Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 1 σε σύνολο 2 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 1729 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
3486 Αλλού, όπως στον δήμο Ερυθρών, η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και τα έργα προχωρούν ικανοποιητικά, και αλλού, - όπως στο Θριάσιο και στα Μέγαρα - βρισκόμαστε ακόμα στη φάση του σχεδιασμού και της αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης.
37550 Αυτό είναι που κάνει τη ζωή ένα πνευματικό ταξίδι. - Οι μάσκες εμφανίζονται συχνά στο έργο σας όμως, αντί να κρύψουν, αποκαλύπτουν καθώς μεγαλώνουν την ένταση αναζήτησης της προσωπικότητας του μοντέλου. - Για μένα, πρωταρχικά και φιλοσοφικά, οι μάσκες σημαίνουν ότι είμαστε εν ζωή.
989162 Στο υπολογιστή έχει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιεί κάρτα SCSI και πετυχαίνει χαμηλούς χρόνους αναζήτησης, ωστόσο στην μαζική αντιγραφή καθυστερεί.
1012239 Αντίθετα ο τρόπος αναζήτησης των στοιχείων δεν είναι ιδιαίτερα φιλικός καθώς δεν χρησιμοποιείται κάποιο γράμμα αλλά ούτε και η ρίζα του λεκτικού.
1014307 Υπάρχει ένα βελτιωμένο πρόγραμμα εγκατάστασης, μια νέα εντολή που επιταχύνει τον εντοπισμό των αρχείων, πιο ευέλικτο interface και επιπλέον ικανότητες αναζήτησης.
1020366 Πρόκειται για πρόγραμμα που μας επιτρέπει να ταξινομήσουμε πολλά στοιχεία για διάφορα είδη, δίνοντάς μας πολλές δυνατότητες έξυπνης αναζήτησης και συνδυασμού πληροφοριών.
1031549 Μια ασφαλής λαβή καθιστά ευκολότερη την αναρρίχηση και επομένως αυξάνει την ακτίνα αναζήτησης της τροφής.
1047039 Αν κάναμε μία σύγκριση μεταξύ της μπιχεβιοριστικής και δομικής προσέγγισης του Binford και της αναζήτησης των « συμφραζόμενων » του Hodder, θα παρατηρούσαμε ότι ο καθένας θέτει διαφορετικά ερωτήματα και στοχεύει σε διαφορετικά αποτελέσματα.
1087062 Ήδη εφαρμόστηκε σε άλλα σύνολα υλικών καταλοίπων (όπως η αρχιτεκτονική, τα ταφικά έθιμα, η τέχνη, κλπ.) και, αν μη τι άλλο, εισήγαγε μία καινούργια προβληματική και τη δυνατότητα της αναζήτησης νέων ερωτημάτων και την επέκταση των γνώσεών μας σε άλλες όψεις των κοινωνιών του παρελθόντος.
677988 Το πλαίσιο του διαλόγου και της αναζήτησης προγραμματικών συγκλίσεων με όλα τα αριστερά και προοδευτικά κόμματα, οι οποίες ενδεχομένως οδηγήσουν και σε μετεκλογικές συνεργασίες, επεξεργάζεται ο Συνασπισμός.
1100544 Οι στόχοι συνεπώς για την βελτίωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων είναι οι ακόλουθοι: * η μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων * ο αυτοματισμός * η βελτίωση της φυσικής διανομής των προϊόντων * η προώθηση των μικρο-αγορών (εστίες-φωλιές των αγορών) * η προσφορά προϊόντων με ειδικές νόρμες * η ενίσχυση της αναζήτησης νέων πελατών, και * η δημιουργία δικτύων διανομής ανώτερης αξίας (Παπανδρόπουλος, 1995)
1100042 Εξάλλου, ο καθηγητής Δαλαμάγκας, σε μία μελέτη έρευνας και αναζήτησης της λογικής ισοτιμίας της δραχμής, δείχνει ότι το ποσοστό συναλλαγματικής ισοτιμίας διακυμαίνεται παράλληλα με τις σχετικές τιμές της χώρας (εγχώριες τιμές και τιμές χωρών ΟΟΣΑ).
1107739 Επιτέλους τώρα στο ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν το άγχος της αναζήτησης του κοινωνικού τους προσώπου.
687227 Παρά την ένταση που δημιουργήθηκε τελευταία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, τα δύο κόμματα συνεχίζουν τις επαφές σε ανώτερο και μεσαίο επίπεδο σε μια προσπάθεια αναζήτησης προγραμματικών συμπτώσεων και κοινών υποψηφίων για τις δημοτικές και τις νομαρχιακές εκλογές.
1109350 Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και επισήμαναν την ανάγκη αναζήτησης πολιτικής λύσης.
1136726 Κάτι έχει μετακινηθεί, ο κόσμος έχει ξαναμπεί μέσα στη διαδικασία της αναζήτησης.
1177224 Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Πριμακόφ ανέφερε το περιστατικό στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Φ. Πετσάλνικο, που με τη σειρά του κίνησε τη διαδικασία αναζήτησης της Ειρήνης, μέσα από τους συλλόγους των παλιννοστούντων.
1101564 Όπως προκύπτει από τα παραπάνω η χρηματοδότηση των κεφαλαίων κίνησης είναι ο κύριος λόγος αναζήτησης υπηρεσιών των εταιρειών factoring.
1142491 Ευαισθησία, μεράκι, διεισδυτικότητα, αναδεικνύονται - χαρακτηριστικά μιας πολύχρονης δημοσιογραφικής πορείας αναζήτησης και αγωνιστικής παρουσίας για να υποδειχτούν τα αληθινά και τα όμορφα, να καυτηριαστούν πολιτικές, ιδεοληψίες, εμμονές, φαινόμενα και αφανή, τα στραβά και ανάποδα.
1179548 Εκθέματα που έχουν ρόλο να παρουσιάσουν τις επιδράσεις της αισθητικής αναζήτησης πάνω στον άνθρωπο και την πορεία του ανάμεσα στις εποχές της ακμής ή παρακμής των πολιτισμών.
1185544 Φυσικό ήταν να ξεκινήσει ένας κύκλος αναζήτησης της αλήθειας, μια και είναι γνωστή η σχέση τής κ. Μπακογιάννη με τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, μια σχέση η οποία μάλιστα έχει ευλογηθεί από τον ιερέα, πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη.
1198599 Ως φαίνεται, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της αναζήτησης ευθυνών μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής.
1208185 Χαλαροτουρίστες εμείς, με κάποιες τάσεις φυγής και αναζήτησης, περίεργοι μάλλον, παρά παθιασμένοι ν' ανακαλύψουμε μακρινούς... συγγενείς μας στα Ιμαλάια, σίγουρα δεν προσφερόμαστε για ριψοκίνδυνες καταστάσεις και ηρωικές περιπέτειες.
1215366 Θα είναι μια κίνηση αναζήτησης, η οποία θα συνεχιστεί και ελπίζω να ογκωθεί η ανταπόκριση την οποία ήδη διέκρινα τις πρώτες ημέρες...
1227925 Σύμφωνα με τη «Μιλιέτ», ο Πάγκαλος αναφερόμενος στο θέμα της υφαλοκρηπίδας είπε ότι «μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης λύσεων με τα πιο εύκολα θέματα.
1200598 - Πιστεύετε ότι εκτός των αθηναϊκών τειχών υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία αναζήτησης νέων εκφραστικών τρόπων;
687650 Η Ένωση των Αμερικανών Κινηματογραφικών Κριτικών στο Χόλιγουντ ζήτησε να δει το "ΒΑΛΚΑΝΙΖΑΤΕR" στο πλαίσιο της αναζήτησης υποψηφιοτήτων για τις "Χρυσές Σφαίρες 7".
712800 Παρ' όλ' αυτά, η ελληνική πολιτική πρέπει να προωθεί προτάσεις σταθερότητας, συνεργασίας και αναζήτησης συλλογικών λύσεων στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου.
1232222 1. Ότι η μετακίνηση στην πόλη με IX αυτοκίνητο είναι ακόμη φθηνότερη αν ληφθεί υπόψη το μέσο γενικευμένο κόστος, στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των κομίστρων οι αξίες των χρόνων μετακίνησης, περπατήματος, αναμονής, το κόστος μετεπιβίβασης, αναζήτησης θέσης παρκαρίσματος κ.λπ. (Μελετητές Π. Κλήμης, A. Αναστασάκη από Αττικό Μετρό).
1234144 Με την κατάθεση μήνυσης εναντίον πέντε μελών και στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» από τους δικηγόρους τού Δημήτρη Κουσουρή, του Γιάννη Καραμπατσόλη και του Ηλία Φωτιάδη, η ανάκριση για την απόπειρα δολοφονίας των τριών νέων τού ΝΑΡ φαίνεται πως επιτέλους μπαίνει στο ουσιαστικό στάδιο: αυτό της διασταύρωσης των μαρτυριών για την αποκάλυψη των υπόλοιπων φυσικών αυτουργών του εγκλήματος, αλλά και της αναζήτησης των ηθικών αυτουργών που βρίσκονται πίσω από αυτό.
1253349 Ένα ταξίδι που για ορισμένους οδηγούσε σε «βαθιά χασμουρητά», αλλά για πολύ περισσότερους, θέλουμε να πιστεύουμε, αποτέλεσε την αφετηρία μιας γοητευτικής και δημιουργικής, πολιτικής και αισθητικής αναζήτησης.
1234949 Φυσικά, οι απόφοιτοι έχουν φάσμα αναζήτησης θέσεων απασχόλησης πολύ ευρύτερο του δημόσιου τομέα, τόσο στην Αμερική όσο και στην πατρίδα τους, αλλά επίσης και σε πολυεθνικές εταιρείες.
1235892 Τα κείμενα των Manuel Castells για τη σημασία αναζήτησης ταυτοτήτων σε έναν κόσμο που αποσυντίθεται, στον κόσμο της παγκοσμιοποίησης του Μιχάλη Ράπτη (Πάμπλο), για το εθνικό ζήτημα στην εποχή του ιμπεριαλισμού του Benjamin Schwartz, για τα βαθύτερα κίνητρα της αμερικανικής στρατηγικής και την επιβίωση και την επέκταση του ΝΑΤΟ, παρά την κατάρρευση του υποτιθέμενου αντιπάλου, καθώς και τα κείμενα των Θ. Στοφορόπουλου, Σ. Χαλικιά, Θ. Πελαγίδη, A. Αρβιλλιά κ. ά. φωτίζουν αυτήν την επιστροφή της γεωπολιτικής του Ηροδότου ύστερα από δεκάδες αιώνες στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα.
1292884 Ο «Κέδρος», για παράδειγμα, ανοίγεται τώρα στο χώρο της εσωτερικής αναζήτησης και του μεταφυσικού, και αναθέτει τη συγγραφή επτά διηγημάτων σε ισάριθμους - αγνώστους στην πλειονότητά τους - πεζογράφους, για μια συλλογή που θα φέρει τον τίτλο «Ο φύλακας της ψυχής»!
9234 "Αιώνας της πληροφορίας" έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ο 20ος, όπου πολύ σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα έγιναν στον τομέα της διάθεσης και αναζήτησης της πληροφορίας.
9411 Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι από εμάς νοιώθουν την ανάγκη της αναζήτησης για να βαδίσουν σε άλλα μονοπάτια, είναι ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά όχι μέσα από το συγκρότημα αυτό, που θέλει να ολοκληρώσει το μουσικό του κύκλο όσα χρόνια θα υπάρχει, αφήνοντας ένα συγκεκριμένο μουσικό στίγμα πίσω του.
12325 Στόχος τους να δημιουργήσουν συντροφιές συζήτησης και αναζήτησης, παρέες με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη για τη λογοτεχνία, την αγάπη για τη ζωή.
722585 Με αποτέλεσμα η αντιπαράθεση γύρω από τα οποιαδήποτε τρέχοντα εθνικά προτάγματα να εκτρέπεται προς την κατεύθυνση της συνεχούς αναζήτησης αυτής της "ουσίας", που παραμένει φυσικά εξ ορισμού ασύλληπτη, άρα και διαρκώς επίμαχη.
722588 Οι ρίζες της ιδιαίτερης αυτής ουσιολογικής αναζήτησης θα πρέπει να αναζητηθούν στις συνθήκες που περιχαράκωσαν την ανάδυση της νέας ελληνικής ιστοριογραφίας, που στο σημείο αυτό παρουσιάζει εμφανή ειδοποιητικά χαρακτηριστικά.
1306618 Ο ρόλος του κράτους σήμερα είναι στο επίκεντρο της αναζήτησης όλων των ιδεολογικών ρευμάτων.
321581 Με το ξεκίνημά του, αλλά και με μια πλούσια θεατρική του δραστηριότητα, ο Παπανδρέου έδωσε και το στίγμα της μετέπειτα εξέλιξης της "Πειραματικής Σκηνής", που τοποθετείται στο χώρο της θεατρικής έρευνας και της διαρκούς αναζήτησης.
1331901 Όμως ο αντικαταστάτης του, Ζιβοντίνοβιτς, ξεκινάει από την Ελλάδα και δη τον Ολυμπιακό την προσπάθεια «αναζήτησης» των παικτών που θα στείλουν την εθνική Γιουγκοσλαβίας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000.
1302453 Ο σουτέρ που θα αξιοποιήσει τις στημένες φάσεις, ύστερα από μακρά περίοδο αναζήτησης, επιτέλους βρέθηκε...
1307484 Εγκατέλειψαν μια στρωμένη ζωή στο χωριό και ρίχτηκαν στην περιπέτεια της αναζήτησης στην πόλη, με αμφίβολη δουλειά, με οικονομικές δυσκολίες, αλλά παρ' όλα αυτά στάθηκαν δίπλα μου».
1277477 H μετοχή της ΝΕΛ κινείται στο ρυθμό της αποχώρησης ή μη του εφοπλιστή Τσάκου από το μετοχικό σχήμα της εταιρίας, ενώ της ΔΑΝΕ στο ρυθμό αναζήτησης τρόπων για τη σωτηρία της εταιρείας.
1312774 Τα περισσότερα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας πλην όμως έδωσαν λαβή για να στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση αναζήτησης ευθυνών.
1373483 Την ώρα που το Κογκρέσο προωθεί τις διαδικασίες, που ενδέχεται να οδηγήσουν στην άσκηση δίωξης κατά του Μπιλ Κλίντον, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο αναζήτησης συμβιβασμού στην υπόθεση που προηγήθηκε αυτής της Μόνικα Λεβίνσκι, δηλαδή στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της Πόλα Τζόουνς.
1337268 Αυτού του τύπου η ανάλυση φυσικά δεν έχει πρόθεση να στηρίξει τον πλανητάρχη, είναι απλώς μια άλλη προσέγγιση, ένα εργαλείο, αν θέλετε, αναζήτησης κρυφών κωδίκων συμπεριφοράς στην καθημερινή δηλαδή πρακτική δράση, στο λόγο που τη συνοδεύει και στη δομή της εξουσίας που στηρίζει.
1337281 Ουσιαστικά, αυτή η καθημερινή ρουτίνα διώκεται, όταν συνήθεις πράξεις παραμορφώνονται, υπό την πίεση της αναζήτησης της ερμηνείας τους.
1388476 Παρ' όλα αυτά, εδώ και αρκετό καιρό εκφράζονταν φόβοι ότι οι γιουγκοσλαβικές δυνάμεις θα επιχειρούσαν να εισβάλουν στην Αλβανία, με το πρόσχημα της αναζήτησης «τρομοκρατών» του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
1338701 Πάντως, παρατηρείται στροφή επενδυτών προς τα γερμανικά ομόλογα, δείγμα αναζήτησης σιγουριάς.
1410222 Μαζί με τους άνδρες του ΣΔΟΕ ανέλαβαν το δύσκολο έργο της αναζήτησης φορολογικών και άλλων παραβάσεων στην αγορά της επίμαχης βίλας.
1423521 Απ' αυτή λοιπόν την οπτική γωνία ήταν ένα ανεπανάληπτο μάθημα δομής και ροής της διαλεκτικής αναζήτησης της αλήθειας.
1424423 Στο μεταξύ ο κ. Σημίτης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την «Ατζέντα 2000», διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι χώρες του Νότου θα έχουν κοινή στάση παρά το γεγονός ότι κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα γιατί αυτά που προέχουν είναι τα βασικά ζητήματα, όπως η ανάγκη αναζήτησης ενός νέου τρόπου υπολογισμού των εσόδων της, η συνέχιση της πολιτικής συνοχής και των διαρθρωτικών ταμείων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο υποβολής βέτο από την Ισπανία, αλλά όπως είπε δεν το θεωρεί πιθανό.
1429035 Ο Κ. Μαμέλης μάς εξήγησε ότι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αναζήτησης του προβληματισμού του ΣΥΝ για την πολιτική συμμαχιών που θα απασχολήσει και τη Ν. Ε. στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.
1413812 Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μίλησε για άλλη μία φορά περί αναζήτησης στρατηγικού συμμάχου.
1439047 Διανύουμε μια περίοδο αβεβαιότητας, αμφιβολίας και αναζήτησης.
1426265 Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα στην ιδιορρυθμία και την ανάγκη της αναζήτησης, την ευαισθησία και τη λογική.
1430489 H φίλαθλη οικογένεια όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης, ασφαλώς δεν πρόκειται να αφήσει χωρίς συνέχεια την προσπάθεια αναζήτησης του δικαίου.
1453575 Κι αυτό συμβαίνει διότι ο πολιτικός λόγος συνήθως δεν χαρακτηρίζεται από προτάσεις, ούτε και από την προσπάθεια αναζήτησης εκείνων των κοινών σημείων που μπορεί να βοηθήσουν το έθνος και τον πολίτη».
1463662 Το παραγωγικό σύστημα αλλάζει, καθώς και οι εθνικοί και παγκόσμιοι συσχετισμοί, νέες πιέσεις και φαινόμενα δημιουργούνται και μπορεί κανείς ανέξοδα να επιλέξει ως μόνο μέσο σύγκρουσης την άρνηση αναζήτησης νέων απαντήσεων, που όμως είναι μια επικίνδυνη επιλογή.
1432844 - Πέραν αυτών, άλλες 1.500 τέτοιες κληρονομιές βρίσκονται στο στάδιο αναζήτησης των κληρονόμων, ενώ 2.000 περίπου βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσης των διαδικασιών και παράδοσής τους στο Δημόσιο.
1467223 Στόχος είναι να 'ρθει σε επαφή με το τοπικό πολιτικό και επιχειρηματικό δυναμικό στο πλαίσιο αναζήτησης δρόμων για την ανάπτυξη ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών συνεργασιών και επενδύσεων.
1452244 Αναφερόμενος στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο Γέλτσιν επισήμανε πως «το γεγονός ότι οι χώρες που έκαναν αυτή τη βίαιη ενέργεια δεν είδαν ως εφικτή τη συνέχιση της αναζήτησης μιας επίλυσης της κρίσης με πολιτικά μέσα προκαλεί αγανάκτηση».
1472438 «Δεν θα κάνω αναδρομή, είπε, στο παρελθόν, γιατί κάνοντας συνεχή αναμόχλευση κουράζουμε τον ελληνικό λαό και τον οδηγούμε σε ένα είδος απολιτικής προδιάθεσης και αναζήτησης νέων σωτήρων, που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην πολιτική ζωή.
1401037 Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για την παράταση των προσπαθειών αναζήτησης μιας πολιτικής λύσης, έστω και την τελευταία στιγμή, με τις συνεχείς διαβουλεύσεις του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
39301 Επ' αυτού, ωστόσο, απαιτείται ευελιξία και αποτελεί αντικείμενο μελέτης η αντίδραση της Τουρκίας στις διεθνείς εξελίξεις, η οποία μετά την κατάρρευση του σοβιετικού συνασπισμού, αφού πέρασε από μια περίοδο ανασφάλειας και αναζήτησης μιας νέας ταυτότητας, μετακίνησε σύντομα την προσοχή της και έκοψε ένα νέο ρόλο για τον εαυτό της, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Δύσης στις πρώην σοβιετικές ισλαμικές Δημοκρατίες, άσχετα αν δεν έχει αποδειχθεί επαρκής ο ρόλος της.
1286671 Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση της αναζήτησης κατάλληλου χώρου για να στεγάσει το Μουσείο Κατράκη.
423939 Πρόεδρος και εντολοδόχος πρωθυπουργός βρίσκονται μάλλον σε μια παράλληλη πορεία αναζήτησης ευρύτερων ερεισμάτων, πέρα από τις ακραίες τάσεις που υπάρχουν τόσο στην κυβέρνηση όσο και αντιπολίτευση, και μάλλον οι δύο άντρες εκφράζουν και την παράλληλη προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της ισχυρότερης οικονομικά ευρωπαϊκής χώρας να επηρεάσουν την πορεία των πολιτικών πραγμάτων στη Βουλγαρία.
1268292 Συγκεκριμένα, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του ΟΠΕΚ, της Πολιτείας και του Δικτύου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, η έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια που καταγράφεται με όλους τους τρόπους, η παρόξυνση των κοινωνικών εντάσεων σε όλα τα επίπεδα, θέτουν με έμφαση στην ημερήσια διάταξη την ανάγκη αναζήτησης προοδευτικής εναλλακτικής λύσης τόσο στην ασκούμενη πολιτική όσο και στην κυβέρνηση που την ασκεί».
724186 Τα χρόνια 1901-1916 βρισκόταν σε περίοδο έντονης δημιουργικής αναζήτησης που τον οδήγησε στην κυβιστική επανάσταση.
724588 "Η σχολή μάς άνοιξε τους δρόμους της αναζήτησης για τον καθένα ξεχωριστά", λέει η Μαρία Τριανταφύλλη, και όλοι συμφωνούν ότι φεύγουν από το Κέντρο πιο πλούσιοι, πιο προβληματισμένοι και ξέροντας ότι τώρα αρχίζουν.
726149 Για τον Σουτζούκι, η αρχαία ελληνική τραγωδία είναι από το 1974, αφότου παίχτηκαν οι "Τρωάδες" στο Τόκιο, ο ένας από τους τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους της σκηνικής του αναζήτησης.
49962 Αυτό που μπορεί να διαπιστωθεί μέχρι στιγμής είναι η αλλαγή της κλινικής εικόνας, με την έννοια ότι στα άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα παρέχεται και ιατρική πέραν της ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης και φυσικά ο οργανισμός τους έχει ανανήψει από την αποχή από την ηρωίνη αλλά και από το γεγονός ότι έχουν λόγο να αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναζήτησης της δόσης τους.
56303 Υπερβάσεις της αναζήτησης προσωπικών ρόλων, υπερβάσεις της διάθεσης για παραλυτικές ισορροπίες, που δεν έχουν άλλη κατάληξη από τη διάλυση.
728359 Στο βιβλίο "Φωτεινά μονοπάτια" συλλέγονται πέντε διαλέξεις που δόθηκαν από τον Φιλοσοφικό Σύλλογο "Ιάμβλιχος" κατά την περίοδο 1981-87 για τον σύγχρονο αποκρυφισμό - και στο βιβλίο "Συμβολισμός και αναζήτηση" περιέχονται άλλες πέντε διαλέξεις για το αιώνιο θέμα της αναζήτησης της εσώτερης ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από τα διάφορα συστήματα και τις συμβολικές αποδόσεις (εκδόσεις "Ιάμβλιχος").
741701 Έτσι ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ άρχισε το επίπονο ταξίδι της αναζήτησης, που - όπως φαίνεται - συνεχίζεται, περιτριγυρισμένος από μια σιωπή, γιατί έχει πια χάσει σχεδόν εντελώς την ακοή του.
745843 Πάνω σε αυτό ακριβώς βασίστηκε το φιλόδοξο όραμα του Κίλιαν: τρεις γενιές χορευτών που εναλλάσσονται σε ισάριθμα επιμέρους χορευτικά σύνολα, το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο κινησιολογικής έκφρασης, καλλιτεχνικής αναζήτησης και ισορροπίας.
77317 Η δήλωσή του δείχνει το κλίμα αναζήτησης που επικρατεί στην Άγκυρα.
86047 Οι απόψεις του Μήτσου Κωστόπουλου περί της ανάγκης αναζήτησης συμμαχιών με άλλες αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού, δέχτηκαν ομαδικά πυρά από συντρόφους του μέλη του Πολιτικού Γραφείου, αλλά και στελέχη περιφερειακών οργανώσεων, τα οποία επιμένουν στη διατήρηση της γραμμής 5 κόμματα-2 πολιτικές.
1486613 Βασίζεται σε χρόνια αναζήτησης και σε πράγματα που ο κόσμος μού ζητάει να κάνω.
1488002 Αλλά και η πλειοψηφία των «15», όπως είπε, θεωρεί ότι το θέμα της Τουρκίας είναι ανεπίκαιρο και, μάλιστα, τις κρίσιμες ώρες αναζήτησης διπλωματικής λύσης για τον «πόλεμο του Κοσόβου».
1414580 Με τους ποικίλους τρόπους αναζήτησης της ευτυχίας μιας ομάδας προσώπων διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων, μέσα από διάφορες παράλληλες ιστορίες, καταπιάνεται στην ταινία του «Ευτυχία» ο ανεξάρτητος Αμερικανός σκηνοθέτης Τοντ Σόλοντζ (γνωστός μας από την προηγούμενη ταινία του, «Καλώς ήλθατε στο κουκλόσπιτο»).
1498005 Προεδρεύοντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας με αποκλειστικό θέμα τη Βαλκανική κρίση, ο Γέλτσιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία ίσως χρειασθεί να αποχωρήσει από τη διπλωματική διαδικασία αναζήτησης πολιτικής λύσης, εάν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να μην κάνει αποδεκτές τις προτάσεις και εκκλήσεις της.
1505081 Ένα ξέσπασμα, μια κατάθεση ψυχής που κινήθηκε μεταξύ «λογικής και αναζήτησης ελαφρυντικών», ακροβατώντας πάνω στις λεπτές ισορροπίες του εμφανούς πόνου για την αποτρόπαια πράξη αλλά και του φόβου για όσα θα υποστεί στη συνέχεια, ήταν η 4ωρη απολογία του δικηγόρου Γρήγορη Κούλα.
1466249 _ Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εν Αθήναις, ο Κώστας Μπακούρης, δηλώνει στη Wall Street Journal ότι βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης ομίλου που θα αναλάβει να δώσει ταυτότητα στους αγώνες έναντι του ποσού των 24 εκ. δραχμών...
1483368 Είναι υπόλογος ενώπιον της ανθρωπότητας και της Ιστορίας ο πολεμοχαρής ηγεμόνας Μπιλ Κλίντον, που αρνείται να δώσει μια ευκαιρία στην ειρήνη, μια ευκαιρία στη λογική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος αναζήτησης πολιτικής λύσης.
1505509 Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δήλωσε χθες ότι ο Φινλανδός πρόεδρος Μάρτι Αχτισάαρι έχει την πλήρη υποστήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες αναζήτησης λύσης στη κρίση του Κοσσυφοπεδίου.
1494555 Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, όταν ρωτήθηκε αν ο βομβαρδισμός θα αποτελέσει πλήγμα στις προσπάθειες αναζήτησης λύσης.
1582744 Άλλωστε τώρα έχει και το άλλοθι του πολέμου για να περιορίσει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες αναζήτησης της αλήθειας.
1519756 Συναντήσαμε τον πατέρα του Λαλιώτη στο Δέλβινο, έπειτα από μία έντονη μέρα αναζήτησης, αξύριστο και κατάκοπο.
1523708 Ο πρωθυπουργός από την άλλη είναι αναγκασμένος να αναζητήσει νέες ισορροπίες στο κόμμα και να αλλάξει κυβερνητική γραμμή πλεύσης και αρχίζουν να βγαίνουν στο φως σενάρια περί αναζήτησης κυβερνητικών εταίρων.
1420802 Οι έρευνες αμέσως στράφηκαν στην ορεινή Κορινθία, αλλά λόγω του χιονιού και της πυκνής ομίχλης το έργο της αναζήτησης των κακοποιών ήταν πολύ δύσκολο.
1385221 Επαναβεβαίωσε την ανάγκη μιας αναζήτησης για συγκεκριμένους δρόμους, προκειμένου να προχωρήσει η ενοποιητική διαδικασία.
1685445 - Ο μέσο- και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της μεταρρύθμισης, ως προς τους στόχους και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή του, διαμορφώνει την ανάγκη αναζήτησης συναίνεσης, κυρίως εκ μέρους των εκπαιδευτικών.
1597984 Υπέρ της αναζήτησης πολιτικής λύσης τάχθηκε και ο υπεύθυνος της Ε.Ε. για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής Χαβιέρ Σολάνα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν επιθυμεί να πληγούν οι σχέσεις της Ευρώπης με τη Ρωσία.
40957 Το ταξίδι της αναζήτησης τελειώνει λοιπόν, για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - που μέχρι σήμερα στεγάζονταν σε ακατάλληλα ή ανεπαρκή κτίρια - ύστερα από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Γ.Α.
41051 Πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα, για το οποίο δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη και επίλυση μέσω της αναζήτησης μιας συμβιβαστικής λύσης που δεν ικανοποιεί ούτε την μία ούτε την άλλη πλευρά, κατέληξε ο Κίρο Γκλιγκόροφ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελεύθερη Ευρώπη, η οποία αναδημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Νάσα Μπόρμπα του Βελιγραδίου.
74169 Τραγούδια-καρποί μιας συνειδητής εσωτερικής αναζήτησης στους μουσικούς κώδικες έκφρασης κι επικοινωνίας, πέρα απ' αυτούς που μπορεί να διαθέτει ένας καταξιωμένος σολίστας.
1584888 «Η δύναμη της αμερικανικής κουλτούρας συνιστά για πολλούς σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, στην προσπάθεια αναζήτησης της ψυχής της...
1649084 Περίοδο αναζήτησης εσόδων περίπου 600 δισ. δρχ. για το 2000 διανύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την κατάρτιση του προϋπολογισμού του επόμενου έτους μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.
1698818 Παράλληλα όμως οι επενδυτικές πρωτοβουλίες του ομίλου στρέφονται και σε άλλους χώρους σε μια προσπάθεια αναζήτησης νέων υπεραξιών.
1617662 Με στόχο την ένταξή της, μέσα στο 2000, στο συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας όπλων, αρχίζει η διαδικασία μερικής αποκρατικοποίησης για την ακρίβεια αναζήτησης στρατηγικού εταίρου της EAB, ενώ προχωρεί η πώληση της ΕΛΒΟ και ετοιμάζεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2000 η ΠΥΡΚΑΛ.
1649964 - Αυτό αποδεικνύει ότι η ανάγκη της αναζήτησης του «θείου» είναι ισχυρότερη από τη γνώση;
1667784 Τόσο η στάση των κυβερνήσεων όσο και των τελευταίων δεν έχει τίποτα να κάνει με το «ευρωπαϊκό μοντέλο» της ανεκτικότητας, της αναζήτησης συμβιβασμών, της μη επιλεκτικής υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επίκλησης του δικαίου, του αφοπλισμού των πρωτόγονων ενστίκτων, του πολυπολιτισμού, του πλουραλισμού, της ανοιχτής κοινωνίας.
1685708 Η κοντόθωρη «κανονική» συνέχιση αναζήτησης ευκαιριών κατανάλωσης του πολιτικού λόγου μπορεί πιθανώς να φέρει μια επιτυχία, αλλά συνήθως εστιάζεται σε μια κανονικότητα του τίποτα.
449 Ο πολιτισμός ταυτίζεται με τη δημιουργία, την αισθητική και πνευματική αναζήτηση, τη ψυχαγωγία.
1760754 Γίνεται συνεπώς σαφές ότι πίσω από τις χανσλικιανές διακρίσεις του τελευταίου κεφαλαίου βρίσκεται η διάθεση αναζήτησης κριτηρίων αξιολόγησης των μουσικών έργων στη βάση αυτής της ίδιας της έννοιας της μουσικής αξίας, όπου η συνάρτηση των λογικών της όρων (ύλη-μορφή) είναι αναγκαία.
1588877 Οπωσδήποτε φαίνεται ότι διέφυγε ήδη της προσοχής των συντακτών της προαναφερόμενης άνομης διάταξης πως, αν το Δημόσιο επιχειρήσει να εκδώσει εντάλματα αναζήτησης των συντάξεων που έχουν ήδη εισπραχθεί με αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι σχετικές ατομικές ειδοποιήσεις, που θ' απευθύνει ο διευθυντής συντάξεων του γενικού λογιστηρίου του κράτους, θα προσβληθούν με ανακοπή, της οποίας η νομιμότητα θα κριθεί από τα δικαστήρια, υπόχρεα να μην εφαρμόσουν την προαναφερόμενη άνομη διάταξη κατά τα άρθρα 281 και 934 ς. Εξάλλου και η εφεξής άρνηση του Δημοσίου να εκτελέσει τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου πέφτει στο κενό, αφού ήδη έπεσαν τα τείχη της Ιεριχούς και τα δικαστήριά μας δέχονται το κατασχετό της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, όπως λ.χ. των υπουργικών αυτοκινήτων, προκειμένου να πλειστηριαστούν και από το πλειστηρίασμα να ικανοποιηθούν οι δικαιούχοι συνταξιούχοι.
1587060 «Η Ελλάδα είναι υπέρ της αναζήτησης πολιτικής λύσης», τόνισε ο ΥΠΕΘΟ και διευκρίνισε ότι στη συνάντησή του με τον κ. Μπλερ επισήμανε πως η Ελλάδα πληρώνει δυσανάλογο τίμημα λόγω της εξέλιξης των επιχειρήσεων στο Κόσοβο.
1617267 Ο Γκίλμαν υποστηρίζει ότι η παράλληλη ανάπτυξη της αισθητικής χειρουργικής και της ψυχιατρικής, και ειδικότερα της ψυχανάλυσης, ήταν αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης.
3036 Ειδικότερα για την ελληνική πραγματικότητα, η αναζήτηση του ειλικρινούς πολιτικού διαλόγου και της κοινής δράσης στην κοινωνία, μακριά από βραχυπρόθεσμες σκοπιμότητες, μακριά από δημαγωγίες και λαϊκισμούς ή εκλογικές σκοπιμότητες.
1527609 Το αξιοπερίεργο, βέβαια, αυτής της αναζήτησης είναι η πρωτοφανής έλλειψη πρωτοτυπίας και διορατικότητας.
2922 Σε πολλές χώρες η αναζήτηση των νέων ισορροπιών είναι επώδυνη ή και επικίνδυνη.
1405 Όμως σήμερα, χρειαζόμαστε μια ευρύτερη συνεννόηση, χρειαζόμαστε γνώση, υπεύθυνη καταγραφή όλων των παραμέτρων του προβλήματος, και κοινή αναζήτηση κατάλληλων λύσεων.
3065 Προέρχονται από μια ευρύτερη συνειδητοποίηση των προβλημάτων, τη διαμόρφωση μιας κοινής πεποίθησης ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό και την κοινή αναζήτηση του διαφορετικού, του νέου.
3556 Ειδικότερα ως προς τους διερχόμενους από τη Δυτική Αττική Έλληνες Τσιγγάνους, θέλω να τονίσω ότι το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χώρου που να μπορεί τους φιλοξενήσει με αξιώσεις, αφού η υπάρχουσα κατάσταση, πέρα από τα πολλά προβλήματα που δημιουργεί για τις συνθήκες διαβίωσης και ιδίως για την υγεία των διαμενόντων - λόγω της γειτνίασης με τη χωματερή - δεν μπορεί ούτως η άλλως να συνεχισθεί, καθώς θα διέλθουν από εκεί νέοι άξονες του αστικού και σιδηροδρομικού δικτύου.
1706206 Στο πλαίσιο της αναζήτησης στοιχείων ποινικά κολάσιμων θα γίνουν πραγματογνωμοσύνες και αυτοψίες στα κτίρια, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι μαρτυρίες συγγενών θυμάτων, αλλά και οι εξηγήσεις που θα δοθούν, από τους υπευθύνους για τις χάρτινες κατασκευές.
1324 Είναι η αναζήτηση μιας πολιτικής απάντησης σε καταστάσεις που ήδη σήμερα τείνουν να ανατρέψουν τις συνθήκες ζωής.
6006 Ο διάλογος δεν μπορεί όμως να προέρχεται από αυταρχικές νοοτροπίες και ακραίες μορφές πάλης, αλλά από διάθεση για την αναζήτηση πραγματικών λύσεων σε πραγματικά προβλήματα.
1534236 Στο κοντινό μέλλον ο πολίτης, διαθέτοντας ψηφιακούς υπηρέτες, όπως «έξυπνες» μηχανές αναζήτησης και αμφίδρομα ηλεκτρονικά συστήματα, θα «έλκει» τις πληροφορίες που χρειάζεται.
4657 Τους κλάδους αυτούς μπορούμε να υποστηρίξουμε με την παροχή τεχνολογικής υποδομής, κατάρτισης, ενίσχυσης στην αναζήτηση νέων προϊόντων και παροχής χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων.
5643 Dickinson για αναζήτηση solo καριέρας.
5833 Όλες οι χώρες βρίσκονται σε αναζήτηση του νέου ρόλου τους στις νέες πραγματικότητες που διαμορφώνονται.
6457 Δίχως την αναζήτηση, τις νέες ιδέες, δίχως την προώθηση της ανασυγκρότησης δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα συρρίκνωσης του κομματικού ιστού.
6933 Το σύστημα αυτό μιμείται τις ενέργειες ενός επαγγελματία cameraman, ο φακός εστίασης ρυθμίζετε μέχρι να επιτευχθεί η καλύτερη εικόνα, η εκτίμηση γίνεται με αναζήτηση της υψηλότερης αντίθεσης.
8830 Ωστόσο, η αναζήτηση πληροφοριών μέσα από τα newsgroups μπορεί να αποδειχτεί επιτυχής αλλά και να αποτελέσει την έναρξη μιας γενικότερης επαφής ανάμεσα σε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα.
