Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 636 προτάσεις σε σύνολο 1636 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
1053102 "Ας καθίσουμε εδώ", είπε κι άναψε αμέσως τσιγάρο.
1052818 Ο Ορφανός, αφού άναψε τσιγάρο, είπε κουρασμένα:
1056136 Εκείνο το βράδυ άναψε μια πολύ μικρή φωτιά, τόση όση χρειαζόταν να ψήσει τ' ασπράδια των αυγών. 3/4στερα έγειρε την πόρτα του ισογείου κι ανέβηκε επάνω.
1051855 Κάθισε άκρη άκρη στο στρώμα με γυρισμένη την πλάτη και άναψε τσιγάρο.
1061220 Κάτω απ το φουρό του θαλασσιού της ταφτά, η Ραλλού έβγαλε ένα πακέτο τσιγάρα Δήλος με φίλτρο και άναψε στα γρήγορα τρία.
1054855 Βρήκε ένα κερί, το άναψε και προχώρησε να βρει την αγιογραφία.
1033144 Βγήκε μόνη στη βεράντα της, κάθισε στην πολυθρόνα κι άναψε ένα τσιγάρο.
1066423 Ο Μπαγιάρδο Σαν Ρομάν άναψε βεγγαλικά, ήπιε αγουαρδιέντε απ' τα μπουκάλια που του πρόσφερε το πλήθος και κατέβηκε απ' το αυτοκίνητο με την Αγχέλα Βικάριο για να χορέψουν με το γαϊτανάκι.
1067611 Πρώτα, προ Δημοκρατίας, πήγαινα στην Ανάσταση της Μητροπόλεως μόνο. ¶ναβα τη λαμπάδα μου κι έλεγα, από την ίδια φλόγα άναψε και ο βασιλεύς!
1066009 Την είχε ξυπνήσει όταν προσπαθούσε να βρει στα τυφλά μιαν ασπιρίνη στο ντουλαπάκι του μπάνιου κι εκείνη άναψε το φως και τον είδε μπροστά στην πόρτα μ' ένα ποτήρι νερό στο χέρι εικόνα που τη θυμόταν πάντα.
1060908 Αλλά η Ραλλού, βλέποντας ότι η συζήτηση παρατραβούσε, πήρε από την τσέπη του φουστανιού της τα σπίρτα κι άναψε προσεκτικά, πιο γαληνεμένη τώρα, τις άσπρες λαμπάδες του γάμου μας.
1062252 Σκούπισε τη μύτη της, ψηλαφώντας βρήκε κάτω απ το στρώμα της τα τσιγάρα, άναψε ένα και κουλουριάστηκε κάτω στο πάτωμα σε μια γωνιά. - Πριν την παρέλαση; επανέλαβα για να βεβαιωθώ ότι δεν κοιμόμουν. - Δυο μέρες πριν, τότε που κάναμε δοκιμαστικές παρελάσεις στο Γυμνάσιο.
1076586 Κάθισε στο παγκάκι, όπως πάντα, δίπλα στον οικογενειακό τους τάφο, άναψε ένα κεράκι και λιβάνι, μοσκομύρισε ο τόπος.
1076603 Δεν πατάει πια κανείς, δεν άναψε χρόνια καντήλι, δυο συνάδελφοί του πέθαναν από πείνα, μείνανε όλοι κι όλοι τρεις να φυλάνε, να φυλάνε τι, μόνο οχτάρες, ποντίκια και μερικοί γάτοι που γλιτώσανε από τη μοίρα των κουνελιών τριγυρίζουν εκεί μέσα, ακόμα και τους λίγους καινούριους νεκρούς που φέρνουν, σαν να τους ξεφορτώνονται, οι συγγενείς τους, μόνο δυο τρεις άνθρωποι τους συνοδεύουν, αδιάβαστους κάποτε.
1055152 Η κυρα-Νόνη ξεκλείδωσε την πόρτα, άναψε το φως κι έκανε μια κίνηση καλωσορίσματος στην Ιωάννα.
1033637 Απάνω στην ταραχή του άναψε βλακωδώς το φως και η κοπέλα εξαφανίστηκε. - Γαμώτο!
1043155 Ο θείος σηκώθηκε και με αργά, κουρασμένα βήματα άναψε κάποιο φως, ένα γυμνό γλόμπο που φώτιζε τον χώρο χλωμά, λίγα μέτρα γύρω μας.
1076068 Της στρώσανε να κοιμηθεί στο δωμάτιο του παιδιού, η κανονική αναπνοούλα του κάπως την ηρεμεί, άναψε ένα λεπτό το κλεφτοφάναρο να το κοιτάξει, της ήρθε αναπάντεχα τελείως αυτή η επιθυμία να δει το κοιμισμένο παιδί, το φωτίζει πολύ πλάγια για να μην το ξυπνήσει, μακριές βλεφαρίδες μαύρες και πυκνές γράφουν δυο θαυμάσιες καμπύλες πάνω στα χλομά καθαρομελάχρινα μάγουλα που το χάραγμα ενός γέλιου κρυφού χρωματίζει της μνήμης μια γωνιά, προαναγέννησης πίνακας, ένας μικρός Page, συλλαμβάνει την παλάμη της σφιγμένη πάνω στην κοιλιά της, "καρπός κοιλίας" εκσφενδονίζεται και γιομίζει σπόρους ροδιού το δωμάτιο - Σβήνει το φως, το χέρι χαϊδεύει την κοιλιά, αποσπάται από το σώμα της, το χέρι δεν είναι δικό της δικό του είναι, το δέρμα της κοιλιάς κυματίζει, η αναπνοή της γρήγορη, τ' άλλο της χέρι στο εφήβαιο, όλος πάλι μέσα της ο Νικηφόρος, θέλω το σπόρο σου μέσα μου, δικό μας παιδί.
1076659 Πέρασε μέσα από τα προσφυγικά, μπήκε στην Ευαγγελίστρια και άναψε ένα κερί, βεβαιώθηκε ότι δεν την παρακολουθούσε κανένας, τα χείλη πάνω στο τζάμι της εικόνας. "
1079618 Κάθισε στον πάγκο μπροστά στη φωτιά και άναψε την πίπα του.
1074468 Είχε πια σουρουπώσει για καλά, ο Μαμέτης άναψε το λαδοφάναρο του αχουριού και το κρατούσε πάνω από το στόμιο που έτρεχε το νερό.
1082289 Ο Γκρέγκορ άναψε το φακό του Χελάντερ στο εσωτερικό του βάθρου, προσέχοντας να μην ξεφεύγει το φως προς τα έξω, και είδε αμέσως τις τρεις βίδες.
1082604 Κάθισε σε μια πέτρα, έβγαλε από την τσέπη την πίπα του και την άναψε προσέχοντας να κρύψει με το σώμα του τη φλόγα του σπίρτου.
1082813 Ο Γκρέγκορ πρόσεξε ότι ο Κνούντσεν δεν άναψε τα φανάρια της Πολίνας, ούτε κι όταν είχε πια απομακρυνθεί από την ακτή.
1080004 Κι άναψε την πίπα του.
1084295 Και λέγοντας άναψε ένα μικρό φυσερό το πίεσε στο πίσω μέρος κι αμέσως βγήκε ένας πυκνός άσπρος καπνός.
1085218 Βολεύτηκε καλύτερα στη θέση του. ναψε και τσιγάρο και άρχισε: - "Η ιστορία αρχίζει από την εκκλησία...", είπε... -...
1085436 Έβγαλε και άναψε τσιγάρο και άρχισε: - "Η ιστορία μας μοιάζει με παραμύθι, είπε.
1089851 Αντίθετα, αυτός γλίστρησε στα δωμάτια που έμεναν ο βαρόνος κι ο μαρκήσιος κι άναψε τα κεριά.
1083148 Βγήκε πάλι στην όχθη, ξαναγύρισε στην καλύβα, ακόμα και ξύλα μαζεμένα βρήκε, άναψε φωτιά στο τζάκι και κρέμασε πάνω της μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, κι όταν το νερό έβρασε, καθάρισε τα ψάρια και τα' ριξε μέσα.
1086797 Της πήρε πολλή ώρα ν' ανασηκωθεί και το έκανε σαν τραυματισμένη. ναψε τη μηχανή και φάνηκε να σκέφτεται προς τα πού έπεφτε το σπίτι της.
1096753 Ο υπολοχαγός άναψε άλλο ένα τσιγάρο και χάζευε τους δυο εφέδρους που σημάδευε ο φακός είχανε πιαστεί απ' τους ώμους και ποζάρανε χαμογελαστοί.
1095944 Σ' αυτή τη σκέψη άναψε ολόκληρος κι έβαλε τη διπλωματία στη μπάντα. - Η Πατρίς κινδυνεύει! φώναξε άγριος.
1097028 Για να τον προσέξουν, άναψε το εσωτερικό φωτάκι και τους χτύπαγε πότε-πότε το παραθυράκι χαμογελαστός.
1104698 Αλλά επειδή Καζαντζάκης και ομοφωνία είναι πράγματα ασυμβίβαστα, προέκυψε και μια μικρή διαμάχη, η οποία άναψε τα αίματα, χωρίς όμως και να εξελιχθεί σε ρήξη.
1085698 Με νάζι, όμως, σαν να μου 'λεγε πως και η αδυναμία της αυτή μετράει στα χαρίσματά της. ναψε ένα τσιγάρο και το 'χωσε στην τρύπα που είχε χώσει και το καλαμάκι.
1075574 Σταχτοπούτα του έρωτα εγώ, σε μια στιγμή που τα ουράνια περίμεναν ανοιχτά, μ' ακούμπησε η μάγισσα κι άστραψε εντός μου η ομορφιά του κόσμου, όπως ετούτη τη στιγμή που κληρονομιά των αυτιών και της ευαισθησίας ακούω και γράφω παραφράζοντας λόγια του ποιητή, γιατί μόνο μέσα από την ποίηση μπορείς ίσως να εκφράσεις το ανέκφραστο του έρωτα, όταν ούτε τον σκέφτηκες ούτε τον προετοίμασες ούτε τον περίμενες, σαν τη μωρά παρθένο με ανάλαδο καντήλι και η μάγισσα σου το γέμισε, άναψε και το φιτίλι και ήρθε ο Κύριος φωταγωγημένος από το δικό σου το φως κι άνοιξε τις φλέβες σου μια μια κι έριξε μέσα την αντιφεγγιά μεταμορφώνοντας όλο σου το σώμα σε αστέρι, σε σώμα φωτεινό έτοιμο να δείξει το δρόμο της αγιοσύνης του. Όμως τα παραμύθια έχουν και μάγισσες κακές, "καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, είναι άλλη γυναίκα πιο ευτυχισμένη - από μένα;" κοιτάζεσαι έκθαμβη μέσα στον καθρέφτη που θολώνει ξαφνικά, γίνεται στέρνα και επιπλέει κορδελίτσα ροζ, ενώ τίποτ' άλλο δεν προδίδει την απελπισία που πνίγηκε μέσα στο ακίνητο νερό.
1097045 Αλλά το μυαλό του δεν ξεκόλλαγε απ' τις τουρίστριες άναψε τσιγάρο και τους χτύπησε το παραθυράκι αν θέλουν.
1097205 Ένα σπίρτο άναψε πιο κει κάποιος έβηξε στο σκοτάδι.
1112578 Αυτό που άναψε ήδη φωτιές στο ΠΑΣΟΚ, με την κόντρα της υπουργού Ανάπτυξης B. Παπανδρέου και του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος M. Δασκαλάκη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
1110914 Η σύσκεψη που έγινε στις αρχές του χρόνου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού K. Σημίτη, του υπουργού Εθν. Οικονομίας Γιάν. Παπαντωνίου και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Λ. Παπαδήμου ήταν αυτή που «άναψε το πράσινο φως» για τη βίαιη αλλαγή - ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ.
1114809 Διπλωμάτες, υπουργοί Εξωτερικών, Συμβούλιο Ασφαλείας, μικροί και μεγάλοι λαχανιάζουν για να προλάβουν τη φωτιά που άναψε στο Κόσοβο, καθώς οι ακραίοι παίρνουν κεφάλι και οι διαλλακτικοί βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία ν' ακούν μόνοι τους τη δική τους φωνή.
1110129 Με την είσοδο του '98 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άναψε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης.
1122524 Το άναψε την ώρα που μιλούσε ο Μιλτιάδης Έβερτ.
1125412 Λίγο μετά τη δήλωσή του αυτή, η οποία όπως ήταν φυσικό άναψε νέες φωτιές στη Νέα Δημοκρατία, ο K. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Ντόρα Μπακογιάννη, αναχώρησε για το Παρίσι, σε μια προγραμματισμένη πολυήμερη επίσκεψή του για οικογενειακούς λόγους.
1139119 H φάση που άναψε τις σπίθες και κατόπιν έβαλε μπουρλότο στο παιχνίδι ήταν το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε στο 64ο λεπτό η ακίνδυνη επιθετικά σ' όλο το ματς Καβάλα.
1110966 Αυτό που άναψε ήδη φωτιές στο ΠΑΣΟΚ, με την κόντρα της υπουργού Ανάπτυξης B. Παπανδρέου και του μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος M. Δασκαλάκη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
1141594 Το πράσινο φως για την μερική άρση του «εμπάργκο» άναψε με ειδική πλειοψηφία.
1112526 Η σύσκεψη που έγινε στις αρχές του χρόνου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού K. Σημίτη, του υπουργού Εθν. Οικονομίας Γιάν. Παπαντωνίου και του διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Λ. Παπαδήμου ήταν αυτή που «άναψε το πράσινο φως» για τη βίαιη αλλαγή - ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στις ΔΕΚΟ.
1081415 Χώθηκε στην κρυψώνα του, ξάπλωσε, ξετρύπωσε από κάπου ένα κερί και το άναψε.
1150884 Ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Δάρρας άναψε χθες κόκκινο στον Ιλια Ιβιτς κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε την Κυριακή στην Ξάνθη για το δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τη Skoda χωρίς τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος στην αποστολή τους.
1081691 Ύστερα ο Κνούντσεν έβαλε μπροστά τη μηχανή και άναψε τα φανάρια.
1049004 Έκανε να τον αρπάξει, μα μπήκε στη μέση η Λίτσα. ναψε ένα φως στην πίσω βεράντα της αντικρινής πολυκατοικίας, βγήκε μια γειτόνισσα, η Λίτσα έκλεισε γρήγοροι την πόρτα.
1049055 Δεν το ήθελε, μα το άναψε για να κάνει κάτι, ν' αποφύγει τις κουβέντες.
1049080 Έβγαλε ο Μιχάλης τ' αμερικάνικα τσιγάρα, άναψε από έναν χοντρό Ρόνσον, φύσηξε ψηλά τον καπνό μ' ένα τίναγμα του κεφαλιού κι ύστερα ανάσανε πολύ τραβώντας πίσω τα χείλια του.
1049251 Τον άφησε και προχώρησε μέσα στο δωμάτιο, άναψε τσιγάρο, αλλά δε γύρισε αμέσως κοντά του.
1049455 Η Λίτσα έσκυψε πίσω, πήρε τα τσιγάρα από την τσάντα της, άναψε ένα.
1049531 Ήρθε κοντά κι άναψε άλλο τσιγάρο.
1150378 Την ένδειξη «προσδεθείτε και μην καπνίζετε» άναψε η κυβέρνηση για την Ολυμπιακή Αεροπορία, μια και αναμένονται σοβαρές αναταράξεις με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
1113696 Όλος αυτός ο πόλεμος άναψε για μια διάταξη άστοχη και κενή περιεχομένου.
1118208 Κι όταν τα φώτα έσβησαν, άναψε άγριος καβγάς στους διαδρόμους, ανάμεσα στους δύο προπονητές.
1209013 Του Αγίου Πνεύματος χθες και ο μεν αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε ότι δεν φιλοδοξεί να γίνει κυβερνήτης και εθνάρχης, ο δε Πάγκαλος συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και άναψε κερί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
1213248 Ένας οδηγός ταξί, ο Τάκης Χριστοδούλου, μας είπε ότι στο φανάρι όπου η Μεσογείων καταλήγει στη Βασιλίσσης Σοφίας άναψε έξι φορές το πράσινο για να περάσει.
1218620 Ο Ότο Μπάριτς, με 14 τίτλους στην προπονητική του καριέρα, θα αποδεχόταν την πρόταση της ΑΕΚ (σήμερα είχε σκοπό να απαντήσει αρνητικά στην ΛΑΣΚ Λιντς), όμως χθες άναψε «κόκκινο φως» για τον 65χρονο Κροάτη ο Λάκης Νικολάου.
1208829 Ο υπέρτιτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Mail on Sunday» (Κυριακή 7 Ιουνίου) άναψε φωτιές στο Βρετανικό Μουσείο, στη βρετανική κυβέρνηση και έφερε με τον πιο δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα το ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.
1139615 Ενα πούρο τεράστιο άναψε ο Κώστας Λαλιώτης μετά τη χθεσινή περιοδεία στα έργα ανάπλασης του Ψυρρή.
1147022 Αυτή τη φορά, στο φιλικό σπίτι, αφού παρέσχε τη διαβεβαίωση ότι ο Κεραμεικός δεν κινδυνεύει, η συζήτηση άναψε για την Περιφερειακή Λεωφόρο του Υμηττού.
1162110 Κατάπιε τον «κατακλυσμό» κι άναψε τσιγάρο... κι αμέσως μετά κι άλλο, και ύστερα ένα τρίτο...
1161234 Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ που πέτυχε η Δόξα με τον Κυρτανίδη στο 48' «άναψε» το παιχνίδι.
1165096 Σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εθν. Οικονομίας η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και τις περικοπές δαπανών στον προϋπολογισμό.
1171028 Πρωί πρωί πήγε και άναψε λαμπάδα στην Αγία Άννα.
1174891 H πρόβλεψη του νομοσχεδίου για απόλυση όσων εργαζομένων αρνούνται να συμμορφωθούν με το νέο Κανονισμό Εργασίας «άναψε» κυριολεκτικά τα αίματα σε συνδυασμό και με τις ρυθμίσεις που οδηγούν σε μείωση των αποδοχών.
1184896 Ίσως να 'ναι το αμυδρό φως στοιχείων συγκεχυμένων που άναψε ξαφνικά μια ελπίδα στους Ιερεμία... ότι εκείνο το βρέφος, το δικό τους παιδί, δεν έσβησε, που τους καθοδηγεί σ' αυτόν τον αγώνα έστω και έως υπερβολής.
1185743 Άναψε το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο...
1190181 H Λευκή Βίβλος για τις ΑΠΕ συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της EE στις 11/5/98 όπου και άναψε το πράσινο φως για διπλασιασμό των ΑΠΕ (από 6% σε 12% σε κοινοτικό επίπεδο) ως το έτος 2010.
