειες μπορεί να μεταλλαγούν πάλι σε αλληλόμορφα με απόλυτα φυσιολογικές ή τουλάχιστο λιγότερο βλαβερές επιπτώσεις.
361861 Επιπλέον πρέπει να παρατηρήσουμε ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η συμπύκνωση της ύλης (μεγάλη μάζα, μικρή ακτίνα), τόσο πιο μεγάλη (απόλυτα) είναι και η δυναμική βαρυτική ενέργειά της (βλέπε σχ.
362344 Μάζα μεταφέρεται από το συνοδό στο λευκό νάνο και, έτσι, η μάζα του τελευταίου αυξάνει συνέχεια αν, για κάποιο λόγο που δεν είναι σήμερα απόλυτα ξεκάθαρος, δεν μεταστοιχειώνεται εκρηκτικά το υλικό που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του λευκού νάνου (όπως στην περίπτωση των καινοφανών).
349151 Στην αρχή απόλυτα, δημιουργώντας φανατικούς οπαδούς και φανατικούς εχθρούς.
359995 Η τάξη φωτεινότητας Ι περιλαμβάνει τους υπεργίγαντες, οι οποίοι είναι και οι απόλυτα λαμπρότεροι αστέρες.
364165 Η απομάκρυνση των προεξεχόντων πεπτιδίων από το μόριο του κολλαγόνου είναι απόλυτα απαραίτητη για τη σωστή διάταξή του στους επιμέρους ιστούς.
1729807 Στελέχη του ιδιωτικού τομέα, των Αναπτυξιακών Φορέων της Περιφέρειας, στελέχη επαγγελματικών Ενώσεων, ερευνητές, Πανεπιστημιακοί, υπηρεσιακοί παράγοντες, έδιναν τη δική τους οπτική γωνία, με αποδέκτες αυτών των απόψεων το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝ, σε έναν απολύτως ισότιμο ρόλο.
368793 Αντίθετα, είναι απόλυτα θεμιτό να υποθέσουμε ότι, αν ένας ξένος μαθητής, που έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες με το ελληνικό αλφάβητο και την προφορά της ελληνικής γλώσσας, διδάσκεται επιτυχώς τα Αρχαία Ελληνικά με τις μεθόδους της πατρίδας του, πολύ ευκολότερα θα μπορούσε να διδαχτεί το ίδιο αντικείμενο με ανάλογες μεθόδους ένα ελληνόπουλο, για το οποίο οι πιο πάνω δυσκολίες είναι ανύπαρκτες και η Αρχαία Ελληνική δεν του είναι κάτι το εντελώς ξένο.
368896 Τα βλήτρα αυτά προορίζονται για ειδικές εφαρμογές και είναι απόλυτα απαραίτητο η αντικατάστασή των να γίνεται με βλήτρα του ίδιου τύπου.
360938 Μια προεξοχή μπορεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμένει ήρεμη και ξαφνικά, για λόγους που δεν είναι σήμερα απόλυτα κατανοητοί, να γίνεται εκρηκτική και να διαλύεται, ανεβαίνοντας προς το στέμμα. 8.4 Στέμμα
361271 Από την προκαταρκτική τιμή π0 της παράλλαξης και τα φαινόμενα (συνήθως φωτογραφικά) μεγέθη mΒ1 και mΒ2 των μελών του συστήματος υπολογίζουμε τα απόλυτα μεγέθη ΜΒ1 και ΜΒ2.
361272 Από τις τιμές των ΜΒ1 και ΜΒ2 υπολογίζουμε στη συνέχεια τα βολομετρικά απόλυτα μεγέθη Μbοl1 και Mbοl2 και τελικά τις φωτεινότητες L1 και L2.
362507 Ο όρος "συνδετικός" δεν είναι απόλυτα επιτυχής, διότι δεν χαρακτηρίζει όλες τις σχετικές κατηγορίες, είναι όμως ο πλέον αποδεκτός (ο λιγότερο αντιφατικός).
372199 Η συρρίκνωση του υλικού, με αυτά τα μπλοκ είναι απόλυτα ελεγχόμενη.
375509 Και οι δύο εγκαταστάσεις είναι λειτουργικά απόλυτα όμοιες.
379798 Όπως ήδη ειπώθηκε, το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο περιέχεται στο πρόγραμμα δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά είναι απόλυτα συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
380554 Δεν υπάρχουν γενικά απόλυτα (: μη υποκειμενικά) πρότυπα ορθότητας ή "καθαρότητας": τέτοιοι χαρακτηρισμοί μπορούν να απονέμονται μόνο σε συνάρτηση με κάποιο πρότυπο που έχει επιλεγεί προκαταβολικά (με βάση τις προκαταλήψεις που είδαμε).
380661 Η λέξη είκοσι π.χ. είναι απόλυτα αυθαίρετη, σε αντίθεση με τη σχετικά αυθαίρετη δεκαεννιά (: δέκα+εννιά) (με τον ίδιο τρόπο διαφοροποιούνται τα ζεύγη ένα - πρώτος, βλέπω - είδα, κακός - χειρότερος (απόλυτα αυθαίρετα) από τα δέκα - δέκατος, ακούω - άκουσα, ικανός - ικανότερος (σχετικά αυθαίρετα), αντίστοιχα.
380661 Η λέξη είκοσι π.χ. είναι απόλυτα αυθαίρετη, σε αντίθεση με τη σχετικά αυθαίρετη δεκαεννιά (: δέκα+εννιά) (με τον ίδιο τρόπο διαφοροποιούνται τα ζεύγη ένα - πρώτος, βλέπω - είδα, κακός - χειρότερος (απόλυτα αυθαίρετα) από τα δέκα - δέκατος, ακούω - άκουσα, ικανός - ικανότερος (σχετικά αυθαίρετα), αντίστοιχα.
382465 (22) 2 = 16 για δύο απλές προτάσεις Ρ και Q.) Από τις θεωρητικά διαθέσιμες μία μόνο σειρά τελικών τιμών, απόλυτα προσωπική του συνδετικού της άρνησης, μπορεί να αποδοθεί στο αποτέλεσμα της σύνδεσης που επιτελεί.
391460 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, το επιτόκιό της να διαμορφώνεται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). α) Καταναλωτικών δανείων κατά 1 εκατοστιαία μονάδα (1%), ήτοι από 23,75% σε 22,75%. β) Προσωπικών δανείων κατά 0,75 της εκατοστιαίας μονάδας (0,75%), ήτοι από 24,75% σε 24%. γ) Πιστωτικών καρτών κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήταν από 26,25%σε 26%. δ) Ειδικά δάνεια Καταναλωτικής Πίστης - Αγοράς μέσω Εμπόρων: αυτοκινήτων - λοιπών ειδών κατά μισή εκατοστιαία μονάδα (0,50%), ήτοι από 20% σε 19,50%. - Αγοράς αυτοκινήτων (χωρίς μεσολάβηση εμπόρου) κατά 1 εκατοστιαία μονάδα (1%), ήτοι από 21% σε 20%. - Εορτοδάνεια / Δάνεια Κάκτος, κατά μισή εκατοστιαία μονάδα (0,50%), ήτοι από 18,50% σε 18%.
392759 Τους κατηγόρησε για "αντιεπαγγελματική συμπεριφορά" και για "ασυνέπεια απέναντι σε μια απόλυτα συνεπή διοίκηση".
393718 Είναι προφανές ακόμα ότι η θέση αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την ελληνική θέση, έστω και για λόγους συγκυρίας, επειδή αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, φαίνεται ότι το Κυπριακό, έστω και μετ' εμποδίων, μπορεί να βαδίσει στην οδό εξεύρεσης λύσης του. - Φυσικά, ένα από τα θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για τα ελληνικά θέματα είναι τι σκέπτονται, πώς αντιμετωπίζουν, πώς αντιδρούν Αμερικανοί αξιωματούχοι απέναντι στο τεράστιο "πρόβλημα Τουρκία".
394057 Ο Μάκης Κατσαβάκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του (ακόμη κι από τον αποκτηθέντα, πριν από λίγες ημέρες, Δημήτρη Λαζάρου που έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Βέροιας), είχε την ευκαιρία να κάνει κάποιους πειραματισμούς σε συστήματα στο δεύτερο ημίχρονο (προσάρμοσε το παιχνίδι στους Τρούπκο, Στόικα με στόχο να παίξει η ομάδα του με αντεπιθέσεις) και γενικά με τις δηλώσεις του εξέφρασε πλήρως το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της "βασίλισσας του Βορρά".
363006 Επειδή η χρώση δεν είναι απόλυτα εξειδικευμένη, παρατηρούνται διαφορές χρώσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις.
380825 Δε συμπίπτουν όμως απόλυτα (Βλ. π.χ. N. Chomsky, Current issues in Linguistic Theory, 1964).
394567 Ο Στράντζαλης είπε στον πρόεδρο του Πανηλειακού ότι θέλει να παίξει στον Άρη, κι έτσι αναμένονται εξελίξεις μετά το σημερινό αγώνα Κυπέλλου του Πανηλειακού με την ΑΕΚ. - Οι άνθρωποι του Άρη έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΟΦΗ και ο Διαμαντόπουλος ζήτησε τη συμπαράσταση του κόσμου στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.
395332 Εμείς πρέπει να έχουμε πολύ γρήγορες επιστροφές και να ελέγξουμε απόλυτα τη μάχη των ριμπάουντ.
1760279 ς' αυτή την ιδιαιτερότητα της τέχνης των ήχων, να κατέχει μορφή και περιεχόμενο αχώριστα, αντιτίθενται απολύτως οι ποιητικές και εικαστικές τέχνες, οι οποίες μπορούν να εκθέσουν την ίδια σκέψη, το ίδιο συμβάν σε διαφορετική μορφή.
387653 Με την καθιέρωση του πολιτικού γάμου παίρνει τέλος η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός και προστατεύεται απόλυτα η ελευθερία εκλογής του πολίτη.
394149 Από την πλευρά του ο βουλευτής διαψεύδει απόλυτα την ιστορία.
399078 Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, ο άλλος παίκτης που έσπρωξε τον Πειραϊκό στη νίκη ήταν ο Σόμπολος.
399182 Ήταν η μεγάλη έκπληξη της ημέρας, αλλά σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα φυσιολογικό.
404319 Αντιθέτως οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τα ασφαλιστικά. - Με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διαφωνεί απόλυτα το 24% των υπαλλήλων της Εθνικής, ενώ μάλλον διαφωνεί το 37%.
404320 Συνολικά την οικονομική πολιτική απορρίπτει το 61% του σώματος, ενώ συμφωνεί απόλυτα μόλις το 4%. - Το 48,5% των εργαζομένων μετέχει πολύ συχνά ή συχνά στις απεργιακές κινητοποιήσεις (μετέχει ενεργά ένας στους δύο υπαλλήλους) ενώ προβληματική είναι η συμμετοχή των γυναικών και των νέων ηλικίας 18-24 ετών. - Η συμμετοχή των υπαλλήλων στις συνδικαλιστικές εκλογές είναι υψηλότατη (92,1%) ενώ η επιλογή των παρατάξεων που ψηφίζονται γίνεται με κριτήριο την προώθηση των αιτημάτων του κλάδου (90%).
404940 Η μάχη στην κορυφή φουντώνει, κάτι που ο διεθνής λίμπερο θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό.
403516 Αμαέτσι, ο Κοχ φρενάρισε τελείως τον Άντερσον, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε από την Κάχα, που όπως παραδέχθηκε και ο Πέτροβιτς είδε τα πάντα να κρίνονται στο πρώτο μέρος.
403628 Η ομάδα βάζει 4 γκολ, αλλά δεν είναι ευχαριστημένος και ψάχνει για επιθετικούς ο Παναγούλιας, που είδε τον Ηρακλή να κερδίζει άνετα με 4-0 τον Ιωνικό, ικανοποιώντας απόλυτα τους 1.500 περίπου φιλάθλους του.
408869 Επίσης ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ρετζέπ Μεϊντάνι, αφού αναφέρθηκε με έμφαση σ' αυτό που γίνεται ήδη στο Βελιγράδι και τη Σόφια, πρόσθεσε ότι η αλβανική αντιπολίτευση θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας "μέχρι να ανατραπεί το απόλυτα αντιδημοκρατικό καθεστώς της χώρας" και τόνισε:
409716 Η λατρεία του Ηρακλή Παγκράτους συσχετίζεται απόλυτα με το αγώνισμα Παγκράτιο.
412231 Ειδικότερα για την Ελλάδα ο κ. Νικολαΐδης πιστεύει ότι παρουσιάζεται μια καλή ευκαιρία, καθώς είναι απόλυτα εφικτή η παραγωγή του CLEAN-MAG στις βιομηχανίες μας.
408290 Απόλυτα ικανοποιημένος - όπως δήλωσε ο ίδιος επέστρεψε ο πρόεδρος Κληρίδης από την Αθήνα όπου είχε συνομιλίες και για το Κυπριακό και την άμυνα και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.
401136 Τόσες ιατρικές εξετάσεις πέρασε χθες, και βγήκε σε όλες απόλυτα "καθαρός".
402182 Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ταξίδεψε στο Ηράκλειο, αλλά δεν είναι απόλυτα έτοιμος.
350153 Πάλι με αναφορά στην Ελλάδα για παράδειγμα, είναι σκόπιμο να υπογραμμιστούν τα ακόλουθα σημεία: α) Οι κρατικές επιδοτήσεις μέσω του προϋπολογισμού στην κάλυψη των ελλειμμάτων των δημόσιων επιχειρήσεων δεν είναι ορθό να εξετάζονται απόλυτα, δηλαδή χωρίς σύγκριση με κρατικές επιδοτήσεις προς άλλους τομείς της οικονομίας.
350163 Πρώτον, μεγάλο τμήμα των κρατικών δραστηριοτήτων δεν αφορά παραγωγικές δραστηριότητες, όπως οι ιδιωτικές, αλλά τη διαχείριση πόρων, που είναι απόλυτα αναγκαίοι για τη λειτουργία, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη του κοινωνικού και οικονομικού συστήματος.
358545 Πρακτικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα εξαιτίας διαφόρων παραμέτρων (π.χ. τα διάφορα αντικείμενα δεν μπορούν να έχουν απόλυτα ομοιόμορφη φωτεινότητα, εισαγωγή θορύβου στις μετρήσεις).
416862 Συμπίπτουν απόλυτα με τα διακομματικά προγράμματα που προβλέπονται από το 1982 (άρθρο 24 παρ. 12 του Νόμου 1268/82) τα οποία δεν λειτούργησαν, διότι το νέο αυτό πτυχίο δεν θα κατοχύρωνε επαγγελματικά δικαιώματα.
353103 Με αυτόν τον τρόπο ο έλεγχος των αποφάσεων από την πολιτική εξουσία ήταν απόλυτα εξασφαλισμένος και τα Διοικητικά Συμβούλια λειτουργούσαν ως προέκταση της κυβερνητικής εξουσίας στις Δημόσιες Επιχειρήσεις.
360432 Π.χ. η παρατηρούμενη ροή των ηλιακής προέλευσης νετρίνων είναι σημαντικά μικρότερη από την θεωρητικά αναμενόμενη, ενώ η σχέση συχνότητας - μήκους κύματος (σχέση διασποράς) των παρατηρούμενων κυμάτων στην επιφάνεια του Ηλίου δεν συμφωνεί απόλυτα με τη θεωρητική.
359753 Από την υπεροχή χρώματος υπολογίζεται, τελικά, η απορρόφηση σε αστρικά μεγέθη (ΑV για το οπτικό και ΑΒ για το κυανό) από τις εμπειρικές σχέσεις Στην περίπτωση ενός αστέρα που βρίσκεται στη θέση b, η μέθοδος αυτή δίνει τρία πιθανά σημεία θέσης του στη γραμμή S, τα b', b'' και b''', οπότε για τον υπολογισμό της υπεροχής χρώματος χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. 3.4 Απόλυτα μεγέθη
367624 Αυτό δεν ισχύει απόλυτα, βλέπε "ψευδόπονοι"].
371641 Επίσης τονίζεται ότι είναι καλλίτερα να διατηρούμε μία επίχρωση όχι καλής εμφάνισης αλλά απόλυτα "δεμένης" με την επιφάνεια του μετάλλου, παρά να κατεργαζόμαστε μια βαμμένη επιφάνεια χωρίς να φροντίσουμε να την απαλλάξουμε πρώτα από τις βρωμιές, τα παράγωγα της διάβρωσης ή τα άλλα υλικά που μπορούν να τη μολύνουν.
422632 Αυτός ο αντιρατσισμός της υποψίας και της κύρωσης αποκαλύφθηκε εξάλλου απόλυτα αναποτελεσματικός.
423796 Απόλυτα συμφωνεί με τις καταλήψεις μόνο το 5,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 11% της Ν.Δ., το 47,3% του ΚΚΕ, το 14,9% του ΣΥΝ και το 14,3% του Δημ. Κοινων.
1564819 Θα πρόκειται όμως για απολύτως ετοιμοπόλεμη δύναμη από άνδρες των ειδικών δυνάμεων, η οποία απλώς θα φέρει τον τίτλο «διεθνής ειρηνευτική δύναμη» και ουσιαστικά θα είναι υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση και απλώς θα μετέχουν σε αυτή και δυνάμεις από άλλες χώρες π.χ. από τη Ρωσία ή την Ουκρανία.
