Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
426205 "Σε ιδιόκτητα κτίρια στη Γλυφάδα θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει Ειδικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
420841 Ο Κ. Σημίτης προέβαλε την ανάγκη σταθεροποίησης της οικονομίας, μολονότι τα μέτρα που απαιτούνται είναι σκληρά, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τα προβαλλόμενα αιτήματα δεν αντιστοιχούν πάντα με τις πραγματικές ανάγκες εκείνων που τα προβάλλουν.
409166 Δικαιούχοι του προγράμματος είναι: - Οι εργαζόμενοι που έχουν πραγματοποιήσει 50 ημερομίσθια το 1996 ή οι άνεργοι που έχουν 50 επιδοτούμενες ημέρες ανεργίας. - Οι συνταξιούχοι που έχουν συνολικά 4.500 ένσημα. - Τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ανεξαρτήτως αν καταβάλλουν εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας.
417658 Με την ανακοίνωσή της η Π.Ο.ΑΣ.Υ καλεί: την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με περισσή κατανόηση τα προβλήματα των αγροτών και να δώσει έγκαιρα τις δυνατές λύσεις, τους αγρότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια, που πιθανά να θεωρηθεί πρόκληση, τους εκπροσώπους των αγροτών να ζητήσουν τη σύγκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής, όπως προβλέπει ο νόμος και τους αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο και άχαρο ρόλο της πιθανής επέμβασης, να μη λησμονούν ότι εκτός από εκτελεστικά όργανα είναι και εργαζόμενοι, με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες.
426206 Το Κέντρο θα παρέχει υπηρεσίες έκτακτης κοινωνικής βοήθειας σε άτομα με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται τα ίδια και οι οικογένειές τους σε κρίση.
432998 Τρανή επιβεβαίωση για την υπόθεση, ότι η βιομηχανία έκδοσης πλαστών εξυπηρετεί τις ανάγκες της ρωσικής μαφίας που δραστηριοποιείται όχι μόνο στον ελλαδικό αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο, δεν είναι η περίπτωση του μαφιόζου Κολογκόφ, που προαναφέραμε.
434204 Στην Παιδεία έχουμε προβλήματα που προκύπτουν από την αναντιστοιχία του εκπαιδευτικού μας συστήματος προς τις σημερινές και τις αυριανές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας μας, σε σχέση και με τις τεράστιες τεχνολογικές και πολιτισμικές αλλαγές που συντελούνται διεθνώς και μέσα στη χώρα μας.
434215 Για παράδειγμα, όσον αφορά την Παιδεία, να πούμε στον ελληνικό λαό ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες της χώρας, ότι κακώς, κάκιστα, το θέλουμε βιομηχανία πανεπιστημιακών πτυχίων, ότι αυτό δεν εξασφαλίζει αξιόπιστη επαγγελματική προοπτική στους νέους, αλλά τους οδηγεί στην ανεργία και υποαπασχόληση.
422927 Το πρόβλημα, κατά τη δική μου άποψη, γενικά της κοινωνικής αναταραχής έχει να κάνει με αυτό το περιβάλλον που ζούμε, τις νέες ανάγκες που υπάρχουν, τις νέες κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν, αλλά και με - γιατί θέλω να διατυπώσω μια σοβαρή ανησυχία - την κρίση αξιοπιστίας των ηγεσιών των κοινωνικών φορέων, που υπάρχει με δική τους ευθύνη.
425029 Επομένως εκείνο που εμείς έχουμε επιλέξει, είναι να προσδιορίσουμε εκ νέου και σε μηδενική βάση τις ανάγκες της σύγχρονης αμυντικής πολιτικής και στη βάση αυτών των αναγκών θα έρθουμε να προσδιορίσουμε τα εξοπλιστικά μας συστήματα και αν τελικά τα υλοποιήσουμε, θα επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή ".
438189 Για τις ζεστές ημέρες η πισίνα έδινε τη λύση, και τις ανάγκες της εξάσκησης κάλυπτε το γυμναστήριο και προπαντός το σκοπευτήριο...
438399 Είναι ένας χώρος 10 στρεμμάτων στον οποίο κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν άτομα με ειδικές ανάγκες.
441345 Το είδωλό μας, αναπόφευκτα, διαθλάται από τον κοινωνικό καταμερισμό, που βλέπει τον άνθρωπο ως οικονομική κυρίως οντότητα και από τη συντεχνιακή-εξουσιαστική λειτουργία του κράτους που θέλει τον παιδαγωγό πιστό διεκπεραιωτή των κεντρικών επιλογών και υποβαθμισμένο οικονομικά για να εγκλωβίζεται στις στοιχειώδεις ανάγκες της διαβίωσης.
425027 Εκείνο όμως που με ενδιαφέρει πρώτιστα είναι, με βάση τη νέα αμυντική πολιτική που έχουμε, να προσδιορίσουμε τις ανάγκες σε εξοπλιστικά συστήματα, σε εκπαίδευση ανθρώπων και στη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής.
426214 Στόχος είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης κρίσης, ώστε να διατηρηθεί η σχέση, να καλυφθούν βασικές ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και να δοθεί ο χρόνος για τη δημιουργία δυνατοτήτων διαχείρισης του προβλήματος.
443098 Στον ευαίσθητο χώρο των ανηλίκων εξετάζουμε προτάσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων αγωγής, με σκοπό την αναδιοργάνωσή τους και τον επαναπροσανατολισμό τους προς τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
409808 Αν πλοιοκτήτες ξένων πλοίων μου υποβάλουν αίτηση για δρομολόγηση, θα εξετάσω τις ανάγκες που έχουν ήδη δημιουργηθεί και θα αποφασίσω, είπε ο κ. Σουμάκης στους δημοσιογράφους και έδωσε εντολή σε αξιωματικούς του Λιμενικού να μελετήσουν το άρθρο 166 του Κώδικα, ώστε αν οι ναυτικοί αποφασίσουν την παράταση της απεργίας τους που ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου, να ανάψει το "πράσινο φως" για τις δρομολογήσεις των ξένων πλοίων.
407865 Ολόκληρο το κτίριο είναι ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση και την κίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
418005 Αυτό εξασφαλίζεται από τη μη άμεση οικονομική ανάγκη που θα έχει, από το ενδιαφέρον που θα αποκτήσει να ασχοληθεί με την κύρια του δουλειά. - Παρ' όλα αυτά, δεν μπορούν να ελεγχθούν μέχρι πού φτάνουν οι ανάγκες του κάθε καθηγητή.
406110 "Ότι θα καταργηθεί εκ των πραγμάτων το εντελώς απηρχαιωμένο και αδιέξοδο πλέον σύστημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της επετηρίδας, με την καθιέρωση ευέλικτων πτυχίων, ανταποκρινόμενων στις ανάγκες της αγοράς εργασίας."
445214 Και, τέλος, να υπερβούμε τους φόβους (για λίγο, έστω) ότι "ουδείς τρίτος είναι καλύτερος από τους διοικούντες τα Ταμεία και τους ασφαλισμένους του να γνωρίζει τις ανάγκες και να διαχειριστεί τις εισφορές".
412028 Αν η πρόσβαση στα AEI και στα TEI θεωρηθεί μέσα σ' αυτό το πλαίσιο είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει: (i) Γενικός προγραμματισμός για να εκτιμηθούν οι ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό και την κατανομή του σε διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης και διάφορες ειδικεύσεις.
429683 Επείγουσα επισιτιστική βοήθεια στέλνει η κυβέρνηση στη Βουλγαρία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες.
434958 Οφείλουμε, ως κυβέρνηση, να συσχετίσουμε τους αριθμούς με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών, είπε ο κ. Λαλιώτης. "
434975 Ακριβώς γι' αυτό το λόγο οφείλουμε ως κυβέρνηση να συσχετίσουμε τους αριθμούς και τα μεγέθη της οικονομίας με τους ανθρώπους, με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πολιτών ".
413082 Ο πρόεδρος των εργαζομένων Χρήστος Χριστογιάννης θεωρεί ότι πολύ σύντομα το Ίδρυμα δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του.
412015 Οι δαπάνες αυτές για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης φτάνουν μόλις το 3,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και για να καλύψουν σωστά και πλήρως τις σημερινές ανάγκες πρέπει να διπλασιασθούν.
387768 Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας ετοιμάζεται να λάβει ειδικά μέτρα για την προστασία της μητρότητας, όπως οι γονικές άδειες, οι άδειες για οικογενειακές ανάγκες, η ευνοϊκότερη μεταχείριση της γυναίκας στην εργασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
429516 Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με τη διαπίστωση ότι η ανάγκη των αναδιαρθρώσεων στις καλλιέργειες "προκαλεί ανησυχία στον αγροτικό πληθυσμό και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι νέες ανάγκες να γίνουν κατανοητές και θα βοηθήσει τους αγρότες να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.
387592 Δεν πρόκειται ν' αναλωθούμε σε συναισθηματισμούς και συγκινητικές ιστορίες για τη σημασία που έχει η μάνα για το παιδί, για την αυτοθυσία και το ένστικτο ν' αντιλαμβάνεται και να κατανοεί όλες τις ανάγκες και τις αδυναμίες του, ούτε αναφερθούμε στους συγγραφείς και στους καλλιτέχνες.
413080 Το Άσυλο Ανιάτων προσφέρει φροντίδα και υπηρεσίες σε άτομα με ειδικές ανάγκες (παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπαθήσεις, άνοιες κ.λπ.), χωρίς την παραμικρή επιδότηση από το κράτος εδώ και 100 χρόνια.
440047 Την περασμένη εβδομάδα δημιουργήθηκε καινούργιο συνεργείο καθαρισμού για τις έκτακτες ανάγκες της περιοχής, όπως για τα εγκαταλειμμένα κτίρια και τις λαϊκές αγορές ".
439215 Μάλιστα, ο κ. Σαβράμης έφερε ως παράδειγμα της πλασματικότητας του υποβληθέντος προϋπολογισμού το γεγονός ότι ο ΣΕΓΑΣ σήμερα ζητάει 1,8 δισ. μόνο για τις ανάγκες της τεχνικής-εκτελεστικής επιτροπής.
437856 Και στο σημείο αυτό περιέγραψε ως εξής το κράτος και τις ανάγκες του:
450646 Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες να καλύψει με τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Ταμείου.
440049 Εννιά χιλιάδες μέτρα σωλήνων αυτόματου ποτίσματος και δύο δεξαμενές τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες του διαμερίσματος.
451608 Ο "εκσυγχρονισμός" επίσης εμφανίζεται εντελώς ανυποψίαστος για τις επίκαιρες, σύγχρονες ανάγκες του συγκεκριμένου ελληνικού λαϊκού σώματος, για τη νοηματοδότηση του βίου και την ιεράρχηση των αναγκών στο παρόν της ελληνικής κοινωνίας.
452189 Στον ευαίσθητο χώρο των ανηλίκων εξετάζουμε προτάσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων αγωγής, με σκοπό την αναδιοργάνωσή τους και τον επαναπροσανατολισμό τους προς τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
455601 Οι άγνωστοι τούς παρότρυναν να τρέξουν το γρηγορότερο στο νοσοκομείο, για να προλάβουν τους συγγενείς τους εν ζωή και τους υπεδείκνυαν να έχουν μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες.
452383 Πολλοί απέδιδαν την καθυστέρηση στην προσέλευση των μελών της Κ.Ε., στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μιλήσει σε συνέδριο των ατόμων με ειδικές ανάγκες και θα έφθανε στην Κ.Ε. στις 10.30.
437860 Στο σημείο αυτό επιχείρησε να αποσυνδέσει τη σκληρή οικονομική πολιτική από τις ανάγκες της συνθήκης του Μάαστριχτ.
441037 Το έργο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της Θεσσαλίας και των γύρω νομών, θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και θα διευκολύνει την αερομεταφορά αγροτικών προϊόντων στα διεθνή εμπορικά κέντρα, αφού θα διαθέτει ένα σύγχρονο σταθμό cargo.
448543 Όσο για το περιεχόμενο, έχει ήδη προετοιμασθεί το έδαφος με τη διάσκεψη για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στη Γενεύη υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΠΟΠΙ) όπου εξετάσθηκε η έννοια του δικαιώματος αναπαραγωγής (cοpy right) ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής της ψηφιακής μετάδοσης κειμένων, μουσικής και εικόνων.
442960 Τα προγράμματα σπουδών πρέπει να είναι σύγχρονα και ευέλικτα και να ανταποκρίνονται στις σημερινές και αυριανές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. 2.
435483 Το πρόγραμμα έχει στόχο τη δημιουργία συνολικά περίπου 50.000 νέων θέσεων εργασίας το 1997, από τις οποίες 10.000 για νέους ηλικίας 20-29 ετών. 2 Επιδοτούμενη απασχόληση μέσω της κάρτας απασχόλησης προσαρμοσμένης στις ανάγκες κάθε ανέργου, δηλ. είτε με επιδότηση του ανέργου είτε του προγράμματος απασχόλησης είτε του προγράμματος κατάρτισης. 3 Επιδότηση της πρακτικής εξάσκησης (6 μηνών) πτυχιούχων ανωτάτης και ανωτέρας εκπαίδευσης με στόχο την καλύτερη σύνδεση κατάρτισης και απασχόλησης. 4 Σύνδεση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με την απασχόληση με την υποχρέωση του εργοδότη να προσλάβει τουλάχιστον το 1/3 των ανέργων που καταρτίστηκαν με πειραματική κατ' αρχήν εφαρμογή. 5 Κατάρτιση εργαζομένων σε ειδικότητες που χρειάζονται για τα μεγάλα έργα, καθώς και πειραματική εφαρμογή ολοκληρωμένης παρέμβασης στις επιχειρήσεις "Levi's" και "Gοοd year".
442723 Για τις ανάγκες μιας ΕΠΕ αγόρασα ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικών.
444854 Ο κ. Αρσένης επρόκειτο να παραστεί το πρωί σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσει με τους συγκλητικούς τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Α.Π.Θ.
429951 Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι κατά τους επόμενους μήνες οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και ο Σεπτέμβριος - εκτός από τον Ιανουάριο - είναι μήνας με αυξημένες δανειακές ανάγκες.
449635 Όσο για το περιεχόμενο, έχει ήδη προετοιμασθεί το έδαφος με τη διάσκεψη για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο στη Γενεύη υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΠΟΠΙ) όπου εξετάσθηκε η έννοια του δικαιώματος αναπαραγωγής (copyright) ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής της ψηφιακής μετάδοσης κειμένων, μουσικής και εικόνων.
447866 Κι ας "προκάλεσε" το Περιστέρι με την άρνησή του να δώσει στον Άρη γύρω στα 600 εισιτήρια που ζήτησε για τις ανάγκες των οπαδών του.
450897 Δυνατό και ενωμένο ΠΑΣΟΚ, ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ευρωπαϊκής πρόκλησης και της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας ζήτησε ο πρωθυπουργός από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, προσπαθώντας μάλιστα να δέσει τις δύο αντιτιθέμενες απόψεις για: - Την ακολουθούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της πτέρυγας που τον αμφισβητεί ότι υπάρχει "δεξιό" και "αριστερό" ΠΑΣΟΚ. - Την εξωτερική πολιτική, αποκρούοντας τη λογική περί "πατριωτών" και "μειοδοτών", τονίζοντας ότι δεν νομιμοποιείται κανείς να μοιράζει πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης, απλώς μεταφρασμένα σε κομματική γλώσσα.
445810 Η υιοθέτηση των νόμων αντικατοπτρίζει τις νέες ανάγκες που παρουσιάζονται στην Ιταλία, μια χώρα ασυνήθιστη να αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο μεταναστευτικό πληθυσμό.
448854 Το σχολικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις μαθησιακές ανάγκες.
460973 Στον ευαίσθητο χώρο των ανηλίκων εξετάζουμε προτάσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ιδρυμάτων αγωγής, με σκοπό την αναδιοργάνωσή τους και τον επαναπροσανατολισμό τους προς τις σύγχρονες επιστημονικές αντιλήψεις και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
450995 Ο Τ. Μαντέλης τόνισε την ανάγκη να μετεξελίσσεται το κόμμα υπακούοντας στις σύγχρονες ανάγκες και να μην περιθωριοποιείται υποκύπτοντας στη λογική του πολιτικού κόστους.
456107 Ο δε Πανιώνιος, που "έχασε" προσωρινά τον Γιώργο Καλαϊτζή (η FIBA ανάγκασε την ΕΟΚ να στείλει στη Στεφανέλ την άδεια ν' αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα), προετοιμάζεται να δώσει αύριο ένα φιλικό αγώνα στην Κόρινθο (6 μ.μ.), με αντίπαλο το Περιστέρι, για να ενισχυθεί οικονομικά το "Eυθύμειον", κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες.
445200 Το υπόλοιπο 20% παρακρατούσαν τα Ταμεία για τις ταμιακές της ανάγκες.
455606 Συγκέντρωσε όσα χρήματα μπορείς, της είπε και να τα δώσεις σε ένα λογιστή του νοσοκομείου, για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες.
448715 Επίσης, το σχέδιο νόμου προβλέπει την καθιέρωση καταλόγου χορηγούμενων φαρμάκων για τις ανάγκες των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
436886 Τις ανάγκες ερευνητών και σπουδαστών της μουσικής, σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ωδεία και τις ανάγκες της βασικής εκπαίδευσης στη μουσική και την πολιτιστική αγωγή σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτει το υλικό, της πρώτης στη χώρα μας, ηλεκτρονικής μουσικής βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη.
464713 Μετακινηθεί το διοικητικό κέντρο και αποκεντρωθούν προς την περιφέρεια της Αθήνας συμπληρωματικά οι ανάγκες υπηρεσιών, περίθαλψης και ψυχαγωγίας.
437219 Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το κεντρικό αίτημα της ΓΣΕΕ για 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ η μερική απασχόληση και οι προσωρινές θέσεις εργασίας θα πρέπει να αποτελούν την εξαίρεση, να βρίσκονται υπό έλεγχο και να καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες.
436886 Τις ανάγκες ερευνητών και σπουδαστών της μουσικής, σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ωδεία και τις ανάγκες της βασικής εκπαίδευσης στη μουσική και την πολιτιστική αγωγή σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλύπτει το υλικό, της πρώτης στη χώρα μας, ηλεκτρονικής μουσικής βιβλιοθήκης Λίλιαν Βουδούρη.
444592 Το γεγονός αυτό, της μεγάλης πλειοψηφίας των αγροτών σε μεγάλη ηλικία, σε συνδυασμό με το χαμηλό επίπεδο κατάρτισης και εξειδίκευσής τους, στους τομείς και τις ανάγκες της αγροτικής οικονομίας, επαυξάνει τις δυσκολίες και τα εμπόδια για τη γεωργική μας ανάπτυξη.
448728 Οι θεσμοί των σχολιάτρων και των οικογενειακών γιατρών θα πρέπει να εφαρμοστούν πιλοτικά σε επιλεγμένες περιοχές, πριν αξιολογηθούν και γενικευτούν, γιατί, όπως επισημάνθηκε, είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσο αντιστοιχούν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
447544 Κριτική όμως έκανε και για τις εσπευσμένες νομοθετικές παρεμβάσεις στο Ποινικό μας Δίκαιο αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "γίνονται στο πόδι και καλύπτουν πρόχειρες ανάγκες.
467154 Το νέο κτιριακό συγκρότημα του EKAB που εγκαινίασε χθες ο υπουργός, θα καλύπτει τις ανάγκες του πληροφορικού συστήματος και το σύστημα τηλεϊατρικής του Κέντρου.
441254 Ωστόσο, απαιτείται παράλληλα εθνική χρηματοδότηση, γιατί δεν είναι όλες οι ανάγκες του σχολείου επιλέξιμες δράσεις, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία.
426208 Παράλληλα, θα προσφέρει και υπηρεσίες εκπαίδευσης και αποκατάστασης στο άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους και σε άτομα που παροδικά δεν αυτοεξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την αγορά εργασίας.
459688 Διαμονή Όσον αφορά το ζήτημα της διαμονής των επισκεπτών της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα, κατά τη γνώμη μας, η υπάρχουσα υποδομή θεωρείται εντελώς ανεπαρκής στην περιοχή Αττικής, για να καλυφθούν οι ανάγκες μιας τόσο γιγαντιαίας διοργάνωσης.
429951 Στο σημείο αυτό σημείωσε ότι κατά τους επόμενους μήνες οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και ο Σεπτέμβριος - εκτός από τον Ιανουάριο - είναι μήνας με αυξημένες δανειακές ανάγκες.
414673 Τι θα βγάλει η καταγραφή, τι ανάγκες έχουμε...
418276 Είναι η πρόσφατη εκλογική ήττα, η βεντέτα, όπως πολλοί τη χαρακτηρίζουν, μεταξύ Μητσοτάκη-Έβερτ, είναι ότι τα αποκαλούμενα κορυφαία στελέχη δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την εκλογή Σημίτη;
468485 Ιδού που μόνο η Μαύρη Τρύπα εξυπηρετεί τις πραγματικές σας ανάγκες ενημέρωσης:
414769 Στόχος είναι η προώθηση του ενιαίου λυκείου που θα συνδυάζει τη γενική με την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και θα παρέχει "μετατρέψιμη" γνώση ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής.
421471 Αποσύρθηκε όμως πριν από λίγες ημέρες για να καλύψει άλλες ανάγκες της ΕΛΑΣ.
289050 Όταν όμως γίνεται καταναλωτισμός και καλλιεργείται η εντύπωση ότι αρκεί κανείς να διαθέτει χρήματα για να ικανοποιεί γρήγορα τις κάθε λογής ανάγκες που αφειδώς δημιουργεί η σύγχρονη διαφήμιση, χωρίς να συνειδητοποιεί τα όριά τους (των αναγκών), τότε είναι φυσικό να αυξάνεται η εξάρτησή του από έναν τρόπο ζωής που μόνο άγχος έχει να προσφέρει.
289072 Δεν ενθαρρύνουμε απλώς τους ανθρώπους να μοιραστούν μαζί μας τις καινούριες δυνατότητες που προσφέρει η μηχανή: επιμένουμε ότι πρέπει να το κάνουν αυτό χωρίς κανένα σεβασμό προς τις ανάγκες τους, τις κλίσεις τους και τις προτιμήσεις τους, επειδή απλώς δεν βρήκαμε κάποιο ξόρκι για να σταματήσουμε τη μηχανή.
289312 Η φύση, έχοντας υποβιβαστεί στην κατάσταση του αντικειμένου, δεν έχει πλέον δικαιώματα σε οποιαδήποτε σύγκρουση συμφερόντων με τις ανάγκες ή τις επιθυμίες της ανθρώπινης ράτσας.
454245 Οι ελάχιστοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι είτε παραχωρούνται, εμμέσως ή αμέσως, στην εμπορική αξιοποίησή τους από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είτε καταστρέφονται από το Δημόσιο με προφάσεις όπως η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, ο αθλητισμός, η παιδεία ή άλλες κοινωνικές ανάγκες ".
455187 Στο πλαίσιο αυτό θα αρχίσει και η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας τεχνολογίας.
455487 Το Πανεπιστήμιο που παρήγαγε τους επιστήμονες με την ευρύτερη παιδεία και τη γενική στοχαστική διάθεση, με το υψηλό ήθος και την ακαδημαϊκότητα, μετασχηματίζεται σ' ένα Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινωνίας, διασυνδέεται με την αγορά εργασίας και συνεργάζεται μαζί της, καλλιεργώντας τις δεξιότητες και τις ικανότητες που ανακύπτουν και καλύπτει τις δικές της ανάγκες μέσα από μια ανατροφοδοτούμενη σχέση.
456660 Υπάρχουν ακόμη σχολεία που δεν είναι σε θέση να καλύψουν πάγιες λειτουργικές τους ανάγκες; "
463286 Ο κ. Πρωτόπαπας απέφυγε να διαψεύσει τις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, επιχειρώντας να μειώσει τη σημασία των χθεσινών σχετικών δημοσιευμάτων, λέγοντας ότι "υπάρχει πακέτο μέτρων στο τραπέζι για την αντιμετώπιση της ανεργίας", ενώ τάχθηκε υπέρ "μιας βαθιάς μεταρρύθμισης στο μέτωπο της εργασίας, που θα αντιστοιχήσει το εργατικό δυναμικό στις τρέχουσες ανάγκες...
456653 Εδώ, ο δάσκαλος καλείται να διδάξει τουλάχιστον σε 30 παιδιά, που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και έχουν άλλες ανάγκες.
467157 Ο πρόεδρος του EKAB, Μιχάλης Τζαγκαράκης σημείωσε την ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης των εργαζομένων, ώστε το EKAB να προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
456683 Είναι αναγκαία η συνεχής, σύγχρονη και αναβαθμισμένη επιμόρφωση του εκπαιδευτικού, ώστε να μπορεί με βάση τα νέα δεδομένα της επιστήμης, της αγωγής, της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας "."
476432 Ο Χ. Καστανίδης τόνισε μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους ότι έχει πεισθεί πως η πλειοψηφία των πιλότων αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της Ολυμπιακής και είναι έτοιμη να προσφέρει υπερεργασία όπως έκανε ως τώρα, εν αντιθέσει με την ηγεσία της EXΠA που επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά.
256188 Συγχρόνως δέχτηκε ως αντιστάθμισμα και μία άλλη κατηγορία εξαιρέσεων για την λήψη αδιακρίτως εφαρμοζόμενων μέτρων που τις ονόμασε "επιτακτικές ανάγκες".
453821 Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες να καλύψει με τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Ταμείου.
256189 Οι επιτακτικές ανάγκες συνίστανται ιδίως σε λόγους προστασίας των καταναλωτών, δημοσίας υγείας, εντιμότητας των συναλλαγών και αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων και εφαρμόζονται μόνον αν δεν υπάρχει κάποιο κοινοτικό μέτρο που να εναρμονίζει τις εθνικές ρυθμίσεις.
256195 Στην παρούσα μελέτη η έρευνα θα περιοριστεί στο νομολογιακό επίπεδο όπου πρώτα εμφανίστηκαν οι επιτακτικές ανάγκες.
256334 Αφετέρου αναγνωρίζεται, πέραν του άρθρου 36 ΣυνθΕΚ, και νέα κατηγορία εξαιρέσεων, οι επιτακτικές ανάγκες.
468308 Δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν και άλλες αμαξοστοιχίες, για να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού. - Κλειστά θα είναι τα Ταχυδρομεία την Καθαρά Δευτέρα.
456686 "Τα αναλυτικά προγράμματα οπωσδήποτε θέλουν εκσυγχρονισμό, βελτίωση, ώστε να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες των παιδιών.
463840 Σε ανασύνταξη δυνάμεων βρίσκονται οι βαλκανικές χώρες, οι οποίες βιώνουν μία από τις μεγαλύτερες - πολιτικά και οικονομικά - κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης διεθνούς αγοράς.
479098 Τα χρήματα δόθηκαν από την τρίτη εβδομάδα της απεργίας σε καθηγητές που είχαν άμεσες ανάγκες.
256640 Παρά όμως την ύπαρξη του άρθρου 36 ΣυνθΕΚ, με την απόφαση Cassis de Dijon το ΔΕΚ δημιούργησε μία "άλλη κατηγορία εξαιρέσεων", τις επιτακτικές ανάγκες.
256634 Πέρα από τη δυνατότητα νομικής θεμελίωσης της έννοιας των επιτακτικών αναγκών στο άρθρο 36 ΣυνθΕΚ, εκφράστηκαν οι απόψεις ότι οι επιτακτικές ανάγκες αποτελούσαν την έκφραση των εναπομεινουσών αρμοδιοτήτων, της αρχής της αναλογικότητας, του αμερικανικού νομολογιακού κανόνα της λογικής και του γενικού συμφέροντος.
430302 Πήραμε πέντε χρυσά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες!
465581 Η λύση δεν είναι να γινόμαστε προσωπικό Δημοσίου πέρα από τις ανάγκες του Δημοσίου, αυτό δεν βοηθάει ούτε τους νέους.
467096 Όταν το αναζητήσαμε για τις ανάγκες αυτού εδώ του μικρού αφιερώματος, ο κόμβος απουσίαζε.
421808 Επίσης, η Κύπρος αγοράζει από το Ισραήλ εξοπλισμό για τις τηλεπικοινωνιακές της ανάγκες. - Την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να αποτελέσει ενεργό παράγοντα της διεθνούς δράσης για σύντομη λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τσιλόφ.
459675 Η υπό κατασκευή "Ελεύθερη Λεωφόρος Ελευσίνας - Σταυρού - Σπάτων", δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες πρόσβασης στο Αεροδρόμιο των Σπάτων, αφού δεν θα συνοδεύεται με προαστιακό σιδηρόδρομο, όπως αναφέρεται και σε πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου για τον χωροταξικό σχεδιασμό της πεδιάδας των Μεσογείων, η οποία εκπονείται για τον "Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας".
470233 Γι' αυτό προχωρούμε, ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή διαγωνισμού για την πρόσληψη απαραιτήτως εξειδικευμένου προσωπικού, στην εκπόνηση ενός νέου πλέον απαιτητικού προσοντολογίου για κάθε θέση ή ειδικότητα δημοσίου υπαλλήλου προσαρμοσμένου στις ανάγκες των καιρών, ούτως ώστε να αποκτήσουμε μια δημόσια διοίκηση ικανή να σταθεί στον ενδοευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. - Θα γίνουν συνενώσεις οργανισμών που δεν έχουν λόγο ύπαρξης στο Δημόσιο.
247938 Πράγματι, στα σχολεία συναντούμε όλα τα χαρακτηριστικά της δημόσιας υπηρεσίας, τόσο υπό τη λειτουργική όσο και υπό την οργανική του όρου έννοια, αφού πρόκειται για οργανωτικούς σχηματισμούς του κράτους που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου ασκώντας δημόσια εξουσία.
256649 Ορισμένοι συγγραφείς διατύπωσαν την άποψη ότι η έννοια των επιτακτικών αναγκών αποτελούσε μία διεύρυνση του άρθρου 36 με νέες εξαιρέσεις, ενώ σύμφωνα με άλλους οι επιτακτικές ανάγκες μπορούσαν να ερμηνευθούν ως μία εφαρμογή του δικαιολογητικού λόγου του άρθρου 36 ΣυνθΕΚ για την προστασία της δημόσιας τάξης.
458964 Μάλιστα, λόγω της καθοδικής τάσης των επιτοκίων, είπε, οι δαπάνες του Δημοσίου μειώνονται και συνεπώς μειώνονται και οι ανάγκες δανεισμού του μέσω της έκδοσης τίτλων.
459059 Στο σημείο αυτό έχει αποκατασταθεί οριστικά η λεωφόρος Β. Σοφίας και το εργοτάξιο έχει περιοριστεί σε ένα μικρό τμήμα του Πάρκου Ελευθερίας, όπου τοποθετείται ανελκυστήρας για άτομα με ειδικές ανάγκες.
460652 Τα Α/Κ καλύπτουν, κατά βάση, τις ανάγκες συντηρητικών επενδυτών (που θέλουν να έχουν "ήσυχο" το κεφάλι τους) χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και αυτούς που αρέσκονται σε ριψοκίνδυνες τοποθετήσεις, με την προσδοκία υψηλότερου κέρδους.
460450 Κι ανάμεσά τους, παιδιά της Βοσνίας, παιδιά με ειδικές ανάγκες, μέχρι και κωφάλαλα.
457864 Όσες θέσεις των νέων οργανισμών των περιφερειών μείνουν κενές θα καλυφθούν από μετατάξεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις όταν συνταχθούν οι νέοι οργανισμοί και διαπιστωθούν οι ανάγκες.
431094 Η αλληλεγγύη για μας δεν είναι φιλευσπλαχνία μα αναζήτηση όρων μιας διαφορετικής παρέμβασης, που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
419583 Ακόμη περισσότερο δεν σημαίνει ότι οι απόψεις σχηματοποιούνται για τις ανάγκες της εικόνας και των δημοσίων σχέσεων ".
431784 Ως πρώτη εξήγηση σχετικά με την τοποθέτηση των χρημάτων των παρατραπεζών εκτιμούν ότι αυτά μοιράστηκαν ως εξής: - Στις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος του Μπερίσα. - Στους εθνικιστές του Κοσσυφοπεδίου, άσχετα αν οι σχέσεις των Μπερίσα και Ρουγκόβα σήμερα βρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο. - Στις ιταλικές τράπεζες, σε λογαριασμούς καταθέσεων των στελεχών της κυβέρνησης.
432420 Το περσινό καλοκαίρι χρειάστηκε να παρακολουθήσω για τις ανάγκες του μεταπτυχιακού μου το « Πανευρωπαϊκό συνέδριο θεραπείας συμπεριφοράς εφήβου » στην Κέρκυρα.
469766 Αποτελούν όμως και αυτοί ποίμνιο της Εκκλησίας μας και έχουν δικαιώματα και ανάγκες θρησκευτικές, που θα πρέπει να τις δούμε με πνεύμα αγάπης και να τις λύσουμε προς το συμφέρον του Πατριαρχείου μας ".
464201 Θέλουμε την ελευθερία να καθορίζουμε μόνοι μας το ωράριο, ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών αγορών.
462491 Θα πρέπει τα βιβλία που χρειάζεται κάθε βιβλιοθήκη για τον εμπλουτισμό της να επιλέγονται από τον υπεύθυνο βιβλιοθηκάριό της, που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις ανάγκες της, και η αγορά τους να γίνεται οπωσδήποτε από τα τοπικά βιβλιοπωλεία ". - Ποιο είναι το συμπέρασμα απ' όλα που ειπώθηκαν προηγουμένως;
460701 Εκεί που μπορούν να "μπουν" είναι στους ειδικούς λογαριασμούς καταθέσεων, που συνήθως δίνουν ένα μικρό τόκο (0,50-1%) παραπάνω (π.χ. λογαριασμοί νέων, προθεσμιακές καταθέσεις με μικρή προθεσμία γιατί τα χρήματα χρειάζονται ανά πάσα στιγμή για να καλυφθούν βιοποριστικές ανάγκες).
466898 Το κύριο έργο του θα είναι η αναμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμού του Οικογενειακού Προγραμματισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της οικογένειας. 16.
487425 Με εξαίρεση ίσως την Αγροτική και ορισμένες μικρές ξένες και ιδιωτικές τράπεζες, οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν ανάγκες σε προσωπικό την προσεχή 3ετία.
473822 Οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας δεν γίνονται από τη ΔEH για να καλύψει ανάγκες της.
241007 "Παρότι ο αντίκτυπος στις καθαρές επενδύσεις θα είναι κατά πάσα πιθανότητα θετικός, δεν διαφαίνεται ακόμη, αν θα πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις στη ΛΔΓ ή αν απλά θα διευρυνθεί το δυναμικό παραγωγής στην ΟΔΓ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς στη ΛΔΓ" (Kommission der EG 1990b, Kom (90) 400 τελ., τ.1, σ.17).
465556 Οι νέοι οργανισμοί θα απεικονίζουν τις σύγχρονες ανάγκες της υπηρεσίας, αρμοδιότητες αναχρονιστικές θα παύσουν να υπάρχουν και άλλες νεότερες θα προστεθούν.
468985 Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα μπορούν να αναπροσαρμόσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων ανάλογα με τις ανάγκες του.
468983 Ακόμη: - Ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου, θα προστίθεται μία ώρα μαθημάτων κατά εργάσιμη ημέρα, με την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων ένα τέταρτο νωρίτερα και τον περιορισμό των ωρών διδασκαλίας από 50 σε 40 λεπτά.
247954 Διασφαλίζεται έτσι τόσο το ατομικό όσο και το κοινωνικό δικαίωμα στην παιδεία, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται η ιδιαιτερότητα της παιδείας που συνδυάζει τις ατομικές ανάγκες με τις απαιτήσεις του δημόσιου συμφέροντος.
501294 Μέχρι χθες είχαν φύγει πάνω από 11.000, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι αύριο θα έχουν διατεθεί και τα 21.500 εισιτήρια (από τα 58.000 που εκδόθηκαν συνολικά), τα οποία πήρε ο Ολυμπιακός για να καλύψει τις ανάγκες των φιλάθλων του.
464449 Αναμένεται ότι οι πίνακες των επιτυχόντων στις ειδικότητες συνοδών εδάφους, εργατών πίστας, οδηγών, χειριστών μηχανημάτων κ.λπ. θα εκδοθούν πριν από το τέλος Μαρτίου, ενώ οι προσλήψεις θα γίνουν τμηματικά, ώστε να μείνουν κάποιοι που δεν θα συμπληρώνουν οκτάμηνο πριν τα Χριστούγεννα για να καλύψουν τις ανάγκες και εκείνης της περιόδου.
473990 Ασφαλώς η Ρωμανία θα εξελιχθεί σταδιακά, που σημαίνει ότι το δίκτυο υποδομής, όπως και τα κτίρια και οι ελεύθερες επιφάνειες θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες.
462663 Μάλιστα, λόγω της καθοδικής τάσης των επιτοκίων, είπε, οι δαπάνες του Δημοσίου μειώνονται και συνεπώς μειώνονται και οι ανάγκες δανεισμού του μέσω της έκδοσης τίτλων.
465436 Τα παραπάνω επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Ι. Παπαδημητρίου, που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα το 1990 στο "Αρεταίειο", τονίζοντας ότι εάν εχρησιμοποιούνταν το 15% μόνο των 2.000 νεκρών που έχουμε κάθε χρόνο από τα τροχαία ατυχήματα, θα είχαμε καλύψει τις αιτήσεις ανάγκες της χώρας μας.
471101 Με εξαίρεση ίσως την Αγροτική και ορισμένες μικρές ξένες και ιδιωτικές τράπεζες, οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν ανάγκες σε προσωπικό την προσεχή 3ετία.
499702 Ο κ. Νόνις τόνισε ότι η θεραπεία εκλογής σήμερα είναι η χορήγηση φιναστερίδης, ενώ κάθε θεραπεία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον αιτιογόνο παράγοντα και στις ανάγκες του κάθε ασθενή.
495464 Απλώς χρησιμοποίησαν το δίκτυο για τις δικές τους ανάγκες.
489569 Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες να καλύψει με τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Ταμείου.
