Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 729 προτάσεις σε σύνολο 1729 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
1335534 H αναζήτηση των όποιων ευθυνών για την έκρηξη είναι σαφές όπως αναλύεται και στο ρεπορτάζ θα πρέπει να γίνει κυρίως στη φάση πριν από την έξοδο της κοπέλας από το διαμέρισμα.
1336899 Εάν, λοιπόν, αυτό που αγαπάς πολύ, και που επίσης σέβεσαι πολύ, το κάνεις με αφοσίωση, με πρόγραμμα, με ευθύνη απέναντι στον κόσμο που σε ακούει και με συνεχή αναζήτηση γνώσης και βελτίωσης, δεν μπορεί παρά να φτάσεις κάποτε την κορυφή».
1332281 Και έστρεψε την κυβέρνηση στην αναζήτηση «δομικών αλλαγών», όπως τις αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Δημ. Δασκαλόπουλος, «αντί να ακολουθήσει πρακτικές για θεαματικές ενέργειες και τίποτα περισσότερο».
1332729 Τη μια μέρα, η «Βετσέρνιε Νοβόστι» του Βελιγραδίου, προφανώς αυθορμήτως, περιλούζει τον Άκη Τσοχατζόπουλο επειδή μίλησε σε αυστηρούς τόνους προς τον Μιλόσεβιτς, να σταματήσει επιτέλους τις εχθροπραξίες στο Κόσοβο, με θύματα και πολλούς αμάχους, και να στραφεί στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1333429 Πράγματι, η αναζήτηση μιας ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του Κώστα Σημίτη.
1292401 Το εμπόδιο ήταν κυρίως η άρνηση των Προτεσταντών να δεχτούν ορισμένα σημεία της και η αναζήτηση εκ μέρους τους εγγυήσεων ότι ο IRA και άλλες παραστρατιωτικές ομάδες θα παραδώσουν τα όπλα τους πριν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι εκλεγούν στο δημιουργούμενο Κοινοβούλιο της Βόρειας Ιρλανδίας.
1346016 Οι φιλότιμες προσπάθειες Αθήνας και Λευκωσίας να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό στις σωστές του διαστάσεις, στην ουσία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από την αναζήτηση λύσης και όχι η στρατιωτική πτυχή του, αποτελούν σαφή ομολογία αποτυχίας της πολιτικής τους των τελευταίων ετών.
1307909 Από την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. με υπαινιγμούς και υπεκφυγές αρθρώνει ψήγματα ενός πολιτικού λόγου ο οποίος, αν επιχειρήσουμε να τον αποτιμήσουμε συνολικά, μοιάζει να προτείνει όχι μια εναλλακτική πολιτική, αλλά την αναζήτηση μιας λαϊκιστικής - εθνικιστικής εξισορρόπησης της διαδικασίας εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού των θεσμών και της Οικονομίας.
1212256 Την αναζήτηση κοινής λύσης, που θα επιτρέψει την άμεση δράση και κινητοποίηση των κατάλληλων μηχανισμών προκειμένου να επιταχυνθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών από τον Πειραιά, πρότεινε χθες το απόγευμα ο νομάρχης Πειραιά Χρήστος Φωτίου.
1304706 Εξάλλου πάντα η αναζήτηση μιας αλήθειας μέσα από τα πραγματικά περιστατικά, του πώς κτίστηκε π.χ. η Αττική κατά τα τελευταία χρόνια, δεν γίνεται και οι πραγματικές αιτίες πάντοτε διαφεύγουν.
1343849 • Λήψη δραστικών μέτρων για ν' αποφευχθεί ο κίνδυνος γκετοποίησης ολόκληρων περιοχών στην αναζήτηση φτηνής στέγης των οικονομικών προσφύγων.
1215386 - Αν αποτύχετε στην αναζήτηση ανθρώπων, αλήθεια, αυτών που αναζητάτε δηλαδή, τι θα κάνετε;
1349608 Ήρωες της ταινίας (και του βιβλίου), ο Ραούλ Ντιουκ, ένας δημοσιογράφος του περιθωρίου (Τζόνι Ντεπ) και ο δικηγόρος του, ο περιβόητος δρ Γκόνζο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο), που ξεκινούν για το Λας Βέγκας, μεταφέροντας μαζί τους, σε μια τεράστια βαλίτσα, δεκάδες είδη παραισθησιογόνα και ποτά, σ' αναζήτηση του δικού τους αμερικανικού ονείρου.
1338462 Πολλοί αναρωτιούνται αν η αναζήτηση της αλήθειας είναι το μοναδικό κίνητρο του 52χρονου Κένεθ Σταρ και του ζήλου (για πολλούς υπερβάλλοντος) που δείχνει στην έρευνα των σκανδάλων του Λευκού Οίκου.
1338461 Τη φράση αυτή του Μαρκ Τουέιν χρησιμοποίησε ο ανεξάρτητος ανακριτής Κένεθ Σταρ, για να πει ότι σήμερα οι περισσότεροι δικηγόροι αδιαφορούν για την αναζήτηση της αλήθειας.
1355594 Είπε ακόμα ότι τα αιτήματα της αντιπολίτευσης «αξίζουν σοβαρής εξέτασης και παρέχουν τη βάση για την αναζήτηση ενός συμβιβασμού».
1364379 Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου δρόμου και ότι αισθάνεται πολύ κοντά στον Ζοσπέν σε θέματα που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και το κράτος.
1334777 Γιουβέντους, Μίλαν νίκησαν, αλλά, όπως και οι Ίντερ, Λάτσιο που ήρθαν ισόπαλες, δεν ικανοποίησαν στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο Γιουβέντους και Μίλαν - η πρώτη φρέσκια πρωταθλήτρια Ιταλίας, η δεύτερη μια έκπτωτη βασίλισσα στην αναζήτηση της παλιάς της αίγλης - μπορεί να ξεκίνησαν με νίκες την περιπέτειά τους στο Καμπιονάτο, ωστόσο χωρίς το στιλ του παιχνιδιού τους (αυτό το ποδόσφαιρο champagne, που υπόσχονταν ο τεχνικός των «μπιανκονέρι», Μαρτσέλο Λίπι, και των «ροσονέρι», Αλμπέρτο Ζακερόνι) να συγκινεί και να πείθει την αθλητική κοινή γνώμη.
1352759 Θα πάρει κι αυτός μέρος στην αναζήτηση και θα 'ναι μια ευκαιρία περισσότερο για να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό, μέσα σε μια ιστορία αποξένωσης και απολύτρωσης.
1338470 Αν η απλή αναζήτηση της αλήθειας δεν είναι το βασικό κίνητρο του Σταρ, κανείς δεν μπόρεσε να δείξει μέχρι τώρα το αντίθετο, παρά το γεγονός ότι πολλοί - και πολύ ισχυροί - προσπάθησαν.
1304737 • Με τη θεωρία περί ξένων πρακτόρων αποπροσανατολίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση και τον εντοπισμό των αιτίων αφανισμού των δασών, αλλά και δεν οργανώνεται η πρόληψη και η προστασία.
1353285 Γιατί νομίζω ότι σ' αυτή την εποχή που ζήσαμε υπήρξε ένα αγκάθι το οποίο δεν έχει πάρει ακόμα την πορεία του προς την ιστορική αναζήτηση και την κοινωνική πρόκληση».
1355939 «Θεωρούμε - προσθέτει - σημαντικό το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος, το οποίο προσφέρει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συνέχιση και επικέντρωση των προσπαθειών και στην ουσία του Κυπριακού, που είναι η διά ειρηνικών μέσων αναζήτηση διευθέτησης του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ».
1375929 Στην αναζήτηση πειστικής απάντησης υπάρχουν κάποια κλειδιά:
1356449 Να περιοριστεί το μη εργατικό κόστος με τον περιορισμό των εργατικών εισφορών και να ωθηθούν οι άνεργοι σε αναζήτηση εργασίας.
1387460 Το ψάξιμο αυτό για μια αληθινή ξανθιά είναι για τον ΝτιΤσίλο μεταφορά για την αναζήτηση αληθινών αρχών αλλά και προσώπων σε μια κοινωνία όπου κυριαρχούν η υποκρισία και το ψέμα κι όπου η αλήθεια και η ουσία των πραγμάτων είναι κάτι το σπάνιο, αν όχι ανύπαρκτο.
1353855 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνοφ δήλωσε ότι η Μόσχα επιμένει στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1377117 Στην αναζήτηση λύσεων, όμως, για την αντιμετώπιση της ανεργίας υπάρχει ο κίνδυνος να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απαράδεκτες έως και ρατσιστικές μεθόδους, κατά των ξένων που έχουν καταφύγει σ' αυτήν, όπως προκύπτει από «έγγραφο στρατηγικής με θέμα την πολιτική μετανάστευσης και ασύλου», που υπέβαλε η αυστριακή προεδρία στο Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1388250 Πάντως, το προσεχές διάστημα, ο κ. Μάνος θα συνεχίσει την αναζήτηση προσώπων και σκοπεύει να επισκεφθεί ολόκληρη την επικράτεια, με πρώτους σταθμούς τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννινα κ. ά. Οι περιοδείες του θα συνεχιστούν το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθούν γύρω στον Οκτώβριο, χρόνο των δημοτικών εκλογών.
1389301 Είμαστε στη συζήτηση και την αναζήτηση.
1388514 Εγώ προτιμώ να εστιάσω την αναζήτηση της αλήθειας στις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης.
1389321 H αναζήτηση του «Τρίτου Δρόμου» σημαίνει πως δεν είχαν πρόταση για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής θύελλας, γι' αυτό και όταν ήρθαν στην εξουσία περιορίστηκαν στο ρόλο τού δήθεν καλύτερου διαχειριστή τού νεοφιλελευθερισμού.
1378780 H εκλογή νέου αρχιεπισκόπου έδωσε ερεθίσματα για δημόσιο διάλογο, αναφορικά με τις ανοιγόμενες νέες προοπτικές, ιδίως εν όψει και τού ότι η επικείμενη είσοδος στην τρίτη χιλιετία πειθαναγκάζει όλον τον κόσμο ν' αναθεωρήσει τη στρατηγική του μέσα στην παγκοσμιοποίηση των προβλημάτων και των προσπαθειών γι' αναζήτηση λύσεων.
1358749 Σε αναζήτηση ξένου βρίσκεται ουσιαστικά και ο Παπάγου, καθώς ο Τόνι Ουάιτ θεωρείται «τελειωμένος».
1397309 H νέα φάση, μεγαλύτερης απομόνωσης του καθεστώτος, θα ενισχύσει τις εσωτερικές του συγκρούσεις με την αναζήτηση και παραγωγή νέων εχθρών και προδοτών στις τάξεις του και την αντιπαράθεση των ακροδεξιών του Σέσελι και των πλιατσικολόγων της «αριστεράς» του Μιλόσεβιτς και της συζύγου του Μίρας.
1391007 Άνθρωπος, αναζήτηση, Ανόβερο, ανεμοστρόβιλος.
1391025 «Η ερώτησή σου με πάει στην αναζήτηση της τέχνης που σε οδηγεί στη "φυλακή", για να φυλάξεις φίλε μου την τέχνη και να γίνεις ένας τεχνοκράτης, να κάνεις έναν οίκο νόμων με οικονομία και να σκύβεις την κεφαλή σου επί της ποιητικής γραφής σου».
1379381 Το '91, άφησε την οικογένεια, γυναίκα και τρία παιδιά, στην Αλβανία, στο χωριό Μεσοποταμία στους Αγίους Σαράντα, και ήρθε στην Ελλάδα σ' αναζήτηση καλύτερης τύχης.
1401849 Ο Στ. Μάνος συνεχίζει την αναζήτηση προσώπων σ' όλη την Ελλάδα.
1403529 Ο υπουργός Τ. Μαντέλης έλεγε προς τους πιλότους ότι η εικόνα της «Ολυμπιακής» «σμπαραλιάζεται» και η κυβέρνηση χάνει τη διαπραγματευτική ικανότητα στην αναζήτηση στρατηγικών συμμάχων, επιστρέφοντας την ευθύνη των διαπραγματεύσεων στη διοίκηση.
1411792 Σχετικά με τη χρήση του σήμερα κυριαρχούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και γενικώς η αναζήτηση πληροφοριών από τον παγκόσμιο ιστό (web) σε ποσοστό 75% της κίνησης σ' αυτό δίκτυο, κάτι στο οποίο συμβάλλει και η ανάπτυξη του κατάλληλου πρωτοκόλλου επικοινωνίας.
1403610 Πλήρης κατάλογος με βάση δεδομένων ώστε να είναι έγκαιρη η αναζήτηση της κατάστασης κάθε στοιχείου του καταλόγου, ανάλυση των στοιχείων και ανάθεση του καθενός σε συγκεκριμένο υπεύθυνο, διόρθωση των προβλημάτων, έλεγχος των αποτελεσμάτων στα προγράμματα που διορθώθηκαν, όσο και εκείνα στα οποία οι κατασκευαστές τους διαβεβαίωσαν ότι ήταν συμμορφωμένα με το 2000.
1379983 Στο βαθμό λοιπόν που είναι σχεδόν αδύνατη η άσκηση εθνικής οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, η αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων προϋποθέτει πρώτα απ' όλα υπερεθνικές συμφωνίες και ένα παγκόσμιο δίκτυο κοινών κανόνων, στο πλαίσιο του ΟΗΕ ή/και άλλων διεθνών οργανισμών, όπως π. χ. της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εμπορίου, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας κ. τ. λ., που θα διευθετούν τον οικονομικό ανταγωνισμό μέσα σε κοινά και σταθερά πλαίσια και με τήρηση των ελαχίστων ορίων ασφαλείας για την απασχόληση, την κοινωνία και το περιβάλλον.
1405203 Στη χθεσινή πρόσκληση αναφέρεται ότι η αναζήτηση γίνεται βάσει του νόμου 2000/91 και ορίζει ως προϋπόθεση οι υποψήφιοι να είναι είτε εξειδικευμένες στη διοίκηση αερομεταφορέων εταιρείες συμβούλων, είτε αεροπορική εταιρεία ικανού μεγέθους.
1380122 Πίσω από τη μοναξιά και τον επικείμενο θάνατο, θέματα που αγγίζει η νέα αυτή, βραβευμένη στις Κάνες, ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, υπάρχει ακριβώς αυτή η αναζήτηση ενός στόχου στη ζωή, που η επιστροφή στο παρελθόν δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εμψυχώνει τον πρωταγωνιστή, να του δίνει το θάρρος που χρειάζεται για να συνεχίσει να ζει.
1407977 Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας διάλογος μεταξύ των Ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αναζήτηση του «Τρίτου Δρόμου», δηλαδή μιας άλλης πολιτικής, με κοινωνικό πρόσωπο, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η σκληρή οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1326403 Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, αφού εκφράζει κατ' αρχάς τον προβληματισμό του για την αποτελεσματικότητα τέτοιων προτάσεων, σημειώνει ότι ο κ. Κρασνίκι δεν εκφράζει παρά ένα μέρος του ΑΣΚ και τονίζει την ανάγκη δημιουργίας ενός αντιπροσωπευτικού φορέα, ο οποίος αντί να προωθεί μη ρεαλιστικές ιδέες, θα πρέπει να στραφεί στην αναζήτηση βιώσιμων και αποδεκτών λύσεων.
1330999 Ταυτόχρονα υπάρχει έντονη η αναζήτηση του καινούριου.
1412057 Ακόμη είπε ότι οι ζημιές στα σχολεία ήταν σοβαρές και εκτεταμένες και ότι έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές και έχουν διαταχθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκαταρκτικές εξετάσεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και θα εγερθούν αγωγές για την αναζήτηση αστικών ευθυνών κατά των υπαιτίων.
1412053 Η κατάθεση αγωγών κατά των υπαιτίων για την αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών σε περίπτωση καταστροφών.
1419222 Ο ένας στους τρεις αναγνωρίζει τη χώρα ως πατρίδα του, αλλά ακόμη αναφέρεται η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής (19%), καθώς και το ότι πρωτύτερα είχαν έρθει εδώ δικοί τους (18%).
1412524 Πρέπει να ενταθεί, κατά τη γνώμη μας, η αναζήτηση των στρατηγικών συμμάχων, ώστε το συντομότερο δυνατόν η Ο. A. να ενταχθεί σε μια τέτοια οικογένεια.
1405339 Η αναζήτηση χώρων γίνεται και από τις δύο πλευρές της Ερμού και δεν αποκλείεται η αγορά νεόκτιστου κτιρίου της περιοχής, που θα κατεδαφιστεί σε ένα τμήμα του για να κατασκευαστεί το φρέαρ.
1414560 Μια ελεύθερη, σύγχρονη εκδοχή του μύθου του «Οιδίποδα επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, στην ταινία «Το αίνιγμα» του Γιάννη Σολδάτου και η μυθοπλασία και η τεχνική του ονείρου του «Νέκυια II» του Αλέξανδρου Ευάγγελου Φασόη, που είδαμε στο Ελληνικό Πανόραμα, η επιπολαιότητα ενός παντρεμένου που δεν μπορεί να ελέγξει την ερωτική ζωή του στην εκτός συναγωνισμού κινεζική ταινία «Ο κύριος Ζάο» του Λου Γιούε, που είδαμε στο Διεθνές Τμήμα και η αναζήτηση της ευτυχίας μέσα από τις άλλοτε τραγικές και άλλοτε κωμικές ιστορίες μιας ομάδας ανθρώπων στην ταινία «Ευτυχία» του Τοντ Σόλοντζ, που προβλήθηκε στο τμήμα των «Νέων Οριζόντων», ήταν ανάμεσα στα θέματα των ταινιών που προβλήθηκαν στο χθεσινό πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
1421956 H αμφισβήτηση, η αναζήτηση και η πρόκληση με την έννοια του νέου και του αγνώστου, αποτελούν στοιχεία ταυτόχρονα της επιστήμης και της νιότης.
1414088 «Η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο από την κυβερνητική διαχείριση, αλλά από την αναζήτηση λύσεων και προτάσεων και για μετά την ΟΝΕ εποχή».
1415699 Στην «Ταυτότητα» συναντά κανείς μοτίβα οικεία από προηγούμενα έργα του, όπως η φιλία, το παιχνίδι των παρεξηγήσεων ή το κιτς, αλλά και καινούρια, όπως η πλήξη, η περιθωριοποίηση, και φυσικά η αναζήτηση της ταυτότητας.
1382883 Τούτο διότι μια επιλήψιμη συμπεριφορά του προέδρου θα μπορούσε να τον οδηγήσει πολιτικώς μόνο σε αναζήτηση ευθυνών ή και σε εξαναγκασμό σε παραίτηση, δεν μπορούσε όμως να καταστεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας.
1412573 Λογικό μοιάζει, αν και η ένταξη της Κύπρου δεν συνδέεται, όπως επισήμως αναφέρεται στα χαρτιά, με την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο Κυπριακό.
1384526 Αντικείμενο λοιπόν νομοθετικών και αντίστοιχων δικαστικών περιορισμών μπορούν να είναι τα ρίσκα, τα οποία συνεπάγεται η αβέβαιης έκβασης πειραματική αναζήτηση.
1425442 Τέλος, ο κ. Παπουτσής συμπλήρωσε ότι αποδείχθηκε ξανά η σπουδαιότητα του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη θεσμική ισορροπία στην E.E., κάτι που είναι απαραίτητο για να συνεχίσουν να εκφράζονται η αγωνία και η αναζήτηση των Ευρωπαίων πολιτών και σήμερα και στο μέλλον.
1424248 Οι αλλαγές αυτές, όπως σημείωνε αρμόδιος παράγοντας, είναι σχετικές με το υποπρόγραμμα του Taxis, βάσει του οποίου δημιουργείται πλέον ατομικό αρχείο ανά ελεύθερο επαγγελματία ή επιχείρηση, προκειμένου να είναι εφικτή η αναζήτηση οποιουδήποτε στοιχείου στο μέλλον και δη ο έλεγχός της ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
1416983 Ο ηγέτης του PKK, σε συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες «Ρεπούμπλικα» και «Ουνιτά», δήλωσε ότι ήρθε στην Ιταλία για την αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης του προβλήματος.
1426410 Οι προσκείμενοι στον A. Τσοχατζόπουλο υποστηρίζουν ότι η αναζήτηση του νέου σημείου ισορροπίας στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνοδευτεί και με την αντίστοιχη δομή στην ηγεσία.
1427647 Και είναι ακριβώς το φορολογικό σύστημα που εκτρέφει τη φοροδιαφυγή, τη φοροαποφυγή, τη φοροκλοπή, τη συναλλαγή, την αναζήτηση διεξόδων με κάθε τρόπο και μέσο.
1438395 Από εκεί και πέρα, οι προβλέψεις ποικίλουν τόσο σε ό, τι αφορά το ίδιο το γεγονός (αν δηλαδή θα ιδρυθεί νέο κόμμα) όσο και την αναζήτηση των κινήτρων του Δ. Αμβραμόπουλου.
1361453 Κύριο πρόσωπο ένας νεαρός Παριζιάνος, ο Στεφάν, που ταξιδεύει ως τη Ρουμανία, σε αναζήτηση μιας Τσιγγάνας τραγουδίστριας, της οποίας ένα λαϊκό τραγούδι της έχει γραμμένο στο μαγνητόφωνό του.
1565468 Πότε, επιτέλους, θα περάσουν από τα μισόλογα αναγνώρισης της αποτυχίας τους, στις ουσιαστικές πράξεις αναζήτησης μιας πολιτικής λύσης, για να σταματήσει η καταστροφή, η σφαγή στο Κοσσυφοπέδιο και η προσφυγιά;
1439049 Είναι σαφής η αναζήτηση του νέου.
1430018 H κυβέρνηση συνασπισμού του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Κόμματος Δημοκρατικής Τουρκίας παραιτείται και ξεκινά η αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος.
1430021 Από χθες ξεκίνησε η διαδικασία για την αναζήτηση νέας κυβέρνησης.
1434774 Με δεδομένο ότι όλοι εμφανίζονται να γνωρίζουν «Πού το πάει ο Σημίτης», η αναζήτηση των προθέσεων του άλλου μεγάλου εσωκομματικού πόλου δίνει «σασπένς» στο παιχνίδι.
1439050 Η μεγάλη κόπωση που έχουν προκαλέσει πρόσωπα και πολιτικές φαίνεται να ενισχύει την αναζήτηση του νέου και να διαμορφώνει ευνοϊκές προϋποθέσεις για την εμφάνισή του.
1446498 Το εξαρτημένο άτομο περιορίζει τα ενδιαφέροντά του στην αναζήτηση της ουσίας και πολύ συχνά ακολουθεί ένα τρόπο ζωής που οδηγεί στο περιθώριο.
1355938 -Το Κίνημα Ενωμένων Δημοκρατών του Γιώργου Βασιλείου υποστηρίζει ότι το κοινό ανακοινωθέν σηματοδοτεί μια αποφασιστική στροφή από την καταστροφική, όπως τη χαρακτηρίζει, πυραυλολογία στη δημιουργική αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.
1453572 «Δυστυχώς, περνάμε μια περίοδο όπου, αντί να αυτοπροσδιορίζουμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας θέσεις και να κάνουμε εκτιμήσεις των γεγονότων, ανάλυση και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναζήτηση των ορθών λύσεων, περιοριζόμαστε στη μηδενιστική κριτική και στην απόρριψη των πάντων», λέει ο τέως πρόεδρος της Ν. Δ.
1439053 Υπάρχει σήμερα ένα κενό περιεχομένου και θέσεων όχι τόσο ως παράθεση διοικητικών διευθετήσεων των επί μέρους προβλημάτων όσο ως συνολική προσέγγιση των μικρών και μεγάλων ζητημάτων της σύγχρονης Ελλάδας και των πολιτικών που συνδέονται εν τέλει με την αναζήτηση ενός νέου νοήματος για την ελληνική κοινωνία.
1428213 Η αντιμετώπιση της ανεργίας επαφίεται ουσιαστικά στην αγορά και τις επιχειρήσεις, που η όποια αναζήτηση πόρων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τις θίγει.
1443795 Ανύπαρκτες είναι και οι υπηρεσίες στήριξης όσων έχουν άμεση ανάγκη για πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, αναζήτηση δουλειάς, εξεύρεση κατοικίας, νομική υπεράσπιση, εκπαίδευση παιδιών...».
1418086 Και κυρίως, βέβαια, με την αναζήτηση προγραμματικών συγκλήσεων και τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας.
1224860 Σε αναζήτηση τακτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών σε μια προσπάθεια απεγκλωβισμού από το σημερινό αδιέξοδο ευρίσκονται στο κυβερνόν κόμμα.
1366781 Την ευθύνη της μεταφοράς έχει το EKAB, το οποίο ενημερώθηκε και άρχισε η αναζήτηση ελικοπτέρου, το οποίο δεν βρέθηκε.
1223630 Οι αντιρρήσεις των περιοίκων, αλλά κυρίως η πραγματικότητα που είναι απαγορευτική για παρεμβάσεις στην ευαίσθητη αυτή ζώνη, οδήγησε στην αναζήτηση εναλλακτικής λύσης στην περιοχή του όρμου των παλιών Σφαγείων, στα Λιπάσματα της Δραπετσώνας.
327915 Και έχει κι άλλες λογοτεχνικές αδυναμίες η Φλώρα: αρκεί μια ερωτική - δηλαδή σεξουαλική - "ομιλία" με τον Αντρέα, για ν' αλλάξει μέσα της ο ρυθμός του κόσμου και για να ιδανικοποιήσει τη σχέση τούτη τόσο, - ή, κάτι χειρότερο, να τη δραματοποιήσει τόσο, - ώστε να αποδυθεί, πάλι κατά τη διατύπωση του ίδιου του συμβατικού εκδότη - άρα του ίδιου του συγγραφέα-, σε μιαν "οδύσσεια ερωτικής αναζήτησης", που κάποτε επίσης φτάνει, μέσα στα πλαίσια της πάντα μικρής για τους ανθρώπους της και ζεστής και ανθρώπινα προσιτής Αθήνας, στα όρια του κωμικού: είναι αδύνατο να ξανασυναντηθούν, διαρκώς χάνονται τα ίχνη τους, η Αθήνα μεταβάλλεται σε ένα σχεδόν κοσμικό χώρο του ανεκπλήρωτου και του ανέφικτου:
334850 Θα συνεχίσουμε την πολιτική της αναζήτησης ειρηνικής, βιώσιμης λύσης του προβλήματος μας και στο πώς θα αντιδράσουμε σ' αυτή τη νέα ενέργεια.
1120195 Η τηλεόραση έχει ευτέλεια, εγώ όμως δεν πιστεύω στη βοήθεια ενός ανώνυμου κοινού, αλλά στην προσωπική αναζήτηση του ανθρώπου.
1122340 Είναι μια προσέγγιση που διαφέρει κατά πολύ από αυτήν που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος με το περίβλημα της Κεντροαριστεράς επιχειρεί την προσέλκυση στελεχών του ΣΥΝ και όχι την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων.
1125776 Ηγεμονισμό του ΠΑΣΟΚ στις διαπραγματεύσεις για την αναζήτηση κοινών υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές διαπίστωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού.
