Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 4 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
1392046 Οι δαπάνες απορρίφθηκαν, επειδή δεν εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες των ιδρυμάτων.
1393537 H σημερινή κατανομή σχεδιάστηκε πριν από πολλές δεκαετίες για να εξυπηρετήσει διαφορετικές από τις σημερινές ανάγκες αστυνόμευσης.
1393710 Οι ίδιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση τονίζουν ότι, πέραν των αναμφισβήτητων κυβερνητικών ευθυνών, ήταν ολοφάνερη η αδυναμία και του κόμματος ν' ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες μιας εκλογικής αναμέτρησης.
1391137 Τέτοια προοπτική - κατά τον κ. Σημίτη - δεν ανταποκρίνεται στις τωρινές και μελλοντικές ανάγκες της χώρας και τώρα και στο μέλλον.
1402026 «Σε επικοινωνία μου με τον μητροπολίτη, μου ζήτησε να τον βοηθήσω γιατί, όπως τον είχε διαβεβαιώσει ο μηνυόμενος κ. Ζιούδας, τα χρήματα που θα επενδύοντο θα εξασφαλίζοντο με εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας στην Ελλάδα, θα ήταν επικερδής η επένδυση και ότι ένα μέρος από τα κέρδη αυτά θα ελάμβανε και ο ίδιος ο μητροπολίτης για τις ανάγκες ενός φιλανθρωπικού οργανισμού του οποίου ήταν επικεφαλής, ήτοι του ιδρύματος Find the children.
1402960 «Το Παγκόσμιο Κύπελλο της τετραετίας ήταν μία μορφή οργάνωσης που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του 1930 (όταν θεσπίστηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο), μία εποχή που οι ομάδες ταξίδευαν από τη μία ήπειρο στην άλλη με πλοία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIFA και υποστήριξε:
1406768 Προβλέπεται ποσό 138,1 δισ. δρχ., έναντι 120,5 δισ. δρχ. το 1998, που θα καλύψει ανάγκες έργων που χρηματοδοτούνται κυρίως από το FΕΟGA.
1404400 Αλλιώς αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να αντιστοιχεί στις ανάγκες της κοινωνίας.
1403679 Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωσταντόπουλος δήλωσε ότι η «ευφορία των αριθμητικών δεικτών δεν καλύπτει τις ανάγκες διαρθρωτικών αλλαγών και ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας».
1398231 Πρώτον, ότι στη σημείωση δεν ζητάμε άμεση προσγείωση μετά την παρουσίαση της βλάβης, αλλά προσγείωση κατά την κρίση του χειριστή και, δεύτερον, ότι παρά το ότι υπήρξαν δύο ατυχήματα στη Γαλλία, η εταιρεία δεν προχώρησε στην αλλαγή των μετασχηματιστών, κόστους ελάχιστου, ώστε να μπορούν να τροφοδοτούν με ρεύμα την ηλεκτρική αντλία υδραυλικών ή να τοποθετήσουν έναν ηλεκτρονόμο που όταν θα καταστρεφόντουσαν οι μετασχηματιστές, θα έδινε το ρεύμα της μπαταρίας μόνο στα πηδάλια, αγνοώντας τις άλλες ανάγκες του αεροσκάφους, ώστε να προσγειωθεί με ασφάλεια.
1411605 Με αυτά τα κονδύλια, που θα αποπληρωθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, θα καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες στους Δήμους Γλυφάδας, Βάρης και Βούλας, καθώς και στην περιοχή Άνω Λιοσίων, θα ολοκληρωθούν τα έργα στον Ποδονίφτη και θα υλοποιηθούν προγράμματα στη Θεσσαλία, τα Δωδεκάνησα και την Κέρκυρα.
1402758 Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν χθες ότι οι Ρώσοι τεχνικοί που θα «συνοδεύσουν» τους πυραύλους στην Κρήτη, θα προωθηθούν και σε άλλα νησιά και επέμεναν στην παρατήρηση ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι Πάτριοτ, που έχουν αγοραστεί από την ελληνική κυβέρνηση, δεν επαρκούν για να καλύψουν πλήρως τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.
1398712 Ο κ. Φίσερ επέμεινε ότι η χώρα του θα διεκδικήσει πολύ σοβαρά την επιστροφή πόρων - κάτι που γίνεται για πρώτη φορά - επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες κοινωνικής συνοχής στη χώρα του έχουν αυξηθεί, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ανάγκες απασχόλησης κ. λπ.
1411803 Σχετικά με τα κίνητρα πρόσβασης στο Δίκτυο, το 53% είναι επαγγελματικά, το 30% ανάγκες ψυχαγωγίας και 17% για εκπαίδευση.
1391668 ΑΠ.: Περισσότερο από την ικανότητα του εκάστοτε σολίστα ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας ενδιαφέρουσας διασκευής.
1404678 - Να καταστεί κατευθυντήρια γραμμή η ανταπόκρισή της στις ανάγκες και τα αιτήματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
1412271 Με το μανιφέστο δίνεται έμφαση στην ανάγκη να τεθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση στην υπηρεσία του Ευρωπαίου πολίτη, στις καθημερινές ανάγκες του και τα προβλήματά του.
1407900 Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που υπάρχει, η δύναμη του ΝΑΤΟ θα μπορεί να κινητοποιηθεί, ολόκληρη ή τμήματά της ή ακόμα και με την αποστολή ομάδων ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος, ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.
1406361 Πρόκειται για χώρους που έχουν μετατραπεί σε εργοτάξια για τις ανάγκες του σημαντικού αυτού έργου και τους οποίες η εταιρεία «Αττικό Μετρό» έχει υποχρέωση να παραδώσει στην αρχική τους κατάσταση.
1393990 Όταν η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία έχει τους «ημετέρους» και θεωρούνται οι «άλλοι» περίπου ως εξόριστοι, όταν δεν αμείβονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους οι αστυνομικοί υπάλληλοι, όταν είναι λίγοι, όταν δεν επαρκούν για την αστυνόμευση, καθώς μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής έχει συσσωρευθεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι μετανάστες και δεν εμπλουτίζεται το δυναμικό της Αστυνομίας, τότε οι καλές προθέσεις είναι λόγια.
1406742 Το υπουργείο Πολιτισμού εκτιμώντας τις πάγιες ανάγκες του ζήτησε από τα κονδύλια των δημοσίων επενδύσεων για έργα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς πόρους 25 δισ.
1409113 Χιλιάδες νοικοκυριά θα μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, από τη στέγη μέχρι τα αυτοκίνητα και τα άλλα καταναλωτικά αγαθά, με πολύ μικρότερο κόστος.
1402761 Πρόσθεταν όμως ότι οι τέσσερις συστοιχίες των αμερικανικών Πάτριοτ, με τις πρόσθετες δύο, που πιθανότατα θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα, μαζί με τους S-300 αρκούν κατά πολύ να καλύψουν τις ανάγκες του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας.
1414696 Το δεύτερο αφορά το ότι φέτος, είναι η πρώτη φορά που, ύστερα και από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η καθιερωμένη συγκέντρωση (σ. σ.: έχει ορισθεί για τις 5 μ. μ.) δεν θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους (ο χώρος είναι «κλεισμένος» για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου), αλλά στο χώρο του Πολυτεχνείου.
1412790 Και προσθέτει ότι «η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί την ανεκτίμητης αξίας ευκαιρία να αποκλιμακώσει τις στρατιωτικές παρεμβάσεις και να προχωρήσει αποφασιστικά σε μία πολιτική επίλυση του κουρδικού ζητήματος και να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες της νοτιοανατολικής περιοχής της χώρας αυτής».
1415931 Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες προβλέπεται αύξηση των επιδομάτων κατά 8%.
1414677 «Θεωρούμε ότι πριν από 25 χρόνια ο στόχος των φοιτητών δεν ήταν απλά να εκλέγεται ο πρωθυπουργός δημοκρατικά από τον λαό, αλλά να μην καταπιέζονται οι ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού.
1414680 Ξεκίνησε πέρυσι με τη ψήφιση του νόμου 2525, ενάντια στην λογική του εκσυγχρονοστικού μπλοκ, το οποίο αγνοεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών, των εργαζομένων και των μαθητών.
1422435 Εξάλλου, ούτε σχολεία δεν υπήρχαν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες».
1407945 Τι είδους σχολείο θέλουμε στο κατώφλι του 21ου αιώνα, που ν' ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής, και πώς θα το οικοδομήσουμε.
1415470 H εφημερίδα «Ραντικάλ», έγραψε ότι «σε περίπτωση που συνεχιστεί η αρνητική στάση της Ιταλίας στο θέμα της έκδοσης, θα εμποδιστεί η συμμετοχή της χώρας αυτής στους διαγωνισμούς για τις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
1419215 Σκοπός της έρευνας ήταν να εξετάσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες αυτής της ομάδας νέων, τις συνθήκες διαβίωσης, τη θέση τους στην παραγωγική διαδικασία, τα βασικά τους προβλήματα και τις προσδοκίες τους από την πολιτεία.
1408646 Έχει, όμως πολιτικό προϊόν, δηλαδή ένα καλά δουλεμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης του τόπου, που να καλύπτει τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών, δηλαδή των ψηφοφόρων και μάλιστα όχι μόνο αυτών που παραδοσιακά την ακολουθούν, αλλά και άλλων που ψηφίζουν άλλες παρατάξεις, ώστε να πάρει την πλειοψηφία και να φτάσει στην πολυπόθητη εξουσία;
1422434 «Ήταν οι άμεσες βιοποριστικές ανάγκες.
1386408 Οι χρήσεις γης στον πυρήνα και στην περιφερειακή ζώνη του καθενός, οι παραγωγικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή (κτηνοτροφία, βιοτεχνία κ. λπ.), η χλωρίδα και η πανίδα, η τεχνική υποδομή προστασίας και ανάδειξης (οδικό δίκτυο, μονοπάτια - διαδρομές, πύλες εισόδου, σήμανση, σύστημα αντιπυρικής προστασίας κ. λπ.), οι ξένες προς το σκοπό του δρυμού χρήσεις (κεραίες ραδιοφωνίας - τηλεόρασης, ΟΤΕ, κινητής τηλεφωνίας, πολιτικής αεροπορίας, εγκαταστάσεις υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. λπ.), η ενημέρωση των πολιτών και η διαχείρισή τους είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους ελέγχονται οι αδυναμίες και οι ανάγκες τους.
1402959 «Το ισχύον σύστημα είναι ελλιπές για να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες», δήλωσε.
1378821 Αυτή η αδιαφορία για τα όρια αντοχής και τις ψυχικές ανάγκες των πιστών έχουν τη ρίζα τους, καθώς ήδη επισημάνθηκε, στην υποβάθμιση του πληρώματος σε θέση «δούλων του Κυρίου» ή - κάπως καλύτερα - άβουλου «ποιμνίου».
1343878 Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από μας τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των συνδημοτών μας.
1345389 Το μεγάλο ερωτηματικό που πλανάται ήδη από την περασμένη Παρασκευή είναι το πώς θα αντιδράσουν τα μεγάλα Αμοιβαία Κεφάλαια από την αρχή της εβδομάδας, όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας λόγω της απόσυρσης πολλών αποταμιευτών ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Αγγλία, μετά την ανησυχία που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
1366673 Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντανιέλ Βελάν δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση του Αλέγκρ είναι σημαντική και επιδιώκει να προσαρμόσει τους υπάρχοντες πόρους στις ανάγκες.
1335641 Ένα σκαλί πιο κάτω - μα, πάλι, πολύ πάνω από το «μέσο όρο» - ο Γιαννακόπουλος στα άκρα της επίθεσης, ο Πουρσανίδης στο γνώριμο ρόλο του «σκουπιδοφάγου», και μπροστά του ο Καραπιάλης, όπως πάντοτε με νουνεχείς επιλογές και μ' αυτή τη σπάνια ικανότητα (προϊόν πείρας) να ελέγχει το ρυθμό, διαισθανόμενος τις όποιες ανάγκες της εκάστοτε στιγμής.
1321969 - Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το προαναφερόμενο οφείλεται εν μέρει στη δυστοκία ή και καθυστέρηση πολλές φορές του κόμματός σας να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες;
15603 Οι στρατιωτικές ανάγκες
1398712 Ο κ. Φίσερ επέμεινε ότι η χώρα του θα διεκδικήσει πολύ σοβαρά την επιστροφή πόρων - κάτι που γίνεται για πρώτη φορά - επισημαίνοντας ότι οι ανάγκες κοινωνικής συνοχής στη χώρα του έχουν αυξηθεί, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα ανάγκες απασχόλησης κ. λπ.
72738 Παράλληλα χρειάζονται μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως αυτά που πρόσφατα ανακοίνωσε η δική μας κυβέρνηση και τα οποία στοχεύουν κυρίως στην αναβάθμιση του εργατικού δυναμικού και την καλύτερη αντιστοίχησή του με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
1347600 «Οι ανάγκες των πελατών θα είναι διαφοροποιημένες.
1317224 Το νοσοκομείο, τη λειτουργία του οποίου τόσοι και τόσοι προσπάθησαν να εμποδίσουν, θα εξυπηρετεί αρχικά τις ανάγκες των άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης με τον αξονικό και το μαγνητικό του τομογράφο, με τις μονάδες πυρηνικής ιατρικής και ακτινοθεραπείας και προς το τέλος του έτους και με το νεφρολογικό τμήμα.
1316192 Στο σημείο αυτό, ο κ. Δρυς ερωτηθείς για το αν η πορεία αυτή επιτρέπει τυχόν φορολογικές ελαφρύνσεις (όπως τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας, μείωση ειδικών φόρων κ.λπ.) για το 1999 μας παρέπεμψε στο άλλο κομμάτι του προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα στο σκέλος των δαπανών, με την επισήμανση ότι είναι αυξημένες οι ανάγκες στον τομέα αυτό.
1371057 Πόσο ανταποκρίνεται η οικονομία στις ανάγκες και απαιτήσεις των ανθρώπων;
1428149 Θα πρέπει, επιτέλους, σ' αυτόν τον τόπο να βγούμε από τη λογική της ευκολίας και του βολέματος, που θέλει την εκπαίδευση να ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να παραμελεί τον άνθρωπο.
1428181 Οι καθηγητές θα πρέπει να διαβάσουν και να δουλέψουν, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της διδασκαλίας.
1416628 Οι έξυπνοι υποψήφιοι αγοραστές μετά την έρευνα που κάνουν στην αγορά, επιλέγουν το φθηνότερο μοντέλο που καλύπτει τις ανάγκες τους και προσπαθούν να το κλείσουν.
1417597 Ας προσέξει λοιπόν το ΚΥΣΕΑ, αφού θα αιμορραγήσουμε οικονομικώς με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, τουλάχιστον αυτό που θα αγοράσουμε να καλύπτει κατά το δυνατόν καλύτερα τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.
1428406 Κάθε μέρα όπου με ευαισθησία καρδιάς θα προσεγγίζουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
1418056 Να αλλάξουν ριζικά ώστε ν' ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών.
1424857 «Πιθανόν να συμμεριστούν την άποψη του πρωθυπουργού, ότι οι μαθητές χρειάζονται νέες ικανοποιητικές γνώσεις, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης Ευρώπης.
1391345 Όσον αφορά το δεύτερο στόχο της αγοραιοποίησης των σπουδών, δηλαδή της προσαρμογής τους στις ανάγκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, υπάρχουν πάλι διάφοροι τρόποι για την επίτευξή του, που ήδη εφαρμόζονται στο εξωτερικό με επιτυχία.
1368843 H Αθήνα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στους ρυθμούς της ζωής τους», τόνισε η Μαρία Δαμανάκη.
1369628 • Σε τρίτη φάση η εταιρεία - σύμβουλος επιλέγει μικρό αριθμό από αυτούς που επέδειξαν ενδιαφέρον και αφού ικανοποιήσει πιθανές πρόσθετες ανάγκες πληροφόρησης, τους ζητεί να κάνουν οριστικές προσφορές.
1428141 Δρομολόγησε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης μία μεταρρύθμιση, που στην εφαρμογή της θα κριθεί, αν είναι καλή ή κακή, αν ανοίγει το δρόμο για την αναβάθμιση της Παιδείας, αν διευκολύνει την πρόσβαση στην ευρύτερη γνώση και καλλιέργεια, αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής των πολλαπλών απαιτήσεων και προκλήσεων.
1423911 2. Στην κοινωνία της γνώσης για τη δημιουργία μιας παιδείας προσαρμοσμένης στις ανάγκες του 21ου αιώνα.
1418620 «Σύντομα», πρόσθεσε, «ελπίζω να ολοκληρωθεί και η τρίτη μονάδα, καθώς οι ανάγκες το επιβάλλουν, αν κρίνουμε από τη λίστα αναμονής που έχει πάντα 20-25 παιδιά.
1412838 Μόνο που αν πρόκειται να κατασκευαστούν εν μέσω εμπλοκών και με την ταχύτητα των προηγούμενων, μάλλον θα πρέπει κάθε καταναλωτής να βρει ατομικούς τρόπους για να καλύψει τις ανάγκες του σε ηλεκτρικό.
1427773 Το επιβάλλουν και οι ανάγκες.
1418541 Αυτό σημαίνει ότι θ' αυξηθούν και οι ανάγκες για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
1428150 Αυτή η λογική οδηγεί στην αμάθεια και την ημιμάθεια, ούτε και υπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς.
1428338 Γίνεται έτσι σαφές ότι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι προεκλογικές ανάγκες του ΠΑΣΟΚ αναβάλλουν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό (σ. σ.: γνωστό και σαν μάξι ασφαλιστικό) οι οποίες μετατίθενται για την επόμενη κυβέρνηση, αφού έτσι κι αλλιώς θα ισχύσουν από το 2001 και μετά και σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
1391347 Περιττό να λεχθεί ότι τα ιδιωτικά σχολεία εξακολουθούν να παρέχουν και κλασική εκπαίδευση για τα παιδιά της ελίτ, ενώ τα δημόσια έχουν υποχρεωθεί σήμερα να παρέχουν μια αυστηρά προσανατολισμένη προς τις ανάγκες τής αγοράς εκπαίδευση.
1369645 Το θέμα των προσλήψεων - που σημειωτέον έχουν εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της «Ολυμπιακής» - προκαλεί ήδη τριβές καθώς ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης αρνείται να τις εγκρίνει πριν μπει σε εφαρμογή το νέο οργανόγραμμα στην εταιρεία και πριν αποδειχθεί ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πραγματικές.
1337948 Παλιά δημοτικά σχολεία, αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων, ΚΑΠΗ, βιβλιοθήκες, κέντρα νεότητας, αλλά και χώροι που παρέμεναν αναξιοποίητοι επιστρατεύονται τώρα για τις ανάγκες των νέων δήμων και κοινοτήτων της χώρας.
6334 Μπορεί μερικά από αυτά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να είναι και παιδιά με ειδικά προσόντα.
6336 Λύνονται πολλά θέματα και δρομολογούνται σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
1073621 Ακολούθως, γίνεται φανερό ότι τα δύο προαναφερθέντα κριτήρια της προστασίας των καταναλωτών και της εντιμότητας των εμπορικών συναλλαγών, που αποτελούσαν υπό το προγενέστερο των ως άνω Κανονισμών καθεστώς τη δικαιολογητική βάση - ως επιτακτικές ανάγκες - για την αποδοχή από το Δικαστήριο κάποιων παρεκκλίσεων από το άρθρο 30 της Συνθήκης κατά την εφαρμογή εθνικών ρυθμίσεων της περιγραφής και παρουσίασης των οίνων, εξακολουθούν να αποτελούν τον ασφαλέστερο γνώμονα για την ερμηνεία από τον κοινοτικό δικαστή των σχετικών κοινοτικών κανονιστικών διατάξεων.
1078033 Η έρευνά του πρέπει να συνδέεται με την κοινωνική πραγματικότητα και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας στην οποία ζει και εργάζεται, διαφορετικά κινδυνεύει να θεωρηθεί ξεπερασμένος και άχρηστος.
1324047 Να ισχύουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για επικέντρωση στις πιο προσοδοφόρες αεροπορικές γραμμές και για την αγορά νέων, πιο οικονομικών αεροσκαφών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εταιρείας.
981 Οι κρατικές δαπάνες πρέπει να αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
1078046 Πράγματι, είναι ακριβώς αυτή η ενισχυμένη λειτουργικότητα ενός προϊόντος μέσω της διαμόρφωσής του, αυτό το πάντρεμα φόρμας και λειτουργίας, που συμβάλλουν στην οικονομική σημασία των σχεδίων των διαφόρων προϊόντων, καθώς ικανοποιούν επαρκώς τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού.
26660 Η ΟΤΟΕ στηριζόμενη στην υψηλή κερδοφορία των Τραπεζών, υπογραμμίζει κατ' ουσίαν την εμμονή της για χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους τραπεζοϋπαλλήλους και επισημαίνει τους κινδύνους αδιεξόδου και αδυναμίας υπογραφής είτε μονοετούς είτε διετούς σύμβασης εργασίας, εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται τόσο στις οικονομικές ανάγκες των τραπεζοϋπαλλήλων όσο και στις δυνατότητες των Τραπεζών.
1175 Το άτομο με ειδικές ανάγκες που αισθάνεται αιχμάλωτος στην ίδια του την πόλη, στο ίδιο του το σπίτι.
28391 Παράλληλα, μέσω της υιοθεσίας, αποκατέστησε 1.076 παιδιά, πολλά από τα οποία ήσαν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
1088061 Μα φαινόταν πως κατείχαν υπεραρκετά για τις άμεσες ανάγκες τους.
1421976 Αναρωτηθήκαμε ποτέ άραγε αν δίνουμε στους μαθητές μας το παράδειγμα και την αυτοπεποίθηση ότι η εκπαίδευσή τους στηρίζεται και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες τους στη σημερινή πραγματικότητα, ότι και οι δάσκαλοί τους νιώθουν την ίδια αυτοπεποίθηση και είναι σε ικανοποιητικό βαθμό καταρτισμένοι, ή ότι, τέλος, η πολιτική εξουσία και η κοινωνία βρίσκονται κοντά τους σε ό, τι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή και την κάλυψη των αναγκών;
1399735 Επιπλέον φόρους 580 δισ. δρχ. καλούνται να πληρώσουν κατά το 1999 οι Έλληνες πολίτες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Δημοσίου.
1400454 - Τα έξοδα μετάθεσης που προβλέπει το άρθρο αυτό καταβάλλονται και στους εκπαιδευτικούς που μετατίθενται με αίτησή τους, μετά τη συμπλήρωση 4 διδακτικών ετών ή χωρίς την αίτησή τους για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
1425646 Αγογγύστως αλλά και ευχαρίστως θα αναλάμβανε να καλύψει τις ανάγκες των νησιών.
1429937 Όπως διευκρινίζουν οι αρμόδιοι της εταιρείας, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε ανάγκες 15 ημερών για την περιοχή της πρωτεύουσας και προσθέτουν ότι η χώρα μας έχει υποχρέωση να βοηθήσει την Κύπρο, που αντιμετωπίζει μεγάλη λειψυδρία.
1388822 - υγειονομικού υλικού και φαρμάκων αποκλειστικά για τις ανάγκες των νοσοκομείων,
1346393 Αν προστεθούν και άλλες παρεμβάσεις στα υλικά, οι ανάγκες σε αυτό τον τομέα μπορεί να μηδενιστούν.
1346491 Οι λύσεις, όποιες και αν είναι αυτές, υποτίθεται ότι θα δρομολογηθούν από την 1η Οκτωβρίου με ειδικό κονδύλι που θα εκταμιεύεται από τη ΓΓΑ ειδικά για τις ανάγκες του υψηλού αθλητισμού στο ΣΕΓΑΣ και ίσως κάποιες ειδικές κληρώσεις του ΛΟΤΤΟ (το... κέρας της Αμάλθειας!) για το στίβο.
1430933 2 Το Σύμφωνο Σταθερότητας (που ισχύει για τις χώρες του ευρώ) πρέπει να είναι περισσότερο προσαρμοσμένο και προσανατολισμένο στις ανάγκες της οικονομικής συγκυρίας.
1431609 Τα 85 εκατομμύρια δραχμές που λένε ότι θα δώσουν για τις εφημερίες δεν επαρκούν για τις πραγματικές ανάγκες.
1430790 Οι άνθρωποι που εκπαίδευσαν τον Κένεντι, τον Νίξον, τον Ρίγκαν και τον Κλίντον για τις ανάγκες κατά τις προεκλογικές περιόδους, τώρα θα εκπαιδεύσουν τους νεοδημοκράτες βουλευτές!
1423575 Για το ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ παραμένει δέσμιο μιας πολιτικής που προσπαθεί να συμβιβάσει τις σημερινές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας με το λαϊκισμό του παρελθόντος...
1421978 Άραγε ως δάσκαλοί τους προσπαθούμε να προσαρμοστούμε κάθε φορά με το υπάρχον έμψυχο υλικό σε κάθε αντίστοιχη τάξη και στις ανάγκες του, ή απλά επαναλαμβάνουμε το μάθημα ή τη διάλεξή μας ακόμη μια φορά;
1431608 «Εμείς αναφερόμαστε στις οργανικές ανάγκες του νοσοκομείου και οι άλλοι μιλούν για ποσά.
1362866 Πού να το καταλάβουν αυτό όμως οι διοργανωτές, που επέμεναν στην αρχική κατανομή των θέσεων και δεν εννοούσαν να την τροποποιήσουν ανάλογα με τις ανάγκες του τελικού...
1432054 H απαξίωση του δημόσιου σχολείου στις αναπτυγμένες βιομηχανικές κοινωνίες είναι μια ιστορική διαδικασία και συνδέεται με τις γρήγορες αλλαγές, οι οποίες συντελούνται στις κοινωνικές δομές και στις κοινωνικές ανάγκες των ανθρώπων.
1432060 Υπάρχουν σήμερα δίκτυα εξωσχολικών θεσμών, που αναλαμβάνουν να καλύψουν πολλές από τις σύγχρονες ανάγκες.
1444095 Χωρίς να τίθεται εν κινδύνω η οικονομική σταθερότητα, που οδηγεί τη δραχμή στο νέο ευρωνόμισμα, γίνονται φιλολαϊκές ρυθμίσεις και εξαγγελίες που δικαιολογούνται από την καλή πορεία της οικονομίας, αλλά και επιβάλλονται από τις εκλογικές ανάγκες.
1449230 Όταν μάλιστα κάποιοι τον ρωτούν αν έχει ένα επιτελείο ικανό να αντεπεξέλθει στις ανάγκες νέου κόμματος, αυτός τους χαμογελά και απαντά:
1436969 Την εκτίμηση πως πρόκειται για «ένα νέο συμβιβασμό, πιο προωθημένο σε σχέση με το Μάαστριχτ, αλλά πάντως δειλό και ανεπαρκή σε σχέση με τις σημερινές ανάγκες των πολιτών της Ευρώπης και τις απαιτήσεις των καιρών», έκανε η βουλευτής του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη.
1428787 Παρ' όλα αυτά, η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε (προβληματικές επιχειρήσεις, «κοινωνικοποίηση») μάλλον υποτάχθηκε στις κομματικές ανάγκες της εποχής.
1446159 Ανά πενταετία ανακοινώνεται και κάποιο καινούργιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο ικανοποιεί, λένε, τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά κυρίως (αυτό δεν το λένε) τις οικονομικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων να πάρουν τη δουλειά.
1413399 ΕΝΤΟΝΟ είναι επίσης και το αίτημα για Παιδεία αναβαθμισμένη και ουσιαστική, που να δίνει πτυχία με αντίκρισμα και να έχει ανοιχτές τις πόρτες της για διαρκή επιμόρφωση, που ολοκληρώνει τον άνθρωπο, πέρα από τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
1394578 Οι ετοιμασίες για την 75η επέτειο συνεχίζονταν εδώ και αρκετό καιρό, γεγονός που οφείλεται όχι τόσο στις ανάγκες για τους εορτασμούς, αλλά στο γεγονός ότι το πλέον επίκαιρο θέμα που απασχολεί εδώ και ενάμιση χρόνο την τουρκική κοινή γνώμη είναι η αντιπαράθεση αυτών που επιχειρηματολογούν στο όνομα του Κεμαλισμού κι αυτών που κάνουν το ίδιο από πλευράς Ισλάμ.
1395743 «Η πολιτική δεν πρέπει να υποτάσσεται στις ανάγκες της δημοσιότητας και του εντυπωσιασμού, αλλά στην ανάγκη της σωστής πράξης».
1397359 Πέραν του ότι δεν έχει γίνει σχεδιασμός για προσαρμογή του αντιαεροπορικού αυτού συστήματος στις ελληνικές αμυντικές ανάγκες, θεωρούν ότι πιθανή εγκατάστασή τους στην Κρήτη όχι μόνο θα γεννήσει νέα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά είναι αμφίβολο αν δεν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και από τις αμερικανικές και άλλες δυτικές δυνάμεις που εδρεύουν στο νησί.
1446159 Ανά πενταετία ανακοινώνεται και κάποιο καινούργιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο ικανοποιεί, λένε, τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά κυρίως (αυτό δεν το λένε) τις οικονομικές ανάγκες των ενδιαφερόμενων να πάρουν τη δουλειά.
1444614 Διαφορετικές οι ανάγκες και οι ευθύνες της μιας ομάδας από την άλλη.
1428831 Μπορεί οι συσκέψεις να έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, όμως από πληροφορίες έγινε γνωστό ότι ο υπουργός επιχείρησε να δώσει απαντήσεις και εξηγήσεις σε απορίες και προβληματισμούς των ίδιων των εκπαιδευτικών για θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η βελτίωση της γενικής παιδείας των νέων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και ότι το ζητούμενο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι το περιεχόμενο σπουδών και όχι οι ίδιες οι εξετάσεις.
1362962 Ένα άτομο μπορεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανάγκες χωρίς όμως να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.
1346136 Οι προγραμματικές θέσεις της παράταξής του, το πρώτο του διαφημιστικό υλικό, το υπόμνημα για τις ανάγκες της πόλης και... δύο καπέλα δόθηκαν στον πρωθυπουργό από τον Θρασύβουλο Λαζαρίδη πριν από την ημίωρη συνάντησή τους.
1348603 «Στην Κομμουνιστική Επανίδρυση - είπε ο τελευταίος - δεν είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απαραίτητες ανάγκες».
6387 Για εκείνους που χρειάζονται συμπαράσταση, για εκείνους, που δεν ανήκουν στη πλευρά που φωτίζει ο ήλιος, για όλους εκείνους που έχουν πραγματικές ανάγκες.
1436002 Ο κ. Βίγλας τόνισε ότι οι γιατροί του ΚΑΤ διεκδικούν περίπου 102 εκατομμύρια δραχμές μηνιαίως για τις εφημερίες και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει να του δοθεί εγγράφως το ακριβές ποσόν που ζητούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
1436005 Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε το ακριβές ποσόν, γιατί αυτό εξαρτάται από το πόσες και ποιες μέρες του μήνα εφημερεύει το νοσοκομείο, λ. χ. Σαββατοκύριακα, αργίες κ. ά. Ενδέχεται λ. χ. το Φεβρουάριο τα ποσά για τις εφημερίες να είναι πολύ μικρότερα, απ' ό, τι για το Μάρτιο ανάλογα και με τις ανάγκες των ασθενών».
1421983 Οι Έλληνες μαθητές και φοιτητές σε σημαντικό βαθμό, ίσως πολύ μεγαλύτερο από ό, τι πολλοί πιστεύουν, έχουν ανεπτυγμένη κρίση για να μπορούν να προσαρμόζονται στις σημερινές κοινωνικές ανάγκες.
1368913 H ανεργία των νέων, οι πυρκαγιές, τα κρατικά νοσοκομεία, η προστασία του πολίτη, το φιάσκο της αδιαφάνειας στις ιδιωτικοποιήσεις, τα ναρκωτικά, οι είκοσι νεκροί που χρόνια τώρα θρηνούμε κάθε Σαββατοκύριακο στην άσφαλτο, η φορολογική αφαίμαξη του Έλληνα, το Μετρό, η αντίδρασή μας στον Μπερίσα ή στους Τούρκους, όλα αυτά δεν αντέχουν πλέον να είναι όμηροι γενικευμένων διαπιστώσεων, γιατί έτσι δεν συναντώνται ποτέ με αυτές τις συγκεκριμένες κοινωνικές και εθνικές ανάγκες της χώρας.
6380 Επιδίωξη μου ήταν να δείξω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, ότι η ειδική φροντίδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής.
1400250 Και επισημαίνει ότι τόσο η ευμενής αποδοχή του τρίτου πακέτου του ΟΤΕ από τους θεσμικούς επενδυτές της Ν. Υόρκης όσο και το κλείσιμο του δανείου του 1,2 δισ. δολαρίων για τις ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου, δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν επηρεάζεται.
1362580 H Greenpeace προτείνει, η E. E. και η διεθνής κοινότητα να καλύψουν τις ανάγκες της Βουλγαρίας σε ηλεκτρική ενέργεια και κατήγγειλαν τις δυτικές εταιρείες που, εν ονόματι του κέρδους, δεν παρέχουν τεχνογνωσία και δεν ενισχύουν οικονομικά τη Βουλγαρία.
6404 Καλείται καθημερινά να επιβεβαιώνει την ικανότητα της να βρίσκεται κοντά στις ανάγκες, στις ανησυχίες, στις αμφισβητήσεις και τον ριζοσπαστισμό της σημερινής νέας γενιάς, της γενιάς της.
1091058 Οι ελαφρές διεργασίες ή υποστηρίζονται απλά σαν συνέπεια της υποστήριξης τους από το λειτουργικό σύστημα, ή υποστηρίζονται με κάποιο τρόπο κοντινό βέβαια στο μοντέλο των ελαφρών διεργασιών (π.χ. το Clouds [DBAR91]), με αρκετές όμως διαφορές που συνήθως αποσκοπούν στο να αποτελέσουν ένα σύστημα εξειδικευμένο σε κάποιες ανάγκες (π.χ. το Chare [Kale90]).
1091066 Οι ανάγκες του Daffodil μας οδήγησαν στην ιδέα μιας πλατφόρμας βασισμένη σε ελαφρές διεργασίες.
1091340 Η αύξηση του αριθμού τους όμως δεν είναι « φυσικό φαινόμενο », υπακούει στις ανάγκες των κτηνοτρόφων.
1091341 Και οι ίδιες οι ανάγκες που τους ωθούν να αυξήσουν τον αριθμό των ζώων, τους ωθούν, τελικά, να γίνουν μεταβατικοί κτηνοτρόφοι ».
859244 Όλες τις εκλογικές χρονιές ο προϋπολογισμός κατέβηκε του κακού τη σκάλα και οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου χειροτέρευσαν, σε σύγκριση με τις προϋπολογισθείσες, σε ποσοστά που κυμαίνονται από 0,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 1990 ως 5,6% το 1981.
859359 Σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν ανάγκες, τα κενά θα πρέπει να καλυφθούν με τη μετακίνηση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες που θα καταργηθούν. - Τα ταξίδια στο εξωτερικό θα γίνονται με το σταγονόμετρο και στη θέση των υπαλλήλων των υπουργείων θα χρησιμοποιούνται οι ελληνικές υπηρεσίες που λειτουργούν στις άλλες χώρες. - Οι ημέρες εκτός έδρας θα περικοπούν.