499502 Στο τέλος του χρόνου θα εκτιμηθούν οι ανάγκες για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
488060 Οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν πουθενά, ενώ η αστυνομία και ιδιαίτερα ο στρατός βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση, χωρίς καμία δυνατότητα να ανταποκριθούν στις ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα - μία προσπάθεια αναδιοργάνωσης της αστυνομίας και τήρησης της τάξης φαίνεται κάπως αποτελεσματική μόνο στα Τίρανα, με τη συμβολή όμως και ομάδων "εθελοντών" για τους οποίους υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις τους.
494990 Θα προτιμούσα - εξήγησε - ένα εκλογικό σύστημα που θα έκανε αχρείαστες τις υψηλές προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων βουλευτών, όπως αυτό που αναφέρεται στις στενές εκλογικές περιφέρειες με λίγους ή και έναν υποψήφιο από κάθε κόμμα, παρά ένα σύστημα απλής αναλογικής που θα ανταποκρινόταν σε έωλες ανάγκες ".
500788 Απόλυτα εξατομικευμένη θα πρέπει να είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί οι ανάγκες του κάθε ασθενή είναι διαφορετικές.
504870 Πάνω απ' όλα ήταν ο ιστορικός ηγέτης που δημιούργησε και όλοι μαζί συνδιαμορφώσαμε το μεγάλο ΠΑΣΟΚ, που και σήμερα εκφράζει τις ανάγκες και τις ελπίδες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
508822 Τα 12.500 εισιτήρια που πήρε η ΑΕΚ σίγουρα δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες.
490006 Οι ελάχιστοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι είτε παραχωρούνται, εμμέσως ή αμέσως, στην εμπορική αξιοποίησή τους από τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, είτε καταστρέφονται από το Δημόσιο με προφάσεις όπως η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, ο αθλητισμός, η παιδεία ή άλλες κοινωνικές ανάγκες ".
495651 Σημαντική μερίδα αυτών των τελευταίων, αμφισβητεί τις ικανότητες του Χέλφγκοτ, κάνοντας λόγο για "τσίρκο", "εκμετάλλευση ατόμου με ειδικές ανάγκες", "άμορφο και αδιάφορο παίξιμο".
500802 Ο κ. Νόνις τόνισε ότι η θεραπεία εκλογής σήμερα είναι η χορήγηση φιναστερίδης, ενώ κάθε θεραπεία πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στον αιτιογόνο παράγοντα και στις ανάγκες του κάθε ασθενή.
495469 Τα μέλη της αναλάμβαναν να οργανώσουν την παρουσία τρίτων στο Internet, φυσικά επ' αμοιβή, εξασφαλίζοντας έτσι τις οικονομικές ανάγκες της οργάνωσης.
496024 Δημιουργία βελτιωμένου πλαισίου για ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
496923 Ιδιαίτερα ο Μίτσεφσκι, ο οποίος ήταν παράλληλα και διευθυντής μιας οικοδομικής εταιρείας με την επωνυμία "Πέλιστερ" και έδρα επίσης το Μοναστήρι, κατηγορείται ότι κατά καιρούς έπαιρνε χρήματα από την εταιρεία του και τα έδινε στην TAT για να καλύπτει ανάγκες της σε μετρητά.
504630 "Όταν π.χ. δίδεται στους πατέρες ένας πολύ σημαντικός ρόλος στη ανατροφή τόσο των αγοριών όσο και των κοριτσιών, ίσως να διαισθάνονται ποιες είναι οι ψυχολογικά υγιείς ανάγκες των αγοριών περισσότερο απ' αυτές των κοριτσιών.
504631 Με την ίδια λογική, όταν οι μητέρες αποκτούν τη μοναδική υπευθυνότητα για την ανατροφή των παιδιών, ίσως να έχουν μια καλύτερη αντίληψη για τις ανάγκες των κοριτσιών παρά των αγοριών ".
507335 Κάπου 35 εκατομμύρια δολάρια (9,5 δισ. δραχμές περίπου) απαιτούνται για τις άμεσες ανάγκες ανακούφισης παιδιών και μητέρων, σχεδόν 100.000 προσφύγων-θυμάτων του άγριου φυλετικού ξεκαθαρίσματος στη Ρουάντα, το Μπουρούντι και στο Ζαΐρ.
499688 Απόλυτα εξατομικευμένη θα πρέπει να είναι η θεραπευτική αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, προκειμένου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, γιατί οι ανάγκες του κάθε ασθενή είναι διαφορετικές.
493086 Η τουρκική κυβέρνηση προχωρεί στην αγορά μέχρι και 145 επιθετικών ελικοπτέρων για τις ανάγκες του στρατού, αξίας άνω των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εξειδικευμένη εφημερίδα "Αμυντικά Νέα" ( "Defence News") και ως εκ τούτου έξι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες εντείνουν τις προσπάθειές τους για να πάρουν τη δουλειά.
491321 Η αρχή έγινε με την εγκύκλιο του υπουργού ΠEXΩΔE, με την οποία δίνεται η δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔEH αυθαίρετα που έχουν χτιστεί να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες παλιννοστούντων Ποντίων, τσιγγάνων, αλλά και "χρονίως πασχόντων".
500901 Στην συνέχεια, ο Γ. Ρωμαίος είπε ότι οι ανάγκες της αλβανικής αστυνομίας είναι τεράστιες.
501875 Ο κ. Ν. Αναλυτής περιγράφει στη συνέχεια δυο αναγκαίες αλλαγές, όπως την κατάργηση του πλαφόν για τις υπερωρίες στο ιδιωτικό τομέα και την αλλαγή του νόμου 1648/86, με τον οποίο υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις (σ.σ. κυρίως του δημόσιου τομέα) να προσλαμβάνουν το 8% των αναγκών τους σε προσωπικό από τις ειδικές κατηγορίες, όπως: άτομα με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνοι κ.λπ.
506518 Με αφορμή τα τραγικά θύματα των τελευταίων ημερών, η διοίκηση της EINAΠ επισημαίνει "την απουσία σοβαρής πολιτικής πρόληψης, κεντρικά σχεδιασμένης σε πανελλαδική κλίμακα, που να αντιμετωπίζει τους γενεσιουργούς παράγοντες της εξάρτησης, πριν αυτή εγκατασταθεί" και επιρρίπτει τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για έλλειψη θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, "που να καλύπτουν τις πραγματικά μεγάλες ανάγκες της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης αυτών των υπηρεσιών".
475767 Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα κανάλια που προαναφέραμε έχουν ζητήσει για τις ανάγκες τους έκταση 1.500 τ.μ.
473993 Θα πρέπει να υπάρχουν πεζόδρομοι, δρόμοι, πλατείες, ξάγναντα κ.ά., που θα δώσουν στην πόλη την ποιότητα των πόλεων της Μεσογείου και που θα την κάνουν ικανή να καλύπτει τις συγκοινωνιακές και υποδομικές ανάγκες μιας σημερινής πόλης.
468271 Ακόμα υπάρχει το πρόβλημα της διάγνωσης επιμορφωτικών αναγκών των φορέων της δημόσιας διοίκησης, δεν υπάρχουν σαφείς δομές, ώστε να ξέρουμε τις ανάγκες των υπουργείων και να προτείνουμε με βάση αυτές τις ανάγκες, τα επιμορφωτικά μας εκπαιδευτικά προγράμματα.
477699 "Πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην ενίσχυση όσων έχουν πραγματικές ανάγκες", είπε. - Ζήτησε "απόρριψη των μετωπικών συγκρούσεων άλλων εποχών και ειλικρινή πολιτικό διάλογο, μακριά από βραχυπρόθεσμες σκοπιμότητες, δημαγωγίες, λαϊκισμούς ή εκλογικές σκοπιμότητες".
468271 Ακόμα υπάρχει το πρόβλημα της διάγνωσης επιμορφωτικών αναγκών των φορέων της δημόσιας διοίκησης, δεν υπάρχουν σαφείς δομές, ώστε να ξέρουμε τις ανάγκες των υπουργείων και να προτείνουμε με βάση αυτές τις ανάγκες, τα επιμορφωτικά μας εκπαιδευτικά προγράμματα.
511389 Οι ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την περίοδο 1997-2006 που θα καλυφθούν με ένα πρόγραμμα ύψους 31 δισ. δολαρίων (8 τρισ. δρχ.) και το άνοιγμα της πολεμικής βιομηχανίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ήταν το αντικείμενο των δηλώσεων που έκανε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Τιουρχάν Ταγιάν.
510810 "Δεν βλέπω δυνατότητα να μεταφερθεί νερό στη Χίο", έλεγε στην εφημερίδα "Αλήθεια" της Χίου ο τότε δήμαρχος Καρδάμυλων Τάσος Ποδιάς "αφού οι ανάγκες μας τους καλοκαιρινούς μήνες καλύπτονται ίσα ίσα ενώ πολλές φορές δεν μπορούν να « δουλέψουν » και οι δύο αντλίες και αναγκαζόμαστε να κάνουμε περικοπές ακόμη και εδώ.
511395 Στη συνέχεια, από τις 17 Μαρτίου του '97 άρχισε η ενημέρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων σχετικά με τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, με τον όρο ότι η ενημέρωση αυτή γίνεται με βάση τις ανάγκες που εντάσσονται στο πλαίσιο του αντικειμένου τής κάθε μιας επιχείρησης.
515545 "Δεύτερον, η μοιρολατρία της νεοφιλελεύθερης λογικής, η οποία δέχεται μεν τις αλλαγές, αλλά τις αντιμετωπίζει ως κάτι που δεν επιδέχεται παρέμβαση ούτε προσαρμογή στις ανάγκες της κοινωνίας μας.
513825 Η κρητική δίαιτα είναι γευστική και υγιεινή και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες για μαζική κατανάλωση των ξενοδοχείων στην υπηρεσία των τουριστών.
500564 Στο τέλος του χρόνου θα εκτιμηθούν οι ανάγκες για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
508908 Από αυτά, ο Ολυμπιακός έχει μόνο τα 1.320 (τα υπόλοιπα έχουν καταλήξει σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και φοιτητές που ζουν στην Ιταλία) και χρειάζεται άλλα 1.000 περίπου για να καλύψει τις ανάγκες του.
518718 Αναβάθμιση και προώθηση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενός χώρου όπου είναι στενή η διασύνδεση ανάμεσα στην Παιδεία, στην εκπαίδευση και στις ανάγκες της παραγωγής.
511395 Στη συνέχεια, από τις 17 Μαρτίου του '97 άρχισε η ενημέρωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων σχετικά με τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, με τον όρο ότι η ενημέρωση αυτή γίνεται με βάση τις ανάγκες που εντάσσονται στο πλαίσιο του αντικειμένου τής κάθε μιας επιχείρησης.
519196 Απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης των τριών συναδέλφων τους, το πάγωμα των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την απορρόφησή τους από το ΥΠΠΟ, που είναι ο φυσικός φορέας εργασίας τους και του οποίου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
511396 Ο Ταγιάν, αναφερόμενος στις ανάγκες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά την περίοδο 1997-2006 έκανε λόγο για εξασφάλιση 108 ελικοπτέρων, πυραυλικών συστημάτων, 322 συστημάτων ραντάρ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύγχρονων αντιαρματικών συστημάτων, 6.480 τροχοφόρων οχημάτων, σύγχρονων αρμάτων μάχης, 665 τεθωρακισμένων οχημάτων, 1.479 τεθωρακισμένων μεταγωγικών οχημάτων, 10 αναγνωριστικών αεροσκαφών, 5 φρεγατών, 18 ναρκαλιευτικών σκαφών, 6 περιπολικών σκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, εκσυγχρονισμού 54 αεροσκαφών F4 και 48 αεροσκαφών F5 και αγοράς επτά αεροσκαφών εναέριου εφοδιασμού.
508258 Οι ανάγκες άμεσης παρέμβασης θα καλύπτονται από κινητή μονάδα, στελεχωμένη από εξειδικευμένους επιστήμονες.
527678 Έτσι, οι αποταμιευτές καλούνται να επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους, έχοντας παράλληλα κατά νου ότι οι τράπεζες ανταμείβουν τους μεγάλους πελάτες τους και "τιμωρούν" τους μικρούς μειώνοντας τις αποδόσεις.
522902 Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στο Κέντρο Αγωγής και Αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ανάγκες που εδρεύει στην Πρέβεζα.
510253 Από αυτά, ο Ολυμπιακός έχει μόνο τα 1.320 (τα υπόλοιπα έχουν καταλήξει σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και φοιτητές που ζουν στην Ιταλία) και χρειάζεται άλλα 1.000 περίπου για να καλύψει τις ανάγκες του.
519077 Τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στο Κέντρο Αγωγής και Αποκατάστασης των παιδιών με ειδικές ανάγκες, που εδρεύει στην Πρέβεζα. - Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ συνάντηση του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιώργου Βαρδινογιάννη με τον Κροάτη προπονητή της ομάδας Βέλιμιρ Ζάετς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του πρώτου.
536563 « Τα φωτοβολταϊκά παρουσιάζουν μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως μηδενική ρύπανση, αθόρυβη λειτουργία, αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής (έως και 30 χρόνια), απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίμων για τις απομακρυσμένες περιοχές, δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με τις ανάγκες και ελάχιστη συντήρηση ».
537253 Μέσω μιας τριμερούς συνεργασίας μπορούμε, όχι μόνο να καλύψουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, αλλά και να προωθήσουμε την ευημερία της περιοχής », είπε ο Ιρανός πρόεδρος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λι Λανκίνκ, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ιράν το Σαββατοκύριακο.
516816 Το "Οράζ" μετέφερε επίσης στο λιμάνι του Δυρραχίου 100 οχήματα, έξι άρματα μάχης και δύο ελικόπτερα για τις ανάγκες της πολυεθνούς δύναμης.
515797 Ο ίδιος χαρακτηρίζει ξεπερασμένο το δίλημμα μικρότερο ή μεγαλύτερο κράτος και αντιπροτείνει ένα κράτος αποτελεσματικό, ευέλικτο, λειτουργικό, με μηχανισμούς αυτοελέγχου, αποκεντρωμένη δομή και ικανό να υπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών.
519709 Έτσι το χαρτοφυλάκιο που προτείνεται, για να καλύψει τις ανάγκες ενός τέτοιου επενδυτή, ο οποίος θα ήθελε σε ένα χρόνο απόδοση 16%:
524518 Οι εισπράξεις διατέθηκαν στο Κέντρο Αγωγής και Αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ανάγκες, που λειτουργεί στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια.
519084 Τα τελευταία 9.000 που είχαν κρατηθεί για τις ανάγκες του Ολυμπιακού, βγήκαν στην κυκλοφορία χθες το πρωί κι εξαφανίσθηκαν μέσα σε δυο ώρες.
501801 Το υπόλοιπο εξυπηρέτησε τις ρουσφετολογικές ανάγκες του παλαιοελλαδικού κατεστημένου.
501928 Οι τοπικές πρωτοβουλίες κατά της ανεργίας θα μπορούσαν να εισαγάγουν καινοτομίες και να ρυθμίσουν τις ανάγκες των ατόμων και της περιοχής με ξεχωριστό τρόπο.
538480 Οι 160.000 ώρες είναι το ανώτατο όριο που αντιστοιχεί σε κάθε υπουργείο και κατανέμεται στους υπαλλήλους του ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
511808 Κατά συνέπεια η "συντηρητική" τους φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα στις επενδυτικές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων και εταιρειών που επιθυμούν να διαφυλάξουν τους πελάτες τους από μακροχρόνιες διακυμάνσεις του πληθωρισμού.
525925 Χρήματα τα οποία βαυκαλίζεται ότι θα συγκεντρώσει για να καλύψει τις ανάγκες και της ΑΕΚ και του SόE.
526098 Ο Κινέζος πρόεδρος πρόσθεσε πως "δεν πρόκειται για συμμαχία", αλλά επισήμανε ότι "αντί να στρέφεται εναντίον τρίτης χώρας ή να διαμορφώνει απειλή, η σχέση (των δύο χωρών) συμβαδίζει με τις ανάγκες εξέλιξης των διεθνών σχέσεων".
528150 Για όλους τους πολιτικούς χώρους στη Δύση προέκυψαν ανάγκες αυτοκαθορισμού της ταυτότητας και επαναπροσδιορισμού.
544210 Τα πλένουν και τα στολίζουν και προσπαθούν να τα θάψουν στα νεκροταφεία που υπάρχουν και που βέβαια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες.
544217 Οι αξιωματούχοι του OHE έλαβαν από την κυβέρνηση της Τεχεράνης κατάλογο με τις άμεσες ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό, νερό, τρόφιμα, ρούχα και οχήματα εκτός δρόμου ώστε να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να ικανοποιηθούν.
527757 Καλύπτει, έτσι, τις ανάγκες με εισαγωγές από χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ η εταιρεία του δίνει το βάρος στη μεταποίηση, επεξεργάζεται και συσκευάζει το προϊόν για να καταλήξει στην κατανάλωση σε κονσέρβες, κατά το μεγαλύτερο μέρος.
530930 Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Dataquest, οι εταιρείες συναρμολόγησης υπολογιστών κατέχουν περίπου το 80% της ελληνικής αγοράς των προσωπικών υπολογιστών και τουλάχιστον το 60% της αγοράς των servers (συστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες δικτύων υπολογιστών).
517888 Στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης αρχίζει σήμερα (2 μ.μ.) το διεθνές τουρνουά "Bίλι Mπρίνκμαν", που γίνεται για άτομα με ειδικές ανάγκες και θεωρείται γι' αυτούς αντίστοιχο του Κόρατς.
529438 Στο φυλλάδιο υπογραμμίζεται ότι ενώ κάθε χρόνο οι ανάγκες σε ιερείς είναι περίπου 2.000, οι απόφοιτοι των ιερατικών σχολών υπερβαίνουν τους 50.000.
529908 Στον τομέα αυτό έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες το υπουργείο Γεωργίας για να καλύψει ανάγκες άρδευσης.
541959 Αν, μάλιστα, αποφασιστεί να γίνουν και ορισμένα από τα έργα που χρειάζονται, οι ανάγκες της επιχείρησης θα ανέλθουν σε μερικές δεκάδες δισ. ακόμη.
524521 Ο Νίκος Καρούλιας σε δηλώσεις που έκανε κατά την πρωινή επίσκεψη της "πράσινης" αντιπροσωπείας στο Κέντρο Αγωγής και Αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ανάγκες, υποστήριξε:
536025 Κι από την άλλη, οι ανάγκες των πολιτών συχνά αντανακλούνται στα ιδανικά των ανθρώπων που εξέλεξαν στο Κοινοβούλιο.
529928 Σ' ένα πανεπιστήμιο όπου οι παροχές του Δημοσίου δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ­λόγω της διευρυμένης κοινωνικά αποστολής του πανεπιστημίου­ ανάγκες του, το δέλεαρ της οικονομικής ενίσχυσης μέσω έρευνας είναι πολύ ελκυστικό.
541838 Ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά τους: γιατί πίσω από την επιστολή Mogg πολλά συμφέροντα αλλά και πραγματικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης φαίνεται να « μπερδεύονται » με δεκάδες δισ. δρχ. και χρηματιστηριακά παιχνίδια.
538924 Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έβαλε τα πράγματα κάτω και αποφάσισε ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της βραδιάς.
529968 Η υποταγή (γιατί για υποταγή πρόκειται) του πανεπιστημίου στις ανάγκες της κατευθυνόμενης έρευνας ­με αποκορύφωμα το αμερικανικό πρότυπο­ αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό δείγμα θυσίας της πανεπιστημιακής ιδέας στο βωμό μιας αμφισβητούμενης κοινωνικής ευημερίας (τα αρνητικά παραπροϊόντα της οποίας δεν είναι ασήμαντα: ναρκωτικά, ανεργία, κοινωνικός αναβρασμός, αβεβαιότητα για το μέλλον, περιβαλλοντικές επιπτώσεις και άλλα πολλά).
506643 Με την πάροδο, όμως, του χρόνου και με τις ανάγκες της διεύρυνσης θα γίνει αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού.
502868 Με τη ρύθμιση αυτή εξυπηρετούνται ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν σταθερή παραγωγή ή παρουσιάζονται έκτακτες ανάγκες, καθώς επίσης και οι εποχικές εργασίες (τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, βιομηχανίες παγωτών κ.λπ.).
554139 Τη στιγμή που η ανεργία αυξάνει, η πολιτεία, προκειμένου να.. αποσυμφορήσει τα αστικά κέντρα από τους μη εργαζόμενους, χορηγεί δελτία για δωρεάν διακοπές στους ανέργους, όταν οι διακοπές είναι όνειρο θερινής νυκτός για τους μισθωτούς, αν υποτεθεί ότι τα οικονομικά των εργαζομένων είναι ικανά να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
502945 Άλλοι, πιο ρεαλιστές, αντιλαμβάνονται πως καθώς οι ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς θεάματος συνεχώς διευρύνονται και τα περιθώρια κέρδους θεωρούνται δεδομένα και αυξανόμενα, η βιομηχανία του Χόλιγουντ, απολαμβάνοντας τη μονοκρατορία της (ελέγχει το 80% της παγκόσμιας αγοράς κινηματογράφου και το 70% της τηλεοπτικής), ολισθαίνει σ' έναν ιδιότυπο φαύλο κύκλο:
545469 Το 56,7% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της κοινής γνώμης, που διεξήγαγε η « Μέτρον Ανάλυσις » για τον « Φλας 9.61 », αποδέχεται την κυβερνητική πρωτοβουλία για τον κοινωνικό διάλογο, ενώ το 76,2% θεωρεί ότι « το θεσμικό πλαίσιο για τα θέματα της απασχόλησης δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες ».
541162 Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Τύπου, τόσο ο αντιπρόεδρος της EΟΠE Μιχάλης Παρασκευόπουλος όσο και ο αναπληρωτής νομάρχης κ. Τσέκης, αλλά και ο δήμαρχος κ. Γιοφτσίδης, επισήμαναν την ανάγκη κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη, αφού το υπάρχον δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των αθλουμένων της ευρύτερης περιοχής. - Για όσους φίλους του αθλήματος, πάντως, θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ από κοντά, ας πάνε την Κυριακή μια βόλτα από τους Τράχωνες.
512083 Απαγορεύεται η χρήση φαρμακευτικών ουσιών, απαγορεύεται η βία και η απειλή βίας, οι προσωπικές σχέσεις καθορίζονται με βάση τις νέες ανάγκες του ατόμου.
530960 Ήδη, σε πολλά καταστήματα υπάρχουν ολοκληρωμένα τμήματα υπολογιστών, στα οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει άμεσα το προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες του.
553913 Στη συνέχεια ο σταθμός θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία και θα λειτουργεί μόνο σε έκτακτες ανάγκες και με την άδεια του δήμου. - Σε αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία του Κερατσινίου, η ΔΕH και το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέλαβαν να αναπλάσουν και να αναβαθμίσουν την περιοχή με έργα κόστους 3 δισεκατομμυρίων και να παραχωρήσουν στο δήμο οικόπεδα συνολικής έκτασης 63 στρεμμάτων.
554159 Άτομα με ειδικές ανάγκες. 4.
512125 Δεν θα κάνει ποτέ χρήση ηρωίνης ή οπιοειδών ή άλλων ναρκωτικών ουσιών και θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του μόνο με τη μεθαδόνη.
554150 Εκτός κι αν ο άνεργος ωθηθεί στο να πουλήσει, για να καλύψει άλλες πάγιες ανάγκες του, στη μαύρη αγορά τα εισιτήρια (δελτία).
538570 Σε σχέση με τις ανάγκες στάθμευσης και τις προσφερόμενες θέσεις υπάρχει και πάλι ένα σημαντικό κενό που μπορεί να καλυφθεί με τα πάρκινγκ που προτείνονται και που αφορούν το πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη, τη XANΘ, το χώρο της έκθεσης στην οδό Αγγελάκη και τις εισόδους και εξόδους της υποθαλάσσιας αρτηρίας, με προοπτική να δημιουργηθούν 4-5.000 θέσεις.
525327 Ο δήμος ζητεί να παρθούν σύντομα μέτρα και επισημαίνει ότι στο παρελθόν υπήρχαν 30 αστυνομικοί και σήμερα, που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, υπάρχουν μόνο οι μισοί.
545485 « Με τις εντάξεις αυτές - τόνισε - η χώρα μας αποκτά ένα απόθεμα 600.000 στρεμμάτων πολεοδομημένης γης, που είναι ικανό να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων για κύρια και κυρίως παραθεριστική κατοικία.
539461 Στο πλαίσιο αυτό συντάσσεται και ειδική εγκύκλιος, η οποία θα είναι έτοιμη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, βάση της οποίας οι ασφαλιστικοί οργανισμοί - ιδίως οι μεγάλοι (IKA, ΟΓΑ κ.ά.), όπως είπε ο υφυπουργός - θα υποχρεωθούν να δεσμευτούν στην έγκαιρη κατάθεση των ισολογισμών τους στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε ο προϋπολογισμός του 1998 να περιέχει στοιχεία για τις πραγματικές ανάγκες των φορέων και κυρίως προς τα πού αυτές κατευθύνονται.
545207 Την παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων ή συνδυασμού μαθημάτων για συμπλήρωση δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαρκώς αναμορφούμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
552086 Την παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων ή συνδυασμού μαθημάτων για συμπλήρωση δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαρκώς αναμορφούμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
546032 Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και η μικρή χωρητικότητα του γηπέδου είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φιλάθλων.
546450 Την παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων ή συνδυασμού μαθημάτων για συμπλήρωση δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαρκώς αναμορφούμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
554204 Πρέπει, πρόσθεσε, να αφουγκράζεται τα σύγχρονα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες.
553305 « H ΔEH δεν μπορεί να ακολουθήσει δύο παράλληλες διαδικασίες », τόνισε η κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι « αυτό που προέχει είναι μεθοδικά, σοβαρά και αποτελεσματικά να οδηγήσουμε τη ΔEH στο να καταστεί ανταγωνιστική, ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς ».
557759 Αυτό ακριβώς μας απάντησε η κ. Φατσέα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι έτσι εξυπηρετούν τις « πραγματικές ανάγκες ».
557990 « H N.Δ. σε όλα τα θέματα πρέπει να διατυπώνει θέσεις μελετημένες, συγκροτημένες και ξεκάθαρες οι οποίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των προβλημάτων.
557733 Και το αιτιολογεί αναφέροντας ότι ήδη από τον Ιούλιο του '96 εμφανίζεται στην αγορά με τα οικονομικά πακέτα, που διαφοροποιούνται ανάλογα με τις επικοινωνιακές ανάγκες των συνδρομητών της.
557758 Ότι ως στρατηγική τους έχουν τη σχεδίαση και προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία και φροντίζουν να παρουσιάσουν την κατάλληλη χρονική στιγμή σε ανταγωνιστικές τιμές, φροντίζοντας να έχουν υψηλή ποιότητα, έτσι ώστε να καλύψουν πραγματικές ανάγκες ».
563152 Η κυκλοφορία θα επηρεάσει πολύτιμες αρχαιολογικές ζώνες, ενώ η έκταση του ολυμπιακού χωριού δεν είναι συμβατή με τις μελλοντικές πανεπιστημιακές ανάγκες κ.λπ. κ.λπ.
563315 Έτσι, ο Δικηγορικός Σύλλογος θα πρέπει να διαθέτει και να επιμορφώνει συνεχώς δικηγόρους, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.
552652 Οι μεμβράνες υδατοστεγάνωσης, τα μάρμαρα, οι γρανίτες, οι ρυθμίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, η διπλή ασφάλεια στο σύστημα των συρμών είναι βελτιώσεις που δεν είχαν προβλεφθεί.
558049 « H δική μας πρόταση ήταν να μονιμοποιηθούν όσοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες, κάτι που είναι σε θέση να κρίνει ο κάθε δήμος ξεχωριστά.
558035 Στην τελική ρύθμιση που ψηφίστηκε χθες προβλέπεται ότι μονιμοποιούνται στους OTA όσοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή σύμβαση έργου έως τις 16 Σεπτεμβρίου 1994 και εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
547864 Την παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων ή συνδυασμού μαθημάτων για συμπλήρωση δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαρκώς αναμορφούμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
561010 Δεδομένων όμως των συνθηκών του χάους και της αποσύνθεσης που παρουσιάζει σήμερα η Αλβανία, ο σημαντικότερος ρόλος για τις ιταλικές επιδιώξεις έχει ανατεθεί στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη, την οποία ο ανώτατος διοικητής της στα Τίρανα, στρατηγός Φορλάνι, κατευθύνει όχι τόσο ανάλογα με τις αντικειμενικές ανάγκες που αντιμετωπίζει η Αλβανία, όσο σύμφωνα με τις εντολές που του έχουν δοθεί από τη Ρώμη.
549068 Την παρακολούθηση μεμονωμένων μαθημάτων ή συνδυασμού μαθημάτων για συμπλήρωση δεξιοτήτων σε συνάρτηση με τις διαρκώς αναμορφούμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
540442 Στις αρχές της δεκαετίας του '50 εργάστηκε στην παραγωγή αρκετών ταινιών και πηγαίνοντας στην Ισπανία για τις ανάγκες ενός φιλμ, παρέμεινε στη χώρα και ξεκίνησε από εκεί τη σκηνοθετική του καριέρα.
540716 Συνήθως, εξήγησε, οι ανάγκες αυτές είναι η ανακούφιση του πόνου που προκαλούν τα κατάγματα, η αποκατάσταση της κινητικότητας του ασθενή και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του.
544747 Πρώτα για τις ανάγκες της KAΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική), που δεν μπορεί να είναι προσανατολισμένη στις « τρελές αγελάδες ».
565831 Ειδικώς, λοιπόν, η χαμηλότατη αξιοπιστία των βουλευτών θα πρέπει να συνδεθεί με ό,τι ονόμασα πριν νέες κοινωνικές ανάγκες οι, οποίες διαμορφώνουν νέες απαιτήσεις λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.
547830 Ακόμη δύο μικρότερα νοσοκομεία που υπάρχουν αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση », μας λέει ο γιατρός, περιγράφοντες τις βασικότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν: - Στον ιατρικό τομέα, καθώς έχουν καταστραφεί όλα τα κέντρα υγείας στήνονται πρόχειρες νοσοκομειακές τέντες, που χρειάζονται στήριξη σε ιατρικό, φαρμακευτικό και εξειδικευμένο χειρουργικό υλικό και αναλώσιμα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. - Σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές ανάγκες, πρέπει να στηθεί εκ νέου το υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα, υπάρχει ανάγκη σε νερό, καθώς λόγω της καταστροφής των παραπάνω συστημάτων εγκυμονούν κίνδυνοι για επιδημίες. - Τέλος, χρειάζεται πρόβλεψη για τη διατροφή των ευπαθών πληθυσμών - παιδιά κάτω των 5 ετών και έγκυες γυναίκες - για την κάλυψη των αναγκαίων θερμίδων.
574289 Είμαι συνδεδεμένη από τον Οκτώβριο του '95 και « έλυσα » τη μεγαλύτερη από τις ανάγκες μου.
544748 Πρέπει να καλύψει τις βασικές ανάγκες της παραγωγής, ιδιαίτερα στις χώρες του Νότου, που έχουν αδικηθεί σε σχέση με τις χώρες του Βορρά.
561720 Η διαφοροποίηση μεταξύ των μαθητών /σπουδαστών προς τη μερική απασχόληση και των (έμπειρων) ανέργων προς την προσωρινή απασχόληση, μπορεί να ερμηνευτεί από τις διαφορετικές οικονομικές ανάγκες αυτών των δύο ομάδων.
547830 Ακόμη δύο μικρότερα νοσοκομεία που υπάρχουν αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση », μας λέει ο γιατρός, περιγράφοντες τις βασικότερες από τις ανάγκες που υπάρχουν: - Στον ιατρικό τομέα, καθώς έχουν καταστραφεί όλα τα κέντρα υγείας στήνονται πρόχειρες νοσοκομειακές τέντες, που χρειάζονται στήριξη σε ιατρικό, φαρμακευτικό και εξειδικευμένο χειρουργικό υλικό και αναλώσιμα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. - Σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές ανάγκες, πρέπει να στηθεί εκ νέου το υδρευτικό και αποχετευτικό σύστημα, υπάρχει ανάγκη σε νερό, καθώς λόγω της καταστροφής των παραπάνω συστημάτων εγκυμονούν κίνδυνοι για επιδημίες. - Τέλος, χρειάζεται πρόβλεψη για τη διατροφή των ευπαθών πληθυσμών - παιδιά κάτω των 5 ετών και έγκυες γυναίκες - για την κάλυψη των αναγκαίων θερμίδων.
479463 Και από τις ίδιες τις ανάγκες.
468348 Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με το νόμο 2065/92, το 65% προορίζεται για την ανάπτυξη κάθε αεροδρομίου από το οποίο προέρχεται το τέλος, ενώ το υπόλοιπο 35% καλύπτει ανάγκες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
479943 Η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες ότι νέα ανάπηρα παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο σε ιδρύματα της Βουλγαρίας, γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά του προϋπολογισμού για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
479945 Η δικαιολογία ήταν απλή: το δημόσιο αυτό ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είχε χρήματα ούτε για φαγητό, ούτε για θέρμανση!
472568 Εκτός από την ανάπλαση και την πρόσληψη προσωπικού, είναι στη συνέχεια απαραίτητο να εμπλουτιστούν τα χειρουργεία με τα κατάλληλα μηχανήματα που πρέπει να διαθέτει κάθε σύγχρονο νοσοκομείο, καθώς και να προστεθούν άλλες 2-3 χειρουργικές αίθουσες, ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες.
497888 Ο Τροχανάς έχει ζητήσει ταμειακές διευκολύνσεις από μέλη του διοικητικού συμβουλίου (για παράδειγμα από τον επιχειρηματία Φώτη Μαρούλη) ή από ΑΕΚτζήδες με οικονομική επιφάνεια (Βαγγέλης Ματσούκας) για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες.
564267 Οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικές ανάγκες.
563866 Η κυκλοφορία θα επηρεάσει πολύτιμες αρχαιολογικές ζώνες, ενώ η έκταση του ολυμπιακού χωριού δεν είναι συμβατή με τις μελλοντικές πανεπιστημιακές ανάγκες κ.λπ. κ.λπ.
564540 Στο Ελληνικό θα λειτουργήσει Ειδικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής, Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, όχι μόνο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και όλων των πολιτών.
564540 Στο Ελληνικό θα λειτουργήσει Ειδικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής, Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, όχι μόνο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και όλων των πολιτών.
564540 Στο Ελληνικό θα λειτουργήσει Ειδικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, όπου θα δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής, Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, όχι μόνο των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και όλων των πολιτών.
571375 Δεν είναι και μικρό πράγμα να πρωτοπορείς και να εξασφαλίζεις τις ετήσιες ανάγκες σου σε ηλεκτρικό ρεύμα απευθείας από τον ήλιο, χωρίς να ρυπαίνεις.
571378 Το ηλιακό φωτοβολταϊκό σύστημα που εγκαταστάθηκε και κόστισε συνολικά 15.000.000 δρχ. μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια κατ' ευθείαν σε ηλεκτρική και καλύπτει όλες τις ανάγκες του 5ου και 9ου Γυμνασίου, ενώ λειτουργεί παράλληλα με το δίκτυο της ΔΕΗ και το τελευταίο λειτουργεί σαν αποθήκη ηλιακής ενέργειας.
571377 Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία τοπικών φορέων του Πειραιά, έγιναν τα εγκαίνια του φωτοβολταϊκού ηλιακού συστήματος στο κτίριο του 5ου Γυμνασίου της Νίκαιας, του πρώτου σχολείου που καλύπτει τις ανάγκες του σε ηλεκτρικό ρεύμα από τον ήλιο και παράλληλα του πρώτου στο εθνικό δίκτυο Ηλιακών Σχολείων, που δημιουργείται από το υπουργείο Παιδείας, με την οικονομική υποστήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ, βασισμένο σε μια πρόταση της « Γκρινπίς ».
564542 Μάλιστα, δημιουργούνται δύο ξενώνες έκτακτης και προσωρινής φιλοξενίας παιδιών και ευπαθών οικογενειών στην Πεντέλη και τη Βούλα για φιλοξενία παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.
565518 Η απογοήτευση που σταδιακά διαμορφώνεται από την υπερπολιτικοποίηση, τον πολιτικό βερμπαλισμό και την απόκλιση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, δημιουργεί βαθύτερες ανάγκες για μιαν αναζήτηση διαφορετική από αυτήν που δημιούργησε η έντονη και παθιασμένη πολιτική δράση μιας δεκαπενταετίας.
570180 Επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με την κατασκευή πολυάριθμων νέων γκαράζ στο κέντρο, γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ως κίνητρο για την είσοδο και νέων Ι.Χ. στο κέντρο, ενώ θα πολλαπλασίαζε τις ανάγκες για νέα έργα οδοποιίας.
574395 Όχι μόνο για το αν θέλουν ή όχι να συνενωθούν, αλλά ούτε και με ποιους θέλουν να συνενωθούν, δεδομένου ότι αυτοί ξέρουν τις πραγματικές ανάγκες των χωριών τους.
578175 Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσικέζε γιατί να έχει τόσο υψηλό κόστος κλήσης και μας είπε ότι η ταρίφα ξεκίνησε σε αυτά τα επίπεδα ύστερα από έρευνα της αγοράς και το μάρκετινγκ δεν θα σταματήσει να αναζητεί νέους τρόπους διείσδυσης, ανταποκρινόμενο στις εξειδικευμένες ανάγκες.
561558 Στη συνέχεια ο σταθμός θα τεθεί σε ψυχρή εφεδρεία και θα λειτουργεί μόνο σε έκτακτες ανάγκες και με την άδεια του δήμου. - Σε αντάλλαγμα για την επαναλειτουργία του Κερατσινίου, η ΔEH και το YΠEXΩΔE ανέλαβαν να αναπλάσουν και να αναβαθμίσουν την περιοχή με έργα κόστους 3 δισεκατομμυρίων και να παραχωρήσουν στο δήμο οικόπεδα συνολικής έκτασης 63 στρεμμάτων.
580186 Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσικέζε γιατί να έχει τόσο υψηλό κόστος κλήσης και μας είπε ότι η ταρίφα ξεκίνησε σε αυτά τα επίπεδα ύστερα από έρευνα της αγοράς και το μάρκετινγκ δεν θα σταματήσει να αναζητεί νέους τρόπους διείσδυσης, ανταποκρινόμενο στις εξειδικευμένες ανάγκες.