124325 Η διαδικασία αναζήτησης της καλύτερης θέσης για την τελευταία κατοικία του Ανδρέα Παπανδρέου συχνά διακοπτόταν από αναφορές των τριών στο πρόσωπό του, ενώ από τα μάτια τους έτρεχαν δάκρυα.
149227 Καθιστικά και χορευτικά τραγούδια έδωσαν το στίγμα του Μισεμού, της αναζήτησης μιας νέας καλύτερης ζωής σε έναν κόσμο άγνωστο, μακριά από τα αγαπημένα πρόσωπα.
151395 Πολλές φορές είχε δηλώσει πως έπασχε από την ανάγκη της αναζήτησης ενός χαμένου πατέρα.
810781 Αξίζει να σημειωθεί πως η θέση του προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ - ούτε που αναφέρθηκε στο ανακοινωθέν - για την αναζήτηση ενός "τρίτου δρόμου" προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανεργία προκάλεσε σύγχυση στις αγορές, καθώς αντικατοπτρίζει (γαλλική θέση) τα μειονεκτήματα που ενυπάρχουν τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο αμερικανικό μοντέλο εργασίας.
583061 Αυτή η περιοριστική και μονοδιάστατη θεώρηση του ανθρώπου οδηγεί στην παρακμή της πολιτικής και εμποδίζει την αναζήτηση και την επινόηση αληθινών λύσεων στα κοινωνικά προβλήματα.
170007 Να διατίθενται οι φιάλες αυτές για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, ώστε να μην έχουν το πρόβλημα της αναζήτησης αίματος, μιας και ο μέσος όρος φιαλών που δέχεται ένας πάσχοντας από Μ.Α. είναι δύο φιάλες ανά εικοσαήμερο.
584068 Αυτή η περιοριστική και μονοδιάστατη θεώρηση του ανθρώπου οδηγεί στην παρακμή της πολιτικής και εμποδίζει την αναζήτηση και την επινόηση αληθινών λύσεων στα κοινωνικά προβλήματα.
197959 Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση αναζήτησης κατάλληλου χώρου για να στεγάσει το Μουσείο Κατράκη.
589737 Ξεκινά την αναζήτηση του προβλήματος του Όντος από την αρχή. ΕΡ.:
204363 Στην πραγματικότητα, ο σουρεαλισμός έθετε το στόχο να υπερβεί τη φάση της απλής άρνησης, εκφράζοντας την ανάγκη μιας εποικοδομητικής αρχής και την ανάγκη μιας αναζήτησης νοήματος.
215447 Πρέπει να σας πω ότι αυτό που γίνεται για πρώτη φορά, τουλάχιστον μ' αυτό τον τρόπο και σ' αυτή την έκταση είναι το ότι, πέραν της αναζήτησης νέων εσόδων για να καλυφθούν οι ανάγκες του προϋπολογισμού, υπάρχει προσπάθεια για την περιστολή δαπανών που κρίνονται ως αδικαιολόγητες προκειμένου και δι' αυτού του τρόπου να εξοικονομήσουμε χρήματα.
1445747 Δεν θα υπάρχει καν ο απαραίτητος χρόνος για την αναζήτηση των προγραμματικών συγκλίσεων.
1441299 Πρώην κυβερνητικοί πράκτορες σε αναζήτηση ενός σημαντικού χαρτοφύλακα στην περιπέτεια «Ronin» του Τζον Φρανκενχάιμερ, η αστική τάξη χωρίς προσωπεία στη μαύρη κωμωδία «Πολύ μεγάλες κακίες» του Πίτερ Μπεργκ, το κυνήγι των βρικολάκων με βάση ένα γνωστό κόμικς στην ταινία «Blade: σκοτεινή δύναμη» του Στίβεν Νόρινγκτον και η σχέση ανάμεσα σε δύο γυναίκες που διεκδικούν την ίδια οικογένεια στην ταινία «Η ζωή σε δύο πράξεις» του Κρις Κολόμπους είναι τα θέματα των υπόλοιπων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στις αίθουσες.
1444848 Με την αναζήτηση μόνιμων δομών πολιτικής και οικονομικής βαλκανικής συνεργασίας και συνανάπτυξης, που απαιτούν επίμονες προσπάθειες, για τις οποίες η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δεν αξιοποιεί όμως η κυβέρνησή της.
1451437 «Η αναζήτηση ενός διεθνούς δικαστηρίου έγινε δύσκολη από την άρνηση της Τουρκίας.
1449275 Την αναζήτηση ειρηνικής λύσης υποστήριξε και η Ν. Μιχαήλοβα, με τη συμμετοχή των γειτονικών χωρών και τη συγκρότηση περιφερειακού μηχανισμού για την αντιμετώπιση παρόμοιων κρίσεων.
1367123 Χαμηλοί τόνοι, όχι πανηγυρισμοί, ενεργοποίηση των ψηφοφόρων της για μείωση του ποσοστού αποχής και βέβαια αναζήτηση συμμαχιών με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη το ΚΚΕ.
1485230 H αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, συγγενικών με την πολιτιστική παράδοση, που θα διατηρούν π.χ. την υπερηφάνεια ενός έθνους, θα είναι μια αναγκαία μεταλλαγή...
1420668 Η αναζήτηση ενός κλεμμένου νομίσματος είναι στο επίκεντρο μιας κωμωδίας με καλές προθέσεις αλλά λιγοστό, δυστυχώς, γέλιο.
325721 Αυτό σημαίνει ότι σε μια ρευστή κατάσταση περισσότερο θα υπάρξει προσπάθεια από τον κ. Πάγκαλο, βεβαίως και με κάποιες προτάσεις αλλά οι οποίες θα είναι περισσότερο μιας αναζήτησης του δρόμου της ομαλής εξέλιξης και της δημοκρατικής εξέλιξης στην διπλανή χώρα χωρίς συγκρούσεις, χωρίς να δημιουργηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος, χωρίς να υπάρξει στρατιωτική αναμέτρηση έτσι ώστε να μπορεί με ηρεμία υπέρ του Αλβανικού λαού υπέρ της ελληνικής μειονότητας υπέρ της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή να πορευθεί η όποια εξέλιξη.
1364383 Ο κ. Σημίτης επαναλαμβάνει ότι θα πρέπει να γίνουν παράλληλες διαπραγματεύσεις για την ένταξη και την αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.
1419380 Η αναζήτηση του διαδόχου ξεκίνησε (για να μην πούμε «ξανάρχισε») από το επόμενο πρωινό.
1568599 Όμως, τον Απρίλιο αρκετές απ' αυτές, όπως η Amazon Com (εταιρεία παροχής πληροφοριών στο Διαδίκτυο) ή η Yahoo (εταιρεία αναζήτησης διευθύνσεων), ανέκαμψαν σημαντικά.
1494573 «Κατά τη γνώμη μου, είναι ένας πρόσθετος λόγος να ενταθεί η αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης», πρόσθεσε.
326155 Η καταστροφή που γνώρισε η Ήπειρός μας εξαιτίας των δύο παγκοσμίων πολέμων έθετε επιτακτικά την ανάγκη αναζήτησης μεθόδων και θεσμών που θα εξασφάλιζαν την ειρήνη και την φιλία ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
1576677 Υψιστη κινησιολογική τεχνική απουσία κοκεταρίας, μοτίβα απρόβλεπτα -παράγωγα μιας τεράστιας ελευθερίας και κοπιώδους αναζήτησης.
1577513 Για την κοινότητα του κυβερνοχώρου, το ακρωνυμικό MP3 είναι μια όαση, καθώς έφτασε μάλιστα να γίνει η δεύτερη δημοφιλέστερη λέξη (μετά το «σεξ») στις μηχανές αναζήτησης.
337250 Η καταστροφή που γνώρισε η Ήπειρός μας εξαιτίας των δύο παγκοσμίων πολέμων έθετε επιτακτικά την ανάγκη αναζήτησης μεθόδων και θεσμών που θα εξασφάλιζαν την ειρήνη και την φιλία ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.
164654 Η διαρκώς διευρυνόμενη συμμετοχή χωρών στη διοργάνωση, έτσι κι αλλιώς επισημαίνεται ως πρόβλημα στη διεξαγωγή των αγώνων, και στην περίπτωση της αναζήτησης της εκεχειρίας, συμβαίνει το αντίστοιχο οργανωτικό πρόβλημα:
225067 Συγκεκριμένα: α) Όσο μεγαλύτερο είναι το εξεταζόμενο σύστημα, τόσο μεγαλύτεροι είναι και οι πίνακες αναφοράς και, κατά συνέπεια, ο χώρος έρευνας, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η ταχύτητα των αλγορίθμων αναζήτησης. β) Όλα τα δυνατά ζεύγη αιτίας-αποτελέσματος πρέπει να είναι εξαρχής γνωστά και καθορισμένα.
187210 Επί άλλης ερώτησης ο κ. Κασουλίδης απάντησε ότι πιστεύουμε πως ο καλύτερος τρόπος για εκτόνωση της κατάστασης, όπως προβλέπουμε αυτή τη στιγμή, είναι με το να γίνει μια καλή προετοιμασία για μια συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει με ειρηνευτική διαδικασία της αναζήτησης λύσης του Κυπριακού.
199558 Λίγες μόνον ώρες μετά την εκλογική ήττα και την αναπάντεχη παραίτηση του Μιλτιάδη Έβερτ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζει κάτω από τον πυρετό αναζήτησης ενός νέου αρχηγού, που θα καταφέρει στις σημερινές ­ δύσκολες γι' αυτήν ­ συνθήκες, να τη βγάλει από την κρίση που περνά.
339971 Για τις κλειστές επιχειρήσεις η συζήτηση γύρω από τις δυσκολίες μέχρι ένα βαθμό έχει την έννοια της αναζήτησης των αιτιών που οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας τους.
1421260 Αργότερα, το μόνο που μας απασχολούσε ήταν η αναζήτηση οικονομικών ευκολιών, ενώ οι πολυεθνικές επιχειρήσεις απέκτησαν μεγαλύτερη δύναμη από τα κράτη και τα έθνη.
601102 Εκτιμά όμως ότι η αναζήτηση ενός εξωτερικού εχθρού είναι μια παλιά εθνικιστικού τύπου αμυντική αντιμετώπιση της παγκοσμιοποίησης!
1468621 Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και στο υπουργείο Παιδείας για νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ προς αναζήτηση τελικής λύσης.
592816 Η λιτότητα ωθεί όλο και περισσότερα μέλη της οικογένειας στην αναζήτηση εργασίας για την αναπλήρωση του εισοδήματος.
599703 Tο σενάριο είναι, όπως περιμένει κανείς, απλοϊκό: ένας ανθρωπολόγος (Έρικ Στολτζ) ξεκινά μαζί με μια ομάδα κινηματογραφιστών (ανάμεσά τους την Τζένιφερ Λοπέζ και τον Άϊς Κιουμπ), σε αναζήτηση μιας άγνωστης φυλής του Αμαζονίου.
1472876 «Με την αναμόχλευση του παρελθόντος κουράζουμε τον ελληνικό λαό και τον οδηγούμε στην αναζήτηση νέων σωτήρων...».
601621 Αλλά σε αυτή την έννοια κουλτούρας μπορεί να αντιταχθεί και μια αντικουλτούρα, η οποία εκλαμβάνει τα όριά της ως στοιχείο πρόκλησης, ως αναζήτηση μιας νέας ανθρώπινης διάστασης.
540485 Η ταινία παρουσιάζει το παράλληλο ταξίδι των δύο αντρών, τη συνάντηση και τη φιλία που αρχίζει ν' αναπτύσσεται ανάμεσά τους καθώς και την αναζήτηση του έρωτα.
541230 Ωστόσο, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρώμα στην εικόνα της έντασης που υπάρχει, με δεδομένη και την αναζήτηση άλλης κυβερνητικής λύσης.
541232 Από τη μια, η αναζήτηση εναλλακτικής κυβέρνησης κι από την άλλη, η ένταση γύρω από το θέμα της οκταετούς εκπαίδευσης.
1482251 Κατά την άποψη του Ντράγκοβιτς, ο Μιλόσεβιτς έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η στιγμή για την αναζήτηση πολιτικής λύσης ήρθε, καθώς οι συνεχιζόμενοι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί και το εμπάργκο στα καύσιμα θα μπορούσαν να παραλύσουν τελείως τη χώρα του.
542610 Σε τελευταία ανάλυση, η « εποικοδομητική συμμετοχή » της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι (την οποία έχει υποσχεθεί το Νέο Εργατικό Κόμμα) και, κατ' επέκταση, η αναζήτηση ρόλου μέσα στην Ευρώπη, είναι μία επιλογή επωφελής όχι μόνο για την οικονομία της χώρας (και την επιχειρηματική της κοινότητα που έδειξε από νωρίς την προτίμηση της στο Νέο Εργατικό Κόμμα).
1453278 Ο Οτσαλάν με την αναζήτηση ασύλου στην Ευρώπη ήθελε, όπως ο Αραφάτ, να πολιτικοποιήσει το Κουρδικό για να βρει τη λύση του.
1488252 Μια δίκη, δηλαδή, που δεν διασφαλίζει ότι τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης, αλλά, αντιθέτως, όπως αποδεικνύει και το προκατασκευασμένο πολεμικό κλίμα, γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους και με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.
1369504 - H πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, που δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μας, είναι εξίσου σημαντική και μπορεί να συνυπάρξει με την αναζήτηση της γνώσης;
1497526 Το άρθρο είναι γραμμένο από τον Michael J. Glennon, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, και φέρει την... ανησυχητική επικεφαλίδα «Προς αναζήτηση ενός δίκαιου Διεθνούς Νόμου».
1485656 Οδηγός μας στην αναζήτηση των τελευταίων στοιχείων είναι ο κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.
1371739 Τέλος, επιστρέφουμε στο σύγχρονο Παρίσι όπου καταλήγουν οι διάφοροι χαρακτήρες σ' αναζήτηση μιας πιο γλυκιάς και ήρεμης ζωής...
1452637 Αυτή η κάθοδος μέσα στο νερό, αυτή η αναζήτηση περάσματος, ακόμη και κάτω από πολύ επικίνδυνες συνθήκες, πρέπει πάντοτε να μας οδηγεί στον δρόμο του φωτός.
1497509 Ποτέ στην Ιστορία δεν ξανάγινε να αρχίζουν διαπραγματεύσεις για την αναζήτηση πολιτικής λύσης και να συνεχίζεται ο πόλεμος.
1495992 Δύο είναι τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών στην αναζήτηση των νέων μέτρων.
1451741 Η Sue του τίτλου είναι μια κοπέλα από την επαρχία που φτάνει στη Νέα Υόρκη σ' αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.
165799 Η Ξάνθου, η οποία ερωτήθη σχετικώς, δεν είχε διάθεση να συνεχίσει αυτό το βασανιστικό, για την ίδια, παιχνίδι της αναζήτησης δικαιολογιών.
1489091 -Για τη συνεχή αναζήτηση και τους στόχους του ηθοποιού:
225172 Οι νεώτερες όμως απόψεις στο ερευνητικό αυτό πεδίο, διευρύνουν τον ορισμό της διαγνωστικής, έτσι ώστε να περιλαμβάνει εκτός από την επαλήθευση και την παραγωγή ελέγχων και άλλες εξίσου σημαντικές δραστηριότητες, όπως την καθοδήγηση της αναζήτησης βλαβών, με κατάλληλη αξιοποίηση των παρατηρούμενων συμπτωμάτων, τη δυναμική παραγωγή του συνόλου των πιθανών αιτιών της βλάβης (candidate generation) και των αντίστοιχων χαρακτηριστικών τους (symptom generation).
1459488 Στο σημείο αυτό, έκανε έκκληση στη διανόηση να συμβάλει στην αναζήτηση λύσης στο εκρηκτικό αδιέξοδο και υποσχέθηκε ότι ο ίδιος θα αναλάβει την πρωτοβουλία.
1461529 Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρωτοβουλίες της Άγκυρας εναντίον της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, ο Ατάτζανλι είπε πως «συνεχίζονται οι προσπάθειες προβολής της στάσης της Ελλάδας στο θέμα της τρομοκρατίας» και ότι «η υποστήριξη της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης προς την τρομοκρατία, που έχει στόχο την Τουρκία, δείχνει πόσο ειλικρινείς είναι στη συμβολή τους στην αναζήτηση λύσης για το Κυπριακό».
1462265 Ο εισαγγελέας προσανατολίζεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να καλέσει ως μάρτυρες και πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, όπως το γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ς. Κοσμίδη, αλλά και βουλευτές που «συνέδραμαν τον Κούρδο ηγέτη στην αναζήτηση τρόπων να έλθει στην Ελλάδα».
1454696 Κατόπιν τούτου ο κ. Κολιοκώστας, με έγγραφη παραγγελία του, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών των προσώπων που συνήργησαν στην άφιξη και παραμονή στη χώρα μας επί σειρά ημερών του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χωρίς την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης.
1491069 Από την αρχή είπαμε ναι στην αναζήτηση διεξόδων και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων».
1491059 «Είναι πολύ καλό που, επιτέλους, τελειώσαμε» είπε ο κ. Σημίτης, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι η χθεσινή εξέλιξη «δικαιώνει την άποψη της Ελλάδας ότι ο πόλεμος δεν είναι το προσφορότερο μέσο για την αναζήτηση λύσεων» και «ήταν εφικτή η διπλωματική λύση».
1454146 Όπως είπε η εκπρόσωπος του ΡΚΚ, δεν υπάρχουν σχέδια για αναζήτηση ενός νέου ηγέτη.
1493093 Όσο παράξενο και αν φαίνεται, μπροστά στην αυξανόμενη τάση για την επιβεβαίωση της σκοτσέζικης ή της ουαλικής αυτονομίας, ενθαρρύνεται και η αναζήτηση μιας ξεχωριστής αγγλικής ταυτότητας.
1498826 Στη Γενεύη, ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε χθες ότι ο διεθνής οργανισμός σχεδιάζει να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην αναζήτηση πολιτικής λύσης στο Κοσσυφοπέδιο.
1497635 Από αυτή τη σκοπιά, όπως λένε, ο «παράγων Γκορ» πιστεύεται πως θα 'χει καθοριστική επίδραση στην αναζήτηση λύσης που να σώζει τα προσχήματα για την Ουάσιγκτον, κάτι που από τη φύση του υποδεικνύει ότι η πίεση για την ανεύρεση πολιτικής λύσης είναι ασφυκτικότερη στην αμερικανική πρωτεύουσα παρά στο Βελιγράδι.
1454858 Ένα υπαινιγμό για αναζήτηση ευθυνών «όλων εκείνων, οι οποίοι πέρα από κάθε αίσθηση της πραγματικότητας και έξω από κάθε όριο αίσθησης εθνικής ευθύνης με τις παράνομες πρωτοβουλίες και πράξεις τους έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα και οδήγησαν στη δημιουργία αυτού του προβλήματος», έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.
1499545 Αν κάτι του δίνει ακόμη οντότητα να υπάρχει είναι η αναζήτηση και η διακήρυξη της αλήθειας.
1516451 «Η εγκληματικότητα δεν γεννιέται από την αναζήτηση ή τη χρήση ουσιών, αλλά από την έλλειψη ιδανικών και θεμελιωδών βάσεων απ' όπου μπορεί να αρχίζει να πορεύεται ένας άνθρωπος.
1500490 «Είναι πολύ καλό που, επιτέλους, τελειώσαμε» είπε ο κ. Σημίτης, ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι η χθεσινή εξέλιξη «δικαιώνει την άποψη της Ελλάδας ότι ο πόλεμος δεν είναι το προσφορότερο μέσο για την αναζήτηση λύσεων» και «ήταν εφικτή η διπλωματική λύση».
1500500 Γι' αυτό και μπορέσαμε να γίνουμε ενεργός παράγων στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1497634 Καθώς οι μπλεγμένες ήδη προσπάθειες για την αναζήτηση διπλωματικής λύσης στο γιουγκοσλαβικό αδιέξοδο περιεπλάκησαν ακόμη περισσότερο με το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας, πολιτικοί παράγοντες στην Ουάσιγκτον που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο Αλ Γκορ και που από την αρχή πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι την κύρια ευθύνη για το αδιέξοδο τη φέρει η υπουργός Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ, εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες σε συνομιλητές τους για τις επιπτώσεις που πιθανόν να υπάρξουν από τυχόν παράταση της κρίσης στην προεκλογική εκστρατεία του αντιπροέδρου, τόσο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος όσο και για τις εκλογές του 2000.
1500501 Από την αρχή είπαμε ναι στην αναζήτηση διεξόδων και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων».
1528793 Μόνο η διαπίστωση της ατέλειάς μας και η αναζήτηση της συμπληρωματικότητας μέσα στη διαφορά, μπορούν να θεραπεύσουν τους ακρωτηριασμούς που έχουμε υποστεί και που δεν μας αφήνουν να είμαστε πλήρως ανθρώπινοι».
1457954 Παρ' όλα αυτά, διαφαίνονται ενδείξεις ότι το κέντρο βάρους των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας μετατίθεται στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1502522 Και τούτο γιατί είναι ένας λόγος ψυχής και μυαλού που από τη μια πλευρά του βυθίζεται στο ανεξερεύνητο βάθος των ριζών της μνήμης και του μύθου, ενώ από την άλλη πλευρά εκτινάσσεται από τα βάθη στην πολυεπίπεδη γεμάτα συγχύσεις και αδιέξοδα επιφάνεια του σημερινού ελληνισμού και του κόσμου, για να εκτοξευθεί, από εκεί στο όραμα, στην προφητεία και στο μυστήριο του σύμπαντος, του αύριο για την αναζήτηση και διευκρίνιση των καινούριων μηνυμάτων για τον άνθρωπο.
1501567 Δεν μπορεί, όμως, να γίνει εύκολα κατανοητό γιατί στο χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού δεν υπήρχε καμία αναφορά σε κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, που με τους βομβαρδισμούς οδηγήθηκε σε απόλυτο αδιέξοδο.
1462460 Ακόμη, οι προπονητές των ερασιτεχνών (Σεμερτζίδης, Μιχαλίτσιος κυρίως) θα επιφορτιστούν την αναζήτηση ταλέντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους (επίσης) πρώην ποδοσφαιριστές Άγγελο Σπυρίδων και Γιάννη Καρακασίδη, ενώ θα προσληφθούν ακόμη τρεις βετεράνοι του Άρη που θα έχουν ακριβώς αυτό το ρόλο:
337571 Αυτό σημαίνει ότι σε μια ρευστή κατάσταση περισσότερο θα υπάρξει προσπάθεια από τον κ. Πάγκαλο, βεβαίως και με κάποιες προτάσεις αλλά οι οποίες θα είναι περισσότερο μιας αναζήτησης του δρόμου της ομαλής εξέλιξης και της δημοκρατικής εξέλιξης στην διπλανή χώρα χωρίς συγκρούσεις, χωρίς να δημιουργηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος, χωρίς να υπάρξει στρατιωτική αναμέτρηση έτσι ώστε να μπορεί με ηρεμία υπέρ του Αλβανικού λαού υπέρ της ελληνικής μειονότητας υπέρ της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή να πορευθεί η όποια εξέλιξη.
1467564 H αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους μηχανορράφους υπερπατριώτες είναι το λιγότερο.
1527611 Έτσι, το ΠΑΣΟΚ, όπως γίνεται με μαθηματική ακρίβεια εδώ και δεκαπέντε χρόνια, ανακαλύπτει τη λυδία λίθο των προβλημάτων του στην αναζήτηση ενός αριστερού προσωπείου, σε συνδυασμό βέβαια με τα... παραμελημένα προβλήματα του λαού.
1464016 Σε συνεχή αναζήτηση της αλήθειας μέσω του φιλοσοφικού στοχασμού και της βιβλιοφαγίας, ο σκοτεινός αυτός αντιήρωας έρχεται αντιμέτωπος εν τέλει με τη δειλία του, την πλήρη αδυναμία του να αφεθεί σε κάτι πραγματικά αληθινό όταν τελικά του προκύπτει: τον έρωτα.
348950 Ο ρεαλισμός για μας δεν είναι δόγμα, είναι ένας τρόπος ζωής, η συνέχεια της αναζήτησης στη ζωή.
348946 Το παράλογο, τα χάπενινγκ, έφεραν νέα στοιχεία στο ρεαλισμό ως καθολική έννοια αναζήτησης και διαλεύκανσης των μυστηρίων.
1473248 Δηλαδή την αναζήτηση θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και μετοχές ελληνικών επιχειρήσεων.
1472922 Οι ημερομηνίες για ένα σοβαρό διάλογο, προς αναζήτηση λύσης στο αδιέξοδο της Παιδείας, «δεν βγαίνουν».
1473596 EP.: H καραμέλα του «χωρίς προαπαιτούμενα» δεν μοιάζει λίγο με την αναζήτηση υποστηρίγματος για να κυβερνά αυτοδύναμα το ΠΑΣΟΚ;
1481853 Πάντως, θέλω να ελπίζω ότι ακόμα κι αυτή την ύστατη ώρα, θα επικρατήσουν οι φωνές της λογικής, ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της και να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην αναζήτηση μίας πολιτικής λύσης.
1483754 Τα δεινά των βομβαρδισμών προβάλλουν την ειρηνική - πολιτική διευθέτηση του προβλήματος περισσότερο αποδεκτή, ακόμη και αν συνεπάγεται την αναζήτηση πολιτικής λύσης με συμβιβασμούς που μέχρι πρόσφατα εθεωρούντο ακόμη και προδοσία.
1482658 «Είμαι βέβαιος ότι γι' αυτό, οι αίθουσες που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσουν μια αφορμή προβληματισμού και σκέψης για την καλλιτεχνική αναζήτηση στον 21ο αιώνα».
1454557 Η αμερικανική αυτή θέση συνόδευε σταθερά όλη την απελπισμένη περιπλάνηση του Οτσαλάν τους τελευταίους μήνες σε αναζήτηση κάποιου κρησφύγετου.
545989 Η αναζήτηση των Ντόκεν, Καρούλια έχει στόχο εκτός από επιθετικό ή χαφ και λίμπερο.
314724 Ο χτισμένος χώρος σ' αυτές τις εγκαταστάσεις έμενε κατά κανόνα σταθερός και αναλλοίωτος, ενώ ο πληθυσμός τους ήταν πάντα στραμμένος προς τα έξω (ακόμη και όταν δεν μπορούσε ή δεν του επιτρεπόταν να φύγει) στην αναζήτηση της καλύτερης κατοικίας, καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας, στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής ζωής.
1484212 Στην προσπάθειά του να βρει διέξοδο, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον μετριοπαθή αλβανόφωνο ηγέτη Ιμπραήμ Ρουγκόβα και δήλωσαν ότι αποφάσισαν να εργαστούν για την αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης.
225240 Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται μία στρατηγική αναζήτησης βέλτιστου κόμβου στο Εμπειρικό Δίκτυο, με τη βοήθεια συναρτήσεων πιθανότητας και κόστους.