1564834 Θεωρείται απολύτως αναγκαία η ίδρυση μιας εξειδικευμένης ομάδας ντετέκτιβ, οι οποίοι, ως σύγχρονοι «Σέρλοκ Χολμς», θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της εξιχνίασης των πολύπλοκων και σοβαρών εγκλημάτων.
1564944 Όπως τον περιγράφουν οι αστυνομικοί, το μόνο που του έλειπε για να μοιάζει απολύτως με Ιταλό ήταν η γλώσσα:
1564989 Η πληροφορία είναι απολύτως έγκυρη και προήλθε αρχικώς από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της γείτονος χώρας, την οποία επιβεβαίωσαν κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα.
414456 Υπάρχουν όρια σφάλματος γιατί επεμβαίνουν χημικές αντιδράσεις που δεν μπορούν απόλυτα να προσδιοριστούν.
413632 Την άποψη αυτή υποστηρίζει στην έκδοση της 18ης Ιανουαρίου το "SPΟRT INTERN", πληροφοριακό δελτίο που εκδίδεται στη Γερμανία και θεωρείται απόλυτα ενημερωμένο σε θέματα σχετικά με το διεθνές ολυμπιακό κίνημα.
415314 Ο Παπάγου πέτυχε χθες τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του (εκτίμηση, ολόσωστη, του Κώστα Μίσσα) και την πέτυχε "απόλυτα δίκαια" (του Ίβκοβιτς αυτό), χωρίς ν' αφήσει δικαιώματα για αμφισβητήσεις.
432648 Και τούτο γιατί, όπως υποστηριζόταν, εθεωρείτο πιθανό ότι ομάδα αγροτών (στο ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για απόλυτα ελεγχόμενους από το ΚΚΕ) ίσως επιχειρούσε "δυναμική αντιπαράθεση".
405328 Το θέατρο, που είναι "ζωντανή τέχνη", ενώ το σινεμά "έχει ένα μουσειακό χαρακτήρα", το θέατρο, στο οποίο "νιώθει ότι ελέγχει απόλυτα τη δουλειά του", το θέατρο στο οποίο σκηνοθετεί εδώ και χρόνια, ενώ στον κινηματογράφο μόλις τώρα αποφάσισε να υπογράψει μια δική του ταινία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Άγγλου Νίκολας Σέξπιρ "Dancer upstairs".
434908 Οι δηλώσεις αυτές του προπονητή της Καστοριάς Κώστα Τσαγγαλίδη εξηγεί απόλυτα το 6-0 της SΚΟDΑ Ξάνθης επί της ουραγού Καστοριάς.
436083 H ελληνική κοινωνία ξέρει, συνειδητοποίησε απόλυτα, ότι ο Κώστας Σημίτης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να προχωρήσει την Ελλάδα προς το στόχο, που είναι και εθνική υπόθεση θα έλεγα, της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
415327 Ο Παπάγου είχε πρώτη προτεραιότητα το "running game", με τους ασταμάτητους αιφνιδιασμούς (10 στους 12) και δικαιώθηκε απόλυτα.
415584 Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, με τον Εθνικό καλύτερο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και αυτό (φάνηκε κυρίως στο τάι μπρέικ, όπου οι ακρίτες κυριάρχησαν απόλυτα.
416056 Σήμερα όμως θεωρείται απόλυτα απαραίτητο μετά από ένα ισχαιμικό έμφραγμα να ελεγχθεί ο ασθενείς κυρίως με ραδιοϊσοτοπικές τεχνικές, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει ανάγκη από φάρμακα μόνο, από παρακαμπτήρια μοσχεύματα (bypass) ή από αγγειοπλαστική.
439036 Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός - η προχθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση ήταν άλλωστε σαφής - ενώ τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό στήριξαν απόλυτα τις δηλώσεις του Κ. Σημίτη προς τους καθηγητές.
439098 Ο ίδιος διέψευσε κάτι τέτοιο ως "κακοήθειες" και είπε ότι είναι απόλυτα υγιής.
431968 Δημιουργήσατε πολύ γρήγορα έναν απόλυτα προσωπικό κινηματογράφο.
436093 Μπορεί να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα που παρουσιάζει ως τα τώρα η κυβέρνηση, αλλά από την άλλη πλευρά, θυμώνει πολύ με εκείνους που, στο όνομα της εσωτερικής αντιπολίτευσης, "σκέφτονται μεγαλοφώνως" και κάνουν έτσι ζημιά στη χώρα μας "ιδίως στα εθνικά θέματα".
433887 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, το επιτόκιό της να διαμορφώνεται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). 2) Καταναλωτικής Πίστης α) Καταναλωτικών δανείων κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 22,75% σε 22,50%. β) Προσωπικών δανείων κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 24% σε 23,75%. γ) Πιστωτικών καρτών κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 26% σε 27,75%.
445536 Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι του αγωνιστικού χώρου, ενθουσιάζοντας τους 5.000 περίπου θεατές, και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.
437785 Από το εξωτερικό πάντως, φαίνεται να επιβεβαιώνεται απόλυτα η πληροφορία ότι ο Γερμανός ελεγκτής γνώρισε ιδιαίτερη... περιποίηση από τον Χρήστο Τσέκο.
446183 Μόνο στο γάλα η ΕΕ είναι απόλυτα απαγορευτική.
446210 Απόλυτα ελεγχόμενη καλλιέργεια.
438207 Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός - η προχθεσινή κυβερνητική ανακοίνωση ήταν άλλωστε σαφής - ενώ τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό στήριξαν απόλυτα τις δηλώσεις του Κ. Σημίτη προς τους καθηγητές.
441278 Και σ' αυτό είμαστε κρυστάλλινοι και απόλυτα ειλικρινείς ".
446861 Η διοίκηση, έχοντας φροντίσει έως τώρα να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της, μεριμνώντας ακόμα και για το πιο ασήμαντο πρόβλημα, περιμένει την ανταπόκριση όλων μέσα στο γήπεδο.
445351 Μόνος πρώτος στην κορυφή τώρα ο "δικέφαλος", ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι της πρώτης θέσης, αφού έχει και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.
446232 Απόλυτα ελεγχόμενη καλλιέργεια.
450551 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, τα επιτόκιά της να διαμορφώνονται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). 2.
450947 Οι δαπάνες είναι υψηλές, περιορίζουν τις άλλες δυνατότητές μας, αλλά αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα αναγκαίες. - Η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
446108 Η χώρα είναι απόλυτα ελλειμματική σε κτηνοτροφικά προϊόντα με αποτέλεσμα να υπάρχει στρέβλωση στην οικονομία της γενικότερα.
452870 Από το Δεκέμβριο του 1978 με συγκεντρωμένα στο πρόσωπό του τα αξιώματα του αντιπροέδρου του κόμματος, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του αρχηγού του επιτελείου του Λαϊκού Στρατού, είναι εντούτοις ο ύπατος άρχοντας της Κίνας και ελέγχει απόλυτα τον κομματικό και τον κρατικό μηχανισμό, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις.
453537 Κι αυτή την υπερασπίζεται ο Καβάφης απόλυτα.
453726 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, τα επιτόκιά της να διαμορφώνονται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). 2.
446258 Η χώρα μας είναι απόλυτα ελλειμματική.
457291 Μετά τα απόλυτα επιτυχή αποτελέσματα που είχαν στα ζώα και τα ενθαρρυντικά σε ανθρώπους, τώρα υπάρχει ένα πρόγραμμα επί 400 ατόμων, εκ των οποίων οι 200 έχουν καρκίνο στο έντερο και 200 στο στήθος.
458109 Όσο βέβαια το ματς ήταν στο 0-0, ο Ραβούσης παραδέχεται ότι δεν ήταν "απόλυτα ήσυχος", διότι "σε τέτοια ματς μία φάση μπορεί να αλλάξει τα πάντα".
458134 "Και απόλυτα σωστή η δεύτερη.
458711 Νομίζω ότι έζησα και ζω σε μία εποχή που ήμουν απόλυτα ταυτισμένη μαζί της.
459269 Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι δείχνουν απόλυτα συμφιλιωμένοι με το βαλκανικό περιβάλλον.
447964 Ο Ντούσκο δήλωσε "απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του στον προχθεσινό αγώνα".
460607 Και όμως η υπερβολή θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, εάν από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ρευστοποιούνταν σταδιακά κυρίως τραπεζικές μετοχές, κάτι που είχε θεωρηθεί απόλυτα λογικό και για τους συνετότερους ίσως και επιδιωκόμενο στη συνεδρίαση της 18.2.
462968 Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοικοι δείχνουν απόλυτα συμφιλιωμένοι με το βαλκανικό περιβάλλον.
464982 Και είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα ήταν τραγικό λάθος να επιχειρηθεί και σήμερα να δοθεί λύση διά του αυταρχισμού και της ωμής βίας.
465107 Ο Χάουσμαν αρνήθηκε να συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο τους φόβους της Βόννης, αν αφορούν γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, και τόνισε ότι είναι "απόλυτα σημαντικό όλες οι πλευρές να επιδείξουν εξαιρετική σωφροσύνη, αυτοσυγκράτηση και διαλλακτικότητα...".
441778 "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη και πιστεύω ότι το 7.15 δεν είναι η επίδοση που θα μ' αντιπροσωπεύσει φέτος.
465661 Θέση που βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιπρόεδρο του KEΘEA Ανδρέα Φάκο, ο οποίος μιλώντας για τις παρατηρήσεις της Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη βρήκε θετικές τις προτάσεις για τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για τους "βαρόνους της διακίνησης ναρκωτικών" καθώς και εξειδικευμένων δικαστηρίων όπως στις HΠA.
467680 Παρ' όλα αυτά νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επίσης από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η κατάσταση τουλάχιστον στο Αργυρόκαστρο και το Φίερι ήταν απόλυτα ήρεμη, ενώ για το Δέλβινο και τους Αγίους Σαράντα αναφερόταν ως σχετικά ήρεμη και ιδιαίτερα για την Αυλώνα, τα επίσημα στοιχεία ανέφεραν ότι ένοπλοι είχαν καταλάβει θέσεις πάνω σε πολυκατοικίες και σε σημεία που δεσπόζουν γύρω από την πόλη. 2 νεκροί 3 τραυματίες
471043 Άρα, κάποιος που θα δανειστεί με επιτόκιο έστω 5% θα έχει επιβάρυνση αμελητέα, αφού όσο μικρότερο είναι το επιτόκιο τόσο μειώνεται σε απόλυτα ποσά και η επιβάρυνση.
420275 Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό.
472957 Αντίθετα, το 55% του ελληνικού λαού κρίνει τη χούντα σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από εν μέρει θετικά (39, 3%) έως απόλυτα θετικά (15, 4%)!
418058 Απόλυτα ασφαλής, από πλευράς λοιμώξεων, είναι η τακτική της αποστείρωσης και της επαναχρησιμοποίησης ηλεκτροδίων-καθετήρων, αποφάνθηκαν χθες η Κεντρική Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του υπουργείου Υγείας και η Επιτροπή Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.
451232 Σε σχέση με τον προϋπολογισμό, της Ρώμης χαρακτηρίζεται "λογικός και λεπτομερής", με πρόβλεψη για υψηλά έσοδα και της Στοκχόλμης "διάφανος", με απόλυτα εγγυημένα οικονομικά μεγέθη.
465242 Ο πολυεθνικός χαρακτήρας του Βυζαντίου, όπως τον ξέρουμε και όπως αναδεικνύεται στην πολύ σύγχρονη παρουσία της έκθεσης του Μητροπολιτικού Μουσείου, ταιριάζει απόλυτα στον πολυεθνικό χαρακτήρα της Νέας Υόρκης.
478296 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας αναφερόμενος στη σύγκληση του KYΣEA είπε ότι δεν αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα, ότι η κατάσταση είναι υπό απόλυτο έλεγχο, ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα ενήμερος των εξελίξεων και δίνει οδηγίες στους υπουργούς και ότι όλοι οι χειρισμοί είναι απολύτως ικανοποιητικοί.
456884 Γιατί όλο αυτό το διάστημα η Ελλάδα έλεγε την αλήθεια και όλο αυτό το διάστημα οι Τούρκοι έλεγαν ψέματα στη διεθνή κοινότητα και όσοι τους εστήριζαν με τις τοποθετήσεις τους έμμεσα ή άμεσα είχαν απόλυτα λάθος, για να πάρω την ευγενέστερη εκδοχή ".
479674 Έχει σημασία αυτό που ρωτάμε, γιατί, όταν πιάσαμε Αλβέρτη και Οικονόμου τις προάλλες, να μας εξηγήσουν το "διπρόσωπο" στοιχείο της ομάδας τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν έβρισκαν απόλυτα ικανοποιητικές απαντήσεις.
479905 Το ενδιαφέρον είναι ότι και ο διάδοχος Αλέξανδρος συμφώνησε απόλυτα με την ιεράρχηση των στόχων που έχω κάνει.
459369 Για το θέμα του μορατόριουμ πτήσεων, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν συμφώνησε απόλυτα στην πρόταση του κ. Σολάνα.
481656 Η επιτυχία της "ελαφράς ταξιαρχίας" λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού επιτεύχθηκε επί μιας ομάδας που έχει εντυπωσιακή πορεία και η οποία κατά διαστήματα δικαιολόγησε απόλυτα τη βαθμολογική της θέση και τους μεγάλους στόχους που έχει.
449398 Επίσης, με την απόφασή τους εγκρίνουν απόλυτα τα συμπεράσματα της ερευνητικής επιτροπής του Κοινοβουλίου και κατηγορούν την Κομισιόν ότι κατά την κρίση των "τρελών αγελάδων" ευνόησε την αγορά κρέατος σε βάρος της υγείας των καταναλωτών.
474432 Και νίκησαν απόλυτα δίκαια, διότι ήξεραν καλά τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο και γνώριζαν και πώς να το αποκτήσουν.
484281 Ο προπονητής του Απόλλωνα μίλησε για "συνέχιση της ανοδικής πορείας των τελευταίων εβδομάδων" και δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα του.
471777 Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, προερχόμενες από ξένους διπλωμάτες, η κυβέρνηση Μπερίσα έχει ενημερώσει την Αθήνα και τις άλλες πρωτεύουσες που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην γειτονική χώρα για την πρόθεσή της να μην επιχειρήσει - επί του παρόντος - τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης.
473842 Τέλος, δεχόμαστε τις εξηγήσεις για το θέμα των νερών του Αξιού και συμφωνούμε απόλυτα με την ανάδειξη του ρόλου της ΔEH στα Βαλκάνια.
487525 Ο ίδιος βουλευτής της N.Δ. δεν συμφωνεί απόλυτα με τους ισχυρισμούς για το ρόλο του Αντίχριστου στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
488014 Ήταν απόλυτα σαφείς οι προϋποθέσεις που έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συνέχεια των σχέσεων με την Τουρκία.
488236 Προσθέστε στην εξίσωση και τους μπελάδες του Παναθηναϊκού, με τους συνεχείς τραυματισμούς (Νικόλα, Σκονοκίνι, Αλβέρτης, Κοχ) και τα ασταμάτητα μπες-βγες (Νουόσου, Αμέιτσι κ.λπ.) και θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η κατάσταση δείχνει απόλυτα ισορροπημένη.
489254 Κι αυτή την υπερασπίζεται ο Καβάφης απόλυτα.
489444 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, τα επιτόκιά της να διαμορφώνονται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). 2.
474528 Ο "Πίξι", πάντως, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη επί της AEK και ανεβασμένος ψυχολογικά, όπως και όλοι οι παίκτες του, ειδικά ο Μπόνι, που δηλώνει:
421084 Ένας καλοπροαίρετος αναλυτής διαβάζοντας αυτά που γράφετε θα αντιλαμβανόταν απόλυτα τι πιστεύετε για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες παίκτες.
421088 Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω, το διαβεβαιώνω κατηγορηματικά, να είσθε απόλυτα βέβαιος, γι' αυτό και σας χαιρετώ ".
494211 Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σχεδόν απόλυτα κι έφτασαν σ' ένα δεύτερο γκολ στο 58 με εκπληκτικό σουτ του Λάρσου μετά από σέντρα του Κωστάλα.
494216 Ο Μπο Πέτερσον δήλωσε "απόλυτα ικανοποιημένος" και χαρακτήρισε "σημαντική" τη νίκη της ομάδας του, αφού ξέφυγε ουσιαστικά τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
497305 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο για την Ευρώπη και τη χώρα μας, η νέα παραγωγική διάρθρωση της σχεδόν διεθνούς και απόλυτα ανταγωνιστικής οικονομίας δημιουργεί καινούργια δεδομένα, όπως: - Τη σταδιακή απομάκρυνση από το βιομηχανικό μοντέλο μαζικής παραγωγής. - Την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην παραγωγική διαδικασία. - Την αλλαγή των τρόπων οργάνωσης και διαχείρισης κεφαλαίου και εργασίας. - Τις μεγάλες απαιτήσεις για εξειδικευμένο προσωπικό.