565817 Πιο συγκεκριμένα: - Ο αν. καθηγητής Ιστορίας Πέτρος Πιζάνιας, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του IΣTAME και υπεύθυνος της ομάδας εργασίας που έκανε την έρευνα, συνδέει τη « χαμηλότατη αξιοπιστία των βουλευτών » με τις « νέες κοινωνικές ανάγκες οι οποίες διαμορφώνουν νέες απαιτήσεις λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και έχουν ως επίκεντρό τους την αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και το διάλογο ». - Ο αν. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ανδρέας Λοβέρδος δεν ξαφνιάζεται που οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι με το δημοκρατικό μας πολίτευμα:
555141 Την αναβάθμιση του οργανισμού, την εξαίρεσή του από τις διατάξεις του προωθούμενου νομοσχεδίου, με το οποίο αφαιρούνται από τον EOK οι ελεγκτικές του αρμοδιότητες, την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Καπνού, ο οποίος αδυνατεί πλέον να καλύψει ακόμη και τις ανάγκες μισθοδοσίας των υπαλλήλων του.
570263 Το 1990 παρέδωσε στον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επιταγή ύψους 2.000.000 δολαρίων με σκοπό να βελτιωθεί η υποδομή για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
580121 Υπολογίζεται ότι η συστηματική συντήρηση του εθνικού δικτύου απαιτεί κονδύλια ύψους 60 δισ., αλλά οι άμεσες ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με 15 δισ. δραχμές, ενώ το κοινωνικοοικονομικό κόστος των τροχαίων ατυχημάτων για τον περασμένο χρόνο φθάνει τα 100 δισ. δραχμές.
570464 Αλίμονο εάν διαμορφώνονται νοοτροπίες, οι οποίες υποτάσσουν την προοπτική της χώρας στις ανάγκες της κομματικής ηγεμονίας, όπως κάνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ ». - Στην ηγεμονική νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ αποδίδετε με πρόσφατες δηλώσεις σας και την πρότασή του για αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
571176 Η αμηχανία οφείλεται στο γεγονός ότι και οι σοσιαλιστικές ηγεσίες είναι παγιδευμένες από τις οικονομετρικές και τεχνοκρατικές αντιλήψεις που κυριάρχησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμερίζοντας τον άνθρωπο και τις κοινωνικές ανάγκες του.
573959 Πολλοί οικολόγοι πιστεύουν πως οι παραδοσιακές έννοιες της εθνικής ασφάλειας είναι ξεπερασμένες και πως οι στρατιωτικές δαπάνες πρέπει να καλύπτουν ανάγκες για προγράμματα σταθερής ανάπτυξης, αντί να ξοδεύονται σε αγορές νέων όπλων.
577072 Στις 100 δραχμές φτάνει την 1η Ιουλίου το εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών, ενώ τα ελλείμματά τους που συνεχώς διογκώνονται και οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της πρωτεύουσας σε μετακινήσεις οδηγούν σε σκέψεις για ανεύρεση νέων πηγών εσόδων.
581464 Επομένως, το επιχείρημα, ότι η αναθεώρηση πρέπει να καλύψει τις ανάγκες μιας μελλοντικής διεύρυνσης, μένει μετέωρο.
579117 Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων επικαλέστηκαν τα υψηλά λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους και επισήμαναν ότι το πλαφόν του 4% σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις χρηματοοικονομικές τους ανάγκες.
580278 Επειδή « οι δείκτες του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου αποδεικνύονται με τον πιο δραματικό τρόπο ασύμπτωτοι με τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων » η Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Νεολαίας ενάντια στη Διακυβερνητική της Ε.Ε. διοργανώνει: - Πορεία (Κάνιγγος-Βουλή) ενάντια στον « κοινωνικό διάλογο » και τα μέτρα Σημίτη, σήμερα στις 7 μ.μ. - Πορεία (Ομόνοια - Βουλή - γραφεία Ε.Ε.) την Τρίτη 17 του μήνα, στις 7.30 μ.μ., ενάντια στη « Διακυβερνητική » και το νέο Μάαστριχτ.
581452 Είναι αλήθεια, ότι συνθήκη του Μάαστριχ είχε γίνει για να καλύψει τις ανάγκες των « 12 », που φαίνεται, ότι μπορούσαν να συνεννοηθούν την εποχή εκείνη καλύτερα μεταξύ τους.
548117 Αγωνία για είσπραξη 850 δισ. δρχ. κυριαρχεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του Μαΐου και να εκπληρώσουν το στόχο για αύξηση των εσόδων κατά 15,6%.
555474 Ήδη, τόνισε ο υπουργός, τα επιτελεία εργάζονται για να καθορίσουν τις ανάγκες τους και να ζητήσουν σχετικές προσφορές από τις εταιρείες.
548015 Τα μεγάλα, λοιπόν, έργα του ΥΠΠΟ έχουν άλλες μελετητικές και κατασκευαστικές ανάγκες και γι' αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα που λαμβάνουμε, ως προς την κατάρτιση του Μητρώου μελετητών και κατασκευαστών αναστηλωτικών έργων. 3.
564529 Οι κοινωνικές ομάδες, στις οποίες απευθύνεται το EKAKB, είναι μεταξύ άλλων οι μακροχρόνια άνεργοι, ανασφάλιστοι και απροστάτευτοι μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ειδικές ανάγκες χωρίς οικογένεια, πρόσφυγες, τοξικομανείς, αλκοολικοί, φορείς του AIDS, άστεγοι και παράνομοι μετανάστες.
582608 Επομένως, το επιχείρημα, ότι η αναθεώρηση πρέπει να καλύψει τις ανάγκες μιας μελλοντικής διεύρυνσης, μένει μετέωρο.
579180 Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσικέζε γιατί να έχει τόσο υψηλό κόστος κλήσης και μας είπε ότι η ταρίφα ξεκίνησε σε αυτά τα επίπεδα ύστερα από έρευνα της αγοράς και το μάρκετινγκ δεν θα σταματήσει να αναζητεί νέους τρόπους διείσδυσης, ανταποκρινόμενο στις εξειδικευμένες ανάγκες.
502973 Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε και οι ανάγκες στελέχωσης έγιναν πιεστικές.
497312 Ως προς τις 11 θέσεις της ΓΣΕΕ για την ανεργία, ο κ. Πολυζωγόπουλος τις κωδικοποιεί ως εξής: - Σημαντική αύξηση των πόρων για την απασχόληση και την ανεργία από τον κρατικό προϋπολογισμό (τριμερή χρηματοδότηση) και τη σύσταση Ειδικού Ταμείου, οι πόροι του οποίου να προέλθουν από άλλες πηγές που δεν θα επιβαρύνουν το κόστος εργασίας ή θα αντλούνται από την έμμεση φορολογία. - Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του ΟΑΕΔ. - Δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους μακράς διάρκειας ανέργους από νέες πηγές απασχόλησης που σχετίζονται με κοινωνικές ανάγκες. - Ανάπτυξη τοπικών πρωτοβουλιών απασχόλησης, από τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση, τους συνεταιρισμούς ανέργων. - Αύξηση των επιδομάτων ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού και της διάρκειας πέραν των 12 μηνών. - Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους μακροχρόνιας διάρκειας ανέργους. - Επέκταση του ν. 2112 και στους εργατοτεχνίτες. - "Επιδότηση εργασίας" με προϋποθέσεις σε ευάλωτες ομάδες και σε θύλακες ανεργίας. - Διαφανή διαχείριση και αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων και των κοινοτικών πόρων. - Μη εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 16 του ν. 2434/96 (επιδότηση μη μισθολογικού κόστους). - Νομιμοποίηση, κοινωνική ένταξη και διασφάλιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων αλλοδαπών.
497958 Πρέπει να πούμε ότι με τους διορισμούς που έγιναν τη δεκαετία του '80 καλύψαμε παλλαϊκές ανάγκες ", τόνισε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε πως από το 1993 και μετά τα πράγματα άλλαξαν και υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια.
580358 Για το θέμα αυτό, είπε, το Βέλγιο και η Ελλάδα θ' αναλάβουν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν διάφορες προτάσεις για να μπορέσει η πολεμική βιομηχανία να διασφαλίσει το μέλλον της και παράλληλα να καλύψει τις εξοπλιστικές ανάγκες των χωρών-μελών της Συμμαχίας, αλλά και ν' ανταποκριθεί στον κοινωνικό ρόλο της στην υποδομή παραγωγής, που θα εξασφαλίσει θέσεις εργασίας.
472491 Δεκαπέντε χρόνια μετά την ιδέα για το EΣY οι καταστάσεις και οι ανάγκες που υπήρχαν τότε και καθιστούσαν αναγκαία την ύπαρξή του, υπάρχουν και σήμερα.
586840 Οι ανάγκες του εργοταξίου θα καλύπτονται από μια μικρή έκταση στο Πάρκο Ελευθερίας.
421807 Το ΡΙΚ μετέδωσε χθες το βράδυ ότι η Κύπρος αγόρασε από το Ισραήλ μία τορπιλάκατο για τις αμυντικές της ανάγκες.
586841 Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα παρακρατηθούν περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα, που διατέθηκαν για την τοποθέτηση ανελκυστήρων εξυπηρέτησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
582596 Είναι αλήθεια, ότι συνθήκη του Μάαστριχτ είχε γίνει για να καλύψει τις ανάγκες των « 12 », που φαίνεται, ότι μπορούσαν να συνεννοηθούν την εποχή εκείνη καλύτερα μεταξύ τους.
472586 Χωρίς αυτά τα μηχανήματα, τόνισε ο κ. Τζώρτζης, δεν καλύπτονται ούτε οι βασικές ανάγκες των ασθενών.
289095 Δεν έχω καμιά αμφιβολία πως είναι δυνατό να δοθεί μια νέα κατεύθυνση στην τεχνολογική εξέλιξη, μια κατεύθυνση που θα την οδηγήσει πίσω στις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου και που σημαίνει επίσης: στο πραγματικό μέγεθος του ανθρώπου.
472596 Όταν ανέλαβε ο κ. Τζώρτζης υπήρχαν 22 τεχνολόγοι, το '85, ενώ σήμερα έχουν μείνει 12, παρ' ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, με αποτέλεσμα αυτοί να καλύπτουν ίσα ίσα τις βασικές ανάγκες των εφημεριών και των τακτικών πρωινών ιατρείων.
472596 Όταν ανέλαβε ο κ. Τζώρτζης υπήρχαν 22 τεχνολόγοι, το '85, ενώ σήμερα έχουν μείνει 12, παρ' ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, με αποτέλεσμα αυτοί να καλύπτουν ίσα ίσα τις βασικές ανάγκες των εφημεριών και των τακτικών πρωινών ιατρείων.
476869 Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα κανάλια που προαναφέραμε έχουν ζητήσει για τις ανάγκες τους έκταση 1.500 τ.μ.
289343 Δηλαδή όταν ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι πέρα από τις βιολογικές του ανάγκες υπάρχει μια κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, τα γεγονότα και οι εξελίξεις της οποίας ρυθμίζουν καθοριστικά τη ζωή του.
479048 Οι καθηγητές γνωρίζουν καλύτερα απ' τον καθένα ότι η επιτυχία των απεργιακών αγώνων εκτός απ' τον ενθουσιασμό και την αποφασιστικότητα στηρίζεται επίσης σε αξιοπρεπή ταμεία ικανά να αντιμετωπίσουν ως ένα σημείο τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες των απεργών.
583265 Υψηλός στόχος είναι η δημιουργία νέας κουλτούρας στο προσωπικό του ΟΤΕ, ώστε να νοιάζεται για τις ανάγκες του πελάτη.
583701 Ναι, η ανέλπιστη συνύπαρξη του Κώστα Κουκοδήμου με προβλήματα-αποτελέσματα της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες του αθλητή, αν κρίνουμε απ' το σταθερό τόνο της φωνής του, είναι κίνητρο ώστε ν' αυξήσει την ταχύτητα της φοράς και τη δύναμη της ώθησης ενώπιον του τελευταίου βήματος για το άλμα.
583830 Η διασύνδεση των ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ιδιαίτερα χαλαρή.
589157 « Οι περιοχές αυτές, επισημαίνεται στην απόφαση, πρέπει να είναι προσιτές στους κατοίκους της Αττικής και μάλιστα με την επιθυμητή δημιουργία ενιαίου δικτύου σύνδεσής τους για να εξυπηρετούν τις ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτιστικές ανάγκες τους.
583833 Σε περιόδους υψηλής ανεργίας, δε, τις συνέπειες της κρίσης υφίστανται κυρίως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας απόφοιτοι καθώς και εκείνοι των οποίων οι επαγγελματικές ειδικότητες βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της αγοράς.
610535 Όμως η οργανωτική επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι αυτά τα σενάρια δεν καλύπτουν τις ανάγκες της τελετής.
583843 Τουλάχιστον 2.000.000 δραχμές υπολογίζεται ότι χρειάζεται ένας φοιτητής μόνο για τις ανάγκες του πρώτου χρόνου σπουδών, χωρίς, μάλιστα, τις δαπάνες για το πρώτο του νοικοκυριό.
572255 Όμως, για τις ανάγκες της νέας τεχνολογίας αναβαθμίστηκαν ποιοτικά, ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις των ψηφιακών συστημάτων.
584271 Υψηλός στόχος είναι η δημιουργία νέας κουλτούρας στο προσωπικό του OTE, ώστε να νοιάζεται για τις ανάγκες του πελάτη.
584708 Ναι, η ανέλπιστη συνύπαρξη του Κώστα Κουκοδήμου με προβλήματα-αποτελέσματα της αδυναμίας τους να κατανοήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες του αθλητή, αν κρίνουμε απ' το σταθερό τόνο της φωνής του, είναι κίνητρο ώστε ν' αυξήσει την ταχύτητα της φοράς και τη δύναμη της ώθησης ενώπιον του τελευταίου βήματος για το άλμα.
584836 Η διασύνδεση των AEI και TEI με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας είναι ιδιαίτερα χαλαρή.
584839 Σε περιόδους υψηλής ανεργίας, δε, τις συνέπειες της κρίσης υφίστανται κυρίως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας απόφοιτοι καθώς και εκείνοι των οποίων οι επαγγελματικές ειδικότητες βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τις ανάγκες της αγοράς.
584849 Τουλάχιστον 2.000.000 δραχμές υπολογίζεται ότι χρειάζεται ένας φοιτητής μόνο για τις ανάγκες του πρώτου χρόνου σπουδών, χωρίς, μάλιστα, τις δαπάνες για το πρώτο του νοικοκυριό.
579434 Ότι Τροχανάς και SόE χρηματοδοτούν σήμερα τις ανάγκες της ΑΕΚ πολύ περιορισμένα και με τα άκρως απαραίτητα, εξαναγκασμένοι από τη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ.
573674 Οι ποδοσφαιριστές έφυγαν απλήρωτοι για διακοπές, στο γήπεδο αρχίζουν έργα για την αλλαγή του χλοοτάπητα (συνεπώς, νέα έξοδα), με τα μπλοκ διαρκείας δεν κουνιέται φύλλο και γενικώς λείπει το ρευστό για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
482822 "να ανταποκριθούμε στην απόφαση της Ε. Ένωσης να στηρίξει πολιτικά και στρατιωτικά και - αστυνομικά κατ' ουσίαν - τις ανάγκες της Αλβανίας σ' αυτή τη δύσκολη φάση που διέρχεται".
586973 Για την εκπαίδευση υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες που δημιουργεί η ενσωμάτωση της εθνικής στη διεθνή οικονομία και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
615319 Στην εισήγησή του ο Κώστας Σημίτης επισήμανε τέσσερις ανάγκες: α) Να δημιουργηθεί η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και πολιτών. β) Να εκσυγχρονιστούν η δημόσια διοίκηση και η κρατική μηχανή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να παρέχονται στους πολίτες οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να βρίσκει την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες του. γ) Να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στην κοινωνία της πληροφορίας. δ) Να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα χρηστών τεχνολογιών πληροφορικής, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διάχυση των τεχνολογιών εκσυγχρονισμού σε ευρύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
479079 Διέθεσε 6 εκατομμύρια σε 160 καθηγητές που πήραν από 25.000 έως 125.000 ανάλογα με τις ανάγκες τους, υπό μορφήν ατόκου δανείου.
479051 Βέβαια τα ποσά που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν μεγάλα και σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούσαν να καλύψουν ανάγκες της μεγάλης μάζας των καθηγητών, ωστόσο μόνο και μόνο η ανακοίνωση στις συνελεύσεις των EΛME ότι λειτουργούν απεργιακά ταμεία και οι απεργοί μπορούν να προσφύγουν σ' αυτά στήριξε έστω και ηθικά τον αγώνα.
231314 Και τούτο για να περιορισθεί το φαινόμενο των συχνών τροποποιήσεων και αναμορφώσεων του προϋπολογισμού, αλλά και της ύπαρξης αδιάθετων υπολοίπων πιστώσεων, τα οποία θα μπορούσαν να καλύψουν ζωτικές ανάγκες άλλων τομέων.
619830 Οι παγκόσμιοι αγώνες στίβου που θα διεξαχθούν στην πόλη μας είναι γεγονός· για τις τηλεοπτικές ανάγκες έχουν στηθεί ανίερα και αποτρόπαια προπύλαια, αλλά προέχουν οι ανάγκες της τηλεοπτικής καλύψεώς των· οι διαφημιστές και οι επιχειρήσεις.
586115 Όλα αυτά απαιτούν ένα ευρύτερο πλέγμα ρυθμίσεων πέρα από τις απλές αποκρατικοποιήσεις και στοχεύουν στη δημιουργία ενός ανθρώπινου κράτους που θα σέβεται τις ανάγκες και το μόχθο των πολιτών του... ». - Να σας ρωτήσω κάτι σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε κινητικότητα το τελευταίο διάστημα.
620727 Τις ανάγκες της σε μόνιμο προσωπικό η επιχείρηση θα επιδιώξει να τις καλύψει με εσωτερικές μετακινήσεις και αλλαγές ειδικοτήτων.
620729 Σ' αυτήν προβλέπεται ότι οι ανάγκες σε προσωπικό που έχουν υπηρεσιακές μονάδες της επιχείρησης, θα καλυφθούν από άλλες στις οποίες υπάρχει πλεονάζον.
588627 Εκείνο που δεν κρατήθηκε να ομολογήσει είναι ότι βρίσκεται πολύ κοντά πια σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, γιατί και μια χαρά παίκτης είναι για τις ανάγκες μιας ομάδας με φιλοδοξίες, και αρεστός στον Λευτέρη Σούμποτιτς.
256658 Επιπλέον υπακούουν σε παρόμοιες προϋποθέσεις, αφού τόσο οι επιτακτικές ανάγκες όσο και το άρθρο 36 ΣυνθΕΚ:
256660 Συνεπώς αποτελούν τόσο οι επιτακτικές ανάγκες όσο και το άρθρο 36 ΣυνθΕΚ κατηγορίες εξαιρέσεων στον βασικό κανόνα απαγόρευσης που ενσωματώνεται στο άρθρο 30 ΣυνθΕΚ, μόνον που επιτακτικές ανάγκες εφαρμόζονται για τα μέτρα αδιακρίτως εφαρμοζόμενα ενώ το άρθρο 36 ΣυνθΕΚ εφαρμόζεται μόνον για τα μέτρα διακρινόντως εφαρμοζόμενα.
249363 Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει δομηθεί, όπως προκύπτει από όσα μέχρι τώρα αναφέρθηκαν, κατά τρόπο που να ικανοποιεί, τυπικά τουλάχιστον, τις ανάγκες ενός κοινωνικού κράτους.
231317 (Νοσοκομεία, Νομαρχιακά Ταμεία, Γεωργικά Ταμεία κ.λπ.) πρέπει να προκαθορίζονται και μάλιστα έγκαιρα, με βάση τις προβλεπόμενες ανάγκες τους, σε συνδυασμό και με τις διαθέσιμες πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού, αφού έτσι μόνο θα καταστεί δυνατή η εγγραφή, από την αρχή, των σχετικών ποσών στα έσοδα των προϋπολογισμών τους, θα αποφευχθούν αναμορφώσεις και τροποποιήσεις αυτών καθώς και η συσσώρευση δαπανών σε περιορισμένη χρονική περίοδο (κατά το τέλος του οικονομικού έτους).
231329 Προμήθειες ομοειδών αντικειμένων και αγαθών ευρείας χρήσεως, που προορίζονται για τις ανάγκες, τόσο των δημοσίων υπηρεσιών όσο και των Ν.Π.Δ.Δ., πρέπει να γίνονται συνολικά, με ενιαίο προγραμματισμό σε ετήσια βάση και ύστερα από δημόσιο τακτικό μειοδοτικό διαγωνισμό.
238353 Όλα τα παιδιά θεωρούνται ευαίσθητα, αλλά αυτά με ειδικές ανάγκες πρέπει να προστατεύονται περισσότερο από τα άλλα (Shakespeare 1975) συχνά γιατί δεν μπορούν να έχουν τις απαραίτητες εμπειρίες για μελλοντική ανάπτυξη.
232356 Αυτή η εξέλιξη θορύβησε το στρατιωτικό κατεστημένο, γιατί διαπίστωνε πως οι αλλαγές σταδιακά του στερούσαν το μονοπώλιο ελέγχου του συστήματος προμηθειών, ενώ παράλληλα αποκάλυπταν ότι ορισμένα στρατιωτικά στελέχη, που είχαν καίριες θέσεις στις διάφορες επιτροπές προμηθειών, δεν είχαν και τις απαραίτητες εμπειρίες για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του αντικειμένου της εργασίας.
629609 Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν και από τις δύο πλευρές οι ανάγκες εισαγωγής, αλλά και τα προτεινόμενα προς εξαγωγή προϊόντα και υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για οριστικοποίηση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών κατά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν και αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Λέσβου κλήθηκε να επισκεφθεί την Πέργαμο.
238351 Η χρήση των εικονικών περιβαλλόντων σε άτομα με ειδικές ανάγκες ενδείκνυται για τους παρακάτω λόγους:
238358 Ιδιαίτερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν έναν παθητικό ρόλο στη διαδικασία της μάθησης (Sims 1994).
238361 Η έρευνα για την ανάπτυξη της αντίληψης (Held & Hein 1963) εστιάζει επίσης στη σημαντική φύση της αυτοκαθοδηγούμενης δράσης και στο επίπεδο που άτομα με ειδικές ανάγκες αδυνατούν να κάνουν κάτι στον πραγματικό κόσμο, τα εικονικά περιβάλλοντα παρέχουν ασφαλείς ευκαιρίες για δράση.
232505 Επειδή είχε παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις να προμηθεύονται μικρές ποσότητες σε σύγκριση με τις συνολικές ανάγκες τους (για πολλούς και διάφορους λόγους), δόθηκε η εντολή, βάσει της νέας πολιτικής αντισταθμιστικών, να προωθούν τα Γενικά Επιτελεία τις συνολικές τους ανάγκες, ώστε να είναι δυνατή η διαπραγμάτευση καλύτερης τιμής και περισσότερων και επιθυμητών αντισταθμιστικών οφελών.
232505 Επειδή είχε παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις να προμηθεύονται μικρές ποσότητες σε σύγκριση με τις συνολικές ανάγκες τους (για πολλούς και διάφορους λόγους), δόθηκε η εντολή, βάσει της νέας πολιτικής αντισταθμιστικών, να προωθούν τα Γενικά Επιτελεία τις συνολικές τους ανάγκες, ώστε να είναι δυνατή η διαπραγμάτευση καλύτερης τιμής και περισσότερων και επιθυμητών αντισταθμιστικών οφελών.
238367 Έτσι τα εικονικά περιβάλλοντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να διευκολύνουν την κατανόηση αρχών και εννοιών μέσα από την πράξη, ξεπερνώντας τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 4.
231427 Απ' όσα εκτέθηκαν, προκύπτει ότι οι πιο πάνω λογαριασμοί (α και β) καλύπτουν κυρίως λειτουργικές ανάγκες τριών Υπουργείων (Υγείας-Πρόνοιας, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Εργασίας, Συγκοινωνιών) και για το λόγο αυτό πρέπει να εισάγονται τα έσοδά τους στον τακτικό προϋπολογισμό του Κράτους, εις βάρος του οποίου εντέλλονται και οι αντίστοιχες δαπάνες σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα δημοσίου λογιστικού.
231466 Είναι επομένως πολύ σημαντικό, με δεδομένο τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα από την Τουρκία, να γνωρίζει κανείς εάν το επίπεδο της άμυνας που προσφέρεται σήμερα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας, εάν δικαιολογούνται ή όχι αυτές οι δαπάνες και, τέλος, σε ποιο βαθμό αυτό το αναγκαίο κακό συνδέεται με την ανάπτυξη και πόσο και πώς αυτός ο τομέας μπορεί να βελτιωθεί. 3.
233009 Χρειάζεται επίσης να διατεθούν και άλλα προϊόντα, που δεν βρίσκονται στην παρέμβαση αλλά πιθανόν βρίσκονται υπό καθεστώς ιδιωτικής αποθεματοποίησης, εφ' όσον τα προϊόντα αυτά είναι απαραίτητα για να καλυφθούν επισιτιστικές ανάγκες.
187044 Όπως όλοι οι νέοι σταθμοί του Μετρό, θα διαθέτει χώρους υγιεινής και τηλεφωνικούς θαλάμους προσπελάσιμους και από άτομα με ειδικές ανάγκες.
187049 Κάτω από την υπάρχουσα γραμμή του ΗΣΑΠ θα υπάρχει ένας υπόγειος διάδρομος, ο οποίος θα διαθέτει 4 κυλιόμενες σκάλες και 3 ασανσέρ για άτομα με ειδικές ανάγκες.
231774 Οι τρεις Κλάδοι αναπτύσσονταν πιο ισόρροπα και σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες.
231694 Το νέο αμυντικό δόγμα, Πολιτική Εθνικής Άμυνας, που καθορίστηκε και αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ και το οποίο στη συνέχεια συμπληρώθηκε από το ΥΕΘΑ με την Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική και τις Κατευθύνσεις Αμυντικής Σχεδίασης, βάσει των οποίων ακολούθησε και μόνον τότε το πενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών, ήταν προσαρμοσμένο στις ελληνικές ανάγκες, με γνώμονα τα ελληνικά συμφέροντα και είχε ως βασικό του στόχο την αντιμετώπιση της υπαρκτής και ορατής τουρκικής απειλής.
585724 Και δεύτερον, να διασφαλιστεί μια ανάλογη με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών κοινοτική πολιτική, η οποία θα προσδιοριστεί όχι μόνον με τους γενικούς στόχους μιας νέας Κοινωνικής Χάρτας, - η οποία πρέπει να γίνει-, αλλά και με σύγχρονα μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με σταθερή ανάκαμψη της ανάπτυξης!
585749 Ο Delor προτείνει και ένα νέο τομέα, ο οποίος θα περιλαμβάνει, - αν θέλετε-, ένα είδος νέων δραστηριοτήτων, νέων υπηρεσιών, νέων πρωτοβουλιών οικονομικής δραστηριότητας, που συνάδουν με το περιβάλλον, με τον ελεύθερο χρόνο, με τις νέες ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών.
587620 Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν κάποια στιγμή, αλλά συντεταγμένα και σύμφωνα με τις ανάγκες στήριξης της εταιρείας. 8) Έχει επιτευχθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό.
587655 Θέλουμε ένα νόμο σαν τον 2190, που να επιτρέπει ευελιξία. 21) Κατ' αρχήν το σημερινό αεροδρόμιο δεν είναι αυτό που μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες, παρά τις συνεχείς βελτιώσεις.
595133 Το κύριο πρόβλημα για την Εκκλησία της Ελλάδος, που έχει μακρά, πλούσια και δημοκρατική παράδοση, είναι ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, να απεμπλακεί από τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και τις στείρες αντιλήψεις, να παραμερίσει τους φανατισμούς και τις στενοκεφαλιές.
591136 Αντίθετα όμως η διοίκηση χαρακτηρίζει τη στάση των τεχνικών αδικαιολόγητη, καθώς το προσωπικό είναι επαρκές αλλά μερίδα του δεν φροντίζει να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας.
602042 Σε αυτό προστίθεται και η κρατική βοήθεια ύψους 400 εκατ. δρχ. ετησίως η οποία δίδεται για τα μετόχια που πρόσφερε η μοναστική κοινωνία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εκδιωχθέντων από την Μικρά Ασία.
602006 Οι ανάγκες που είχαν και οι δύο πλευρές για συνεργασία ενώνουν, έστω και σε λίγα σημεία, τη μοναστική ζωή με τον έξω κόσμο.
595302 Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν και η κίνηση του συνεταιρισμού σουπερμάρκετ « Aστέρας » να προχωρήσει αυτό το διάστημα στη δημιουργία αρτοποιείου στην Πάτρα, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των 15 καταστημάτων του ομίλου.
646121 Με 120.000 αδιορίστους να περιμένουν έως και μισόν αιώνα για διορισμό, αφού οι ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πολύ μικρότερες, για ποιο δίκαιο σύστημα μιλάμε;
609006 Όταν υπάρχουν διακρίσεις και προκατάληψη πρέπει να αναφέρονται στα προγράμματά μας. - Τα προγράμματα δεν πρέπει να κατηγοριοποιούν τους μαύρους ως εγκληματίες, τις γυναίκες ως νοικοκυρές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες ως θύματα, τους ομοφυλόφιλους ως αναποτελεσματικούς, τους ηλικιωμένους ως ανίκανους ή άλλους ανθρώπους συγκεκριμένου επαγγέλματος ή κοινωνικής τάξης ως αστείες φιγούρες.
609009 Με την ίδια προσοχή και ευαισθησία πρέπει να αντιμετωπίζονται και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
498342 Έχουν συρρικνωθεί σημαντικά όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στον Πειραιά, όπως οι επιχειρήσεις πλαστικών, χυτήρια, αλευρόμυλοι, τα Λιπάσματα Δραπετσώνας, ακόμη και η καπνοβιομηχανία "Κεράνης", σε αντίθεση με τον Παπαστράτο, ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε καλύτερη θέση, επειδή ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της εποχής και εκσυγχρόνισε την παραγωγική μηχανή του, όπως δηλώνουν εργάτες της καπνοβιομηχανίας.
609271 Η εταιρεία αυτή θα καλύψει όλες τις ανάγκες με δανεισμό, όπως κάνει οποιαδήποτε άλλη μεγάλη επιχείρηση, δεδομένου ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει τις δικές του αδυναμίες και τα δικά του προβλήματα.
484607 Για παρόμοιους λόγους οι ανάγκες των παιδιών με καρκίνο δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς στα τμήματα της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης.
232228 "Για να στρέψουμε τις στρατιωτικές παραγγελίες στην εγχώρια αγορά, πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες και στους τρεις Κλάδους και ποιες απ' αυτές μπορούν να εξυπηρετηθούν στην Ελλάδα.
590470 Ο Κ. Καραμανλής από την πλευρά του, διαμηνύει ότι στόχος του δεν είναι η δημιουργία ενός προσωπικού μηχανισμού, πιστεύοντας ότι οι ανάγκες ενός σύγχρονου κόμματος εξουσίας είναι περισσότερο προσανατολισμένες στην παραγωγή πολιτικής και στην επικοινωνία και λιγότερο στις μεγάλες κινητοποιήσεις.
483109 Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός ήδη από τις 6 Μαρτίου μπορεί να ισχύουν, όπως δήλωσε χθες, αλλά στην ουσία είναι "ανοιχτά" και οι καθηγητές έχουν τώρα την ευθύνη να τα τροποποιήσουν ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε σχολείου.
606583 Σύμφωνα με την πρόταση του ΣEB, την οποία παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ανδρέας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣEB Ιάσων Στράτος, το Συντονιστικό Όργανο θα εξετάζει τις ανάγκες, θα επεξεργάζεται τα στοιχεία, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες πληροφόρησης των επιχειρήσεων και σε αυτό θα έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους στα Βαλκάνια.
606583 Σύμφωνα με την πρόταση του ΣEB, την οποία παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Ανδρέας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣEB Ιάσων Στράτος, το Συντονιστικό Όργανο θα εξετάζει τις ανάγκες, θα επεξεργάζεται τα στοιχεία, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες πληροφόρησης των επιχειρήσεων και σε αυτό θα έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους στα Βαλκάνια.
613315 Στην εισήγησή του ο Κώστας Σημίτης επισήμανε τέσσερις ανάγκες: α) Να δημιουργηθεί η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και πολιτών. β) Να εκσυγχρονιστούν η δημόσια διοίκηση και η κρατική μηχανή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να παρέχονται στους πολίτες οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να βρίσκει την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες του. γ) Να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στην κοινωνία της πληροφορίας. δ) Να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα χρηστών τεχνολογιών πληροφορικής, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διάχυση των τεχνολογιών εκσυγχρονισμού σε ευρύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
606584 Ανάγκες, οι οποίες ανάγονται σε τρία επίπεδα: - Θεσμικό.
641477 Υποστήριξε μιλώντας στην "Ε" ότι η μονιμοποίηση αυτών των 58 υπαλλήλων είναι απόδοση στοιχειώδους δικαιοσύνης, γιατί προσελήφθησαν με εξάμηνες συμβάσεις πριν από την εφαρμογή του 2190, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσφέρει πολλά και στην καθιέρωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και τώρα στο σχέδιο των συνενώσεων.
609689 Μετά την ελληνοτουρκική συμφωνία της Μαδρίτης προστίθενται και οι ανάγκες ενός ήρεμου κλίματος στο εσωτερικό μέτωπο που, πολύ πιθανόν, δεν θα επιδέχεται κοινωνικές εντάσεις από την οικονομική πολιτική.
622166 Ήδη στη Φρανκφούρτη λειτουργεί γραφείο, όπου χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάθε πλημμυροπαθής οικογένεια εισπράττει περίπου 200.000 δραχμές για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
612539 Εκφράζοντας και εκείνη την "πίκρα για τη βιασύνη και την άδικη επίθεση κάποιων", τόνισε ότι το "σκηνικό εξυπηρετεί 100% τις ανάγκες της τελετής έναρξης" και ότι "δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικό", δήλωσε όμως αδυναμία "λόγω έλλειψης χρόνου" να μας προμηθεύσει με τις φωτογραφίες.
645324 Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρεί και η αποκατάσταση του χώρου μπροστά στο Πανεπιστήμιο, που είχε καταληφθεί για τις ανάγκες του εργοταξίου. - Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της κρατικής εταιρείας "Αττικό Μετρό", έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες για τις επεκτάσεις των γραμμών προς Αιγάλεω και Περιστέρι. - Η επέκταση της γραμμής Πεντάγωνο-Κεραμεικός, με τα γνωστά προβλήματα στο τμήμα μετά το Σύνταγμα, έχει προηγηθεί και έχει ήδη εγκατασταθεί εργολάβος που κάνει προκαταρκτικές εργασίες (εκτροπή δικτύων κοινής ωφέλειας, αρχαιολογικές ανασκαφές, κ.λπ.) στο μελλοντικό σταθμό της πλατείας Εσταυρωμένου, στο Αιγάλεω. - Στη Γραμμή Σεπόλια-Δάφνη, που πρόκειται να επεκταθεί προς το Περιστέρι, γίνονται διερευνητικές γεωτρήσεις.
591068 Η πρόνοια για τα άτομα με ειδικές ανάγκες απασχόλησε τη Δήμητρα Βαρουχάκη από τα Χανιά, που ζήτησε όχι μόνο να ενισχυθούν τα ιδρύματα που τους φιλοξενούν, αλλά να υποχρεωθούν Δημόσιο και ιδιωτικές επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν περισσότερα από τα άτομα αυτά.
611874 Πάω να ρίξω λάδι στη φωτιά και του υπενθυμίζω από την κλασσική εκείνη μαρξιστική αρχή το "... και στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του", έτσι για να το συνδέσουμε με το "λιγότερο κοινωνικό κράτος" της Κεντροαριστεράς.
613315 Στην εισήγησή του ο Κώστας Σημίτης επισήμανε τέσσερις ανάγκες: α) Να δημιουργηθεί η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και πολιτών. β) Να εκσυγχρονιστούν η δημόσια διοίκηση και η κρατική μηχανή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να παρέχονται στους πολίτες οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να βρίσκει την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες του. γ) Να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στην κοινωνία της πληροφορίας. δ) Να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα χρηστών τεχνολογιών πληροφορικής, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διάχυση των τεχνολογιών εκσυγχρονισμού σε ευρύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
603327 Ενώ μέσα στο 1997 θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια τεσσάρων αεροπλάνων και δύο ελικοπτέρων για τις ανάγκες του EKAB στο Αιγαίο ".
613436 "Αυτό το κατασκεύασμα μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και δεν στέκομαι στην αισθητική μόνο πλευρά και στα όσα ακούγονται, είναι σίγουρο ότι έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει σκηνοθετικές ανάγκες.
591154 Κυρίως, όπως τονίστηκε, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες ανδρικού νοσηλευτικού προσωπικού και φυλάκων ασθενών που είναι απαραίτητοι λόγω της νοσηλείας επικίνδυνων πολλές φορές ασθενών.
639174 Ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν ασφαλισμένος για περίπτωση τραυματισμού του στους αγώνες της εθνικής ομάδας της χώρας του κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. - Η Σπάρτακ ειδοποίησε τον ΠΑΟΚ ότι διαθέτει για τις ανάγκες του μόνο 1.800 εισιτήρια, όμως η ζήτηση που παρουσιάζεται είναι μεγαλύτερη του αριθμού των εισιτηρίων και πιστεύεται ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα.
593652 Για ελλιπέστατο προσωπικό, συνθήκες νοσηλείας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 1950 και εφημερίες που δεν μπορούν να συνεχιστούν ανά διήμερο κάνει λόγο η μια πλευρά.
651494 Και σε αυτό συνέβαλε, η πορεία των εσόδων τον περασμένο μήνα, τα οποία - όπως επισημάνθηκε - πήγαν καλύτερα σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ ευελπιστούν η πορεία να είναι ανάλογη και τους επόμενους μήνες, που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες κάλυψης χρεών.
593675 « Δεν πρέπει ένα τριτοβάθμιο περιφερειακό νοσοκομείο να καλύπτει μόνο του τις υγειονομικές ανάγκες της περιφέρειας, 2.500.000 κατοίκων, από απλή γρατζουνιά μέχρι τον βαριά τραυματία.