6264 Δεν έχουμε περιθώριο για ομφαλοσκοπήσεις, για αναζήτηση ευφυολογημάτων και συνθημάτων, για ταμπέλες και για παιγνίδια κατανομής ρόλων, την ώρα που κρινόμαστε σκληρά, σαν σύνολο, από τον ελληνικό λαό.
1717910 ς' αυτό το αλισβερίσι της αναζήτησης αρμοδιοτήτων (μέσα ή έξω από το Ζάππειο) οι άνθρωποι της εταιρείας φαίνεται πως δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι κύλησαν ήδη δύο χρόνια από την ημέρα ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
1727489 Μ. Οικονομίδου, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, στην ομιλία της ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στο χώρο της αναζήτησης, καταγραφής, διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής παραδοσιακής μαγειρικής, προσπάθειες, οι οποίες αξιοποιήθηκαν από τον ΕΟΤ για την κατάρτιση του Προγράμματος "Ειδικό Σήμα για την Ελληνική Κουζίνα".
1494578 - Ο Συνασπισμός τον χαρακτηρίζει έγκλημα πολέμου και βομβαρδισμό της προσπάθειας αναζήτησης ειρηνικής λύσης.
1727686 Δίνεται ακόμη η δυνατότητα αναζήτησης με λέξεις κλειδιά, στις βάσεις δεδομένων της CORDIS, για ερευνητικά έργα ή αποτελέσματα.
1548042 Οι απόψεις αυτές εκφράζουν εν πολλοίς το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην πλευρά της μειοψηφίας, που δεν είναι τίποτε άλλο από κλίμα αναμονής, αναζήτησης και κυρίως αμηχανίας για το τι θα κάνουν στο εξής.
1548186 Απ' ό,τι φαίνεται στον Ολυμπιακό βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης.
76539 Στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες, που δεν είχαν σχέση με τα μικρά αυτοκίνητα, αποφάσισαν να μπουν στη διαδικασία αναζήτησης μοντέλων για το ευρύ κοινό.
35859 Βεβαίως δεν είναι ανάγκη σε αναζήτηση του διαφορετικού να βγούμε οπωσδήποτε έξω από την Ελλάδα.
1558649 Είναι προφανές, ότι ήρθε η ώρα του απολογισμού και της νέας πολιτικής αναζήτησης για την ευρωπαϊκή αριστερά.
38320 Παρ' όλα αυτά, ο προβληματισμός της Αθήνας δεν παύει να κινείται προς την αναζήτηση διεξόδου από την κρίση.
24260 Στην ποίησή μου υπάρχει μια αναζήτηση του παραδείσου.
23921 Στην ποίησή μου υπάρχει μια αναζήτηση του παραδείσου.
23451 Όλα τα αντιφυματικά προγράμματα επί παγκοσμίου επιπέδου, όπως επισημάνθηκε από την Ένωση, στηρίζονται σε ορισμένους ακρογωνιαίους λίθους, όπως κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες Αντιφυματικού Προγράμματος, έγκαιρη θεραπεία των ασθενών, αναζήτηση νέων περιστατικών στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον του αρρώστου, εμβολιασμό και χημειοπροφύλαξη των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθώς και βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης.
16566 Από κει και πέρα, δεν θέλω η Ν.Δ., για λόγους μικροπολιτικούς, μικροκομματικούς ή οτιδήποτε, να εμποδίσει την κυβέρνηση στην αναζήτηση της πλέον ωφέλιμης εθνικά λύσης.
8946 Στην πρόσφατη κρίση στην Αλβανία προσπαθήσαμε και εξακολουθούμε να επιδιώκουμε είτε με απευθείας πρωτοβουλίες με τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας είτε στα πλαίσια των διεθνών οργανισμών που μετέχουμε να συμβάλουμε στην αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης για την υπέρβαση της κρίσης.
13815 Μια τέτοια προσπάθεια είναι αυτονόητο ότι συνδέεται με συνεχή διαπραγμάτευση, εκατέρωθεν πιέσεις, συνεχή αναζήτηση.
17438 Θέλουμε να τους διευκολύνουμε στη μετάβαση από το Πανεπιστήμιο στην παραγωγή, με την υπηρεσία του επαγγελματικού προσανατολισμού, με πληροφόρηση για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες, με σεμινάρια και διαλέξεις, με προγράμματα πρακτικής άσκησης, με την αναζήτηση θέσεων εργασίας, την επαφή με επιχειρήσεις και τις ημέρες σταδιοδρομίας.
29853 Η ακατάπαυστη ενασχόληση της Κάλο με τον εαυτό της, η συνεχής αναζήτηση της ταυτότητάς της, το γεγονός ότι αντικείμενο της τέχνης της ήταν η δική της, κυρίως, εικόνα, όλα αυτά τα συναντάμε σήμερα στη δουλειά αμερικανίδων εικαστικών όπως η Κίκι Σμιθ και η Σίντι Σέρμαν.
17046 Και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για ένα κόμμα σε περίοδο εκλογών από την αναζήτηση ιδεολογικής συνοχής, τη στιγμή που οι ψηφοφόροι αναζητούν ξεκάθαρες θέσεις στα καυτά θέματα που τους απασχολούν.
32407 Οι προσεγγίσεις του, γράφει ο καθηγητής, εμπνέονται πάντα από τους κανόνες της κλασικής ανάλυσης των Smith, Hume, Ricardo: την αναζήτηση της σταθερότητας, της ανταποδοτικότητας και της αμοιβαιότητας τόσο στις εσωτερικές όσο και στις διεθνείς σχέσεις.
44459 Ταυτόχρονα έχουν χαθεί και οι παλιές καλές αγορές της Κομεκόν και η Πολωνία βρίσκεται σε μια εναγώνια - και συχνά επιτυχή - αναζήτηση νέων αγορών.
28592 Βασικό χαρακτηριστικό της ο συνδυασμός κοινών ενδιαφερόντων, για παράδειγμα της μουσικής και του αθλητισμού, αλλά και η υπέρμετρη αναζήτηση της απόλαυσης και της έντασης μέσα από την ξέφρενη διασκέδαση.
46216 Οι δράστες είναι εχθροί του λαού και αποστάτες, που έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να εκδιώξουν από το Βελιγράδι τα μέλη της ισλαμικής κοινότητας είπε ο μουφτής, καταλογίζοντας στις σερβικές αρχές έλλειψη αποτελεσματικότητας στην αναζήτηση των δραστών.
25329 Το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι της γης συμπαρατάχθηκαν μαζί του για να καταγγείλουν την τρομοκρατία κι ακόμη το γεγονός ότι οι ηγέτες δώδεκα αραβικών χωρών ήταν εκεί για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην ειρηνευτική διαδικασία - και παρεμπιπτόντως και στον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ - όλα αυτά θα έπρεπε να τον οδηγήσουν στην αναζήτηση μιας πολιτικής διεξόδου.
52214 Επείγει, λοιπόν, η αναζήτηση μιας λύσης σωστής και δίκαιης.
38922 Η Χαλυβουργική ήταν η βιτρίνα της απασχόλησης, αλλά και του δίπτυχου: ανάπτυξη-μόλυνση για τους ανεπάγγελτους από τα χωριά της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αρκαδίας κ.λπ., όταν ερχόμενοι στην Αθήνα, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '80 συναντούσαν στην Ελευσίνα τις υψικαμίνους της.
21158 Δείχνει η κυβέρνηση μια δυσκαμψία, μια αμηχανία και μια διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων ή έστω στη δρομολόγηση λύσεων και στην αναζήτηση διεξόδων σε θέματα πιεστικά, που όσο τα αφήνει θα γίνεται και πιο δύσκολη η αντιμετώπισή τους.
72765 Για να είμαστε λοιπόν μέσα στις πραγματικές δυνατότητές μας, εκείνο που επείγει, είναι η αναζήτηση, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μέτρων, με τα οποία θα ελαχιστοποιηθούν ή και θα μηδενιστούν οι σημερινοί κίνδυνοι.
47109 Αυτή είναι η υπ' αριθμόν ένα αναζήτηση. - Στην αυθεντικότητά σας κάποιοι συνυπολογίζουν και το γεγονός ότι εξακολουθείτε να μένετε στη Θεσσαλονίκη. - Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να κατεβούμε στην Αθήνα, γιατί μας αρέσει εδώ - όχι γιατί είμαστε αυθεντικοί ή όχι.
41473 Προηγουμένως, ο κ. Μακ Κέρι, απαντώντας σε ερώτηση αν μετά τη συνάντηση Κλίντον - Σημίτη βλέπει ότι μπορεί να υπάρξει κίνηση στα ελληνοτουρκικά, είπε πως ελπίζουμε οι δύο πλευρές θα μπορέσουν, μετά από τα όσα έχουν πει δημόσια, να προωθήσουν το διάλογό τους... και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε... αλλά, βασικά, οι δύο πλευρές χρειάζεται να απευθύνουν τα προβλήματά τους κατάλληλα, για αναζήτηση λύσεων που αφορούν σύνορα και εδαφικές διαφωνίες....
44595 Και πράγματι δικαιώθηκε ύστερα από αναζήτηση δύο χρόνων.
47120 Συμπύκνωση, συγκέντρωση στους εαυτούς μας, αναζήτηση.
77304 Η αναζήτηση γίνεται αυτή τη στιγμή στην Άγκυρα και αφορά το ίδιο το κυβερνητικό σχήμα.
44542 Υπερκάλυψη σχεδόν πέντε φορές πάνω, γύρω στα 480 δισ. δρχ., για αναζήτηση 130 δισ. δεν περνάει απαρατήρητη.
43474 Ο κ. Κουτσούκος δεν θεωρεί ότι τα επιδόματα χορηγούνται απαραιτήτως σε συνδυασμό με πολιτικές εξελίξεις όπως είναι οι εκλογές, καθώς θεωρεί επαρκή αιτία τα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινούνται οι αμοιβές στο Δημόσιο, τα οποία υπαγορεύουν την αναζήτηση τρόπων αναπλήρωσης μέρους των αποδοχών και για να ανακουφιστούν οικονομικά οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και για να αποφευχθούν κοινωνικές εντάσεις.
25796 Η αναζήτηση μιας συνολικής και διαρκούς λύσης θα διεξαχθεί στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών που καθορίζουν το στάτους κβο στο Αιγαίο.
34019 Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Γιονεσάι - για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι έχει ακούσει καλά λόγια - δήλωσε ότι ο σεβασμός των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις Διεθνείς Συμφωνίες είναι η βάση για την αναζήτηση των λύσεων.
100452 Τα αντικείμενα που φωτογραφίζει ο Βyrne περιέχουν την ίδια απειλή, την αναζήτηση του ιερού, την ανακάλυψή του μέσα στο καθημερινό.
100455 Η κάμερα με βοήθησε σε αυτή την αναζήτηση, μεταμορφώθηκε σε ένα εργαλείο ευχαρίστησης, ένας τρόπος για να εξυψώσεις τα πράγματα.
106463 Πρέπει να τέθηκε και το θέμα παραμονής του Μανωλά, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα κινηθεί πια σε αναζήτηση ξένου αμυντικού χαφ.
62879 Το Σαν ένα μυθιστόρημα είναι ένα ταξίδι σε αναζήτηση αυτού του χαμένου χρόνου.
88569 Μπροστά σ' αυτή την κρίσιμη επιλογή ο Πέρες προσπαθεί να πείσει ότι η ασφάλεια του Ισραήλ εξαρτάται από την αναζήτηση ριζικής λύσης στο πρόβλημα, άρα είναι απαραίτητη η ειρήνη με τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες, ενώ ο Νετανιάχου εμφανίζεται σκεπτικιστής, ρίχνοντας το βάρος του στις δεσμεύσεις που δεν τηρούν οι...
87962 Την ποιότητα και το κλίμα έδωσαν αμέσως τα κανάλια και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της επομένης, τα ρεπορτάζ για τις συμπλοκές και τις ακατονόμαστες ύβρεις, που κατάφεραν ένα ακόμη πλήγμα στην υπόθεση αναζήτηση της χαμένης ενότητας.
99114 Πολύ πιο ουσιαστική και ψαγμένη η δουλειά της Ιουλίας Βεντίκου στην ίδια γειτονιά (γκαλερί Μέδουσα), με μεγάλα τελάρα που, θαυμάζοντας τους χρυσούς Ολλανδούς, έχουν τη δική τους προσωπική αναζήτηση, η οποία και ενδιαφέρει περισσότερο από το αποτέλεσμα.
116901 Παράλληλα με την αναζήτηση κοινοτικού πλέι-μέικερ (Βιγιακάμπα η πρώτη επιλογή, Πορταλούπι η δεύτερη), ο Πανιώνιος φροντίζει να μαζέψει και ψηλούς παίκτες.
65904 Καθώς τίθεται λοιπόν εκ μέρους της Άγκυρας για άλλη μια φορά το θέμα του διαλόγου, η Χουριέτ υποστηρίζει ότι γίνονται προσπάθειες για συνάντηση κορυφής των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας Η εφημερίδα στο χθεσινό τη φύλλο έγραψε ότι δεν τίθεται θέμα επίσημων πρωτοβουλιών, αλλά αναζήτηση τρόπων εκ μέρους παραγόντων στην Αθήνα, την Άγκυρα και την Ουάσιγκτον για συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στον Λευκό Οίκο.
120698 Υπό αυτή την έννοια είναι αναγκαίο το ίδιο το ηλικιωμένο άτομο: *να μην παραιτηθεί από το δικαίωμα στη ζωή *να επιστρατεύσει την καρτερικότητά του έναντι των όποιων προβλημάτων υγείας *να αποδειχθεί ανεκτικό έναντι του νέου και του διαφορετικού *να αντιμετωπίσει το μυστήριο της ζωής με τη σύνεση και την αξιοπρέπεια της ηλικίας του *να κατανοήσει πως η γήρανση είναι αναπόφευκτη μόνο σωματικά όχι όμως πνευματικά και ψυχικά *να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της ηλικίας του (πείρα, σοφία, κατανόηση, διαλλακτικότητα...) βοηθώντας τους νεότερους *να διοχετεύσει τη μεστή δημιουργικότητά του σε πνευματικά έργα *να κερδίσει το σεβασμό των νεοτέρων με την ακριβοδίκαιη και συνετή στάση του έναντι των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της ζωής *να εξαντλήσει την έμπνευση, τη φαντασία και την ευρηματικότητα στην αναζήτηση
112488 Τέλος η μετατόπιση της ΠΟΛ.ΑΝ. προς το μέσον του άξονα αριστερά - δεξιά (οι ψηφοφόροι της αυτοτοποθετούνται γύρω από τη θέση 6 της 10βαθμης κλίμακας Αριστερά - Δεξιά στις μετρήσεις του Νοεμ. '94, Νοεμ. '95 και Μαΐου '96 των Τάσεων της MRB) δεν μεταφράζεται σε πλεονέκτημα γι' αυτήν, δεδομένου ότι ο χώρος περί το μέσον της κλίμακας, πρώτον ηγεμονεύεται σταθερά από το ΠΑΣΟΚ και δεύτερον εμφανίζει έντονες τις τάσεις προς το λευκό και το άκυρο ή την αναζήτηση άλλου κόμματος.
51252 Την αναζήτηση μιας κουλτούρας που πηγάζει από την παράδοση καθενός και που τον παραπέμπει στις ρίζες του.
36852 Η αναζήτηση επιχειρηματία που θα αποδεχόταν τουλάχιστον ένα μέρος του ρίσκου έχει μεταβληθεί σε ανάθεση εκτέλεσης του έργου με πλήρη ανάληψη όλων των κινδύνων από το ελληνικό κράτος.
30528 Το ζητούμενο είναι - μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής ηγεσίας - η σύνθεση εκείνη που θα εκφράζει τα συμφέροντα των απλών πολιτών και η αναζήτηση των νέων κοινωνικών μας αναφορών και συμμαχιών.
40971 Ωστόσο, η αναζήτηση για τη στέγαση των αρχείων είχε ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, περίπου στις αρχές του αιώνα μας, αφού μόλις ιδρύθηκε η υπηρεσία των ΓΑΚ από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το 1914, στεγάστηκε προσωρινά στα υπόγεια της υπό ίδρυση τότε Ακαδημίας Αθηνών.
135541 Και άλλα σχετικά με τη συγκριτική επιχειρηματολογία: α. Η εμπειρία των άλλων χωρών είναι τόσο ευρεία και ποικιλόμορφη, που θα μπορούσε ένας μεταρρυθμιστής να κομίσει διδάγματα σε οποιαδήποτε αναζήτηση. β. Είναι επιστημολογικά ανυπόστατο και επικίνδυνο να μεταφέρει κανείς ή να δανείζεται κομμάτια και στοιχεία αποσπασματικά από τη μια χώρα στην άλλη. 2.
94154 Ο Γιώτης Τσαλουχίδης, στον οποίο εκφράστηκαν οι ευχαριστίες για την προσφορά του και του ανακοινώθηκε ότι δεν προτίθεται ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει μαζί του και στη νέα σαιζόν - ο παίκτης ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, και 2.
118668 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναζήτηση αμυντικού εκτός συνόρων μετά την άρνηση της διοίκησης του Ηρακλή να παραχωρήσει τον υπ' αριθμόν 1 υποψήφιο μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες Γιώργο Ανατολάκη.
131083 Ο 24χρονος χαφ πρέπει να θεωρείται ήδη πράσινος, αφού ειδοποιήθηκε από τον Απόλλωνα να αφήσει το σπίτι που έμενε και βρίσκεται σε αναζήτηση νέου κοντά στην Παιανία. *Ψήφισμα εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το θάνατο του Λάκη Πετρόπουλου, στο οποίο αναφέρει ότι το δ.σ. θα εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, θα καταθέσει στεφάνι στη σορό του, θα παραστεί στην κηδεία του και τιμώντας τη μνήμη του θα καταθέσει χρηματικό ποσό για ενίσχυση του ιδρύματος Πεντέλης, που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες.
124526 Η ανάγκη να εμβαθύνει στη βυζαντινή αγιογραφία, υποστηρίζοντας κάποιους βασικούς κανόνες της διάταξης, της στάσης, της προοπτικής και ανατρέποντας εντελώς κάποιους άλλους που αφορούν στην τυπολατρεία του δόγματος, δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με την πλαστική αναζήτηση και μόνο, αλλά με περισσότερο ουσιαστικά θέματα και αγωνίες του καλλιτέχνη και του ανθρώπου.
81107 Στην πραγματικότητα, λοιπόν, η θέση τους είναι παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που προβλέπει την αναζήτηση ονόματος κοινά αποδεκτού.
108502 Για την αξιολόγηση των Ελλήνων καθηγητών από ξένους επιστήμονες έχω να πω ότι η αναζήτηση της βοήθειας από επιτελεία ξένων επιστημόνων, αν και καλοπροαίρετα, μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια εξασφάλισης αμεροληψίας, είναι στην πραγματικότητα ανεπιτυχής και υποκρύπτει υποτέλεια.
108210 Μια ολόκληρη γενιά στη μάταιη αναζήτηση ενός απρόσιτου Ελντοράντο, όπου το μόνο που συναντούν είναι η αδιαφορία, τα αδιέξοδα και μια εξοντωτική μοναξιά.
164632 Και οι Ευρωπαίοι δεν πάνε πίσω φυσικά σ' αυτή την υστερική αναζήτηση νέων φόβητρων μετά την υπέρβαση της σοβιετικής απειλής.
126420 Αποφασίσαμε ότι η πολιτική μας οφείλει να εκφράζει την αναζήτηση της ελληνικής κοινωνίας για μια διαφορετική πολιτική μακριά από εγωκεντρισμούς, αρχηγισμούς, θεατρικές συμπεριφορές, πελατειακές σχέσεις και την παραδοσιακή κομματική συμπεριφορά.
124187 Απέναντι σε μια ομάδα πανέτοιμη, που φεύγει μεθαύριο για την Κωνσταντινούπολη (σε αναζήτηση χρυσού...), οι μεγάλοι έμοιαζαν πιασμένοι - ένεκα της, σχεδόν τρίωρης, προπόνησης της Δευτέρας - πότε πότε και βαριεστημένοι, σίγουρα πάντως όχι με υψηλό δείκτη ετοιμότητας.
146832 Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του ειδικού αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Χαν Σουγκ Τζου, ότι η δέσμη ιδεών Γκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού, ο κ. Κασουλίδης απάντησε ουδέν σχόλιο.
163911 Και διαπραγμάτευση σημαίνει αναζήτηση ονόματος αποδεκτού και από τις δύο πλευρές.
174415 Προχθές το απόγευμα ο κ. Φλωρίδης έστειλε σήμα στις αστυνομικές αρχές για την αναζήτηση και σύλληψη της Κατερίνας Βελλίδη, ενώ πληροφορίες την έφεραν να βρίσκεται στην Αθήνα στο σπίτι που διατηρεί στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Ορφέως και Φιλαδέλφου στην περιοχή Κεφαλάρι.
107820 Αφ' ενός μεν μια αναδιάταξη του συνολικού κομματικού συστήματος με αβέβαιη ασφαλώς απόληξη, αλλά με σαφή την παγίωση του χώρου των μικρών κομμάτων, τα οποία λειτουργούν με κεντρόφυγη δυναμική για το δικομματικό σκηνικό και συγκεντρώνοντας αθροιστικά ποσοστό σταθερά ανώτερο του 15% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος· αφ' ετέρου τα δυο μεγάλα κόμματα, μολονότι εξακολουθούν να αποτελούν τις δεσπόζουσες αναφορές του κομματικού ανταγωνισμού, εμφανίζονται με μια μεσοπρόθεσμη αδυναμία να διαχειριστούν μεταξύ τους τις μετατοπίσεις των εκλογέων, σε ένα είδος τακτικής κλειστού κύκλου ή να μειώσουν την γκρίζα περιοχή του εκλογικού ανταγωνισμού και κυρίως τον προσανατολισμό στην αρνητική επιλογή του λευκού-άκυρου ή την αναζήτηση ενός άλλου κόμματος· η τελευταία, αν και αισθητά μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB του Δεκ. 1995 (8,5% τότε, έναντι 4,1% τώρα) εξακολουθεί να συγκεντρώνει αξιόλογο ποσοστό, παρά την εμφάνιση του ΔΗΚΚΙ, και σαφώς ανώτερο άλλων μετρήσεων της MRB (3% τον Ιούνιο του '95, 1,8% το Δεκέμβριο του '94 και 1,1% το Μάιο του '94, οπότε βεβαίως υπήρχε η σχετική πολιτική κινητοποίηση εν όψει των τότε ευρωεκλογών).
133714 Πάντως, από χθες το απόγευμα, κατά κύματα οι Λαρισαίοι εγκαταλείπουν την πόλη σε αναζήτηση δροσιάς στις παραλίες. - Ο υδράργυρος σταμάτησε στους 37ο C γύρω στις 3 και... κάτι το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο, ανεβάζοντας πολύ υψηλά τον δείκτη δυσφορίας.
138552 Η την εμμονή να ονομάζεται προσωπικός μύθος η αναζήτηση του πεπρωμένου, η εκπλήρωση του ονείρου του Σαντιάγο.
142051 Όλα αυτά προέρχονται από ανθρώπους που έχουν μάθει να βλέπουν την πολιτική ως αναζήτηση προσωπικών ρόλων.
51253 Είναι κάτι που με εντυπωσίασε, το πόσο άγγιξε αυτή η αναζήτηση όχι μόνο νέους μετανάστες από προβληματικά προάστια, αλλά και τους ίδιους τους Γάλλους της Αλσατίας, της Βρετάνης, της Τουλούζης, της Κορσικής, όπου η γιαγιά, αν όχι η μαμά, μιλούσε άλλη γλώσσα.
1729179 Οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να προσπελάσει την ιστοσελίδα του και να αναζητήσει μέσω μιας φόρμας αναζήτησης οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κείμενο ανήκει στην γκρίζα βιβλιογραφία των ελληνικών πανεπιστημίων.
1730068 Η καλαίσθητη έκδοση -στα ελληνικά και αγγλικά- χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΑΝ (Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα) και ελπίζουμε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο αναζήτησης δεδομένων σχετικά με τις Δράσεις Ε&Τ του ΕΠΑΝ για τους αναγνώστες του "Ερευνώντας".
96964 Είναι σχέση ουσίας, σχέση ζωής, που οδηγεί σε μια κατάθεση ψυχής, καρπό μιας εσωτερικής αναζήτησης με σημείο αναφοράς περισσότερο την καρδιά παρά το μυαλό.
112204 Και το αποτέλεσμα αυτής της διαρκούς αναζήτησης, να οδηγεί σε μια επικοινωνία, όμοια με εκείνη που έχει ένας γιατρός με τον ασθενή του.
745898 Χρειάζεται να βλέπει κανείς κάπου κάπου τέτοιες παραδοσιακές παραστάσεις για να σταθμίζει το πού κινείται σε γενικές γραμμές το αγγλικό θέατρο: θέατρο πάντα γερών ηθοποιών, όχι όμως πάντα και θέατρο σκηνικής αναζήτησης ή νέου ερμηνευτικού προσανατολισμού, παρά τις φαινομενικές ανησυχίες και τις ενδεχόμενες απόπειρες των σκηνοθετών.
765804 "Ήταν προνόμιο για μένα να δουλέψω με τον καλλιτέχνη", έγραψε ο Alistair Grant, "και από αυτή τη συνεργασία έμαθα πως αυτό που συχνά μοιάζει να είναι ένα τυχαίο σημάδι ή γραμμή, είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα έντονου προβληματισμού, μακρόχρονης εμπειρίας και αναζήτησης".
769935 Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βραβεύσεις αποτελούν ένα μέσο για να φθάσει η κατά κάποιον τρόπο παραγκωνισμένη ερευνητική εργασία πιο κοντά στον μέσο πολίτη, στον ελπίζοντα παθόντα και κυρίως στους νέους που βρίσκονται στο στάδιο της αναζήτησης, της απασχόλησης και της δημιουργικότητας.
773588 Ο,τι επιτρέπει να αντιληφθούμε ένα από τα πιο ελκυστικά και συνάμα αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά της αναζήτησης που έχει αναλάβει ο Derrida στα βιβλία, τις διαλέξεις ή τις συνεντεύξεις του είναι το ύφος του ή αυτό που ο ίδιος αποκαλεί το "ιδίωμα" του - είναι αυτός ο τρόπος ομιλίας και γραφής ο οποίος αυτοδεσμεύεται στην παράβαση των συνηθισμένων προσδοκιών, στην υπονόμευση "προγραμμάτων" και θεσμών, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία που τις υποστηρίζουν και τις προκαθορίζουν.
146023 Η κάμερα του ΣΚΑΪ θα ήταν μονίμως εγκατεστημένη στο Ολυμπιακό Χωριό εις αναζήτηση ροζ σκανδάλων και πάει λέγοντας.
169310 Έργο της είναι: - Η ίδρυση και λειτουργία αυτοματοποιημένου μηχανογραφικού συστήματος διαχείρισης και διαβίβασης πληροφοριών και στοιχείων για τις τιμές των αγαθών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών προς στήριξη των φορολογικών, τελωνειακών και δημοσιονομικών ελέγχων. - Η παρακολούθηση και έρευνα της διαμόρφωσης των τιμών των πάσης φύσεως ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων ή των εντός της χώρας διακινούμενων ή των εισαγόμενων ή εξαγόμενων αγαθών (υλικών και άυλων) και των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σκοπό τον εντοπισμό υποτιμολογήσεων ή υπερτιμολογήσεων. - Η έκδοση γενικών οδηγιών και κατευθύνσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, περί των τρεχουσών τιμών για συγκεκριμένα αγαθά ή υπηρεσίες, καθώς και για κάθε άλλη πληροφορία ή στοιχείο σε θέματα της αρμοδιότητάς της, που είναι χρήσιμα για τους φορολογικούς, τελωνειακούς ή δημοσιονομικούς ελέγχους. - Η παροχή πληροφοριών, οδηγιών και τεχνικών συμβουλών στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, για τη διενέργεια συγκεκριμένων ελεγκτικών επαληθεύσεων διαπίστωσης υπερτιμολόγησης η υποτιμολόγησης αγαθών ή υπηρεσιών. - Η αναζήτηση και συγκέντρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, στοιχείων και πληροφοριών, περί του ύψους των πληρωμών σε συνάλλαγμα για την αγορά ή εισαγωγή αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, καθώς και του τεχνικού εξοπλισμού, προς εξακρίβωση της πραγματικής τιμής αγοράς αυτών. - Η διενέργεια ερευνών και μελετών, για συγκεκριμένα εμπορεύματα ή τομέα εμπορευμάτων, σε σχέση με την αξία ή άλλα στοιχεία της εμπορίας αυτών, όταν η τιμολογιακή τιμή δεν γίνεται δεκτή ως βάση διαμόρφωσης της δασμολογητέας ή φορολογητέας αξίας τους. - Η έρευνα των περιπτώσεων συναλλαγών που αφορούν την εκμετάλλευση δικαιωμάτων, πνευματικής ιδιοκτησίας, αδείας, σήματος, μεσιτείας ή προμήθειας πωλήσεως και λοιπών εμπορικών δικαιωμάτων, καθώς και έρευνα επηρεασμού των τιμών από τυχόν σχέσεις μεταξύ πωλητή και αγοραστή ή ύπαρξης δικαιώματος (ROYALTIES) και την ενημέρωση των αρμόδιων τελωνειακών και φορολογικών υπηρεσιών, με σκοπό να προσδιορίσουν ανάλογα τη δασμολογητέα ή φορολογητέα αξία των εμπορευμάτων, αγαθών, υπηρεσιών ή δικαιωμάτων. - Η μελέτη και έρευνα θεμάτων που σχετίζονται με τη δασμολογητέα ή φορολογητέα αξία των εισαγομένων εμπορευμάτων, τη σύνταξη σχετικών εκθέσεων και την υποβολή προτάσεων. - Η τήρηση αρχείου τιμών εμπορευμάτων, στο οποίο φυλάσσονται, ταξινομούνται και αξιολογούνται ορθολογικά τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές και τους όρους αγοραπωλησίας των εισαγομένων εμπορευμάτων και των εμπορευμάτων ενδοκοινοτικής προέλευσης, για την παρακολούθηση της εξέλιξης της τιμής τους και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων. β) Τη μονάδα επιστημονικής τεκμηρίωσης και ανάλυσης.
180253 Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η συνέχιση των συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την αναζήτηση συμφωνίας για το όνομα.
170823 Εκλογική πασαρέλα στήνεται στη Ν.Δ. με τους καταλόγους επιλογής υποψηφίων να καταρτίζονται και την αναζήτηση των κατάλληλων προσώπων να συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση.
136680 Σε αναζήτηση δροσιάς στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος
219513 Με την ευκαιρία επαναφοράς της πρότασης Γκλιγκόροφ, επιθυμούμε να επαναλάβουμε ότι θέση της χώρας μας στο ζήτημα της ονομασίας είναι η αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας της Νέας Υόρκης.
1555552 Σε όλο τον κόσμο επιβλήθηκε η «μόνη πολιτική λύση», όπως την προπαγάνδιζαν, αυτή της αναζήτησης του μέγιστου κέρδους.
221425 Για να μη φύγουμε από το θέμα αυτό κ. Υπουργέ, πείτε μου αν έχετε πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες που έχει ο κ. Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ στη Λευκωσία για την αναζήτηση τρόπων συμμετοχής και των Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
219334 Μαζί με τους άλλους ευρωπαίους εταίρους της η Ελλάδα έχει υπογραμμίσει προς την Τουρκία ότι η αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης στα εσωτερικά της προβλήματα είναι ο ασφαλέστερος και λυσιτελέστερος τρόπος να εξασφαλίσει ηρεμία στο εσωτερικό της.
223360 Το πρόβλημα αυτό οδήγησε στην αναζήτηση άλλων μεθόδων αντιμετώπισης / επεξεργασίας των αποβλήτων στα πλαίσια των προσπαθειών για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την λειτουργία των ελαιουργείων.
220262 Ξέρετε, πρέπει νομίζω οι διπλωματικοί κύκλοι να προσέχουν το σημείο που οι λαοί δεν τους παρακολουθούν πλέον στην αναζήτηση περίπλοκων σχημάτων.
222487 Η ρύπανση του Υδατικού περιβάλλοντος ή η υποβάθμιση της ποιότητας του είναι ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας σήμερα, με αποτέλεσμα η αναβάθμιση της ποιότητας και η διαφύλαξή του να έχει πλέον την ίδια σπουδαιότητα με την αναζήτηση νέων υδατικών πόρων.
166527 Δεύτερον, για κάποιους λόγους, όπως υπογραμμίζουν στο ψήφισμα, που προφανώς σχετίζονται με την αναζήτηση ζωτικού χώρου για περισσότερες αφιερώσεις και καινούργιωμα του ναού, εφαρμόστηκε πρόγραμμα ξηλώματος των τοιχογραφιών του Ιωάννη Τερζή, στο κεντρικό κλίτος.
224762 Στο δεύτερο στάδιο επιλέγεται κανόνας με τη μεγαλύτερη υποστήριξη στην υπόθεση Α. Αν η υπόθεση Α δεν είναι συμπέρασμα κανενός κανόνα, η αναζήτηση ενός προγόνου της υπόθεσης που να υποστηρίζεται από κάποιο κανόνα είναι μια φυσιολογική συνέχεια της συμπερασματολογίας.
225057 Έτσι, το δίλημμα εμπειρική ή "σε βάθος" προσέγγιση τείνει να εγκαταλειφθεί και η έρευνα έχει πλέον στραφεί προς την αναζήτηση κατάλληλων μεθόδων συνδυασμού των δύο αυτών προσεγγίσεων.
183715 Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ, ο οποίος δήλωσε ότι συμφώνησε με το Ρώσο ομόλογό του στην ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης, την αποφυγή διεθνών επιπτώσεων και την αναζήτηση πολιτικής λύσης στο Κουρδικό, με ταυτόχρονο σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών.
225063 Είναι μία άμεση απαρίθμηση αιτιών (βλαβών) και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων (συμπτωμάτων) που αυτές προκαλούν, η δε διάγνωση συνίσταται στην αναζήτηση, σε ένα πίνακα αιτίου-αποτελέσματος (cause-effect table), των αιτιών που προκάλεσαν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα (σύμπτωμα).
195552 Τέλος, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Κύπρου και στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας να συνεχίσουν την αναζήτηση μιας ειρηνικής και δίκαιης λύσης.
225239 Η επεξεργασία των αρχικών πληροφοριών γίνεται με αναζήτηση από τη-βάση-προς-την-κορυφή και μόλις συγκροτηθεί μία υπόθεση εκτελείται αναζήτηση από την-κορυφή-προς-τη-βάση, για να εντοπισθούν τυχόν έλεγχοι και μετρήσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της υπόθεσης αυτής.
234801 Το ξέρουμε, όμως, ή αν δε θέλουμε να το ξέρουμε, πρέπει να το μάθουμε, ότι μόνο μ' αυτή την εσώτατη συγκίνηση της ζωής μας, μόνο μ αυτή την αδούλευτη σκιά και φως της πράξης είναι δυνατή η αναζήτηση της ουσίας που προβάλλει η Τέχνη μας.
234828 Έτσι, ούτε καν ειλικρίνεια δεν απομένει στα χέρια μας και στο νου μας και ούτε λόγος πια για την αναζήτηση των μορφών και την αγάπη τη βαθιά της δημιουργίας.
234936 Μα τούτα όλα είναι δευτερογενή προβλήματα, το πρώτο και μοναδικό, αμετάθετο, είναι αυτό που είπαμε στην αρχή: η αναζήτηση της ουσίας, η γνησιότητα.
192754 Η καταγραφή της τρέχουσας ειδησεογραφίας και των εξελίξεων, καθώς και η αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων ή πληροφοριών είναι η δουλειά του δημοσιογράφου.
227677 Έτσι οι κατασκευαστές βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση καλύτερων υλικών πτερυγίων και βελτιωμένων μεθόδων ψύξης τους.
234937 Απ' αυτή τη βαθύτατη αίσθηση θα πηγάσει η μέθοδος για την αναζήτηση της Μορφής.
225239 Η επεξεργασία των αρχικών πληροφοριών γίνεται με αναζήτηση από τη-βάση-προς-την-κορυφή και μόλις συγκροτηθεί μία υπόθεση εκτελείται αναζήτηση από την-κορυφή-προς-τη-βάση, για να εντοπισθούν τυχόν έλεγχοι και μετρήσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της υπόθεσης αυτής.
225394 Τέτοια άλματα προς την κορυφή σε αναζήτηση πολλαπλής βλάβης αναφέρονται ως άλματα γενίκευσης (generalization jumps), σε αντιδιαστολή με τα άλματα ανάλυσης προς τη βάση (downwards refinement jumps).
166272 Ο Χουσεΐν υπογράμμισε τη σύμπτωση απόψεων των δύο πλευρών στην αναζήτηση μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά σημείωσε ότι δεν κομίζει μήνυμα από τον Άσαντ προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα επισκεφθεί την Ιορδανία τη Δευτέρα.
143032 Ούτε, τέλος, ως τακτική διεμβολισμού για την αναζήτηση ζωτικού χώρου από το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της δημοκρατικής ριζοσπαστικής Αριστεράς.
196516 Αντίθετα, στην Περιπέτεια (1960), γύρω από την αναζήτηση μιας εξαφανισμένης νεαρής γυναίκας από τον αρραβωνιαστικό και τη φίλη της, ο σκηνοθέτης επιστρέψει στην ανώτερη ιταλική κοινωνία.
251044 Έτσι ο υπερκαθορισμός της οικονομικής μας πολιτικής - και φέτος - από τις απαιτήσεις της ΟΝΕ, επιβάλλει την αναζήτηση των όποιων επιθυμητών αλλαγών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και βεβαίως είναι αναγκαίες οι αλλαγές, της οικονομικής πολιτικής, της σύγκλισης, σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, για να γίνει δυνατή και η προσαρμογή στο επίπεδο των κρατών μελών.