234925 Βέβαια, τα αισθητικά προβλήματα του καιρού μας είναι πολλά και επιτείνουν τις δυσκολίες της αναζήτησης της μορφής.
792994 Τα άρθρα που ακολουθούν δείχνουν, με τον τρόπο του το καθένα, την αγωνία αναζήτησης μιας θέσης στο μεταβαλλόμενο ακαδημαϊκό τοπίο.
795704 Ο πρώτος είναι αυτός της αναζήτησης του σκηνοθέτη, ο "υπαρξιακός".
795813 Από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της τέχνης του 20ού αιώνα, ο Ιταλός ζωγράφος του ονείρου και της μεταφυσικής αναζήτησης, ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο επιστρέφει, δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του, στην γενέτειρά του την Ελλάδα.
795848 Από τις πιο αινιγματικές φυσιογνωμίες της τέχνης του 20ού αιώνα, ο Ιταλός ζωγράφος του ονείρου και της μεταφυσικής αναζήτησης, ο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο επιστρέφει, δεκαεπτά χρόνια μετά τον θάνατό του, στην γενέτειρά του την Ελλάδα.
259638 Τα άνεργα άτομα χωρίς δικαίωμα τακτικού επιδόματος ανεργίας δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα 800 δρχ μικτό ανά ώρα κατάρτισης ή ανά ώρα προκατάρτισης για ενέργειες όπως: αλφαβητισμός, εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας, εκμάθηση επιστημονικής ή επαγγελματικής ορολογίας για επιστήμονες ή ειδικευμένους επαγγελματίες, επαγγελματικός προσανατολισμός, απόκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων και τεχνικές αναζήτησης εργασίας.
259798 Η διαδικασία της αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών γίνεται σύμφωνα με τον κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Ν. 2362/95 - ΦΕΚ 247/95).
260402 εφαρμογή του επαγγελματικού σχεδίου-τεχνικές αναζήτησης εργασίας
805335 Μπορεί να θυσιαστούν ολόκληρες ζωές πάνω σε μια προσπάθεια αναζήτησης καινούργιων σχέσεων, αλλά δεν φαίνεται, δεν αποδεικνύεται, αυτή τη προσπάθεια παρά μόνον αν εκτεθεί στη θέα ενός γυμνασμένου μυαλού ή ματιού!
830368 Μάλιστα ορισμένοι άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι οι έφοροι δε συνεργάζονται, πράγμα που από ορισμένους ερμηνεύεται ως προσπάθεια αναζήτησης άλλοθι σε ενδεχόμενη οριστική αποτυχία στην είσπραξη των εσόδων του Δημοσίου.
290287 Μετά τον Πρίσλεϊ, η εξέλιξη δεν θα είναι πια η διαδικασία αναζήτησης μιας ταυτότητας, αλλά δημιουργίας και προσδιορισμού της υποκουλτούρας.
1516342 ς την αναζήτηση των πηγών αυτών δεν πρέπει βέβαια να αποσιωπηθεί το γεγονός ότι η αμερικανική κοινωνία έχει συμπορευθεί και έχει συμβάλει με την καθοδήγηση εμπνευσμένων ηγετών σε ορισμένα θετικά βήματα της ιστορικής πορείας των ανθρώπων.
1530570 Το επακόλουθο ήταν ο ομαδικός ξυλοδαρμός στην πλατεία του χωριού και το αποτέλεσμά του η φυγή των νέων προς αναζήτηση όπλων από τους αντάρτες για εκδίκηση, συχνά και της «ατιμασμένης αδελφής».
1502551 Οι στίχοι του, γεμάτοι από τη γενναιοδωρία της ψυχής του και τα ιδανικά του ελληνικού πνεύματος, μας αφήνουν την ελευθερία στην επιλογή και μας ωθούν στην αναζήτηση της δικής μας αλήθειας, στην αναζήτηση της αυτογνωσίας.
1511577 Χθες, Κυριακή, περισσότεροι από 450 κτηνίατροι «ξετίναξαν» ξενοδοχεία και νοσοκομεία σε αναζήτηση των μολυσμένων κρεάτων.
1539990 Ώσπου μια μέρα καταφθάνει ο Ράσελ Μπελ, ένας εκκεντρικός ελεγκτής, είδος ξέγνοιαστου καβαλάρη και δασκάλου του Ζεν, που έρχεται στη Νέα Υόρκη σ' αναζήτηση μεγαλύτερων συγκινήσεων.
1516348 Η αδυναμία αυτή της αμερικανικής πολιτικής να κατανοήσει ότι η εθνική αυτοπεποίθηση ενός λαού βρίσκει το ισχυρότερο θεμέλιό της στην ιστορία του, δηλαδή στους αγώνες του, στις εξάρσεις του, στις θυσίες του και στις επιτεύξεις του, αποκαλύπτει ότι υπάρχει και μια αρνητική πλευρά της αμερικανικής ιστορίας που δεν μπορεί και αυτή να αγνοηθεί κατά την αναζήτηση της εξήγησης της τωρινής απίστευτης αμερικανικής αλαζονείας.
1542541 Μόνη διέξοδος που απομένει είναι η αναζήτηση λύσης μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο συμμετέχει και η Ρωσία.
1519170 Αυτή η αναζήτηση εκδηλώνεται με αυτό που ο Πάτοτσκα αποκαλεί «ο διαρκής προβληματισμός».
1519169 Η ευρωπαϊκή κουλτούρα χαρακτηρίζεται επίσης, με αφετηρία την Αναγέννηση, από μιαν επιτακτική αναζήτηση θεμελίων, αφού δεν υπάρχει πλέον το θεμέλιο της θεϊκής αποκάλυψης.
1557564 Περιμένουμε από την κυβέρνηση δημοκρατική και ανθρωπιστική συμπεριφορά προς τους ξένους που ήρθαν στη χώρα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.
1557879 Πράγμα που μπορεί να οδηγήσει είτε στο ριζικό και αδιέξοδο πεσιμισμό είτε στην αναζήτηση των περίφημων «επιστημονικών» νόμων και «κυβερνούν» την ιστορία.
1456184 H αναζήτηση μιας οικονομικής σύγκλισης έχει ενισχυθεί με την υιοθέτηση του ευρώ κι έχει επιβληθεί η οικονομική σταθερότητα.
1521727 Η αναζήτηση ενός μεγάλου, ιδανικού έρωτα μέσα από μια ταινία δοσμένη με χαμηλούς τόνους και με εξαιρετική ερμηνεία από τη Βαλέρια Μπρούνο Τεντέσκι.
1521726 Η αναζήτηση ενός ιδανικού έρωτα στην ιταλική ταινία «Λόγια αγάπης» του Μίμο Καλοπρέστι, ένα ταξίδι που φέρνει σ' επαφή πατέρα και κόρη στη σουηδική περιπέτεια «Ήρωες» του Τόμας Βίντερμπεργκ κι ένα συγκινητικό μελό, ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια όμορφη γυναίκα κι έναν τυφλό μασέρ στην αμερικανική ταινία «Με την πρώτη ματιά» του Έργουιν Γουίνκλερ, είναι τα θέματα των τριών νέων ταινιών που αρχίζουν να προβάλλονται στις θερινές αίθουσες από σήμερα.
1549953 «Θεραπεία απεξάρτησης σημαίνει αναζήτηση της αλήθειας.
1541438 Εκτενής αναφορά του πρέσβη στην αναζήτηση της λύσης «χριστιανοσύνη», η οποία εγκαταλείφθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι είναι «ζωσμένη» από πράκτορες.
1543435 Πώς τρεις φίλοι Άγγλοι, ο καθένας ξεχωριστά και από διαβολική σύμπτωση, γνώρισαν και ερωτεύτηκαν τρελά τη Μάρθα (Μόνικα Πότερ), μια νεαρή Αμερικανίδα που εγκατέλειψε δουλειά και φίλους για να έρθει στο Λονδίνο σε αναζήτηση μιας καινούργιας ζωής, είναι το θέμα της ρομαντικής αυτής αγγλικής κωμωδίας που σκηνοθέτησε ο Νικ Χαμ (Talk of Angels).
1636042 Αυτά σε μελέτη που εκπόνησε, ύστερα από κυβερνητική παραγγελία, στοχεύοντας στη συρρίκνωση των έκτακτων ενισχύσεων και στην εξάλειψη των αντικινήτρων που αποθαρρύνουν στην αναζήτηση μιας (πιο) σταθερής εργασίας.
1604725 «Η έντρομος αντίδραση ήτο το μεν η ένοχος σιωπή, το δε να προστρέξη προς σωτηρία του εις τους Γονείς μας και ειδικώτερα εις τον πατέρα μας και διά επιχειρημάτων κατωτάτης ποιότητας περί προστασίας δήθεν από δημόσια χλεύη να τον καταπείση να με ανακόψη στην αναζήτηση των Δικαίων μου με οιονδήποτε τρόπον» αναφέρει στην αγωγή.
1605299 Άλλοι μιλάνε για αναζήτηση θαύματος κι άλλοι για το τέλος της περιπέτειας...
1603185 «Συμφωνήσαμε ότι αποτελεί κοινό πολιτικό στόχο η αναζήτηση δυνάμεων που θα στηρίξουν την υπόθεση της απλής αναλογικής και την καθιέρωσή της.
1607411 Η αναζήτηση της κοινής γλώσσας μεταξύ των κομμάτων αυτών, είναι το ζητούμενο.
1605937 • Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να παράγει ιδεολογία και πολιτική, λέγοντας ότι και ο εκσυγχρονισμός και η κεντροαριστερά και το κοινωνικό κράτος απασχόλησαν την πολιτική συζήτηση του κόμματος και ότι το κόμμα βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση σε μια αέναη συζήτηση σε ιδεολογικοπολιτικά θέματα.
1640051 Ερασιτέχνες ηθοποιοί, λιτή χρήση του κινηματογραφικού μέσου, απουσία κάθε ίχνους ψυχολογικής ανάλυσης, αναζήτηση πνευματικότητας.
1637915 Όσον αφορά την αποκρατικοποίηση του τραπεζικού τομέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εμπορικής Τράπεζας Κ. Γεωργουτσάκο, την ερχόμενη εβδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα ανατεθεί σε διεθνή οίκο η αναζήτηση της τράπεζας που θα αποτελέσει το «στρατηγικό της σύμμαχο».
1639225 Η ταινία στρέφεται γύρω από τέσσερις ξένους που φτάνουν από την Τεχεράνη σ' ένα απομακρυσμένο χωριό του ιρανικού Κουρδιστάν, σε αναζήτηση, όπως πιστεύουν οι κάτοικοι του χωριού, ενός κρυμμένου θησαυρού.
1646187 Ο Κλίντον τάχθηκε υπέρ της «παγκόσμιας οικονομίας με ανθρώπινη όψη και με μείωση των ανισοτήτων», επισημαίνοντας παράλληλα ότι η αναζήτηση των ευκαιριών οικονομικής ανάπτυξης στις βιομηχανικές κοινωνίες, είναι απαραίτητο να συνδυάζεται «με την προώθηση της προσωπικής και της ατομικής ευθύνης όλων».
1644061 Εκεί που η έκπληξη, η αναζήτηση, η πρωτοτυπία, η ιδιαιτερότητα κουράζουν το θεατή και καθιστούν το κινηματογραφικό προϊόν μη ελκυστικό και αδιάφορο.
1642172 Η αναζήτηση λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να γίνει μόνο με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Λευκωσία «θα καταστήσει σαφές και το δηλώνει δημόσια, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οτιδήποτε, είτε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, είτε σαν αποτέλεσμα των συνομιλιών, που θα ξεφεύγει από τις παραμέτρους αυτών των ψηφισμάτων».
1650320 Σε αναζήτηση ακόμα ενός επιθετικού βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά την ολοκλήρωση, την Παρασκευή το βράδυ, της μεταγραφής του Λάμπρου Χούτο αναζητώντας τον ιδανικότερο από τη Βόρεια Ευρώπη ως τη Βραζιλία.
1644596 Έτσι, θεωρούν ως πολύ πιθανή την αναζήτηση εκ μέρους της Ν.Δ. μια «μεσοβέζικης» λύσης, όπως είναι να αφεθούν οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν «κατά συνείδηση».
1650853 Στον τομέα Ανάπτυξης, ενίσχυση οικονομικών σχεδίων που βρίσκονται στο στάδιο της προπαραγωγής, δηλαδή της συγγραφής σεναρίου, ερευνών για την αναζήτηση συνεργατών και συμπαραγωγών και υποστήριξη πακέτων σχεδίων εταιρειών οι οποίες έχουν να παρουσιάσουν μια μεσοπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης.
1641369 Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η αγορά, καθώς ο δείκτης συνεχίζει την με αργούς ρυθμούς διολίσθησή του στα χαμηλότερα επίπεδα των 5.500 μον., όπου και αναπτύσσονται όμως ισχυρές αντιστάσεις.
1646405 «Ήταν ένα... εκτός έδρας παιχνίδι» είπε στην αναζήτηση κάποιας δικαιολογίας.
1657343 Στην υπόθεση ενεπλάκη πριν από λίγο καιρό και το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο κλήθηκε να βοηθήσει στον εντοπισμό των υπευθύνων και στην αναζήτηση των χρημάτων.
1654822 Υπάρχει αναζήτηση του ήχου γεμάτη μουσικότητα.
1655027 Στην αναζήτηση των αιτιών τού ανεπαρκούς συντονισμού, η έλλειψη διευθυντικών ικανοτήτων των προϊστάμενων καταγράφεται ως υπεύθυνη σε ποσοστό 23,29% και ακολουθεί η σύγχυση αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιακών μονάδων σε ποσοστό 17,93%.
1620639 Πολλοί πάντως δεν αποδέχονται εύκολα την ιδέα λήψης υπναγωγών ουσιών γιατί φοβούνται την εξάρτηση, ενώ οι περισσότεροι δεν θεωρούν την αϋπνία ως επαρκή αιτία για την αναζήτηση ιατρικής γνώμης.
1642009 Μετά την «εντυπωσιακή» αναμέτρηση του Γέλτσιν και του Κλίντον οι δύο πλευρές επεξεργάστηκαν παρασκηνιακά ένα συμβιβασμό, ο οποίος δεν αμφισβητεί το δικαίωμα της Ρωσίας να συνεχίσει τη γενοκτονία στην Τσετσενία, αλλά και οι Δυτικοί τηρούν τα προσχήματα, έχοντας πετύχει μια διατύπωση στο τελικό κείμενο, με την οποία αναγνωρίζεται ο ρόλος του ΟΑΣΕ στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1659234 Μια αναζήτηση στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας των Τιράνων, που έχει σκοπό να εξομαλύνει τις εντάσεις που παρέμενουν στην ευρύτερη περιοχή από την πρόσφατη κρίση και τον «πόλεμο» στην Γιουγκοσλαβία, και παράλληλα να επαναφέρει την ιδέα της συμμετοχής των Αλβανών στους δημοκρατικούς θεσμούς των χωρών που βρίσκονται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των εθνικών τους στόχων.
1662513 Η επανεκλογή του Αρντζίμπα πέρυσι τον Οκτώβριο θεωρήθηκε άκυρη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Ε.Ε, οι οποίοι θεώρησαν ότι αποτελεί εμπόδιο για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης.
1659233 Η αναζήτηση μιας κοινής στρατηγικής, με στόχο την εθνική ολοκλήρωση όλων των Αλβανών που ζουν στην νότια Βαλκανική, ήταν το αντικείμενο μιας συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε χθες στα Τίρανα με αφορμή την εθνική εορτή της Αλβανίας και στην οποία συμμετείχαν ηγέτες πολιτικών κομμάτων από την Αλβανία, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο.
1665780 Από τα 100 φράγκα που ξοδεύονται, τα 53 πάνε σε αποστολές στη Γαλλία και το εξωτερικό, τα 11, 5 στην αναζήτηση κονδυλίων, τα 5, 25 σε λειτουργικά έξοδα και τα 4 στην πληροφόρηση του κοινού για τις δραστηριότητες της οργάνωσης.
1558354 Η παρουσία του διαδικτύου, στο εξωτερικό αυτή τη φορά, δίνει ευκαιρίες για την αναζήτηση των μικρών φυγάδων.
1559819 Στο Βόνη, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, ανακοίνωσε ότι η Ομάδα Επαφής για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα συνεδριάσει αύριο σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών, δίνοντας στη Μόσχα την ευκαιρία να συνεργαστεί πιο στενά με τη Δύση στην αναζήτηση λύσης.
1667380 Η αναζήτηση ποινικών ευθυνών θα επεκταθεί και σε όσους ευθύνονται για τους δρόμους-καρμανιόλες σε όλη την Ελλάδα.
1668327 Σε σύσκεψη ανωτάτου επιπέδου, στην παρουσία του πρώην υπουργού Άμυνας Γιαννάκη Ομήρου, του αρχηγού του ΓΕΕΦ Δημήτριου Δήμου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ο υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, ανακοίνωσε ότι ήταν πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην εγκατασταθούν οι πύραυλοι στο συγκεκριμένο σημείο και άρχισε η αναζήτηση εναλλακτικού χώρου.
1669166 Σε πάγια χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας που οδηγούν στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους αποδίδει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, την έξαρση του τζόγου.
1669665 Η αναζήτηση ενός εύσχημου λόγου για την αιφνιδιαστική διεξαγωγή πρόωρων εκλογών (πριν από το Μάρτιο, δηλαδή) εξακολουθεί να απασχολεί ορισμένους εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, που επιμένουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι σίγουρα πρώτο σε κάλπες που θα στηθούν Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2000.
1672063 Συγκλίνουν λόγου χάρη στην αναζήτηση μιας ταυτότητας, στο μοίρασμα ανάμεσα σε δύο κουλτούρες ή όπως συχνά λέμε ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή.
1666938 Προβάλλει τη «λογική» του πολέμου, στον οποίο έσυρε τους συμμάχους του Ευρωπαίους και τους εκβιάζει να μην αντιδρούν, ούτε να ασκούν κριτική ούτε και να αναλαμβάνουν διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αναζήτηση άλλης λύσης.
1667258 Χθες πάντως η Αθήνα έκανε ακόμα μια «μεγάλη χάρη» προς την Ουάσιγκτον, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται «να πρωτοστατήσει» σε διπλωματική πρωτοβουλία για την κατάπαυση των βομβαρδισμών και την αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1559828 Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος απέκλεισε τη στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στα Βαλκάνια και επανέλαβε ότι η χώρα του «έχει ένα σταθερό σχέδιο δράσης» σε αναζήτηση ειρηνικής λύσης στην κρίση.
1521562 Σε θρίλερ για απαιτητικούς εξελίσσεται ο διπλωματικός μαραθώνιος για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στη γιουγκοσλαβική κρίση, καθώς ο τρίτος γύρος της τριμερούς συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας διακόπηκε χθες το βράδυ για να επαναληφθεί σήμερα.
1684444 Ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΣΜΕ κ. Βερόπουλος κάνει λόγο για «αναζήτηση πρόφασης ουσιαστικής απελευθέρωσης του ωραρίου λειτουργίας, που στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ολόκληρη την επικράτεια» και εντοπίζει «πρωτοφανή αφέλεια, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα όχι ελληνικών αλλά ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων» και καταλήγει:
1685370 Σε αναζήτηση της πλέον βιώσιμης αλλά και εφαρμόσιμης προοπτικής ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας έφθασαν στην Αλεξάνδρεια Αμερικανοί και Παλαιστίνιοι, χωρίς ωστόσο την παρουσία των Ισραηλινών.
1674251 «Η αναζήτηση αλήθειας δεν επιτρέπεται να επιδιώκεται αντί παντός τιμήματος» τονίζει στην εισήγησή του και επικαλείται τις σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές αντιλήψεις πουν δίνουν προτεραιότητα στο σεβασμό των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.
1681426 Η αληθοφανής εξήγηση του Αλ Γκορ για την απομάκρυνση Κλίντον ήταν η αναζήτηση ενός είδους πολιτικής χειραφέτησής του, όπως είχε κάνει και το 1976, στην πρώτη του απόπειρα να εκλεγεί βουλευτής, όταν ζήτησε από το γερουσιαστή πατέρα του να μη μιλάει εκ μέρους του.
1685935 Αν και πρέπει να αναγνωριστεί ήδη όλο και πιο ρητά το γεγονός ότι αυτή η διανοητική έξη, που είναι τόσο γόνιμη στις φυσικές επιστήμες, δεν στηρίζει στον ανάλογο βαθμό τον ηθικό και πολιτικό στοχασμό, εμείς οι δυτικοί φιλόσοφοι συνεχίζουμε να δείχνουμε μιαν ερεθιστική ροπή προς την αναζήτηση της ουσίας όταν αντιμετωπίζουμε το θέμα των συγκρίσεων μεταξύ πολιτισμών.
1685933 Αν θεωρούμε ότι από τους φιλοσόφους θα έπαιρναν την κλίση να πραγματοποιήσουν μια τέτοια απόπειρα, είναι γιατί τείνουμε να χαρακτηρίζουμε «φιλοσοφία» μιαν ορισμένη πολιτιστική περιοχή, στην οποία εκδηλώνεται η απόπειρα να αντικατασταθεί η αφήγηση από τη θεωρία, δηλαδή να αντικατασταθεί η τάση από την αναζήτηση της ουσίας.
1681500 Επομένως, εάν η Αριστερά θα εξακολουθήσει να υπάρχει ή όχι εξαρτάται από το εάν θα αναλάβει πάλι τον ιστορικό της ρόλο στην αναζήτηση νέων μορφών κοινωνικής οργάνωσης, πέρα από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ή εάν θα αποτελέσει απλώς ένα μηχανισμό διαχείρισης της εξουσίας με «αριστερό» πρόσωπο (όπως γίνεται σήμερα στη δυτική Ευρώπη και εδώ).
1685488 Ο οποίος, αφού έχει εξοβελίσει κάθε ευγενική αναζήτηση ή κοινωνική αγωνία, βολεύεται στους χοντροκομμένους στίχους του καψουροτράγουδου.
1692341 Ο έρωτας ανάμεσα σε δύο παντρεμένους με φόντο την ανεργία, στην ταινία «Άδειες μέρες» της Γαλλίδας Μαριόν Βερνού και η φυγή δύο νεαρών σ' αναζήτηση της αλλαγής και της περιπέτειας στην ταινία «Ως αύριο» του Ιταλού Τζιάνι Ζανάσι, ήταν τα θέματα των δύο ταινιών που είδαμε στο χθεσινό διαγωνιστικό τμήμα του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
1687594 Με αφορμή το σεισμό θα υπάρξει πλέον μια ουσιαστική αναζήτηση πορείας μέσα στην ίδια την Τουρκία.
1692361 Ταξίδι όχι ιδιαίτερα μακρινό -η Μπολόνια απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την πόλη τους- αλλά που γι' αυτούς συμβολίζει τη φυγή από την καθημερινότητα και την οικογενειακή «ασφάλεια» (η οικογένειά τους είναι κάθε άλλο παρά καταπιεστική), την αναζήτηση της περιπέτειας.
1695770 Είναι προφανές ότι οι φόβοι για νέους σεισμούς στο μέλλον υπαγορεύουν την αναζήτηση τρόπων για τον πολλαπλασιασμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.
1698809 Στα σχέδιά του όμως περιλαμβάνεται και η αναζήτηση στο εξωτερικό πηγών προμήθειας πρώτης ύλης αλλά και βιομηχανικών συγκροτημάτων που να δένουν με τη στρατηγική του.
1693160 Ασφαλώς η επιστημονική σκέψη και αναζήτηση πρέπει να ενθαρρύνεται και δεν πρέπει να λοιδορείται, ακόμη κι αν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.
1698941 • Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντ. Ρουπακιώτης, θεωρεί αναγκαία την αναζήτηση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση, χαρακτηρίζει μνημείο προχειρογραφής τις ρυθμίσεις του νόμου 2331/95 και τονίζει ότι πρέπει να αποκλεισθεί ο δόλος για τα αδικήματα αυτά, αξιολογώντας παράλληλα ως ελάχιστα πιθανή και την περίπτωση ενδεχόμενου δόλου.
1714040 Μέσα στη θύελλα της ευρωπαϊκής συγκλίσεως, η αναζήτηση των αρίστων συνιστά ανάγκη υπαρξιακή, ανάγκη επιβιώσεως της ελληνικής κοινωνίας.
1702594 «Πάγια θέση των προοδευτικών, φιλειρηνικών δυνάμεων και στις δύο χώρες ήταν η αναζήτηση διεξόδων που θα έβγαζαν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από την επικίνδυνη και διαιωνιζόμενη ένταση και αντιπαράθεση.
1685934 Η αναζήτηση της ουσίας αποκαλύφθηκε ωφέλιμη σε διάφορα πεδία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει καχύποπτοι προς τις εφαρμογές της στα ανθρώπινα πράγματα, σε πεδία όπως η ιστορία, η κοινωνιολογία και η ανθρωπολογία.
1709046 Δεν είναι όλοι οι ξένοι, που ήρθαν στην Ελλάδα για την αναζήτηση καλύτερης τύχης, εγκληματίες και κακοποιοί.
1713472 Αντίθετα, έτσι όπως δόθηκε η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Ντον Ρους (σεναριογράφου της ταινίας «Γυναίκα, μόνη ψάχνει»), παραμένει ένας συνδυασμός (όχι από τους καλύτερους) ανάμεσα σε σύγχρονες, νεανικές σαπουνόπερες και ένα ρόουντ μούβι απελπισμένων ανθρώπων σ' αναζήτηση κατανόησης και έρωτα.
1716828 Με αυτήν την αφετηρία συνιστούσε την αναζήτηση «προσώπων, των οποίων η ακεραιότης και ικανότης να αναγνωρίζεται γενικώς.
1706193 - Η αναζήτηση αστικών ευθυνών δεν μπορεί να γίνει;
1671247 Οταν όμως ο Εστέμπαν σκοτώνεται σ' ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, η Μανουέλα αποφασίζει να πάει στη Βαρκελώνη σε αναζήτηση του πατέρα, να τον πληροφορήσει για την ύπαρξη αλλά και το θάνατο του γιου τους.
1717882 Κρίσιμο σημείο, ήταν η προσωπική προσπάθεια του Χρ. Βερελή ως προς την αναζήτηση οικονομικών πόρων για την χρηματοδότηση των έργων.
1681509 Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟς πρέπει να στραφεί στην αναζήτηση των αιτίων.
1690123 Ναι στην αναζήτηση τρόπων καλύτερης συνεννόησης με την Τουρκία.
1691075 Ένα τρίτο ζήτημα αφορά την αναζήτηση ελεύθερων χώρων, οι οποίοι δεν βρίσκονται πάντα κοντά σε δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ώστε να είναι εφικτή η σύνδεση και η παροχή υπηρεσιών στους αστέγους και να παρατηρούνται καθυστερήσεις λόγω της έλλειψης υποδομών.
1629120 «Κύριε Γκουέρα, είδα χθες το "Μπλοου απ" και το "Και το πλοίο φεύγει", και τόση συμπυκνωμένη αισθητική αναζήτηση και κινηματογραφική τόλμη δεν είχα ξαναδεί στη ζωή μου».
