Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 589 προτάσεις σε σύνολο 1589 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
357007 Ένας ρομποτικός βραχίονας αποτελείται από ένα σύστημα (αλυσίδα) στερεών σωμάτων (τους συνδέσμους).
357069 Μια τέτοια σειριακή κινηματική δομή (ή ανοικτού βρόχου) είναι γνωστή ως "ανοικτή κινηματική αλυσίδα".
357083 Στην περίπτωσή μας έχουμε ανοικτή κινηματική αλυσίδα και οι μήτρες των ομογενών μετασχηματισμών πολλαπλασιάζονται.
357419 Σύμφωνα με την αρχή των δυνατών έργων η αλυσίδα των συνδέσμων του ρομπότ βρίσκεται σε ισορροπία εάν και μόνον εάν το δυνατό έργο είναι μηδέν για αυθαίρετες μετατοπίσεις που πληρούν τους γεωμετρικούς περιορισμούς.
357456 Ο δυϊσμός ανάμεσα στη διαφορική κινηματική και τη στατική των ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μελετήσουμε τις στατικές δυνάμεις και τις ροπές που εξασκούνται σε μια ρομποτική αλυσίδα σαν ένα πρόβλημα διαφορικής κινηματικής ανάλυσης.
357624 Η δύναμη και ροπή σύζευξης περιέχει επίσης άεργες δυνάμεις περιορισμών οι οποίες δρουν εσωτερικά έτσι ώστε οι κινήσεις κάθε συνδέσμου να είναι συμβατές με τους γεωμετρικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από την κινηματική αλυσίδα.
359155 Η απλούστερη αλυσίδα Markov είναι ο ισοπίθανος τυχαίος βηματισμός ενός υλικού σημείου, με βήματα σταθερού μήκους, επάνω σε μια ευθεία.
360755 Στους αστέρες με μάζα Μ & lt; 1Μ η σύντηξη ακολουθεί κυρίως την πρώτη αλυσίδα αντιδράσεων, ενώ στους αστέρες με Μ & gt; 1Μ τη δεύτερη.
361991 Τότε αρχίζει η καύση του Ηe με τις αντιδράσεις Η αλυσίδα των δύο πρώτων θερμοπυρηνικών αντιδράσεων της σχ.
362059 Η καύση (σύντηξη) του σιδήρου είναι ενδόθερμη αντίδραση (επειδή ο πυρήνας του σιδήρου έχει το μεγαλύτερο έλλειμμα μάζας ανά νουκλεόνιο, ή - με άλλα λόγια - τη μεγαλύτερη ενέργεια σύνδεσης ανά νουκλεόνιο) και έτσι η αλυσίδα των συντήξεων σταματά, ούτως ή άλλως, στο σημείο αυτό.
363148 Το συνθετικό γλυκοζαμινο - δείχνει ότι η γραμμική πολυσακχαριδική αλυσίδα φτιάχνεται από επαναλαμβανόμενους δισακχαρίτες, κάθε ένας από τους οποίους αποτελείται από ουρονικό οξύ ενωμένο με ένα αμινοσάκχαρο] της κυτταρικής μεμβράνης και διάφοροι τύποι κολλαγόνου της μεσοκυτταρικής ουσίας θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καλούπι που παρέχει πληροφορίες, με το να οριοθετεί την τελική θέση των κυττάρων.
363629 Τα γάγγλια του συμπαθητικού συστήματος σχηματίζουν την παρασπονδυλική αλυσίδα και τα πλέγματα τους εδράζονται κοντά στα σπλάχνα (Σχήμα 77).
364448 Οι ανοσοσφαιρίνες είναι βασικές πρωτεΐνες διότι διαθέτουν μεγάλον αριθμό αμινοξέων που φέρουν στην πλευρική αλυσίδα αμινομάδες και γι αυτό έχουν ισοηλεκτρικό σημείο γύρω στο 8.
364490 Κάθε Η αλυσίδα φέρει έναν ή περισσότερους υδατάνθρακες (C [H2O]), αγνώστου λειτουργίας.
387395 Η αλυσίδα των ερωτημάτων μπορεί να συνεχιστεί με το αν είναι δυνατή μια τέτοια ισότητα στο πλαίσιο της γενικής ανισότητας των ανθρώπων και να συμπληρωθεί με τ' άπειρα υποερωτήματα αυτής της θεμελιακής θέσης.
394172 Για εκείνον και τους συνεργάτες του, άλλωστε, η "Οδύσσεια" αποτέλεσε αφορμή για μία ολόκληρη "αλυσίδα" δημιουργίας και για μία ακόμη ιδεών και προτάσεων που ξεκίνησαν με την ίδρυση ενός διεθνούς πολιτιστικού δικτύου με τίτλο "Οδυσσέας-Περίπλους 2000", έγιναν αφορμή για μία σειρά παραστάσεων στα Επτάνησα, για την σύσφιγξη των σχέσεων με τους ελληνόφωνους της Κάτω Ιταλίας και για τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στην Ιθάκη και τελικά ενέπνευσαν και μία περιοδεία με τίτλο "Μικρός Ναυτίλος" στα νησιά της "Άγονης Γραμμής" (σχετική αίτηση έχει κατατεθεί ήδη στον ΕΟΤ, το ΥΠΠΟ και τη Γραμματεία Νέας Γενιάς).
396132 Υπήρχε - άλλωστε - λόγος: στην κυτταρική αλυσίδα του, είχαν εντοπιστεί ειδικά αντισώματα με δυνατότητα εργαστηριακής αναπαραγωγής και εμπορικής εκμετάλλευσής τους σε γεωργικές καλλιέργειες.
396138 Κι ενώ οι Γκουαγιάμι, υποστηριζόμενοι από φορείς, οργανισμούς και πολιτικά κόμματα (μέχρι και οι Πράσινοι της Γερμανίας στάθηκαν στο πλευρό τους), υποχρέωσαν την αμερικανική κυβέρνηση να επιστρέψει την κυτταρική αλυσίδα της γυναίκας πίσω στη φυλή της, το HGP παρά την κριτική που δέχτηκε (και δέχεται) συνεχίζει να εξελίσσεται.
403282 Με ανοιχτούς τους σιδερένιους καταπέλτες και τους εκατοντάδες ναυτικούς - που διεκδικούν από την κυβέρνηση την ευνοϊκή ρύθμιση του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων τους - να έχουν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους βρήκε η χθεσινή μέρα το λιμάνι του Πειραιά, όπου περίπου 20 "ποστάλια" της ακτοπλοΐας είχαν... ρίξει άγκυρα.
411045 Το 1993, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Άλεξ Σπάνος κερδίζει το μάνατζμεντ του "Αστέρα", μαζί με την ξενοδοχειακή αλυσίδα "Conrad", για να δημιουργηθεί εκεί ιδιωτικό καζίνο.
421331 Τα μέλη της Συντονιστικής, περικυκλωμένοι από τους αγρότες, ζητούν από την εισαγγελέα Λάρισας Κωνσταντίνα Δρεντζίδου την άδεια να πλησιάσουν τα διόδια, αφού οι αστυνομικοί έχουν κάνει αλυσίδα μπροστά και τους κλείνουν το δρόμο.
424336 Στην πορεία παγκοσμιοποίησης της οικονομίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε πράγματι να διαμορφώσουμε ένα καινούργιο κρίκο στην αλυσίδα της πολιτιστικής μας συνέχειας... ", σημείωσε ο πρωθυπουργός.
437269 Ο αδελφός του Αποστόλης και η σύζυγός του Κατερίνα, που έφτασαν χθες το βράδυ στα Χανιά, αναγνώρισαν το χρυσό σταυρό και την αλυσίδα που φορούσε ο γ μηχανικός στο λαιμό του, αλλά και τα γυαλιά πρεσβυωπίας, που ήταν στη φόρμα του.
438648 "Η προκλητική αυτή υποστήριξη είναι ένας μόνο κρίκος στην αλυσίδα των φοροαπαλλαγών και των προνομίων που δίνει απλόχερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένα μεγάλα επιχειρηματικά - δημοσιογραφικά συγκροτήματα, σε μεγαλοεκδότες και καναλάρχες.
440117 Μετά την επίτευξη της συμφωνίας αυτής, ο πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Μ. Παράβαλος είπε ότι για τον ίδιο το νέο ωράριο ισχύει από αύριο και έτσι το Σάββατο, η αλυσίδα καταστημάτων "Κωτσόβολος" θα κλείσει στις 6 μ.μ.