252258 Εκείνο όμως που είναι φυσιολογικό να υπάρχει και υπάρχει, ανεξάρτητα πώς το κρίνει ο καθένας, είναι η αναζήτηση στο νέο σκηνικό, του ρόλου, της συμμετοχής και της ευθύνης, που μπορεί ή θέλει να αναλάβει το κάθε στέλεχος.
258812 Συνεπώς η αυστηρότητα ή μη της νομοθεσίας ενός Κράτους μέλους για το περιβάλλον συνιστά αποφασιστικό παράγοντα στη λήψη οικονομικών αποφάσεων όπως π.χ. για την αναζήτηση της έδρας των επιχειρήσεων.
260408 Το σύστημα θα επιτρέπει με φιλικό τρόπο για τον χρήστη την αναζήτηση, παρουσίαση και περαιτέρω επεξεργασία δεδομένων της αγοράς εργασίας.
235065 Θα είναι πιο πολύ μια έρευνα, μια αναζήτηση χαρακτηριστικών επιτευγμάτων της μορφοπλαστικής που φανερώνεται στην παλιότερη και σύγχρονη λαϊκή αρχιτεκτονική.
231727 Η συμφωνία της Βέρνης αφορούσε το διαδικαστικό πλαίσιο για την αναζήτηση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας.
236712 Αντικείμενο της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Λάμπρος Παπαδήμας και ο πρέσβης της Βουλγαρίας κ. Branimir Petrov υπήρξε η αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δοκιμαζόμενο Βουλγαρικό λαό.
237441 Ψάχνει εάν στην μεταβλητή, σταθερά ή έκφραση x$, περιέχεται η y$ και ξεκινάει την αναζήτηση από τη θέση n.
237805 Στην αναζήτηση εξετάζονται μία μία οι λέξεις του αρχείου (προφανώς αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, είναι όμως ο ευκολότερος) και εάν βρεθεί η λέξη τυπώνεται στην οθόνη μαζί με τη μετάφρασή της.
275591 Αντικείμενο της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Λάμπρος Παπαδήμας και ο πρέσβης της Βουλγαρίας κ. Branimir Petrov υπήρξε η αναζήτηση αποτελεσματικών τρόπων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης στον δοκιμαζόμενο Βουλγαρικό λαό.
243096 Η μορφολογική παρατήρηση πως εκκριτικά κυστίδια (αλλά και οργανίδια όπως μιτοχόνδρια και χλωροπλάστες) βρίσκονται συχνά σε επαφή με μικροσωληνίσκους οδήγησε στην αναζήτηση μηχανισμού ενδοκυττάριας κυκλοφορίας κυστιδίων με τη συμμετοχή του κυτταρικού σκελετού.
249045 Η Επιτροπή, συναισθανόμενη την ωρίμανση των συνθηκών, εξέδωσε πρόσφατα μία ανακοίνωση σχετικά με την αναγνώριση των διπλωμάτων για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς, όπου επισημαίνει τα σημεία σύγκλισης και διαφοροποίησης των δύο μορφών αναγνώρισης, με σκοπό την αναζήτηση μιας μεγαλύτερης διασύνδεσης μεταξύ τους.
248140 Η ανεπάρκεια των ιδίων πόρων τους τα οδηγεί στην αναζήτηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος, το οποίο υποχρεούται από το ά. 16 παρ. 5 εδάφ. β΄ Σ να παράσχει στα α.ε.ι., που είναι άλλωστε δημόσια, τα αναγκαία οικονομικά μέσα.
260547 Η αναζήτηση εργασίας στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία ", Παρίσι, 1995, Έκδοση C.N.I.D.F.F.
260413 Το σύστημα θα επιτρέπει την αναζήτηση και ανάκτηση δεδομένων σχετικών με τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
284445 Το ευεργέτημα του καθεστώτος της προσωρινής εισαγωγής με απαλλαγή από το Φ.Π.Α. παρέχεται για: α. τα αντιπροσωπευτικά δείγματα ορισμένης κατηγορίας αγαθών, τα οποία προορίζονται αποκλειστικά να παρουσιαστούν ή να αποτελέσουν αντικείμενο επίδειξης προς αναζήτηση παραγγελιών παρόμοιων εμπορευμάτων, β. τις κινηματογραφικές ταινίες που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά ή τη λειτουργία προϊόντων ή υλικών τρίτης χώρας, με τον όρο ότι δεν προορίζονται για κερδοσκοπική δημόσια προβολή, γ. το τουριστικό διαφημιστικό υλικό, εφόσον το υλικό αυτό εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 20, εδάφιο (δ), του Κανονισμού (Ε.Ο.Κ.) αριθμ. 3599/1982 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (Ε.Ο.Κ.) αριθμ. 1751/1984). δ. τα αγαθά κάθε είδους τα οποία πρόκειται να υποβληθούν σε δοκιμές, πειράματα ή επιδείξεις, περιλαμβανομένων δοκιμών και πειραμάτων που είναι αναγκαία στις μεθόδους εγκρίσεων που χορηγούνται από κρατικές υπηρεσίες, με εξαίρεση τις δοκιμές, πειράματα ή επιδείξεις με κερδοσκοπικό σκοπό, ε. τα αγαθά κάθε είδους τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην πραγματοποίηση δοκιμών, πειραμάτων ή επιδείξεων, με εξαίρεση τις δοκιμές, τα πειράματα ή τις επιδείξεις με κερδοσκοπικό σκοπό. 2.
288755 Οργάνωση των γεγονότων στη σκέψη σημαίνει αναζήτηση του νοήματος που έχουν για τη ζωή μας, σημαίνει προσπάθεια να αναζητήσουμε τη συνέχειά τους, την πορεία τους, την κατεύθυνσή τους.
275115 Πρέπει ωστόσο να παρατηρήσω πως η συνεχής και διαρκής επίκληση του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου δεν συμβάλει ούτε στην ουσιαστική πολιτική αναζήτηση ούτε και στον ουσιαστικό διάλογο που επιβάλλεται για τη συνέχιση αυτού του έργου.
288689 Μια οργανωμένη εικόνα, όμως, προκύπτει από την αναζήτηση των αλυσιδωτών σχέσεων που δίνουν ενότητα στα γεγονότα και νόημα στη γνώση.
289061 Πράγματι, η προσπάθεια να καταναλώνουμε όλο και περισσότερο έχει ως αποτέλεσμα να στρεφόμαστε στην εναγώνια αναζήτηση των οικονομικών πόρων, από την εξασφάλιση των οποίων θα εξαρτηθεί η ικανοποίηση των αυξανόμενων, τεχνητών κυρίως, αναγκών.
289420 Επομένως η ειρήνη δεν είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου (στη φύση ο ανταγωνισμός των ειδών είναι κανόνας) αλλά η δικαίωσή του ως όντος κοινωνικού, που εξασφαλίζεται με την αναζήτηση της ποιότητας της ζωής.
288693 Γι' αυτόν το λόγο η οργανωμένη εικόνα του κόσμου - της πραγματικότητας - είναι αναγκαίος όρος για την αναζήτηση του νοήματος της ζωής, της ζωής όπως τη βιώνει ο άνθρωπος σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
276476 Η επιβεβαίωση γίνεται με την αναζήτηση στο φάσμα των άλλων σημαντικών φωτοκορυφών του 214Bi.
285546 Εφόρους, ενόψει και της 2294/1962 απόφασης του Σ.τ.Ε., η οποία έκρινε ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση χυμών εσπεριδοειδών υπόκεινται σε μειωμένο ποσοστό φόρου κύκλου εργασιών. ε) Το γεγονός ότι η αναδρομική αναζήτηση της διαφοράς φόρου κύκλου εργασιών μεταξύ ακέραιου και μειωμένου συντελεστή φόρου, που δεν έχει εισπραχθεί από την κατανάλωση, θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων στ) Σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.
288870 Είναι μια αντίφαση του πολιτισμού μας: από τη μια η γνώση πολλαπλασιάζεται ραγδαία κι από την άλλη γενικεύεται το φαινόμενο της παραίτησης από οτιδήποτε μεταφράζεται σε έντονη πνευματική αναζήτηση.
285581 Εφόρους, ενόψει και της 2294/1962 απόφασης του Σ.τ.Ε., η οποία έκρινε ότι τα ακαθάριστα έσοδα από την πώληση χυμών εσπεριδοειδών υπόκεινται σε μειωμένο ποσοστό φόρου κύκλου εργασιών. ε) Το γεγονός ότι η αναδρομική αναζήτηση της διαφοράς φόρου κύκλου εργασιών μεταξύ ακέραιου και μειωμένου συντελεστή φόρου, που δεν έχει εισπραχθεί από την κατανάλωση, θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων. στ) Σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.
268700 Κι εκείνη, κουρασμένη και προβληματισμένη για το τι την περίμενε στη νέα ζωή που προόριζε για τον εαυτό της και τα παιδιά της, έπεσε και πάλι στους ρεμβασμούς και τις περιπλανήσεις της στην αναζήτηση μιας κάποιας πιθανής ελπιδόφορης ευτυχίας.
234814 Γιατί πρέπει να φέρνει μέχρι πέρας την αναζήτηση των πλαστικών μορφών της υπακούοντας σε νόμους πιο σκληρούς και περισσότερους από τις άλλες τέχνες και επιστήμες, δεσμευμένη δηλαδή περισσότερο απ' αυτές.
290578 Αν και φαίνεται σαν επιγενόμενο των άμεσων βιοτικών αναγκών, εντούτοις πολλές φορές η αναζήτηση της υφέρπει και στη χαραυγή της ανθρώπινης παρουσίας καθώς και στις οριακά δύσκολες ώρες δίνοντας έτσι το στίγμα ενός ποιοτικά διάφορου από το άλλο ζωικό πεδίο χαρακτηριστικού.
290552 Αρχίζει λοιπόν με την αναζήτηση του καθαρά ανθρώπινου προορισμού της δημιουργίας, πέρα από τους άμεσους σκοπούς που, απλώς, τείνουν στη συντήρηση και αναπαραγωγή της ζωής της καθημερινότητας.
290675 Οι πράξεις βίας δεν μπορούν να ερμηνευτούν αποκλειστικά ως συλλογική υστερία ή ως εγκλήματα του όχλου αλλά πρέπει να προσεγγιστούν και σύμφωνα με μια επώδυνη αναζήτηση προσωπικού στίγματος (μέσα από την αναγνώριση του "δικαιώματος" στη διαφορά), το οποίο κατακτάται με προηγούμενη απόρριψη όλων των (κοινωνικών, ηθικών, αθλητικών) κανόνων. 7.
290672 Η αναζήτηση της ισότητας μέσα από τον αγώνα και τον ανταγωνισμό κι όχι η μοιρολατρική αποδοχή μιας κοινωνικής ιεραρχίας καλλιεργεί την ψευδαίσθηση της εξαφάνισης των ανισοτήτων, μεταβάλλει δηλαδή το ποδόσφαιρο σε Νέα θρησκεία ".
293713 Όσο η αναζήτηση της ελληνικής ταυτότητος είναι, υπό μορφολογική έννοια, χιμαιρική, τόσο ρεαλιστική αποδεικνύεται εντοπιζόμενη στο αίσθημα της κοινής μοίρας, ήγουν στην ηθική οντότητα του λαού και όχι στην υλική του υπόσταση.
291083 Γι' αυτόν το λόγο η θέληση για την αναζήτηση της (αλήθειας) προϋποθέτει ανθρώπους ικανούς να καλλιεργηθούν πνευματικά και να έχουν το θάρρος να πλουτίσουν τη σκέψη τους.
291082 Ο διάλογος είναι η μόνη μέθοδος για την αναζήτηση της αλήθειας που δεν διεκδικεί το απόλυτο κύρος του δόγματος, αλλά τη δυναμική της πραγματικότητας.
291120 Αργότερα μόνο άρχισαν να συσχετίζονται η υπανάπτυξη, η φτώχεια και τα ναρκωτικά και επιτάχυναν την αναζήτηση άλλων αιτιών.
291654 Μια απόπειρα για την επιστροφή στο Ένα επιχείρησαν μερικοί Χριστιανοί φιλόσοφοι - στάση που υπαγορεύτηκε απ' αυτή την ίδια την πίστη, μα και την αναζήτηση φιλοσοφικών ερεισμάτων του δόγματος.
292557 Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κανείς αρκεί να συνθηκολογήσει με τον καταναλωτισμό και να υποταχτεί στη χωρίς μέτρο αναζήτηση της επιτυχίας.
70305 Σε αναζήτηση κυβέρνησης είναι η Ινδία, καθώς το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου έχασε την εκλογική μάχη, ενώ οι ινδουιστές απέτυχαν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.
197933 Αναζήτηση (Quest) του Τάιρον Μονγκόμερι (Γερμανία) - Βραβείο Βαλκανικής Ταινίας (800.000 δρχ. - αθλοθέτης ο Δήμος Δράμας)
197941 Τέχνες - Σε αναζήτηση του κατάλληλου χώρου για τον Κατράκη - 23/09/1996
199141 Χρειάζονται νέες ιδέες, χρειάζεται παραγωγή προτάσεων και λύσεων, χρειάζεται έμπνευση και ευαισθησία στην αναζήτηση καινούργιων στόχων και δρόμων, μέσα από τους οποίους η κοινωνία, οι θεσμοί, ολόκληρη η χώρα θα οδηγηθούν στην πρόοδο και την εξέλιξη.
203565 Επίσης, ο Γιάννης Μπαλάφας μιλώντας στο ραδιοσταθμό Πλάνετ, αφού επισήμανε ότι ο ΣΥΝ είναι σταθερά προσανατολισμένος στην αναζήτηση σημείων σύγκλισης με τις δυνάμεις που προωθούν τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της κοινωνίας, υποστήριξε:
204136 Το σύγχρονο άτομο θέλει να συμφιλιώσει την αναζήτηση ενός νοήματος με την ανάγκη της αυτοεπιβεβαίωσης, δυο πράγματα αντιφατικά.
204404 Όλο το έργο του Μπρετόν στηρίζεται στην αναζήτηση μιας ενδιάμεσης θέσης ανάμεσα σε πολιτική στράτευση και πολιτιστικά ενδιαφέροντα.
295819 Στο κάτω μέρος του σχήματος παρουσιάζονται τα 2 αντίστοιχα δένδρα που προκύπτουν κατά την αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους.
295831 (a) Αν μία αποκόπτουσα κορυφή v είναι η ρίζα ενός δένδρου που σχηματίζεται κατά την αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους, τότε πρέπει η κορυφή v να έχει περισσότερο από ένα γιο. (b) Αν μία αποκόπτουσα κορυφή v δεν είναι ρίζα, τότε πρέπει η κορυφή v να έχει ένα γιο s τέτοιο ώστε κάποιος απόγονος του s (συμπεριλαμβανομένου του s) να συνδέεται με έναν πρόγονο της v μέσω 1 οπίσθιας ακμής το μέγιστο.
295836 Αν η αποκόπτουσα κορυφή v δεν είναι ρίζα του δένδρου που σχηματίζεται κατά την αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους, τότε η v έχει έναν γιο s, τέτοιον ώστε l (s) & gt; = dfi (v) ".
295866 Στο Σχήμα 4.11β παρουσιάζεται το αντίστοιχο δένδρο που προκύπτει κατά την εκτέλεση της παραπάνω διαδικασίας που στηρίζεται στην αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους.
296948 Αν ο γράφος είναι μικρός, τότε με εξαντλητική αναζήτηση είναι δυνατόν να βρεθεί ο αριθμός αυτός.
296968 Αν στο Βήμα 4 χρησιμοποιήσουμε τη δυαδική αναζήτηση, τότε απαιτούνται (d (vi) +1) χ log (d (vi)) συγκρίσεις για κάθε κορυφή.
297340 Αν κατά την αναζήτηση ενός κατευθυνόμενου γράφου με προτεραιότητα βάθους προκύψει μία διασταυρωνόμενη ακμή (u,v), τότε ισχύει η σχέση: dfi (u) & gt; dfi (v).
297348 Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι εκτελούμε μία αναζήτηση DFS στο γράφο D και ότι η κορυφή v είναι η πρώτη κορυφή της ισχυράς συνδεδεμένης συνιστώσας Si που επισκεπτόμαστε.
204547 Σε αναζήτηση του χαμένου χρόνου και της απωλεσθείσης ταυτότητας για τον ελληνικό τουρισμό βρίσκεται τώρα η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ.
205551 Στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης από τα Νέα Σύνορα ένα μεταγενέστερο μυθιστόρημά του με τίτλο Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα που θίγει τη δοκιμασία ανάμεσα στον έρωτα και τη θρησκευτική αναζήτηση.
179865 Πελαγωμένοι μοιάζουν στον Παναθηναϊκό στην αναζήτηση του αντι-Βράνκοβιτς, αφού φως δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.
774502 Ο λόγος του Εμπεδοκλή στο "Περί φύσεως" αποτελεί το αντικείμενο της νέας εικαστικής αναζήτησης του καλλιτέχνη.
304524 Η άλλη αφορά στην αναζήτηση (με έρευνα) της κρυφής ή αποκρυβόμενης πληροφορίας.
305227 Η πολυπλοκότητα της δουλειάς του ενισχύεται, ακόμα, από την ανάγκη της προσωπικής του διείσδυσης σε γεγονότα αδιαφανή ή και επιμελώς συγκαλυμμένα από την πολιτική εξουσία - την αναζήτηση της "αλήθειας", δηλαδή, σε μη ορατές παραμέτρους της πολιτικής ζωής-είτε με αφορμή δική του πληροφόρηση, από πηγές που οφείλει να διαθέτει, είτε από κάποιο - πολλές φορές-ανεπαίσθητο ερέθισμα, που θα συλλάβει μόνο αν διαθέτει πείρα, αν διατηρεί "ερωτική" σχέση με τη δημοσιογραφία, και το κυριότερο: αν ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στο σκέλος της που αποκαλείται λειτούργημα και λιγότερο στο σκέλος που αποκαλείται επάγγελμα.
777784 "Ο μαζικός τουρισμός δεν είναι παρά μια αφελής αναζήτηση της μνήμης, ανάγκη αναζήτησης της παράδοσης.
777981 Πέρα από τον, σημαντικό εξάλλου, συμβολικό χαρακτήρα του πράγματος, η έλλειψη αστικού ιστού και ιστορικών αναφορών στις περιοχές αυτές αποτέλεσε ένα πρώτης τάξης άλλοθι για την κατασκευή ανωνύμων κτιρίων (παλαιότερα) ή αποκρουστικών οικοδομικών εξαμβλωμάτων (πρόσφατα), τα οποία, ανατρέποντας κάθε έννοια συλλογικότητας, αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής αναζήτησης, στις χειρότερες περιπτώσεις προέκριναν σε συνθετικό κανόνα τις εντελώς προσωπικές "ανησυχίες" - ψυχοσωματικού, ως επί το πλείστον, χαρακτήρα - των εμπνευστών τους, στις δε καλύτερες τις ανάγκες μιας γρήγορης και φθηνής κατασκευής.
778200 Οι ξένοι τον αντιμετωπίζουν in vitro, σαν μια σαρκοφάγο του μύθου, αδύναμοι να αντιληφθούν πως μέσα από τους κυματισμούς των ιστορικών συγκυριών οι Έλληνες σφυρηλάτησαν τη συνέχεια της ταυτότητάς τους που δεν έπαψε ποτέ να αναγνωρίζεται και να είναι αντικείμενο συνειδητής αναζήτησης.
778647 Αναπτύσσουν τη λαμπρή ελικοειδή πορεία της ανέμελης αναζήτησης.
307595 Η συνεχής πτώση της γεννητικότητας στην Αμερική και οι ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της οδήγησαν στην αναζήτηση γνώσεων για τη διαμόρφωση αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την ανατροπή τής τότε επικρατούσας φθίνουσας τάσης.
308207 Είναι η αναζήτηση χαμένων θησαυρών;
308214 Με δύο λόγια η Αρχαιολογία είναι μία συναρπαστική αναζήτηση: η αναζήτηση της γνώσης του εαυτού μας μέσω του παρελθόντος μας (Renfrew & Bahn 1991, 2).
308214 Με δύο λόγια η Αρχαιολογία είναι μία συναρπαστική αναζήτηση: η αναζήτηση της γνώσης του εαυτού μας μέσω του παρελθόντος μας (Renfrew & Bahn 1991, 2).
780066 Η έκθεση του Πέτρου Ζουμπουλάκη στην γκαλερί "Artforum" στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τη συνέχεια μιας αναζήτησης του καλλιτέχνη γύρω από το "Αέναο τοπίο", μια ενότητα δουλειάς που έχει εκτεθεί εδώ και πέντε χρόνια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
780087 Αυτή η "από αέρος οπτική" δεν είναι μόνο η κατάληξη μιας εικαστικής αναζήτησης.
788086 Η εξαίρετη πανεπιστημιακή διδασκαλία περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που ανοίγουν επιστημονικούς δρόμους στον φοιτητή, τον εμπνέουν και τον καθιστούν κοινωνό του επιστημονικού ήθους και της ανιδιοτελούς αναζήτησης της αλήθειας.
788221 Το έργο του είναι εμποτισμένο από μνήμες περιπέτειας και αναζήτησης, ηρωικών εγχειρημάτων και τραγικών γεγονότων τριών χιλιετιών πολιτισμού ".
788424 Η έκθεση αυτή, επαναφέροντας στην επικαιρότητα αυτό το έργο που υπήρξε προπομπός αλλά και φάρος, ταυτοχρόνως, της πρωτοποριακής αναζήτησης, επόμενο είναι να ανοίγει και νέους ορίζοντες ερμηνευτικής προσέγγισης, κυρίως σήμερα, στο τέλος αυτού του αιώνα, όπου η τέχνη αντιμέτωπη με καίριας σημασίας ερωτήματα φαίνεται να διέρχεται περίοδο οριακής σημασίας για τη συνέχεια και το μέλλον της.
294546 Το πρώτο γεγονός γίνεται αντιληπτό εκτελώντας μία αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους, που είναι διαδικασία γραμμικής πολυπλοκότητας, δηλαδή Ο (|E|).
294885 Ας εξετάσουμε τον αλγόριθμο που στηρίζεται στα ελάχιστα ζευγνύοντα δένδρα και στην αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους.
294860 (1) Βρίσκουμε ένα ελάχιστο ζευγνύον δένδρο T του G. (2) Εκτελούμε μία αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους.
321292 Οι τρεις πρώτοι (Ξεφλούδας, Γιαννόπουλος, Δέλιος) έμειναν μέχρι τέλους πιστοί στις λογοτεχνικές αφετηρίες τους, όπως είπαμε, ο δε Πεντζίκης βρίσκεται συνεχώς σε μια αναζήτηση εκφραστικών τρόπων ή σε μια ιδιωτική κατασκευή αυτών των τρόπων, που τους έχει αναγάγει σε μοναδική ουσία και σκοπό του λόγου του, ένα λόγο περίπου ταυτόσημο με την ίδια του την ύπαρξη.
294887 Εκτελώντας μία αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους με αφετηρία την κορυφή v3 προκύπτει η παρακάτω σειρά επίσκεψης των κόμβων: v3, v1, v2, v5, v4 και v6.
295263 Ευνόητο είναι ότι εύκολα μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα ζευγνύον δένδρο δεδομένου συνδεδεμένου γράφου, εκτελώντας μία αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους ή βάθους (δες Κεφάλαιο 4.4).
295357 Θεωρούμε την κορυφή v και εφαρμόζουμε την αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους (δες Κεφάλαιο 4.4).
295709 Ειδικότερα, αρχικά θα παρουσιασθούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης σε γράφους που είναι γνωστοί ως αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους (breadth first search) και αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους (depth first search).
339460 Σε αυτό το σημείο της ανάλυσης δεν θα επεκταθούμε στην αναζήτηση των λόγων που καθιστούν τις γυναίκες επιχειρηματίες περισσότερο ευάλωτες στην αντιμετώπιση των επιχειρηματικών δυσκολιών - κάτι τέτοιο θα γίνει σε επόμενο κεφάλαιο της μελέτης - αλλά απλώς θα σημειώσουμε ότι η συμμετοχή τους στο Π.Ν.Ε.Ε. δεν φαίνεται να μπορεί να αντιστρέψει την εντύπωση των γυναικών ως μία ευάλωτη κοινωνικο-οικονομική ομάδα, τουλάχιστον σε σχέση με το χώρο της αγοράς εργασίας.
339970 Η αναζήτηση των δυσκολιών στην ανάπτυξη ή επιβίωση των επιχειρήσεων θα μπορούσε να προδιαγράψει τις πιθανές συμπληρωματικές παρεμβάσεις που θα επέτρεπαν την άρση τους για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις.
339996 Αν οι απαντήσεις είναι βάσιμες, η αναζήτηση των αιτιών κλεισίματος των επιχειρήσεων θα πρέπει να στραφεί και σε υποκειμενικούς παράγοντες, περισσότερο δε για τις γυναίκες πρώην επιχειρηματίες και λιγότερο για τους άνδρες.
340076 Η διαπίστωση αυτή συμπίπτει με τα ευρήματα προηγουμένων τμημάτων που κατέληγαν στην άποψη ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στην υποστήριξη από τον Ο.Α.Ε.Δ. προς τους συμμετέχοντες, μάλλον σπάνια καταφεύγουν στην αναζήτηση υποστήριξης αποτεινόμενοι στην ιδιωτική αγορά συναφών υπηρεσιών.
295709 Ειδικότερα, αρχικά θα παρουσιασθούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης σε γράφους που είναι γνωστοί ως αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους (breadth first search) και αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους (depth first search).
295767 Όπως στην περίπτωση της μεθόδου BFS, έτσι και στην περίπτωση της DFS, το σύνολο των ακμών που χρησιμοποιούνται σε μία τέτοια αναζήτηση είναι οι ακμές ενός δένδρου.
295780 Θέτουμε v & lt; - x, όπου x η κορυφή από όπου θα αρχίσει η αναζήτηση. (2) Θέτουμε i & lt; - i+1 και dfi (v) & lt; - i. (3) Αν η κορυφή v δεν έχει μη χρησιμοποιημένες (unused) προσπίπτουσες ακμές, τότε πηγαίνουμε στο Βήμα 5.
295786 Τέλος, η μεταβλητή p (v), (από το previous), δηλώνει την κορυφή που προηγήθηκε της v κατά την αναζήτηση.
348961 Δεν λέω θεατρικά - η ειλικρίνεια στην αναζήτηση του στόχου θα με οδηγήσει να κάνω πράγματα που δεν θα είναι στερεότυπα, απλώς αισθητικά ή όμορφα από πλαστική άποψη, κακώς εννοούμενα θεατρικά.
295808 Κάθε οπίσθια ακμή (u,v) που προκύπτει κατά την αναζήτηση ενός μη κατευθυνόμενου γράφου με προτεραιότητα βάθους ενώνει κορυφές που βρίσκονται σε σχέση απογόνου/προγόνου.
316389 Εξάλλου, στην αναζήτηση υποστηρικτών της κίνησης ανάμεσα στους ηγεμόνες της Ιταλίας και τον Πάπα χρησιμοποιήθηκε επανειλημμένα και ένα ακόμη πρόσωπο από τη Μακεδονία: ο επίσκοπος Πρεσπών Ζαχαρίας Τσιγαράς.
332492 - Προώθηση και αναζήτηση νέων τρόπων διάθεσης αλιευτικών προϊόντων.
326374 O δίσκος CD-I Iερά Οδός, χωρίς να θυσιάσει την ποιότητα και την ακρίβεια στην πληροφορία, παρέχει ένα προηγμένο και ελκυστικό περιβάλλον με εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης, που κάνουν την αναζήτηση εύκολη και όχι πολύπλοκη, κατανοητή και όχι βαρετή.
350244 Γενικότερη έκφραση της στροφής αυτής είναι ότι, στην πράξη, ο εξορθολογισμός του Κράτους στα πλαίσια της ιδεολογίας της ιδιωτικοποίησης δεν επικεντρώνεται στην αναζήτηση μιας βελτίωσης συνολικά της κρατικής παραγωγικότητας.
351126 Αν οι επιχειρήσεις αντιδρούν στην αβεβαιότητα με την αναζήτηση μεγαλύτερης ευελιξίας και προσαρμοστικότητας, τα άτομα καταφεύγουν στην οικοδόμηση ιδιαίτερων ταυτοτήτων που υπογραμμίζουν περισσότερο τη διαφορά τους, παρά τις ομοιότητές τους με τους άλλους.
350180 Φυσικά, το πρόβλημα έγκειται στο ότι μια "αναποτελεσματική" αγορά οδηγεί στην ανάγκη κρατικών δραστηριοτήτων, που σε κάποια φάση παίρνουν επίσης "αναποτελεσματικό" χαρακτήρα, και οδηγούν στην αναζήτηση λύσεων πίσω στο σχήμα της "αναποτελεσματικής" Αγοράς.
351213 Το πρόβλημα που γεννά την προβληματική της ιδιωτικοποίησης είναι η εναγώνια αναζήτηση ενός βιώσιμου υποδείγματος αναδιάρθρωσης για την υπέρβαση της κρίσης.
352947 Φαίνεται δηλαδή, ότι τόσο η ανάγκη περικοπής του κόστους παραγωγής, όσο και οι απαιτήσεις τεχνολογικού εκσυγχρονισμού με στόχο την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας οδηγούν σε μια συστηματική αναζήτηση ευελιξίας (αριθμητικής και λειτουργικής) στα υποδείγματα των εργασιακών σχέσεων.
352346 Η αναζήτηση της λύσης του προβλήματος αποκλειστικά στον αναγκαίο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής υποδομής και του τροχαίου υλικού δεν επαρκεί.
335360 Στην αναζήτηση της στρατηγικής αυτής ισορροπίας συνέβαλε καθοριστικά η Ελλάδα.
336264 Πρέπει ωστόσο να παρατηρήσω πως η συνεχής και διαρκής επίκληση του ονόματος του Ανδρέα Παπανδρέου δεν συμβάλει ούτε στην ουσιαστική πολιτική αναζήτηση ούτε και στον ουσιαστικό διάλογο που επιβάλλεται για τη συνέχιση αυτού του έργου.
341231 Ο ρόλος της φυσιολογικής οικολογίας (ή οικοφυσιολογίας) στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι από τη μια η ολοκλήρωση των διαφορετικών επιπέδων διερεύνησης κι από την άλλη η αναζήτηση του άμεσου ή έμμεσου ρόλου της φωτοσύνθεσης στη λειτουργικότητα και επιβίωση των φυτών στους διαφορετικούς βιότοπους.
207425 Εμείς, η Ελληνική Κυβέρνηση, και η ελληνο-κυπριακή πλευρά βλέπουμε με & quot; θετικό μάτι & quot;, είμαστε έτοιμοι, θα έλεγα πολύ περισσότερο, να συζητήσουμε για αναζήτηση και εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, εφ' όσον στο πλαίσιο το οποίο πρέπει να αποτελεί τη βάση για την αναζήτηση αυτής της λύσης συμφωνούν και η άλλη πλευρά αφ' ενός, αλλά και ο διεθνής παράγων ή οι φορείς της Διεθνούς Κοινότητας οι οποίοι σκέπτονται ή ενδιαφέρονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
360817 Το πρότυπο της μαγνητικής γεννήτριας του Parker βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης, αφού η αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων του συστήματος των διαφορικών εξισώσεων της κίνησης του ρευστού και της μεταβολής του μαγνητικού πεδίου (εξισώσεις Νavier - Stοkes και εξισώσεις Μaxwell, αντίστοιχα) ακόμη συνεχίζεται.
359950 Η αναζήτηση αυτή στέφθηκε από επιτυχία, γιατί γρήγορα βρέθηκε (από παρατηρήσεις) και άλλος ένας νόμος για τους αστέρες της κύριας ακολουθίας, ο νόμος μάζας - φωτεινότητας L = f (M) (βλέπε §9.2).
368294 Μπορώ να πω μάλιστα ότι η αναζήτηση λύσης στο πολιτικό πρόβλημα, χωρίς τη νέα αυτή διάσταση της ενταξιακής προοπτικής θα ήταν μία αδιέξοδη διαδικασία που θα καρκινοβατούσε μέσα στο χρόνο, ένα συνεχές διαπραγματευτικό παιχνίδι διαιώνισης ενός απαράδεκτου καθεστώτος εισβολής και κατοχής.
384649 Όσον αφορά σε ορισμένες από τις μεταβλητές που εξετάσαμε, ακόμη κι αυτό το μικρό δείγμα είναι αρκετά ανομοιογενές για να μας επιτρέψει να διαμορφώσουμε αιτιακές υποθέσεις ανάμεσα στη βρεφική φροντίδα και το "αποτέλεσμά" της, όσον αφορά όμως σε ορισμένες άλλες μεταβλητές, το δείγμα είναι πολύ ομοιογενές ώστε να βρεθούν στατιστικά σημαντικές σχέσεις, που είναι όμως δυνατόν να μην υπάρχουν σ' ένα άλλο δείγμα. επιπλέον, η αναζήτηση σχέσεων αιτίου και αποτελέσματος είναι αναδρομική.
387227 Θα συντηρήσει την κατάσταση της υποταγής, θα αρκεστεί στα υλικά αγαθά της ανευθυνότητας ή θα αποκτήσει τα δικαιώματά της και θα καλλιεργήσει τον αυτοσεβασμό στην αναζήτηση μιας πραγματικά ανθρώπινης ταυτότητας;
387524 Έχουν αποβάλει όλες τις άχρηστες φιοριτούρες της παλιάς αστικής ζωής, την ψευτιά και τη συγκατάβαση και βάζουν στόχο την αναζήτηση και την πραγμάτωση των νέων ιδανικών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ποιοτικής αναμόρφωσης του ανθρώπου.
389731 Η χρόνια υποχρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και των λειτουργών της από τον κρατικό προϋπολογισμό οδήγησε εκ των πραγμάτων όσα πανεπιστήμια είχαν τη δυνατότητα ­ και το Πολυτεχνείο είναι ένα από αυτά ­ στην αναζήτηση νέων πόρων.
390612 Κι είναι τελικά μέσα από τη δαιδαλώδη αυτή αναζήτηση του έρωτα, όπου το ζευγάρι της αρχής (ο Μπάλαρντ και η Κάθριν) θα επανασυνδεθεί, ανακαλύπτοντας ξανά τον έρωτά του - υπό τους ήχους της θαυμάσιας, επιβλητικής μουσικής του Χάουορντ Σορ.
384623 Αν και αυτή η αναζήτηση εγγύτητας με τις μητέρες τους φανερώνει προσκόλληση, αυτά τα εφτά παιδιά διέφεραν από την ομάδα της ασφαλούς προσκόλλησης, και ως προς την ανικανότητά τους να αντέξουν το να βρίσκονται έστω και σε μικρή απόσταση από τη μητέρα τους, και στο γεγονός ότι, ακόμη κι όταν βρισκόταν κοντά τους, συνέχιζαν να είναι νευρικά.
391140 Ο λόγος για το Σπύρο Μαραγκό που βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. - Από την Καβάλα έγινε γνωστό ότι δεν πρόκειται να έρθει στην Αθήνα για τον αγώνα της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο ο τραυματίας Στέλιος Σφακιανάκης, για τον οποίο ενδιαφέρεται ο ΠΑΟ.
390648 Έτσι, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι, διασχίζοντας την Αμερική, μαζί με τη γυναίκα του, το νεογέννητο παιδί τους και την υπάλληλο ενός γραφείου που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει, σε αναζήτηση των γονιών του.
399429 Τρίτη επιλογή η προσπάθεια για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των ατομικών αναγκών σε ποσοστό 20,8% για τις μαθήτριες της Αθήνας, ενώ η αναζήτηση ενός ιδανικού συντρόφου καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις επιλογές των μαθητριών της επαρχίας.
392958 Η αναζήτηση όμως συνεχίζεται γιατί η κατάσταση με τον Γκάτλιν δεν πάει άλλο.
399434 Οι φοιτητές της Αθήνας σε ποσοστό 18,2% ιεραρχούν ως δεύτερη αξία την προσπάθεια για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των ατομικών αναγκών και με το ίδιο ποσοστό την αναζήτηση ενός ιδανικού συντρόφου, αφήνοντας στην τρίτη θέση πια τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία (15,2%) και με το ίδιο ποσοστό την πίστη σε καμία πίστη.
399436 Οι φοιτητές της επαρχίας (25,5%) και οι φοιτήτριες (25,9%) ιεραρχούν ως δεύτερη πιο σημαντική αξία τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία και ως τρίτη την αναζήτηση ενός ιδανικού συντρόφου σε ποσοστά 14,9% και 16,7% αντίστοιχα.
400349 Είμαι σε αναζήτηση των παραγόντων αυτών.
399431 Έτσι η αναζήτηση ενός ιδανικού συντρόφου και η προσπάθεια για τη μεγαλύτερη ικανοποίηση των ατομικών αναγκών χαίρουν αντίστοιχα ποσοστού προτίμησης 12,8% στους μαθητές της Αθήνας και 25,6% σ' αυτούς της επαρχίας.
404745 Κι αυτό τη στιγμή που η Άγκυρα θεωρεί ότι η Ουάσιγκτον έχει λάβει το μήνυμά της ότι "το ζητούμενο δεν είναι η αναζήτηση προσωρινών επιτυχιών".
383565 Το γεγονός ότι τα παιδιά επινοούν τους δικούς τους καταλόγους αριθμών δηλώνει ότι οι αρχές της μέτρησης καθοδηγούν την αναζήτηση των κατάλληλων τιμών.
408348 Αναζήτηση λύσεων μέσα από τη δημοκρατική και οικονομική ανάπτυξη.
409099 "Είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι σημαντικό και σε αναζήτηση αυτών των ιδρυμάτων, όταν κάναμε τις ανασκαφές στο Σύνταγμα, στον Εθνικό Κήπο...", έλεγε χτες η κ. Παρλαμά στην εκπομπή της Άννας Παναγιωταρέα στο "Φλας".