1191648 Το «κόκκινο» φως του συναγερμού για όλα τα σκάφη που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα άναψε η πληροφορία του τοπικού κλιμακίου της ΕΥΠ για αθρόα συγκέντρωση Κούρδων λαθρομεταναστών στα παράλια της γειτονικής Τουρκίας, οι οποίοι λόγω της πολεμικής κρίσης που υπάρχει στο Ιράκ εγκαταλείπουν όπως όπως τα σπίτια τους και πληρώνοντας σε Τούρκους δουλεμπόρους χιλιάδες δολάρια φτάνουν στα παράλια της Σμύρνης και της Αλικαρνασσού περιμένοντας τη χρυσή ευκαιρία για την αποβίβαση στη χώρα μας.
1024822 ΤΕΧΝΕΣ - Φωτιές στους Ινδούς άναψε ο Γιάνι - 20/03/1997
1239813 Το πράσινο φως, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, άναψε σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού K. Σημίτη με τους Γιάννο Παπαντωνίου και Γ. Δρυ.
1228068 Μια κίτρινη κάρτα που έδειξε (;) στο ξεκίνημα του αγώνα (5) στον Ιορδανίδη ο διαιτητής Σπανέας και ξέχασε (;) να σημειώσει, άναψε φωτιές μετά το τέλος μεταξύ του Παναργειακού και των Τρικάλων, που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 1-0.
1267110 Άναψε η φωτεινή επιγραφή «Μην καπνίζετε».
1267712 Δεν φταίει το κοινό, ο Τύπος τούς άναψε με τις σκληρές κουβέντες που έγραψε εναντίον μου.
1222743 Ο Άρι Χάαν άναψε το πράσινο φως για τον Έλληνα στράικερ και σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο αναμένεται στην Αθήνα ο γενικός διευθυντής του βελγικού συλλόγου Μισέλ Βερσιούρεν.
1244718 Το «πράσινο φως» άναψε ο πρωθυπουργός K. Σημίτης στη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Μιλτ.
1275620 Φωτιές άναψε η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που αναγνωρίζει φορολογική ελάφρυνση κατά 50% στα αναδρομικά που έχουν επιδικαστεί στους δικαστές για την περίοδο 1991-1995, καθώς θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 720 εκατομμύρια το χρόνο.
1245512 Φωτιές άναψε στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα στον αθλητικό χώρο, η επεξήγηση που δίνεται στο νεοεκδοθέν Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη, ότι «Βούλγαρος» υβριστικά ή καταχρηστικά σημαίνει και ο παίκτης ή οπαδός της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ.
1248884 Τη σπίθα άναψε ο - μάλλον άσχετος με όλα αυτά - φόνος ενός οπαδού του Παναθηναϊκού κάπου στη Γλυφάδα και η απόφαση της ΔΕΚΑΒ (με τις ευλογίες της αστυνομίας) να δώσει τα εισιτήρια του 5ου τελικού στον Ολυμπιακό.
1251130 Το «πράσινο φως» για την αναδιοργάνωση της Ν.Δ. άναψε:
1251680 Ο Σκαρλάτος κατηγορείται ότι άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα σε κτήμα του στο Κρανίδι Αργολίδας, αλλά οι φλόγες ξέφυγαν και κάηκαν 20 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ κινδύνεψαν και δύο εξοχικές κατοικίες.
1259738 Μπορεί να σβήστηκε γρήγορα, αλλά οι υπόνοιες εμπρησμού που άναψε, και μάλιστα στην Ακρόπολη, απλώς «τέθηκαν υπό έλεγχο» χωρίς να σβήσουν.
1307720 Έπειτα άλλαξε την κατάθεσή του και δήλωσε ότι πήγε να κάψει χαρτιά υγείας και προφυλακτικά, αλλά η φωτιά που άναψε, ξέφυγε από τον έλεγχό του.
1287036 Στο μεταξύ, όμως, ο Δημήτρης Μπέης υπέβαλε το ίδιο αίτημα και ο δήμος, που δεν είχε άλλη ενόχληση από την κυρία Δαμανάκη, του άναψε το πράσινο φως για τη χρησιμοποίηση της πλατείας.
1290705 Το Συνταγματικό δικαστήριο διέλυσε το φιλοκουρδικό DEP το 1994 και ένα άλλο δικαστήριο φυλάκισε έξι βουλευτές του κόμματος για αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που άναψε τις κριτικές εναντίον της Τουρκίας στο εξωτερικό.
1293738 Σε άλλες, η φωτιά άναψε στο πλαίσιο του κυνηγητού που έχει εξαπολύσει ο στρατός στην επαρχία Τσιάπας κατά των Ζαπατίστας και των Ινδιάνων που τους υποστηρίζουν.
1328308 Μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Κομισιόν για τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης τον εθνικό μας αερομεταφορέα, ο κ. Μαντέλης ξεκίνησε χθες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, που θα ολοκληρωθούν σήμερα, με την ενημέρωση της ΟΣΠΑ και της διοίκησης της Ο. Α.
1336821 Άναψε κεράκι και παρέμεινε ακίνητος σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.
1341609 Την κουβέντα άνοιξε ο πρωθυπουργός με τις τυπικές ευχές για καλή χρονιά, και αμέσως μετά η συζήτηση άναψε.
1341358 Ο Μπερίσα, κάποτε άνθρωπος του Χότζα, ύστερα των Αμερικανών και τώρα των πιο σκοτεινών δυνάμεων που θα ήθελαν να δουν την περιοχή των Βαλκανίων ηφαίστειο, άναψε το φιτίλι.
1344117 Κι όταν αίφνης, ως διά μαγείας, το παιχνίδι άναψε από το φάουλ - «μπανάνα» του Ασάνοβιτς στο 30' (η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα Κατεργιανάκη και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι), οι Αρειανοί αφυπνίστηκαν μεν, δεν κατάφεραν όμως να κάνουν γκολ τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν.
1341372 Σαν... πούρο Αβάνας άναψε προχθές βράδυ το θέατρο του Λυκαβηττού, που μετατράπηκε σε χορευτική πίστα με εκατοντάδες άτομα να λικνίζονται στους φλεγόμενους ρυθμούς της Κούβας.
1309455 Πάντως, ο Δημ. Ρίζος κέρδισε τη χθεσινή δικαστική μάχη, μια και το Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το απόγευμα, μετά από σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δημοσιογράφου, του άναψε το «πράσινο φως» να κυκλοφορήσει ως εκδότης - διευθυντής και το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», μια και φέρεται ως ο δικαιούχος του σήματος.
1315177 «Φωτιές» άναψε στη Ν.Δ. η ολοσέλιδη καταχώριση του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σε ορισμένες εφημερίδες, με την οποία κατηγορείται η κυβέρνηση για παραλυσία απέναντι στο πρόβλημα των τελευταίων πυρκαγιών.
1321140 Φωτιές άναψε στον ΠΑΟΚ ο Ολεγκ Μπλαχίν!
1322288 Με τέσσερα συνεχόμενα γκολ έφτασε, στις αρχές του τελευταίου εννιαλέπτου, το σκορ στο 9-7 και το παιχνίδι άναψε.
1351464 Για τον Αμερικανό του Σπόρτιγκ, τον Φορντ, αντίθετα, άναψε το πράσινο φως.
1365639 H Αθήνα άναψε τα πρώτα της φώτα και το (αταίριαστο στην περίπτωση, αλλά επιβαλλόμενο από τους κανόνες της εκκλησίας 8 από τις 365 ημέρες του χρόνου) χαρμόσυνο «Χριστός Ανέστη» ηχούσε ακόμα στα αυτιά όλων.
1362417 Ήταν τόσο βέβαιος για τον εαυτό του, που ένα βράδυ, παίζοντας τον Αρταξέρξη, έβγαλε ένα τσιγάρο, το άναψε κι άρχισε να φουμάρει επί σκηνής.
1278091 Κι αν θέλει κανένας Ρίβας (ή Κασιάνο, για να διαλέξουμε τον σύγχρονο πορτορικάνο προβοκάτορα), ας τολμήσει ν' ανάψει φωτιές...
1370744 Μια εκδοχή είναι ότι κάποιος άναψε τσιγάρο, που αποδείχτηκε μοιραίο.
1379334 Στη διάρκεια του οκτάωρου ο πρωθυπουργός έφαγε ένα κουλούρι με τυρί, ήπιε καφέ και κάποια στιγμή άναψε τσιγάρο.
1384488 Κηρύσσοντας τις ζώνες μεγάλης καταστροφής, ο πρόεδρος Κλίντον άναψε το πράσινο φως για να εκταμιευτούν ομοσπονδιακά κονδύλια, ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ζημιές.
1370442 Το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επέλεξε ο υπουργός Μεταφορών T. Μαντέλης, αφού όμως προηγουμένως άναψε το «πράσινο φως» για να θεσπισθεί η μερική απασχόληση, να καθιερωθεί σύστημα με διακεκομμένες βάρδιες (και χωρίς το αντίστοιχο επίδομα) και να καθιερωθούν οι ατομικές συμβάσεις συνεχούς εργασίας έως και 9 ημερών για τους οδηγούς και άλλα συναφή στο χώρο των συγκοινωνιών.
1389224 H τιμωρία του ΠΑΟΚ άναψε φωτιές στο ΠΑΣΟΚ - Βενιζέλος κατά Τσοχατζόπουλου, Παπαθεμελής εναντίον και των δύο!
1389584 Και τότε, η διαφωνία του με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης «άναψε» μπροστά σε κάποια σκαλοπάτια.
1400002 Στο 20' άναψε ένας προβολέας, αλλά κι αυτός μόνο κατά το 30%.
1400006 Μετά από λίγο κι αφού πέρασε το πεντάλεπτο αποφάσισα, στο 28', να διακόψω τον αγώνα προσωρινά, διαπιστώνοντας ότι δεν άναψε κανένας προβολέας.
1400007 Δεκαεπτά λεπτά μετά τη διακοπή άναψε δεύτερος και μετά τρίτος με πλήρη φωτεινότητα, ο οποίος στη συνέχεια ξανάσβησε.
1402950 Φωτιές άναψε ο Μπλάτερ!
1392963 Η δημοσιοποίηση της επιστολής των 11 του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία αιτιολογούσαν τη θετική ψήφο τους κάνοντας λόγο για ψήφο ύστερα από απειλή και εξαναγκασμό, άναψε φωτιές στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που γρήγορα όμως μεταπήδησαν σε όλη τη Βουλή.
1406362 H σπίθα στο νέο «καβγά» άναψε χθες το πρωί.
1409112 Το «πράσινο φως» για τη μείωση των επιτοκίων, που παρά την πτώση του πληθωρισμού βρίσκονταν σε αδικαιολόγητα ψηλά επίπεδα, άναψε χθες από την Τράπεζα της Ελλάδος.
1393483 Ο πατέρας του Μάρκο, συγκλονισμένος, πήγε στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο γιος του, προσκύνησε, άναψε κερί και κατέθεσε λίγα λουλούδια.
1394596 Παρ' όλα αυτά, μόλις άναψε το «πράσινο φως», το διαστημικό λεωφορείο εγκατέλειψε την πλατφόρμα εκτόξευσης χωρίς κανένα πρόβλημα και υψώθηκε στον καταγάλανο, χθες, ουρανό της Φλόριντα.
1395514 Αμέσως μετά την απογείωση άναψε το λαμπάκι βλάβης στο ηλεκτρικό σύστημα.
1398208 Αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους, ο χειριστής Νίκος Παρούσης διαπίστωσε ότι άναψε το λαμπάκι που δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη μία αντλία υδραυλικών του αεροσκάφους.
1427783 Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης, που καθόταν στη δεύτερη σειρά της πλατείας, άναψε τσιγάρο και έφυγε από την αίθουσα συννεφιασμένος.
1387050 Πολλοί υποψιάζονται πως το «2004» άναψε τη φαντασία για τις παχιές αγελάδες που έρχονται, για την πίτα που θα φουσκώσει, για τις δουλειές που θ' ανοίξουν.
1398209 Παράλληλα, άναψε και το λαμπάκι ότι μπήκε σε ενέργεια μια βοηθητική ηλεκτρική αντλία, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στα υδραυλικά συστήματα.
1406213 Φωτιές άναψε το καινούργιο φορολογικό νομοσχέδιο, αφού οι εισαγωγείς των αυτοκινήτων δεν δέχονται να μειώσουν σημαντικά τις τιμές των καινούργιων IX.
1409646 Ο Φράνκι άναψε πούρο και κίνησε πανευτυχής για την κόλαση, ν' ανταμώσει με τον Γκαμπίνο και τ' άλλα παιδιά.
1445592 Ο νεαρός φαίνεται όμως ότι δεν έδωσε μεγάλη προσοχή στο αναμμένο κερί το οποίο ή έπεσε στη μοκέτα της καμπίνας ή άναψε την πλαστική επικάλυψη των πλαϊνών.
1447163 Στο ένα μέτωπο της κουρδικής φωτιάς άναψε και δεύτερο, την ίδια ώρα της δραματικής αυτοπυρπόλυσης ενός Κούρδου στην πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.
1411188 Όταν λούστηκε με πετρέλαιο, παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να του αφαιρέσουν τα ρούχα για να τον σταματήσουν, αλλά ο Τσεκάν κατόρθωσε να παραπλανήσει τους συμπατριώτες του και τους αστυνομικούς και άναψε τη φωτιά.
1456701 «Φαντασία στην εξουσία», ήταν το σύνθημα των εξεγερμένων νέων πριν από 31 χρόνια, που «άναψε φωτιές» όχι μόνο στο Παρίσι και εξαπλώθηκε παντού.
1459318 Όσο για τη σύζυγό του Πινοτσέτ, Λουτσία, με τη δήλωσή της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι τα έξοδα της διαμονής του συζύγου της στη Βρετανία καλύπτονται από το στρατό, άναψε φωτιές που κανείς δεν ξέρει πώς να σβήσει.
1462877 Φωτιές πάντως πάλι άναψε ο Μπλαχίν.
1468758 Μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ομάδα εισαγγελέων με επικεφαλής τον κ. Κολιούση, με αντικείμενο τη διερεύνηση της νομιμότητας στην έγκριση αιτήσεων για ηλεκτροδότηση αυθαιρέτων, διαπιστώθηκε ότι «ο νομάρχης, στηριζόμενος σε εγκύκλιο του ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, που αφορούσε όμως τη διευκόλυνση κυρίως ατόμων με ειδικές ανάγκες, «άναψε φως» σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυθαιρέτων κτισμάτων χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, παρά μόνο υπεύθυνες βεβαιώσεις των ενδιαφερομένων.
1478429 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας άναψε χθες το πράσινο φως για την κατασκευή του έργου, καθώς ομόφωνα έκρινε ότι δεν πιθανολογούνται κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων από την εγκατάσταση των πυλώνων της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.
1459950 Ο καβγάς άναψε λίγο πιο μετά, όταν δόθηκε τάιμ άουτ, στα 25''.
1414545 Τότε, άναψε σαν ηφαίστειο και μου έριξε τέτοια «γαλλικά» που ούτε σε γήπεδο δεν έχω ακούσει.
1481707 Στη σύσκεψη αυτή που άναψε το πράσινο φως έγινε φανερό πλέον ότι η υπόθεση αυτή είχε τελειώσει.
1479074 «Κακώς λοιπόν τον αφήνει με καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις να ρίχνει λάδι στη φωτιά που αυτός ο ίδιος άναψε.
1482112 Η απόφαση μάλιστα της Ουάσιγκτον να εγκαταστήσει στην Ταϊβάν σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας ως το 2005 άναψε πριν από λίγο καιρό φωτιές στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
1418847 Άναψε τσιγάρο, τράβηξε δύο ρουφηξιές και μαζί με τον Πέτρο Στάθη κατέβηκε στο Μέμπερς Κλαμπ.
1439463 Το φιτίλι για τη δεύτερη έκρηξη άναψε στη διάρκεια του προπέρσινου αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό και το μπαμ έγινε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης.
1490725 Έτσι ούτε τον «Σταμάτη» που άναψε χθες το πρωί στα «φανάρια» της διασταύρωσης των οδών Κονδύλη και Κόνωνος, στο κέντρο του Πειραιά δεν μπόρεσε να δει ο 40χρονος Λεωνίδας Κοκκόσης, και συνέχισε να οδηγεί, λες και δεν έκανε παράβαση.
1429220 Στο τέλος του ημιχρόνου, ένας πανηγυρισμός του Ιβκοβιτς που θεωρήθηκε προκλητικός άναψε τα αίματα.
1442474 Μια τέτοια άποψη δεν κάνει άλλο από το να ρίχνει λάδι στη φωτιά που άναψε η Τουρκία.
1484221 Από πού θα περάσει η λογική, αν όχι από μια ουσιαστική πρωτοβουλία των Ευρωπαίων, για να σβήσει η φωτιά, που παράνομα άναψε στα πόδια τους ο ηγεμόνας και τους υποχρέωσε να τη νομιμοποιήσουν, αχρηστεύοντας τον ΟΗΕ;
1515602 Άναψε δηλαδή τη φωτιά και μετά είπε:
1482245 «Δεν τους θεωρούμε εχθρούς, αλλά θύματα του πολέμου και του μιλιταρισμού» διακήρυξε ο Μιλόσεβιτς στο διάταγμα, με το οποίο άναψε το πράσινο φως για την απελευθέρωση των τριών.
1444679 Το ματς άναψε.
1260100 Στο 0-1 νιώσαμε ότι η Γαλλία ήταν ξεφούσκωτη, αλλά το 1-1 τους... άναψε, τους έδωσε νέα δύναμη που ως τότε δεν φαινόταν ότι την είχαν.
1260841 Μετά την ξενάγηση στον ιερό βράχο, η βασίλισσα της Ισπανίας έκανε μια βόλτα στην οδό Ερμού, εκτός προγράμματος και πρωτοκόλλου, άναψε ένα κερί στο εκκλησάκι της Καπνικαρέας και επισκέφτηκε τη Μητρόπολη.
1534219 Το τηλεφωνικό κέντρο του Ωνασείου «άναψε» χθες από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφους που ρωτούσαν για την υγεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που της έστειλαν ανθοδέσμες.
1537136 Πράσινο φως ακόμη και για απολύσεις άναψε ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης στους διευθυντές της «Ολυμπιακής», θεωρώντας υπαίτιους τους τεχνικούς της εταιρείας για τις σοβαρές καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.
1491909 Μόλις ο Προεστός κατάλαβε τι φιτίλι άναψε, ζήτησε τη συμβουλή νομικού (του Γιώργου Κόνιαρη, μέλους του Δ. ς. της ΕΟΚ) και προσπάθησε να συμμαζέψει, κατά το δυνατόν, τα ασυμμάζευτα.
1537512 Ο παίκτης που είδε ο Περσίας και άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του, ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πρόκειται να ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις.
1497907 Οι φιλοξενούμενοι, επαναπαυμένοι να σπρώχνουν το παιχνίδι ασκόπως, απάντησαν αμέσως με την ευκαιρία του Κοπιτσή και την επέμβαση του Νικοπολίδη (24'), ώσπου στην εξέλιξη της φάσης άναψε η φωτιά κι έγινε το κακό.