593677 « Πρέπει να δημιουργηθεί η υποδομή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, Κέντρα υγείας Αστικού Τύπου, ιατρεία ΙΚΑ, ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανάγκες του νοσοκομείου της Νίκαιας, που πρέπει να καλύπτει σοβαρά περιστατικά.
602123 Θα είναι όλα προετοιμασμένα ώστε να μη διψάει, να μην πεινάει, να μην έχει καθόλου ανάγκες όσο θα βρίσκεται πάνω στο σερφ.
603029 Αυτή προωθείται με την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας στις 3/6/96 για τη δημιουργία της "Ομάδας Πολιτικού Συντονισμού", προκειμένου "να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για στενότερο συντονισμό των πολιτικών και στρατιωτικών θεμάτων, καθώς η Συμμαχία αναλαμβάνει νέους ρόλους και αποστολές", κατά τα λεγόμενα του διευθυντή σχεδιασμού πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Στάινμπεργκ.
656657 Αυτοί που θα αποφασίζουν πρέπει να δουν επί τόπου τις ανάγκες των χωριών, αυτό που εγώ έκανα σήμερα ", είπε από την Ανώπολη Σφακίων.
612712 Βρεττάκος και Κ. Κόλλιας, φέρονται αποφασισμένοι να προωθήσουν και να στηρίξουν με κάθε τρόπο τις θέσεις των συνδικάτων, ώστε πραγματικά να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας - βιώσιμο και ευέλικτο, που θα καλύπτει τις ανάγκες για δύο 10ετίες τουλάχιστον.
657942 Το ακανθώδες πρόβλημα της αυστραλιανής πόλης εν όψει των Ολυμπιακών του 2000 είναι η έλλειψη κλινών και κυρίως ξενοδοχείων πέντε αστέρων, για να καλύψουν τις ανάγκες της ολυμπιακής οικογένειας και αυτών που απαιτούνται για τους χορηγούς.
643398 Πάντως, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι το κόμμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, αν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές.
644051 Αλλά οι ανάγκες του Δημοσίου είναι πολύ μικρότερες από τον αριθμό των πτυχιούχων.
648462 Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό και για τις ανάγκες πλυσίματος μεταφέρουν νερό με φορτηγά από πηγές που βρίσκονται εκτός πόλης.
647778 Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό και για τις ανάγκες πλυσίματος μεταφέρουν νερό με φορτηγά από πηγές που βρίσκονται εκτός πόλης.
659162 Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαπολιτισμικών-Μεταναστευτικών Ερευνών Αντώνης Δαμανάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του προαναφερόμενου Τμήματος και συντονιστής Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών σε ειδικές ομάδες πολιτών όπως παλιννοστούντες, Τσιγγάνοι, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ., Γιώργος Τρούλης, δήλωσαν στην "E" πως το πρόβλημα είναι οξύ και ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων μεταξύ νομού Χανίων και Ηρακλείου.
648791 Ποιες ήταν οι ανάγκες που οδηγούσαν τον άνθρωπο;
648953 Ο Αντώνης Κιούκας, σύμβουλος του Μισέλ Δημόπουλου, παρουσιάζοντας το όραμα του φεστιβάλ αναφέρεται στη χρήση του Ολύμπιον II ως μιας "πολιτιστικής αίθουσας", που θα φιλοξενεί όλο το χρόνο κινηματογραφικές εκδηλώσεις, ενώ το Ολύμπιον Ι, έχοντας έναν εμπορικό προσανατολισμό, λειτουργώντας σαν ένας κινηματογράφος τέχνης πρώτης προβολής, θα μπορούσε να προσφέρει στο φεστιβάλ τα απαραίτητα έσοδα για να καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας του κτιρίου όλο το χρόνο σε καθημερινή βάση (υπολογίζονται σε 100 εκατ.).
660068 Ο Αλέκος Παπαδόπουλος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το σκεπτικό ότι αφ' ενός οι προσλήψεις στους δήμους εγκρίνονται από τριμελή εξ υπουργών επιτροπή και αφ' ετέρου ότι δεν είναι εφαρμοστέα, αφού δεν είναι εκ των προτέρων γνωστές οι κατά καιρούς ανάγκες των OTA.
649022 ECU (περί τα 6,5 τρισ. δρχ.), το οποίο δεν ικανοποίησε την ελληνική πλευρά, γι' αυτό και ζήτησε αύξησή του, με επιχείρημα τις ιδιαίτερες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας στην πορεία προς τη σύγκλιση (όπως, χαρακτηριστικά, οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες που επιβάλλουν οι γεωπολιτικές συνθήκες στην περιοχή) αλλά και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και τη θετική πορεία των δεικτών.
649027 ECU, καθώς πιέζονται από τις ανάγκες να μειώσουν τα δικά τους δημοσιονομικά ελλείμματα.
651149 Στον ΠAΟK η Άρσεναλ δίνει 1.750 εισιτήρια με προοπτική να του δώσει άλλα 1.000 εισιτήρια, εφ' όσον οι ανάγκες των οπαδών του το απαιτήσουν.
670277 Πολιτική - Γρήγορος στα F-16, αργός στα άτομα με ανάγκες - 23/09/1997
654485 Η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το Μάιο του '93 με τη στήριξη του Συλλόγου EΛΠIΔA, έκλεισε τον Ιούλιο του '95 για ένα χρόνο ώστε να επεκταθεί και να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας.
652090 Η διδασκαλία μιας θεματικής ενότητας θα γίνεται από την αντίστοιχη ομάδα διδακτικού προσωπικού, η οποία περιλαμβάνει μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του EAΠ και συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προγράμματος.
656263 Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων του Μήνα Φωτογραφίας προγραμματίζεται να εκτυπωθούν: α) Γενικός κατάλογος των εκδηλώσεων, σε δύο γλώσσες - ελληνικά και αγγλικά - σελίδες 200, σχήματος 23X30 εκ. σε χαρτί 170 γρ. με τετράχρωμες και διτονικές εκτυπώσεις. β) Μια γενική αφίσα σχήματος 70X100 θα δώσει το γενικό στίγμα των εκδηλώσεων. γ) Προγραμματίζεται η εκτύπωση ενός μεγάλου αριθμού προσκλήσεων-προγραμμάτων συνδυασμένων με ένα ευρύ πρόγραμμα διανομής, ενώ ξεχωριστές προσκλήσεις θα εκτυπωθούν και θα διανεμηθούν στα συνηθισμένα διευθυνσιολόγιά τους από το σύνολο των συμμετεχόντων αιθουσών τέχνης και οργανισμών.
656963 Για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας λοιπόν, θα χρειαστούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις συνολικής χωρητικότητας 170.000 θέσεων και μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις σε όλες τις υπάρχουσες.
600751 Την εποχή που γραφόταν, εκτός από την ποίηση κάλυπτε και όλες τις ανάγκες.
611885 Πρέπει να βρούμε ένα δρόμο που θα μας οδηγήσει προς ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα που πράγματι θα εφαρμόζει την αρχή από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του και στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.
660904 Το ύψος του δανεισμού μπορεί να συγκροτηθεί στο 1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και πρέπει να διερευνηθούν τρόποι, ώστε να μην επηρεαστούν οι δανειακές ανάγκες του κράτους ".
660906 Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, για να δει επιτόπου τις ανάγκες κάθε περιοχής, ξεκίνησε ο ειδικός γραμματέας Αθλητισμού Στέλιος Αγγελούδης.
660910 Ζήτησε να του αξιολογήσουν τις ανάγκες της περιοχής και να προτείνουν ένα μεγάλο έργο από το οποίο έχει άμεση ανάγκη ο νομός.
484602 Όμως, όπως τονίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του συλλόγου, οι σημερινές ανάγκες δεν καλύπτονται από αυτά τα τμήματα, γιατί αυξήθηκαν τα παιδιά που διεκδικούν πιο απαιτητική ιατρική, αλλά και ψυχική φροντίδα.
657710 Στα τέλη του χρόνου θα τοποθετηθεί ο πρώτος ανελκυστήρας για άτομα με ειδικές ανάγκες στο σταθμό της Κατεχάκη. - Όσον αφορά τον "Ιάσονα", έχει προχωρήσει περίπου 160 μέτρα από την Ομόνοια και απέχει 360 μέτρα από την Ακαδημία.
591547 Οι ανάγκες είναι μεγάλες ακόμη.
498419 Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντ. Ρουπακιώτης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι έθεσαν στον υπουργό το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργεί ο δικηγορικός πληθωρισμός και ότι αναζήτησαν από κοινού λύσεις ώστε και το δικηγορικό επάγγελμα να ανακουφιστεί και οι δικηγόροι να βρίσκονται σε μια αντιστοιχία με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
486043 Τα τζάμπο μεταφέρουν 395 έως 426 επιβάτες σε αποστάσεις έως 11.850 χιλιόμετρα, αλλά θεωρείται ότι έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και λειτουργίας σε σχέση με τις ανάγκες της εταιρείας.
478992 Με εξαίρεση ίσως την Αγροτική και ορισμένες μικρές ξένες και ιδιωτικές τράπεζες, οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις δεν προβλέπεται να αντιμετωπίσουν ανάγκες σε προσωπικό την προσεχή 3ετία.
487379 Ωμός, όμως, στις διαπιστώσεις του ήταν ο πρεσβευτής των HΠA στην Ελλάδα Τόμας Νάιλς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι "δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τις εξελίξεις στην Αλβανία, αλλά θα μπορούσαμε να προβλέψουμε τις οικονομικές δυσχέρειες στη Βουλγαρία" και μετά την αυτοκριτική διάθεση πήγε τον καλοταϊσμένο σκύλο του Χουίτ να εκπληρώσει τις... φυσικές του ανάγκες.
615319 Στην εισήγησή του ο Κώστας Σημίτης επισήμανε τέσσερις ανάγκες: α) Να δημιουργηθεί η κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που θα επιτρέψει την πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και πολιτών. β) Να εκσυγχρονιστούν η δημόσια διοίκηση και η κρατική μηχανή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να παρέχονται στους πολίτες οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας να βρίσκει την ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες του. γ) Να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη στην κοινωνία της πληροφορίας. δ) Να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα χρηστών τεχνολογιών πληροφορικής, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διάχυση των τεχνολογιών εκσυγχρονισμού σε ευρύτερα στρώματα του ελληνικού πληθυσμού.
609687 Αφενός, οι ανάγκες της σύγκλισης (οι επιδόσεις και για το 1998 είναι πολύ πιθανό να είναι αυτές που θα αξιολογηθούν για την είσοδό μας στο "ευρώ").
609688 Και αφετέρου, οι ανάγκες χαλαρής μισθολογικής και φορολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους πολίτες, που θα "μεταβληθούν" σε ψηφοφόρους κατά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του ίδιου χρόνου.
232223 Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων είναι αδύνατη χωρίς την ύπαρξη μιας υποδομής που φροντίζει: (α) Να υπάρχουν τουλάχιστον πενταετή εξοπλιστικά προγράμματα για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία παρουσιάζει και συζητά με την ερευνητική και βιομηχανική - βιοτεχνική αμυντική υποδομή για τις δυνατότητες ελληνοποίησης. (β) Να ελέγχει και να ομαδοποιεί παραγγελίες ανταλλακτικών, με την καταγραφή κατά πηγή και την ταξινόμηση κατά ποσότητα. (γ) Να διαθέτει κατάλληλο θεσμικό και νομικό καθεστώς.
658063 Θα επιβληθούν, όμως, ειδικοί και θα αναπροσαρμοστούν στις νέες ανάγκες οι παλιοί.
641946 Για την ώρα φαίνεται πως η ρότα μας, σε σχέση με τις ανάγκες του αναγνωστικού κοινού, δεν πέφτει έξω ". - Εκ των άνω συνάγεται ότι έχετε δημιουργήσει έναν πυρήνα αναγνωστών που σας στηρίζει.
659229 Το 2005, πρόσθεσε, οι ανάγκες αναμένεται να διπλασιαστούν, καθώς αυξάνονται συνεχώς και οι ενδείξεις για μεταμόσχευση ήπατος.
660578 Οι ίδιοι παράγοντες λένε ότι οι τράπεζες και οι άλλοι θεσμικοί επενδυτές επέλεξαν τα υψηλά επιτόκια γιατί υπολόγισαν ότι το Δημόσιο έχει οπωσδήποτε ανάγκες και θα αναγκασθεί να προσφύγει ούτως ή άλλως σε δανεισμό στις προσφερόμενες τιμές επιτοκίων.
666116 Εγγράφεται στα θετικά της Βουλής η ομόφωνη απόφαση να ακυρωθούν όλες οι παράνομες προσλήψεις που έγιναν στο δημόσιο τομέα από τις 31 Ιουλίου και μετά και η υιοθέτηση της πρότασης να κρίνονται άκυρες όλες οι συμβάσεις έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
666118 Οι ευνοούμενοι υπογράφουν μια "σύμβαση έργου", η οποία ανανεώνεται, προωθούνται σε θέσεις, όπου εμφανίζονται να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και η αρχική σύμβαση μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου.
683742 Όπως μας εξήγησε, δεν μπορούν να δοθούν 47 ώρες αντί για 40, κάτι που ίσχυε για το πρώτο εξάμηνο, καθώς το υπουργείο Υγείας ζήτησε με εγκύκλιό του προγραμματισμό των υπερωριών σύμφωνα με τις ανάγκες, θεωρώντας ότι αυτές οι ώρες δεν καλύπτουν πάντα πραγματική εργασία.
683743 Μιλώντας αντικειμενικά και ρεαλιστικά, πρόσθεσε, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε από τώρα για το '98, αλλά σίγουρα δεν θα μείνουν ακάλυπτες ανάγκες του νοσοκομείου.
660586 Τις αυξημένες ανάγκες του Δημοσίου το τελευταίο τετράμηνο του 1997 επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν οι τράπεζες και ν' ανεβάσουν τα επιτόκια των ομολόγων
660612 Συμφώνησαν αργά το βράδυ με την διοίκηση της "Ο.A." να ορισθεί επιτροπή που θα υπολογίσει τις ανάγκες σε προσωπικό με την προοπτική οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν από μονίμους.
660612 Συμφώνησαν αργά το βράδυ με την διοίκηση της "Ο.A." να ορισθεί επιτροπή που θα υπολογίσει τις ανάγκες σε προσωπικό με την προοπτική οι ανάγκες αυτές να καλυφθούν από μονίμους.
660621 Σε ό,τι αφορά τα κενά σε προσωπικό, ο κ. Ανθόπουλος είπε ότι οι 6.000 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών που έγιναν φέτος ήταν πολύ περισσότεροι από τις πραγματικές ανάγκες.
660831 Σύμφωνα μάλιστα με τη "Mιλιέτ", για τις ανάγκες της "Στρατιάς Μεσογείου" θα αγοραστούν πύραυλοι από την Κίνα.
670430 Σοβαρά οργανωμένη (με τρεις ανασταλτικούς χαφ-σκυλιά, τον Μαχαιρίδη, τον Κατσαβό, τον Σαβέβσκι, αργότερα και - τέταρτο - τον Μαλαδένη), συνεπής (τη βοήθεια και των πλάγιων Κοπιτσή, Κασάπη) στις ανάγκες αναχαίτισης - αναχαίτισης είπαμε, όχι καταστροφής - των παραγωγικών προσπαθειών του αντιπάλου, ευτύχησε ν' αρπάξει τους τρεις πόντους, επειδή ο Ντουμιτρίου έχει στα χέρια του τρεις κορυφαίους Έλληνες: - Τερματοφύλακα.
656573 Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει στις πόλεις ο διαχωρισμός σε καλές και κακές συνοικίες, και γι' αυτό η κυβέρνηση εντόπισε τις ανάγκες των φθινουσών περιοχών και έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για 15 δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που είναι η πιο υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης.
607810 Στα "όπλα" των τραπεζών περιλαμβάνονται οι δελεαστικές προσφορές και προϊόντα που καλύπτουν ιδιαίτερες ανάγκες, ενώ ορισμένα ιδρύματα προχωρούν σε δραστικές μειώσεις των επιτοκίων, τις οποίες διαφημίζουν, με σκοπό να "κλειδώσουν" πελάτες στα προϊόντα τους.
660900 Το ελληνικό Δημόσιο θα αναγκασθεί να δανεισθεί ποσό ίσο με 1% του AEΠ (περίπου 350 δισ. δρχ.) για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες χρηματοδότησης των έργων της Ολυμπιάδας.
659132 "H δημόσια παραδοχή του υφυπουργού Οικονομικών, τόσο για την απόκλιση στον Προϋπολογισμό της τάξεως των 250 δισ. δραχμών όσο και για τις κυοφορούμενες αυξήσεις φόρων στα αντικειμενικά κριτήρια και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Νέας Δημοκρατίας για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής, αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης σε πρακτικές που δεν συνάδουν με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και των πολιτών, οι οποίοι θα κληθούν, ως συνήθως, να πληρώσουν το κόστος".
689431 Μάλιστα καταλογίζουν δόλο στον παρουσιαστή, ο οποίος "με διθυραμβικό τρόπο" ανήγγειλε το σοβαρό θέμα της ημέρας, το "Εμπόριο οργάνων", αλλά και ενίσχυσε και εμπλούτισε τα ψευδογεγονότα μόνο και μόνο για τις ανάγκες της ακροαματικότητας.
614142 Ο σημερινός κοινοτικός προϋπολογισμός μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των σημερινών 15 μελών.
608314 Όπως η σκούπα για τον καθαρισμό του κολυμβητηρίου όπου θα γίνουν οι χώροι ξεκούρασης επισήμων και δημοσιογράφων και τα έργα ανακατασκευής της πίστας του ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου, το οποίο προσφέρει τις εγκαταστάσεις του για τις ανάγκες του "Αθήνα '97".
663565 Η αναθέρμανση του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος για νέες μονάδες που θα ενισχύσουν την ξενοδοχειακή υποδομή της Αθήνας δεν αφήνει, φυσικά, αδιάφορη την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του EOT που, σύμφωνα με πληροφορίες, επανεξετάζει με προσοχή το ενδεχόμενο να αρθεί το καθεστώς κορεσμού στην περιοχή της πρωτεύουσας, υπό την ασφαλή προϋπόθεση, ότι τα μεγάλα έργα υποδομής έχουν μπει στην τροχιά της υλοποίησης και με τις επιπλέον ανάγκες που θα υπαγορεύσουν οι πρόσθετες αθλητικές εγκαταστάσεις.
635254 Μεταξύ των σοβαρότατων καταγγελιών που είχαν φθάσει στην Εισαγγελία, της οποίας τα τηλέφωνα "έσπασαν" από αγανακτισμένους πολίτες τις ημέρες της πυρκαγιάς, ήταν: - Η καθυστερημένη άφιξη των πυροσβεστικών αεροσκαφών "Canadair" τουλάχιστον κατά τέσσερις ώρες, με αποτέλεσμα την εξάπλωση της πυρκαγιάς. - Η απουσία των πυροσβεστικών αεροπλάνων από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου έπρεπε να βρίσκονται σταθμευμένα για τη θερινή περίοδο, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. - Η αναποτελεσματικότητα του σχεδίου αντιμετώπισης καταστροφών "Ξενοκράτης", που αποδόθηκε από τους καταγγέλλοντες είτε σε "ολιγωρία των αρμοδίων" είτε σε "προσλήψεις ατόμων με ειδικές ανάγκες ως δασοπυροσβεστών". - Ότι επρόκειτο για "καθαρή περίπτωση εμπρησμού" με "οργανωμένο σχέδιο", καθώς η φωτιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικά σημεία.
614285 Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος φοβούνται ότι ο σχεδιασμός των εκδόσεων που εκπονήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών μάλλον δεν θα λειτουργήσει αποδοτικά, ιδιαίτερα μάλιστα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους που οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου είναι υψηλότερες.
614288 Για παράδειγμα, μόνο το Σεπτέμβριο οι ανάγκες του Δημοσίου ξεπερνούν τα 2 τρισ. δραχμές.
619830 Οι παγκόσμιοι αγώνες στίβου που θα διεξαχθούν στην πόλη μας είναι γεγονός· για τις τηλεοπτικές ανάγκες έχουν στηθεί ανίερα και αποτρόπαια προπύλαια, αλλά προέχουν οι ανάγκες της τηλεοπτικής καλύψεώς των· οι διαφημιστές και οι επιχειρήσεις.
232252 Ζητήθηκε να συγκεντρωθούν με προτεραιότητα όλες οι ανάγκες των Ε.Δ. σε τηλεπικοινωνιακό υλικό με στόχο την άμεση δρομολόγησή τους προς την εγχώρια βιομηχανία. 4.
232378 Σκεπτικό: - Η άμυνα απορροφά 7% του ΑΕΠ, ενώ από τα στοιχεία των προϋπολογισμών του ΥΕΘΑ προκύπτει ότι οι συναλλαγματικές δαπάνες κυμαίνονται από 30% έως ακόμη και 50% περίπου. - Τα αμυντικά εξοπλιστικά προγράμματα υλοποιούνται κατά 80% έως και 90% σε συνάλλαγμα, δηλαδή η συμμετοχή του ελληνικού παραγωγικού δυναμικού στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει απελπιστικά χαμηλή (υποδομή υπάρχει σε λίγους τομείς), ενώ τόσο οι εξοπλιστικές δαπάνες όσο και οι λειτουργικές μπορούν να αποτελέσουν το μέσο για αυτοδύναμη ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας. - Ορισμένα οπλικά συστήματα πρέπει να σχεδιάζονται έτσι ώστε να ικανοποιούν τις τοπικές ειδικές συνθήκες (γεωγραφική διαμόρφωση και κλίμα) και ανάγκες (χαρακτηριστικά απειλής), ενώ στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ορισμένα συστήματα (π.χ. λογισμικό μέρος των προγραμμάτων) πρέπει να είναι σχεδιασμένα εδώ, ώστε να είναι δυνατή η ταχεία εξυπηρέτησή τους και η προστασία του απορρήτου από τους "Δούρειους Ίππους" του εξωτερικού.
232430 Με αφορμή και αφετηρία την προμήθεια αυτή και την εμπειρία που είχε αποκτηθεί από αυτή, τα αντισταθμιστικά πήραν πιο συγκεκριμένη μορφή, θεσπίστηκε το διυπουργικό όργανο για τα αντισταθμιστικά, που κατηύθυνε τα αντισταθμίσματα σε τομείς του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, καθορίστηκε στο ΥΕΘΑ πολιτική για τα αντισταθμιστικά που ζητούνται υποχρεωτικά πλέον σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% για όλες τις προμήθειες ύψους μεγαλύτερου των 100 εκατ. δρχ., συστήθηκαν φορείς στα κύρια υπουργεία, υπήρχε συνεχής αλληλοενημέρωση και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, αποτυπώθηκαν οι μέχρι το έτος 2000 ανάγκες του ΥΕΘΑ σε τεχνολογίες κ.ά.
697791 Στο μεταξύ, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο κ. Σημίτης προτείνει ακόμη για το πρόβλημα της ανεργίας: - Αλλαγή των φορολογικών καθεστώτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων στην εργασία και της αύξησης της φορολογίας του κεφαλαίου. - Οι δαπάνες του Δημοσίου για αναπτυξιακές επενδύσεις να αφαιρούνται από το έλλειμμα. - Να συμφωνήσει το Συμβούλιο Υπουργών ώστε να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. - Να προωθηθεί η αρχή της "ευελιξίας" στην αγορά εργασίας. - Να επιδιωχθεί συμφωνία με τους εργαζόμενους για ένα άλλου τύπου κράτος-πρόνοιας, όπου οι κοινωνικές δαπάνες θα διατίθενται στις ομάδες που έχουν ανάγκες. - Να υπάρξει μεγαλύτερη "ευελιξία" στη δημοσιονομική πολιτική και να επιτραπούν αποκλίσεις από το στόχο για το έλλειμμα (διεύρυνσή του με αύξηση των δαπανών) προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.
624922 Θα 'πρεπε κανονικά κοντά σε εργοστάσιο εκρηκτικών να υπάρχει ένα, έστω υποτυπώδες, ελικοδρόμιο για τέτοιες ανάγκες, να φτάνουν οι τραυματίες έγκαιρα στο νοσοκομείο.
608429 Ο καθένας μας από τη θέση που βρίσκεται στο κόμμα ή την κυβέρνηση δεν έχει μόνο δικαίωμα αλλά και χρέος να καταθέτει στον πρόεδρο την εμπειρία, τις ανάγκες, τα κενά, τις θέσεις και τις προτάσεις του.
232598 Τα επιχειρησιακά δεδομένα, όπως συνάγεται, προσδιορίζουν και τις επιχειρησιακές ανάγκες σε οπλικά συστήματα και άλλα μέσα, τα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αποκτήσουν, ώστε να καταστούν αξιόμαχες και ως προς αυτό το σκέλος.
232723 Σωστά η έκθεση αναγνωρίζει τις ανάγκες διοικητικής απλούστευσης του εφαρμοζόμενου συστήματος και στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υποδείξεις της ελληνικής πλευράς για:
232751 Τζουμάκας ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων το πάγιο αίτημα της Ελλάδας στα τελευταία χρόνια για αύξηση της ελληνικής γαλακτοκομικής ποσόστωσης κατά 130.000 τόνους προκειμένου κυρίως να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης σε νωπό προϊόν που είναι αδύνατον να προμηθευτεί η χώρα μας από άλλη πηγή.
629049 Γιάνναρος να συνδυάσει τα οράματα για το αύριο με τις ανάγκες της πολιτικής παρέμβασης.
629596 Σε ερώτηση, μάλιστα, αν η ξενοδοχειακή αυτή υποδομή θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της διεκδικούμενης από τη χώρα μας Ολυμπιάδας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αθήνας απάντησε "ακόμη φτάνουν" και διευκρίνισε ότι μπορούν να βρεθούν τα 100.000 κρεβάτια που απαιτούνται για τη μεγάλη διοργάνωση, αν χρησιμοποιηθούν και οι μονάδες που βρίσκονται σήμερα σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων από το κέντρο της πρωτεύουσας.
170016 Κύριος στόχος του Ελληνικού Κέντρου Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και σε αυτό το πλαίσιο οι επόμενες κινήσεις της είναι: - Η προώθηση και προβολή της εθελοντικής αιμοδοσίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για τη χρηματοδότηση του οποίου έχει ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας να δώσει κεφάλαια από το Λογαριασμό για προγράμματα ατόμων με ειδικές ανάγκες. - Επίσης, ζητεί από το υπουργείο Υγείας τη σύνδεση των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των νοσοκομείων με σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να γίνεται καλύτερη διακίνηση του αίματος, καθώς και αυτόματη καταγραφή της αιμοδοσίας στην κάρτα του εθελοντή, σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας αιμοδοτήσει, και αντίστοιχη εξυπηρέτηση. - Η αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών αιμοδοσίας με τους εθελοντές αιμοδότες. - Η σύνδεση της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέσω υπουργείου Παιδείας, με όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της χώρας και το συντομότερο δυνατόν να δημιουργηθεί φεστιβάλ εθελοντικής αιμοδοσίας για τη νεολαία. - Η ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης εθελοντών αιμοδοτών. - Άμεση κινητοποίηση όλων, ώστε να φτάσουμε να δίνουμε αίμα σε τακτικές ημερομηνίες κάθε χρόνο. - Εξασφάλιση ενός ορισμένου χρόνου καθημερινά, απ' όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, υπέρ της προβολής και προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
606190 Ακόμη, ο κ. Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει κοινωνικό σχέδιο επανένταξης των επιχειρήσεων που βρίσκονται υπό αναδιάρθρωση και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κατάρτιση για προσαρμογή στις νέες ανάγκες, αλλά και διαχείριση του χρόνου εργασίας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
631934 Για να ανταποκριθεί στις ανάγκες, η ΕΡΤ υποχρεώθηκε να καλέσει από την Σουηδία τον παραγωγό-σκηνοθέτη Κ. Καραγεωργίου με ολόκληρο το επιτελείο του και παράλληλα να νοικιάσει επανδρωμένα συνεργεία από Σκανδιναβία, Αγγλία και Ολλανδία.
170994 Δεν μπορεί να ακολουθεί ούτε τις ανάγκες της ενημέρωσης - εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια να σας ενημερώνουμε έγκαιρα - αλλά δεν μπορεί π.χ. να σας δίνουμε θέματα κάθε φορά που δεν έχετε θέμα, αυτός δεν είναι τρόπος άσκησης εξωτερικής πολιτικής, και δεν μπορεί ακόμα να ακολουθεί τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και πλειοδοσίες.
184833 Κριτήριο για το ποιοι θα δραπετεύσουν ήταν κι εδώ η ποινή που βάραινε τον καθένα και οι ανάγκες που είχε το κόμμα.
232175 Τα πολιτικά μειονεκτήματα ήταν: 1) Η ολοκληρωτική εξάρτηση της Ελλάδας από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. 2) Η μη απόκτηση πολεμικού υλικού μέσα στον απαιτούμενο από τις Ένοπλες Δυνάμεις χρόνο. 3) Η μακρά ακινησία κύριου αμυντικού υλικού λόγω έλλειψης ακόμα και ευτελούς αξίας ανταλλακτικών. 4) Η προμήθεια αμυντικού υλικού που δεν ήταν σχεδιασμένο με βάση τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας.
670096 "Οι στρατηγικές επιλογές των τηλεπικοινωνιακών φορέων κατευθύνονται στην εξεύρεση συνεργασιών μέσα από συγχωνεύσεις, εξαγορές και επιχειρηματικούς συνεταιρισμούς, που θα τους επιτρέψουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους έναντι του ανταγωνισμού, να κατακτήσουν νέες αγορές και να ικανοποιήσουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού τους". - Στο χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής του OTE Γιώργος Σκαρπέλης παρουσίασε τους στόχους που καλείται να υλοποιήσει στο μέλλον ο OTE, για να καλύψει τις ανάγκες του τηλεπικοινωνιακού χρήστη, ως πολίτη του 21ου αιώνα.
671468 Τρίτοι παρατηρητές σημειώνουν πάντως ότι οι Αμερικανοί προβάλλουν τους εκσυγχρονισμένους Πάτριοτ κυρίως για εξαγωγή, ενώ για τις δικές τους ανάγκες σχεδιάζουν ήδη εξ υπαρχής νέο σύστημα.
683732 Το βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να δεσμευτεί το υπουργείο Υγείας για τη συνέχιση του καθεστώτος της υπερωριακής τους απασχόλησης και το 1998, διαφορετικά να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.
683733 Και πράγματι πρέπει να υπάρχουν ανάγκες, αφού όπως παραδέχεται και πρόεδρος του νοσοκομείου καθηγητής Φώτης Μήτσης, από τις 1.400 οργανικές θέσεις πληρωμένες είναι περίπου 800.
678899 Μικρές αλλαγές, λαμβάνοντας υπ' όψιν ειδικές λεπτομέρειες για τις ανάγκες του συγκεκριμένου ματς-ορόσημου (Ελλάδα-Δανία, το μεθεπόμενο Σάββατο στο Μαρούσι), επέφερε ο Κώστας Πολυχρονίου στην εικοσάδα της Εθνικής, που θα συγκεντρωθεί μετά τους αγώνες πρωταθλήματος του Σαββατοκυριακοδεύτερου και θα προετοιμαστεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στους Θρακομακεδόνες και στο Ολυμπιακό Στάδιο.
670285 Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε στα ίδια δικαιώματα που θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες και είναι υποχρέωση της πολιτείας να συμπαρασταθεί στον αγώνα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
670284 Μετά την τελετή παραλαβής των νέων μαχητικών ο υπουργός πήγε στη Λαμία για την υποδοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες που πραγματοποιούν έναν υπερμαραθώνιο, ξεκινώντας από την Αθήνα με τερματισμό τη Θεσσαλονίκη.
670287 Τσοχατζόπουλος προχώρησε, και καλά έκανε, στην επαγγελματική αποκατάσταση των ολυμπιονικών μας, δεν έκανε όμως το ίδιο με τους ολυμπιονίκες της Ολυμπιάδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.
665598 Ήδη δε, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για να αλλάξει ο νόμος που αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ενταχθούν στη διαδικασία των προσλήψεων, είτε μέσω του AΣEΠ είτε μέσω άλλου δημόσιου φορέα που θα συσταθεί, και οι οπλίτες πενταετούς θητείας του στρατεύματος.
665602 Μάλιστα ο Αλέκος Παπαδόπουλος τόνισε με έμφαση, ότι προχωρούν οι διαδικασίες κατάρτισης του νομοσχεδίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ώστε "να διασφαλιστεί ο χώρος και να μην υπάρχει υποψία πολιτικού εμπορίου".
686389 Χωρίς αμφιβολία ο απώτερος σκοπός του σχεδίου έρχεται να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας και ως καινούργιος θεσμός είναι φυσικό να προκαλεί αναταράξεις και αντιδράσεις "είπε.
631668 Αφού πρώτα οι δήμοι αρχίσουν να λειτουργούν, συντάξουν τους οργανισμούς λειτουργίας και καταγράψουν τις ανάγκες τους.
232186 Είναι αξιοσημείωτο ότι η εγχώρια παραγωγή φορτηγών οχημάτων, τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) και η συντήρηση αεροσκαφών και ελικοπτέρων καλύπτει από το 1985 πλήρως τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ σε άλλους τομείς, όπως φορητού οπλισμού και πυρομαχικών, η κάλυψη ανέρχεται στα εντυπωσιακά ποσοστά των 90% και 75% αντίστοιχα.
7909 Για την ανέγερση κτιρίου του Τμήματος Πληροφορικής έχουν δαπανηθεί 300 εκ. δρχ., ενώ προβλέπονται και άλλα κονδύλια για εξοπλισμούς βιβλιοθηκών τμημάτων και στεγαστικές ανάγκες.
695100 Επειδή όμως οι ανάγκες οργάνων για μεταμοσχεύσεις δεν μπορούν να περιμένουν και καθώς δεν αποκλείεται στα πλαίσια αυτής της προσμονής του "θαύματος" από την επιστήμη να μειωθεί η διάθεση για προσφορά οργάνων από διάφορους δότες, η πολιτεία και οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς πρέπει να συνεχίσουν και να εντείνουν τις προσπάθειες.
659970 Οι ανάγκες, όπως είπε, καλύπτονται από μία υδροφόρο της Δασικής Υπηρεσίας, ενώ η κοντινότερη Πυροσβεστική Υπηρεσία απέχει 3 ώρες και βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη.
665168 Μια οικογενειακή εμπειρία ήταν η αιτία να τον ευαισθητοποιήσει γύρω από τις ανάγκες των οικογενειών που αντιμετωπίζουν την ασθένεια.
679702 Στην "κίνησή" της αυτή η κυβέρνηση ωθείται αφενός από τις ανάγκες της οικονομικής σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφετέρου από την ευνοϊκή συγκυρία στη διεθνή κεφαλαιαγορά.
679703 Σημειώνεται μεγάλη ρευστότητα κεφαλαίων και ανάγκες για επικερδείς αλλά και ασφαλείς τοποθετήσεις, την ίδια στιγμή που οι αποδόσεις είναι μικρές (χαμηλά επιτόκια).
679714 Το κλίμα αυτό συνάντησε στο Χονγκ - Κονγκ ο κ. Παπαντωνίου όταν η Χονγκ - Κονγκ εντ Σαγκάι Μπανκ, η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου, πρόσφερε αφειδώς φθηνά δανειακά κεφάλαια και ο μεγάλος χρηματοοικονομικός οίκος Λίμαν Μπράδερς προσφέρθηκε να εξεύρει 1,2 τρισ. δρχ. στο εξωτερικό για τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου.
620787 Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία σχολών AEI με γνωστικό αντικείμενο απόλυτα συνδεδεμένο με τις ανάγκες της αγοράς.
678543 Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναμόρφωση των προνοιακών υπηρεσιών και φορέων, ενώ προωθούνται συνδυασμένες δράσεις για να βοηθηθούν τέσσερις ομάδες πληθυσμού: η νέα οικογένεια - το παιδί, η τρίτη ηλικία, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
684704 Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (EΛBΟ) στη Σίνδο, όπου πήγε για να υπογράψει τη σύμβαση προμήθειας 57 αρμάτων, τύπου "Λεωνίδας", ύψους 25 δισεκατομμυρίων δραχμών, για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, και γι' αυτό έχει και συμβολική σημασία.
679501 Προσπαθούμε να καλούμε και τους δύο γονείς ανεξάρτητα αν είναι σε διάσταση ή όχι, δηλαδή ποιες ώρες θα τα έχει μαζί του ο καθένας, ποιος θα αναλάβει τις οικονομικές ανάγκες των παιδιών.
718835 Προηγήθηκαν ωστόσο είκοσι χρόνια δημοσιογραφίας, τα οποία κάλυπταν τις ανάγκες της επιβίωσης ενός ανθρώπου που δεν ήθελε πάρα πολλά για να ζήσει.
719207 Η πραγματική διεθνοποίηση του περιεχομένου αφορά τα επιστημονικά και τα εκπαιδευτικά βιβλία, αφού αναφέρονται σε κοινές ανάγκες και πρακτικές.
719210 Αντιθέτως, όσο οι υπολογιστές μπαίνουν στη ζωή μας τόσο μεγαλώνουν οι ανάγκες για βιβλία και βοηθήματα που να εξηγούν τη λειτουργία και να διευκολύνουν την καλύτερη αξιοποίησή τους.
719396 Αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει στάντμεν, παραδίδοντας με γενναιότητα τον εαυτό του στις ανάγκες των ταινιών του, ο Μάικλ Ντάγκλας τα τελευταία χρόνια δεν παύει να επιδεικνύει τα οπίσθιά του.
676020 Το κέντρο λειτουργεί στο κτίριο της οδού 3ης Σεπτεμβρίου, που παραχώρησε για τη δημιουργία του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και θα παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες υγείας σε όσους επέλεξαν να κάνουν χρήση ναρκωτικών.
665524 Έτσι, τους μόνους που θα καλέσει στα όπλα θα είναι οι γυναίκες και από αυτές μόνον όσες δεν είναι μητέρες παιδιού μέχρι 12 ετών, όσες δεν είναι έγκυοι, όσες δεν υπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες και όσες δεν υπηρετούν ασθενείς ή υπερηλίκους.
687448 Οι ανάγκες είναι διπλάσιες.
678077 Ανάλογες απόψεις εκφράζουν ακόμη αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο η N.Δ. να συζητήσει και να προβάλει έναν εναλλακτικό πολιτικό λόγο, ο οποίος θα εναρμονίζεται με τις ανάγκες των καιρών.