383934 Αν και μια τέτοια συμπεριφορά φαίνεται να δείχνει πως το παιδί αρχίζει να διαφοροποιεί τις δικές του πράξεις από τις ιδιότητες του κύβου, αυτή η αναζήτηση για εναλλακτικές λύσεις μπορεί να ερμηνευτεί ότι σημαίνει πως το παιδί δεν καταλαβαίνει ακόμη ότι ένας φυσικός νόμος, ο οποίος δεν μεταβάλλεται από τις πράξεις του παιδιού, καθορίζει τη συμπεριφορά του αντικειμένου.
384034 Σ' αυτό το σημείο βλέπουμε τον πειραματισμό για χάρη του πειραματισμού διότι η ενασχόληση με τα μέσα υποδηλώνει την αναζήτηση της γνώσης του κατά προσέγγιση φάσματος των πιθανών πράξεων πάνω σ' ένα αντικείμενο.
384045 Θα πρέπει να τονιστεί, παρεμπιπτόντως, ότι επίτηδες διαλέξαμε να μιλήσουμε για "θεωρίες" κι όχι για "υποθέσεις", μια και οι τελευταίες τείνουν να σημαίνουν τη σκόπιμη αναζήτηση επαλήθευσης.
405215 Θεατρική Αναζήτηση (Ριάλδη), Θεατρική Σκηνή (Αντωνίου), Σύγχρονη Θεατρική Σκηνή (Μαραγκού), "Γκραγκάντα" (Τριανταφυλλίδη), Θέατρο Καιρών (Βασιλικιώτη), Έβδομο Θέατρο (Δαμάτης).
419945 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο η ειρηνευτική αποστολή του NATO στη Βοσνία να ασχοληθεί με την αναζήτηση και τη σύλληψη υπόπτων εγκληματιών πολέμου.
343561 Οι επιμέρους διαπιστώσεις που μαρτυρούν τη σημαντική αυτή μεταστροφή, καθώς και η αναζήτηση των βασικών αιτίων της μεταστροφής αυτής, είναι απαραίτητες για να κατανοήσομε στην πολλαπλότητά του το φαινόμενο "Παλαμάς", συνδυασμένο με τη γενικότερη πορεία του δημοτικιστικού κινήματος.
345930 Η ανακάλυψη των ανωμαλιών αυτών οδήγησε στην αναζήτηση άλλων ποικιλιών αιμοσφαιρίνης και κατά τα επόμενα χρόνια μελετήθηκε μια μεγάλη ποικιλία μορφών.
349081 Το σύστημα Στανισλάφσκι γεννήθηκε μέσα σε πορεία έρευνας, συνεχίστηκε, ως το θάνατο του Στανισλάφσκι, σαν συνεχής αναζήτηση και παραδόθηκε στις κατοπινές γενιές σαν σκυτάλη, για να συνεχίσουν αυτή την έρευνα και αναζήτηση.
349081 Το σύστημα Στανισλάφσκι γεννήθηκε μέσα σε πορεία έρευνας, συνεχίστηκε, ως το θάνατο του Στανισλάφσκι, σαν συνεχής αναζήτηση και παραδόθηκε στις κατοπινές γενιές σαν σκυτάλη, για να συνεχίσουν αυτή την έρευνα και αναζήτηση.
341620 Εξ' ορισμού "αθώα", "ανεύθυνα", "χωρίς γνώμη", τα παιδιά δε θα έπρεπε να κινούν το ενδιαφέρον των κυβερνώντων σε αναζήτηση των κάθε μορφής εχθρών τους.
295810 Χωρίς βλάβη της γενικότητας, ας υποθέσουμε ότι κατά την αναζήτηση επισκεπτόμαστε την κορυφή u πριν από την κορυφή v.
431094 Η αλληλεγγύη για μας δεν είναι φιλευσπλαχνία μα αναζήτηση όρων μιας διαφορετικής παρέμβασης, που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
297776 Οι Edmonds και Karp τελειοποίησαν τον αλγόριθμο των Ford-Fulkerson προτείνοντας μία μέθοδο εύρεσης των αυξανόμενων μονοπατιών που βασίζεται στην αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους.
402773 Από μια άποψη, οι "Δρόμοι και πορτοκάλια", που έχουν σαν θέμα το οδοιπορικό δύο κοριτσιών στην Τουρκία, σε αναζήτηση του πατέρα τους, αγνοούμενου από την εποχή της τουρκικής εισβολής, ξαναφέρνουν το θέμα της Κύπρου στο φεστιβάλ.
418791 Άλλοι διπλωμάτες θεωρούν ότι η κρίση κινδυνεύει να εμπλέξει την Κύπρο στην ευρύτερη ελληνοτουρκική διένεξη και να περιπλέξει την αναζήτηση διεθνούς διευθέτησης του Κυπριακού.
423477 Η προοπτική του δεν θα ήταν απλώς η σωστή διδασκαλία, ή, και μόνον, η αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας.
437322 Ας σημειωθεί ότι ανάλογη διαπίστωση ότι εναπόκειται στις ενδιαφερόμενες πλευρές, πρωταρχικά, η αναζήτηση λύσης στην κυπριακή διαμάχη, είχε κάνει η κ. Ολμπράιτ και στην κατάθεσή της στην Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας στις αρχές Ιανουαρίου, για την επικύρωση της υποψηφιότητάς της, τότε, για τη θέση της υπουργού Εξωτερικών, όπως και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά την ορκωμοσία της.
437331 Εκτός των συζητήσεων που πραγματοποιούνται σε παρασκηνιακό επίπεδο μεταξύ των Βαρβιτσιώτη, Καραμανλή, Κεφαλογιάννη και Δήμα, με σκοπό την αναζήτηση μιας τέταρτης υποψηφιότητας (για τις οποίες έγραψε χθες η "Ε"), οι έως τώρα δεδηλωμένοι υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στην προεκλογική μάχη με συναντήσεις, επαφές και ομιλίες.
435993 Εκτός των συζητήσεων που πραγματοποιούνται σε παρασκηνιακό επίπεδο μεταξύ των Βαρβιτσιώτη, Καραμανλή, Κεφαλογιάννη και Δήμα, με σκοπό την αναζήτηση μιας τέταρτης υποψηφιότητας (για τις οποίες έγραψε χθες η "Ε"), οι έως τώρα δεδηλωμένοι υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στην προεκλογική μάχη με συναντήσεις, επαφές και ομιλίες.
419298 Το άνοιγμα των AEI/TEI θα μειώσει τον ανταγωνισμό για την κατάληψη μιας θέσης σ' αυτά, άρα και την παραπαιδεία, ενώ η ποιοτική αναβάθμιση του Λυκείου θα κάμει περιττή την αναζήτηση βοήθειας έξω από αυτό.
424568 Σε αναζήτηση νέου οικοπέδου
420098 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σχολίασε ότι "οι εκλογές δείχνουν πως η οδός που επέλεξε η Ρωσία για αναζήτηση πολιτικής λύσης στη διένεξη αποδίδει".
445573 Δημιουργήθηκε σύγχυση μπροστά στο τέρμα του Αθηναϊκού, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Θεοδωρόπουλου κι εκεί ο Θωμάς Τρούπκος με προβολή σημείωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στη Βέροια και στον Αθηναϊκό την ανάγκη να βγει στην αναζήτηση βαθμών.
443209 Στα χέρια - κυρίως - του βουλευτή Θεσσαλονίκης Κ. Καραμανλή, αλλά και του αντιπροέδρου Γ. Βαρβιτσιώτη βρίσκεται η λύση του γρίφου που δημιουργήθηκε στη Ν.Δ. εν μέσω πυρετωδών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων για την αναζήτηση "τρίτης λύσης" - πέραν των Μ. Έβερτ και Γ. Σουφλιά.
438657 "Προχθές το απόγευμα ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Βασ. Φλωρίδης έστειλε σήμα στις αστυνομικές αρχές για την αναζήτηση και σύλληψη της Κατερίνας Βελλίδη, ενώ πληροφορίες την έφεραν να βρίσκεται στην Αθήνα, στο σπίτι της στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Ορφέως και Φιλαδέλφου".
447347 Και αυτό καθώς ούτε οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας προσφεύγουν πλέον στον ΟΑΕΔ για αναζήτηση εργασίας.
448702 Επιθετική γεωργική πολιτική, δηλαδή αναζήτηση νέων αγορών για τα γεωργικά μας προϊόντα, κίνητρα για τους νέους αγρότες, μετατροπή της ΑΤΕ σε συνεταιριστική Τράπεζα, άμεση σύνταξη του Μητρώου Αγροτών και διορισμό γεωπόνων ως γεωργικών ακόλουθων στις πρεσβείες μας στο εξωτερικό είναι οι βασικές προτάσεις που καταθέτει ο Γιώργος Παπασίμος, υπεύθυνος αγροτικού τομέα του ΔΗΚΚΙ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ώστε να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας.
449663 "Πράσινο φως" για αναζήτηση νέων τρόπων χρηματοδότησης των έργων, κυρίως των οδικών, "άναψε" ο πρωθυπουργός, με τη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.
449962 αναζήτηση « σωτήρων » δεν ανταποκρίνεται στο δημοκρατικό χαρακτήρα που θέλησε να προσδώσει στη Νέα Δημοκρατία η ιδρυτική της διακήρυξη.
450968 Δεν έχουμε περιθώριο για ομφαλοσκοπήσεις, για αναζήτηση ευφυολογημάτων και συνθημάτων, για ταμπέλες και για παιχνίδια κατανομής ρόλων, την ώρα που κρινόμαστε σκληρά, σαν σύνολο, από τον ελληνικό λαό.
442155 Η συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα, ήταν αφιερωμένη στην αναζήτηση της συμβιβαστικής λύσης, που θ' ανοίξει το δρόμο για το Συμβούλιο Σύνδεσης με την Τουρκία στις 30 Απριλίου - σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ολλανδικής προεδρίας.
452472 Η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου, όμως, έχει επιλεγεί από την πλευρά μας ως στρατηγική, με στόχο να επηρεάσει ευεργετικά την αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό.
452407 Η αναζήτηση προσώπου που θα παίξει ηγετικό ρόλο συνεχίζεται.
443212 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Έβερτ, επιχειρώντας να φράξει το δρόμο στην αναζήτηση "τρίτης λύσης", κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος.
446353 Σε αναζήτηση νέας στέγης, ο Απότσος, από τα τελευταία παλιά αθηναϊκά στέκια, στη στοά της Πανεπιστημίου.
462462 Σημαίνει πορεία και αναζήτηση.
467103 Μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για αυτά καλώντας στην οθόνη του τα ρηθέντα του κ. Ρέππα και με ημερολογιακή αναζήτηση.
445850 Ο τίτλος αυτός θα δίδεται στους εθελοντές εκείνους που θα αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους: το σχολείο, την αναζήτηση εργασίας αργότερα, αλλά και τα προσωπικά τους προβλήματα.
460613 Φυσικά, όταν μια μετοχή εγγράφει κέρδη ελάχιστα, ενδιαφέρει το πώς και το γιατί, η αναζήτηση της λογικής και η αίσθηση της ισορροπίας.
460621 Η αναζήτηση, ωστόσο, που για πολλούς φθάνει και στα όρια της αγωνίας, παραμένει:
453973 Στην αναζήτηση εργασίας.
468003 Ταινία πολύ χαμηλού κόστους (συμπαραγωγός είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ), γυρισμένη μέσα σε 16 μέρες, με μερικούς πολύ καλούς ηθοποιούς κι ένα απλό, αλλά πολύ έξυπνο σενάριο: ύστερα από μια ερωτική νύχτα, η σύζυγος ανακαλύπτει ένα ερωτικό γράμμα προς το σύζυγο και πεισμένη από τη μητέρα της, ξεκινά με το οικογενειακό αυτοκίνητο σε ένα ταξίδι από το Λονγκ Άϊλαντ στο Μανχάταν, μαζί με τους γονείς της, την αδελφή της και τον αρραβωνιαστικό της, σε αναζήτηση του άπιστου συζύγου.
489721 Στην αναζήτηση εργασίας.
469935 Ήταν για μένα η αναζήτηση του αντίθετου.
420405 Επίσης, επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλέστερων προβλέψεων του γενικού δείκτη σε μελλοντικό χρόνο, αλλά και την αναζήτηση των βαθύτερων αιτίων ανόδου των τιμών, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η παρέμβαση στην αγορά. - Η υποχώρηση του τιμαρίθμου, κατά δύο μονάδες, το τελευταίο οκτάμηνο, συνέβαλε στην εδραίωση ευνοϊκών συνθηκών και κλίματος εμπιστοσύνης στην εθνική οικονομία.
499778 "Και δανεικό πολιτικό στίγμα, σημαίνει χρεοκοπία ιδεών και πολιτικής ταυτότητας, εναγώνια και ίσως τυχοδιωκτική αναζήτηση τέτοιας ταυτότητας, έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ενοχών, απόπειρα υποκριτικής συγκάλυψης βεβαρημένου παρελθόντος".
500930 Και όπως λένε οι πληροφορίες, υπάρχει δυσκολία στην αναζήτηση αυτή, με αποτέλεσμα περίπου 12 ημέρες μετά το συνέδριο, το κόμμα να στερείται ουσιαστικά εκπροσώπου.
424852 Οι 27 όμως είχαν ήδη φύγει, ενώ η αναζήτηση ευθυνών έχει ανοίξει και έναν κύκλο έμμεσων κατηγοριών μεταξύ αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων.
425169 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος δηλώνοντας ότι "τρεις υποψηφιότητες για την ηγεσία είναι αρκετές", επισημαίνει ότι "είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί όποιος κερδίσει την ηγεσία" και προειδοποιεί πως "η αναζήτηση μετά το συνέδριο άλλης λύσης θα διαιωνίσει την κατάσταση στο κόμμα".
501893 Η έννοια της ανάπτυξης θα πρέπει να περιέχει εκτός από την αναζήτηση της ευημερίας των αριθμών και το κοινωνικό στίγμα και να περιλαμβάνει στόχους όπως βαθιές τομές εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, διεύρυνση της βιομηχανικής βάσης, επιτάχυνση έναρξης των μεγάλων έργων, άρση της καθυστέρησης απορρόφησης των πόρων κ.λπ.
502964 Το 1991 η επιχείρηση αναβαθμίζεται σε Α.Ε. και δυο χρόνια αργότερα, το 1993, η μονάδα παραγωγής μετεγκαταστάθηκε στου Ρέντη και σήμερα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση νέου χώρου, καθώς ήδη η μονάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση.
425190 Η αναζήτηση μιας άλλης λύσης μετά το αποτέλεσμα της πλειοψηφίας του συνεδρίου για τον πρόεδρο και με τις προϋποθέσεις που σας είπα προηγουμένως, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα διαιωνίσει την κατάσταση εις βάρος του κόμματος.
430854 Η σχετική αναζήτηση θα γίνει στις 25 Φεβρουαρίου και θα εξεταστούν μαζί οι προτάσεις που έχουν καταθέσει ξεχωριστά η Δημοκρατική Αριστερά του Μπουλέντ-Ετζεβίτ και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα του Ντενίζ Μπαϊκάλ.
432225 Το γεγονός ότι είναι ο Κέινς εκείνος που άνοιξε αυτό το δρόμο με αφετηρία ένα στοχασμό καθαρά οικονομικό φαίνεται να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς συμπληρώνεται έπειτα από περισσότερο φιλοσοφικές ή κοινωνιολογικές προσεγγίσεις, όπως είναι της Χάνα Άρεντ στην "Ανθρώπινη κατάσταση" το 1950, του Αντρέ Γκορζ στο "Αναζήτηση του νοήματος.
507002 Πολλές φορές η ίδια η αναζήτηση των ναρκωτικών στο ημίφως της παρανομίας οδηγεί τους νέους σε διασύνδεση με τα κυκλώματα εμπορίας.
507146 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η αναζήτηση διεξόδων εκτός μισθωτής εργασίας.
432198 Σε αυτά τα πεδία άλλωστε η αριστερά βρίσκεται σε θέσεις άμυνας ή σε αναζήτηση μιας νέας στρατηγικής, που δεν θα εμπνέεται από τη νοσταλγία ενός κόσμου θεμελιωμένου πάνω στο κράτος-έθνος και στη βιομηχανία.
434526 Σε αναζήτηση μιας... τέταρτης υποψηφιότητας βρίσκονται πολλοί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, έναν περίπου μήνα πριν από το συνέδριο του κόμματος.
297777 Η αναζήτηση αυτή (BFS) γίνεται στον υποκείμενο μη κατευθυνόμενο γράφο που απεικονίζει το εναπομένον (residual) δίκτυο.
516744 Τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας οι "αποχές" καθώς και οι χρόνιες μορφές συγκεκαλυμμένης αρνησιδικίας, φέρνουν πολλούς σε απόγνωση και τους εξωθούν στην αναζήτηση υποκατάστατων μορφών αποτελεσματικής προστασίας.
299128 Ο αναγνώστης, που δεν γνωρίζει την αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους και την αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους από το μάθημα της Θεωρίας Αλγορίθμων, πρέπει να συμβουλευθεί το Κεφάλαιο 4.4.
490919 "Γιατί μόνο τότε ζω, ή τουλάχιστον τότε μόνο ξέρω ότι ζω, γιατί ποτέ δεν ονειρεύτηκα μια εύπορη ακινησία αλλά αντίθετα μια νευρώδη διαρκή κίνηση προς αναζήτηση όλων των πιθανών εαυτών που θα μπορούσα να είμαι σ' όλους τους κόσμους όλων των εποχών, από μια, ας την πούμε, ρομαντική λαχτάρα να ξαναγεννηθώ επιλεκτικά".
299128 Ο αναγνώστης, που δεν γνωρίζει την αναζήτηση με προτεραιότητα πλάτους και την αναζήτηση με προτεραιότητα βάθους από το μάθημα της Θεωρίας Αλγορίθμων, πρέπει να συμβουλευθεί το Κεφάλαιο 4.4.
306325 Η αναζήτηση της δυτικής φιλοσοφίας από τις αρχές της ήταν η διερεύνηση του ορθολογισμού και των κανόνων του.
306336 Αλλά ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανάλυση στηριζόταν κυρίως στην αναζήτηση χαρακτηριστικών της μορφής ή της γλώσσας, πάντοτε γραπτά, ή του ίδιου του νοήματος.
306497 Με αυτήν την έννοια είναι "όπως κάθε άλλη σημειωτική αναζήτηση" και "επιδιώκει να ξεγυμνώσει τη φαινομενικά" μη αυθαίρετη "και" φυσική "σχέση μεταξύ του σημαίνοντος και του κόσμου της μυθοπλασίας προκειμένου να αποκαλύψει το βαθύτερο σύστημα πολιτισμικών συνειρμών και σχέσεων που εκφράζονται από την αφηγηματική μορφή.
530676 Η κινητικότητα στην Άγκυρα και η αναζήτηση νέας κυβερνητικής λύσης συνδυάζονται με τη διατύπωση εκ μέρους των στρατιωτικών της άποψης ότι "το Ιράν, προκειμένου να αλλάξει το καθεστώς της Τουρκίας, στηρίζει το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τους αναχρονιστές ισλαμιστές".
530684 Παράλληλα όμως η αναζήτηση νέας κυβερνητικής λύσης προκαλεί την ένταση.
531250 Εξαντλημένα από πείνα και από δίψα, αρρώστιες και κακουχίες, αδέσποτα, που περιφέρονται στους δρόμους ή προσπαθούν μάταια να αναρριχηθούν στους δημοτικούς κάδους απορριμμάτων προς αναζήτηση τροφής.
533563 Οι διοργανωτές μιλούν για προσέλευση 40.000 ατόμων στο Άμστερνταμ το διήμερο του Ιουνίου, σε αναζήτηση « μιας άλλης Ευρώπης, μέσα στην Ευρώπη ».
534220 Περισσότερο από το λυσσαλέο αγώνα των μνηστήρων της ηγεσίας του αρχαιότερου βρετανικού κόμματος, είναι βέβαιο πως θα κρατήσει η αναζήτηση του νέου πολιτικού στίγματος των Συντηρητικών.
307467 Το γεγονός ότι είναι θύματα διακρίσεων από την κυρίαρχη ομάδα οδηγεί σε αναζήτηση υποστήριξης και αλληλεγγύης μέσα από τη δική τους ομάδα, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι αξίες, πεποιθήσεις και οι κοινές στάσεις της ομάδας αυτής.
308530 Για το λόγο αυτό ξεκίνησε για την αναζήτηση της μυθικής Τροίας, την οποία και ανακάλυψε μετά από μία σειρά αποστολών ανάμεσα στα έτη 1870-80.
308684 Το ζεύγος είχε αρχίσει ήδη από το 1931 την αναζήτηση στο φαράγγι Olduvai της Α. Αφρικής.
309816 Πλήθος εργατών ποικίλης προέλευσης έσπευσε τότε στη Χαλκιδική σε αναζήτηση σταθερής εργασίας.
311936 Τέλος, στο καθολικό της μονής της Μεταμόρφωσης στο Δρυόβουνο (σταυροειδής δικιόνιος με νάρθηκα και νεότερο εξωνάρθηκα), ο ζωγράφος Νικόλαος, συνώνυμος των δύο προηγουμένων, αντλεί στοιχεία από την κρητική σχολή, τη σχολή της ΒΔ Ελλάδας, τη ζωγραφική παράδοση της Μακεδονίας, αλλά και δυτικά πρότυπα, όλα όμως αυτά τα στοιχεία τα συνταιριάζει με επιδεξιότητα και τελικά τα συνθέτει σε ένα γοητευτικό σύνολο με κύρια χαρακτηριστικά τις εύρυθμες παραστάσεις, την επιμέλεια στην απόδοση των προσώπων, τη διακοσμητικότητα και την αναζήτηση πολυτέλειας.
312496 Στόχος της εισβολής δεν ήταν ένα είδος αποικιοκρατικού ελέγχου των κτίσεων, αλλά αναζήτηση τόπου για την εγκατάσταση και απασχόληση του πλεονάζοντος δυναμικού από περιοχές της Κεντρικής Μ. Ασίας.
314724 Ο χτισμένος χώρος σ' αυτές τις εγκαταστάσεις έμενε κατά κανόνα σταθερός και αναλλοίωτος, ενώ ο πληθυσμός τους ήταν πάντα στραμμένος προς τα έξω (ακόμη και όταν δεν μπορούσε ή δεν του επιτρεπόταν να φύγει) στην αναζήτηση της καλύτερης κατοικίας, καλύτερων συνθηκών ζωής και εργασίας, στην αναζήτηση μιας ουσιαστικής κοινωνικής ζωής.
473323 Αν συνεχίσουμε την αναζήτηση των αιτιών του μαρασμού, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο κοντινό παρελθόν.
481866 Η ελπίδα ότι θα βρουν ασφάλεια στην Ιταλία οδήγησε χιλιάδες Αλβανούς στο λιμάνι του Δυρραχίου σε αναζήτηση ενός πλοίου που θα μπορούσε να τους μεταφέρει στην άλλη πλευρά της Αδριατικής.
550643 Κάνες δεν σημαίνει μόνο τα διάφορα, επίσημα ή μη, προγράμματα αλλά και διαφήμιση και αναζήτηση χρηματοδότησης, συχνά και προαγορά, νέων σχεδίων και σεναρίων για ταινίες ή ταινιών που το γύρισμά τους βρίσκεται υπό εξέλιξη.
555773 Παρελθόν αποτελεί από χθες ο Βέλιμιρ Ζάετς για τον Παναθηναϊκό, που ήδη έχει βγει στην αναζήτηση νέου προπονητή από το εξωτερικό.
496117 Συνολικά, υπάρχουν περίπου 600 οθόνες που "οδηγούν" τον τελικό χρήστη, ήτοι τον εφοριακό, στην αναζήτηση των φορολογικών στοιχείων.
527519 Ωστόσο, η αναζήτηση του νοήματος και τα παραδοσιακά μεταφυσικά ζητήματα συνεχίζουν να διακατέχουν - πιο μυστικά, αναμφίβολα - τη σύγχρονη συνείδηση.
501481 Άνθρωποι που δραπετεύουν σε αναζήτηση επιβίωσης και καλύτερης μοίρας μέσα από φρίκη συγκρούσεων όχι πλέον μεταξύ κρατών, αλλά κατά κανόνα συγκρούσεων εντός των κρατών.
473015 Στόχος του ΠAΣΟK, όπως μας ανέφεραν άνθρωποι του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, είναι να αναλάβει ως "πολιτική δύναμη της Αριστεράς" πρωτοβουλία για την "αναζήτηση πολιτικών οριζόντων των δυνάμεων της προόδου και του εκσυγχρονισμού της Κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της οικολογίας και του περιβάλλοντος".
501826 Γεφύρια πέτρινα, καμαρωτά, σκαλιά πέτρινα κι αυτά που οδηγούν στις κορυφές των οροσειρών, στην αναζήτηση αγνώστων θεών, θεών της Ηπείρου.
563037 Η αναζήτηση της ελπίδας που φαίνεται να διευρύνει το χάσμα μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτικού λόγου αποτελεί το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του πρώτου γύρου των γαλλικών κοινοβουλευτικών εκλογών, πέρα από κομματικές και προσωπικές επιτυχίες ή αποτυχίες.
563722 Γενικώς, η AEK βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση.
504467 Στην αναζήτηση των αιτιών αυτής της αντιπαράθεσης δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη θέση που έχει στη σύγχρονη κοινωνία ο εκπαιδευτικός.
565518 Η απογοήτευση που σταδιακά διαμορφώνεται από την υπερπολιτικοποίηση, τον πολιτικό βερμπαλισμό και την απόκλιση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, δημιουργεί βαθύτερες ανάγκες για μιαν αναζήτηση διαφορετική από αυτήν που δημιούργησε η έντονη και παθιασμένη πολιτική δράση μιας δεκαπενταετίας.
565520 Το κοινό αυτό επιζητούσε, μέσα από την αναζήτηση του εαυτού του και της υποκειμενικότητάς του, να δει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος από αυτό που - θετικά στην πρώτη περίοδο, αλλά αρνητικά στην δεύτερη - του πρόσφερε ο απολυτοποιημένος πολιτικός λόγος.
565529 Η σημαντική αυτή επιτυχία αυτών και ορισμένων άλλων βιβλίων που δεν αγαπήθηκαν από το κοινό, ερήμην της αξίας τους, ερέθισε τον εκδοτικό κόσμο και διαμόρφωσε και ενίσχυσε τα κίνητρα για την αναζήτηση των μπεστ - σέλερ που εν μία νυκτί θα άλλαζαν τη μοίρα του καθενός.
506867 Στα επόμενα χρόνια θα μειωθεί το αγροτικό δυναμικό της χώρας και οι αγρότες θα μετατοπιστούν προς τα αστικά κέντρα για αναζήτηση εργασίας, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα το αγροτικό δυναμικό είναι το 19% της συνολικής απασχόλησης, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 5% και στις ΗΠΑ 2%.
509157 Η αναζήτηση εργασίας από ένα ζευγάρι δίνει αφορμή για μια εξαιρετική, δοσμένη με ομορφιά, χιούμορ και δύναμη και με θαυμάσιες ερμηνείες ταινία, γύρω από τη μοναξιά, την αγάπη, αλλά και την ανθρώπινη επαφή και αξιοπρέπεια.
527377 Αλλά η αναζήτηση του αιωνίου;
577970 « Είναι ώρα για αναζήτηση ευθυνών και αυτοκάθαρση του σώματος των δικαστών » απαντά ο γενικός γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Πειθαρχικού του Συμβουλίου Χαρίδημος Βεργούλης στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Στέφανο Ματθία.
521138 "Είναι μια απεγνωσμένη αναζήτηση ενός άλλοθι αυτό.
580925 Επειδή υπάρχουν πολλοί αδιόριστοι θεολόγοι θα έρθει σε επαφή μαζί τους και αν αυτοί που θέλουν να γίνουν ιερείς είναι πολλοί αλλά τους εμποδίζει το ράσο στην αναζήτηση συζύγου, τότε θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο του IΣKE και στη Σύνοδο την αφαίρεσή του.
527504 Αυτή η αναζήτηση ενός πεδίου πνευματικότητας στα όρια του σύγχρονου ουμανισμού βρίσκεται στο επίκεντρο του τελευταίου βιβλίου του γάλλου φιλοσόφου Λικ Φερί:
581254 Εκτός όμως από την « πίστη/θρησκεία », ανοδική τάση έχουν και οι κοινωνικές ή ατομικές αξίες, οι οποίες χαρακτηρίζουν μια στάσης ζωής με γνώμονα την ασφάλεια και καλυτέρευση της καθημερινότητας, την προστασία της οντότητας, την αναζήτηση της καλής ζωής, όπως:
581255 Η αναζήτηση υλικών αγαθών (βελτίωση της οικονομικής κατάστασης/περιουσίας).
581259 Αντιθέτως, οι πολίτες της κοινωνίας μας σήμερα φαίνεται να στρέφουν την πλάτη τους σε αξίες που προσβλέπουν περισσότερο στην εσωτερική αναζήτηση του ανθρώπου, στην πνευματική του καλλιέργεια-ολοκλήρωση, στην ωριμότητα, στην ανάδειξη του εσωτερικού κόσμου, όπως η εσωτερική ισορροπία, η μελέτη, η γνώση, η αισθητική, ο αλτρουισμός η υπευθυνότητα, η ανοχή κ.ά.
581262 Όμως, όσο μεγαλώνουν (25-34 ετών) και αλλάζει ο κοινωνικός ή επαγγελματικός ρόλος τους στην κοινωνία, στις προτιμήσεις υπεισέρχονται και άλλες αξίες, όπως η αναζήτηση της επιτυχίας, η υπακοή/καθήκον, η αναζήτηση υλικών αγαθών, (35-44) η κοινωνική καταξίωση, η ηθική, η ασφάλεια, (45-54) η πίστη/θρησκεία.
555780 Η χθεσινή απουσία του Ζάετς από τον επίσημο ΠΑΟ αποδόθηκε σε ασθένεια (γρίπη), ανεπισήμως όμως από χθες ξεκίνησε η αναζήτηση της διάδοχης κατάστασης.
581262 Όμως, όσο μεγαλώνουν (25-34 ετών) και αλλάζει ο κοινωνικός ή επαγγελματικός ρόλος τους στην κοινωνία, στις προτιμήσεις υπεισέρχονται και άλλες αξίες, όπως η αναζήτηση της επιτυχίας, η υπακοή/καθήκον, η αναζήτηση υλικών αγαθών, (35-44) η κοινωνική καταξίωση, η ηθική, η ασφάλεια, (45-54) η πίστη/θρησκεία.
581266 Η πίστη και η θρησκεία έχουν συνεχώς ανοδική τάση, το ίδιο όμως συμβαίνει και με την αναζήτηση υλικών αγαθών.
528296 Υπέρ του διαλόγου, ως μέσου για την αναζήτηση λύσεων στα Ελληνοτουρκικά, τάσσεται το 62,2% της κοινής γνώμης, ενώ το 33,3% τον απορρίπτει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας METRON ANALYSIS S.A., που έγινε στο διάστημα 21-23 Απριλίου.
557685 Η αναζήτηση και η ανάπτυξη μοντέλων που προωθούν στρατηγικές επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο μέσα σε ένα πλαίσιο παραγωγικών σχέσεων που τις καθιστά φιλικές και προς τον εργοδότη και προς τον εργαζόμενο συνθέτουν την αναγκαία συνθήκη των νέων μορφών οργάνωσης της εργασίας, συνθήκη που καθίσταται και ικανή μέσα από την εφαρμογή, την αξιολόγηση και τη διάδοση των επιτυχημένων πρακτικών.
557689 Στην παρέμβαση που έκανε στη διάρκεια του συνεδρίου υπογράμμισε ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να επιδιώκει οι προσαρμογές που απαιτούνται στην αγορά εργασίας και η αναζήτηση μορφών ευελιξίας να συνοδεύονται: από επαρκείς διασφαλίσεις για τους εργαζόμενους από σαφείς όρους ασφάλειας στην αγορά εργασίας προσαρμοσμένους στις ιδιαιτερότητες κάθε κράτους-μέλους.
585595 Αυτό που έκαναν οι προγραμματιστές της ΙΒΜ ήταν να πιέσουν την αναζήτηση της λύσης (που είναι θέμα υπολογισμών) σε τέτοια επίπεδα που ήταν αδύνατο να τα φτάσει ο άνθρωπος.
528699 Λύεται το πρόβλημα αναλισκόμενοι στην αναζήτηση και κατανομή των ευθυνών;
537139 Όπως έχουμε πει επανειλημμένα, στην αναζήτηση λύσεων που να εξυγίαιναν βαθειά, ουσιαστικά και μόνιμα τις σχέσεις μας, θα πάρουμε όλα μαζί τα ζητήματα του Αιγαίου.
586866 Αυτό που έκαναν οι προγραμματιστές της IBM ήταν να πιέσουν την αναζήτηση της λύσης (που είναι θέμα υπολογισμών) σε τέτοια επίπεδα που ήταν αδύνατο να τα φτάσει ο άνθρωπος.
588634 Για την αναζήτηση Αμερικανού σούτινγκ-γκαρντ, ουδέν νεώτερον ακόμα.
537125 Εάν, με αυτή την μέθοδο, βγουν ανάγλυφα μερικές γενικές όψεις των δεδομένων, απεικονιζόμενες σε κατευθυντήριες γραμμές, δεν θα είναι πια ακατόρθωτο να σχεδιασθεί ένα πλαίσιο (framework) για την αναζήτηση λύσεων και, παραπέρα, μιας συνολικής διευθετήσεως.
591029 Η μέχρι τώρα αποτυχία αυτής της εθελότυφλης πολιτικής της Δύσης έναντι της Τουρκίας επιβάλλει την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, δεδομένου και ότι η προσφυγή στην όξυνση του εθνικισμού αποτελεί κλασική τακτική αποπροσανατολισμού από τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα.
538066 Κι ενώ αυτοί που φεύγουν είναι περισσότεροι από εκείνους που ακούγονται ότι θα έρθουν (ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επιφυλάσσεται για αργότερα...), η αναζήτηση νέου προπονητή απέκτησε μία ακόμα διάσταση.
599325 Περισσότερα δεν χρειάζεται να πω τώρα ", τόνισε ο Μπάγεβιτς, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται σε αναζήτηση του εναπομείναντος μεταγραφικού στόχου των πρωταθλητών.
540305 Όλα αυτά, συνδυαζόμενα με τις κινήσεις για αναζήτηση εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης που θα αποκλείει τον Ερμπακάν, εξακολουθούν να αναπαράγουν το κλίμα ρευστότητας στην Τουρκία.
600702 Τέχνες - "Με το αρχαίο δράμα βρίσκεσαι σε διαρκή αναζήτηση" - 05/07/1997
600744 Σαν κείμενο κρύβει μυστικούς ρυθμούς, σαν φόρμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση της υλοποίησής του.
582250 Ο Ραέλ φέρεται, σύμφωνα με το φαξ, να έχει σχηματίσει μια εταιρεία με ομάδα επενδυτών και έδρα τις Μπαχάμες και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση χώρας που δε θα είχε πρόβλημα να επιτρέψει λειτουργία εργαστηρίου για κλωνισμό.
556618 « Πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα προσφέρουν δημιουργικά τις ιδέες τους και θα συζητήσουν με ανοικτή διάθεση για την αναζήτηση των καλυτέρων λύσεων.
586010 Προσπάθεια « αποπαπανδρεοποίησης » του ΠΑΣΟΚ βλέπει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ο Χρήστος Παπουτσής, συνδυάζοντάς την με τις συζητήσεις περί Κεντροαριστεράς και την αναζήτηση ενός καινούργιου κόμματος, ενώ δεν διστάζει να πει ότι στα μυαλά κάποιων υπάρχει και αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ...
586005 « Ο κ. Κασουλίδης μου είπε ότι με καμιά χώρα η Κύπρος δεν έχει τόσο καλές σχέσεις, όσο με τη Ρωσία και, αν και δεν θέλω να αντιπαραθέσω τις σχέσεις με την Κύπρο και τις σχέσεις με άλλες χώρες, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω », είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο Κύπριος ομόλογός του υπογράμμισε το πόσο σημαντική θεωρεί η Λευκωσία την ενεργό ρωσική συμβολή στην αναζήτηση λύσης του Κυπριακού.
608445 Πάντοτε έλεγα ότι το εγχείρημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η σχέση με την κυβέρνηση, η συμμετοχή στις αποφάσεις, η ιδεολογική αναζήτηση και αναβάπτιση, η πολιτική απάντηση στα μεγάλα θέματα της νέας εποχής.
558765 Είναι, επομένως, απολύτως λογικό να εκφράζονται πολλές και ποικίλες απόψεις, έως και διαμετρικά αντίθετες, για την αναζήτηση κάποιας λύσης, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
564574 Έτσι στην υποδομή που υπάρχει εξυπηρετούνται οι κλασικές χρήσεις Ίντερνετ με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αναζήτηση στοιχείων βιβλιοθήκης στο « World Wide Web », όμως δεν έχει προχωρήσει η διδασκαλία μαθημάτων μέσω του WWW.
612538 Η αναζήτηση των φωτογραφιών μάς οδήγησε και στην κ. Φούλη Μανωλοπούλου, που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου.
574154 Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας συγγραφέας Σόουλ Μπέλοου συνεχίζει στα 81 χρόνια του τη λογοτεχνική του αναζήτηση, με το νέο του βιβλίο, μια μικρή νουβέλα 104 σελίδων, με τίτλο « The Actual ».
603490 Πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες, που βιώνουν την ανησυχητική πραγματικότητα των χρεοκοπημένων ασφαλιστικών ταμείων, ήδη έχουν προχωρήσει στη μελέτη για την αναζήτηση νέων κατευθύνσεων πάνω στην αρχή ενός συστήματος που επιτρέπει την οικοδόμηση προσωπικού κεφαλαίου.