1432408 Την ημέρα που όλοι οι Κινέζοι θα μπορούσαν να διαθέτουν χαρτί υγείας το οποίο προς το παρόν διαθέτουν μόνον οι πλούσιοι όλα τα δάση του κόσμου δεν θα αρκούσαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
30921 Ένα δισεκατομμύριο δολάρια χρειάζονται οι παλαιστινιακές αρχές για να ανταποκριθούν στις άμεσες πιεστικές ανάγκες που προέκυψαν μετά τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της οργάνωσης Χαμάς των ισλαμιστών.
1456510 Κοινός παρανομαστής είναι ότι οι εγκαταστάσεις αυτές, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα δοθούν για άλλες χρήσεις, όπως οικιστικές ανάγκες, συνεδριακά και εκθεσιακά κέντρα κ.λπ.
1449407 Για την ρεβάνς οι εκπρόσωποι της Γιούβε απέφυγαν να δεσμευτούν για τον αριθμό εισιτηρίων που θα ζητήσουν από τον Ολυμπιακό, αλλά άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρειαστούν γύρω στα 4.000 για τις ανάγκες των οπαδών τους.
1449406 Έτσι προτίθενται να δώσουν 6.500 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών του Ολυμπιακού.
1451489 Είναι απολύτως αδιανόητη η ύπαρξη υπεράριθμου προσωπικού όπως και η ύπαρξη ειδικοτήτων που να μην αντιστοιχούν στις ανάγκες της επιχείρησης.
1441420 H κυβερνητική φθορά, οι εντάσεις σε διάφορα επίπεδα (Παιδεία, Υγεία, αγρότες κ. λπ.) αλλά και οι προεκλογικές ανάγκες του τρέχοντος έτους οδήγησαν χθες τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, για πρώτη φορά στη διάρκεια της 3ετους θητείας του, σε μια συγκαλυμμένη, πλην εντυπωσιακή, κίνηση «παπανδρεϊκού» τύπου...
1452321 Πέρα από την ηγεσία του Ιράκ, τη συμπεριφορά της οποίας έχουμε όλοι καταδικάσει, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο λαός, οι ανάγκες του οποίου σε τρόφιμα και φάρμακα θα αυξηθούν - δυστυχώς - μετά τις στρατιωτικές επιθέσεις.
1445053 «Η απαράδεκτη καθυστέρηση στην καταβολή της ετήσιας επιχορήγησης δεν μας επιτρέπει να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες της ομοσπονδίας και των σωματείων και αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια όλων μας».
1441824 H ΑΕΚ παρέλαβε από τον Απόλλωνα 4.000 εισιτήρια (για τις ανάγκες των συνδέσμων της), τα υπόλοιπα θα τα προμηθευθούν όσοι πάνε στο γήπεδο από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
1438028 H λογοτεχνία, θεμελιώδες στοιχείο της κουλτούρας ενός έθνους, προσαρμόζει στις εθνικές ανάγκες τα εργαλεία της (είδη, λόγους, ρητορική, μορφές γραφής) μέσα από την πατριωτική ποίηση, το ιστορικό μυθιστόρημα, την ιστοριογραφία, διάφορες μορφές δημοσιογραφίας κ.λπ.
1447417 Κοντά τους και 6μελής ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για να δει τις ανάγκες τους.
1453498 6. Κύρια διαμονή μου έχω την οικία του πατέρα μου, ενώ διατηρώ και μισθωμένο διαμέρισμα εκτός Αθηνών για τις επαγγελματικές μου ανάγκες.
1457599 Τον Ιανουάριο του έτους 2001 θα εγκαινιαστεί το «ανθρωποσκόπιο», μια τεχνολογική εγκατάσταση που θα παρουσιάζει την κατάσταση και τις εξελίξεις του πλανήτη, δίνοντας στοιχεία για τον πλούτο, τη φτώχεια, τα επιτεύγματα και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
1457693 «Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του υπουργού Παιδείας, ο οποίος έχει συνείδηση της ανάγκης να προχωρήσει η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση με τέτοιο τρόπο, ο οποίος θα ικανοποιεί τις ανάγκες της νέας γενιάς για μόρφωση και θα εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του συνόλου των σχολείων, χωρίς κοινωνικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις».
1457686 Στην εφαρμογή μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νέου αιώνα».
1441567 Όπως δήλωσε χθες, μιλώντας στην «Ε», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Ελευθερίου, θα εκτιμηθεί κυρίως το αν τα κονδύλια αυτά καλύπτουν τα προγράμματα εφημεριών που έχουν εισηγηθεί τα Δ. ς. των νοσοκομείων και οι Επιστημονικές Επιτροπές, σύμφωνα και με το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής που εξέτασε το θέμα, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων.
1446081 Φορτωμένος δώρα επισκέφθηκε την «Αργώ», το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με ειδικές ανάγκες, και προσέφερε απλόχερα ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά των Ελλήνων ναυτικών, που θαλασσοδέρνονται μεσοπέλαγα, αλλά και στις γυναίκες τους, τις αφανείς ηρωίδες.
1455578 Αναλυτικά, τα μέτρα αναπλήρωσης που θα εφαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, είναι τα εξής:
1448338 Ο Σύλλογος δηλώνει αποφασισμένος να ακυρώσει τη συνεδρίαση του Δ. ς., από το οποίο ζητά να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες, αλλά στην άμεση πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού, καταγγέλλοντας ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πάγιες και διαρκείς και δεν καλύπτονται με εξάμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις.
1445270 Η Ελληνίδα συγγραφέας Λία Καραβία - Χατζοπούλου με την Τουρκάλα Σερπίλ Ουράλ, που έχει κάνει τη μετάφραση στα τουρκικά στο παραμύθι «Ένα θαλασσινό γεφύρι», έρχονται να δώσουν ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας στα παιδιά, που έχουν τις ίδιες ανάγκες για φροντίδα, τρυφερότητα και παιχνίδι.
1438011 Οι νέοι πολιτιστικοί και σχολικοί θεσμοί - που θεωρούνται αναγκαίοι και γίνονται αντιληπτοί με ωφελιμιστικούς όρους - συμβάλλουν στην ενοποίηση διάφορων ατομικών και συλλογικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε σημαντικό μέρος της κουλτούρας να προσαρμόζεται στις ανάγκες του έθνους ή του κράτους-έθνους.
1448918 Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της οικονομικής πολιτικής, μία ταχύτερη διολίσθηση της δραχμής, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να πλησιάσει η δραχμή στη κεντρική της ισοτιμία, αναμένεται μετά το πρώτο τρίμηνο του 2000.
1438388 Καθώς του έλεγε τα περί αστυνομίας, η κεντρική πόρτα του «Χίλτον» άνοιγε και έμπαινε ο πρόεδρος της δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, με τους συνοδούς του, τους αστυνομικούς φρουρούς του και μια κουστωδία από κάμερες και δημοσιογράφους, για τις ανάγκες μιας εκδήλωσης.
1438861 Το κτίριο αξιοποιεί πλήρως τον προσανατολισμό του και το ηλιακό φως και έτσι ελαχιστοποιεί τις ενεργειακές του ανάγκες για φωτισμό, θέρμανση και ψύξη.
1439842 Την έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τού "Κανάλ Ντε" και μετά μου επιστράφηκε.
861103 (μαζί με τις ανανεώσεις) που αντλήθηκε από την έκδοση των ομολόγων θεωρείται μάλλον ικανοποιητικό, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τον επόμενο μήνα οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου θα είναι αυξημένες.
6602 Δεν το κρίναμε σκόπιμο για την εθνική άμυνα ή για άλλες οικονομικές ή κοινωνικές ανάγκες.
5817 Διότι από την συζήτηση έγινε απολύτως ορατό, ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας, στην αναπτυξιακή προοπτική και τους εθνικούς στόχους που έχουμε δρομολογήσει για τον τόπο.
1442749 Μπορεί να δημιουργήθηκε από το αμερικανικό Πεντάγωνο για τις ανάγκες του στρατού, με την εξάπλωση και τη μαζικοποίησή του όμως μεταβλήθηκε σε κάτι εντελώς απρόβλεπτο.
1441559 Το κάθε νοσοκομείο θα πρέπει να μοιράζει έτσι το ετήσιο κονδύλι που του έχει δοθεί, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του».
1087530 Η κρητική ιερογλυφική γραφή χρησιμοποιεί περίπου 96 σημεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν συλλαβές (τα λεγόμενα συλλαβογράμματα), περίπου 33 σημεία που αντιπροσωπέυουν τις μικρότερες σημασιολογικές ενότητες του λόγου (τα λεγόμενα λογογράμματα) και άλλα σημεία για τους αριθμούς, τα κλάσματα και τις ανάγκες της στίξης.
1090430 Υπάρχουν δυο άτομα, επικεφαλής της αστυνομίας στην Αιξ, που μπορούν να προσφέρουν πολύ μεγάλες υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες κάποιου ". ¶σχετα με τη νομική θέση, οι Μοντρέιγ διέθεταν χρόνο και χρήματα για να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία ήταν τώρα ευνοϊκά. Όπως έγραψε η Μαντάμ ντε Μοντρέιγ στις 14 Απριλίου του 1778," Οι συνέπειες γι' αυτό το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρές, για να το ριψοκινδυνέψει κανείς ".
1327147 «Οι χώρες της Δύσης, με την προτροπή και την καθοδήγηση των ΗΠΑ, συνέβαλαν και συνέπραξαν, με κάθε τρόπο και μέσο, στην ανατροπή ενός καθεστώτος το οποίο, χωρίς να είναι άμοιρο ευθυνών, παρείχε τουλάχιστον κάλυψη στις βασικές κοινωνικές ανάγκες των πολιτών.
636114 Το δεύτερο βήμα, σχεδόν παράλληλα, ήταν η επιστολή του κ. Πάχτα στην επίτροπο Monica Wulf Mathies, με την οποία επισημαίνεται πρόθεση της Ελλάδας να διεκδικήσει ένα σημαντικά υψηλότερο, με βάση και τις υπάρχουσες ανάγκες, πακέτο κοινοτικών πόρων για την περίοδο 2000_-_2006.
634213 Δεν είναι πια αντικείμενα, αντιθέτως εμφανίζουν καθημερινά και αυξημένες ανάγκες, διεκδικώντας και τα χρήματά τους.
1350049 • Εφαρμογή νόμου για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους
1465504 Δεν πρόκειται βέβαια για θαύμα, ούτε για μια πραγματικά σοβαρή και συγκροτημένη πρόταση που λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τα συμφέροντα και των δύο πλευρών και τα συνθέτει σε ένα νέο σύνολο.
1461253 Υπάρχουν και απρόσωποι μηχανισμοί που μοιράζουν κονδύλια και δεν λογαριάζουν ανάγκες.
1462131 β) Παρά την ειδική εκπαίδευση που έχουν περάσει περίπου 1500 αστυνομικοί μετά το 1996, δεν έχει επιτευχθεί η χρησιμοποίηση του εκπαιδευμένου προσωπικού στους ελέγχους ασφαλείας, δεδομένου ότι η ΕΛΑς απαιτείται να καλύψει πολλές δραστηριότητες, και οι ανάγκες δεν επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση των εκπαιδευμένων στους ελέγχους ασφαλείας.
1363521 ΑΠ.: Εκείνο που προέχει είναι η Κύπρος να ακυρώσει στην πράξη τους όρους και τις δυνατότητες επέκτασης στο νησί της τουρκικής απειλής και γι' αυτό πρέπει να καλύψει τις αμυντικές της ανάγκες και η Ελλάδα να συμπαραταχθεί μαζί της στη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής.
1451911 Ότι κατά την εκτίμηση της διοίκησης, οι 10 οργανικές θέσεις που καλύφθηκαν πρόσφατα καλύπτουν και τις ανάγκες των αεροδρομίων κατέθεσε χθες από την πλευρά του Δημοσίου ο διευθυντής της Συντονιστικής Επιτροπής Ελέγχου Περιοχών Αεροδρομίων, Σπ. Τσαρούχης.
1363524 Πάντοτε κάτω από τις ανάγκες του ενιαίου δόγματος και την εξέταση των ευρύτερων επιπτώσεων στην περιοχή, η Κύπρος οφείλει να αμυνθεί.
1446709 «Εύκολα συμπεραίνουμε ότι το κέντρο δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες.
1350178 • Στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, το ΥΜΑΘ προχώρησε στην τοποθέτηση συστημάτων ηχητικών σημάτων για τους τυφλούς στους φωτεινούς σηματοδότες, χαρτών με τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στις στάσεις, εξέδωσε οδηγό χρήσιμων πληροφοριών για τον πολίτη, δρομολόγησε «λευκό ταξί» για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, εξασφάλισε υποδομή για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες του υπουργείου, ενίσχυσε το θεσμό των σχολικών τροχονόμων και προγραμματίζει τη δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής.
1452705 Ποσά που αναλογούν, δηλαδή, με τα ενοίκια διαμερισμάτων έως και 120 τ. μ. στο κέντρο της Αθήνας, ικανά να στεγάσουν τις ανάγκες μιας οικογένειας.
1458602 Σε ό,τι αφορά το εξεταστικό, αναστολή σημαίνει ότι οι μαθητές θα επανέλθουν στο σύστημα των δεσμών, τη στιγμή που όλος ο προγραμματισμός έχει δρομολογηθεί στις ανάγκες του νέου συστήματος.
1468186 Εφόσον δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων που ζήτησε η Αστυνομία, υπολογίζεται ότι οι «ερυθρόλευκοι» για τις ανάγκες τους θα πάρουν 6.000 εισιτήρια.
1461607 Μια τέτοια συμφωνία όμως θα δημιουργούσε νέες απαιτήσεις το ερχόμενο έτος και εφόσον δεν είχαν ληφθεί μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, οπότε οι πιλότοι θα μπορούσαν να ζητήσουν πρόσθετες αμοιβές.
779218 Για τις ανάγκες του σεναρίου τραγούδησε και δύο τραγούδια του Νίκου Κυπουργού.
1350052 • Στις προτεραιότητες υπάρχουν ακόμη το Εθνικό Σχέδιο για την Απασχόληση, το οποίο υλοποιείται με διορθώσεις, η εφαρμογή του νόμου για την ευελιξία στην αγορά εργασίας και το ελαστικό ωράριο, η βελτίωση των υπηρεσιών του IKA και του ΟΓΑ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, τα θέματα κατάρτισης και εκπαίδευσης των εργαζομένων, η νομιμοποίηση των αλλοδαπών (σ. σ. ολοκληρώθηκε και εκκρεμεί η έκδοση των «πράσινων καρτών») και η εφαρμογή του νόμου για άτομα με ειδικές ανάγκες και πολυτέκνους (σ. σ. για την κατ' εξαίρεση πρόσληψη στο Δημόσιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις).
1350178 • Στα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, το ΥΜΑΘ προχώρησε στην τοποθέτηση συστημάτων ηχητικών σημάτων για τους τυφλούς στους φωτεινούς σηματοδότες, χαρτών με τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στις στάσεις, εξέδωσε οδηγό χρήσιμων πληροφοριών για τον πολίτη, δρομολόγησε «λευκό ταξί» για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, εξασφάλισε υποδομή για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στις υπηρεσίες του υπουργείου, ενίσχυσε το θεσμό των σχολικών τροχονόμων και προγραμματίζει τη δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής.
1471816 Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με όσα μας είπε χθες ο γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Νεονάκης, για τις ανάγκες των εκλογών θα στηθούν 1.000 κάλπες, περίπου μία σε κάθε δήμο της χώρας.
705398 Από την άλλη πλευρά, για όσους θέλουν υψηλή απόδοση, το χαρτοφυλάκιο πρέπει να περιλαμβάνει και μετοχικές αξίες ενώ πάντα ένα σημαντικό ποσοστό πρέπει να είναι σε ρευστό, είτε για έκτακτες ανάγκες είτε για να αξιοποιηθούν ξαφνικές ευκαιρίες.
1476764 Γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση μπορεί και πρέπει να εφαρμοσθεί, ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας συνολικότερα και είναι προς το συμφέρον των μαθητών».
1439848 H συγκεκριμένη βέβαια χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει ανάγκες εκείνων των ημερών.
1440022 «Οι έννοιες και οι όροι του προδότη και της προδοσίας στα ελληνικά λεξικά περιγράφονται με σαφήνεια», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μιχαλολιάκος, ενώ ο Δ. Σιούφας επισήμανε ότι τα κόμματα δημιουργούνται για να εκφράσουν συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες της κοινωνίας.
1439611 Σαν να μην έφθανε η ανυπαρξία προσλήψεων και η στελέχωση νεοϊδρυόμενων υπηρεσιών, υπάρχουν τώρα και οι ανάγκες εκπαίδευσης στο μηχανογραφικό σύστημα TAXIS.
1439612 Οι ανάγκες τού συστήματος υπαγορεύουν την μετακίνηση προσωπικού και την εκπαίδευσή του στην Καλλιθέα, όπου και το Μηχανογραφικό Κέντρο του υπουργείου Οικονομικών.
1440837 «Ο Γουίνστον Τσόρτσιλ ήταν πολύ χαρισματικός, μιλούσε κατευθείαν στις ανάγκες του βρετανικού λαού.
1478309 Ο υπουργός έκανε έκκληση στους καθηγητές να συνεργαστούν και να μην αφήσουν να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες και στέλνει τους μαθητές στο φροντιστήριο.
1504212 Με πυξίδα τα επιτόκια, χιλιάδες καταναλωτές αναζητούν διέξοδο για τις καταναλωτικές ή επενδυτικές τους ανάγκες.
1497071 Για τη στελέχωση των 64 κινητών μονάδων επείγουσας αποστολής χρειάζονται 192 γιατροί (για τις ανάγκες σε 24ωρη βάση) και υπάρχουν μόνο 42, δηλαδή λείπουν ούτε ένας ούτε δύο αλλά 150 γιατροί.
1468568 Για τις ανάγκες του προεκλογικού αγώνα πρόβαλε κυρίως, στην ομιλία του, τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ολοκλήρωση, το 1999, της προσπάθειας ένταξης της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης.
1468758 Μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ομάδα εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Κολιούση, με αντικείμενο τη διερεύνηση της νομιμότητας στην έγκριση αιτήσεων για ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων, διαπιστώθηκε ότι «ο νομάρχης, στηριζόμενος σε εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, που αφορούσε όμως τη διευκόλυνση κυρίως ατόμων με ειδικές ανάγκες, «άναψε φως» σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυθαιρέτων κτισμάτων χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, παρά μόνο υπεύθυνες βεβαιώσεις των ενδιαφερομένων.
1468849 Οι ρυθμίσεις, στις οποίες έχει προβεί η ελληνική κυβέρνηση είναι δίκαιες, είναι ορθές και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών και τα συμφέροντα των πολιτών, αλλά και τις καλώς νοούμενες σχέσεις μεταξύ δύο χωρών».
1468876 «Οι S-300 δεν κάνουν για το χώρο και τις ανάγκες της Ελλάδας και θα 'χαν αμφιλεγόμενο κέρδος για τη θωράκιση της χώρας.
1500732 Στην τέταρτη παράσταση που δόθηκε χθες στον ανακαινισμένο κινηματογράφο του «τουρκικού Αλκατράζ» -που για τις ανάγκες του έργου έχει μετατραπεί σε δικαστήριο- μπορεί να μην υπήρχαν δικηγόροι υπεράσπισης και συγγενείς του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών, αλλά για το τουρκικό υπουργείο Τύπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
1502648 Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες και να προβάλουμε το έργο των λεσχών, όσο καλύτερα μπορούμε με την δεδομένη επιχορήγηση.
1471408 Απαγορεύει σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει πρόσφατες φωτογραφίες του, ακόμα και για τις ανάγκες προώθησης της ταινίας του, ενώ ένας «ανεμοστρόβιλος» από φήμες περικυκλώνει το όνομά του.
1472046 Ή θάφτηκαν με συναίνεση των δύο κομμάτων εξουσίας (φάκελος Κύπρου και υποκλοπές) ή κατέληξαν σε χωριστά πορίσματα, κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των κομμάτων.
1509115 Κατ' αυτόν τον τρόπο ασκούνται πιέσεις πάνω στον κ. Σημίτη, ο οποίος επιμένει ότι μετά τη στρατηγική πολιτικής επιλογής του να αγοράσει στο μέλλον τα ευρωπαϊκά EURΟFIGHTER, οι τρέχουσες ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν με τους ήδη υπάρχοντες τύπους αεροσκαφών (Mirage και F-16).
1352223 Όπως τονίστηκε χθες, στόχος της Διεθνούς Ένωσης είναι ο καλύτερος συντονισμός της ζήτησης με τις πραγματικές ανάγκες της Υγείας, η μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά και η πιο ορθολογική χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων.
1473339 «Ο ίδιος ο πελάτης εκφράζει επώνυμα την προτίμησή του, ώστε αυτά που του προσφέρονται να πλησιάζουν πολύ στις ανάγκες του.
1351171 Ποια είναι τα κύρια συμπεράσματα σχετικά με τις συνέπειες του τρέχοντος προγράμματος μαθητείας, όπως εφαρμόζεται από τον ΟΑΕΔ, ιδίως αναφορικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας;
1351172 Το σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αφού το 90% των εκπαιδευομένων εξασφαλίζει θέσεις πρακτικής άσκησης.
1474926 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άδειες όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας εκδόθηκαν ύστερα από παρέμβαση του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Δημ. Φράγκου, και δεν φαίνεται να καλύπτουν επείγουσες ή εξαιρετικές ανάγκες.
1476002 «Ιδεολογία έχουμε, αλλά πρέπει να εκφράσουμε και τις ανάγκες των πολιτών», επισημαίνει και τονίζει ότι η πρότασή της είναι ανοιχτή.
1499260 Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η Γιουγκοσλαβία ήταν ικανή να παράγει το 70% των φαρμάκων που χρειαζόταν αλλά σύμφωνα με τις καταγραφές της πρόσφατης αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις ανάγκες των υγειονομικών δομών οι γκρεμισμένες γέφυρες και οι βομβαρδισμοί φαρμακευτικών βιομηχανιών έγιναν αιτία ελλείψεων, κυρίως σε φάρμακα χειρουργείου.
1467470 Με εννιά γαλανόλευκες (!) χημικές τουαλέτες, που εγκαταστάθηκαν στην παραλία Λιτόχωρου για να εξυπηρετήσουν τις... ανάγκες των αναμενόμενων αμερικανικών δυνάμεων και φρουρούνται νυχθημερόν από απόσπασμα Ελλήνων στρατιωτών - τις επιθεώρησαν δε, ανώτεροι αξιωματικοί - ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τους συμμάχους μας του ΝΑΤΟ προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευσή τους προς Σκόπια κι από 'κει στο Κοσσυφοπέδιο.
1467476 Εν ριπή οφθαλμού έστησαν εννέα συναρμολογούμενες χημικές τουαλέτες, στα εθνικά μας χρώματα παρακαλώ (γαλάζιο και άσπρο), ώστε να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους οι συμμαχικές δυνάμεις με την άφιξή τους στο έδαφός μας.
1523102 Προτείνεται σύνδεση του αφορολογήτου που ισχύει για πρώτη κατοικία, καθώς και της απαλλαγής από το «πόθεν έσχες», με τις στεγαστικές ανάγκες των φορολογουμένων, ρύθμιση που τελικά θα επιβαρύνει τις ολιγομελείς οικογένειες.
1523122 Το αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας δεν θα υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά και θα εξαρτάται από τις στεγαστικές ανάγκες του φορολογουμένου (35 τ.μ. για τον άγαμο, 70 τ.μ. για το ζευγάρι και 15 τ.μ. επιπλέον για κάθε παιδί).
1523124 Με τις στεγαστικές ανάγκες του φορολογουμένου αναμένεται να συνδεθεί και το «πόθεν έσχες».
1491190 Στην τέταρτη παράσταση που δόθηκε χθες στον ανακαινισμένο κινηματογράφο του «τουρκικού Αλκατράζ» - που για τις ανάγκες του έργου έχει μετατραπεί σε δικαστήριο - μπορεί να μην υπήρχαν δικηγόροι υπεράσπισης και συγγενείς του ηγέτη των Κούρδων ανταρτών, αλλά για το τουρκικό υπουργείο Τύπου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
1470088 Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το θέμα του αριθμού εισιτηρίων που θα πάρει ο Ολυμπιακός από τη Γιουβέντους για τις ανάγκες των οπαδών του στο πρώτο παιχνίδι.
1471022 «Η ΕΟΚ δήλωσε δημοσίως ότι με τα κέρδη θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε στο μέτρο του δυνατού τις αυξημένες, λόγω καθήλωσης της οικονομικής επιχορήγησης από την πολιτεία, ανάγκες του μπάσκετ.
1488673 H πρώτη άσκηση «Ντενίζ Γκουρντού» «χρησιμοποιεί» αυθαιρέτως για τις ανάγκες της 15 μίλια μέσα στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης.
1505339 Με το νομοσχέδιο τροποποιείται το Ρυθμιστικό της Αθήνας για την περίπτωση του Ιππόδρομου, καθώς και το πολεοδομικό σχέδιο Μενιδίου για τις ανάγκες του Ολυμπιακού Χωριού.
1505107 Καταργήθηκαν επίσης οι εφημερίες πέντε γιατρών, ανάμεσά τους και του πνευμονολόγου από το νοσοκομείο της Λάρισας για να εξοικονομηθούν χρήματα και να καλυφθούν κάποιες ανάγκες των Κέντρων Υγείας.
1508370 «Το μόνο που νοσταλγώ είναι οι ειδήσεις, με τις οποίες ξεκίνησα το 1966», μας είχε πει το Φεβρουάριο του 1996 για τις ανάγκες του αφιερώματος που ετοιμάζαμε για τα 30 χρόνια της ΕΡΤ.
1476058 Αυτό προϋποθέτει τη μεγαλύτερη ενασχόληση των πολιτών με τις προτάσεις και θέσεις της Ν. Δ. και τη Ν. Δ. με το να εκφράσει τις ανάγκες των πολιτών.
1478428 Ο κίνδυνος μπλακ άουτ σε όλη την Αττική, αλλά και οι ανάγκες ηλεκτροδότησης της Αθήνας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι οι λόγοι δημόσιου συμφέροντος που καθιστούν εξαιρετικά επείγουσα και επιβεβλημένη την κατασκευή της γραμμής υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.
1440205 Τη συγκίνηση, το άλλο στοιχείο που σφράγισε τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΣΑΤ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την έφεραν όσοι - άνθρωποι με ειδικές ανάγκες - βραβεύτηκαν για (το πείσμα και) τις επιδόσεις τους στον «άλλο αθλητισμό».
1499264 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων δημιούργησε τη «Διαρκή Ελληνο-Σερβική Τράπεζα Αίματος» για να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες σε αίμα τώρα στη δοκιμαζόμενη Γιουγκοσλαβία και στο μέλλον στη χερσόνησο των Βαλκανίων.
1463667 H εξειδίκευση του στόλου, δηλαδή η προσαρμογή του ή όχι στις ανάγκες μιας ανταγωνιστικής αγοράς.
1441541 Με την έκδοση της τωρινής κοινής υπουργικής απόφασης για το '99 θα καλυφτούν όλες οι πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων για εφημερίες.
1363173 Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα πάντως αναμένεται να διαμορφωθούν παρά τις όποιες επιφυλάξεις ορισμένων κυβερνητικών στελεχών οι νέες κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής, η επιλογή των οποίων θα αποδοθεί από τον πρωθυπουργό, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις ανάγκες της νέας οικονομικής κατάστασης.
1445136 Χρειάζεται, οπωσδήποτε, αναβάθμιση η Παιδεία, ώστε να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες για γνώση, μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση.
1445787 Τέλος, ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Τσαφούλιας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αναποτελεσματικό», «ευκαιριακό», που «καλύπτει τεχνοκρατικές ανάγκες».
5970 Προχωρούμε γι' αυτό σε μέτρα ή ευρύτερες θεσμικές αλλαγές, που ανταποκρίνονται σε πιεστικές κοινωνικές ανάγκες.
3554 Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύτατο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, και επανακατάρτισης, που όχι μόνον προετοιμάζει τους ανέργους για τις νέες συνθήκες αλλά και λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ευαίσθητες ομάδες του δυνάμει παραγωγικού πληθυσμού της Δυτικής Αττικής, όπως οι γυναίκες, οι Έλληνες τσιγγάνοι, οι παλιννοστούντες, οι Έλληνες Πόντιοι, οι αποφυλακισμένοι, οι απεξαρτημένοι από τα ναρκωτικά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
4168 Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα θεσπιστούν θετικά εκπαιδευτικά μέτρα, για να αποφευχθεί ο κοινωνικός τους αποκλεισμός.
1522215 Δεν χαρίζουμε τίποτε στον Ολυμπιακό, ίσα ίσα ο σύλλογος με την απόφαση του προέδρου του να χρηματοδοτήσει ένα τόσο μεγάλο έργο, το οποίο σημειωτέον θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας του 2004, συμβάλλει στην ανάπλαση του Ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής».
1524143 Κάτω από έναν καυτό ήλιο, με ελάχιστα αποθέματα νερού και με σωματικές ανάγκες στο όριο.
1525247 Εκλέξαμε (!), λέει, τους 25 ευρωβουλευτές «μας», τους οποίους επέλεξαν, ερήμην μας και για λογαριασμό μας, οι ηγεσίες των κομμάτων -με μικροκομματικά κριτήρια, κατά τις ανάγκες του εκλογικού μάρκετινγκ και τις διαπλεκόμενες δουλειές τους.
1499367 Ο διοικητής των γαλλικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Αλβανία, στρατηγός Ζαν-Πιέρ Κελς, δήλωσε χθες ότι «αν καταστεί αναγκαίο» θα σταλούν ενισχύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες επίλυσης των προβλημάτων των προσφύγων.
1535538 Άλλες, το 'καναν για τις ανάγκες μίας ταινίας.
1525466 Έτσι, λογικά μπορούμε να πούμε ότι ένας χατζιδακικός τραγουδιστής (αν και δεν μου αρέσει ο όρος χατζιδακικός) διδάχτηκε κατά κάποιον τρόπο την αισθητική και τις ανάγκες αυτού του τραγουδιού και μπορεί να το ερμηνεύσει επαρκέστερα από άλλους, όμως αυτός δεν είναι κανόνας, έχουμε πολλά παραδείγματα από άλλους χώρους που έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
1525584 -Τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει το 2000, διότι «είναι μια δυνατή κυβέρνηση για τον ελληνικό λαό» και διότι «έχει αποδείξει ότι μπορεί να προωθήσει με επιτυχία τα μεγάλα συμφέροντά του και τις ανάγκες του τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και σε σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».
1525681 Ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Ρόκος, μας είπε ότι το ΔΗΚΚΙ είναι ανερχόμενο κόμμα, στο μέλλον θα πάει ακόμα καλύτερα και το αποτέλεσμα είναι θετικότατο αν λάβει κανείς υπ' όψιν και την ελλιπή οργανωτική του δομή, στην οποία, όπως λέει, πρέπει τώρα να ρίξει το βάρος του για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.
1499587 Όπως είναι φυσικό, τα πρόστιμα αυτά δεν αφορούν τους φορολογούμενους που από λάθος της Εφορίας τούς είχε αποδοθεί ΑΦΜ, καθώς και στις περιπτώσεις που η Εφορία τούς έδωσε προσωρινό (σ.σ. το πρώτο ψηφίο αυτού είναι 6) ή και πραγματικό ΑΦΜ, για να καλύψει καθαρά τις λειτουργικές ανάγκες της.
1504786 Τα έξοδα που καλύπτουν τις βασικές μόνο ανάγκες για μια τετραμελή οικογένεια φτάνουν τα 400 μάρκα, χωρίς τους λογαριασμούς ηλεκτρικού, ύδρευσης και θέρμανσης που είναι άλλα 70 μάρκα περίπου.
1526209 Προβάλλουν το όραμα της ΟΝΕ και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά η δραχμή όλο και πιο πολύ δυσκολεύεται να πληρώσει τις ανάγκες της μέσης ελληνικής οικογένειας.
1526468 Το σύστημα μεταφοράς, πάλι εκ των υστέρων και με βάση τη νέα συμφωνία του 1994, θα διαθέτει και 74 ανελκυστήρες για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.
1501043 Αιμοδοσία για τις ανάγκες των θυμάτων του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία οργανώνει το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας «Αμαλία Φλέμιγκ», αύριο Τετάρτη από τις 9.30 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.
1526929 «Μόλις έχω τελειώσει το καθημερινό κομπολόι της δυστυχίας και των ατελείωτων προβλημάτων των απλών ανθρώπων του λαού: ένας οικογενειάρχης που στα 55 του απολύθηκε και δεν έχει ψωμί για τα παιδιά του, χωρίς κανείς να του δίνει δουλειά, ένας μακροχρόνια άνεργος που πουλά τα... κομπινεζόν από την προίκα της κόρης του, ένα κορίτσι με ειδικές ανάγκες που ζητεί μια θέση στον ήλιο, μια απόφοιτη της Βιομηχανικής που ζητεί θέση οδοκαθαρίστριας του δήμου...».
1501442 Οι ανάγκες, όμως, σε υλικά είναι τεράστιες και τα αποθέματα που υπάρχουν δεν φτάνουν για να τις ικανοποιήσουν, όπως δεν φτάνει το προσωπικό που ασχολείται με την περίθαλψη, ενώ οι μάγειροι των μονάδων του ΝΑΤΟ εργάζονται υπερωρίες για να ετοιμάσουν αρκετές μερίδες φαγητό για τους πρόσφυγες.
1527119 Τα προγράμματα θα καλύψουν άμεσες και επιτακτικές λαϊκές ανάγκες, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος σε προαναγγελίες, ανακοινώσεις, νομοσχέδια, μελέτες κ.λπ.
1527881 Παρά τις ανάγκες, στην Ελλάδα δεν έχει ξαναπροσληφθεί κτηνίατρος στο Δημόσιο από το 1985.
1506551 * Βασικό κριτήριο για την ανάπτυξη του κάθε συστήματος υγείας και του ιατρικού δυναμικού είναι οι υγειονομικές ανάγκες και όχι ο νόμος της αγοράς.
1507485 Βεβαίως, εμείς ως Ελλάς παίξαμε το θεατράκι μας (δήθεν δεν μας κάνει, διότι εσχάτως έχει εκτεθεί), αλλά όλοι κατενόησαν τις προεκλογικές μας ανάγκες και ουδείς μας παρεξήγησε.
1532386 Αν δεν κριθεί κατάλληλος για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού, θα πάει στον ΟΦΗ.
1510064 Μια ή δύο φορές κάθε μέρα η αυλαία των σκηνών μας σηκώνεται, πάντοτε μπροστά από ένα γεμάτο θέατρο, με έργα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα συναισθήματα των θεατών αλλά και των καλλιτεχνών.
1521684 Γιατί δυστυχώς δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινού τους, όπως τουλάχιστον τις αντιλαμβάνονται.