1630254 - Όμως, εδώ πια, σταματά η διαλεκτική πορεία του δικαίου, σε αναζήτηση νέας θέσης, που να προέρχεται από τη συγχώνευση του θετικού και του αρνητικού.
1717306 Η αναζήτηση της αληθινής προσωπικότητας του Κέιν, μέσα από τις (αντιφατικές συχνά) αφηγήσεις διάφορων προσώπων, δεν είναι για τον Γουέλς παρά αφορμή για να κάνει ένα δριμύ σχόλιο πάνω στη διαβρωτική δύναμη της εξουσίας αλλά και στη διαστρέβλωση του «αμερικανικού ονείρου».
1718253 Ένας άνθρωπος αποφασισμένος να δώσει τέλος στη ζωή του, ξεκινά με το αυτοκίνητό του σ' αναζήτηση ενός προσώπου, που θα ρίξει είκοσι φτυαριές χώμα στο λάκκο που έσκαψε και θα πληρώσει δέκα χιλιάδες τομάν για την καθεμιά.
1720324 Η «ανάγκη» του Αμερικανού προέδρου για την αναζήτηση διεξόδου από το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησαν οι συμβουλές της υπουργού του επί των Εξωτερικών φάνηκε, κατά ενημερωμένες πηγές, στη συμφωνία του να δεχθεί τις τροποποιήσεις των όρων ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης, ούτως ώστε να «ενθαρρυνθούν» οι διάφορες διπλωματικές πρωτοβουλίες, που στη φάση αυτή έχουν αναληφθεί από τη Ρωσία και, πιθανώς σε άλλο πιο προχωρημένο στάδιο, να κληθεί και η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει την «αξιοπιστία» της στην περιοχή.
1716071 Μια έκπληξη από την Αυστραλία της, Ελίζ ΜακΡέντι, κωμική παραβολή πάνω στον έρωτα, την απώλεια και την υπερβολική αναζήτηση για κάτι που θα μπορούσε να ήταν ασήμαντο.
1730171 Σε αναζήτηση της νέας πολιτικής;
1721325 «Φαντάζομαι ότι όταν θα συμβεί κάποια στιγμή κάτι τέτοιο, θα υπάρξει και η αντίστοιχη αναζήτηση του επιπέδου της συζήτησης και της απόφασης που πρέπει να παρθεί».
1721635 Αναφορά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1720548 Εκείνον που συνδύαζε «φιλία και συντροφικότητα, με την απροσωποληψία, τη ρήξη με τη μετριοπάθεια, το σεβασμό στην παράδοση με την αναζήτηση του νέου, του πρωτοποριακού, την ορμή της αντιπαράθεσης με την ευελιξία της σύνθεσης, το κομματικό καθήκον με τις μεγάλες οφειλές στην πατρίδα, το όραμα και την κοινωνική ευαισθησία με το ρεαλισμό, την ιδεολογική συνέπεια και το ήθος με την ελευθερία της πολιτικής τακτικής και πράξης».
1747905 Κι όσα όνειρα ή εμμονές με ξανάριχναν πού και πού στην αναζήτηση ενός ίχνους χάνονταν πολύ γρήγορα.
1723207 Έντεκα βασικά χαρακτήρες σε αναζήτηση κατανόησης, τρυφερότητας κι αγάπης.
1736883 Τα τελευταία δύο χρόνια η ζωή του Σλατ είχε γίνει μία αναζήτηση δεξιών γυναικών κάποιας ηλικίας.
534164 Ως μέθοδον διά την αναζήτησιν λύσεως, ο κ. Ντεμιρέλ υπέδειξε τας διακοινοτικάς και ελληνοτουρκικάς συνομιλίας. »
1748257 Ωστόσο είχα ήδη αφιερώσει σχεδόν ένα μήνα σ' αυτή την αναζήτηση και δεν ήθελα να παραιτηθώ, από καθαρό εγωισμό.
1759858 Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί στην αναζήτηση εξηγήσεων από μία επιστήμη που δεν είναι σε θέση να τις δώσει.
778476 Δραστήριοι ρεπόρτερ καλπάζουν ως μονομανείς σταυροφόροι εις αναζήτησιν αμαρτωλών Αγαρηνών.
534194 Πάντως, δεν έχω αντίρρησιν να συναντηθούν ταχέως εμπειρογνώμονες των δύο χωρών, προς αναζήτησιν λύσεως εξυπηρετούσης αμφοτέρας τας χώρας.
1756987 Έφταναν με την πραμάτεια τους, τα ανθρώπινα κουρέλια που έτρεμαν, έκλαιγαν κι εκλιπαρούσαν, ξεφορτώναν και φεύγαν ξανά, σε αναζήτηση νέων θυμάτων.
1723209 Στόχος του σεναριογράφου-σκηνοθέτη είναι βέβαια να αποδείξει ότι πίσω από την αναζήτηση αυτή της αγάπης υπάρχει η ανάγκη κατανόησης και επαφής.
6460 Να βρεθεί κοντά στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων, στην αγωνία και την ανασφάλεια τους, αλλά και τις νέες τάσεις και συμπεριφορές που αναπτύσσονται.
1692142 Ακόμη είπε ότι: «η κινητικότητα, η οποία έχει εκδηλωθεί, θα πρέπει από τη δική μας πλευρά να ενισχυθεί περαιτέρω, ώστε οι αποφάσεις του ΟΗΕ -γιατί αυτές αποτελούν το πλαίσιο για την αναζήτηση λύσης- να τύχουν εφαρμογής.
1689709 Επίσης επί γαλλικού εδάφους γίνονται ανιχνεύσεις για τη Μάρω Δούκα («Ένας σκούφος από πορφύρα»), την Ελιάνα Χουρμουζιάδου («Η ιδιαιτέρα»), τη Λένα Διβάνη («Οι γυναίκες της ζωής της») τον Πέτρο Μαρτινίδη, το Νίκο Θέμελη («Η αναζήτηση»), το Γιώργο Συμπάρδη («Ο άχρηστος Δημήτρης») και την Αμάντα Μιχαλοπούλου που το μυθιστόρημά της «Γιάντες» θα κυκλοφορήσει από το γερμανικό οίκο «Rotbuch».
1725610 Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η άμεση διακοπή των βομβαρδισμών και η αναζήτηση λύσης με ειρηνικά μέσα».
1632147 Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «θα διευκολυνθεί η αναζήτηση λύσης για το Κυπριακό, εάν η γραμμή αυτή που συμβαδίζει με τις πραγματικότητες του νησιού συνεχιστεί και προβληθεί και στις μελλοντικές εργασίες και αποφάσεις του Σ.Α.
1507651 Στη συνέχεια μίλησε για «την αναζήτησιν των πλανηθέντων αδελφών ημών οπουδήποτε της γης και προς οποιανδήποτε κατεύθυνσιν, καθώς και εις την στοργικήν μετά διακρίσεως μέριμναν προς επίλυσιν των προβλημάτων των κατά τόπους εμπεριστάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, οσάκις βεβαίως διά διαφόρους λόγους αύται χρήσουν της ημετέρας συμπαραστάσεως, ως συνέβη εις τας Ορθοδόξους Εκκλησίας της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Εσθονίας και άλλας».
890433 Υπάρχουν άλλωστε και τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας (που έγινε εις αναζήτησιν των πολιτικών που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με επιτυχία τον Δήμο Αθηναίων), στην οποία η κυρία Βάσω Παπανδρέου αποσπά ένα εντυπωσιακό σκορ: έχει τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιονδήποτε άλλον ο οποίος συμπεριλαμβανόταν στον σχετικό κατάλογο.
1627095 Για να αποκαταστήσουν την τιμή της, ο πατέρας και ο αδελφός της ξεκινούν μαζί με την κοπέλα σ' αναζήτηση του «δράστη», σε ένα ταξίδι με διάφορες εκπλήξεις, και στη διάρκεια του οποίου η κοπέλα θα γνωρίσει ένα άλλο άντρα.
429 Περιλαμβάνει τις καλές τέχνες και τις πνευματικές αναζητήσεις, ταυτόχρονα όμως αποτελεί συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας.
63044 Αγάπες, υποχρεώσεις, αναζητήσεις, επαγγελματικές εμπλοκές, οδηγούν σε αδιέξοδα και σε λύσεις που δεν θα ήθελες.
1666 Η αναντιστοιχία με την πραγματικότητα είναι ακόμη μεγαλύτερη, εάν λάβουμε υπόψη μας τα αδιέξοδα των δυτικών κοινωνιών - την ανεργία, την αποπολιτικοποίηση, την αδιαφορία, τον ατομισμό - αλλά και τις αναζητήσεις των κοινωνιών της Ανατολικής Ευρώπης μετά την κατάρρευση του διπολισμού.
3117 Στις κοινές μας αναζητήσεις δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να μην αναλύσουμε τις αλλαγές που συντελούνται στην αγορά εργασίας και τις μελλοντικές τους συνέπειες για την απασχόληση.
10081 Γι' αυτούς οι υπαρξιακές αναζητήσεις ενός ψηφιακού μοντέλου ζωής δεν είναι παρά ένα ευτυχές σκίρτημα ζωής που μπορεί να φέρει το χρήστη πίσω στις συμβατικές μορφές δράσης και επικοινωνίας.
1723397 Εκ μέρους της Εργατικής Συνομοσπονδίας ο πρόεδρός της Χρήστος Πολυζωγόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μίκη Θεοδωράκη «της πατρίδας, της μεγάλης Αριστεράς, της πολιτισμικής αναγέννησης, του Μίκη που πλούτισε τα όνειρά μας, που καλλιέργησε την ψυχή μας, του Μίκη που έκανε την αγωνία, την αναζήτηση, τον αγώνα του λαού και τα οράματά του τραγούδι...
10083 Ανάμεσα σε υπαρξιακές κρίσεις και υπαρξιστικές αναζητήσεις - προσοχή, καμιά σχέση μεταξύ τους οι δυο έννοιες - διαμορφώνεται και μια καινούρια νοοτροπία.
1724564 Το Μαρόκο όμως της δεκαετίας του '70, στο οποίο καταφεύγει η χίπισσα Τζούλια της Κέιτ Γουίνσλετ με τις δυο ανήλικες κόρες της για να γλιτώσει από το ομιχλώδες, καταθλιπτικό Λονδίνο αλλά κι από έναν άπιστο σύζυγο, στην πραγματικότητα όμως σ' αναζήτηση του νοήματος της ζωής και μιας -όπως πιστεύει- νιρβάνας.
1725102 Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του γιουγκοσλαβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσερνομίρντιν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα «χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο πρόβλημα του Κοσσυφοπεδίου, αλλά η Γιουγκοσλαβία δεν θα δεχθεί καμία ξένη στρατιωτική παρουσία, με την εξαίρεση των πολιτικών εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας».
1728389 Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι, κάθε φορά που μία νέα τεχνολογική προσφορά ή αναζήτηση προωθείται από το δίκτυο των IRCs, θα λαμβάνουν μία ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
11254 Ωστόσο, μας ξεδίπλωσε τον εαυτό του, τις ανησυχίες του, τις αναζητήσεις του, την παιδεία του, τις επιθυμίες του, τις ευαισθησίες του.
136949 Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στις αναζητήσεις τους είναι ο Έρικ Ράιλι (26, 2, 13), ρεζέρβα των Λος Άντζελες Κλίπερς την προηγούμενη σεζόν.
142537 Πόσο κοντά είναι όλα αυτά με τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της ρωσικής αριστεράς που προσπαθεί να αναδυθεί απ' αυτό τον κυκεώνα απόψεων, δοξασιών και ιδεοληψιών;
1508027 Είναι μια παλιά «αρρώστια» αυτή η αναζήτηση «αστέρων», αλλά οι μέθοδοι του εντυπωσιασμού και του «κράχτη» δεν είναι βέβαιο ότι είναι πλέον οι αποδοτικότερες.
1521888 Ο ενθουσιασμός του Κλίντον για τη δίωξη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς δεν φαίνεται να μετριάζεται από τις προειδοποιήσεις ότι αυτή περιπλέκει την αναζήτηση διπλωματικής λύσης στη κρίση του Κοσσυφοπεδίου, έστω και αν οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις μαζί του, παρά τη δίωξη.
180135 Τον εννοώ ως διάλογο στην κοινωνία, στους χώρους που συναντώνται άνθρωποι με τις ίδιες ιδέες και αναζητήσεις.
78838 Η ιστορία της ταινίας στρέφεται γύρω από το στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας (Τζέιμς Σπέιντερ) που η ανιαρή ζωή του κοντά σε μια γυναίκα (Ντέμπορα Άνγκερ) έτοιμη για βιτσιόζικες ερωτικές αναζητήσεις αλλάζει κυριολεκτικά ύστερα από μοιραία σύγκρουση σε αυτοκινητικό δυστύχημα όπου σκοτώνεται ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου και τραυματίζεται η γυναίκα του θύματος.
8832 Κάτι ανάμεσα στο ανάλαφρο IRC και στο μουρόχαβλο Web, τα newsgroups είναι ανοιχτά σε κάθε ερωτήσεις, απορίες και αναζητήσεις, ενώ δεν αποκλείονται και οι βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε χρήστες που διαφωνούν (όπου η ευγένεια πάει βόλτα μέσα στα γράμματα).
1521922 «Κατά της ανθρωπότητας εγκληματούν σήμερα όσοι με τις πράξεις και τις επιλογές τους τορπιλίζουν τις διπλωματικές προσπάθειες για την αναζήτηση πολιτικής λύσης και παρατείνουν έτσι τη διάρκεια αυτού του παρανοϊκού πολέμου.
1522643 «Κατανοούμε τον τρόμο του, γιατί είναι βέβαιο πως η αναζήτηση ευθυνών στα πρόσωπα των τριών παυθέντων υπουργών μοιραία θα οδηγήσει στον πρωταγωνιστή αυτής της τραγωδίας, τον ίδιο τον πρωθυπουργό» αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΠΟΛ.ΑΝ.
1463357 «Στην αναζήτηση του εαυτού μας», γράφει ο Πάουντ, «στην αναζήτηση της ειλικρινούς αυτοέκφρασης, ψηλαφίζει κανείς, ίσως και να βρίσκει, κάποια φαινομενική αλήθεια.
72367 Να κατοχυρώσει τους διακριτούς θεσμικά ρόλους που αντιστοιχούν στα διαφορετικά επίπεδα και αρμοδιότητες του συνολικού πολιτικού οργανισμού ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσουν να στηρίξουν με το κύρος και τη δύναμη των συλλογικών οργάνων τις νέες αναζητήσεις και αναγκαιότητες της ελληνικής κοινωνίας.
70001 Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είπε ότι υπάρχουν κοινός προβληματισμός, κοινές αναζητήσεις, αγωνίες και ελπίδες για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
76703 Ξαφνικά, κουτιά τσιγάρων, μπουκάλια κόκα κόλας, κάρτες επιστολών, σωληνάρια με κέτσαπ, κονσέρβες κρέατος, εξαρτήματα ψυγείων, συμπιεσμένες μάζες από παλιοσίδερα, υλικά που πριν από χρόνια είχαν περίοπτη θέση μόνο σε ευρύχωρους κάδους απορριμμάτων, χάρη στην ΡΟΡ ART, στις αναζητήσεις των νεορεαλιστών και σ' άλλους εμπνευσμένους σκουπιδοφάγους, βγαίνουν στον αφρό, εκφράζοντας ποικιλοτρόπως το χαρακτήρα της εποχής.
186452 Η πολιτική ήταν και είναι μια πρόκληση, μόνο όταν είναι συνυφασμένη με οράματα, ιδέες, αναζητήσεις, σχέδιο, ευαισθησίες, με προτάσεις, με επιλογές και δράση.
131365 Πιστεύουμε ότι ο δρόμος αυτός, ο πιο οικείος για μας που γεννηθήκαμε στα ίδια χώματα που γέννησαν αττικό δράμα, οδηγεί εμάς τους Έλληνες πλησιέστερα στην ουσία και στο ήθος της τραγωδίας, αλλά και ταυτόχρονα σε πιο σύγχρονες θεατρικές αναζητήσεις.
132169 Δεν εξαιρούνται κατά κανένα τρόπο και με οποιαδήποτε μορφή από την φροντίδα της Πολιτείας για τους πολίτες αυτής της χώρας και βεβαίως, η επιστημονική έρευνα, οι επιστημονικές αναζητήσεις και η συγγραφή πονημάτων είναι ελεύθερη σ' αυτή τη χώρα.
305657 Οι αναζητήσεις αυτές του αναγνωστικού κοινού έχουν γίνει αντιληπτές από πολλές εφημερίδες, που προσαρμόζονται σ' αυτές τις σύγχρονες ανάγκες του αναγνώστη.
133750 Να συνθεδεί με τα νέα κινήματα και τις νέες αναζητήσεις που διατρέχουν τις πρωτοπόρες δυνάμεις της κοινωνίας.
134150 Περιείχε την έξαψη της εποχής που είχε μόλις τελειώσει και τις αναζητήσεις εκείνης που είχε μόλις αρχίσει σ' ένα ανεπανάληπτο χαρμάνι.
184064 Πιστεύω ότι οι πολίτες που θέλουν να έχουν - και έχουν - αγωνίες, αναζητήσεις, συμμετοχή στα κοινά δεν μπορούν να έχουν παθητική σχέση με την πολιτική.
125236 Κατόπιν δίδαξε, και αυτός με τη σειρά του, στα δικά του παιδιά, τις δικές του αναζητήσεις, τις δικές του Ιθάκες, για να συνεχίσουν το περήφανο ταξίδι.
349084 Στηριζόμενος σ' αυτή τη δημιουργική αφομοίωση ο Στανισλάφσκι προχωρούσε τις αναζητήσεις του παραπέρα, αντλώντας ολοένα θετικά στοιχεία από καθετί το δημιουργικό, που παρουσίαζε η σύγχρονή του δραματουργία και σκηνική τέχνη.
297061 Το υλικό του κεφαλαίου αυτού μπορεί να φαίνεται ότι αφορά περισσότερο θεωρητικές αναζητήσεις παρά μία βάση για επίλυση πρακτικών προβλημάτων.
368537 Το ελληνικό πνεύμα δεν αγνοεί ούτε το μύθο ούτε τις μυστικές δυνάμεις ούτε τις μεταφυσικές αναζητήσεις ούτε το εξωλογικό στοιχείο.
399419 Οι προτιμήσεις τους διασπείρονταν και διασπείρονται ακόμα, γεγονός που φανερώνει ότι οι νέοι δεν μπορούν να καλουπωθούν και έχουν αναζητήσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, τόσο προσωπικές όσο και κοινωνικές.
349125 Αν όλα αυτά εφαρμόζονταν με συνέπεια και στην Ελλάδα - η αγάπη δηλαδή, για το ελληνικό έργο, η δημιουργική συνεργασία του θιάσου, σκηνοθέτη, δραματουργού - θα ανέδειχναν - είναι βέβαιο - και περισσότερα από πολλούς και αξιότερους θεατρικούς συγγραφείς και θα ήταν αυτό μόνη (το υπογραμμίζω κι αυτό), η μόνη σωστή απαρχή και βάση για να υπάρξει στην Ελλάδα γνήσια εθνική θεατρική τέχνη, που να μπορεί τότε με σιγουριά να πλουτίζεται με νέες αναζητήσεις και επιτεύξεις.
312214 Όπως είναι φυσικό, οι ναοί αυτής της κατηγορίας προσφέρουν λιγότερες ευκαιρίες από τους ναούς των άλλων κατηγοριών για μορφολογικές αναζητήσεις, όχι μόνο γιατί είναι πολύ υποδεέστεροι από άποψη τυπολογίας, μεγέθους, πολυτέλειας κατασκευής, αλλά και γιατί συχνά δεν είναι ολότελα ελεύθεροι αλλά καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τους άλλους χώρους των κελιωτικών συγκροτημάτων και των μοναστηριακών πτερύγων όπου συνήθως είναι ενταγμένοι.
443235 Ο Μ. Έβερτ τώρα σκέφτεται να επιταχύνει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ώστε "να τελειώσουν οι αναζητήσεις".
450068 Περιγράφει το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, το οποίο χαρακτηρίζεται από "νέα ποιότητα στη συλλογική δράση", από "αγωνία, προβληματισμούς και αναζητήσεις", σε αντίθεση, προφανώς, με "ένα κόμμα παραγόντων και προυχόντων", το οποίο "δεν θέλουμε".
451595 "Πιστεύω ότι όλος αυτός ο λόγος περί ελληνικότητας και ελληνοκεντρισμού, που αφθονεί στις μέρες μας, ανταποκρίνεται προς τα πράγματα σε πολύ μικρότερο βαθμό απ' ό,τι δηλώνει η ποσότητά του, ότι είναι κατασκεύασμα λογίων, το οποίο εκφράζει περισσότερο τη δική τους ατομική ψυχολογική κατάσταση, η οποία λίγο έχει να κάνει με τον ελληνισμό (ότι εκφράζει περισσότερο τις προσωπικές επιδιώξεις τους, που εξυπηρετούνται με τη συντήρηση αυτού του λόγου), παρά τη σημερινή κατάσταση και τις σημερινές αναζητήσεις του ελληνισμού.
311162 Την εποχή ακριβώς που ξέσπαγε η έριδα των Κολυβάδων και άρχιζε τις ασκητικοφιλολογικές του αναζητήσεις στο Άγιον Όρος ο Παϊσιος Βελιτσκόβσκι, εκδηλώθηκε μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα: η ίδρυση της Αθωνιάδος Σχολής.
435322 "Έχουμε επεξεργαστεί το καταστατικό και βεβαίως υπήρχαν ορισμένες αναζητήσεις και προβληματισμοί, κυρίως στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και γι' αυτό δεν είχε συγκροτηθεί.
505469 Μίνως-EMI) είναι πολύ πιο τολμηρός στις δικές του αναζητήσεις, δίνοντας λύσεις ευφάνταστες στα επιμέρους μουσικά ύφη που επιλέγει για τις εμπνεύσεις του.
525296 Τα έργα με τους γύψους του Παπαδόπουλου, με τανκς, με φιμωμένους πολίτες, υποκαθιστούν τις φορμαλιστικές αναζητήσεις.
435323 Οι αναζητήσεις και οι προβληματισμοί δεν ήταν άρνηση.
548365 Και αυτό γιατί εντοπίστηκε ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις σε κακή κατάσταση από πλοίο της AΓET, το πλήρωμα του οποίου αντί να το παραδώσει στις λιμενικές αρχές το παρέδωσε σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας.
545436 « Στις κοινές μας αναζητήσεις δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και να μη λάβουμε υπόψη τις αλλαγές που συντελούνται και τις μελλοντικές τους συνέπειες σε ζητήματα απασχόλησης-ανεργίας.
549903 Και αυτό γιατί εντοπίστηκε ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις σε κακή κατάσταση από πλοίο της AΓET, το πλήρωμα του οποίου αντί να το παραδώσει στις λιμενικές αρχές το παρέδωσε σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας.
556585 « Οι αναζητήσεις των καλύτερων λύσεων που θα ανανεώσουν τους θεσμούς μας θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε κλίμα συναίνεσης.
505447 Κι επιπλέον, βαφτίζει τις ροκ αναζητήσεις του στις μελωδικές του καταβολές από τον χώρο της μπαλάντας και του λαϊκού τραγουδιού.
525292 Ο μορφικές αναζητήσεις της δεκαετίας του '60, με το ξάνοιγμα προς τα μοντέρνα ρεύματα της Δύσης, με έντονα τα χαρακτηριστικά της αφαίρεσης, αλλάζει.
583159 Αλλά ας μην ξεπέσουμε σε φιλοσοφικές αναζητήσεις.
584166 Αλλά ας μην ξεπέσουμε σε φιλοσοφικές αναζητήσεις.
589201 Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, προκειμένου να « υπερασπιστεί » τον συνάδελφό του κ. Γ. Παπαντωνίου και τις ιδεολογικές αναζητήσεις του στη « δεξιά » σε ημερίδα της ΟΤΟΕ.
317026 Οι Έλληνες της εποχής βρέθηκαν στη δίνη μιας εθνικοθρησκευτικής φρικίασης, οι καταβολές της οποίας βρίσκονταν στην προηγούμενη δεκαετία, στις πολύπλευρες ιδεολογικοπολιτικές αναζητήσεις για τη διατύπωση του περιεχομένου της εθνικής ιδεολογίας.
599292 Νέο-σοσιαλιστές εναντίον νεοφιλελεύθερου κι αυτό μέσα σε άλλη μια δημόσια απόπειρα προαπεικόνισης του ιδεατώς ενοποιημένου και, συμφύτου με τις αυτοπροσδιοριστικές ιδεολογικές αναζητήσεις της Κεντροαριστεράς, ευρωπαϊκού μέλλοντος...
321932 Η γενιά του Μεσοπολέμου, οι καλλιτέχνες δηλαδή που γεννήθηκαν ύστερα από τα ταραγμένα χρόνια της απελευθέρωσης, των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής Καταστροφής έχουν να παρουσιάσουν ένα έργο, που διακρίνεται για τα εξής χαρακτηριστικά: πρώτα πρώτα κινείται σε μια ποικίλη θεαματική περιοχή, παρουσιάζει μεγάλες ιδιαιτερότητες στην επιλογή της μορφοπλαστικής γραφής, ακολουθεί από κοντινή σχετικά απόσταση τις σύγχρονες ευρωπαϊκές αναζητήσεις και ακόμα αρνείται ό,τι έχει σχέση με τοπικά γνωρίσματα γραφικού ή εξωτικού τύπου.
156959 Δεύτερον, οι αντιλήψεις της μπορούν να γονιμοποιήσουν μελλοντικές στρατηγικές αναζητήσεις της Μόσχας (την παραμένουσα εγγενή αστάθεια των διεθνών σχέσεων αναγνωρίζει τώρα και ο Κλίντον και ο Ντόουλ.
629047 Βυζοβίτης εκ μέρους της Ν.Δ. επισήμανε ότι ήταν "πολέμιος κάθε στείρου φανατισμού", ο Μάκης Κοψίδης εκ μέρους του ΚΚΕ αρκέστηκε με διακριτικότητα να εκφράσει τα συλλυπητήρια του κόμματός του προς την οικογένειά του και τους συντρόφους του, ο Γιάννης Δημαράς από το ΔΗΚΚΙ στις διαρκείς αναζητήσεις του φίλου και αντίπαλου και ο Άκης Γεροντόπουλος είπε ότι οι πολίτες αυτού του τόπου τού οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ.
636563 Στο κυβερνών κόμμα οι υποστηρικτές της Κεντροαριστεράς έχουν ως σημείο αναφοράς στις αναζητήσεις τους τις απόψεις του ίδιου του Κ. Σημίτη, ο οποίος στο πρόσφατο συνέδριο του ΙΣΤΑΜΕ στο ΕΒΕΑ είχε μιλήσει για ένα "νέο συνασπισμό εξουσίας", αλλά και τα λόγια του όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ότι η νίκη του είναι νίκη της Κεντροαριστεράς.