1499757 Έτσι ούτε τον «Σταμάτη» που άναψε χθες το πρωί στα «φανάρια» της διασταύρωσης των οδών Κονδύλη και Κόνωνος, στο κέντρο του Πειραιά δεν μπόρεσε να δει ο 40χρονος Λεωνίδας Κοκκόσης, και συνέχισε να οδηγεί, λες και δεν έκανε παράβαση.
1528170 Ο Μπάγεβιτς άναψε οριστικά το πράσινο φως για την απόκτηση του 28χρονου Κολομβιανού, δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στους επιφορτισμένους με τα μεταγραφικά παράγοντες των ερυθρολεύκων.
1530646 «Φωτιές» άναψε η κηδεία του δικτάτορα και μάλιστα καλοκαιριάτικα.
1541775 Μπροστά στο ενδεχόμενο η φωτιά που άναψε στη Γιουγκοσλαβία να «αγκαλιάσει» ολόκληρα τα Βαλκάνια, περίπου 2.500-3.000 Αθηναίοι προτίμησαν να εγκαταλείψουν το κυριακάτικο χουζούρι και να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος.
1544740 Μέσα στο ζοφερό τοπίο της τωρινής διεθνούς πολιτικής πραγματικότητας άναψε με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μια ακτίνα φωτός.
1579202 Η προεδρολογία, όσο πρόωρα άναψε, άλλο τόσο ξαφνικά μπορεί να σβήσει, αν το «εθνικό θέμα», όπως έχει αποκληθεί, της ένταξης στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση το επιβάλει.
1583138 Τόσο στο αρασέ, όταν επιχειρούσα να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ, ο χρόνος που μου έδωσαν ήταν μικρότερος από τον κανονικό, όσο και στην τελευταία προσπάθεια στο ζετέ στα 177,5 κιλά, ακούστηκε ο ήχος και άναψε το φως την ώρα της προσπάθειάς μου», δήλωσε και συμπλήρωσε:
1584362 -Με τις απαντήσεις που έδωσε μάλιστα στα ερωτήματα του υπουργείου, ουσιαστικά άναψε το «πράσινο φως» για την επιβολή ακόμη αυστηρότερων περιορισμών από την αστυνομία εις βάρος των διαδηλωτών.
1602193 Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, οι λιμενικές αρχές, εκτιμούσαν χθες με βεβαιότητα ότι προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε Κούρδος λαθρομετανάστης.
1603256 Το γήπεδο, άναψε, ο Χάρτμαν έφυγε με κόκκινη, η μικρή σύσκεψη των παικτών έδωσε εντολή στον πιο (ίσως στον μοναδικό) ψύχραιμο, τον Καρλ Χάιντ Πφλίπσεν να σουτάρει κι αυτός έστειλε στην άλλη γωνία τον Αυστριακό τερματοφύλακα...
1607538 Ο καβγάς, που λέγαμε πιο πάνω, άναψε στα καλά καθούμενα, δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε.
1610078 Ένα επιθετικό κείμενο του Πατρίς Λεκόντ, που δημοσιεύτηκε στη «Λιμπερασιόν», άναψε τη φωτιά.
1669300 Από τη μέρα που εξαγγέλθηκαν τα μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, άναψε ο καβγάς μεταξύ κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και τεχνικού κόσμου για το αν η οικονομική βοήθεια ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.
1624602 Βενιζέλου, που προΐσταται του προκλητικά λειτουργούντος υπέρ των μεγαλοεργολάβων ΕΟΤ (είναι, άλλωστε, έκθετος και διότι ως υπουργός Πολιτισμού άναψε το πράσινο φως για τις κατασκευές της «ΕΣΤΡΕΛΙΑ Α.Ε.», ανατρέποντας γνωμοδότηση του... υπουργείου Πολιτισμού, στις 15-7-97, ότι τα «Αστέρια» είναι χώρος αρχαιολογικής αξίας που χρήζει απόλυτης προστασίας...).
1630135 Στην άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Εμίλ Κονσταντινέσκου, ο οποίος άναψε το πράσινο φως για τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου υπό το διάδοχο του Βασίλε, το σοσιαλδημοκράτη Αλεξάντρου Ατανάσιου και οι συνταγματολόγοι που θεωρούν ότι έχει δικαίωμα αντικατάστασης του πρωθυπουργού.
1676119 «Αυτός ο Γκρίνσπαν φταίει για όλα», ακούστηκε να μονολογεί μια συμπαθέστατη γιαγιά, η οποία, πιθανώς, να άναψε και ένα κερί υπέρ του Μπενρουμπή, του οποίου, όπως έλεγε, είχε «εκατόν πενήντα κομμάτια».
1643578 Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, άναψε καβγάς στην εξέδρα, με πρωταγωνιστές τους οπαδούς του Πανιωνίου και τους άνδρες των ΜΑΤ.
1695622 Σύμφωνα με τις καταθέσεις των πιλότων, κατά τη διάρκεια της πτήσης άναψε μία λυχνία που σημαίνει βλάβη στο σύστημα «Αρθούρος».
1695329 Χαρές, λοιπόν, στο υπουργείο Εξωτερικών κι ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά και στα άλλα υπουργεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος, άναψε μια φωτιά άλλο πράμα στην Καραγεώργη Σερβίας και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν.
1696199 Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν εξάλλου ότι αποστέλλουν συντονιστική ομάδα, αφού προηγουμένως άναψε το πράσινο φως από το Πεκίνο.
1644450 Τις φωτιές που καίνε κάτω από το πρόβλημα αντιμετώπισης της χρήσης ναρκωτικών στην Ελλάδα «άναψε» το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» για το θλιβερό βραβείο «ΑΡΓΥΡΟ στα ναρκωτικά», βάσει της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επικρατούσα κατάσταση στα κράτη-μέλη.
1696550 Στο μεταξύ, καβγάς άναψε και πάλι μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης -προστέθηκε με δηλώσεις του και ο κ. Στ. Μάνος- για τον προσεταιρισμό του λεγόμενου -και μάλλον ανύπαρκτου- κόμματος των επενδυτών, με αφορμή τα 11 μέτρα της κυβέρνησης και τη χθεσινή πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη κατά 4, 91%.
1700755 Στην τέταρτη συνάντηση ο υφυπουργός άναψε το πράσινο φως.
1715903 Τελικά, το κέντρο ελέγχου άναψε το πράσινο φως και το Κολούμπια με το φορτίο του εκτοξεύτηκε.
1706764 Όταν η συζήτηση άναψε για τα προβλήματα μειονοτήτων στα Βαλκάνια, οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν ότι είναι πρόβλημα υπαρκτό, αλλά αντιμετωπίσιμο.
1708488 Η RAIUΝΟ, το πρώτο ιταλικό κρατικό κανάλι, άναψε τα αίματα των Παναθηναϊκών τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.
1658653 Υπάρχει περίπτωση να αληθεύει η ιστορία με την Αθηναία εταίρα Θαΐδα, η οποία μετείχε εκείνο το μοιραίο βράδυ της φωτιάς στο μεγάλο συμπόσιο, με οινοποσία και τελετουργικούς χορούς, όπου εκείνη πρώτη έριξε την ιδέα και άναψε τον πρώτο πυρσό, για εκδίκηση για την πυρπόληση των αρχαίων ελληνικών ναών;
1667806 ΕΝΝΟΟΥΣΕ, βέβαια, να παραμείνουν σταθεροί και ενωμένοι στις αποφάσεις και τις διαταγές του και να μην αντιδρούν για τη φωτιά που άναψε στα πόδια τους.
1673105 Η εξέλιξη αυτή άναψε το «πράσινο φως» στους εισαγγελείς, λύνοντάς τους κυριολεκτικά τα χέρια.
1672290 Στο πόρισμα του εισαγγελέα Κολιούση αναφερόταν όμως ότι υπήρχε «επιστολή και όχι εγκύκλιος του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία γινόταν λόγος για δευκόλυνση ατόμων με ειδικές ανάγκες, η οποία όμως άναψε πράσινο φως σε ιδιοκτήτες πολυτελών αυθαιρέτων κτισμάτων να τα ηλεκτροδοτήσουν, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά».
1614298 «Όλο εμένα βγάζεις», του είχε πει σ' ένα ματς με τον Ηρακλή, ο Ντούσκο άναψε ολόκληρος, λούζοντάς τον, μπροστά στα μάτια των θεατών, με διάφορα κοσμητικά επίθετα.
1542519 Ούτε ένας τους, για δείγμα, να ανησυχεί για τη φωτιά, που άναψε στην πιο εύφλεκτη γωνιά της Ευρώπης.
1730556 Ο κύριος Ιάκωβος το ξαναγέμισε, άναψε τσιγάρο κι άρχισε να τρίβει με μανία τις ξεραμένες μουστάρδες απ' τα τραπέζια.
1718278 Η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για ν' αρχίσει η διαδικασία, σχετικά με την κατάργηση του ελληνικού δημοσιονομικού υπερβολικού ελλείμματος- από τα βασικά κριτήρια της ένταξης στο ευρώ.
1730872 Μόλις άναψε το φως με θάμπωσε το πορτοκαλί.
1732966 Ύστερα τράβηξε από το μέσα τσεπάκι του παλτού του ένα καλαμάκι, άναψε την άκρη με τον αναπτήρα του, κι αμέσως λαμπύρισαν εκατοντάδες μικρά αστράκια.
1743844 Ο Σαντιάγο και ο Έκτορ έδωσαν τσιγάρο σ' όλους, ακόμα κι η Αΐντα που δεν κάπνιζε άναψε ένα.
1744674 «Οικοδόμοι», άναψε τσιγάρο, κοίταξε τα κοντόχοντρα χέρια που σκάλιζαν με σπουδή τα χαρτιά.
1744729 Ο Λουδοβίκο έβγαλε το πακέτο του, του πρόσφερε τσιγάρο και του το άναψε.
1744950 «Μια στιγμή, Λοσάνο», άναψε άλλο τσιγάρο και τράβηξε μια ρουφηξιά μισοκλείνοντας τα μάτια.
1739515 Ο Σαντιάγο άναψε τσιγάρο.
1739784 Άναψε το πορτατίφ και προσπάθησε να στρώσει τα μαλλιά του με τα δάχτυλα, ενώ ο Ποπάι έχωνε το πουκάμισο μέσα στο παντελόνι του εντελώς τρομοκρατημένος.
1741021 Άναψε ολόκληρη και κατάλαβε πως κάποιος γέλαγε.
1745091 «Η Υπηρεσία Πληροφοριών δεν δίνει πράσινο ή κόκκινο φως για τη δημοσίευση ειδήσεων», έσβησε το τσιγάρο του και άναψε με το πάσο του άλλο.
1325626 Άναψε κι ένας καβγάς στην κερκίδα, μύρισε ο τόπος μπαρούτι.
1494615 Ο βρετανικός λαός και τα μίντια έχουν αποδεχτεί σαράντα μέρες βομβαρδισμών στη διάρκεια αυτής της μεγαλύτερης πυρκαγιάς που έχει ανάψει μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με εκπληκτικά λίγες ερωτήσεις.
1743561 Ο Σαντιάγο έβγαλε τσιγάρο και τ' άναψε.
1743717 Σώπασε, άναψε τσιγάρο, το σπίρτο κύλησε αναμμένο στο πάτωμα και το `σβησε πατώντας το.
1743837 Ο Ουάσιγκτον άναψε το φως: πρόσωπα τραβηγμένα, μάτια βαθουλωμένα, στόματα στεγνά.
1544187 Έχει γραφτεί πολλές φορές, μάλιστα, ότι για να «μπουν» στην ταινία άναψε πρώτα το πράσινο φως από την ίδια τη Μαφία.
1262283 Ένα θέμα που άναψε φωτιές στο συνέδριο ήταν οι ρυθμοί των δημοτικών μας τραγουδιών, το οποίο τελικά δεν ξεκαθαρίστηκε, αφού πολλοί σύνεδροι έμειναν με την απορία ή με τις δικές τους απόψεις σχετικά με το ρυθμό στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
1746970 Άναψε ένα τσιγάρο απ' το πακέτο που ήταν στο κομοδίνο και βάλθηκε να παρατηρεί τα πόδια της, τα γόνατά της, και σιγά-σιγά η ματιά του διέτρεξε όλο το κορμί της κι όταν συνάντησε τα μάτια της τής χαμογέλασε, κι εκείνη αισθάνθηκε ζεστασιά και ντροπή: τι χαμένη που είσαι.
1745642 Άπλωσε το χέρι στα τσιγάρα που ήταν πάνω στο γραφείο, άναψε ένα και τον έπνιξε ο βήχας.
1745206 «Καθίστε, μη στεναχωριέστε», του χαμογέλασε, του πρόσφερε τσιγάρο και του το άναψε.
1746276 Ο δον Φερμίν ζήτησε καφέ και για τους δύο και άναψε τσιγάρο.
1746750 Ο Αλσιμπίαδες του άναψε το τσιγάρο όσο εκείνος διάβαζε αργά-αργά το κείμενο.
1755443 Το άναψε -- η καύτρα φωλιασμένη στην παλάμη.
1755496 Πήρε κερί, το άναψε και προσκύνησε στην εικόνα της Παναγίας.
1758001 Το άναψε.
1746985 ΕΣΒΗΣΕ το τσιγάρο του, άναψε άλλο, σταύρωσε τα πόδια, οι παριστάμενοι έσκυψαν μπροστά για να μη χάσουν λέξη, κι εκείνος άκουσε την κουρασμένη φωνή του να λέει: η 26η κηρύχθηκε αργία, οι διευθυντές των κολεγίων πήραν οδηγίες να πάνε τους μαθητές τους στην πλατεία, αυτό τους εξασφάλιζε ένα σημαντικό αριθμό παρισταμένων, και η κυρία Ερέδια θα παρακολουθούσε την εκδήλωση από το μπαλκόνι του Δημαρχείου, ψηλή, σοβαρή, κατάλευκη, υπέρκομψη.
1321576 Κι από πάνω μαυροφορεμένες μανάδες να πλένουνε μνήματα, ν' ανάβουνε καντήλια, αλλά να μη θρηνούν.
24083 Ν' ανάβουνε από τη γητεία του παραδείσου
1077737 Τα παιδιά, φοβούνταν πολύ περισσότερο τη βροχή. - Θα κάμει, κυρία, πάλι κατακλυσμό ο Θεός, να μας πνίξει, που είμαστε κακά παιδιά; - ποιος είπε πως είστε κακά παιδιά; ίσια ίσια που επειδή είστε καλά παιδιά βρέχει για να ποτιστούν τα χωράφια, που ήσαν ξερά και διψούσαν. - Και που το βρήκε ο Θεός τόσο νερό; - Να το πω εγώ κυρία, που μου το είπε η μητέρα μου; - Ναι, πες το. - Τα σταμνιά του Θεού έσπασαν. - Με την τρουμπέτα κάνει ο Θεός τις βροντές ή με το στόμα του; - Να το πω πάλι εγώ, που μου το 'πε η μητέρα μου; - ¶ντε, Πηνελόπη, πες μας το κι αυτό, αφού το ξέρεις. - Στον ουρανό γλεντούνε και ρίχνουνε κανονιές, κι ανάβουνε σαΐτες και μας έρχονται οι φωταψίες τους.
1740752 «Κολπάκια για ν' ανάβουνε τους άντρες, αγόρι μου.
1747007 Να τες, κάτω απ' τα μάτια του, ν' αγκαλιάζονται, να μυρίζουν η μια την άλλη, να ιδρώνουν, να γίνονται ένα, ο δον Ρεμίχιο Σαλδίβαρ έκανε μια παύση για να βγάλει ένα τσιγάρο και να ψάξει τα σπίρτα του, αλλά ο βουλευτής Ασπιλκουέτα έσπευσε και του το άναψε, το πρόβλημα δεν ήταν ο κόσμος, κύριε Μπερμούδες, αυτό δεν τους απασχολούσε καν, το πρόβλημα ήταν η μεταφορά, όπως είχε ήδη εξηγήσει στον Τσαντίλα τον Ερέδια, γέλια στο ακροατήριο, κι εκείνος άνοιξε πάλι το στόμα και ξανασούφρωσε τα μούτρα του.
1746458 Άναψε τσιγάρο και ο δόκτωρ Αρμπελάες έσπρωξε προς το μέρος του ένα τασάκι.
1757987 Άναψε το μαγκάλι κι άπλωσε γύρω τα ρούχα για να στεγνώσουν.
1747493 Τον άναψε, έμεινε, και για χατίρι σου, σκατο-Κάγιο, δεν κοιμήθηκε ούτε απόψε: πλήρωνε.
1747570 Μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και δεν άναψε το φως.
1747717 Στο μισοσκόταδο μία από τις δύο σιλουέτες στο κρεβάτι ανασηκώθηκε και το πορτατίφ του κομοδίνου άναψε.
1752413 Ο Πάπας ακούμπησε στην κουπαστή, άναψε τσιγάρο, τράβηξε μια βαθιά ρουφηξιά κι ύστερα είπε:
18764 Οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη ιχνηλατούν την οδοιπορία του ελληνικού λαού: στη λειτουργία των δυσκολότερων ονείρων Π εκεί που ανάβουν και χάνονται τα ζεστά μυστικά του κόσμου.
24758 Και τα τηλέφωνα, όμως, ανάβουν συχνά.
379127 Άλλος τύπος αποτελείται από δύο ή τρεις πράσινες λάμπες που ανάβουν όταν τα σκέλη είναι κάτω και ασφαλισμένα.
389450 Τα φώτα ανάβουν και από σκηνής εύχονται καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
389451 Οικογένειες αγκαλιάζονται και φιλιούνται και ανταλλάσσουν ευχές, ζευγάρια δίνουν φιλιά διαρκείας, λαμπάδες ανάβουν, όλοι χαμογελούν.
1753082 Κάθισε στην άκρη του κρεβατιού κι άναψε τσιγάρο.
57736 Υποχρεώνεται, από πρωθυπουργός που συντονίζει την κυβέρνηση, να μεταβάλλεται σε πυροσβέστη των πυρκαϊών που ανάβουν φίλοι κι εχθροί.
130640 Πολιτικοί, έγγραφα-κλειδιά, καθώς και μάρτυρες που φέρεται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα ανάβουν το πράσινο φως για τη διαλεύκανση της μεγάλης υπόθεσης των ψηφιακών και την προσωποποίηση των αδικημάτων.
134519 Μέσα στον προηγούμενο μήνα, πήρε δύο αποφάσεις, από το Διοικητικό Εφετείο και από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που ανάβουν το πράσινο φως για την επανένταξή του στην αστυνομία.
149805 Σουτάρει τρίποντα με την ίδια ευκολία που κάποιοι δικοί μας ανάβουν τσιγάρο, τρέχει στον αιφνιδιασμό, πασάρει, τα κάνει όλα.