1509621 Ανεπίσημα, κύκλοι του ΓΕς έλεγαν ότι η αναστολή αυτή έχει αιτιολογικό τις υπηρεσιακές ανάγκες των μονάδων, αλλά στην ουσία είναι για να μην απογυμνωθούν οι μονάδες από έμπειρους παλαιούς στρατιώτες.
1511834 Ήθελα, λοιπόν, να είμαι χρήσιμος, κι εκεί βέβαια όπου ζω, άλλα και στα σημεία εκείνα του κόσμου, όπου οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες.
1511950 Πήγαμε, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκες.
1511963 Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει οργάνωση, υπάρχουν δομές υγείας, έτσι οι ανάγκες είναι, τελικά, σχετικώς περιορισμένες και συγκεκριμένες.
1511892 Η δράση μας, λοιπόν, είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους ν' αντεπεξέλθουν σ' αυτές τις βασικές ανάγκες, για να επανακτήσουν τη δυνατότητα των επιλογών και να κάνουν, στη συνέχεια, ένα βήμα μπροστά.
1481286 H οριστική επίλυσή του, δηλαδή αυτή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού του, προϋποθέτει ότι όλες οι ηγεσίες, στο Βελιγράδι, στην Πρίστινα και αλλού, έχουν ως άξονα της πολιτικής τους τις πολιτικές ελευθερίας και τα δημοκρατικά δικαιώματα για όλους τους πολίτες τους.
1482399 Οι συζητήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας, για να δοθεί άδεια ώστε να χρησιμοποιηθεί το καταργημένο φρέαρ της Μητροπόλεως αποκλειστικά για τις ανάγκες των έργων κατασκευής της σήραγγας, δεν φαίνεται να προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
1482431 «Εμείς έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε την άμυνα της χώρας και τις ανάγκες της, όποιο κόστος και αν έχουν.
1523327 Οδηγώντας σ' αυτόν δεν μπορεί κανείς να μην προσέξει πως η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αραιή, πράγμα που υποδηλώνει πως κατασκευάστηκε εδώ ένας δρόμος μεγαλύτερος από τις ανάγκες, τις οποίες εξυπηρετεί.
1537051 Θα γίνουν τα γεγονότα ως απλή συνέπεια της κατανομής εξουσίας και της βούλησης η σαφής γνώμη να υπηρετεί τις ανάγκες της.
1531538 Η χθεσινή 24ωρη απεργία -η πρώτη κατά της ανάθεσης- είχε ως συνέπεια να ματαιωθούν περίπου 2 στις 3 πτήσεις της Ολυμπιακής, που προσπάθησε να καλύψει τις ανάγκες μεγαλώνοντας τον τύπο του αεροσκάφους που πραγματοποιεί κανονικά το δρομολόγιο.
1483110 Στο ίδιο πνεύμα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Λιούμπτσο Γκεοργκίεφσκι, διατύπωσε στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ» τις ανησυχίες του για έκρηξη εμφυλίου πολέμου, αν η Δύση δεν σπεύσει να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες που έχει δημιουργήσει στη χώρα του η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.
1532262 Θα καταγραφούν από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ οι εθελοντικές ομάδες, ενώ θα καλυφθούν οι ανάγκες εξοπλισμού αυτών των ομάδων.
1527809 Στα 10, 4 τρισ. δρχ. προβλέπεται να φτάσουν οι δανειακές ανάγκες του τρέχοντος προϋπολογισμού.
1527812 Ειδικότερα, οι δανειακές ανάγκες του προϋπολογισμού θα είναι φέτος 1 τρισ. δρχ. λιγότερες από πέρυσι, δηλαδή συνολικά θα φτάσουν στα 10, 4 τρισ. δρχ.
1482451 Ωστόσο, με βάση καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια, οι αεροπόροι έκριναν ότι είτε 36 F-15Η είτε 60 F-16 block 50, τα οποία η χώρα θα αγόραζε αμέσως, θα μπορούσαν να καλύψουν επαρκώς τις ελληνικές αμυντικές ανάγκες τις επόμενες δύο δεκαετίες.
1535980 Καλλιεργεί ντομάτες, μελιτζάνες, κρεμμυδάκια κι άλλα ζαρζαβατικά, τα οποία είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς της.
1482910 H επιλογή των F-15 είχε γίνει για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δόγματος του EAX.
1549193 Χρειάζεται συγκροτημένη, σύγχρονη πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, σε συνδυασμό με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας, τη διεθνή πρακτική και τις συμβάσεις αλλά και τις στοχεύσεις της εξωτερικής πολιτικής.
1483727 Με μεγάλη χαρά, ωστόσο, υποδέχθηκαν χθες οι Σέρβοι την τριμελή αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας, που έφτασε στο Βελιγράδι και συναντήθηκε με τον πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Παύλο, στον οποίο επέδωσαν 30.000 δολάρια για τις πρώτες ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας.
1483732 H ομοσπονδιακή κυβέρνηση απηύθυνε μάλιστα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για αποστολή φαρμάκων, αίματος και σκηνών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από τους βομβαρδισμούς.
1549198 Ταυτόχρονα, θα καταγραφούν σε περιφερειακό επίπεδο οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, ενώ οι μετανάστες, με βάση αυτές τις ανάγκες, θα διαχωριστούν σε διάφορες «ταχύτητες»: εποχικοί, αλλά και μετανάστες με δυνατότητα μεγαλύτερης παραμονής.
1549198 Ταυτόχρονα, θα καταγραφούν σε περιφερειακό επίπεδο οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, ενώ οι μετανάστες, με βάση αυτές τις ανάγκες, θα διαχωριστούν σε διάφορες «ταχύτητες»: εποχικοί, αλλά και μετανάστες με δυνατότητα μεγαλύτερης παραμονής.
1521680 Τα ίδια και χειρότερα στα τηλεοπτικά δελτία, αφού η καρκινοβατούσα διπλωματία δεν προσφέρει αποδεκτή εικόνα για τις ανάγκες του μέσου -δηλαδή των τηλεθεατών- ενώ οι εικόνες των βομβαρδισμών και των θυμάτων έχουν «κορέσει» το φιλοθεάμον κοινό...
1478482 Στο κείμενο, βασικά σημεία του οποίου δημοσιεύει σήμερα η «Ε», είναι εμφανής η απόπειρα να συνδυαστούν οι ανάγκες της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας με την κοινωνική πολιτική σε μια Ευρώπη που πρέπει να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, για να επιβιώσει στο παγκόσμιο σύστημα.
1535259 Όταν δε το ρωσικό στρατιωτικό κατεστημένο τόλμησε να στείλει πρώτο διακόσιους στρατιώτες στο Κόσοβο, το τμήμα αυτό περικυκλώθηκε γρήγορα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, από τις οποίες εξαρτιόταν στο τέλος ακόμη και για τις ανάγκες ύδρευσης!
1477131 Ειδικό έπαθλο του fair play θα απονεμηθεί στους προπονητές Ντούσαν Μπάγιεβιτς και Βασίλη Δανιήλ, ενώ ο ΠΣΑΤ θα τιμήσει τον ΕΣΑΕ (που εκφράζει τον αθλητισμό για άτομα με ειδικές ανάγκες) και την αθλήτρια της ιππασίας Βιβή Χριστοδουλοπούλου.
636118 Όλες όμως οι διαπραγματεύσεις θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες: τις ανάγκες της οικονομίας όντας σε εξέλιξη το Β ΚΠΣ και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Β ΚΠΣ στην οικονομία της χώρας.
636539 Το αίμα που προσφέρει ο Ελβετικός Ερυθρός Σταυρός, εξηγεί, καλύπτει μερικές ανάγκες των πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, μια και η σύμβαση που έχει γίνει καθορίζει ότι όλες οι ποσότητες θα διατίθενται για αυτή την κατηγορία των πασχόντων.
637224 Το δεύτερο βήμα, σχεδόν παράλληλα, ήταν η επιστολή του κ. Πάχτα στην επίτροπο Monica Wulf Mathies, με την οποία επισημαίνεται πρόθεση της Ελλάδας να διεκδικήσει ένα σημαντικά υψηλότερο, με βάση και τις υπάρχουσες ανάγκες, πακέτο κοινοτικών πόρων για την περίοδο 2000_-_2006.
680646 Η τελική εκτίμηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών πριν από 10 μέρες, ήταν ότι χρειάζονταν επιπλέον φορολογικά έσοδα 200 δισ. δρχ. για να ανταποκριθεί ο προϋπολογισμός στις ανάγκες της σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
714867 Με το πέρασμα του χρόνου οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, σε αγαστή συνεργασία με τους "συνεταίρους" τους στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους ξενέρωτους "οικολόγους" ανά την Ευρώπη (και το κόσμο) απειλούν να μετατρέψουν τα κάθε λογής οχήματα (δίτροχα ή τετράτροχα) σε αμαξάκια για άτομα με ειδικές (διανοητικές) ανάγκες.
131 Οι ερμηνείες είναι επαρκείς για τις ανάγκες της ταινίας και ο κακός της ταινίας (Τζέρεμι Άιρονς) κλέβει την παράσταση.
7945 Επιπλέον και στους τέσσερις νομούς υπάρχει πυκνό πλέγμα προνοιακής φροντίδας με αναφορές στην τρίτη ηλικία και στους χρονίως πάσχοντες, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην προστασία της οικογένειας και του παιδιού και στην κοινωνική κατοικία, ενώ μετατρέπουμε το παλιό Νοσοκομείο της ΄Άρτας σε Μονάδα φυσικής αποκατάστασης και αποθεραπείας για την ευρύτερη περιοχή.
139879 Συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες, συνεχώς διάφοροι επώνυμοι ιδιώτες, οι οποίοι σκανδαλωδώς προστατεύονται με χρήματα του Δημοσίου, κάνουν παράπονα ή ασκούν έμμεσους εκβιασμούς για να διατηρήσουν τους αστυφύλακες-υπηρέτες.
1522033 Στο νότο της Γιουγκοσλαβίας οι ανάγκες είναι περισσότερες, τόνισαν οι γιατροί.
1535402 Από την άλλη πλευρά ούτε εγώ μπορώ να αφιερώσω ένα χρόνο για να κάνω μόνο μια ταινία, διότι έχω φτιάξει τη ζωή μου έτσι -οικογένεια και παιδιά- που υπάρχουν οικονομικές ανάγκες.
1539475 Ανεξάρτητα, πάντως, από τις επικοινωνιακού χαρακτήρα ανάγκες της κυβέρνησης, το πρόβλημα της αναζωπύρωσης του πληθωρισμού είναι υπαρκτό, ίσως απλώς να διογκώνεται από την κυβέρνηση.
1546301 Για να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες των ασθενών μας χρειαζόμαστε ένα νέο εκσυγχρονισμένο ΕΣΥ, που να επιχειρήσει βαθιές τομές, τόσο στον τρόπο διοίκησης των νοσοκομείων όσο και στις διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού και προμηθειών του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
1535947 Τα 8 πρόβατα και οι 20 κότες που καθημερινά φροντίζει ο ίδιος μαζί με τον 34χρονο γιο του Κώστα, αρκούν όχι μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειάς του, «αλλά για να δώσω και στους γείτονες».
1547173 Το δασαρχείο αδυνατεί για πολλούς και διαφόρους λόγους να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούνται κάθε χρόνο.
1537732 Εξάλλου, ταπεινά υποδέχεται και όλες τις άλλες προκλήσεις, καθώς δεν υπάρχουν πια και άμεσες προεκλογικές ανάγκες.
1536072 Ο 17χρονος Γιάννης, που μόλις τελείωσε το Ειδικό Λύκειο Άνω Ηλιούπολης για άτομα με ειδικές ανάγκες, κέρδισε μια υποτροφία για δυο χρόνια στο IEΚ AKMH, όπου θα συνεχίσει τις σπουδές του.
1539046 Η Κομισιόν αναμένει στις 23 Ιουλίου την πρώτη έκθεση από τους εμπειρογνώμονες για τις άμεσες ανάγκες ανασυγκρότησης.
1540333 4) Θα τοποθετηθεί ειδικό αντιολισθητικό δάπεδο στους χώρους από τους οποίους περνούν οι επιβάτες, ενώ θα ληφθούν και μέτρα διευκόλυνσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ανελκυστήρες κ.λπ.).
1540359 Η αρχή έγινε από τους προαναφερόμενους τομείς που έχουν σχέση με τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και θα συνεχιστεί με τους άλλους τομείς.
1540613 Αντίθετα, σ' άλλες χώρες, όπως στην πόλη του Los Angeles της Καλιφόρνια, προγραμματίζεται ότι βραχυπρόθεσμα το 38% των υγρών αποβλήτων θα απαιτηθεί να ανακτηθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί για διάφορες ανάγκες της πόλης, ενώ μεσοπρόθεσμα θα απαιτηθεί το 70% περίπου.
1540623 Απαιτείται συνολικός σχεδιασμός, προγραμματισμός και ιεράρχηση έργων υδατικών πόρων, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής και όχι ανάλογα με τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις ασκούμενες πιέσεις και τα διάφορα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
1531195 Οι διοικούντες τους «ερυθρόλευκους» φοβούνται ότι το πρόβλημα ενδεχομένως να διογκωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, ακόμη και με την κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων, καθώς τα 75.000 που έχουν κυκλοφορήσει και ήδη εξαντληθεί είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες και των «ερυθρολεύκων».
1549029 Η δημιουργία νέων τμημάτων, για να καλυφθούν οι ανάγκες, δεν είναι τακτική πάγια για όλα τα ιδιωτικά σχολεία.
1574934 «Ωστόσο, κάποια στιγμή, αυτές οι συμπεριφορές θα πρέπει να εκλείψουν και να αποσυνδεθεί ο θεσμός από τις εκλογικές ανάγκες των κομμάτων», λένε τα ίδια πρόσωπα, τα οποία δεν αποκλείουν κάποια στιγμή ο Κ. Στεφανόπουλος να γίνει σαφέστερος στη διατύπωση των απόψεών του.
1550497 Σε αυτό άσκηση και διατροφή προσαρμόζονται στις ανάγκες του καθενός.
1550554 Γι' αυτό φροντίζουν οι διάφορες οργανώσεις που υπόσχονται «στα άτομα με ειδικές ανάγκες τις διακοπές των ονείρων του».
1553326 • η βελτίωση της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται ουσιαστικώς στις ανάγκες του πολίτη, παραμένει εκτός του βεληνεκούς των ικανοτήτων της,
1542660 Πριν από λίγες μέρες τραγούδησε στο Ισραήλ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
1554610 Αντιλαμβάνεται τις πιέσεις που του ασκούνται και τις ανάγκες της τακτικής.
1549894 Ενώ για την πρώτη κατηγορία η σχέση υπεργολάβου-εργαζόμενου είναι συνήθως επίσημη, για τη δεύτερη, η σχέση αυτή είναι ανεπίσημη και περιστασιακή εξαρτώμενη κυρίως από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό του τμήματος του συνολικού έργου που έχει αναλάβει ο υπεργολάβος.
1569304 Ενώ όμως το «σόου» ικανοποιεί τις ανάγκες του μείζονος γεγονότος, οι πολιτικές προσδοκίες και τα αποτελέσματά τους είτε αργούν είτε δεν φαίνονται ποτέ.
1478546 «Έχουμε πολύ καλή ομάδα και για να πάρουμε κάποιον πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες μας και να είναι καλύτερος απ' αυτούς που έχουμε», πρόσθεσε.
1486779 Όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί αναλυτές εντός και εκτός Ελλάδος, η αναμενόμενη πτώση των επιτοκίων, αλλά και οι αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης των έργων υποδομής που πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα αποτελούν εγγυήσεις για τη μελλοντική κερδοφορία όσων τραπεζών θα έχουν επαρκές μέγεθος και ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε περιθωριοποίηση των «μικρομεσαίων».
1486783 Είναι μάλιστα τόσο μεγάλες οι ανάγκες σε τεχνογνωσία και χρηματοδότηση, επισημαίνουν έμπειροι αναλυτές, που ανοίγουν - υποχρεωτικά - την πόρτα για τη σύναψη συμμαχιών με ξένους ομίλους.
1485225 H αντίληψη των Ευρωπαίων ότι αναγκαστικά θα πρέπει να σύρονται, είτε πρόκειται τώρα για μια αποδυναμωμένη Ρωσία ή ακόμη και άλλες χώρες, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ανάγκες που μέχρι πρότινος δεν εθεωρούντο «υπαρκτές».
1546247 -Αν κρίνουμε από τις ανάγκες σε προσωπικό του δημόσιου τομέα, η πολιτική σας για στροφή στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν φαίνεται να ευοδώνεται.
1533946 Από την άλλη, ο προϋπολογισμός πρέπει να λάβει υπόψη του τις εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, γι' αυτό και δεν ενδείκνυνται περαιτέρω περικοπές κοινωνικών δαπανών.
1564653 Ανάγκη η οποία φαίνεται να πηγάζει περισσότερο από τις επιθυμίες - ανάγκες των μετόχων της, παρά από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τράπεζα.
1561195 «Για να καλύψουμε τις ανάγκες των οπαδών μας γι' αυτό το παιχνίδι έπρεπε να είχαμε στη διάθεσή μας γήπεδο 250.000 θέσεων», έλεγε τις προάλλες ο Πέτρος Κόκκαλης, θέλοντας μ' αυτόν τον τρόπο να δείξει το μέγεθος της (πρωτοφανούς) ζήτησης των εισιτηρίων από τους απανταχού οπαδούς της ομάδας.
1574700 Το υπουργείο Πολιτισμού διαβεβαιώνει ότι το «Ξενία» θα εξακολουθήσει να εξυπηρετεί τις «λειτουργικές ανάγκες» του φεστιβάλ, μαζί, όμως, με διάφορες άλλες (Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογής για τη Συντήρηση των Μνημείων της Επιδαύρου κ.λπ.).
1570775 Η πολιτική των τεσσάρων τελευταίων χρόνων δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα κοινωνικό προϋπολογισμό που απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν πραγματικές ανάγκες.
1570019 Μπορεί οι ίδιοι να μην το θέλουν, αλλά οι «εμπνεύσεις» των επιτελείων τους και οι ανάγκες του αξιώματος άλλα κελεύουν.
1550965 Διότι αν αυτός που αγοράζει δεν έχει τη δύναμη να διεκδικήσει συγχρόνως και κάποια ανταλλάγματα, κάποια υποστήριξη σε κυβερνητικό επίπεδο και με βάση τις ανάγκες της χώρας, τότε δεν αξιοποιεί την πολιτική των εξοπλισμών.
1552797 Ο βουλευτής του ΣΥΝ Σπ. Δανέλλης ζήτησε τη σύσταση διακομματικής επιτροπής «η οποία με ενιαία κριτήρια και διαφάνεια, θα μελετήσει όλες τις εκκρεμότητες που έχουν καταγραφεί ή διαπιστώνονται, ώστε το υπουργείο Εσωτερικών να καταγράψει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους ευρύτερου δημόσιου τομέα και να αντιμετωπίσει συνολικά και συγκροτημένα το πρόβλημα αυτό.
1555508 «Συμφωνήθηκε να μην χορηγηθεί βοήθεια στην πρώην Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, εκτός από ανθρωπιστική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιο επείγουσες και ουσιαστικές ανθρώπινες ανάγκες», δήλωσε ο Γούλφενσον και είπε ότι η πρώτη συνάντηση των δωρητών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου.
1532041 Ότι οι κομματικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις ανάγκες των κοινωνικών στρωμάτων.
1487217 Από την άλλη πλευρά, άνθρωποι του υπουργού επαναλαμβάνουν την άποψή του ότι «οι ρόλοι προκύπτουν από τις ανάγκες».
1578512 Και αρκούνταν στην προώθηση των εμπορικών και αμυντικών αναγκών της, επενδύοντας στις ανάγκες αυτοσυντήρησης του στρατιωτικού κατεστημένου και στη δίψα μιας πρωτόγονης αγοράς να καταναλώνει ό,τι άχρηστο πια για τις αναπτυγμένες χώρες.
1554929 «Έτσι πρέπει να γίνεται από μια στιγμή και μετά, αν δεν έχεις μεγάλες τρέχουσες οικονομικές ανάγκες που σου επιβάλλουν να δουλεύεις.
1554930 Εγώ βιοπορίζομαι από τη δουλειά μου, αλλά έχω περιορίσει τις ανάγκες μου σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν χρειάζεται να κάνω πράγματα που δεν αγαπώ.
1548444 Και ασφαλώς υπάρχουν πολλοί αρχιερείς, με σεβασμό προς αυτό τον όρκο τους, όπως επίσης με αυτοσεβασμό, που αυθορμήτως τους παρακινεί να είναι διακριτικοί και να έχουν κατανόηση για τις ανάγκες και, πολύ περισσότερο, για τα δικαιώματα των άλλων και ιδίως των ιερέων.
1485227 Και βέβαια, η νίκη είναι εφικτή, οι ανάγκες όμως που δημιουργούνται θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε άλλους συσχετισμούς και αλληλεπιδράσεις.
1487218 Και, βεβαίως, προσθέτουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην σημερινή συγκυρία και σύμφωνα με τις δεδομένες ανάγκες».
1488273 (Τι άλλαξε άλλωστε, ώστε μέσα σε μερικούς μήνες, μετά την τραγωδία - φιάσκο της οδού Νιόβης, να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής...).
1485229 H εγκυρότητα της καθημερινότητας θα ζητηθεί σε άλλες ανάγκες και παραγωγές πολιτικής.
1488765 Εισέπραξε απάντηση με αναφορές στο μακροπρόθεσμο προγραμματισμό για Τράχωνες ή Ασπρόπυργο ή Άγιο Κοσμά, όσο για το τι γίνεται τώρα, η διαβεβαίωση είναι ότι ένα από τα γήπεδα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι θα χρησιμοποιείται μονίμως - κατόπιν συνεννοήσεως με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ - για τις ανάγκες προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
3524 Ενδεικτικά αναφέρω την αγορά οικοπέδων για την ανέγερση εργατικών κατοικιών στην Ελευσίνα, και ιδίως την κατασκευή 8 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, που καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρης της Δυτικής Αττικής και θεμελιώνουν, για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και με τέτοιο συνολικό σχεδιασμό, ένα ευρύτατο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και διευκόλυνσης των εργαζομένων κατοίκων της περιοχής.
4172 Παράλληλα θα δοθεί έμφαση στις μεθόδους διδασκαλίας με αντικειμενικό σκοπό την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης ενώ οι ανάγκες εξοπλισμού και επιμόρφωσης του διδακτικού προσωπικού θα αντιμετωπιστούν ριζικά.
6355 Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες στήριξης και ένταξης στο Β΄ ΚΠΣ των υποδομών που θα καλύψουν τις ανάγκες με σύγχρονα μέσα και ειδικευμένο προσωπικό που θα στελεχώσει τις νέες Μονάδες.
6370 Με τη δημιουργία αυτών των Κέντρων σε πρώτη φάση στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση σε άλλες αστικές περιοχές της χώρας, γίνεται προσπάθεια, πρωτοποριακών για τη χώρα μας παρεμβάσεων, που θα καλύπτουν τις έκτακτες προνοιακές ανάγκες.
1489278 Ο κ. Ρόντος βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι, προκειμένου να χαρτογραφήσει και κωδικοποιήσει τις ανάγκες, μεγάλες και μακροχρόνιες, των Σέρβων από τις επιπτώσεις του πολέμου.
1489798 Ο Γερμανός καγκελάριος έκανε λόγο και για μεγάλη οικονομική βοήθεια που θα δοθεί προς την Αλβανία και τα Σκόπια, για να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες των προσφύγων από το Κόσοβο.
149035 Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες, στο περιθώριο της κοινωνίας, οι άνεργοι, η τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μειονότητες, οι μετανάστες, αγροτικοί πληθυσμοί, οι πρόσφυγες, άτομα με AIDS, εξαρτημένα άτομα κ.λπ.
1573085 «Περίμενα να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη πληρότητα στις ανάγκες της παράταξης και στα αιτήματα του λαού.
1561075 Όσον αφορά την αύξηση των μελών της Κ.Ε., χθες, ο προσκείμενος στον υπουργό Άμυνας βουλευτής Χάρης Τσιόκας δήλωσε ότι είναι λάθος η αύξηση των μελών σε 180 και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει διαφωνία σε αυτό που επιδιώκει η ηγετική ομάδα και το οποίο, κατά την άποψή του, είναι «να τακτοποιήσει ρόλους, αγωνίες, ανάγκες και υποσχέσεις».
1573893 Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολιτικό διάλογο για να βρει το κλίμα επικοινωνίας με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
1562128 Θέλω να πιστεύω ότι η απαραίτητη σύνθεση, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του λαού και να επανασυνδεθούμε με τα λαϊκά στρώματα, θα γίνει στο συνέδριο».
1574452 Οι άνδρες, όσοι μπορούσαν, έτρεχαν να βοηθήσουν, αλλά οι ανάγκες ήταν τόσες πολλές που ακόμη και οι όποιες προσπάθειες συντονισμού γίνονταν, έρχονταν αντιμέτωπες με το χάος που προκάλεσε ο σεισμός των 6, 8 Ρίχτερ κατά τις τουρκικές αρχές, των 7, 2 κατά το ελληνικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο και των 7, 8 Ρίχτερ κατά το αντίστοιχό του στο Κολοράντο.
1564853 Τα υψηλά ποσοστά των μαθητών που εγκαταλείπουν το σχολείο κατά τη διάρκεια της εννεάχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η χαμηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και η μη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας είναι οι τρεις βασικές αδυναμίες του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.
1564869 Η παρεχόμενη εκπαίδευση, εκτός από τη χαμηλή της ποιότητα, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς σε κοινωνία πληροφοριών, ούτε στις ανάγκες μιας οικονομίας που είναι υποχρεωμένη να αυξήσει στο έπακρο την ανταγωνιστικότητά της.
1574880 Μια άλλη διαφοροποίηση σε σχέση με τις προϋποθέσεις του κυρίως έργου είναι η ελεύθερη χρήση εκρηκτικών στην κατασκευή της σήραγγας, όταν οι γεωλογικές ανάγκες το επιβάλλουν.
1570419 Ανώτατο διοικητικό στέλεχος της ΤτΕ διευκρινίζει στο πλαίσιο αυτό ότι η νομισματική πολιτική και ο προσδιορισμός του επιτοκίου παρέμβασης της ΤτΕ «δεν καθορίζονται, ιδιαίτερα στην περίοδο αυτή, από τη συναλλαγματική πολιτική, άλλα από τις ανάγκες υποστήριξης του κεντρικού στόχου που είναι η σταθεροποίηση των τιμών στο επίπεδο των απαιτήσεων της ικανοποίησης του κριτηρίου του πληθωρισμού...».
1556357 Που αναγκάστηκαν, άντρες και γυναίκες, να ικανοποιήσουν τις φυσικές ανάγκες τους στο πίσω μέρος του εσωτερικού τού λεωφορείου..
1568132 Τέλος, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, και εφόσον υπάρξουν επείγουσες ανάγκες, θα διατεθούν και κλιματιζόμενοι χώροι του δημαρχιακού μεγάρου της οδού Αθηνάς.
1556842 Άλλοι λένε ότι περιορίζεται μόνο σε τρόφιμα, φάρμακα, βασικές ανάγκες και άλλοι, όπως η Ελλάδα, προωθούν τη λογική ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να επεκταθεί π.χ. στην επισκευή γεννητριών ηλεκτρισμού ή στην αποκατάσταση της ροής πετρελαίου ή των δικτύων ύδρευσης.
1568141 Το μόνο που ως ιδέα εξετάζεται και που εν πάση περιπτώσει καμία σχετική απόφαση δεν επίκειται άμεσα, είναι η αύξηση του αριθμού των οπλιτών πενταετούς υποχρέωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στον αριθμό των κληρωτών κάθε ΕΣΟ, ως προς τις ετήσιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
1528794 Το θεωρούμενο ισχυρότερο «χαρτί» της ελληνικής αγοράς, τη μετοχή της Εθνικής, πρόκειται να «παίξει» μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 1999, το ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του τελευταίου χρόνου της σύγκλισης.
1568145 Η ΟΝΝΕΔ, αν και παραδέχεται πως οι μεγάλες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων υπαγορεύουν την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αλλά απαγορεύουν ενδεχόμενη μείωση της θητείας, κριτικάρει το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι «το χρονικό σημείο των εξαγγελιών καθώς και ο τρόπος που δημοσιοποιήθηκαν μόνον υπόνοιες μπορούν να δημιουργήσουν στους συνειδητοποιημένους πολίτες της χώρας».
1550902 Σήμερα, μία διερευνητική ομάδα των «7» -πιο πλούσιων χωρών- θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες για να εκτιμήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Κοσόβου.
1556711 Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, γιατί οι κυβερνήσεις είναι έτοιμες να κατασκευάσουν δρόμους και δεν είναι έτοιμες να στηρίξουν τους ανθρώπους, ώστε να έχουν πρόσβαση σε ανάγκες που θα καλυτερεύσουν το μέλλον τους.
1557593 Τα περισσότερα χρόνια του τα πέρασε σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες, βοηθώντας μη προνομιούχους νέους, άστεγους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
1577418 Κάθε απόγευμα, ο διάδρομος του σχολείου μεταμορφώνεται σε φουαγιέ, που κάθε βράδυ ξεστήνεται για τις ανάγκες του σχολείου.
1578065 Η προσφορά προήλθε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Stet Hellas, που έχει αναλάβει έπειτα από μειοδοτικό διαγωνισμό να καλύψει τις ανάγκες του κοινοβουλευτικού σώματος.
1568147 «Η ΟΝΝΕΔ έχει προ πολλού διατυπώσει την πρότασή της για υποχρεωτική στράτευση στα 18 με δυνατότητες επιλογής και κυρίως με γνώμονα τις ανάγκες της χώρας.
1555305 Πρέπει να είναι πρόσωπο με κύρος κι εμπειρία, ώστε να καλύπτει αυτές τις ανάγκες».
1571785 Έρευνες σε αμερικανικά νοικοκυριά έδειξαν πως οι καταναλωτικές ανάγκες διπλασιάστηκαν από το 1986 έως το '94.
1578624 Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας απέρριψε το αίτημα του ΙΟΚ για έγκριση ποσού 100 εκ. για άμεσες λειτουργικές ανάγκες.
1571949 -Τίθεται σε δοκιμασία το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που αντιπολιτεύονται το ΠΑΣΟΚ, αν μπορούν να παρουσιάσουν μια επί της ουσίας εναλλακτική πρόταση, η οποία θα αγγίζει περισσότερο τις ανάγκες της κοινωνίας και λιγότερο τις ιδιοτροπίες των οικονομικών μανδαρίνων των Βρυξελλών ή τα στρατιωτικά βίτσια της Ουάσιγκτον.
1484235 Εδώ η Ιστορία, ο πολιτισμός, η ηθική έχουν αξία αν ταυτίζονται με τις επιλογές και τις ανάγκες της στιγμής...
1571962 Ωστόσο ο θεσμός δεν έχει να κάνει με την ικανότητα των προσώπων που τον τιμούν, αλλά με τις ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης.
1559454 Πράγματι ένα σημαντικό μέρος των «εσόδων» από τη διάθεση των ευρω-ομολόγων κατευθύνθηκε στην αγορά του δολαρίου, καθώς οι χώρες-«εκδότες» των δανείων αυτών είχαν ανάγκες σε ευρώ μικρότερες από τα αντίστοιχα δάνεια...
1556013 Μια τέτοια κίνηση θα «υπερκαλύψει» τις ανάγκες των Ισραηλινών, είπε ο Ντεμιρέλ, ο οποίος πρότεινε επίσης κοινή επιχείρηση για την εκμετάλλευση των υδάτων του τουρκικού ποταμού Μαναβγκάτ και την αποστολή φορτίων του προς το Ισραήλ.
1573078 «Γενικές διακηρύξεις χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και χωρίς προϋποθέσεις επίτευξης των στόχων» -«Ουσιαστικά ακύρωσε το Συνέδριο»- «Παρά την προσπάθεια να εκφράσει όλο το ΠΑΣΟΚ είχε μεγάλα ελλείμματα»- «Ηγεμονική, απειλητική και επιθετική προς όλους» - «Θετικό το ενωτικό άνοιγμα, αλλά λείπει το διά ταύτα» - «Δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της παράταξης και της κοινωνίας».
1513259 • Αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και πρόστιμο σε όσους παρκάρουν σε θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες ή καταλαμβάνουν ράμπα διάβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
1486244 Άρα η επιχείρηση μπορεί να εξυπηρέτησε τις ανάγκες του Κλίντον, χωρίς να τον σώσει από την παραπομπή, αλλά απέδειξε περίτρανα ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει μια πολιτική για την περιοχή αυτή που να ξεφεύγει από τη λογική των όπλων.
1513259 • Αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και πρόστιμο σε όσους παρκάρουν σε θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες ή καταλαμβάνουν ράμπα διάβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες.
1515366 Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε εγκύκλιο προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους, συνιστώντας την κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησή τους κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
1502762 Τη σταδιακή «εξυγίανση» των πολεμικών βιομηχανιών στις χώρες της Ε.Ε., στο χώρο κατασκευής αεροπλάνων, πλοίων, στα συστήματα επικοινωνιών, στην τεχνολογία των δορυφορικών συστημάτων και σ' ολόκληρο το πλέγμα της υψηλής τεχνολογίας που συνδέεται με τις «αμυντικές» ανάγκες.
37273 Στην Άγκυρα έγινε χθες γνωστό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν από τον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει στην αμυντική βιομηχανία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους σε στρατιωτικό υλικό, έγινε σήμερα γνωστό από στρατιωτική πηγή στην Άγκυρα.
22340 Παρέλαβε τον τόπο, σκηνικό της ζωής του, και το άλλαξε σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρά του.
9674 Η στελέχωση της γεωργίας από επαγγελματίες αγρότες που θα προσαρμόζονται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις τάσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και στις ανάγκες της κατανάλωσης προϋποθέτει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του αγρότη, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζει νέες τεχνολογίες.
13626 Γνωρίζετε όλοι καλά, ότι ένα άλλο τμήμα της αναξιοπιστίας της πολιτικής, οφείλεται στην γενική ρητορική, στην οποία υποχρεώνουν τους βουλευτές και τους πολιτικούς, οι αδηφάγες ανάγκες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
1560840 Είναι ακόμα εκείνες οι δυνάμεις που η ταχύτητα των εξελίξεων τούς συμπαρέσυραν στο περιθώριο, στην ανεργία, που είναι αδύναμοι και έχουν πραγματικές ανάγκες.
85756 Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της βιομηχανίας καλύφθηκαν με άνεση, υποστήριξε ο κ. Σημίτης, ενώ η εμπέδωση σταθερού κλίματος βοήθησε τις βιομηχανίες να προσφύγουν στο δανεισμό σε συνάλλαγμα.