440748 Εκεί, κατά μήκος της οδού Βασ. Σοφίας, οι αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα και τους εμπόδισαν να προχωρήσουν περισσότερο.
440801 Εκεί, κατά μήκος της οδού Βασ. Σοφίας, οι αστυνομικοί σχημάτισαν αλυσίδα και τους εμπόδισαν να προχωρήσουν περισσότερο.
459105 Αναφερόμενος στην πολυσυζητημένη αύξηση των ανθεκτικών στελεχών των μικροβίων, ο καθηγητής σημείωσε ότι σε γενικές γραμμές είναι φυσιολογική και οφείλεται σε ολόκληρη τη βιολογική αλυσίδα και όχι μόνο στον άνθρωπο.
465705 Και οι "Γιατροί του Κόσμου", για την ακρίβεια, η ελληνική αντιπροσωπεία της οργάνωσης, εφαρμόζοντας το ειδικό πρόγραμμά της "Αλυσίδα Ελπίδας", ανέλαβε να φέρει την ομάδα αυτών των πρώτων τυχερών στην Ελλάδα για να βρουν γιατρειά και ελπίδα για ζωή στα χέρια των γιατρών των τριών Νοσοκομείων Παίδων στην Αθήνα:
467915 Πυκνοί καπνοί κάλυπταν για ώρα την περιοχή, ενώ 20.000 αστυνομικοί έφτιαξαν μία ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 20 χλμ., κατά μήκος της διαδρομής.
478953 Έτσι, οι πιθανές επιπτώσεις θα λειτουργήσουν ως αλυσίδα.
496126 Πρόκειται για μια "αλυσίδα" ενεργειών, της οποίας οι βασικοί "κρίκοι" είναι: 1
496193 Το κακό σ' αυτές τις ταινίες, αυτές δηλαδή που φτιάχνει η αλυσίδα των συγκυριών ή και των συμπτώσεων, είναι ότι ποτέ δεν έχει διάλειμμα...
306517 Αυτά τα στοιχεία είναι βασικά προκειμένου ο θεατής να έχει την ευκαιρία να (ανα) κατασκευάσει την ιστορία σε μία οργανωμένη χωροχρονική και αιτιακή αλυσίδα.
502761 Επεκτατικές κινήσεις πραγματοποιεί η αλυσίδα καταστημάτων "Κορασίδης", οι οποίες περιλαμβάνουν εξαγορές ομοειδών εμπορικών αλυσίδων.
502762 Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην επόμενη εβδομάδα η επιχείρηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει την εξαγορά της μιας επιχείρησης, με την οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ξεκινά δεύτερο γύρο συνομιλιών με τη μικρότερη αλυσίδα.
308490 Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια ερευνών, η αλυσίδα της ανθρώπινης εξέλιξης εξακολουθεί να προβληματίζει ενώ οι κρίκοι που της λείπουν είναι ακόμη πολλοί.
511845 Μια αγορά σε πλήρη ανάπτυξη όπου η μεγαλύτερη αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα φαστ-φουντ Mc Donald's δεν κατάφερε να πετύχει το άνοιγμα από την πρώτη στιγμή, αλλά και τα Kentucky's, που "σαρώνουν" στις ΗΠΑ με το κοτόπουλο πανέ, δεν πέτυχαν τους στόχους τους, και τα Wendy's - παρά την αξιόλογη πορεία ορισμένων κεντρικών καταστημάτων - δεν δείχνουν να ανταποκρίθηκαν στο πρόγραμμα που είχε τεθεί.
511851 Η αλυσίδα Lebel, ελληνικών συμφερόντων, που ξεκίνησε δυναμικά πριν από πέντε χρόνια έχει σήμερα περιοριστεί σε 6 καταστήματα, κυρίως σε σημεία όπου δεν "παίζουν" οι ανταγωνιστές.
511860 (ήταν 9 δισ. δρχ. το 1996) με αυτοχρηματοδότηση μέσω εισροής κεφαλαίων από τη μητρική εταιρεία του ομίλου, όπως μας πληροφόρησε η διευθύντρια μάρκετινγκ Μ. Κοκκίνου, η οποία υπογράμμισε ότι η αλυσίδα θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που της δίνει το προβάδισμα σε πολλές χώρες του κόσμου.
518640 Εκφράζονται με φράσεις όπως "εγώ εκτελώ εντολές" ή "είναι μια δουλειά κι αυτή" ή "εγώ είμαι ένας κρίκος στην αλυσίδα" ή "αν δεν το κάνω εγώ θα το κάνει κάποιος άλλος" ή χρησιμοποιούν κάποιους όρους, αποκαλώντας τη φυλάκιση "σωφρονισμό", τον εγκλεισμό σε ψυχιατρεία για πολιτικούς λόγους "θεραπεία", τους κρατούμενους "τρομοκράτες", "αντίχριστους" και τις διαφορετικές ιδέες "αρρώστια που πρέπει να μπει σε γύψο ή κοινωνικό καρκίνο που πρέπει να ξεριζωθεί".
326417 Κίνητρα για μείωση της προσφοράς βοείου κρέατος: πριμοδοτήσεις για σφαγή πολύ νεαρών ζώων ή - εναλλακτικά - πριμοδότηση μεταποίησης για νεαρά ζώα που αποσύρονται από την τροφική αλυσίδα.
498431 Μια αλυσίδα κακοτυχίας που έπεσε στο κεφάλι του δύσμοιρου που έψαχνε νυχτιάτικα ταξί.
506541 Μετά την έκκληση, χθες, Αλβανού αξιωματούχου από την κρατική τηλεόραση, να μη χρησιμοποιούν οι πολίτες τα χημικά και τοξικά υλικά που έχουν κλέψει από τις αποθήκες των στρατιωτικών βάσεων της Αλβανίας, ο πρόεδρος της "Ομόνοιας" Γιώργος Λαμποβιτιάδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη μόλυνση που μπορεί να προκληθεί στο περιβάλλον και συγκεκριμένα στον κόλπο της Κέρκυρας, στα υπόγεια ύδατα των ποταμών που διασχίζουν την Αλβανία, αλλά και σε όλη την τροφική αλυσίδα.
531888 Μια αλυσίδα γραφείων στοιχημάτων ανακοίνωσε ότι δεν παίρνει πια στοιχήματα που να ποντάρουν στους Εργατικούς γιατί δεν είναι « στο πνεύμα της δουλειάς να πετάει λεφτά από το παράθυρο ».
550832 Σημαιοφόρος του ομίλου παραμένει, βέβαια, η αλυσίδα καταστημάτων Zara με περισσότερα από 240 καταστήματα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τις HΠA, το Μεξικό, το Βέλγιο και βέβαια τη χώρα μας.
344266 "Η αγάπη μπορεί να μου γίνει μαρτύριο, η ποίηση κόλαση, η σκέψη αλυσίδα, το χρέος τύραννος.
569023 Σ' αυτό αποβλέπει και η ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων private label, δηλαδή προϊόντων που είναι διαθέσιμα μόνο από τη συγκεκριμένη αλυσίδα, τα οποία παρουσιάζουν στη πλειονότητά τους μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.
569026 Η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ είναι αναμφισβήτητα αυτή του ομίλου Μαρινόπουλου.
569032 Δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα είναι αυτή του ομίλου Βερόπουλου.
569035 Ακολουθεί η αλυσίδα καταστημάτων Σκλαβενίτης, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει απλώσει τα « φτερά » της πέρα από τα όρια του λεκανοπεδίου της Αττικής, πολιτική που έως ένα βαθμό πρέπει να εξηγεί και την υψηλή κερδοφορία της.
569036 Στην αλυσίδα προστέθηκαν το 1996 δυο νέα καταστήματα, ενώ μέσα στο 1997 θα λειτουργήσουν επιπλέον δυο στην Ηλιούπολη και τη Νέα Χαλκηδόνα.
238918 Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει δεκτή η διαδεδομένη αντίληψη ότι η αλυσίδα αποτελεσμάτων "σταδιακή κατάργηση των μη - δασμολογικών φραγμών εμπορίου-μείωση του κόστους και εντεινόμενος ανταγωνισμός-μείωση τιμών" θα προσκρούσει στη θέση ισχύος των πολυεθνικών στην ενιαία εσωτερική αγορά.