497306 Είναι φανερό ότι περνάμε από το συγκεντρωτικό στο αποκεντρωτικό σύστημα οργάνωσης παραγωγής, από το ιεραρχικό, απόλυτα προσδιορισμένο και παθητικά αμέτοχο στο συμμετοχικό, πιο δημιουργικό και λιγότερο εξαρτημένο μοντέλο οργάνωσης της εργασίας.
421891 Τότε αντιστρέφουν απόλυτα την κατάσταση...
499688 Απόλυτα εξατομικευμένη θα πρέπει να είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί οι ανάγκες του κάθε ασθενή είναι διαφορετικές.
425220 Ξεκινάνε από θετικές και φθάνουν μέχρι απόλυτα αρνητικές και για τις δύο πλευρές.
500788 Απόλυτα εξατομικευμένη θα πρέπει να είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί οι ανάγκες του κάθε ασθενή είναι διαφορετικές.
501362 Το παρακράτος Μπερίσα ξαναχτύπησε μέσω της βιτρίνας της κρατικής τηλεόρασης, την οποία ελέγχει απόλυτα, με μια πρωτοφανή για τα δημοσιογραφικά και πολιτικά χρονικά ενέργεια.
505465 Αν και κινείται στα καθιερωμένα μουσικά σχήματα και ρυθμούς του λαϊκού τραγουδιού και της λαϊκής μπαλάντας χωρίς φανερή διάθεση για εξερεύνηση ενός πιο προσωπικού ύφους, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα αξιοπρεπές, με καλοστημένο ήχο, προσεγμένη ενορχήστρωση και συνεπείς ερμηνείες από τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Παντελή Θαλασσινό, Αθηνά Μόραλη και Κώστα Μακεδόνα.
426831 Όλοι συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν από τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, κάτι που προβληματίζει έντονα τον Αλκέτα Παναγούλια, ο οποίος όμως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας και φυσικά από τη σπουδαία νίκη:
508730 Κι ο Κούλης δεν αισθάνεται απλώς, είναι πλέον απόλυτα... εξαρτημένος.
509114 Απόλυτα ξεκάθαρος για τις προθέσεις του τριήμερου ταξιδιού του στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Βράνκο Τσερβενκόφσκι, όταν χθες το μεσημέρι μίλησε μπροστά σε δεκάδες επιχειρηματίες στο κτίριο της Μπερλίνερ Μπανκ.
428456 Απόλυτα.
510229 "Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την επαφή με τον υφυπουργό, περιμένω τώρα από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και να παραχωρήσουν το οικόπεδο στην περιοχή της Νέας Ελβετίας για την κατασκευή γηπέδου, τα έξοδα κατασκευής του οποίου θα πληρωθούν από μένα!".
430134 Θέλω να είμαι ειλικρινής απόλυτα και κρυστάλλινος στους μαθητές.
480587 Ο Εθνικός Άλ. ήταν σαφώς καλύτερος σε όλους τους τομείς και η επικράτησή του θεωρείται απόλυτα δίκαιη.
479311 Σε επίπεδο παραγόντων με μικροπολιτικές αντιλήψεις είμαι μόνος, αλλά αυτό μου είναι απόλυτα αδιάφορο.
511808 Κατά συνέπεια η "συντηρητική" τους φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα στις επενδυτικές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και εταιρειών που επιθυμούν να διαφυλάξουν τους πελάτες τους από μακροχρόνιες διακυμάνσεις του πληθωρισμού.
515161 Δικαιωμένος απόλυτα αισθάνεται για την πολιτική του ο Μιχ.
515180 "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος - δήλωσε στο Φλας 9,61 ο κ. Παρασκευόπουλος - και για το πολιτιστικό γεγονός, αλλά κυρίως για τα πολιτικά μηνύματα και τ' αποτελέσματα που είχαμε σε σχέση με τους αρχικούς στόχους.
484200 Πάντως έχω γνωρίσει και καλά παιδιά δημοσιογράφους, έστω κι αν το επίπεδο δεν με ικανοποιεί απόλυτα ".
517499 Ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες "διαφωνούν απόλυτα" με την "αποφυλάκιση" των πρωτεργατών της δικτατορίας, μια σημαντική μερίδα "συμφωνεί απόλυτα" με την άποψη της αποφυλάκισής τους (27%), ενώ άλλο ένα ποσοστό (21%) τείνει επίσης να συμφωνεί (βλ.
517499 Ένας στους τρεις Έλληνες πολίτες "διαφωνούν απόλυτα" με την "αποφυλάκιση" των πρωτεργατών της δικτατορίας, μια σημαντική μερίδα "συμφωνεί απόλυτα" με την άποψη της αποφυλάκισής τους (27%), ενώ άλλο ένα ποσοστό (21%) τείνει επίσης να συμφωνεί (βλ.
517503 Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι η μεγάλη πλειοψηφία (72% περίπου) εκείνων που θεωρούν ότι "η δικτατορία έκανε βασικά καλό στην Ελλάδα" συμφωνούν "απόλυτα" με την αποφυλάκιση όσων χουντικών εξακολουθούν να μένουν έγκλειστοι, ενώ μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφική ομάδα (το 59%) εκείνων που θεωρούν ότι η δικτατορία "έκανε μόνον κακό" διαφωνούν "απόλυτα" με την αποφυλάκιση των πρωτεργατών της.
517503 Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι η μεγάλη πλειοψηφία (72% περίπου) εκείνων που θεωρούν ότι "η δικτατορία έκανε βασικά καλό στην Ελλάδα" συμφωνούν "απόλυτα" με την αποφυλάκιση όσων χουντικών εξακολουθούν να μένουν έγκλειστοι, ενώ μια εξίσου μεγάλη πλειοψηφική ομάδα (το 59%) εκείνων που θεωρούν ότι η δικτατορία "έκανε μόνον κακό" διαφωνούν "απόλυτα" με την αποφυλάκιση των πρωτεργατών της.
482313 Η εκρηκτική κατάσταση στην Αλβανία, η οικονομική και πολιτική κρίση στη Βουλγαρία και η αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τις περισσότερες βαλκανικές χώρες κυριάρχησαν στον προβληματισμό που υπήρξε τόσο μέσα στην αίθουσα του συνεδρίου όσο και στις συζητήσεις στα "επιχειρηματικά πηγαδάκια", στους χώρους του ξενοδοχείου "Mακεδονία Παλάς". - Ο σκεπτικισμός ήταν έκδηλος, αλλά υπήρξαν και υπεραισιόδοξες φωνές, όπως αυτή του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτη Γεννηματά, που εξέφρασε την άποψη ότι "η κρίση που πλήττει σήμερα τα Βαλκάνια είναι απόλυτα διαχειρίσιμη και παροδική" και εκτίμησε πως όλες οι σημερινές αλλά και μελλοντικές εξελίξεις θα λειτουργήσουν καθαρτικά και ευεργετικά στις δοκιμαζόμενες χώρες. - Προβαίνοντας στον απολογισμό του 1996 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Νίκος Ευθυμιάδης υπογράμμισε την "πικρή", όπως τη χαρακτήρισε, αλήθεια, ότι την περασμένη χρονιά η νοτιοανατολική Ευρώπη αντί να βαδίσει προς την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση παρεξέκλινε, κινδυνεύοντας έτσι να μείνει στο περιθώριο του διεθνούς ανταγωνισμού. - Ο πρόεδρος της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης Σπύρος Κουνιάκης αναφέρθηκε στους θεσμούς που δημιουργήθηκαν αυτή τη χρονική περίοδο, με δράση στο βαλκανικό χώρο, όπως είναι η Παρευξείνια Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, το Χρηματιστηριακό Κέντρο και η ίδρυση της εταιρείας ιδιωτικών υποδομών Βορείου Ελλάδος. - Η απουσία επιχειρηματικών αποστολών και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες δεν πρέπει να οδηγούν σε απογοήτευση, αλλά αντίθετα στην ένταση της επιχειρηματικής προσπάθειας, τόνισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Πετσιάβας. - Στις δυνατότητες που διανοίγονται με τα εκτελούμενα αναπτυξιακά έργα στη Βόρεια Ελλάδα, για να παίξει η χώρα μας το ρόλο που της αναλογεί στα Βαλκάνια, αναφέρθηκε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Φίλιππος Πετσάλνικος.
485696 Άλλωστε όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι στόχος των προσπαθειών της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση στο ανώτερο δυνατό βαθμό της τάξης και η έναρξη λειτουργίας ορισμένων κρατικών φορέων που θα ανοίξουν το δρόμο για την απόλυτα αναγκαία ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση.
485688 Σχετικά με το αεροδρόμιο, ο ελληνικής εθνικότητας υπουργός Μεταφορών Φώτος Δούκας δήλωσε ότι είναι απόλυτα ασφαλές και ότι θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά κάθε μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα.
519020 Πιστεύω ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι "κατέληξε στις δηλώσεις του ο 48άχρονος τεχνικός, που κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει και στην Τούμπα την ενδεκάδα της νίκης στο Ολυμπιακό Στάδιο επί του Παναθηναϊκού.
517316 Τα ρολόγια στην Ευρώπη έδειχναν 6.22 UTC, όταν οι αρμόδιοι είχαν συνειδητοποιήσει απόλυτα την εξέλιξη του ατυχήματος και τα ενημερωτικά σήματα άρχισαν να συρρέουν στο Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.
492114 Το Όσκαρ είναι το βραβείο της "χρυσής μετριότητας", για να μην πούμε απλά της αφόρητης μετριότητας, ταυτισμένο απόλυτα με τις προτιμήσεις των μελών του, που η μέση ηλικία τους είναι γύρω στα... 80.
492096 Αν η σκηνοθέτις ήθελε να έρθει στη Θεσσαλονίκη - που το θεωρούμε απόλυτα λογικό, θα το θέλαμε μάλιστα κι εμείς - θα έπρεπε να συνεννοηθεί με το ιταλικό γραφείο.
494114 Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, πάντως, έδειχναν να καταλαβαίνουν απόλυτα την οργή του κόσμου.
498863 Κι αυτός, απόλυτα συντονισμένος με τον Μάλκοβιτς, απέδωσε στη διαιτησία του Ζανκανέλα την ήττα, "πιστέψαμε στη νίκη αλλά ο Ιταλός δεν μας έπαιξε", και τόνισε ότι στο β ημίχρονο σε αντίθεση με το πρώτο "δεν παίξαμε καλά".
509905 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΠ αλλά και το δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της οικονομικής-κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης του λιμανιού είναι να υπάρξει ενιαίος και απόλυτα συντονισμένος προγραμματισμός με κύριο στόχο την ταύτιση του λιμανιού με την ίδια την πόλη του, και όχι υποκατάσταση της πόλης από το λιμάνι.
499943 Λίγο πιο πέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμφωνούσε απόλυτα με τον πορτιέρο της ΑΕΚ και πρόσθετε πως "όλα θα κριθούν στον αγώνα με την Κροατία.
530458 Η ΑΕΚ βραχυκύκλωσε εύκολα το ( "αμερικάνικο", κατά Ιωαννίδη) μπάσκετ του ΠΑΟΚ, κυριάρχησε απόλυτα.
531737 Γι' άλλα πράγματα όμως ο Ντούσκο ήταν απόλυτα σίγουρος.
532212 Ακόμα και σε προηγμένες χώρες, που θεωρούνται απόλυτα δημοκρατικές, υπάρχουν « περίεργοι νόμοι », όπως εκείνοι περί προσβολής, που δίδουν στις αρχές το δικαίωμα να επιβάλουν λογοκρισία και να φιμώσουν τον Τύπο.
507355 Ο καθηγητής Γκιόκας αναφέρει ακόμα ότι αυτοί που βλέπουν με μεγάλη ικανοποίηση και ενδιαφέρον τη δημογραφική συμφορά των Ελλήνων είναι οι Τούρκοι, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τους δημογραφικούς δείκτες και πιστεύουν ότι η χώρα τους θα επικρατήσει απόλυτα στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια λόγω δημογραφικής υπεροχής.
533164 Η αγαπημένη μου φράση πάνω σ' αυτό έχει γραφτεί από την πένα του Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ, που μπορεί να μην ήταν ποτέ υποψήφιος για τον τίτλο του « Καλύτερου Συγγραφέα », αλλά καταλάβαινε απόλυτα τη σπουδαιότητα της αφήγησης.
510587 Έδειχνε απόλυτα ήρεμος, δεν έδινε σημασία σε όσους πήγαν από νωρίς στο βενζινάδικο, άλλοι για να τον δουν από κοντά κι άλλοι για να τον στιγματίσουν, φωνάζοντάς του υποτιμητικά "κοντέ!".
534102 Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών έγινε σαφές ότι για το θέμα είχε ενημερωθεί και η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ο επιτετραμμένος της οποίας, Χ. Μιλλς, διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι η Ουάσιγκτων καταδίκαζε απόλυτα τις συνωμοτικές δραστηριότητες.
536272 Αυτό ήθελε ο Γκανς, αυτό σεβάστηκε απόλυτα το Μέγαρο, που βρήκε τις κατάλληλες μηχανές και κατασκεύασε μέχρι και ειδική καμπίνα προβολής.
537141 Όταν έχουμε ποικίλα κεφάλαια, π.χ. υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, 6-10 μίλια κ.λπ., τόσο και περισσότερος χώρος προσφέρεται για δούναι στο ένα και λαβείν στο άλλο κεφάλαιο, με μια συμψηφιστική στο τέλος εξισορρόπηση, που δεν θα αφήσει κανέναν απόλυτα κερδισμένο ούτε απόλυτα χαμένο.
537141 Όταν έχουμε ποικίλα κεφάλαια, π.χ. υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο, 6-10 μίλια κ.λπ., τόσο και περισσότερος χώρος προσφέρεται για δούναι στο ένα και λαβείν στο άλλο κεφάλαιο, με μια συμψηφιστική στο τέλος εξισορρόπηση, που δεν θα αφήσει κανέναν απόλυτα κερδισμένο ούτε απόλυτα χαμένο.
510483 Απόλυτα ξεκάθαρος για τις προθέσεις του τριήμερου ταξιδιού του στη Γερμανία, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Βράνκο Τσερβενκόφσκι, όταν χθες το μεσημέρι μίλησε μπροστά σε δεκάδες επιχειρηματίες στο κτίριο της Μπερλίνερ Μπανκ.
539859 Η παρουσία σου όμως - είμαι απόλυτα βέβαιος - δεν μπορεί παρά να δώσει ελπίδες και να διανοίξη σαφέστερες προοπτικές.
540311 « Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στις βασικές αρχές », είπε ο Γιλμάζ, αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα.
510682 Ο Βακρινός, όπως λένε οι αστυνομικοί που τον φρουρούν, δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος.
523507 Σε ό,τι αφορά το τίμημα των 179, 5 δισεκατομμυρίων δραχμών, το ύψος του οποίου βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης θεωρούν ως πολύ υψηλό, ο Κ. Μπιρδημήρης το χαρακτήρισε απόλυτα ανταγωνιστικό.
524230 "Ο κ. Στεφανόπουλος, με τρόπο απόλυτα θετικό, εξέφρασε τις πάγιες ελληνικές θέσεις.
520695 Είναι αξιοσημείωτο ότι οι παίκτες του Περιστερίου ήταν απόλυτα εύστοχοι στις ελεύθερες βολές στο τέλος του αγώνα όταν με συνεχή φάουλ ο Άρης προσπάθησε να σταματήσει το χρόνο και να κυνηγήσει το σκορ.
545798 Επικροτούμε απόλυτα όλες τις προσπάθειες που καταβάλλει για να προσεγγίσει τις άλλες χώρες-μέλη και να έχει τη δυνατότητα να τις ακολουθήσει σύντομα στην τρίτη φάση της ONE (Οικονομική και Νομισματική Ένωση) για το εύρω.
546612 Οι καλύψεις θα είναι απόλυτα προαιρετικές.
548727 Ο Ιωαννίδης επιμένει ότι « τα τρία πρώτα παιχνίδια κάθε σειράς είναι τα σημαντικότερα » και οι αριθμοί τον δικαιώνουν απόλυτα.
549552 Κυριαρχεί απόλυτα με όλο το είναι της στην υπηρεσία του ρόλου: πρόσωπο, έκφραση, εσωτερικότητα και μια δύναμη που εκπέμπει το σώμα της.
549644 Η επιχορήγηση διαφόρων νομικών προσώπων δεν μπορεί να υπερβεί σε απόλυτα ποσά τις συνολικές επιχορηγήσεις του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά εποπτεύον υπουργείο.
548643 Του είπα ότι το κείμενο του προεδρικού λόγου ήταν πολύ προσεκτικά διατυπωμένο και απόλυτα ισορροπημένο.
551695 Αυτό που με ικανοποιεί απόλυτα είναι ότι η Εθνική αρχίζει να γυρίζει τα ματς.
520699 Ο Σάκοτα χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη της ομάδας του, άριστη τη διαιτησία και δικαίωση των προσπαθειών όλη τη χρονιά.
552472 Η επιχορήγηση διαφόρων νομικών προσώπων δεν μπορεί να υπερβεί σε απόλυτα ποσά τις συνολικές επιχορηγήσεις του τρέχοντος οικονομικού έτους κατά εποπτεύον υπουργείο.