678545 "Πιστεύουμε", τόνισε "ότι σίγουρα το υγειονομικό και το προνοιακό σύστημα θα αποκτήσει την ποιότητα υπηρεσιών και αποτελεσματικότητα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τα σημερινά προβλήματα, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις και τις νέες ανάγκες που δημιουργούν οι εξελίξεις". - Ο υπεύθυνος κοινωνικών υποθέσεων της N.Δ.
722674 Στο μουσικό έργο σημαντική θέση κατέχει η σύγκρουση ανάμεσα στον Μαξίμ Γκόρκι και τον Άντον Τσέχοφ: ο πρώτος πίστευε ότι η επανάσταση πρέπει να ξεκινήσει από έξω προς τα μέσα, εν αντιθέσει με τον δεύτερο, που πίστευε στην επανάσταση από μέσα προς τα έξω, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
678538 Φάρμακα θα υπάρχουν για όλες τις ανάγκες, οποιεσδήποτε και αν είναι, ενώ ορθολογισμός στη χρήση τους σημαίνει περισσότερη υγεία.
713943 Οι "ειδικές" ανάγκες, τις οποίες πληροί ένα στέισον βάγκον, γίνονται εμφανείς σε ορισμένα σημεία του εξοπλισμού του, αλλά και σε μερικά απαραίτητα αξεσουάρ.
710998 Θα δώσω δηλαδή δουλειά σε πρώην τοξικομανείς, φυλακισμένους, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες... σ' αυτούς για τους οποίους δεν μεριμνά το "υπεύθυνο" κράτος ".
710594 Επίσης προτείνονται νέες ρυθμίσεις για την εγκατάσταση καντινών στους εθνικούς, αστικούς και επαρχιακούς δρόμους, για τη στάθμευση βαρέων οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες, για τη χρήση αυτοσχέδιων κοτσαδόρων, προβολέων ομίχλης, για τη βραδυπορία στην αριστερή λωρίδα και για την κατάληψη θέσεων στάθμευσης οχημάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
667407 Η εισήγηση του κ. Παπαδήμου προς τον πρωθυπουργό ήταν να σταθεροποιηθούν τα επιτόκια του Δημοσίου μεσοπρόθεσμα, γιατί αν συνεχιστεί η βεβιασμένη μείωσή τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, το Δημόσιο δεν θα καταφέρει να καλύψει τις δανειακές ανάγκες του, που φθάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα 4,2 τρισ. δρχ.
691101 Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα σε όσους αντιδρούν ότι θα προχωρήσει το σχέδιο παρά "τις ποικίλες αντιδράσεις" και κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες "να υπερβούν τις όποιες παγιωμένες αντιλήψεις δημιουργούν τριβές, γιατί δεν μπορούμε να αναβάλλουμε την ανάπτυξη, να καθυστερούμε τις προτεραιότητες, να παρακάμπτουμε τις ανάγκες για να εξυπηρετηθούν κάποιες μικροσκοπιμότητες και προσωπικά συμφέροντα".
686829 Έτσι, η κυβέρνηση θα επιδιώξει και τους οικονομικούς στόχους να πετύχει, και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στις "πολιτικές" ανάγκες του 1998, οπότε θα διενεργηθούν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
677750 Παράδοση στο υπουργείο του λογισμικού εφαρμογών, που θα αναπτυχθεί για όλες τις ανάγκες του έργου (εισαγωγή πρωτογενών πληροφοριών, βεβαίωση-είσπραξη φόρου, προγράμματα εκτύπωσης εκκαθαριστικών σημειωμάτων χρηματικών καταλόγων κ.λπ.).
688351 Στη συνέχεια, θα προσεγγίσουν το θέμα της θεραπευτικής αξίας της τέχνης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθορίζοντας την έννοια της "θεραπείας" καθαυτής, καθώς και το "μεσολαβητικό" ρόλο της καλλιτεχνικής έκφρασης στη θεραπευτική σχέση.
685170 Δεν υπηρετεί τις ανάγκες της T.A., δεν στηρίζεται σε καμιά επιστημονική μελέτη, θα ερημώσει τα χωριά και παραβιάζει βάναυσα το Σύνταγμα.
687783 Δεν έχει σχέση. - Ωστόσο, η Αθήνα θα πάρει ένα σημαντικό μέρος απ' αυτό το πακέτο επειδή το απαιτούν οι ανάγκες της Ολυμπιάδας. - Η Αθήνα θα πάρει αυτό που της αναλογεί είτε έχει την Ολυμπιάδα είτε χάναμε την κούρσα της ανάθεσης.
688352 Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων από παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε συνεργασία με την γκαλερί Ντιάνα - Τζιούλια Γκάλερι (Ντάουν - Τάουν).
714452 Αν σκεφθεί κανείς μόνο τις ανάγκες των χιλιάδων γραφείων και επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένα στο εμπορικό τρίγωνο για ταχυμεταφορές (κούριερ), θα διαπιστώσει ότι οι χρήστες τους δεν έχουν και τόσο άδικο.
691108 Στον άξονα αυτό ενέταξε το έργο της Εγνατίας οδού, λέγοντας ότι στη Δ. Μακεδονία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται υπό κατασκευή 68 χλμ., προϋπολογισμού 57 δισ. δρχ. - Ο δεύτερος έχει σχέση με την ενέργεια, διαβεβαιώνοντας ότι το έργο της Φλώρινας θα προχωρήσει παρέχοντας απασχόληση σε 3.500 άτομα κατά τη διάρκεια κατασκευής του και θα δημιουργήσει 500 μόνιμες θέσεις απασχόλησης. - Ως τρίτο άξονα δράσης ανέφερε τα έργα υποδομής για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. - Ως τέταρτο άξονα ανέφερε τη στήριξη και ενδυνάμωση των παραγωγικών τομέων για τη δυναμική τους παρουσία σ' όλη τη Β. Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
691770 Προβλεπόμενες πωλήσεις και κερδοφορία καταστήματος, πιθανές ανάγκες κεφαλαίων κίνησης (working capital) - Εύρος διακυμάνσεων των μεγεθών.
691751 Από τα τέλη όμως του 1996 η εταιρεία αδυνατούσε να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, καθώς και τις απαιτήσεις των προμηθευτών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να εξαφανιστούν αφήνοντας χωρίς προϊόντα τα καταστήματά τους.
694000 Και αυτό με δεδομένο ότι οι ανάγκες της Τουρκίας αυτή τη στιγμή σε ηλεκτρικό ρεύμα είναι της τάξης των 22 χιλιάδων megawatt, μέγεθος το οποίο υπολογίζεται ότι το 2000 θα φτάσει στα 30 χιλιάδες megawatt.
665542 Των παραπάνω υποχρεώσεων εξαιρούνται οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες παιδιών έως 12 ετών, όσοι εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες, και όσοι έχουν πρόβλημα υγείας.
714173 Όπως στο σπίτι σας σήμερα διαμορφώνετε τους χώρους αναλόγως με τις ανάγκες της οικογένειάς σας ή της δουλειάς σας, το ίδιο θα μπορούν να κάνουν τον επόμενο αιώνα οι κάτοχοι των συγκεκριμένων ΙΧ.
701527 "Κατά συνέπεια", προσθέτει, "εάν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού σας έχει συμμετοχή στην απεργία, καλείστε με απόφασή σας να καλύψετε τις ανάγκες του νομού σας (αναπροσαρμόζοντας τον πίνακα από την 31η Οκτωβρίου στα νέα δεδομένα) με τόσα φαρμακεία όσα κατά τη δική σας εκτίμηση αρκούν για τη γεωγραφική κάλυψη όλου του νομού και την απρόσκοπτη προμήθεια φαρμάκων από τους ασθενείς, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των πολιτών".
722320 Μια διαρκής ροή πληροφοριών από τις Βρυξέλλες προς την Ελλάδα στοχεύει στην καλύτερη ενημέρωση του ελληνικού κοινού για τα όσα συμβαίνουν και αποφασίζονται στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αντίστροφη ροή πληροφοριών - από την Ελλάδα προς τις Βρυξέλλες - προσφέρει στα όργανα λήψης των αποφάσεων μια σαφέστερη εικόνα για τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ελλήνων πολιτών.
716355 Με πλούσιο εξοπλισμό, ανέσεις και επιδόσεις λιμουζίνας, αλλά και υψηλή "προσαρμοστικότητα" του εσωτερικού χώρου στις εκάστοτε ανάγκες, το Fiat Ulysse θα αποτελούσε σίγουρα ένα ιδανικό οικογενειακό μοντέλο αν δεν υπήρχαν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις που κάνουν την τιμή αγοράς να φτάνει τα 10,5 ως 11 εκ. δρχ. τιμή αγοράς, καθώς επίσης και τα διάφορα τεκμήρια.
711016 Το έναυσμα για τη δημοσιογραφική έρευνα έδωσε, βεβαίως, το σκέλος εκείνο που αφορούσε την πρόσληψη επ' αμοιβή ατόμων με ειδικές ανάγκες (άλλωστε υπάρχουν κοινοτικά προγράμματα για την επαγγελματική αποκατάσταση τέτοιων ανθρώπων).
711024 Άτομα δηλαδή με ειδικές ανάγκες, νέοι με καρκίνο ή νέοι με μεσογειακή αναιμία, αποτοξινωθέντες από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ, τρόφιμοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και οι αποφυλακιζόμενοι κυρίως από τη φυλακή του νησιού.
729795 η αναπαράσταση των φόνων, απαραίτητη για τις ανάγκες της έρευνας, θυμίζει κάτι από "Τμήμα ηθών" ή "Ανατομία ενός εγκλήματος" - θύματα με στρετς φορέματα και βιασμοί για αλγολάγνους.
731714 Ευτυχώς που το περίπτερο του Κέντρου διαθέτει τηλέφωνο ώστε να διευκολύνει τις ανάγκες μερικών αμετανόητων ημεδαπών τρακαδόρων!
745108 Βασιλειάδη), αδυνατούσαν όμως να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αστικής κοινωνίας των Αθηνών.
745124 Δέχεται τα πρότυπα και τις αισθητικές γραμμές (Ίψεν, ρεαλισμός, αστικό δράμα, Λόρκα, αμερικανικό θέατρο, συγγραφείς του παραλόγου κλπ.) αλλά κατορθώνει σχεδόν πάντα να τα προσαρμόσει στις δικές του ανάγκες και να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προσδοκίες του κοινού, στο οποίο απευθύνεται.
745585 Όσο για τους έχοντες "γαστριμαργικές ανάγκες" (sic, αλλά και chic για επιστημονικό συνέδριο) είναι πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λάκης Λαζόπουλος, που έκανε την καταληκτήρια ομιλία της χθεσινοβραδινής συνεδρίας (κατά το πρόγραμμα).
745448 "Άρα μία περίοδος τριών μηνών", λέει ο κ. Τσούτσουρας, "είναι ένα διάστημα ικανό να προσαρμόσει το σώμα στις ανάγκες της άσκησης χωρίς κίνδυνο, είναι όμως λίγο για να δώσει άριστα αποτελέσματα".
745582 "Οι γλυκές και αλμυρές γεύσεις που θα συνοδεύσουν τις γαστριμαργικές ανάγκες των ομιλητών και καλεσμένων είναι ευγενική προσφορά του κέτερινγκ...".
667341 Συνήθως κερδισμένες είναι οι επαρχιακές ομάδες, οι οποίες με το "φυτώριο" που διαθέτουν παράγουν παίκτες τους οποίους μπορούν να πωλήσουν σε μία μεγαλύτερη ομάδα και να καλύψουν ταμειακές ανάγκες και συσσωρευμένες υποχρεώσεις.
732203 Τα έργα προετοιμάστηκαν σε σχέδια και μακέτες σύμφωνα με την έκταση που είχε παραχωρηθεί στον κάθε καλλιτέχνη και, στη συνέχεια, στήθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα που οι ανάγκες του κάθε έργου υπαγόρευαν.
717178 Αποτελείται από μία πολυθρόνα που προσαρμόζεται στις ανάγκες του χρήστη της και από κάτω της υπάρχουν συρόμενα κουτιά που περιέχουν τις απαραίτητες συσκευές ενός γραφείου (τηλέφωνα, φαξ, εκτυπωτές...), καθώς και φακέλους, γραφική ύλη και όλα τα χρειαζούμενα.
660175 ΔΟΕ ή του προέδρου της ΔΟΕ. - Οι ιατρικές υπηρεσίες θα προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα διαπιστευμένα άτομα και για όλες τις ιατρικές ανάγκες. - Η έκταση και τοποθεσία των Ολυμπιακών χώρων, όπως έχουν προταθεί από την πόλη και την EOE στην αίτησή τους για τη διοργάνωση των Αγώνων, δεν θα πρέπει να τροποποιηθούν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της σχετικής Διεθνούς Ομοσπονδίας και την έγκριση του εκτελεστικού συμβουλίου της ΔΟΕ. - Όλα τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των πνευματικών δικαιωμάτων σε όλα τα γραπτά, οπτικά, καλλιτεχνικά και πνευματικά έργα ή δημιουργίες, που αναπτύχθηκαν από /για λογαριασμό ή για χρήση από την επιτροπή διεκδίκησης της πόλης, την πόλη, την EOE και την ΟEΟA, θα πρέπει να περιβληθούν από την εξουσία και να παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΔΟΕ, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, των: - Οποιοδήποτε πλεόνασμα προκύψει από τη διοργάνωση των Αγώνων θα κατανεμηθεί ως εξής: α. 20% στην EOE. β. 60% θα διατεθεί για τη γενικότερη αναβάθμιση του αθλητισμού στη διοργανώτρια χώρα κατά τρόπο που θα συναποφασισθεί από την ΟEΟA σε συνεργασία με την EOE. γ. 20% στη ΔΟΕ. - Η ΔΟΕ θα απολαμβάνει το πέντε τοις εκατό (5%) της υπολογισμένης αξίας όλων των συμβολαίων που σχετίζονται με το σχέδιο εμπορικής αξιοποίησης και το κοινό πρόγραμμα εμπορικής αξιοποίησης ή που περιέχουν οποιοδήποτε στοιχείο εμπορικής εκμετάλλευσης του εμβλήματος, της μασκότ ή των προσδιορισμών των Αγώνων ή σχετικών με τους Αγώνες καθ' οιονδήποτε τρόπο συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι περιορισμένων στα εισοδήματα, εισιτηρίων και της αξίας όλων των συμβολαίων για την παροχή αγαθών ή υπηρεσιών που θα παρασχεθούν σε μικρότερη από την πλήρη τιμή αγοράς, με αντάλλαγμα ή σχετικά με, παρέχονται ή επιτρέπονται οποιαδήποτε διαφημιστικά εμπορικά ή άλλα δικαιώματα.
748109 Χορευτές χωρίς ειδικές ανάγκες
748111 ΤΟ ΟΝΟΜΑ τους είναι "Καντόκο" και αρνούνται τον χαρακτηρισμό του "μπαλέτου ατόμων με ειδικές ανάγκες".
733614 Έπεται λογικά ότι, αντίθετα με ό,τι προτείνουν οι ιδεολόγοι του νεοφιλελευθερισμού, σε μια ιστορική στιγμή που απαιτεί την ουσιαστική αλλαγή καθώς και διεύρυνση του περιεχομένου των εννοιών "πολίτης" και "δημοκρατία", ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο η άκριτη και μαζική συρρίκνωση ή απίσχνανση του κράτους αλλά ο επαναπροσδιορισμός των στόχων του και η αναδιάταξη των δυνάμεών του, έτσι ώστε, απαλλαγμένο από αναποτελεσματικές λειτουργίες που παραπέμπουν σε ξεπερασμένες ανάγκες του παρελθόντος, να καταστεί ικανό να εξασφαλίσει το αναγκαίο πλαίσιο για την υλοποίηση των οραμάτων και την εκπλήρωση των νέων, διευρυμένων αναγκών και απαιτήσεων μιας νέας σύλληψης των εννοιών "δημοκρατία" - "πολίτης".
733610 Έννοιας της οποίας το περιεχόμενο θα ξεπερνά την παραδοσιακή ταύτιση του περιεχομένου αυτού με την ικανοποίηση των υλικών αναγκών του πολίτη και θα επεκτείνεται και σε άλλες μη υλικές ανάγκες και αξίες που παραπέμπουν στην έννοια της ποιότητας της ζωής.
718452 Οι κατασκευαστές επίπλων και οι διακοσμητές προσάρμοσαν την τελευταία τριετία την αιγαιοπελαγίτικη αισθητική στις αστικές ανάγκες και η ζήτηση ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.
734602 Από αυτή τη γνωριμία παράγεται ένας συνεχής διάλογος ηθοποιού - ήρωα, "ένας διάλογος που μπορεί να φθάνει σε συμφωνία ή διαφωνία, γιατί περνά μέσα από τις θέσεις σου, το οπλοστάσιό σου και τις ανθρώπινες ανάγκες σου.
677971 Στις σημερινές εποχές έχει μεγάλες δυνατότητες και καλείται να καλύψει μεγάλες ανάγκες.
749598 Από την ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας που συνέταξε ο Διογένης Λαέρτιος επελέγη να παρουσιαστεί ο βίος και η φιλοσοφία του Διογένη του Κυνικού - αυτού, δηλαδή, που απέρριπτε όλες τις συμβατικότητες της καθημερινής ζωής και πρέσβευε την "αυτάρκεια", την "άσκηση" (ώστε να περιορίζονται στο ελάχιστο οι ανάγκες του σώματος) και την "αναίδεια" (ήτοι, την πλήρη περιφρόνηση της ευπρεπούς συμπεριφοράς)!
739129 Μπορεί (αριθμητικώς) η ετήσια παραγωγή να καλύπτει τις ανάγκες ενός "φεστιβάλ" (με όλη τη σημασία που έχει αποκτήσει, παγκοσμίως, ο θεσμός);
741567 Ο "Ματωμένος γάμος" του Λόρκα, διασκευασμένος για τις ανάγκες μιας παράστασης σύνθετης, χοροθεατρικής, θα παρουσιαστεί στο θέατρο "Κνωσός" ως μια προσωπική κατάθεση της ως σήμερα πορείας του καλλιτέχνη στο θέατρο και στον χορό.
677972 Ανάγκες πνευματικές και ηθικές που προκύπτουν από την εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου ".
711035 "Πραγματικά είναι μια ενδιαφέρουσα εισήγηση, αφού η πιθανή επαναλειτουργία της μονάδας θα περιορίσει την όλο και διογκούμενη ανεργία στο νησί, αλλά και θα αποκαταστήσει επαγγελματικά άτομα με ειδικές ανάγκες", τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει:
722344 Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες αυτές, η Επιτροπή ίδρυσε ένα δίκτυο 200 Ευρωπαϊκών Κέντρων Πληροφοριών για Επιχειρήσεις (ή Euro-Info Centres), 13 από τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα: στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, τη Λάρισα, τη Μυτιλήνη, την Πάτρα και τον Πειραιά.
722421 Το μεταφραστικό τους έργο δεν σταματά εδώ: επεκτείνεται και σε κάθε είδους κείμενα που χρήζουν μετάφρασης στην Αντιπροσωπεία (συμβόλαια, ομιλίες, δελτία Τύπου κ.ά), ενώ εξυπηρετούν και τις ανάγκες των διαφόρων μονάδων της Μεταφραστικής Υπηρεσίας, μεταφράζοντας κείμενα που έρχονται από τις Βρυξέλελς ή το Λουξεμβούργο.
724891 Εκτός από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, νέες μορφές τηλεπικοινωνιών κάνουν την εμφάνισή τους και καθεμιά παρουσιάζει τις δικές της ανάγκες.
733591 Υπάρχει και η θεωρία πως η "Raison d' Etat", ή οι ανάγκες του κράτους, έχουν το προβάδισμα απέναντι σ' οτιδήποτε άλλο.
732910 Ο πρύτανης οφείλει να διατηρεί ζωντανή τη φλόγα της ανεξάρτητης σκέψης, να υποστηρίζει με θάρρος, ήθος και τόλμη τις απόψεις του και να είναι αφοσιωμένος στην παροχή παιδείας υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένης στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
732600 Ένα τέτοιο αστικό στρώμα που ανανεώνεται συνεχώς υπό συνθήκες αστάθειας, αμείλικτου ανταγωνισμού, υψηλής κοινωνικής κινητικότητας και μετανάστευσης, φυσικό είναι να προσαρμόζει τις επείσακτες οικονομικές και ωφελιμιστικές ιδέες στο δικό του περιβάλλον, στις δικές του προσλαμβάνουσες παραστάσεις και ανάγκες.
740001 Είναι, τέλος, ανησυχητικό το ότι μια πασίγνωστη ελληνική κωμωδία όπως ο "Φον Δημητράκης" του Δημήτρη Ψαθά επανακάμπτει σήμερα με σκηνικούς τρόπους και μέσα - σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ερμηνείες - που όχι μονάχα δεν ανανεώνουν κάτι από την κωμική έκφραση με βάση τις σύγχρονες θεατρικές ανάγκες, αλλά και μουμιοποιούν το έργο με περιτύλιγμα από γάζες παρωχημένης σκηνικής τέχνης.
746368 Ως προς την υλική υποδομή, η Κέρκυρα διατηρεί ένα επιβλητικό σύνολο κτισμάτων, κυρίως της εποχής της Αγγλοκρατίας, που εξυπηρετούσαν στρατιωτικές και διοικητικές ανάγκες σε έναν χώρο τον οποίον οι Άγγλοι θεωρούσαν ιδιαίτερα σημαντικό από στρατηγική άποψη, γι' αυτό και πρόβαλλαν με ξεχωριστή αίγλη.
732982 Οι κρυφές παγίδες της διαφήμισης "βρίσκονται στα μυαλά των πενηντάρηδων, που νομίζουν ότι μια δίλεπτη ταινία μπορεί να τους δημιουργήσει ανύπαρκτες ανάγκες", συνεχίζει ο κ. Μπουρσικό.
747228 Οι λίγοι, οι καλοί και όχι απαραίτητα "ειδικοί" καταγράφουν τις ανάγκες τους και με βάση αυτή την καταγραφή αποφασίζουν ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσουν.
733685 Οι επεμβάσεις του διασκευαστή συχνά αφορούν τη γλώσσα του συγγραφέα, που κάποιες φορές αναγκάζεται να προσαρμοσθεί στις ανάγκες του θεατρικού αλλά και του σύγχρονου λόγου.
752533 Ο καλός συνάδελφος, όμως, επιχειρεί να μας ξεσκονίσει και τη μνήμη, όταν επιδίδεται σε ασκήσεις χρηστομαθείας και υπενθυμίζει ότι οι κανόνες ίδρυσης των νέων τμημάτων "... είναι οι προσωπικές σχέσεις ή αντιθέσεις, οι συμπάθειες/αντιπάθειες και οι κάθε λογής εμπάθειες" και επιπλέον ότι "... η ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων τα τελευταία χρόνια ανταποκρίθηκε γενικότερα σε μια φιλοσοφία και μια λογική που έχει τόση σχέση με τον ακαδημαϊκό παιδαγωγικό ορθολογισμό και τις ανάγκες του τόπου όση οι σύλλογοι των φανατικών θυροφιλάθλων με την Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας".
724909 Όσο για τις υπόλοιπες μορφές τηλεπικοινωνίας, καθεμιά φαίνεται πως έχει προτίμηση στο ένα ή το άλλο σκέλος του παράξενου ζευγαριού, ανάλογα με τις ειδικές της ανάγκες.
757650 Επιπλέον η "πρωτότυπη" βιβλιοδεσία της - προσαρμοσμένη στις ανάγκες μιας έκδοσης με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος - προτείνει επαναστατικές λύσεις: ο έκτος τόμος τελειώνει στο λήμμα για τον Σένμπεργκ με την πρόταση "ακολούθησε το δρόμο της μείωσης των ηχητικών μέσων με αποτέλε-".
718460 Οι επαύλεις των Κυκλάδων και οι κατοικίες των μεγάλων πόλεων έδωσαν νέα ώθηση στην παραγωγή του βενετσιάνικου - κυκλαδίτικου καναπέ αφού πλέον "καλύπτει διαφορετικές ανάγκες ξεκούρασης", όπως εξηγεί ο αρχιτέκτονας και σχεδιαστής επίπλων Γιώργος Πίττας.
763210 Εν τέλει, κάθε εποχή έχει ανάγκη από τη νέα παραλλαγή του στερεότυπου, το οποίο μπορεί να καλύπτει πολλές ανάγκες του ανθρώπου.
740640 Πάνω από 150 κοντσέρτα ηχογραφούνται κάθε χρόνο για τις ανάγκες του προγράμματος.
764272 Κάθε συζήτηση γύρω από τον πολιτισμό, κάθε κατάθεση που φωτίζει συγκεκριμένες πολιτιστικές ανάγκες και αφήνει να φανούν προοπτικές, είναι, την ώρα τούτη, ιδιαίτερα χρήσιμη.
718471 Μερικοί φτάνουν στο άλλο άκρο και ακολουθούν την παράδοση κατά γράμμα, δηλαδή δεν προσαρμόζουν στο ελάχιστο το έπιπλο στις σύγχρονες ανάγκες.
693742 Κάποιες αλλαγές, σημαντικές, λόγω των ονομάτων των παικτών που αντικαταστάθηκαν, έγιναν και στον ΠAΟK, αλλά αυτές προήλθαν από τις ανάγκες της ομάδας.
749976 Αυτό προϋποθέτει τις κατάλληλες ποσότητες σκηνοθεσίας, ντεκουπάζ και φυσικά αφήγησης που να προσαρμόζεται στις ανάγκες του συγκεκριμένου μέσου ".
718485 Οι σχεδιαστές επίπλων εμπνέονται από το παραδοσιακό έπιπλο της χώρας τους και συνδυάζουν το τοπικό ύφος με τις ανάγκες της πόλης.
714171 Δηλαδή αυτοκίνητα που μετατρέπονται, σε ό,τι αφορά τη χρήση τους, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.
701554 Μετά υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό: πώς προγραμματίζονται οι ανάγκες, πώς επιμορφώνεται στην εποχή της επανάστασης της τεχνολογίας που ζούμε.
683923 Ετοιμότητα, αν παραστεί ανάγκη, και "ευελιξία" για αλλαγές προσώπων και τακτικής στη διάρκεια του ματς. - Να μην παρασυρθούν οι διεθνείς από το κοινό, αλλά - ει δυνατόν - να το... καθυποτάξουν στις "ανάγκες" της βραδιάς! - Αυτοσυγκέντρωση (όλες αυτές τις μέρες, ως τη στιγμή που το Σάββατο θα μπουν στο πούλμαν να φύγουν από το ξενοδοχείο για το γήπεδο), μακριά από "εξωτερικές" οχλήσεις.
719510 Με ένα μαύρο σιφόν κοκτέιλ φόρεμα, περιστοιχισμένη από δεκάδες παπαράτσι, η πειθήνια στον φακό του διάσημου φωτογράφου Άρθουρ Έλγκορτ μνηστή εκατομμυριούχου μάγου βουτά στη Φοντάνα ντι Τρέβι αναβιώνοντας τη μυθολογία του "μαέστρο" Φελίνι για τις ανάγκες της καλοκαιρινής καμπάνιας του Βαλεντίνο.
714998 Αν ένας Αρειανός προσγειωνόταν σε οποιοδήποτε σημείο του δυτικού κόσμου θα πίστευε ότι οι πόλεις σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες των μεταλλικών κουτιών και όχι των ανθρώπων που ζουν σε αυτές, αφού τόσος χώρος προσφέρεται στα πρώτα.
770038 Κακή ποιότητα, προχειρότητα, λανθασμένα κριτήρια και επιλογές σε ευτελείς εκδόσεις που κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις της παιδικής ψυχής, κυκλοφορούν σωρηδόν.
770045 Όσο καλύτερα ενημερωμένος είναι ο εικονογράφος, όσο περισσότερο γνωρίζει τις ανάγκες του παιδιού, τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα ".
670364 Είναι οι πόροι του υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτες, επείγουσες ανάγκες της Αυτοδιοίκησης, περίπου 300 δισ.
695916 Προβαίνοντας στην ιστορική αναδρομή της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, ο κ. Καρατζάς είπε ότι αυτή "γεννήθηκε" στις 18 Μαΐου 1927, κάτω από τις ανάγκες που δημιουργούσε η τότε ελληνική και διεθνής συγκυρία - το σοβαρό νομισματικό πρόβλημα της χώρας, η Μικρασιατική Καταστροφή και οι στεγαστικές ανάγκες του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, η επικράτηση νέων τραπεζικών θεωριών κ.ά. - για να προχωρήσει (με πρώτο πρόεδρο τον Ιωάννη Δροσόπουλο) στη σημερινή εξελιγμένη μορφή της.
695916 Προβαίνοντας στην ιστορική αναδρομή της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας, ο κ. Καρατζάς είπε ότι αυτή "γεννήθηκε" στις 18 Μαΐου 1927, κάτω από τις ανάγκες που δημιουργούσε η τότε ελληνική και διεθνής συγκυρία - το σοβαρό νομισματικό πρόβλημα της χώρας, η Μικρασιατική Καταστροφή και οι στεγαστικές ανάγκες του ενός εκατομμυρίου προσφύγων, η επικράτηση νέων τραπεζικών θεωριών κ.ά. - για να προχωρήσει (με πρώτο πρόεδρο τον Ιωάννη Δροσόπουλο) στη σημερινή εξελιγμένη μορφή της.
701556 Η επιδίωξη θα είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξουμε σε δύο τύπους δημοσίων υπαλλήλων: τους μόνιμους και τους εποχικούς και να είναι σαφής αυτός ο διαχωρισμός για να μην υπάρχει η προσδοκία σε όσους έχουν σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου χρόνου ότι κάποια στιγμή θα γίνουν μόνιμοι ". - Σήμερα όμως ακόμα δεν υπάρχουν οργανισμοί, δεν είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες και οι εποχικοί συνήθως καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών...
698712 Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για αλλαγές και προσαρμογές στις ανάγκες για αύξηση της απασχόλησης και προπαντός για την απορρόφηση ανέργων νέων έως 25 χρονών, όπως προτείνει ο κ. Σημίτης.
740540 Τα κτίρια και η αρχιτεκτονική έχουν προσαρμοσθεί σε νέες ανάγκες!
701525 Τους νομάρχες κάλεσε χθες ο υφυπουργός Υγείας Μανώλης Σκουλάκης να αναλάβουν την ευθύνη για τα φαρμακεία που πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά, προκειμένου να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των περιοχών τους κατά τις ημέρες της απεργίας των φαρμακοποιών.
722343 Η εφαρμογή της Ενιαίας Αγοράς δημιούργησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης για τις κοινοτικές επιχειρήσεις.
748114 Δικαίως λοιπόν οι χορευτές του "Καντόκο" θεωρούν την ομάδα τους μια χορευτική ομάδα σαν όλες τις άλλες και αρνούνται να πολιτογραφηθούν στο περιθώριο του σύγχρονου χορού ως "χορευτές με ειδικές ανάγκες".
748123 Η ομάδα ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια από τη Σελέστ Ντάντεκερ, χορεύτρια του Θεάτρου Σύγχρονου Χορού του Λονδίνου η οποία τα τελευταία 15 χρόνια είναι σε αναπηρική καρέκλα εξαιτίας ενός ατυχήματος, και τον Άνταμ Μπέντζαμιν, δάσκαλο ενός εργαστηρίου χορού για άτομα με ειδικές ανάγκες.
757625 "Πάντα υπήρχε ένα είδος τραγουδιού που δεν υπηρετούσε απλώς την αμέριμνη αναψυχή αλλά επιχειρούσε να εκφράσει κι άλλες βαθύτερες συλλογικές διαστάσεις και ανάγκες.
701556 Η επιδίωξη θα είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να καταλήξουμε σε δύο τύπους δημοσίων υπαλλήλων: τους μόνιμους και τους εποχικούς και να είναι σαφής αυτός ο διαχωρισμός για να μην υπάρχει η προσδοκία σε όσους έχουν σύμβαση έργου ή σύμβαση ορισμένου χρόνου ότι κάποια στιγμή θα γίνουν μόνιμοι ". - Σήμερα όμως ακόμα δεν υπάρχουν οργανισμοί, δεν είναι καταγεγραμμένες οι ανάγκες και οι εποχικοί συνήθως καλύπτουν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών...
620654 Χθες το μεσημέρι λοιπόν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε λίγες ώρες πριν την βραδινή συναυλία του Έρικ Μπάρτον στο χώρο του "Μύλου", μια συναυλία που οργανώθηκε για τις ανάγκες τις ταινίας, "ο θρυλικός ρόκερ", πέρα από τα σχετικά με τη συμμετοχή του στην ταινία, βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει και για... οικολογία.
776405 Εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργούν επίσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, γονείς ή φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στην ανάπτυξη μορφωτικών δραστηριοτήτων σε μουσεία.
776933 Εν τέλει κάθε εποχή έχει ανάγκη από τη νέα παραλλαγή του στερεότυπου, το οποίο μπορεί να καλύπτει πολλές ανάγκες του ανθρώπου: απλώς αλλάζουν τα εργαλεία.
618183 Συνεχώς εξελίσσεται, για να απαντά στα κοινωνικά αιτήματα, να ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, να απελευθερώνει τον πολίτη, να οραματίζεται το μέλλον και να προγραμματίζει το καλύτερο.
619647 Αυτό μάλιστα, όπως λέει, είναι και μία από τις βασικές αιτίες των μεγάλων αλλαγών που πρόκειται να κάνει μέσα στο ίδιο το υπουργείο των Εξωτερικών, από το οποίο θα απομακρυνθούν όλοι όσοι μπήκαν σε αυτό μόνο για ρουσφέτι ή για εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες, ώστε να μπουν νέα πρόσωπα με επαγγελματική κατάρτιση και ικανότητες που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες του υπουργείου.
746037 Σαν ένας ανήσυχος νέος της εποχής του δεν μπορεί να προσαρμοσθεί με τις ενδυματολογικές ανάγκες των πλούσιων πελατισσών του οίκου.
747167 Κανείς από αυτούς τους νέους δεν αμείβεται και όλες οι εργασίες και οι αγορές υλικού για τις ανάγκες της λέσχης γίνονται εθελοντικά από τα μέλη της.
749064 Οι εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του κτιρίου έτσι ώστε να πληροί τις ανάγκες ενός μουσείου θα ξεκινήσουν στο τέλος του έτους.
758053 Δεν είναι μόνον δικές μου ανάγκες - οι δικές μου ανάγκες πρέπει να κολλήσουν με τις ανάγκες των άλλων.
758053 Δεν είναι μόνον δικές μου ανάγκες - οι δικές μου ανάγκες πρέπει να κολλήσουν με τις ανάγκες των άλλων.
758053 Δεν είναι μόνον δικές μου ανάγκες - οι δικές μου ανάγκες πρέπει να κολλήσουν με τις ανάγκες των άλλων.
758061 Πιο πολύ με ενδιαφέρει να προσπαθώ να δημιουργώ ανάγκες στους άλλους.
758120 Και πολλές φορές η διαδικασία δεν είναι πως να βρεις καινούρια πράγματα, αλλά πως πριν να απορρίψεις ορισμένα παλιά, να απορρίψεις ορισμένες ευκολίες, ορισμένες εκφραστικές ανάγκες που θεωρώ υποδεέστερες.
735296 Υπάρχει όμως ένα αρχαίο μυστικό που μπορεί να πολεμήσει τη λήθη (εκδόσεις Καστανιώτη). *Η αναπόληση των αναμνήσεων και η προσπάθεια επιβίωσης και επικοινωνίας από άτομα με ειδικές ανάγκες είναι το θέμα του μυθιστορήματος "Χαμένο δειλινό" της Δήμητρας Παπαδήμα (εκδόσεις Νέα Σύνορα). * "Αγγαλιάζεις τον άνθρωπο αν αγγίξεις τη θάλασσα" είναι ο τίτλος της ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Μίγγα (εκδόσεις Εντευκτήριο). *Οκτώ διηγήματα ονείρου και πραγματικότητας με περιθωριακούς σχοινοβάτες περιλαμβάνει το βιβλίο "Ανεμοδείκτες" του Γρηγόρη Διπλάρη (εκδόσεις Οδυσσέας). * "Η πέτρα της υπομονής" είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος της Μελίκας Κουμπαρέλη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δελφίνι.
758531 Οι μεταβαλλόμενες όμως κοινωνικές ανάγκες ζητούσαν, από πολλούς δρόμους, μια ιστορία που να εξηγεί το παρόν της ελληνικής κοινωνίας - όχι να παραμυθείται με τα στερεότυπα για το παρελθόν.
714048 Το ίδιο αυτοκίνητο μετατρέπεται σε κλειστή λιμουζίνα, ανοιχτό τετραθέσιο καμπριολέ, στέισον βάγκον και πικ απ (για τις επαγγελματικές ανάγκες των κατόχων τους).
723054 Αποτελούν δημιουργία μιας φημολογίας, ενός θρύλου, τον οποίο ο 19ος αιώνας, με την πομπώδη και μεγαλόστομη σύγχυσή του, θα μετατρέψει σε ιστορική αλήθεια για τις ανάγκες του διάχυτου ρομαντισμού.
726841 Το σημαντικότερο ίσως κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας, που παρουσιάζει μιαν εκρηκτική διάδοση, ιδιαίτερα από τη δεκαετία του 1960, και που οφείλεται, πιθανότατα, στην πολιτική επικαιρότητα, στις αυξανόμενες διαγλωσσικές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στη μαζική παρουσία των Ελλήνων της Διασποράς και, προπαντός, στον διογκούμενο τουρισμό.
695073 Μεταμοσχεύσεις καρδιάς για να καλύψουμε τις ανάγκες μας χρειάζεται να κάνουμε εκατό το χρόνο.
715765 Όταν έννοιες όπως "αεροδυναμική", "επιδόσεις", "παθητική και ενεργητική ασφάλεια" ήταν άγνωστες, οι άνθρωποι έφτιαχναν αυτοκίνητα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
699422 Οι χάρτες αυτοί περιλαμβάνουν: όλες τις περιπτώσεις όπου οι δημόσιες επιχειρήσεις υποχρεούνται σε αποζημιώσεις προς τον πολίτη, την προθεσμία μέσα στην οποία είναι υποχρεωμένη η κάθε διεύθυνση να απαντά ή να δίνει λύσεις στα προβλήματα, τις υπηρεσίες που πρέπει να παρέχουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες.