577892 Μία τράπεζα - συγκεκριμένα η Citibank - « τόλμησε » χθες να αυξήσει τα επιτόκια βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων κατά 0,5%, σπάζοντας την αλυσίδα της πτωτικής τάσης.
59450 Στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται πυρετωδώς η λειτουργία του καζίνου στην περιοχή Θέρμης, το οποίο ανήκει στην πολυεθνική ξενοδοχειακή αλυσίδα Η yatt Regency (50%), την εφοπλιστική οικογένεια Λασκαρίδη (40%) και τον όμιλο Θεοχαράκη (10%).
245792 Παρακάμπτοντας έναν τελευταίο όγκο, οδηγούμαστε σε πλάτωμα απάνεμο ανάμεσα σε αλυσίδα μικρών βράχων που σχηματίζουν χαμηλά τοιχώματα και λειτουργούν προστατευτικά απ' τους βόρειους ανέμους.
609906 Της δίνει την ευκαιρία να προσθέσει έναν ακόμα κρίκο στην μακριά αλυσίδα που "δεν κλείνει ποτέ" - όπως λέει - της αρχαίας τραγωδίας.
616105 Η αλυσίδα θεώρησε ότι η αλλαγή συσκευασίας ισοδυναμεί με το λανσάρισμα ενός καινούργιου προϊόντος, έκρινε ότι η προηγούμενη συμφωνία δεν ίσχυε πλέον (μολονότι σε αυτή δεν υπήρχε πρόνοια για αναπροσαρμογή "ενοικίου" σε περίπτωση αλλαγής συσκευασίας) και απαίτησε από τη "Δέλτα" επιπρόσθετα χρήματα.
557596 Είναι πολλές οι « αμαρτίες » που οδήγησαν σε μαρασμό και σε οικονομικά προβλήματα την αλυσίδα σουπερμάρκετ του « Καταναλωτή » που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.
560236 Καταλύτης σ' αυτήν τη μακάβρια αλυσίδα είναι ασφαλώς οι πυρκαγιές, που ακόμη κι αν δεν αποτελούν προϊόν εμπρησμού, δίνουν το έναυσμα για περαιτέρω διεκδικήσεις επί του δάσους.
560866 Το FINA CUP στην Αθήνα στα τέλη του μήνα, οι Μεσογειακοί στο Μπάρι τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Περθ τον Ιανουάριο του 1998, συνιστούν μια αλυσίδα προκλήσεων για τους διεθνείς μας.
593423 Οι πολικές αρκούδες, οι πολικές φώκιες, η αλυσίδα τροφής της φάλαινας κινδυνεύουν, ενώ η παγωμένη Αρκτική μειώθηκε κατά 5%.
551719 Το FINA CUP στην Αθήνα στα τέλη του μήνα, οι Μεσογειακοί στο Μπάρι τον Ιούνιο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Περθ τον Ιανουάριο του 1998, συνιστούν μια αλυσίδα προκλήσεων για τους διεθνείς μας.
656470 Στην Ιβηρική χερσόνησο στρέφει το ενδιαφέρον της η αλυσίδα εστιατορίων Goody's, διερευνώντας τα περιθώρια των αγορών σε Ισπανία και Πορτογαλία και κυρίως την ανταπόκριση των καταναλωτών στις χώρες αυτές.
574501 Ανθρώπινη αλυσίδα σχημάτισαν χθες - Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος - οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής αποκλείοντας το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Δημόκριτος.
631741 "Σκοπεύαμε να σχηματίσουμε μια αλυσίδα από το ένα μέχρι το άλλο άκρο της Κύπρου.
638352 Μετά τους μετέφεραν σε άλλο στρατώνα όπου τους έκλεισαν επί 40 μέρες σε κοντέινερ δεμένους μεταξύ τους με αλυσίδα.
683756 Το να βγαίνουν, λοιπόν, κόμματα και πολιτικοί και να κατακεραυνώνουν με απαράδεκτου επιπέδου δηλώσεις όσους έχουν την άποψη ότι η ελεγχόμενη χρήση σπάει την αλυσίδα εμπόρου-χρήστη, ούτε συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της μάστιγας ούτε, πολύ περισσότερο, βοηθούν τους νέους που είναι χαμένοι στο λαβύρινθο της εξάρτησης.
691809 Τέτοιες είναι τα αγροτικά σουπερμάρκετ "Αγροεφόδια", τα καθαριστήρια "Quick", η αλυσίδα καταστημάτων οικολογικών προϊόντων από κάνναβη "Cannabishop", το κατάστημα "The Cartoon Store" με προϊόντα που φέρουν επάνω τους χάρτινους ήρωες και τα καταστήματα γυναικείων ρούχων θεατρικής έμπνευσης "Maurizio".
691811 Όπως η ιρλανδέζικη μπιραρία "Ο'Hagan's", το κατάστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προϊόντων "Radioshack" με παρουσία σε περισσότερες από 90 χώρες και η αλυσίδα σάντουιτς και σαλατών "Blimbie", μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, η οποία θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα μέσω της Market In.
693217 Οι περισσότεροι όμως είναι φανερό ότι νοιάζονται περισσότερο για το αν θα παραμείνουν στη θέση τους από τη μια εκλογή στην επόμενη ή αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως καταναλωτές στην οικονομική αλυσίδα ".
695702 Η αστυνομία ανακάλυψε τυχαία την περίπτωση, κατά τη διεξαγωγή ερευνών για την υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό ευκατάστατου ηλικιωμένου και τις φήμες για μια αλυσίδα μυστηριωδών θανάτων στον εν λόγω οίκο ευγηρίας.
647071 Νέοι δημιουργοί την αναζήτησαν ως μια θρυλική μορφή, συναντήθηκαν μαζί της για να νιώσουν πως αποτελούν και αυτοί κρίκο στη μακριά αλυσίδα του λαϊκού τραγουδιού όπως έχει μετεξελιχθεί ".
716995 Οι εργασίες στο "Πάρκο της Ιστορίας" θα ξεκινήσουν το 1995 και το σχέδιο προβλέπει μία αλυσίδα ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων.
719154 Schuster ανήκει στον γιγαντιαίο οργανισμό Viacom, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα τηλεοπτικά και καλωδιακά δίκτυα MTV, Nickelodeon και Showtime - την εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών Paramount (που διαθέτει και σειρά πάρκων ψυχαγωγίας) - τέλος, την τεράστια αλυσίδα βιντεοκλάμπ Blockbuster.
726165 Άλλοτε πάλι μεταπλάθοντας όπως στον "Θρύλο του Λιρ", τα πάθη και τις δράσεις των σαιξπηρικών ηρώων, έτσι ώστε "η θεατρική και όχι η φιλολογική ουσία της να αναβιώνει" και να προεκτείνεται στην ατέρμονη αλυσίδα των μύθων, ιστοριών, θρύλων και παραμυθιών.
715811 Αυτόν τον μήνα η αλυσίδα καθαριστηρίων Sketchley θα τροφοδοτεί με το άρωμα φρεσκοκομμένου γρασιδιού και γκρέιπφρουτ περίπου 70 από τα καταστήματά της σε μια προσπάθεια να μιμηθεί τη δροσερή ατμόσφαιρα των καταστημάτων Gap και Next.
734817 Σκεφτόμουν πως είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των Ελλήνων που ό,τι έκαναν ήταν τέλειο.
726166 Μιαν αλυσίδα που συνδέει μορφές αρχετυπικές με τις φιγούρες του μπεκετικού θεάτρου. - Στον "Διόνυσο" που ακολούθησε τις "Τρωάδες", τις "Βάκχες" και την "Κλυταιμνήστρα", τι είδους σύνθεση κειμένων και ποια προβληματική κυριαρχεί;
740609 Κάθε αρχιτέκτονας πρέπει να νιώθει κρίκος στην αλυσίδα αυτής της ολότητας!
658491 Σύμφωνα με τη δικογραφία, το Σεπτέμβριο του 1992, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σκαρφάλωσαν στην αλυσίδα άγκυρας του δεξαμενόπλοιου "Balder Phenix", που μετέφερε 2.000 τόνους βινυλοχλωριδίου για λογαριασμό της EKO.