523096 Είναι αξιοσημείωτο ότι οι παίκτες του Περιστερίου ήταν απόλυτα εύστοχοι στις ελεύθερες βολές στο τέλος του αγώνα όταν με συνεχή φάουλ ο Άρης προσπάθησε να σταματήσει το χρόνο και να κυνηγήσει το σκορ.
523100 Ο Σάκοτα χαρακτήρισε απόλυτα δίκαιη τη νίκη της ομάδας του, άριστη τη διαιτησία και δικαίωση των προσπαθειών όλη τη χρονιά.
564346 Για πρώτη φορά κλασικά μαρξιστικά κείμενα παρουσιάζονται με απόλυτα υπεύθυνες μεταφράσεις, με υψηλή εκδοτική φροντίδα και πολύ χαμηλές τιμές.
525770 Και ξέρει να τιμωρεί όποια ομάδα δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένη στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα της ισπανικής επίθεσης ". -" Οι τρεις σκόρερ της, ο Τζόρτζεβιτς, ο Φερνάντεθ και ο Καρνισόβας, έχουν κάπου 87% ευστοχία από τη γραμμή.
528589 Η επιλογή προσανατολίστηκε σε δημιουργίες κυρίως της πρώτης εικαστικής περιόδου του Έλληνα ζωγράφου (1923-1937), που δεν ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στα αυστηρά πλαίσια της βυζαντινής τέχνης.
530183 Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με διοχέτευση κάποιων πληροφοριών από το περιβάλλον Μπερίσα ανθελληνικού χαρακτήρα, οι οποίες και υιοθετήθηκαν απόλυτα από τις αντίστοιχες ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε:
530228 Το εδαφικό είναι από τις πιο σοβαρές πτυχές του Κυπριακού, γιατί συνδέεται απόλυτα και με το προσφυγικό.
539542 Τυπικά, βεβαίως, ήταν απόλυτα εντάξει.
532767 Η διαπίστωση αυτή καθιστά απόλυτα αναγκαία την « επιθετική » αντιμετώπιση της υπέρτασης και μάλιστα « όσο πιο γρήγορα γίνεται », σύμφωνα με το δρα Λέμπερερ του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, επικεφαλής της ομάδας που έκανε την έρευνα και δημοσιεύεται στο περιοδικό « Σάιενς ».
572440 Σ' αυτή την πολιτική εγώ απόλυτα συμφωνώ με την Τράπεζα της Ελλάδος.
551546 Ο χρόνος - το πιστεύω απόλυτα - λειτουργεί υπέρ μας ».
573969 Πολιτική ήττα, γιατί η Τουρκία πέτυχε απόλυτα τον πολιτικό της στόχο, που δεν ήταν η κατάληψη και κατοχή ελληνικού εδάφους.
572449 Η πολιτική και οι επιδιώξεις του υπουργείου Οικονομικών, παρ' ότι πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι απόλυτα ταυτόσημες με την πολιτική που πρέπει να εφαρμόσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
558727 Ωστόσο, έχοντας μετεξελίξει τη μινιμαλιστική του γλώσσα προ πολλού πέραν των περιοριστικών δογματισμών της αρχικής του περιόδου, τα νέα του τραγούδια διέθεταν μία πιο ρευστή και περίτεχνη μελισματική γραμμή, απόλυτα ταιριαστή στο ανατολίτικο ποιητικό κείμενο του Τούρκου σούφι ποιητή Ρούμι (12ος αιώνας) που διάλεξε να μελοποιήσει.
578727 Οι γαλλικές αυτές θέσεις, που συμμερίζεται απόλυτα η Ελλάδα - και όπως φαίνεται η πλειοψηφία των κρατών-μελών - αφορούν: - Ένα πρόσθετο πρωτόκολλο για την ανάπτυξη και την απασχόληση, που θα πρέπει να προσαρτηθεί στην αναθεωρημένη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
552386 « Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη βράβευσή μου από τη Διεθνή Κριτική », μας είπε σε αποκλειστική συνέντευξή του, το πρωί της Κυριακής, πριν από το φεστιβάλ, ο αρμενικής καταγωγής Καναδός σκηνοθέτης Εγκογιάν, που η ταινία του « Εξότικα » είχε και πάλι παλιότερα κερδίσει το βραβείο της FIPRESCI.
553033 Ο Λευκός Οίκος πάντως τόνισε ότι εξακολουθεί να εμπιστεύεται απόλυτα τον Αμερικανό διαμεσολαβητή Ντένις Ρος, που προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις Ισραήλ και Παλαιστινίων, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημο σημείο.
567623 Έτσι είχαν τα πράγματα πέρσι τέτοια εποχή όταν τα γεγονότα που επακολούθησαν μας επιβεβαίωσαν απόλυτα.
565128 Ο Αναστασιάδης φρονεί ότι ο προπονητής πρέπει να είναι απόλυτα κυρίαρχος στην ομάδα.
581125 Η άποψη αυτή του Τσόμσκι εναρμονίζεται απόλυτα με εκείνη που είχε εκφράσει πριν από 40 έτη ο Τζον φον Νόιμαν, ένας από τους πατέρες των σύγχρονων υπολογιστών:
567660 Πολιτική ήττα, γιατί η Τουρκία πέτυχε απόλυτα τον πολιτικό της στόχο, που δεν ήταν η κατάληψη και κατοχή ελληνικού εδάφους.
582064 « Eίμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η επένδυση είναι βιώσιμη », δήλωσε στην « E » ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε ότι η οργάνωση έχει οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον.
582342 Η άποψη αυτή του Τσόμσκι εναρμονίζεται απόλυτα με εκείνη που είχε εκφράσει πριν από 40 έτη ο Τζον φον Νόιμαν, ένας από τους πατέρες των σύγχρονων υπολογιστών:
583388 Η δημιουργία του « ευρωπαϊκού κάστρου », δηλαδή ενός ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου, απόλυτα θωρακισμένου από την εισαγόμενη εγκληματικότητα από τρίτες χώρες, είναι ο στόχος της Συνθήκης του Σένγκεν, αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι τα τείχη αυτού του κάστρου είναι μάλλον ευάλωτα.
584395 Η δημιουργία του « ευρωπαϊκού κάστρου », δηλαδή ενός ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου, απόλυτα θωρακισμένου από την εισαγόμενη εγκληματικότητα από τρίτες χώρες, είναι ο στόχος της Συνθήκης του Σένγκεν, αλλά πολλοί επισημαίνουν ότι τα τείχη αυτού του κάστρου είναι μάλλον ευάλωτα.
567754 Έτσι είχαν τα πράγματα πέρσι τέτοια εποχή όταν τα γεγονότα που επακολούθησαν μας επιβεβαίωσαν απόλυτα.
585377 « Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η επένδυση είναι βιώσιμη », δήλωσε στην « Ε » ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε ότι η οργάνωση έχει οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον.
585591 Η άποψη αυτή του Τσόμσκι εναρμονίζεται απόλυτα με εκείνη που είχε εκφράσει πριν από 40 έτη ο Τζον φον Νόιμαν, ένας από τους πατέρες των σύγχρονων υπολογιστών:
586862 Η άποψη αυτή του Τσόμσκι εναρμονίζεται απόλυτα με εκείνη που είχε εκφράσει πριν από 40 έτη ο Τζον φον Νόιμαν, ένας από τους πατέρες των σύγχρονων υπολογιστών:
567790 Πολιτική ήττα, γιατί η Τουρκία πέτυχε απόλυτα τον πολιτικό της στόχο, που δεν ήταν η κατάληψη και κατοχή ελληνικού εδάφους.
568567 Με την έναρξη της νέας σεζόν θα είμαι απόλυτα έτοιμος.
579011 « Η κριτική μου στην εν λόγω συνθήκη ξεκινά, εξαντλείται και είναι απόλυτα σύμφωνη με τον τίτλο της σημερινής (σ.σ. χθεσινής) « Ε », « Μας δένουν ηλεκτρονικά για το καλό μας ».
587618 Πιθανόν δεν το είχαν προβλέψει, αλλά εμείς υπογράψαμε τη συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας τέλη Δεκεμβρίου του 1996 ­στην οποία συμμετείχαν όλα τα σωματεία, πλην πιλότων και ιπταμένων μηχανικών­ και ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι.
579686 Στην κλίμακα πολιτικής τοποθέτησης από 1 (απόλυτα αριστερά) - 10 (απόλυτα δεξιά) έχει 60%, 61% και 60% στις θέσεις 4,5, και 6 αντίστοιχα.
579686 Στην κλίμακα πολιτικής τοποθέτησης από 1 (απόλυτα αριστερά) - 10 (απόλυτα δεξιά) έχει 60%, 61% και 60% στις θέσεις 4,5, και 6 αντίστοιχα.
589969 « Θέλω να μπω απόλυτα μέσα στο ρόλο », λέει.
579687 Ο Κ. Καραμανλής υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει στις μη εργαζόμενες γυναίκες 46,2%, στις ηλικίες 25-34 47,2% και 55-64 52,4%, στα μεσαία εισοδήματα 45,2%, στους ψηφοφόρους με μόρφωση δημοτικού 46,7%, σε αυτούς που εκφράζονται με την ένδειξη « απόλυτα δεξιάς πολιτικής τοποθέτησης » 75,8%, στους αγρότες 50,1% και στους συνταξιούχους 48,7%.
580839 « Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η επένδυση είναι βιώσιμη », δήλωσε στην « Ε » ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε ότι η οργάνωση έχει οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον.
585277 Πιστεύω απόλυτα στη φιλία και δεν νομίζω πως οι οικογενειακοί δεσμοί διατηρούνται οπωσδήποτε, γιατί είναι πιο ισχυροί από αυτούς που συνάπτονται εκτός οικογένειας, με πρόσωπα, δηλαδή, της δικής σου επιλογής ».
594172 Τον άκουσε ο Γιαννάκης και συμφώνησε απόλυτα:
581280 Αντιθέτως, περισσότερο ριζοσπαστική τη θεωρούν οι αυτοχαρακτηριζόμενοι « κεντρώοι » 16,5% και « κεντροδεξιοί » 17,3%, οι του ΠΑΣΟΚ 15,9% και της Ν.Δ. 15,2% και οι ψηφοφόροι των θέσεων 9 (δεξιά) και 10 (απόλυτα δεξιά) στην κλίμακα πολιτικής τοποθέτησης με ποσοστά 19,6% και 16,7%. - Σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα οι αγρότες με 40,6% και οι επιστήμονες με 39,2% δίνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά στην άποψη « πιο συντηρητική ».
595230 Κατά κανόνα οι γενικές συνελεύσεις στην Ελλάδα διεξάγονται σε ήπιο κλίμα, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι βασικοί μέτοχοι ελέγχουν απόλυτα τη διοίκηση της εταιρείας.
587511 Μια επισήμανση, μάλιστα, της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα στο εισαγωγικό της σημείωμα με αφορμή την παρουσία των γλυπτών στην Αθήνα, για την « ευρωπαϊκή παράδοση που εμπλουτίζεται με τη συμβολική γλώσσα των τοτέμ της νέγρικης τέχνης », μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους στην ανάγνωση των σημερινών του έργων.
597916 "Οι εκλογές στην Αλβανία θα πρέπει με την συμβολή όλως των πολιτικών δυνάμεων να δρομολογήσουν το δρόμο προς την ομαλότητα και τον πραγματικό εκδημοκρατισμό, ώστε να γίνουν και απόλυτα σεβαστά τα δικαιώματα του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού", δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της N.Δ.
587037 Από τα λεγόμενα της κ. Λιάνη προκύπτει η εικόνα ενός ανθρώπου καταταλαιπωρημένου, σχεδόν παραδομένου στη μοίρα του, απόλυτα εξαρτημένου από μηχανήματα και βαθύτατα δυστυχισμένου.
599383 Αλλά όπως έλεγε και κάποιος (απόλυτα σοβαρά), "καλύτερα να παίζεις προημιτελικό και να μην ξέρεις ούτε τις φάτσες των αντιπάλων, παρά να τις ξέρεις και να τις βλέπεις στους εφιάλτες σου".
587562 Οι δύο πρόεδροι απαντούν σε 22 κοινές ερωτήσεις ­όσα και τα χρόνια λειτουργίας της « Ολυμπιακής » υπό κρατικό έλεγχο­ και συμφωνούν απόλυτα, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, σε δύο σημεία: α) Η « Ολυμπιακή » μπορεί να χρηματοδοτήσει τις προμήθειες αεροσκαφών, β) Η αναδιοργάνωση της εταιρείας είναι απαραίτητη.
602635 Είναι κάτι απόλυτα φυσικό.
588560 Όπως έγινε γνωστό, ο Χάιν Σκούκλαμ, επιφυλάχτηκε ν' απαντήσει και ενημέρωσε τον Άρνε Ντόκεν ότι αύριο (σήμερα) θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της Λίλεστρομ, προκειμένου ν' αποφασίσει αν θα αποδεχτεί ή όχι την πρόταση του Παναθηναϊκού, που θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική, αφού ο νορβηγικός σύλλογος θα επωφεληθεί τα 500.000 δολάρια για τους δύο μήνες που θέλει η πράσινη ΠΑΕ να έχει γρηγορότερα στη διάθεσή της στο Στράντλι.
579297 Κάλεσε την κυβέρνηση να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας και ζήτησε να γίνουν απόλυτα σεβαστά από αυτήν τα συμπεράσματα του διαλόγου.
592513 Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν να διασταυρωθούν απόλυτα ειδήσεις που έχουν να κάνουν με την ΑΕΚ.
591742 Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν να διασταυρωθούν απόλυτα ειδήσεις που έχουν να κάνουν με την ΑΕΚ.
610323 "Ήταν", υποστήριξε χθες το μεσημέρι και έχοντας επιστρέψει πια στη Μυτιλήνη ο νομάρχης Λέσβου, όταν σχολίασε αντιδράσεις που υπήρξαν στη Μυτιλήνη από μικρή μερίδα πολιτών προσκείμενων στον τέως βουλευτή Δ. Βουνάτσο, "μια εκδήλωση που πέτυχε απόλυτα στο στόχο της.
593265 Τον άκουσε ο Γιαννάκης και συμφώνησε απόλυτα:
594605 Απόλυτα σαφή και εύκολα χαρακτήρισαν οι μαθητές και οι καθηγητές και τα θέματα των Αρχαίων.
611581 Πραγματικά δυσκολεύεται κανείς να επιλέξει το σημαντικότερο, γνωρίζοντας βέβαια ότι και τα δύο αυτά οριακά έργα του Τσόκλη είναι απόλυτα συνεπή σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά του και καλά αναγνωρίσιμα της πορείας, αλλά και της γραφής του.
613143 Ο Χατζιδάκις, εξάλλου, πίστευε, ότι "προσφέρεται απόλυτα στην καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία της Αλίκης Βουγιουκλάκη".
613570 Ευτυχισμένες όμως, αυτό που σημείωναν όλες ήταν πόσο απόλυτα απέδειξαν ότι ήταν οι καλύτερες σε αυτή τη διοργάνωση.
614455 "Όταν ελέγχεται απόλυτα το παιχνίδι, ο καθένας παίζει με τους δικούς του όρους.
596531 Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η ανώνυμη αναφορά, εκτός των πολιτών, στρέφεται και εναντίον των πολλών αστυνομικών που υπηρετούν στα Τμήματα Ασφαλείας Αμαλιάδας και Πύργου, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συμμετοχή στο οργανωμένο κύκλωμα προστασίας των « νονών », με χρηματισμούς, εκβιασμούς, χορήγηση πλαστών αδειών παραμονής σε αλλοδαπές κ.λπ.
598438 Ήδη, όμως, εκτός από την πρωταρχική έκθεση του ΟAΣE που εκδόθηκε προχθές, και ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟAΣE Φρανς Βρανίτσκι, ο οποίος επισκέφτηκε χθες τα Τίρανα και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπασκίμ Φίνο και τον πρόεδρο Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων.
616975 Κυριακόπουλος μάς δήλωσε όμως ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε αποφάσεις που δεν θα διασφαλίζουν απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. - Το ποσόν των 189.899.490.000 δραχμών απεκόμισε ο OTE από τη διαδικασία της μετοχοποίησης, ενώ στα ταμεία του κράτους εισέρευσαν 151 δισ. δραχμές περίπου.
600152 Η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω ακόμη απόλυτα έτοιμος για διακοπές.
603789 Είχε απόλυτα δίκιο.
618637 Ο προπονητής του "Δικεφάλου", που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν δίνει μεγάλη βάση στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όταν γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
618637 Ο προπονητής του "Δικεφάλου", που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του στη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν δίνει μεγάλη βάση στα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, όταν γίνεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
589955 Με το χορό να λειτουργεί σαν σμήνος μελισσών, συμπαγές για να τονίσει την « ομαδικότητα που ξεπερνά τα όρια του ρεαλισμού », τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη - προκαθορισμένη - και το εικαστικό μέρος της παράστασης να συνηγορεί υπέρ της ιστορίας του μύθου, « οι « Φοίνισσες » συνδεδεμένες απόλυτα με την παράδοση της αρχαίας τραγωδίας, θα « μιλήσουν » για θέματα όπως η ύβρις, η μοίρα και η τιμωρία, για το ταξίδι εντέλει της ανθρώπινης φύσης μέσα στο χρόνο ».