725202 Η αιτία για την οποία συμβαίνει αυτό είναι άγνωστη, ωστόσο εκπρόσωπος της Support Dogs, βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που εκπαιδεύει κατοικίδια ζώα ως βοηθούς των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ανακοίνωσε ότι πιστεύει πως όλα τα σκυλιά πρέπει να έχουν αυτή την ιδιότητα.
788913 Δεν κάνω μουσική για τις ανάγκες ενός δίσκου, αλλά για τις ανάγκες της σειράς ", εξηγεί.
788913 Δεν κάνω μουσική για τις ανάγκες ενός δίσκου, αλλά για τις ανάγκες της σειράς ", εξηγεί.
765861 Τα αντικείμενα αυτά που προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας μαρτυρούν τις ανάγκες και συνήθειες του λαού και επιτρέπουν μια συγκριτική μελέτη της κεραμικής τέχνης και τεχνικής.
789821 Το κατάστημα ανδρικής κομψότητας Ritsi αναπροσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής και γίνεται λίαν προσεχώς Wendy's.
790044 Ο ΘΙΑΣΟΣ της κυρίας Δήμητρας Παπαδοπούλου και των κυρίων Γιάννη Μπέζου και Βλάση Μπονάτσου (που παρουσιάζει το έργο της πρώτης "Δεν τρέχει τίποτα") οργάνωσε προσφάτως παράσταση με σκοπό να διατεθούν τα έσοδα σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
683083 Κοινή ήταν και η διαπίστωση στην αδιέξοδη - όπως χαρακτηρίστηκε - πολιτική του Δ. Αβραμόπουλου, την οποία κρίνουν ότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και συνοδεύεται μάλιστα από αδιαφάνεια και συγκεντρωτισμό.
702802 "Το σημαντικότερο θα είναι να συμπίπτουν αυτές, για τις ανάγκες και το καλό της ομάδας.
704951 Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η πρόσληψη αλλοδαπών μουσικών υπαγορεύτηκε από τις ανάγκες:
792246 Η ευμάρεια που χαρακτηρίζει την αστική τάξη της Σμύρνης δημιουργεί και καλλιτεχνικές ανάγκες, που προσελκύουν στην πόλη γλύπτες και ζωγράφους, και ευνοούν τη δημιουργία εκθεσιακών χώρων.
771478 Εφόσον λοιπόν η γνώση των αρχαίων γλωσσών έχει γίνει πια κτήμα των ειδικών, ή σχεδόν, οι μεταφράσεις θα πρέπει στο εξής να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες και απαιτήσεις του κοινού.
704975 Ο νόμος ορίζει ότι οι ξένοι μουσικοί των κρατικών ορχηστρών δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 7% Έχει, ωστόσο, παρακαμφθεί αρκετές φορές, όταν οι καλλιτεχνικές ανάγκες το απαιτούσαν.
624483 Αν σκεφτόμουν να περιγράψω ένα ρόλο δεν θα 'κανα τίποτε άλλο από το να προσθέσω ένα ακόμη κώδικα στις χιλιάδες κωδίκων που ήδη υπάρχουν, γι' αυτό θα προτιμούσα να αφήσω κενή αυτή τη λέξη και να τη γεμίζω κάθε τόσο, ανάλογα με τις ανάγκες.
624723 Ο μήνας αυτός θεωρείται αρκετά κρίσιμος, καθώς οι ανάγκες του Δημοσίου ξεπερνούν τα 2 τρισ. δρχ.
625505 Και βέβαια υπάρχουν πάντα οι καταγγελίες ότι η CIA διακινεί κοκαΐνη στις ΗΠΑ και μέρος των εσόδων πάνε στις ανάγκες μισθοδοσίας, π.χ. στο Λος Άντζελες χαριτολογούν λέγοντας CIA κι εννοώντας Cocain Import Agency.
750130 Σε έναν μεγαλύτερο κύκλο έχουμε τα μοναστήρια, αν και οι ανάγκες των μοναχών, τουλάχιστον στην Ανατολή, είναι πολύ περιορισμένες.
745703 Τις εβδομάδες που έχω πολλή δουλειά έρχομαι στο γραφείο και το Σαββατοκύριακο, όπου εργάζομαι απερίσπαστα, χωρίς να διακόπτω για τα τηλεφωνήματα και τις όποιες ανάγκες προκύπτουν τις καθημερινές.
780270 Συγχρόνως, οι οργανωτές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περίπου τα πάντα: να φροντίσουν για το κατάλυμα των μετεχόντων, να επιμεληθούν την τοποθέτηση των καρεκλών και να προσαρμόσουν τον χώρο στις ανάγκες του κάθε σχήματος.
780273 Συγχρόνως πρέπει να αποφασισθούν τα σημεία εισόδου και εξόδου των ηθοποιών και να προσαρμοσθεί ο φωτισμός στις ανάγκες της παράστασης.
795104 Από σήμερα κι ύστερα, στο αίτημα για μια "Γραμματική για τις σημερινές-μας ανάγκες - κι ας ευχηθούμε σύντομα να την αποκτήσομε", η πρώτη κι αρμοδιότατη υπογραφή θα είναι του κ. Ε. Κριαρά.
795117 Έτσι, πράγματι, η νέα Γραμματική και εμπράγματη θα είναι, καί πλατειές χρηστικές ανάγκες θα υπηρετήση.
747302 "Και αυτήν την τεχνολογία είναι που πολεμά έμμεσα ο Κάφκα", τονίζει η Αγγελική Μπρισνόβαλη, που έδωσε για τις ανάγκες της παράστασης σάρκα και οστά στο μηχάνημα - όχημα ανείπωτων βασανιστηρίων που περιγράφει το καφκικό διήγημα.
748404 Για τις ανάγκες της νέας παραγωγής που ανέβηκε στη Βιέννη, στις 23_Οκτωβρίου_1875, στα γερμανικά, ο Ερνέστ Γκιρό συνέθεσε ρετσιτατίβι στη θέση των διαλόγων που είχε το έργο στην αρχική του μορφή.
784810 Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της εκκλησίας του Άγ.
784879 Οι παραπάνω παρατηρήσεις αντανακλούν τους ισχυρισμούς των ελλήνων πεζογράφων ότι η επιλογή των αφηγηματικών τρόπων του θρίλερ ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.
744852 Παρά το γεγονός ότι η αρχαιομετρία προσφέρει πλήθος θεμάτων βασικής έρευνας που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.
750123 Και τελειώνει το έργο του με την άποψη ότι η κοινωνική επανάσταση είναι αναπόφευκτη, γιατί οι ανάγκες του ανθρώπου και η ανοησία της πολυτέλειας συνεχώς μεγαλώνουν, ενώ η φτώχεια και η αθλιότητα συνεχώς περισσεύουν, και το σύστημα που επικρατεί δεν είναι διατεθειμένο να κάμει καμιά παραχώρηση.
786410 Η άνεση και η ελαστικότητα καθώς και ο σεβασμός απέναντι στις βιολογικές ανάγκες του παιδιού είναι όλα στοιχεία της πιο κατάλληλης συμπεριφοράς των γονιών.
750145 Το βέβαιο είναι ότι οι αρχές του κομμουνισμού εξαπλώνονται κάθε μέρα με την ίδια αναλογία με την οποία επεκτείνονται οι ανάγκες και η φτώχεια.
786433 Σε ότι αφορά την απλή εξάσκηση, καλό είναι οι ασκήσεις να καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σώματος, να είναι πλήρεις και σύνθετες.
751182 Τα κοστούμια θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της οπερέτας "Η χώρα του μειδιάματος", λόγω οικονομικής στενότητας που δεν επιτρέπει την κατασκευή νέων κοστουμιών.
767714 Παράλληλα δεν θα ξεχάσουμε τις δικές μας, ιδιαίτερες ανάγκες, που ξεκινούν από το ότι είμαστε αυτή τη στιγμή η μοναδική όπερα της Ελλάδας ".
748756 Το ζητούμενο δεν είναι οι εγκαταστάσεις και τα περιβάλλοντα αλλά το αν ο κόσμος της τέχνης δέχεται και υπηρετεί τις ανάγκες της κάθε κατηγορίας εικαστικών.
775829 Ρόλοι ατόμων με πάσης φύσεως ειδικές ανάγκες είναι "από χέρι" ευνοούμενοι των ηθοποιών του Χόλιγουντ!
795325 Όμως, καθώς οι δυο βασικές ανάγκες του Είναι διαπλέκονται αξεχώριστα, ευλόγως εικάζεται ότι τα προϊόντα τούτα συνδέονται και με την άλλη όψη - με την Αυτοεπιβεβαίωση του Είναι δηλαδή.
795338 Λοιπόν, για τις ανάγκες αυτής της επιφυλλίδας, θα δεχθώ ότι το συνειδητόν αγωνίζεται να φέρη στην επιφάνεια πλήθος (αν-επαίσθητα, και για τούτο βασανιστικά) συμβάματα του υποσυνειδήτου:
806300 Οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν να επαναφέρουν την ιδέα για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αεροναυτικής δύναμης στη Μεσόγειο, η οποία θα ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και, αν χρειασθεί, του ΝΑΤΟ.
784428 Έχει μπροστά της τα γυρίσματα της καινούργιας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ακροπόλ" (για τις ανάγκες της οποίας έλειψε και δύο εβδομάδες από τις πρόβες του "Ιβάνοφ") καθώς και τηλεοπτικά σχέδια.
776313 Με τον τρόπο αυτόν οι εκπαιδευτικοί είναι σε θέση να αναλάβουν οι ίδιοι επιμορφωτικές - ψυχαγωγικές επισκέψεις σε μουσεία, εταιρείες, εργοστάσια και ερευνητικά κέντρα, αλλά και προγράμματα που έχουν εκπονηθεί για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
782206 Η κάμερα ακολουθεί την πρωταγωνίστρια και στα παρασκήνια, όπου μεταμορφώνεται σε αυστηρή δασκάλα για τις ανάγκες της παράστασης.
785711 Δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στις προσδοκίες των ανθρώπων ούτε στην παράταση της ανθρώπινης ζωής ούτε στις ανάγκες της κοινωνίας.
808519 Οι ανάγκες και οι προοπτικές για την ακτοπλοΐα είναι τόσο μεγάλες και καλές που θα θησαυρίσει όποιος βάλει ιπτάμενα δελφίνια στη Βομβάη.
808740 Με την εγκύκλιο ορίζεται με σαφήνεια ότι όσοι είναι συνιδιοκτήτες οικοπέδου δε δικαιούνται φορολογική απαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, εφόσον σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις και τους όρους δόμησης της περιοχής όπου βρίσκεται το οικόπεδο θα αντιστοιχεί στο ποσοστό της ιδιοκτησίας κτίσμα το οποίο θα πληροί τις στεγαστικές ανάγκες του ιδιοκτήτη.
786570 Το ρεύμα αυτό, που ξεκίνησε κυρίως "από τα κάτω", φαίνεται να εκφράζει ανάγκες που σχετίζονται με την αναζήτηση νέων προσδιορισμών για τις συλλογικές ταυτότητες, στον βαθμό που εξέπεσαν οι μεγάλες ενοποιητικές ιδεολογίες ή, ενδεχομένως, στον βαθμό που οι ταχύτατες αλλαγές της μεταπολεμικής περιόδου δημιουργούν βίαιες ρήξεις και αισθήματα απώλειας.
759930 Λίγες μόνον ημέρες πριν από την εναρκτήρια παράσταση της Λυρικής Σκηνής με τον "Ιπτάμενο Ολλανδό" του Βάγκνερ, οι θύελλες που θα ξεσπούσαν στη σκηνή για τις ανάγκες του έργου απειλούν να εξαπλωθούν, προώρως, σε όλο το θέατρο.
810400 Βασικός στόχος των πολιτικών αυτών ήταν η διατήρηση της δομής και του μεγέθους του πληθυσμού προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές ανάγκες σε εργατικά χέρια.
725471 Στο πεδίο των έργων υποδομής εμφανίστηκαν τρεις χρήσιμες φωτοαναστατικές εκδόσεις των Ωδών: δύο της Ιονιάδος (του χειρόγραφου της Λύρας) από τον Γιάννη Δάλλα ( "Συνέχεια") και τον Σπύρο Καββαδία ( "Εβδομάδα" - η πρώτη με τυπογραφική μεταγραφή) - και μια συγκεντρωτική της πρώτης έκδοσης της Λύρας (1824) και των Λυρικών (1826), από τον Ν. Κ. Κουρκουμέλη, πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αξιέπαινη, αφού, εκτός από τις αναγνωστικές ανάγκες των στρατιωτικών μονάδων, θεραπεύει και ένα χρόνιο φιλολογικό αίτημα.
801023 Όπως τονίζει ο Τσόμσκι, "έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα: επικαλούνταν τη δημοκρατία όταν πριν από την εισβολή στο Κουβέιτ η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της φρόντιζαν τις ανάγκες του Σαντάμ και τις δικές τους - τα ειρηνικά μέσα όταν οι ΗΠΑ και η Βρετανία κατέφυγαν στη βία όταν ο Σαντάμ παραβίασε τους κανόνες - την υποστήριξη της ιρακινής αντίστασης τον Μάρτιο του 1991 όταν η Ουάσιγκτον άρχισε και πάλι να προτιμά τον Σαντάμ ως" σιδερογροθιά "στο όνομα της" σταθερότητας "".
795424 Και δεύτερον, δεν έχει τάχα ανάγκην από μια εξυπαρχής θεώρηση μπροστά στις όποιες εξελίξεις μισού αιώνα και, κυρίως, μπροστά στις νέες εκφραστικές ανάγκες τις οποίες συνειδητοποιούν οι σύγχρονοι χρήστες της ελληνικής;
795421 Έχω λοιπόν την εντύπωση ότι μέγα πλήθος νεοελλήνων, στην Τέχνη, στη Διοίκηση, στην Επιστήμη, στα μέσα επικοινωνίας, έχει οξύτατες χρηστικές ανάγκες, οι οποίες ΔΕΝ υπηρετούνται σωστά απ' τη "διαθέσιμη" σχολική Γραμματική.
808266 Στην τελευταία, ίσως, "δημόσια" εμφάνισή του ο σοφός που, μαζί με τον στενό του φίλο Ξενοφώντα Ζολώτα, διαδραμάτισε καίριο ρόλο στα της ανάπτυξης του τόπου, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την πίστη του σε μια οικονομία που δεν θα αγνοεί τις ανάγκες και τα προβλήματα όλων όσοι μετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.
799205 Υποδύεται τον οδηγό τραίνου, αλλά ο Ομοσπονδιακός Στρατός "επεμβαίνει" και για τις ανάγκες του εμφύλιου "απάγει" το.. όχημα.
808843 Τα νέα κεφάλαια προορίζονται για την αγορά νέων, μεγαλύτερων επιβατηγών πλοίων, την αποπληρωμή τμήματος των υφισταμένων δανείων και τον σχηματισμό μονιμότερου κεφαλαίου κινήσεως σε σχέση με τις ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν από τον αυξημένο κύκλο εργασιών.
812028 Επειδή τα ανωτέρω έσοδα από τις συντάξεις είναι γλίσχρα και ανεπαρκή για τις ανάγκες μου και επειδή απεχθάνομαι την καφενόβιο ζωή, αλλά προπαντός επειδή θεωρώ καθήκον και υποχρέωση στην κοινωνία και τη χώρα, τις εμπειρίες μου σε θέματα της επιστήμης μου να μεταδώσω και αξιοποιήσω για ίδιο αλλά και για το γενικό καλό, σκέπτομαι να ανοίξω ένα Γραφείο Συμβουλών επί Χημικών και Περιβαλλοντολογικών θεμάτων, επί ιδιοκτήτου γραφείου 50 περίπου τ.μ. αντικειμενικής αξίας του εν λόγω γραφείου περίπου 5 εκατ. δρχ.
800920 Κι ακόμα να φέρει αυτό που ο δημιουργός προτείνει σαν νέο προϊόν για τις νέες ανάγκες κατανάλωσης;
802073 Τότε άρχισε να αντιγράφεται όχι μόνο για την εξοχή (το Toyota Land Cruiser είναι το καλύτερο παράδειγμα) αλλά και για την πόλη, αφού έπρεπε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των αστών που αναζητούν την κοινωνική διαφοροποίηση χωρίς να τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια για τους κακοτράχαλους εξοχικούς δρόμους και χωρίς να έχουν τα μέσα να το παίξουν τζέντλμεν αγρότες με Land Rover.
810644 Αφενός η παράταση της ύφεσης δημιουργεί νέες ανάγκες σε κεφάλαια και, αφετέρου, υπάρχει σχετική ετοιμότητα ή, αν προτιμάτε, μελέτη για νέες επενδύσεις.
810529 Οι 78 εταιρείες με κέρδη, κάθε μία, άνω των 100 εκατ. δρχ. κέρδισαν συνολικά 48.983.000.000 δραχμές το 1992 και διέθεσαν μεγάλο μέρος από αυτό για τις ανάγκες της αυτοχρηματοδότησής τους.
802131 Τελευταίο της εγχείρημα η ταινία "Intimate Matters" ( "Προσωπικά Ζητήματα"), για τις ανάγκες της οποίας βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην Ελλάδα.
809898 Οι αλλαγές στην ισορροπία δυνάμεων έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα, ενώ η σχεδιαζόμενη διεύρυνση προς Ανατολάς επαυξάνει το αίτημα για τη διαμόρφωση μιας νέας αμυντικής συνεργασίας, που θα λαμβάνει υπόψη της τις καινούργιες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στη μεταψυχροπολεμική εποχή.
810938 Όσοι διακονούν τις εξουσίες αυτές δεν είναι πολίτες με ειδικές οικονομικές ή κοινωνικές ανάγκες και δεν χρειάζονται ειδικότερη φορολογική μεταχείριση, όπως δεν χρειάζονται ειδική φορολογική μεταχείριση και άλλες κοινωνικές τάξεις οι οποίες ανήκουν στις οικονομικά εύπορες.
803400 Δίπλα στην αίθουσα θα έχουν εγκατασταθεί και άλλοι χώροι που θα ικανοποιούν τις ανάγκες του: χάμπουργκερ, πίτσα, ντισκοτέκ, αφίσες, CD, ακόμη και Τ-σερτ!
811441 Η αεροπορική εταιρεία Apollo ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1994 από τον κ. Γ. Χατζή, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης σε ποσοστό 50% του Τουριστικού Οργανισμού Apollo Resor, του μεγαλύτερου "τουρ οπερέιτορ" για την Ελλάδα στη Σκανδιναβία, με σκοπό να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες του τουριστικού οργανισμού, ο οποίος το 1994 διακίνησε προς την Ελλάδα 190.000 τουρίστες από τη Σουηδία και τη Δανία.
812246 Θέλουμε να την επεκτείνουμε κατά έναν όροφο για να ικανοποιεί τις ανάγκες μας.
803399 Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι ο νέος που στην τσέπη του διαθέτει το μαγικό πεντοχίλιαρο έχει και άλλες ανάγκες.
811171 Παράλληλα οι δύο εταιρείες, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, θα προωθήσουν από κοινού νέα προϊόντα που καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες των καταναλωτών, ενώ θα αναπτύξουν και ένα σημαντικό πεδίο δραστηριοτήτων στα παραφαρμακευτικά προϊόντα και στα φάρμακα που δεν απαιτούν συνταγή.
812050 Αν συνεπώς οι στεγαστικές σας ανάγκες δεν καλύπτονται, για να τύχετε και δεύτερης απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης θα πρέπει το νέο διαμέρισμα να γειτνιάζει με το υπάρχον και να μπορεί να ενοποιηθεί με αυτό.
813388 Αυτό όμως ακριβώς το σημείο, η συνάρτηση δηλαδή της εσπευσμένης - όπως χαρακτηρίζεται - πορείας ιδιωτικοποίησης του νευραλγικού πετρελαϊκού τομέα με τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου, αποτελεί ένα από τα στοιχεία της κριτικής που εκπορεύεται από κρατικούς αξιωματούχους.
809098 Το κέντρο αυτό που έχει ως στόχο να καλύπτει τις ανάγκες σε ανταλλακτικά των αυτοκινήτων Nissan είναι το μεγαλύτερο κέντρο διανομής σε ολόκληρη τη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.
810296 Επίσης ικανοποίησε η εκτίμηση του άγγλου υπουργού για μείωση των δανειακών αναγκών του Δημοσίου για το 1995-96 στα 21,5 δισ. στερλίνες, παρά την απογοήτευση που είχε προκαλέσει η επισήμανση του κ. Clarke ότι οι αντίστοιχες ανάγκες του Δημοσίου για το 1994-95 θα είναι μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες καθώς θα ανέλθουν στα 34,5 δισ. στερλίνες.
809104 Το νέο κέντρο διανομής θα μπορεί να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της Αττικής σε 8 ώρες και της επαρχίας σε 24 ώρες.
812042 Στη συνέχεια, τα μέλη της οικογένειάς μου αυξήθηκαν και το εμβαδόν του υπάρχοντος σπιτιού δεν καλύπτει αντικειμενικά τις στεγαστικές μας ανάγκες.
815327 Όπως εξηγεί προς "Το Βήμα" ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Printec Bulgar Ltd, θυγατρική της ελληνικής Printec ΑΕ, η βουλγαρική αγορά συστημάτων πληροφορικής είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά, δεδομένου ότι οι ανάγκες της Βουλγαρίας σε σύγχρονα συστήματα είναι πολύ μεγάλες, ενώ παράλληλα το προηγούμενο σύστημα παραγωγής έχει διαλυθεί.
810998 Δεύτερον, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα πάψουν να εκτελούν επισκευαστικές εργασίες και θα περιοριστούν στην κατασκευή πλοίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, σε περίπτωση όπου υπάρξει "συνέχιση συσσώρευσης ζημιών που δε θα μπορούν να καλυφθούν από ίδια κεφάλαια ή τραπεζικό δανεισμό με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή με κάποιας άλλης μορφής αναζήτηση κεφαλαίων (π.χ. από τις κεφαλαιαγορές), που να μην απαγορεύεται από το κοινοτικό δίκαιο και πρακτική".
812041 Όταν το αγόρασα κάλυπτε τις στεγαστικές μου ανάγκες.
815957 Και όμως, όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μοντέλο ανάπτυξης της δεκαετίας του '60 δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.
812044 Δικαιούμαι απαλλαγή για την αγορά και του νέου σπιτιού, αφού θα αποτελεί την πρώτη κατοικία μου, με το σκεπτικό ότι οι στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς μου αυξήθηκαν μετά το 1989;
812047 Σύμφωνα με πρόσφατη ρύθμιση του άρθρου 23 Ν. 2065/92, δεύτερη απαλλαγή από τον φόρο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας παρέχεται όταν το ακίνητο δεν καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες, υπό την προϋπόθεση ότι το νέο ακίνητο γειτνιάζει και δύναται να ενοποιηθεί με το πρώτο.
812048 Θεωρείται ότι καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του αγοραστή όταν αυτός έχει διαμέρισμα ή διαμερίσματα, με συνολικό εμβαδόν 35 τ.μ. αν είναι ένα άτομο, 70 τ.μ. αν είναι δύο άτομα, προσαυξανόμενο το εβδαδόν των 70 τ.μ. κατά 15 τ.μ. για κάθε παιδί.
805107 Τα ερεθίσματα αυτά πρέπει να έχουν ένα μέτρο που καθορίζεται από το ένστικτο της μάνας ή κάποιου ενήλικα σε σχέση με τις ανάγκες του παιδιού.
812692 Τα κονδύλια που απαιτούνται και τα οποία δεν προκύπτουν από τις δημόσιες επενδύσεις - καθώς στον προϋπολογισμό του 1995 τα ποσά που έχουν εγγραφεί είναι περιορισμένα σε σχέση με τις ανάγκες της πρωτεύουσας - θα εισρεύσουν κυρίως από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
812838 "Ο καταναλωτής θα μπορεί πλέον να αγοράζει το αυτοκίνητο εκείνο που καλύπτει τις δικές του συγκεκριμένες αυτοκινητικές ανάγκες και προτιμήσεις του", η πολιτεία θα κερδίσει από το ότι "θα περιορισθούν οι οποιεσδήποτε προσπάθειες καταστρατήγησης της βούλησης του νομοθέτη" και οι επιχειρηματίες του κλάδου βεβαίως από την ομαλοποίηση της αγοράς, την προσφορά όλων των μοντέλων που διαθέτει κάθε εταιρεία (και μάλιστα στα κανονικά του κυβικά) αλλά και από το γεγονός ότι η αγορά δε θα επηρεάζεται πλέον "από εξωγενείς παράγοντες και οργανωμένα συμφέροντα ευνοιοκρατικής μεταχείρισης".
813386 Πρόκειται, ως γνωστόν, για τις περίφημες "ταμειακές ανάγκες" του λογαριασμού εσόδων του τρέχοντος κρατικού προϋπολογισμού.
817313 Εκτός τούτου, στη μελέτη αναγνωρίζεται ότι το φαινόμενο των δασικών πυρκαϊών αντιμετωπιζόταν από την πολιτεία αποσπασματικά και ευκαιριακά, ενώ καθίσταται σαφές ότι η δασοπροστασία, με τον τρόπο οργάνωσης που έχει σήμερα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες πρόληψης, καταστολής και φύλαξης των δασών και των δασικών εκτάσεων.
817246 Και εκκρεμεί για δύο αιτίες: οι στόχοι που είχαν συμφωνηθεί δεν επετεύχθησαν (ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση δεν έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την επίτευξή τους) αφενός και αφετέρου η συναλλαγματική κρίση που μας ώθησε στην αίτηση για δάνειο πέρασε και οι ταμειακές μας ανάγκες για τη δεύτερη δόση δεν ήταν πλέον πιεστικές.
817708 Η εισαγωγή νέων, έντονα ποιοτικών στοιχείων ανταγωνιστικότητας στον τραπεζικό κλάδο (νέα προϊόντα και εργασίες, ποιότητα εξυπηρέτησης, ελκυστικά σημεία πώλησης, ποιοτικά άρτιο υποκινούμενο και ικανοποιημένο ανθρώπινο δυναμικό κλπ.), η συνακόλουθη ανάγκη για προσωποποιημένη, ποιοτική εξυπηρέτηση του πελάτη με σύγχρονα, σύνθετα και κατάλληλα για τις ανάγκες του χρηματοοικονομικά προϊόντα αποτελούν πρόκληση και για τις τράπεζες και για το συνδικαλιστικό κίνημα: πρόκληση για διάλογο, μελέτη και κοινή δράση.
812049 Δηλαδή για οικογένεια 4 ατόμων οι στεγαστικές ανάγκες θεωρείται ότι καλύπτονται με διαμέρισμα 100 τ.μ.
814587 Αφετέρου αποδίδουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στους πολίτες με σωματικές αναπηρίες, ώστε να επινοούν ειδικές τεχνικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.
812131 Κάθε αίτηση εξετάζεται κατά περίπτωση με βάση τα περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου, την οικογενειακή του κατάσταση και στις περιπτώσεις που ο αιτών έχει πρώτη κατοικία εξετάζεται η παλαιότητά της και ακόμη αν αυτή η κατοικία επαρκεί για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του.
815305 Δυναμική διείσδυση στη βουλγαρική αγορά ηλεκτρικών συσκευών έχει αρχίσει από το περασμένο φθινόπωρο η εταιρεία Αφοί Φουρλή ΑΕΒΕ προσδοκώντας να καλύψει τόσο τις ανάγκες των μεσαίων εισοδημάτων όσο και των υψηλών και στοχεύοντας σε ένα τζίρο της τάξεως των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
815307 Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι η Αφοί Φουρλή ΑΕΒΕ δεν έχει συστήσει θυγατρική εταιρεία στη Σόφια και επιχειρώντας να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο της γειτονικής αγοράς, σε μια περίοδο αρκετά ρευστή και φυσικά μεταβατική, αποφεύγει να διατηρεί μεγάλο στοκ εμπορευμάτων και καλύπτει απλώς τις παραγγελίες του δικτύου διανομής, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει τμήμα μάρκετινγκ και διατηρεί αποθηκευτικούς χώρους καλύπτοντας τις στοιχειώδεις ανάγκες του δικτύου.
804494 Πηγαίνοντας εκεί για τα Χορηγικά Βραβεία 1993, διαπιστώσαμε τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν σ' αυτό το νησί.
788874 Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγα τα τραγούδια που γράφτηκαν για τις ανάγκες ενός σίριαλ και κατέληξαν να είναι χιτ της δισκογραφίας ( "Αναστασία", "Βαμμένα κόκκινα μαλλιά", "Κόκκινο φεγγάρι" κ.ά.).
788897 Οσφραίνεσαι τις ανάγκες που θα προκύψουν.
806280 Οι αρχιτέκτονες σπιτιών πρέπει να βρίσκονται πιο κοντά στους πελάτες τους και να κατανοούν τις ανάγκες τους, λέει.
776335 Τα προγράμματα διατηρούν ένα βασικό κορμό παρεχόμενης γνώσης, προσαρμόζονται όμως στις ανάγκες κάθε ηλικίας.
812127 Θέλω να ρωτήσω αν δικαιούμαι να μπω στο πρόγραμμα του ΟΣΑΕ (ΟΕΚ) για απόκτηση κατοικίας μέσω ΟΣΑΕ ή για δανειοδότηση για αγορά ή ανέγερση κατοικίας με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία δεν επαρκεί για τις ανάγκες της οικογένειάς μου ".
764284 "Ως δουλειά υποδομής, οργάνωσης και προετοιμασίας ορισμένων πραγμάτων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες.
803410 "Αριθμητικά οι αίθουσες καλύπτουν τις ανάγκες του κοινού, ποιοτικά καθόλου", λένε με ένα στόμα και με μια φωνή όλοι οι άνθρωποι του ελληνικού "Χόλιγουντ".
810660 Μια περίοδος ταχείας αύξησης των πωλήσεων της βιομηχανίας, σε μια επόμενη φάση, θα δημιουργήσει ανάγκες κεφαλαίων ύψους τρισεκατομμυρίων δραχμών.
767226 Οι χορογράφοι της Νέας Υόρκης μιλούν πλέον μια κοινή γλώσσα η οποία εντάσσεται στο ιδίωμα και στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
821368 Σε ταμειακή βάση, οι δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης, περιλαμβανομένων και των τόκων που έχουν κεφαλαιοποιηθεί, περιορίστηκαν στο 13% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το 1994 από 14,9% το 1993.
788505 Ο Μάλαμας, στη σκηνή, πίνει και καπνίζει, αλλά μπορεί να το κάνει διότι είναι εκεί παρών και έχει ανάγκες εκτόνωσης.
789097 Το σημαντικότερο ίσως κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας, που παρουσιάζει μιαν εκρηκτική διάδοση, ιδιαίτερα από τη δεκαετία του 1960, και που οφείλεται, πιθανότατα, στην πολιτική επικαιρότητα, στις αυξανόμενες διαγλωσσικές ανάγκες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, στη μαζική παρουσία των Ελλήνων της Διασποράς και, προπαντός, στον διογκούμενο τουρισμό.
792619 Ο πρύτανης οφείλει να διατηρεί ζωντανή τη φλόγα της ανεξάρτητης σκέψης, να υποστηρίζει με θάρρος, ήθος και τόλμη τις απόψεις του και να είναι αφοσιωμένος στην παροχή παιδείας υψηλού επιπέδου, προσαρμοσμένης στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
751185 ανάγκες της εκπομπής με κούκλες "ΦΤΥΣΤΟΥΣ" του Γιώργου Μητσικώστα.
769959 Δυστυχώς η γνώση που υπάρχει στα πανεπιστήμια δεν μεταφέρεται στον βαθμό που θα έπρεπε ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της βιομηχανίας ή του δημόσιου τομέα ", λέει ο ίδιος.
822276 Πριν επιλέξουν το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους επισκέπτονται περισσότερες από μία τράπεζες, θέτοντας ερωτήματα για τα οποία ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.
714651 Εκτός από τους πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων που προαναφέραμε, στο πρόγραμμα συμμετέχουν τρεις εταιρείες συσσωρευτών (η AEG Anglo Batteries, η Daug-Hoppecke και η Varta), έξι εταιρείες συστημάτων ηλεκτροκίνησης (ΑΒΒ, AEG, Bosch, ELIN, Siemens, Uniq Mobility), η Deutche Aerospace, τα τεχνολογικά ινστιτούτα της Δρέσδης και της Χαϊδελβέργης, ο THV και φυσικά οι κάτοικοι, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις του νησιού που οδηγούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις καθημερινές τους ανάγκες.
775629 Όσο για τον Γουέλς, το πρόσωπο του Χιρστ ικανοποιούσε όλες του τις ανάγκες: ένα μεγάλο θέμα, που θα περιελάμβανε σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης ιστορίας της Αμερικής, ένας μεγάλος ρόλος για τον ίδιο και μια κινηματογραφικά ενδιαφέρουσα μέθοδος αφήγησης της ιστορίας.
823135 Έχει αποδειχθεί ότι ο ρόλος της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και η διασύνδεση της παιδείας με τις ανάγκες της εξελισσόμενης οικονομίας και των επιχειρήσεων είναι σημαντικός.
753622 Μάλλον οι ανάγκες τον έστειλαν σε αυτόν τον χώρο να δουλέψει!
823152 Πάντως στην έκθεση του ΚΕΠΕ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη συνάρτηση παραγωγής και εκπαίδευσης και επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας "ευρωπαϊκού σχολείου", δηλαδή σχολείων τα οποία θα καλύπτουν τις ανάγκες του 2000.
769008 Ενώ μπαίνεις στο "σουπερμάρκετ" να αγοράσεις διάφορα προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες σου και τα αγοράζεις,... βγαίνοντας νιώθεις ότι φεύγεις έχοντας κάτι αφήσει χωρίς να το δοκιμάσεις.
772444 Όμως αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με έναν ήχο περισσότερο "ατμοσφαιρικό" και λιγότερο "κραυγαλέο" που έχει να κάνει με τις αισθήσεις, με τις δικές μας εσωτερικές ανάγκες έκφρασης ".
772859 Από τους αυστραλοπίθηκους που εμφανίστηκαν πριν από 3-5 εκατομμύρια χρόνια στην Ανατολική Αφρική, απελευθερώνοντας τα χέρια από τις ανάγκες της βάδισης για να επιτελούν άλλες λειτουργίες, "βλάστησε" ο κλάδος του ανθρώπου
770104 Όσο καλύτερα ενημερωμένος είναι ο εικονογράφος, όσο περισσότερο γνωρίζει τις ανάγκες του παιδιού, τόσο καλύτερο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα ".
772086 Πρέπει επίσης να τονισθεί ότι "με τα άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια συντήρησης του νέου μουσείου θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες συντήρησης του ευρύτερου βορειοελλαδικού χώρου".
750336 Αν αυτό συναντήσει τις ανάγκες του κοινού για ψυχαγωγία, είναι κάτι που δεν το ξέρει κανείς.
817035 Ενώ μέχρι το 1988 η χώρα μας κατέφευγε σε εισαγωγές γόνου για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων, σήμερα έχει κατορθώσει να παράγει 28 εκατομμύρια γόνους στους 12 ιχθυογεννητικούς σταθμούς, κερδίζοντας έτσι μία ακόμη "πρωτιά" στην Κοινότητα αλλά και τη Μεσόγειο.
815417 Ένα τηλέφωνο και ένα φαξ καλύπτουν τις ανάγκες του 80% των υπαλλήλων.
814852 Οι διοικούντες την εταιρεία έχουν μάλιστα δημιουργήσει τρία συγκεκριμένα χρηματοδοτικά "πακέτα" που απευθύνονται είτε σε μεμονωμένους καταναλωτές είτε σε επιχειρήσεις που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες του στόλου των αυτοκινήτων τους.
824739 Δεύτερον, οι ίδιες οι τεχνικές εταιρείες αντιλαμβάνονται ότι σήμερα που η κάθε μια τους έχει διπλάσιο ή τριπλάσιο περίπου μέγεθος απ' ό,τι είχε πριν από 10 χρόνια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των έργων με τις μεθόδους του 1985.
824742 Μία από τις σημαντικότερες αιτίες για τη μείωση των δημοπρατήσεων ήταν, σύμφωνα με στελέχη μεγάλων τεχνικών εταιρειών, οι ανάγκες των εν εξελίξει έργων:
790190 Η Πόλα Ριντ στο Style των "Sunday Times" επισημαίνει την οικονομική κρίση που σαν λίβας που καίει τα σπαρτά διαπέρασε τις τέντες στον αυλόγυρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και υποχρέωσε τους σχεδιαστές να προσαρμόσουν τα οράματά τους στις ρεαλιστικές ανάγκες της σύγχρονης γήινης γυναίκας.
816165 Έτσι ενώ η αγορά στερείται εμφανώς ρευστότητας η τελευταία έκδοση των τίτλων του δημοσίου απορρόφησε περισσότερα από 700 δισεκατομμύρια δραχμές, παρά το χαμηλότερο επιτόκιο, υπερκαλύπτοντας τις ανάγκες χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους.
765831 Η διαπίστωση του κ. Γιαλλελή περί της ανάγκης ενός λεξικού ήταν απολύτως εύστοχη, αφού η έκδοση της οκτάτομης "Εγκυκλοπαίδειας Παγκόσμιας Μουσικής" από τις εκδόσεις "Αλκυών" δεν καλύπτει ακριβώς τις ίδιες ανάγκες.
765827 Η διαδικασία μεταφοράς του αγγλικού λεξικού της Οξφόρδης έγινε πάντως με την απαραίτητη μεθοδικότητα και η ύλη του ξενόγλωσσου λεξικού διπλασιάστηκε για τις ανάγκες της ελληνικής έκδοσης συμπεριλαμβάνοντας λήμματα ελληνικού ενδιαφέροντος.
791484 Την έκθεση επιχορηγεί ο οίκος Καρτιέ, συνοδεύεται από τέσσερις διαλέξεις, έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης - ενώ υπάρχουν ειδικά προγράμματα για οικογένειες, μαθητές λυκείων, δασκάλους, βιβλιοθηκάριους και για άτομα με ειδικές ανάγκες - και είναι οργανωμένη από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και το Κρατικό Μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.
792234 Η Ruga dei Franchi, Calle dei Franchi, Rue Franque, Frank Street, Franken Strasse, Ευρωπαϊκή Οδός - δηλαδή ο κεντρικός δρόμος του Φραγκομαχαλά της Σμύρνης - αποκτά, από το 1870 και μετά, πολυκαταστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της.