736195 Ο Έρικ Λέρνερ δεν έχει σχέση με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, την οποία θεωρεί αβάσιμη: γι' αυτόν, είναι απλώς ο τελευταίος μύθος στη μακρά αλυσίδα των μύθων της Δημιουργίας.
746991 Σήμερα είναι 27 ετών και, εκτός του ότι έχει στο ενεργητικό της μία ατελείωτη αλυσίδα από επιτυχίες, έχει ανακηρυχθεί ομοφώνως από το γαλλικό κοινό και τους κριτικούς ως η πλέον χαρισματική και ευρηματική τραγουδίστρια που έβγαλε η χώρα από την εποχή της Πιάφ.
760160 Και μαζί τους "η αγάπη του να ανακαλύπτεις το καινούργιο, η προσωπική επαφή με αυτά τα ζώα της θάλασσας, που ο ίδιος ο Αριστοτέλης είχε εξερευνήσει, θεωρώντας τα από τα πιο εντυπωσιακά και σημαντικά είδη στην αλυσίδα της ζωής".
656485 Η νέα αλυσίδα Flocafe βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και ο αριθμός των μονάδων της αναμένεται να ξεπεράσει τις 30 την επόμενη τριετία.
786200 Δεν μπορεί όμως να συνεχίσει την αλυσίδα μέσω του άρρενος απογόνου.
786201 Με τους γιους οι αλυσίδα σπάει.
673973 Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες έχει ενδιαφερθεί και ο Όμιλος Μαρινόπουλου, γνωστότερος από τα σουπερμάρκετ και την αλυσίδα καλλυντικών.
592638 Επισημαίνοντας, ότι « εάν αποτύχουμε τώρα, οι ζημιές που θα προκληθούν στον πλανήτη θα είναι ανεπανόρθωτες και θα πυροδοτήσουν μια συνεχιζόμενη αλυσίδα πείνας, ασθενειών, αθλιότητας και στέρησης ».
618237 Εξάλλου, ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Πλάνετ" διευκρίνισε ότι "εάν η χώρα μας είναι ελεύθερη από το πρόβλημα αυτό, δεν θα συμπεριληφθεί στις χώρες που θα είναι υποχρεωμένες να μη χρησιμοποιούν στην τροφική αλυσίδα τους τα ζώα που είναι πάνω από ενός χρόνου και είναι πρόβατα ή κατσίκια, καθώς και μέλη του σώματός τους, όπως το κεφάλι, τα μάτια, το νωτιαίο μυελό και το σπλήνα", επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα τα ζώα δεν τρέφονται με κρεατάλευρα και οστεάλευρα, αλλά αποκλειστικά με βλάστηση.
801265 Δεν διαφέρει ουσιαστικά από μια αλυσίδα παραγωγής: αν υπάρξει πρόβλημα σε κάποιον κρίκο της, τότε επηρεάζεται η διαδικασία στο σύνολό της.
801283 Δεδομένου ότι μιλάμε για μια αλυσίδα, τα προβλήματα αλληλοτροφοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα να απορυθμισθεί τελικά το σύστημα.
806798 Η 60χρονη ισπανίδα βιομήχανος κυρία Χοσέφα Ορτέγα Γαόνα, ιδρύτρια της μεγάλης αλυσίδας "Zara", ελέγχει εδώ και λίγο καιρό απολύτως τη μικρή ελληνική μέχρι πρότινος εμπορική αλυσίδα ειδών ενδύσεως "Ελίζα", την οποία - δηλώνει - θα κάνει συντόμως μεγάλη.
812653 Πόσο μάλιστα όταν υπάρχει προϊόν "ιδιωτικής ετικέτας" που σε συγκεκριμένη μεγάλη αλυσίδα κατέλαβε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μερίδιο μεγαλύτερο του 30% επί του συνολικού τζίρου των απορρυπαντικών.
812843 Οι άνθρωποι της Toyota στηρίζονται σε μια αλυσίδα εξαιρετικών αποτελεσμάτων που τους οδήγησαν στην κορυφή.
631605 "Η Τουρκία θεσμοποιεί, απλώς, τον πλήρη πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο που ασκεί στην κατεχόμενη Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια ούτως ή άλλως και του δίνει απροκάλυπτη μορφή". - Οι απαισιόδοξοι υπενθυμίζουν ότι μετά τη συμφωνία της Μαδρίτης είχαμε αλυσίδα προκλητικών ενεργειών από την Άγκυρα και αναφέρονται στην επίσκεψη Ετσεβίτ στα κατεχόμενα, στη συνέντευξη Γιλμάζ και στη συμφωνία σύνδεσης με το ψευδοκράτος, ενώ υπενθυμίζουν ότι είχαμε και φαινόμενα παραβιάσεων στο Αιγαίο. - Αντιθέτως, οι "αισιόδοξοι" σημειώνουν ότι κάθε κίνηση της Τουρκίας είχε ως φόντο αποκλειστικά το Κυπριακό και όχι το Αιγαίο, ενώ αντιτείνουν ότι οι τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις έχουν μειωθεί αισθητά μετά τη Μαδρίτη.
749862 Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι, φυσικά, ο καταναλωτής.
789209 εξωτερικού ορμώμενος, ανιψιός του ανταποκριτή των Times στην Αθήνα, και ενώ εργαζόταν πριν στη γνωστή πολυεθνική εταιρεία Dupont της Ελβετίας, και ο Χάρι Δαβίδ, γόνος της οικογενείας που έχει την Τρία 'Έψιλον, ανοίγουν την πρώτη αλυσίδα σουβλάκι - φαστ-φουντ με την επωνυμία Πίτα-Παν.
776680 Αν το κοινό από ενήλικους με τη συλλογικότητα και τις εξατομικευμένες περιπτώσεις ήταν ανέκαθεν ένα πεδίο για κοινωνική παρατήρηση, για στάθμιση και αξιολόγηση της θεατρικής επικοινωνίας - ο Μαλαρμέ και ο Μπρεχτ δεν είναι παρά δύο κρίκοι στη συνεχή αλυσίδα όσων προσέχουν τον θεατή -, το κοινό από παιδιά (παιδιά προσχολικής ηλικίας, παιδιά 6_-_12 χρόνων, νέοι ή έφηβοι) είναι ένα πολύ πιο δύσβατο πεδίο.
815215 Ο ίδιος ο κ. Μίτας, Ελληνοκύπριος την καταγωγή, δραστηριοποιείται στη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων σ' αυτό τον κλάδο με αρκετή επιτυχία, ενώ παράλληλα έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο σκέλος της εμπορίας, δημιουργώντας αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης.
815285 Τον δρόμο άνοιξε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Αφοί Μπίσκα ΑΕ, η οποία έχει αποκτήσει παρουσία στην αγορά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, και ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, βήμα βήμα, αλλά με μεγαλύτερο ορίζοντα, η αθηναϊκή αλυσίδα Τροφό ΑΕ των αδελφών Σπανού.
814248 Στην Ελλάδα δεν είναι γνωστό, αλλά η εταιρεία αυτή και οι μέτοχοί της - έξι τον αριθμό - έχουν δημιουργήσει και αναπτύσσουν αλυσίδα καταστημάτων στο εξωτερικό, με το σήμα Pioneer.
815285 Τον δρόμο άνοιξε η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Αφοί Μπίσκα ΑΕ, η οποία έχει αποκτήσει παρουσία στην αγορά της βουλγαρικής πρωτεύουσας, και ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, βήμα βήμα, αλλά με μεγαλύτερο ορίζοντα, η αθηναϊκή αλυσίδα Τροφό ΑΕ των αδελφών Σπανού.
760005 Η εκτόξευση του δίσκου στα ύψη παρέσυρε ανάλογα και την εταιρεία του Μπράνσον, ο οποίος στηριζόμενος σε αυτή την επιτυχία έστησε γρήγορα μια μικρή αυτοκρατορία, που μέσα σε μια δεκαετία περιελάμβανε δισκογραφική εταιρεία, αλυσίδα μεγαλοκαταστημάτων δίσκων, αεροπορική εταιρεία, εταιρεία ξενοδοχείων και εταιρεία παραγωγής ταινιών και βίντεο.
817914 Ειδικότερα η "Goody's ΑΕ", η πρώτη αλυσίδα εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης, πρόκειται να εκδώσει 1.000.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με τιμή διαθέσεως προς 3.000 δρχ. εκάστη.