605915 Πρόκειται για την ιστορία δυο αδελφών, με διαφορετική φιλοσοφία για τη ζωή: του Φράνσις, ιδιοφυίας της Γουόλ Στριτ, που πιστεύει στο χρήμα και τις υλικές ανέσεις, και του Μίκι, που κάνει τον οδηγό ταξί, έχοντας εγκαταλείψει το πραγματικό του επάγγελμα σ' αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.
612048 Η Ένωση συμμερίζεται την άποψη του γ. γραμματέα του OHE ότι η απόφαση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, που θα προωθήσει την αναζήτηση πολιτικής λύσης.
609845 Και τη βρήκε ύστερα από μια αναζήτηση τριών χρόνων.
613826 Μεγαλώνοντας, η φιλομάθεια, η αναζήτηση και μια εσωτερική δύναμη σαν τον άνεμο ώθησαν τον ιερομόναχο Συμεών να ταξιδέψει σ' όλο τον κόσμο.
634266 "Βρισκόμαστε σε απόγνωση, τα συναισθήματα πέτρωσαν και οι ώρες δεν είναι για περισυλλογή, αλλά για αναζήτηση οικονομικών πόρων για να ανταποκριθούμε στους προμηθευτές των καλλιεργειών μας και τη δανείστρα τράπεζα, αλλά για να θρέψουμε τις οικογένειές μας και να μπορέσουμε να πούμε" τα βγάλαμε πέρα και φέτος το χειμώνα ".
503379 Οι Γ. Καλός, Θ. Νάκος και Γ. Δαβάκης εμφανίζονται ως οι επικρατέστεροι, αλλά η αναζήτηση ευπαρουσίαστου, έμπιστου και με πολιτικό υπόβαθρο διαθέτοντα, συνεχίζεται...
625648 Για το βιβλίο αυτό, ειδικά θέλησα να τον δω, πιστεύοντας ότι η αναζήτηση για τις σχέσεις ανάμεσα στο συναισθηματικό κόσμο και τη σύνεση έχουν περισσότερο παρά ποτέ ενδιαφέρον στη σημερινή τεχνοκρατική και υλιστική εποχή.
630561 "Με ανησυχεί - πρόσθεσε - η σημερινή του αντίδραση και εύχομαι να μην προδίδει αναζήτηση αφορμών για να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης από μέρους του και από πλευράς της Τουρκίας για λύση στο Κυπριακό".
649824 On line ενημέρωση για το Χρηματιστήριο, το πρόγραμμα της τηλεόρασης, αναζήτηση στο αρχείο όλων των ηλεκτρονικών εκδόσεων.
633392 Ως προς την εξεύρεση των αναγκαίων κεφαλαίων αναφέρεται ότι θα πρέπει ίσως η αναζήτηση αυτού του ποσού να στραφεί σε διάφορους φορείς, όπως ιδιώτες-managers, τράπεζες, δημόσιους φορείς, όμιλο Ελλήνων και ξένων κ.λπ.
640617 Δηλαδή το ψάξιμο, η αναζήτηση που έγινε για να τη βρουν, και όχι οι κινήσεις της αυτές καθαυτές, Επίσης υπήρχε ενδιαφέρον στις αντιφατικές πληροφορίες που έδιναν τα διάφορα κανάλια και ο Τύπος για τα μέρη που βρίσκεται.
656614 Δεν μπορεί να σταματήσει η αναζήτηση.
657794 Έκτον, παράλληλα γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος με επαναπροσδιορισμό του ρόλου των τοπικών επιτροπών του ΠAΣΟK και με αναζήτηση νέων στελεχών μέσω και των θεματικών οργανώσεων (έστω κι αν τα "φιλιά" ζωής δεν έχουν αναστήσει ακόμη τις νεκρές T.Ο.).
662697 Τα δίκτυα, οι όμιλοι, τα ινστιτούτα παίζουν ένα θετικό ρόλο στην ανάπτυξη προβληματισμού, στην αναζήτηση νέων δρόμων.
664331 Κόσμος - Με χρώμα η αναζήτηση αναγνωστών - 16/09/1997
665110 Κόσμος - Με χρώμα η αναζήτηση αναγνωστών - 16/09/1997
667317 Ήδη σε αναζήτηση μεσαίου μεγέθους χρηματιστηριακής βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής, ενώ στην τελική ευθεία είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της γαλλικής τράπεζας Banque Worms και ελληνικής εταιρείας.
652448 Εσείς σαν θεατής θα επιλέξετε, αλλά εγώ σαν καλλιτέχνης έχω τον δικό μου δρόμο κι αυτός είναι υποκειμενικά σωστός ". - Η αισθητική αναζήτηση εξελίσσεται καλύτερα σ' ένα πίνακα ζωγραφικό ή σ' ένα σκηνικό;
653338 Μέσω Internet στην αναζήτηση που κάναμε, η μοναδική Richmond στην Αγγλία είναι εταιρεία μάνατζμεντ, που αναλαμβάνει και ρόλο συμβούλου για άλλες εταιρείες και ιδρύθηκε το 1982.
669619 Αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παράξει πολιτική και να προβάλει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, έχει οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμένης (ή... κλεμμένης) της ταυτότητας.
669757 Αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παράξει πολιτική και να προβάλει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, έχει οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμένης (ή... κλεμμένης) της ταυτότητας.
669827 Αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παράξει πολιτική και να προβάλει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, έχει οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμένης (ή... κλεμμένης) της ταυτότητας.
669873 Αυτό, σε συνδυασμό με την αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να παράξει πολιτική και να προβάλει στον ελληνικό λαό συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, έχει οδηγήσει τη συντηρητική παράταξη σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμένης (ή... κλεμμένης) της ταυτότητας.
668834 Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου θα είναι ο έλεγχος και η μεγάλη μείωση της ζωοκλοπής, με συνέπεια την αναγκαστική αναζήτηση εργασίας από κοινωνικά παράσιτα, που λειτουργούν ως πρότυπα για τους εφήβους σε αρκετές αγροτικές και ορεινές περιοχές.
671321 Για το ρόλο της Ουάσιγκτον στο ζήτημα των Ιμίων, ο κ. Πάγκαλος παραδέχτηκε ότι πράγματι "οι HΠA κάνουν προσπάθειες για την αναζήτηση φόρμουλας, που έχει αναζητηθεί και στο παρελθόν αλλά", πρόσθεσε ο Έλληνας αξιωματούχος, η λύση του προβλήματος "δεν είναι ζήτημα φόρμουλας, είναι ένα θέμα πολιτικής απόφασης, η Τουρκία θέλει να διατηρήσει ανοιχτό το θέμα της αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης στο Αιγαίο, πράγμα που η Ελλάδα δεν μπορεί να το συζητήσει".
673887 Άλλωστε η προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά και η αναζήτηση συνεργασιών με διεθνείς οίκους για την προώθηση γενικών καταρχήν επενδυτικών σχεδίων σε έργα υποδομής στις βαλκανικές χώρες, φαίνεται να αποτελούν τους κεντρικούς στόχους του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου στον τομέα των διεθνών σχέσεων γι' αυτή την περίοδο.
671769 Σε αναζήτηση κυβέρνησης συνασπισμού μπαίνει από σήμερα η Γιουγκοσλαβία, αφού μόνο μία συνεργασία των τριών μεγάλων κομμάτων μπορεί να δώσει απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή και οι προοπτικές για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είναι να συνεργαστεί με το Ριζοσπαστικό, που θα σημάνει ενδεχομένως νέα φάση απομόνωσης.
673985 Στα χρόνια που πέρασαν, πάντως, αυτό που φαίνεται να τον κέρδισε δεν είναι η περιπέτεια της επιστήμης αλλά η αναζήτηση του θεού!
685882 Να πάρεις ένα πολύ μικρό θέμα και να δείξεις την αβεβαιότητα και τη συνεχή αναζήτηση ισορροπίας στη ζωή. - Η μουσική παίρνει μιαν άλλη υπόσταση στις τελευταίες σας ταινίες, ιδιαίτερα στο "Μια καρδιά το χειμώνα"... - Το "Μια καρδιά το χειμώνα" είναι μια ταινία όπου υπάρχει μουσική στην οθόνη.
683087 Από την πλευρά του ΠAΣΟK, πάντως, επισημάνθηκε ότι η συγκυρία των εκλογών θέτει επί τάπητος και την αναζήτηση του σχηματισμού και του πολιτικού του πλαισίου επί του οποίου θα αντικρούσει την πολιτική Αβραμόπουλου, τώρα, πριν παρέλθει πολύτιμος χρόνος, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ανατροπή της σημερινής, αναντίστοιχης με την πραγματικότητα, εικόνας του δημάρχου Αθηναίων.
687483 Τα τέλη του προσεχούς έτους θα καθοριστεί η μελλοντική χρηματοδότηση του συστήματος με κεντρικό θέμα την αναζήτηση του λεγόμενου κοινωνικού πόρου, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου.
688847 Έτσι, η Αθήνα επανέλαβε χθες στα "ευήκοα ώτα" Ευρωπαίων εταίρων και Αμερικανών μεσολαβητών, δηλαδή στους δύο άμεσα εμπλεκόμενους, πλέον, διεθνείς παράγοντες στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, ότι είναι μεν διατεθειμένη να εξακολουθήσει την αναζήτηση ευπρεπούς και δίκαιης λύσης των προβλημάτων, αλλά αυτό δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως διάθεση απεμπόλησης ή υποχώρησης σε εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα, που διαθέτει κάθε σύγχρονο κράτος.
689861 Επισήμαναν ακόμη ότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο στην αναζήτηση "οικονομικά βιώσιμων και κοινωνικά αποδεκτών λύσεων στις προκλήσεις της διεθνοποίησης".
668882 Στις 16 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Μαρκόπουλου, στη θέση "Μερέντα", αστυνομικοί του τμήματος της περιοχής βγήκαν για περιπολία με σκοπό την αναζήτηση και τη σύλληψη Αλβανών λαθρομεταναστών έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών για κλοπές από Αλβανούς.
614391 Φτάσαμε, όμως, στο 1997 και το έργο, που έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά, "κόλλησε" στην αναζήτηση συμβούλου διαχείρισης.
697390 Αλλά και η ΑΕΚ, σε αναζήτηση ξένου παίκτη βρίσκεται.
349809 Διαπιστώσαμε πως η ερημιά, η μοναξιά, το ανικανοποίητο, το απροσδιόριστο, η αναζήτηση ενός χαμένου "ωραίου" παρελθόντος, η αμείλικτη καταδίκη του παρόντος, ο παθητικός ρομαντισμός, ο οραματισμός ενός πολύ μακρινού, όμως φωτεινού μέλλοντος, η αποδοχή ή η αντίσταση στην πλήξη με επιφανειακό κέφι, με κάθε αφορμή για γέλιο - όλα αυτά, μαζί με τα ατομικά πάθη, τις ιδιόμορφες αδυναμίες του κάθε ήρωα, είχαν τις ρίζες τους σε μια παντελή έλλειψη ουσιαστικής επαφής με μια πραγματικότητα που αποζητούσε, ετοιμαζόταν κι ετοίμαζε μια δυναμική κοινωνική αλλαγή.
618058 Με επίκεντρο τον Μάικ, ένα νεαρό φιλόδοξο ηθοποιό, που, εγκαταλειμμένος από τη φίλη του στη Νέα Υόρκη, φτάνει στο Λος Άντζελες σε αναζήτηση καλύτερης τύχης.
634625 Τουλάχιστον, υπάρχει ένα καλό νέο στην αναζήτηση ξένου παίκτη: ο Άριαν Κόμαζετς είναι διαθέσιμος.
711254 Συνεπώς η AEK θα στραφεί στην αναζήτηση δύο παικτών, εκτός κι αν ενισχυθεί και με τρίτο, οπότε θα αναγκαστεί να μπει στη διαδικασία επιλογής δύο που θα δηλωθούν.
712392 Μετακινήσεις θα γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενδεχομένως και άσκοπες, για την αναζήτηση της τύχης συγγενών και φίλων, καθώς κανείς δεν θα γνωρίζει την έκταση των ζημιών και αν υπάρχουν θύματα.
566395 Να σημειωθεί ότι ο Τροχανάς βρίσκεται σε αναζήτηση ξένης εταιρείας από τον Ιανουάριο.
714182 Αυτό μοιραία οδήγησε στην αναζήτηση νέων μορφών από πλευράς σχεδίασης και χρηστικότητας.
694935 Τα έργα εξήχθησαν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ρίχτηκαν σε αποθήκες του Ντικμέν στο Μόναχο και στη Γενεύη και άρχισε η αναζήτηση πελατών.
687110 Αναγνωρίζοντας ότι ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία οδήγησε τους εμπόρους στην αναζήτηση νέων διαδρομών μέσω της χώρας μας, σημειώνει ότι "αν και η Ελλάδα δεν θεωρείται σημαντικός σταθμός ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, εντούτοις οι ελληνικές αρχές θεωρούν ότι γίνονται ορισμένες τέτοιες διαδικασίες.
690277 Η αναζήτηση των λύσεων και φυσικά οι τελικές αποφάσεις είναι θέμα της κυβέρνησης, η οποία και θα πάρει τις αποφάσεις της αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.
718084 Στη συνέχεια άλλαξε συγκροτήματα, αλλά ποτέ τη διάθεση του για αναζήτηση.
718930 Η αναζήτηση του μοντέλου ήταν πάντα για τον καλλιτέχνη μια διαδικασία αποπλάνησης, μια προσέγγιση στην ομορφιά, στην επιθυμία και στον έρωτα.
718995 Πρέπει να το βρεις και αν το βρεις είναι μια ευφορία και όλα μαζί μέσα από την τεχνική σου για την αναζήτηση της πραγματικότητας γίνονται το έργο τέχνης.
707214 Σύμφωνα με τη "Mιλιέτ", οι στρατιωτικοί υπογράμμισαν ότι "στόχος της Ελλάδας είναι η αναζήτηση ελεγχόμενου πολέμου", θέση την οποία εξέφρασε πριν από μερικές μέρες ο Ετζεβίτ.
698288 Μια επισήμανση που μπορεί να θεωρηθεί προετοιμασία του κλίματος για την αναζήτηση φόρμουλας, με στόχο το κλείσιμο ανοιχτών προβλημάτων, όπως αυτό με την Ελλάδα, σχετικά με το θέμα του ονόματος.
722797 Παρ' όλη τη φαινομενική προσήλωση των ηρώων του στον υλικό κόσμο, πέραν της ψυχογραφικής διάστασης, υπολανθάνει στο έργο του Updike μια αναζήτηση μεταφυσικής, ουσιαστικά, υφής.
722815 Οι νεοέλληνες ποιητές, κάτοικοι ενός χώρου που η ιστορική του μοίρα και η γεωγραφική του φυσιογνωμία ενθαρρύνουν την επιθυμία για κάθε είδους υπέρβαση (συλλογική ή ατομική, ή και τα δύο μαζί) δεν μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι απέναντι σ' ένα τέτοιο κείμενο - το οποίο, καθώς είναι γραμμένο στον πλέον δημώδη τύπο της ελληνιστικής κοινής, δηλαδή σε μια μορφή αρκετά κοντινή στη δημώδη νεοελληνική γλώσσα, παρέχει ένα επιπλέον στοιχείο για γόνιμη αναζήτηση και για βαθύτερη ποιητική επικοινωνία.
707399 Η Καλαμάτα, ξανά ηττημένη (για πέμπτο συνεχόμενο παιγνίδι, τέταρτο με τεχνικό τον Ζαϊρζίνιο), ξανά με μηδενικό ενεργητικό (για έκτη, σερί, φορά), "σταθερή" στον πάτο της βαθμολογίας (με μόλις δύο πόντους, κι άλλα τόσα τέρματα, σε οκτώ αγώνες), μεταθέτει από βδομάδα σε βδομάδα την αναζήτηση της πρώτης νίκης.
712661 Η Ελλάδα πρέπει, βεβαίως, να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες της για να υπογραφθεί ένα διαβαλκανικό σύμφωνο σταθερότητας για την επαναβεβαίωση των βαλκανικών συνόρων, για την αναζήτηση διαδικασιών, πρόληψης κρίσεων, για την ανάπτυξη συνεργασίας στην οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, τον πολιτισμό.
724888 Η πληθώρα των καναλιών και ο κορεσμός της ατμόσφαιρας με ραδιοσήματα καθιστούν αναπόφευκτη την αναζήτηση ενός άλλου μέσου για τη μετάδοση των τηλεοπτικών σημάτων.
574155 Μια σύντομη αφήγηση που εκπέμπει ένα « βραχύ σήμα » πάνω στα γνωστά θέματα που απασχολούν συνεχώς το συγγραφέα: τη δονκιχωτική αναζήτηση της πραγματικής αλήθειας και του σκοπού της ζωής.
717738 Κι όμως η επιστημονική αναζήτηση σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στη φαντασία...
722539 Τα λεγόμενα "εθνικά θέματα" αποτελούν πηγή έντονου προβληματισμού, αλλά και ανησυχίας, στο βαθμό που η αναζήτηση τρόπων αρμονικής συνύπαρξης της Ελλάδας με το ρευστό περιβάλλον των Βαλκανίων δεν βρίσκει πάντοτε άμεση ανταπόκριση από τους κοινοτικούς της εταίρους.
722392 Ευχαρίστως τους καθοδηγεί στους δαιδάλους του κοινοτικού "χαρτοβασιλείου" και τους συνδράμει στην αναζήτηση των εγγράφων και πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν.
723717 Τώρα το σενάριο μιας ταινίας με θέμα τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης πρωταγωνίστριας του λυρικού θεάτρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αλλά ο σκηνοθέτης βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση της κατάλληλης ερμηνεύτριας του ινδάλματός του.
724847 Αν δει κανείς τους μεσαιωνικούς χάρτες θα παρατηρήσει πως η προσπάθεια των χαρτογράφων εντοπίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην αναζήτηση και την τοποθέτηση σε περίοπτη θέση του Κήπου της Εδέμ.
728267 Η αναζήτηση της σύγχρονης Ελλάδας από τον Άρη Κωνσταντινίδη αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που τράβηξε σε σπίτια, υπόστεγα, κατασκευές - αρχαία, βυζαντινά και σύγχρονα - αλλά και σε τοπία, περιηγούμενος με μια Leika την Ελλάδα.
728359 Στο βιβλίο "Φωτεινά μονοπάτια" συλλέγονται πέντε διαλέξεις που δόθηκαν από τον Φιλοσοφικό Σύλλογο "Ιάμβλιχος" κατά την περίοδο 1981-87 για τον σύγχρονο αποκρυφισμό - και στο βιβλίο "Συμβολισμός και αναζήτηση" περιέχονται άλλες πέντε διαλέξεις για το αιώνιο θέμα της αναζήτησης της εσώτερης ανθρώπινης ύπαρξης, μέσα από τα διάφορα συστήματα και τις συμβολικές αποδόσεις (εκδόσεις "Ιάμβλιχος").
726209 Το κείμενο του Κολτές, ακουμπισμένο πάνω στα αναμμένα κάρβουνα του Ζαν Ζενέ, ακούστηκε στον "Φούρνο" αυθεντικά - με την απαραίτητη έλλειψη θεατρικής συμβατικότητας και με τη δέουσα αναζήτηση νέων συμβατικών κωδίκων.
725502 Δηλαδή, με μια προσεχτικότερη μελέτη των Ωδών, αφ' ενός μέσα από το πρίσμα της ιταλικής ποίησης του Κάλβου (που σημαίνει και ενδελεχέστερη μελέτη της γλώσσας των Ωδών και απροκατάληπτη αναζήτηση των αιτίων της ιδιοτυπίας της) και αφ' ετέρου μέσα από την προοπτική των κοινωνικών και πολιτισμικών συμφραζομένων του χώρου τους και του καιρού τους, που δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η ελληνική Επανάσταση αλλά και η Ιταλία και η Ευρώπη της εποχής των Φώτων.
733609 Διότι, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, εκφράζει μια ευπρόσδεκτη αναζήτηση και μια τάση για πειραματισμό που στοχεύει σε μια νέα, ευρύτερη αλλά και εναλλακτική σύλληψη της έννοιας του πολίτη, της σχέσης κράτους - κοινωνίας και, κατ' επέκταση, της σχέσης κράτους - πολίτη.
717437 Έχει και εκείνη τις αγωνίες που μας καταδυναστεύουν μέχρι σήμερα και αφορούν την αναζήτηση της ευτυχίας.
727239 Αρχίσατε με μια αιώνια αναζήτηση... ". - Την αναζητούμε τη νεότητα;
727805 Η αναζήτηση του δολοφόνου είναι το επίκεντρο σε αυτό το "ιδιόρρυθμο - αστυνομικό; - μυθιστόρημα" (εκδόσεις "Νέα Σύνορα").
736409 Μετά τη διοργάνωση όμως του παιχνιδιού "Αναζήτηση στο Σριούσμπερι", είναι ικανοποιημένοι.
736689 Για την ευρωπαϊκή αναζήτηση του ευρωπαϊσμού, ο ελληνισμός αντιπροσωπεύει την τοπική διαφορά που ποικίλλει τη θάλασσα της ομοιομορφίας, όπως επίσης τη θάλασσα που τιθασεύει τα πολλά διαφορετικά της κύματα.
728160 Όταν ο Αρθούρος, οι ιππότες του και τα λοιπά στοιχεία του λεγόμενου βρετανικού έπους εμπλέκονται με τις χριστιανικές σταυροφορίες στην Ευρώπη του 13ου αιώνα, προκύπτει η γνωστή ανώνυμη μυθιστορία για την "Αναζήτηση του Ιερού Γκράαλ".
728917 Πλάι μάλιστα σ' αυτή τη γοητεία του θανάτου, ανάμεσα στους πόλους έρωτας - θάνατος, εκπορεύεται και από τα δύο έργα μια "αναζήτηση σε ψυχολογικά βάθη", μια "συγκίνηση μπροστά στην ορμέμφυτη φύση του ανθρώπου", για να συνδέσω και τον Μπρούκνερ με τις παρατηρήσεις για τον Σνίτσλερ που ο ίδιος ο Φρόιντ περιέλαβε στο γράμμα της 14ης Μαΐου 1922 προς τον βιεννέζο συνάδελφό του, ακριβέστερα προς αυτόν που θεωρούσε "είδωλό του".
732213 Το σχήμα μοιάζει να εκφράζει την αέναη αναζήτηση της ισορροπίας ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. 4.
734527 Σ' αυτή την αναζήτηση έχουν αποδυθεί αρκετοί εκδότες: φιλοδοξούν να διαλέξουν εκείνα τα βιβλία που, ενώ έχουν τον μανδύα του θρίλερ ή του αστυνομικού, είναι γνήσια λογοτεχνία.
740501 Είναι η αναζήτηση του βαθύτερου εαυτού μου!
741299 Ο φόβος ανέκαθεν παροτρύνει στην αναζήτηση του ενόχου - στον εντοπισμό της ρίζας του Κακού.
741514 Κίνητρό μας υπήρξε η αναζήτηση του ιδιαίτερου εκείνου ύφους που προσδιορίζει την "ελληνικότητα" του ήχου και του βαθύτερου ήθους που διαπνέει τις λειτουργίες του - επιβεβαιώνοντας την άμεση βιωματική σχέση του Έλληνα με το τραγούδι και το ομαλό πέρασμα από τη μία περίοδο στην επόμενη.
733700 "Πρόκειται για ένα δανεισμό που επιδιώκουν μεταξύ τους οι τέχνες", λέει επάνω σε αυτό η κ. Μαυρομμάτη, "και που επιτρέπει στον καλλιτέχνη την αναζήτηση νέων ερεθισμάτων, μιας μεγαλύτερης ελευθερίας που βρίσκεται σε αυτό το" άγνωστο "του λογοτεχνικού έργου που καλούμεθα να ανιχνεύσουμε".
736294 Στην αναζήτηση των κρυμμένων θησαυρών πρωτοστατούν και εμπορικοί εκδοτικοί οίκοι, όπως η "Νεφέλη", το "Δελφίνι", ο Γαβριηλίδης, και στο παρελθόν τα "Κείμενα", ο "Ερμής", η "Εστία", η "Στιγμή", η "Συνέχεια" και άλλοι.
717298 Το θέατρο ή, ακριβέστερα, η θεατρική γιορτή θα εξαπλώνεται στην πόλη ως τις 2 Αυγούστου: από το παπικό ανάκτορο, όπου η Κομεντί Φρανσέζ έδωσε επισήμως το σήμα για την έναρξη του Φεστιβάλ με τον "Δον Ζουάν" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ζακ Λασάλ, ως τα πιο απίθανα και οπωσδήποτε λιγότερο μυθικά μέρη όπου οι πολυάριθμες ομάδες του off θεάτρου ξεχύνονται σε αναζήτηση κοινού.
747180 Είναι μια ενασχόληση που εθίζει τους νέους στην αεροπορική τεχνολογία, τους ωθεί προς τη μελέτη αεροδυναμικής και την αναζήτηση νέων υλικών και μεθόδων κατασκευής και τους προετοιμάζει για τα επόμενα βήματά τους στον αεραθλητισμό.
727102 Τα θέματα αυτά ανέπτυξε με μεγαλύτερη σαφήνεια και πληρότητα στο ώριμο έργο του ( "Η Αλίκη στις πόλεις", "Ένας Αμερικανός φίλος", "Κατάσταση πραγμάτων", "Παρίσι - Τέξας", "Τα φτερά του έρωτα"), όπου καταγράφονται συχνά οι προσωπικές διαδρομές των ηρώων του σε αναζήτηση της γνώσης και ενός είδους "φώτισης".
582346 Αυτό που έκαναν οι προγραμματιστές της ΙΒΜ ήταν να πιέσουν την αναζήτηση της λύσης (που είναι θέμα υπολογισμών) σε τέτοια επίπεδα που ήταν αδύνατο να τα φτάσει ο άνθρωπος.
510112 Δυστυχώς, είναι η νοοτροπία τέτοια, την οποία καταλαβαίνω γιατί την έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής, να αρχίζει η αναζήτηση των... αιτίων όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά.
510114 Όταν δεν έρχονται καλά αποτελέσματα, αρχίζει η αναζήτηση των λόγων.
751197 Η αναζήτηση αντιπάλου και η κατασκευή εχθρών ανήκουν πράγματι στα στοιχεία που συνέχουν τα μέλη μιας ομάδας και που στηρίζουν τη συγκρότηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς τους.
578263 Αντίθετα, είμαι, θεσμικά, θεωρητικά και ιστορικά πεπεισμένος, ότι η αναζήτηση της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών με την ταυτόχρονη απειλή διάλυσης της Βουλής λειτούργησε ως τώρα επιβαρυντικά για το κύρος του πολιτικού μας συστήματος και τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των κοινοβουλευτικών μας θεσμών.
737508 Ποιος θα μπορούσε να πει ότι η "Αναζήτηση του χαμένου χρόνου" του Μαρσέλ Προυστ δεν είναι (και) ερωτικό μυθιστόρημα;
738072 Πρόθεσή μας δεν είναι βέβαια να επιμείνουμε στις απαρχές αυτής της σχέσης, αν και είναι πάντοτε διδακτικό να θυμόμαστε ότι η όπερα γεννιέται μέσα από την αναζήτηση των λογίων της Αναγέννησης για το ποια ήταν η αρχαία προσωδία, πώς έπαιζαν οι Έλληνες την τραγωδία.
739930 Πέρα απόλα αυτά όμως η μάνικα της πυροσβεστικής, που λέγεται κυβερνοχώρος, έχει την αξία της. ΛΧ προκειμένου να γίνει διάλογος για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, ακόμα και για αναζήτηση πρόσθετων στοιχείων από τις πηγές που επικαλείται το παρόν άρθρο.
759202 Μήπως αυτό που εμψυχώνει τη σχέση εικαστικής και ρηματικής γραφής είναι η διαρκής αναζήτηση μιας κοινής ρίζας που ίσως δεν υπάρχει;
739951 Ήταν τόσο δυνατό το ροκ 'ν' ρολ και η σόουλ που δεν άφηναν περιθώρια για αναζήτηση κάτι διαφορετικού, τη στιγμή που ό,τι ακούγαμε μας ικανοποιούσε.
745288 Και ενώ επίμονη είναι ακόμα η αναζήτηση αυτής της θεωρίας - κυρίως η βαρύτητα δεν εντάσσεται στο ενιαίο σχήμα - τα βήματα που έχουν γίνει είναι δύσκολα και σημαντικά.
762632 Η δική μου αναζήτηση πήγε αλλού.
762893 Βρίσκω ευφυά τον τίτλο του Συνεδρίου: γιατί, αν η διαφήμιση είναι εξ ορισμού αντιπαθητική, η αναζήτηση νέου επικοινωνιακού χάρτη την εντάσσει σε δελεαστικό ευρύτερο πλαίσιο - εκ προοιμίου την εξιλεώνει, αφού ως τελικό ζητούμενό της ορίζεται η επικοινωνιακή μας ανάγκη.
763004 Αν το ύφος είναι τελικώς ο εκφραστικός ελιγμός του ομιλητή, για να ξεπεράσει δημιουργικά το φράγμα του κοινόχρηστου αντιγραφικού λόγου, τότε η αναζήτηση ύφους θα αποτελούσε το δραστικότερο αντιφάρμακο και της παπαγαλίας.
763842 Εν αναμονή περισσοτέρων στοιχείων (η Μόσχα ξέρει να ερεθίζει τους πελάτες της), Τύπος και "ειδικοί" έχουν ριχτεί μετά μανίας στην αναζήτηση του προδότη - δραστηριότητα που, μαζί με το κρίκετ, είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό σπορ των Βρετανών.
744229 Ένας μεγάλος κατακλυσμός, ένας χαμένος παράδεισος, η αναζήτηση της αθανασίας είναι μερικά από τα κύρια θέματα του έπους, που τα ξαναβρίσκουμε σαν απόηχους στην Παλαιά Διαθήκη ".
746589 "Ο αναπροσανατολισμός του κοινού προς την Ιστορία δεν είναι πάντοτε προς την κατεύθυνση της επιστημονικής ιστορίας ή προς αυτό που καλούμε δόκιμο ιστορικό κείμενο", λέει ο καθηγητής Ιστορίας κ. Αντώνης Λιάκος, "αλλά μπορεί να εμφανίζεται ακόμη σε κινηματογραφικά έργα, στο στυλ, στην αναζήτηση των ριζών κλπ.
748937 "Στην αμερικανική αποδοχή του Καζαντζάκη", καταλήγει ο Μπασαντής, "συνέτεινε αποφασιστικά και η αναζήτηση αρχετύπων, που είναι έντονα αποτυπωμένη στην αμερικανική λαϊκή κουλτούρα.
748534 Η ανάγκη για μεγάλες παραγωγές, ικανές να συναγωνισθούν στις ξένες αγορές, οδηγεί τις εταιρείες στην αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για σχέδιο, story board, lay out, δημιουργία χαρακτήρων κλπ. με σκοπό τη συγκρότηση ενός στούντιο υψηλών προδιαγραφών.
750805 Όπως έγραψα στην προηγούμενη επιφυλλίδα μου (29-1-95) ο John Searle κυριολεκτικά πρωτοτυπεί όταν θέτει το πολύ παλιό πρόβλημα της σχέσης του σώματος με τον νου, που στη σύγχρονη εκδοχή του διαμορφώνεται ως αναζήτηση της σχέσης του νου με τον εγκέφαλο.
768251 Και αυτή είναι μια μάλλον μετριοπαθής δήλωση μπροστά σε απόψεις άλλων καλλιτεχνών ή ειδικών που έχουν ασχοληθεί με το είδος και αντιμετωπίζουν όχι απλώς με επιφύλαξη, αλλά συχνά εντελώς αρνητικά την αναζήτηση του αυθεντικού.
750806 Κατά τον Searle το πρόβλημα ανάγεται στην αναζήτηση της σχέσης της νόησης με το σύμπαν.
771143 (σκέφτεται) "Εννοώ το τελικό αντικείμενο κάθε δημιουργικής πράξης να είναι η αναζήτηση του" μεγάλου "παρελθόντος!
757372 Διέκοψε τις σπουδές του στο ΑΠΘ, όπου σπούδαζε "με άριστες προϋποθέσεις" (χάρη σε μια υποτροφία της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος), για να σπουδάσει θέατρο, αναζήτηση που τον οδήγησε στη Σχολή του "Θεάτρου Τέχνης" του Καρόλου Κουν.
759151 Σε αυτή την αναζήτηση των "τόπων του πεπρωμένου" που συγκράτησε η παιδική μνήμη, κυρίαρχη θέση κατέχει η στήλη της φτερωτής Νίκης του Sedan, σύμβολο του πρωσικού μιλιταρισμού και σημείο συνάντησης του κυριακάτικου ραντεβού των Βερολινέζων στους χώρους του Tiergarten.
765486 Βέβαια η λιθογραφία για τον Γιάννη Μόραλη δεν αποτελεί αναζήτηση ενός διαφορετικού τρόπου έκφρασης.
765953 Η αναζήτηση εγγενών κριτηρίων καταλληλότητας ενός οποιουδήποτε "κομματιού" να καταστεί "μουσειακό" είναι μάταιη.
773583 Συνεπώς, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι είκοσι αυτές συνεντεύξεις, οι οποίες αναδράμουν σε είκοσι χρόνια δημιουργικής γραφής και πνευματικής εργασίας, διατρέχονται, κατά τρόπο σχεδόν έμμονο, από την αναζήτηση του τι είναι μια συνέντευξη, πώς μπορεί ένας στοχαστής να ανταποκριθεί σε μια ερώτηση, ποιο είδος λόγου πρέπει να ασκήσει προκειμένου να αποταθεί σε ένα κοινό που δεν είναι το δικό του...
772371 Έχοντας εναποθέσει τις θρησκευτικές ανησυχίες της νεαρής του ηλικίας στην αναζήτηση μέσω της φιλοσοφίας του Erkenntnis, της αληθινής κατανόησης, έκανε την έμμεση σύγκριση με τον Πλάτωνα στην πρώτη από τις δύο δευτερολογίες του, στην "Περίπτωση Βάγκνερ":
761337 Σ' αυτήν την αναζήτηση θα μπορούσε, νομίζω, να συμβάλει η, νεαρή προς το παρόν και ασχημάτιστη, επιστήμη της Δημοσιογραφίας και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας - επιστήμη, η οποία στη χώρα μας δεν βγήκε ακόμη από τα γεννοφάσκια της.
776275 "Επειδή η ανθρώπινη φύση μου με οδηγεί στην αναζήτηση της" ουτοπίας "", λέει ο σκηνοθέτης κ. Κώστας Κουτσομύτης, "θα οραματιζόμουν μια τηλεόραση που να μην εκτελεί διαταγές και να μη μοιάζει με έναν κολοσσό με πήλινα πόδια, να λειτουργεί ως έναν βαθμό αυτοκριτικά και να είναι προετοιμασμένη να αυτοσαρκάζεται.
776299 Η ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων παιδιού - μουσείου οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, σε μια προσπάθεια να "σπάσουν οι βιτρίνες", να γίνει το παιδί "φίλος" και όχι "προσκυνητής".
761336 Εντούτοις η ραγδαία αυτή εξέλιξη δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει ως προς την αναζήτηση τής, μεταβλητής έστω, τυπολογίας του δημοσιογραφικού λόγου, βάσει της οποίας εξάλλου και αυτοπροσδιορίζεται ως λόγος διακεκριμένος, χωρίζοντας τα τσανάκια του από άλλα γένη και είδη λόγου, όπως π.χ. είναι η γλώσσα της επιστήμης ή της λογοτεχνίας.
765175 Η αναζήτηση αυτής της κινηματογραφικής μας μνήμης περιλαμβάνει αναδρομή στον ελληνικό κινηματογράφο από το 1926 ως το 1991 καθώς και την πρεμιέρα της ταινίας που γυρίστηκε επ' ευκαιρία της εκδήλωσης "Η Αθήνα σε 24 εικόνες ή οι περιπέτειες της Κουκουβάγιας" από τη Σούλα Δρακοπούλου και τον Μαρκ Γκαστίν.
776764 Στόχος της εκπομπής είναι η αναζήτηση του χριστουγεννιάτικου άστρου (στις 17.30).
776830 Η αναζήτηση της θηλυκής ηρωίδας ή αντιηρωίδας, που διατηρεί όμως τα γυναικεία χαρακτηριστικά της και είναι μια προσωπικότητα με χυμούς, διατρέχει κι άλλες αμερικανικές τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές, όπως είναι η σειρά "Ροζάν", με τη Ροζάν Μπαρ, που έγινε η βίβλος της επιβίωσης της καθημερινής ανώνυμης γυναίκας, ή η σειρά "Μέρφι Μπράουν", όπου επανέρχεται μια παλιά φεμινιστική διεκδίκηση, αυτή της ανύπαντρης μητέρας, αλλά με χιούμορ και φρεσκάδα.
777784 "Ο μαζικός τουρισμός δεν είναι παρά μια αφελής αναζήτηση της μνήμης, ανάγκη αναζήτησης της παράδοσης.
777792 Από αυτή την άποψη, η νέα τάση αντιμετωπίζεται συχνά αρνητικά γιατί, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η ανάγκη της μνήμης, της παράδοσης, του πολιτισμού, της ταυτότητας, είναι τελικά τόσο επιφανειακή η αναζήτηση ώστε τελικά να γίνεται στο επίπεδο της αγοράς ενός προϊόντος ".
778021 Αυτό που ίσως χρειάζεται - και το οποίο διαφαίνεται από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν στην Τριενάλε - είναι η αναζήτηση ενός εναλλακτικού τρόπου αστικής ανάπτυξης, διαφορετικού από εκείνον του προηγούμενου αιώνα, που τελικά θα ακυρώσει την ίδια την έννοια της περιφέρειας.