79226 Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι Δήμοι Αυλώνας και Οινοφύτων, καθώς και οι κοινότητες Μαλακάσας, Σικαμίνου, Σκάλας Ωρωπού, Αγίου Θωμά και Κλειδίου, είπε ότι είναι πράξεις κοινωνικής αυθαιρεσίας, ότι στερούνται αντικειμένου και περιεχομένου, αφού δεν έχουν κατατεθεί ακόμα οι εμπεριστατωμένες προτάσεις του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου. - Χθες έγινε σύσκεψη στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, στην οποία αποφασίστηκε να ανατεθεί στα Πανεπιστήμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας μελέτη για την υπόδειξη έως το τέλος Ιουλίου θέσης ΧΥΤΑ, που θα καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου νομού καθώς και ενός τμήματος του Λεκανοπεδίου.
149233 Σήμερα δεν δημιουργείται δημοτικό τραγούδι της ξενιτιάς, υποστηρίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, Λευτέρης Δρανδάκης, αλλά ανθούν τα δίστιχα, κυρίως στα Δωδεκάνησα, στην Κάσο, την Κάλυμνο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη που προσαρμόζονται στις ανάγκες των καιρών μας.
1560295 Στη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων ιατρών, προκειμένου να μεταβούν όπου οι ανάγκες το επιβάλλουν, αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μετά τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στη γειτονική Γιουγκοσλαβία.
1575794 «Πηγαίνουμε όπου μας στέλνει το Συμβούλιο Κρίσεων της Πόλης, ανάλογα με τις ανάγκες», λέει.
1563097 Στο Λούτσανι χτυπήθηκε για τέταρτη φορά το εργοστάσιο χημικών «Μίλαν Μπλαγκόγεβιτς», το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του γιουγκοσλαβικού στρατού.
1561742 Οι μειώσεις που κάναμε στο ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα φάρμακα ανακουφίζουν όλα τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τα πιο φτωχά που δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους σε αυτές τις ζωτικές ανάγκες.
1561629 Ό,τι απαιτούν οι ανάγκες του κομματικού θεάματος αποτελεί, πλέον, μέρος του προγράμματος, το οποίο θα αρχίσει με τους συνήθεις πανηγυρικούς χαιρετισμούς και θα λήξει με τους επίσης πανηγυρικούς επί τη επανεκλογή του προέδρου.
1620681 Μπορεί να κατοικηθεί και το χειμώνα, αλλά είναι απαραίτητα κάποια κονδύλια για τις ανάγκες λειτουργίας», επισημαίνει η κ. Πορφυριάδου και συνεχίζει:
1563036 Το νερό αυτό διοχετεύεται σε υδροστροβίλους και έτσι καλύπτονται οι ανάγκες σε ώρες ή περιόδους αιχμής της ζήτησης ηλεκτρικού.
1575795 Και οι ανάγκες μοιάζουν ατελείωτες.
1575950 Θα διατηρούνταν, μάλιστα, και απλά οικήματα, περισσότερα από όσα έχουν διασωθεί μέχρι τώρα σε ορισμένες -κυρίως ευρωπαϊκές- πόλεις, αν οι ανάγκες κάθε εποχής δεν επέβαλλαν την, στην κυριολεξία, εκ θεμελίων αναθεώρηση των οικιστικών αντιλήψεων.
1575725 Τους ρώτησα αν πέρασε κάποια υπηρεσία να συζητήσει τις ανάγκες τους.
1576059 Τα έσοδα παρουσιάζουν αύξηση 9, 7% έναντι ετήσιου στόχου 7%, οι δαπάνες 9% έναντι στόχου 6, 4% και οι δανειακές ανάγκες 6, 4% έναντι στόχου 3, 4%.
1576463 Μεγάλες οι ανάγκες, όποιος προλάβει παίρνει.
1621586 Δέκα ζευγάρια ελλήνων και αμερικανών αξιωματικών... πάντρεψαν από χθες οι ανάγκες της προστασίας του προέδρου Κλίντον και της συνοδείας του.
1576728 Μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση θα ήταν για παράδειγμα να μπει οργανισμός σε ένα είδος χειμερίας νάρκης, οπότε οι ανάγκες του μειώνονται.
1576765 Υπάρχουν τρομερές ελλείψεις, και γι' αυτό τρομερές ανάγκες.
1571520 Ο Κουτσομύτης και οι συνεργάτες του διέδιδαν πως ο κυρ Δημήτρης λαμβάνει παρανόμως από το ταμείο της ΠΑΕ 500.000 δρχ. και ακόμη ότι δεν εργάζεται τις καθημερινές, ώστε να δημιουργούνται ανάγκες συντήρησης του χλοοτάπητα τα Σαββατοκύριακα και να εργάζεται υπερωριακά αυτές τις μέρες.
1484180 Οτιδήποτε δεν βολεύει, δεν συμβαδίζει με το συγκινησιακά φορτισμένο πολιτισμικό μας υπόβαθρο, με τις ανάγκες της πορείας προς την ΟΝΕ ή τις απαιτήσεις του τζόγου στο XAA, εξοβελίζεται από τη σκέψη, που λειτουργώντας πλέον με κλισέ, αδυνατεί να κατανοήσει ό, τι συμβαίνει γύρω μας.
1562696 Έτσι η πολιτική που ακολουθήθηκε στη σύσκεψη εκείνη μέχρι των ημερών μας, βασίστηκε στη νέα μειονοτική πολιτική, η οποία ανταποκρινόταν στις ανάγκες της περιοχής και στα νέα δεδομένα της νέας εποχής.
1576873 Είναι χαρακτηριστικό ότι το, ακόμα φλεγόμενο, διυλιστήριο της Νικομήδειας κάλυπτε τις ανάγκες του ενός τρίτου της Τουρκίας σε καύσιμα και επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.
1571745 _ Περισσότεροι από το 95% των νέων ζουν σε λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες, με κυβερνήσεις που ήδη παλεύουν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες κοινωνικών υπηρεσιών, υποδομής, εκπαίδευσης και πληροφόρησης.
1488515 Εργάζονται, προσπαθώντας να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες».
1579221 Γιατί δείχνει πως ο άνθρωπος συμπεριφέρεται ανάλογα με τις ανάγκες του.
5999 Με τα όσα λέει μπορούν να συμβαίνουν δύο μόνον πράγματα: είτε πιστεύει αυτά που λέει, οπότε αυτό σημαίνει ότι, δυστυχώς έχουμε έναν αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν καταλαβαίνει τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου, είτε δεν τα πιστεύει, οπότε έχουμε ένα βαθιά επικίνδυνο σύμπτωμα για την λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος.
1576861 Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σπεύσει και αυτή να βοηθήσει την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις πρώτες μεγάλες και πιεστικές οικονομικές ανάγκες της, ύψους 40 δισ. δολαρίων, και η Ελλάδα θα κληθεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο θέμα αυτό.
1559020 Ο ρεσεψιονίστ, εκπαιδευμένος να οσφραίνεται τις ανάγκες των ξένων, ρωτά αν ψάχνουμε για αυτοκίνητο.
1558661 Αλλά πρέπει να εγκύψουμε στις πραγματικές ανάγκες του λαού.
126015 Σε όλα τα κόμματα συγκρούονται συχνά οι εμμονές του παρελθόντος με τις ανάγκες του μέλλοντος.
1584282 Να είναι διαρκής, δηλαδή να ικανοποιεί τις ανάγκες της σημερινής γενιάς, χωρίς να περιορίζει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες.
1596013 Μέχρι που το υπόγειο του σπιτιού του δεν επαρκούσε για τις ανάγκες παραγωγής.
1584282 Να είναι διαρκής, δηλαδή να ικανοποιεί τις ανάγκες της σημερινής γενιάς, χωρίς να περιορίζει τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες.
1585070 Μπροστά στον πανικό του της απώλειας της νομής της εξουσίας οι κρατικοδίαιτοι σύνεδροι σφιχταγκαλιάστηκαν δημόσια προ της κάλπης» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προσαρμοσθεί στις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες «γι' αυτό και οι εκπρόσωποι των ΚΑΠΗ των απόψεων και των ιδεών αυτού του κόμματος αδυνατούν να μας μιλήσουν πειστικά για το 2000, για τον 21ο αιώνα».
1585330 Οι παίκτες του Ολυμπιακού σήμερα είχαν ματς, αύριο θα 'ναι κουρασμένοι, αναγκαζόμαστε να προσαρμόζουμε το πλάνο δουλειάς στις ανάγκες του πρωταθλήματος, κι αυτό δεν είναι νορμάλ.
1585093 Για τα Διαρθωτικά Ταμεία προβλέπεται χρηματοδότηση 200 με 220 δισ. ευρώ και η ελληνική πλευρά υπολογίζει ότι αν η χρηματοδότηση περάσει τα 216 δισ. ευρώ θα μπορεί να καλύψει τις ελληνικές ανάγκες.
1620641 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζολπιδέμη είναι το πρώτο υπναγωγό που αποδείχθηκε αποτελεσματικό και ασφαλές ύστερα από χορήγησή του ανάλογα με τις ανάγκες σε ασθενείς με αϋπνία και παρέχει στους ασθενείς μια ικανοποιητική λύση όταν προβλέπεται συνεχής χρήση ενός υπνωτικού φαρμάκου.
1614749 Επιπλέον, ακόμη και οι πλέον εύρωστες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χρηματιστηριακή αγορά αντιμετωπίζουν με εύλογη ανησυχία την έναρξη λειτουργίας του νέου συστήματος ως προς το ενδεχόμενο να μην ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των συναλλαγών.
1598035 Ο Ε. Μπάρακ υποσχέθηκε να προστατεύσει τα «συμφέροντα και τις ζωτικές ανάγκες του Ισραήλ», λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη «τις ανάγκες και τις ευαισθησίες» των γειτόνων του, ενώ ο Γ. Αραφάτ δήλωσε ότι η ειρήνη προϋποθέτει την καταπολέμηση «της βίας και της τρομοκρατίας» επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην ίδρυση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
1598035 Ο Ε. Μπάρακ υποσχέθηκε να προστατεύσει τα «συμφέροντα και τις ζωτικές ανάγκες του Ισραήλ», λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη «τις ανάγκες και τις ευαισθησίες» των γειτόνων του, ενώ ο Γ. Αραφάτ δήλωσε ότι η ειρήνη προϋποθέτει την καταπολέμηση «της βίας και της τρομοκρατίας» επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του στην ίδρυση νέων εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
1587516 Όμως οι ιδιοτελείς δεν έχουν μόνο τις νομιμοποιητικές ανάγκες που ικανοποιούν οι αφελείς: έχουν και ανάγκες πρακτικές.
1587516 Όμως οι ιδιοτελείς δεν έχουν μόνο τις νομιμοποιητικές ανάγκες που ικανοποιούν οι αφελείς: έχουν και ανάγκες πρακτικές.
1588146 «Η έμφαση έως τώρα δόθηκε στην έρευνα και τις επιχειρήσεις διάσωσης με 2.200 ξένους ειδικούς στον τομέα της διάσωσης και 142 εκπαιδευμένα σκυλιά από 52 χώρες, που μετείχαν σε επιχειρήσεις σε οκτώ περιοχές, αλλά πρέπει οι προτεραιότητες να στραφούν στις ανάγκες που έχουν οι πληγέντες», αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.
1588713 Η ψαλίδα άρχισε να κλείνει σταδιακά, ο Γιάριτς έδωσε πνοή στον Μάιερς την ώρα που δύο άλλοι πρωτοκλασάτοι της ομάδας του (Φούτσκα και Καρνισιόβας) απομακρύνονταν ολοένα και περισσότερο από τις ανάγκες του παιχνιδιού και το σκορ πήγε στο 32-34 με τη λήξη του ημιχρόνου.
1590007 Το σύνολο των σκηνών καλύπτει τις ανάγκες για την προσωρινή στέγαση τουλάχιστον 2.000 πολιτών.
1590009 Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Έλληνα υπουργού την περασμένη Παρασκευή, κατά το οποίο ο Τούρκος υπουργός επιφυλάχθηκε να καταγραφούν πρώτα οι επείγουσες ανάγκες και να μιλήσουν εκ νέου, προκειμένου να καθοριστεί το είδος της ανθρωπιστικής βοήθειας.
1591298 Στο βαθμό βέβαια που οι ανάγκες είναι πιεστικές και άμεσες, η λύση ενός καταναλωτικού δανείου, ακόμη και με τα νέα δεδομένα, είναι αναπόφευκτη.
1585760 Στη χώρα μας, σε πρώτη φάση, έχουν εισαχθεί 150.000 κουτιά, τα οποία υπολογίζεται να καλύψουν τις ανάγκες τριών μηνών.
1592462 Οι ανάγκες ενός πληθυσμού σε τροφικά οξειδωτικά, προσδιορίζονται από την έκθεση του οργανισμού σε περιβαλλοντικούς παράγοντες με πιθανή ή επιβεβαιωμένη καρκινογόνο δράση, όπως το κάπνισμα, η ακτινοβολία κ.ά.
1587419 Η Αλβανία μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες τους για τις επιχειρήσεις αυτές».
1591465 «Αν πριν είχαμε το στεγαστικό, τις ελλείψεις βιβλίων, τα κενά διδασκόντων, τώρα δεν θα μπορούμε ούτε να χωρίσουμε τμήματα ούτε να ορίσουμε ανάγκες σε θέσεις καθηγητών, πριν βγουν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων», συμφωνούν όλοι οι συνδικαλιστές.
1587748 Ο πρώτος, δηλαδή ο επενδυτής, ιεραρχεί τις ανάγκες του βάσει των εισοδημάτων του και προβαίνει σε μακροχρόνιες τοποθετήσεις, όχι μόνο σε ομόλογα και τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και σε σταθερές αξίες του Χρηματιστηρίου.
1588122 Ο Ντερβίσογλου είπε επίσης ότι «υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο ναυπηγείο του Γκιόλτζουκ» και ότι οι στρατιωτικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα ναυπηγεία στο Παντίχι της Κωνσταντινούπολης μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου τις ανάγκες του τουρκικού ναυτικού.
1594276 Αφού ήταν και συνεχίζει πεισματικά εδώ και 55 χρόνια να είναι και σκηνοθέτης και σκηνογράφος και ενδυματολόγος και θιασάρχης και... ό,τι μπορεί κάθε φορά να προκύψει απ' τις ανάγκες του ανεβάσματος μιας παράστασης.
1588131 Ο Ετζεβίτ δήλωσε χθες ως προς τη μετασεισμική κατάσταση ότι «χάρη στις προσπάθειες του υπουργού, προχωρούν πολύ καλά τα πράγματα στον τομέα της υγείας» και ότι τα όσα αποδίδονται στον υπουργό, για αποκλεισμό βοήθειας «με ρατσιστικά κριτήρια», ήταν «προϊόντα ορθολογικών υπολογισμών για τις ανάγκες σε βοήθεια».
1582411 Οι ιερείς στο σκεπτικό της προσφυγής τους υποστήριζαν ότι «με την εξαίρεσή τους από την καταβολή του ένδικου κινήτρου, θίγεται η αρχή της ισότητας, καθόσον οι ίδιοι, ως εφημέριοι, έχουν και αυτοί αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες προς εξυπηρέτηση του πολίτη και επιδιώκουν τη μείωση της γραφειοκρατικής ενασχόλησης στα καθήκοντά τους και ως γραμματείς των ιερών ναών, κατά την έκδοση διαφόρων πιστοποιητικών γάμων, βαπτίσεων, είσπραξη χρημάτων και απόδοση ποσοστών στο Δημόσιο, η δε καταβολή του και σε αυτούς συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιακών τους γραφειοκρατικών διαδικασιών».
1590874 Αυτό δεν αποτελεί βέβαια παρά τη λογική συνέπεια ενός συστήματος στο οποίο η δυναμική της αναπτυξιακής διαδικασίας προσδιορίζεται πρωταρχικά από μικρο-οικονομικά κριτήρια, που αφορούν την αποδοτικότητα της ατομικής επιχείρησης και όχι τις οικονομικές, πολιτιστικές ή οικολογικές ανάγκες των διάφορων περιφερειών.
1592609 Στην Τουρκία βρίσκεται ήδη αντιπροσωπεία της Διεθνούς Τράπεζας, η οποία επισκέπτεται τις περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό, προκειμένου να προσδιορίσει τις ανάγκες.
1593490 • να οδηγήσει σε επείγουσες ανάγκες διαφοροποίησης της υποδομής μεταφορών και επικοινωνιών.
1593492 «Η ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων με όλα τα θετικά συνεπακόλουθα (εξοικονόμηση ενέργειας, αποφυγή μόλυνσης του περιβάλλοντος) η δυνατότητα αξιοποίησης και ενεργού συμμετοχής στην παραγωγή, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ευχέρεια δημιουργίας νέων "θέσεων εργασίας" και δεξιοτήτων, η δυνατότητα εφαρμογής της "κατ' αποκοπή" εργασίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, όπου παρατηρείται έντονος μετασχηματισμός της αγοράς εργασίας κ.λπ., αποτελούν μερικές από τις θετικές επιπτώσεις που δημιουργεί η ανάπτυξη της τηλεργασίας.
1619566 «Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να νίπτει τας χείρας της και η Τουρκία το γνωρίζει, άρα πρέπει να προσαρμόσει την τακτική της στις νέες ανάγκες», λέει κυβερνητικός παράγοντας που θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου στην υλοποίηση και επίτευξη αυτού του στόχου.
1621457 Η νέα αγορά των επιχειρηματικών ομολόγων προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων παράλληλα, καθώς και σε συνδυασμό με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου μέσω του Χρηματιστηρίου.
1645658 Και δυσαρέσκεια και διπλωματικές διαμαρτυρίες και πιέσεις και παρασκήνιο για αλλαγή συμπεριφοράς και ανταλλαγή απόψεων και υποσχέσεις και προοπτικές για όσους κατανοήσουν και εκμεταλλευτούν τις ανάγκες της συγκυρίας.
1621174 Η μεταμόρφωση γίνεται για τις ανάγκες ενός από τους πολλούς ρόλους που υποδύεται μαζί με τον Άκη Σακελλαρίου στην παράσταση «Η κατάρα της Ιρμα Βεπ» του Τσαρλς Λούντλαμ που παίζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανιτάκη στο θέατρο «Ηβη».
1623520 Υπήρχε η αίσθηση ότι αυτό το γαμημένο «εδώ και τώρα» μπορεί να συμβεί, ότι μπορείς κάποια στιγμή να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να ζήσεις αυτό που συνήθως σου απαγορεύουν οι κοινωνικές συμβάσεις, οι ανάγκες, μα πρώτα απ' όλα ο ίδιος σου ο εγωισμός.
1621997 Τώρα, όμως, οι 7-8.000 θέσεις που θα είναι διαθέσιμες για τους φιλάθλους -καθώς η αρένα θα «κοπεί» στη μέση για τις ανάγκες των αγώνων- ίσως είναι πολύ λίγες τις ημέρες που θα αγωνίζονται τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος.
1598093 Όπως προέκυψε και από τις αναφορές του Μ. Χόμπαχ, το Σ.ς. δίνει το «παρών» του στις ανάγκες του Μαυροβουνίου.
1623658 Η ίδια απαλλαγή ισχύει και στην περίπτωση ανέγερσης οικοδομής ως πρώτης κατοικίας και μέχρι το εμβαδόν που καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες του.
1598811 Η Οργανωτική Επιτροπή ενοικίασε κτίρια όπου θα μεταστεγασθεί και θα καταβάλει το ποσόν των 4, 5 δισ. δραχμών ως το 2004, χωρίς μάλιστα οι νέες εγκαταστάσεις να κρίνονται επαρκείς για τις ανάγκες του προσωπικού, καθώς είναι έκτασης 10.000 τ.μ., ενώ απαιτούνται γραφεία 20.000 τ.μ.!
1598816 Παράλληλα απορρίφθηκε μια εναλλακτική πρόταση, πιο συμφέρουσα οικονομικά (6.500 δρχ. ανά τ.μ.) στη Νέα Ιωνία, με το αιτιολογικό ότι το κτίριο στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετούσε καλύτερα τις ανάγκες των μελών!
1598829 Η Νίκη Τζαβέλα επανέλαβε χθες ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα χρησιμοποιηθεί όλο το δυναμικό της κρατικής και ιδιωτικής τηλεόρασης, όμως θα καλυφθούν ανάγκες της τάξης του 15%...
1600145 - Στις ενέργειες για τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος προσαρμοσμένου στις ανάγκες του 21ου αιώνα, αλλά και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού με τα νέα δικτυακά μέσα.
1623893 Θα είναι υποχρεωμένοι να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες, που αντιστοιχούν περίπου σε μια εξαώροφη πολυκατοικία, με τα πόδια ή με τα έξι ασανσέρ που προβλέπεται να εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες.
1652473 Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθηγητής και βουλευτής Επικρατείας Προκόπης Παυλόπουλος, θέτει διαδικαστικό θέμα λειτουργίας της επιτροπής και υπογραμμίζει ότι το σημαντικότερο όλων είναι να βεβαιώσουν τα υπηρεσιακά συμβούλια των Οργανισμών ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ανανεωμένες νόμιμες συμβάσεις.
1600322 Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο ΠΑΟΚ ζήτησε εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών του στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
1624523 Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν επίσης ότι ποτέ οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο δεν εκπαιδεύτηκαν για τις ανάγκες της δουλειάς τους.
1656545 Δώστε προσοχή τέλος στον ραδιομαραθώνιο που οργανώνει ο «9,84», στις 3 Δεκεμβρίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
1626052 Χθες, ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης, παρουσίασε στους δημοσιογράφους τη λειτουργία ενός τέτοιου «υποκαταστήματος», το οποίο για τις ανάγκες της συνέντευξης είχε τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας.
1600406 «Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να ζήσει ο Οτσαλάν», τόνισε ο Ιρτεμτσελίκ στην εφημερίδα «Μιλιέτ», προσθέτοντας ότι η Τουρκία πρέπει να χειριστεί την υπόθεση «λογικά, με βάση τα συμφέροντά της, τις εσωτερικές και εξωτερικές της ανάγκες, κι όχι συναισθηματικά».
1601206 Όμως, και στην περίπτωση αυτή, μία «διευρυμένη διατύπωση» μπορεί να καλύψει τις ανάγκες...
1626479 - Συστήνονται Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας στα ελληνικά προξενεία, για τον προγραμματισμό και την κατανομή των αλλοδαπών που επιθυμούν να εργαστούν στην Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της.
1616822 Στις πλασματικές ανάγκες υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικής αγωγής που δημιουργεί το «πανίσχυρο παγκοσμίως» ιατροφαρμακευτικό κύκλωμα αναφέρθηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Φ. Ιωαννίδης με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ.., Δ. Σιούφα, για τα προβλήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.
1615282 Ευτυχώς, σε λίγο, μέσα από μια οθόνη μεγάλων διαστάσεων, όπου προβλήθηκαν τα βιντεοκλίπ που γυρίστηκαν για τις ανάγκες προώθησης του δίσκου, ακούσαμε δυνατά αυτό που περιμέναμε.
1617648 Η διοίκηση της ΤτΕ έχει ήδη προχωρήσει σε συνεννοήσεις με τις διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών, προκειμένου να είναι συγκρατημένες στη χορήγηση δανείων «αλλά ακόμα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανεπαρκής προσαρμογή στις ανάγκες της συγκράτησης της ρευστότητας σε επίπεδο που να εξασφαλίζει τον αντιπληθωριστικό χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής, υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης με τη μορφή της επέκτασης της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου...».
1644488 Διαχείριση κλασικού ή νεοφιλελεύθερου τύπου, που σε τελευταία ανάλυση δεν εξυπηρετεί παρά τις ανάγκες του συστήματος να επιβάλει κοινωνικό έλεγχο πλατιών στρωμάτων, ιδιαίτερα των πιο ανήσυχων.
1650847 Με έμφαση στις ανάγκες των επαγγελματιών που προέρχονται από χώρες περιορισμένης οπτικοακουστικής παραγωγής και/ή γεωγραφικής και γλωσσικής εμβέλειας, το νέο πρόγραμμα θα είναι διευρυμένο.
1650666 Οι πρώτες εντυπώσεις αναλώθηκαν για τις ανάγκες ενός-δύο δελτίων.
1649157 Δίπλα σε έναν οικίσκο που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της Νομαρχίας Φθιώτιδας, ο δήμαρχος Γοργοποτάμου, Παναγιώτης Σπαθούλας, μας δείχνει στην κολώνα του ηλεκτρικού ρεύματος το λευκό κουτί, από το οποίο κατεβαίνουν δύο σωλήνες με τα «ηλεκτρόδια του BAΝ».
1623740 Με την υλοποίησή του, δε, θα επιδιωχθεί να καλύψει η Τουρκία επείγουσες ανάγκες σε ηλεκτρισμό, καθώς για τα επόμενα χρόνια θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλη στενότητα, λόγω της αύξησης της ζήτησης, που πλησιάζει το 10% το χρόνο.
1632338 Δεν μένει, λοιπόν, παρά να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε, έστω για τις ανάγκες ενός εφημεριδογραφήματος, όσα, θαυμαστά και μη, συνέβησαν τις τελευταίες μέρες, προσεγγίζοντας έτσι, κατά το δυνατόν, και ορισμένες σοβαρές πτυχές του θέματος.
1624968 Οι εκλογικές ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος επιχειρούν να ...δαμάσουν το τέρας της γραφειοκρατίας και να στείλουν τις όποιες θεσμοθετημένες παροχές στις τσέπες των διαφόρων κοινωνικών ομάδων στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.
708002 Για τις ανάγκες των συνέδρων χρειάζονται 2.500 κρεβάτια και η Θεσσαλονίκη αυτό τον καιρό μπορεί να διαθέσει μόνο 1.000.
1627491 Ιδιαίτερα την προσωρινή, έστω, άρση του εμπάργκο πετρελαίου για 6 μήνες, τουλάχιστον, για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να αντιμετωπίσει ο σερβικός λαός τις ανάγκες του χειμώνα.
1635733 Το «Σταντ ντι Πεΐ» του Σαρλερουά χωράει μόνο 30.000 θεατές και φυσικά δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες ούτε της μίας πλευράς!
1655604 -Η 27χρονη Ιωάννα Ντάλλα, άτομο με ειδικές ανάγκες, τιμήθηκε για τη δύναμη της θέλησής της.
1656922 Μόνο το κράτος είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες κοινωνικής ενσωμάτωσης, η αγορά δεν είναι σε θέση να το κάνει.
1658808 Ανέφερε ότι γίνεται διερεύνηση για το ενδεχόμενο εξασφάλισης προμηθειών από το Ισραήλ για τις ανάγκες της εθνικής φρουράς.
1611495 Το πράττουν επειδή χρειάζονται χρήματα για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων ή απλά για τις καθημερινές ανάγκες τους.
1631891 «Το πρόβλημα ξεκινά από την οικογένεια και καταλήγει στην οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας γι' άλλη μια φορά ότι η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων πρέπει να ενισχυθεί σε θέσεις προσωπικού (σήμερα υπάρχουν 13 επιμελητές, ενώ οι ανάγκες σε ολόκληρη τη χώρα επιβάλλουν την πρόσληψη άλλων 80), προκειμένου να δοθεί έμφαση στο στάδιο της πρόληψης και όχι στην καταστολή.
1601110 Πιο πολύ από τις ανάγκες των μαθητών, αυτό που εξελίσσεται είναι οι απαιτήσεις των γονιών τους:
1655859 Ήδη η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη έχει αλλάξει όψη: μια τεράστια εξέδρα έχει στηθεί έξω από τον Διόνυσο, (στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Ροβέρτου Γκάλι) που θα γίνει η κεντρική εκδήλωση (Ορχήστρα των Χρωμάτων και τραγούδια από τη «Ρωμαϊκή Αγορά» του Μ. Χατζιδάκι, συναυλία Μ. Θεοδωράκη με την Ορχήστρα Εναρμόνια με το «Άξιον Εστί» σε ποίηση Ο. Ελύτη, συναυλία Δ. Σαββόπουλου με την ορχήστρα του και τη Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών κ.ά.), ενώ ήδη για τις ανάγκες του υπερθεάματος στον Παρθενώνα έχουν εμφανιστεί γύρω από το μνημείο οι πρώτοι γερανοί.
1628445 Διαβεβαίωσαν ότι ως το τέλος του μηνός θα έχουν τοποθετηθεί 5.000 οικίσκοι, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν φτάσει τις 7.500 και με αυτά υπολογίζεται ότι θα έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες.
1628549 Διαβεβαίωσαν ότι ως το τέλος του μηνός θα έχουν τοποθετηθεί 5.000 οικίσκοι, ενώ ως τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν φτάσει τις 7.500 και με αυτά υπολογίζεται ότι θα έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες.
1628881 Είναι η πρώτη απόφαση του Θανάση Ακριβόπουλου κι αυτό το τσάρτερ μπορεί να είναι του Γιώργου Μπατατούδη, στις προθέσεις του οποίου είναι η αγορά ενός αεροπλάνου για τις προσωπικές του ανάγκες και τις μετακινήσεις ποδοσφαίρου και μπάσκετ.
1604919 Στο στόχαστρο των τροχονόμων μπαίνουν κυρίως όσοι διπλοπαρκάρουν, σταθμεύουν κοντά σε φωτεινούς σηματοδότες και σε κεντρικές αρτηρίες, πάνω σε πεζοδρόμια, και θέσεις στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες.
637228 Όλες όμως οι διαπραγματεύσεις θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες: τις ανάγκες της οικονομίας όντας σε εξέλιξη το Β ΚΠΣ και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Β ΚΠΣ στην οικονομία της χώρας.
1606941 Συμβάσεις δηλαδή επισφαλείς για τους μουσικούς (αφού μπορούν να διακοπούν οποτεδήποτε), που υποτίθεται πως «δεν καλύπτουν πάγιες ή και διαρκείς ανάγκες της ΕΡΤ Α.Ε.».
1601995 Πάντως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου παρουσιάζοντας, όπως είπε, τον «τελευταίο προϋπολογισμό αυτού του αιώνα, τελευταίο σε δραχμές και τελευταίο αυτής της κυβέρνησης», υποστήριξε ότι «με αυτόν μεταφέρονται πόροι από έχοντες και κατέχοντες υπέρ εκείνων που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες» και «οι κερδισμένοι είναι οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι και οι αγρότες».
639097 Παράλληλα, για τη κάλυψη της "μαύρης τρύπας" των εσόδων, που υπολογίζεται να φθάσει στο τέλος του χρόνου τα 250-300 δισ. δρχ, αλλά και για τις πρόσθετες ανάγκες του νέου προϋπολογισμού (χρειάζονται άλλα 800 δισ. δρχ.), η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει φόρο στην υπεραξία των μετοχών και πρόσθετο φόρο στα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων.
1602282 Οι διαδηλωτές, που βρέθηκαν χθες στην οδό Μητροπόλεως, μαθητές του Ειδικού Σχολείου Ηλιούπολης, ζήτησαν να καλυφθούν απαραίτητες ανάγκες, ώστε να μπορούν κανονικά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
1660455 Κατέγραψαν επίσης τον τόπο κατοικίας σήμερα των σεισμοπλήκτων (σκηνές, φιλοξενία), τα μέλη κάθε οικογένειας, την κατάστασή τους (έγκυες, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.) και τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Εσωτερικών, τέλος Οκτωβρίου, ώστε τα περαιτέρω μέτρα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
1660357 Παρά πάντως την υποχώρηση των τιμών δεν αποκλείεται οι τιμές να ενισχυθούν, καθώς το βόρειο ημισφαίριο εισέρχεται στο χειμώνα και οι ανάγκες για καύσιμα είναι αυξημένες.
1646086 Ένα τέτοιο πλαίσιο απαντά στα οράματα και στις ανάγκες του λαού για την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας, που είναι ανέφικτη όσο αυτή προσαρμόζεται και πειθαρχεί στους ιμπεριαλιστές».
1647285 Οπως επισήμανε η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ καθηγήτρια κ. Κοκκέβη, στην Ελλάδα εκτός της πρόληψης πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και άλλων τύπων προγραμμάτων που θα δώσουν διέξοδο και στις ανάγκες κατηγοριών χρηστών που δεν προσεγγίζουν τα υπάρχοντα προγράμματα, έτσι ώστε αυτοί να μη στρέφονται στα υποκατάστατα.
1647620 Για την αξία και δυναμικότητα της Μονακό ο Τουμπάκοβιτς είπε ότι «πρόκειται για μια δυνατή κι επικίνδυνη ομάδα, με παίκτες που τρέχουν συνέχεια, παίζουν γρήγορο, σύγχρονο ποδόσφαιρο και προσαρμόζονται αμέσως στις ανάγκες ενός αγώνα».
1661183 Ζούσε σ' ένα υπόγειο διαμέρισμα στο Κολωνάκι και το είχε προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες με πρωτοποριακές δικές του κατασκευές.
1644556 Όπως, είπε στη συνέχεια, η Εκκλησία θα διαθέσει λυόμενα σπίτια για να καλύψει ένα μέρος από τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων.
1648725 Οι φήμες για ύπαρξη συνωμοσίας εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της ομάδας πολιτικών που βρίσκονταν κοντά στον Ιλιέσκου, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και έσπευσαν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους.
1638009 Το ποσό θεωρείται μικρό μπροστά στην ανάγκες, αλλά τα νούμερα δείχνουν ότι έχει σχεδόν μοιραστεί στους «μόνιμους ερευνητές».
1640889 Ο ένας είναι ο Τόμης Χρυσοστόμου (εικονίζεται μπροστά, στη μέση της φωτογραφίας), τον οποίο είχαμε την τύχη, ο Αντώνης Σαμαράκης και ο υπογράφων, να γνωρίσουμε πριν από δέκα περίπου χρόνια στην Κύπρο όταν ξεκινούσαμε εκεί τον 1ο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
1658346 Η εταιρεία Κωτσόβωλος ζητεί από το επενδυτικό κοινό κεφάλαια ύψους 42 δισ. δραχμών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις αυξημένες επενδυτικές ανάγκες της.
1640906 Ο Λουκάς, ένας παιδί με ειδικές ανάγκες, με ένα βλέμμα γεμάτο ζωντάνια, μ' ένα υπέροχο χαμόγελο και έναν σπάνιο ψυχικό πλούτο, μας έδωσε δύναμη και κουράγιο να δούμε με άλλο βλέμμα τον καινούργιο αιώνα, που σε λίγο ξημερώνει».
1642909 Συγκεκριμένα, ο κ. Δασκαλάκης ανακοίνωσε ότι η Γενική επεκτείνει το ενδιαφέρον της σε ομάδες με ειδικά προβλήματα και σε άτομα με συγκεκριμένες (ειδικές) ανάγκες.
1642828 Το σκηνικό του Camel θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες των ορκισμένων χαρλεάδων, ενώ ούτε από αυτή τη μέρα δεν θα λείψει ο μάγος Οscar.
1649336 Ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργος Μαστοράκος, αφού είπε ότι οι ανάγκες των σεισμόπληκτων δήμων είναι πολύ μεγαλύτερες απ' ό,τι αρχικά εκτιμήθηκαν, υποστήριξε πως οι πρωτοβάθμιες αυτοψίες θα ξεπεράσουν τις 200 χιλιάδες, περισσότερα από 5.000 κτίρια θα κατεδαφιστούν και περισσότερα από 70 χιλιάδες θα χρειαστούν μικρές ή μεγάλες επισκευές.