159957 Αλλά πολλές & quot; φωτιές & quot; ανάβουν τελευταία και νομίζω ότι μάλλον οι ίδιοι καίγονται τελικά.
183741 Ο διευθυντής των φυλακών είπε ότι στη διάρκεια της νύχτας οι δεσμοφύλακες ανοίγουν πάντα το παραθυράκι της πόρτας και το βράδυ ανάβουν το φως.
561425 Δυο γυναίκες κι ένας άντρας με μουσική υπόκρουση κρατώντας από ένα κερί ανάβουν σιγά σιγά άλλα που βρίσκονται τοποθετημένα σε διάφορα σημεία της σκηνής.
203454 Ένα μόνο λίγο σηκωμένο πλακάκι και η πτώση είναι πολύ πιθανή, ενώ τα πεζοδρόμια είναι συνήθως γεμάτα από παγίδες. - Να κυκλοφορούν τη νύχτα πολύ προσεκτικά, με ηλεκτρικό φακό και να τον ανάβουν και όταν περνάνε σε διαβάσεις πεζών. - Να περνάνε μόνο από διαβάσεις πεζών και όταν επιτρέπεται, να έχουν βεβαιωθεί πρώτα ότι τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει. - Να μην παίρνουν μεγάλα σκυλιά μαζί τους με λουρί, γιατί μπορεί να τους τραβήξουν απότομα και να χάσουν την ισορροπία τους. - Εάν έχουν εγγόνια, να προσέχουν τα μικρά παιχνίδια με ρόδες που υπάρχουν στο πάτωμα. - Να υπάρχει πάντα αντιολισθητικό ελαστικό στην μπανιέρα. - Όχι ελεύθερα καλώδια στο πάτωμα, όχι μικρά χαλάκια και μικροέπιπλα σε στενούς διαδρόμους σπιτιών, ιδιαίτερα στην πορεία προς το λουτρό.
604106 Ανάβουν απερίσκεπτα φωτιές για να κάψουν χόρτα ή για να μαγειρέψουν, πετάνε αποτσίγαρα αναμμένα ή εύφλεκτα σκουπίδια και γενικώς αδιαφορούν.
376688 Όταν το τμήμα του κλειστού κυκλώματος εκτεθεί σε πυρκαγιά ή υπερθέρμανση, τα φώτα ανιχνευτών στο θάλαμο διακυβερνήσεως ανάβουν και ηχεί το κουδούνι.
1752514 Ο Δημήτρης γέλασε ξανά κι άναψε τσιγάρο.
1263124 Γεγονός που «άναψε» το κινητό τηλέφωνο του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Π. Φουντά, ο οποίος κάποια στιγμή, όπως και ο Γ. Ζαφειρόπουλος, εθεάθη να μετρά με το βλέμμα τους παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
1263864 H μηχανή άναψε, τα μέταλλα τρίζουν, οι πόρτες άνοιξαν και κάποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν έξω.
43229 Πώς σας φαίνεται που οι σημερινές τραγουδίστριες γίνονται αστέρια από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς εμπειρία, σχεδόν χωρίς προσπάθεια; - Όχι, αστέρια, αστεράκια γίνονται, που ανάβουν και σβήνουν πολύ γρήγορα, γιατί δεν έχουν την πείρα, δεν έχουν πονέσει, παίρνουν τα μυαλά τους αέρα με την πρώτη επιτυχία, χωρίς να σκεφτούν ότι οι ευθύνες για το επόμενο βήμα μεγαλώνουν, και ξαφνικά βρίσκονται μετέωρα.
421377 Είναι δέκα λεπτά πριν από τη μία το μεσημέρι και τα αίματα ανάβουν.
416774 "Σε μια στιγμή ανάβουν τα φώτα/ κι η μουσική μάς φέρνει τους μάγους στη σκηνή" της θεσσαλονικιώτικης "Bίλκας".
758493 Ανάβουν κεριά.
456650 Οι διπλοβάρδιες, τα παλιά κτίρια, οι διάδρομοι που μετατρέπονται σε αίθουσες για να στοιβάσουν τα παιδιά, τα καλοριφέρ που δεν ανάβουν.
501121 Η Θεσσαλονίκη απόψε πανηγυρίζει και τα φώτα ανάβουν προς τιμή σας ".
927925 Με ένα είδος τηλεκοντρόλ ανάβουν και σβήνουν τα φώτα, ενώ με ένα αυτόματο σύστημα ανοίγει η εξώπορτα στους επισκέπτες του σπιτιού.
606255 Απογοητευμένος ο δήμαρχος Γιώργος Πουσσαίος, επανέλαβε για άλλη μια φορά το παλαιό αίτημα του δήμου για προμήθεια ενός πυροσβεστικού που θα σταθμεύει μόνιμα στο νησί, ενώ τόνισε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να απαγορευθούν και οι φωτιές που κατά καιρούς ανάβουν οι γεωργοί για αναβλάστηση της περιοχής.
617445 Με τηλεχειριστήριο, λες και ανοίγει γκαραζόπορτα, ο πιλότος ενεργοποιεί το μηχανισμό και αυτομάτως ανάβουν μέσα στη νύχτα τα φώτα του ελικοδρομίου.
662157 Άντε να πεις κι ότι θυμούνται πως η κυπελλούχος παίζει σήμερα στο "Νίκος Γκούμας" - πρώτο επίσημο ματς εκεί - με την Προοδευτικούλα (του Γιάννη Καρρά) ή ότι τη μεθεπόμενη Δευτέρα τα αίματα ανάβουν για τα καλά, στο Μαρούσι εναντίον του Ολυμπιακού (του Ντούσαν Μπάγεβιτς και των άλλων).
667415 Το πρόβλημα πλέον, συνολικά για το οικονομικό επιτελείο, όπως κατετέθη στο τραπέζι της συζήτησης είναι ότι τα "σήματα κινδύνου" ανάβουν πλέον σε πολλά μέτωπα:
1049660 Πάλι ψαχουλευτά βρήκε τη λάμπα στο ντουλάπι, τα σπίρτα σ' ένα από τα συρτάρια, την άναψε.
1055743 Έφερε στο νου της όσες φωτιές είχε δει ν' aνάβουν στην τηλεόραση και τη μοναδική φωτιά που είχε παρακολουθήσει ν' ανάβουν μια Κυριακή του Πάσχα.
1049759 Εκεί, εκεί θα την έκρυβε, στα νερά του βάλτου, Έκλεισε καλά τα μισάνοιχτα παντζούρια, πήγε στην κουζίνα, άναψε τη λάμπα και την έφερε στην κρεβατοκάμαρη.
1065865 Μεταβολή ποιότητας στην ύλη (: προκαλουμένη από την ελαττωματική φύση του πράγματος): οίνος ξινίζει, κάστανα ανάβουν.
1069753 Θα μου πεις, αυτοί ανάβουν λαμπάδα, όχι κεράκι. ¶λλο όμως η δική μου σύνταξη, άλλο η βουλευτική.
1049866 Πέρασα τη μεγάλη αυλή, κουτσουρεμένη από το βαρύ τριώροφο που είχε πάρει τη θέση της παλιάς μονοκατοικίας με την κεραμιδοσκεπή, και χτύπησα το κουδούνι. ναψε το φως στη σκάλα, βήματα κατέβηκαν, μια φιγούρα πίσω από το σαγρέ κρύσταλλο και η εξώπορτα άνοιξε.
1050093 Τους λιανίζουνε εκεί πέρα ". ναψε άλλο τσιγάρο από το προηγούμενο.
1089852 Αφού τα κεριά δεν ανάβουν μόνα τους, όσοι τα είδαν αναμμένα υπέθεσαν πως οι δυο κρατούμενοι είχαν επιστρέψει στα δωμάτιά τους.
1190537 Αντί τα αίματα να ανάβουν για τις κάρτες, τις κάλπες και τις ημερομηνίες, νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει ανάψει η συζήτηση για το μέλλον της χώρας και της νέας γενιάς, την κοινωνία των πολιτών, την ευρωπαϊκή προοπτική.
1050200 Τότε ο Γεωργίου άναψε.
1050215 Δήλωσε πως θα μιλούσε για τα οικονομικά, αλλά γρήγορα το γύρισε στο δασκαλίκι: ιδεολογικός φαμφαρονισμός, έτοιμες φράσεις, τσιτάτα, νουθεσίες. Όσο μιλούσε ο Γιατράκος, μπήκε η ¶ννα, μαζεύτηκε σε μια γωνιά, άναψε τσιγάρο.
1050423 Χαμογέλασε κι άναψε τσιγάρο. "
1229400 Τα τσιγάρα του πάγκου ανάβουν... φωτιές Ένα... μπλε σύννεφο έχει «καταλάβει» το Μοντιάλ.
1050599 Έσβησε το τσιγάρο, άναψε άλλο. "
1050827 Ο Γεωργίου έσβησε απότομα το τσιγάρο, άναψε αμέσως άλλο, μα δεν τράβηξε δυο ρουφηξιές και το έσβησε.
1051045 Έλα, ντύσου ". ναψε το φως.
1051061 Κάθισε στο Κεφαλόσκαλο και άναψε τσιγάρο. ¶κουσε βαριά πατήματα στη σκάλα, στη στροφή φάνηκε ο πατέρας της χλομός από το σκαρφάλωμα, η ανάσα του κομμένη, βαστιόταν από τον τοίχο.
1296191 Γιατί ανάβουν ταυτόχρονα πολλές φωτιές μαζί.
1051340 Μέσα στον καθρέφτη είδε πως άναψε τσιγάρο.
1735776 Το έδαφος ξεφυσούσε μικρές ανάσες πάχνης λες και τα πάντα τριγύρω είχαν ανάψει τσιγάρο.
1737442 Θυμόταν τα χειμωνιάτικα πρωινά, τα χέρια της που πάγωναν στο πλυσταριό, χάνοντας την αποθηκευμένη θερμότητα του ύπνου καθώς η μάνα της προσπαθούσε ν' ανάψει τη σόμπα.
1334330 Οπως είναι γνωστό όμως, οι περισσότεροι οδηγοί αντί για φλας ανάβουν τα φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρμ).
1740467 Ανακατεύτηκε με το πλήθος, ακολούθησε το ρεύμα, πήγε, ήρθε, ξαναγύρισε από πεζοδρόμια στενά, που δεν μπορούσες να περάσεις απ' το στριμωξίδι, παρασυρμένος από κάτι σαν ανεμοστρόβιλο ή μαγεία, σταματώντας πού και πού σε κάποια γωνία, σε κάποια είσοδο, ή σε κάποιο φανάρι του δρόμου για ν' ανάψει ένα τσιγάρο.
1740342 Ο Μπερμούδες είχε ανάψει κι άλλο τσιγάρο.
69610 Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα και κάθισα εδώ....
100393 Με αργές κινήσεις σηκώθηκα από το γραφείο μου και άναψα το τελευταίο τσιγάρο.
944634 Την έστησα στο σταντ και μηχανικά άναψα τσιγάρο τρέμοντας ακόμα απ' την υπερένταση.
1470795 Μερικές λέξεις ανάβουν τα αίματα και προκαλούν θυμό.
946266 Κατέβασα το σταντ και άναψα τσιγάρο για να κάνω μια πρόχειρη εκτίμηση των ζημιών.
456957 Πολιτική - Ανάβουν τα αίματα - 27/02/1997
1577777 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα κινητά ανάβουν, καθώς οι πάντες προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη χρηματιστηριακή τους εταιρεία.
1049948 "Μίλα κι εσύ, ρε Κοσμά", μου μπήκε ο Αλέξης, Ο Γεωργίου είχε γείρει στην αγκαλιά της ¶ννας και κείνη του χάιδευε τα αραιά μαλλιά, κάθε τόσο έπαιρνε ένα μεζέ και τον τάιζε, τον πότιζε γουλιές κρασί, της φιλούσε εκείνος το χέρι. ναψα τσιγάρο.
1050042 Η φωνή του Γεωργίου ακουγόταν σιγανή, κομπιασμένη, ο Αργύρης τον διέκοπτε πότε πότε, μίλησε και για τη δήλωση Σεφέρη. ναψα τσιγάρο. "
1050175 Πήγα και ξάπλωσα στο στρώμα, άναψα τσιγάρο.
1050869 Τον είχαν τσακίσει. ναψα τσιγάρο, τα χέρια μου τρέμανε.
1050945 Εκεί κάθισα και άναψα τσιγάρο.
1052345 Κάθισα στη μια. ναψα τσιγάρο.
1053326 Πλησίαζε έντεκα η ώρα. ναψα ένα τσιγάρο με χέρια που έτρεμαν.
1054130 Τέντωσα το κορμί μου και πλησίασα με αργά βήματα. ¶φησα τον σάκο να πέσει μπροστά στα πόδια μου, πήρα την κατάλληλη στάση, για το τατουάζ ντε, και χωρίς να τον υπολογίσω έβγαλα απ' τον κόρφο τα τσιγάρα μου κι έβαλα ένα στο στόμα. - Πέτα το τσιγάρο ρε κουπούκι μη σε βάλω να το φας, έκανε αγριεμένος ο υπαξιωματικός. ναψα και πήρα μια βαθιά ρουφηξιά.
1061331 Το άναψα, καταπίνοντας τον καπνό ως την ουροδόχο κύστη.
1070251 Τρόμαξα και το έκλεισα βιαστικά, αυτόματα άναψα την τηλεόραση, όπως κάθε φορά που θέλω να σκοτίσω το μυαλό μου και να το αποσπάσω από δυσάρεστες σκέψεις.
1076325 Θα κινδυνέψει και εκεί. ναψα ένα κερί μπροστά στην εικόνα της Αγίας Ελεούσας, δεν ξεχωρίζει απ' όλες τις άλλες άγιες, δε νύχτωσε ακόμα πολύ, πάνω στο ξύλινο αναλόγιο υπάρχει ένα παλιό σκισμένο ψαλτήρι.
1086877 Η κοιλιά του έμοιαζε με ξεχαρβαλωμένο ηλεκτρικό πίνακα. ναψα ένα τσιγάρο και του το 'βαλα στο στόμα.
1093422 Τα έβγαλα με προσοχή κι έπειτα τα σπίρτα και άναψα.
1093529 Έφτασα την ώρα που ο ψηλός είχε κάνει μια πόρτα προσανάμματα και βρέθηκα μπροστά σ' έναν τύπο που τον περίμενε καθιστός στην καρέκλα με το πιστόλι στο χέρι. - Πέτα το τσεκούρι, γιατί σου την άναψα.
870440 Πρώτον, σε κάθε 100 τσιγάρα που "ανάβουν" στην επικράτεια, τα 32 είναι στην Αττική, τα 9 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, τα 21 στη Βόρειο Ελλάδα (πλην της συμπρωτεύουσας), τα 22 στην Κεντρική Ελλάδα και τα 16 στη Νότιο Ελλάδα.
852348 Συγκεκριμένα, τα έσοδα του Audiotex υπερτριπλασιάσθηκαν μέσα σε τρεις μόλις μήνες από τότε που άρχισαν να "ανάβουν" τα τηλέφωνα.
948196 Ιδανική για ταξίδι, δε λέει όχι όταν τα αίματα ανάβουν, χωράει δύο άτομα κι έχει την παλιά ξεχασμένη αίσθηση του μεγάλου δικύλινδρου κινητήρα.
1580589 Γκάτζετ στα πάρτι είναι οι σφυρίχτρες και οι αναπτήρες με μεγάλες φλόγες- σφυρίζουν με σφυρίχτρες, όπως γινόταν παλιά σε χάουζ πάρτι, μόνο που χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, σαν να είναι γρήγορα breaks και beats, ενώ οι αναπτήρες ανάβουν όχι όπως σε συναυλίες, όταν παίζονται αργά κομμάτια, αλλά σε ένδειξη σεβασμού ή για να παίξει ο dj ξανά το κομμάτι από την αρχή.
490771 Τέσσερα χρόνια μετά, ο ΟΑΣΠ με το γεωλογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάβουν το πράσινο φως για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε σεισμικές περιοχές όπως η παραπάνω.
1076514 Λιώσανε και τα πέντε σπαρματσέτα, δεν ανάψανε κανένα φως, στην κουζίνα έβραζε συνέχεια το νερό στο γκάζι, πίνανε ασταμάτητα φασκόμηλο με λίγο λεμόνι που βρήκε στη λεμονιά και σταφυλόμελο, η υγρασία περόνιαζε, έκανε κρύο, ζεσταίνανε τα χέρια τους στο γκάζι, η μόνη περιοχή που λειτουργούσε αυτό το σωτήριο υγραέριο.
1095835 Ανάψανε και το ηλεκτρικό απ' το μεσημέρι, γιατί σκουντουφλάγανε συνέχεια πάνω στις καρέκλες και στις μυγοπαγίδες που κρεμόντουσαν στριφτές σαν άντερα απ' το ταβάνι με τσαμπιά τις ψόφιες μύγες πάνω τους.
1096221 Ανάψανε τα φώτα των αυτοκινήτων κι οι περισσότεροι έφεδροι ριχτήκανε στη δουλειά.
100524 Ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι (πριν το ανάψουμε καλά).
946293 Μοναδική "νεανική" νότα που αντιστέκεται στην εικόνα αυτή, είναι τα κόκκινα __ledάκια__ στο ρύγχος, που ανάβουν μαζί με τα φώτα - θυμίζοντας τον ΚΙΤ - στους καθρέφτες των αυτοκινήτων.
1006571 Αφού λοιπόν βάλουμε τα τσιπ στη θέση τους σωστά και ανάψουμε το μηχάνημα, θα πρέπει να μπούμε και να δηλώσουμε την νέα μνημη στο πρόγραμμα BIOS Setup (τον τρόπο που μπαίνουμε θα τον βρούμε στα βιβλία, ή μπορεί να μας δίνεται και κάποιο μήνυμα στην οθόνη την ώρα που ανάβει το μηχάνημα, του τύπου "πάτα το κουμπί τάδε για να μπεις στο setup").
521859 Φωτεινά "Όχι" ανάβουν στον λόφο της Καισαριανής και την πλατεία Καραϊσκάκη (26/9).
606821 Ο χορός "Ουλελί", επί το ελληνικότερον "Θόρυβος", συνηθίζεται στη βόρεια Βουλγαρία, όταν ανάβουν μεγάλη φωτιά κάθε χρόνο στις 28 Μαρτίου.
362908 Τώρα μπορούμε να ανάψουμε το φως.
420312 Τη στιγμή που πάμε ν' ανάψουμε τα τσιγάρα, μας πέφτουν τα σπίρτα στο νερό.
533151 Φοβόμαστε ν' ανάψουμε το φως με βρεγμένα χέρια.
1006692 Από πλευρά τοποθέτησης, η κάρτα οθόνης είναι πολύ απλή, την βάζουμε στον δίαυλο και παίρνει εμπρός αυτόματα μόλις ανάψουμε τον υπολογιστή μας.