816742 Έξω από την πόλη, στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ένας μακρός φράχτης χωρίς ενδεικτικές πινακίδες, με σκοπούς φαντάρους στην πύλη που είναι ανοικτή αλλά έχει μια αλυσίδα.
815458 Οι βασικοί μέτοχοι της Βαλκάν Έξπορτ, που έχει πλέον υπό τον έλεγχό της το 86,5% των μετοχών της εταιρείας Eldoor που δραστηριοποιείται στην αγορά των τελικών προϊόντων εξοπλισμού κατοικίας και συμμετέχει κατά 50% στο κεφάλαιο της εταιρείας Goetzen Hellas που αρχίζει να δημιουργεί αλυσίδα τεχνικών πολυκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν την κεφαλαιακή θέση της βιομηχανίας προκειμένου να αντεπεξέλθει στη μάχη του ανταγωνισμού.
824079 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ βρετανική αλυσίδα καταστημάτων σουπερμάρκετ J. Sainsbury ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τη συσκευασία του αναψυκτικού Κόλα που παράγει ύστερα από τις απειλές της Coca - Cola ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια επειδή η συσκευασία της J. Sainsbury είναι παρόμοια με τη δική της.
822508 Για να μπορέσει μάλιστα κανείς να κατανοήσει την αξία του τελευταίου αυτού παράγοντα αξίζει να αναφερθεί ότι μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων έδωσε περίπου 300 εκατομμύρια δραχμές για να αγοράσει μόνο τον "αέρα" καταστήματος στην οδό Ερμού.
824838 Ειδικά στο διάστημα μεταξύ των εθνικών εκλογών του 1993 και τον Ιούνιο του 1994, όταν ανέλαβε το δίδυμο Λαλιώτη - Γείτονα, καταγράφηκε αλυσίδα παρατυπιών, που αποτελούν πλέον τη "σημαία" των Γάλλων.
825335 Εκτός από δεκάδες μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να αλλάξουν εις βάρος των εργαζομένων τους όρους εργασίας, και μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ είναι μεταξύ των επιχειρήσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν καταγγελίες στις Επιθεωρήσεις Εργασίας.
828847 Η επέκταση του δικτύου και οι επενδύσεις σε αυτό προκειμένου να μετεξελιχθεί σε μια αλυσίδα σημείων πώλησης και προσφοράς των πιο διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών απαιτούν κεφάλαια.
838025 Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της Μ. Βρετανίας η αγγλική αλυσίδα άνοιξε στην Ελλάδα το πρώτο κατάστημά της στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του φραντσάιζινγκ, συνεργαζόμενη με την παραδοσιακή επιχείρηση πολυκαταστημάτων "Κλαουδάτος.
838030 Χαρακτηριστική περίπτωση η αλυσίδα πολυκαταστημάτων "Κλαουδάτος", η οποία, με το σύστημα του φραντσάιζινγκ, ως το τέλος του έτους θα διαθέτει 7 καταστήματα "Bhs" στην ελληνική αγορά και, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Αθ.
789891 Αυτό το έθιμο ίσως προκάλεσε και τη βουλιμία του άλλοτε κομψού πλεϊμπόι, ο οποίος πούλησε πρόσφατα την αλυσίδα των ξενοδοχείων "Σίγκα", ενώ η "Κρεντί Λιονέ" τού κατέσχεσε πέρυσι στη Γαλλία ένα από τα ιδιωτικά του τζετ.
801248 Δεδομένου ότι μιλάμε για αλυσίδα παραγωγής, αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί επί τόπου, θα μεταφερθεί στον σταθμό Β και από εκεί στον Γ κ.ο.κ.
846694 Πρόκειται για την αλυσίδα "Αδελφοί Μπίσκα", η οποία είναι και η πρώτη εταιρεία του κλάδου που εισέρχεται στην αγορά της γειτονικής Βουλγαρίας.
813586 Παράλληλα η εξαγορασθείσα αλυσίδα θα συνεχίσει να έχει ανεξάρτητη δραστηριότητα και ήδη για το 1995 σχεδιάζει να δημιουργήσει τρία νέα καταστήματα.
813428 Ο κ. Ζουμπουλίδης αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τις φίρμες "Mexx" και "Max Mara" και την αλυσίδα fast food "Kentaky Fried Chicken", ενώ ο κ. Γαλακτόπουλος, παλαιός ολυμπιονίκης, είχε την εταιρεία έτοιμων καφέδων "Fiesta" την οποία έχει πωλήσει στη βιομηχανία "Παυλίδη".
850321 Μετά την εδραίωσή της στην ελληνική αγορά, όπου διαθέτει ήδη μια αλυσίδα καταστημάτων σε πολλές ελληνικές πόλεις, μέσω της οποίας διακινεί τα προϊόντα της, η Dur ενδιαφέρεται πλέον να γίνει μια διεθνής φίρμα. "
813588 Με 4 δισ. εξαγοράστηκε η αλυσίδα Φάρμα Τετράς
853650 Αυξανόμενη είναι η παρουσία της Adidas στην ελληνική αγορά μέσω της Adidas Hellas ενώ αξιοσημείωτο είναι και το μερίδιο των παπουτσιών Strike που κατασκευάζονται από την Αλυσίδα ΑΒΕΕ, βιομηχανία που είχε πέρυσι τζίρο, από αθλητικά και άλλων ειδών παπούτσια, ύψους 2,7 δισ. δρχ. έναντι 2,5 δισ. δρχ. το 1993.
855033 Στο υποπρόγραμμα "ολοκληρωμένες αλυσίδες παραγωγής και μεταποίησης" διερευνάται η αλληλεπίδραση βιομάζας και βιοενέργειας, η "πράσινη" αλυσίδα χημικών και πολυμερών και η αλυσίδα δασοπονίας και ξύλου.
855033 Στο υποπρόγραμμα "ολοκληρωμένες αλυσίδες παραγωγής και μεταποίησης" διερευνάται η αλληλεπίδραση βιομάζας και βιοενέργειας, η "πράσινη" αλυσίδα χημικών και πολυμερών και η αλυσίδα δασοπονίας και ξύλου.
855257 Η πολυμετοχική αλυσίδα της πίτσας
256875 Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διακρίνει κανείς την αναλογία των εν λόγω αποφάσεων με την αλυσίδα της νομολογίας Cassis de Dijon.
858591 Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός για τις Galeries Lafayette χρονολογείται από το 1991 όταν ο όμιλος του Ζορζ Μεγέρ εξαγόρασε μια άλλη αλυσίδα πολυκαταστημάτων: τις Nouvelles Galeries.
858604 Και τώρα η αλυσίδα που διευθύνει στρέφεται προς δικές της φθηνότερες μάρκες προϊόντων που πωλούνται δίπλα στις γνωστές και πανάκριβες διεθνείς μάρκες.
846261 Έτσι θα σχηματιστεί η απαραίτητη αλυσίδα ώστε να περνάμε από το στάδιο των αποφάσεων στο στάδιο της εκτέλεσής τους, τόσο στο διπλωματικό όσο και στο στρατιωτικό επίπεδο.
861625 Αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω γεγονός: μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ετοίμων ενδυμάτων πλήρωσε ποσό περίπου 800 εκατομμυρίων δραχμών για να αγοράσει τον "αέρα" καταστήματος σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας.
259397 Όταν το ΔΕΚ το 1979 εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση Cassis de Dijon ελάχιστα κανείς θα ανέμενε μία τέτοια αλυσίδα νομολογίας.
862624 Η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Alpo, που παρασκευάζει τροφές για κατοικίδια ζώα, από την ανταγωνίστριά της βρετανική εταιρεία Grand Metropolitan Plc ήταν η τελευταία σε μία αλυσίδα παρόμοιων αποφάσεων, στην οποία περιλαμβάνεται η απόκτηση της βρετανικής σοκολατοβιομηχανίας Rowntree το 1988 και της γαλλικής εταιρείας ανθρακούχων νερών Source Perrier το 1992.
125648 Πρόκειται για μια συναυλία που επιχειρώντας να καταδείξει πως η τέχνη του τραγουδιού είναι μια σκυτάλη και η χορεία των σημαντικών δημιουργών μια αλυσίδα, αφιερώνεται κατά το ήμισυ στο έργο του Καλδάρα και κατά το ήμισυ σ' αυτό του Νικολόπουλο.