620787 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία σχολών AEI με γνωστικό αντικείμενο απόλυτα συνδεδεμένο με τις ανάγκες της αγοράς.
621026 Σχολιάζοντας αυτές τις φήμες αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έλεγαν ότι μια τέτοια πρόθεση είναι απόλυτα κατανοητή, αλλά εάν ισχύει γιατί έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, έστω και ανοιχτός, και δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, όπως είχε γίνει και με την αγορά των νέων F-16 ή και με τα Μιράζ 2000.
533445 Η αξιολόγηση θα πρέπει οπωσδήποτε να αποτελέσει στοιχείο της σημερινής ελληνικής εκπαίδευσης, που θα δώσει απόλυτα ένα άλλο μεγάλο ποιοτικό αποτέλεσμα ».
541511 Συμφωνώ απόλυτα.
622225 Χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες, εκτός από τον Έρικ Μίκλαντ που θέλησε να τον ξεκουράσει (δεν γυμνάστηκε ούτε το πρωί, αντίθετα με τους υπόλοιπους) και τον Λούη Χριστοδούλου που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος.
623053 Αν ο Σπύρος Βασδέκης, μάλιστα, δεν ανακοίνωνε και επισήμως ότι δεν θα λάβει μέρος στο "ΑΘHΝΑ '97", τότε η συνέντευξη Τύπου (με κάτι από σόου) που διοργανώθηκε από την εταιρεία θα ήταν απόλυτα πετυχημένη.
623504 Σε απόλυτα νούμερα οι χορηγήσεις έφθασαν τα 9,7 τρισ. δρχ. από 8,6 τρισ. το 1995 και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών 61,78%, ήτοι 6 τρισ. δρχ., καλύφθηκε από τις 19 εμπορικές τράπεζες.
541669 Απόλυτα φυσιολογική όσο και αναμενόμενη με αναμφίβολα περισσότερες προϋποθέσεις υγιούς συνέχειας.
544390 Σε σχέση με την πορεία του πληθωρισμού, επισήμανε, η απόδοση είναι δύο μονάδες καθαρές και θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική.
624550 Πώς είναι δυνατόν να μιλάμε για απόλυτα κριτήρια;
624552 Ασφαλώς και δεν υπάρχουν απόλυτα κριτήρια για την οριστική αξιολόγηση του έργου τέχνης.
430368 Υπενθυμίζεται, ότι μόλις προχθές ο κ. Έβερτ συμφώνησε απόλυτα με την θέση των 31 βουλευτών του κόμματός τους, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αποδοχή από τη χώρα μας σύνθετης ονομασίας.
430966 Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω βασικά επιτόκια επιχειρηματικών χορηγήσεων αυξομειώνονται με τα κατά περίπτωση περιθώρια επιτοκίου, με συνέπεια για τους πολύ καλούς και απόλυτα φερέγγυους πελάτες, με μεγάλη συνεργασία με την Τράπεζα, το επιτόκιό της να διαμορφώνεται σε πολύ ανταγωνιστικά επίπεδα (από τα χαμηλότερα της αγοράς). 2) Καταναλωτικής Πίστης α) Καταναλωτικών δανείων κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 22,75% σε 22,50%. β) Προσωπικών δανείων κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 24% σε 23,75%. γ) Πιστωτικών καρτών κατά 0,25 της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ήτοι από 26% σε 27,75%.
1502858 Η θέση μας ήταν πολύ ξεκάθαρη από την αρχή και νομίζω ότι αυτό έχει γίνει απολύτως σεβαστό και αποδεκτό από τους εταίρους μας.
628000 Τέλος, να σημειωθεί ότι οι επιπτώσεις του δολαρίου είναι απόλυτα θετικές για εξαγωγικές επιχειρήσεις, που πωλούν σε δολάρια και έτσι έχουν τα περιθώρια να κερδίζουν ακόμη και μειώνοντας τις τιμές των προϊόντων τους.
628738 Σε απόλυτα νούμερα, πάντως, και οι δύο κατηγορίες επαγγελμάτων έχουν αυξήσει αισθητά το μέσο εισόδημά τους.
27034 Στα ανακοινωθέντα που εκδόθηκαν τόσο στη Βάρνα (μετά την τριμερή) όσο και στη Μόσχα, περιλαμβάνονται θέσεις που καλύπτουν απολύτως τις ελληνικές απόψεις.
609826 Δεν θα 'ταν υπερβολή αν λέγαμε πως αυτό το φιλμ έγινε από το πείσμα, το μεράκι, αλλά και το ταλέντο που έκρυβαν μέσα τους δύο φιλόδοξες προσωπικότητες, ο παραγωγός Ντέιβιντ Σέλζνικ και η Βίβια Λι... και οι δύο συνυπάρχουν μέσα στη Σκάρλετ Ο'Χάρα, ταίριαξαν απόλυτα στη Southern belle...
611338 "Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν γενικώς αυτές τις μέρες οι ποδοσφαιριστές.
603996 Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα δήλωσε ο Νίκος Kούνδουρος ".
618519 Μια βραδιά όμως που δεν θα είναι απόλυτα δικιά του, αφού η εκδήλωση θα γίνει πριν ή στο ημίχρονο του αγώνα Πίτσμπουργκ - Χιούστον για το αμερικανικό ποδόσφαιρο.
617285 Σε διάστημα 85 ημερών ήλθε η απάντηση από τους Αμερικανούς με το δορυφόρο Explorer 1, σκάφος διαμέτρου μόλις ενός μέτρου, για να ακολουθήσει μια σοβαρότερη και απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια με τον Juno 1 στις 31 Ιανουαρίου του 1958.
619082 Να μη βρεθεί στο σημείο να αγαπήσει όπως κι εγώ, τόσο απόλυτα, τόσο ολοκληρωτικά, τόσο τρελά ".
621857 Αυτό το ξέρει κι ο προπονητής του Χρήστος Τζέκος, ο οποίος τον έχει δηλώσει για την κούρσα των 100 μ. και στη σημερινή ημερίδα που διοργανώνεται στο ολυμπιακό στάδιο, αλλά και πάλι δεν ήταν και ο ίδιος απόλυτα βέβαιος αν ο αθλητής του πρέπει να τρέξει ή να συνεχίσει τα τεστ.
607455 Η πρότασή του συνόψιζε τη θεατρική σπουδή με τη θεατρική πράξη, κάτι που με ενδιέφερε απόλυτα.
636889 Χθες, πάντως οι ρυθμοί στην πόλη των 10 εκατομμυρίων ήταν χαλαροί, προσαρμοσμένοι σε ένα απόλυτα ήρεμο, γιορταστικό κλίμα και μόνο οι πρωινές σχολικές εκδηλώσεις έδιναν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα "πατριωτισμού".
626891 Σύμφωνα με τον ιστορικό Τζέραλντ Χάινς, η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδιαίτερα την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, έδινε συχνά εξηγήσεις για τη δήθεν εμφάνιση των περίφημων ΑΤΙΑ (UFO), οι οποίες ήταν σαφώς αναληθείς και κατασκευασμένες, προκειμένου να συγκαλύψει απόλυτα την κατασκοπευτική της δράση και να απομακρύνει την προσοχή του κόσμου από τις δικές της μυστικές ενέργειες.
627840 "Θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό να πηγαίνουν οι δημοσιογράφοι στην πισίνα του 2004, αφού βρίσκουν τα πάντα δωρεάν και μέσα στη χλιδή.
627845 Τόσο ο κ. Φούρας όσο και ο κ. Σαβράμης έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μου έδωσαν συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκανα, αλλά τώρα έμεινα ακάλυπτος.
629891 Εάν μάλιστα κ. εκδότα, κ. διευθυντά μου δώσετε αύξηση 10.000% θα κατοχυρωθεί απόλυτα κι η δεοντολογία στην "Ε", διότι πλέον θα την αγοράσω, οπότε και Δεν θα μπορώ να γράφω ασύδοτα ό,τι μου κατέβει.
635557 Όχι απόλυτα βέβαια, γιατί δεν έπαιξαν όλοι σαν τους δύο ξένους ή σαν τους Αλβέρτη - Χριστοδούλου (ο Φάνης κράταγε τα "μπόσικα" πίσω, στην άμυνα), αλλά σίγουρα ήταν καλύτερη η ομάδα του σε σχέση με τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας.
641135 Έτσι κι αλλιώς, το κοινό που πηγαίνει σ' αυτά τα πολιτικά έργα συμφωνεί απόλυτα με τις ιδέες τους.
643167 Αντίστοιχα, όσον αφορά την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού αναγνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής διαμορφώνονται σημαντικές υστερήσεις στον τομέα των εσόδων και υπερβάσεις στις δαπάνες, οι οποίες θα πρέπει να εξομαλυνθούν με πραγματικούς όρους μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να μην επιβαρυνθεί άμεσα ή έμμεσα με λογιστικές μεταφορές ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, ο οποίος θα πρέπει να είναι απόλυτα αξιόπιστος όσον αφορά τους στόχους προσέγγισης των ορίων που έχει θέσει για το έλλειμμα και τον πληθωρισμό το Μάαστριχτ.
638445 Καλείται ο ηθοποιός, με τη διαδικασία του Λάνχοφ - και αυτό είναι ίσως ένα από τα καινούργια πράγματα που γνώρισα - να έχει καταλάβει απόλυτα τη διαδικασία αυτή και να κάνει προτάσεις.
610619 Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.
616784 Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι Τουρκοκύπριοι από μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια της Τουρκίας, δεν θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν και επισημαίνεται ότι "είναι θεμελιώδες να συμφωνήσουμε προηγουμένως με τη μητέρα πατρίδα σε μια γραμμή δράσης που θα βασίζεται απόλυτα σ' ένα λεπτομερειακό σχέδιο".
638450 Οπότε θεωρώ ότι είναι και αστείο να συζητάμε για το γυμνό, διότι είναι απόλυτα λειτουργικό μέσα στην παράσταση.
644946 Την πιο πικάντικη δήλωση, που ανταποκρίνεται όμως απόλυτα στην πραγματικότητα, έκανε ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας Νίκος Αλεξόπουλος: "
645139 Έναν περίπατο, αυτόν της Τσέλσι στο Γιορκσάιρ, ικανό να... αναστήσει ακόμη και τον Ολλανδό προπονητή της, Ρουούντ Γκούλιτ, τον οποίο κάποιοι βιάστηκαν την Παρασκευή να δώσουν για νεκρό, ξεσπώντας την απόλυτα δικαιολογημένη οργή του.
645694 Απόλυτα.
616801 Η φιλοσοφία του σχεδίου συνάδει απόλυτα με την πολιτική που ακολουθήθηκε αμέσως μετά τα επεισόδια του 1963 και όλα τα στάδια που προβλέπει το σχέδιο έχουν υλοποιηθεί.
643914 Έναν περίπατο, αυτόν της Τσέλσι στο Γιορκσάιρ, ικανό να... αναστήσει ακόμη και τον Ολλανδό προπονητή της, Ρουούντ Γκούλιτ, τον οποίο κάποιοι βιάστηκαν την Παρασκευή να δώσουν για νεκρό, ξεσπώντας την απόλυτα δικαιολογημένη οργή του.
644704 Απόλυτα.
645965 Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν από τους Ρις και Σάστερ να αιτιολογήσουν απόλυτα τις δηλώσεις τους ότι οι δερματολόγοι μαζί με τις εταιρείες παρασκευής αντηλιακών έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
638451 Απόλυτα.
648570 Δεν ξέρουμε αν ήταν ρατσιστικές οι στειρώσεις που γίνονταν στη Σουηδία μεταξύ... 1936 και 1976, πάντως αν κρίνουμε απ' τις τουρίστριες που ήλθαν Ελλάδα, το... γενετικό πείραμα πέτυχε απόλυτα.
649396 Θα είναι απόλυτα υγιής σε 3 εβδομάδες ο Μπένετ και δεν θα κινδυνεύσει με υποτροπή;
650113 Με ηγέτη τον Όλεγκ Προτάσοφ πέτυχε εύκολη νίκη κατά της Καβάλας (4-2) ικανοποιώντας απόλυτα τους 4.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο πλευρό της.
650127 Η Βέροια κυριάρχησε απόλυτα σε όλους τους τομείς.
638455 Για όνομα του Θεού, στην εποχή μας δηλαδή, να συζητιέται, αν θα πρέπει να είναι γυμνό ή όχι, εφ' όσον δικαιολογείται απόλυτα ". - Περιέργως δεν συζητήθηκε καθόλου η εμφάνιση του Ίαν Χολμ γυμνού στο" Βασιλιά Λιρ
639471 Καλείται ο ηθοποιός, με τη διαδικασία του Λάνχοφ - και αυτό είναι ίσως ένα από τα καινούργια πράγματα που γνώρισα - να έχει καταλάβει απόλυτα τη διαδικασία αυτή και να κάνει προτάσεις.
621060 "Έχω την αίσθηση πως θα έχουμε να κάνουμε με έναν αγώνα απόλυτα ανοιχτό, στον οποίο όλα θα παίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή.
654656 Οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού ­που έπεσε αμέσως μετά το αποτέλεσμα­ ήταν αυτοί που εξέφραζαν απόλυτα τα συναισθήματα των συγκεντρωμένων Αθηναίων στο Ζάππειο, μόλις ακούστηκε η λέξη Αθήνα.
639476 Οπότε θεωρώ ότι είναι και αστείο να συζητάμε για το γυμνό, διότι είναι απόλυτα λειτουργικό μέσα στην παράσταση.
639477 Απόλυτα.
660103 Όσο για τον Κ. Μητσοτάκη, η σιωπή του, τον τελευταίο καιρό, είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
662239 Είναι απόλυτα λογικό το NATO ή οι HΠA να υποστηρίζουν την πλευρά που εφαρμόζει τις συμφωνίες του Ντέιτον, τις οποίες υπέγραψαν όλοι!
639481 Για όνομα του Θεού, στην εποχή μας δηλαδή, να συζητιέται, αν θα πρέπει να είναι γυμνό ή όχι, εφ' όσον δικαιολογείται απόλυτα ". - Περιέργως δεν συζητήθηκε καθόλου η εμφάνιση του Ίαν Χολμ γυμνού στο" Bασιλιά Λιρ
623999 Ο Βασίλης Δανιήλ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, που έπαιξαν με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία.
665530 Σύμφωνα με το άρθρο 2, η ΠAM οργανώνεται με απόλυτα στρατιωτικό τρόπο, με ένοπλα τμήματα κατά λόχους ή διμοιρίες επιπλέον των τμημάτων της Εθνοφυλακής, τα γνωστά TEA, τα οποία και παραμένουν.
665838 Ο Ευγένιος, που έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του εναντίον των Ούγγρων, θεωρεί (και δικαίως) ότι κάποια στιγμή οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΟΦΗ θα τερματιστούν και όλο το βάρος θα πέσει στους αγώνες του πρωταθλήματος.
623747 Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκατάθεση της κυβέρνησης και εξήγγειλε μια επιπλέον αλλαγή στα εκπαιδευτικά πράγματα:
639796 Αλλά πρόκειται για κάτι απόλυτα φυσιολογικό.
667425 Το ρηθέν "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" δεν ισχύει απόλυτα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού λανθασμένη επιλογή οικονομικού πακέτου μπορεί να αυξήσει τον μηνιαίο λογαριασμό των συνδρομητών από 5.000 έως 60.000 δραχμές, χωρίς ουσιαστικά να τους προσφέρει καμία πρόσθετη εξυπηρέτηση.
640490 Συγκεντρώνει τις ιδιότητες όλων των σεισμογενών περιοχών της υφηλίου, συμφώνησαν ο Έλληνας καθηγητής Παπαζάχος και ο Τούρκος Ταϊμάζ, που ταυτίστηκαν απόλυτα στον καθορισμό των λιθοσφαιρικών κινήσεων στην περιοχή, χθες, κατά την πρώτη μέρα του Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Σεισμολογίας και Φυσικής του Εσωτερικού της Γης.
235271 Τα επιτεύγματα και οι δυνατότητες της τεχνικής επιτρέψανε στο έργο να διαμορφώνεται κατά ένα υψηλό ποσοστό, άσχετα προς το είδος του φυσικού περιβάλλοντος, και συγχρόνως να πετυχαίνει μορφές απόλυτα γεωμετρικές, σαφείς και κανονικές.
670393 Και όπου υπήρχαν απόλυτα αιτιολογημένες, ας πούμε όπου μια κοινότητα ζητούσε να αλλάξει ενότητα, δεν υπήρχε περίπτωση το υπουργείο να κωφεύσει σ' αυτό ".
673116 Θα ζοριστεί... στη θέση "3", γιατί όλοι παίζουν και κανείς δεν κάνει απόλυτα σε αυτή τη θέση.
640496 Με τα συμπεράσματα αυτά συμφώνησε απόλυτα ο Τούρκος σεισμολόγος Ταϊμάζ, που σε εισήγησή του ταυτίστηκε πλήρως με τον κ. Παπαζάχο.