1074814 Εισχωρήσαμε ο ένας πίσω από τον άλλο μέσα στο σκοτεινό υγρό εκείνο χώρο που μύριζε μούχλα, δεν τολμήσαμε να ανάψουμε φως, δεν υπήρχε φως άλλωστε, το σπίτι ήτανε φανερό πως είχε πολύ καιρό να κατοικηθεί. "
1183492 Εκεί μας περίμενε ένα τραπέζι (όπως όλα τα υπόλοιπα) με λίγα λουλουδάκια σε ένα μικρό βάζο, ένα πυροτέχνημα χειρός για τον καθένα, για να το ανάψουμε στην «αλλαγή του χρόνου» και ένα τσίγκινο ντέφι για χρήση όταν θα 'ρθουμε στο τσακίρ - κέφι.
78826 Την ώρα που θα μπουν στο σπίτι, κάθε νοικοκυρά τους περιμένει στην πόρτα, έχοντας στα χέρια της ένα θυμιατήρι και μια αναμμένη λαμπάδα.
269072 Η Χρύσα, γέννημα και θρέμμα της Βουνοπλαγιάς, ήξερε τι σήμαινε κουτσομπολιό στο χωριό, όπου οι κάτοικοι, μένοντας για πολλές ώρες του χειμώνα κλεισμένοι μέσα, μαζεμένοι σ' ομάδες στα σπίτια, γύρω απόνα αναμμένο μαγκάλι με κάρβουνα ή καθισμένοι σε μια από τις ταβέρνες ή τα καφενεία, κοντά σε μια αναμμένη σόμπα πετρελαίου ή καυσόξυλων, συζητούν και κριτικάρουν με περίσσια ανευθυνότητα κάποιον ή κάποια που έτυχε να δουν ή ν' ακούσουν να κουβεντιάζει ή να συναντιέται σ' απόμερο σημείο με το αντίθετο φύλο.
1542222 Ν' ανοίξουμε τα φτερά μας και να τους αγκαλιάσουμε θέλουμε, για να τους ανάψουμε και πάλι τη φλόγα του Ελληνισμού στην καρδιά.
570173 Υπολογίζεται ότι το 27% των ποσοτήτων του επικίνδυνου αυτού ρύπου προέρχεται από σταματημένα αυτοκίνητα που έχουν βέβαια αναμμένη τη μηχανή τους.
322335 Το μόνο χαρτί που του απόμεινε, για να κρατήσει τη φλόγα του Μακεδονικού Ζητήματος αναμμένη στην Ελλάδα (όσο ο πόλεμος κατά των Γερμανών συνεχιζόταν), ήταν οι πρόσφυγες που είχαν καταφύγει στη Γιουγκοσλαβία.
615284 Ο Ιωάννης Μελισσανίδης χορεύει γύρω από την αναμμένη εστία στο κέντρο του Σταδίου και, σχεδόν αβαρής "Ίκαρος", εκτελεί ένα εντυπωσιακό άλμα, βουτώντας προς τον "ήλιο" δευτερόλεπτα προτού να κλείσουν τα φώτα.
634941 Η φλόγα δεν είναι εύκολο να παραμείνει αναμμένη... ".
635733 Η φλόγα δεν είναι εύκολο να παραμείνει αναμμένη... ".
71222 Μία φωτιά αναμμένη ανάμεσα στα πόδια της.
706915 Και καλά έκανε, γιατί σε εκείνο το περιοδικό, που ήταν πολύ σκοτεινό, του Καζαντζάκη ο Μεγαλέξανδρος ήταν λαμπάδα αναμμένη λευτεριάς ".
616839 Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο στάθμευσης κοντά στην Αγία Παρασκευή και επί της εθνικής οδού, όπου κάποιοι αφού έψησαν και έφαγαν για μεσημέρι, έφυγαν αφήνοντας πίσω τους αναμμένη τη σπίθα της καταστροφής.
900899 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι την επομένη της Ιεράς Συνόδου οι "τρεις" ιερωνυμικοί μητροπολίτες δεν προσήλθαν "για να δώσουν το μικρό και το μεγάλο μήνυμα", σημαίνει ότι η αιτία - κατά τους μεν - η αφορμή της κρίσης - κατά τους δε - παραμένει, ως αναμμένη θρυαλλίδα.
156660 Οι Αμερικανοί μάς έβγαλαν έξω από την κλιματιζόμενη αίθουσα, γιατί θέλαμε να ανάψουμε ένα τσιγάρο.
1048587 Μόλις έπαιρνε να χλιαρέψει μια πετρόπλακα, βάζαμε άλλη αναμμένη.
1052276 Φαινόταν μέσα μια γυμνή λάμπα αναμμένη, μια ξύλινη σκάλα που ανέβαινε απότομα και χάμω νερά.
1066608 Ο Σαντιάγο Νασάρ μπήκε στο σπίτι του στις 4:20, αλλά δεν χρειάστηκε ν' ανάψει κανένα φως για να φτάσει στο δωμάτιό του, γιατί η λάμπα της σκάλας έμενε αναμμένη όλη τη νύχτα.
1068175 Τις νύχτες γινόταν πιο μεγάλη, εξαιτίας οι σκιές που τις αβγάτιζε η αναμμένη ασετιλίνη.
1054648 Η Ιωάννα αναρωτήθηκε γιατί να έκατσαν δίπλα στη σόμπα, αφού δεν ήταν αναμμένη.
1048584 Γδύνω τον Γιάγκο από τη μέση κι απάνω, παίρνω μια πλάκα αναμμένη, την τυλίγω μ' ένα προσόψι και την κολλάω στο στήθος του.
1055764 Η μοναδική της έννοια τώρα ήταν να διατηρεί αναμμένη τη φωτιά, όσο χρειαζόταν για να στεγνώσουν τα ρούχα της.
1073859 Η σιωπή του δρόμου, μακριά το σούρσιμο του. τραμ πάνω στις ράγες, ή αναμμένη λάμπα στην ξύλινη κολόνα στη διασταύρωση των δρόμων του σπιτιού, το βήμα του αγοριού πάνω στις ανώμαλες πλάκες του πεζοδρομίου, το πήδημά του μπροστά στη γαζία της αυλής μας για να πιάσει ένα ανθάκι κίτρινο, χνουδωτό, μου θυμίζουν το όνομά του.
1076746 Η Δέσποινα άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα, αναμμένη τη λάμπα, να γίνεται αμέσως φανερή η επιδρομή, σκορπισμένος ο γιούκος, το σπασμένο σταμνί, το νερά που λιμνάζει στα σκεβρωμένα σανίδια.
1511829 Στη ζούγκλα της Αφρικής, να γράφει, με το λευκό κεφάλι του σκυμμένο σ' ένα μικρό τραπέζι, με μια λάμπα πετρελαίου αναμμένη και μια γάτα καθισμένη εκεί πάνω να τον παρακολουθεί.
1081001 Όλη την ώρα, όμως, είχε τα μάτια της καρφωμένα στην ασβεστωμένη πρόσοψη της "Σημαίας του Βίσμαρ": οι Σουηδοί ναυτικοί έσπρωχναν την πράσινη πόρτα που έκλεινε με ορμή πίσω τους_ πάνω απ' την είσοδο ήταν αναμμένη μια λάμπα από κίτρινο γυαλί, η "Σημαία του Βίσμαρ" είχε γίνει και πάλι ένα κεντράκι για ναυτικούς.
1708122 Τη βρήκαν οι γείτονες στο πάτωμα, με την τηλεόραση αναμμένη.
1731466 Έχουν την τηλεόραση αναμμένη αλλά τον ήχο κλειστό, και δεν παίρνουν είδηση πως την ίδια στιγμή χιλιάδες άνθρωποι τραβούν προς το τείχος».
1093117 Το μυαλό μου άσπρισε και κόχλασε σαν λάκκος με αναμμένη ασβέστη.
431173 Πρωτόκολλο συμφωνίας για τη συνεργασία Αθήνας - Μόσχας σε θέματα στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται σε ισχύ, ανάβοντας πλέον και επίσημα το "πράσινο φως" σε περαιτέρω συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για έμπρακτη ρωσική συμμετοχή στην ενίσχυση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας μας.
315760 Όλο αυτό το ανθρωπολόι [...] περνούν τη νύχτα στα 150 κελλιά του τριώροφου ξενώνα του μοναστηριού, [αφού πρώτα πάνε] στο αγίασμα να πιουν νερό και ν' αφήσουν κάτι από πάνω τους: ένα κομμάτι από τα ρούχα τους, λίγες τρίχες από τα μαλλιά τους, μια κορδελίτσα, και μετά να προσκυνήσουν ανάβοντας τη λαμπάδα τους στην Παναγία.
267968 Κι ανάβοντας απ' το θυμό της, άστραψε δυο χαστούκια στο Θόδωρο που τον έκανε να χάσει τον μπούσουλα και να βάλει τα κλάματα. - Έλα εδώ, τον πρόσταξε η Κατίνα ανακατεύοντας ταυτόχρονα τη σούπα της.
458473 Πάντως στην Αυλώνα χθες επικρατούσε σχετική ηρεμία, μετά την πρωτοφανή κινητοποίηση, που είχε σημειωθεί προχθές το βράδυ και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα, από χιλιάδες πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και πυροβολώντας στον αέρα ή ανάβοντας φωτιές σε διάφορα σημεία, για να υπερασπιστούν το πανεπιστήμιο της πόλης τους και τους φοιτητές που απεργούν μέσα σ' αυτό.
434351 Πρωτόκολλο συμφωνίας για τη συνεργασία Αθήνας - Μόσχας σε θέματα στρατιωτικού εξοπλισμού βρίσκεται σε ισχύ, ανάβοντας πλέον και επίσημα το "πράσινο φως" σε περαιτέρω συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για έμπρακτη ρωσική συμμετοχή στην ενίσχυση της αμυντικής δυνατότητας της χώρας μας.
1061627 Αν μας αγαπούσε τουλάχιστον η Ραλλού... - Μας αγαπά με τον τρόπο της, απάντησε βιαστικά ο Φώτης, ανάβοντας δυο τσιγάρα μαζί.
1054191 Απ' το ένατο δέκατο, έπαιρνε μια στροφή ή σκάλα και κοντά στο δέκατο έβδομο κουτούλησα πάνω σε κάτι σκληρό. - Έφτασες; φώναξε το ντιρέκι που κατέβαινε προσεχτικά πίσω μου ανάβοντας κάθε τόσο σπίρτα για να βλέπει. - Έφτασα, μουρμούρισα. - ¶νοιξε την πόρτα κι έμπαινε.
1075991 Περάσαμε τον κήπο ανάβοντας κάπου κάπου το κλεφτοφάναρο, είχε σκοτεινιάσει κιόλας, φύσαγε, θα 'βρεχε σε λίγο.
1061576 Κοιταχτήκαμε στον καθρέφτη ανάβοντας το φως.
1439801 Με αναμμένη τη μηχανή του ελικοπτέρου, με τον έλικα να γυρίζει...
1129343 Άσκησαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο και το A Τμήμα του δικαστηρίου κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο ανατοκισμός είναι παράνομος, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για την κατάργησή του.
1130110 Ο Ολλανδός τεχνικός επανήλθε και χθες στο θέμα, εμμένοντας στην άποψη που κατά καιρούς έχει εκφράσει ότι «ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο» και ανάβοντας (ακόμη περισσότερο) τα αίματα των - έτσι κι αλλιώς φανατισμένων - ερυθρόλευκων.
1006642 Αφού πια έχουμε στηρίξει καλά τον οδηγό μας και τον έχουμε καλωδιώσει σωστά, δεν μένει παρά να ανάψουμε τον υπολογιστή.
1423876 Με πολύ κέφι, δυναμισμό, χορεύοντας και ανάβοντας πυρσούς, οι μαθητές της Θεσσαλονίκης βγήκαν χθες το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης και ζήτησαν κατάργηση του νόμου Αρσένη.
1006725 Αφού τα βάλουμε όλα συνδέουμε και πληκτρολόγιο και οθόνη και είμαστε έτοιμοι να ανάψουμε το σύστημα.
1006727 Αν δεν δούμε εικόνα στην οθόνη μόλις ανάψουμε το αναβαθμισμένο μηχάνημα, το πρώτο και πιο συχνό πιθανό πρόβλημα και πάλι είναι ανάποδα βύσματα, η έλλειψη σύνδεσης κάποιων βυσμάτων.
1117089 Ανάβοντας τα κεριά στο πλαίσιο της εβραϊκής γιορτής Χανουκάχ, με την οποία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, οι απανταχού Εβραίοι τίμησαν με δικαιολογημένη συγκίνηση την ιστορική τους επέτειο.
1096049 Μετά από λίγο σηκώθηκε ένα σούσουρο που δεν το 'βλεπες, μα τ' άκουγες οι κοντόσωμοι έφεδροι κατηφορίζανε σα φαντάσματα, ανάβοντας σπίρτα κι αναπτήρες μην τσακιστούνε... κι όταν φτάσανε κάτω στο δρόμο κι ενωθήκανε με τους άλλους απ' τ' απέναντι χωράφια - σα να ήτανε συνεννοημένοι - αρχίσανε ένα μουγκρητό αποδοκιμασίας, που έκανε όσους δε φεύγαμε να ντρεπόμαστε για την τύχη μας. 3
1654316 Η «σεμνή τελετή» ξεκίνησε ανάβοντας την ελπίδα-ουτοπία για το απίθανο, όμως εξελίχθηκε εν συνεχεία «συνεπής» προς τα νορμάλ δεδομένα της αναμέτρησης, εν τέλει επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του νικητή.
1330612 Οι καύτρες μπορούν να «ταξιδέψουν» έως και 1 χιλιόμετρο μακριά, ανάβοντας νέες εστίες εκτός του μετώπου και αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εγκλωβισμού.
380889 "Ώ ρα αιχμής!", σκέφτηκε, και συμπέρανε ότι τα λεωφορεία ήταν η αιτία της αργοπορίας της. β) Όταν γύρισα το διακόπτη ν' ανάψω το φως, διαπίστωσα ότι η λάμπα είχε καεί.
1738520 «Ε, καλύτερα να γίνονταν χώμα», του απάντησε φωναχτά ο παπάς, «αλλά ο κόσμος θέλει να τους θυμάται ανάβοντας ένα κερί μπροστά στα σεντούκια».
380891 Σκέφτηκα να ανάψω ένα σπαρματσέτο, για να έχω κάποιο φως στην αλλαγή, κι αυτή η σκέψη έφερε αμέσως στο μυαλό μου την τελευταία μεγάλη απεργία της ΔΕΗ. γ) Ο Πέτρος έχει πάρει τελευταία αρκετά περιττά κιλά, και θέλει να σουλουπωθεί.
1074942 Ανάβοντας σπίρτα για να δούμε, τουλάχιστον, αν υπάρχουν καρέκλες για να καθίσουμε, βλέπω το πανί που σκεπάζει τον καθρέφτη.
1460929 Στην ίδια συνέντευξη ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι «υπάρχουν στον Παναθηναϊκό παίκτες που μπορούν να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα», ανάβοντας το πράσινο φως για αξιοποίηση των ταλέντων του φυτωρίου της Παιανίας.
1062265 Να σου ανάψω ένα τσιγάρο; - Όχι...
1446580 Ανάβοντας το σπίρτο πάνω στα μουσκεμένα με αέριο αναπτήρα ρούχα του έγινε άλλος ένας Κούρδος πρόσφυγας στην Ευρώπη που αυτοπυρπολείται για την πατρίδα που δεν έχει και για τον αρχηγό του, που πατρίδα έχει και πατρίδα δεν έχει.
1514435 Ήρθε και ήθελα τόσο να πάω να του ανάψω ένα κερί».
1264468 «Η φωτιά άναψε την ώρα που μαίνονταν 180 φωτιές σε δάση όλης της χώρας και σύσσωμη η πυροσβεστική βρισκόταν εκεί.
1745512 Μπήκαν σ' ένα καταγώγιο στη λεωφόρο Βολίβια, ο Ιπόλιτο παράγγειλε και για τους τρεις τους, έβγαλε τα τσιγάρα του και άναψε το σπίρτο με χέρι που έτρεμε.
591030 Όπως σημείωνε μάλιστα στην « Ουάσιγκτον Ποστ » περίπου πριν από ένα χρόνο ο Τζιμ Χόγκλαντ οι Τούρκοι « στρατιωτικοί... ανάβουν τις φωτιές του εθνικισμού, απειλητικά ερωτοτροπώντας μια σύγκρουση με την Ελλάδα και χτυπώντας στην Τουρκία τους Κούρδους πολίτες της και τους Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ και το Ιράν ».
1563972 Στο λιμάνι είχα αγοράσει μια καλή προμήθεια τσιγάρων, απ' τα πιο φτηνά, με μαύρο καπνό κι ένα χαρτί που λίγο απείχε από στρατσόχαρτο, κι άρχισα να καπνίζω κατά την προσφιλή μου εκείνη την εποχή συνήθεια, ανάβοντας το ένα τσιγάρο με τη γόπα του άλλου, όσο διάβαζα το «Light in August» του Ουίλιαμ Φόκνερ, που ήταν ο πιο πιστός από τους φύλακες δαίμονές μου.
1646377 Ρεζιλίκι που το γλεντούσαν δεόντως οι «βαζέλες», αφού καθισμένοι πάνω στο 2-0 έκαναν πλάκα, καίγοντας τα πανό-λάφυρα των αντιπάλων (τα άρπαξαν στο απογευματινό ξύλο, στην Κηφισίας) και ανάβοντας φωτοβολίδες.
1069784 Αν πάω ένα βράδυ μ' έναν τενεκέ βενζίνη, τους τη χύσω απ' το παράθυρο, και μετά τους ανάψω ένα σπίρτο;
87265 Τους είχε ζητήσει ν' ανάψουν μαζί 7 κεριά - που έμεναν πάντα αναμμένα στο ναό - ενώνοντας την προσευχή τους για τη διάσωση της ζωής των μοναχών.
1069788 Θα χύσω τη βενζίνη, θ' ανάψω το σπίρτο, και θα φύγω χαρωπή.
1076263 Θα το ανάψω από τώρα για να ζεστάνει λίγο το δωμάτιο, θα στρώσετε χάμω, ο ένας δίπλα στον άλλο θα ζεσταθείτε πιο πολύ, τρεις άντρες, δυο γυναίκες πως θα τα βγάλετε πέρα, έλα κι εσύ, μάνα μου, είσαι ωραία ", η Μαρία δεν οδηγεί," εμ και γιατί να μην έρθω ".
89019 Σε χαμάμ και ζητάω να ανάψουν και το καλοριφέρ.
88511 Το ΝΑΤΟ δεν ρισκάρει ενέργειες εις βάρος του Κάρατζιτς: ο κίνδυνος να ανάψουν συγκρούσεις είναι πολύ μεγάλος.
125731 Ενώ όλη την ημέρα χθες, πολίτες - κυρίως ηλικιωμένοι - άρχισαν να έρχονται από τις 10 π.μ. με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα κεράκι για να το ανάψουν στον τάφο του Ανδρέα.