1659875 Έκτοτε μόνος του πάλεψε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ζωής.
1624134 Ο υπουργός, στη συνέχεια, επισκέφθηκε την περιοχή Ντέριντζε στη Γιάλοβα, όπου έχουν τοποθετηθεί πριν από λίγο προκατασκευασμένα σπίτια, για τις ανάγκες των σεισμοπαθών.
1642911 Κατ' αρχήν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
1638242 Το υπουργείο με εγκύκλιό του θα ορίζει ότι ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου μπορούν να εφαρμοστούν τα εξής:
1519596 Όσο για τις ανάγκες σε σίδηρο, οι έγκυοι και οι θηλάζουσες μπορούν να τις καλύψουν με πράσινα λαχανικά, όσπρια, καρπούζι, μαύρες σταφίδες και δαμάσκηνα.
1650262 Πριν από τρεις μέρες ο Κιβρίκογλου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ για να ανακοινωθεί στη συνέχεια ότι η συνάντηση αφορούσε τις «ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων».
1626010 Ο εισηγητής του ΣΥΝ αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2000 τόνισε ότι είναι ενταγμένος στους εκλογικούς σχεδιασμούς και τις ανάγκες τού κυβερνώντος κόμματος αντί να είναι προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας και των προκλήσεων ενόψει της ένταξης στην ΟΝΕ.
1520700 «Χρόνια τώρα μεταφέραμε καύσιμα και μπουκάλες για τις ανάγκες των νησιωτών.
1626011 Στο σημείο αυτό προέβλεψε ότι η μετεκλογική περίοδος θα επιτρέψει αναθεωρήσεις σε συντηρητική κατεύθυνση από τις πιέσεις των αγορών και τις επιταγές της ΟΝΕ, σέρνοντάς μας σε πιο σφικτή πολιτική, απέναντι στις ανάγκες των πολιτών, τις ιδιωτικοποιήσεις σε ευαίσθητους τομείς, που υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο (υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία, ενέργεια και ΔΕΚΟ).
1630246 Οι ανάγκες της δικής μας εποχής αρκούνται σε κάτι λιγότερο και δραστικότερο:
1642918 Ο κ. Δασκαλάκης επισήμανε ακόμη ότι παράλληλα με τα μειωμένα επιτόκια η τράπεζα δίνει ιδιαίτερη σημασία και στη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται ουσιαστικά οι ανάγκες των δανειοληπτών.
1630692 Οι προεκλογικές ανάγκες αλλά και ο «ιός της χιλιετίας» θα ωφελήσουν, μέσα στις γιορτές, και τους αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν από τον ΟΓΑ τις συντάξεις Ιανουαρίου μεταξύ 27 και 31 Δεκεμβρίου και μάλιστα προσαυξημένες κατά 10.000 δρχ.
1661139 Εδώ που τα λέμε, λιγάκι τον στενοχώρησε και ο πρωθυπουργός μας, που δείχνει να μην κατανοεί ακόμα πλήρως τις ανάγκες που έχει το μαγαζί.
1660455 Κατέγραψαν επίσης τον τόπο κατοικίας σήμερα των σεισμοπλήκτων (σκηνές, φιλοξενία), τα μέλη κάθε οικογένειας, την κατάστασή τους (έγκυες, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.) και τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο υπουργείο Εσωτερικών, τέλος Οκτωβρίου, ώστε τα περαιτέρω μέτρα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
1631207 Υπάρχουν ανάγκες άλλες μεγαλύτερες, μη με ρωτάτε περισσότερα».
638755 Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών στο Λαύριο, έκαναν ομολογουμένως ό,τι μπορούσαν σε συνεργασία με τους εκεί αρμοδίους του Ερυθρού Σταυρού και της κοινωνικής υπηρεσίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για να οργανώσουν, μέσα στα λίγα διαθέσιμα τετραγωνικά του χώρου, τη στέγαση του καινούργιου κοπαδιού των απελπισμένων και να μεριμνήσουν για τις πρώτες ανάγκες περίθαλψης.
638134 Η υστέρηση των δημοσίων εσόδων και οι αυξημένες δημοσιονομικές ανάγκες του τελευταίου τετραμήνου, οι αναμενόμενες συνδικαλιστικές πιέσεις για την εισοδηματική και την φορολογική πολιτική και οι περιορισμένες δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού 1998, που επιβάλλει το πρόγραμμα σύγκλισης, δημιουργούν ασφυκτική ανάγκη για την εξεύρεση πόρων.
639233 Άρα, κερδίζει έδαφος η περίπτωση του "ελεύθερου" Ουίλι Άντερσον, αν τυχόν ο Ιωαννίδης πειστεί ότι καλύπτει τις ανάγκες του, και του "πιτσιρικά" από τη Ν. Υόρκη, του Λαμάρ Όντομ.
1602873 Συγκεκριμένα, οι αντιρρήσεις συγκεντρώνονται κυρίως στο γεγονός ότι η διοίκηση της ΕΚΤ βιάσθηκε και «υποχώρησε» στις πιέσεις των αγορών, οι οποίες είχαν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων (λόγω της μεγάλης νομισματικής επέκτασης του Σεπτεμβρίου) και «αγνόησε» τις ανάγκες ορισμένων μεγάλων οικονομιών της Ε.Ε., όπως της Γερμανίας και της Ιταλίας, οι οποίες ακόμη «ασθμαίνοντας» προσπαθούν να βελτιώσουν τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ...
1519579 Οι επιστήμονες προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους διατροφής που όχι μόνο θα καλύψουν τις διατροφικές μας ανάγκες αλλά θα βελτιώσουν σημαντικά την υγεία μας και την ποιότητα της ζωής μας.
1604678 Δέκα ζευγάρια ελλήνων και αμερικανών αξιωματικών... πάντρεψαν από χθες οι ανάγκες της προστασίας του προέδρου Κλίντον και της συνοδείας του.
1519592 Πώς όμως μπορεί η έγκυος ή θηλάζουσα να καλύψει τις ανάγκες της σε πρωτεΐνες (λευκώματα), σίδηρο και ασβέστιο, όταν το κρέας, το γάλα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αβγά είναι «ύποπτα»;
1644164 Πρώτον, να μαντεύει καλύτερα και από σας τις καταναλωτικές ανάγκες και αδυναμίες σας, μορφοποιώντας ένα συνεχώς ανατροφοδοτούμενο σύστημα παραγωγής ψυχογραφικών προφίλ.
1662227 Οι 25 αλλοδαποί (18 Ιρλανδοί, έξι παιδιά με ειδικές ανάγκες από τη Ρουμανία, τα οποία έχουν υιοθετήσει, και μια Κολομβιανή δασκάλα τους), ύστερα από την άρνηση του Ισραήλ να τους δεχτεί αναχώρησαν για την Κύπρο.
1644238 Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου Παραγώγων, εκτιμώντας ότι μετά από τους τρεις πρώτους μήνες «δοκιμαστικής» λειτουργίας του ΧΠΑ έχουν ήδη δημιουργηθεί κατάλληλες συνθήκες για την πραγματική ανάπτυξή του, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα η αγορά θα εμπλουτιστεί βαθμιαία από 5 τουλάχιστον νέα προϊόντα, μέσω των οποίων θα καλύπτονται σημαντικές επενδυτικές ανάγκες.
1663983 Ύστερα από συμφωνία με τη Μητρόπολη, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της κατασκευής το φρέαρ που είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει δίπλα στο ναό.
1652252 Πιέσεις στη ζήτηση, που αντανακλώνται από έντονες δανειοδοτικές ανάγκες και την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές.
1652259 Η εφαρμογή του προϋπολογισμού 1999 μέχρι τον Αύγουστο είχε καλύτερα από τα αναμενόμενα δημόσια έσοδα, που αναμένεται να εξασφαλίσουν ένα μέρος από τις δανειοδοτικές ανάγκες.
1640260 Η κυβέρνηση προωθεί ήδη ένα νέο σύγχρονο σύστημα κοστολόγησης και ασφάλισης των δημοσίων έργων, ώστε να αποδοθούν στην ελληνική κοινωνία έργα που εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών και που ολοκληρώνονται στο κόστος, το χρόνο και με την ποιότητα που απαιτείται».
1632873 Με τους καταλόγους ανά χείρας οι άνδρες με τα πολιτικά «επισκέφθηκαν» όλη τη γειτονιά γύρω από το ξενοδοχείο-φρούριο, για τις ανάγκες της επίσκεψης Κλίντον, Λαγουμιτζή, Φιλίνου, Ντεκάρ, Σφίγγος, Σμιθ, Στρογκόνωφ, Νούμαν, Ντινόμ, μερικά από τα ονόματα των οδών με τις «ύποπτες» προσφυγικές πολυκατοικίες.
1608367 Οι Γιατροί του Κόσμου σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως κατά τις καθημερινές επισκέψεις τους, με την κινητή ιατρική μονάδα, σε μεγάλους μη οργανωμένους καταυλισμούς του Μενιδίου, των Λιοσίων και του Κερατσινίου αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από τις τεράστιες ανάγκες και τους πολλούς άστεγους με προβλήματα υγείας.
1660609 Δίπλα στην είσοδο του κτιρίου, κάτω από τη σκάλα της εκκλησιάς, ήταν στοιβαγμένα δεκάδες φέρετρα που είχαν αγοραστεί σε τιμή χονδρικής για τις ανάγκες του ιδρύματος.
1519464 Για τις ανάγκες του γραφείου τους οι έλληνες ευρωβουλευτές δικαιούνται τρεις αποσπασμένους υπαλλήλους και έναν μετακλητό.
1594222 Και άκουσα μιαν άλλην, στο Περιστέρι, να μη δέχεται να πει στην κάμερα πόσο ταλαιπωρείται και τι ανάγκες έχει, και μ' ένα ταπεινό χαμόγελο να λέει απλά «δεν πειράζει, υπάρχουν και χειρότερα».
1603822 «Στην Ελλάδα καθιερώθηκε με τη στάση του κ. Αρσένη η εκπαιδευτική τρομοκρατία...», δήλωσε χθες ο νομάρχης Χανίων Γιώργος Κατσανεβάκης, με αφορμή το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το οποίο δεν θα δοθούν πιστώσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τις διδακτικές ανάγκες μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ).
1595165 Την πρώτη χρονιά, με τον Αντώνη Σαμαράκη στο πλάι μας και τότε, είδαμε την Κύπρο να βγαίνει λίγο έκπληκτη στους δρόμους, κι από τύψεις περισσότερο να δίδει κάπου 200 χιλιάδες λίρες (100 εκατ. δρχ. τότε!) για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
1594516 Για τις Μακεδονικές Αερογραμμές προτείνει να μετατραπεί σε εμπορική υποδιεύθυνση που θα διαχειρίζεται 3-4 αεροσκάφη τα οποία θα εκτελούν το καλοκαίρι πτήσεις τσάρτερ και το χειμώνα θα καλύπτουν τις ανάγκες της μητρικής.
1595635 Έκτοτε μόνος του πάλεψε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της ζωής.
1612859 Ενδεικτικά, με 7 βαθμούς ποινής απειλούνται οι οδηγοί που περνούν με κόκκινο, δεν σταματούν στο SΤΟΡ, σταθμεύουν σε θέση που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες, κάνουν αυτοσχέδια «ράλι» και επικίνδυνους ελιγμούς, παραβιάζουν την προτεραιότητα, θαμπώνουν τους απέναντι με τα φώτα τους ή συμπεριφέρονται αντικανονικά προς τους πεζούς.
95793 Το σημείο αυτό, που αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ του κ. Παπαδόπουλου και της ΟΚΕ, φέρνει στην επιφάνεια άλλη μία φορά την αδυναμία του Δημοσίου να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες και καταδεικνύει το φαινόμενο μιας οικονομικής πολιτικής δύο ταχυτήτων.
136232 Σύμφωνα με τις ανάγκες του Μάαστριχτ;
136233 Δεν θα εξυπηρετεί τις προεκλογικές ανάγκες.
57367 Διαδρομές οργανωμένες, δομημένες, συμμετοχικές, που αποκρούουν την αυταπάτη της αυταρχικής μείωσης της συνθετότητας αλλά δεν υποχωρούν στις πιο διαφορετικές κοινωνικές πιέσεις χωρίς να επιλέγουν τις ανάγκες, να θεμελιώνουν προτάσεις και προγράμματα.
149631 Για τα χαρακτηριστικά ενός καινούργιου προϊόντος, τις ανάγκες, τα προβλήματα, τα γούστα του καταναλωτή ή του κοινού-στόχου.
2868 Γι' αυτό η σημερινή ημέρα είναι σημαντική τόσο για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας μας, όσο και για τις γενικότερες προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ανάπτυξής της.
92693 Μου 'χει απαγορεύσει η Ε να ειρωνεύομαι άτομα με ειδικές ανάγκες.
155111 Επίσης, για την καλύτερη προσαρμογή και διευκόλυνση του ατόμου με ειδικές ανάγκες στον εργασιακό του χώρο, ο ΟΑΕΔ επιδοτεί την εργονομική διευθέτηση για ειδική χωροταξική ρύθμιση και σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες του εργαζόμενου μέχρι το ποσό των 300.000 δρχ. για κάθε ρύθμιση που κρίνεται απαραίτητη.
80957 Η αλήθεια είναι όμως ότι οι ανάγκες της UEFA για ριζικές αλλαγές, ως προς τη διεξαγωγή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πηγάζουν κυρίως από το χαμηλό, τεχνικό επίπεδο των εγγεγραμμένων.
1663877 Περισσότεροι από τους μισούς νοσηλευόμενους είναι μεγαλύτεροι των 50 ετών και αποκλείεται οποιαδήποτε ελπίδα για την επαγγελματική αποκατάστασή τους, μεγάλος αριθμός ασθενών δεν βγαίνουν από το θάλαμό τους ούτε δέχονται επισκεπτήριο συγγενών και φίλων, το 73% είναι άγαμοι, ενώ η πλειονότητα έχει ιδρυματοποιηθεί, ύστερα από παραμονή 20 με 30 χρόνια στο Δαφνί, οι δε 1.003 από αυτούς δεν χρειάζονται τη βοήθεια προσωπικού για τις ανάγκες τους.
1662269 Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε δυο επιλογές: να κάνει έναν νέο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό δαπανώντας από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τουλάχιστον δυο δισεκατομμύρια δραχμές ή να καλύψει τις ανάγκες από τον πίνακα επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998.
1682047 Οι ανάγκες για τη φιλοξενία των εκπροσώπων του Τύπου αναμένεται να είναι εξαιρετικά μεγάλες και με δεδομένη την έλλειψη ξενοδοχειακών κλινών στην πρωτεύουσα η ανέγερση ενός Ολυμπιακού Χωριού κρίνεται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη τόσο από τη ΔΟΕ όσο και από το «Αθήνα 2004».
1689669 Το παρήγορο είναι πως, πρόσφατα, οι υπεύθυνοι της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ δεσμεύτηκαν να λάβουν υπόψη τις ανάγκες των διοργανωτών συναυλιών.
1688879 του έργου προβλέπεται να εκταμιευτούν άλλα 75 εκ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες.
1662378 Η Νίκη Τζαβέλλα επενέβη σ' αυτό το σημείο (όπως και στο ζήτημα των τηλεοπτικών μεταδόσεων) και τόνισε πως «θα προτιμηθεί η ελληνική αγορά, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο, κατά πόσο μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων...».
1689296 Ο κομψός όμως χαρακτηρισμός -διότι μείωση ή πτώση είναι κακόηχος, καθώς συνδυάζεται με αρνητική πορεία, ενώ οι ανάγκες της επικοινωνίας επιβάλλουν μόνο άνοδο των τιμών, δηλαδή θετική (!) εικόνα- ξεπεράστηκε από τα πράγματα (τραγικά ίσως;) και έγινε, μέσα σε μια βδομάδα, απότομη πτώση.
1679898 Ανώτερο διοικητικό στέλεχος της ΤτΕ πάντως διευκρίνισε ότι η χρονική συγκυρία για την απαρχή της διαδικασίας μείωσης των επιτοκίων επηρεάστηκε από τις εξελίξεις στον πληθωρισμό και κατά δεύτερο λόγο από τις ανάγκες αναθέρμανσης της αγοράς ομολόγων.
1670718 Ο Κ. Λαλιώτης έδωσε όμως ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί 5.000 αιτήσεις από σεισμοπαθείς που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και συγκατοίκησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η λύση αυτή αναμένεται να μειώσει τις ανάγκες για εγκατάσταση οικίσκων.
1664755 «Η Θέλτα είναι πολύ καλά οργανωμένη, οι άνθρωποί της μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και ζητήσαμε 500 εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών μας.
1689321 Ωστόσο, φαίνεται πως δύσκολα επιδέχονται «διορθώσεις», αλλά κυρίως κανονικές διορθώσεις, τομείς όπως ο κρατικός μηχανισμός στις διάφορες μορφές του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανταποκριθεί με ετοιμότητα στις ανάγκες των «υπηκόων», η εκπαίδευση στις διάφορες βαθμίδες της παρά τις εξαγγελλόμενες «μεταρρυθμίσεις», η υποδομή του κράτους και της οικονομίας να ανταποκριθούν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, και παράλληλα ...αδιόρθωτοι παραμένουν οι προβλέποντες σεισμούς.
1671158 Τι θα τα κάμει τα άρματα μάχης η Τουρκία, που θα πρέπει να πληρώσει γι' αυτά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 3 δισ. ευρώ, ένα ποσόν που μοιάζει έξωπραγματικό μετά τις ανάγκες που δημιούργησαν οι σεισμοί;
1675470 Είναι αδύνατον ηλικιωμένοι, ασθενείς και συνταξιούχοι να καλύψουν τις ανάγκες τους».
1671451 Ο υπουργός Παιδείας, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, δεν παρέλειψε να τονίσει την παρουσία των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.
1674198 Φθινοπωρινή λιακάδα και ησυχία, πλάι στις παλιές αποθήκες που άλλαξαν χρήση για να καλυφθούν οι ανάγκες.
1664420 Γεγονός είναι, πάντως, πως όταν ο πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης ανέβηκε στην έδρα έλυσε τη συνεδρίαση για «τις ανάγκες του νομοθετικού έργου».
1671452 «Υπήρχε μια αγκύλωση, θα έλεγα, στην ελληνική κοινωνία, μια προσπάθεια να κρύψουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
1675551 Είναι αδύνατον ηλικιωμένοι, ασθενείς και συνταξιούχοι να καλύψουν τις ανάγκες τους».
1664668 «Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τη συμφωνία και να τη διευρύνουμε με όλα εκείνα τα στοιχεία που συγκεκριμένα, πλέον, επιβάλλουν οι ανάγκες ενδυνάμωσης της αμυντικής μας συνεργασίας.
1671462 Και ήξερε ότι εκείνος στάθηκε η αφορμή, ώστε «να παραμεριστούν οι παλιοί νόμοι και να δοθεί το αυτονόητο δικαίωμα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της επετείου», όπως είπε και ο υπουργός Παιδείας.
1676340 «Το 1990 η Ν.Δ. θέσπισε το Λόττο και εμείς το Βιντεολόττο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων», τόνισε και διευκρίνισε ότι η υπό ψήφιση διάταξη που θα συζητούνταν χθες το βράδυ στη Βουλή δεν έχει καμία σχέση με το Βιντεολόττο, αλλά αφορά τη συγκρότηση επιτροπής που θα χαρακτηρίσει ποια είναι τυχερά και ποια τεχνικά παιχνίδια.
1678713 Ειδικά για τις δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας, επισκευής, κυκλοφορίας και απόσβεσης των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του επαγγέλματος, αναγνωρίζεται ποσοστό μέχρι 25% επί του συνόλου και δεν μπορεί να υπερβεί το 3% του δηλωθέντος ακαθάριστου εισοδήματος από τις υπηρεσίες του ελεύθερου επαγγέλματος.
1683918 Όπως μεταδίδει από την Άγκυρα ο ΑΡΗς ΑΜΠΑΤΖΗς, ο Έλληνας υπουργός αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν θα φέρει αντιρρήσεις να δοθεί οικονομική βοήθεια εκ μέρους της Ε.Ε. προς την Τουρκία με την προϋπόθεση ότι η βοήθεια θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες που έχουν ανακύψει εξαιτίας του σεισμού».
1685078 Με αυτές τις προϋποθέσεις το «πακέτο» των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός -για πρώτη φορά πριν από την ομιλία της Θεσσαλονίκης- «στηρίζεται από μια "σταθερή βάση" δημοσιονομικής εξυγίανσης, η οποία ταυτόχρονα ικανοποιεί και τις ανάγκες της κοινωνικής πολιτικής...».
1691129 Με το δικαίωμα που δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, ο χώρος της ΑΓΕΤ, 12 στρεμμάτων, πρόκειται να επιταχθεί για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων.
1691134 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χρειάζονται περίπου 10.000 λυόμενα, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών.
1669300 Από τη μέρα που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, άναψε ο καβγάς μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και τεχνικού κόσμου για το αν η οικονομική βοήθεια ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
1608911 Από κοντά, εννοείται, θα είναι διαρκώς και ο διαπιστευμένος σας συντάκτης ο οποίος, μεταξύ άλλων, πληροφορήθηκε ότι η κ. Δωροθέα εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί ένα ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπου θα έχει την ευκαιρία να υπογραμμίσει και «το τεράστιο ενδιαφέρον» της κόρης της, της Χίλαρι (που θέτει υποψηφιότητα για τη Γερουσία, μην ξεχνάμε...), «για όλα τα παιδιά του κόσμου, ιδίως εκείνα που αντιμετωπίζουν προβλήματα».
706399 Με τον εκπληκτικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της η Κίνα - που αντιμετωπίζει τρομερή αστυφιλία και μεγάλες μάζες του πληθυσμού της λιμοκτονούν ή είναι άνεργοι - έχει πιεστικές ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, σιτηρά και ζωοτροφές.
1695122 Έτσι γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες της ΑΕΚ.
1695272 Αυτό, επίσης, σήμαινε τη δημιουργία διάφορων φαύλων κύκλων (κτίσιμο σε ακατάλληλα εδάφη, κακές κατασκευές που ικανοποιούσαν τις ανάγκες εύκολου κέρδους μερικών, αλλά και στέγασης ή απασχόλησης πολλών άλλων) που δυνητικά αύξαναν την καταστρεπτικότητα φυσικών φαινομένων, όπως, οι σεισμοί, πλημμύρες κ.λπ.
1695761 - Για την εγκατάσταση στα λυόμενα θα ισχύσουν κριτήρια προτεραιότητας (άτομα με ειδικές ανάγκες, ασθενείς, έγκυες και λεχώνες, πολύτεκνοι κ.λπ.).
1696451 Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει με τα ημίμετρα, που επιβάλλουν οι εκλογικές ανάγκες.
1681101 Με βάση την απόφαση αυτή, κάθε Νοέμβριο στέλνεται στα υπουργεία εγκύκλιος με την οποία καλούνται να καθορίσουν τις ανάγκες των υπουργείων τους και των εποπτευόμενων από αυτά οργανισμών και με την επισήμανση ότι η τριμελής επιτροπή δεν θα εγκρίνει πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη πάγιων αναγκών, που προσλαμβάνεται μόνο ύστερα από διαγωνισμό.
1696996 _ Ο Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος Φιλίας «Σωκράτης» παρατηρεί ότι οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις παραγνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας.
1689249 Η εκδοχή της IHD όμως είναι ότι οι κρατούμενοι δέχτηκαν επίθεση «γιατί θέλησαν να καλύψουν απλές ανθρώπινες ανάγκες τους», συγκεκριμένα ζήτησαν κρεβάτια σε κάποια πτέρυγα όπου υπήρχε πρόβλημα διαμονής, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των εγκλείστων.
1689283 Κρατήρες έξυπνων βομβών σε πολιτικά κτίρια, ακόμα και νοσοκομεία, σχολεία και εγκαταστάσεις υποδομής για τις πλέον βασικές ανάγκες των πολιτών.
1668062 Επίσης προσφέρουν φάρμακα αξίας 15 εκατομμυρίων δρχ. για τις ανάγκες του γιουγκοσλαβικού λαού.
1671498 1. Στην Αρμενία (από το 1993) με προγράμματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και για την αντιμετώπιση αφροδισιακών και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
1695074 4) Δωρεάν υπηρεσίες παιδικών σταθμών και εξασφάλιση προγραμμάτων ειδικής στήριξης για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.
1672626 Μου έρχεται στο νου η μεταφορά του Μαρξ: το χρήμα χρησιμεύει για να παράγει αγαθά και να ικανοποιεί ανάγκες, αν όμως το χρήμα γίνεται το γενικό ισοδύναμο όλων των πραγμάτων, τότε προκειμένου να παραχθεί χρήμα θα αποφεύγουν την παραγωγή αγαθών, αν αυτή δεν θα χρησιμεύει στην παραγωγή χρήματος.
1608162 Η πλειοψηφία των διευθυντών του Συμβουλίου συμφωνεί ότι για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες δημοσιονομικής εξυγίανσης για τη διασφάλιση της διατηρησιμότητας της σύγκλισης, θα πρέπει οι προϋπολογισμοί των επόμενων ετών να προβλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 7% του ΑΕΠ για τη διετία 2000-2001.
1609396 Για το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας έγιναν κάποιες θετικές ρυθμίσεις, αλλά οι αρμόδιοι σχεδιάζουν την κατασκευή νέου, μεγάλου λιμένα αναψυχής και κτίσματα συνολικού εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών, ενώ οι ανάγκες των αγωνισμάτων που θα φιλοξενηθούν δεν απαιτούν περισσότερα από 8.500 τετραγωνικά.
1668820 Δεν πρόκειται για τα γνωστά «γυρίσματα» της αγοράς αλλά για μια ανταλλαγή με αμοιβαίο όφελος έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και το υπ. Οικονομικών προκειμένου να καλύψουν κάποιες ανάγκες τους οι τράπεζες σε βραχυπρόθεσμη ρευστότητα και τα ταμεία σε μακροπρόθεσμη ρευστότητα.
1708363 Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για το εκτεταμένο μπάζωμα της ακτής του Αγίου Κοσμά, για τις ανάγκες δημιουργίας του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου που προβλέπεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
1708366 Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι οι επιχωματώσεις επιβάλλονται από τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, έρχονται τα στοιχεία του δήμου που δείχνουν ότι ετοιμάζονται εγκαταστάσεις με προδιαγραφές διαφορετικές από αυτές που απαιτούνται για τις ανάγκες του ολυμπιακού αυτού αθλήματος, αλλά και του ανάλογου κέντρου στο Σίδνεϊ.
1665692 Για τις ανάγκες των οπαδών της, ζητήθηκαν 140 εισιτήρια.
1665850 - Στην Αρμενία βρίσκονται από το 1993 ξεκινώντας ένα πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα.
1665852 - Στην Παλαιστίνη από το 1996 καταγράφουν πόρτα πόρτα όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με στόχο τη δημιουργία κέντρων αποκατάστασης, αλλά και την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία.
1666199 Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες της στοχοποίησης στρατιωτικών μονάδων και σχηματισμών, πέραν αυτών της αεράμυνας, ενισχύονται οι ΝΑΤΟϊκές αεροπορικές δυνάμεις με την αποστολή πρόσθετων βρετανικών μαχητικών «Τορνέιντο» από τη Γερμανία και αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52.
1714371 MΕ ΔΥΟ λόγια, την ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία, έτσι ώστε και οι ίδιοι να καλύπτουν τις ανάγκες που τους σκόρπισαν έξω από τις πατρίδες τους και η οικονομία να ωφελείται από τη δημιουργική τους παρουσία.
640001 Παράλληλα, για τη κάλυψη της "μαύρης τρύπας" των εσόδων, που υπολογίζεται να φθάσει στο τέλος του χρόνου τα 250-300 δισ. δρχ, αλλά και για τις πρόσθετες ανάγκες του νέου προϋπολογισμού (χρειάζονται άλλα 800 δισ. δρχ.), η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει φόρο στην υπεραξία των μετοχών και πρόσθετο φόρο στα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων.
1612190 Είχαμε την ευκαιρία να αναλογιστούμε αυτές τις σκοπιμότητες και ανάγκες σε μια προγενέστερη (1994) αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβέτειας Βόλου.
1674149 Η συγκεκριμένη έχει κοινωνικό σκοπό έτσι ώστε η κυβέρνηση να διαμορφώσει πολιτική για τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν», επισήμανε υπάλληλος της Στατιστικής.
1683754 Ζήτησε και πήρε 10.000 εισιτήρια από τον Ηρακλή για τις ανάγκες των οπαδών του.
1684794 Βεβαίως να δοθεί βοήθεια, και χωρίς φραγμούς, για να αντιμετωπιστούν οι στοιχειώδεις ανάγκες του λαού -μη λησμονούμε πως σε λίγο έρχεται και ο χειμώνας.
1688626 Δάνειο ύψους 270 δισεκατομμυρίων δραχμών ετοιμάζεται να συνάψει ο ΟΤΕ με κοινοπραξία διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της εξαγοράς του βουλγαρικού «ΟΤΕ» (BTC) και του επενδυτικού του προγράμματος.
1669314 Όσο για το ΑΤΕΚ, υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί να σταθεί τέτοια σύγκριση γιατί, οι ανάγκες επισκευών που προέκυψαν από το σεισμό διαμορφώνουν ιδιαίτερες συνθήκες στην αγορά των επισκευών».
1708839 Στην Πρίστινα θα εγκατασταθεί το επιχειρησιακό κέντρο -με 200, περίπου υπαλλήλους- για να καταγράψει τις ανάγκες της ανοικοδόμησης και να παρακολουθεί την ομαλή πορεία των έργων.
1665840 Από το 1971, που γεννήθηκε το κίνημα των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», εθελοντές όλων των εθνικοτήτων εργάστηκαν ανταποκρινόμενοι στις ιατρικές ανάγκες ανθρώπων που ήταν ξεχασμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.
1691268 Για τραγικές αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί έκτακτες ανάγκες κάνει λόγο η Ν.Δ., αναφερόμενη στο έργο αποκατάστασης των σεισμοπαθών.
1690583 Είναι φανερό ότι η κατασταλτική πολιτική επιβάλλεται και από τις ανάγκες του κεφαλαίου για παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα τις οποίες αγνοούν οι προοδευτικοί «αντι-εξουσιαστές».
1691099 Για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων, το ΥΠΕΧΩΔΕ πρόκειται να εγκαταστήσει 300 τροχόσπιτα.
1691671 Θρακομακεδόνες, Τατόι, Μεταμόρφωση, Νέα Λιόσια παρουσίαζαν τις μεγαλύτερες ανάγκες για βοήθεια.
1691102 Στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί 15 λυόμενα, τα οποία δόθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 10 Σεπτεμβρίου, για εγκύους, λεχώνες και άτομα με ειδικές ανάγκες και αρρώστους.
1691118 Εδώ και μία εβδομάδα, το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει εγκαταστήσει 16 λυόμενες κατασκευές, οι οποίες δεν επαρκούν για τις ανάγκες.
1691686 Θρακομακεδόνες, Τατόι, Μεταμόρφωση, Νέα Λιόσια παρουσίαζαν τις μεγαλύτερες ανάγκες για βοήθεια.
1692062 Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δοθούν 200 χιλιάδες δραχμές σε κάθε οικογένεια που κατέρρευσε το σπίτι της, για ν' αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες της.
1672290 Στο πόρισμα του εισαγγελέα Κολιούση αναφερόταν όμως ότι υπήρχε «επιστολή και όχι εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία γινόταν λόγος για δευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες, η οποία όμως άναψε πράσινο φως σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυθαιρέτων κτισμάτων να τα ηλεκτροδοτήσουν, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά».
1672292 «Ο κ. Φράγκος με αυτή τη συμπεριφορά του αποτέλεσε παράδειγμα για τους προϊσταμένους των πολεοδομικών γραφείων, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν ότι ο νομάρχης επικαλείτο προσχηματικά την επιστολή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, που επέτρεπε τη χορήγηση αδειών ηλεκτροδότησης σε άτομα με ειδικές ανάγκες, παρέλειψαν να καταγράφουν τα κτίσματα ως αυθαίρετα και να προβούν στις νόμιμες ενέργειες στα πλαίσια των καθηκόντων τους».
1688338 Τέλη Ιουλίου 236 κοντέινερ μεταφέρθηκαν στα Τίρανα, αλλά στη συνέχεια επεστράφησαν στο Μπάρι, διότι δεν υπήρχαν εγγυήσεις ότι θα χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες των προσφύγων.
1692225 Σαν τάχα να είχαν τη σφραγίδα της εντιμότητας (fairness) και της πνευματικότητας οι φωνασκίες κατά του υπουργού Παιδείας, γιατί -λέει - τόλμησε να περιλάβει στη διδακτέα ύλη του Λυκείου και στοιχεία των άλλων θρησκειών ή η ως τώρα πεισματική εναντίωση στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα για τις ανάγκες των σαράντα χιλιάδων πιστών του Ισλάμ.
1677150 Γιατί εάν δεν ταξιδέψεις, μόνος, να δεις από κοντά ποιες είναι οι ανάγκες και οι προτεραιότητες των Ελλήνων, το να κάθομαι εγώ πίσω από το γραφείο μου και να λέω "θα ήταν καλό να γίνει αυτό και εκείνο", είναι χαμένος κόπος».
1692814 Η αδυναμία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας να αντεπεξέλθουν στις μετασεισμικές επικοινωνιακές ανάγκες δεν προκαλεί μόνο τις διαμαρτυρίες των συνδρομητών, αλλά και έρευνες σε δικαστικό και διοικητικό επίπεδο.
1699831 Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος για την αντικατάστασης της οικοσκευής, καθώς και των αυτοκινήτων που καταστράφηκαν, γεγονός που αυξάνει τις ανάγκες χρηματοδότησης.
1707093 Οι επιταχυνσιογράφοι καλύπτουν μόνον τις κεντρικές περιοχές της Αθήνας και από την κατανομή τους προκύπτει ότι τοποθετήθηκαν κυρίως για τις ανάγκες του Μετρό.
1707126 Αυτά, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι οποίοι από την περασμένη βδομάδα έχουν εγκαταστήσει σε αυτές τις συνοικίες σκηνές-ιατρεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των άστεγων σεισμοπαθών σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη.
1708666 Όσον αφορά τα κτίρια σε μεγάλο βαθμό δεν λαμβάνουν υπόψη τις κλιματικές ανάγκες και δεν ανταποκρίνονται σε αυτές».
1718147 Το εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ που σκόρπισε τον τρόμο στην Ευρώπη πριν από 13 χρόνια, επαναλειτουργεί από πέρυσι, καθώς η Ουκρανία δεν μπορεί να καλύψει με άλλον τρόπο τις ενεργειακές της ανάγκες.
1707881 Ο κ. Παυλόπουλος, αν και επισήμανε πως οι επιστήμονες δεν πήγαν «αξιοκρατικά» στους δήμους και υπαινίχτηκε πως πρόκειται για «νομιμοποίηση αυθαιρεσιών», δεν είπε βέβαια ότι η Ν.Δ. δεν θα την ψηφίσει, μόνο ρώτησε τον υφυπουργό Εσωτερικών Λ. Τζανή «γιατί εξαιρείτε υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΕΟΤ, του TEBE, του ΟΠΑΠ, της "Ολυμπιακής"; ».