1143974 Σε ερώτηση γιατί επιμένουν οι διεθνείς κερδοσκόποι να πιέζουν το ελληνικό νόμισμα, ενώ δεν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο σε άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα, σύμβουλοι του πρωθυπουργού αναγνώριζαν ότι η δραχμή θεωρείται από τους κερδοσκόπους αδύναμος κρίκος της αλυσίδας των ευρωπαϊκών νομισμάτων.
860312 Παράβαλλος, γενικός διευθυντής της αλυσίδας Κωτσόβολος ΑΕ, τονίζει προς "Το Βήμα" ότι οι πωλήσεις κλιματιστικών, ιδίως κατά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αποτελούν και το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς στον χώρο των θερμαντικών σωμάτων.
862580 Πιο κοντά στον στόχο της για ισχυρή παρουσία στην αμερικανική αγορά βρίσκεται τώρα η ιταλική εταιρεία οπτικών Luxottica ύστερα από τη συμφωνία της να εξαγοράσει την αμερικανική εταιρεία Shoe Corp., η οποία ελέγχει την αλυσίδα οπτικών Lenscrafters.
824020 Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα επόμενα χρόνια ετοιμάζεται να προσθέσει στην αλυσίδα των 25 καταστημάτων της που υπάρχουν σε χώρες της ΕΕ εκτός της Βρετανίας 45 ως 50 νέα καταστήματα, κυρίως στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία.
883285 Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Sheraton ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο, ενώ το Oriental της Μπανγκόκ πήρε τα σκήπτρα του καλύτερου ξενοδοχείου.
824320 Η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων Marks & amp;
839820 Άλλα εισαγόμενα κρασιά που σχετικά ξεχωρίζουν σε πωλήσεις είναι το γαλλικό Valussiere, που εισάγεται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Α-Β Βασιλόπουλος, και το Lancers, πορτογαλικό κρασί που εισάγεται από την εταιρεία Metaxa.
889518 Είχα κατηγορηματική διαβεβαίωση και από τον πρόεδρο του Τμήματος που θα διδάξω: στην πρώτη γενική τους συνέλευση θα με ορίσουν διδάσκοντα με σύμβαση "407", ορισμένου χρόνου που λένε. - Ανησυχώ πάντως γιατί διάβασα ότι και μέσω του "Ιντερνέτ" θα μπορούν να γράφονται σε ξένα Πανεπιστήμια και να παίρνουν πτυχία όσοι ενδιαφέρονται - αφού ο οποιοσδήποτε κομπιούτωρ μπορεί να με αντικαταστήσει, όπως τους εργάτες στην αλυσίδα παραγωγής, με βλέπω στην ανεργία πριν καλά καλά πιάσω δουλειά, Βοκκάκιε. - Έφυγαν από τη συνάντηση πεπεισμένοι πως ο πρωθυπουργός κατανόησε τα προβλήματα της παιδείας και συμφωνεί μαζί τους, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά τα διπλώματά τους, τα διδακτορικά τους και τα λοιπά ακαδημαϊκά ψιμύθιά τους οι πρυτάνεις δεν είναι πιο σοφοί από τους λοιπούς συνομιλητές του - που όλοι πάντα φεύγουν με την εντύπωση ότι ο Α. Παπανδρέου συμφωνεί μαζί τους.
890268 Ξεχνάμε συχνά, όταν αναφερόμαστε στον "μπερλουσκονισμό", ότι εκτός από "μεγιστάνας των μέσων" ο κ. Μπερλουσκόνι είναι και μεγιστάνας των εργολαβιών και του λιανεμπορίου: τα μισά από τα έσοδα της οικονομικής αυτοκρατορίας του προέρχονται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ "Στάντα".
892634 Δικηγόρος της εταιρείας του κ. Κυρατσάκη είναι ο κ. Ιωάννης Μπρατσιώτης, ο σύμβουλος της Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, επίσης πρωθυπουργικός "γνώριμος", που το όνομα του συνδέθηκε με αλυσίδα υποθέσεων προσφάτως...
848530 Η πρόωρη διακοπή - για πολιτικούς λόγους ή μάλλον εκλογικές σκοπιμότητες - του σταθεροποιητικού προγράμματος τον Νοέμβριο του 1987 απετέλεσε την αφετηρία διαμορφώσεως σε βάρος της χώρας μας ενός άσχημου κλίματος, το οποίο από χρόνο σε χρόνο γινόταν και πιο βαρύ, καθώς άρχισε από τότε μια αλυσίδα ασυνεπειών εκ μέρους μας που μας κατέστησε κυριολεκτικά αναξιόπιστους.
894589 Ωστόσο τούτο δεν επιλύει την αντίφαση ότι, εφόσον η Επιτροπή θα έχει τον τελευταίο λόγο στην απόφαση, αίρεται - στην πράξη - όλη η αλυσίδα της διοικητικής και πολιτικής ευθύνης που περιβάλλει το σημερινό σχήμα στη δομή των αποφάσεων.
846970 Οι επιχειρηματικές προσπάθειες του κ. Δουγένη και του κ. Σπέντζου (ελέγχουν διαφορετικές επιχειρήσεις) κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τα συνήθη δεδομένα του κλάδου και να δημιουργήσουν ο καθένας από την πλευρά του και από μία αλυσίδα καταστημάτων κρέατος.
857911 Λίγο νωρίτερα ο κ. Μαγιό είχε αγοράσει την αλυσίδα ξενοδοχείων Paladien, που επίσης γεμίζει με πελάτες της Nouvelles Frontieres.
914591 Η περιοχή του πέμπτου Διαμερίσματος έχει πολλά προβλήματα και μάλιστα ορισμένες γειτονιές του (περιλαμβάνει τις περιοχές Προμπονά, Ριζούπολη, Λαμπρινή, Αλυσίδα, Άνω Πατήσια, Κυπριάδου και Κολιάτσου) έχουν περιληφθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Γειτονιές σε κρίση".
917787 Η ανακοίνωση έγινε τις προάλλες, αμέσως μόλις άνοιξε ο Μπερλουσκόνι την αυτοκρατορία του στους αλλοδαπούς επενδυτές: ο Γκόρι, ιδιοκτήτης ήδη της Videomusic (μουσική αλυσίδα των Μαρκούτσι), απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Telemontecarlo Italia (TMC).
850830 Το πρόβλημα θα εμφανισθεί όταν η αλυσίδα αυτή θα σπάσει - σε όποιο σημείο της και αν συμβεί αυτό.
887204 "Και είδον άγγελον κατεβαίνοντα εξ ουρανού, κρατώντας το κλειδί της αβύσσου και αλυσίδα μεγάλην.
887059 Ο βογομιλισμός δεν είναι παρά η βουλγαρική "εκδοχή" δοξασιών που ταλάνισαν τον χριστιανικό κόσμο από τα τέλη, περίπου, της Αρχαιότητας ως τα τέλη του Μεσαίωνα - με άλλα λόγια, αποτελούν κρίκο σε αλυσίδα που αρχίζει με τους Μανιχαίους και φτάνει στους Καθαρούς της Γαλλίας και ίσως ακόμη πιο πέρα.
902910 Ο κ. Α. Παπανδρέου "πρόδωσε το σοσιαλιστικό-τριτικοσμικό πρόγραμμα της 3.9.1974 στην οκταετή πράξη και στις σημερινές διακηρύξεις του... αποσάθρωσε τους θεσμούς (" ο μόνος θεσμός είναι ο λαός ")... βύθισε τη χώρα σε πελώρια δημόσια χρέη... άσκησε αλλοπρόσαλλη-απομονωτική εξωτερική πολιτική... διέφθειρε τον δημόσιο βίο με αλυσίδα σκανδάλων"...
892685 Το όνομα του κ. Κυρατσάκη ήδη αναμειγνύεται σε αλυσίδα υποθέσεων, που όλες έχουν κοινά χαρακτηριστικά: έγιναν γνωστές όχι τόσο για την σχέση τους με το δημόσιο συμφέρον, όσο με τα σκάνδαλα με τα οποία συνδέονται, όπως η Κοναίρ με την πυρόσβεση και την παραίτηση Χατζηγάκη, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν να τον συνδέσουν ακόμα και με το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπως η καταγγελία του κ. Κίμωνα Κουλούρη, ότι στην ελβετική Τράπεζα CAMBIO VALOREBANK, της οποίας ο κ. Κυρατσάκης ήταν σημαντικός μέτοχος, ενδέχεται να είναι η Τράπεζα όπου διοχετεύτηκαν 1.786.000 δολάρια του Κοσκωτά.