675280 Πιστεύεται στην Ουάσιγκτον ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή διακατέχεται από ένα αίσθημα απομόνωσης, αλλά παράλληλα ασκεί μια επιθετική εξωτερική πολιτική, όχι απόλυτα με τη στρατιωτική έννοια, αλλά με την έννοια της δυναμικής εξωτερικής πολιτικής, γιατί θεωρεί τον εαυτό της ως μια περιφερειακή δύναμη, όπως ανάγλυφα φάνηκε και από τη δομή και το περιεχόμενο της ομιλίας του κ. I. Τζεμ, υπουργού της επί των Εξωτερικών στη Γεν.
643339 Δόξα τω Θεώ, χάρη στην τεχνολογία και τα κομπιούτερ θα παραβιάζεται απόλυτα το απόρρητο του ιδιωτικού μας βίου.
636736 Όχι απόλυτα βέβαια, γιατί δεν έπαιξαν όλοι σαν τους δύο ξένους ή σαν τους Αλβέρτη - Χριστοδούλου (ο Φάνης κράταγε τα "μπόσικα" πίσω, στην άμυνα), αλλά σίγουρα ήταν καλύτερη η ομάδα του σε σχέση με τα παιχνίδια της προηγούμενης εβδομάδας.
64647 Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσορίζει τη νέα αμερικανική πρωτοβουλία στο Κυπριακό, που αναμένεται να εκδηλωθεί στα τέλη Ιουνίου, αλλά δεν εκφράζει γι' αυτό πολύ ενθουσιασμό, λόγω του ότι η Άγκυρα δεν έχει καμίαν απολύτως διάθεση για διαφοροποίηση της στάσης της.
51042 Με βάση αυτό το πλαίσιο - το οποίο θυμάστε ότι η Τουρκία το είχε αρνηθεί, ενώ περιλαμβάνει απολύτως αυτονόητα πράγματα κατά την άποψή μας - πιστεύω ότι τοποθετείται και ο υπουργός Εξωτερικών.
647884 Δεν ξέρουμε αν ήταν ρατσιστικές οι στειρώσεις που γίνονταν στη Σουηδία μεταξύ... 1936 και 1976, πάντως αν κρίνουμε απ' τις τουρίστριες που ήλθαν Ελλάδα, το... γενετικό πείραμα πέτυχε απόλυτα.
647149 Η ίδια η κ. Βουτυρά είπε στο δικαστήριο ότι ναι μεν είχε πιει λίγο, αλλά ένιωθε απόλυτα ικανή για να οδηγήσει.
653540 Στις περιπτώσεις αυτές, εφόσον ο αρμόδιος δασάρχης έχει απόλυτα τεκμηριωμένα στοιχεία για το δασικό χαρακτήρα της έκτασης, επιβάλλεται τόσο για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος όσο και για την ασφάλεια των συναλλαγών, η αυτεπάγγελτη έκδοση πράξης χαρακτηρισμού και η κοινοποίησή της στον κριθέντα ως ιδιοκτήτη.
655601 "Ξέρω ότι πολέμησες και θα δώσεις αυτή τη μάχη με τις δυνάμεις σου και ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα έχεις δικαιωθεί απόλυτα στα μάτια μου, στα μάτια της οικογένειάς σου και στον εαυτό σου".
655530 Νομίζω ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι απόλυτα ορθή.
683422 "Είναι απόλυτα πιστή στην ουσία, και όχι στο μύθο, του Ηρακλή.
666520 Έχει μάλιστα διαμηνύσει στην Ουάσιγκτον και το γ.γ. του OHE ότι είναι πρόθυμος οποτεδήποτε συγκαλέσει τη συνάντηση ο Γούσταβ Φέισελ να παραστεί σ' αυτή απόλυτα προετοιμασμένος.
688115 "Είναι ξεκάθαρο και το θεωρώ απόλυτα υγιές ότι είναι το μακροπρόθεσμο κέρδος και η σωστή απόδοση προς τους μετόχους της επένδυσης που πραγματοποίησαν...".
688427 Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά το κρίσιμο μέγεθος του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί απόλυτα με την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι φέτος το έλλειμμα θα κλείσει στο 4,2% του ΑΕΠ και του χρόνου το '98, θα πέσει στο 3%.
680629 Οι κοινοτικοί υπάλληλοι που ήρθαν στην Αθήνα για να συζητήσουν τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Β ΚΠΣ ενώ ήταν θετικοί σχεδόν σε όλα τα σημεία εμφανίστηκαν απόλυτα αρνητικοί απέναντι στην αναθεώρηση των πόρων του EKT με το επιχείρημα ότι τις αλλαγές αυτές δεν τις θέλουν οι συναρμόδιοι φορείς του Ελληνικού Δημοσίου ήτοι τα αμέσως ενδιαφερόμενα υπουργεία!
648422 Οι νεότερες θεωρίες του χρόνου και του κόστους της πληροφόρησης δείχνουν ότι η τάση μας να κρίνουμε τα άτομα στη βάση γενικευμένων στερεοτύπων δεν εκφράζει κατ' ανάγκη παράλογες προκαταλήψεις ή εχθρικά συναισθήματα, αλλά είναι απόλυτα ορθολογική.
669415 Πόσο μάλλον τον Γιάννη Κυράστα, που ένιωθε απόλυτα δικαιωμένος για τα όσα έλεγε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος...
669414 Αυτό ήταν το - εκτός αγωνιστικού χώρου - σκηνικό, στην αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Πανιώνιο χθες και το τελικό 0-0 άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τόσο τους 100 της εξέδρας, όσο και τους υπόλοιπους του γηπέδου και του πάγκου, από την πλευρά των φιλοξενούμενων.
692313 Η ΓΣEE έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα τις θέσεις της.
651994 Σε γενικές γραμμές έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του στην Τούμπα.
692897 Οι δύο προπονητές δεν πήγαν στη συνέντευξη Τύπου (έστειλαν Γκέκο και Μαγκότσιο), ενώ ο Κιουμουρτζόγλου έξω από τα αποδυτήρια του Άρη ευχαριστούσε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος με τους παίκτες του που "γύρισαν" το παιχνίδι στο β ημίχρονο.
645889 Την πιο πικάντικη δήλωση, που ανταποκρίνεται όμως απόλυτα στην πραγματικότητα, έκανε ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας Νίκος Αλεξόπουλος: "
692671 Τώρα είναι σχεδόν, αν όχι απόλυτα βέβαιο, ότι η αριστερά θα φέρει τη χώρα στη ζώνη του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος από τον Ιανουάριο του 1999.
693935 Μετά όμως το 3-1 (53) το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση ενός ρόλου, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν απόλυτα και να φτάνουν πολύ εύκολα στην κατάκτηση των τριών βαθμών.
694407 Οι παίκτες το έχουν αφομοιώσει και εφαρμόζουν απόλυτα τις οδηγίες.
694726 Τα όργανα αυτά θα ταιριάζουν απόλυτα στον λήπτη και έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος απόρριψης.
700015 Αλλά ο προπονητής της Κένι Νταλγκλίς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος όχι μόνο διότι η Μπλάκμπερν είναι τρίτη, αλλά επειδή αναγκάστηκε να κάνει πέντε αλλαγές στην ομάδα που έχασε την Τετάρτη με 1-0 από την Αϊντχόβεν.
681231 Κάποια άλλα, απόλυτα αδιάβλητα, συστήματα πρέπει να προβλεφθούν.
700888 Η πρώτη του Τόζα Βεσελίνοβιτς στον πάγκο των "μπλε" ήταν απόλυτα πετυχημένη.
701193 Αλλά ο προπονητής της Κένι Νταλγκλίς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος όχι μόνο διότι η Μπλάκμπερν είναι τρίτη, αλλά επειδή αναγκάστηκε να κάνει πέντε αλλαγές στην ομάδα που έχασε την Τετάρτη με 1-0 από την Αϊντχόβεν.
703153 Άλλωστε θα σας πω το εξής: εάν οι δεινόσαυροι ήταν απόλυτα ακριβείς και η ταινία απόλυτα πιστή στα επιστημονικά δεδομένα, τότε δεν θα επρόκειτο για ταινία, αλλά για ντοκιμαντέρ! "
703153 Άλλωστε θα σας πω το εξής: εάν οι δεινόσαυροι ήταν απόλυτα ακριβείς και η ταινία απόλυτα πιστή στα επιστημονικά δεδομένα, τότε δεν θα επρόκειτο για ταινία, αλλά για ντοκιμαντέρ! "
653234 Σε γενικές γραμμές έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των παικτών του στην Τούμπα.
682734 Εξάλλου, ο στίχος του "Άριστον γένος οι άνθρωποι, /Παιδιά ισότητας όλοι" ταιριάζει απόλυτα με τις δημοκρατικές του ιδέες.
689593 Ο κ. Τσοχατζόπουλος συμφώνησε απόλυτα με το σκεπτικό του Τούρκου στρατηγού και εξήρε το στρατιωτικό έργο λέγοντας:
707028 Έτσι, στην ελληνική πραγματικότητα το δίκτυο και η εικονική μας ζωή είναι απόλυτα διαχωρισμένη από τον εαυτό και την πραγματική ζωή.
707438 Μόνο τον Καρκαμάνη και τον Κωσταντίνου δεν "κιτρίνισε", εξ αιτίας αυτής της σκληρότητας, αλλά εκείνος που πλήρωσε τη νύφη ήταν ο ΠAΟK που έχασε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μαραγκό (68), σε στιγμές που προηγούνταν 2-1 και έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι.
683648 Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών Βασίλης Παπαδάκης και Γιάννης Λαμπρόπουλος θα συνεχίσουν τις έρευνές τους, αφού είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι υπάρχει "οργανωμένο κύκλωμα λαθρεμπορίας" στο οποίο, εκτός από τους εφοδιαστές και τους εμπόρους πετρελαιοειδών, πιθανότατα εμπλέκονται και κάποιες μεγάλες εταιρείες, οι οποίες μέχρι σήμερα καταφέρνουν να διαφεύγουν.
662680 Έχουν γίνει βήματα, όμως δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χρειάζεται μεγαλύτερη ένταση στην προσπάθειά μας ". - Η χρονιά που αρχίζει τώρα θα κλείσει με τις δημοτικές εκλογές το 1998.
710327 Απεναντίας, δημιουργούν ένταση, είναι υπεύθυνοι αποκλειστικά και απόλυτα για όλους τους κινδύνους και τα ενδεχόμενα που πιθανώς να δημιουργηθούν και επομένως συγχρόνως καθίστανται αντιφατικοί, όταν τη στιγμή που δήθεν στα λόγια υποστηρίζουν ότι θέλουν τη μείωση της έντασης έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές ".
703183 Όλες οι επιστήμες επηρεάζονται από δόγματα και φιλοσοφικές ιδέες, ο μόνος όμως τρόπος για να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί είναι να περιορίσουμε τις ερωτήσεις μας σε εκείνες που μπορούν να απορριφθούν ή να βρεθούν αναληθείς.
696734 Ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει ότι η ρύθμιση αυτή είναι απόλυτα σκανδαλώδης και αποδεικνύει την αδιαφάνεια και τη φαυλότητα με την οποία διαχειρίζεται η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη τα χρήματα του ελληνικού λαού.
697258 Ίσως θεωρηθεί από κάποιους υπερβολική, αλλά ο Ρουμάνος τεχνικός έμοιαζε να το εννοεί απόλυτα.
712221 Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της προσπάθειας κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικά.
700777 Στην εκπνοή, ο Μαραγκός έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Τελιάδης, ενώ ο Αναστασιάδης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη:
714192 Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι ότι το αυτοκίνητο, παρ' όλη τη δαιμονισμένη ταχύτητα που έχει αναπτύξει, "κάθεται" στο δρόμο απόλυτα ήρεμα.
714270 Διαμορφώνοντας ουσιαστικά μια νέα κατηγορία σκούτερ (ξεπερνώντας τα παλαιότερα αμερικανικών προδιαγραφών και αντίστοιχων διαστάσεων Honda CN 250 Helix και Spacey), η τιμή των 895.000 δρχ. χαρακτηρίζεται απόλυτα δικαιολογημένη και μάλιστα χαμηλή για όσα προσφέρει το Hexagon σε σχέση πάντα με τα "μικρά" σκούτερ άλλων κατασκευαστών.
705166 Αν μιλούσα, όμως, με όρους γεωγραφίας, θα έλεγα ότι το "Trainspotting" είναι ένα απόλυτα σκοτσέζικο έργο, ενώ το δικό μου απόλυτα λονδρέζικο.
705166 Αν μιλούσα, όμως, με όρους γεωγραφίας, θα έλεγα ότι το "Trainspotting" είναι ένα απόλυτα σκοτσέζικο έργο, ενώ το δικό μου απόλυτα λονδρέζικο.
714991 Στο παρελθόν ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με αυτή.
715545 Η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται (αν και δεν προσφέρει και εκπαιδευμένο πιλότο μαζί με το Supra) ότι μπορεί να εγγυηθεί "απόλυτα ελεγχόμενη οδική συμπεριφορά" και αυτό επειδή το αυτοκίνητο έχει αισθητήρα ταχύτητας, προοδευτική ισχύ, υδραυλικό προοδευτικά ελεγχόμενο τιμόνι, ρυθμιζόμενη ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στους τέσσερις τροχούς και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με έξι σχέσεις, ενώ το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κίνησης TRC (traction control).
712056 Αν μιλούσα, όμως, με όρους γεωγραφίας, θα έλεγα ότι το "Trainspotting" είναι ένα απόλυτα σκοτσέζικο έργο, ενώ το δικό μου απόλυτα λονδρέζικο.
714747 Οι πρόσφατες εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα την πρόβλεψή του.
712731 Πρέπει να πω ότι με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο οι συναντήσεις μεταξύ ελλήνων και τούρκων επιχειρηματιών.
714754 Το νέο αυτοκίνητο έχει μια δύσκολη αποστολή κι αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό από την εταιρεία, που επένδυσε για τη δημιουργία του 4,5 δισ. κορόνες, δηλαδή γύρω στα 135 δισ. δρχ.
715721 Όσο για τους κινητήρες τους θα ταιριάζουν απόλυτα με το νέο ντιζάιν, αφού θα είναι 16βάλβιδοι μοντέρνας τεχνολογίας.
708911 Ο Διαμαντόπουλος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του και κατά διαστήματα πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος όσο και αν η αντίσταση των Τσέχων ήταν πολύ μικρή (ειδικά στην άμυνα η USK Πράγας θύμιζε σχολική ομάδα).
709489 Η κυβέρνηση, με τον άμεσα ενδιαφερόμενο υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μεσούτ Γιλμάζ ότι ζήτησε από τον Κ. Σημίτη να αποκλειστεί ο Θ. Πάγκαλος από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους στην Κρήτη, "επειδή έχει προσβάλει τον τουρκικό λαό". - Διαψεύδω απόλυτα, δήλωσε χθες το βράδυ σε συζήτηση με την Κύρα Αδάμ και τον Μπ.
712056 Αν μιλούσα, όμως, με όρους γεωγραφίας, θα έλεγα ότι το "Trainspotting" είναι ένα απόλυτα σκοτσέζικο έργο, ενώ το δικό μου απόλυτα λονδρέζικο.
725217 Κατ' αρχήν, όπως προειδοποιεί το Εθνικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ, το τεστ δεν είναι απόλυτα αξιόπιστο: το γεγονός ότι βγαίνει θετικό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι το παιδί παίρνει ναρκωτικά, καθώς τα μικροσκοπικά στοιχεία μεταφέρονται πολύ εύκολα από ένα χρήστη σε μη χρήστη.
716523 Παρά τα σχεδόν 50 της χρόνια, η Φρεντερίκα φον Στάντε μεταμορφώθηκε σε μια εκτυφλωτικά όμορφη Μελισάνθη, που ταίριαζε απόλυτα με τον ξανθό νεαρό λυρικό βαρύτονο Ντουέιν Κροφτ που ερμήνευσε θαυμάσια τον ρόλο του Πελέα.
718274 Αν η φιλανθρωπία είχε κάποια αξία στην αγορά των ιδεών, η αξία αυτή θα καθοριζόταν απόλυτα από το πόσο θα πουλούσε, δηλαδή από την ικανότητά της να αποφέρει κέρδος ".
718718 Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε κατά τη δεύτερη περίοδο υπουργίας της Μελίνας Μερκούρη, η οποία είχε κατανοήσει απόλυτα την ανάγκη της δημιουργίας ενός μεγάλου Μουσείου, το οποίο θα δεχόταν όχι μόνο τα γλυπτά που υπήρχαν στο μικρό Μουσείο επάνω στον Βράχο, αλλά και όσες σημαντικότατες αρχαιότητες προέρχονται από την Ακρόπολη και βρίσκονται σε άλλα μουσεία της Αθήνας.