1708807 Η Κομισιόν κέρδισε μια περιορισμένη αυτονομία του κοινοτικού επιχειρησιακού κέντρου στην Πρίστινα για τις άμεσες και τεχνικής φύσης ανάγκες στην ανοικοδόμηση του Κοσσυφοπεδίου.
1722841 Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις έντυπες και τηλεοπτικές διαφημίσεις, καλώντας τη να διαθέσει τους σχετικούς πόρους για τις ανάγκες των σεισμοπαθών και τις οικογένειες των θυμάτων, κάτι που έκανε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας.
1716269 Τα ωράρια λειτουργίας των σταθμών, ανάλογα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, θα μπορούν να είναι διαφορετικά.
89190 Έτσι, κατ' ανάγκην η νέα ΚΕ θα είχε λιγότερα μέλη, και θα ήταν ευκολότερος ο αποκλεισμός των ανεπιθύμητων.
1706527 Είναι, λοιπόν, φανερό ότι το σύστημα της οικονομίας τής αγοράς, που υποστηρίζουν οι νεοφιλελεύθεροι και αγκαλιάζουν οι σοσιαλδημοκράτες, κάθε άλλο παρά αποτελεσματικό είναι στην κατανομή των οικονομικών πόρων, όταν σήμερα η συντριπτική πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού είτε δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες της είτε ζει σε συνθήκες ανασφάλειας και συνεχούς ποιοτικής υποβάθμισης.
105267 Ο δρόμος για το αντίθετο δεν κλείνει έτσι. - Από την άλλη πλευρά, μια κούρσα εξοπλισμών πάνω από - και για το - Αιγαίο θα ενισχύσει εκ των πραγμάτων την αμερικανική άποψη ότι χρειάζεται κατ' ανάγκην ένας επιδιαιτητής στην περιοχή.
1698816 Διεύρυνε τα συμφέροντά του και στην κατασκευή/ ενδυμάτων (με Τρικολάν και Φάνκο) κάλυψε τις ανάγκες στη βαφή (Γιαννούσης) και μπήκε στον κλάδο των εσωρούχων με την Gallop.
1719354 Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι χώροι του ισογείου και για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.
1709042 Νομαρχίες, δήμοι και κοινότητες θα μπορούσαν να καταγράψουν τις ανάγκες σε εργατικά χέρια στην περιοχή τους και να οργανώσουν στοιχειωδώς την υποδοχή και την απορρόφησή τους.
1700534 Δημιουργήθηκε ακόμη ο πρώτος παιδικός σταθμός δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των αστέγων, στον καταυλισμό του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και θα δημιουργηθούν παρόμοιοι σταθμοί, μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες.
1667791 Να τιμωρήσουμε την Αμερική, υιοθετώντας αυτό που μας δίδαξαν, το φεντεραλισμό, ασφαλώς όχι εισάγοντας άκριτα ένα πρότυπο, που δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες και ιδιαιτερότητές μας, αλλά χτίζοντας σε σύντομο χρόνο το δικό μας, τον ευρωπαϊκό φεντεραλισμό, αξιοποιώντας εποικοδομητικά κάθε θετική ιστορική εμπειρία στην κατεύθυνση αυτή.
1707884 «Πνιγόμαστε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων που ζητούν να δοθεί λύση στην περιπέτειά τους» είπε παίρνοντας το λόγο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουλούρης και πρόσθεσε πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, «όταν όλες οι κυβερνήσεις έπαιρναν προσωπικό για 6-8 μήνες, καλλιεργούσαν ελπίδες και ενώ κάλυπταν πάγιες ανάγκες, τώρα τούς λέμε περιμένετε».
1700571 -Η άμεση περίθαλψη, σίτιση και στέγαση των πληγέντων σε χώρους διαβίωσης που θα πληρούν τις βασικές ανάγκες τους.
1709490 Ο λόγος αφορά τη σταδιακή μεταλλαγή του ίδιου του δημόσιου πανεπιστημίου, η οποία οδηγεί σε εξάρτηση των λειτουργιών του από τις ανάγκες της αγοράς.
1708278 -Τη σύναψη διμερών συμφωνιών με τις γειτονικές χώρες, για την είσοδο εποχικών οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα σε περιορισμένο αριθμό, ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας.
1723068 Οι κυβερνήσεις των Θάτσερ και Ρέιγκαν βασικά θεσμοποίησαν την υφιστάμενη κατάσταση όταν άνοιξαν τις αγορές κεφαλαίου και συναλλάγματος, όπως απαιτούσαν οι ανάγκες των πολυεθνικών, που ήδη είχαν αρχίσει να ελέγχουν σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας παραγωγής και του εμπορίου.
1717427 «Κάνοντας αυτή την περίοδο όλα τα βήματα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των αστέγων, εξαντλούμε κατ' αρχήν όλα όσα είναι πρόσφορα και από εκεί και πέρα δημιουργούμε μια ακραία εφεδρεία που την αποτελούν τα ξενοίκιαστα σπίτια.
1725917 Αυτοί, πολλές φορές προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε επείγουσες οικονομικές ανάγκες, πουλώντας έργα που όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρώτα ή αντιπροσωπευτικά έργα μεγάλων ζωγράφων.
1716709 «Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ για να σας συμπαρασταθεί σε οποιοδήποτε πρόβλημά σας, όχι μόνο κατά το στάδιο της νοσηλείας σας, αλλά κι αργότερα, εφ' όσον υπάρξουν ανάγκες», είπε ο κ. Καλαφάτης κι άκουσε από τον καθένα νοσηλευόμενο ξεχωριστά, και τις οικογένειές τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
184834 Το Κόμμα - έδινε στο σημείο αυτό την ερμηνεία της η Ακρόπολις - όχι μόνον είχε ανάγκην των δραπετών, αλλά και ενός εντυπωσιακού γεγονότος διά να μάθη η πτωχή προλεταρία ότι αν η αστική πολιτεία εξαπολύει τρομοκρατίαν και έχει φυλακάς οι κομμουνισταί ξεύρουν να τας καταργούν.
1720913 Σχετικά με τους κινδύνους που προβάλλουν από τη δράση του Απελευθερωτικού Στρατού, τις τελευταίες ημέρες εκφράζονται διάφορες αντικρουόμενες εκτιμήσεις, μερικές από τις οποίες αντανακλούν τις εσωτερικές ανάγκες και σκοπιμότητες.
119774 Οι εξοπλισμοί δεν οδηγούν κατ' ανάγκην σε υπέρογκες δαπάνες.
323943 Δι' ου δήλον γίνεται ότι οι υποφαινόμενοι κάτοικοι της χώρας Δοβίστης, διορώντες αφ' ενός μεν την στέρησιν καταλλήλου παρθεναγωγείου και περιβόλου των σχολείων ως και την αναπόφευκτον ανάγκην της αυξήσεως του προσωπικού των διδασκάλων εν τε τω αρρεναγωγείω και παρθεναγωγείω της χώρας ημών, ως και του ευτυχώς-μεγάλου αριθμού των προσελθόντων μαθητών και μαθητριών, αφ' ετέρου δε την ανεπάρκειαν των πόρων των σχολείων, καθ' όσον ουδένα έτερον κέκτημαι πόρον εκτός του γλίσχρου περισσεύματος του παγκαρίου της εκκλησίας ημών κοινή γνώμη και ομοφώνως προς επίτευξιν του διπλού τούτου σκοπού, ήτοι την ανέγερσιν και καλλωπίστου παρθεναγωγείου, περιβόλου των σχολείων και σχηματισμού επαρκούς κεφαλαίου χρημάτων προς μισθοδοσίας του προσωπικού των σχολείων, αποφασίζωμεν τα εξής: α) Έκαστος ημών των υπογεγραμμένων και μη χωρικών των καλλιεργούντων καπνά υποχρεούται ν' αφίνη εις τον έμπορον τον αγοραστήν του πράγματος ημων, εις οιανδήποτε ποιότητα και αν ανήκει το πράγμα του, ανά δέκα παράδες εις εκάστην οκάν, κατά το κατάστιχον του εμπόρου, ήτοι του αγοραστού. β) Τα χρήματα τα οποία θα κρατή ο έμπορος εννοούνται εις χρήματα γερά, ήτοι λίραν των 108 - εκατόν οκτώ. γ) Το αποφασισθέν ως ανωτέρω δικαίωμα, ήτοι αι δέκα παράδες εφ' εκάστης ολάς θα εισπράττηται παρά του Ταμείου των σχολείων μας παρά των αγοραστών του πράγματος μετά την σφράγισιν των μαρτυρικών υπό του προεστώτος, των αζάδων και του Ταμείου Προσυπογραφομένου. δ) Όταν τις εξ ημών των εχόντων καπνά δυστροπών δεν ήθελεν αφήσει εις τον αγοραστήν τας δέκα παράδας και οι αζάδες δεν θα υπογράφουσι τον μαρτυρικόν πριν ή ληφθή υπό του Ταμείου το δικαίωμα. ε) Εάν ο προεστώς και οι αζάδες ήθελον εναντίον των ανωτέρω υπογράψει και σφραγίσει μαρτυρικόν προ της λήξεως του δικαιώματος υπό του Ταμίου λογίζονται και εισίν υπεύθυνοι εξ ιδίων και πληρώνωσι το αποφασισθέν δικαίωμα. στ) Η απόφασις ημών αυτή τίθεται εις ενέργειαν από σήμερον συμπεριλαμβανομένου του μαξουλίου του λήξαντος έτους 1884. ζ) Εγένετο το παρόν, υπεγράφη παρ' ημών των παρευρεθέντων, ισχύον δι' άπαντας τους καλλιεργητάς καπνών, και κατεχωρήθη εν τω κώδικι της Ιερ. ημών Εκκλησίας σελίς 27-28 παραδίδεται δε εις τον Ταμίαν των σχολείων κ. Ματάκον Γεωργίου, έχοντα το δικαίωμα παραχωρείν αντίγραφον τοις εμπόροις.
112491 Το φάσμα πολιτικών στάσεων που καλύπτεται πίσω από την ομάδα αυτή με τον κατ' ανάγκην καταχρηστικό κοινό παρονομαστή της αρνητικής ψήφου είναι ευρύ, και η προσέγγισή του είναι δυσχερής με βάση δεδομένα τρεχουσών δημοσκοπήσεων.
324860 Δεν είναι τις μακράν της αληθείας, εάν υπολογίση ότι χρειάζονται κατά μέσον όρον 30.000 δρχ. περίπου δι' εκάστην οικογένειαν, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι άλλαι εξ αυτών είναι διμελείς, και άλλαι πολυμελείς έχουσαι ανάγκην περισσοτέρων του ενός δωματίου.
328269 Δεν έκανε κατ' ανάγκην έρωτα, κάθε φορά (τα μοχθηρά καμάκια 'λεγαν μάλιστα καθόλου).
324252 Κατά τα τέλη Ιανουαρίου 1828 έφθασε και ο περιμενόμενος Κυβερνήτης της Ελλάδος, και επειδή ο αρχιστράτηγος Γκενεράλ-Ζούρτζ πολιορκών τότε την Βόνιτσαν, είχεν ανάγκην πλοίων δια τον Αμβρακικόν κόλπον, σταλθείς τότε ο αρχιναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης προς τον πατέρα μου, έλαβε παρ' αυτού τα δύο ιδιόκτητα πλοία του, υπεχρέωσε δε και τους υπό την οδηγίαν του να παραδώσωσι και τα ιδικά των, τα οποία εστάλησαν εις τον εν Βονίτση αρχιστράτηγον δια του αντιναυάρχου Αντωνίου Κριεζή, όστις διέβη, πολεμών και πολεμούμενος, δια των φρουρίων Πρεβέζης και Προύντης, εις τον Αμβρακικόν κόλπον.
1720936 «Μερικοί εξέχοντες Γερμανοί πολιτικοί γεωγράφοι επικαλέστηκαν επίσης τη γεωπολιτική για να δικαιολογήσουν το "Drang nach Οsten" ("ορμή προς Ανατολάς") της χώρας τους, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει ο Κάρλ Χαουσχόφερ, ο οποίος προσάρμοσε την αντίληψη του Μακίντερ στις στρατηγικές ανάγκες της χώρας του.
1727600 Βασικά θέματα που θα αντιμετωπίσουν τα εργαστήρια, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους, είναι μια σειρά από ερευνητικές ανάγκες στον τομέα της μετρολογίας, όπως η εναρμόνιση των μεθόδων μέτρησης, η καθιέρωση προτύπων απόδοσης και η παροχή πιστοποιημένων ουσιών και υλικών αναφοράς.
1718130 Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το 78% των Γιαπωνέζων να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο απέναντι στο κεφάλαιο «πυρηνική ενέργεια», ενώ το 38% υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να αναζητήσει εναλλακτικές μορφές ενέργειας για να καλύψει τις ανάγκες της.
1728700 Στόχος τους είναι να δώσουν αυξημένη ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της Κοινότητας ή να μελετήσουν μείζονες κοινωνικές ανάγκες, κινητοποιώντας κρίσιμη μάζα πόρων και τεχνογνωσίας στον χώρο της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
1719213 Η 24χρονη Κάρλα, ένα πλουσιοκόριτσο με ειδικές ανάγκες, ταυτόχρονα με προβλήματα με μια υπερπροστατευτική μητέρα, που κάποτε θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί ένα φτωχό αγόρι, τον Ντάνι, με ειδικές, παρόμοια μ' αυτήν ανάγκες.
1725349 -Να καθιερώσουν μια ισορροπία μεταξύ θεραπείας και φροντίδας με την ευρεία έννοια, που θα παρέχει στα ηλικιωμένα άτομα μια μεγάλη κλίμακα υποστηρικτικών υπηρεσιών, στις οποίες θα μπορούν να προσφεύγουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
173146 Το να έχει κερδίσει κανείς ολυμπιακό μετάλλιο ή να είναι δημοφιλής τραγουδιστής (ακόμα χειρότερα αν είναι... συγγενής θανόντος δημοφιλούς ηθοποιού) δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι είναι και καλός πολιτικός.
482851 Από την πλευρά του ο κ. Ρέππας αναγκάστηκε να "περιγράψει" το σκηνικό επιμένοντας ότι ανταλλάσσονται απόψεις, διατυπώνονται προτάσεις, που δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην ευθύς εξ αρχής.
1727308 Το δίκτυο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το MPS χρησιμοποιεί ορισμένα πρωτόκολλα αποκλειστικής εκμετάλλευσης, τα οποία βασίζονται σε ένα υφιστάμενο φέρον δίκτυο πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IΡ) και η εταιρεία παράγει διάφορες διεπαφές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών με σκοπό την ενσωμάτωση του MPS στο δίκτυο αυτό.
521562 Ο πρεσβευτής δεν εξέφρασεν επί του προκειμένου άποψιν τινά της κυβερνήσεώς του, φαίνετο όμως ελπίζων ότι θα συντασσόμεθα προς την ανάγκην μιας δραματικής χειρονομίας...
311771 Για τα συμπεράσματά μας αυτά θα περιορισθούμε κατ' ανάγκην στα τέλη του 19ου αι. και στις αρχές του 20ού αι., αφού πλήρη σχεδόν στοιχεία διαθέτουμε μόνο για την περίοδο αυτή.
527622 "Αυξημένο ενδιαφέρον δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι γίνονται και περισσότερες πράξεις.
1727289 • Ανάπτυξη περιβάλλοντος δημιουργίας υπηρεσίας (SCΕ) προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη.
1725417 Το εμπάργκο πετρελαίου έχει δύο εξαιρέσεις, αν πρόκειται για ανθρωπιστικές ανάγκες και για την εξυπηρέτηση προσφύγων και αν τα φορτία έχουν ήδη ξεκινήσει για τη χώρα.
534051 Προς την ανάγκην της τοιαύτης επεμβάσεως τάσσεται και ο τέως βασιλεύς.
1712553 Μια χωμάτινη «εξέδρα» μήκους 100 μέτρων και βάθους 150-180 μέτρων θα δημιουργηθεί με 300.000 κυβικά μπάζα για τις ανάγκες του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου στον Άγιο Κοσμά
407107 Ιδιοκτήτης καναλιού, με μεγαλεπήβολα σχέδια, έχει φιλοδοξίες που φτάνουν μέχρι και στην ηγετική καρέκλα - όχι κατ' ανάγκην της Ν.Δ.:
248557 Η προπεριγραφείσα έμμεση εξέλιξη των κοινοτικών αρμοδιοτήτων αντανακλάται στο κατ' ανάγκην συναφές θέμα της νομικής μορφής των κοινοτικών πράξεων, αφού είναι γνωστό ότι το κατάλληλο "ένδυμα" ενός μέτρου καθορίζεται αναλόγως του περιεχομένου και των στόχων του.
1721233 Η τελευταία πρέπει να δώσει άδεια για να χρησιμοποιηθεί το καταργημένο φρέαρ εξαερισμού, αποκλειστικά για τις ανάγκες του εργοταξίου.
1704874 Οι καθημερινές ανάγκες είναι για 100.000 μερίδες, ενώ το κόστος κάθε μερίδας κυμαίνεται από 850-1200 δραχμές.
540930 Αυτά είναι τόσον στοιχειώδη, ώστε να μην έχουν ανάγκην υποδείξεως ».
540942 Υπό τας συνθήκας αυτάς ευρέθην εις την ανάγκην να διαμηνύσω και στον βασιλέα και εις τα εν Ελλάδι κόμματα, ότι δεν θα είχα αντίρρησιν να κάνουν χρήσιν του ονόματός μου για την μεταβατικήν κυβέρνησιν που θα διεδέχετο την χούντα.
543483 Δι' αυτό και έχει ανάγκην τιμίων συμβουλών.
248547 Κατά την εφαρμογή των στόχων αυτών, τα κοινοτικά όργανα διαπερνούν κατ' ανάγκην τα όρια των ουσιαστικών αρμοδιοτήτων που έχουν διατηρήσει τα κράτη μέλη σε ορισμένους τομείς, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τις εθνικές πολιτικές.
1727761 Τα καλύμματα είναι κατάλληλα για το ευρύτερο κοινό, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφόρων ομάδων (σχεδιασμός για όλους, περιλαμβάνοντας τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες).
249170 Ουσιαστικά η ακαδημαϊκή αναγνώριση συνιστά σημαντικό στάδιο μιας ενιαίας διαδικασίας: εάν η εφαρμογή της οδηγίας απαιτεί κατ' ανάγκην την επεξεργασία νέων νομικών κανόνων από τα κράτη μέλη, έμμεσα υποχρεώνει και τα εκπαιδευτήρια να είναι περισσότερο ελαστικά στην αναγνώριση των σταδίων που οδηγούν στους τελικούς τίτλους σπουδών.
87030 Κι επιτέλους, είναι ένας επαγγελματίας προπονητής και δεν είναι κατ' ανάγκην ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ.
167760 "Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής για τυφλούς, παραπληγικούς και πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, που δεν συμπληρώνουν - κατ' ανάγκην - το 65ο έτος της ηλικίας τους.
181044 Λαοί που ζουν μαζί με άλλους λαούς για εκατονταετίες ή ακόμα και χιλιετίες, γράφει, δεν αγαπιούνται κατ' ανάγκην, συνήθως ισχύει το αντίθετο.
203296 Μια πλειοψηφία που είναι σχεδόν κατ' ανάγκην απλώς προϊόν της συγκυρίας.
340025 Είναι φανερό, ότι μια τέτοια εκτίμηση από τους συμμετέχοντες εκφράζει καταρχήν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους και όχι κατ' ανάγκην ολιγωρία των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.
659091 Η Πλάβσιτς, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενη, δέχεται την επιστροφή των προσφύγων αν και την ερμηνεύει με το δικό της τρόπο, ότι δηλαδή οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους της σερβικής οντότητας.
694828 "H Δωδεκάνησος έστειλε τους πρώτους αντιπροσώπους της εις το Ελληνικόν Βουλευτήριον με την επιταγήν να βροντοφωνήσουν την ανάγκην της αγάπης των Ελλήνων και της επουλώσεως των πληγών του Έθνους.
694829 Ελπίζουμε ότι η φωνή της νέας ελληνικής επαρχίας θα εύρη βαθυτάτην την απήχησιν εις όλους σας, διότι είναι η φωνή του Έθνους, το οποίον έχει ανάγκην γαλήνης, ισοπολιτείας, ουσιαστικής δημοκρατίας, για να είναι έτοιμον όταν και πάλιν σημάνη η ώρα των νέων εξορμήσεων ".
1728752 • να αναπροσαρμόζουν το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ανάλογα με τις ανάγκες.
507232 Το γεγονός ότι κατ' ανάγκην, η κοινωνική χάρτα του Ντελόρ εντάχθηκε στις καλένδες δεν είναι άμοιρο συνεπειών.
718615 "έστω και ιδιωτική επιστημονική συνεργασία μετά των εχθρικών χωρών θα προσελάμβανε κατ' ανάγκην πολιτικήν σημασίαν, εις την οποίαν δεν ηδύνατο η Ακαδημία να προχωρήση".
412298 Έσπευσε αμέσως να προσθέσει ότι οι προτάσεις αυτές "δεν είναι κατ' ανάγκην αρνητικές, ούτε γίνονται από κακή πρόθεση.
190619 Εδώ είναι ανιχνεύσιμη μια ταξικότητα (ασφαλώς με πολλαπλές διαμεσολαβήσεις), η οποία κατοπτρίζεται στην ιεράρχηση των κινήτρων εκλογικής συμπεριφοράς από τους ίδιους τους εκλογείς, και επιδρά κατ' ανάγκην και στην ίδια την εκλογική συμπεριφορά, μέσω παραστάσεων που βρίσκονται εγγύτερα σε αυτήν.
1714761 Υπάρχουν, τόνιζε, ανάγκες προσλήψεων στο Δημόσιο και αύξηση των δαπανών σε τομείς όπως της παιδείας, της υγείας, της άμυνας κ.ά. που πρέπει να καλυφθούν.
1728754 Ένα Ολοκληρωμένο Έργο θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με σκοπό να συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της Κοινότητας ή να μελετήσει και να δώσει λύσεις σε μείζονες κοινωνικές ανάγκες.
534157 Αναφερόμενος εις την κρίσιν του 1967, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι υπεστήριξε κατά την προ αυτής περίοδον την ανάγκην ρυθμίσεως των διαφορών κατά τρόπον ριζικόν και επέμεινε επί του σημείου τούτου κατά τας συναντήσεις του με τους Κόλλιαν και Παπαδόπουλον εις την Αλεξανδρούπολιν.
534149 « Ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, λαβών πρώτος τον λόγον, εξέφρασε την ικανοποίησίν του διά την συνάντησιν αυτήν, από την οποίαν, είπε, είναι δυνατόν να προκύψη αποτέλεσμα ωφέλιμον δι' αμφοτέρας τας χώρας, ετόνισε δε την ανάγκην, όπως εκτεθούν αι εκατέρωθεν απόψεις με ειλικρίνειαν, διά να γνωρίζη εκάστη πλευρά τας θέσεις της ετέρας. »
537201 Εις το σημείον αυτό, προσέθεσε, ότι δυστυχώς γι' αυτόν δεν ισχύει το ίδιον και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που αισθάνεται την ανάγκην ν' αναπτύσσει δραστηριότητα.
248090 Δεδομένου, ωστόσο, του συμπληρωματικού ρόλου της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ζήτημα ανακύπτει από την ταυτόσημη αντιμετώπιση εκ μέρους του Έλληνα νομοθέτη δύο κατ' ανάγκην διαφορετικών τελικά συστημάτων (του δημόσιου και του ιδιωτικού), η οποία φαίνεται να καταδικάζει σε αδράνεια την επαγγελλόμενη πολυφωνία της παιδείας.
1727761 Τα καλύμματα είναι κατάλληλα για το ευρύτερο κοινό, καλύπτοντας τις ανάγκες διαφόρων ομάδων (σχεδιασμός για όλους, περιλαμβάνοντας τα παιδιά και τα άτομα με ειδικές ανάγκες).
795424 Και δεύτερον, δεν έχει τάχα ανάγκην από μια εξυπαρχής θεώρηση μπροστά στις όποιες εξελίξεις μισού αιώνα και, κυρίως, μπροστά στις νέες εκφραστικές ανάγκες τις οποίες συνειδητοποιούν οι σύγχρονοι χρήστες της ελληνικής;
1728799 Ο κ. Γληνός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα συστήματα περιβάλλουσας νοημοσύνης, που προωθούνται για την επόμενη δεκαετία, και αφορούν μια νέα διάσταση συνδιαλλαγής με το περιβάλλον, το οποίο θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του ανθρώπου, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις από τους χρήστες.
249428 Η θέσπιση αρχών και κανόνων για το κοινοτικό πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, χωρίς να ακολουθήσει κατ' ανάγκην τη λογική της "κοινής πολιτικής" αλλά και απαλλαγμένη από τα όρια της αρχής της επικουρικότητας, υπήρξε ωφέλιμη, στο μέτρο που διαμόρφωσε για τον εκπαιδευτικό χώρο δεδομένα που σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζαν οι διατάξεις της ιδρυτικής Συνθήκης ΕΟΚ.
801496 Και έτσι, με δεδομένη την υποταγή όλων των κοινωνιών στις επιταγές της παραγωγιστικής ανταγωνιστικότητας, η ανάπτυξη πραγματοποιείται κατ' ανάγκην με έμφαση στην εξοικονόμηση της εργασιακής δύναμης.
801500 Ο άνθρωπος, μας λένε, δεν πρέπει να θεωρείται ως κατ' ανάγκην και κατ' επιταγήν μισθωτός.
1727559 Πρόκειται για ευέλικτο σύστημα που μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοτε νομοθετικές απαιτήσεις και ανάγκες.
1718676 Μεταξύ αυτών, είναι οι καταυλισμοί και οι καθημερινές ανάγκες επιβίωσης των σεισμοπλήκτων (διατροφή, εγκαταστάσεις δικτύων κ.λπ.), η πρώτη οικονομική βοήθεια των 200.000 δρχ. και το έκτακτο βοήθημα των 2 εκατ. δρχ., η επιδότηση ενοικίων, το χορήγημα για τις ανακατασκευές των κατοικιών και των επαγγελματικών στεγών με επιδοτούμενα δάνεια, η αναστολή πληρωμής παλαιών στεγαστικών δανείων, αλλά και οι παρατάσεις πληρωμή φόρων, τελών και εισφορών στο Δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.
1710699 - Το υδροκέφαλο κράτος αντιπροσωπεύει το 50% της οικονομικής δραστηριότητας και εφέτος οι δανειακές του ανάγκες θα αντιστοιχούν στο σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων, ενώ το 1998 οι υποχρεώσεις του για τοκοχρεολύσια ανήλθαν στα 2/3 των φορολογικών εσόδων ή στο 12% του ΑΕΠ.
460834 Οι ερασιτέχνες και κατ' ανάγκην ραδιοφωνικοί παραγωγοί αντλούν το υλικό των εκπομπών τους από τις αποφάσεις της ΟΛME και τη δική τους αυτόνομη παρουσία.
476587 "Δεν θα συμπίπτουν, όχι γιατί έχουν κατά ανάγκην άδικο και εμείς δίκιο ή αντίστροφα", είπε χαρακτηριστικά ο Χ. Ροζάκης, "αλλά επειδή απλά δεν θα συμπίπτουν.
613124 "H" Οδός ονείρων "του Μάνου Χατζιδάκι ως έργον ιδιότυπον και νέων, εξαιρετικών αξιώσεων, έχει ανάγκην συνεχών δοκιμών και διορθώσεων των λεπτομερειών" δικαιολογήθηκε η ανακοίνωση προς τον Τύπο, μα δε χρειάστηκε.
351650 Αλλαγών που εκφράζονται κύρια από την υποκατάσταση των Δημόσιων Τηλεοπτικών Δικτύων με δίκτυα άλλης μορφής, όχι κατ' ανάγκην κρατικής ιδιοκτησίας και άλλων δυνατοτήτων.
290061 Έτσι, λόγου χάρη, τα όργανα ενός ζώου που είναι προορισμένα για κάποιο προσαρμοστικό σκοπό, δεν είναι κατ' ανάγκην ωραία.
528090 Γιατί κατ' ανάγκην η συμμετοχή σε μια διαδικασία διαλόγου οδηγεί σε παραχωρήσεις; ΑΠ.:
856184 Και τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι κατ' ανάγκην ντόπια.
866597 Επειδή όμως οι δύο παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως σε ελάχιστες περιπτώσεις κυριαρχούν αυτόνομα, "κατ' ανάγκην" συνεργάζονται ασχέτως των διαφορετικών κατά τεκμήριο θέσεών τους.
190541 Θα πρέπει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι δεν ετέθησαν ερωτήματα για όλα τα θέματα, αλλά περιορίστηκε - κατ' ανάγκην ίσως - ο διάλογος στα οικονομικά και τα εθνικά θέματα, για να ακουστούν οι γνωστές θέσεις των δύο αρχηγών, με πολλές, όμως, υπεκφυγές και ξεστρατήματα από το κυρίως θέμα της ερώτησης.
817654 Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει συμφωνία ανάμεσα στις διοικήσεις και στα συνδικάτα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του προσωπικού, χωρίς κατ' ανάγκην να γίνουν απολύσεις αλλά μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού.
878104 Αν και οι εν λόγω υπολογισμοί για το κόστος μιας μελλοντικής "απορρόφησης" του Βορρά από τον Νότο είναι κατ' ανάγκην απλώς ενδεικτικοί, τα ποσά που αναφέρονται είναι πράγματι εντυπωσιακά.
570974 Η περαιτέρω πορεία αναμένεται ενδιαφέρουσα, καθώς οι εμπνευστές της σκληρής οικονομικής πολιτικής... ανακαλύπτουν τώρα περιθώρια ελαστικότητας στα μέτρα που έχουν αποφασίσει, ποιούμενοι την ανάγκην φιλοτιμία.
825119 Το βέβαιον είναι ότι υπάρχει ένας αριθμός τεχνικών εταιρειών, που δεν είναι κατ' ανάγκην όλες μεγάλες, οι οποίες αντιλαμβάνονται τη χρεία του εκσυγχρονισμού.
895654 Αλλά γιατί μόνο ανιστόρητοι δεν γνωρίζουν ότι και στην Ελλάδα αυτός ο ρόλος, όχι κατ' ανάγκην "σατανικός" και αρνητικός, δεν είναι κάτι το νέο, έστω και αν τώρα με την τηλεόραση παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.
1726171 Το Κόσοβο και οι επιπτώσεις του στην οικονομία από τη μία και οι εκλογικές ανάγκες από την άλλη απασχολούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που παρά τα όσα διαμηνύει προς τα έξω δεν αισθάνεται και τόσο άνετα από τις οικονομικές εξελίξεις.
913556 Χωρίς τούτο να είναι κατ' ανάγκην κακό, προκαλεί ήδη... ταξική διαμάχη!
245714 Ο αρχηγός δεν είναι "διορισμένος" και δε σημαίνει κατ' ανάγκην δικτάτορας που κόβει κεφάλια.
561061 Όχι κατ' ανάγκην, απαντούν οι Σοσιαλιστές που επικαλούνται το δις συγκατοικείν του Μιτεράν - με τον Σιράκ τη μια (1986-88), με τον Μπαλαντίρ την άλλη (1993-95).
1700615 Να μη στηριχτούν σε παγωμένες τιμές του 1981, αλλά να αποφασιστούν με κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες, το πραγματικό κόστος, τις σημερινές συνθήκες.
1700815 Είναι φυσικό για την LΟΒΒ να συστήνει τέτοιο σχεδιασμό που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες ενός πραγματικού ποδοσφαιρικού σταδίου.
940139 Περιμένουμε έστω και αυτή την ώρα την ευαισθητοποίηση των εντεταλμένων οργάνων, που στο κάτω κάτω δεν μπορεί κατ' ανάγκην να είναι και διατεταγμένα.
1701751 Θα πρέπει να ξανακτιστούν με νέα πολεοδομικά σχέδια και αφού προηγηθούν εδαφολογικές μελέτες και εκτιμηθούν οι σημερινές και μελλοντικές ανάγκες τους.
1701796 Έχουν την υποχρέωση οι ηγέτες των δύο χωρών να το πράξουν, γιατί το υπαγορεύουν τα αισθήματα και οι άμεσες ανάγκες των δύο λαών, που δοκιμάζονται από την καταστροφή.
968191 Την επομένη 16/1 όλοι αισθάνονταν την ανάγκην να μας πείσουν περισσότερο ότι όντως υπέγραψε ή κατάλαβε τι υπέγραφε.
704278 Μια τέτοια "φόρμουλα" θα εξυπηρετήσει ειδικότερα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού κατ' ανάγκην οι ηγέτες των δύο χωρών, αλλά και οι υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν τακτές συναντήσεις στο "δικό τους" χώρο και επομένως και πάλι κατ' ανάγκην οι δίαυλοι διμερούς επικοινωνίας θα παραμένουν ανοιχτοί...
633724 Οι πληροφορίες λένε ότι στο ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται σε πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, το οποίο δεν θα προέρχεται κατ' ανάγκην από το χώρο του.
129151 Στην άλλη πλευρά συσπειρώνεται ένα ετερόκλητο μεν, υπολογίσιμο όμως, μπλοκ δυνάμεων που δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην τη λογική του Α. Τσοχατζόπουλου, συμμαχεί πάντως για να αποτρέψει την παντοδυναμία του πρωθυπουργού.
844979 Για το καθένα από αυτά απαιτείται αναλυτικός σχεδιασμός και εξειδίκευση σε επίπεδο έργου, θεσμικό πλαίσιο πρωτότυπο και πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης, που η αδυναμία του εντείνεται στο υπουργείο Βιομηχανίας λόγω της κατ' ανάγκην μεγάλης εμπλοκής των ιδιωτών.
644041 Είναι φανερό ότι η επετηρίδα, βάσει της οποίας γίνονται οι διορισμοί, μπορεί να είναι ένα αδιάβλητο σύστημα, αλλά δεν εξασφαλίζει κατ' ανάγκην και το διορισμό.
844451 Πιστεύετε ότι η απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων οδηγεί πάντοτε και κατ' ανάγκην στη μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας του νομίσματος της χώρας που κάνει την απελευθέρωση; "
1726174 Ενώ θα περάσει στην επίθεση -για τις ανάγκες των ευρωεκλογών- με καμπάνια που θα επεξηγεί τα μέχρι τώρα οικονομικά επιτεύγματα και θα εξειδικεύει «τι θα απολαύσουν οι ψηφοφόροι από τη σταθερή και αδιατάρακτη αυτή πορεία».
876497 Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκην υπεκφυγή, αλλά μια βασική διαφορά των Αγγλοσαξόνων που αποφεύγουν τις "θεωρητικές κατασκευές" των "Ευρωπαίων" - όπως τους λένε πλην ημών και οι Βρετανοί - "κατασκευές που στέκουν στον αέρα τις περισσότερες φορές".