902681 Όσο για τον περιβόητο "Κοινωνικό διάλογο", αυτός είναι τόσο διαλεκτικός και καρποφόρος, ώστε απολήγει σε ατέρμονα αλυσίδα απεργιών, καταλήψεων, πορειών, διαδηλώσεων (μέσα στο κέντρο της Αθήνας, παραλύοντας τα πάντα), διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και ανακοπών (με την ιατρική έννοια) ακόμα και της υποτυπώδους κυκλοφορίας του κρατικού αίματος, των πεζών και των οχημάτων..
921015 Ο γιος του αφεντικού, ο κ. Γ. Νίκας, που διευθύνει την αλυσίδα των εστιατορίων ταχείας εξυπηρετήσεως Wendy's, αν και βαμμένος Παναθηναϊκός, δεν λείπει από τα κρίσιμα ματς του Περιστερίου.
858733 Η συνεχής επέκταση της εταιρείας τους στο εξωτερικό αποτελεί την άμεση προτεραιότητα των ανθρώπων που διοικούν τη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων Tie Rack, που είναι γνωστή σε ολόκληρη τη Βρετανία για τα φθηνά μεταξωτά είδη που πουλάει.
947373 Για την κεφαλή φροντίζει η αλυσίδα του εκκεντροφόρου που "βουτάει" στο λάδι και το ανεβάζει ψηλά.
947711 Τοποθετείται το ψαλίδι και ο πίσω τροχός μαζί με την αλυσίδα κίνησης. 4.
862658 Η Body Shop όμως δε σκοπεύει να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί στην αμερικανική αγορά προσθέτοντας το επόμενο εξάμηνο 29 νέα καταστήματα στην αλυσίδα της, που σήμερα αριθμεί 199 καταστήματα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει διαφημιστική εκστρατεία.
941231 Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού ένα μέρος αυτής της ισχύος ξοδεύεται - λόγω τριβής των ελαστικών με τον δρόμο-, σε αντίσταση κύλισης, σε τριβές στην αλυσίδα και τα φρένα, καθώς και για την υπερνίκηση της αδράνειας των κινουμένων μερών του κινητήρα.
941681 Οι κραδασμοί των κινούμενων μαζών εξουδετερώνονται από δύο αντίβαρα, που παίρνουν κίνηση από αλυσίδα.
944078 Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Jimmy Verbourgh (Yamaha 250) που συγκρούστηκε με τον Λευτέρη Παπανικολάκη (Marlboro H. Καμμένος Kawasaki 250 ELF) και καθυστέρησε το Σάββατο, ενώ την Κυριακή μια σπασμένη αλυσίδα δεν του επέτρεψε να αποδείξει ότι εκτός από θεαματικός είναι και γρήγορος.
954514 Άλλαξε την πορεία των σωληνώσεων του πίσω φρένου που ήταν αρκετά εκτεθειμένες, τοποθέτησε αριστουργηματικά το Scottoiler, μια ειδική συσκευή που λιπαίνει διαρκώς την αλυσίδα χρησιμοποιώντας υποπίεση από το καρμπυρατέρ και μείωσε τις ελαστικότητες των σινεμπλόκ στο τιμόνι που ήταν υπερβολικές για αγωνιστική χρήση.
954515 "Μάζεψε" όλα τα ηλεκτρικά, καλώδια κ.λπ., έφτιαξε ειδική γλίστρα για την αλυσίδα στο κεντρικό σταντ, ταίριαξε τα πλαϊνά καπάκια που αντικατέστησαν τα πίσω ρεζερβουάρ και... και... και....
954666 Αλυσίδα γρανάζια - AFAM
946014 Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Bontempi που μπόρεσε να σπάσει την αλυσίδα των Ducati, αποσπώντας την πέμπτη θέση από τους Pirovano και Meklau.
946909 Με την αλυσίδα των εκκεντροφόρων τοποθετημένη στο άκρο του στροφάλου, επιτυγχάνεται εντυπωσιακή μείωση του πλάτους κι όσο για το βάρος, δεν ξεπερνά τα 66,1 κιλά.
955730 Ξεζανταρίστηκε, μπλέχτηκε κι η σαμπρέλα στο γρανάζι και την αλυσίδα, επήλθε πλήρης ακινητοποίηση.
958782 Οι δύο επικεφαλής εκκεντροφόροι παίρνουν κίνηση με αλυσίδα, όπως και στις Agusta αλλά το συνολικό πλάτος του κινητήρα εδώ είναι μικρότερο.
958808 Τελικά κέρδισε ο Hailwood, αφού ο Agostini εγκατέλειψε από σπασμένη αλυσίδα.
960191 Κατάλοιπα από το εντούρο αποτελούν το προστατευτικό για τον κινητήρα γύρω από το γρανάζι σε περίπτωση που σπάσει η αλυσίδα και τα οδοντωτά μαρσπιέ -- καλυμμένα με λάστιχο.
960233 Τελική μετάδοση/σχέση: με αλυσίδα 5/8 "Χ Ό" / 2,500: 1 (16/40)
948110 Ένας εκκεντροφόρος επικεφαλής έδωσε τη νότα μοντερνισμού και η επιλογή του άξονα για τελική μετάδοση κρίθηκε σοφή, αφού μοτοσυκλέτες τέτοιου τύπου απευθύνονται σε αναβάτες που δεν τους πολυαρέσει η συντήρηση που απαιτεί αλυσίδα.
924897 Παράλληλα οι 14 - από τις 28_Απριλίου - θάνατοι από ηρωίνη έχουν διαμορφώσει μία αλυσίδα μαζικών θανάτων, ενώ τις αρχές ασφαλείας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η υψηλής καθαρότητας ηρωίνη έχει διοχετευθεί στις περισσότερες πιάτσες λευκού θανάτου.
939251 Οι φωτογραφίες που μου απεστάλησαν μου θύμισαν ατμόσφαιρα νεοϋορκέζικου "Barnes and Noble" από την αλυσίδα των γνωστών βιβλιοπωλείων.
862655 Μόνο το εν λόγω χρονικό διάστημα, 83 νέα καταστήματα προστέθηκαν στην αλυσίδα της Body Shop, η οποία τώρα αριθμεί 1.136 καταστήματα σε 45 χώρες του κόσμου.
862691 Η εταιρεία ΙΤΤ, στην οποία ανήκει η αλυσίδα ξενοδοχείων Sheraton, αγόρασε τη διεθνούς φήμης εταιρεία καζίνων και ξενοδοχείων Caesars World, στην οποία ανήκει το γνωστό καζίνο του Λας Βέγκας Caesars Palace.
962131 Διπλή αλυσίδα
871497 Η αλυσίδα Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ φαίνεται να προωθεί ιδιαίτερα τα προϊόντα της ιταλικής βιομηχανίας.
875902 Όλοι επισήμαναν ότι η Ελλάδα διαθέτει μια αλυσίδα συγκριτικών πλεονεκτημάτων, οικονομικής ανάπτυξης, εθνικής ομοιογένειας, δημοκρατικής σταθερότητας, στρατιωτικής υπεροχής και μακρούς ιστορικούς και οικονομικούς δεσμούς, που θα της επέτρεπαν να διαδραματίσει έναν ειδικά σημαντικό ρόλο στην περιοχή.
962554 Για να ενισχυθεί ο τουριστικός χαρακτήρας του και η αξιοπιστία, η αλυσίδα έδωσε την θέση της σε άξονα μετάδοσης, όπως και στο 900.
962573 Οι άνθρωποι της Yamaha δεν παρέλειψαν μια τελευταία πινελιά "δεκαετίας '70", βάζοντας χρυσή αλυσίδα κίνησης στο XJR.
962587 Η τελική μετάδοση με αλυσίδα (και τα λάδια που σκορπά ολόγυρα) δεν ταιριάζει σε χλιδάτες κατασκευές όπως τα κάστομ, γι' αυτό η Drag Star κινείται με άξονα μετάδοσης.