164617 Οι προβολείς των Ολυμπιακών Αγώνων θα σβήσουν σε λίγο για να ανάψουν τα εντυπωσιακά φώτα της προεκλογικής περιόδου, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν οριστικά στο φαύλο κύκλο της τρομοκρατίας.
1076321 Πρέπει σε λίγο να φύγω, θα πάω ν' ανάψω το καντήλι της Αγίας Ελεούσας, θα προσευχηθώ όση ώρα χρειαστεί, από το εκκλησάκι δε θα είναι πολύ μακριά το σπιτάκι, ρώτησα τη μητέρα μου αν έχει σπίτια κοντά στο τρένο μόνο μια δυο παράγκες των περιβολάρηδων. "
315680 Προτού αμέλξουν: στο κάθε σπίτι θα ανάψουν απ' έξω από την πόρτα κοπριές.
189996 Η αμέλεια των υπευθύνων του Σταδίου να μην ανάψουν τους προβολείς κατά τη διάρκεια της βραδινής προπόνησης της Λέγκια, καθώς και η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο, δεν εκθέτουν μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο στους κύκλους της ΟΥΕΦΑ, αλλά και τον Παναθηναϊκό.
193285 Ας ανάψουν, με την ευκαιρία, εκεί στον Παναθηναϊκό μια λαμπάδα στο μπόι του Φράνκι, γιατί αν δεν υπήρχε αυτός τότε την ήττα δύσκολα θα την απέφευγαν.
390243 Οι υπεύθυνοι της ομάδας πάντως, προφανώς για να ανάψουν τα αίματα εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ενδέχεται να κριθούν τα πάντα για το φετινό τίτλο, υποστηρίζουν (ανεπίσημα φυσικά) ότι ο Κετσπάγια τα έχει βρει εδώ και καιρό με τους ερυθρόλευκους και θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Ολυμπιακού την επόμενη περίοδο.
271184 Η Κατίνα όπως κι η κυρα-Πηνελόπη είχαν τάμα να πάνε με τα παιδιά τους στο μοναστήρι και ν' ανάψουν λαμπάδες γι' αυτά στη Μεγαλόχαρη.
352590 Όπως, χαρακτηριστικά, λέγεται το πρόβλημα είναι "ποιος θα χορεύει με ποιον" όταν τα φώτα ανάψουν.
328266 Τραβούσε ένα φτύσιμο μπροστά τους, ξεφυσούσε τη μύτη του από το κανάλι 5 μπουκώνοντας, με το δάχτυλο, το κανάλι 11, κι έκανε βαριές, κουτσαβάκικες φιγούρες, γεγονός που τους θύμιζε συνειρμικά το "Ζορμπά λε γκρεκ", τον τύπο αυτόν του λεβεντόκορμου Βαλκάνιου που δεν διέθετε καν χαρτομάντιλο για να φταρνιστεί ούτε αναπτήρα υγραερίου για ν' ανάψει τσιγάρο (ο Μενέλαος, εξεπίτηδες, χρησιμοποιούσε τσακμάκι με φιτίλι, απ' αυτά που έχουν οι ναυτικοί για να μπορούν ν ανάψουν κόντρα στον άνεμο).
417435 Είναι πράγματι πολύ πιθανό οι Ισπανοί να ανάψουν το πράσινο φως, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο Τσάρτας θα επιστρέψει στη Ν. Φιλαδέλφεια.
1733162 Δοκιμάζω να ανάψω, αλλά πετάει κάτι αδύναμες σπίθες και σβήνει.
481139 Κι όλοι οι γαύροι ν' ανάψουν ένα κεράκι στον Μητσάρα Ελευθερόπουλο πού 'πιασε (διπλό) πέναλτι, γιατί χωρίς αυτόν ακόμη θα τρέχαμε. κ. Ελένη Πετρουλάκη!
1741640 Μου ήταν αδύνατον να κουνηθώ, ν' ανάψω το φως ή να φωνάξω.
1756982 Πήγα στο νεκροταφείο, ν' ανάψω το καντήλι στον τάφο των γονιών μου.
22852 Εκτός πια κι αν ανάψουν καινούργιες φωτιές αυτές οι δηλώσεις του ατίθασου Ουόλτερ!
35494 Έσβησαν τα φώτα του καζίνου της Αθήνας (πρώην Φλοίσβου) πριν καν ανάψουν.
1006887 Η ευκολία που μας δίνει αυτή η συνεχής υπόμνηση είναι τόσο μεγάλη, που όλοι σχεδόν βάζουν την εντολή promt να εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που ανάβουν τον υπολογιστή τους (στο autoexec.bat, διαδικασία που θα δούμε αργότερα).
641341 Την Κυριακή θα επισκεφθούν τα λιμάνια της Λεμεσού και της Λάρνακας και έπειτα θα καταλήξουν στο Παραλίμνι, όπου οι 22 άντρες θα εναποθέσουν το χώμα της Πνύκας στους τάφους των δύο παλικαριών και με το φως της Ακρόπολης θα ανάψουν τα καντήλια που καίνε εκεί.
623875 Αυτό έκανε πολύ θετική εντύπωση στους ξένους δημοσιογράφους - ιδίως στους Ευρωπαίους, που ακόμα θυμούνται Αμερικανό αστυνομικό και ανάβουν από το θυμό τους.
405836 Για να ακολουθήσει το περίφημο σενάριο για τον Σιγάλα, η διαμάχη για τη συμμετοχή του Νουόσου στο πρωτάθλημα, και ν' ανάψουν ακόμα περισσότερο τα αίματα...
399959 Στο δεύτερο ημίχρονο σκοτείνιασε και χρειάστηκε να ανάψουν οι προβολείς για να συνεχιστεί και να τελειώσει, έστω με υποτυπώδη φωτισμό, το παιχνίδι.
759853 Περισσότεροι από ένας συγγραφείς, περισσότεροι από ένας εκδότες θέλησαν, όπως είναι φυσικό, να ανάψουν τα 100 κεριά της τούρτας των γενεθλίων των πρώτων κινηματογραφικών προβολών το 1895 που έγιναν χάρη στις φροντίδες των αδελφών Λυμιέρ.
409955 Βέβαια δεν υπήρχαν και τα "ιερά τέρατα" του παρελθόντος, ο Μιτεράν, ο Ανδρέας, που ήταν ικανοί με μια ατάκα ν' ανάψουν τα αίματα στο ακροατήριο, να δώσουν ελπίδες για το όραμα του σοσιαλισμού.
568574 Σε περίπτωση που ικανοποιήσουν τους δύο τεχνικούς και ανάψουν το πράσινο, τότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
430717 Χονδρά πράγματα είπε ο Γκέραρντ, με αποτέλεσμα να απαντήσει ο Ζάετς αργά το βράδυ και να ανάψουν τα αίματα.
484516 Για το διαρκές συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που συγκαλεί από τις 27 Μαρτίου το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE, ο Γκλιγκόροφ υπογράμμισε ότι "στην πρόσκληση αναρχίας δραστηριοποιούνται παράγοντες που στόχο έχουν να ` ` ανάψουν ` ` στους πολίτες αισθήματα δυσαρέσκειας, οργής και φόβου και μέσω των διεθνικών συγκρούσεων να κατακτήσουν βίαια την εξουσία".
856695 Το θέμα πηγαίνει τώρα για συζήτηση στο Κοινοβούλιο, επειδή υπόκειται στη διαδικασία της συναπόφασης, και εκεί τα αίματα θα ανάψουν αφού πολλοί βουλευτές έχουν ταχθεί κατά των προϊόντων της βιοτεχνολογίας και έχουν ζητήσει να προειδοποιούνται οι καταναλωτές σε όλες τις περιπτώσεις.
901646 Επιτέλους βία, σφαγή, ν' ανάψουν τα αίματα, ν' ανέβει η αδρεναλίνη στα ύψη ".
582853 Θα σβήσουν τα φώτα του σταδίου, θα ανάψουν οι προβολείς και θα φωτίσουν τους ανθρώπους που έδωσαν σάρκα και οστά στο όνειρο.
1034692 Μερικοί ακριβώς δίπλα άρχισαν να βλαστημούν γιατί, προσπαθώντας ν' ανάψουν τα καρβουνάκια στο θυμιατό, καιγόντουσαν.
880116 "Το έκαναν έτσι ώστε όταν το θελήσουν να ανάψουν ένα σπίρτο στη μια πλευρά του και να το κάψουν όλο μαζί".
927073 "Άκουγα γυναίκες συναδέλφους που δεν μπορούσαν ούτε τη σόμπα να ανάψουν.
1150122 Αλλά γιατί δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των εισηγητών και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Γ. Σουλαδάκης, για ν' ακουστεί και κάτι αποκαλυπτικό και ν' ανάψουν τα αίματα;
1174757 Και μέσα από αυτό το σκοτάδι - στο σκοτάδι δεν περιμένουμε ν' ανάψουν τα φώτα της παράστασης; - έρχονται στο φως της σκηνής τα πρόσωπα.
957735 Αμφότερες δύσκολα θα ανάψουν, αφού η κατανάλωση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και το μεγάλο ρεζερβουάρ (7 λίτρα) αργεί να αδειάσει.
1122535 Με τα όσα είπε, έκανε τα αίματα να ανάψουν εντεύθεν κακείθεν.
590604 Τετράδα αν πάνε, και θ' ανάψουν λαμπάδες ίσαμε το μπόι τους.
609654 Μόλις του ανάψουν πράσινο φως οι γιατροί, ο 36χρονος "Βύρων" θα μπει στο αεροπλάνο για το πρώτο επαγγελματικό υπερατλαντικό ταξίδι της καριέρας του.
648937 Φτάνει ο Κώστας Λαλιώτης (ή μήπως ο σινεφίλ πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης;) να ανάψουν το πράσινο φως.
643311 Σήμερα τα σκάφη αναμένεται να επισκεφτούν τα κυπριακά λιμάνια της Λεμεσού και της Λάρνακας για να καταλήξουν στο Παραλίμνι, όπου τα πληρώματα θα ανάψουν τα καντήλια στους τάφους των δύο νεκρών με φως από την Ακρόπολη και θα εναποθέσουν χώμα από την Πνύκα.
1182786 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Άγγλοι δεν πρόκειται να παρακρατήσουν αυτά τα χρήματα και θα ανάψουν το πράσινο φως για να αξιοποιηθούν στο μεταγραφικό παζάρι.
1007245 Σημειώνουμε πως όλα τα συστήματα όταν ανάψουν επιχειρούν ΠΡΩΤΑ να διαβάσουν το λειτουργικό από την δισκέτα Α:
1305559 Τα «κανάλια» την είχαν «στήσει» από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο, περιμένοντας ν' ανάψουν «σποτ» και προβολείς για μια δήλωση της νεαρής φοιτήτριας, η οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση παράφορου ερωτικού πάθους με το βουλευτή.
1146988 «Αν η έρευνα για την ανθρώπινη κλωνοποίηση εξασφαλίσει επαρκή υποστήριξη, οι υπουργοί δεν αποκλείεται να ανάψουν το πράσινο φως για τη διεξαγωγή των πρώτων πειραμάτων το 1999», τονίζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.
1316252 Ο 42χρονος δασοπυροσβέστης Γιάννης Ζουραράκης χθες το μεσημέρι περνούσε τυχαία από το δάσος Καλαμαύκας στην Ιεράπετρα, όταν είδε δύο άτομα με κράνη να προσπαθούν να ανάψουν ένα «φιδάκι» για τα έντομα πάνω στο οποίο είχαν απλώσει μπαρούτι.
1307581 Το πρώτο μεγάλο κύμα πυρκαγιών φαίνεται ότι πέρασε (ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο), ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και ο κρατικός μηχανισμός, πλην των πυροσβεστών, δροσίζονται στις παραλίες, όπως κατ' έθιμον επιτάσσει ο Αύγουστος, και οι μη δροσιζόμενοι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν τις άλλες φωτιές, που θ' ανάψουν αρχομένου του φθινοπώρου.
1355611 Πάντως, αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας σημείωναν ότι η διαπραγμάτευση συναλλάγματος θα επαναληφθεί μόνον όταν πάψουν να υπάρχουν ανισορροπίες, ενώ άνθρωποι της ρωσικής αγοράς εκτιμούν ότι οι αρχές δεν θα ανάψουν το «πράσινο φως» πριν από την ερχόμενη Δευτέρα.
1195919 Ας του ανάψουν, λοιπόν, και ο Μακ Ρέι και ο Σάκλφορντ μια λαμπάδα ίσα με το μπόι τους και ας σταματήσουν τα παράπονα και τις μουρμούρες.
1400004 Μου είπε ότι δεν άναψαν οι προβολείς με τον ορθόδοξο τρόπο αλλά θα γίνει προσπάθεια να ανάψουν χειροκίνητα.
1219390 Με το «καλημέρα» πριν ανάψουν τα αίματα κι επιστρατευτούν τα χοντρά «μέσα»!
982297 Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνωρίζουν ότι αν υποχωρήσουν ικανοποιώντας τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών θα σβήσουν μια φωτιά αλλά θ' ανάψουν δέκα.
1230409 Φυσικό ήταν με τις δηλώσεις αυτές να ανάψουν φωτιές μέσα στην ίδια την κυβέρνηση και να δημιουργηθούν και να μείνουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα:
1733181 Ο υπάλληλος του βενζινάδικου μου δίνει να ανάψω.
1251185 H απάντηση των ιρανών αξιωματούχων ήταν ν' ανάψουν πράσινο φως, κι από τότε οι συζητήσεις πια δεν ήταν αν η ομάδα θα κατεβεί να παίξει, αλλ' αν θ' ανταποκριθεί στο «αίτημα» της εθνικής υπερηφάνειας.
1448173 Τη βίωσε πολλές φορές αυτήν την ταπείνωση - ανοιχτή είναι ακόμη η πληγή από τους S-300 - και ας μη συμπλέει (Θεός φυλάξοι!) με εκείνους τους... άλλους πατριώτες που ωρύονται, γενικώς, για τα δικαιώματα των Κούρδων και δυο μήνες τώρα ούτε που αισθάνθηκαν την ανάγκη να περάσουν από την πλατεία Κουμουνδούρου και να ανάψουν έστω ένα τσιγάρο με τους απ' όλους και από παντού κυνηγημένους.
1385136 Στις ώρες που μεσολαβούν ως το τζάμπολ του κρίσιμου αγώνα με το Μαρούσι, θα ανάψουν τα τηλέφωνα και τα φαξ.
1426491 Οι απόψεις του πρώην υπουργού για τις εξελίξεις στον κυβερνητικό χώρο θα ανάψουν συζητήσεις και θα δώσουν σίγουρα λαβές για νέα σενάρια:
1507294 Ώσπου, στις δώδεκα και δεκατέσσερα πρώτα λεπτά (ώρα Ελλάδος), έκανε για μερικά δευτερόλεπτα κι έναν σεισμό, μικρής έντασης, αλλ' αισθητό ωστόσο, έτσι για ν' ανάψουν λιγάκι τα αίματα...
1501160 Τέλος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αρχηγείο του Λιμενικού, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκαλούν στην πλεύση των 22 ελληνικών επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων στην Αδριατική οι ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις, έχουν ζητήσει από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ να ανάψουν το «πράσινο φως» για την έκδοση ειδικών οδηγιών για εμπόλεμες θαλάσσιες περιοχές.
1518725 Ο Πετρόπουλος θα περιμένει τον Ρεντζιά μέχρι τέλους, εκτός αν του ανάψουν κόκκινο φως οι γιατροί.
1418942 Τα φώτα της δημοσιότητας θ' ανάψουν όχι στις 9.30, οπότε θα γίνει το τζάμπολ (σε απευθείας μετάδοση από τον ΣΚΑΪ), αλλά λίγο μετά τις 11.00, στη συνέντευξη Τύπου.
1618075 «Το κλίμα αυτό δεν πρέπει να διασαλευθεί» είπε ο κ. Σημίτης στους συνεργάτες του και τους σύστησε να αποφεύγουν πράξεις ή δηλώσεις που θα μπορούσαν να ανάψουν τη φωτιά.
1563737 Κρατώντας χάρτινα ομοιώματα πελαργών, σύμβολο της ειρήνης, άνθρωποι ντυμένοι πένθιμα συγκεντρώθηκαν στο Πάρκο της Ειρήνης, κοντά στο χώρο όπου έγινε η έκρηξη στις 6 Αυγούστου του 1945, για να καταθέσουν στεφάνια και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των 200 και πλέον χιλιάδων συνολικά νεκρών που άφησε πίσω του το τεράστιο «ατομικό μανιτάρι».
1655923 Η πόλη θα πλημμυρίσει με χιλιάδες πολύχρωμα φώτα, που θα ανάψουν την ώρα που αλλάζει η νέα χρονιά.
1628912 Τέσσερις μαζί κουβαλούσαν μία θερμάστρα και ο μικρός γιος του ενός ένα μπουρί, για να την ανάψουν στην αλάνα και να ζεσταθούν.
1658551 Τα μεγάλα τζάκια του μοναστηριού, που έχουν να λειτουργήσουν 100 χρόνια, θα ανάψουν ξανά.
1655915 Με την αλλαγή του χρόνου θα ανάψουν πυροτεχνήματα από το λόφο Πανί που θα είναι ορατά από όλα τα σημεία της πόλης.
1432519 Η πλατεία του χωριού Προάστιο, 15 χιλιόμετρα έξω απ' την Καρδίτσα, είναι στρωμένη με χιόνι και οι αγρότες προσπαθούν να ανάψουν τις μηχανές των 40 περίπου τρακτέρ για να πάνε στο μπλόκο της γέφυρας του Πάμισου στην εθνική οδό Τρικάλων - Καρδίτσας.
1472905 Λίγο, όμως, πριν ανάψουν τη φωτιά, κατάφερε να λύσει τα σχοινιά που τον έδεναν στον πάσσαλο και αυτοστραγγαλίστηκε.
1383073 Αλλά ακόμη και όταν δεν συντρέχει καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις, η παρουσία μιας πολυπληθούς ομάδας σε «εχθρικά εδάφη» αρκεί για ν' ανάψουν τα αίματα, αν βρει κάποιον ανυπεράσπιστο της εκεί περιοχής.
1655942 Στις 6.30 το βράδυ του Σαββάτου βεγγαλικά θ' ανάψουν μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.
951062 Δανέζικη φίρμα λανσάρει στην αγορά ειδικά φωτάκια που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του κράνους και ανάβουν όταν πατηθούν τα φρένα της μοτοσυκλέτας.
1052829 Ο Γεωργίου ξανακάθισε στη θέση του με κομμένη την ανάσα - αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ν' ανάψει αμέσως τσιγάρο - μέσα στη σκόνη, που δεν έκανε καμιά κίνηση να την τινάξει από πάνω του, αντίθετα με τον Χελιώτη που ξεσκονίστηκε προσεχτικά.