726203 Ανεβάζοντας το συνταρακτικό κείμενο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές "Η νύχτα ακριβώς πριν τα δάση", που η Μίρκα Θεοδωροπούλου μετέφρασε με βαθιά αίσθηση της γλώσσας και του βιώματος, ο Αρδίττης εκδήλωσε τη σκηνοθετική παρέμβασή του σε τρία επίπεδα: πρώτον, στο επίπεδο του χώρου, πλάθοντας ένα απειλητικό εσωτερικό - εξωτερικό που να ταιριάζει στην έξοδο του κόσμου, στο στέκι του απόλυτα μοναχικού ατόμου, στα απροσδιόριστα λημέρια της χαμένης, περιπλανώμενης ψυχής, όπως τα έζησε και τα ένιωσε ο "καταραμένος" Κολτές.
726721 Κατά συνέπεια, η προκύπτουσα από τη δεύτερη παράγραφο παραίνεση προς γράφοντες ( "να μην αποφεύγουμε τη γνήσια δημοτική έκφραση, κάθε που έρχεται στην άκρη της πένας, αλλά και να το επιδιώκουμε, ξεπερνώντας τον ίδιο μας τον εαυτό, να ξανοιγόμαστε σε ελεύθερη πορεία, με οδηγό το γλωσσικό μας αίσθημα της δημοτικής") δεν μπορεί να αφορά παρά γράφοντες επώνυμους και οι οποίοι όχι μόνον γνωρίζουν τέλεια το τυπικό και της δημοτικής και της καθαρεύουσας, αλλά και ελέγχουν απόλυτα τα πολιτισμικά πεδία αναφοράς και των δύο, σε αρκετές παραλλαγές τους.
726731 Συμμερίζομαι απόλυτα την έγνοια του αυτή, αλλά, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ο γλωσσολόγος που εισηγείται ρυθμίσεις παρέχει υπηρεσίες μάλλον στην πολιτική παρά στη γλωσσολογία, δεν θα εισηγηθώ τίποτε.
725953 Αλλά είμαι απόλυτα σίγουρη για την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που θέλει πάντοτε να διαβάζει τις συνεντεύξεις προτού δημοσιευθούν.
727463 Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν δύο σώματα που να μοιάζουν απόλυτα μεταξύ τους.
726738 Αφού χωρίς απόλυτα ξεκαθαρισμένους στόχους και, επομένως, χωρίς σχεδιασμό γλωσσικής πολιτικής και δράσης, ούτε και αυτός θα έχει μάθει στο σχολείο "γραφή και ανάγνωση".
733196 Η επιτροπή έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από τη φιλοξενία, η οποία περιλάμβανε συν τοις άλλοις ξενάγηση στην Ακρόπολη και στους Δελφούς και βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια...
733197 Όσο για τους νικητές, αυτοί δεν απήλαυσαν μόνο τη φιλοξενία, αλλά προσέθεσαν στις μέχρι σήμερα περγαμηνές τους ένα σημαντικό βραβείο από μια αυστηρή και απόλυτα αξιόπιστη επιτροπή.
734369 Με φαντασία, αλλά, ταυτόχρονα, απόλυτα πιστή στα ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες, η "Μηχανή του χρόνου" έρχεται να πρωτοτυπήσει στη σημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα:
722697 Για τα υποκριτικά τους προσόντα εμπιστεύτηκα το ένστικτο και την εμπειρία μου και αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου αυτή ".
729633 Στο τέλος όμως ήταν απόλυτα αδιάλλακτος ως προς την τελική κλίση που επέλεξε ".
738606 "Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς των παιδιών δεν ήταν και απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, γιατί αφενός χρησιμοποιώ ασπρόμαυρο φιλμ και αφετέρου δεν υπάρχει καμία ομοιότητα με τις συνηθισμένες παιδικές φωτογραφίες.
737575 Έτσι λοιπόν η ερωτική λογοτεχνία έχει ιδιωτικό χαρακτήρα, και αυτό το απόλυτα ιδιωτικό - όπως το εκφράζει η Σαπφώ ή ο Αρχίλοχος - δεν μπορεί να δίνεται με ρεαλιστικό τρόπο αλλά με μεταφορικό.
723913 Ο Μπρόσναν μπορεί να μην είναι ακόμη διάσημος αλλά θεωρείται απόλυτα κατάλληλος για να υποδυθεί τον θρυλικό ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ σε μια νέα περιπέτεια, την οποία ωστόσο δεν έγραψε ο δημιουργός του.
739390 Ένας απόλυτα επικοινωνιακός καλλιτέχνης.
716197 Ικανοποιεί απόλυτα όταν κινείται πάνω από τις 4.000 σ.α.λ. ο εύστροφος και οικονομικός κινητήρας του 1,4 λίτρου και απόδοσης 90 ίππων
741632 Είναι απόλυτα σύγχρονο και - το κυριότερο - μας αφορά όλους: γιατί μια μέρα όλοι μας θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον θάνατο... ". * Η" Τρικυμία "θα παρουσιασθεί στο Ηρώδειο από τον θίασο του Nottingham Playhouse στις 5 και 6_Οκτωβρίου.
741845 Το "Πολυτεχνείο" και ο μύθος που το περιβάλλει με ενοχλεί λοιπόν απόλυτα.
739343 ΣΤΟ BADENWEILER, στη γερμανική πλευρά των γερμανοελβετικών συνόρων, 12 χλμ. από τη Βασιλεία, έκανε εφέτος - για τρίτη συνεχή χρονιά - το φεστιβάλ της η δισκογραφική εταιρεία ECM: ένα τριήμερο μουσικών εκδηλώσεων, πρωτοποριακών, απαλλαγμένων από οποιαδήποτε εμπορική σκοπιμότητα, αλλά όχι και από την κρίση του απόλυτα ειδικού κοινού που το παρακολούθησε.
738715 Απόλυτα μελωδικός, περιλαμβάνοντας μερικά από τα δημοφιλέστερα κομμάτια του παγκοσμίου μελοδράματος, "δομημένος" πάνω σε σπαρακτικούς χαρακτήρες (ιδιαίτερα αυτόν της Μαργαρίτας) που προκαλούν εύκολα συγκίνηση με τα πάθη τους, ο "Φάουστ" παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα από τη Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, σε μια παράσταση πρόκληση για τους έλληνες και ξένους συντελεστές - ιδιαίτερα δε για τον σκηνοθέτη: ο Ντενί Κριέφ καλείται να "στήσει" στη μεγάλη, ανοιχτή σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού μια ιστορία που δεν υποστηρίζεται ιδιαίτερα από μεγαλειώδεις σκηνές πλήθους (όπως ο "Ναμπούκο" ή η "Άιντα" των περασμένων χρόνων) ιδεώδεις για παρόμοιους χώρους, αλλά που ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις, τις αδελφικές, τις φιλικές, τις ερωτικές.
739805 Πέρα από τους δεύτερους ρόλους και από το απόλυτα γνωστό, με ιδιαίτερη επιμονή και κυρίως υπομονή, κυνηγά και το ασήμαντο που υπάρχει σε ταινίες που στη δίωρη διάρκειά τους μπορεί να είναι ακόμη και αφόρητες.
743348 Ταίριαξαν οι προσωπικότητές μας απόλυτα.
743398 Ζω κάθε φορά τη στιγμή απόλυτα...
743540 Ταίριαξαν οι προσωπικότητές μας απόλυτα.
743590 Ζω κάθε φορά τη στιγμή απόλυτα...
743915 Απόλυτα ακριβής...
744493 Είναι κάτι που ο καθηγητής Γκρίφιν βρίσκει "απόλυτα φυσικό: το ίδιο συμβαίνει με εμάς τους Βρετανούς και τον Σαίξπηρ".
724960 Ως τώρα ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι δύτες μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το δεύτερο πρόβλημα ήταν να επιλέγουν τυχαία τα ψάρια που παρατηρούσαν, ελπίζοντας να επιτύχουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα που θα μπορούσε να δώσει μια γενική ιδέα για την κατάσταση ολόκληρου του κοπαδιού, με αποτέλεσμα να μην είναι ποτέ απόλυτα βέβαιοι για την αξιοπιστία των παρατηρήσεών τους.
725938 Γνωρίζει όμως σαν τους αδελφούς Λιμιέρ όλα τα μυστικά του φακού και είναι απόλυτα συνεργάσιμη.
725864 Το βαλς ταίριαζε απόλυτα με το ηδονιστικό ιδεώδες, δηλαδή με την αναδίπλωση στην ατομική ζωή, με την άρνηση της συμμετοχής στα κοινά, με το πάθος για το εφήμερο και τις χαρές της ζωής, με την επικούρεια καρτερικότητα, με όλα αυτά τα στοιχεία που έδωσαν στη Βιέννη τον τίτλο της Κάπουας των πνευμάτων, της πόλης των απολαύσεων και της ηθικής αταραξίας, μιας σύγχρονης εκδοχής της ιταλικής Κάπουας, όπου είχαν βρει καταφύγιο τα στρατεύματα του Αννίβα.
711355 Υπάρχει και ισχυρή παράδοση εδώ, παράδοση που ευνοεί απόλυτα τον Πανιώνιο.
664817 Σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε τύχη τόσο στο πρώτο όσο και το δεύτερο ημίχρονο, αλλά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
738817 Το τέταρτο στάδιο - η άσκηση της εξουσίας - εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε αυτή η εξουσία.
742239 Για την κατανόηση της ταυτότητας της σημερινής Ελλάδας είναι απόλυτα αναγκαίος ο προβληματισμός σχετικά με το ότι στον τόπο μας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η διαμόρφωση μιας ηγετικής αστικής τάξης με μακρόχρονη παράδοση.
742196 Η κ. Δήμου είναι Ελληνίδα και κατανοεί, όπως λέει, απόλυτα την εμμονή των πελατών στον παλιμπαιδισμό της τηγανητής πατάτας, στα πλούσια σε λιπαρά, κρεμώδη φιλέτα.
751199 Η βία εμφανίζεται στις περιπτώσεις αυτές ως απόλυτα δικαιολογημένη εφόσον, βάσει μιας μανιχαϊκής διάκρισης που ταυτίζει το καλό με "εμάς" και το κακό με τους "άλλους", οι εκάστοτε εχθροί αντιπροσωπεύουν απειλή για την ίδια την ύπαρξη της ομάδας.
744880 "Η τιμή του CD σαν απόλυτα νούμερα δεν είναι ακριβότερη από το εξωτερικό.
742199 "Στο τέλος όμως του γεύματος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και χωρίς την καρμπονάρα, που ένα από τα βασικά της συστατικά είναι η κρέμα γάλακτος που αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε".
746745 Από τη στιγμή που κάτι έφυγε από σένα και παραδόθηκε στο κοινό, δεν σου ανήκει πια απόλυτα. 'Όπως κι ένα παιδί που έκανες κι ενηλικιώθηκε, δεν σου ανήκει πια.
750300 Άλλωστε, όταν έχω δει κάποια έργα που με καλύπτουν απόλυτα, δεν έχω λόγο να τα σκηνοθετήσω εγώ, αφού δεν θα είχα να προσθέσω τίποτα περισσότερο ". - Στο" Αμιράλ "σκηνοθετείτε κινηματογραφικά ή θεατρικά;
689595 Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.
750672 Και όλες οι μεγάλες ερμηνείες της ξεκινούν, βασίζονται πάνω σε αυτή την έμφυτη μουσικότητα, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει απόλυτα και να αποδώσει πιστά την παρτιτούρα.
757783 Στην πραγματικότητα είναι το πρώτο μουσικό είδος που αξίζει απόλυτα να ονομάζεται τέκνο.
756022 Το πιστεύω απόλυτα! - Καθετί που έχει αρχή δεν περιέχει και το τέλος;
757832 Εμφανίστηκε το 1984 με τον Γραντ Μάστερ Φλας και κατά πολλούς συγγενεύει απόλυτα με τα μπλουζ ως "μουσική των καταπιεσμένων".
764487 Αν η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί να ξαναγυρίσει στο συγκρατημένο μεταπολεμικό ύφος των μπουκλέ ταγέρ με τις φούστες ως το γόνατο, τους ρεγκλάν ώμους, τις τσάντες μεγέθους brief-case και τα ασορτί γάντια, τυπική ενδυματολογική άποψη για οικογενειακές επισκέψεις και κυριακάτικες λειτουργίες, το στυλ του Βερσάτσε θα την καλύψει απόλυτα.
764489 Τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα με τη μουντή όψη μιας βιομηχανικής πόλης: γκρίζο του σίδερου, καφέ καμένο, λευκό και μαύρο.
745775 Αλλά ακόμη και όταν αρχίζεις να χορεύεις, πρέπει να προσπαθείς να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, έτσι ώστε να φθάνουν στο σώμα οι κατάλληλες εντολές.
758038 Το σημαντικό όμως είναι να ξέρεις τι δεν θες και γιατί το απορρίπτεις. δημιουργείται μια σαφής αντίληψη του τι θέλω να κάνω σε σχέση με το κείμενο για Κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και διάθεση, αλλά και χρήματα Οι ηθοποιοί σε έργα με ομοιοκατάληκτο στίχο πρέπει να φθάσουν στο σημείο να κατακτήσουν αυτή τη μορφή της γλώσσας με μια τέτοια ευχέρεια ώστε να ακολουθεί ο στίχος, δίχως να ενοχλεί τον ίδιο τον ηθοποιό, τις πιο κρυφές του παρορμήσεις και να εναλλάσσονται απόλυτα οι ρυθμοί (από τους πιο αργούς ως τους πιο γρήγορους) μέσα σε ένα σύμπλεγμα λίγων φράσεων.
745803 Ανοίγοντας το κοντέινερ με ένα σχετικά απλό μηχανισμό, οι γιατροί αποκτούν μια μικρογραφία νοσοκομειακής πτέρυγας με μέρη απόλυτα ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.
767980 ΗΔΗ ο τίτλος "Η γλώσσα ως αξία" αποτελεί έναν ισχυρισμό, θέση μαζί και πρόκληση, που εναντιώνεται απόλυτα σε κάθε σύλληψη και παρουσίαση "της γλώσσας ως σύνεργου", ως μέσου, οργάνου ή εργαλείου, που η χρησιμότητά του εξαντλείται στη μηχανική και αυτοματοποιημένη "μεταβίβαση" πληροφοριών.
769221 Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η ηθοποιός που ερμηνεύει τη Μοντ, δεν αισθάνεται να την εκφράζει απόλυτα αυτή η φράση - "όχι σε όλα τα επίπεδα τουλάχιστον".
763359 Το καυστικό υγρό της οξυγραφίας διαβρώνει την ίδια τη σάρκα των προσώπων, ενώ το μελάνι τρυπάει, κηλιδώνει και προχωρεί με μονοκοντυλιές που περιγράφουν απόλυτα και αυτόνομα σχήματα.
764350 Αν και σε απόλυτα μεγέθη ο προϋπολογισμός του ΥΠΠΟ ήταν μικρότερος, η ορθολογική αντιμετώπιση ορισμένων εξόδων και η κατάργηση των έκτακτων πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού επέτρεψαν να διατεθούν μεγαλύτερα ποσά στους καθαρά επαγγελματικούς χώρους.
774961 Επί του παρόντος τουλάχιστον, αν η οικολογική παράμετρος εκφράζει μιαν ανησυχία, η ψυχαναγκαστική μεγιστοποίηση υπερτερεί οποιουδήποτε άλλου μελήματος. β) Το δόγμα της παραγωγικής μεγιστοποίησης συναρτάται απόλυτα με την καθολική εμπέδωση της καταναλωτικής κοινωνίας.
765142 "Ως κορυφαία τραγουδίστρια του βερισμού η Μάγκντα έδωσε μια ηρωίδα απόλυτα παθιασμένη, φιλτραρισμένη μέσα από την ιταλική βεριστική αντίληψη", λέει ο μαέστρος.
776238 Ουτοπία ή απόλυτα εφικτό τηλεοπτικό όραμα;
776907 Έχει βρεθεί ένας πώρινος σπόνδυλος κίονος σε ένα οικόπεδο και ένα πώρινο τρίγλυφο, εντοιχισμένο στον ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή, έχει διαστάσεις που ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις του επιστυλίου του ναού.
765172 Οι προθέσεις του είναι συγκεκριμένες, δεν αφορούν γενικώς το φαινόμενο Κάλλας: ενδιαφέρεται για το ολοκληρωμένο πορτρέτο της ηρωίδας που έχει ταυτιστεί απόλυτα με το όνομα της κορυφαίας ελληνίδας υψιφώνου.
767242 Έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι "μισεί" το μπαλέτο, όμως "δεν είναι αλήθεια, το λέω χωρίς να το πιστεύω απόλυτα.
779345 Είναι, λοιπόν, απόλυτα αναγκαίο να πεθάνουμε, γιατί ενόσω ζούμε, δεν έχουμε νόημα, και η γλώσσα της ζωής μας - μέσω της οποίας εκφραζόμαστε και στην οποία, επομένως, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία - παραμένει μη μεταφράσιμη, ένα χάος πιθανοτήτων, μια αδιάκοπη αναζήτηση σχέσεων και σημασιών χωρίς λύση της συνέχειας.
758133 Εάν είσαι απόλυτα πιστός σε κάτι, τότε γίνεσαι υπερβολικός και επομένως για τους άλλους αυστηρός ".
749754 "Η τιμή του CD σαν απόλυτα νούμερα δεν είναι ακριβότερη από το εξωτερικό.