778022 Αυτή η αναζήτηση σήμερα είναι και επιτακτική και εφικτή, λόγω των σημαντικών ριζικών μεταβολών που παρατηρούνται σε βασικούς παραγωγικούς τομείς με την απελευθέρωση μεγάλων τμημάτων του αστικού οργανισμού, και δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί στα περιφερειακά τμήματα που έτσι μετατρέπονται σε πεδίο μετασχηματισμού της σύγχρονης πόλης.
777100 Μετά από αναζήτηση ανάμεσα στα καράβια που είναι νηολογημένα στον Πειραιά, ο καλλιτέχνης ανακάλυψε τον Αύγουστο του 1993 το "ιδανικό" πλοίο του, το μότορσιπ "Ιόνιον".
779121 Άλλωστε, φαίνεται να είναι λιγότερο η αναζήτηση μιας εθνικής ανασύνταξης που υπαγορεύει τις συγκεκριμένες αναφορές και πολύ περισσότερο η επιρροή των διεθνώς διαφημιζόμενων προτύπων διακοπών που, για λόγους εμπορικούς, έχουν υιοθετήσει ελληνότροπα στοιχεία ύφους.
778273 Οι αλιείς της "μικρής ιστορίας" ίσως είναι βέβηλοι τυμβωρύχοι στιγμών, χρήστες της κλειδαρότρυπας που με άλλοθι την αναζήτηση της αλήθειας λωβοτομούν την ουσία σε στερεότυπα σχήματα λαϊκών αναγνωσμάτων.
779345 Είναι, λοιπόν, απόλυτα αναγκαίο να πεθάνουμε, γιατί ενόσω ζούμε, δεν έχουμε νόημα, και η γλώσσα της ζωής μας - μέσω της οποίας εκφραζόμαστε και στην οποία, επομένως, δίνουμε μεγαλύτερη σημασία - παραμένει μη μεταφράσιμη, ένα χάος πιθανοτήτων, μια αδιάκοπη αναζήτηση σχέσεων και σημασιών χωρίς λύση της συνέχειας.
779328 Φυσικά, δεν υπολογίζω τα όνειρα που έχω δει κατ' επανάληψη σε όλη τη ζωή μου, όπου ανέβαινα ατέλειωτες λυπημένες σκάλες φτωχικών ή μετά βίας αξιοπρεπών σπιτιών, προς αναζήτηση της μητέρας μου που είχε εξαφανιστεί...
777782 Ωστόσο, έχει δύο πλευρές: αφενός πρόκειται για μια καινοτομία στα πλαίσια των επιστημών αυτών και αφετέρου έχει σχέση με τον κοινωνικό περίγυρο και αντανακλά την απεγνωσμένη αναζήτηση της μνήμης στην εποχή μας ", λέει η κ. Πασερίνι.
779884 Ο Ρόμπινς χρησιμοποιεί με εκπληκτική επιδεξιότητα το στυλ και το υφος του ντοκιμαντέρ (αν και πρόκειται γιά φιξιόν) με αποτέλεσμα να "παγιδεύει" τον θεατή στην αναζήτηση της αλήθειας.
781575 Από την ίδια γενιά, ο Αλμέιντα Φαρία, με τη μυθιστορηματική τετραλογία του, βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση νέων μορφών επηρεασμένος από το γαλλικό νέο μυθιστόρημα.
779732 Στο Πρώτο Μέρος οι καθηγητές Κώνστας - Πλατιάς με σύγχρονη και αυστηρά επιστημονική αναζήτηση αναλύουν τη Διασπορά από την πλευρά της διεθνολογικής θεωρίας.
779789 ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι το θέατρο πρέπει να είναι εργαστήρι της ανθρώπινης συμπεριφοράς και εκφράζει την άποψη ότι, σήμερα, "η αναζήτηση της χαμένης μας ανθρωπιάς σηματοδοτεί τις συντεταγμένες που πρέπει να ακολουθήσει το θέατρο".
782476 Η δεύτερη ομάδα είναι σε συνεχή αναζήτηση της κοινωνικής τους ένταξης, της απόκτησης οικονομικής και κοινωνικής ισχύος, με οδηγό την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.
782142 Το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να ανθεί (όσο ανθεί...) επειδή συνεχώς ταυτιζόμενοι με την ομάδα μας ζούμε μέσα από αυτήν τον θρίαμβο, την αναζήτηση ή την προσδοκία του θριάμβου.
786485 Οι αθηναϊκές ημέρες του Άλαν Ρος, εκτός από έναν καφέ στην πλατεία Κολωνακίου (άλλοτε στέκι των ανθρώπων των γραμμάτων), αναλώθηκαν ανάμεσα στα άλλα στην αναζήτηση φωτογραφιών του Νίκου Καββαδία, αγγλικές μεταφράσεις από τα ποιήματα του οποίου προτίθεται να δημοσιεύσει σε προσεχές τεύχος του "London Magazine".
786570 Το ρεύμα αυτό, που ξεκίνησε κυρίως "από τα κάτω", φαίνεται να εκφράζει ανάγκες που σχετίζονται με την αναζήτηση νέων προσδιορισμών για τις συλλογικές ταυτότητες, στον βαθμό που εξέπεσαν οι μεγάλες ενοποιητικές ιδεολογίες ή, ενδεχομένως, στον βαθμό που οι ταχύτατες αλλαγές της μεταπολεμικής περιόδου δημιουργούν βίαιες ρήξεις και αισθήματα απώλειας.
786588 Δεν διαθέτουν ούτε καν πινακίδες με τις πιο στοιχειώδεις πληροφορίες, για να μη μιλήσουμε για πιο σύνθετες προσεγγίσεις, για την αναγκαία αναπαράσταση (καλύτερα: αναζήτηση, με τη συνέργεια του επισκέπτη) του ιστορικού πλαισίου στο οποίο παράχθηκαν τα εκάστοτε έργα ή για την προσφορά δυνατοτήτων για συμμετοχή και προσωπική "οικειοποίηση" του μνημείου από τον επισκέπτη - χρήστη του.
784892 Η παιδική του - "όχι όμως με την τρέχουσα έννοια" - ηλικία, ο χωρισμός των γονιών του, η πολιτική του αφύπνιση και απογοήτευση στα τέλη της δεκαετίας του '60, η αναζήτηση μιας συνειδητής σεξουαλικής ταυτότητας, μοιάζουν να αποτυπώνονται σε καθεμιά από τις ταινίες του.
787245 Οι διαφορές είναι τόσες και τέτοιου είδους, ώστε η αναζήτηση της εξέλιξης των φιλολογικών ηθών δέχεται πολλαπλές εξηγήσεις.
788427 Η ζωή του Cezanne δεν ήταν άλλο παρά συνταύτιση με τη ζωγραφική και "ηρωική" αναζήτηση της απόλυτης αλήθειας.
789698 Έτσι, άμα το πέρας της εκπομπής, η πρώτιστη μέριμνά της τοποθετείται εις την εναγώνιο αναζήτηση του συγκεκριμένου καπνιστικού παρακολουθήματος κάτω από την καρέκλα της.
782468 Με την έννοια αυτή είναι "μοντέρνοι" - δυναμικοί καταναλωτές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε οτιδήποτε ενισχύει τη διάκριση, τη διαφορετικότητα στην αναζήτηση της πολυτέλειας και του πλούτου - νέοι (μέσος όρος ηλικίας 28 χρόνων) με ανώτατη μόρφωση, βλέπουν οτιδήποτε απαιτεί αδιάλειπτη παρακολούθηση ή/και στηρίζεται στην πόλωση του καλού και του κακού (αστυνομικά, αθλητικά). 3.
793009 Όταν δεν αναζητούμε να πείσουμε τους άλλους για τα εθνικά μας δίκαια, πηδώντας από τη θέση του παρατηρητή στη θέση του παρατηρούμενου, αυτοπεριοριζόμαστε στην αναζήτηση της ιδιαιτερότητας, της επίδειξης του εξωτικού.
794267 Το "Celestine Prophecy" είναι ένα μυθιστόρημα, μια φανταστική περιπέτεια, με ήρωα έναν ανώνυμο Αμερικανό ο οποίος μπαίνει στο αεροπλάνο και ξεκινάει για το Περού σε αναζήτηση - μέσω μιας σειράς συμπτώσεων - ενός χαμένου χειρογράφου που περιέχει εννέα πνευματικές αλήθειες - "ενοράσεις" όπως τις αποκαλεί ο συγγραφέας Τζέιμς Ρέντφιλντ - οι οποίες φωτίζουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η ανθρωπότητα για την εξέλιξή της.
776233 Ένα Τηλεοπτικό Εργαστήρι που οργανώθηκε πρόσφατα στο Ινστιτούτο Γκαίτε έδωσε την αφορμή για μία ακόμη αναζήτηση της Τηλεόρασης Ουτοπίας
795707 Και ο τέταρτος είναι ο ομηρικός, αφού και το όνομα και η αναζήτηση και οι αναφορές παραπέμπουν στην Οδύσσεια του Ομήρου.
797423 Συστήνεται τότε μια διεθνής επιτροπή ειδικών με σκοπό την αναζήτηση τρόπου καλύτερης προστασίας του.
774098 "Σε έναν κόσμο όπου η πρώτη αναζήτηση είναι εκείνη της ταυτότητας, το να βρει κανείς τη θέση του, να μάθει ποιος είναι", προτείνει να κοιτάξουμε στην πραγματικότητα του Μεσαίωνα, η οποία μπορεί να μας προσφέρει ορισμένες λύσεις.
766058 Μεγάλη επιτυχία έχει επίσης το πρόγραμμα "Ο Δημόσιος Βίος του Αθηναίου Πολίτη τον 5ο π.Χ. αι." που γίνεται στην Αρχαία Αγορά και στη Στοά Αττάλου και η "Αναζήτηση του Χαμένου Ηριδανού" που εκτυλίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στην Αρχαία Αγορά και στο Μουσείο του Κεραμεικού.
800610 Σε αναζήτηση ενός νέου ενδύματος και το σώμα γυμνό να τρέμει το κρύο μέσα στο χάος του απρόβλεπτου.
800995 Σκέπτομαι πόση δύναμη σπαταλιέται στην αναζήτηση της δικαιοσύνης και τι στο τέλος μένει για να δικαιώσει τη δικαίωση.
766639 Η αναζήτηση Σκάρλετ είχε γίνει και στην Ελλάδα μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα.
772180 Το έργο ως εικόνα, πέρα από την "εικόνα" της έκθεσης, το έργο ως χειρωνακτική διαδικασία και ως αισθητική αναζήτηση, διαφεύγει από τη συνολική και επίπεδη ματιά στην οποία ασκείται ο σύγχρονος "προνομιούχος" οδοιπόρος των μουσείων.
769347 Δημιούργησε πριν από έξι χρόνια το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας, με αναζήτηση στο ρεπερτόριο και με ποιοτικές παραστάσεις.
802006 Το γεγονός ότι προσεγγίζουμε το τέλος της χιλιετίας ίσως επισπεύδει εν γένει την αναδρομική ματιά και την αναζήτηση του στίγματος της τρέχουσας δεκαετίας.
802092 Μια από τις πιο ιδιότυπες μορφές του Μεσοπολέμου, κάτι σαν έλλην πρόδρομος της γενιάς των "μπιτ", είχε εφεύρει δικούς του τρόπους για την ανίχνευση των μυστικών δρόμων της ζωής και της τέχνης, για την αναζήτηση μιας ελληνικότητας όχι προγονόπληκτης αλλά ζωντανής.
771616 Δύο νεαροί εκδρομείς εξαφανίζονται και η ειδική σε αναζήτηση αγνοουμένων αναλαμβάνει την υπόθεση.
788063 Το μνημόσυνό του από την αιγυπτιώτισσα ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα έρχεται 54 χρόνια μετά κατανυκτικό και βαρύ από πίστη και αγάπη στις 450 σελίδες του: ένας αμητός σαράντα επτά συνεντεύξεων με ανθρώπους που τον γνώρισαν και υπήρξαν κοινωνικός περίγυρος αυτού του ολομόναχου ιδεοληπτικού, γοητευτικού και ανοχύρωτου μόνιμου κατοίκου του ουρανού και πλάνητα της γεωγραφίας (γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλωσε και μορφώθηκε στη Βόρεια Ιταλία, καρποφόρησε και πέθανε στην Ελλάδα), του χρόνου (33 διακριτικά και αέρινα, σχεδόν άυλα, χρόνια) και των ανθρώπινων σχέσεων (ακαταπόνητη, αγωνιώδης αναζήτηση της συντροφικότητας και του έρωτα μέσα στην ετερότητα).
790450 Έτσι λειτουργούν παράλληλα τρία επίπεδα: η περιπέτεια (με τις καταδιώξεις), το θρίλερ (με την αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας του δολοφόνου) και το κυνήγι του αθώου από τον κυνηγό Τόμι Λι Τζόουνς.
772202 "Δεν θεωρούμε ότι η διαρκής αναζήτηση, η καλλιτεχνική επιτυχία ή η ερευνητική διάθεση σημαίνει ότι ψάχνουμε μια φόρμα κλειστή στο ευρύ κοινό ή και εντελώς ανεπίδοτη", εξηγεί ο κ. Παπανδρέου.
802782 Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι στο βιβλίο αυτό, η Νέλλη Μισιρλή, μετά από επίπονη αναζήτηση, κατόρθωσε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα του ζωγράφου, πράγμα δύσκολο καθώς πολλά από αυτά που ανήκαν σε ιδιώτες άλλαξαν πολλά χέρια με την πάροδο του χρόνου.
751855 Μέσα στις λίγες μέρες που συζητούσαμε τα σχετικά θέματα στην επιτροπή ζήτησα με προσωπική μου αναζήτηση να διαπιστώσω αν όντως ήταν απαραίτητο το ενωτικό ή μήπως ήταν περιττό βάρος, καθώς συνέβαινε να επαναλαμβάνεται χωρίς λόγο ακόμη και σε μια και μόνη σελίδα νεοελληνικού κειμένου.
758744 Έχω την εντύπωση όμως ότι η αναζήτηση της στυλιστικής στιλπνότητας, όταν γίνεται αυτοσκοπός, ενίοτε φαλκιδεύει τη σχετικοποίηση των συμπερασμάτων του και την τοποθέτησή τους στην κλίμακα των πολλαπλών αιτίων.
805333 Η διαφορά, η μόνη διαφορά της Τέχνης σε σχέση με την επιστήμη, για παράδειγμα, είναι ότι η επιστημονική αναζήτηση μπορεί να αποδεικνύεται.
805369 Η επιμονή στην αναζήτηση! ". - Και τι είναι αισθητική;
581129 Αυτό που έκαναν οι προγραμματιστές της ΙΒΜ ήταν να πιέσουν την αναζήτηση της λύσης (που είναι θέμα υπολογισμών) σε τέτοια επίπεδα που ήταν αδύνατο να τα φτάσει ο άνθρωπος.
802766 Μετά από πολύχρονη μελέτη και αναζήτηση των έργων του Νικολάου Γύζη που αναγράφονται σε καταλόγους εκθέσεων και παλιές δημοσιεύσεις και που, εκτός από τα μουσεία, βρίσκονται διασκορπισμένα σε συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η κ. Νέλλη Μισιρλή παρουσιάζει τώρα μια ολοκληρωμένη μονογραφία του μεγάλου ζωγράφου.
802838 ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ του Φρόιντ, της ψυχανάλυσης αλλά και των ψυχοφαρμάκων, η αναζήτηση των πρώτων στιγμάτων ψυχολογίας στα αρχαία ελληνικά γράμματα είναι ένα συναρπαστικό τόλμημα που μόνον κάποιος με τη βαθιά γνώση τής Jacqueline de Romilly σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσε να επιχειρήσει.
810998 Δεύτερον, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα πάψουν να εκτελούν επισκευαστικές εργασίες και θα περιοριστούν στην κατασκευή πλοίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση όπου υπάρξει "συνέχιση συσσώρευσης ζημιών που δε θα μπορούν να καλυφθούν από ίδια κεφάλαια ή τραπεζικό δανεισμό με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή με κάποιας άλλης μορφής αναζήτηση κεφαλαίων (π.χ. από τις κεφαλαιαγορές), που να μην απαγορεύεται από το κοινοτικό δίκαιο και πρακτική".
813215 Ο εντεινόμενος όμως ανταγωνισμός έχει αναγκάσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να στραφούν στην αναζήτηση κεφαλαίων, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τη στρατηγική ανάπτυξής τους.
815129 Πάντως, ο τεχνικός της εταιρείας θα μεταφέρει τα προβλήματα στην εταιρεία, όπου και θα μελετηθούν για αναζήτηση οριστικής λύσεως.
815297 Τα θέματα που θα εξετασθούν στο συνέδριο είναι: δυνατότητες και αδυναμίες στη συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής αναζήτηση και εντοπισμός μέσα από τις εργασίες και τις επιμέρους συζητήσεις κοινών προγραμμάτων, που εν συνεχεία θα υποβληθούν στην Κοινότητα για να χρηματοδοτηθούν.
795693 Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι πολεμικός ανταποκριτής και παλιός φίλος του Οδυσσέα (Καϊτέλ) και τον βοηθάει σ' αυτή την αναζήτηση.
815355 Και πρόσθεσε ότι "η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα στον χώρο αυτό έχει ήδη αποδείξει σε όσες παραγωγικές μονάδες από την άλλη πλευρά υπάρχουν, για τις προθέσεις της ελληνικής πολιτείας, της ελληνικής κυβέρνησης, να ενισχύσει τη διαδικασία αυτής της συνεργασίας και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι δεν είναι δυνατόν να επιτύχει κανείς επιχειρηματικά αν δεν προηγηθεί μία εις βάθος και σε μεγάλη έκταση διείσδυση των αντίστοιχων τραπεζικών οργανισμών είτε των εμπορικών τραπεζών, είτε των κεντρικών τραπεζών που θα δίδουν το αίμα, θα τροφοδοτούν αν θέλετε με δύναμη ζωογόνα τις προσπάθειες και των εκεί επιχειρηματιών και των Ελλήνων, οι οποίοι θα μεταβαίνουν προς αναζήτηση του δικού τους συμφέροντος, γιατί, ας μην αυταπατώμεθα, αν δεν υπάρξει ταυτότης συμφερόντων και αμοιβαιότης συμφερόντων, οιαδήποτε προσπάθεια και αν γίνει θα αποτύχει".
817636 Προτιμούν όμως να "ρισκάρουν" στην αναζήτηση νέων ισορροπιών παρά να μείνουν τα πράγματα τελματωμένα, όπως είναι σήμερα, κατάσταση που αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία των επιχειρήσεων στο πολύ κοντινό μέλλον.
820843 Στόχος της εν λόγω επιχειρηματικής συνάντησης, η οποία θα έχει τίτλο "Ukraine Intercontact '95" και θα ακολουθεί τα πρότυπα του Europartenariat, είναι οι επαφές ελληνικών με αντίστοιχες επιχειρήσεις της ουκρανικής αγοράς και η αναζήτηση τρόπων επιχειρηματικής συνεργασίας.
823138 Εν τούτοις η Κοινότητα και ειδικότερα οι υπουργοί Παιδείας και Εργασίας θεωρούν ότι "η εκπαίδευση και η κατάρτιση δεν πρέπει να περιορίζονται στην αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων για την ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή, αλλά να δίνουν έμφαση στην ίδια κεντρική τους λειτουργία για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την κοινωνική ενσωμάτωση, τον ενστερνισμό κοινών αξιών και τη μετάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς".
823518 Ωστόσο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου δεν είναι ο έλεγχος και ο καταλογισμός των ευθυνών - που θα προχωρήσουν σε βάθος σε κάθε περίπτωση -, αλλά η αναζήτηση μηχανισμών πραγματικής επιστροφής των ποσών που εκταμιεύθηκαν παρανόμως.
823594 Σε αναζήτηση νέων σημείων ισορροπίας βρίσκεται η ελληνική οικονομία
823615 Η αναζήτηση αυτή, από νομισματική πάντοτε άποψη, δε θα είναι καθόλου εύκολη.
824737 Οι λόγοι για τους οποίους οι εργοληπτικές επιχειρήσεις προχωρούν στην αναζήτηση εργαλείων και μεθόδων αύξησης της παραγωγικότητάς τους και ενίσχυσης της οργάνωσής τους είναι δύο.
825132 Η ΔΕΠΑ σε αναζήτηση μεγάλων καταναλωτών φυσικού αερίου
817637 Στην αναζήτηση νέου ρόλου για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ "Το Βήμα" ζήτησε τις απόψεις ενός νυν και ενός πρώην γενικού διευθυντή - της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης - της ΔΕΗ: των κ.κ. Α. Παπαθανασίου και Θ. Ξανθόπουλου.
828553 Στην αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων οι ξένοι είναι υπό συνεχώς γενικότερη δίωξη στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία.
828796 Σε αναζήτηση νέων κεφαλαίων
828821 Η τράπεζα βεβαίως θα βρει τον τρόπο να διαθέσει το αδιάθετο υπόλοιπο, προσφεύγοντας σε δημόσια εγγραφή προς αναζήτηση νέων επενδυτών.
799770 Σκοτεινή ιστορία, ατμοσφαιρική φωτογραφία και πάνω απ όλα η αναζήτηση της αληθινής ταυτότητας ενός "νεκρού", όπως περίπου συμβαίνει στον "Πολίτη Κέην".
800534 Για την επιστημονική πρόοδο η αναζήτηση λογικής αυτοσυνέπειας υπήρξε πάντοτε πιο σπουδαία από τα πειραματικά αποτελέσματα.
833709 Για τον καθορισμό της τιμής της μετοχής, της οποίας το Ρ/Ε (σχέση τιμής διάθεσης προς κέρδη) ανήλθε σε 10,4 για το 1992 και εκτιμάται σε 6,3 για το 1993, ελήφθησαν υπόψη τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, το μέγεθός της και το γεγονός ότι ανήκει στον όμιλο Interamerican, που της εξασφαλίζει σημαντικό μέρος του κύκλου των εργασιών της, αλλά και την στηρίζει στην αναζήτηση νέων εργασιών.
826842 Έχει πέντε στόχους: την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην Ευρώπη, την ενίσχυση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, την υποστήριξη της "διαδικασίας μετάβασης σε μια πολυφυλετική δημοκρατία στη Νότια Αφρική", την "αναζήτηση συμπεφωνημένης και βιώσιμης λύσης στη διένεξη" της Γιουγκοσλαβίας και, τέλος, την υποστήριξη του εκδημοκρατισμού "που έχει αρχίσει στη Ρωσία, σύμφωνα με τις επιθυμίες των ρωσικών αρχών".
836541 Οι διαπιστώσεις τόσο των εθνικών όσο και των κοινοτικών οργάνων για την κακή διαχείριση των κονδυλίων του ΚΠΣ 1 οδηγούν τώρα το υπουργείο Εργασίας στην αναζήτηση πρόσθετων διασφαλίσεων για την περίοδο 1994-99.
838481 Ήδη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαβίβασε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το κείμενο έγκρισης του προγράμματος Urban το οποίο "θα συμβάλει στην αναζήτηση ολοκληρωμένων και βιώσιμων λύσεων για το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αποτελεί η κρίση πολυάριθμων αστικών συνοικιών, υποστηρίζοντας ενέργειες κοινωνικής και οικονομικής εξυγίανσης, ανανέωσης των υποδομών και των εξοπλισμών και βελτίωσης του περιβάλλοντος".
840115 Έτσι, και πάλι βάση για την αναζήτηση οριστικής επίλυσης του προβλήματος θα αποτελέσει η πρόταση του σχεδίου νόμου της Τραπέζης της Ελλάδος.
830738 Η ιδιαιτερότητα του Θόρστεν είναι ότι, αντίθετα με άλλους συνομήλικούς του που πήγαν στη Δυτική Γερμανία σε αναζήτηση εργασίας, εκείνος λυπάται για την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, το οποίο τον φρόντιζε και εκείνος έλπιζε να γίνει αξιωματικός του "λαϊκού στρατού".
840971 Η βελτίωση των όρων διάθεσης νικελίου στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ζήτηση ανοξείδωτου χάλυβα στην Ευρώπη προβλέπεται ανοδική τα επόμενα χρόνια, τείνει να δημιουργήσει συνθήκες που θα καθιστούσαν δυνατή την αναζήτηση και εκδήλωση διεθνούς ενδιαφέροντος για την τύχη της Λάρκο.
840980 Τα θέματα αυτά, η επίλυση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική εξυγίανση της Λάρκο και κατά συνέπεια για την αναζήτηση πιθανών συνεταίρων από τον χώρο της διεθνούς μεταλλουργικής βιομηχανίας, αποτέλεσαν αντικείμενο διαβουλεύσεων που είχε το υπουργείο Βιομηχανίας και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Κ. Βρεττός με το υπό τον κ. Εμμ. Ζευγώλη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, επιτελείο της Λάρκο.
842137 Η αναζήτηση και εκμετάλλευση μη συμβατικών πηγών (π.χ. αφαλάτωση θαλασσινού και υφάλμυρου νερού).
842225 Η εκλογή του Μπιλ Κλίντον συμβολίζει την αντίστροφη πορεία σε σχέση με τις ακρότητες των Reganomics (της οικονομικής πολιτικής του Ρίγκαν), αλλά ταυτόχρονα σφραγίζει και την αναζήτηση νέας φυσιογνωμίας από τους Δημοκρατικούς.
842249 Ο κ. Γ. Κρασούλης, διευθύνων σύμβουλος της Μάρμαρα Διονύσου Πεντέλης, σημειώνει ότι η επί σειρά ετών μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, από την οποία είναι απολύτως εξαρτημένη η ελληνική αγορά μαρμάρου, οδηγεί αρκετές επιχειρήσεις σε δημιουργία υψηλών αποθεμάτων και σε αναζήτηση άλλων αγορών καθώς και σε συμπίεση των εξαγωγικών τιμών που επιτυγχάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις διεθνείς αγορές.
843001 Το κλείσιμο παραδοσιακών οδικών αξόνων όπως της Σερβίας οδήγησε στην αναζήτηση νέων διαδρομών όπως η θαλάσσια της Ιταλίας ή η ανατολική μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Τσεχίας.
845849 Την εποχή εκείνη ακριβώς άρχισε η αναζήτηση των χρηματοδοτών.
846568 Ο κ. Χέιζλετ αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που του άρεσε πάντα: την αναζήτηση ικανών στελεχών για επιχειρήσεις.
849609 ΤΑΞΗ στην αναζήτηση νομικών πληροφοριών μέσα στη δαιδαλώδη νομοθεσία των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να βάλει μια σειρά ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας αναδίφησης ειδικού περιεχομένου πληροφοριών.
849611 Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 320 εκατ. δρχ., είχε αντικείμενο την "ευφυή" και εύστοχη αναζήτηση πληροφοριών μέσα από νομικά κείμενα που είναι γραμμένα σε διάφορες γλώσσες - ελληνική, δανική και ιταλική - στη συγκεκριμένη περίπτωση.
849718 Σε ορισμένους από τους παραπάνω τομείς (τηλεπικοινωνίες, τουρισμός, οικονομική αναδιάρθρωση) είχε προηγηθεί το "επιχειρηματικό δαιμόνιο" ή κατ' άλλους η αδήριτος ανάγκη εκσυγχρονισμού της ρωσικής οικονομίας, γεγονός που την υποχρέωσε να στραφεί σε αναζήτηση και προσέλκυση κεφαλαίων από τη Δύση.
840668 Και ταυτοχρόνως οι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν στη Δικαιοσύνη για την αναζήτηση των ποινικών ευθυνών όσων είχαν σχέση με τις ψευδοαναθέσεις ή και με τις κακές εκτελέσεις προγραμμάτων.
834447 Από την άποψη αυτή, το δοκίμιο του κ. Κοντογιώργη αποτελεί μια συνολική και ενδιαφέρουσα "ανάγνωση" του συνόλου της ιστορίας του Ελληνισμού και όχι "μόνο" της Ελλάδας, που επιτρέπει την υπέρβαση των αγαθών μεν, παραμορφωτικών δε, συμβόλων που συχνά μας ταλανίζουν για την αναζήτηση της ουσίας, καθώς και - ας το ελπίσουμε - μια πιο σωστή επίγνωση του βαθύτατου "οικουμενισμού" του Ελληνισμού, που βεβαίως και υπερβαίνει το παραδοσιακό (αλλά ιστορικά πρόσκαιρο) "κράτος - έθνος" και εξηγεί τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ενοποίηση πάνω σε ένα σαφέστατα κοινό αλλά σε μεγάλο βαθμό ελληνικής προέλευσης υπόβαθρο.
835953 Από την άλλη πλευρά, η διαρκής αναζήτηση από την αγορά εργασίας ατόμων ικανών να στελεχώσουν μια σύγχρονη επιχείρηση με απαιτήσεις καθιστά αναγκαία την επικοινωνία του επιχειρηματικού κόσμου με τις πανεπιστημιακές κοινότητες - χώροι που αποτελούν "φυτώρια" ανάπτυξης στελεχών σωστά εφοδιασμένων να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της αγοράς.
853437 Εξάλλου το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης είχε ενημερώσει και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννο Παπαντωνίου για την απόφασή του να αλλάξει τον επίτροπο της Τράπεζας Κρήτης και για το ότι βρισκόταν σε αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου.
850045 Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την αναζήτηση 600 δισ. δρχ. από ιδιώτες επενδυτές για την αυτοχρηματοδότηση μεγάλων έργων όπως είναι η Εγνατία.
859782 Δεύτερον, η αναζήτηση της προσφοράς τεχνολογιών και της κατάλληλης τεχνολογίας, όπως και η διενέργεια διαπραγματεύσεων για την υπογραφή σύμβασης μεταφοράς της τεχνολογίας από τον προμηθευτή στον "πελάτη".
859783 Τρίτον, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την αναζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό τρόπων χρηματοδότησης της επένδυσης για τη μεταφορά τεχνολογίας.
859784 Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται: η αναζήτηση πληροφοριών και μελετών, η ηλεκτρονική δικτύωση με οργανισμούς παροχής τεχνογνωσίας, τα έξοδα βιβλιογραφικής ενημέρωσης, οι αμοιβές προσωπικού, τα έξοδα μετακινήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και οι δαπάνες ενσωμάτωσης της τεχνογνωσίας από την επιχείρηση - πελάτη.
854945 Η αναζήτηση των παράνομων δεξαμενών αποτελεί ένα μέρος της εκτεταμένης επιχείρησης που έχει εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών από τη στιγμή που διαπίστωσε ότι το κύκλωμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει τεράστια έσοδα, ενώ και η ποιότητα του διακινούμενου πετρελαίου δεν είναι ελέγξιμη.
862507 Σε αναζήτηση συνεργασίας η Apple
801666 Είναι δυναμικοί καταναλωτές, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προϊόντα που ενισχύουν τη διάκριση, τη διαφορετικότητα, στην αναζήτηση όμως πάντα της πολυτέλειας και του πλούτου.
863984 Θέματα του συνεδρίου του Οργανισμού, ο οποίος στην Ελλάδα συνεργάζεται με την εταιρεία επικοινωνίας Advance, είναι "Η αναζήτηση του καλύτερου για την ικανοποίηση του καταναλωτή - Η μελλοντική ανάπτυξη και ο νέος ρόλος των τμημάτων εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών" και απευθύνεται σε υπεύθυνους Marketing, Πωλήσεων και Δημοσίων Σχέσεων φυσικά και ελληνικών εταιρειών που δεν αρκούνται στις ενδοσκοπήσεις.
865779 Η δραματική πτώση της ζήτησης που παρατηρήθηκε από τους πρώτους μήνες του 1993, μετά την κατάργηση των κινήτρων για την απόσυρση, οδήγησε την αγορά σε καθίζηση και τους επιχειρηματίες του κλάδου σε αναζήτηση λύσεων που θα κάνουν τους καταναλωτές να περάσουν ξανά τις "πύλες" των εκθέσεων αυτοκινήτου.
870943 Μια άλλη διάσταση του μέτρου των ποσοστώσεων έδωσε η υφυπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης για θέματα ισότητας κυρία Μαρία Αρσένη, η οποία τόνισε ότι η μέθοδος εφαρμογής του μέτρου και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις του δεν έχουν μελετηθεί σε όλη τους την έκταση, γεγονός που οδηγεί πλέον στην αναζήτηση άλλων λύσεων και προγραμμάτων.
801917 αναζήτηση της αλήθειας, την οποία δεν γνωρίζει κανείς.
877536 "Ο μετασχηματισμός της ΕΟΚ" και "Η Ευρώπη σε αναζήτηση νέας αρχιτεκτονικής".
879438 Βασικός παίκτης είναι ο επίσης γερμανός πρέσβης, απεσταλμένος του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), κ. Άχρενς, ο οποίος οργάνωσε συναντήσεις των Σλάβων και των Αλβανών στη Γενεύη για την αναζήτηση μιας σταθερής διευθέτησης.
850596 Η αναζήτηση των παράνομων δεξαμενών επεκτάθηκε από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών διαπίστωσε πως το Δημόσιο χάνει τεράστια έσοδα, ενώ και η ποιότητα του διακινούμενου πετρελαίου δεν είναι ελέγξιμη.
850620 Η αναζήτηση συναινετικής λύσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υλοποίηση της επένδυσης του καζίνου της Πάρνηθας φαίνεται πως ναυαγεί, αφού η σχετική έκκληση του υπουργού Τουρισμού κ. Δ. Λιβανού αντιμετωπίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία με πολεμική.
860625 Η συνεχής αναζήτηση πολιτικο-στρατιωτικής δύναμης και υλικής ευημερίας στηρίχτηκε στη δέσμευση ενεργειακών πρώτων υλών, όπως το κάρβουνο και το πετρέλαιο, και τη μετατροπή τους σε διάφορες μορφές ενέργειας, όπως η κίνηση οχημάτων μέσω μηχανών εσωτερικής καύσεως και ο ηλεκτρισμός μέσω των θερμοηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
881338 "Είναι δύσκολο να τους προσδιορίσει κανείς, γιατί εδώ δεν πρόκειται απλώς για αναζήτηση κάποιας πολιτικής φόρμουλας, αλλά για προσπάθεια αναδημιουργίας ενός πολιτικού συστήματος!
879759 Έτσι δεν αποκλείεται η αναζήτηση νέου πολιτικού αρχηγού του ΝΑΤΟ να επεκταθεί και σε άλλες κατευθύνσεις, μια διαδικασία που ίσως απαιτήσει αρκετές εβδομάδες.
882149 Σε αναζήτηση υπουργού
882151 Σε αναζήτηση υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της κυρίας Ζόε Μπερντ, η οποία κατηγορήθηκε ότι είχε προσλάβει στο σπίτι της δύο παράνομους εργάτες από το Περού.
862623 Σε αναζήτηση νέων αγορών για την πώληση των προϊόντων της παρά στη λύση των εξαγορών προσανατολίζεται η ελβετική εταιρεία Nestle SA προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.
875733 Η αγωνία των Ιεραρχών στην αναζήτηση και εξεύρεση καταλλήλων υποψηφίων έχει τώρα κορυφωθεί. δ.
801919 Η αναζήτηση φθάνει στην κορύφωσή της όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο Θεός βρίσκεται πίσω από τη θαυμαστή γέννηση που ίσως σώσει τον κόσμο - πίσω από το μωρό, που αποτελεί το προϊόν του έρωτα δύο πιστών, ή και το προϊόν ενός βιασμού.
894769 Τη σύγχυση που επικρατεί επιτείνουν τα μέσα ενημερώσεως, αφού στις περισσότερες σχετικές με τα ζητήματα αυτά ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές προσκαλούνται κατά κανόνα οι συνήθεις μη ειδικοί, έτσι ώστε η συζήτηση μένει σχεδόν πάντοτε σε μια επιδερμική προσέγγιση της περιφέρειας των ζητημάτων και αποφεύγεται η αναζήτηση της ουσίας, του πυρήνα των προβλημάτων.
802480 Στην αναζήτηση νέων ακουσμάτων η Ελλάδα έχει μείνει απ' έξω
881090 Οι δε αριθμοί που αναφέρουμε αφορούν μόνο την αναζήτηση πληροφοριών στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα.
883070 Χωρίς καμιά τύψη συνειδήσεως, θα αγνοήσουμε τα μουσεία και τα ιστορικά μνημεία της πόλης (θα ήταν και προσβολή να σας τα υπενθυμίσουμε, έτσι δεν είναι;) για να στραφούμε προς άλλες μορφές υψηλής τέχνης, όπως ασφαλώς είναι η μαγειρική στην παρισινή της εκδοχή, καθώς και προς την προσεκτική αναζήτηση των "καλών ευκαιριών".
904324 Καταλήγοντας στη συνεδρίαση του ΕΓ ο κ. Παπανδρέου συνόψισε τη συζήτηση ζητώντας από τους παρισταμένους να συμφωνήσουν σε δύο σημεία: την αναζήτηση ευρείας συναίνεσης και την επιλογή κατ' αρχήν πολιτικού προσώπου ως υποψηφίου.
904328 Κακλαμάνης, στη συνέχεια, σημείωσαν ότι η αναζήτηση της ευρείας συναίνεσης (με την οποία δεν έδειξαν να διαφωνούν...) δεν θα πρέπει να δημιουργήσει ή να ενισχύσει την εντύπωση για "ένα κλίμα συναλλαγής" που έχει διαμορφωθεί στον κόσμο. - Ο κ. Κ. Σημίτης ζήτησε να μην αποκλεισθεί δεσμευτικά η επιλογή μη πολιτικού προσώπου εφόσον προκύψουν δυσχέρειες στην επιλογή πολιτικού προσώπου.
881735 Η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας αυξάνει τις φυλετικές εχθρότητες και ενισχύει τον πολιτικό εξτρεμισμό.
889893 Ποιος θα σε ελέγχει; - Περισσότερο κι από την πιθανότητα να γίνουμε Θαλασσοχώρι με ανησυχεί η προοπτική να μετεξελιχθούμε σε Πετρελαιοχώρι: εκτάσεις του Ιονίου και της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα παραχωρηθούν για αναζήτηση πετρελαίου σε κάθε έλληνα ή ξένο ενδιαφερόμενο.