1670254 Άλλοι είναι αυτοί που θέλουν ν' ανάψουν φωτιές.
1670356 Άλλοι είναι αυτοί που θέλουν ν' ανάψουν φωτιές.
1670167 Άλλοι είναι αυτοί που θέλουν ν' ανάψουν φωτιές.
1008535 Ο υπολογιστής νοείται ότι έχει σκληρό δίσκο και με το που τον ανάβουμε παρουσιάζει το μήνυμα ετοιμότητας εντολών (command prompt) του DOS, συνήθως το C >, ή C: >.
1298801 - Φωτιές μας άναψες, Απόστολε...
1446512 Βάσει αυτών των στοιχείων ο εισαγγελέας προσπάθησε να εξακριβώσει αν ο Λιβανός γνώριζε ότι και μόνο η ύπαρξη του αναμμένου κεριού στη μικρή καμπίνα αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου, αφού τα περισσότερα υλικά σε τοιχώματα και δάπεδα ήταν εύφλεκτα.
1733201 Στο αμάξι ανάβουμε τσιγάρο και ξεφυσάμε τα σύννεφα του καπνού.
1446517 H ομολογία του για σύμφωνη γνώμη κάποιων συναδέλφων του να μην αναφερθεί από την αρχή η ύπαρξη του αναμμένου κεριού, ίσως αποβεί ασφαλιστικά μοιραίο για την ΔΑΝΕ, καθώς οι ασφαλιστές του «ΛΕΡΟς» θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποδείξουν ότι η φωτιά στο πλοίο προήλθε από πρόθεση, οπότε δεν θα εισπραχθούν τα 2,8 δισ. δρχ. της ασφάλειας.
1757350 Οι σειρήνες των εργοστασίων ηχούσαν δαιμονισμένα, οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν χαρμόσυνα, φωτιές ανάβαν παντού και ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους κρατώντας φανάρια, χειροκροτώντας, ζητωκραυγάζοντας.
1446513 Όμως από τη μελέτη της δεύτερης κατάθεσης του Λιβανού ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι την ύπαρξη του αναμμένου κεριού την είχε αναφέρει αμέσως μετά την πυρκαγιά σε τέσσερις αξιωματικούς και τρεις συναδέλφους του, οι οποίοι την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν στο πλοίο και όπως υποστήριξε (ο Λιβανός) του υπέδειξαν να μην αναφέρει για το κερί.
1723552 Πρώτη δοκιμασία, οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, από τις οποίες ελπίζει ότι θα του ανάψουν το πράσινο φως για να συνεχίσει.
246533 Ανάβουμε τους φακούς.
1471191 Ένα ορμητήριο που σπέρνει φωτιά και απερίγραπτα δεινά κι ετοιμάζονται να ανάψουν το φιτίλι που θα συμπαρασύρει σε περιπέτειες όλη την περιοχή».
587757 Θυμάσαι το « έργο » του και σε πιάνει σύγκρυο. ε) Ανάβουμε και καμιά σομπίτσα, για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. στ) Βγαίνουμε σε πολυσύχναστη πλατεία τραγουδώντας στη διαπασών το:
1251421 Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη μιας σύρραξης που οι σπίθες της θα ανάψουν φλόγες στην περιοχή ολόκληρη;
1262170 Και η τρίτη, «σε απόσταση» από τις άλλες - όπως τονίζεται - τα παράγωγα της ινδικής κάνναβης (χασίς, μαριχουάνα) Για ν' ανάψουν τα αίματα στη συζήτηση - και να καταδειχτούν η υποκρισία, η αυθαιρεσία και τα σκόπιμα ψεύδη όσων είναι ταγμένοι στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας...
1269335 «Σε λίγο μπορεί ν' ανάψουν τα αίματα και μπορεί να φάτε κι εσείς καμία...», ενώ ο «Περίανδρος» Ανδρουτσόπουλος σχολίαζε:
752336 Στο βάθος το βαρύ και φαντασμαγορικό σκηνικό της επιθεώρησης δέσποζε - λίγο πριν ανάψουν τα φώτα.
1016617 Είναι επόμενο λοιπόν να έχουμε ακόμη απουσία πολλών μεγάλων από τους 25άρηδες 386SX, ενώ σ' αυτούς που μαζέψαμε, μόνον ένας ο ALR φορούσε τσίπ Intel, όλοι οι άλλοι ανάβουν το κεράκι τους στην AMD.
1071307 Τα αίματα ανάβουν, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται.
675515 Οφσάιντ... - Οι οπαδοί, στην πλάτη του επόπτη, "ανάβουν".
1058928 Ο συμπαθής αυτός άνθρωπος, όταν ανάβουν τα φώτα της ράμπας για να φωτίσουν τα σκαριφήματα που ονομάζει θεατρικά έργα, γίνεται ένας αφελής κομπογιαννίτης, που πασχίζει να θεραπεύσει με ξόρκια και μαγιοβότανα έναν απλό πονοκέφαλο.
1083987 Φαινόταν πολύ μικρό ανάμεσα στα τεράστια κομμένα βράχια της Διώρυγας. - Να δεις το βράδυ που ανάβουν τα φώτα, τι όμορφα που είναι.
1205763 Παραμονές Παγκοσμίου Κυπέλλου '98, τραυματίζεται στην πρώτη προπόνηση της Σελεσάο σε γαλλικό έδαφος, αλλά η κατάσταση δεν εκτιμάται, εκ πρώτης όψεως, ως σοβαρή κι οι γιατροί ανάβουν πράσινο φως για τη συμμετοχή σ' ό,τι προμηνυόταν πως θα 'ναι η τελευταία μουντιαλιακή παράσταση της θυελλώδους καριέρας του...
1214720 Οι φωτεινοί σηματοδότες ανάβουν ακόμα στους δρόμους, παρά τις διακοπές του ρεύματος.
1226830 Τα μαλλιά του Δημήτρη Νικολούδη, δασκάλου στη Σκύρο, παίρνουν φωτιά από δακρυγόνο που τον χτυπά στο κεφάλι, οι οδομαχίες «ανάβουν».
1259656 «Πορτοκαλί» και πάντως όχι «κόκκινο» είναι το φως που ανάβουν με τη σειρά τους το υπουργείο Παιδείας, αλλά και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, απέναντι στο «πράσινο» του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης πανεπιστημίων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
1256123 Στο καφενείο της κυρίας Παναγιώτας τα πνεύματα ανάβουν.
1737781 Αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά, η κατάσταση θύμιζε πυροτέχνημα που δεν είχε καταφέρει ν' ανάψει.
1526874 Ώριμοι και μορφωμένοι οικογενειάρχες, με μικρά παιδιά στο πίσω κάθισμα, ορμούν ακάθεκτοι να προλάβουν να σταθούν από τους πρώτους και ανυπόμονα περιμένουν μπροστά στο κόκκινο φανάρι, που έχει ήδη ανάψει στην επόμενη διασταύρωση.
1322300 Βέβαια, εν όψει των εκλογών του Κογκρέσου τον προσεχή Νοέμβριο, αυτού του είδους χειρισμοί εκ μέρους του κ. Κλίντον ευνοούν τους ρεπουμπλικάνους που, σημειωτέον, τηρούν «σιγή ιχθύος» και ανάβουν τα αίματα στους δημοκρατικούς, που από τη μια πλευρά θέλουν να υποστηρίξουν τον πρόεδρό τους, αλλά από την άλλη αισθάνονται το χαλί να τραβιέται κάτω από τα πόδια τους, καθώς η κούρσα του 2000 και για το Λευκό Οίκο καθίσταται δυσκολότερη γι' αυτούς, λόγω των προσωπικών του Κλίντον.
1311097 Μετά την Ανάσταση και μέχρι το πρωί, οι Τριπολιτσιώτες ανάβουν φωτιές στην πλ.
1323875 H κυβέρνηση θερίζει ό, τι έσπειρε και πελαγωμένη, αμήχανη παρακολουθεί τις φωτιές να ανάβουν η μία μετά την άλλη, ανήμπορη να αντιδράσει.
1269690 Επιστρέφει εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου στην Ελλάδα ο Γιάννης Αλαφούζος και ήδη έχουν ανάψει τα τηλέφωνα για (ραδιοτηλεοπτικές) επαφές.
1048636 Ήρθε το βράδυ, τα παιδιά κοιμηθήκανε, μείναμε ο Γιάγκος κι εγώ με αναμμένο το λαδολύχναρο.
1443907 Το «σιλέντσιο» ακούγεται από τα μεγάφωνα του στρατοπέδου, τα φώτα κλείνουν και οι λάμπες ασφαλείας ανάβουν.
1465221 Τα κινητά ανάβουν.
1466994 Ανάβουν τσιγάρο και βγαίνουν από το δωμάτιο για να κλάψουν μόνοι.
1530536 Για να μην δυσαρεστήσουν τη «φίλη και σύμμαχο» Τουρκία οι Αμερικανοί «ανθρωπιστές» μας, που όταν βολεύει τα συμφέροντα και τη στρατηγική τους δεν διστάζουν να ισοπεδώσουν την εθνική κυριαρχία μιας χώρας εν ονόματι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάβουν το πράσινο φως για τον εξοστρακισμό ενός ολόκληρου λαού.
1475009 Ας δούμε όμως ποια στοιχεία η αστυνομία (;) καθορίζει ως δυσμενή και «ανάβουν κόκκινο» στον υποψήφιο Έλληνα, όπως περιγράφονται στη σχετική διαταγή:
1583481 Γκάτζετ στα πάρτι είναι οι σφυρίχτρες και οι αναπτήρες με μεγάλες φλόγες- σφυρίζουν με σφυρίχτρες, όπως γινόταν παλιά σε χάουζ πάρτι, μόνο που χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο, σαν να είναι γρήγορα breaks και beats, ενώ οι αναπτήρες ανάβουν όχι όπως σε συναυλίες, όταν παίζονται αργά κομμάτια, αλλά σε ένδειξη σεβασμού ή για να παίξει ο dj ξανά το κομμάτι από την αρχή.
26097 Ώ σπου τέλειωσε το ματς με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο, το 1-1 και... άναψαν τα τηλέφωνα.
1595472 Η διαμόρφωση των επιτοκίων αυτών -που «ανάβουν και το πράσινο φως» για αλυσιδωτές μειώσεις των τραπεζικών επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων-, σε ποσοστά υψηλότερα κατά 7-7,5%, οφείλεται κατά τον κεντρικό τραπεζίτη στην καθυστέρηση που σημειώθηκε στη μείωση του πληθωρισμού λόγω της υποτίμησης της δραχμής το Μάρτιο του 1998.
1262766 Γιατί τις πυρκαγιές βέβαια δεν τις ανάπτουν εν ακαρεί μερικοί σχετικοί με την αξιοποίηση των οικοπέδων, αλλά οι αξίες που αναπτύσσονται.
1284925 Διότι, όπως σοφά τόνισε η Γαλάτεια Σαράντη, ο καρπός της «αναμμένης αγάπης της Μαρτινέγκου για τα γράμματα», σε μια εποχή που οι κανόνες ζωής οδηγούσαν τις γυναίκες στην υποταγή, θα χανόταν αν ο γιος της δεν αποφάσιζε να δημοσιεύσει τη «σπαραχτική αυτοβιογραφία της, κι αυτή, όμως, περικομμένη».
1659384 Μπορεί εν Ελλάδι ν' ανάβουν φωτιές οι δημοσκοπήσεις, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου ανάβουν φωτιές για πολύ σημαντικότερα θέματα που εμείς δυστυχώς αγνοούμε.
1676437 Μα, ν' ανάβουν όλη μέρα το φως της τουαλέτας και να το κλείνουν το βράδυ; ».
1495486 Πήραν αέρα τα μυαλά των πέραν του Ατλαντικού κολεγιοπαίδων, που σχεδιάζουν επί χάρτου πολέμους και προκλήσεις, χωρίς να μετρούν τις συνέπειες και προπαντός τον κίνδυνο ν' ανάψουν τη φωτιά του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, που θα είναι για όλους καταστροφικός.
1689856 Ακόμα και μ' έναν σεισμό 3, 8 Ρίχτερ τα τηλέφωνα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου -δυστυχώς και του σπιτιού μου- ανάβουν».
1709571 Η ώρα η λυχναφής είναι εκείνη η ευλογημένη ώρα, πριν φύγει το δειλινό και έρθει η νύχτα, που ανάβουν τα λυχνάρια στους δρόμους.
1719514 Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρείας, οι μαθητές Γυμνασίου ανάβουν το πρώτο τσιγαράκι στα 13, 2 τους χρόνια (στα 14, 5 σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες), ενώ οι μαθήτριες πριν κλείσουν τα 13!
1732561 ς' ανάβουν ή δεν σ' ανάβουν κι εσένα τα αίματα;
1732561 ς' ανάβουν ή δεν σ' ανάβουν κι εσένα τα αίματα;
1738212 Προχώρησαν αμίλητοι ο ένας πίσω από τον άλλον ως τον τάφο, ανάμεσα στα φουντωμένα φλόμια και τ' αγριάγκαθα, από το δρομάκι που σχημάτισαν τα πηγαινέλα των γυναικών που ανάβουν κάθε εσπερινό και τα ψυχοσάββατα τα καντήλια των μνημάτων.
1074487 Αμέσως ανάψανε λάμπες κι αρχίσανε ανεβοκατεβάσματα στη σκάλα, τα σκυλιά δε λέγαν να σταματήσουν, άκουσα τον πατέρα που φώναξε να ετοιμάσουνε αμέσως το αμάξι και η μητέρα πέρασε τρέχοντας μπροστά από το παράθυρό μου, δίχως να ρίξει μια ματιά.
1093568 Κάθισα πάνω σε κάτι παλιούς κάβους κι άναψα τσιγάρο. - Ρεγουλάρεις, ήρθε από την τρύπα που κατέβαινε η καδένα και το ξεφωνητό. - Ναι!
1096036 Ανακάθισα στο παγωμένο χώμα κι άναψα τσιγάρο.
1276214 Ο χορός στην άμμο και «Φανέρωσέ μας τη μάσκα που κρύβεις, κάτω από τη μάσκα που φοράς...», ενώ στη μέση του κενού ανάβουν καπνογόνα, προκαλώντας τις μάνικες που βρέχουν το ιδρωμένο κοινό.
1289237 Τόνισε δε ότι για τις νέες εστίες που ανάβουν, όπως στο Τατόι, «υπάρχουν σκοπιμότητες.
1367943 «Οι στρατιωτικοί... ανάβουν τις φωτιές του εθνικισμού, επιθετικά ερωτοτροπώντας για μια σύγκρουση με την Ελλάδα και πλήττοντας τους Κούρδους πολίτες της Τουρκίας και τους Κούρδους αντάρτες του Ιράν και του Ιράκ».
1375016 Τα φώτα ανάβουν κι ένα προσωπάκι τραβάει αμέσως τα βλέμματα όσων βρίσκονται κοντά του, στις μπροστινές θέσεις.
1589122 Τα κινητά τηλέφωνα ανάβουν στο άκουσμα της είδησης.
1659384 Μπορεί εν Ελλάδι ν' ανάβουν φωτιές οι δημοσκοπήσεις, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου ανάβουν φωτιές για πολύ σημαντικότερα θέματα που εμείς δυστυχώς αγνοούμε.
1655498 Ανάβουν με τη βοήθεια ενός γέροντα βετεράνου τη φλόγα στο μνημείο, πάνε βιαστικά στο έρημο σχολείο για τις δηλώσεις στις κάμερες και πίσω στα λεωφορεία τους.
42720 Άνδρες και γυναίκες με λαμπάδες και σαμάδες (κερί περιτυλιγμένο σαν κουβάρι) αναμμένες.
74366 Μάλιστα, προχθές το βράδυ σε μια επίδειξη δύναμης, μερικές εκατοντάδες Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί, πραγματοποίησαν πορεία με αναμμένες λαμπάδες μέχρι το δημαρχείο Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι επειδή ο δήμαρχος Χριστόδουλος Καφφές στο πρόγραμμα που εξέδωσε προσκαλεί τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να παραστεί στις εκδηλώσεις.
1737376 Άναψα το τσιγάρο και άνοιξα το φάκελο.
1748124 Έπειτα όμως άναψα το φως, θυμήθηκα ποια είχα απέναντί μου και της ανταπέδωσα το χαμόγελο, όχι χωρίς τύψεις.
1682323 Κάποια στιγμή κάποτε, λένε, θα ελέγξουν και το Χρηματιστήριο, θέτοντας σε λειτουργία το σύστημα ΟΑΣΗς, όχι όμως σε προεκλογική περίοδο, διότι τα κυκλώματά του ανάβουν.
1735009 Άναψα τσιγάρο και σηκώθηκα.
1733746 Άναψα το φως και διάβαζα όλη νύχτα: η Σινασός τον Μεσαίωνα, η Σινασός τον προηγούμενο αιώνα, η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, οι άνθρωποι του τόπου.
1735246 Άναψα τσιγάρο.
1735376 Άναψα κι άλλο τσιγάρο.
1735430 Άναψα τσιγάρο.
1735698 Άναψα το τελευταίο μου --όπως πάντα-- τσιγάρο.
1748157 Άναψα το πορτατίφ και τον ξανακοίταξα.
1748997 Κι όταν έστριψα στη γωνία και είδα τους τέσσερις σωματοφύλακες αραδιασμένους μπροστά στην είσοδο να με περιμένουν, άναψα το τσιγάρο απ' το φίλτρο, ρουφώντας με πάθος.
1759043 Όταν επέστρεψα στο ξενοδοχείο, έβαλα για άλλη μια φορά ν' ακούσω το αγαπημένο μου κομμάτι, άναψα ένα κερί και κάθισα μπροστά στο παράθυρο για να συνεχίσω με υπομονή να εκτίω την ποινή μου.
561431 Ανάβετε μόνο κεριά.
699599 Ανάβετε καπνογόνο;
99050 Τέχνες - Μια συλλογή ανάβει φωτιές. - 06/06/1996
111097 Ανάβει μόνος του. γ) Μεταξύ μας και της Εύης Άδαμ ελπίζω.
143903 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Δήλωση Ρέππα ανάβει φωτιές - 16/07/1996
1748282 Κι όταν γύρισα στο σαλόνι, άναψα το φως για να μην ποδοπατήσω την καημένη την Τζοκόντα.
1748509 Άναψα το φως.
146966 Οι φήμες χθες και προχθές ήθελαν την Ολυμπιακή Φλόγα να ανάβει από χέρια ελληνικά και μάλιστα αυτά της Βούλας Πατουλίδου!
152940 Η απόφαση του ΣτΕ βασίζεται σε συνδυασμό διατάξεων του συγκεκριμένου Κώδικα και ανάβει το πράσινο φως για πολλά ξένα κρουαζιερόπλοια.
754923 Δεν σας συμβαίνει καμιά φορά να οδηγείτε νύχτα και να ανάβετε ξαφνικά τα μεγάλα φώτα; ". - Ναι.