552948 Και αυτό γιατί εντοπίστηκε ύστερα από πολυήμερες αναζητήσεις σε κακή κατάσταση από πλοίο της ΑΓΕΤ, το πλήρωμα του οποίου αντί να το παραδώσει στις λιμενικές αρχές το παρέδωσε σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρείας.
564360 Ο Δημήτρης, ο Μίμης, ενέπνευσε πολλές από αυτές τις δραστηριότητες, με το ασίγαστο πάθος του για το βιβλίο, με τους οραματισμούς και τις αγωνιώδεις αναζητήσεις του, και ο πρόωρος θάνατός του το 1980, είναι πάντα μία μεγάλη απουσία.
659049 Στη Μικρασία, όμως, ο Ελληνισμός αναπτύσσει το εμπόριο, έχει κοσμοπολίτικο πνεύμα, έρχεται άμεσα σε επαφή με τις ευρωπαϊκές πνευματικές αναζητήσεις και τα επιστημονικά επιτεύγματα, μπολιάζεται γρηγορότερα και πιο αυθεντικά με την αστική συνείδηση, παρά τον οπισθοδρομικό χαρακτήρα της καταρρέουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
663564 Οι πρώτες αναζητήσεις ως προς τους προσφερόμενους χώρους και οι πρώτες κρούσεις για επιχειρηματικές συμπράξεις έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται, ενώ οικονομικοί κύκλοι προδιαγράφουν ως βέβαιη μια νέα "έφοδο" από πλευράς μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων του εξωτερικού (Sheraton, Hilton, Ηyatt κ.ά.) για την κατάληψη των "τειχών" της Αθήνας που έχει χαρακτηρισθεί ξενοδοχειακώς "κορεσμένη".
674023 Η Ντότι, που συμμερίζεται πλήρως τις μεταφυσικές αναζητήσεις του συντρόφου της, έχει συγγράψει ένα ευσύνοπτο βιβλιαράκι με τίτλο "H ιστορία της συζύγου ενός αστροναύτη:
564320 Οι αναζητήσεις εκείνης της εποχής, οι ιδεολογικές συγκρούσεις των δύο « κόσμων », είναι σε μεγάλη ένταση.
626129 Στις αρχές της δεκαετίας του '50 με το "Tζάνκι", στο οποίο περιέγραφε τις περιπλανήσεις του στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Ορλεάνη και την Πόλη του Μεξικού αλλά και τις νυχτερινές του αναζητήσεις για πρέζα και σεξ, έκανε κάτι παραπάνω από αίσθηση.
597807 Αλλά δεν σταματάνε εδώ οι αναζητήσεις του.
700478 Φταίει η οργανωτική δομή του κόμματος, φταίνε οι νέες του αναζητήσεις που είναι μακράν των αναζητήσεων των πολιτών, φταίει η οικονομική πολιτική;
681837 Η επικοινωνία τους και με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τη νεότερη πραγματικότητα έδωσε στο λόγο τους μια γοητεία, για τους φοιτητές εκείνους που δεν σπούδαζαν απλώς για να πάρουν ένα πτυχίο χρήσιμο για βιοπορισμό, αλλά που είχαν πνευματικές ανησυχίες, που είχαν διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, κοινωνιολογικές απαντήσεις, πολιτικές αναζητήσεις κι ένα εσώψυχο παλμό για την καθημερινή ζωή.
725519 Γιατί είναι η πρώτη ουσιώδης αντίδραση στις υπερβολές και τα αδιέξοδα της μεταστρουκτουραλιστικής κριτικής από έναν άνθρωπο που είχε πρωτοστατήσει στις ανανεωτικές θεωρητικές αναζητήσεις των δύο προηγούμενων δεκαετιών.
619753 Λίγοι, όμως, ξέρουν ότι για μια οκταετία (1922-1930) η 98χρονη σήμερα φωτογράφος αποτύπωσε το σώμα και την κίνησή του, όπως αυτή διαμορφώθηκε από το καλλιτεχνικό κλίμα και τις χορευτικές αναζητήσεις της εποχής του '30.
730090 Πρόκειται για δύο καθ' όλα σύγχρονους δυτικούς ανθρώπους με ελάχιστες μεταφυσικές και θρησκευτικές αναζητήσεις.
730112 Από τη μία, είναι ένα φιλμ που μοιάζει με τα έργα του Σπίλμπεργκ ή του Ντίσνεϊ, με όλη την παιδική μυθολογία, και από την άλλη είναι ένα έργο προσωπικό, το οποίο αγγίζει τα αγαπημένα θέματα του Μπερτολούτσι: τις υπαρξιακές αναζητήσεις και την κρίση του ζευγαριού και της οικογένειας.
638558 Νομίζω όμως ότι κάπου το έχουν καταλάβει και στο σωματείο, και υπάρχουν τώρα νέες αναζητήσεις από τη μεριά του.
727490 Όλες μου οι αναζητήσεις και η θεωρία μου στηρίζονται σ' αυτό το αίσθημα ενότητας των τριών αυτών στοιχείων που πρέπει να περικλείει κάθε μας ενέργεια, κάθε μας έργο! ". - Γιατί ερχόμαστε, κύριε Μπεζάρ, σ' αυτόν τον κόσμο;
719039 Τα ραδιόφωνα αναγνώρισαν αμέσως τη δύναμη του τραγουδιού "Στην αγορά του Αλ Χαλίλι" και το έκαναν γρήγορα σουξέ, αλλά και η τηλεόραση, παρ' ότι έχει άλλες αισθητικές αναζητήσεις, μετέδιδε πολύ συχνά το βιντεοκλίπ του τραγουδιού, στο οποίο "ζωντανεύουν" πίνακες του Γιάννη Τσαρούχη.
736436 Οι εξερευνήσεις του Στάνλεϊ Κάβελ στον Σαίξπηρ και τις χολιγουντιανές ταινίες, οι μελέτες του Μπέρναρντ Χάρισον στον Φίλντινγκ, τον Στερν και τις βιβλικές παραβολές, οι αναζητήσεις της Μάρθα Νουσμπάουμ στα μυθιστορήματα του Προυστ και του Χένρι Τζέιμς - όλα αυτά πλούτισαν όχι μόνο τη λογοτεχνική κριτική, αλλά και την ίδια τη φιλοσοφία.
738692 Δεν είναι όμως εύκολο να απορρίψεις στο σύνολό τους τις εικαστικές αναζητήσεις εκ μέρους των φωτογράφων.
746886 Έτσι ο συλλογικός αυτός τόμος φωτίζει μια επιστημονική μετατόπιση, που δεν έχει τόσο σχέση με το πεδίο της ιστορίας - η κοινωνική ιστορία κυριαρχεί στις αναζητήσεις της γαλλικής ιστοριογραφίας - όσο με τις πρακτικές του επαγγέλματος του ιστορικού.
727923 Είναι το "Quantum", με σπαζοκεφαλιές, μαθηματικές αναζητήσεις και άλλα χαρίεντα, ενάντια στην πνευματική ραθυμία!
765489 Τα γεμάτα, καθαρά χρώματα που μπορεί να αποδώσει η λιθογραφία, μετέφεραν στο χαρτί τις χρωματικές και σχεδιαστικές αναζητήσεις του Γιάννη Μόραλη με θαυμαστό τρόπο (αρ. 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65).
766605 Μπράβο στον μετρ για τις φιλολογικές του αναζητήσεις.
767082 Προς τα μεσάνυχτα οι φιλολογικές αναζητήσεις αποκτούν ρεαλιστικότερες διαστάσεις.
769554 Ένα κίνημα που, μέσα από λογοτεχνικούς πειραματισμούς και ψυχεδελικές αναζητήσεις, ταρακούνησε το λογοτεχνικό κατεστημένο του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και ενέπνευσε αρκετούς καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα απετέλεσε πρότυπο μίμησης για πολλούς ανθρώπους.
771736 Κάθε ικανός συγγραφέας έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, πραγματοποιεί τις δικές του αναζητήσεις και (με λίγη τύχη) βρίσκει τελικά το κοινό του.
772165 Συμβάδισε όμως και με τις νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις - και θεσμικές διεκδικήσεις - των δημιουργών που ένιωσαν την ανάγκη της προσαρμογής και ανταπόκρισης στην πραγματικότητα που διαμόρφωνε η μοντέρνα εποχή.
776837 Ηχητικές αναζητήσεις από Έλληνες και ξένους στο "Παλλάς"
781618 Αφορμή για αναζητήσεις συμβόλων και σημαινομένων έδωσε η νέα φωτογραφική αποτύπωση του Ζακ Σιράκ, στους κήπους των Ηλυσίων Πεδίων, από τη φωτογράφο της μόδας και των προσωπικοτήτων του θεάματος Μπετίνα Ρενς.
787412 Εκτός από την προβολή κινηματογραφικών ταινιών θα υπάρχουν πολλές εκθέσεις ζωγραφικής, αφίσας και φωτογραφίας, μουσική, λογοτεχνικές συζητήσεις, γαστρονομικές αναζητήσεις και λαμπρά ξενύχτια μέχρι πρωίας. 27 Σεπτεμβρίου ως 2 Οκτωβρίου, Festival International de Biarritz, Office de Tourisme, Square d' Ixelles, 64200 Biarritz, France (τηλ. 0033 59223700).
788438 Βαδίζοντας στα ίχνη των Delacroix, Daumier, Corot, Courbet, Manet... ο Cezanne θα προβεί σε καθοριστικές παρεμβάσεις συνοψίζοντας διδάγματα και εμπειρίες που θα φωτίζουν τις αναζητήσεις όλων των μεγάλων ζωγράφων του αιώνα.
789071 Η καλλιτέχνις έχει στραφεί προς τη χαρακτική διότι βρίσκεται πολύ κοντά στις πλαστικές αναζητήσεις της ζωγραφικής και επειδή απαιτεί μια πειθαρχία που είναι κατά τη γνώμη της μια πολύτιμη εμπειρία για τον ζωγράφο.
721719 Θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής (αναζητήσεις, διαφοροποιήσεις, συγκλήσεις) "διοργανώνει σήμερα και αύριο η Ελληνική Εταιρεία Συγκριτικής Εκπαίδευσης.
730810 Ο Elvis Costello έχει σχεδόν εικοσαετή προϋπηρεσία στους προκλητικούς και έξυπνους στίχους (αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεργάστηκε μαζί του ο Paul McCartney), αλλά το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε σε μουσικές αναζητήσεις που έφθαναν στο όριο του εξεζητημένου.
731791 Με το ένα πόδι στον "Φίνο" και με το άλλο στις λογοτεχνικές και θεατρικές του αναζητήσεις.
734197 Αναγνωρίσιμο το στυλ ακόμα και στις νέες ηχητικές αναζητήσεις.
795514 Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο κίνημα διαφοροποιήθηκαν αργότερα, όμως μέσα στο κλίμα και στις αναζητήσεις της εποχής διαμόρφωσαν το πρόσωπό τους.
795517 Παρά ταύτα το έργο των βορτικιστών, οι αναζητήσεις και οι λύσεις τις οποίες πρότειναν στα ποικίλα ζητήματα μορφής και σύνθεσης δημιούργησαν τα νέα δεδομένα που ήρθαν να μελετήσουν από το 1945 και μετά οι νεότεροι ζωγράφοι στην Αγγλία, οι οποίοι επρόκειτο να ανανεώσουν την τέχνη του πορτρέτου.
639586 Νομίζω όμως ότι κάπου το έχουν καταλάβει και στο σωματείο, και υπάρχουν τώρα νέες αναζητήσεις από τη μεριά του.
806094 Άνθρωποι με ιδιαίτερες αναζητήσεις, ζωγραφίζουν εδώ και χρόνια και εκθέτουν κατά καιρούς τη δουλειά τους χωρίς να φοβούνται την αναμέτρηση με την κριτική.
825524 Με τη χρήση της "Βιβλιογραφίας 2000" δίδεται η δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται για το ελληνικό βιβλίο να προβούν σε νέες αναζητήσεις.
757760 Η ράι εξακολουθεί να εξελίσσεται: ορισμένοι όπως ο Σεμπ Χασνί την αναμειγνύουν με διάφορα είδη και δημιουργούν τη λεγόμενη "love rai", ενώ άλλοι δοκιμάζουν νέες αναμείξεις, πιο "σκληρές" και πρωτοποριακές, όπως ο Μαλίκ, ο οποίος, έχοντας από ό,τι φαίνεται ακούσει πάρα πολύ τέκνο, έχει ήδη αρχίσει να μιλάει για "μετα-ράι" αναζητήσεις.
841084 ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ πράξεις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος μπορεί να ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για επενδυτικές αναζητήσεις στον "μαγικό κόσμο" των αγορών συναλλάγματος.
894238 Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές διεργασίες στην Ελλάδα δεν επηρεάζονται από την ευρύτερη πολιτική κρίση και τις νέες πολιτικές αναζητήσεις της προηγμένης Ευρώπης.
164132 Εκεί σταματάει ο νόμος, αλλά και οι δραστηριότητες της Αστυνομίας για τις αναζητήσεις, καταλήγει.
900034 Άλλοι έφτασαν εκεί μετά από πολύχρονες αναζητήσεις στο ζεν ή στον διαλογισμό με διάφορους "γκουρού".
901079 Η εισήγηση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού κ. Θάνου Μικρούτσικου πυροδότησε έντονες αναζητήσεις για την πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας στον ευρωπαϊκό χώρο.
38691 Σημείωσε μεν ο γραμματέας ότι ο όρος παραπέμπει ιστορικά σε παλιότερες περιόδους, αναγνώρισε όμως ότι στο χώρο αυτό βρίσκονται οι αναζητήσεις των πολιτικών μας συνεργασιών και συμμαχιών.
792949 Αναγνωρίσημο το στυλ ακόμα και στις νέες ηχητικές αναζητήσεις.
790340 Είναι το "Quantum", με σπαζοκεφαλιές, μαθηματικές αναζητήσεις και άλλα χαρίεντα, ενάντια στην πνευματική ραθυμία!
914912 Μόνο το 27,6% των δικαστών μας ασχολείται θεωρητικά και παρακολουθεί θεωρητικά και παρακολουθεί τις νεότερες εξελίξεις στο δίκαιο, ενώ το 72% δεν έχει θεωρητικές αναζητήσεις.
917637 Τα σωματικά συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται το άγχος αποτελούν συχνά αιτία πολλά άτομα να πιστεύουν ότι πάσχουν από σωματική αρρώστια, κυρίως καρδιοπάθεια (ιδιαίτερα στην κρίση πανικού) και να υποβάλλονται σε αγωνιώδεις αναζητήσεις της υποτιθέμενης αρρώστιας με ατέρμονες εργαστηριακές εξετάσεις και πολλές ιατρικές επισκέψεις ". - Ποιες είναι οι αιτίες που προκαλούν άγχος σε ένα άτομο;
927829 Το ΕΚΤ εξυπηρετεί γύρω στις 5.000 αναζητήσεις τον χρόνο, ενώ από το 1991 εγκαθίστανται τοπικά βάσεις και σε οπτικούς δίσκους, όπου η αναζήτηση δεν είναι on line.
905442 Οι σύνεδροι συμφωνούσαν σε όλα, αλλά λίγοι ένιωσαν το σκίρτημα μιας έκπληξης συγκριτικά με όσα αποτελούν εδώ και τριάμισι χρόνια κοινές αναζητήσεις.
793105 Έπειτα μπορεί ο νεοελληνιστής να συνεισφέρει στις αναζητήσεις άλλων επιστημών.
794493 Σ' αυτή τη μικρή ορθόδοξη, άτυπη, κοινότητα ανήκουν και νεότεροι καλλιτέχνες, όπως ο 30χρονος συνθέτης Άϊβαν Μούντι, μαθητής του Τάβενερ, με θρησκευτικές αναζητήσεις στη μουσική, του οποίου το έργο "Επιτάφιος" παρουσίασε πρόσφατα η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στην Αθήνα.
941407 Στον αντίποδα βρίσκονται εκείνοι οι σχεδιαστές που δεν έχουν σκοπό να θυσιάσουν τις σύγχρονες τεχνολογικές πινελιές ή αναζητήσεις τους, προς χάριν της ρομαντικής διάθεσης του πιθανού αγοραστή.
943010 Άλλωστε είναι κοινός τόπος ότι οι Ducatisti είναι μοτοσικλετιστές με βαθύτερες αναζητήσεις και τους αρέσει να ψάχνονται.
804701 Δεν είναι τα μόνα που προσφέρουν ποιοτικό θέαμα - συγκλίνουν όμως σε κοινά χαρακτηριστικά, που αφορούν το ρεπερτόριο, τις αναζητήσεις και τους ηθοποιούς που τα αποτελούν.
898506 Λαζαρίδης, Δ. Ψαρράς, Ι. Βούλγαρης, Ι. Φλώρος και άλλοι που έδιναν έναν ιδιαίτερο τόνο στις θεωρητικές και ιδεολογικές αναζητήσεις της περιόδου.
879409 Με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια μέσα γίνονταν αναζητήσεις προσώπων που είχαν εξαφανισθεί σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας, ενώ με τη βοήθεια μέντιουμ εντοπίστηκε το ακριβές σημείο πτώσης ενός αμερικανικού αεροπλάνου στο Ζαΐρ που είχε "ξεφύγει" από την παρακολούθηση των κατασκοπικών δορυφόρων.
908028 Αυτή η πολιτική δειλία και παραλυτική αβουλία των στελεχών του ΠαΣοΚ δημιουργεί πρόσφορο έδαφος σε αναζητήσεις άλλων ή και πλαγίων οδών προκειμένου να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα.
936216 Μετά από αναζητήσεις βρέθηκε η υπάλληλος που ανεχώρησε τελικά Σλοβακίαζε τη Δευτέρα το πρωί.
935454 Εγώ, παράλληλα τότε, έπαιρνα εναύσματα τόσο στις παραστάσεις αρχαίου δράματος του Θεάτρου Τέχνης από τον Κάρολο Κουν, που επίσης αναζητούσε το παραδοσιακό στοιχείο, έστω και αν το χρησιμοποιούσε μόνον στην κωμωδία, όσο και από τις δικές μου μουσικές αναζητήσεις.
972195 Εμάς, σε τούτη τη χώρα που ζει ακόμη σχεδόν αποκομμένη από τις θεατρικές αναζητήσεις της Ευρώπης, όπου η τέχνη της σκηνοθεσίας αμφισβητήθηκε ή παραμορφώθηκε υπερφίαλα πριν προλάβει να καταξιωθεί, από πόσες παρεξηγήσεις μας γλιτώνει η γνωριμία με το έργο του ρουμάνου σκηνοθέτη;
973967 Ο Π. Λαφαζάνης, ένα από τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, εκτιμά ότι η στατικότητα των προηγούμενων χρόνων στην Αριστερά ανήκει στο χθες και ήδη εκφράζονται αναζητήσεις για το μέλλον.
938714 Τότε αρχίζουν οι υπαρξιακές αναζητήσεις και το όραμα ενός πιάτου ζεστού φαγητού.
978953 Γενικά θα έπρεπε να έχουν καρποφορήσει περισσότερο οι αναζητήσεις για το τι σημαίνει σύγχρονη Αριστερά, μέσα από το Ριζοσπαστικό Φόρουμ, τα Επιχειρήματα αλλά ακόμα και την Αυγή, που ελάχιστα όμως αγοράζεται από τα μέλη του Συνασπισμού.
978956 Δεν προχώρησε όσο θα έπρεπε σε αναζητήσεις για τον σύγχρονο ρόλο της αγοράς και της σχέσης της με την κοινωνική αλληλεγγύη, με τη συνύπαρξη στα πλαίσια ενός παραγωγικού συστήματος της αποτελεσματικότητας με την κοινωνική δικαιοσύνη, με τις σχέσεις εξουσίας και δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής προστασίας.
991710 Οι αναζητήσεις (query) μέσω του QBE (Query By Example) απέκτησαν ένα πρόσωπο που θυμίζει λίγο Paradox.
946532 Την λύση στο πρόβλημά σου θα πρέπει μάλλον να την αναζητήσεις είτε στις βαλβίδες των φλοτέρ, είτε σε πιθανώς βουλωμένο φίλτρο βενζίνης, είτε σε άλλο σημείο την παροχής από το ρεζερβουάρ προς τα καρμπυρατέρ.
950435 Η αλλαγή περιβάλλοντος συνδέθηκε αυτόματα με ανήσυχες αναζητήσεις.
1073928 Σκέφτομαι πως οι μεταμορφώσεις του Πικάσο δε θα ήτανε μόνο ζωγραφικές αναζητήσεις αλλά και μια σε βάθος άλλη αναζήτηση της πολύπλευρης, της διχασμένης προσωπικότητας του ανθρώπου που βρίσκεται ξαφνικά κληρονόμος των πιο διαφορετικών χαρακτηριστικών και ιδιωμάτων κάποιων παμπάλαιων προγόνων.
1091959 Συνδέθηκε μαζί του, γοητευμένη από τον αυθορμητισμό και τις τολμηρές πνευματικές του αναζητήσεις.
950456 Παράλληλα με τις πολιτικο-κοινωνικο - φιλοσοφικές αναζητήσεις της εποχής, επιδίδεται στην εφαρμοσμένη μηχανολογία, αγοράζοντας μια μεταχειρισμένη Honda CB 175, το πρώτο του SuperBike.
1108224 Και πρόσθεσε με έμφαση ότι η παράταξή του εκφράζει «τον ευρύτατο μεσαίο πολιτικό χώρο, ανοικτή στους προβληματισμούς, ανησυχίες, αναζητήσεις και προσδοκίες όλων των πολιτών».
965580 Καλού κακού άλλαξε και δυο μπουζί μήπως και είναι βραχυκυκλωμένο κάποιο από αυτά κι αν δεν γίνει τίποτα τότε θα πρέπει να αναζητήσεις την αιτία στην τροφοδοσία. * Χρήστο Μιχαλόπουλο, Αγ.
970000 Όμως, από την άλλη, είναι κοινός τόπος ότι οι εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους αποτελούν ένα είδος πολιτικού βαρόμετρου, που αντανακλά ευρύτερες τάσεις και αναζητήσεις.
1126469 «Όχι, δεν θεωρώ ως "συγκρούσεις'' τις εσωκομματικές διαδικασίες. Αλίμονο αν η διαδικασία ανανέωσης των ενδιάμεσων κομματικών οργάνων εκφυλιστεί σε μια αναμέτρηση μηχανισμών. Το αντίθετο επιδιώκουμε. Οι εκλογές αυτές προσφέρουν την ευκαιρία για μια "νέα ποιότητα'' στο ΠΑΣΟΚ, με την αξιοποίηση και ανθρώπων με κοινωνική καταξίωση και αναφορά, που ήρθαν κοντά μας στα πλαίσια της ανασυγκρότησης. Αυτή τη νέα ποιότητα πρέπει να εκφράσουμε. Αλλιώς θα συγκρουόμαστε για υποβαθμισμένες ή κλειστές οργανώσεις χωρίς καμία κοινωνική παρέμβαση ή αναφορά. Όσο για τη Νεολαία, είναι φυσικό, με την ιδιαιτερότητα που έχει, να υπάρχουν υψηλοί τόνοι. Όμως είναι επιβεβλημένο να εξασφαλιστεί ένα συνέδριο "αξιοπρέπειας'', με σαφείς και διαφανείς διαδικασίες που θα αποτελέσει τουλάχιστον αφετηρία για μια σύνδεση επιτέλους της κομματικής μας νεολαίας με την πορεία, τις αναζητήσεις, τις ανησυχίες των νέων ανθρώπων της χώρας μας».
977246 Βεβαίως, είσαι ελεύθερος να πολιτευτείς, αλλά πρέπει να αναζητήσεις την τύχη σου αλλού.
1042898 Εμπνέονται όμως στις αναζητήσεις τους από το πνεύμα του σκληρότερου ανταγωνισμού.
1032771 Που κι εσύ ίσως θα πρεπε ν αρχίσεις τις αντίστοιχες αναζητήσεις για το έτερό σου ήμισυ. - Δηλαδή προτείνεις να το διαλύουμε σιγά σιγά; - Προτείνω να πάμε τώρα για μπάνιο, ν' αρχίσεις κι εσύ να μ' ακούς όταν μιλώ, γιατί ακόμα δε σου 'πα τίποτα για τ' όνειρο που είδα, και ποιος ξέρει;
1219893 Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος σαν και μένα, σερνάμενος από λάθη, ανησυχίες, αναζητήσεις και κυρίως από έρωτα, να κατασπαταλά τον πολύτιμον χρόνον του για να βγάλη τα ορνιθοσκαλίσματά σου!
1105329 Οι απόψεις αυτές βρίσκουν έρεισμα και στις ιδεολογικές αναζητήσεις πολιτικών στελεχών μέσα στα ίδια τα κόμματα.
1201013 Τα επτά μέλη της είχαν στόχο να περάσουν τα 8.000 μέτρα, για πρώτη φορά στις ορειβατικές τους αναζητήσεις, στις περιπέτειες των απάτητων βουνών, στο στοίχημα με τη φύση, το σώμα και το μυαλό.
1227070 Οι διαφορετικές ιδεολογικές αναζητήσεις στο πλαίσιο του κόμματος και οι διαφορετικές πολιτικές προτάσεις έχουν τη δική τους ξεχωριστή αξία μέχρι του σημείου που λαμβάνονται συλλογικές αποφάσεις.
1124810 Το μοντέλο των δύο μεγάλων αρχηγικών κομμάτων, με την προκρούστεια λογική του, δεν μπορεί να εκφράσει τις διεργασίες και αναζητήσεις που συντελούνται σήμερα στην κοινωνία και την πολιτική ζωή.
1117469 Είναι παρήγορο να υπάρχουν φίλοι που έχεις πέντε ή δέκα χρόνια να τους δεις, αλλά ξέρεις ότι μπορείς πάντα να τους αναζητήσεις.
1154253 Ο E. Αβέρωφ κάθε άλλο παρά φιλελεύθερος είναι και στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ το δίδυμο Μιχαλολιάκου - Μανωλάκου ενδιαφέρεται περισσότερο για τη «δράση» και λιγότερο για τις θεωρητικές αναζητήσεις.
1135478 Ο διαφορετικός λόγος, οι διαφορετικές αναζητήσεις είναι θεμιτές στα κόμματα.
289338 Στο βαθμό που η αβεβαιότητα αυτή κατέχει κυρίαρχο ρόλο, δεν είναι δυνατό να στραφεί ο άνθρωπος σε άλλου είδους αναζητήσεις και να επιδιώξει την ποιότητα της ζωής.
58013 Επειδή έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος ευρύτατος, θεωρητικών προσεγγίσεων και αναζητήσεων για θέματα κομματικά εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σκεφθούμε - και ας μη μας διαφεύγει αυτό - ότι υπάρχουν δίπλα σ' αυτές τις θεωρητικές αναζητήσεις, οι πρακτικές ανάγκες της καθημερινότητας.
1244510 Παραδέχεται ότι, πέρα από την ηλεκτρονική και τεχνολογική διάσταση, η μουσική του έχει πιο πολύπλευρες πνευματικές και μεταφυσικές αναζητήσεις.