135546 Πάνω σ' αυτό το κομβικής σημασίας θέμα, έχουμε να κάνουμε τις εξής, κατ' ανάγκην σχηματικές παρατηρήσεις. α) Η γενική παιδεία δεν προσδιορίζεται απλώς και μόνον από Χ αριθμό ορισμένων γνωστικών περιοχών.
704278 Μια τέτοια "φόρμουλα" θα εξυπηρετήσει ειδικότερα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού κατ' ανάγκην οι ηγέτες των δύο χωρών, αλλά και οι υπουργοί Εξωτερικών, θα έχουν τακτές συναντήσεις στο "δικό τους" χώρο και επομένως και πάλι κατ' ανάγκην οι δίαυλοι διμερούς επικοινωνίας θα παραμένουν ανοιχτοί...
1114661 Μιλώντας την παλιά γλώσσα, επιζητεί απλώς να αλλάξει τρόπο ομιλίας, με την πεποίθηση ότι αυτή η αλλαγή είναι αρκετή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και - ακόμη περισσότερο - ότι ο νέος σε ύφος τρόπος ομιλίας θα συμφωνεί κατ' ανάγκην και με το αισθητήριο του σύγχρονου ανθρώπου.
730604 Οπωσδήποτε το ζήτημα δεν μπορεί να τίθεται με κανένα τρόπο ανταγωνιστικά, αλλά οι συγκρίσεις κατ' ανάγκην γίνονται - και είναι καταλυτικές δυστυχώς ".
523956 Επιπλέον, οι εξελίξεις αυτές υποδηλώνουν ότι η αντιπληθωριστική νομισματική πολιτική και η δημοσιονομική προσαρμογή δεν συνεπάγονται κατ' ανάγκην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας ή συρρίκνωση των πραγματικών εισοδημάτων.
528339 Έπειτα από αυτό, την ανάγκην φιλοτιμία ποιούμενος, ο Μέιτζορ δήλωσε ότι όταν το θέμα της νομισματικής ένωσης έλθει στη Βουλή θα δώσει στους βουλευτές του την άδεια να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
737714 Η επιλογή δεν είναι κατ' ανάγκην η ιδανική, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε άσκοπες περιπλανήσεις μπροστά σε κλειστές πόρτες.
1139505 Οπότε ο ίδιος θα βρεθεί πολύ σκληρά αντιμέτωπος με όλους εκείνους που δεν τον ψήφισαν στο συνέδριο και, φυσικά, τον αποδέχθηκαν ως αρχηγό μόνον «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι».
819090 Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελευταία έκθεσή της για τη ναυτιλιακή πολιτική και την ασφάλεια στις θάλασσες αναφέρει ότι η ηλικία και μόνον δεν αποτελεί κατ' ανάγκην σημαντικό πρόβλημα εφόσον το σκάφος έχει κατασκευασθεί, λειτουργεί και συντηρείται σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.
763041 Κατ' ανάγκην λοιπόν ο όποιος λογαριασμός μένει προς το παρόν χοντρικός - φαντάζομαι ωστόσο ότι η συστηματική στατιστική μέτρηση δεν πρόκειται να ανατρέψει άρδην τη χοντρή σούμα, που λίγο πολύ την έχουμε στο χέρι, και μας καίει.
837783 Ο κατ' ανάγκην "άπατρις επιχειρηματίας", που είχε διατηρήσει την τουρκική υπηκοότητα και απέκτησε την ελληνική μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, δεν δίσταζε μπροστά στον κίνδυνο.
1156841 Συμβιώνουν κατ' ανάγκην, και εν πλήρη καχυποψία.
537794 « Μου προσεφέρθησαν ευκαιρίαι να κάνω δικτατορία και τελικώς εγκατέλειψα την πολιτικήν διά να μην βρεθώ ακριβώς εις την ανάγκην να την κάνω ».
795417 Υπάρχει, βέβαια, μια σχολική Γραμματική αλλ' ούτε κι οι (συμπαθέστατοι μεν, όχι όμως κατ' ανάγκην αντιπροσωπευτικοί) συντάκτες-της δεν ισχυρίσθηκαν πως πρόκειται για Εθνική Γραμματική.
801375 Τα επίσημα κείμενα στηρίζονται κατ' ανάγκην στην κοινά αποδεκτή λήθη που παγιώνεται μέσα από την ισορροπημένη ανταλλαγή των παραλειπτέων.
601094 Για να γίνει αυτό, είπε ο Κ. Τσουκαλάς, πρέπει να επανακοινωνικοποιηθούν και να επαναπολιτικοποιηθούν τα "απαγορευμένα" ζητήματα των όρων εργασίας, του δικαιώματος στην Παιδεία και τον πολιτισμό ως μη κατ' ανάγκην συναρτημένα με την παραγωγή, το επάγγελμα και την ανταγωνιστική εργασία, του δικαιώματος στην επιβίωση και στα θεμελιώδη αγαθά, όπως η υγεία, η στέγη, η τροφή και το περιβάλλον και κυρίως το ζήτημα της ελάχιστης συμβολικής δόμησης της κοινωνίας, της αλληλεγγύης.
815645 Είναι κρίμα ότι ένα μέτρο εξυγιαντικό και αναπτυξιακό, όπως θα μπορούσε να είναι η απελευθέρωση της κίνησης βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων, η κυβέρνηση κατάφερε με έναν άκαιρο χειρισμό να το μετατρέψει σε αποσταθεροποιητικό και αντιαναπτυξιακό, αφού η αύξηση των πραγματικών επιτοκίων δανεισμού του Δημοσίου και των επιχειρήσεων θα έχει κατ' ανάγκην μονιμότερο χαρακτήρα, δεδομένου ότι μετά την πλήρη απελευθέρωση του συναλλάγματος τα υψηλά πραγματικά επιτόκια αποτελούν τη μοναδική ασπίδα προστασίας της δραχμής.
1195223 Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς κάνανε πολλά λάθη, και όχι κατ' ανάγκην μόνο οι διοργανωτές.
1196447 Την περίοδο αυτή πυκνώνουν οι διαβουλεύσεις για να βρεθεί τρίτο πρόσωπο (εκτός του K. Κοσμόπουλου και του Π. Ψωμιάδη), το οποίο δεν θα είναι κατ' ανάγκην πολιτικό, για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, ενώ έντονο είναι και το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο χώρο των τραπεζών (ιδιωτικοποιήσεις κ. λπ.).
880797 Οι δεξιοί ρεπουμπλικανοί που ελέγχουν τη Γερουσία των ΗΠΑ κατ' ανάγκην ελέγχουν και τους διορισμούς σε ανώτερες θέσεις που κάνει ο δημοκρατικός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον σύμφωνα με το Σύνταγμα.
537802 « Αλλά ανεξαρτήτως των ανωτέρω, πώς είναι δυνατόν να γίνεται συζήτησις περί δικτατορικών τάσεων του Καραμανλή, όταν είναι γνωστόν ότι μου προσεφέρθησαν ευκαιρίαι να κάνω δικτατορία και ότι τελικώς εγκατέλειψα την πολιτικήν διά να μην βρεθώ ακριβώς εις την ανάγκην να την κάνω;
896958 Κάποιος ανάπηρος υπάλληλος, που τον μετέφερε καθημερινά με το αυτοκίνητό του στη δουλειά ο οδηγός του, παρκάρει κατ' ανάγκην για λίγα λεπτά στον δρόμο όπου απαγορεύεται η στάθμευση για να ανεβάσει τον ανάπηρο στο γραφείο του.
924000 Αντιθέτως, οικονομίες προβλέπονται "στα" σόου ", στις εκπομπές πλοκής, χωρίς όμως αυτό κατ' ανάγκην να σημαίνει ότι θα συρρικνωθούν σε όγκο προσφοράς".
839473 Ωστόσο, η δημιουργία μιας τέτοιας αγοράς δε σημαίνει κατ' ανάγκην ότι τα ΕΛΤΑ, που εξυπηρέτησαν και συνεχίζουν να εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες καθημερινά, "απειλούνται".
1109100 Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε ότι το μέτρο δεν είναι αρεστό στους πολλούς, αλλά τόνισε ότι «είμαστε εμείς εδώ για να παίρνουμε και δυσάρεστες αποφάσεις, όταν βλέπουμε ότι θα κάνουν πιο ανθρώπινη την πόλη μας. Πρέπει ν' αναλαμβάνουμε και το πολιτικό κόστος. Να είμαστε χρήσιμοι κι όχι αρεστοί κατ' ανάγκην» και στο σημείο αυτό μίλησε, σ' ό, τι αφορά τις κριτικές Δαμανάκη, για «ύφος και ήθος» και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, αλλά και για θέσεις που διατυπώνονται με προεκλογικό ορίζοντα.
1102283 Αν και ως χαρακτήρας δεν είναι κατ' ανάγκην το ίδιο ασεβής και προκλητικός όσο ο χαρακτήρας του Μπράντο.
868926 Ακόμη και οι Ιάπωνες συναλλάσσονται σε δολάρια, γεγονός που σημαίνει ότι και τα ιαπωνικά αυτοκίνητα θα πωληθούν κατ' ανάγκην σε υψηλότερες τιμές ".
722612 Η αντιπαράθεση διαφορετικών αξιακών αντιλήψεων και αντίπαλων ιεραρχήσεων μιας κατ' ανάγκην και κατ' επιταγήν γραμμικής εθνικής ιστορικής αφήγησης είναι ίσως μοναδική για χώρα η οποία έχει συγκροτηθεί ως έθνος εδώ και δύο σχεδόν αιώνες.
1114298 «Ο πρόεδρος αυτού του ιδρύματος, που πρέπει να πάει την εικόνα του ελληνικού πολιτισμού σε όλη την υφήλιο, πρέπει να έχει και μερικά άλλα στοιχεία, που δεν τα συγκεντρώνει κατ' ανάγκην ένας ερευνητής ή ένας οποιοσδήποτε επιστήμονας», είπε ο βουλευτής στο ραδιοσταθμό «PLANET».
1122777 Για τα «γερασμένα» I. X. διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται να έχουμε ένα νέο πρόγραμμα απόσυρσης, αλλά για κίνητρα που δεν θα συνδέονται κατ' ανάγκην με την αγορά νέου αυτοκινήτου.
1137751 Έχει μελετήσει την ιστορία και τα προβλήματα του κατ' ανάγκην νομαδικού της λαού και είναι σε θέση να διαβεβαιώσει πώς Έλληνες και Ισραηλινοί «έχουν βαθιές, προαιώνιες σχέσεις.
1137833 Έχει μελετήσει την ιστορία και τα προβλήματα του κατ' ανάγκην νομαδικού της λαού και είναι σε θέση να διαβεβαιώσει πώς Έλληνες και Ισραηλινοί «έχουν βαθιές, προαιώνιες σχέσεις.
737028 Οι μεταπολεμικές αξιώσεις της Ιταλίας θα ήταν κατ' ανάγκην περιορισμένες.
1153879 Επίσης, δεκαεπτά στους εκατό ανηλίκους μαθητές δρουν συλλογικά στο πλαίσιο μιας οργανωμένης, αλλά όχι κατ' ανάγκην εγκληματικής, ομάδας.
801331 Όμως η μετουσίωση της άμεσης μνήμης σε καταγεγραμμένη ιστορία είναι κατ' ανάγκην διαδικασία βαθύτατα φορτισμένη, τόσο ιδεολογικά όσο και πολιτικά.
936997 Οι επιχειρήσεις καταλαβαίνουν πως οι πληθωριστικές τιμές δεν δείχνουν κατ' ανάγκην και αυξημένη ζήτηση, άρα δεν προσλαμβάνουν περισσότερους εργάτες για να αυξήσουν την παραγωγή.
842226 Οι τελευταίοι πιέζονται να βρουν πιο ευέλικτες πολιτικές κοινωνικής προστασίας, αφού δεν έχουν τύχη αν συνεχίσουν λ.χ. να υποστηρίζουν τη σημερινή αντίληψη για την πολιτική υγείας, που ανεβάζει το κόστος στα ύψη, χωρίς να προωθεί κατ' ανάγκην την υγεία και - κυρίως - δίχως να προστατεύει τους πραγματικά αδύνατους.
1121616 Όχι για να πάρει κατ' ανάγκην απόφαση.
762523 Ευτυχώς όμως υπήρξαν και καλά σημάδια της περασμένης εβδομάδας που προκάλεσαν την ευγνωμοσύνη του γράφοντος, την οποία αποφασίζει να δηλώσει και δημοσία, κατ' ανάγκην με συνθηματική συντομία.
765971 Το μουσείο, τελικά, ξεκινά με αυτό το παράδοξο: καλείται να αποκαταστήσει νοηματικά τα θραύσματα/ εκθέματά του, που κατ' ανάγκην έχουν περάσει σ' αυτή την αβέβαιη κατάσταση του θραύσματος, αλλιώς δεν θα υπήρχε η δυνατότητα - ή δεν θα ετίθετο καν ζήτημα - της εισόδου τους στο μουσείο.
1277740 Πληροφορίες της «K.E.» αναφέρουν ότι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και όχι κατ' ανάγκην από το χώρο της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης), αν και δυσαρεστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η υπογραφή της νέας σύμβασης, εντούτοις επιλέγουν να ακολουθήσουν την τακτική των «κλειστών στομάτων», διαισθανόμενοι, προφανώς, ότι το θέμα υπερβαίνει κατά πολύ την καταγγελία μιας απλής σύμβασης.
1133072 Το Καλό δεν πρέπει κατ' ανάγκην να είναι η μεγάλη χειρονομία.
1155694 Ο ίδιος λέει ότι το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για την εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων έχει πάρει τη μορφή μόδας τα τελευταία χρόνια, «γεγονός που δεν είναι κατ' ανάγκην αρνητικό».
1359630 Μια δεύτερη μέθοδος ερμηνείας της ψήφου διαμαρτυρίας δεν έχει μεν προπαγανδιστικές διαστάσεις, όμως, αδυνατώντας να στηριχτεί σε τεκμηριωμένη απόδειξη συγκεκριμένων πραγματικών γεγονότων, κατ' ανάγκην, ακόμη κι αν δεν το συνομολογεί, κινείται στο χώρο των υποθετικών κρίσεων.
1138088 Όμως, ειδικά για τον ΟΤΕ, μπορεί να υπάρξει εξαίρεση, οπότε ένα νέο πακέτο μετοχών ύψους 10-20%, ίσως και μεγαλύτερο, μπορεί να μεταβιβαστεί σε στρατηγικό επενδυτή, που θα είναι πιθανότατα μεγάλη ξένη επιχείρηση τηλεπικοινωνιών, όχι κατ' ανάγκην ιδιωτική.
1047527 Το πεδίο εφαρμογής της διάταξης αυτής είναι κατ' ανάγκην περιορισμένο, δεδομένου ότι δυνάμει του άρθρου 109 ψηφίζουν μόνο τα κράτη μέλη της ζώνης του ΕΥΡΩ. 10.
1147259 Τόνισε ότι το κίνητρο, που δεν θα συνδέεται κατ' ανάγκην με την αγορά νέου αυτοκινήτου, θα μπορεί να φτάνει έως και το 100% της εμπορικής αξίας του σαράβαλου.
1300777 «Ότι κατ' ανάγκην θα υπάρξει και ο πόλεμος;
1314124 Ένας αριστούχος στο λύκειο δεν μπαίνει, κατ' ανάγκην, στην Ιατρική.
1300778 Κατ' ανάγκην ο πιο πολιτισμένος και ο πιο δυνατός θα ανακατώνεται διαρκώς στις υποθέσεις του λιγότερο εξελιγμένου για να τον εκμεταλλεύεται;
1365379 Αυτονόητο είναι καθένας να έχει ανθρώπινες αδυναμίες, που δεν συνδέονται, κατ' ανάγκην, με την άσκηση της εξουσίας.
1297618 E, λοιπόν, οι άνθρωποι του υπουργείου Υγείας, κι όχι κατ' ανάγκην ο ίδιος ο υπουργός Κώστας Γείτονας, το 'βαλαν «αμέτι - μουχαμέτι» να υπονομεύσουν γι' άλλη μια φορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».
1298093 Για το λόγο αυτό προσθέτει ότι οι δύο χώρες πρέπει να φτάσουν σε έναν συμβιβασμό, που θα προσφέρει μια λύση, τουλάχιστον ανεκτή και όχι κατ' ανάγκην αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.
1365521 Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε πως υπάρχουν και Έλληνες διάσημοι που δεν είναι κατ' ανάγκην τόσο γνωστοί στην πατρίδα μας».
1402765 Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει κατ' ανάγκην να υπάρξει μια αναδιαπραγμάτευση της εμπορικής συμφωνίας πώλησης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο (τους οποίους όμως θα χειρίζεται η Ελλάδα) και σε ό,τι αφορά τον τελικό προορισμό (Κρήτη και όχι Κύπρος) και την εκπαίδευση στα συστήματα Ελλήνων και όχι μόνον Κυπρίων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και το απλήρωτο, μικρό ποσόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση των ρωσικών πυραύλων.
1370828 Δεν χρειάστηκε, κατ' ανάγκην, να γίνει συναλλαγή, αφού η δυσαρέσκεια είχε στόχο την κυβέρνηση και δεν έκανε διάκριση χρωμάτων.
1323319 «Λυπούμαι, διότι από του βήματος τούτου και φέρων το αξίωμα, το οποίον φέρω, ασχολούμαι εις τοιαύτην ομιλίαν αλλ' ελπίζω να αναγνωρίση η Βουλή ότι ως εκ της εκτάσεως, την οποίαν έλαβε η συζήτησις επί του ζητήματος, όπερ μας απασχολεί, ευρίσκομαι εις την ανάγκην, καίπερ μη ειδικός, να πραγματευθώ το γλωσσικόν ζήτημα».
1438815 Υπάρχουν και μέλη της κυβέρνησης - όχι κατ' ανάγκην της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας - που μιλούν συνολικά για «πρόβλημα Αρσένη», υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Οικονομίας ή Άμυνας.
1395192 - Αν και κατ' ανάγκην επιθετικός ο Μαλαδένης, είχε πάντα στο περιθώριο τον Ζουμπούλη.
1371208 » Αυτό το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που επέλεξε τον κ. Καλογήρου (πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) στις δημοτικές εκλογές, κατ' ανάγκην οδηγήθηκε στις νομαρχιακές εκλογές προς τον υποψήφιο της Ν. Δ.».
1444859 Κι αν δώσει, όσα πεισματικά ή κατ' ανάγκην αρνιόταν να δώσει τόσον καιρό, δεν θα δικαιώσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, που ζητούσε παράκαμψη του μονόδρομου;
1476668 Εμείς, λιγότερο κομψοί, αφαιρούμε το «κατ' ανάγκην».
1408949 Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο κ. Σημίτης χθες, προφανώς την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, είπε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ότι η διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή της 3ης Σεπτέμβρη και δεν αλλάζει...
1476667 Ο Ουόλτερ Aϊσακσον, διευθυντής του περιοδικού, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, διευκρίνισε ότι ο τίτλος αυτός δεν είναι κατ' ανάγκην τιμητικός.
1453534 Κοινός παρανομαστής των προσώπων, κατ' ανάγκην - συμμάχων, του ίδιου «μετώπου», η αποποίηση των ευθυνών και η μετάθεσή τους στο αντίπαλο στρατόπεδο.
894268 Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην κατάργηση των παλαιών κομμάτων και δημιουργία νέων.
1167722 Κατ' ανάγκην λοιπόν, κάποιοι πεινάνε για να μπορούμε εμείς οι άλλοι να τρώμε καλά.
1479637 Ο Ουόλτερ Aϊσακσον, διευθυντής του περιοδικού, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, διευκρίνισε ότι ο τίτλος αυτός δεν είναι κατ' ανάγκην τιμητικός.
1479638 Εμείς, λιγότερο κομψοί, αφαιρούμε το «κατ' ανάγκην».
1478907 Τη φορά αυτή πρόκειται για τρεις φίλους και τις γυναίκες τους (όχι κατ' ανάγκην συζύγους), που μέσα από τις σχέσεις τους δίνεται μια εικόνα της σεξουαλικής ζωής τμήματος της σύγχρονης αστικής κοινωνίας.
1565135 Με το στέλεχος αυτό συμφωνούν και άλλοι που δεν προέρχονται κατ' ανάγκην από τους «εκσυγχρονιστές».
1566466 - Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι οι ιεράρχες αυτοί έχουν ταχθεί με το μητροπολίτη Θηβών.
1489585 Στην πραγματικότητα, το ΝΑΤΟ με την επέμβασή του αυτή έπληξε καίρια του θεσμούς του διεθνούς δικαίου και τον ΟΗΕ, έπνιξε την εσωτερική αντίσταση κατά του καθεστώτος του Μιλόσεβιτς συσπειρώνοντας κατ' ανάγκην τον κόσμο γύρω του, κατέστρεψε τις βασικές υποδομές της Νέας Γιουγκοσλαβίας, αποσταθεροποίησε όμορα κράτη, θανάτωσε αθώους, μόλυνε το οικολογικό περιβάλλον, προσέφερε ευκαιρία για τη μαζική εκδίωξη των Αλβανών Κοσοβάρων...
1569837 «Αν θέλει κανείς να βάλει τον εαυτό του στη θέση του Τουρκοκύπριου», συμπληρώνει ο καθ. Λοΐζος, «και να προσπαθήσει να κατανοήσει -χωρίς κατ' ανάγκην να αποδέχεται- τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη σχέση του με τους Ελληνοκύπριους, θα πρέπει να σταθεί οπωσδήποτε στους τρεις αυτούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι».
1516425 Διαδικασία, όμως, δεν σημαίνει κατ' ανάγκην διευθέτηση απλών τυπικών ζητημάτων.
1600241 Και για τον Κασάπη, και για τον Νικολαΐδη, αλλά και για άλλους παίκτες, όχι κατ' ανάγκην της ΑΕΚ...
1615904 Σε συνθήκες περιχαράκωσης του ιδιωτικού χώρου θα παρανομήσεις κατ' ανάγκην αν θέλεις να αποδείξεις το αυτονόητο:
1597613 Έτσι μειώνονται κατ' ανάγκην και οι προσδοκίες θεαματικών αποτελεσμάτων από την επίσκεψη Κλίντον στην περιοχή τις προσεχείς εβδομάδες.
1513060 Τα δύο μεγάλα κόμματα, με υψηλό ή χαμηλό ποσοστό συνοχής, ασθμαίνουν στην προσέλευση του 60% των εκλογέων, με αντιστροφή της διαφοράς τώρα υπέρ της Ν.Δ., ενώ τα μικρά κόμματα της Βουλής φαίνεται να διευρύνουν την επιρροή τους, χωρίς κατ' ανάγκην αυτή η πιθανή διεύρυνση να είναι αυτονόητα ερμηνεύσιμη από τη σχετική αποδέσμευση της ψήφου σε εκλογές «δεύτερης τάξης».
1549571 Πάντως, οι κινήσεις, αυτές δεν σημαίνουν κατ' ανάγκην ουσιαστική πρόοδο, αφού εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά είναι ενδεικτικές μιας γενικότερης συμφιλιωτικής διάθεσης.
1439003 Υπάρχουν και μέλη της κυβέρνησης - όχι κατ' ανάγκην της εκσυγχρονιστικής πτέρυγας - που μιλούν συνολικά για «πρόβλημα Αρσένη», υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν είχε δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν υπουργός Εθνικής Οικονομίας ή Άμυνας.
1608496 Και που επιμένει ο κ. Μορουά ότι «ο σοσιαλισμός παραμένει μοντέρνος, αλλά δεν νομίζω ότι ο εκσυγχρονισμός είναι κατ' ανάγκην σοσιαλιστικός» και που τονίζει ότι «όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες δεν είναι και δεν μπορούν να γίνουν εμπορεύματα:
1346426 Τα μέτρα, των οποίων η εφαρμογή ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Αυγούστου, όταν σημειώθηκαν οι βομβιστικές επιθέσεις στις αμερικανικές πρεσβείες στο Νταρ-ες-Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, δεν σημαίνουν κατ' ανάγκην τη διάθεση περισσότερων αστυνομικών αλλά την αυξημένη επαγρύπνηση των ήδη διατεθειμένων δυνάμεων φρούρησης.
1346795 - H εξέλιξη της ιστορίας αυτής κάνει φανερό και για τους πλέον αδαείς ότι τα παίγνια περί την οικονομία είναι μια πολυσύνθετη και πολύπλευρη υπόθεση που υπακούουν στους δικούς τους νόμους και δεν επηρεάζονται κατ' ανάγκην από ευχολόγια, φρούδες ελπίδες και πολιτικές ασκήσεις επί... χάρτου.
1563805 Η παρεχόμενη γνώση είναι, κατ' ανάγκην, αποσπασματική, αποσταγμένη, τρόπον τινά, από κάθε κριτική και ηθική αξιολόγηση και οδηγεί τον άνθρωπο σε μια τυποποιημένη και αυστηρά προσδιορισμένη γνώση.
1623808 Είναι ευνόητο, ασφαλώς, ότι οι «παραδοσιακοί», ακόμα και αν βρίσκονται σε άμυνα, διαθέτουν μια σταθερότητα ευθέως ανάλογη του «αδιάβροχου» έρματος της παράδοσης, σε αντίθεση με την τυχαιότητα, αβεβαιότητα και ρευστότητα, στην οποία βρίσκονται οι «σύγχρονοι», καθώς συνδυάζουν, σε μια κατ' ανάγκην ασταθή ισορροπία, το χρήμα με την πολιτική.
1617161 Παρατηρώντας την ανάπτυξη της κοινωνικής κριτικής μέσω των διαφόρων τηλεοπτικών εισαγγελέων, γίνεται φανερό ότι στον τρόπο παρουσίασης της ελληνικής κοινωνίας συμβιώνουν πρακτικές και θεωρίες που καθοδηγούνται από «συμφέροντα» -όχι κατ' ανάγκην οικονομικά- που δομούνται στη βάση των ορατών ευκαιριών τηλεθέασης.
1325060 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάνοντας εισήγηση ανέφερε ότι το γραφείο στην Αθήνα χρειάζεται «όχι ασφαλώς διά να έχη οιανδήποτε ανάμειξιν εις τα εσωτερικά της Εκκλησίας της Ελλάδος - άπαγε της βλασφημίας! - αλλά διότι αισθάνεται την ανάγκην να έχη διαύλους επικοινωνίας...».
1638072 Ο νέος δεν είναι κατ' ανάγκην ωραίος, όμως ο παλιός είναι πάντα αλλιώς και γνωρίζει τις κακοτοπιές του φθινοπώρου όπου εκτός από τα φύλλα των δέντρων πέφτει και ο γενικός δείκτης.
1666353 Κατά τα 7-8 χρόνια της Πατριαρχίας μας πάντοτε υπεστηρίξαμεν την ανάγκην δια καλήν γειτονίαν, φιλίαν και συνεργασίαν μεταξύ των δύο λαών.
1633630 Βέβαια η ομορφιά θα πουν κι οι δυο λίγο αργότερα δεν συνδέεται κατ' ανάγκην με την εξωτερική εμφάνιση.
1731736 Με την παρούσαν επιστολήν επιθυμώ να εκφράσω τις ευσεβείς μου ευχαριστίες προς την μεγάλην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, Όλγα Κυριακού, την ξακουστήν χορεύτριαν της Βαγδάτης και ολοκλήρου του Ιράκ, διά τας επιδόσεις της εις τον χορόν της κοιλίας και τας υπηρεσίας της εις πάσαν εθνικήν ανάγκην.
4005 Της στροφής προς τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και της ανάγκης κινητοποίησης σε όλα τα επίπεδα για την αντιμετώπισή τους.
1672951 Ιδέες και απόψεις όπως η ενσωμάτωση των Εκκλησιών της Δωδεκανήσου και της Κρήτης στον κορμό της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα είναι για πολλούς κατ' ανάγκην «κακές».
1569791 Η ικανότητα να κατανοείς -χωρίς κατ' ανάγκην να αποδέχεσαι-την οπτική του άλλου αποκτά φυσικά ιδιαίτερη σημασία, όταν αυτός ο άλλος τυχαίνει να είναι κάποιος με τον οποίο βρίσκεσαι σε συγκρουσιακή σχέση.
1377143 Σε λίγους δήμους - όχι κατ' ανάγκην «πολυτελείας», αλλά και σε «λαϊκούς» - ορατό.
1386551 Όμως, αυτό δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην ότι θα επηρεάσει την πολιτική του συμπεριφορά.
1332932 Αυτό είναι ίσως ένα ανέκδοτο, αλλά μας δείχνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος το κουτσομπολιό να κυριαρχήσει στην κυκλοφορία εκείνης της μορφής πληροφόρησης που υπήρξε πάντα περιφρούρηση των δημοκρατικών κοινωνιών, δηλαδή του τύπου, ενώ ο όγκος πληροφόρησης που φτάνει μέσα από το Ίντερνετ δεν μπορεί να ελεγχθεί και όχι μόνον από τις λογοκρισίες ή από τις κυβερνήσεις αλλά ούτε και από τους χρήστες και επομένως δεν είναι κατ' ανάγκην εγγύηση απόκτησης γνώσης.
30926 Ο Αραφάτ εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον ΟΗΕ να κηρύξει τα εδάφη αυτά ζώνη έκτακτης ανάγκης, όπως είχε γίνει με τη Σομαλία, γιατί ύστερα από αποκλεισμό πέντε εβδομάδων λείπουν πια τα φάρμακα και τα τρόφιμα...
1361758 Υπάρχει ένα βιβλίο, όχι κατ' ανάγκην συλλυπητηρίων.
767814 Διά το περισσότερον μέρος τούτο, με τους οποίους μέλλει να ζήση, και τους οποίους εις ανάγκην πολλάκις θέλει ελθείν να καταπείση, διδάσκεται την Ρητορικήν ο μαθητής.
926947 Στο Β' Σχολείο δεν υπάρχει ελληνικό τμήμα και οι 80 έλληνες μαθητές παρακολουθούν κατ' ανάγκην ξενόγλωσσα τμήματα.
1715745 Εμμέσως πλην σαφώς, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στις διενέξεις αυτές, λέγοντας ότι το κόμμα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα νωρίς και όχι την τελευταία στιγμή «με δήθεν κόλπα, όχι κατ' ανάγκην κακοπροαίρετα».
1813 Έχουμε επίσης συνείδηση της ανάγκης για τη δραστική αναμόρφωσή της.
1657349 Γνωρίζει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα βαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά -συνυπολογίζοντας την επιμονή εταίρων και συμμάχων στην ελληνοτουρκική προσέγγιση- εκτιμά ότι η διμερής προσέγγιση θα εξακολουθήσει, «κατ' ανάγκην».
11351 Είναι δηλαδή είδος πρώτης ανάγκης και έτσι δικαιολογείται η μεγάλη ενασχόληση των ειδικών με το πρόβλημα αυτό και οι μεγάλες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν προκύψει για την επίλυσή του.
3982 Ο τελικός σκοπός, η κοινωνία που ο άνθρωπος είναι απαλλαγμένος από τους εξαναγκασμούς και καταναγκασμούς, όπου ο άνθρωπος περνάει "από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας", δεν σημαίνει ότι αδιαφορούμε για το σήμερα.
11381 Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη ότι ζούμε σε εποχή όπου επιδιώκεται η καλύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων που αφορούν την υγεία και την αισθητική, καθώς και το γεγονός ότι η απόκτηση ενός ζεύγους γυαλιών ή φακών επαφής καλύπτεται και από το μέσο εισόδημα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η προτροπή για χρήση και των δυο μέσων είναι σήμερα περισσότερο λύση ανάγκης και λιγότερο πολυτέλειας.
21850 Ο Χαβιέρ Σολάνα και ο Ρώσος υπουργός υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, Σεργκέι Σόιγκου υπέγραψαν χθες μνημόνιο που αφορά σχέδια για μη στρατιωτικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
1675423 «Από πρακτική άποψη στη Σεισμολογία δεν μας ενδιαφέρει τόσο το μέγεθος των σεισμών που θα συμβούν σε μια περιοχή όσο το ενδεχόμενο καταστροφικό αποτέλεσμα και η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι δεν έχουμε κατ' ανάγκην το μεγάλο πρόβλημα εκεί που έχουμε και τους μεγάλους σεισμούς», εξηγεί ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
65320 Εκ μέρους της εταιρείας της σήραγγας, η οποία έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, εκφράζεται η πεποίθηση ότι η μεταφορά νερού θα είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ η εταιρείας ύδρευσης αναλαμβάνει να εξασφαλίσει μέτρα ασφαλείας για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.
1675418 «Το μεγάλο πρόβλημα με τους σεισμούς δεν το έχουμε κατ' ανάγκην εκεί που συμβαίνουν και τα μεγάλα σεισμικά μεγέθη.
51376 Και ενώ η ρύπανση στις ακτές της Πάρου είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ο δήμαρχος του νησιού με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος οικολογικής καταστροφής θα υφίσταται όσο διάστημα τα καύσιμα βρίσκονται στις δεξαμενές του πλοίου και τονίζει πως η εντολή του για κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ορθή.
51487 Λύση ανάγκης
37512 Οι δυτικές κοινωνίες μας είναι θύματα της ανάγκης επιβίωσης.
25625 Στην Ελλάδα η σταθερότητα η κοινωνική, η αίσθηση της ανάγκης προόδου έχουν απομακρύνει τη βούληση για βία και την έχουν απομακρύνει διττά.
51489 Η Χάγη είναι γι' αυτούς λύση ανάγκης, εφόσον δεν είναι εφικτός ο απευθείας διάλογος.
33743 Ενώ τώρα οι Τσετσένοι αντάρτες υπολογίζονται σε 5-7.000, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι έφεδροι, όσοι δηλαδή παίρνουν τα όπλα σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και ένας αριθμός μη Τσετσένων, εθελοντών ή μισθοφόρων.
38094 Οποιαδήποτε υποκατάσταση στη φύση δεν είναι η ορθόδοξη λύση, αλλά η λύση της ανάγκης.
63109 Η αυτού μεγαλειότης ο έλληνας τουρίστας επανέρχεται και πάλι ­ πανηγυρικά και εξ ανάγκης ­ στο προσκήνιο.
47483 Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννο Παπαντωνίου, που πέρασε εξ ανάγκης το Πάσχα στην Ιταλία (μετείχε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βερόνα), αναθάρρησε καθώς βρήκε εκεί συμπάσχοντες τους ομολόγους υπουργούς των άλλων ευρωπαίων εταίρων.
51488 Η ρητή αποδοχή από το Λονδίνο της ανάγκης να πάει το θέμα της Ίμιας στη διαιτησία δεν σημαίνει και ότι η βρετανική θεώρηση δεν βρίσκεται και τώρα πιο κοντά στις απόψεις της Άγκυρας για τις ελληνοτουρκικές διαφορές.
49370 Μια ειδική κατηγορία του πληθυσμού που έχει υποστεί σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του Τσερνομπίλ είναι οι 800.000 εργάτες που συμμετείχαν στα πρώτα μέτρα έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά την καταστροφή (και ονομάστηκαν με το μάλλον διφορούμενο όνομα εκκαθαριστές [liquidators]).
1679946 Αυτό δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι έχει συμβεί κάτι νομικά ή ηθικά επιλήψιμο, ούτε μπορεί να μπει «φρένο» στην προσδοκία.
1682260 Όλα αυτά είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι και δεν σημαίνει κατ' ανάγκην ότι οι πολιτικοί είναι δεμένοι χειροπόδαρα από αυτά τα συμφέροντα.