890126 Η αμερικανική ανακοίνωση για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας - ΠΓΔ Μακεδονίας χαιρέτιζε την εξέλιξη αυτή που έρχεται "σε αυτό το κρίσιμο και λεπτό στάδιο για την αναζήτηση ειρήνης στα Βαλκάνια".
910010 Το άλλο νέο στοιχείο που απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν η αναζήτηση νερού.
910254 Η ουσία είναι ότι στον ακαδημαϊκό χώρο ακινητοποιούνται σταδιακά τα πάντα: η διδασκαλία, η έρευνα, ο συνδικαλισμός, η διακίνηση των ιδεών, η αναζήτηση ρευμάτων.
910935 Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις αρμόδιου παράγοντα, η αναζήτηση θέσεων θα γίνει κατά την αναλογία των επιλαχόντων που υπάρχουν σε κάθε νομό.
912852 Το παρκάρισμα στα δαιδαλώδη γκαράζ των μεγαλουπόλεων αποτελεί συχνά μια ταλαιπωρία που μπορεί να συγκριθεί με την αναζήτηση θέσεως για παρκάρισμα στην οδό Μητροπόλεως (επί παραδείγματι).
901111 Η αναζήτηση των πραγματικών υπευθύνων για τους βανδαλισμούς αποτελούσε (πέρα από αναγκαίο όρο για δίκαιη κρίση) στοιχειώδη αυτοάμυνα της Δικαιοσύνης για να διεξαχθεί η δίκη με όρους ευπρεπείς, με όρους που θα έπειθαν ότι γίνεται καταλογισμός ευθυνών και όχι μοίρασμα 40 μηνών φυλάκισης επί δικαίων και αδίκων - χωρίς καν να εμφανισθούν μάρτυρες κατηγορίας.
904354 Πόσο μάλλον που στην αναζήτηση της "ευρείας συναίνεσης" προσδοκά στήριξη από τον κ. Καραμανλή, τον οποίον ως γνωστόν η επίσπευση των διαδικασιών βρίσκει ριζικά αντίθετο.
904734 Ο πρωθυπουργός κ. Α. Παπανδρέου δείχνει να προσανατολίζεται στην αναζήτηση μιας "ευρύτερης συναίνεσης" - μια κατεύθυνση στην οποία θα ήταν σύμφωνος και ο κ. Α. Σαμαράς.
917383 Σε αναζήτηση της ψηφιακής τελειότητας
905843 Η αναζήτηση των "Σαμαρικών" βουλευτών παίρνει την ίδια στιγμή μετα-μοντέρνες μορφές με την ίδρυση τριμελούς Επιτροπής Κομματικής Πειθαρχίας, αποτελουμένης από τους κκ.
920346 Άλλωστε η απουσία επιτροπής που θα αξιολογούσε το περιεχόμενο των μελετών πριν τις παραλάβει το υπουργείο καθιστά αδύνατη την αναζήτηση ευθυνών εκ των υστέρων.
917406 Μέσα από αυτό οι ειδικοί αλλά και οι λάτρεις της τεχνολογίας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών με την παρουσίαση των νέων προϊόντων και την αναζήτηση των τάσεων που επικρατούν στην αγορά.
915254 Το πρώτο μέρος αποτελείται από μια αναζήτηση του Νέστορα Μάτσα σε άγνωστα ευρύτερα πεζά και ποιητικά κείμενα για το '40, ενώ στο δεύτερο μέρος θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Το μεγάλο όχι με την εικόνα, το λόγο και το φρόνημα".
916244 Νέος τρόπος κατάρτισης και ενημέρωσης των εκλογικών καταλόγων, ψηφοφορία με την "ηλεκτρονική ταυτότητα", κατάργηση των στρατιωτικών φρουρών και αντικατάστασή τους από τη δημοτική αστυνομία, καθώς επίσης και αναζήτηση της διαδικασίας που θα επιτρέψει τη μόνιμη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ετεροδημοτών και των αποδήμων στους τόπους διαμονής τους περιλαμβάνονται στις προτάσεις που κατέθεσε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και τη Διακομματική Επιτροπή η επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό και την απλούστευση της εκλογικής διαδικασίας.
928795 Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις αρμόδιου παράγοντα, η αναζήτηση θέσεων θα γίνει κατά την αναλογία των επιλαχόντων που υπάρχουν σε κάθε νόμο.
917023 ΑΠΟ ΤΗΝ περασμένη Δευτέρα η γαλλική τηλεόραση μπήκε και αυτή στον χορό των εκπομπών δικαστικού περιεχομένου, στις οποίες το κοινό καλείται να λάβει μέρος στην αναζήτηση ανθρώπων που έχουν διαπράξει εγκλήματα.
880727 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ κατακλύζουν και τις ακτές βορειοευρωπαϊκών χωρών σε αναζήτηση ασύλου.
900135 Η αναζήτηση της συναίνεσης, της διακομματικής συνεννόησης, αποτελεί τα τελευταία χρόνια μια σταθερά σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες.
939935 Προς αναζήτηση, λοιπόν, καινούργιου καπετάνιου ο "θρύλος", ενώ εν όψει της μετεγγραφικής περιόδου του Δεκεμβρίου ακούγεται ότι έχει ήδη καταρτισθεί και η "μαύρη λίστα" των προς απομάκρυνση ποδοσφαιριστών (Β. Καραπιάλης, Ηλ.
943593 Άρχισε την αναζήτηση το 1989, ρωτώντας σε λέσχες, μαγαζιά και οπουδήποτε άλλον που θα μπορούσαν να ξέρουν τον κατασκευαστή της μοτοσικλέτας, τον William "Wild Bill" Gelbke.
904320 Η στροφή του ΠαΣοΚ στην αναζήτηση "ευρείας πλειοψηφίας" για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η (ειλικρινής, ως φαίνεται...) προσπάθεια αποφυγής των εκλογών ήταν τα δύο κατ' αρχήν συμπεράσματα από την πρώτη ολοκληρωμένη συζήτηση επί του θέματος που πραγματοποιήθηκε στο ΕΓ, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, παρόντος και του πρωθυπουργού κ. Α. Παπανδρέου.
945013 Βρισκόμαστε σε διαρκή αναζήτηση της κορυφαίας ποιότητας και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δίνουμε αξία στα προϊόντα μας ".
802507 Υπάρχουν λοιπόν καλλιτέχνες που πιστεύουν στις δυνατότητές τους και δημιουργούν, υπάρχουν καλλιτέχνες που υπηρετούν πιστά μια παράδοση και υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση νέων ερεθισμάτων και νέων ακουσμάτων, για οποιονδήποτε λόγο (μπορεί να είναι φιλομαθείς, μπορεί να έχουν απλώς στερέψει).
927820 Η αναζήτηση μιας συγκεκριμένης πληροφορίας γίνεται με ένα σύστημα που χρησιμοποιεί λέξεις - κλειδιά.
927829 Το ΕΚΤ εξυπηρετεί γύρω στις 5.000 αναζητήσεις τον χρόνο, ενώ από το 1991 εγκαθίστανται τοπικά βάσεις και σε οπτικούς δίσκους, όπου η αναζήτηση δεν είναι on line.
923724 Άνευ ταλαιπωρίας και μετακινήσεων και κυρίως χωρίς τη δραματική αναζήτηση αρμόδιου υπαλλήλου θα λαμβάνει την πληροφόρηση που χρειάζεται ταχύτατα και σωστά.
930022 Η αναζήτηση της καταγωγής του ανθρώπου περιβάλλεται πάντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο καθένας μας επιθυμεί να γνωρίζει τις ρίζες του.
929122 Το σχέδιο προβλέπει την αναζήτηση επενδυτών που θα θελήσουν να εμπιστευθούν τα χρήματά τους στο Euronews.
939270 "Αναζήτηση... τέλος!" γράφει ιδιοχείρως ο ικανός ντελάλης ευχάριστων γεγονότων και συνεχίζει:
944254 Νέα αναζήτηση και το βλέμμα περιστρέφεται στα πρώτα μέτρα μπροστά από τον τροχό.
945717 Στην αναζήτηση αυτού του "άυλου" πράγματος ξεκινήσαμε ο Βασίλης Καραχάλιος και ο υπογράφων, ένα ταξίδι στην άλλη άκρη του κόσμου, με σημαντικό έρεισμα την Yuko Sugeta που είχε οργανώσει το πολύπλοκο πρόγραμμα:
948897 Την τραγική απουσία αρχείων -- διαδεδομένο έγκλημα στην Ελληνική δημόσια διοίκηση -- μπορεί ν' αντιπαρέλθει κανείς μόνο με την αναζήτηση ζωντανών μαρτυριών και την αναδίφιση των εφημερίδων της αμέσως μεταπολεμικής εποχής, από τις οποίες προκύπτουν ορισμένες ειδήσεις και διαφημήσεις, που με τη σειρά τους και σε συνδυασμό με άλλη πληροφορία μπορούν να οδηγήσουν σε σχετικά ασφαλή συμπεράσματα.
972190 Το σκηνοθετικό ύφος και το υποκριτικό ήθος διαφέρουν από παράσταση σε παράσταση αλλά η αναζήτηση είναι η ίδια και με απίστευτα προσωπική σφραγίδα.
949689 Ξεκινώντας αυτόν τον διάλογο, το περιοδικό μας αρχίζει την δημοσίευση σειράς άρθρων που θα διαρκέσει όλο τον χρόνο με γενικό "τίτλο" Ελληνική μοτοσυκλέτα: τα επόμενα δέκα χρόνια και με σκοπό την διερεύνηση, την αναζήτηση εκείνων των ιδεών που θα βάλουν ολόκληρο τον κόσμο της ελληνικής μοτοσυκλέτας στην επόμενη χιλιετία.
954398 Στην αναζήτηση μοτοσικλέτας, είπα ότι σωστό είναι να χτυπήσω πρώτα την πόρτα της Yamaha.
973849 Είναι μια από εκείνες τις τυπικές διπλωματικές δηλώσεις που συνήθως καταλήγουν με την εμπλοκή μιας χώρας στην "αναζήτηση διεξόδου από την κρίση".
974230 Ότι μια τέτοια συζήτηση δεν θα αποβλέπει εκ του πονηρού στην αναζήτηση ιδιωτικών λύσεων, έχοντας εκ προοιμίου θέσει σε υποδεέστερη μοίρα - καταφύγιο των αδυνάτων και απόρων - τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση.
960510 Η αναζήτηση συντακτών θα ισχύει και μετά την απόλυσή σου από τον Στρατό...
974985 Βεβαίως είναι απολύτως αποπροσανατολιστική και λανθασμένη η αναζήτηση "ευθυνών για την οικουμενική".
979170 Στην πεπολιτισμένη Ελλάδα ασφαλώς δεν ενοχοποιούνται οι κατιόντες αλλά από το σημείο αυτό μέχρι την αναζήτηση στηρίγματος στο ελαφρώς ταλαιπωρημένο όνομα πατρός είναι μεγάλη απόσταση και σίγουρα η περίπτωση τέτοιας αντιστροφής αποτελεί μια διεθνή πρωτοτυπία.
960862 Ο απελπιστικός καύσωνας προτρέπει στην αναζήτηση σκιάς και χαλάρωσης.
979407 Η αναζήτηση της τέλειας μορφής (τ. 615, 13 Σεπτεμβρίου 1996)
975934 ε) Ένα τολμηρό επιχειρηματικό άνοιγμα του ΟΤΕ στις αγορές των Βαλκανίων, των παραευξείνιων χωρών και των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ, και η αναζήτηση διεθνών συμμαχιών με άλλες δημόσιες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όχι μόνο για τη διαμόρφωση των αποφάσεων για τα διευρωπαϊκά δίκτυα, αλλά και για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στον σκληρό και αδυσώπητο ανταγωνισμό.
979412 Υπ' αυτή την έννοια, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου είναι ένας ποιητής-τεχνίτης, που εισηγείται με την πρακτική του την αέναη αναζήτηση της τέλειας μορφής, η οποία συστοιχίζεται με την ανάλογη αναζήτηση της τέλειας ζωής.
979412 Υπ' αυτή την έννοια, ο Νίκος-Αλέξης Ασλάνογλου είναι ένας ποιητής-τεχνίτης, που εισηγείται με την πρακτική του την αέναη αναζήτηση της τέλειας μορφής, η οποία συστοιχίζεται με την ανάλογη αναζήτηση της τέλειας ζωής.
981974 Προς το παρόν, τα κορυφαία ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής μπορούν να περιμένουν, καθώς οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ ασχολούνται με την ανακατανομή των εκσυγχρονιστικών συσχετισμών, ενώ η αναζήτηση συμμαχικών δυνάμεων εκτός των τειχών έχει παραπεμφθεί στις καλένδες...
968326 Αναζήτηση σε
987900 Σύμφωνα με το άρθρο 57 γ' Ν. 2190/20 τέτοια προκαταβολή απαγορεύεται και διώκεται ποινικώς, χωρίς να αποκλείεται και αναζήτηση αστικής ευθύνης του Δ.Σ. και των Ελεγκτών (Ε. Περράκης σελ. 342).
989110 Ως προς τον χρόνο αναζήτησης (ταχύτητα προσπέλασης) η προδιαγραφή MPC Level 1δεν βάζει κάποιο συγκεκριμένο όριο, μιας και δεν επηρεάζει την υπόσταση της κινούμενης εικόνας, απλά καθυστερεί όλες τις λειτουργίας που απαιτούν αναζήτηση.
989169 Η επιδόσεις του CDS 431 το κατατάσσουν στην μοντέρνα ομάδα, μια και για την αναζήτηση χρειάστηκε 14,05 δευτερόλεπτα, ενώ για την αντιγραφή 477,32 (7 λεπτά και 57 δεύτερα).
989172 Σχετικά με την άλλη μονάδα εσωτερικής τοποθέτησης που δοκιμάσαμε, το Mitsumi, το Chinon είναι σαφώς πιο γρήγορο, κύρια στην αναζήτηση (η κατασκευαστική προδιαγραφή του ενός είναι 350msec ενώ του άλλου 800msec).
989178 Από πλευρά επιδόσεων το 1700 μετρήθηκε σε 8,43 δευτερόλεπτα για αναζήτηση, ενώ σε μαζική αντιγραφή έδωσε 293sec (6 λεπτά και 53 δεύτερα).
989180 Η μόνη μονάδα που συναγωνίζεται το Hitachi είναι το Toshiba, που είναι λίγο πιο αργό σε αναζήτηση είναι όμως λίγο πιο γρήγορο σε αντιγραφή.
989203 Ο κατασκευαστής δίνει χρόνο προσπέλασης 700-800msec και εμείς μετρήσαμε 31,15sec στην αναζήτηση αρχείου.
989211 Στί μετρήσεις μας πήραμε τον καλύτερο χρόνο σε μαζική αντιγραφή, με 289,92 δεύτερα (4 λεπτά και 49 δεύτερα) ενώ στη αναζήτηση είχαμε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με 8,74sec (μετά τα 8,43 του Hitachi).
991712 Τα πεδία υπολογισμού μπορούν να σβηστούν από την αναζήτηση, τα χαρακτηριστικά First, Every, Group By μπορούν να επιλεγούν από την οθόνη.
991993 Το πρόγραμμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ είναι ένα εύχρηστο σύστημα διαχείρισης των καθημερινών οικονομικών λειτουργιών ατόμων στο υπολογιστή, όπως διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, επιταγών, ενώ προσφέρει ημερολόγιο και εύκολη αναζήτηση των εορτών.
1003054 Οι απαραίτητες μακροεντολές είναι η αναζήτηση λέξης, η διόρθωση και η αντιγραφή στο clipboard.
1003083 Στο τρίτο και τέταρτο επίπεδο η αναζήτηση γίνεται ακόμα πιο χρονοβόρα με μεγαλύτερες πιθανότητες εντοπισμού της σωστής λέξης.
970944 Ωστόσο η λακωνική προγραμματική δήλωση του περιοδικού έδινε προτεραιότητα στην αδέσμευτη προβληματική και αναζήτηση, στην αποκάλυψη των πλεγμάτων και δομών που κρατούν την ελληνική κοινωνία δέσμια προκαταλήψεων και αντιλαϊκών συμφερόντων.
1005272 Πατώντας ΟΚ αρχίζει η αναζήτηση.
1012142 Το ίδιο και με την αναζήτηση στοιχείων όπου υπάρχουν τρεις τρόποι, με τον κωδικό πληκτρολογώντας το πρώτο γράμμα και το =, με το ρίζα λεκτικού και με την περιγραφή.
1012605 Στην αναζήτηση των κωδικών χρησιμοποιούνται δύο πλήκτρα για την γρηγορότερη ανεύρεση.
971485 Ότι δεν υπάρχει λόγος να σπεύσουμε να μεταβάλουμε την προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου αρχηγών, υπό τον Κ. Καραμανλή, ότι, και κατά το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, στην αναζήτηση ενός "κοινώς αποδεκτού ονόματος", υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.
947526 Αυτοί είναι η βιτρίνα της μοτοσυκλέτας, αυτοί διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη δράση, την αναζήτηση της τελευταίας, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής δύναμης του αναβάτη και την ελευθερία, συστατικά του τρόπου ζωής που προτείνει η μοτοσυκλέτα και οι διαφημιστές περιγράφουν ως Life Style.
973287 Μερικούς μήνες μετά την εκλογική συντριβή τους, οι γάλλοι σοσιαλιστές, με ερέθισμα την αναπάντεχη επιτυχία του Λ. Ζοσπέν στις προεδρικές εκλογές, έχουν επιδοθεί σε μια επίμοχθη προσπάθεια για την αναζήτηση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας και της πολιτικής ταυτότητάς τους, προκειμένου να ατενίσουν και πάλι με αισιοδοξία το μέλλον.
1020586 Το μεγάλο καλό είναι ότι μπορούμε να έχουμε πλούσια εικόνα και ήχο, ενώ η αναζήτηση των πληροφοριών μπορεί να γίνεται με έξυπνο τρόπο.
972765 Ο Γιάννης Σκαλτσάς περιπαίζει εαυτούς και αλλήλους, υπενθυμίζοντας - και σχολιάζοντας - με έξυπνες παρεμβάσεις τις αγεφύρωτες αποστάσεις που χωρίζουν τον μερκαντιλισμό του μαζικού γούστου και της οικείας αλλά εφησυχαστικής διακόσμησης από την αναζήτηση του ενεργού προσώπου της εικαστικής παρουσίας.
1030249 Η αναζήτηση των διαχωριστικών ορίων μεταξύ των περιβαλλοντικών και γενετικών επιδράσεων στη διαφοροποίηση των πληθυσμών είναι από τα δυσκολότερα προβλήματα της Βιολογικής Ανθρωπολογίας (Voss et. al., 1971;
1030275 Η ερευνητική προσέγγιση της διαμόρφωσης των σωματοτύπων του ανθρώπου κινήθηκε κυρίως στην αναζήτηση συσχετίσεων ανάμεσα στις διάφορες μορφές που μπορεί να έχουν και στους τροποποιητικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες (Bale 1986;
1030377 Αυτή η μελέτη της διαμόρφωσης των σωματοτύπων, κινήθηκε κυρίως στην αναζήτηση συσχετίσεων ανάμεσα στις διάφορες μορφές που μπορεί να έχουν και στους τροποποιητικούς παράγοντες (Bale, 1986, Kansal et al., 1980) και δευτερευόντως στη δυναμική και το σχέδιο διαμόρφωσης αυτών των σωματοτύπων (Carter, 1978).
1035895 Η αναζήτηση της στείρας βωξιτικής επαφής μεταξύ των δύο σχηματισμών στη θέση αυτή, κατά την επεξεργασία των στοιχείων της παραπάνω εργασίας, έκανε να γεννηθούν οι πρώτες αμφιβολίες για την ορθότητα της συσχέτισης των ασβεστολίθων με ellipsactinies με τις οροφές των βωξιτών b2.
981715 Aν η γκρίνια δεν έπνιγε (για εντελώς ιδιοτελείς λόγους) τον ελληνικό κινηματογράφο κι αν ο επαγγελματισμός των ειδικών δεν τους στερούσε την αναζήτηση της χαράς, σήμερα θα μιλούσαμε για την αποκάλυψη ενός ταλέντου.
1005143 Μόλις την ενεργοποιήσουμε, το Notepad μας βγάζει ένα κουτί διαλόγου όπου μας ζητά να γράψουμε την επιθυμητή λέξη, ενώ στη συνέχεια, αφού που ΟΚ, αρχίζει η αναζήτηση (ταχύτατη).
982600 Η αναζήτηση των εσόδων έγινε με μοναδικό κριτήριο τη δυνατότητα πραγματοποίησής τους.
1039390 Διότι ως αντικειμενικός σκοπός του κάθε δικονομικού συστήματος πρέπει να τίθεται η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας, ανεξάρτητα από τους τρόπους ενεργείας του δικαστή και των διαδίκων που αυτό υιοθετεί.
1040569 Κάθε δική μου ιδεολογική αναζήτηση τον οδηγούσε αμέσως να με αποκαλέσει κομουνιστή.
983433 Το πρώτο καθιέρωσε την ισότιμη σχέση μεταξύ των κομμάτων, στην αναζήτηση ενός κοινού προγράμματος...
1014605 Ένας εναγώνιος αγώνας σε αναζήτηση μιας νέας τεχνολογικής βάσης.
1013059 Και οι δύο τάσεις συσχετίζονται άμεσα με την αναζήτηση της βελτιωμένης παραγωγικότητας.
1019373 Paste) ενός μεγάλου spreadsheet, στο Word μετρήσαμε την Αναζήτηση και Αντικατάσταση (Search & Replace) ενός χαρακτήρα σε ένα μεγάλο κείμενο, ενώ στο Corel μετρήσαμε τον χρόνο ανασχεδιασμού σε πλήρη οθόνη (full screen preview) του κλασσικού του τραίνου.
1035896 Η ηλικία και η φασική ομοιότητα του ορίζοντα με Sphaeractinia της Παληοβούνας με το υποκείμενο πακέτο στρωμάτων και οι διαφορές του αφ' ενός με το υπερκείμενο και αφ' ετέρου με τις μη υφαλογενείς και συνήθως νεοκομίου ηλικίας οροφές των βωξιτών, ωδήγησαν στην αναζήτηση οριζόντων με ellipsactinies στο δάπεδο των βωξιτών, υπόθεση εργασίας που επιβεβαιώθηκε στον Άνθιμο, ως ήδη ελέχθη.
1022406 Το πρόγραμμα τότε θα αναζητάει τα αρχεία που δημιουργεί ο χρήστης του σε αυτόν τον συγκεκριμένο κατάλογο και όχι στον τρέχοντα, γλυτώνοντας τον χρήστη από αρκετά διπλά κλίκ στην αναζήτηση της εργασίας του.
1036649 Εκτός τούτου, η θέση καλύπτεται από πυκνό δάσος, τα μικρορρήγματα είναι συνήθη, η πορεία όχι απρόσκοπτη, πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολη την αναζήτηση τέτοιων ενδείξεων και αδύνατη την απόδειξη της μη υπάρξεως αυτών.
1037827 Η αναζήτηση της επαφής των δύο σχηματισμών στις περιοχές χωρίς βωξίτη θέτει πριν απ' όλα το ερώτημα:
1041102 Ας αφήσουμε που η αναζήτηση είναι συχνά η μεγαλύτερη απόλαυση.
1043082 Οι περίπατοί του ήταν βέβαια μια μορφή ξεκούρασης, αλλά όχι απόλυτη: κι εκεί, στην εξοχή ή στην πόλη, η Εικασία του Γκόλντμπαχ και η αναζήτηση των ενδιαμέσων αποτελεσμάτων της τον κυνηγούσαν.
1064263 Η επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των δοκιμασιών γίνεται με: 1) τη χρήση μιας διαφορετικής δοκιμασίας (μεθόδου) για το ίδιο αντίσωμα. 2) την επιβεβαίωση θετικών αντιδράσεων με δοκιμασίες αναστολής. 3) τον καθαρισμό του εξεταζόμενου αντισώματος και επανάληψη της δοκιμασίας. 4) την αναζήτηση εργαστηρίων αναφοράς για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων. 3.
1065932 Αν παρά τη ρήτρα ο ασφαλιστής καταβάλει, είναι δυνατή η αναζήτηση των καταβληθέντων με τις διατάξεις του αδικαιολόγητου πλουτισμού, εκτός αν παρητήθη ρητώς ή σιωπηρώς από τη ρήτρα.
1066584 Έτσι ώστε του έβαλε το μαχαίρι στο χέρι και τον παρέσυρε σχεδόν με τη βία στη αναζήτηση της χαμένης τιμής της αδερφής του. "
1064676 Στην πράξη, η συχνή παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων ασθενών με ανοσοκαθήλωση για την αναζήτηση μειωμένης ετερογένειας στις ανοσοσφαιρίνης είναι μια σωστή τακτική για την ανίχνευση ενός λεμφοϋπερπλαστικού συνδρόμου: πράγματι η εμφάνιση ανωμαλίας στην κατανομή των ανοσοσφαιρινών προηγείται σχεδόν πάντοτε των κλινικών ενδείξεων.
1043561 "Κι έτσι σταμάτησες την αναζήτηση της απόδειξης της Εικασίας του Γκόλντμπαχ;" τον ρώτησα.
1074011 Αυτό το μυστήριο, ο άνθρωπος, το σκοτεινό κι αξεδιάλυτο, με οδηγεί κάποτε στην αναζήτηση του Θεού.
1072653 "Οι καλλιτέχνες να μη συναντήσουν καμία αντίσταση (αν θέλουν) να περπατήσουν, να επιθεωρήσουν, να μελετήσουν τις μορφές και τα κτίρια που πιθανόν να επιθυμούν να σχεδιάσουν ή να αντιγράψουν, ή να τοποθετήσουν σκαλωσιές γύρω από τον αρχαίο ναό ή να αντιγράψουν σε ασβεστόλιθο ή σε γύψο τα αναφερόμενα κοσμήματα και εμφανείς μορφές ή να σκάψουν, όταν το θεωρούν αναγκαίο, σε αναζήτηση επιγραφών ανάμεσα στα σκουπίδια.
1045263 Η συλλογή τροφών, το κυνήγι και το ψάρεμα συνοδεύονται από μετακινήσεις για τη διαρκή αναζήτηση φυσικών πόρων.
1088144 Αλλά, ακριβώς όπως το περιγράφουν οι πρώτες σελίδες των 120 Ημερών στα Σόδομα, η αναζήτηση της δόξας είχε καταλήξει σε παρά λίγο καταστροφή το 1715.
1045850 Οι δεύτεροι τρέφονταν ο ένας από τον άλλο, έπρεπε λοιπόν να μετακινηθούν προς αναζήτηση τροφής.
1073928 Σκέφτομαι πως οι μεταμορφώσεις του Πικάσο δε θα ήτανε μόνο ζωγραφικές αναζητήσεις αλλά και μια σε βάθος άλλη αναζήτηση της πολύπλευρης, της διχασμένης προσωπικότητας του ανθρώπου που βρίσκεται ξαφνικά κληρονόμος των πιο διαφορετικών χαρακτηριστικών και ιδιωμάτων κάποιων παμπάλαιων προγόνων.
1078026 Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι μία από τις βασικές τους πεποιθήσεις είναι το ότι « τα δεδομένα συνοδεύονται από τη θεωρία και η αναζήτηση για μία ουδέτερη γλώσσα για την περιγραφή τους είναι ανεφάρμοστη » (Barrett, 1994).
1077992 Κάτι τέτοιο είναι όχι μόνο ανιτεπιστημονικό, αλλά αναιρεί την ίδια την διεξαγωγή της έρευνας ως αναζήτηση δεδομένων και στοιχείων που αφορούν τις κοινωνίες του παρελθόντος.
1095356 Δε με νοιάζει τι ") παραχώρηση, και εν τέλει η παραίτηση από την αναζήτηση (:" είναι αδιάφορο ") και η έλλειψη προσδιορισμού, αντιπροσωπεύονται από τα υπόλοιπα μέλη της σειράς: κάποιος, κάπου, κάποτε \15, κάπως, κάτι, κάμποσος (το κάποιος πχ σημαίνει" δε με νοιάζει/... είναι αδιάφορο να δούμε / να σκεφτούμε / να εξετάσουμε / να πούμε / κτλ, ποιος ", το κάπου σημαίνει" δε με νοιάζει/... είναι αδιάφορο να δούμε / κτλ, πού ", κ.ο.κ.
1088452 Αντί για τον ηθικό κυνισμό, την αναζήτηση απολαύσεων και τη ροπή προς την πολιτική αναρχία, που ήταν ολοφάνερη από το θάνατο του Λουδοβίκου ΙΔ' στα 1715, το έθνος αντιμετώπιζε τώρα την πρόκληση ενός άγριου στρατιωτικού αγώνα σε τρεις ηπείρους, που την απάλυνε η ελπίδα μιας θριαμβευτικής ειρήνης.
1052463 Και να που αρχίζοντας πρέπει να σας θυμίσω εκείνο το απελπισμένο ταξίδι σας στο εξωτερικό, στη Γαλλία πρώτα και ύστερα στη Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, στην Ολλανδία και τέλος στην Ουγγαρία, από όπου και επιστρέψατε εδώ με μόνο κέρδος από την τόση μάταιη αναζήτηση εκείνη τη βαθιά εσωτερική κούραση που, όσο κι αν εσείς δεν επιτρέψατε ποτέ στον εαυτό σας να δείξει ή έστω να υπαινιχθεί, εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε.
1100940 Στην αναζήτηση μεγέθυνσης (growth) του εθνικού εισοδήματος και κυρίως εξασφάλισης των επιπέδων απασχόλησης, οι εθνικές κυβερνήσεις (συνεπικουρούμενες και από διεθνικούς τύπους οργάνωσής τους, π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΟΣΑ κτλ.) αναζητούν εκείνους τους τρόπους που όχι μόνο θα συγκρατήσουν αλλά και θα προσελκύσουν επενδύσεις.
1089477 Μα ποια ήταν αυτή και πώς ακριβώς συνέβη; 2 ο σαντ σίγουρα είχε πάει στην πόλη σε αναζήτηση ηδονών.
1100730 Οι διεθνείς ανταλλαγές εμπορευμάτων είναι σε κάποιο μέτρο η αναζήτηση του διαφορετικού, αφού εάν όλα ήσαν ίδια, τότε δεν θα υπήρχε τίποτα για να τύχει ανταλλαγής (B. Lassurdie / Duchκne et J.L.Reiffers, ιd.
1088511 Ήταν ένας καλοπροαίρετος νεαρός ακόμα. Όμως, ξυπνώντας το επόμενο πρωινό, ανακάλυπτε πως και πάλι το πάθος του έκαιγε αδυσώπητα και άρχιζε την αναζήτηση για τη συντρόφισσα της ημέρας.
1096552 Ο ανθυπολοχαγός είχε την ιδέα, πριν αρχίσουν την αναζήτηση των αποθηκών, ν' απολαύσουν έναν παγωμένο καφέ αλλά κανείς δεν τη συμμερίστηκε κι έκατσε μόνος του στο τραπεζάκι του ζαχαροπλαστείου.
1105630 Σε αναζήτηση προληπτικής διπλωματίας για το Κόσοβο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, με τον Θ. Πάγκαλο να μεταβαίνει στο Βελιγράδι και στο Μαυροβούνιο και την αναγγελία πρωτοβουλιών για συναντήσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών ώστε να εκτονωθεί η ένταση.
1089405 Ενώ ο Σαντ έκανε διάφορα ταξίδια σ' αναζήτηση στρατιωτικών προαγωγών, η Μαντάμ ντε Μοντρέιγ ξανάρχισε την αλληλογραφία της με τον Αβά ντε Σαντ, γεμάτη απόγνωση.
1109780 Όταν τα κανόνια παίρνουν θέση απέναντι σε μια εξέγερση, μοιάζει λίγο ειρωνικό, μέσα στην τραγικότητα της στιγμής, να γίνεται αναφορά στην αναζήτηση πολιτικής λύσης.
1054355 Τούτη την στιγμή όμως, σύξυλος πάνω στο πεζοδρόμιο απ' την ανέλπιστη συμπεριφορά του Κρεμμύδα, κυριεύτηκα ύπουλα από 'να αίσθημα εγκατάλειψης, που λίγο έλειψε να τρέξω σ' αναζήτηση του φρουρού μου, σημασία όμως έχει πως πολύ γρήγορα βρήκα την αυτοκυριαρχία μου. ¶ρχισα να κόβω βόλτες χωρίς νόημα στην παραλία του Τουρκολίμανου, περπατούσα ξέλαφρος δίπλα στη θάλασσα χαζεύοντας τα πολυτελέστατα γιοτ και σ' ένα απ' αυτά έμεινα πολλήν ώρα μαγνητισμένος από τρεις πανέμορφες κοπέλες που με τα τολμηρά μαγιό τους και τα ηλιοκαμένα τους κορμιά παιχνίδιζαν πάνω στο κατάστρωμα.
1111281 Είναι μια προσέγγιση που αποκαρδιώνει τους πολεμοχαρείς οι οποίοι από εκείνη την ώρα ξεκινούν την αναζήτηση για άλλο αρχηγό που θα τους οδηγήσει στις μάχες χαρακωμάτων που ονειρεύονται.
1063971 Χρησιμοποιείται ακόμα για την αναζήτηση ιών καθώς και πολλών διαλυτών αντιγόνων.
1063972 Η μέθοδος του διπλού αντισώματος εφαρμόζεται για τον προσδιορισμό ορμονών, την αναζήτηση καρκινικών δεικτών, κλπ.
802510 Στη γενικότερη αυτή αναζήτηση των νέων ακουσμάτων λάμπει όμως η ελληνική μουσική διά της απουσίας της.
802832 Σε αναζήτηση της στιγμής που πρωτογεννιέται η ψυχολογία στα αρχαία ελληνικά γράμματα
806145 Αυτή η αναζήτηση τον οδήγησε σε μαθητεία όταν ακόμη ήταν στο δεύτερο έτος της Ιατρικής και σε σπουδή της Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για να γνωρίσει την κοσμοθεωρία που προκύπτει από την εικόνα.
806291 "Ο μετασχηματισμός της ΕΟΚ" και "Η Ευρώπη σε αναζήτηση νέας αρχιτεκτονικής".
1105790 Επείγει, λοιπόν, η αναζήτηση μιας ειρηνικής λύσης για την εκτόνωση της κρίσης και μιας μονιμότερης διευθέτησης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.
1105936 Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχίζει να αποκτά η αναζήτηση ιδεολογικής ταυτότητας στη Ν. Δ. Ο K. Καραμανλής δεν θέλει, λέει, να αποκαλείται δεξιός και σαν να δείχνει να φλερτάρει κι αυτός, μετά τον K. Σημίτη, με την Αριστερά.
1106258 2. Την άμεση αποκρατικοποίηση της Εθνικής, Εμπορικής και Ιονικής Τράπεζας μέσω του Χρηματιστηρίου, την πώληση πριν από το Πάσχα ενός πρόσθετου 20% του ΟΤΕ και την αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών και επενδυτών τόσο για τον ΟΤΕ όσο και για την «Ολυμπιακή».
1133063 Αυτή η κόψη έχει σχέση με την αναζήτηση, μέσω της λογοτεχνίας, του Άλλου, του Διαφορετικού;
1128190 Αλλά για έναν άλλο λόγο απείρως πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μας και ο οποίος έχει σχέση με την αναζήτηση της χαμένης (για πολλούς λεηλατημένη από το ΠΑΣΟΚ) ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας της Νέας Δημοκρατίας.
1108771 Ένας άντρας και μια γυναίκα (χοντρή και άσχημη) που περιφέρονταν στην αμερικανική επαρχία σε αναζήτηση μοναχικών γυναικών, που τις φλέρταρε ο άντρας και στη συνέχεια τις σκότωναν για τα χρήματά τους.
1134270 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συστάθηκε εταιρεία με ομάδα επενδυτών και έδρα τις Μπαχάμες, η οποία βρισκόταν σε αναζήτηση χώρας που δεν θα είχε πρόβλημα να επιτρέψει τη λειτουργία εργαστηρίου για κλωνισμό.
1134858 Χρειάζεται ανάλυση και εκτίμηση των στοιχείων και προπαντός αναζήτηση των αιτίων της εγκληματικότητας, πριν φτάσουμε σε μέτρα και μάλιστα αστυνομικά, διότι υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας «αστυνομικού κράτους» με γνωστές από άλλες εποχές τις ανεπιθύμητες σε όλους παρενέργειες.
1147039 Από την αναζήτηση περισσότερων στοιχείων, λοιπόν, προέκυψαν... λαβράκια.
1133836 Στόχος τους, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, είναι η αναζήτηση καλύτερης εργασίας.
1147088 Και είναι επίσης σαφές ότι η πρώτη ευθύνη για την αναζήτηση και τη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής ανήκει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Σημίτη, που οφείλει να πάρει το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες πρωτοβουλίες.
1137605 H έξη από εκεί και πέρα ή η αναζήτηση τέτοιων γεγονότων σχολιάζεται αν αποπειράται πιθανώς να τα παραγάγει...
1114996 Γιατί μόνον αυτό το κριτικό πνεύμα καθιστά δυνατή τη ριζική αμφισβήτηση των σημερινών θεσμών και την αναζήτηση νέων μορφών δημοκρατίας, οι οποίες - διαφορετικά από τις υπάρχουσες «φιλελεύθερες ολιγαρχίες» - θα εξασφαλίζουν την ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών στην άσκηση της εξουσίας.
1150043 Την ίδια στιγμή, παντού σχεδόν, οι προσδοκίες των κοινωνιών φαίνεται να περιορίζονται στην αναζήτηση υψηλών δεικτών ανάπτυξης.
1148955 Στο Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας ανέβαλε ταξίδι στην Ολλανδία, η οποία επιμένει στην αναζήτηση πολιτικής λύσης και προειδοποίησε ότι το Ιράκ έχει ακόμα πυραύλους Σκουντ.