765901 Τα αντικείμενα αυτά που προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδος μαρτυρούν τις ανάγκες και συνήθειες του λαού και επιτρέπουν μια συγκριτική μελέτη της κεραμικής τέχνης και τεχνικής.
792585 Ένα πραγματικό πιάνο περιλαμβάνει το σκηνικό που στήθηκε στο θέατρο Καλουτά για τις ανάγκες της κωμωδίας που ανεβάζει ο Βασίλης Τσιβιλίκας.
769906 Η λίστα αυτή εξυπηρετεί ουσιαστικά τις ανάγκες του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, που έχουν μεγάλες ευθύνες για την παρούσα υποβάθμιση της θέσης της λογοτεχνίας.
818760 Για τα αμέσως επόμενα χρόνια ετοιμάζεται μια βελτιωμένη έκδοση του "Ariane 5", που θα είναι σε θέση να μεταφέρει μεγαλύτερο φορτίο, καθώς οι μεταφορικές ανάγκες θα έχουν αυξηθεί.
793481 Όχι γιατί υπάρχουν περισσότερες ανάγκες ας πούμε στην Ελβετία σε σχέση με τις Ινδίες, γιατί αυτό που λέμε τρέλα και είναι συνυφασμένο με ψυχώσεις και ιδιαίτερα με σχιζοφρενικές ψυχώσεις είναι περίπου το ίδιο σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από κοινωνικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς όρους.
830025 Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους αυτούς δεν μπορούν να θεωρηθούν εντυπωσιακά ούτε βεβαίως ικανά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις άμεσες ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου.
815577 "Οι βιομηχανίες του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα προαγορών και προέβλεψαν έγκαιρα την άνοδο των τιμών, έχουν πλέον καλύψει τις ανάγκες τους σε βαμβάκι μέχρι τη νέα εσοδεία", παρατηρεί ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Ελληνική Υφαντουργία.
817983 Από τα νέα, αντληθέντα κεφάλαια η εταιρεία θα διαθέσει ποσοστό 40% για την αγορά αναγκαίου, σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών κεφαλαίου κίνησης σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές ανάγκες που θα απαιτηθούν για την ανάληψη μεγάλων έργων.
823699 Πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν ότι οι δανειακές ανάγκες του κράτους είναι κολοσσιαίες: πάνω από 650 δισ. δραχμές τον Νοέμβριο, κοντά στα 1.000 δισ. τον Δεκέμβριο.
816454 Πέραν αυτού όμως οι ανάγκες της κοινωνίας, της ευρωπαϊκής αλλά και της ελληνικής, για συνεχιζόμενη κατάρτιση θα αυξάνονται συνεχώς την επόμενη δεκαετία, κάτι που οφείλεται στην αγορά εργασίας.
830959 Οι κυβερνητικές επιλογές στον ενεργειακό τομέα (π.χ., η δημιουργία της μονάδας συνδυασμένου κύκλου της ΔΕΗ στο Λαύριο) βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με τις ανάγκες του συστήματος του φυσικού αερίου.
831029 Αν και οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, οι έλληνες γαλατάδες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι η Ελλάδα χρειάζεται ετησίως σχεδόν 850.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος για να καλύψει τις ανάγκες που οι βιομηχανίες γαλακτοκομικών προϊόντων εξυπηρετούν στην Ελλάδα και στη διεθνή αγορά.
816764 Τα χρήματα αυτά είναι βέβαια αστεία μπροστά στις ανάγκες των κρατών αυτών, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν μοχλό αλλαγής για πολλές περιοχές της Ανατολικής Ευρώπης.
828715 Τέλος, στην Ελβετία, τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν τις Κυριακές με εξαίρεση εκείνα που ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες - φούρνοι, γαλατάδικα, εστιατόρια κλπ. - και εκείνα που πωλούν τουριστικά είδη.
820354 Από τον Σεπτέμβριο το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Στελεχών Επιχειρήσεων θα συνεχίσει το έργο του με δεύτερη σειρά σπουδαστών, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ευρύτερα καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες εκπαιδεύσεως του τόπου μας στον τομέα της διοικήσεως επιχειρήσεων.
820461 Με αυτή την ενέργεια ο κ. Στέφανος Μάνος πίστευε ότι θα πετύχαινε... τετράποντο: - Πρώτον, δε θα γινόταν η απεργία των υπαλλήλων τις τελευταίες ημέρες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. - Δεύτερον, οι συνδικαλιστές δε θα μπορούσαν να αντιδράσουν, αφού θα ήταν εύκολο να κατηγορηθούν ότι σαμποτάρουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο. - Τρίτον, δε θα ξόδευε χρήματα από κονδύλια του προϋπολογισμού. - Τέταρτον, και σπουδαιότερο, θα έβαζε χρήματα στον δημόσιο κορβανά και έτσι ίσως να κάλυπτε τις αυξημένες ανάγκες του Δημοσίου.
816455 Το ζητούμενο συνεπώς είναι να βρεθούν επενδυτές στον χώρο της εκπαίδευσης που να είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν αυτές τις ανάγκες.
833478 Παράλληλα με την ανάπτυξη αυτών των έξι θεματικών τομέων θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες για επεξήγηση των αποτελεσμάτων της Διακυβερνητικής.
816930 Εξάλλου, το πρόγραμμα Καταπολέμησης του Αποκλεισμού από την Αγορά Εργασίας περιλαμβάνει την ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας με ειδικές ανάγκες, την ένταξη μεταναστών και παλιννοστούντων και ομάδων ατόμων που υφίστανται τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.
825135 Μετά από όλες αυτές τις επιβεβαιώσεις της θετικής πορείας, η ΔΕΠΑ επιδιώκει να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες, γιατί είναι βέβαιον ότι απομένουν πολλά να γίνουν.
825604 Το έργο θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας ως το έτος 2030.
834117 Το σημαντικότερο όμως στοιχείο είναι η σημαντική αύξηση της εισροής μη δανειακών κεφαλαίων, γεγονός που οφείλεται στην απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο, σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια της δραχμής, τη σταθερή συναλλαγματική πολιτική και τις σημαντικές δανειακές ανάγκες του δημόσιου τομέα.
820515 Η μονάδα της Νέας Ιωνίας θεωρείται βασικής σημασίας για τους διεκδικητές του Συγκροτήματος των Πατρών, που θα ήθελαν, όπως έχουν κάνει γνωστό, να χρησιμοποιήσουν ή και να μεταφέρουν τον εξοπλισμό της μονάδας αυτής για τις ανάγκες του Συγκροτήματος των Πατρών.
834729 Έτσι η Ελλάδα έφθασε, μετά από 12 χρόνια έντονης διαστρέβλωσης προς εναλλακτικές λύσεις, να έχει στο τέλος του '93 ένα στόλο 616.000 ελαφρών φορτηγών, που αντιπροσωπεύει το 23% του συνολικού στόλου ιδιωτικών μέσων μεταφοράς - αριθμός πολύ μεγαλύτερος από ό,τι πραγματικά χρειάζονται οι ανάγκες της χώρας.
828246 Και πολλοί είναι πρόθυμοι να αγωνισθούν για ένα καθαρότερο περιβάλλον, για ανθρώπινα δικαιώματα, να προασπίσουν την ελευθερία, να επιβάλουν την ανοχή στις αντίθετες ιδέες και να φέρουν στο διεθνές προσκήνιο τις ανάγκες του Τρίτου Κόσμου.
834767 Διαστρεβλώνει τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς και σε συνολικό μέγεθος και ποιοτικά.
833480 Στην προκαταρκτική φάση του προγράμματος (που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και έληξε τον περασμένο μήνα) διενεργήθηκαν δημοσκοπήσεις και πραγματοποιήθηκαν έρευνες για τις ανάγκες και τα κενά πληροφόρησης που εντοπίζονται στους ευρωπαίους πολίτες, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
835509 Δάνεια και για έκτακτες ανάγκες
828874 Η απόδοση των τοποθετήσεων των τραπεζών μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τις ανάγκες χρηματοδότησης του εκδότη - Δημοσίου, το οποίο σε κάθε περίπτωση έχει επιβάλει ένα ιδιότυπο πλέγμα σχέσεων με τις τράπεζες, ανεξαρτήτως της μετοχικής σύνθεσής τους.
829060 Το ΕΟΦόσημο πρέπει να περιορισθεί σε ύψος που να καλύπτει τις ανάγκες και τους στόχους του.
828570 "Οι λαοί έπαυσαν να πιστεύουν πλέον σ' αυτά τα ιδανικά και αυτό που κυριαρχεί είναι ότι η κάθε χώρα δίνει προτεραιότητα στις δικές της ανάγκες".
817647 Πρωτόπαπας βγαίνει μάλλον επιθετικά στην κυβέρνηση και στα κόμματα, ζητώντας να αφήσουν τώρα ελεύθερες τις ΔΕΚΟ να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στις μικροκομματικές σκοπιμότητες.
817916 Ένα ποσοστό 35% θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του κόστους παγίων επενδύσεων, καθώς και για την κατασκευή εργοστασιακού συγκροτήματος στην Παλλήνη Αττικής που θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα και θα καλύψει τις ανάγκες διανομής του ομίλου.
830418 "Οι ανάγκες για αύξηση των εσόδων μάς υποχρεώνουν", έλεγε προς "Το Βήμα" αρμόδιος παράγων, "να κάνουμε ελέγχους, παρ' ότι δε θεωρείται πολιτικά σωστή κίνηση πριν από τις εκλογές".
818277 Ο ανταγωνισμός όμως θα εντείνει την προσπάθειά του να μειώσει αυτή τη διαφορά, λ.χ. με την επιβολή εφαρμογής άλλων αποθεμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ελληνικές ανάγκες.
818446 Ο κ. Π. Δούκας, υφυπουργός Οικονομικών, εξηγεί ότι δεν έχει ανησυχίες για τη ρευστότητα του δημόσιου ταμείου και, επομένως, παρά τις αυξημένες δανειακές ανάγκες του, το κράτος δε θα χρειαστεί να ανεβάσει τα επιτόκια των τίτλων του για να τις καλύψει.
819569 Το κράτος δε θα μπορεί να εκδώσει ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, που σημαίνει ότι θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες για να καλύψει τις ταμειακές του ανάγκες.
819219 Όμως, και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι προσπάθειες είναι περιορισμένες, χωρίς συνοχή και αλληλοσυμπλήρωση και - το σημαντικότερο - κινούνται σε χαμηλό επίπεδο που ζήτημα είναι αν ανταποκρίνεται ακόμη και στις ανάγκες του μαζικού τουρισμού.
819235 Διότι οι διάφοροι φορείς (διεθνείς οργανισμοί, κράτη, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και άλλα πνευματικά ιδρύματα) τότε μόνο θα δεχθούν να συμβάλουν οικονομικώς στο κόστος παραγωγής των προγραμματιζόμενων υπηρεσιών, όταν οι τελευταίες καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και, πάντως, ανταποκρίνονται σε ορισμένο επίπεδο απαιτήσεων.
834923 Οι συνέπειες στα επίπεδα διαβίωσης βάσει του αισιόδοξου (προγραμματισμένου) σεναρίου είναι: - Περιορισμός των κινδύνων επιδείνωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος και μη ανάγκη νέων μέτρων. - Περιορισμός των εκπομπών μέσω νέας τεχνολογίας που αντικαθιστά σταδιακά τη συμβατική, με αποτέλεσμα, αν όχι τη μείωση της ρύπανσης, τουλάχιστον τον έλεγχό της. - Αύξηση της παθητικής ασφαλείας των αυτοκινήτων. - Περιορισμός στην κατανάλωση καυσίμων. - Περιορισμός στις ανάγκες για ανταλλακτικά και επισκευές.
826055 Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΒΑ, προχωρεί στη χάραξη νέας στρατηγικής άντλησης κεφαλαίων μετά την απελευθέρωση του συναλλάγματος και έτσι στο εξής ο καθορισμός του επιτοκίου των ετήσιων ομολόγων της θα γίνεται κάθε μήνα από την τράπεζα με βάση τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της, τη διαθεσιμότητα κεφαλαίων από εναλλακτικές πηγές, τις συνθήκες στις εγχώριες αγορές χρήματος και κεφαλαίου και τις προσδοκίες για την πορεία του εγχώριου νομίσματος.
834919 Το αισιόδοξο σενάριο περιορίζει σημαντικά το ποσοστό διαστρέβλωσης της ζήτησης μετά το '94 και η αγορά λειτουργεί πλέον καλύπτοντας σχεδόν κατά 100% τη φυσιολογική ζήτηση και τις ανάγκες ανανέωσης του στόλου.
832931 Ένα ψυγείο, που δε διαθέτει τις υπερβολικές λεπτομέρειες ενός εντυπωσιακού ντιζάιν, αλλά ωστόσο είναι σύγχρονης τεχνολογίας και καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της κουζίνας, μπορεί να το βρει κανείς με 140.000 δραχμές περίπου.
836719 Η δραστηριότητα της εταιρείας - διαθέτει 12 καράβια και ένα ακόμη υπό παραλαβή σε τρεις μήνες, αλλά, το σημαντικότερο, ναυλώνει περί τα 80 καράβια για να εξυπηρετήσει τις επιχειρηματικές του ανάγκες - ήταν ένα ακόμη από τα "επιχειρήματα" που έπεισαν τους συνομιλητές του.
834922 Έτσι η οποιαδήποτε αύξηση του στόλου είναι μηδαμινή και αυτή που υπάρχει καλύπτει πλέον μόνο πραγματικές ανάγκες ανάπτυξης ώσπου να κορεσθεί πλήρως και η ελληνική αγορά.
819795 Όσο οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου βαίνουν αυξανόμενες τόσο μειώνονται οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων.
793832 Αυτό που κατορθώνει ο Κρόνενμπεργκ είναι να παρουσιάσει στον θεατή τη μεγαλύτερη αντιφατικότητα που κρύβει ο χώρος του μπάνιου: τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες δίπλα σε αρωματισμένες ηδονές και φαντασιώσεις.
793994 Και οι δύο τραγούδησαν για τις ανάγκες μιας ταινίας.
820898 Αναφέρονται γενικότερα στις αναπτυξιακές πολιτικές της Κοινότητας και σκιαγραφούν σε κάθε περίπτωση την κοινοτική υποστήριξη που δέχεται κάθε περιοχή ξεχωριστά, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες της.
831390 Η ΒΦΛ είχε μια καινούργια παραγωγική μονάδα, η οποία στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ετροφοδοτείτο από το αέριο του Πρίνου, το οποίο όμως μειώθηκε και αρκεί πλέον μόνο για τις ανάγκες του Πρίνου.
829481 Έτσι το νέο καθεστώς δε θέτει ως προϋπόθεση για την απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης των εισφερομένων ακινήτων την υποχρέωση χρησιμοποίησης αυτών για τις ανάγκες της νέας εταιρείας επί μια πενταετία.
829780 Στον υπολογισμό του εμβαδού της πρώτης κατοικίας λαμβάνεται υπόψη και το εμβαδόν των τυχόν βοηθητικών χώρων που υπάρχουν και εξυπηρετούν τις ανάγκες της κατοικίας, όπως π.χ. το εμβαδόν τυχόν αποθήκης ή το εμβαδόν υπάρχοντος χώρου στάθμευσης αυτοκινήτου.
839924 Και όμως σήμερα προβληματίζονται αν ώσπου να βγει η νέα παραγωγή θα μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες των καταναλωτών.
839975 Εξονυχιστικό έλεγχο των αποθεμάτων που διαθέτουν στις αποθήκες τους οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί του δημόσιου τομέα, σε διάφορα είδη που προμηθεύονται κάθε χρόνο μέσω του προγράμματος κρατικών προμηθειών και είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους, αρχίζει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Βήματος", εντός των προσεχών ημερών το υπουργείο Εμπορίου, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία, προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος των αποθεμάτων που υπάρχουν και να τα συγκρίνει με τις προτάσεις που θα του υποβάλουν για τις ανάγκες του 1996.
839976 Και τούτο διότι σε ορισμένες περιπτώσεις διατυπώνονται υποψίες πως, αν και υπάρχουν αποθέματα αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους, ωστόσο διενεργούν διαγωνισμούς νέων προμηθειών.
832998 Πρέπει να σημειωθεί ότι μπορεί η τεχνολογία τους να είναι ανταγωνιστική, αλλά στον τομέα των χρήσεων δεν καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες ή επιθυμίες.
840427 Σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων μεσιτών, οι τάσεις αυτές θα ενισχυθούν τα επόμενα χρόνια καθώς η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, η λειτουργία του μετρό αλλά και η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στην περιοχή του νομού Αττικής θα επηρεάσουν σημαντικά τα στεγαστικά πρότυπα καθώς και τις ανάγκες επαγγελματικής εγκατάστασης.
829850 Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ασκεί ατομική επιχείρηση οιασδήποτε μορφής η οποία για τις ανάγκες της χρησιμοποιεί επιβατικά ή μεικτής χρήσεως αυτοκίνητα, η τεκμαρτή δαπάνη που αναλογεί σε αυτά αποτελεί στοιχείο τεκμαρτού προσδιορισμού του εισοδήματος του φορολογούμενου επιχειρηματία.
837275 Στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης κατά τόπους περιλαμβάνονται σχέδια κατάρτισης και ειδικότερα γλωσσικής κατάρτισης με κύριο άξονα τις ειδικές ανάγκες των μειονοτήτων, προγράμματα με στόχο να αποκτήσουν επαγγελματική πείρα οι άνεργοι, η ενίσχυση για την υλοποίηση σχεδίων που αποσκοπούν στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, στη δραστηριοποίηση κινητών μονάδων για την παροχή συμβουλών σε θέματα απασχόλησης κλπ.
830693 Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι το νομικό τμήμα της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες (ΜΕΑ) αποτελείται από μικρό, σε σχέση με τις ανάγκες, επιστημονικό δυναμικό, το οποίο εργάζεται ως και 15 ώρες ημερησίως.
830045 Ειδήμονες στα δημοσιονομικά υποστηρίζουν ότι, αν το υπουργείο Οικονομικών κινηθεί άμεσα προς τις τρεις αυτές κατευθύνσεις, θα μπορέσει με σχετική επιτυχία να αντιμετωπίσει τις άμεσες ταμειακές ανάγκες.
831976 Η προσφορά του ECHO στην περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν καλύπτει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν.
835807 Αυτές οι επαφές δε δημιουργούν βεβαίως νέες θέσεις εργασίας, βοηθούν όμως και τους φοιτητές να γνωρίζουν τι θα τους ζητήσει η αγορά εργασίας, αλλά και τις επιχειρήσεις να προβλέψουν με ποιον τρόπο θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε εξειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό.
832706 προϊόντα αυτά, που φέρουν την επωνυμία System\390, απευθύνονται στις επιχειρήσεις και έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες τους όχι μόνον σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και προγραμμάτων.
832900 Αυτό το επιβάλλουν οι τεράστιες ανάγκες για πιο αποτελεσματική και ανθρώπινη επικοινωνία του σημερινού πολυσύνθετου κόσμου και το διευκολύνει η τεχνολογία (η ψηφιακή τεχνολογία για την ακρίβεια).
820886 Αναφέρονται γενικότερα στις αναπτυξιακές πολιτικές της Κοινότητας και σκιαγραφούν σε κάθε περίπτωση την κοινοτική υποστήριξη που δέχεται κάθε περιοχή ξεχωριστά, ανάλογα με τις ειδικές της ανάγκες.
821277 Αντιθέτως ο ΣΕΛΠΕ υποστηρίζει την άποψη να απελευθερωθούν πλήρως οι εκπτώσεις, δηλαδή να μπορεί ο κάθε έμπορος να πωλεί με μειωμένες τιμές όποτε αυτός θέλει και ανάλογα με τις ανάγκες του για ρευστότητα.
821449 Ακόμη ένα άλλο ποσοστό ύψους 60% περίπου θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών κεφαλαίου κίνησης σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές ανάγκες που θα απαιτηθούν στην ανάληψη μεγάλων έργων.
821429 Ακόμη ένα άλλο ποσοστό ύψους 60% περίπου θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών κεφαλαίου κίνησης σε σχέση με τις χρηματοοικονομικές ανάγκες που θα απαιτηθούν στην ανάληψη μεγάλων έργων.
839211 Τέλος, ο θάλαμος ασφαλείας έχει άθραυστες και αλεξίσφαιρες αυτόματες πόρτες πλάτους 85 εκατοστών, κάτι που επιτρέπει, λένε οι κατασκευαστές, την άνετη διέλευση ακόμα και ατόμων με ειδικές ανάγκες και σε περίπτωση κινδύνου την άμεση εκκένωση του χώρου.
772871 Οι αυστραλοπίθηκοι καινοτόμησαν, "υιοθετώντας" ως κύρια στάση τους την όρθια, με συνέπεια την απελευθέρωση των χεριών από τις ανάγκες της βάδισης και τη διάθεσή τους στην επιτέλεση υψηλότερων λειτουργιών.
835566 Το ανώτατο όριο για κάθε δανειοδοτούμενο ο οποίος θέλει να κάνει χρήση και των δύο κατηγοριών δανείων μπορεί να φθάσει τα 3,5 εκατ. δρχ., δηλαδή 500.000 δρχ. για προσωπικές ανάγκες και 3 εκατ. δρχ. για καταναλωτική πίστη. πρόλογος
835565 Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη αρχίσει να προσφέρει τα νέα αυτά προϊόντα, τα οποία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα δάνεια για προσωπικές ανάγκες και τα καταναλωτικά δάνεια.
835083 Ο κ. Νικόλαος Κάμπας, εκτός από πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας ΓΕΚ ΑΕ, είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της "Γενικής Εταιρείας Κατασκευών και Εξοπλισμού ΑΕ" που διαθέτει ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Μπογιάτι Αττικής και καλύπτει όσον αφορά τις ξυλουργικές κατασκευές όλες τις ανάγκες ενός απλού ή εξειδικευμένου οικοδομικού έργου.
835578 Ακόμη πρέπει να δηλώνει ότι τα αγοραζόμενα με το δάνειο αγαθά θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τις προσωπικές του ανάγκες.
836537 Οι υπόλοιποι θα περάσουν από "κόσκινο" προκειμένου να διαπιστωθεί η φερεγγυότητα και η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των προγραμμάτων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας με προσωπικό άνω των 300 ατόμων θα έχουν την ευχέρεια να αναλάβουν μόνες τους την κατάρτιση του προσωπικού τους.
835799 Η ευρεία εξάπλωση των εφαρμογών της τεχνολογίας δεν ανεβάζει μόνο την ανεργία, αλλά δημιουργεί ανάγκες για επαγγέλματα με εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο.
835113 "Όταν έχεις τα κεφάλαια να αγοράσεις τη γη και έχεις βρει ήδη τους αγοραστές τις ανάγκες των οποίων θα έρθεις να ικανοποιήσεις, τότε το όφελος θα είναι δικό σου".
835876 Αυτά είναι σημαντικά τόσο για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των φοιτητών όσο και για τις ανάγκες της αγοράς που καλούνται να καλύψουν.
835866 Τις ανάγκες αυτές επιχειρεί να καλύψει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρώην ΑΣΟΕΕ, με την ανάληψη μιας νέας για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλίας: της συγκρότησης Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Φοιτητών και Αποκατάστασης Αποφοίτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
841400 Ελπίζουμε ότι, όταν ολοκληρωθούν οι συναντήσεις μας, το σύνολο των προτάσεών μας θα αποτελεί μία βάση για τη σύναψη Συλλογικής Συμβάσεως, αφού το οικονομικό και το θεσμικό μέρος θα ανταποκρίνεται, όπως ελπίζουμε, σε πραγματικές ανάγκες της οικονομίας, των βιομηχανικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων, μακριά από απόψεις που σκοπεύουν στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό ή σε άλλες σκοπιμότητες.
835887 Φέρνοντας τους φοιτητές σε επαφή με την πραγματικότητα, βγάζοντας τους έξω από τα βιβλία τους και γνωρίζοντάς τους τον κόσμο των επιχειρήσεων μέσα από την ανταλλαγή στοιχείων, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η δυσκαμψία των ελληνικών πανεπιστημίων και να προσαρμοσθούν τα προγράμματα σπουδών τους στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.
835931 Οι πιο εργατικοί και οι πιο προνοητικοί φοιτητές πρέπει να μπορούν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα εφόδια που χρειάζονται οι επιχειρήσεις αλλά δεν παρέχουν τα πανεπιστήμια ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας
835938 Για να καταφέρει μια επιχείρηση να καλύψει τις ανάγκες της μέσα από την επιλογή κατάλληλων ατόμων, υποστηρίζει ο κ. Φιλίππου, θα πρέπει να υπάρξει συστηματική πολιτική για το προσωπικό.
835953 Από την άλλη πλευρά, η διαρκής αναζήτηση από την αγορά εργασίας ατόμων ικανών να στελεχώσουν μια σύγχρονη επιχείρηση με απαιτήσεις καθιστά αναγκαία την επικοινωνία του επιχειρηματικού κόσμου με τις πανεπιστημιακές κοινότητες - χώροι που αποτελούν "φυτώρια" ανάπτυξης στελεχών σωστά εφοδιασμένων να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της αγοράς.
835975 Η ανάγκη δημιουργίας του, όπως εξηγεί ο αντιπρύτανης κ. Ν. Χριστοδουλάκης, προέκυψε από δύο λόγους: πρώτος είναι η έντονη διαφοροποίηση των αποφοίτων της σχολής, η οποία περιλαμβάνει πλέον έξι τμήματα που καλύπτουν εξειδικευμένες ανάγκες σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, όταν το πτυχίο ελάχιστα διαφοροποιείτο - δεύτερος λόγος ήταν η εμφάνιση στον χώρο εργασίας αποφοίτων και άλλων πανεπιστημίων της Ελλάδος και του εξωτερικού, με τους οποίους αργά ή γρήγορα οι απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου θα ανταγωνιστούν.
835977 Έτσι το Γραφείο Απασχόλησης θα βοηθήσει στην παροχή πληροφόρησης προς τους εργοδοτικούς φορείς αφενός και αφετέρου στην παροχή πληροφόρησης προς τους φοιτητές για τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας και τις οποίες πρέπει να καλύψουν οι απόφοιτοι.
836457 Ακόμη και τότε όμως, θα πρέπει, για να μειωθούν τα επιτόκια, να είναι σίγουρο ότι οι δανειακές ανάγκες του κράτους βρίσκονται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.
842897 Η δημογραφική αυτή έκρηξη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αν συνδεθεί με τις ανάγκες σε πόσιμο νερό και σε απορριπτόμενα στη θάλασσα απόβλητα, αλλά επίσης και την αύξηση των αναγκών σε ατσάλι, τσιμέντο ή χημικά προϊόντα που προϋποθέτει η λειτουργία νέων βιομηχανιών.
794031 Για να ανακαλύψει το "σωστό" και το "λάθος", τις βαθύτερες εσωτερικές ανάγκες, έφτασε ως την Αφρική.
844994 Χαλαρή σύνδεση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού συστήματος με τις ανάγκες των ΜΜΕ, χαμηλό επίπεδο συμβουλευτικών υπηρεσιών προς αυτές και ανεπάρκεια υποστήριξης μελετών εκσυγχρονισμού από τη δημόσια διοίκηση.
845835 Το επιτελείο της Eurofor θα βρίσκεται στη Φλωρεντία και θα μπορεί να παραχωρεί σώματα στρατού στις χώρες που απαρτίζουν τη δύναμη της Eurofor, ανάλογα με τις ανάγκες και τη φύση των εκάστοτε αποστολών.
794872 Πρόκειται δε για μιαν δυνητική αξία εμφανώς σχετική, αν την συγκρίνης με τις τρέχουσες πιεστικές ανάγκες της εκάστοτε κοινωνικής ομάδας (π.χ. 500 εκατομμύρια δρχ. στην Μ. Βρεττανία ή 5 εκατομμύρια σε νεοπαγές αφρικανικό κράτος), όσο κι αν θα φρίσσουν οι βερμπαλιστές. - Αφού συνειδητοποιήσαμε το πρακτικώς ανέφικτον μιας μαζικής προσεισμικής άμυνας, μας χρειάζεται να στήσωμε μιαν επιλεκτική στρατηγική τμηματικών επεμβάσεων.
699811 Σερφ πήγε να πάρει και ο Κιουμουρτζόγλου, αλλά γρήγορα το άλλαξε, ή το νικηφόρο αποτέλεσμα το κάλυψε: - δοκίμασε λύση Λιαδέλη πάνω στον Στογιάκοβιτς και Γαλακτερού στη συνέχεια, αλλά ξαναγύρισε στον Πάσπαλι, - "ξελίγωσε" τον Σοκ από δυνάμεις και στο τέλος όταν τον είχε ανάγκη δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες της συνάντησης, όπως δεν του βγήκε και ο Σιούτης, αλλά ευτυχώς γι' αυτόν, ο ΠΑΟΚ επέμεινε στην επιθετική λύση Γιαννούλη.
751884 Όμως τη συζήτηση την απαιτούν οι ανάγκες του καιρού μας στο χώρο της παιδείας του Έθνους.
703379 Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΔΑ και στα τελωνεία, καθώς και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων θα κάνουν υπερωρίες σήμερα, αύριο και μεθαύριο για να καλύψουν τις ανάγκες.
704175 "Ο θηλασμός ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του βρέφους σε τροφή και υγρά."
772140 "Είναι σημαντικό να μπορείς να αφουγκραστείς τις ανάγκες και τα θέλω του πάνω στη σκηνή.
839436 Πάντως δε νοείται προσωπικό ασφαλείας που θα παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή των απεργιακών πιέσεων και δε θα καλύπτει τις ανάγκες για τις οποίες καλείται να εργασθεί στη διάρκεια της απεργίας.
775269 Εταιρείες όπως η ΙΒΜ ανέλαβαν την έκθεση ζωγραφικής παιδιών με ειδικές ανάγκες από την ΕΟΚ ενώ η Ιντεραμέρικαν ενίχυσε το έργο του Ιδρύματος Λαϊκού Πολιτισμού.
775391 Για τις ανάγκες της ταινίας γράφτηκε και το τραγούδι "Όνειρο δεμένο", που αγαπήθηκε ιδιαιτέρως και έκανε μεγάλη καριέρα ανεξάρτητα από την ταινία, όπως άλλωστε και το "Χάθηκε το φεγγάρι".
821839 Και αν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα χρήματα που πρέπει να επενδυθούν στον ΟΤΕ μέσα στα επόμενα 10 χρόνια είναι γύρω στα 200 δισ. δρχ. τον χρόνο, τότε με αυτόν τον τρόπο ο νέος ΟΤΕ θα αποκτήσει λιγότερο δύσκολη εκκίνηση στα πρώτα (και πιο δύσκολα) χρόνια. 3) Η προικοδότηση αυτή του νέου πολυμετοχικού ΟΤΕ κατά 100 δισ. δρχ. περίπου, θα μετριάσει τις ανάγκες του νέου μάνατζμεντ για μεγάλες ετήσιες αυξήσεις στην τιμή πωλήσεως της αστικής μονάδας.
822263 Τα έσοδα από το πρόγραμμα των πωλήσεων των ακινήτων θα κατευθύνονται αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες αποπληρωμής του δανείου.
841030 Η ανωτέρω ανάθεση της μελέτης από το Χρηματιστήριο του Εργαστηρίου Σπουδών Διοικήσεως Επιχειρήσεων (LBA) είναι ενδεικτική της δραστηριοποίησης και της ανταπόκρισής του στις ανάγκες του σύγχρονου ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.
841169 Επιπλέον, τα ταμεία, στη συνέχεια θα μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν, έναντι μισθώματος, όσα από τα ακίνητα που μεταβίβασαν προηγουμένως εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας τους.
841174 Τα ταμεία π.χ. με τη ρευστότητα που θα μπορούν να αποκτήσουν, μέσω των μεταβιβάσεων των ακινήτων, θα είναι ευκολότερο να καλύπτουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους και να μην προσφεύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.
823151 Από τα 800 δισ. δρχ. τα 500 δισ. δρχ. αντιπροσωπεύουν ανάγκες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανέγερση 19.451 νέων αιθουσών.
776980 Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι "κομμένα και ραμμένα" στις ανάγκες του κάθε μαθητή, στον τρόπο που προτιμά να δουλεύει, αλλά και στους ρυθμούς του.
840207 Όλα όμως είναι σχετικά: το ακαθάριστο κρατικό έλλειμμα (όπως μετρείται από τις δανειακές ανάγκες του δημόσιου τομέα) ήταν μεγαλύτερο από το μέσο έλλειμμα των κρατών της ΕΟΚ κατά 14,5% (ως αναλογία στο ΑΕΠ) το 1990, 11,7% το 1991, 12,7% το 1992 και κατά 9,1% εφέτος.
848652 Ενώ λοιπόν, όπως αποδεικνύεται, δεν έγινε καμιά βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, αφού όπως είδαμε το συνολικό έλλειμμα αυξήθηκε το 1992 έναντι του 1991 και σε απόλυτους αριθμούς (κατά 843 δισ. δρχ.) και ως ποσοστό του ΑΕΠ (23,4% έναντι 20,9%), το ΥΠΕΘΟ πέρασε σε μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης τη γραμμή της επιτυχημένης πολιτικής, αφού οι καθαρές δανειακές ανάγκες του δημόσιου τομέα μειώθηκαν και ακόμη ότι ο προϋπολογισμός του 1992 είχε για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα!
842112 Η επάρκειά του είναι, δυστυχώς, περιορισμένη, με συνέπεια το 1/3 του πληθυσμού της γης να μην ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες του σε νερό.
840602 Πέραν της νέας οργανωτικής της δομής, που καλύπτει εξ' ολοκλήρου τις ανάγκες σε όλους τους τομείς της λειτουργίας της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου), έχει ήδη προγραμματίσει τον εκσυγχρονισμό των μονάδων της με εφαρμογή νέων διαδικασιών και παράλληλη υποστήριξη με μηχανολογικό εξοπλισμό.
848665 Η τελευταία αυτή παρατήρηση δείχνει γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι ο συνολικός δανεισμός και όχι οι δανειακές ανάγκες.
840562 Ο αριθμός είναι επαρκής για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τουρισμού, ο οποίος πέρυσι έφθασε τα 2 εκατ. τουρίστες και απέφερε συνάλλαγμα 1,3 δισ. δολαρίων.
842193 Όχι στο κράτος - εργολάβο, αλλά στον δημόσιο τομέα, που σχεδιάζει τις ανάγκες σε έργα υποδομής και εξασφαλίζει να γίνουν, κατά προτίμηση όχι με δική του εμπλοκή, αλλά μέσα από αυτοχρηματοδοτούμενες διαδικασίες που βελτιστοποιούν τη χρήση και την απόσβεση των έργων.
842125 Το 2020 οι ανάγκες σε νερό της χώρας αναμένεται τουλάχιστον να τριπλασιασθούν.
842601 Στη χώρα μας θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στον δημόσιο τομέα ώσπου να απορροφηθεί το πλεονάζον προσωπικό σε κλάδους που έχουν ανάγκες.
842789 Στον τομέα αυτόν χρειάζονται τα κατάλληλα εύκαμπτα μέσα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των ενδιαφερόμενων χωρών.
843008 Από τις επιχειρήσεις του κλάδου αναγνωρίζεται ότι οι διευρυμένες ανάγκες της αγοράς απαιτούν από τον διαμεταφορέα να επεκτείνει τον ρόλο του και να συμμετάσχει πλέον στην παραγωγή του έργου μέσω των αποθηκευτικών χώρων που διαχειρίζεται.
842094 Η Μακεδονίας - Θράκης, με λίγα λόγια, προσθέτει στη "βιτρίνα" των καταστημάτων της και μια σειρά νέων προϊόντων τα οποία καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες της πελατείας της και με τα οποία δημιουργούνται προϋποθέσεις σοβαρής αύξησης των εσόδων της.
836926 Οι ενέργειές μας θα είναι πλήρως διαφανείς και θα γίνουν με περίσκεψη και αφού λάβουμε σε κάθε περίπτωση υπόψη τις ανάγκες του διεθνούς τουρισμού αλλά και τις κοινωνικές παραμέτρους σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή ".
844359 Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε με τους όρους της διαρθρωτικής βοήθειας, οι χώρες αυτές θα είχαν σήμερα πραγματικά απύθμενες ανάγκες και δε νομίζω ότι η Κοινότητα θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σ' αυτές τις ανάγκες ". - Πιστεύετε ότι η βοήθεια που παρέχει η Κοινότητα στις ανατολικές χώρες είναι επαρκής για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της μετανάστευσης και του εμπορικού ανταγωνισμού που προκύπτουν από την άσχημη οικονομική τους κατάσταση και σήμερα δημιουργούν τριβές στη Δυτική Ευρώπη;
844359 Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε με τους όρους της διαρθρωτικής βοήθειας, οι χώρες αυτές θα είχαν σήμερα πραγματικά απύθμενες ανάγκες και δε νομίζω ότι η Κοινότητα θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σ' αυτές τις ανάγκες ". - Πιστεύετε ότι η βοήθεια που παρέχει η Κοινότητα στις ανατολικές χώρες είναι επαρκής για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της μετανάστευσης και του εμπορικού ανταγωνισμού που προκύπτουν από την άσχημη οικονομική τους κατάσταση και σήμερα δημιουργούν τριβές στη Δυτική Ευρώπη;
844366 Και είναι αλήθεια ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε, ειδικά για τη Ρωσία, που έχει υπέρογκες ανάγκες.
837917 Η χρηματοδότηση δεν θα περιορισθεί στις ανάγκες κάλυψης των κεφαλαίων κίνησης αλλά και στην αναγκαία παραγωγική "αναστήλωση" της επιχείρησης.
838052 Αυτό θα γίνει γιατί οι ανάγκες του Δημοσίου για αυξημένα έσοδα είναι μεγάλες και γιατί τα συμπεράσματα από όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται κρίνονται απολύτως θετικά αφού τα λουκέτα συνέβαλαν στην άνοδο των εσόδων.
838723 Οι ανησυχίες φαίνεται να προέρχονται από τις μεσαίου επιπέδου βιομηχανίες του κλάδου, που παράγουν κυρίως δοχεία γενικής χρήσεως και φοβούνται ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουν τον ισχυρό ανταγωνισμό των μεγαλύτερων εταιρειών, όπως επίσης από την κατηγορία των παραγωγών ειδών διατροφής που είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί μεταλλικής συσκευασίας κατά βάση για τις δικές τους ανάγκες.