116470 Μελετώντας μια σειρά γεγονότα από τη γαλλική πολιτική ζωή και από άλλες χώρες, ο Μενί διαπιστώνει ότι στις δυτικές δημοκρατίες η διαφθορά είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ότι αντί να αμβλυνθεί, αναπτύσσεται και ευημερεί εξαιτίας της τεράστιας ανάγκης χρηματικών πόρων που απαιτεί η σύγχρονη πολιτική.
1701259 Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που γίνεται για τον καταλογισμό ευθυνών και την πιθανή παραγραφή των αδικημάτων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε πως με βάση το νέο αντισεισμικό κανονισμό κάθε βλάβη δεν είναι κατ' ανάγκην και παράβαση.
56147 Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των ημερών δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των παιδιών του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ σε επίπεδο συλλόγων.
62549 Συγκεκριμένα, η πρώτη ανακοίνωση προειδοποιούσε ότι, με το κλίμα που δημιουργήθηκε, υπάρχει κίνδυνος οι Σέρβοι να επιβάλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή, για τον λόγο αυτό και ζητούσε από τους Αλβανούς να μείνουν ψύχραιμοι.
94397 Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τους παντρεμένους ανήλικους, εκείνους που θα συνοδεύονται από ενηλίκους, εκείνους που θα πηγαίνουν ή θα γυρίζουν από την εργασία τους, τα παιδιά που μετακινούνται για λόγους εκτάκτου ανάγκης ή θα συμμετάσχουν σε σχολική εκδήλωση.
77314 Να σημειωθεί ότι μαζί με την ψηφοφορία εμπιστοσύνης ακυρώθηκαν κι αυτές που αφορούν την παράταση της θητείας της πολυεθνικής δύναμης Σφυρί και της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη Νοτιοανατολική Τουρκία.
96421 Απερίφραστα θα έλεγα ότι είναι δείγμα ανάγκης και σεβασμού προς τον ιδρυτή μας, το χαρισματικό ηγέτη.
77397 Το υπουργείο Γεωργίας προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, ανακοινώνοντας ότι ανοίγει τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης και ότι θα γίνουν εισαγωγές 100.000 τόνων αλεύρων από τη Ρουμανία.
78726 Πιστεύεται ότι ο Γιλμάζ θα πιεστεί να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς στην άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
81579 Ο Μ. Κωστόπουλος θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει μεθαύριο, ενώπιον των 1.000 περίπου αντιπροσώπων στο συνέδριο, την άποψη που διατύπωσε και στον προσυνεδριακό διάλογο, ότι το κόμμα πρέπει να ξαναδεί μερικά πράγματα, μεταξύ των οποίων και την πολιτική των συμμαχιών, για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα άμεσης ανάγκης για την κοινωνία.
115240 *Ακόμα, προωθείται ο σχηματισμός ομάδας διακρατικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, με τη συμμετοχή χωρών που, αν και ανήκουν σε διαφορετικές περιφερειακές ομάδες, ταυτίζονται με βάση τις αρχές του σεβασμού των συνόρων, της εθνικής ταυτότητας των κατοίκων, της ανάγκης ειρηνικής συνεργασίας και της
82186 Ενδεκάδα ανάγκης
120232 Έτσι, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επαναλαμβάνεται η γνωστή θέση περί ανάγκης αναβάθμισης των σχέσεων Ε.Ε. - Τουρκίας.
122747 Φυσικό είναι να απασχολεί τον καθένα η διαδοχή· κάποτε εξ ανάγκης υπάρχουν τα βιολογικά όρια.
1364880 Ήταν η εποχή των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, όχι κατ' ανάγκην προεκλογικών.
147314 Ύστερα από τις τρομοκρατικές απόπειρες που έγιναν στη Γαλλία, έχει οργανωθεί ένα σύστημα κινητοποίησης υπηρεσιών έκτακης ανάγκης, που θέτει αμέσως σε λειτουργία στο χώρο του δράματος Κέντρο ενημέρωσης, ιατρικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων.
126055 Επίσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ιστορικής αμηχανίας και σε πολλούς τομείς σε κατάσταση ανάγκης και είναι υποχρεωμένη να αγωνιστεί: *Για να κατοχυρώσει τη διεθνή της θέση. *Για να αντεπεξέλθει στο σκληρότατο οικονομικό ανταγωνισμο να κερδίσει μία αξιόλογη θέση στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. *Για την αντιμετώπιση των οξύτατων κοινωνικών προβλημάτων.
1349023 «Σε ερώτηση αν είμεθα Παπαφλέσσας απαντήσαμε ότι σήμερα το έθνος δεν είναι υπόδουλο και επομένως δεν έχει ανάγκην από Παπαφλέσσες.»
1180092 Και «κάτι σαν ψηλοί» θα παίξουν, κατ' ανάγκην και οι Καράγκουτης - Παπανικολάου, γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια να παίξουν στη φυσική τους θέση.
1182601 Αυτοί που αξίζουν την καταψήφιση δεν είναι κατ' ανάγκην μόνο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι γαλάζιοι υποψήφιοι της Ν.Δ., οι υποψήφιοι του Συνασπισμού και του ΔΗΚΚΙ.
86047 Οι απόψεις του Μήτσου Κωστόπουλου περί της ανάγκης αναζήτησης συμμαχιών με άλλες αριστερές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Συνασπισμού, δέχτηκαν ομαδικά πυρά από συντρόφους του μέλη του Πολιτικού Γραφείου, αλλά και στελέχη περιφερειακών οργανώσεων, τα οποία επιμένουν στη διατήρηση της γραμμής 5 κόμματα-2 πολιτικές.
172857 Αφενός εξαιτίας του τραυματισμού του Αλέκου Ράντου κι αφετέρου λόγω της ανάγκης να παραμείνουν προσγειωμένοι οι παίκτες του εν όψει της συνέχειας, η οποία έτσι κι αλλιώς προβλέπεται δυσκολότερη.
1162142 Την ώρα που προετοίμαζε το όπλο, έλαβε και την απόφαση να φτάσει κατ' ανάγκην ακόμα και στη φυσική εξόντωση του Γιαλαμά.
1178930 H Τουρκία δεν θα επιτεθεί κατ' ανάγκην εναντίον της Κύπρου, σε περίπτωση που οι πύραυλοι S-300 φτάσουν στο νησί, δήλωσε χθες ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, σχολιάζοντας σχετικά δημοσιεύματα.
938474 Δηλαδή πρωταθλητισμού, που κατ' ανάγκην και υπό την πίεση των συνθηκών της εποχής έχει μπολιαστεί με τον επαγγελματισμό.
424313 Μέσα στην ανακαινισμένη αίθουσα του μεγάλου θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κυλούσαν αβίαστα πάνω σε κόκκινα βελούδινα καθίσματα και πρωτοπατημένους πορφυρούς τάπητες "τα λόγια τα μεγάλα", όχι κατ' ανάγκην όλα "ψεύτικα".
96393 Βεβαίως δεν ενεργούν κατ' εντολήν του, αλλά κάτω από το βάρος της δικής τους ανάγκης να φανούν αρεστοί, να αναλάβουν εξ αντικειμένου ρόλο!.
115124 Κώστας Μαμέλης, αφού επανέλαβε τα περί ανάγκης ενότητας δήλωσε πως η πλειονότητα των μελών στη Θεσσαλονίκη τάχθηκε υπέρ των διακριτών ρόλων, δηλαδή της θέσης Τσοχατζόπουλου.
114384 Ο ανάλογος προσανατολισμός είναι ο σεβασμός των συνόρων, της εθνικής ταυτότητας των κατοίκων, της ανάγκης ειρηνικής συνεργασίας και μιας πολιτικής καλής γειτονίας που δεν θα στηρίζεται στις απειλές και στην επίδειξη στρατιωτικής δύναμης.
91082 Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Μπένγκστον προσανατολίζεται πλέον σε λύσεις ανάγκης.
120673 Το ίδρυμα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως η έσχατη λύση ανάγκης (αλλά και τότε η ανθρώπινη ευαισθησία μπορεί να βρει τρόπους να διατηρηθεί ο οργανικός ψυχικός δεσμός με την υπόλοιπη οικογένεια).
131451 Τέρμα στην υπόκωφη φιλολογία περί λήψης ή περί ανάγκης λήψης πρόσθετων φοροεισπρακτικών μέτρων, θέτουν με δηλώσεις τους στην Ε οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου και Οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος.
1207050 - Οι πολιτικοί ζουν κατ' ανάγκην μέσα στο συμβιβασμό.
1210527 «Πέφτει όμως σε παγίδα. γιατί, κατ' ανάγκην, όταν μιλά κανείς πολύ, θα κάνει και λάθη», τονίζει ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.
1208772 Κοιτάζουμε να πάρουμε καλούς παίκτες, όχι κατ' ανάγκην ελεύθερους, αλλά όχι και να εξαγοράσουμε ακριβά συμβόλαια».
1352550 Αυτό δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκην θα είναι κακό γι' αυτήν, αρκεί να μην οχυρωθεί πίσω από αλχημείες και δικολαβισμούς, που θα εξωραΐζουν την κατάσταση.
144670 Αν ο κινητήρας μπουκώσει από κάποιο ξένο σώμα τίθεται εκτός λειτουργίας και ο πιλότος οφείλει να εκτιμήσει εγκαίρως εάν προλαβαίνει να διακόψει την απογείωση (αν είναι ακόμη στο έδαφος), να επιστρέψει για προσγείωση ανάγκης ή να συνεχίσει το ταξίδι του.
145957 Ομολογούν ότι αγόρασαν εκατοντάδες ντιβάνια εκστρατείας, τα οποία είναι αποθηκευμένα για ώρα ανάγκης.
145958 Ανάγκης;
1210536 Πέφτει σε παγίδα γιατί κατ' ανάγκην όταν κανείς μιλάει πολύ θα κάνει και λάθη».
219109 Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας με την Αλβανία κατά δε την παρούσα κρίση δείχνει έμπρακτα τη βοήθειά της στην ώρα ανάγκης της γειτονικής χώρας.
220529 Η υπηρεσία σχεδιασμού πολιτικής και το Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού είναι αυτόνομες μονάδες, θα επεξεργάζονται συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα τους δίδονται προς επεξεργασία από την πολιτική ηγεσία και θα έχουν μια ελευθερία χειρισμού των θεμάτων, δεν θα τα αντιμετωπίζουν δηλαδή όπως τα αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες κατά τρόπο τρέχοντα και διαδικαστικό, αλλά ως θέματα γενικότερου προβληματισμού και αυτό έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση της ανάγκης στρατηγικής στόχευσης στην εξωτερική μας πολιτική, είναι κάτι που πολλές φορές μερικοί από εσάς το έχετε επισημάνει σε δημοσιεύματά σας.
150299 Είναι δυνατόν να μιλούσε για ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα και περί της ανάγκης ανασχηματισμού του;
1211468 Και συνέχισε, λέγοντας ότι αυτή η πρότασή του «δεν ισχύει κατ' ανάγκην» αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε θέσει ως στόχο «την αναγνώριση τη κομματικής του δύναμης», αλλά άλλους στόχους, όπως είναι «η προώθηση της συμμαχίας των ευρύτερων δυνάμεων του δημοκρατικού και αριστερού χώρου ή μια ιδέα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
225491 Αντίθετα προβλέπεται αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων, τις οποίες η Ελλάδα και διαθέτει, υπό το φως μάλιστα της ανάγκης προστασίας των ανατολικών συνόρων της.
226155 Είναι, όμως, γέννημα της ανάγκης και από καθαρά παιδαγωγική πλευρά δεν αντέχει στην κριτική.
1235167 Ένα «άνοιγμα» προς τη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, όχι κατ' ανάγκην την πλέον θορυβώδη, δεν πρέπει να αποκλειστεί.
1727273 Σήμερα, η εταιρεία προσφέρει στην αγορά τον διακομιστή κινητού εμπορίου mZone™ Mobile Commerce Server: μία ειδική δοκιμασμένη λύση λογισμικού για τη δημιουργία, τη λειτουργία, την απόδοση εμπορικής επωνυμίας και την προσαρμογή συστημάτων αγορών με βάση τις ανάγκες του πελάτη.
1728819 Θα μπορούν επίσης, να καλύπτουν ερευνητικές ανάγκες τόσο εφαρμοσμένης όσο και βασικής έρευνας.
590340 Έντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών στη Χρήστου Λαδά, για αλλαγή κορυφής (που δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκην και αποχώρηση) στο « Βήμα ».
175374 Στην ίδια συνέντευξη, που χαρακτηρίστηκε πότε από γενικόλογες απαντήσεις και πότε (εξ ανάγκης) από περιπτωσιολογικές, ο κ. Έβερτ προσδιόρισε επίσης ότι στις ιδιωτικοποιήσεις του προγράμματος της Ν.Δ. περιλαμβάνεται το 49% του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, αλλά σταδιακά (π.χ. τον πρώτο χρόνο το 25% του ΟΤΕ), καθώς και οι θυγατρικές επιχειρήσεις της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας (σ.σ. έτσι οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση η Κτηματική, η Στεγαστική, η Ιονική και η Τράπεζα Πειραιώς, οι ασφαλιστικές εταιρείες Εθνική, Αστήρ, Φοίνιξ και Ιονική, τα ξενοδοχεία Χίλτον και Ιμπέριαλ της Ρόδου και μία 20άδα θυγατρικών εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα που έχουν ιδρύσει οι Τράπεζες, όπως λίζινγκ, επενδύσεων, χρηματιστηριακές κ.λπ.).
177082 Τακτική, για ολόκληρη την Τουρκία, γίνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το νομοσχέδιο που πέρασε από την εθνοσυνέλευση και καταργεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη νοτιοανατολική Τουρκία.
177082 Τακτική, για ολόκληρη την Τουρκία, γίνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το νομοσχέδιο που πέρασε από την εθνοσυνέλευση και καταργεί το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη νοτιοανατολική Τουρκία.
177085 Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που ισχύει εδώ και πολλά χρόνια σε δέκα νομούς της νοτιοανατολικής Τουρκίας, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας.
228422 Επίσης σε περίπτωση ανάγκης μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την κίνηση των κινητήρων του πλοίου.
177091 Η άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στη νοτιοανατολική Τουρκία έγινε με το νόμο περί διοίκησης των νομών.
177105 Η τροπολογία δίνει στο γενικό επιτελείο τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και πολέμου.
229507 Διαδικασίες ανάγκης (emergency procedures)
229509 Εν τούτοις είναι δυνατό να παρουσιαστούν βλάβες κατά την πτήση και υπάρχουν οι αντίστοιχες διαδικασίες ανάγκης.
185908 Λύση ανάγκης κάποιες φορές ακόμη και η συγκατοίκηση προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα.
590898 Κατέληξε λέγοντας ότι « η προβολή της ύψιστης καλλιτεχνικής έκφρασης της Ορθοδοξίας μεταδίδει το μήνυμα ότι θέλουμε να διατηρήσουμε τις ιδιαιτερότητές μας » και ότι « στην Ευρώπη, που κάνει σταθερά βήματα προς την ενοποίησή της σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση κατ' ανάγκην στα θέματα Οικονομίας, η έκθεση αυτή προβάλλει τη διάσταση της αναζήτησης του απόλυτου, το κάλλος της καλλιτεχνικής έκφρασης, το κύρος της Ιστορίας ».
1727332 • Εφαρμογές Διαδικτύου βασιζόμενες σε μηχανές βάσεων δεδομένων αιχμής προσαρμοζόμενες στις ανάγκες του πελάτη.
1728820 Επιπλέον, τα νέα μέσα θα πρέπει να δίνουν τη δυνατότητα στις κοινοπραξίες να μετεξελίσσονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις προόδους που πετυχαίνουν στη διάρκεια του έργου, να υπάρχει δηλαδή ευελιξία και προσαρμοστικότητα όσον αφορά την κατανομή του προϋπολογισμού, τους εταίρους και το πρόγραμμα εργασιών.
236018 Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με τις επιτάξεις για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης, ή για τη θεραπεία άμεσης κοινωνικής ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία.
1729057 Η ομάδα έχει ήδη μεταφέρει την τεχνολογία σε Ισπανική πετροχημική βιομηχανία και την έχει προσαρμόσει στις ανάγκες της.
995410 Οπότε και η MIPS, όπως λένε οι κακιές γλώσσες, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενη, αναθέτει την κατασκευή του R5000 από την QED.
186527 Μ' αυτό το δεδομένο, η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ μ' άλλες δυνάμεις της αριστεράς δεν πρέπει να είναι καρπός ανάγκης αλλά επιλογή επιθυμίας.
131527 Σύμφωνα με εντολή του νομάρχη Αθηνών Δ. Ευσταθιάδη, οι δήμοι θα συμβάλουν παρέχοντας βοήθεια στους πολίτες, ενώ σε περίπτωση ανάγκης θα διατεθούν στους Αθηναίους οι μεγάλοι κλιματιζόμενοι χώροι.
109859 Μένουν εκεί και κάποιοι Βορειοηπειρώτες, όπως επίσης και ορισμένοι προνοητικοί, οι οποίοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά κρατάνε και τα κοντέινερ για ώρα ανάγκης γενικώς...
134573 Τα αστυνομικά τμήματα σε πόλεις και χωριά, οι υπηρεσίες του υπουργείου, η ΠΣΕΑ (Πολιτικός Σχεδιασμός Εκτάκτου Ανάγκης) έλαβαν το 1995 τηλεφωνικούς λογαριασμούς συνολικής αξίας 2.336.000.000 δραχμών.
190794 Ο ανέτοιμος Άντερσον, ας πούμε, θα έμενε έξω από την αποστολή του Ολυμπιακού, μάλλον όμως θα επιστρατευτεί ως λύση ανάγκης, αφού ο Σιγάλας είναι νοκ άουτ και ο Μπακατσιάς επίσης τραυματίας.
186577 Η επίθεση των Αμερικανών έγινε σε μια εξαιρετικά λεπτή στιγμή: στο τέλος αυτού του μήνα επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ η απόφαση 986 του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιτρέπει στο Ιράκ πωλήσεις μαύρου χρυσού ύψους 2 δισ. δολαρίων το εξάμηνο για την προμήθεια επισιτιστικών αγαθών, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.
191972 Ο Αντώνης Λιβάνης δηλώνει ότι δεν θέλει να κρίνει την απόφαση του Δ. Τσοβόλα να ιδρύσει κόμμα, πιστεύει ότι το ΔΗΚΚΙ θα επηρεάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, υπεραμύνεται του πλουραλισμού στη Βουλή, αλλά ταυτόχρονα υπεραμύνεται και της ανάγκης για ισχυρή κυβέρνηση.
248511 Στη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 14 και 15.12.1990 στη Ρώμη είχε ήδη γίνει ένα αποφασιστικό βήμα με την διαπίστωση της ανάγκης να επεκταθούν ή να επαναπροσδιορισθούν οι αρμοδιότητες της Κοινότητας σε συγκεκριμένους τομείς.
253416 Προγράμματος Βοήθειας Άμεσης Ανάγκης.
248078 Συγκεκριμένα, η απόφαση ΣτΕ 1919/47 έκρινε ως αντισυνταγματικά τα ά. 3 παρ. 4, 8 παρ. 3 και 12 παρ. 1 του α.ν. 2545/40 "περί ιδιωτικών σχολείων, φροντιστηρίων και οικοτροφείων", επειδή επέτρεπαν την ίδρυση γυμνασίων μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης και, συγκεκριμένα, εφόσον οι εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής "δι' ην ζητείται η άδεια δεν εξυπηρετούνται επαρκώς διά των λειτουργούντων ήδη σχολείων".
253644 Προγράμματος Βοήθειας Άμεσης Ανάγκης.
253645 Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την ευθύνη μεταφοράς και διανομής μέσων πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συνεννόηση με την αλβανική κυβέρνηση.
253417 Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα αναλάβουν την ευθύνη μεταφοράς και διανομής μέσων πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε συνεννόηση με την αλβανική κυβέρνηση.
201246 Ο τραυματισμός του Καρνισόβας ελάχιστα προβλημάτισε την πλήρη Μπαρτσελόνα, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός θύμιζε ομάδα εκτάκτου ανάγκης.
256681 Επιπλέον, εξετάζοντας τον ισχυρισμό της Επιτροπής ότι εφόσον το μέτρο είναι αδιακρίτως εφαρμοζόμενο, πρέπει να θεωρηθεί ότι επιτρέπεται με βάση τις επιτακτικές ανάγκες και μόνον χωρίς να είναι αναγκαία η αναφορά στο άρθρο 36 ΣυνθΕΚ, το ΔΕΚ αποφάνθηκε ότι: "... αφού υπομνηστεί ότι οι διατάξεις του άρθρου 36 εφαρμόζονται ακόμη και όταν το επίμαχο μέτρο περιορίζει μόνον τις εισαγωγές και ότι κατά την νομολογία του ΔΕΚ για την ερμηνεία του άρθρου 30 δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιτακτική ανάγκη παρά μόνον εφόσον το μέτρο αυτό αφορά αδιακρίτως τόσο τα εγχώρια όσο και τα εισαγόμενα προϊόντα, περιττεύει η εξέταση του ζητήματος αν η προστασία της δημόσιας υγείας μπορεί επίσης να έχει τον χαρακτήρα επιτακτικής ανάγκης για την εφαρμογή του άρθρου 30".
256882 Άλλωστε οι λόγοι που αναφέρονται είναι είτε η δημόσια υγεία, (ύπαρξη ταυτόσημης επιτακτικής ανάγκης) είτε ο έλεγχος της τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων (ύπαρξη ταυτόσημης επιτακτικής ανάγκης για την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων).
256882 Άλλωστε οι λόγοι που αναφέρονται είναι είτε η δημόσια υγεία, (ύπαρξη ταυτόσημης επιτακτικής ανάγκης) είτε ο έλεγχος της τήρησης των φορολογικών υποχρεώσεων (ύπαρξη ταυτόσημης επιτακτικής ανάγκης για την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων).
256979 Η νομολογία του ΔΕΚ αποδεικνύει ότι παρά την επίκληση επιτακτικής ανάγκης είναι δύσκολο να γίνει δεκτή η μη εφαρμογή του άρθρου 30 ΣυνθΕΚ.
257645 Όπως είχε διαπιστώσει και ο Γενικός Εισαγγελέας Van Gerven, στην Υπόθ. 1 και 176/1990, Aragonesa, ό.π., "Μου φαίνεται περίεργο να γίνεται επίκληση μίας άγραφης επιτακτικής ανάγκης που αφορά την δημόσια υγεία όταν υπάρχει ένα σαφές κείμενο στο οποίο αναφέρεται ρητά η δημόσια υγεία.
142031 Αυτό που τους κινητοποίησε, που μας κινητοποίησε, ήταν η αίσθηση της ανάγκης να αλλάξουν πολλά στο ΠΑΣΟΚ, να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνίας, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε και πάλι τις προσδοκίες της.
142081 Οι δρόμοι μας ενώθηκαν πάνω στη βάση της ανάγκης να αλλάξουν τα πράγματα.
258733 Όσον αφορά την επιτακτική ανάγκη της δημόσιας υγείας, επίκλησή της, ως επιτακτικής ανάγκης, έγινε μόνον σε τρεις αποφάσεις αμέσως μετά την απόφαση Cassis de Dijon.
258738 Αφενός, η επιτακτική ανάγκη της προστασίας των καταναλωτών, παρά την συχνή επίκλησή της από τα Κράτη μέλη, δεν γίνεται συνήθως δεκτή από το ΔΕΚ λόγω εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατύπωση από το ΔΕΚ νομολογιακών αρχών οριοθέτησης της εν λόγω επιτακτικής ανάγκης.
258761 Το ΔΕΚ αποφάνθηκε ότι δεν εμπίπτουν στην προστασία των καταναλωτών και απέρριψε την επίκληση της εν λόγω επιτακτικής ανάγκης στις εξής περιπτώσεις:
258869 Το πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται από την σύγκριση των εν λόγω επιτακτικών αναγκών είναι ότι εάν ένα μέτρο μπορεί να θεωρηθεί ότι εξυπηρετεί ένα στόχο της Συνθήκης ή ένα στόχο νομοθετικής πολιτικής ακόμη και βάσει του άρθρου 235 ΣυνθΕΚ, το εθνικό μέτρο μπορεί να δικαιολογηθεί βάσει επιτακτικής ανάγκης γιατί ο στόχος του αναγνωρίζεται από το κοινοτικό δίκαιο.
258876 Πράγματι αφού η βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας των εργαζομένων αποτελεί αντικείμενο ειδικής διάταξης της Συνθήκης, φαίνεται εύλογο να μπορεί να αποτελέσει και αντικείμενο επιτακτικής ανάγκης βάσει του νομολογιακού κανόνα της απόφασης ADBHU.
258902 Η χωριστή μνεία μίας νέας επιτακτικής ανάγκης δείχνει τη σημασία και την ευαισθησία που αποδίδει το ΔΕΚ στα πολιτιστικά θέματα, και ιδιαίτερα στην προστασία της πολυφωνίας, λόγος που ανάγεται στην προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ως sine qua non στοιχείο του.
259043 Χαρακτηριστική περίπτωση όπου γίνεται επίκληση της επιτακτικής ανάγκης της εντιμότητας των εμπορικών συναλλαγών είναι η επιρροή της σύστασης ενός προϊόντος στην τιμή του.
142354 Η ολυμπιακή ομάδα της Βόρειας Κορέας, ομάδα μιας χώρας που μαστίζεται τα τελευταία χρόνια από την έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης, ζήτησε από τη ΔΟΕ να της καλύψει όλα τα έξοδα.
259348 Ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών και της ευθύτητας των εμπορικών συναλλαγών, ελάχιστες φορές το ΔΕΚ δέχθηκε την επίκληση της αντίστοιχης επιτακτικής ανάγκης, με αποτέλεσμα η αρχή των επιτακτικών αναγκών να χάσει τη λειτουργία της ως αντιστάθμισμα στην ευρεία ερμηνεία του άρθρου 30 ΣυνθΕΚ.
142406 Της λείπουν αθλητικά είδη πρώτης ανάγκης, από γάντια του μποξ μέχρι μπάλες και αθλητική ένδυση, ενώ οι αθλητές της δεν σιτίζονται καλά.
202354 Στις σύντομες ομιλίες τους οι δύο βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της ανάγκης να προστατευθεί η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και να ασκηθούν πιέσεις προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.
226209 Δεύτερο, καθώς τα παιδιά έχουν έμφυτη την κλίση για απασχόληση, οφείλομε να δίνουμε διέξοδο για ικανοποίηση αυτής τους της ανάγκης, λαβαίνοντας βέβαια υπόψη, κάθε φορά, τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του κάθε παιδιού.
246793 Καρπός ανάγκης και τόλμης.
252308 Είναι η ίδια όμηρος της ανάγκης να στηριχθεί από ΗΠΑ και
255269 Στη βάση, λοιπόν αυτής της ανάγκης, προχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έχει καταθέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ένα Σχέδιο Νόμου, με το οποίο ρυθμίζονται όλες αυτές οι περιπτώσεις για ανυπότακτους Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν γεννηθεί από το 1948 και μέχρι το 1966.
255290 Σας πληροφορώ ότι καθημερινά υπάρχει μια πληθώρα προσφορών, από απλούς Έλληνες πολίτες, από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, οι οποίοι με τον οβολό τους συμβάλλουν για την κάλυψη αυτής της εθνικής ανάγκης.
257750 Βλ. επίσης παρακάτω για τη λειτουργία της αρχής της αναλογικότητας ως μέσο εξουδετέρωσης της επίκλησης της επιτακτικής ανάγκης της προστασίας των καταναλωτών.
284129 Με την επιφύλαξη των διατάξεων των άρθρων 39 έως 41, απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α.: α) τα είδη πρώτης ανάγκης που αποκτούν δωρεάν και εισάγουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί ή άλλα εγκεκριμένα κοινωφελή ή φιλανθρωπικά νομικά πρόσωπα, προκειμένου να τα διανείμουν δωρεάν σε απόρους, β) οποιοδήποτε αγαθό που προσφέρεται δωρεάν από πρόσωπα ή οργανισμούς εγκατεστημένους σε άλλη χώρα και χωρίς πρόθεση εμπορικής εκμετάλλευσης από μέρους των δωρητών σε δημόσιες υπηρεσίες ή οργανισμούς ή άλλα εγκεκριμένα κοινωφελή ή φιλανθρωπικά νομικά πρόσωπα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρηματικά ποσά κατά τη διάρκεια περιστασιακών αγαθοεργών εκδηλώσεων υπέρ των απόρων, γ) τα υλικά εξοπλισμού και είδη γραφείου που προσφέρονται δωρεάν από πρόσωπα ή οργανισμούς εγκατεστημένους σε άλλη χώρα και χωρίς καμιά πρόθεση εμπορικής εκμετάλλευσης από μέρους του δωρητή, σε εγκεκριμένα κοινωφελή ή φιλανθρωπικά νομικά πρόσωπα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της λειτουργίας τους και την επίτευξη των κοινωφελών ή φιλανθρωπικών σκοπών τους. 2.
284130 Κατά την έννοια της παραγράφου 1 περίπτωση α' ως "είδη πρώτης ανάγκης" νοούνται τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την ικανοποίηση των άμεσων ανθρώπινων αναγκών, όπως τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα ενδύματα και τα κλινοσκεπάσματα.
202926 Το Ισραήλ αρνήθηκε ότι τα στρατεύματά τους εισήλθαν στις αυτόνομες ζώνες, αλλά ότι από το μεσημέρι επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά μήκος των περιοχών που συνορεύουν με τα αυτόνομα εδάφη.
259075 Παράδειγμα επικάλυψης της επιτακτικής ανάγκης της προστασίας των καταναλωτών με την επιτακτική ανάγκη της δημόσιας υγείας αποτελεί η υπόθ. 178/1984, Επιτροπή κατά Γερμανίας ( "γνησιότητα της μπύρας"), ΣυλλΝομολ 1987, σελ. 1227.
204368 Γι' αυτούς η εικόνα ήταν ένα εργαλείο στην υπηρεσία της ανάγκης για καινοτομία.
257781 Βλ. και τον ορισμό του GORMLEY L., Prohibiting Restrictions, ό.π., σελ. 53, σύμφωνα με τον οποίο "ο κανόνας της λογικής είναι η αναγνώριση από το ΔΕΚ της ανάγκης, εκκρεμούσης της δράσης της Κοινότητας, να επιτρέψουν στα Κράτη μέλη να δράσουν για να εξασφαλίσουν ότι για το γενικό συμφέρον υπάρχουν εγγυήσεις για ορισμένα συμφέροντα ή αξίες."
221450 Μία σκέψη θα ήταν να συζητηθεί στο πλαίσιο αυτό, εφόσον συμφωνηθεί το πλαίσιο και οι όροι αναφοράς της συζήτησης, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ανάγκης ενός συνυποσχετικού για την παραπομπή της στο Διεθνές Δικαστήριο.
288918 Γίνεται η έκφραση της ανάγκης της αστικής τάξης να διαμορφώσει τη δική της ιστορική φυσιογνωμία καθώς αρχίζει να επικρατεί στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο.
288939 Αν θεωρήσουμε ότι ευτυχία είναι η κατάσταση της συναισθηματικής πληρότητας, μια στιγμή κατά την οποία ο άνθρωπος ελευθερώνεται από τα δεσμά της ανάγκης και του μόχθου αν συμφωνήσουμε με τον Αριστοτέλη ότι ευτυχία υπάρχει στην αυτάρκεια αν δεχτούμε ότι ο άνθρωπος πρέπει να γίνεται περισσότερο γενναιόδωρος αλλά όχι σπάταλος, τότε θα είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι είμαστε σήμερα πραγματικά ευτυχισμένοι.
204380 Η δύναμη των σουρεαλιστών γεννιέται από μια επιθυμία που είναι η σύνθεση της ανάγκης για εξέγερση και του ενδιαφέροντος για τον άλλο, για τις δραστηριότητες των άλλων.
221872 Σε ποια αποτελέσματα τώρα θα καταλήξουμε, ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι προς την κατεύθυνση της ανάγκης εφαρμογής της συμφωνίας αυτής.
305255 Πρώτη φροντίδα του θα πρέπει να είναι η οργάνωση ενός προσωπικού τηλεφωνικού καταλόγου με τα τηλέφωνα και τα πρόσωπα άμεσης ανάγκης και δικτύωσης, ο οποίος θα εμπλουτίζεται συνεχώς.
289003 Έτσι, η ωριμότητα ενός πολιτισμού ή ενός ανθρώπου εξαρτάται άμεσα από το βαθμό συνειδητοποίησης της ανάγκης για ελευθερία.
226970 Αυτοί χρησιμοποιούν καύσιμο από το αεροπλάνο και μπορούν να διατηρούν σε ενέργεια το σύστημα κλιματισμού και να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση βοηθητικών συστημάτων ή συστημάτων ανάγκης, αν χρειαστεί (APU).
268133 Εκείνη στερούταν το κάθε πράγμα για να εξοικονομήσει μια δεκάρα και να τη βάλει στην άκρη για ώρα ανάγκης, και τώρα να τη σπαταλά έτσι στα καλά καθούμενα, δεν της 'ρχόταν καλά.
313983 Εξάλλου, η οικιακή γεωργία και κτηνοτροφία προσέφεραν στα μέλη της κοινότητας αυτάρκεια και απομόνωση, ενώ το εμπόριο, όταν υπήρχε, γινόταν σε περιορισμένη κλίμακα και, το κυριότερο, όχι για είδη πρώτης ανάγκης, αλλά για τα μη απαραίτητα για τη φυσική επιβίωση.
269030 Με τις οικονομίες που 'χε φυλαγμένες στο μπαούλο για ώρα ανάγκης, πήγε κι αγόρασε μια ντουλάπα, εξοφλώντας την αμέσως και στο ακέραιο. "
319440 Η Γιουγκοσλαβία αδιαφόρησε για την πρόταση αυτή, αποκαλύπτοντας τον πραγματικό της σκοπό που ήταν ο έλεγχος του λιμανιού σε περίπτωση ανάγκης.
226971 Ορισμένα αεροπλάνα διαθέτουν αεροστρόβιλους για την κίνηση γεννήτριας ή αντλίας υδραυλικού σε περίπτωση ανάγκης.
226969 Υπάρχουν επίσης αεροστρόβιλοι, που χρησιμοποιούνται σαν βοηθητικές πηγές ενέργειας, όταν το αεροπλάνο είναι στο έδαφος ή σε περίπτωση ανάγκης.
150326 Τη ραδιοφωνική αυτή πρωτοβουλία την επαίνεσαν όλοι, μάλιστα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος ζήτησε να του επιτραπεί να προωθήσει τη δημιουργία υποδομής, ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (βλέπε σχέδιο Ξενοκράτης) να μπορούν αμέσως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης να δικτυώνονται και από κοινού να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
214185 Και βεβαίως, επειδή είχε γίνει συζήτηση γι' αυτό το θέμα, έγινε λόγος για τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες υπάρχουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, για φαινόμενα απαρχαιωμένης λειτουργίας ή ανάγκης εκσυγχρονισμού.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 4 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)