1241604 Από τη στιγμή όμως που οι παρεμβάσεις και οι αναζητήσεις τους δεν τέμνονται σχεδόν πουθενά, αντί για σύνθεση έχουμε αποσύνθεση.
186895 Τα ίδια χρόνια, οι αναζητήσεις των εικαστικών καλλιτεχνών, που ζητούν συνεχώς να δώσουν νέα υλικά στην τέχνη τους, φτιάχνοντας ζωντανούς πίνακες και χάπενινγκ (Άλαν Κάπροου, Ντικ Χίγκινς, Τζόζεφ Μπόις κ.ά.) πολλές φορές σε συνδυασμό και με μουσική, έχουν προσθέσει ακόμα μια κατεύθυνση στους δρόμους του μουσικού θεάτρου.
1271389 - Έχουμε συνηθίσει την έννοια του πειραματισμού στο νεοελληνικό θέατρο προς μια άλλη κατεύθυνση: άσκηση σώματος, Γκροτόφσκι, γερμανικό θέατρο, θέατρο Νο κ. ά. Οι δικές σας αναζητήσεις ποιες είναι;
1271406 - Εννοείτε ότι οι αναζητήσεις που γίνονται στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο έχουν σχέση με πυροτεχνήματα;
1285808 Τώρα που ο πρωθυπουργός κατέληξε με τις θεωρητικές αναζητήσεις του για το είδος του σοσιαλισμού που χρειάζεται η κοινωνία, και μετά τις επιτυχείς διαλέξεις του στο Λονδίνο ενώπιον των άλλων σοσιαλιστών ηγετών, είναι πιθανόν να επιχειρήσει να εφαρμόσει τα μέτρα που υπενόησε κατά την προχθεσινή ομιλία του για την αντιμετώπιση του φαινομένου «καπιταλισμός - καζίνο»...
1372741 Τι πάθος και τι συνθήματα να αναζητήσεις στην άνυδρη (και τηλεοπτική) εποχή;
304734 Με την έρευνα αγοράς - με την οποία μετριούνται οι αναζητήσεις του κοινού στο οποίο θέλει να απευθυνθεί η εφημερίδα-και την οικονομική μελέτη, ο εκδότης μπορεί να επιλέξει το διευθυντή της.
1386579 «Παρακαλούμε εκδώσατε κατεπειγόντως ευρείας αναζητήσεις περιφέρειάν σας διά την σύλληψιν και προσαγωγήν ημίν Αγίου Κων/ντίνου 19 Ν. Ιωνία υπό συνοδείαν του ΣΗΜΙΤΗ Κων/ντίνου του Γεωργίου και της Φανής, γεν.
1376286 - Όταν υπάρχει νομισματική ισορροπία, λες το γεν είναι καλό, το ευρώ είναι καλό, αλλά όταν είσαι αντιμέτωπος με κρίση, θα αναζητήσεις ως επενδυτής το καλύτερο, στην περίπτωση αυτή το δολάριο.
1429024 Κατά συνέπεια και μέσα στο ΠΑΣΟΚ και έξω από το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτές όλες οι αναζητήσεις και οι διεργασίες, προκειμένου να σπάσουν όλα τα καλούπια που σήμερα κρατάνε αγκυλωμένη και καθηλωμένη τη χώρα».
1417610 Για δική σας ενημέρωση, εκτός από ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ (και άρα κατά τη συγκλονιστική σας άποψη δεν διαθέτω το δικαίωμα να έχω αντιεξουσιαστικό λόγο) ασχολούμαι πολύ και με το Internet, και κάνω αναζητήσεις με τον γνωστό Internet Explorer 5.0 του Bill Gates, του γνωστού πράκτορα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού...
1429611 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ξεχωριστή συγκέντρωση «κρίθηκε απαραίτητη για την καταγγελία του συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής που υπονομεύει την αυτονομία, την ταξική ενότητα και τις αγωνιστικές αναζητήσεις και διαθέσεις των εργαζομένων».
1429653 Μη με αναζητήσεις, θ' αυτοκτονήσω».
1385427 Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η δημιουργία των ομάδων δεν προέκυψε τόσο από λογοτεχνικές αναζητήσεις, όσο από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
1285978 Αργά το βράδυ της Παρασκευής και αφού όλες οι αναζητήσεις των γονιών του μικρού απέβησαν άκαρπες, ειδοποίησαν την Αστυνομία.
1521730 Στην αναζήτηση αυτή ενός «ιδανικού έρωτα» μια μοναχική γυναίκα, η Άντζελα (μια όλο δύναμη και πάθος ερμηνεία από τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι), αντιμετωπίζει τις φοβίες της μέσα από την καθημερινή επαφή της με ψυχιάτρους, ασταθείς συναισθηματικά φίλους και μια καταπιεστική μητέρα, πιστεύοντας στα σημεία, τους αριθμούς και την τύχη.
193036 Σήμερα η συμπεριφορά των μεγάλων κομμάτων στρέφει τις αναζητήσεις ενός μεγάλου μέρους του κόσμου στα λεγόμενα μικρά κόμματα.
291268 Είναι αναζητήσεις για επιβεβαίωση του "εγώ", ανιχνεύσεις των ορίων αντοχής και ανεκτικότητας των γονέων, των δασκάλων, των προσώπων κύρους και της κοινωνίας γενικά.
1455522 Γιατί χωρίς την εργασία του καθενός από εμάς, από αυτούς που κάνουν τα συγκεκριμένα μέχρι αυτούς που κάνουν τις θεωρητικές αναζητήσεις και αναλύσεις, αυτό το αποτέλεσμα δεν θα ήταν δυνατόν».
1468704 Πήγε μετά σε υπεύθυνη ειδικών τηλεοπτικών εκπομπών για αναζητήσεις και έδωσε φωτογραφία για αναγγελία, αποφεύγοντας να εκτεθεί σε εκπομπή.
1509169 Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι αυτή η επιθυμία συνήθως βασίζεται σε επιφανειακές, εύκολες αναζητήσεις: να γίνω, να έχω λεφτά, να κάνω τηλεόραση κι με ένα σίριαλ να με μάθει ο κόσμος, να γίνω σταρ και εξώφυλλο στο...
1495618 Σήμερα, στην εποχή των πυρηνικών, του Ιντερνετ και της διαφήμισης, οι αναζητήσεις των περισσότερων σύγχρονων καλλιτεχνών μπορεί να μην άπτονται της θρησκείας.
62781 Στη δεκαετία του '70 οι αναζητήσεις του προσέκρουσαν στις αντιστάσεις της κομματικής ορθοδοξίας.
1461436 Ο Τρίερ εγκαταλείπει τις πρωτοποριακές, καλλιτεχνικές του αναζητήσεις («Το στοιχείο του εγκλήματος», «Europa») αλλά και τον με λεπτομέρεια οργανωμένο μελοδραματισμό («Δαμάζοντας τα κύματα») για ν' «ανακαλύψει» ένα νατουραλισμό (φυσικό φωτισμό, αυτοσχεδιασμό, κλπ.) που όμως δεν έχει καμιά ουσιαστική πρωτοτυπία (τον έχουμε δει παλιότερα με τον ιταλικό νεορεαλισμό, το αγγλικό φρι - σίνεμα και το γαλλικό σινεμά - ντιρέκτ).
1506424 Το διάστημα αυτό δεν ήταν αρκετό για να καταχωριστεί στη λίστα των κλεμμένων και να αρχίσουν οι αστυνομικές αναζητήσεις, που ούτως ή άλλως είναι αραιές, εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.
1525929 Τα κυριότερα προβλήματα που παρουσίασε η Εθνική μας, η οποία ζόρισε τους «πλάβι» στα πρώτα 13 (στο 20-12 έφτασε το προβάδισμά της) αλλά δεν κράτησε τον ίδιο ρυθμό όταν βγήκε ο Κορωνιός από το γήπεδο, έχουν να κάνουν με τις επιθετικές της αναζητήσεις.
1560801 Θα ήταν παράδοξο να μην υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αναζητήσεις, ακόμη και αναμετρήσεις γι' αυτές τις απόψεις.
1571146 Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι ο Λευτέρης Βογιατζής έχει ένα πιστό κοινό, που είναι ανοιχτό στις αισθητικές αναζητήσεις και δεν έχει προκαταλήψεις για τον τρόπο παρουσίασης του αρχαίου δράματος.
1617189 Στην ουσία, αυτές οι πολιτικές-τηλεοπτικές αναζητήσεις περί της «αληθείας» έχουν ως προϋπόθεση την ύπαρξη ενός πραγματικά ακίνητου χώρου όπου ό,τι αναπτύσσεται έχει μια παγιωμένη σταθερότητα.
1549148 Χωρίς να θίγουν ευαίσθητα θέματα, οι δύο πλευρές εκφράζουν τη θέληση να εξακολουθήσουν τις κοινές αναζητήσεις τους για συνεργασία.
1611193 Την πρωτοβουλία για την απόδοση της Μήδειας με σύγχρονο τρόπο (με επίκεντρο τη γυναίκα και τις αναζητήσεις της για ανεξαρτησία από την ανδρική εξουσία, τον έρωτα, τη μητρότητα, τον προβληματισμό για τις σχέσεις ανάμεσα στα μικτής εθνικότητας ζευγάρια), είχε η ηθοποιός Αναστασία Πολίτη.
1537017 Πολλές αναζητήσεις σε βάσεις δεδομένων βρήκαν ελάχιστες αναφορές, καμία στον εθνικό Τύπο και τα μεγαλύτερα περιοδικά.
1650319 Και όχι στις μάταιες αναζητήσεις για μια θολή και συμβιβασμένη κεντροαριστερά, όπως από καιρό έχουν κάνει, αλλού με μεγαλύτερη αλλού με μικρότερη επιτυχία, οι συνεργαζόμενες με τον ΣΥΝ αριστερές ριζοσπαστικές και οικολογικές δυνάμεις της Ευρώπης.
1589911 Ένα χρόνο μετά το θάνατό της παραμένει η ομορφιά και η δύναμη του έργου της, οι «ζωγραφικές» αναζητήσεις της στα όρια μιας ρεαλιστικής τέχνης, να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
1648940 ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕς ενότητες που εμπεριέχονται στους δύο τόμους της «Απαρχής», γραμμένες από διαφορετικούς ειδικούς επιστήμονες, ξεκινάνε από τη δημογραφία, την αγροτική οικονομία και τη μισθωτή εργασία, περνάνε στη βιομηχανία, στις πόλεις, στην αρχιτεκτονική και στη «μπελ επόκ του κεφαλαίου» και φτάνουν ως τις λογοτεχνικές αναζητήσεις, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό.
1651888 Είναι ώρα τώρα για φιλοσοφικά ερωτήματα και ιστορικές αναζητήσεις;
1634772 Ο Ντεσάν συνέχισε αυτές τις αναζητήσεις.
1728277 Κάθε Ευρωπαϊκή Εταιρεία που έχει αναπτύξει ή θέλει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία στους προαναφερόμενους τομείς μπορεί να προωθήσει διεθνώς τις προσφορές ή αναζητήσεις της μέσω της διημερίδας μεταφοράς τεχνολογίας.
1728278 Οι τεχνολογικές προσφορές και αναζητήσεις θα περιλαμβάνονται σε on-line κατάλογο, που θα προωθηθεί σε ευρωπαϊκές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τους 68 κόμβους του δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας (30 ευρωπαϊκές χώρες συνολικά).
1722129 «Οι φοιτητικές εκλογές, αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης, πρέπει να γίνουν η αφορμή για μια νέα αφετηρία του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, το οποίο μπορεί να αποκτήσει ξανά τη χαμένη αξιοπιστία του και να ανταποκριθεί μέσα από σύγχρονες, αποτελεσματικές και συλλογικές λειτουργίες στις σημερινές ανάγκες και αναζητήσεις των νέων.
1678882 Οι καταγγελίες των γονέων τεσσάρων ανήλικων από την περιοχή της Καλλιθέας ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η Αστυνομία αναζητήσεις που θα την οδηγούσαν στη σύλληψη του ανθρώπου που, σύμφωνα με αυτές, ασελγούσε εις βάρος των μικρών αγοριών.
1681239 Για τους περισσότερους φίλους του «τριφυλλιού», οι αναζητήσεις του Ομπράντοβιτς είναι μάλλον... ψιλά γράμματα!
1728415 Οι εταιρείες του τομέα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ημερίδα καλούνται να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα για τεχνολογικές προσφορές και αναζητήσεις, που διατίθενται στις ιστοσελίδες του HIRC (http://www.hirc.gr), και να τα αποστείλουν στην παρακάτω διεύθυνση.
1728386 Η βάση δεδομένων των IRCs περιέχει περίπου 1700 προσφορές και αναζητήσεις τεχνολογιών (συνεχής ενημέρωση απ'όλη την Ευρώπη), στην οποία προστίθενται περίπου 200 νέες εγγραφές κάθε μήνα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την τακτική και στοχευμένη διάχυσή τους στις επιχειρήσεις, των οποίων τα ενδιαφέροντα συχνά αλλάζουν ανάλογα με τις προτεραιότητές τους.
1728513 Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από τις επαφές στο πλαίσιο της διημερίδας, οι εταιρείες και οι φορείς που έλαβαν μέρος στην επιχειρηματική αποστολή του HIRC, είχαν τη δυνατότητα να συμπεριλάβουν τις τεχνολογικές προσφορές και αναζητήσεις τους σε on-line κατάλογο, ο οποίος προωθήθηκε σε ευρωπαϊκές εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τους εξήντα οκτώ (68) κόμβους του δικτύου των Κέντρων Αναδιανομής Καινοτομίας σε τριάντα ευρωπαϊκές χώρες.
1727887 Στη Διημερίδα παρουσιάστηκαν περισσότερες από τριακόσιες είκοσι τεχνολογικές προσφορές και αναζητήσεις οι οποίες συγκεντρώθηκαν από τα Κέντρα Αναδιανομής Καινοτομίας που συμμετείχαν.
1728383 Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας (HIRC) προσφέρει στους πελάτες του μία νέα υπηρεσία αυτόματης πληροφόρησης για νέες τεχνολογικές προσφορές και αναζητήσεις (Automatic Matching Tool).
1607980 Τουλάχιστον στην Ευρώπη υπάρχουν φωνές, υπάρχουν συγκρούσεις, υπάρχουν αναζητήσεις, περιορισμένες έστω, που μπορεί κάποια στιγμή να οδηγήσουν σε μια νέα σύνθεση σ' ένα νέο πολιτικό λόγο.
58013 Επειδή έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος ευρύτατος, θεωρητικών προσεγγίσεων και αναζητήσεων για θέματα κομματικά εν όψει του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σκεφθούμε - και ας μη μας διαφεύγει αυτό - ότι υπάρχουν δίπλα σ' αυτές τις θεωρητικές αναζητήσεις, οι πρακτικές ανάγκες της καθημερινότητας.
1319000 H εξέλιξη αυτή, ευνόητη μετά την τραγική αποτυχία της δεκαετίας του '80 και την κατάρρευση του σοσιαλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε στην ενίσχυση παραδοσιακών αξιών, όπως η οικογένεια, η πατρίδα, η θρησκεία, ο σεβασμός στο νόμο και την τάξη κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα, ιδίως στις νεότερες ηλικίες, επικράτησε μια προσέγγιση περισσότερο ατομοκεντρική, με έμφαση στην προσωπική (όχι ατομική) ελευθερία και την πλήρη σχεδόν κυριαρχία του ατομικού επί του συλλογικού στις αναζητήσεις και δραστηριότητες των νέων ανθρώπων.
1480957 Οι άνθρωποι των τεχνών και του πνεύματος έχουν αναζητήσεις και αγωνίες και οφείλουν κάθε φορά να τις εκφράζουν είτε ατομικά είτε συλλογικά με το δικό τους τρόπο.
184016 Μόνο με το συνδυασμό, τη γνώση και τις αισθήσεις των αναγκών, των επιθυμιών, των αγωνιών και των αναζητήσεων των Ελλήνων.
184061 Δεύτερο, πιστεύω ότι υπάρχει μια μετατόπιση των προτύπων, των αξιών και των αναζητήσεων των Ελλήνων πολιτών, που συνδέονται και με μια στάση ζωής.
1540060 Το μισό των πάλαι πότε Στέρεο Νόβα στις προσωπικές του ηχητικές αναζητήσεις.
289898 Αντίθετα, για τον καλλιεργημένο ο κόσμος υπάρχει διαρκώς ως ερώτημα είναι ένα πεδίο αναζητήσεων.
1728973 Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές συναντήσεις και να προωθήσουν αναζητήσεις συνεργασίας είχαν οι ελληνικοί φορείς που συμμετείχαν στην επιχειρηματική αποστολή στην έκθεση European Seafood στις Βρυξέλλες (23-25 Απριλίου).
1728980 Τα αποτελέσματα από ελληνικής πλευράς κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς, πέρα από τις ενδιαφέρουσες επαφές που πραγματοποίησαν τα μέλη της αποστολής, προωθήθηκαν δεκαέξι (16) αναζητήσεις συνεργασίας, από αυτές οι εννέα (9) αφορούσαν 9 τεχνολογικές προσφορές και οι επτά (7) τεχνολογικές αναζητήσεις.
123182 Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνου είναι ένας θεσμός ζωντανός και ανοιχτός στα κελεύσματα των σύγχρονων εικαστικών αναζητήσεων.
321891 Στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων του Ρέγκου και του Πεντζίκη κινούνται και οι προσπάθειες του Νίκου Φωτάκι (Ρέθυμνο 1904-1959) ενός ζωγράφου έντονα επηρεασμένου από το γαλλικό φωβισμό, ο οποίος όμως έμεινε για μικρό σχετικά διάστημα στη Θεσσαλονίκη.
349078 Το καταστάλαγμα όχι μόνο της δικής του προσωπικής πείρας, αλλά και των ως τότε αναζητήσεων και επιτεύξεων.
438863 Η (καλή) αρχή έγινε το Σάββατο στον Βύρωνα και χθες σειρά είχε η Παναχαϊκή να πληρώσει τα... σπασμένα μιας περιόδου δύσκολης, κρίσιμης... αναζητήσεων.
569706 Κι εκεί θα « κλείσει » ο κύκλος των αναζητήσεων του Ολυμπιακού.
312791 Οι αρχηγοί των καραβανιών, γράφει ο Τηλέμαχος Κατσουγιάννης, "οι πρωτόγονοι εκείνοι αγωγιάται, εξελίχθησαν εις επιχειρηματίας και υπήρξαν αναμφισβητήτως οι πρωτοπόροι, οι οποίοι διάνοιξαν νέας οδούς και νέους ορίζοντας εμπορικών αναζητήσεων εις την εν αναπτύξει ευρισκομένην τότε αστικήν τάξιν.
308538 Τέλος, στο χώρο των αναζητήσεων ανήκουν η Μακρινή Ανατολή και η Αφρική.
589209 Η αποκάλυψη των ιδεολογικών αναζητήσεων του κ. Παπαντωνίου στη « δεξιά » προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
145530 Περιλαμβάνει μερικούς ιστορικούς καλλιτέχνες των νεοντανταϊστικών αναζητήσεων, αλλά και καλή ζωγραφική όπως έργα των Χάρινγκ, Μπασκιά, Γουίλιαμς (πρόσφατα είδαμε την έκθεσή της και στην γκαλερί Μπερνιέ), Μπέρντεν κι ένα αριστουργηματικό έργο, τη Διάλεξη, του Οπενχάιμ.
700478 Φταίει η οργανωτική δομή του κόμματος, φταίνε οι νέες του αναζητήσεις που είναι μακράν των αναζητήσεων των πολιτών, φταίει η οικονομική πολιτική;
739293 Χαμένοι μέσα σε "ωκεανό" υπαρξιακών και άλλων αναζητήσεων, ψάχνουν και "ψάχνονται".
199794 Η πρώτη - για την οποία πολλά έχουν ήδη γραφτεί - είναι η έκθεση η Τέχνη στα τέλη του 20ού αιώνα, με τις επιλογές από το Μουσείο Γουίτνι της Νέας Υόρκης και με έργα πειραματισμών και αναζητήσεων του καινούργιου στην Τέχνη, έχει εγκαινιαστεί ήδη από τον Ιούνιο και θα διαρκέσει ως τις 30 του μήνα.
306491 Το μοντέλο που προτείνεται εδώ υπονοεί ότι η κατεύθυνση όλων των αφηγηματικών αναζητήσεων σχετικά με τον κινηματογράφο είναι ορθολογιστική, επαγωγική και σημειωτική στη φύση της, από τη στιγμή που αυτές οι γενικές προσεγγίσεις υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός τέτοιου μοντέλου.
1537747 Αναφερόμενος στις κινηματογραφικές αναζητήσεις της δεκαετίας του '60 επισημαίνει ότι αρκετοί άνθρωποι πίστευαν τότε ότι το σινεμά αποτελούσε μέσον κοινωνικής επανάστασης.
1728384 Στόχος η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και η αναζήτηση νέων αγορών για την αξιοποίηση των τεχνολογιών τους.
581744 Όλα τα άλλα, όπως οι εμπνευσμένοι διάλογοι κεντροαριστερών αναζητήσεων, έστω και με τον Θ. Πάγκαλο να δίνει το δικό του περιεχόμενο εκτοξεύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς σ' αυτούς που υποτίθεται ότι θα ήθελε για εταίρους, θα είχαν νόημα, αν προσανατολίζονταν πρωτίστως σε λύσεις για τέτοια προβλήματα κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας.
648583 Η δημοκρατία και οι θεσμοί της, η εμβάθυνσή της και η διεύρυνσή της, οι κίνδυνοι που την απειλούν, όπως επίσης η Ευρώπη και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν τα κύρια στοιχεία των αναζητήσεων των ομιλητών στη χθεσινή πρώτη ημέρα της διεθνούς "Συνάντηση των Αθηνών '97", που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
806288 Η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης και η Συνθήκη του Μάαστριχτ τίθενται από τον συγγραφέα στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς και στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωρητικών αναζητήσεων και του προβληματισμού για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
877533 Η διαδικασία της πολιτικής ενοποίησης και η Συνθήκη του Μάαστριχτ τίθενται από τον συγγραφέα στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης καθώς και στο ευρύτερο πλαίσιο των θεωρητικών αναζητήσεων και του προβληματισμού για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
907067 ΕΝΑΣ τέτοιος χάρτης δεν μπορεί παρά να είναι το έργο διεπιστημονικών αναζητήσεων, προβλέψεων και μετρήσεων από επιστήμονες, τεχνικούς και κοινωνικούς στοχαστές.
939818 Μόλις επισημοποιηθούν τα στοιχεία θα έχουμε ασφαλώς συνέχεια στο θέμα, έστω και μέσω των αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
991709 Το IQ! είναι μία γρήγορη μέθοδος ανεύρεσης των αναζητήσεων του χρήστη και είναι ενσωματωμένο στο QBE.
1077985 Κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν στη διαμόρφωση διαφορετικών μεθόδων και αναζητήσεων από αρχαιολόγο σε αρχαιολόγο είναι τα ενδιαφέροντα του κάθε επιστήμονα, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, το μορφωτικό και εκπαιδευτικό παρελθόν του, κλπ.
1088506 Στις επισκέψεις του στο Παρίσι, κρατώντας απόσταση από τον πατέρα του και από τους μέντορες της παιδικής του ηλικίας, στράφηκε γρήγορα σε μια ζωή σεξουαλικών αναζητήσεων.
740957 Αγάπη που μεταφράζεται σε 1.500 έργα σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών, σε μια μακρά πορεία αισθητικών αναζητήσεων και κυρίως σε μια ιδιαίτερη σχέση που ο συλλέκτης αναπτύσσει με τους καλλιτέχνες.
1160590 Πιστεύω ότι η κρίση ταυτότητας που αντιμετωπίζουν τα δεξιά και συντηρητικά κόμματα σήμερα οφείλεται στο ότι έχουν εισέλθει σε μια νέα φάση αναζητήσεων και προσαρμογής στα σημερινά δεδομένα.
1151938 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο νέο διεθνές περιβάλλον και στις ταχύτατες αλλαγές που αυτό επιβάλλει, για να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι «κόμμα συνεχών αναζητήσεων» και «ν' ανοίγει νέους δρόμους».
1271379 Το σίδερο και το τσιμέντο το συναντήσαμε αργότερα στο υπόγειο του Εθνικού Θεάτρου και στο νέο χώρο της Πειραματικής Σκηνής («Άδειος χώρος») που διαμορφώθηκε με μεράκι, είναι αλήθεια, για τις ανάγκες των θεατρικών αναζητήσεων.
1256686 Ποιους και πώς να εμπνεύσει ο Ν. Κωνσταντόπουλος με τις ασκήσεις ισορροπίας που επιχειρεί μεταξύ ενός γενικόλογου καταγγελτικού λόγου και των αμήχανων αναζητήσεων για μια άλλη πολιτική;
1558323 Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αθηνών, από το 1995 μέχρι και το 1998 εξαφανίστηκαν 1.448 παιδιά, από τα οποία τα περισσότερα επέστρεψαν οικειοθελώς ή αναγκάστηκαν να ξαναγυρίσουν, όταν εντοπίστηκαν από την αστυνομία.
1558336 Σύμφωνα με το Τμήμα Αναζητήσεων, το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών εγκαταλείπουν την εστία τους για διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, ενώ ένα 15% παραμένει μακριά από το σπίτι για περισσότερους από 2 μήνες.
611911 Όμως, οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης της Οικονομίας, κυρίως στον αγροτικό τομέα ή στην εισαγωγή των κανόνων του ελεύθερου εμπορίου, θα είναι δυσάρεστες για τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς αγρότες που θα τις υποστούν αναπόφευκτα ". - Γιατί το μέλλον του εθνικού κράτους συζητείται ως ένα από τα κορυφαία θέματα των ιδεολογικών αναζητήσεων της Κεντροαριστεράς;
1728980 Τα αποτελέσματα από ελληνικής πλευράς κρίνονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς, πέρα από τις ενδιαφέρουσες επαφές που πραγματοποίησαν τα μέλη της αποστολής, προωθήθηκαν δεκαέξι (16) αναζητήσεις συνεργασίας, από αυτές οι εννέα (9) αφορούσαν 9 τεχνολογικές προσφορές και οι επτά (7) τεχνολογικές αναζητήσεις.
1307502 Παίζουν ρόλο οι επιλογές σου και το πόσο αποφασισμένος είσαι να κρατηθείς, να οριοθετήσεις την πορεία σου μέσα σε πλαίσια αναζητήσεων αισθητικής.
764442 Ο Φρανκ Ζάπα παραμένει στις επάλξεις των μουσικών και κοινωνικών αναζητήσεων, παρά τον καρκίνο του προστάτη που τον έπληξε προσφάτως.
773806 Το "ευ ζην" βρίσκεται στο επίκεντρο των αναζητήσεων του καθηγητή Dworkin, ο οποίος άλλωστε στο τελευταίο βιβλίο του υπερασπιζόταν ακριβώς το δικαίωμα του ατόμου να ζει με αξιοπρέπεια και όσο το δυνατόν καλύτερα τη ζωή του.