11661 Μέσα στις σχέσεις μας ψάχνουμε μια "ιδανική γυναίκα" ή έναν "ιδανικό άντρα" που δε βρίσκουμε ποτέ Είναι σαν δυο σπινθηροβόλες πέτρες που δε συναντιούνται παρά μονάχα στη σύντομη εκείνη στιγμή όπου ανάβει η φλόγα του ολοκληρωτικού έρωτα.
15497 Φωτιές ανάβει στο αυριανό ντέρμπι η ΠΑΕ ΑΕΚ με δήλωση του αντιπροέδρου της Μιχάλη Γεωργακάκη, που κάνει ευθεία επίθεση στο διαιτητή του αγώνα Αργύρη Παπαχίτζιο.
198841 Μπορεί λοιπόν, σήμερα, η Μαργαρίτα Περδικάρη να 'βγαινε ένα βράδυ στην πιο ψηλή κορφή του Λυκαβηττού, να έβλεπε την Αθήνα με όλες τις τηλεοράσεις αναμμένες κι όλα τα τοκ-σόου στο φόρτε τους και να φώναζε Καληνύχτα ντε....
424300 Μπροστά τους ένας ιερέας και πίσω άλλοι μαυροφορεμένοι ακολουθούσαν κρατώντας αναμμένες λαμπάδες.
562614 Τις αναμμένες δάδες.
563742 Οι χιλιάδες αναμμένες δάδες.
870498 Πέρυσι όμως το καλοκαίρι, περίπου 200 άτομα από το χωριό επέλασαν με αναμμένες δάδες και έκαψαν τα σπίτια του Βάργκα και άλλων Τσιγγάνων.
870503 Το χωριό Βαλένι λα Ποσουλούι, 400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, είναι η πέμπτη περιοχή στη Ρουμανία από την οποία εξαγριωμένοι Ρουμάνοι με αναμμένες δάδες διώχνουν τους Τσιγγάνους.
379599 Ικανοποιητική λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος δείχνεται με το φως δοκιμής, που ανάβει στιγμιαία.
1055745 Οι φωτιές στην τηλεόραση παρουσιαζόντουσαν πάντα αναμμένες και θεριεμένες, ενώ η πασχαλινή ήταν από κάρβουνα.
1089678 Εκεί, φορώντας τις πουκαμίσες των μεταμελημένων αμαρτωλών, με τα κεφάλια και τα πόδια τους ακάλυπτα, θα 'πρεπε να γονατίσουν, κρατώντας μεγάλες αναμμένες λαμπάδες στα χέρια τους και να ζητήσουν συγχώρεση μπρος στην κεντρική πύλη του ναού. Όταν πια θα 'χε γίνει κι αυτό, θα τους οδηγούσαν στην πλατεία Σαιν Λουί.
571289 Το άρθρο ανάβει το πράσινο φως για την καταχώριση προσωπικών δεδομένων δηλαδή την παρακολούθηση, ακόμη και όσων υπάρχει υπόνοια να αναπτύξουν παράνομη δράση στο μέλλον (!).
1221214 Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις πλατείες και με τις μηχανές... αναμμένες περιμένουν το τελικό σύνθημα.
582084 « Η συγκέντρωση ανάβει κι όλα είναι...
592898 Η απόφαση αυτή ανάβει το πράσινο φως και για την προσβολή του νόμου Σιούφα 2084/1992, ο οποίος θεσπίζει απαγορευτικές διατάξεις όχι μόνο για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες.
1463963 Πέντε αυτοκίνητα περιμένουν με αναμμένες τις μηχανές.
605146 Αθλητισμός - Ανάβει η μάχη για την Ολυμπιάδα του 2ΟΟ4 - 09/07/1997
605148 Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ λέει πως το Ολυμπιακό Κίνημα έχει ιστορικό χρέος προς την Αθήνα, διάσημοι αθλητές απ' όλο τον κόσμο (βετεράνοι και εν ενεργεία) στηρίζουν την υποψηφιότητας της Στοκχόλμης και η μάχη για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ανάβει όσο πλησιάζουμε προς την 5η Σεπτεμβρίου.
609279 "Πρόσεξε, όμως, μη βρω κάνα μπελά... μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ", συμπληρώνει διστακτικά και, αφού παίρνει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, ανάβει τσιγάρο και ξεκινά την εξιστόρηση της συγκλονιστικής, όπως τη χαρακτηρίζει, περιπέτειάς του.
228826 Αυτό συνδέεται με λυχνία στον πίνακα οργάνων, που ανάβει, όταν η πίεση λιπαντικού γίνει χαμηλότερη από την απαιτούμενη για την ασφαλή λειτουργία του κινητήρα.
228840 Συνήθως το σύστημα διαθέτει και μία λυχνία προειδοποίησης, που ανάβει, όταν η ταλάντευση υπερβεί τα όρια (σχ. 19.11).
313267 Στο μπουχαρί ανάβει μια τρανή φωτιά.
315125 Η ζωή στην πόλη και η ζωή της πόλης κυλούσαν εμπλεγμένες σε δύο ρυθμούς: το ρυθμό του εκσυγχρονισμού που οργανώνει τη ζωή γύρω από τον αυστηρό χρόνο του ρολογιού και του κέρδους και το ρυθμό της παράδοσης, όπου η αλλαγή των εποχών σημαδεύεται από την ανοιξιάτικη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και τη φθινοπωρινή του Αγίου Δημητρίου, του προστάτη της Θεσσαλονίκης, όπου ο φαναράς ανάβει και σβήνει τα φανάρια του δρόμου σημαδεύοντας τη νύχτα και τη μέρα ενώ ο πασβάντης χτυπώντας το ραβδί του αναγγέλλει τις ώρες.
327638 "Ασύνειδα, ασυναίσθητα, μετασταθμεύσαμε, εγκατασταθήκαμε άνετα στο κλίμα του εξωηθικού, συνθηκολογήσαμε με μια τάξη του κόσμου μηχανική, που μόνον φαντασμαγορική ποιότητα έχει: ν' ανάβει κάθε νύχτα πάνωθέ μας το πελώριο και διαιωνισμένο πυροτέχνημα, να φωτίζει με τα πολυκάντηλά του τον βαθύ μας ύπνο" (167).
374283 Όταν η πίεση του καυσίμου πέφτει κάτω από τα κανονικά όρια, οι επαφές κλείνουν και το προειδοποιητικό φως ανάβει.
374287 Το φως ανάβει μόνο κατά τη διάρκεια που η βαλβίδα βρίσκεται σε κίνηση για αλλαγή της θέσεως και σβήνει όταν η κίνηση της βαλβίδας έχει τελειώσει.
165188 Ελλάδα - Το Μάρκο Πόλο ανάβει φωτιές στην ακτοπλοΐα - 05/08/1996
703331 Κόκκινο ανάβει η κυβέρνηση στην έκδοση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας για τους... μπαταχτσήδες!
167086 Το πραγματικό Ντριμ ήταν η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών των ΗΠΑ, που συμπλήρωσε 60 νίκες σερί... - Θα θυμόμαστε ακόμα... τον άδικα σημαδεμένο από τη μοίρα Μοχάμεντ Άλι ν' ανάβει υπερήφανος με τρεμάμενα χέρια τη φλόγα των Αγώνων, τη φλόγα της ψυχής του.
376492 Όταν μία κατάσταση υπερθερμάνσεως ή πυρκαγιάς ενεργοποιήσει τον διακόπτη του ανιχνευτή, το προειδοποιητικό κουδούνι ηχεί και το φως της αντίστοιχης περιοχής ανάβει.
122867 Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν, ο συναγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, η μάχη θα ανάψει νωρίς και πιστεύω ότι ο κόσμος θα γυρίσει και πάλι στα γήπεδα, αρκεί να βοηθήσουν όλοι.
376692 Αν υπάρχει πυρκαγιά στο Νο 4 κινητήρα, το προειδοποιητικό φως του Νο 4 κινητήρα ανάβει, με το διακόπτη μεταφοράς σε θέση Κανονική, ο Νο 4 διακόπτης έλξεως και ο Νο 4 διακόπτης εκτονώσεως που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το διακόπτη πυρκαγιάς είναι προσιτός.
376901 Όταν υπάρχει καπνός, ένας λαμπτήρας στον ενδείκτη ανάβει αυτόματα από τον ανιχνευτή.
376903 Αν δεν υπάρχει καπνός ο λαμπτήρας δεν ανάβει.
641335 Ο αρχηγός τους Αλέξανδρος Κόντος κράταγε φλόγα, από αυτή που ανάβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και χώμα από την Πνύκα.
667366 Πράσινο φως στην αύξηση της φορολογίας των τίτλων του Δημοσίου ανάβει όχι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
672938 Ο Σερφ ανάβει φιτίλι για εκτόξευση.
765300 Η πόλη ανάβει το βράδυ και λάμπει.
679288 Όταν βραδιάζει, ανάβει το φως.
682910 Ανάβει τσιγάρο προσφέροντας και στη διευθύντρια.
692902 Ο "Πίξι" ήταν αμήχανος, ενώ τη δική του συνήθεια (να ανάβει πούρα ύστερα από νίκη) ακολούθησαν οι Αρειανοί παράγοντες με πρώτο το μάνατζερ Ταρνατώρο, που κατηγόρησε τον Σούμποτιτς:
706171 Ανάβει τα αίματα στην εξέδρα, βρίζουν το διαιτητή, ο εκνευρισμός περνάει και στους παίκτες και δημιουργείται, έτσι, ένα κλίμα πολύ δυσάρεστο ".
734801 Τα άφιλτρα τσιγάρα είναι μία από τις μικρές απολαύσεις των ποιητών (ανάβει έναν "Ασσο" σκέτο)...
736012 (Ανάβει τσιγάρο).
376904 Ένας διακόπτης δοκιμής ανάβει τον λαμπτήρα κατά τη δοκιμή.
756403 Είναι ένας τύπος, λίγο μελαψός, που δεν λέει πολλά, πίνει όμως ακατάπαυστα, στηρίζεται στους δυο αγκώνες του που ακουμπούν στο μπαρ, ζει στο Μπουένος Άιρες κι ανάβει τώρα ένα τσιγάρο...
781765 Κινείται με άνεση ανάμεσα στο μπλουζ και τη σόουλ και κυρίως εντυπωσιάζει με τη σκηνική του παρουσία: σταματάει να παίζει πιάνο, ανάβει το πούρο στο στόμα της νεκροκεφαλής δίπλα του και κοιτάζει κατάματα το κοινό.
776152 (γέλια) Τότε το να καπνίζεις ήταν αμαρτία επίσης " (ανάβει τσιγάρο και παραγγέλνει άλλο ένα ποτό...
913455 Ανάβει για καλά ο εμφύλιος των Θεσσαλών.
788551 Κινείται σαν η σκηνή να είναι μέσα στο σπίτι της, ανάβει ένα τσιγάρο όταν "Οι άνδρες περνούν, μαμά", κάθεται σε μια πολυθρόνα, γέρνει πάνω στο πιάνο.
797913 Η ερωτική σκηνή είναι καυτή και η Μπάρκιν (που δεν μπορεί να θεωρηθεί από τις ομορφότερες του Χόλιγουντ) ανάβει την οθόνη.
799194 Η ερωτική του σχέση με τη Φέι Νταναγουέι είναι η σπίθα που ανάβει τη φωτιά.
909731 Στο διάγραμμα της πορείας της ολυμπιακής δάδας η φλόγα των πολιτισμών, κατά τον τούρκο ανιστόρητο (;) γραφίστα, ανάβει στο βουνό Olympus που τοποθετείται στην περιοχή της Λαμίας.
701296 Ουρλιάζει, σφυρίζει, φωνάζει συνθήματα, κουνάει ελληνικές σημαίες και αναμμένους αναπτήρες.
931252 Στο διάγραμμα της πορείας της ολυμπιακής δάδας η φλόγα των πολιτισμών, κατά τον τούρκο ανιστόρητο (;) γραφίστα, ανάβει στο βουνό Olympus που τοποθετείται στην περιοχή της Λαμίας.
940860 Αν δεν με πιστεύετε, παρακολουθήστε τις αντιδράσεις ορισμένων όταν ανάβει το πράσινο.
940863 Το όχημα σέρνεται προς τα εμπρός και, πριν η ουρά του περάσει το φανάρι, ανάβει το κόκκινο.
934493 Σαν το κερί που ανάβει και λιώνει.
943497 Ανάβει το πράσινο για τους πεζούς και ο πάνοπλος αστυφύλακας μας εμποδίζει ευγενικά:
945276 Κάτι τέτοιο παθαίνεις όταν ανάβει πράσινο.
947793 (Προσπαθεί να στρίψει ένα τσιγάρο, τα κάνει θάλασσα, βγάζει ένα Γιαπωνέζικο και τ' ανάβει!).
942485 Όσον αφορά τον αξιότιμο (;) - κατά τον κ. Ντάνη Φώτο - Αποδυτηριάκια, του οποίου στερούμε την απόλαυση να ξεχυθεί στην άσφαλτο με τα 2.000 cc όταν ανάβει το πράσινο - να πας πού ρε καρμίρη;
716488 Ο Φάουστ πρόκειται να παρουσιαστεί σε περισσότερες από 50 διαφορετικές εκδοχές: σε μιούζικαλ (από ροκ ως την Ιστορία του Στρατιώτη του Στραβίνσκι), σε ταινίες (συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας του Μούρναου Φάουστ), με μαριονέτες, με κινούμενα σχέδια και με διάφορα θεατρικά έργα από το 1900 ως σήμερα, από τον Πειρασμό του Βάτσλαβ Χάβελ, το Ο δρ Φάουστους ανάβει τα φώτα της Γερτρούδης Στάιν ως το Φάουστ και Φίστο, μια παρωδία από τους Monty Python.
813476 Φωτιές ανάβει η φορολογική αστυνομία
845011 Διαφήμιση ανάβει φωτιές
886188 Οπότε δεν μένει παρά να δούμε τι θα απαντήσουν οι υπουργοί-αποδέκτες της επιστολής - η οποία ούτως ή άλλως "ανάβει φωτιές", αφού αφήνει να εννοηθεί ότι στα πανεπιστήμια κυκλοφορούν και διδάσκουν και κάποιοι που "είναι για τα σίδερα"!
740234 Εγώ ανήκω σε μια γενιά που έμαθε να ανάβει από τις στάχτες, να γεννιέται από το τίποτα! ". - Υπάρχει σημείο της ζωής σας που εσείς βρεθήκατε κουκουλωμένος από την κουβέρτα του τίποτα και όμως ξεσκεπαστήκατε και εκτεθήκατε στο κάτι που είστε σήμερα;
743407 (ανάβει τσιγάρο). - Το ότι καπνίζετε είναι λάθος;
743599 (ανάβει τσιγάρο). - Το ότι καπνίζετε είναι λάθος;
744547 Είναι αιχμάλωτος του ψευδοφιλοσοφικού ιδιώματος που ανθεί στη Γαλλία και, εξαγόμενο στον Τρίτο Κόσμο από ευρωπαίους πυρομανείς, ανάβει καταστρεπτικές πυρκαϊές.
889500 Υποθέτω για να μπορεί ν' ανάβει εν ασφαλεία λαμπάδες εκεί το πρωθυπουργικό ζεύγος - χωρίς να ανεμοδέρνεται μετεωριζόμενο με ελικόπτερα ως την Τήνο, την Πάτμο, τη Σουμελά. - Ακριβώς το 2001 η οδύσσεια της διαδρομής Σπάτα - Ελευσίνα τελειώνει, υπόσχονται οι αρμόδιοι: με 120 χιλιόμετρα την ώρα θα τρέχουν τα αυτοκίνητα επί του αυτοκινητοδρόμου που θα τις συνδέει.
379124 Η σειρήνα ηχεί και το φως ανάβει όταν μία ή περισσότερες μανέτες (μοχλοί ισχύος) επιβραδύνουν και το Σ/Π είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από τη θέση κάτω και ασφαλισμένο.
509639 Ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης.
429625 Το πολιτικό παιχνίδι στην Τουρκία ανάβει και πάλι, αφού χθες κατατέθηκε στην εθνοσυνέλευση πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ερμπακάν.
600208 Τώρα, καθισμένος στη βεράντα ενός συνηθισμένου διαμερίσματος σε μια πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, ένα τσιγάρο σβήνει, άλλο ανάβει.
577886 Το ΚΚΕ επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ότι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αποκαθιστά και νομιμοποιεί τους μεγαλοκαταπατητές και τους οικοπεδοφάγους και « ανάβει φως » για νέες παρανομίες.
638253 Εδώ ξεκινάει η συζήτηση που ανάβει αυτές τις μέρες στην Ιταλία.
628307 "Πράσινο φως" για τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Τουρκίας ανάβει ο Θ. Πάγκαλος, κατά την αμερικανική εφημερίδα "Ουάσιγκτον Ποστ", με στόχο την επίλυση του θέματος της Ίμιας.
1470703 Από εκεί προχώρησαν από το τμήμα των VIP στο «Φάλκον», που τους ανέμενε με τις μηχανές αναμμένες και ξεκίνησαν για τη «Γη της Επαγγελίας».
1470765 Από εκεί προχώρησαν από το τμήμα των VIP στο «Φάλκον», που τους ανέμενε με τις μηχανές αναμμένες και ξεκίνησαν για τη «Γη της Επαγγελίας».
1551313 Με τις μηχανές του ιδιωτικού λίαρ τζετ -από χθες- αναμμένες, οι παράγοντες του Ολυμπιακού, Γ. Λούβαρης και Π. Κόκκαλης, περιμένουν το σήμα της διοίκησης της Πόρτο, προκειμένου να ταξιδέψουν, σήμερα μάλλον, στην πορτογαλική πόλη, κάνοντας τις τελικές και πλέον καθοριστικές συζητήσεις για την απόκτηση του Ζλάτκο Ζάχοβιτς.
1555703 Μόνο κλειστά φορτηγάκια και επιβατικά με συμβατικές πινακίδες περνούσαν συχνά-πυκνά από το μπλόκο, έχοντας αναμμένες τις σειρήνες.
963745 Η Honda ανάβει τα αίματα
966953 Το Βροντάδο ανάβει με το πανηγύρι της Παναγίας της Ερηθιανής στις 15 Αυγούστου, και οι αργοπορημένοι μπορούν να προλάβουν άλλο ένα προς τιμήν της Παναγίας του Μερσινιδιού, στις 24 Σεπτεμβρίου.
991071 Διαθέτει διαγνωστικά που ελέγχουν την καλή λειτουργία του για 10 δευτερόλεπτα όταν ανάβει, επιλογέα στο εμπρός μέρος για αυτόματη ή με το χέρι από το τηλέφωνο κλήση, και επιλογή για κλήση 16 διαφορετικών ρυθμίσεων εκ των οποίων οι 3 μπορούν να γίνουν από το χρήστη.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 636 προτάσεις σε σύνολο 1636 προτάσεων)