1149587 Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι συμμερίζονται την αγωνία για διάλογο και αναζήτηση κοινών λύσεων.
1154226 Είχα πει πριν από έναν περίπου χρόνο στη Ν.Δ. ότι το ζήτημα δεν είναι η αναζήτηση προσώπου, αλλά η δομή και η λειτουργία όλου του κόμματος κι ότι αν δεν λυθούν αυτά «κι ο Θεός ο ίδιος να μπει επικεφαλής δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα».
1155757 Ήταν προικισμένος με ισχυρό, δραστήριο, πρακτικό, ανεπηρέαστο πνεύμα, με αναπτυγμένο αίσθημα δικαίου, χωρίς όμως αισθαντικότητα, και τον απωθούσε τόσο η ρητορική και ο συναισθηματισμός των διανοουμένων όσο η βλακεία και η μακαριότητα των αστών τα πρώτα τού φαίνονταν, τις περισσότερες φορές, άσκοπη φλυαρία, άσχετη με την πραγματικότητα και, είτε ειλικρινή είτε δόλια, του ήταν εξίσου εκνευριστικά τα δεύτερα συγχρόνως υποκρισία και φενάκη, καθώς παρέβλεπαν τα ουσιώδη κοινωνικά χαρακτηριστικά της εποχής με το να στρέφουν την προσοχή στην αναζήτηση πλούτου και κοινωνικής καταξίωσης.
1159438 Απομένει να κριθεί πια το νέο κόμμα και στο επίπεδο της πρακτικής του, πέρα από τις περιπλανήσεις της ηγεσίας του στην αναζήτηση νέων ονομάτων, τίτλων και συμβόλων.
1150062 Καλύτερα θα ήταν να μιλιούνται και να συγκρούονται στην αναζήτηση λύσεων.
1165587 H αναζήτηση των παραμικρών λεπτομερειών που εκφράζονταν με τις λεπτότερες συγκινησιακές αποχρώσεις, προκαλούσε τέτοια ψυχική αναταραχή στο θεατή, που όταν άναψαν τα φώτα μετά το πέσιμο της αυλαίας βρέθηκα, από τις σπάνιες φορές, με μάτια δακρυσμένα όπως κι οι περισσότεροι.
1150069 H πρωτοβουλία, πάντως, για την αναζήτηση του νέου δρόμου, που δεν πρέπει να είναι δρόμος «κλωνοποίησης», ανήκει ακόμη στον Κώστα Σημίτη.
288760 Απαιτεί αναζήτηση αιτίων, άρα αναγωγή στο παρελθόν.
271399 Κι απηυδισμένος από την πρώτη εκείνη εξόρμηση στην αναζήτηση της εργασίας, κατάλαβε ότι ο δρόμος του θα 'ταν πολύ δύσκολος.
207425 Εμείς, η Ελληνική Κυβέρνηση, και η ελληνο-κυπριακή πλευρά βλέπουμε με & quot; θετικό μάτι & quot;, είμαστε έτοιμοι, θα έλεγα πολύ περισσότερο, να συζητήσουμε για αναζήτηση και εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, εφ' όσον στο πλαίσιο το οποίο πρέπει να αποτελεί τη βάση για την αναζήτηση αυτής της λύσης συμφωνούν και η άλλη πλευρά αφ' ενός, αλλά και ο διεθνής παράγων ή οι φορείς της Διεθνούς Κοινότητας οι οποίοι σκέπτονται ή ενδιαφέρονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες.
214355 Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι αναφορές στο κυπριακό πρόβλημα, όταν προέρχονται από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, πείθουν ότι όχι μόνον δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της γειτονικής χώρας για αναζήτηση λύσης στο κυπριακό θέμα, αλλά αντιθέτως γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα και το καθεστώς κατοχής να αποκτήσει έναν πάγιο χαρακτήρα, τον οποίο εμείς δεν θα επιτρέψουμε να αποκτήσει.
1159446 Είναι ένα καλό θεωρητικό κείμενο ο λόγος του κ. Σημίτη, ένα μανιφέστο επαναπροσδιορισμού των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για την καλύτερη αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.
77303 Η συνεχιζόμενη εδώ και αρκετό καιρό πολιτική αοριστία, με δεδομένο και το πλήγμα που δέχτηκε η κυβέρνηση από την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου για ακύρωση της ψηφοφορίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, οδηγεί τελικά τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας στην αναζήτηση νέων λύσεων.
1109898 νέες κυκλοφορίες, παλιότερες και συλλεκτικές εκδόσεις καλύπτοντας όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής, με τη δυνατότητα το στοκ του να ικανοποιήσει και την πιο σπάνια επιθυμία ή «ειδική» αναζήτηση.
1105001 Όπως διευκρίνισε ο κύριος Χατζηχριστοδούλου, κάθε φορά που θα καταγράφεται ένα περιστατικό, το κέντρο από τις τοπικές και νομαρχιακές μονάδες υγείας θα ενημερώνεται και με τη συνδρομή τους, θα παρακολουθεί την πορεία του νοσήματος, παράλληλα θα συντονίζει και θα κατευθύνει τις ενέργειες για την αναζήτηση των αιτιών την πιθανή πηγή μόλυνσης και το μέσο μετάδοσης.
74111 Από εκεί και πέρα, όλοι τείνουμε και πρέπει να τείνουμε στην αναζήτηση λύσεων, οι οποίες να είναι βεβαίως σαφείς, να μην αφήνουν απορίες στον ελληνικό λαό και να διασφαλίζουν τη σοβαρότητά μας και την ικανότητά μας να κερδίσουμε τη μάχη της Κυβέρνησης και τη μάχη των εκλογών.
1160504 Αυτές οι διαφορές, που και εγώ τις βλέπω, υπάρχουν και εμφανίζονται τόσο πολύ στον Τύπο επειδή ακριβώς απουσιάζουν ο ουσιαστικός διάλογος και η ενδελεχής αναζήτηση εντός των κομμάτων.
59330 Μόνο η απεγνωσμένη αναζήτηση της δύναμης να ξυπνήσει από έναν εφιάλτη.
292969 Δε βλέπει κανείς, όπως θα περίμενε, αναμόχλευση και εμβάθυνση, που θα οφειλόταν σε αναζήτηση αρτιότερων λύσεων των μεγάλων προβλημάτων που πάντα προβάλλει στον άνθρωπο η ζωή και η φύση του.
81318 Ύστερα από απουσία έξι χρόνων από το Χόλιγουντ, ο δημιουργός του Ελαφοκυνηγού και της Πύλης της Δύσης επιστρέφει στις Κάνες για να μας παρουσιάσει την ταινία του Sunchaser, περιπέτεια γύρω από τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο άντρες, ένα 16χρονο, ινδιάνικης καταγωγής, φυγόδικο από την αστυνομία, που αργοπεθαίνει από καρκίνο (Τζον Σέντα) κι έναν επιτυχημένο καρκινολόγο (Γούντι Χάρελσον) που ο πρώτος παίρνει ως όμηρο, αναγκάζοντάς τον να τον οδηγήσει ως τη Νεβάδα, σε αναζήτηση του μαγικού βουνού που, όπως πιστεύει, θα τον γιατρέψει.
1564430 Η ταινία ήταν για μένα μια σταδιακή, αποκαλυπτική κι επίπονη πορεία αναζήτησης του ίδιου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη...».
1559204 Άλλοι υποδεικνύουν ότι η συλλογή είναι ένα σύμβολο αναζήτησης.
1114547 Εκείνο το εύθραυστο στάτους κβο, που ήταν η αναμονή για διάλογο, η αναζήτηση, μέσω διαπραγματεύσεων, του τερματισμού της καταπίεσης των Αλβανών κατοίκων και της επιστροφής τους στους θεσμούς και την πολιτική ζωή, κινδυνεύει να σπάσει.
1170335 Την ίδια στιγμή, παντού σχεδόν, οι προσδοκίες των κοινωνιών φαίνεται να περιορίζονται στην αναζήτηση υψηλών δεικτών ανάπτυξης.
1165887 H εισαγγελική έρευνα διενεργείται για την αναζήτηση κι απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, αφού κατ' αρχάς φαίνεται ότι με την απόφαση της ντροπής διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και της αυτοδικίας.
1174103 Εν τω μεταξύ, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες δεν αποβλέπουν στην αναζήτηση διπλωματικής λύσης στη ρήξη με τον Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά στην αναζήτηση μεγαλύτερης διεθνούς υποστήριξης στην ειλημμένη απόφαση της Ουάσιγκτον για στρατιωτική ενέργεια, πληθαίνουν οι ενδείξεις για σύντομη έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών κατά του Ιράκ, και έμπειροι παρατηρητές προβλέπουν ότι η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίς την προσεχή βδομάδα και να διαρκέσει ακατάπαυστα για αρκετές ημέρες, προτού υπάρξει ανάπαυλα για αξιολόγηση της καταστάσεως.
1180205 Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η αόριστη αρχή της μη ευθύνης ή της μεταφοράς της εγκλείει μια κοινωνία στην αναζήτηση στρατηγικών, που μονίμως αποσκοπούν στο να βλάψουν ή να εξουθενώσουν τη συγκεκριμένη μονάδα εντός της που απειλείται.
1189784 » Παράλληλα, παρηγγέλθη η άμεση διενέργεια ΕΔΕ για αναζήτηση παραλείψεων και ευθυνών και συνεστήθη επιτροπή για τον άμεσο έλεγχο των λογοτύπων στα έντυπα που χρησιμοποιούν όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
1174103 Εν τω μεταξύ, καθώς γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες δεν αποβλέπουν στην αναζήτηση διπλωματικής λύσης στη ρήξη με τον Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά στην αναζήτηση μεγαλύτερης διεθνούς υποστήριξης στην ειλημμένη απόφαση της Ουάσιγκτον για στρατιωτική ενέργεια, πληθαίνουν οι ενδείξεις για σύντομη έναρξη αεροπορικών βομβαρδισμών κατά του Ιράκ, και έμπειροι παρατηρητές προβλέπουν ότι η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράκ θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίς την προσεχή βδομάδα και να διαρκέσει ακατάπαυστα για αρκετές ημέρες, προτού υπάρξει ανάπαυλα για αξιολόγηση της καταστάσεως.
1176419 Και αυτό διότι, όπως τονίζει αυξανόμενος αριθμός παρατηρητών, η σημερινή διεθνοποίηση της οικονομίας με τις ανεξέλεγκτες κινήσεις κεφαλαίου, την αχαλίνωτη κερδοσκοπία, τα βουνά από χρέη κ. λπ. εύκολα θα μπορούσε να οδηγήσει σε κρίση μεγαλύτερη και αυτής της δεκαετίας του '30, όταν, πάλι, το κεφάλαιο αλώνιζε την οικουμένη από νόμισμα σε νόμισμα σε αναζήτηση μεγαλύτερου κέρδους.
1177192 • Η τυποποίηση και η εμπορία, η αναζήτηση νέων αγορών.
1116865 - Πώς σου ακούγεται, αυτό τον καιρό, η αναζήτηση του μεγάλου ονόματος απ' το εξωτερικό, να 'ρθει και ν' αναλάβει την Εθνική;
1177194 • Η εξυγίανση των συνεταιρισμών και η αναζήτηση νέων μορφών επιχειρηματικής οργάνωσης των παραγωγών.
1118502 Ζουν και εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα περίπου 600.000-700.000 αλλοδαποί, που ήρθαν στη χώρα μας σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, όπως έκαναν άλλοτε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πήραν το δρόμο της μετανάστευσης.
1178531 Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, και μάλιστα πλούσιες, υπάρχει πρόβλημα που επιβάλλει την αναζήτηση των ενδεδειγμένων κυβερνητικών παρεμβάσεων για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού καθεστώτος.
1211426 Θεωρώ δε ότι η αναζήτηση ευθυνών μονίμως έξω από τη δικιά σου χώρα, και ιδιαίτερα απομονώνοντας τον ένα ή τον άλλο διά να του δώσεις διαβολικές ικανότητες να συσπειρώνει όλους τους άλλους και να σε οδηγεί σε αδιέξοδο, δεν είναι υγιής και δεν μπορεί να βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα».
1178648 Αναζήτηση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη δημιουργία νέων κεντρικών σταθμών.
1179536 Από τη διαδρομή αυτή εμφανίζεται μια αναζήτηση των δημιουργών μόδας και διακοσμητικών τεχνών για την ανακάλυψη ενός νέου ορίζοντα με διαφορετικές πολιτιστικές αναφορές και για την απελευθέρωση της φαντασίας.
1215362 - Αρχίζοντας αυτή την αναζήτηση προσώπων, πήγατε στο Ηράκλειο της Κρήτης και μιλήσατε.
1179537 H αναζήτηση του παράξενου, του μυστηρίου, η αντιπαράθεση με διαφορετικές κουλτούρες και εικόνες συνιστούν μια ενδιαφέρουσα διαλεκτική και έναν πνευματικό πλούτο.
1185500 Το πρόβλημα της εξυγίανσης των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Κρατικών Οργανισμών, που ταλαιπωρεί επί δεκαετίες τη χώρα και όλες τις κυβερνήσεις, περνάει μέσα από την αναζήτηση ενός αποκρατικοποιημένου μοντέλου, που θα δίνει αυτονομία και ελευθερία κινήσεων μέσα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό πλαίσιο.
1182958 Και επιτέλους η αναζήτηση της αλήθειας έχει την ανάγκη του αέρα της ελευθερίας για την ανεμπόδιστη έρευνα και την καταγραφή των πληροφοριών.
1198156 Το πνεύμα της κριτικής και της εξέγερσης, ο πόθος της απελευθέρωσης και το κυνήγι της ουτοπίας, η αντίσταση στην αλλοτρίωση και η αναζήτηση της αυτονομίας έχουν υποχωρήσει μπροστά στην άνοδο ενός γενικευμένου κομφορμισμού και ενός ναρκισσιστικού και ωφελιμιστικού ατομικισμού που γυρίζει την πλάτη του στα συλλογικά οράματα και προγράμματα.
1194801 «Ωστόσο, συμπληρώνει ο συγγραφέας, αυτή η αναζήτηση του καινούργιου έχει τα όριά της.
1200083 Σε αναζήτηση νέων κινήσεων στο διπλωματικό πεδίο, που ίσως προϋποθέτουν και αλλαγή στόχων, βρίσκεται η Αθήνα.
1200248 H δραστηριοποίηση του αλβανικού παράγοντα και η αναζήτηση πιο ενεργητικών μορφών παρέμβασης στο αδιέξοδο που σημειώνεται στο Κοσσυφοπέδιο είναι τα νέα και σημαντικά στοιχεία των τελευταίων ημερών.
1230039 Για τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εγκαταστάσεων, η λύση θα αναζητηθεί σε τοπικό επίπεδο, με τη στέγαση σε δημοτικά σχολεία, τη συνεργασία λυκείων, την αναζήτηση δημοτικών αιθουσών και την ενοικίαση αιθουσών.
1195575 Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι συναντήσεις αυτές δεν πρέπει να παρερμηνευθούν από καμιά πλευρά και να συνδυαστούν με τα σενάρια περί Κεντροαριστεράς, ούτε να ενταχθούν στη λογική μείωσης του κόστους από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική με την αναζήτηση «συνενόχων».
1230939 Γίνεται φανερό, επομένως, ότι αν η αναζήτηση όσων έχουν εις βάρος τους ανεξέλεγκτες εντολές ήταν πιο μεθοδική, θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να αποφευχθούν εγκλήματα όπως η δολοφονία Νικολαΐδη - Καλαθάκη.
1227078 «Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι οι εσωκομματικές διευθετήσεις, η αναζήτηση νέων ισορροπιών και η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών», λέει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρήστος Βερελής.
1202546 Σε αναζήτηση των οικοπέδων που θα αγοράσει, για συμβολικούς λόγους, στους Φούρνους και το Αγαθονήσι (που αμφισβητήθηκαν από την Τουρκία), βρίσκεται ο Μιλτιάδης Έβερτ, αλλά υπάρχει μια δυσκολία:
1196304 Ύστερα θα προχωρήσουμε στην αναζήτηση μοντέλων για να διαπιστώσουμε τελικά πώς θα είναι δυνατόν να συνεισφέρουμε, να είμαστε δραστήριοι και δυνατοί, καθώς μεγαλώνουμε».
1230450 ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ, άλλωστε, αυτών των παρεμβάσεων, των επιδιώξεων, των επιρροών και των πιέσεων συμφερόντων, ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε στην αναζήτηση ενός «ουδετέρου» προσώπου για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην «A. E. Αθήνα 2004».
1176907 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής του Ολυμπιακού βρίσκεται εδώ και καιρό σε αναζήτηση του αθλητικού κέντρου, στο οποίο θα κάνουν το καλοκαίρι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους οι Πειραιώτες.
1215426 Οι μετέχοντες άφησαν στον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου B. Βενιζέλο, αφενός να συνεχίσει το διάλογο με τη Ν. Δ. στην αναζήτηση της πειστικής «φόρμουλας», που δεν θα αποτελεί «δούρειο ίππο» για ιδιωτικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αφετέρου να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να ιδρυθούν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
1177315 Ύστερα από μια ασυνήθιστη συνάντηση (ο ένας κλέβει το αυτοκίνητο του άλλου ενώ ο τελευταίος τον σπάει στο ξύλο στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο), ο Πάκο, Ισπανός με επιτυχίες στις γυναίκες, και ο Νίνο, Ιταλός μετανάστης που προσπαθεί χωρίς επιτυχία να τα φτιάξει με μία γυναίκα, αποφασίζουν να κάνουν μαζί ένα σύντομο ταξίδι στη Βρετάνη, ο πρώτος για να δοκιμάσει τον έρωτά του για την κοπέλα που αφήνει πίσω στο Παρίσι και ο δεύτερος σε αναζήτηση του έρωτα.
1220908 Βρίσκεται όμως και σε αναζήτηση μεθόδων, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά το τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,6 τρισ. δραχμών που στοχεύει να πραγματοποιήσει το 1998, με έμφαση στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας και των μεταφορών.
1119272 Στόχος του διαβήματος, είπε ο κ. Κασουλίδης, είναι η διαφύλαξη της επιστολής Κόρντοβεζ στην Κύπρο για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού μέσω των διακοινοτικών συνομιλιών.
1230100 Προς αναζήτηση κάποιας συμβιβαστικής λύσης πιέζουν βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας, τα οποία θεωρούν ότι προκαλεί ζημιά στην κυβέρνηση η σύγκρουσή της με τους συνδικαλιστές, που στην πλειοψηφία τους πρόσκεινται στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.
1231945 Κατά πόσον η αναζήτηση αυτή θα διαμορφώσει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό λόγο θα εξαρτηθεί από τις ισορροπίες, στις οποίες όμως τον πρώτο λόγο έχουν αυτοί που έχουν τα όπλα.
1203101 Απόντες όλοι οι βουλευτές της Θράκης, από τη χθεσινή πανθρακική συνεδρίαση των Ποντίων στην Κομοτηνή, που έγινε με σκοπό την αναζήτηση λύσεων στα χρονίζοντα προβλήματά τους.
1203538 Σύγχυση προκάλεσε πεντασέλιδη διαφημιστική καταχώριση της Ελλάδας στο περιοδικό Εconomist που κάνει λόγο για πρόωρες εκλογές και για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτική για την Ολυμπιακή Αεροπορία.
1210072 Από τις ελληνικές τράπεζες, η Εργασίας φαίνεται ότι βρίσκεται σε αναζήτηση συμμαχιών προκειμένου να δώσει το παρών στην κούρσα διεκδίκησης, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει στο τέλος Ιουνίου.
1234310 Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι το θέμα είναι η αλλαγή αυτής της δεξιόστροφης πολιτικής της κυβέρνησης και η αναζήτηση μέσα από την αλλαγή του εκλογικού νόμου μιας εναλλακτικής πρότασης και λύσης που θα στηρίζεται σε όλο το φάσμα των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων.
1235600 H αναζήτηση στην εξέδρα δεν έφερε αποτέλεσμα.
1245503 Τόνισε ότι η παγκοσμιοποίηση του φιλελευθερισμού δημιουργεί αισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας οδηγώντας σε πισωγύρισμα για αναζήτηση ασφάλειας.
1246863 Άλλες φήμες πάντως την ήθελαν να κρύβεται κάπου στη Νέα Υόρκη και τους παπαράτσι να συνεχίζουν την αναζήτηση».
1235817 H επιθετικότητα στην αναζήτηση νέων αγορών ή στη διεκδίκηση μεγαλύτερου τμήματος από ήδη υπάρχουσες, η δημιουργία οικονομιών κλίμακος και η απόκτηση προνομιακής θέσης σε σχέση με τους ανταγωνιστές, αποτελούν πλέον... κανόνα στην επιχειρηματική τακτική.
1232057 Παράλληλα με την έκθεση των Φαγιούμ, σε άλλους χώρους του Μουσείου Μπενάκη θα παρουσιαστεί η έκθεση «Τα Πορτρέτα του Φαγιούμ και η γενιά του '30 - Στην αναζήτηση της ελληνικότητας».
1232058 Στην έκθεση θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών της γενιάς του '30 (Δ. Πικιώνη, Φ. Κόντογλου, Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Ν. Νικολάου, Ν. Εγγονόπουλου, Γ. Τσαρούχη, Γ. Μαυροΐδη, Γ. Παππά, Γ. Μόραλη), οι οποίοι στην πορεία τους προς ένα προσωπικό μορφοπλαστικό ιδίωμα αλλά και στην αναζήτηση μιας σύνδεσης με το απώτερο παρελθόν εμπνεύστηκαν από τα Φαγιούμ.
1247196 «Δεν υπάρχουν στοιχεία σωματικής επαφής, δεν υπάρχουν μαρτυρίες, αλλά μια αδιάκοπη πνευματική διαμάχη, μια αναζήτηση της αλήθειας από διαφορετικούς δρόμους».
1248164 Πιστεύω ότι η δραστηριότητά τους, που συνδέεται με την αναζήτηση της αλήθειας, τη θυσία μερικές φορές, την επιθυμία να προοδεύουν πάντα στο δρόμο της γνώσης, έχει μια ηθική διάσταση.
1236632 «Μια σημαντική συνιστώσα της σοσιαλιστικής θέσης είναι η αναζήτηση των πολιτικών που οδηγούν στη σύγκλιση των οικονομιών των χωρών - μελών.
1255565 Ο Βάσκο ντε Γκάμα ήταν ο Οδυσσέας εκείνης της εποχής κι εμείς αισθανόμαστε ότι το γεγονός πως σήμερα είναι η Ημέρα της Ελλάδας δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο οι δύο λαοί είμαστε συνδεδεμένοι με τη θάλασσα και την αναζήτηση».
1254225 Γι' αυτό και επιβάλλεται η αναζήτηση των αιτιών της κακοδαιμονίας μας εκτός Ελλάδος και η αποσιώπηση των ευθυνών μας, η αυτο-παραπλάνησή μας.
1265960 H αναζήτηση κοινωνικής συναίνεσης για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και η πρόνοια για εργασία και επιβίωση είναι βασικά στοιχεία στο σύστημα αξιών του ελληνικού Συντάγματος και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
1263412 Αυτό τεκμηριώνεται στην εργασίας «Υπολογισμοί και μετρήσεις ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων εναερίων γραμμών - Αναζήτηση περιβαλλοντικά ορθών λύσεων».
1256766 H πολιτική εγγύηση στην αναζήτηση νέων ισορροπιών στην εθνική μας άμυνα από μια πρώην μεγάλη δύναμη που προσπαθεί να ανακτήσει μέρος από τη χαμένη επιρροή της δεν είναι ασφαλώς για πέταμα.
646743 Με βασικό στόχο την αναζήτηση μέτρων που θα καταπολεμήσουν το στάσιμο πληθωρισμό (έχει αναχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της οικονομίας, ενόψει της ΟΝΕ) συναντώνται σήμερα Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου στο ΥΠΕΘΟ.
1271378 Τι είδους θεατρική αναζήτηση γίνεται άραγες εδώ, τη στιγμή που η θεατρική έρευνα στην Ελλάδα, τουλάχιστον από πλευράς χώρων, έχει συνδεθεί με τη χαλαρή ελευθερία του αναμορφωμένου γιαπιού και την κυριαρχία σκληρών υλικών με κορυφαία το σίδερο και το τσιμέντο;
1255563 «Όπως πληροφορηθήκαμε, εδώ στην έκθεση υπάρχει η οδός του Οδυσσέα κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε συνδεδεμένοι με την αναζήτηση», συνέχισε ο K. Σημίτης.
1231944 Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων του πολιτικού ισλάμ που τους βασανίζει η αναζήτηση.
1272804 H ανακοίνωση της παραίτησης έδωσε το έναυσμα σε αγωνιώδη αναζήτηση διαδόχου του στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.
1198114 Εξάλλου, η φοιτητική διαμαρτυρία είχε ως αφετηρία την κριτική στον ακαδημαϊκό αυταρχισμό, το αίτημα για μια νέα και διαφορετική γνώση, την αναζήτηση κοινών χώρων λόγου και ζωής.
1210844 Ο Αμερικανός υπουργός Ουίλιαμ Κόεν δήλωσε ότι συνεχίζεται η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων, αλλά επιταχύνεται και η μελέτη των δυνατών στρατιωτικών επιλογών.
1268406 Θεαματική στροφή για την αναζήτηση ειρηνικής λύσης του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου με ρεαλιστικότερα διπλωματικά μέσα και εγκατάλειψη προς το παρόν των στρατιωτικών, φαίνεται να σηματοδοτούν οι συνομιλίες του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και την ηγεσία των Κοσοβάρων, καθώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής γιατί «θα μπορούσε να επιφέρει πιθανή βίαιη αλλαγή των συνόρων».
1277294 Εκεί «όλοι συζητούν με όλους», και ακόμη και οι έριδες του παρελθόντος δίνουν τη θέση τους στην αναζήτηση τρόπων συνεργασίας.
1284207 Οι μεγάλες ενότητες αυτού του σχεδίου είναι επτά, και αφορούν τη βελτίωση της παρουσίας της Ο. A. στις αγορές, την ενδυνάμωση της θέσης της έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, τη βελτίωση της απόδοσης, τη μετεγκατάσταση στα Σπάτα, την αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών.
1284208 Το πρώτο ζητούμενο είναι η αναζήτηση στρατηγικών συμμαχιών.
1276650 Τους οδήγησαν η αναζήτηση εμπειριών και οικονομικοί λόγοι.
1261667 Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων.
1289319 H αναζήτηση βέβαια συνεχίζεται με περιοδείες που άρχισαν από την Κρήτη και θα συνεχισθούν με Κέρκυρα, Ρόδο, Κω, Χίο, Λέσβο, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μακεδονία κ.ά.
1248540 Σε αναζήτηση τακτικής κίνησης, για την ανατροπή του σημερινού κλίματος βρίσκεται η κυβέρνηση του K. Σημίτη.
1243209 Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η αναζήτηση για την ωρίμανση των συνθηκών θα συνεχιστεί μέχρι τις 8-9 Ιουνίου, οπότε θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της E. E.
1287809 Το δεκάχρονο αγοράκι ονόματι Βάλτερ Λαρντί, μαθητής της B Δημοτικού, μέλος οικογένειας από τη χειμαζόμενη γείτονα που ήρθε στη χώρα μας όπως χιλιάδες συμπατριώτες του σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, ενώ περπατούσε κατά μήκος της οδού Πραξιτέλους βρήκε κάτω στο έδαφος ένα μαύρο δερμάτινο πορτοφόλι.
1288264 H Σερβία είναι αποφασισμένη για την αναζήτηση λύσεων όλων των προβλημάτων στο Κόσοβο - Μετόχια για διάλογο χωρίς όρους, με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.
1281692 Και αφού αναφέρθηκε στην «αδυναμία των μέσων οικονομικής πολιτικής ν' αντιμετωπίσουν διεθνείς πιέσεις και κρίσεις» (προφανώς αναφέρεται τόσο στην κρίση που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία όσο και τη «μεταφορά» της στην Ελλάδα, που είχε συνέπεια την υποτίμηση της δραχμής), έδειξε να συμφωνεί με την αναζήτηση ενός «τρίτου δρόμου» που προτείνει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.
1291719 Είχα την τύχη να υποδυθώ τα τελευταία χρόνια διαφορετικούς ρόλους, αν και όλοι κατά βάση είχαν τον ίδιο πυρήνα, την αναζήτηση του έρωτα.
1237220 - Οι δημόσιες συμβάσεις μονοπωλιακού ή ολιγοπωλιακού χαρακτήρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως συνήθεις, αλλά αφού εξαντληθεί η αναζήτηση όλων των πιθανών λύσεων που θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαμορφώνουν κανόνες υγιούς ανταγωνισμού.
1243205 Στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι είναι ικανοποιητική «η αναζήτηση της E. E. να ξεπεραστεί το ελληνικό βέτο», με τη διαφορά όμως ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει αποτέλεσμα».
1214624 Και η ελληνική συμβολή στην αναζήτηση ειρηνικής πολιτικής λύσης όπως η πρόταση E. Κωφού, Θ. Βερέμη, A. Ηρακλείδη είναι μια από τις ελάχιστες συγκροτημένες απαντήσεις στο εκρηκτικό και περίπλοκο αυτό πρόβλημα.
1294061 H πορεία του Γκριν στον κόσμο ήταν μια μανιώδης αναζήτηση του ανθρώπινου προσώπου του κομμουνισμού και μια προσπάθεια να το συμφιλιώσει με την καθολική πίστη.
1245005 Κι εκεί που οι «ερυθρόλευκοι» (έχοντες και μη σχέση με την ομάδα) είχαν ριχτεί αυτές τις μέρες με τα μούτρα στην αναζήτηση του υποψήφιου ν' αποκτηθεί στη μεταγραφική περίοδο, η οποία εκπνέει στις 31 του μήνα, ξένου, βγαίνει χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Λούβαρης και τους αφήνει με τη μεταγραφή στο... στόμα.
1294040 Για τον ερευνητή Γουίλιαμ Γουέστ η αναζήτηση του Γκριν ξεκινάει από αυτό το σημείο, για να βάλει στη θέση τους ορισμένα κομμάτια από το παζλ της ζωής του.
1294678 Αναζήτηση διαφημιστικής εταιρείας.
1306957 Από την πρώτη στιγμή που άρχισε στη Ρηγίλλης η αναζήτηση υποψήφιου δημάρχου στο «μεγάλο λιμάνι», φάνηκε ότι τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν καθόλου εύκολα.
1306960 Παράλληλα άρχισε η αναζήτηση μη κομματικού υποψηφίου και συζητήθηκε το όνομα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Π. Γεννηματά.
1294855 Κόκκινη κάρτα θα δουν όμως κι όσοι ποδοσφαιριστές υποπέσουν στα εξής παραπτώματα: α) απλή τρικλοποδιά, άσχετα εάν η μπάλα βρίσκεται κοντά ή μακριά του β) υπερβολική «βουτιά» μέσα στην περιοχή, με σκοπό την κλασική και παραδοσιακή αναζήτηση του πολυπόθητου πέναλτι.
1243693 Την περιπλάνηση ενός νεαρού (ο Κέβιν Κόριγκαν, που συνεργάστηκε και στο σενάριο της ταινίας) σ' αναζήτηση μιας πνευματικής αλήθειας κι ενός «φύλακα αγγέλου» αφηγείται η ταινία του Μάθιου Χάρισον.
1288764 Είκοσι χρόνια, και η αναζήτηση μέσα από τα χαλάσματα, με στόχο τη διάσωση και προβολή της οχυρωματικής μας αρχιτεκτονικής, είχε σημαντικά αποτελέσματα.
1304606 Το βράδυ τοποθετήθηκαν στην περιοχή ισχυροί κινηματογραφικοί προβολείς για να συνεχιστεί η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια.
1304705 Έτσι η αναζήτηση των αιτίων δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική.
1308548 Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», η νέα γραμμή έγκειται στο ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε οτιδήποτε αφορά θέματα εξοπλισμών εάν δεν προωθείται είτε ο διάλογος για αναζήτηση λύσης του Κυπριακού είτε προσπάθεια για περιορισμό των εξοπλισμών και αποστρατιωτικοποίηση».
1309818 «Μια επίσκεψη στην κάμαρα του ποιητή», επιχείρησε γράφοντας το λιμπρέτο η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, την ώρα που ο ποιητής γράφει «ένα μακρύ ανεπίδοτο γράμμα - μια συρραφή αποσπασμάτων πραγματικών του επιστολών - και ιστορεί τη μόνωσή του, την πάλη του με την γλώσσα, την αναζήτηση του ποιητικού του ιδανικού».
1307357 Σήμερα, νέοι «κονκισταδόρες» έχουν εισβάλει στα ίδια μέρη, προς αναζήτηση, αυτή τη φορά, του μαύρου χρυσού.
1317234 «Η Αθήνα και η Λευκωσία αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να δημιουργηθεί η προοπτική και οι συνθήκες για να βρεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών η αναζήτηση λύσης του κυπριακού προβλήματος.
1316013 Σε διάλεξή του στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 1991, ο Ανδρέας Παπανδρέου θέτοντας το ερώτημα «τι σημαίνει σοσιαλισμός σήμερα;», έκανε σε μια εις βάθος ανάλυση και επισημαίνοντας ότι «οι σοσιαλιστές βρισκόμαστε και πάλι σε αναζήτηση της ταυτότητάς μας», προχώρησε σε κάποιες προτάσεις υπογραμμίζοντας ότι:
1306964 Στη συνέχεια άρχισε η αναζήτηση άλλου προσώπου.
1319463 Στην Ελλάδα έχουν μεταφραστεί αρκετά έργα του, όπως τα δοκίμια για τον υπερρεαλισμό «H αναζήτηση της αρχής» («Ηριδανός»), το δοκίμιο ανθρωπολογίας «Ο γραμματικός πίθηκος» («Παρατηρητής»), δύο βιβλία με επιλογές ποιημάτων του με τίτλο «Ποιήματα» («Ηριδανός» και «Σπηλιώτης»), το δοκίμιο «Ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει» («Απόπειρα»), όπως και το «H διπλή φλόγα - έρωτας και ερωτισμός» «Εξάντας» κ. ά.
1310846 Ψάχνει χρόνια να αντικαταστήσει το παλιό του πάθος για την Εκκλησία με κάτι εξίσου δυνατό, αλλά ακόμη βρίσκεται στην αναζήτηση.
1317431 -Ο υπουργός Γεωργίας, αντί να προσπαθεί να αμυνθεί, είτε με αστείες δικαιολογίες περί «αναρμοδιότητας» (για να μη μετάσχει στην κυβερνητική σύσκεψη - αλήθεια ποιον «τιμώρησε» με τη στάση του, παρά μόνο τον εαυτό του;) είτε με αναζήτηση «εχθρών», να φροντίσει από τώρα να βρει τα δέντρα που χρειάζονται για την αναδάσωση των καμένων περιοχών.
1307903 Στην Κύπρο, η αναζήτηση ενός παράγοντα που θα έδινε νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις συνδυάστηκε με εσωτερικές παραμέτρους και με τις προεδρικές εκλογές.
1298719 Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζορτζ Κάρεϊ, στη δική του πασχαλιάτικη ομιλία, προειδοποίησε ότι οι πικρές μνήμες της βίας στη Βόρεια Ιρλανδία, στη Ρουάντα και στο Κοσσυφοπέδιο, μπορεί να περιπλέξουν την αναζήτηση της ειρήνης.
1307908 H ασθενής έως ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης επιτείνει τις δυσχέρειες, στο μέτρο που οι πολίτες αφήνονται να αντιμετωπίσουν ένα παζλ, στο οποίο οι φαντασμαγορικές εξάρσεις υποκαθιστούν τη διαβουλευτική αναζήτηση του επιθυμητού προτύπου για τη χώρα στον 21ο αιώνα.
1331190 Ο αγώνας αυτός με το χρόνο, η αναζήτηση δηλαδή κάποιας διεξόδου πριν η επιδείνωση της κατάστασης προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές, περιπλέκεται σοβαρά στην περίπτωση των Παλαιστινίων και των Αράβων με τις ανησυχητικές ενδείξεις που αφορούν την υγεία δύο κορυφαίων πρωταγωνιστών, του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ και του ιορδανού μονάρχη Χουσεΐν.
1331532 Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 1999 μπαίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο τη Δευτέρα πραγματοποιεί την πρώτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προς αναζήτηση τρόπων για περιορισμό των δαπανών και ενίσχυσης των εσόδων.
1280899 Και συνεχίζεται η αναζήτηση δύο περιφερειακών παικτών, ενός από τις ΗΠΑ - ή τη Γιουγκοσλαβία, διάβαζε Μποντίρογκα - κι ενός από την ελληνική αγορά για ρεζέρβα...
1324126 Κύρια πρόσωπα τα μέλη ενός ανεξάρτητου θιάσου, που ο Σολάνας τα παρακολουθεί στις καθημερινές ασχολίες και τα προβλήματά τους: από τις παραστάσεις του θεάτρου τους μέχρι τους έρωτές τους, τη μοναξιά τους, την προσπάθεια ανεύρεσης εργασίας σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει φτάσει στο 30%, την τρομοκρατία και τις αδικίες ενός καταπιεστικού καθεστώτος (αναφορά στη δεκαετία του '70) στην αναζήτηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
1319811 H βασική της έρευνα στρεφόταν γύρω από την αναζήτηση του βασικού λίθου δημιουργίας της ύλης και κατά συνέπεια του σύμπαντος.
1332109 Ο Τύπος δεν διεκδικεί καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, αλλά και δεν δέχεται περιορισμούς στην άσκηση του ρόλου του, που κυρίως είναι η ανεμπόδιστη αναζήτηση και μετάδοση πληροφοριών, όπως και ο έλεγχος της εξουσίας.
1346418 H αναζήτηση όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 1 σε σύνολο 2 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 1729 προτάσεων)