1750531 Ο Αβδεναγώ κρατούσε την κανάτα μακριά από την ακτίνα δράσης του, σε μια κρυψώνα που, παρά τις αναζητήσεις του, ουδέποτε κατάφερε να ανακαλύψει, και μόνο όταν του το πρόσφερε, συνήθως την ώρα του δείπνου, μπορούσε να το πιει και να πετύχει την πολυπόθητη ξεκούραση.
1617778 Με όλες τις χώρες της Βαλκανικής να στριμώχνονται στην ουρά για να περάσουν κάποτε την πύλη της Ευρώπης και τελευταία στον κατάλογο την Τουρκία, η ατμόσφαιρα έντασης, συγκρούσεων, διεκδικήσεων και εθνικών εξάρσεων δίνει τη θέση της σε πολιτικές ύφεσης και «πολιτισμένων» αναζητήσεων πολιτικών λύσεων.
1728982 Ο κατάλογος των τεχνολογικών προσφορών και αναζητήσεων που προωθήθηκαν από το Δίκτυο των IRCs στη Seafood διατίθεται στις ιστοσελίδες του Ελληνικού Κέντρου Αναδιανομής Καινοτομίας.
1728405 Το Ελληνικό Κέντρο Αναδιανομής Καινοτομίας θα διοργανώσει προκαθορισμένες διμερείς συναντήσεις μεταξύ εταιρειών / φορέων, βάσει των τεχνολογικών προσφορών ή/και αναζητήσεων που θα υποβληθούν.
1751810 Ο Αβδεναγώ κρατούσε την κανάτα μακριά από την ακτίνα δράσης του, σε μια κρυψώνα που, παρά τις αναζητήσεις του, ουδέποτε κατάφερε να ανακαλύψει, και μόνο όταν του το πρόσφερε, συνήθως την ώρα του δείπνου, μπορούσε να το πιει και να πετύχει την πολυπόθητη ξεκούραση.
231154 Η εφαρμογή του συστήματος αυτού θα συντελέσει στην ταχύτατη ενεργοποίηση του μηχανισμού αναζητήσεως ευθυνών προς αποκατάσταση της εκάστοτε προκαλουμένης ζημίας.
1569020 Έχει περάσει όμως και παρά πολύ καιρός από τότε που τα φυσικά φαινόμενα αντιμετωπίζονταν με δέος, που προκαλούσαν εκρήξεις μεταφυσικών αναζητήσεων.
537108 Είναι όμως παραδεκτή σαν ενδεχόμενη κατάληξη μιας σοβαρής διμερούς αναζητήσεως.
231339 Επιβάλλεται, συνεπώς, μελέτη του προβλήματος, εκπόνηση και εφαρμογή ενιαίου, για όλες τις δημόσιες πολιτικές υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ., συστήματος παρακολουθήσεως, των παγίων υλικών και η θεσμοθέτηση διαδικασίας αναζητήσεως και καταλογισμού ευθυνών, σε περίπτωση αδικαιολόγητων απωλειών, φθορών ή ζημιών.
333297 Πολιτικής, με την εξάλειψη ή τον περιορισμό του κινδύνου ανατροπής εκ των υστέρων, των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων (ενισχύσεων, επιδοτήσεων, παρεμβάσεων κ.λπ.) και αναζητήσεως από το FEOGA μέσω απορρίψεων ή καταλογισμών σημαντικού μέρους των σχετικών ποσών, η ανάκτηση των οποίων από τους αχρεωστήτως λαβόντες έως τώρα, έχει αποδειχθεί αδύνατη.
258188 Βλ. για παράδειγμα την υπόθ. 382/1987 Buet, απόφ. της 16 Μαίου 1989, όπου θεωρήθηκε ότι η γαλλική απαγόρευση αναζητήσεως πελατών εκτός του εμπορικού καταστήματος προς πώληση διδακτικού υλικού ήταν σύμφωνη με την Οδηγία του Συμβουλίου της 20 Δεκεμβρίου 1985 για την προστασία των καταναλωτών κατά τη σύναψη συμβάσεων εκτός εμπορικού καταστήματος, ΕΕ L 372, σελ. 31, και συγκεκριμένα με το άρθρο 8 της Οδηγίας που επέτρεπε την εξασφάλιση μείζονος βαθμού προστασίας στους καταναλωτές από τα Κράτη μέλη.
975131 Αποφυγή αναζητήσεως λύσεων.
1674893 Τα σπασμένα των επιθετικών αναζητήσεων του «τριφυλλιού» πλήρωσε η άμοιρη ευθυνών Καλαμάτα, που αρνήθηκε για λόγους αρχής να ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή όσων επισκέπτονται το Ολυμπιακό Στάδιο: δηλαδή όλοι πίσω, άμυνα μέχρις εσχάτων στο μισό γήπεδο και ό,τι βγει.
1421188 Τέλος, η αναγνώριση αμφιβόλων τίτλων σπουδών, από πανεπιστήμια ευκαιρίας, με το παρωχημένο πια σύστημα του ΔΙΚΑΤΣΑ και τον άπειρο αριθμό εξετάσεων (και πιέσεων) που μπορεί ένας υποψήφιος να δώσει μέχρι να «περάσει», αυξάνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των απαιδεύτων πτυχιούχων και δημιουργεί περαιτέρω δυσκολίες αναζητήσεως επαγγελματικών διεξόδων.
1182942 Και είναι βαθύτατα θλιβερόν, ότι η στοιχειώδης αυτή αλήθεια παραγνωρίζεται από καθηγητάς του Πανεπιστημίου, και μάλιστα της Φιλοσοφικής Σχολής, όπου κατ' εξοχήν έπρεπε να καλλιεργείται "η φιλία της Σοφίας'', η αναζήτησις, η ελευθερία της επιστημονικής σκέψεως».
538854 Τοσούτον μάλλον, καθ' όσον, η αναζήτησις των ευθυνών υπό τας παρούσας συνθήκας θ' απετελέση επικίνδυνον βυζαντινολογίαν.
1632157 Όσο αυθαίρετη και μεροληπτική κι αν είναι σε παγκόσμια κλίμακα μια ιστορική περιοδολόγηση, που έχει ως βάση την ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή μιας από τις θρησκείες που έχουν επικρατήσει στον κόσμο, μπορούμε συμβατικά να χρησιμοποιήσουμε αυτή την περιοδολόγηση για να συγκρίνουμε και ν' αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της δράσης των ανθρώπων, στο πλαίσιο μιας ορισμένης ιστορικής εξέλιξης, όπου εγγράφονται οι συγκρούσεις, αλλά και οι αλληλεπιδράσεις μέσω των πολιτιστικών δημιουργημάτων και των πνευματικών αναζητήσεων.
779953 Μετά από έξι δίσκους ηλεκτρονικών αναζητήσεων και πειραματισμών, που τους έκαναν ιδιαίτερα αγαπητούς και στους συνειδητοποιημένους τεχνοκράτες, οι NewOrder κυκλοφόρησαν φέτος το "Republic" (11 τραγούδια, διάρκεια 47: 45), έναν δίσκο που γράφτηκε ενώ η δισκογραφική τους εταιρεία Factory κατέρρεε.
1332739 Βεβαίως, από την «επαναστατική» εκείνη περίοδο τώρα έχει μείνει μόνο η «θεματική βομβιδίων» στην αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης, και από το σοσιαλισμό, το λεγόμενο «κοινωνικό πρόσωπο», που κι αυτό το ψάχνουν παράλληλα με τις κεντροαριστερές αναζητήσεις τους...
1717758 Κοινός τόπος των αναζητήσεων, η παρουσία της «εκσυγχρονιστικής δεξιάς» εν όψει των εκλογών.
1328362 Ύστερα από πολύμηνες αναζητήσεις ο Χαΐτας συνελήφθη τυχαία για τροχονομική παράβαση στη Δράμα και οδηγήθηκε στην Αθήνα, στις αρχές του περασμένου Μαΐου.
1330728 H συμμετοχή τους στο πείραμα τους δίνει χαρά, ενώ παράλληλα διευρύνει τους πνευματικούς τους ορίζοντες, τις αναζητήσεις και την ονειροπόλα διάθεση της εφηβείας.
1717752 Η προσπάθεια του Στ. Μάνου να προσελκύσει στους «Φιλελεύθερους» τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων της Ν.Δ., συνέπεσε με το κλίμα προβληματισμού και αναζητήσεων των υπολοίπων συνδαιτυμόνων.
783174 Σταυροδρόμι των πολιτικών, πολιτιστικών αλλά και ερωτικών αναζητήσεων του πρέσβη των ΗΠΑ και μετέπειτα προέδρου, του Τόμας Τζέφερσον, το εκρηκτικό παριζιάνικο κλίμα του 1789 και η παρακμιακή ατμόσφαιρα των Βερσαλλιών.
788449 Την αργή αλλά σταθερή περίοδο αναγνώρισης και αποδοχής του έργου του (1890-1900) ως τα τελευταία μεγαλεπήβολα έργα (1900-1906) που παρουσιάζονται σε δύο θεματικές ενότητες στην έκθεση: τις παραλλαγές "του όρους της Αγίας Βικτωρίας" και τις δύο από τις τρεις παραλλαγές των μνημειωδών "Μεγάλων Λουομένων", όπου συνοψίζονται εμπειρίες μακρόχρονων και επώδυνων αναζητήσεων, το έργο του Cezanne σαν ενιαίο και αδιάσπαστο σύνολο αποτελεί κεφάλαιο αισθητικής απόλαυσης και παιδείας ουμανισμού, που παρά τις ογκώδεις ιστορικές έρευνες και εμπεριστατωμένες αναλύσεις δεν έχασε τίποτα από το αρχικό του μυστήριο.
1563257 Όπως είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, η Ελλάδα οφείλει να μην εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο σε παραπέρα κλιμάκωση όλων αυτών των διαδικασιών και να ενισχύσει με δικές της πρωτοβουλίες όλες τις διαδικασίες για την αναζήτηση πολιτικής λύσης «Είναι γνωστό και δεν πρέπει κανείς να το κρύβει ότι η Ελλάδα είναι σε δυσχερή θέση και πιέζεται.
1563259 Παράλληλα διατύπωσε τρεις συγκεκριμένες απόψεις του ΣΥΝ: α) Η Ελλάδα να αρνηθεί οποιαδήποτε απόφαση για κλιμάκωση του πολέμου και να πει όχι στις χερσαίες επιχειρήσεις, γιατί αυτή η κλιμάκωση θα είναι καταστροφική για όλα τα Βαλκάνια, για την Ευρώπη, για όλο τον κόσμο, β) η Ελλάδα να αρνηθεί να δώσει διευκολύνσεις και να επιτρέψει τη διέλευση στρατευμάτων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που προωθηθούν σχέδια εμπλοκής χερσαίων δυνάμεων και γ) η Ελλάδα να ενισχύσει πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες για την αναζήτηση της ειρήνης, να πάρει πρωτοβουλίες ενισχύοντας και πρωτοβουλίες άλλων στα Βαλκάνια.
1563865 Μια καλοκαιρινή νεροποντή έπνιξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για την αναζήτηση ευθυνών.
1347936 Επετειακές υπαρξιακές αναζητήσεις του φθινοπώρου.
1565669 Πράγματι, όπως διαπιστώνεται από τις δηλώσεις και άλλων Ευρωπαίων υπουργών, στη χθεσινή ΝΑΤΟϊκή σύνοδο υπήρξαν κάποιες «αναλαμπές» για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης.
1564754 Ταυτοχρόνως, αναγνωρίζεται και ο ρόλος της Ρωσίας ως καταλύτη για την αναζήτηση λύσης.
1565665 Υποστηρίχθηκαν θέσεις για την αναζήτηση διπλωματικών λύσεων.
1568995 Οι δηλώσεις στην Ουάσιγκτον για τη δέσμευση της αμερικανικής πολιτικής σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό δεν είναι κενές περιεχομένου, καθώς αυτό προστάζουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
1563628 Μετράει, τελικά, περισσότερο από την ανθρώπινη αξία η καταρρακωμένη αξιοπιστία μιας συμμαχίας, που από αμυντική έγινε επιθετική και δρα παράνομα, όπως αποδεικνύεται από την εμμονή στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και το κυνικό διπλωματικό παζάρι για την αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης.
1632507 Ο σημαντικός Σέρβος σκηνοθέτης Σερτζιάν Καράνοβιτς, που το φεστιβάλ τον τιμά με αφιέρωμα, τρέμει την έξοδο των ταλαντούχων σκηνοθετών από την πατρίδα του σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.
1569719 Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, έχοντας κατασταλάξει για το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας προχωρά στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή προσφέροντας ποσοστό 10% από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.
1569436 «Φαίνεται να τον ενδιαφέρει περισσότερο η αναζήτηση διαδόχου παρά πρωθυπουργού» υποστηρίζει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι ο διορισμός του Β. Πούτιν δεν βασίστηκε τόσο σε συνετούς πολιτικούς υπολογισμούς αλλά μάλλον σε πολιτικούς ελιγμούς που στοχεύουν στη διατήρηση της εξουσίας.
1568162 Στην αναζήτηση των 180 ψήφων που εκλέγουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή άνοιξη αναμένεται να επιδοθεί μετά τις διακοπές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας προκαταβολικά ότι το εγχείρημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.
1572700 Οι περίπου 800.000 φορολογούμενοι των κατηγοριών αυτών φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα όχι μόνο κατά τη συμπλήρωση του νέου εντύπου (σ.σ. έχει αλλάξει ριζικά), αλλά και κατά την αναζήτηση του ΚΑΔ, λόγω της μεγάλης εξειδίκευσης των επαγγελμάτων και των υπηρεσιών που έχουν γίνει από το υπουργείο Οικονομικών.
1570249 Είναι μια αναζήτηση εσωτερική που αφορά κυρίως το κέρδος της ίδιας της ύπαρξής σου μέσα από το θέατρο.
1574589 Το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα ανακοίνωσε ότι θα σταλεί στην Τουρκία μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 με υγειονομικό υλικό, γιατρούς και ειδικούς στην αναζήτηση ατόμων θαμμένων σε ερείπια.
1576659 Η αναζήτηση ολοένα πιο καινούργιων τρόπων για να ειπωθούν γνωστές αλήθειες περιέχει και μια ματαιοδοξία που κουράζει.
1572096 Οι πόλοι της διαμάχης αυτής απέχουν ελάχιστα μίλια μεταξύ τους, με «πυρά» να εκτοξεύονται μεταξύ Πενταγώνου και Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην αναζήτηση και επίρριψη ευθυνών για την ασάφεια των αμερικανικών στόχων και προσδοκιών και την επιμήκυνση μιας επιχείρησης που αναλογικά έχει αποτύχει να φτάσει κοντά στις αρχικές προβλέψεις, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή, που εγγυώνται βαθύτερη αμερικανική ανάμιξη με ανεπιθύμητες προεκτάσεις.
1567813 Ή η αναζήτηση διοικητικών εξουσιών στις Νέες Χώρες της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι η εξέλιξη των πραγμάτων κατέστησε ιστορικά έωλες κάποιες διοικητικές ρυθμίσεις της παραχωρήσεώς των.
1564324 Η αναζήτηση του νήματος που συνδέει το χτες με το σήμερα είναι επιλογή σας;
1564752 Ο Σρέντερ ουσιαστικά επαναλαμβάνει τις αρχές της συμφωνίας του Ραμπουγέ ως βάση για την αναζήτηση πολιτικής λύσης, με τη βασική διαφορά ότι για την εγκατάσταση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, που θα επιτηρεί την εφαρμογή της συμφωνίας, ζητεί να ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
970262 Οι σοβαρές αναζητήσεις του στη σύνθεση και η αφιέρωσή του στις μουσικές παραδόσεις των λαών προβάλλουν ένα ολοκληρωμένο έργο στις ηχογραφημένες του δουλειές αλλά ιδιαίτερα στις ζωντανές του εμφανίσεις.
1581010 Η δραστηριοποίηση και η αναζήτηση νέων διαδικασιών συμμετοχής όλων των παραγόντων της σχολικής ζωής στην εσωτερική αξιολόγηση.
1573279 Ο προκάτοχός μου στο υπουργείο, ο κ. Βενιζέλος, δεσμεύθηκε ότι τον προσεχή Μάιο, θα έχει ολοκληρωθεί η προώθηση του νέου νόμου, τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις και το Σεπτέμβριο, η αναζήτηση επενδυτών που θα αναλάβουν την αυτοχρηματοδότηση των έργων.
1573877 Η μεγάλη αναζήτηση είναι τι σημαίνει να είναι κανείς σοσιαλιστής το 2000.
1582578 Σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στη Γερμανία και τη Ρωσία σχετικά με την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία εμφανίστηκε χθες, αν και η Βόνη δείχνει να κάνει μια τακτική υποχώρηση μετά την προχθεσινή αποτυχία να πείσει τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το ειρηνευτικό σχέδιο που προωθούσε.
1589741 Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες γονείς συνεχίζουν την πυρετώδη αναζήτηση των παιδιών που έχασαν μέσα στον εφιάλτη της προσφυγιάς.
1597211 Στο λιμάνι της Πάτρας η αναζήτηση των δρόμων της ευτυχίας είναι καθημερινή.
1581444 Όπως έγραψε η εφημερίδα «Φόλια» του Σάο Πάουλο, ο Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο βρίσκεται σε αναζήτηση ξένων επενδυτών.
1598312 Σε αγωνιώδη αναζήτηση ατζέντας για το «Γύρο της Χιλιετίας» αναλώθηκε μεγάλο μέρος της δραστηριότητας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων κατά τη χθεσινή, δεύτερη μέρα των εργασιών της συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, καθώς η αποτυχία των τρίμηνων προπαρασκευαστικών συνομιλιών στη Γενεύη οδήγησε στην πραγματοποίηση της συνόδου του Σιάτλ με αγεφύρωτες τις διαφορές.
295709 Ειδικότερα, αρχικά θα παρουσιασθούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης σε γράφους που είναι γνωστοί ως αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους (breadth first search) και αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους (depth first search).
295763 Στη συνέχεια παρουσιάζεται η μέθοδος αναζήτησης με προτεραιότητα βάθους (DFS), που προτάθηκε από τους Hopcroft και Tarjan.
295824 Η πολυπλοκότητα της αναζήτησης με προτεραιότητα πλάτους μπορεί να βρεθεί με τις εξής απλές σκέψεις.
295874 Αξιοποιώντας το σκεπτικό για την εύρεση της πολυπλοκότητας της αναζήτησης με προτεραιότητα βάθους, ο αναγνώστης μπορεί να αποδείξει ότι και για την εύρεση των τεμαχίων η πολυπλοκότητα του αλγορίθμου είναι Ο (max (|V|,|E|)), δηλαδή είναι γραμμική.
297311 Στο Κεφάλαιο 4.4 δόθηκαν οι αλγόριθμοι αναζήτησης με προτεραιότητας βάθους (DFS) και αναζήτησης με προτεραιότητα πλάτους (BFS) που χρησιμεύουν για τη συστηματική επίσκεψη των κόμβων ενός μη κατευθυνόμενου γράφου.
297311 Στο Κεφάλαιο 4.4 δόθηκαν οι αλγόριθμοι αναζήτησης με προτεραιότητας βάθους (DFS) και αναζήτησης με προτεραιότητα πλάτους (BFS) που χρησιμεύουν για τη συστηματική επίσκεψη των κόμβων ενός μη κατευθυνόμενου γράφου.
297371 Ο παραπάνω αλγόριθμος βρίσκει τις συνδεδεμένες συνιστώσες ενός κατευθυνόμενου γράφου με τη βοήθεια μίας στοίβας (όπως εξ άλλου και ο αλγόριθμος για την εύρεση των σημείων άρθρωσης), όπου οι κορυφές ωθούνται καθώς τις επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια της αναζήτησης DFS.
1600216 «Η επιτροπή που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση που στη Σύνοδο Κορυφής ληφθεί απόφαση για την υποψηφιότητα της Τουρκίας, θα συμβάλει στην αναζήτηση επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, με ειρηνικές μεθόδους».
1600419 Οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν το θερμό προσωπικό μεταξύ τους κλίμα και τη στενή συνεργασία των δύο χωρών, που αναπτύχθηκε εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια και μετά την πρόσφατη κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και χαιρέτισαν την επικείμενη επανέναρξη των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ η ρωσική πλευρά επανέλαβε τη σταθερή βούλησή της να συνδράμει με όλες τις δυνατότητές της την αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.
1600772 Αρκούσε να παρατηρήσει κανείς με πόση σχολαστικότητα η Γαλλία και η Γερμανία είχαν επιδοθεί στην κατασκευή των πρώτων αεροπλάνων και των πρώτων τεθωρακισμένων, την ένταση των διπλωματικών επαφών των μεγάλων δυνάμεων στην αναζήτηση συμμάχων-δορυφόρων, για να καταλάβει ότι η Ευρώπη μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πάρει φωτιά.
303297 Είναι από τις πιο συγκροτημένες αισθητικά εφημερίδες, με ταξινομημένη σταθερά την ύλη της, και διακρίνει κανείς σ' αυτήν καθημερινά μια τάση αναζήτησης ευρηματικού τίτλου, στο βαθμό που το θέμα το επιτρέπει.
321082 Ο λογοτεχνικός "παρατηρητής" έχει να επιδείξει αρκετά ήδη τεύχη-αφιερώματα, αλά βρίσκεται ακόμη, νομίζουμε στην περίοδο της αναζήτησης της φυσιογνωμίας του στους χώρους της λογοτεχνίας, της τέχνης, του δοκιμίου και της μελέτης.
297828 Όπως και με την προηγούμενη μέθοδο, τα στρώματα κατασκευάζονται και πάλι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αναζήτησης κατά πλάτος (BFS) με βάση τα χρήσιμα τόξα, δηλαδή τα τόξα a= (v,u), όπου το τόξο a ανήκει στο σύνολο out (v) και ισχύει c (a) & gt; f (a) ή το τόξο a ανήκει στο σύνολο in (v) και ισχύει f (a) & gt; 0.
1582581 «Θα πρέπει να αναζητούνται μόνον ειρηνικά μέσα για την επίλυση της σύγκρουσης και η γερμανική πρόταση για 24ωρη διακοπή των βομβαρδισμών και η αναζήτηση συμβιβασμού αξίζουν προσοχής», είπε ο Ρώσος πρώην πρωθυπουργός.
1541256 Τέλος και ο Αν. Πεπονής δήλωσε αντίθετος στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τη Βουλή και διερωτήθηκε σε τι θα εξυπηρετήσει πλέον η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.
1583206 «...Οφείλει ο κ. Σημίτης να επισημάνει ότι όσο καθυστερούν ο τερματισμός της χρήσης βίας και η επανάληψη των διαπραγματεύσεων προς αναζήτηση οριστικής, δίκαιης λύσης τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος μιας ευρύτερης αποσταθεροποίησης».
1588308 «Είμαι βέβαιος ότι γι' αυτό, οι αίθουσες που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσουν μια αφορμή προβληματισμού και σκέψης για την καλλιτεχνική αναζήτηση στον 21ο αιώνα».
1589392 Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κ. Γ. Παπανδρέου και κ. Ά. Τσοχατζόπουλος, έφθασε χθες το βράδυ στην αμερικανική πρωτεύουσα, από τη Νέα Υόρκη, όπου λίγες ώρες νωρίτερα έδωσε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, για το ρόλο της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει εκτενώς τις ελληνικές πρωτοβουλίες για την αναζήτηση διπλωματικής λύσης στη γιουγκοσλαβική κρίση.
294884 Εφαρμογή αναζήτησης με προτεραιότητα βάθους στο γράφο του Σχήματος 2.20.
910861 Γι' αυτό και ο κ. Γιοχάλας συνεργάζεται με δεκάδες επιστήμονες εντός και εκτός Ελλάδος, που τον διευκολύνουν στις γλωσσικές αναζητήσεις του.
292859 Ενώ εκείνοι δηλαδή βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης προϋποθέσεων για αλληλεπιδράσεις μέσα σε μια ανθρώπινη ομάδα, για μας τους Έλληνες η συλλογικότητα αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτιστικής μας ταυτότητας...
1491068 Γι' αυτό και μπορέσαμε να γίνουμε ενεργός παράγων στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
20117 Έργα όπως Το τραγούδι του νεκρού αδελφού, έδειχναν καθαρά, πως σκοπός μου ήταν να πάω πιο μακριά, σε νέες φόρμες μουσικές και σε αναζητήσεις ιδεολογικές.
349439 Αυτής, λοιπόν, της αποκάλυψης πιστεύω ότι χρειάζεται να παρακολουθούμε όχι μονάχα τις εφαρμογές από τους άλλους στην τέχνη, αλλά και οι ίδιοι να είμαστε ενήμεροι του τι γίνεται στον τομέα της αναζήτησης και του προβληματισμού.
220134 Και γι' αυτούς που τα γράφουν αυτά τα πράγματα στην Αλβανία, θα έλεγα να κοιτάξουν λιγάκι τις ευθύνες τους για την κατάσταση της χώρας και να αφήσουν αυτές τις πονηρές αναζητήσεις προβλημάτων.
358733 Όταν βρεθούν τα διανύσματα κίνησης για κάποια ανάλυση, τότε η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για να καθορισθεί η περιοχή αναζήτησης για το επόμενο στάδιο ανάλυσης, καθορίζοντάς τα με μεγαλύτερη ακρίβεια.
384186 Μας λέει μόνο ότι (α) δεν εμπεριέχονται "αρχές γενικών μεθόδων αναζήτησης", (β') ότι η "λογική" της διαδικασίας της διδασκαλίας είναι διαφορετική από τη δική μας και (γ) ότι μπορεί να συμπεριλαμβάνεται η αποστήθιση, η φύση όμως της μάθησης πηγαίνει πέρα από την αποστήθιση.
389673 "Να σχεδιάσουμε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες αναζήτησης, ανάλυσης, σύγκρουσης και σύνθεσης, τη λειτουργία του πανεπιστημίου των αρχών του επόμενου αιώνα.
389747 Να σχεδιάσουμε, μέσα από συλλογικές διαδικασίες αναζήτησης, ανάλυσης, σύγκρουσης και σύνθεσης, τη λειτουργία του πανεπιστημίου των αρχών του επόμενου αιώνα.
389900 Οι άλλοι δύο βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αναζήτησης, ένας για τη βορειοανατολική και ένας για τη νοτιοανατολική Αττική.
274299 Κι έπειτα από πολλές αναζητήσεις, βρήκε μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα.
288565 Τα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων υποτίθεται ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένας τρόπος σκέψης, να μορφωθεί ο νέος άνθρωπος και να θέσει ερωτήματα που θα αποτελέσουν την αφετηρία για τις μελλοντικές πνευματικές του αναζητήσεις, φτάνουν να γίνονται μια εποχή επίπεδη, χωρίς ουσιαστικά ενδιαφέροντα.