783948 Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, αυτά της τηλεθέασης του πρώτου επεισοδίου (2 με 8/10), δεν είναι απόλυτα ενδεικτικά του πόσο καλά θα πάει τελικά το κάθε σίριαλ, μας δίνουν όμως μια πρώτη εικόνα.
784399 Το έργο, αν και δύσκολο, είναι απόλυτα κατανοητό.
776954 Μέσα στο πνεύμα του καιρού, απόλυτα εναρμονισμένη με τη διεθνή αποδοχή της "παλπ" κουλτούρας είναι η έκθεση που διοργανώνεται από την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Το λαϊκό ανάγνωσμα στον εικοστό αιώνα".
775428 Ταιριάζουν απόλυτα επειδή έχουν εξωτερικό και εσωτερικό μέρος, σωλήνες, αγωγούς και καλώδια που θυμίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό με τα εσωτερικά του όργανα.
786211 Η πρόθυμη συνεργασία των δύο συγγενών του τσάρου δεν έλυσε όλα τα προβλήματα των ερευνητών: το μιτοχονδριακό DNA της Ξένιας Σφυρή και του δούκα του Φάιφ ταίριαζαν απόλυτα μεταξύ τους, όχι όμως και με εκείνο του Νικόλαου.
786212 Μετά από περαιτέρω εξετάσεις, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τσάρος Νικόλαος Β' παρουσίαζε μια σπάνια γενετική ανωμαλία, την ετεροπλασμία: είχε δύο τύπους μιτοχονδριακού DNA, εκ των οποίων ο ένας ταίριαζε απόλυτα με εκείνον των συγγενών του, ενώ ο άλλος διέφερε σε ένα και μοναδικό σημείο.
777827 Και ο Σαίξπηρ σίγουρα θα ανακουφιζόταν αν μάθαινε ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί του.
789765 Συμφωνώ απόλυτα με την οργή της προσφάτως τιμηθείσης εν Ρεθύμνω Κρήτης, μητέρας γης της εγχωρίας υπαίθρου και των διεθνών φεστιβάλ Ειρήνης Παππά.
789900 Είμαι όμως απόλυτα σύμφωνη με τη γραμματέα της Ένωσης Γονδολιέρηδων Βενετίας Μάουρα Μινγκάρντι που ισχυρίζεται ότι το δίπλωμα της σχολής θα είναι ένα έναυσμα για νέες ιδέες.
789748 Σέβομαι απόλυτα την απόφαση ή τη στάση της ζωής της κ. Ρίτας Σακελλαρίου "να μην πάει Μέγαρο" αλλά της εφιστώ την προσοχή να μην μπερδέψει τη Σκάλα του Μιλάνου με την Κακιά Σκάλα των προκρούστειων επιμηκύνσεων... - Η ανατροφή μου και οι υποδείξεις της στενής φίλης τής Τζάκι Κένεντι - Ωνάση, Νάνσι Τάκερμαν, που πρόσφατα ανανέωσε το θρυλικό βιβλίο "Ετικέτα" της Άμι Βάντερμπιλτ, μου απαγορεύουν να χρησιμοποιώ εκφράσεις σεξουαλικής χροιάς όπως το "κουνήσαμε την αχλαδιά".
782413 Η συνεργασία των δύο πλευρών της σειράς κύλησε αρμονικά, αλλά όπως παραδέχεται η κυρία Γιαννακοπούλου, "για δύο ηθοποιούς διαφωνούσα με τον Κουτσομύτη, αλλά τελικά οι επιλογές του ήταν σωστές και τώρα πιστεύω ότι οι δύο αυτοί ηθοποιοί ταιριάζουν απόλυτα στους ρόλους".
791456 Και όταν ο "ξένος" είναι επιθετικός και κατώτερος, ο εθνικιστής αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος να τον περιφρονήσει και να τον κακομεταχειρισθεί, να εκφράσει πάνω του τη δική του επιθετικότητα.
779511 Ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε κατά τη δεύτερη περίοδο υπουργίας της Μελίνας Μερκούρη, η οποία είχε κατανοήσει απόλυτα την ανάγκη της δημιουργίας ενός μεγάλου Μουσείου, το οποίο θα δεχόταν όχι μόνο τα γλυπτά που υπήρχαν στο μικρό Μουσείο επάνω στον Βράχο, αλλά και όσες σημαντικότατες αρχαιότητες προέρχονται από την Ακρόπολη και βρίσκονται σε άλλα μουσεία της Αθήνας.
793947 Πέρα από τους δεύτερους ρόλους και από το απόλυτα γνωστό, με ιδιαίτερη επιμονή και κυρίως υπομονή, κυνηγά και το ασήμαντο που υπάρχει σε ταινίες που στη δίωρη διάρκειά τους μπορεί να είναι ακόμη και αφόρητες.
769658 Περιέγραφε μια σκηνή όπου ο ποιητής, καθισμένος δίπλα στο κρεβάτι του παιδιού του, στις 4 το πρωί ακούει σοκαρισμένος τον εαυτό του να μιλά πικρά για τη ζωή του, παρά το γεγονός ότι το παιδί ήταν απόλυτα ήσυχο.
772512 Ο Λόρδος Νόργουιτς διαφωνεί απόλυτα με τον Εδουάρδου Γίββωνος σχετικά με τη φύση του Βυζαντίου ( "χυδαίο και αξιοκαταφρόνητο") κατά ένα μέρος επειδή το θεωρεί αυθεντικά ιερό οργανισμό, κυρίως όμως ίσως επειδή αγαπά τόσο την τέχνη του, την αρχιτεκτονική του και τον λόγιο πολιτισμό του - θεωρεί ότι η τοιχογραφία της Αναστάσεως στην εκκλησία του Σωτήρος στη Μονή της Χώρας, στη Κωνσταντινούπολη, είναι "ίσως το υπέρτατο αριστούργημα κάθε χριστιανικής τέχνης".
784655 Οι νέοι, μια απόλυτα εκτιμητέα ομάδα καταναλωτών, έχουν ανακαλύψει πως δεν υπάρχει μόνο ο Στινγκ, υπάρχει και ο Μάλαμας.
798321 Ο Ρόμπερτ Όλτμαν, το "κακό" παιδί του Χόλιγουντ, παίρνει χωρίς ενδοιασμούς την εκδίκησή του σε μια απόλυτα ρεαλιστική και πειστική σάτιρα της σύγχρονης κινηματογραφικής βιομηχανίας.
785568 Ωστόσο αυτή η απλότητα της ποίησης του Χικμέτ δεν είναι σύμφωνα με τον Ρίτσο λαϊκιστική ή φιλολαϊκή αλλά "ατόφια λαϊκή, πάναγνη, απόλυτα γνήσια".
800566 Ορισμένοι φιλόσοφοι όμως οδηγούνται σε λογικές αντιφάσεις επειδή θεωρούν απόλυτα ότι η γάτα μπορεί να έχει μόνο μία ιστορία.
803844 Ο πωλητής του ανδρικού καταστήματος της οδού Σκουφά είναι απόλυτα ενημερωμένος για τις τρέχουσες τάσεις της ανδρικής μόδας.
760952 "Με εκφράζει απόλυτα.
750427 Από μικρή έβλεπε πολύ θέατρο ( "δεν ξεχνώ ποτέ τη μαγεία των παραστάσεων της Καλογεροπούλου την εποχή που ήμουν απόλυτα αθώος θεατής", λέει) και ήταν αυτονόητο γι' αυτήν να στραφεί προς αυτήν την κατεύθυνση (σπούδασε παράλληλα και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο):
761190 Η Ζιανγκ Κινγκ ζούσε χωριστά από τον Μάο, του ήταν όμως απόλυτα πιστή γιατί οι σημαντικές πολιτικές φιλοδοξίες της εξαρτιόνταν από το κύρος του.
804591 Η αρχαία τραγωδία, η δημοτική μουσική, το ζεϊμπέκικο, τα τραγούδια του Αττίκ και του Σουγιούλ, ελλήνων συνθετών της δεκαετίας του '50, συνυπάρχουν σε μια ιδιότυπη, απόλυτα όμως αρμονική χοροθεατρική σπουδή.
666980 Όμως, για την περίπτωση του Μένη Κουμανταρέα, το εγχείρημα είναι απόλυτα ενδιαφέρον, διότι, μέσα από αυτό, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως ένας σημαντικός συγγραφέας, όπως ο Μένης Κουμανταρέας, ερμηνεύει ένα μεγάλο συγγραφέα, όπως είναι ο Παπαδιαμάντης.
794237 "Στο τέλος όμως του γεύματος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και χωρίς την καρμπονάρα, που ένα από τα βασικά της συστατικά είναι η κρέμα γάλακτος που αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε".
789916 Σέβομαι απόλυτα τις προτιμήσεις της Γενιάς Χ, όπως κατανοώ και τη σημερινή "κατάσταση πραγμάτων" αδεία Βιμ Βέντερς.
790151 Αυτό τουλάχιστον διατείνεται η ίματζ ντιζάινερ της Lotus Πόλα Κούπερ, η οποία προτείνει μια ολόκληρη γκαρνταρόμπα που να ταιριάζει απόλυτα με το βολάν όπως μεταξύ των άλλων δερμάτινα μπουφάν, σακ-βουαγιάζ, γάντια, γυαλιά ηλίου ως και σκουλαρίκια ασορτί...
815655 Πρέπει ή όχι να αλλάξει η παθητική συναλλαγματική πολιτική της σκληρής δραχμής που κατά την άποψη του κ. Οικονόμου - συμμερίζομαι απόλυτα - είναι υπεύθυνη "για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την ενίσχυση της κατανάλωσης σε βάρος της επένδυσης".
792511 Με αυτή την άποψη συμφωνεί απόλυτα και η Κατερίνα Μαραγκού, η οποία "έκλεισε" πρώτη τις πολυσυζητημένες "Τρεις ψηλές γυναίκες" του Άλμπι (η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο Αθηνών τον Οκτώβριο σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά).
794234 Η κ. Δήμου είναι Ελληνίδα και κατανοεί, όπως λέει, απόλυτα την εμμονή των πελατών στον παλιμπαιδισμό της τηγανητής πατάτας, στα πλούσια σε λιπαρά, κρεμώδη φιλέτα.
796962 Αυτό είναι απόλυτα εξακριβωμένο.
819467 Στην οικονομία δεν υπάρχουν απόλυτα "πρέπει".
820183 Η νέα επονείδιστη εξέλιξη σε εθνικά θέματα (βραχονησίδα Ίμια) δικαιολογεί απόλυτα την απογοήτευση αυτή.
821203 Η αυξανόμενη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ωστόσο δεν είναι μια στρατηγική απόλυτα ικανοποιητική ή ρεαλιστική.
803881 Ο αρχιτέκτων Δαμιανός Ευθυμιάδης υποστηρίζει ότι το μεταμοντέρνο κίνημα εξακολουθεί να επηρεάζει, χωρίς όμως να καθοδηγεί απόλυτα τη σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση.
800366 Οι συνεργάτες που είχε επιλέξει ήταν της απολύτου εγκρίσεώς του, γι' αυτό και τους εμπιστευόταν απόλυτα.
830666 Οι διοικούντες την επιχείρηση θεωρούν απόλυτα λογικό το ένα πέμπτο του τζίρου της (3,5 δισ. δραχμές το 1993) σε κάθε δεδομένη στιγμή να βρίσκεται σε καθ' οδόν εμβάσματα της αλλοδαπής πελατείας της (λόγω των καθυστερήσεων των ελληνικών και ξένων τραπεζών, των καθυστερήσεων της ΔΙΔΑΓΕΠ κλπ.).
834751 Η εξέλιξη της αγοράς είναι στις περισσότερες χώρες απόλυτα μηχανογραφημένη και τα στοιχεία είναι προσιτά προς πάντα ενδιαφερόμενο για επεξεργασία και μελέτη.
811906 Η νέα διετής μίσθωση που συνάψατε την 1η Αυγούστου 1991 είναι απόλυτα απελευθερωμένη τόσο ως προς τον χρόνο διάρκειάς της όσο και ως προς το ύψος του μισθώματος και τους λοιπούς όρους της.
819349 Ο ένας είναι κάθετα αντίθετος, ο δεύτερος όχι απόλυτα και ο τρίτος θεωρεί ότι ο πυρήνας της σκέψης είναι ορθός αλλά χρειάζεται να γίνουν και άλλα.
836121 Η γνωστή, μεγάλη εταιρεία κλιματισμού Carrier παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και συμμετέχει σε αυτές με το νέο πρόγραμμα μάρκετινγκ "Δουλεύοντας για ένα καλύτερο κόσμο", δηλώνοντας ότι όλα τα προϊόντα που σχεδιάζει και παράγει σέβονται απόλυτα το περιβάλλον.
836311 Όμως την ώρα που μιλάς με τον κατ' εξοχήν υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής και της εκτέλεσής της έχεις την αίσθηση ότι ισχύει απόλυτα ο στίχος από το τραγούδι του Πωλ Σάιμον που λέει:
818103 Η μείωση των κερδών - τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και σε ποσοστό επί των πωλήσεων - οφείλεται στη μείωση του μεικτού κέρδους, λόγω των πολύ μεγάλων αυξήσεων των τιμών των πρώτων υλών.
819359 "Δεν είμαι απόλυτα αντίθετος με την εξέλιξη που πήρε η πιστωτική κάρτα.
840457 Οι αιτήσεις για χορήγηση των δανείων ήταν σχετικά περιορισμένες, αλλά το γεγονός αυτό κρίνεται από τους τραπεζίτες ως απόλυτα φυσιολογικό.
822432 Κατ' αρχήν, η διατήρηση της κερδοφορίας της Τράπεζας σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα για όλη την τελευταία τετραετία αποτελεί ένα θετικό στοιχείο για την αξιολόγηση της μετοχής της.
835334 Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε, και ο πρωθυπουργός μας ήταν απόλυτα σαφής πάνω σ' αυτό, είναι να κόψουμε την Ευρώπη στα δύο με βάση το κριτήριο των οικονομικών επιδόσεων.
804131 Όταν όμως ούτε η φήμη κατορθώνει να μεταβάλει έναν κανονικό άνθρωπο σε "εξαιρετικό πλάσμα", τότε σίγουρα θα ανασυρθεί στην επιφάνεια κάποιο τραύμα της παιδικής ηλικίας που θα δικαιολογεί απόλυτα την ιδιαιτερότητά του.
804226 Η κοινότητα "Ευρώπη" είναι απόλυτα συνυφασμένη με το πνεύμα του αιώνα, αθεράπευτα πληκτική: αδύνατον να έλθει στη ζωή, αδύνατον να θαφτεί.
844458 Όσον αφορά τη "ρεαλιστικότητα" ή όχι της συναλλαγματικής ισοτιμίας αλλά και τη σχετική - για τυχόν ανισοτιμία - θεραπευτική αγωγή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές δεν πρέπει να καθορίζονται απόλυτα με τα θεωρητικά δεδομένα, αλλά πραγματικά, με τα συγκεκριμένα δεδομένα, που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
838254 Η αγωνία αυτή είναι ως ένα σημείο απόλυτα δικαιολογημένη αφού τα κρούσματα κλοπής αυξάνονται καθημερινά.
839140 "Διαθέτουμε την τεχνογνωσία, την υποδομή και τα κεφάλαια για να αναπτύξουμε όλο το εύρος των παραδοσιακών και νέων τραπεζικών δραστηριοτήτων και εργασιών στις χώρες όπου θα εγκατασταθούν τα υποκαταστήματά μας", δηλώνει ο κ. Κορλίρας, που γνωρίζοντας τις υπέρμετρες - γραφειοκρατικές και όχι μόνον - δυσκολίες του βαλκανικού εγχειρήματος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που βρήκε το κατάστημα της Σόφιας.
852265 Κατά συνέπεια το αίτημα που έχει διατυπωθεί για παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει στις 11 Νοεμβρίου, είναι απόλυτα δικαιολογημένο και θα πρέπει να ικανοποιηθεί, γιατί μέρος της ευθύνης για την αδράνεια των διοικήσεων των ανωνύμων εταιρειών φέρει και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αδικαιολόγητα καθυστέρησε να δημοσιοποιήσει τη σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο.
855495 Πρέπει, τέλος, να επισημάνουμε ότι το νέο χαρακτηριστικό στη διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια θα είναι όχι τόσο τα απόλυτα μεγέθη των ελλειμμάτων και των άλλων σπουδαίων δημοσιονομικών μεγεθών, όπως αυτά διαμορφώνονται προς το τέλος του έτους.
859615 Την απόφαση αυτή έλαβε πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τονίζοντας ότι όλες αυτές οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και να διασφαλίζονται απόλυτα τα κρατικά συμφέροντα.
841943 Γνωρίζετε πως υπάρχει δυνατότητα από εκείνον που διεξάγει τον διαγωνισμό να κατασκευάσει τέτοιους όρους, τέτοιες προδιαγραφές, ώστε να διοχετεύσει τις προμήθειες προς τα εκεί που αυτός θέλει και βεβαίως ο διαγωνισμός να φαίνεται απόλυτα νόμιμος.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 3 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 4202 προτάσεων)