823108 Οι ανάγκες για χρηματικά κεφάλαια είναι μεγάλες αφού στο τέλος όλων των τελευταίων ετών εμφανίζονται τα ελλείμματα και τότε είναι που επεκτείνεται ο δανεισμός του κράτους για να τα καλύψει.
823104 Τι κάνεις όταν οι χρηματοδοτικές σου ανάγκες για τις επόμενες 5-6 εβδομάδες ξεπερνούν τα 2 τρισ. δραχμές, δεν θέλεις να πληρώσεις περισσότερα ανεβάζοντας τα επιτόκια, οι τράπεζες δεν είναι διατεθειμένες να σου δώσουν τα διαθέσιμά τους χωρίς να κορέσουν την "τοκολαγνεία" τους και η κεντρική τράπεζα μαζεύει τη ρευστότητα μη τυχόν και χαλάσει η πολιτική της "σκληρής δραχμής";
846628 Έχουμε την αίσθηση ότι η αναντιστοιχία μεταξύ των επιτακτικών αναγκών της κοινωνίας και της οικονομίας, αφενός, και των δυνατοτήτων ανταπόκρισης στις ανάγκες αυτές που διαθέτει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, αφετέρου, έχει φθάσει σε οριακό σημείο.
849912 Την ίδια στιγμή, μια έρευνα που έγινε ανάμεσα στις υφιστάμενες βιομηχανίες αποκαλύπτει ότι οι επενδυτικές ανάγκες των υφισταμένων εταιρειών ανέρχονται σε περίπου 1,6 τρισ. δρχ.
846654 Ο πολιτικός λόγος, οι πολιτικές πρακτικές, η δομή και η λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές των πολιτικών δυνάμεων έχουν ξεπεραστεί από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται γύρω μας.
846859 Η λειτουργία οικονομιών της αγοράς έχει αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες σε τηλεπικοινωνίες.
847377 Με δυο λόγια η επιχείρηση να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
848654 Όταν λέμε καθαρές δανειακές ανάγκες εννοούμε το ποσόν που πρέπει να δανείζεται κάθε χρόνο το κράτος για να πληρώνει τους τόκους που αναλογούν στο χρέος του.
846064 Οι τεράστιες δανειακές ανάγκες του κράτους όμως έδωσαν τη λύση.
846364 ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα φιλοδοξεί να αναλάβει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), το οποίο αναμένεται να απασχολήσει (για μια ακόμη φορά) τη Βουλή των Ελλήνων, είναι αυτό που αφορά την κατασκευή των μικρών φορτηγών του 1 και Ό τόνων που πρόκειται να καλύψουν ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων.
848177 Το ΕΛΚΕΠΑ στρέφεται στις ανάγκες της αγοράς
843950 Στο εύρος αυτό τιμών προσανατολίζονται οι ανάδοχες τράπεζες και η διοίκηση της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις κεφαλαιακές ανάγκες της Τασόγλου, όπως αυτές προκύπτουν από τον προγραμματισμό χρήσης των κεφαλαίων που θα αντληθούν μέσω της επικείμενης εισόδου στο Χρηματιστήριο.
848656 Αυτός ο τρόπος μέτρησης έχει ασφαλώς αξία για χώρες που έχουν χαμηλό δημόσιο χρέος και εν πάση περιπτώσει δε σημαίνει ότι μετρώντας τις δανειακές ανάγκες ξεχνάμε τον συνολικό δανεισμό (τον λεγόμενο ακαθάριστο) ή ότι αυτός ο τελευταίος δεν επηρεάζει αποφασιστικά τις εξελίξεις.
848657 Για παράδειγμα, οι δανειακές ανάγκες το 1992 ήταν 1.562 δισ. δρχ., αλλά το Δημόσιο χρειάστηκε να δανεισθεί πέρυσι 5.356 δισ. δρχ.
844222 Το Δικαστήριο επίσης με άλλη απόφασή του έκρινε ότι τα επιδόματα που χορηγούνται από κράτη - μέλη σε άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι προνόμιο μόνον εκείνων που έχουν την ιθαγένεια του κράτους.
823562 Αρκεί να θυμηθούμε την περίφημη "μαύρη τρύπα", να προσθέσουμε τους τόκους και τις νέες ανάγκες δανεισμού για να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης.
843759 Η συμφωνία αυτή είναι τριετούς διάρκειας και θα καλύψει τις ανάγκες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ουγγαρίας σε ψηφιακά συνδρομητικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας.
823574 Η παλαιά "εύκολη" λύση, να προσφεύγει το κράτος στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να καλύπτει τις βραχυχρόνιες δανειακές του ανάγκες, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού με νόμο έχει απαγορευθεί.
849280 Οι ανάγκες της Ρωσίας ήταν (και είναι) τεράστιες και το γενικό πνεύμα ήταν υπέρ της χορήγησης κάθε βοήθειας, η οποία θα συνεισέφερε στον εκδημοκρατισμό της χώρας αυτής.
853318 Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι για να μπορέσει η δραχμή να ενταχθεί στον ΜΣΙ του ΕΝΣ αλλά και να παραμείνει σ' αυτόν θα πρέπει να μειωθούν δραστικά οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου και να υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε μονοψήφιο αριθμό ως το τέλος του 1995, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα είναι σοβαρός ο αντίκτυπος από τη συμμετοχή του νομίσματος στον ΜΣΙ και από την άρση όλων των περιορισμών στις βραχυπρόθεσμες κινήσεις κεφαλαίων.
844223 Τα επιδόματα αυτά πρέπει να δίδονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξάρτητα από το αν είναι ημεδαποί ή αλλοδαποί για λόγους ίσης μεταχείρισης.
853409 Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννος Παπαντωνίου έχει ήδη ζητήσει από τους επιτελείς του να συντάξουν την ελληνική Λευκή Βίβλο, η οποία θα προσαρμόζει στις ανάγκες και στις προτεραιότητες της εθνικής οικονομίας τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
844226 Για παράδειγμα, ο αλλοδαπός να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε χρόνια εργασίας στη χώρα από την οποία αξιώνει τη χορήγηση του επιδόματος ως άτομο με ειδικές ανάγκες και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ισχύουν και για τους ημεδαπούς.
823540 Οι αλληλόχρεοι λογαριασμοί, για παράδειγμα, επί των οποίων οι επιχειρήσεις στηρίζουν την άντληση ρευστών διαθεσίμων ανάλογα με τις ανάγκες τους, κινούνται σε χαμηλές ταχύτητες καθώς οι εμπορικές τράπεζες περιόρισαν στο ήμισυ ή και ακόμη λιγότερο τα δανειακά διαθέσιμα που μπορούν να αντληθούν επί αυτών.
852372 ΤΟ 1992, σημειώνεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, "οι δανειακές ανάγκες του δημόσιου τομέα έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο μετά το 1981".
844228 Ως άτομο με ειδικές ανάγκες ζήτησε από το βελγικό κράτος τη χορήγηση επιδόματος που δίδεται υπό προϋποθέσεις στους έχοντες τη βελγική ιθαγένεια.
852384 Βεβαίως, από το κορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσεως, το 1990, λόγω κυρίως της πολιτικής αστάθειας, και μέχρι σήμερα οι δανειακές ανάγκες του δημόσιου τομέα μειώθηκαν από 15,5% ως αναλογία στο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) το 1991 σε 9,2% το 1992, "μειώνοντας ταυτοχρόνως τον ρυθμό αύξησης των κρατικών δαπανών και αυξάνοντας τα έσοδα από τη φορολογία".
844215 Επίσης τα επιδόματα που χορηγούνται σε άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να δίδονται και στους αλλοδαπούς, όταν βεβαίως πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.
823710 Έτσι, το Δημόσιο θα βρεθεί υποχρεωμένο να απευθυνθεί στις εμπορικές τράπεζες για να του δανείζουν αυτές μέρα με τη μέρα τα χρήματα που χρειάζεται προκειμένου να εξασφαλίζει τις τρέχουσες ανάγκες του.
842642 Αν είναι συμβεβλημένος με το Δημόσιο ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία και δεν εισπράττει ιδιαίτερη αμοιβή από αυτούς, μπορεί να μην καταχωρίζει τα στοιχεία του πελάτη. - Ο κατασκευαστής προκατασκευασμένων σπιτιών τηρεί βιβλίο παραγγελιών στο οποίο γράφει τα στοιχεία του πελάτη, το παραγγελλόμενο είδος, την αξία που συμφωνείται και τον αριθμό του στοιχείου που εκδίδεται. - Για τους γιατρούς δεν ορίζεται πλέον ότι η ενημέρωση του βιβλίου επίσκεψης ασθενών γίνεται με την είσοδο του ασθενούς στον εξεταστικό χώρο. - Καθιερώνεται για τις ανάγκες της φορολογίας εισοδήματος η υποχρέωση να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του αγοραστή στις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών, όταν η αξία τους είναι πάνω από 10.000 δραχμές.
844230 Υπέρ της επέκτασης του δικαιώματος του επιδόματος για ειδικές ανάγκες και στους αλλοδαπούς ετάχθη και ο γενικός εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της δίκης που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου του 1994.
842837 Αν δεν υπάρξει τρόπος να συμβιβασθούν οι θεμιτές ανάγκες οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος, η υποβάθμιση των παραλίων της Μεσογείου θα ενταθεί σε δραματικό βαθμό κατά τη διάρκεια των προσεχών πενήντα ετών λόγω της δημογραφικής και τουριστικής πίεσης
844236 Επίδομα ατόμου με ειδικές ανάγκες.
795095 Ο Θ. Π. Τάσιος ανταπαντά στον Ε. Κριαρά και επιμένει στην ανάγκη σύνταξης μιας νέας Γραμματικής που "και εμπράγματη θα είναι, καί πλατειές χρηστικές ανάγκες θα υπηρετήση"
795099 Διότι ο σχολιασμός τον οποίον πρόσφερε ο κ. Κριαράς, συνιστά νομίζω "άρσιν γεφύρας ως φραγμού προχώματος" και, ευγενώς, επιτρέπει να καταθέτωμε τις γλωσσικές-μας ανάγκες όλοι.
843951 Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα 1,3_-_1,6 δισ. δρχ. που θα αντλήσει από την αγορά κατά 45% για αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανεισμού, ενώ το υπόλοιπο θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες επέκτασης των δραστηριοτήτων της.
842849 Από την έκθεση της ειδικής ομάδας επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκύπτει ότι αν δεν υπάρξει τρόπος να συμβιβασθούν οι θεμιτές ανάγκες οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος, η υποβάθμιση των παραλίων της Μεσογείου θα ενταθεί σε δραματικό βαθμό κατά τη διάρκεια των προσεχών πενήντα ετών λόγω της δημογραφικής και τουριστικής πίεσης.
842924 Στη διήμερη αυτή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι, αν δεν υπάρξει τρόπος να συμβιβασθούν οι θεμιτές ανάγκες οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος, η υποβάθμιση των παραλίων της Μεσογείου θα ενταθεί σε δραματικό βαθμό κατά τη διάρκεια των προσεχών πενήντα ετών, λόγω της δημογραφικής και τουριστικής πίεσης.
858034 Επίθεση κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της χώρας του εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, επειδή, όπως είπε, δεν έχει κατορθώσει να παρουσιάσει μια ευρωπαϊκή πολιτική που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, εν όψει της αναθεώρησης της Συνθήκης του Μάαστριχτ.
844540 Το θέμα περιπλέκεται γιατί το Δημόσιο, με τις υψηλές ανάγκες, αναζητεί μηνιαίως κεφάλαια από την εσωτερική αγορά, προσφέροντας τίτλους με... υψηλά επιτόκια.
849021 Ποιος αμφιβάλλει πως, αν οι δανειακές ανάγκες του κράτους από 12,5% του ΑΕΠ που ελπίζεται να συγκρατηθούν εφέτος, πέσουν στο 10,1% το 1995 και στο 7% το 1996, τότε σε ισχυρή καθοδική πορεία θα βρεθεί και ο πληθωρισμός αλλά και τα επιτόκια.
849049 Στον βαθμό όμως που το έλλειμμα περιοριζόταν και οι ανάγκες χρηματοδότησής του περιορίζονταν, το Δημόσιο μείωνε σταθερά τα επιτόκιά του.
849443 Οι ανάγκες είναι εμφανείς και παρουσιάζονται σε τομείς διαφορετικούς, όπως οι μεταφορές, η πληροφορική, η επικοινωνία, οι τηλεπικοινωνίες ή το περιβάλλον.
849460 Οι μεγάλες εταιρείες έχουν προβληματισθεί έντονα από τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται για νομικές υπηρεσίες "κοινοτικού περιεχομένου" και πολλές από αυτές αναγκάζονται να προσφύγουν στις συμβουλευτικές υπηρεσίες των βρετανικών γραφείων, παρ' όλο που αυτή δε θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες η πρώτη τους επιλογή.
849457 Οι ειδικευμένοι στο κοινοτικό δίκαιο, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτές τις νεοεμφανισθείσες ανάγκες, είναι ελάχιστοι.
824527 Συνολικά οι ανάγκες του λεκανοπεδίου εκτιμάται ότι φθάνουν περίπου στο 1 δισ.
854389 Οι πιστώσεις αυτές καλύπτουν ανάγκες έργων που χρηματοδοτούνται από το FEOGA και διαφόρους κοινοτικούς κανονισμούς, τα οποία εκτελούνται από συνεταιρισμούς και ιδιώτες.
853250 Οι συνολικές επενδυτικές ανάγκες των υφισταμένων βιομηχανικών εταιρειών εκτιμώνται, με βάση τον προγραμματισμό των ίδιων των βιομηχανικών εταιρειών όπως αποτυπώνονται σε δειγματοληπτική έρευνα ερωτηματολογίου και προσδιορίζονται με αναγωγή των αποτελεσμάτων του δείγματος στο σύνολο της βιομηχανίας, σε 1.600 δισ. δραχμές...
823686 Το πρόβλημα όμως του υπουργού Οικονομικών παραμένει: τα χρήματα που μπορεί να μαζέψει από την αγορά δεν επαρκούν για να καλύψει με άνεση τις ανάγκες πληρωμών του δημόσιου ταμείου.
848439 Ορισμένα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμοί δεν εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκαν.
823856 Οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου ως το τέλος του έτους είναι κάπως αυξημένες και δεν επιτρέπουν ταχύτερη αποκλιμάκωση των επιτοκίων.
849232 Δηλαδή δε θα αθροισθούν οι αναγκαίες δαπάνες των υπουργείων ούτε τα πιθανά έσοδα, αλλά έσοδα και δαπάνες θα διαμορφωθούν έτσι ώστε να καταλήγουν στα εξής δύο δεδομένα για τα οποία δεσμευθήκαμε με το Πρόγραμμα, ότι ο προϋπολογισμός θα αφήνει πρωτογενές πλεόνασμα 879 δισ. δρχ. και οι δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης δε θα υπερβαίνουν το 10% του ΑΕΠ.
849430 Οι χρηματοδοτικοί πόροι που προορίζονται για τον ιδιωτικό τομέα θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τις ανάγκες του Δημοσίου.
849471 Αλλά οι μελλοντικές ανάγκες θα μεταφρασθούν σύντομα σε νέες θέσεις εργασίας.
854364 Τρίτο πεδίο δράσης είναι εκείνο που αφορά τις μετρήσεις σχετικές με τις κοινωνικές ανάγκες.
848932 Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όλοι δηλαδή οι οικονομικοί υπουργοί με εξαίρεση ίσως τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Νικ. Κυριαζίδη, θεωρεί ουτοπική την πρόταση της κ. Κατσέλη και υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου, το ύψος του πληθωρισμού αλλά και η ευαισθησία του ισοζυγίου πληρωμών δεν επιτρέπουν μια τέτοια δραματική μεταβολή στο ύψος των επιτοκίων.
849062 Βέβαια, εκείνο που μετράει για τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις είναι, πρώτον, το ακαθάριστο έλλειμμα του προϋπολογισμού, αφού το ύψος του προσδιορίζει και τα επιτόκια, όπως επίσης και οι καθαρές δανειακές ανάγκες, αφού από αυτές εξαρτάται αν θα ικανοποιηθούν και σε ποια έκταση οι πιστωτικές ανάγκες του ιδιωτικού τομέα.
848861 Τρίτον, η ζήτηση κεφαλαίων θα παραμείνει υψηλή γιατί δυστυχώς οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου όχι μόνο δε σμικρύνονται αλλά, αντίθετα, αυξάνονται, μια και η πορεία των δημοσίων εσόδων δεν είναι ικανοποιητική.
848864 Είναι μάλιστα τόσο μεγάλες οι ανάγκες του Δημοσίου ώστε αν επιχειρηθεί για προεκλογικούς λόγους μια βιαστική μείωση στα επιτόκια των εντόκων γραμματίων, τότε είναι ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανταπόκριση του αποταμιευτικού κοινού και να μείνουν απούλητα τα κρατικά ομόλογα.
861330 Στόχος της ελληνικής πλευράς, που πρέπει να είναι και των άλλων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι να κατοχυρωθεί ένα ελάχιστο επίπεδο κοινωνικής προστασίας, ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και μέριμνας υπέρ των ατόμων και ομάδων με ειδικές ανάγκες.
859183 Οι πόροι μας είναι λίγοι και οι ανάγκες μας πολλές και μεγάλες.
846156 Οι κρατικές τράπεζες κινδυνεύουν τώρα να "τιμωρηθούν" για τη βοήθεια που έδωσαν στο κράτος αγοράζοντας μαζικά τους τίτλους που εκδίδει για να καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους.
859226 Το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει στα σχέδιά του να εγκαταστήσει ένα μεγάλο πληροφοριακό σύστημα που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζονται με τρόπο συχνά επεισοδιακό.
853620 Την πρόσληψη 22 γιατρών με σύμβαση ανάθεσης έργου προωθεί το υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλύψει εποχικές ανάγκες στις ιαματικές πηγές των λουτροπόλεων.
862908 Από εκεί και πέρα όμως τα βήματα που θα γίνουν θα είναι, από κάθε άποψη, συγκρατημένα, επιδιώκοντας κάθε φορά να "απαντούν" με ένα συγκεκριμένο τρόπο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της οικονομίας.
865019 Στην ελληνική αγορά τον τελευταίο καιρό οι κτηματικές και οι εμπορικές τράπεζες που χορηγούν στεγαστικά δάνεια προσφέρουν προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στις προσδοκίες των εν δυνάμει πελατών τους.
859227 Η ενδεχόμενη εισαγωγή του ΟΤΕ στην οδό Σοφοκλέους αυξάνει εξαιρετικά τις ανάγκες σε μηχανογράφηση, αλλά είναι άγνωστο ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα προμηθείας και εγκατάστασης ενός αξιόπιστου συστήματος.
864736 Βάσει του άρθρου αυτού προστατεύονται η οικογένεια ως βασικός θεσμός της κοινωνίας, η μητρότητα, οι πολύτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ανάπηροι κ.λπ.), οι ηλικιωμένοι, οι νέοι, οι άποροι, οι άστεγοι.
865227 Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι αρχίζει η ανάκαμψη, η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, αφού έχει τη δύναμη της αδρανείας από την περίοδο ύφεσης με το μέρος της, και αρχίζει πλέον να κάμπτεται όταν η ανάκαμψη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αρχίσουν και δημιουργούνται ανάγκες για νέες προσλήψεις και ελλείψεις στην αγορά εργασίας.
853333 Όπως είναι φυσικό και η ΙΒΜ Ελλάδος ακολουθεί τη διεθνή πρακτική της εταιρείας και ολοκληρώνει τον δικό της μετασχηματισμό, δίνοντας την έμφαση που πρέπει στη βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης στις ανάγκες των πελατών της ".
849635 Παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της τράπεζας, σύντομα το πληροφοριακό υλικό της ΝΟΜΟΣ θα καλύπτει με ειδικές βάσεις δεδομένων θέματα νομοθεσίας - νομολογίας για τις ανάγκες συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών (π.χ. φορολογικό, εργατικό, εμπορικό δίκαιο, πίνακες αντικειμενικής αξίας, σχέδια πόλεων κλπ.).
823627 Ο τρίτος λόγος είναι ότι οι δανειακές ανάγκες για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους είναι σημαντικές, χωρίς πάντως να δημιουργούν πρόσθετες πιέσεις.
849062 Βέβαια, εκείνο που μετράει για τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις είναι, πρώτον, το ακαθάριστο έλλειμμα του προϋπολογισμού, αφού το ύψος του προσδιορίζει και τα επιτόκια, όπως επίσης και οι καθαρές δανειακές ανάγκες, αφού από αυτές εξαρτάται αν θα ικανοποιηθούν και σε ποια έκταση οι πιστωτικές ανάγκες του ιδιωτικού τομέα.
861597 Έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι καιροί όπου το Ρόιτερ απολάμβανε σχεδόν μονοπωλιακά προνόμια, φτάνοντας μέχρι σημείου να αγνοεί ενίοτε και τις πραγματικές ανάγκες των συνδρομητών του.
848834 Είναι μάλιστα τόσο μεγάλες οι ανάγκες του Δημοσίου ώστε αν επιχειρηθεί για προεκλογικούς λόγους μια βιαστική μείωση στα επιτόκια των εντόκων γραμματίων, τότε είναι ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανταπόκριση του αποταμιευτικού κοινού
865983 Η έκδοση, σύμφωνα με την άποψη του γενικού διευθυντή των εκδόσεων "Γαλαίος", "ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής επιχείρησης, που αντιμετωπίζει πολλά ειδικά κυρίως προβλήματα, για τη λύση των οποίων δεν επαρκούν συνήθεις ή παραδοσιακές μεθοδεύσεις.
864752 Στη δεύτερη παράγραφο αυτού του άρθρου καθιερώνεται ρητά δικαίωμα των πολυτέκνων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των θυμάτων πολέμου και των οικογενειών τους για την ειδική φροντίδα του Κράτους ( "... δικαιούνται της ειδικής φροντίδος του Κράτους").
864760 Διάταγμα 57/73 που αφορά τους απόρους, ο Νόμος 1296/82 που αφορά τους ανασφάλιστους ηλικιωμένους, ο Νόμος 958/79 που αφορά την προστασία των τυφλών, η Υπουργική Απόφαση Γ4Β/Φ.32/οικ. 3298 του 1987 που αφορά την οικονομική ενίσχυση ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο Νόμος 1302/83 που κυρώνει διεθνή σύμβαση για την προστασία της μητρότητας, το Βασ. Διάταγμα 775/64 που αφορά την κωδικοποίηση διατάξεων περί λαϊκής κατοικίας, και σωρεία άλλων νομοθετικών κειμένων που αφορούν την Κοινωνική Πρόνοια.
864945 Το 1955 η εταιρεία λανσάρισε την RTL-TV, φαινομενικά για να εξυπηρετήσει τις τηλεοπτικές ανάγκες του Λουξεμβούργου, αλλά σαφώς απευθυνόμενη και σε άλλες αγορές, όπως αυτές της Ανατολικής Γαλλίας και του Νοτίου Βελγίου.
861538 Το ECHO (European Community Humanitarian Office), από την έναρξη των αιματοχυσιών στο Κιγκάλι στις 6 Απριλίου του '94, ακολούθησε μια ευέλικτη πολιτική με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων από τις δύο αφρικανικές χώρες, ανεξάρτητα από τον τόπο όπου θα κατέληγαν για να διαμείνουν τελικά.
866333 Οι προτάσεις προς το συνέδριο για αποκέντρωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη δημιουργία μιας μικρής ΓΣΕΕ ανά γεωγραφική και διοικητική περιφέρεια της χώρας έχουν στόχο να συνδέσουν την καθημερινή μας πράξη με τις ανάγκες της κοινωνίας, λέει ο συνομιλητής μας και δηλώνει ότι δεν φοβάται την πολυδιάσπαση δυνάμεων.
862184 Θα κερδίσει εκείνος που θα ανταποκριθεί ταχύτερα και καλύτερα στις προσδοκίες του πελάτη των τραπεζών και στις πραγματικές του ανάγκες.
862185 Ανάγκες που προσδιορίζονται, ολοένα και περισσότερο, από τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στην ελληνική οικονομία, προσθέτει.
863189 Οι ενισχύσεις θα αποβλέπουν αφενός μεν στην προώθηση της καινοτομίας προϊόντων ώστε να παράγονται εντελώς νέα προϊόντα ή προϊόντα με νέες ιδιότητες που θα καλύπτουν συγκεκριμένες καταναλωτικές ή βιομηχανικές ανάγκες, αφετέρου στην καινοτομία παραγωγικών διαδικασιών με στόχο τη συμπίεση του κόστους των προϊόντων.
865864 Η κακή πορεία των δημοσίων εσόδων και η διατήρηση υψηλών επιτοκίων στους τίτλους και κυρίως το διευρυνόμενο έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών πείθουν ότι οι δανειακές ανάγκες του κράτους (και μάλιστα σε συνάλλαγμα) θα συνεχίσουν για πολύ ακόμη καιρό να αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
862489 Η γερμανική εταιρεία σκοπεύει εξάλλου να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα, όπου πέρυσι κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς διαγωνισμού ομορφιάς παρουσίασε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο για τις ανάγκες της αγοράς της Κίνας.
862490 Ένα παρόμοιο όχημα σχεδιάζει να παράγει στην Ινδία για τις ανάγκες όχι μόνο της αγοράς της χώρας, αλλά ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ασίας.
867660 Όσο το κράτος χρηματοδοτεί τις ανάγκες του απευθείας από τους αποταμιευτές, όσο δηλαδή το επενδυτικό κοινό πρόθυμα αγοράζει τους τίτλους του Δημοσίου στο επιτόκιο που φέρουν, η κεντρική τράπεζα δεν έχει κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένη.
863917 Έτσι, οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου θα πλησιάσουν το 11% του ΑΕΠ και δε θα είναι στην περιοχή του 8%, όπως είχε προβλέψει η κυβέρνηση.
866089 Αποκαλυπτικό στοιχείο του "προεκλογικού οργίου" που έγινε στη ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι η Επιχείρηση καλείται να πληρώσει 700 εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να καλύψει τις μισθοδοτικές ανάγκες των υπαλλήλων της που ήταν αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία υπουργών και κομματικών οργανώσεων (!).
865071 Έτσι, για να πάρετε επιδοτούμενο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο θα πρέπει να μην έχετε εσείς, η σύζυγός σας ή και τα παιδιά σας την κυριότητα, επικαρπία ή νομή άλλης κατοικίας, που να καλύπτει τις στεγαστικές σας ανάγκες.
866643 Η διοίκηση της ΣΥΝΕΛ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των επόμενων καλλιεργητικών περιόδων και να αποφύγει το πρόβλημα της έλλειψης λιπασμάτων στην επόμενη περίοδο αιχμής, υλοποιεί ένα πρόγραμμα πωλήσεων λιπασμάτων σε ιδιαίτερα ευνοϊκές για τους αγρότες τιμές.
868434 Το υπερσύγχρονο αυτό κέντρο λειτουργεί από τις αρχές του 1994 σε έκταση 38 στρεμμάτων και καλύπτει όλες τις ανάγκες της χώρας.
866650 Παρά τους φόβους που εκφράσθηκαν από διάφορες πλευρές, τελικώς οι ανάγκες των αγροτών σε λίπασμα ικανοποιήθηκαν πλήρως ", λέει ο κ. Χρ.
867043 Το τζιν πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική γύρω στο 1850 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των εργατών του Σαν Φρανσίσκο και τελικώς κατέκλυσε ολόκληρη την υφήλιο.
868808 Παρ' ότι αναγκάστηκε να δαπανήσει νωρίτερα από την κανονική περίοδο πολύ περισσότερα κεφάλαια για τις ανάγκες ενίσχυσης και ανανέωσης του ελληνικού προγράμματος, ο κύκλος εργασιών της το πρώτο τετράμηνο του 1994 παρουσιάζεται αυξημένος κατά 3,2 δισ. δρχ. σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 1993.
868798 Βάσει του νόμου προεβλέπετο κονδύλι 300 εκατ. δρχ. κατ' αρχήν για τις λειτουργικές ανάγκες της Επιτροπής.
866651 Τικταμπανίδης, γενικός διευθυντής της ΣΥΝΕΛ, προσθέτοντας ότι "το τρέχον πρόγραμμα πωλήσεων, που είναι εκτός σεζόν, στοχεύει να ικανοποιήσει τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον".
871404 Όμως επειδή η πραγματοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών δεν καλύπτει καταναλωτικές ανάγκες που μπορούν να μετατεθούν, η παρότρυνση προς κάποιον ο οποίος έχει αποφασίσει να τοποθετήσει τις αποταμιεύσεις του στη χρηματιστηριακή αγορά και αναζητεί χρηματιστηριακό γραφείο είναι:
864221 Πράγματι, εκτός από το κυρίως έργο που αναλαμβάνει ο ανάδοχος με κατ' αποκοπήν κατασκευαστικό τίμημα, θα προκύψουν ανάγκες κατασκευής υποστηρικτικών του αεροδρομίου έργων, για τα οποία θα λαμβάνει αποφάσεις η νέα Εταιρεία Αεροδρομίου, η οποία με διαγωνισμούς θα επιλέγει εργολάβους για την υλοποίησή τους.
864266 Με την πρώτη λύση λαμβάνονται υπόψη οι σημερινές τάσεις ανάπτυξης και οι πρόσθετες ανάγκες χωροθετούνται καθ' όλο το μήκος των αξόνων Σταυρού - Ραφήνας, Σταυρού - Παιανίας, Κορωπίου - Μαρκοπούλου.
871674 Κάποιοι μάλιστα που έχουν ειδικές ανάγκες.
857014 Πράγματι, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σύγκλισης, το ετήσιο επιτόκιο με το οποίο θα χρηματοδοτεί το κράτος τις δανειακές του ανάγκες θα πέσει από το 18,5% του 1994, σε 14,1% το 1995 και 10,6% το 1996.
862993 Το βασικό επιχείρημα των δύο υπουργών είναι ότι ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο με χωρητικότητα 4.000 θέσεων στο Φαληρικό Δέλτα είναι αναγκαίο για να υποστηρίξει και να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της υπάρχουσας ξενοδοχειακής υποδομής της πρωτεύουσας.
868358 Η κακή πορεία των οικονομικών του δήμου αναγκάζει τις αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν σενάρια επιβολής αυξημένων τελών προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του 1996.
871048 "Οι πιο ενδεδειγμένοι για τις ανάγκες που αναφέρω είναι απόφοιτοι οικονομικών πανεπιστημίων, που μαθαίνουν πλέον πληροφορική και διαθέτουν απαραιτήτως ικανότητες στις πωλήσεις".
871874 Πρώτον, να παύσει να μεγαλώνει το δημόσιο χρέος και δεύτερον, να επιμηκυνθεί ο χρόνος λήξης των ομολόγων και των άλλων τίτλων που εκδίδει το κράτος για να καλύψει τις δανειακές του ανάγκες.
871543 Μια νέα ισορροπία στις ανάγκες για αλλαγή και ασφάλεια
869422 Η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών, η ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται η τράπεζα στα αιτήματα και στις ανάγκες των επιχειρήσεων, η ευγένεια του προσωπικού αλλά και η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν τηλεφωνικά φαίνεται πως εκτιμάται ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω στο επιτόκιο ή στις τραπεζικές προμήθειες για να έχουν τις υπηρεσίες αυτές.
869440 Έτσι, μεγάλο μέρος επιχειρήσεων (66,8%) επέλεξε την τράπεζά του με κριτήριο το κατά πόσον τα προϊόντα της προσαρμόζονται εύκολα στις ανάγκες τους.
871541 Αντιμέτωπη με τα προβλήματα ανασυγκρότησης της "Softex", η διοίκησή της επιχειρεί να εξασφαλίσει μία προκαταβολή από την ασφαλιστική εταιρεία (της ΕΤΕΒΑ), έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τις παραγγελίες κάποιων μηχανημάτων και να καλύψει τις ανάγκες της "πρώτης στιγμής" μετά την καταστροφή (αποκομιδή μπάζων, υποστυλώσεις, αγορά κλαρκ κλπ.).
869486 Εξίσου σημαντικό στοιχείο θεωρούν και την ευελιξία των προϊόντων αυτών, το κατά πόσο δηλαδή μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες τους.
869450 Έτσι, δίνουν μεγάλη σημασία στον χρόνο εξυπηρέτησης και στην ταχύτητα με την οποία η τράπεζες ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους ή στις ανάγκες τους.
880521 Το ότι άνθρωποι δεν κατορθώνουν να ικανοποιήσουν τις διατροφικές ανάγκες τους δεν οφείλεται σε καπρίτσιο της φύσης.
880522 Άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα εισοδήματα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
869495 Εξάλλου, για τους πελάτες της τράπεζας σημαντικό κριτήριο στην επιλογή τους αποτέλεσε η ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα των προϊόντων της τράπεζας στις ανάγκες της επιχείρησής τους.
857034 Επομένως η ελπίδα των συντακτών του προγράμματος να δουν το πραγματικό επιτόκιο της δραχμής να μειώνεται γρήγορα, να παραμένει σταθερή η δραχμή, να εξυπηρετούνται με άνεση οι μεγάλες δανειακές ανάγκες του κράτους και να πέφτει και ο πληθωρισμός είναι στόχοι που δύσκολα μπορούν να συνδυασθούν.
854828 Μεταξύ των πεδίων δράσης συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω: - Αγροτουρισμός: ενισχύονται οι ατομικές και συλλογικές καινοτόμες επενδύσεις μικρής κλίμακας, η έρευνα της αγοράς και η δημιουργία συστημάτων κράτησης δωματίων, η απογραφή, η ανακαίνιση και η αξιοποίηση ιστορικών κτιρίων και αγροτικών οικισμών τουριστικού ενδιαφέροντος και η δημιουργία και η οργάνωση νέων προϊόντων αγροτουρισμού - ακόμη, οι επενδύσεις έργων υποδομής ούτως ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες που απορρέουν από την τουριστική ζήτηση. - Μικρές επιχειρήσεις, βιοτεχνία: ενθαρρύνονται η δημιουργία υπηρεσιών όπως η παροχή πληροφοριών, η διευκόλυνση της εργασίας εξ αποστάσεως, η δημιουργία επιχειρήσεων και η πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων και των βιοτεχνιών στη μεταφορά τεχνολογίας, στην επαγγελματική κατάρτιση και στην παροχή συμβουλών. - Αξιοποίηση εμπορίας της γεωργικής και δασοκομικής παραγωγής: προωθούνται η τεχνική βοήθεια και οι επενδύσεις για την παραγωγή και την αξιοποίηση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων που προέρχονται από τη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία.
884509 Δεν είναι δυνατόν να αναφέρουμε όσα ο Μητροπολίτης Ιωάννης ανέπτυξε ούτε όσα οι άλλοι ομιλητές παρουσίασαν για το συμπόσιο, που ανάγονται σε λεπτομέρειες και στις οικονομικές ανάγκες και προσφορές τις οποίες κυρίως έχουν αναλάβει οι τράπεζες.
871025 Σημείωσε ότι προγράμματα όπως το Petra, Eurotecnet, Now, Horizon ή το Erasmus έχουν τελικά έναν συγκεκριμένο και σχετικά μικρό - ως προς τις ανάγκες - αριθμό αποδεκτών.
886228 Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την απογραφή που έκανε το 1991 η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθυσμός των ατόμων με ειδικές ανάγκες ανέρχεται στις 300.000 περίπου.
849550 Μετά από ένα μήνα, την 1η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, οι συναλλακτικές ανάγκες, λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, οδήγησαν στην έκδοση του χαρτονομίσματος των 50.000 δρχ., του μεγαλύτερου σε αξία μέχρι στιγμής χαρτονομίσματος μεταπολεμικά.
871040 "Υπάρχουν ανάγκες για στελέχη εξειδικευμένα σε συγκεκριμένα θέματα", παρατηρεί ο κ. Λ. Τσιντήλας, που έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και κατέχει επί χρόνια διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία Ιντρασόφτ (στην τεχνική διεύθυνση, στο μάρκετινγκ κλπ.).
886799 Στην πολιτική μας ιστορία αλλά και στη συνείδηση της κοινής γνώμης η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι συνδεδεμένη είτε με μεγάλες πολιτικές συγκρούσεις που προκαλούν θεσμική ανασφάλεια είτε με τις ανάγκες της πολιτικής συγκυρίας.
887597 Αγαπητέ Βοκκάκιε, καλή η προσαρμογή των διηγημάτων "Θάλασσα" και "Κακότυχος" από τα Λόγια της Πλώρης του Καρκαβίτσα στις δικές σου αφηγηματικές ανάγκες.
864271 Παράλληλα επιδιώκουμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες ζήτησης νέων θέσεων εργασίας, που συνεπάγονται και αύξηση των οικιστικών αναγκών, καθώς και να ενσωματώσουμε τις νέες αστικές περιοχές κατά τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες σε γεωργική γη και φυσικά σε δασική γη, αλλά και να εξασφαλισθεί η συνέχεια ", εξήγησε προς" Το Βήμα "ο κ. Λουκάκης.
864665 Όπως διευκρίνισε πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Κ. Λαλιώτης, οι ανάγκες λειτουργίας του νέου αεροδρομίου Σπάτων θα καλυφθούν με τον πιο πρόσφορο τρόπο και κατά απόλυτη προτεραιότητα από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μέσα από διάφορες μορφές συνεργασίας ανάμεσα στην ΥΠΑ, στην "Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ" και στην εταιρεία του Αεροδρομίου.
870235 Η τιμολογιακή πολιτική των δημοσίων επιχειρήσεων θα πρέπει να γίνεται με σαφείς κανόνες οι οποίοι θα εξαρτώνται από την ανάγκη υπερκάλυψης του κόστους ανά μονάδα προϊόντος λαμβάνοντας υπόψη και τις επενδυτικές τους ανάγκες.
863820 Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη κατάσταση των αστικών (μη κερδοσκοπικών) εταιρειών, για τις οποίες υπάρχει έντονη κριτική ότι λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα σε τομείς που δεν ανταποκρίνονταν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
872618 Το πρώτο ζήτημα με την δραστηριότητα της Computer Solutions, είναι ότι τα προϊόντα της θεωρούνται από τους τεχνοκράτες, ως μη ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των νοσοκομείων.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)