1326637 Οι δυο περιθωριακοί του ήρωες είναι πρόσωπα αληθινά, με σάρκα και οστά, που σε παρασύρουν με τα προβλήματα και τα άγχη τους, τις αναζητήσεις και τις απογοητεύσεις τους, αλλά και με τις (λιγοστές) ελπίδες τους.
1505796 Η πληροφορία αυτή «διέρρευσε» από ΝΑΤΟϊκή πηγή, που υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από την αναζήτηση διπλωματικής λύσης, είναι υποχρεωμένο να προβλέψει όλες τις πιθανές επιλογές για να επιβάλει τελικά τους όρους που έχει θέσει στον Μιλόσεβιτς, ώστε να λυθεί το πρόβλημα στο Κοσσυφοπέδιο.
452144 Στερείται σημαντικών τεχνικών μέσων, συστήματος "φότο-φον" για αυτόματη έκδοση φωτογραφιών και αποτυπωμάτων, καθώς και συστήματος αυτόματης αναζήτησης δεδομένων, μέσα από το σύστημα Χ-400.
460692 Η μικρή απόδοσή τους, πρόσθεσε, σε σχέση με όσα είχαν συνηθίσει μέχρι τώρα οι αποταμιευτές, δημιουργεί κατάσταση αναζήτησης άλλων, ελκυστικότερων αποταμιευτικών προϊόντων.
298896 Στο πρώτο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μία εύκολη λύση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αναζήτησης BFS, ενώ στο δεύτερο πρόβλημα δεν υπάρχει κάποιος παρόμοιος εύκολος αλγόριθμος.
1503616 Τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης προς τιμήν τους διακριτικά, νεοέλληνες συνάδελφοι... επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες στην αναζήτηση των αιτιών της απόφασης του μικρότερου εκ των τριών γιων της οικογένειας.
301921 Και δεν ήταν οδηγός η φιλοδοξία μιας προσωπικής αναζήτησης...
497887 Για παράδειγμα, μέχρι και χτες το βράδυ η ΑΕΚ βρισκόταν στη φάση της αναζήτησης χρημάτων, για να καταθέσει σήμερα στους λογαριασμούς των παικτών τους μισθούς.
511867 Σ' έναν "αγώνα δρόμου" αναζήτησης στελεχών που να διαθέτουν διεθνή εμπειρία έχουν επιδοθεί οι περισσότερες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο συνεχώς αυξανόμενο ανταγωνισμό, αλλά και να επεκταθούν με τη δυναμική που απαιτείται στις αγορές των βαλκανικών χωρών.
511872 Μάλιστα, πολλές "εταιρείες αναζήτησης στελεχών και συμβούλων επιχειρήσεων" με έδρα την Αθήνα έχουν ήδη αντιληφθεί ότι το "έδαφος" στη Θεσσαλονίκη είναι πρόσφορο και σπεύδουν να ανοίξουν παραρτήματά, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.
1524054 Αν ο πρόεδρος Μιλόσεβιτς «αρπάξει αυτή την ευκαιρία για να τεθεί τέλος στην κρίση, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ταχεία αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης», προστίθεται.
245250 Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που καταθέτουν τη διαμαρτυρία τους, διατυπώνουν τις ανησυχίες τους, μπαίνουν στο χώρο της αναζήτησης, διαφοροποιούνται απ' τα καθιερωμένα.
349336 Πάνω από μισό αιώνα πριν ιδρύθηκε το "Θέατρο Τέχνης" σαν αντίσταση κι αυτό, στην πιο άγρια, πιο βάρβαρη, συστηματική εξολόθρευση κάθε πνευματικής αναζήτησης νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης Στην πείνα που σκελέτωνε και σκότωνε, στα βασανιστήρια, στις τυφλές εκτελέσεις, στην παρανοϊκή εφιαλτική τρομοκρατία.
529454 Η συζήτηση τείνει να φτάσει στο σημείο της αναζήτησης αλλαγών στο πολιτικό σύστημα, με αναθεώρηση του Συντάγματος και γενικότερες μεταρρυθμίσει.
260658 Συνέδριο επιστημονικής προσέγγισης της συμβουλευτικής διαδικασίας για θέματα αναζήτησης εργασίας.
6535 Το Νομοσχέδιο για την ανεργία που καταθέσαμε δίνει νέες δυνατότητες για τον συνδυασμό κατάρτισης και απασχόλησης σε σύγχρονες ειδικεύσεις και εκσυγχρονίζει όλο το σύστημα αναζήτησης και εύρεσης εργασίας.
356498 Ευρετής - πρόγραμμα αναζήτησης και επεξεργασίας δεδομένων σε αρχεία.
390910 Κι αν ακόμα γίνει ορθή ερμηνεία των κειμένων - κι όχι παραποίηση του γράμματος και του πνεύματός τους - ο επιστημονικός λόγος, που είναι ένας πολύπλοκος λόγος αναζήτησης, αμφισβήτησης και διερεύνησης, δεν μπορεί, από τη φύση του, να συγκροτεί αυτομάτως πολιτική.
424853 Με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως την καταδίωξη των αλλοδαπών, καθώς, όπως υποστηρίζει, "υπό το πρόσχημα της αναζήτησης των δραπετών, έχει εξαπολυθεί μία βάρβαρη ρατσιστική επίθεση κατά όλων των αλλοδαπών στη Θεσσαλία, με εκατοντάδες συλλήψεις και απελάσεις και βάναυση συμπεριφορά των αστυνομικών".
572815 Αυτό, λοιπόν, ήταν το « κλειδί » στη σχέση Ιωαννίδη - ΑΕΚ, κι αυτό ακριβώς χρησιμοποιείται από προχθές ως εκκίνηση της μεταγραφικής αναζήτησης του « δικεφάλου ».
573887 Αυτό, λοιπόν, ήταν το « κλειδί » στη σχέση Ιωαννίδη - ΑΕΚ, κι αυτό ακριβώς χρησιμοποιείται από προχθές ως εκκίνηση της μεταγραφικής αναζήτησης του « δικεφάλου ».
586014 Ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ακόμα ότι ορισμένοι χρησιμοποιούν τη συγκυρία της συζήτησης για την Κεντροαριστερά και της αναζήτησης ενός νέου πολιτικού φορέα, με τη συνεχώς εντεινόμενη συζήτηση περί της μνήμης του Ανδρέα, των αρχείων και των επιλογών της ζωής του, προκείμενου να κάνουν « αποπαπανδρεοποίηση του ΠΑΣΟΚ... ».
590898 Κατέληξε λέγοντας ότι « η προβολή της ύψιστης καλλιτεχνικής έκφρασης της Ορθοδοξίας μεταδίδει το μήνυμα ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τις ιδιαιτερότητές μας » και ότι « στην Ευρώπη, που κάνει σταθερά βήματα προς την ενοποίησή της σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση κατ' ανάγκην στα θέματα Οικονομίας, η έκθεση αυτή προβάλλει τη διάσταση της αναζήτησης του απόλυτου, το κάλλος της καλλιτεχνικής έκφρασης, το κύρος της Ιστορίας ».
593839 Αλλά και στο θέμα της αναζήτησης τρόπων σύγκλισης των δυνάμεων της Αριστεράς ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχει διαφορετική αντίληψη από την ακολουθούμενη σήμερα από το κόμμα.
601600 Ευνοεί τη διαμόρφωση του αισθητικού γούστου, φυσικά σύμφωνα με τα πρότυπα της κυρίαρχης τάξης (είναι κουλτούρα να εκτιμάς τον Μπετόβεν και όχι ένα τραγούδι μεθυσμένων, εκτός αν αυτό παίρνει τη μορφή της εθνολογικής έρευνας ή της νοσταλγίας ή της σνομπ αναζήτησης του κιτς).
1502821 Στη συνέντευξή του προς την «Κ.Ε.», ο κ. Παπανδρέου, πριν ταξιδέψει προς τη Σόφια, εξηγεί γιατί η ελληνική κυβέρνηση κρίνει ότι τώρα πρέπει να γίνει η τελευταία και ειλικρινής προσπάθεια από όλες τις ενδιαφερόμενες και εμπλεκόμενες πλευρές για την αναζήτηση της ειρηνικής λύσης, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αν απολεσθεί αυτή η τελευταία ευκαιρία, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και καταστροφικές:
1502551 Οι στίχοι του, γεμάτοι από τη γενναιοδωρία της ψυχής του και τα ιδανικά του ελληνικού πνεύματος, μας αφήνουν την ελευθερία στην επιλογή και μας ωθούν στην αναζήτηση της δικής μας αλήθειας, στην αναζήτηση της αυτογνωσίας.
1463357 «Στην αναζήτηση του εαυτού μας», γράφει ο Πάουντ, «στην αναζήτηση της ειλικρινούς αυτοέκφρασης, ψηλαφίζει κανείς, ίσως και να βρίσκει, κάποια φαινομενική αλήθεια.
1503728 Αλλά το αποτέλεσμα είναι και πάλι η αναζήτηση στηριγμάτων από τα μικρότερα κόμματα, τα οποία διεκδικούν πολύ περισσότερα προνόμια απ' ό,τι τους αναλογούν με βάση την εκλογική τους δύναμη.
636561 Η υπόθεση της Κεντροαριστεράς επανέρχεται δριμύτερη στην πολιτική επικαιρότητα από το Σεπτέμβριο καθώς θα αποτελέσει ένα από τα κύρια σημεία αιχμής της πολιτικής αναζήτησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναμένεται να αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση.
638262 "Αν μετά τόσα χρόνια αναζήτησης ενός δρόμου διαφυγής από την εσωτερική κοινωνική κρίση της Ιταλίας βρισκόμαστε ακόμη μπροστά σε μια πρόταση αξιολόγησης περίπτωσης προς περίπτωση, τότε δεν καταλάβαμε το νόημα ακόμη".
467884 Η τελευταία προσπάθεια αναζήτησης κοινοβουλευτικής λύσης ήταν η πρόταση μομφής, που κρίθηκε "μη συζητήσιμη".
484971 "Το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ανδρέα Λεντάκη μάς αιφνιδίασε όλους. ο Ανδρέας των δημοκρατικών αγώνων και της αντίστασης ενάντια στη χούντα, ο Ανδρέας της διαρκούς αναζήτησης και δράσης δεν ζει πια.
492670 Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής και το επιτελείο του βρίσκονται σε μια πορεία αναζήτησης προσώπων που θα στελεχώσουν το κόμμα σε διάφορες θέσεις, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.
662967 Τη σημασία της "διαρκούς αναζήτησης συνεννόησης και διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας" επισήμανε ο Ν. Κωνσταντόπουλος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
515955 Σκοπός του ιδρύματος είναι η διεπιστημονική έρευνα θεμάτων που αφορούν την οικονομική, πολιτική και κοινωνική διάσταση του κράτους στους σύγχρονους κοινωνικούς σχηματισμούς, τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο της επιστημονικής αναζήτησης και της διδασκαλίας του Σάκη Καράγιωργα.
511878 "Οι δυνατότητες, όμως, και οι ευκαιρίες που έχουν τα στελέχη των επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης να βελτιώσουν τη θέση τους είναι περιορισμένες" σύμφωνα με τον υπεύθυνο του γραφείου της πολυεθνικής εταιρείας αναζήτησης στελεχών Deloitte & Touche, στη Θεσσαλονίκη, Β. Παρασχίδη.
524133 Ανοικτή άφησε, ο κ. Γκούσκος, την πιθανότητα αναζήτησης ποινικών ευθυνών "για εκείνη που ως θεματοφύλακας ή νομικός όφειλε να δημοσιεύσει και δεν δημοσίευσε τη διαθήκη, παραβαίνοντας το καθήκον της και για εκείνους οι οποίοι της προκάλεσαν την απόφαση αυτή" αναφερόμενος στην ανιψιά της Σοφίας Μινέικο και νονά της Σοφίας Κατσανέβα, δικηγόρο Έλλη Παπαζαχαρίου, η οποία παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή την προγενέστερη (1964) διαθήκη της γιαγιάς Σοφίας, η οποία είχε συνταχθεί ενώπιόν της, χωρίς όμως να την έχει εμφανίσει ποτέ.
543742 Οι οργανώσεις δεν μπορεί να αποτελούν εκλογικούς μηχανισμούς, αλλά χώρους αναζήτησης, χώρους καθορισμού πολιτικής παρέμβασης ».
535063 Θα διαθέτει 15 ιμάντες αναζήτησης αποσκευών, που θα δίνει τη δυνατότητα να διακινούνται 6.000 τεμάχια αποσκευών την ώρα.
558776 Επομένως, χρειάζεται προβληματισμός και διάλογος χωρίς περιορισμούς, ώστε η κοινωνία να επωμιστεί την ευθύνη αναζήτησης της καλύτερης δυνατής λύσης, γιατί το θέμα είναι κοινωνικό και με πολλές διαστάσεις.
561842 Αν ο δάσκαλος κινείται με ένα πνεύμα ελευθερίας, διαλόγου και αγάπης και αν τα παιδιά έχουν το στοιχείο της αναζήτησης, τότε και με το χειρότερο βιβλίο μπορούν να γίνουν θαύματα.
564853 Με την επανάληψη, για τρίτη φορά, της απόφασης να συνεχιστούν οι προσπάθειες αναζήτησης τρόπων συνεργασίας, ολοκληρώθηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη η τρίτη συνάντηση του ελληνοτουρκικού φόρουμ επιχειρηματιών, όπου από πλευράς τουρκικής επιχειρηματικής ηγεσίας τέθηκε θέμα « αναγνώρισης δύο κρατών στην Κύπρο ».
604345 Δύο αστυφύλακες του μεταβατικού αποσπάσματος Αγίας Κυριακής εκτελούσαν υπηρεσία αναζήτησης και σύλληψης λαθρομεταναστών.
606670 Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ιμπέρ Βεντρίν, δήλωσε ότι η χώρα του "είναι διαθέσιμη για συζητήσεις με τους συμμάχους της, στο πλαίσιο της αναζήτησης μιας καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς".
450748 Δεν αρκούνται στο αλλοπρόσαλλο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας· σκάβουν βαθιά τον πολιτισμό και την επιστήμη, τοποθετούν τα παιδιά σε λεωφόρους αναζήτησης.
606735 Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια αναζήτησης νέων εμπειριών που θα αποδειχθούν σημαντικές όχι μόνο για μας, αλλά και για τους ακροατές μας ".
608202 Ύστερα από τη σύνταξη της "πλατφόρμας", οι βουλευτές επιδόθηκαν σ' έναν επίπονο αγώνα αναζήτησης των στελεχών που είχαν υπογράψει το πρώτο "πατριωτικό" κείμενο (πάλι για τα ελληνοτουρκικά τον Απρίλιο).
648946 Ολύμπιον II - Οικοδομικές εργασίες μετασκευής της αίθουσας από πολλαπλών χρήσεων σε κινηματογραφική: 25 εκατ. - Εξοπλισμός κινηματογραφικών προβολών (μηχανές προβολής - video projector - κινηματογραφικός ήχος - οθόνη προβολής - αυλαία σκηνής: 129 εκατ. - Καθίσματα: 25 εκατ. - Ανελκυστήρας κλιμακοστασίου γραφείων φεστιβάλ: 15, 5 εκατ. - Μπαρ-φουαγιέ και μπαρ Ολύμπιον II: 41 εκατ. - Τηλεφωνικό κέντρο: 14 εκατ. - Έπιπλα γραφείου διοίκησης: 10, 5 εκατ. - Επίπλωση πολλαπλών χώρων: 4 εκατ. - Φωτιστικά σκηνής - θεατρικός φωτισμός και εορταστικός: 20 εκατ. - Μεταφραστικό κέντρο και σύστημα αναζήτησης προσώπων: 80 εκατ. - Κεντρική κεραία τηλεόρασης: 8,7 εκατ.
1505416 Μία, ακόμη, «ύστατη προσπάθεια» για την αναζήτηση πολιτικής λύσης στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου κατεβλήθη και χθες στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
1505422 Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου -που υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιάννο Κρανιδιώτη- διατύπωσε την άποψη ότι η αναζήτηση διπλωματικής λύσης «κερδίζει έδαφος».
1505662 Αλλά και αγορά και πώληση νέων παραγωγών, λανσάρισμα νέων προϊόντων, καθώς και αναζήτηση ταινιών για άλλα φεστιβάλ.
1469715 Στο πλαίσιο των ζυμώσεων που γίνονται για την αναζήτηση λύσης μπαίνει τώρα και η ΓΣΕΕ.
1506379 Το ένα στοιχείο είναι η στρατιωτική εκστρατεία... το δεύτερο στοιχείο της στρατηγικής μας ήταν ανέκαθεν η αναζήτηση πολιτικής ρύθμισης.
1507787 Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση της ελληνικής πλευράς προς το Βελιγράδι να αξιοποιήσει την παρούσα ευκαιρία για την αναζήτηση πολιτικής και ειρηνικής λύσης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου.
1507956 Όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν «σημειώθηκε πρόοδος» στην αναζήτηση λύσης.
1507971 Ο Μάσιμο Ντ' Αλέμα χαρακτήρισε σωστή την πολιτική του ΝΑΤΟ για αναζήτηση πολιτικών και διπλωματικών λύσεων παράλληλα με τους βομβαρδισμούς και σημείωσε ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί δεν εμπόδισαν τις διπλωματικές προσπάθειες αλλά ως ένα βαθμό τις ενίσχυσαν.
1469651 Μετά την ιστορική συγχώνευση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler Benz με την αμερικανική Chrysler πέρυσι τον Μάιο, η Volvo βρισκόταν σε αναζήτηση εταίρου, προκειμένου να επιβιώσει.
239566 Παράλληλα με ορισμένα υλικά εμπόδια της κινητικότητας, όπως π.χ. το κόστος πληροφόρησης, αναζήτησης εργασίας και μετακόμισης, μπορούν να αναφερθούν και ψυχολογικά εμπόδια, όπως ο δεσμός με την οικογένεια και τον τόπο κατοικίας.
247849 Η παρούσα έρευνα στοχεύει να ανεύρει τον βαθμό στον οποίο το κοινοτικό δίκαιο την επηρεάζει, μέσω της αναζήτησης των κοινοτικών μηχανισμών με τους οποίους αναθεωρείται ο ρόλος του κράτους στην παροχή ελληνικής παιδείας.
252180 Αντίθετα, σήμερα ο τρόπος λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, εμπεριέχει δυναμική προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής μας και αναζήτησης απαντήσεων στα νέα προβλήματα και στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται για την ελληνική κοινωνία.
288667 Η γνώση σε βάθος είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης, της αναζήτησης αιτίων και του συσχετισμού των γεγονότων.
1483827 Για να περιοριστεί αυτή ακριβώς η καταχρηστική χρήση θα πρέπει να γίνει ένας οργανωμένος διάλογος με στόχο την αναζήτηση κοινών συμφωνιών, ώστε ούτε να πλήττεται η ελευθερία των διαδηλωτών, αλλά και να μην απειλείται η ελευθερία αυτών που δεν συμμετέχουν.
1528417 Τώρα κατάλαβαν, ότι οι τουρκικές κυβερνήσεις δεν τήρησαν καμιά από τις υποσχέσεις τους, ούτε και σημειώθηκαν κάποια θετικά βήματα στο χειρισμό του Κουρδικού, για την αναζήτηση κάποιας λύσης.
291084 Για τους νέους ανθρώπους, για κάθε άνθρωπο, ο διάλογος είναι η μοναδική μέθοδος για την εξασφάλιση της ποιότητας αυτής της αναζήτησης.
832979 Μέσα από το κλίμα του ανταγωνισμού και της αναζήτησης νέων αγορών διαγράφεται το μέλλον της αγοράς των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, όπου θα επιβιώσει ο πιο τολμηρός και δραστήριος ".
837809 Ο κύκλος της αναζήτησης αγοραστών, που έμελλε να διαρκέσει περισσότερο από δέκα χρόνια και να συνδεθεί στενά με την ηχηρή πώληση της ΑΓΕΤ "Ηρακλής" το 1992 αλλά και με την κατοπινή δολοφονία του αείμνηστου Μιχάλη Βρανόπουλου, διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, άρχιζε.
863770 Η ανάγκη αναζήτησης διεξόδου προβάλλει επιτακτική.
876662 Ο πρόεδρος της Βολιβίας έδωσε εντολές "να διευκολυνθεί το έργο της αναζήτησης"
876921 Με τον βραχνά της φτώχειας, το στίγμα της διαφθοράς και το άγχος της αναζήτησης κάποιου αποδεκτού ρόλου στα παγκοσμίως δρώμενα, η Ρωσία ετοιμάζεται για τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, σε μια περίοδο επικίνδυνη, δεδομένου ότι δοκιμάζεται η αντοχή των δημοκρατικών θεσμών της.
885072 Δεν το λένε όμως, είτε γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθεί κάποια τρίτη λύση (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, που πιστεύουν σε θαύματα ακόμη) είτε γιατί παρατείνοντας την τακτική της αναζήτησης κάποιας ελπίδας εξυπηρετούν επιδιώξεις και συμφέροντα - κομματικά, κυβερνητικά, αλλά και προσωπικά.
886854 Αυτή η συναινετική στρατηγική για το Σύνταγμα της χώρας είναι συνυφασμένη με τον διάλογο και τη διάθεση αναζήτησης λύσεων.
904335 Τζουμάκας νωρίτερα είχε αναφερθεί στην ανάγκη αναζήτησης "ευρείας" και όχι "οριακής" πλειοψηφίας για την προεδρική εκλογή.
904340 Ο μόνος ενδεχομένως που φάνηκε να αποκλίνει από την άποψη της "ευρείας συναίνεσης" ήταν ο κ. Γ. Κατσιμπάρδης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη αναζήτησης κοινού υποψηφίου με την Αριστερά.
915114 Τώρα λοιπόν βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης στέγης.
918934 Ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια περί "αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων" στις 23.1.1995 και περί "αποκρατικοποίησης της επιχείρησης Ελληνικά Ναυπηγεία" στις 3.4.1995.
924691 Η επικοινωνία είναι προϊόν της αναζήτησης μιας εσωτερικής ταυτότητας, η κοινωνική συναναστροφή παίρνει κατά κανόνα τον χαρακτήρα της δημιουργίας μιας ομάδας που η αλήθεια της αποτελεί όχι απλή κοινωνική συνθήκη, αλλά ουσία ζωής.
926123 Στην πραγματικότητα ίσως να χρειαζόμαστε κομπιούτερ - χειροτεχνήματα, όπως είναι κάποιες έξοχες συσκευές Hi-Fi όπου με την πρώτη επαφή θα έχουμε έκτυπο το ταίριασμα της κοινωνικής χρησιμότητας, της χρηστικότητας και της αισθητικής αναζήτησης.
935545 "Είτε ένα προχώρημα στα χνάρια της ιστορίας που ξεκινήσαμε με το" Θεσσαλικό Θέατρο " (σ.σ. δείχνει καθόλου να μην αποκλείει μια συμπαραγωγή των δύο Δημοτικών Θεάτρων, Λάρισας και Βόλου), είτε μια δική μου έρευνα με κάποια ομάδα ηθοποιών σε πειραματικό επίπεδο, που μετά από κάποιο διάστημα αναζήτησης θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα σκηνικό".
940193 Και όλα αυτά με τη χρυσή ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου (6 μ. 55 στα "Βενιζέλεια") να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της "αναζήτησης φοράς" στο μήκος και τους ταλαντούχους Κώστα Κεντέρη (400 μ.), Στέλιο Μπίσμπα (110 μ. εμπ.) εκτός αγώνων ακόμη λόγω τραυματισμού.
946712 Όπως το "Ζεν και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσυκλέτας", μολονότι περιέχει αναφορές στην μοτοσυκλέτα αποτελεί κυρίως ένα χρονικό της φιλοσοφικής αναζήτησης του ανθρώπου για το λόγο της ύπαρξής του.
948193 Δείγμα του ανήσυχου χαρακτήρα της Yamaha, μια ακόμη προσπάθεια αναζήτησης χαρακτήρα και απόδειξης ότι "όλες δεν είναι ίδιες".
950583 Μια "παράλληλη" πορεία με μεγάλες δόσεις αναζήτησης, τόλμης κι επιμονής, στοιχεία που όσο υπάρχουν δεν έχει να φοβηθεί τίποτε...
972187 Στον Πουρκαρέτε, που μισεί "αυτούς τους ηλίθιους σκηνοθέτες που βασανίζουν τους ηθοποιούς", θαυμάζεις αυτή την αίσθηση παιχνιδιού, το κέφι, το γρήγορο σχεδίασμα και τη δημιουργική ελαφρότητα της ουσιαστικής αναζήτησης.
973054 Μεγάλες οι ευρωπαϊκές του διαστάσεις, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης και αναζήτησης νέας πολιτικής ταυτότητας και πολιτικής.
980299 Δεν υπάρχουν έντονες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις· ξεθώριασαν οι παραδοσιακές εχθρότητες ανάμεσα στη συντηρητική και στη λεγόμενη φιλελεύθερη παράταξη· δεν προσφέρονται στην πολιτική "αγορά" συνθήματα για πολιτικά και οικονομικά καθεστώτα τόσο διαφορετικά ανάμεσά τους, ώστε να γεννιέται η επιθυμία να δοκιμαστούν όλα· συρρικνώθηκαν στο ελάχιστο οι ρουσφετολογικές προσδοκίες που κυριαρχούσαν άλλοτε για την υπερψήφιση του φίλου υποψήφιου· συνειδητοποιήθηκε - σε πολλές περιπτώσεις άσχημα - το γεγονός ότι οι εθνικές κυβερνήσεις πρέπει να αναπτύσσουν τις πρωτοβουλίες τους στα όρια που καθορίζει η υπερεξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης· διαπιστώθηκε ότι τα πολιτικά κόμματα, μεγαλύτερα και μικρότερα, δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ικανότητα αναζήτησης λύσεων με συμβιβασμό του εθνικού και του κοινοτικού συμφέροντος· εξέλιπε, τέλος, και η απροκάλυπτη εχθρότητα μεταξύ των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων, των Α. Παπανδρέου και Κ. Μητσοτάκη, με το θάνατο του πρώτου, η οποία λειτουργούσε ως έσχατο μέσο διχασμού των οπαδών των δύο κομμάτων.
989110 Ως προς τον χρόνο αναζήτησης (ταχύτητα προσπέλασης) η προδιαγραφή MPC Level 1δεν βάζει κάποιο συγκεκριμένο όριο, μιας και δεν επηρεάζει την υπόσταση της κινούμενης εικόνας, απλά καθυστερεί όλες τις λειτουργίας που απαιτούν αναζήτηση.
656476 Ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αναζήτησης πρώτων υλών από την ντόπια αγορά, λόγω του χαμηλού επιπέδου τιμών σε σχέση με την Ελλάδα.
645126 Επεσήμαναν επίσης τη σημασία αναζήτησης στενότερων δεσμών με την Ευρώπη.
989158 Ο χρόνος αναζήτησης είναι από τους χαμηλούς στην ομάδα, και μετρήθηκε στο τέστ μας σε 15,69sec.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 729 προτάσεις σε σύνολο 1729 προτάσεων)