871096 Και τούτο, για δύο λόγους: πρώτον, διότι μετά τον ξαφνικό θάνατο του αειμνήστου Ι. Σκλαβενίτη έπρεπε να πληρωθεί η θέση του καθώς και η θέση στο διοικητικό συμβούλιο που κατείχε ο κ. Κ. Νικολαΐδης της αλυσίδας "Νικολαΐδης", μετά την πώληση της επιχειρήσεώς του στην οικογένεια Αποστόλου - και, δεύτερον, διότι συμμετείχε στη συνεδρίαση, μεσούντος του Αυγούστου, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Continent Hellas κ. Γ. Μπώλος.
801268 Ήταν όμως αργά: δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος να διορθωθεί και να παραδοθεί το "προϊόν" στον επόμενο κρίκο της αλυσίδας (δηλαδή, στην Εισαγγελία).
760143 "Είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας που όταν σπάσει οδηγεί στην ανατροπή ολόκληρου του συστήματος.
791530 Μια ματιά στα μεγάλα βιβλιοπωλεία της αλυσίδας "Barnes & amp;
803867 Πέρα από τις νέες μουσικές σκηνές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, τα μεγάλα σχήματα της κακότεχνης γιγαντοαφίσας και τις μικρές αίθουσες των εναλλακτικών τρόπων διασκέδασης, προβλέπεται ότι φέτος θα συζητηθεί πολύ ένα νέο εγχείρημα που ετοιμάζεται να εγκαινιάσει στην περιοχή της Ερμού ορμώμενος εκ Βορείου Ελλάδος και πετυχημένος "Σπάιντερμαν" αλυσίδας νυχτερινών κέντρων: ένα "ινστιτούτο" πολυσυλλεκτικής ψυχαγωγίας με εστιατόρια, ντίσκο, μιούζικ μπαρ και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει.
244504 Είναι τεκμηριωμένο πως τα μιτοχόνδρια των σπονδυλωτών έχουν την ικανότητα να μεταφέρουν ασβέστιο από τον κυτταροπλασματικό χώρο στο εσωτερικό τους με διαδικασία αναπνοής - για κάθε ζευγάρι ηλεκτρονίων της αναπνευστικής αλυσίδας, μεταφέρονται 2 ιόντα ασβεστίου.
1558079 Οι αλυσίδες Hondos Center και Beauty Shop αριθμούσαν περί τα 30-35 σημεία πώλησης, ενώ υπήρχαν και περίπου 15 Υβόννη Stores.
1029454 Ο Tanner (1961) ορίζει τη φυσική ανάπτυξη ως τη δυναμική αλυσίδα αλλαγών, που αρχίζει από την πλήρη ανικανότητα του νεογέννητου και καταλήγει στην τελειότητα και την πλήρη ανεξαρτησία του ενήλικα.
276930 Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα μεγάλο ποσοστό των οργανισμών και κυρίως των ποικιλοθέρμων Τελεοστέων Ιχθύων, δεν φθάνει στην ωρίμανση είτε λόγω αντιξόων περιβαλλοντικών συνθηκών (π.χ. αλλαγές θερμοκρασίας, αλατότητος, PH κ.λ.π.), είτε λόγω των φυσικών συνεπειών της τροφικής αλυσίδας, η επίδραση των ακτινοβολιών στα επίπεδα που αναφέρθηκαν, αποτελεί μια ελάχιστη συνεισφορά στο περιβαλλοντικό Stress (περιβαλλοντικό ζόρι), που δέχονται οι οργανισμοί.
263510 Ο σχηματισμός του ΑΤΡ αποδίδεται συνήθως στην οξειδωτική φωσφορυλίωση, αν και έχουν διατυπωθεί βάσιμες αμφιβολίες για την ικανοποιητική λειτουργικότητα της αναπνευστικής αλυσίδας στην αρχή της διάβρεξης.
1049442 Η Λίτσα φορούσε κλαρωτό φουστάνι εφαρμοστό πολύ επάνω, ψηλοτάκουνες γόβες, τσαντίτσα κρεμασμένη με αλυσίδα από τον ώμο, στο μπράτσο ριγμένη μαύρη ζακέτα.
1051763 Το σπίτι ήταν παλιό, εγκαταλειμμένο, στην πόρτα υπήρχε κλειδωνιά με αλυσίδα.
276646 Στα πλαίσια του παραπάνω σκεπτικού, μελετάται α) η κατανομή και διασπορά των φυσικών και τεχνητών ραδιονουκλιδίων στα αβιοτικά στοιχεία του θαλασσίου περιβάλλοντος και εκτιμάται η επίδρασή των στους οργανισμούς β) η κατανομή και διασπορά των φυσικών και τεχνητών ραδιονουκλιδίων στους θαλάσσιους οργανισμούς, σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνθήκες του τόπου διαβίωσης των οργανισμών, τις τροφικές των απαιτήσεις, τον μεταβολικό ρόλο των ραδιονουκλιδίων στους οργανισμούς και γ) εκτιμάται η επίδραση των ακτινοβολιών των θαλασσίων οργανισμών στον άνθρωπο, σαν τελικό αποδέκτη - κρίκο της τροφικής αλυσίδας.
346799 Οι δύο τύποι πολυπεπτιδίων ονομάζονται α και β αλυσίδες και οι διαφορές μεταξύ των τριών κοινών τάξεων απτοσφαιρινών εξαρτώνται από δομικές διαφορές στην α αλυσίδα. οι β αλυσίδες φαίνεται να είναι οι ίδιες σε κάθε τάξη.
1055271 Η Ιωάννα θεωρούσε αυτή την ανικανότητά της να ταξιδέψει στην ανοιχτή θάλασσα σαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αποτυχιών της.
1062419 Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι το κομμάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτογενές είχε ήδη εξαχθεί και αυτό που είχαμε στα χέρια μας ήταν το προϊόν του δεύτερου σταδίου επεξεργασίας στην παραγωγική αλυσίδα.
1062687 Ωστόσο, μελέτες σχετικά με τις υποτάξεις των IgG έδειξαν ότι οι IgG3 είναι ελαφρώς βαρύτερες από τις άλλες υποτάξεις (170.000) και αυτή η αύξηση στο μοριακό βάρος οφείλεται στο ότι η βαριά αλυσίδα γ3 (60.000) είναι βαρύτερη από τις γ1, γ2 και γ4 (51.000).
953965 Τελική μετάδοση: με αλυσίδα Σχέση: 2,800: 1 (42/15) 3,000: 1 (45/15) 2,733: 1 (41/ 15) 2,750: 1 (16/44)
955252 Αλυσίδα / 2,706 (46/17)
1062703 Η εκκριτική IgA (sIgA), η οποία είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό IgA2, απαντά κυρίως με τη διμερή μορφή των 11S και έχει μοριακό βάρος 385.000 (περιέχει την αλυσίδα J, μοριακού βάρους 15.000, που συνδέει τα μονομερή).
1062844 Η αλληλουχία των αντιδράσεων που ακολουθεί σε μια αλυσίδα μόνο του δικτύου, μετά από πειραματική επαγωγή, μπορεί να περιγραφεί σήμερα με αρκετή ακρίβεια, χάρη κυρίως στις εργασίες των Ρ.-Α.
1062851 Η ομοιότητα των Ab1 και Ab1΄ και αυτή του Αb2 με το επόμενο στάδιο, το Ab4 ή (Ab2΄) στην ιδιοτυπική αλυσίδα, οδήγησε στην έννοια του κλειστού κυκλικού λειτουργικού δικτύου που δημιουργήθηκε από τις αλληλεπιδράσεις συμπληρωματικών δομών στην περιοχή σύνδεσης του αντιγόνου.
1063135 Υπάρχουν έξι θέσεις γλυκοζυλίωσης στην εξωκυττάρια αλυσίδα και η διαμεμβρανική αποτελείται από επτά επιμέρους τομείς, όπως είναι η χαρακτηριστική δομή των υποδοχέων, οι οποίοι ασκούν τη δράση τους με τη βοήθεια των G-πρωτεϊνών.
954945 Από εκείνη την μακρινή εποχή κληρονόμησε την αερόψυξη, την οκταβάλβιδη κεφαλή και την μετάδοση με ενδιάμεσο άξονα και αλυσίδα Hy-Vo.
961020 Το KLX έχει μεγαλύτερη ζάντα, αλλά όχι και Ο'ring αλυσίδα.
960949 Ντροπή της όμως που δεν έχει εξοπλίσει το τέκνο της με αλυσίδα Ο'ring, αδιανόητο για μια μοτοσικλέτα εντούρο και άξιον απορίας η επιλογή της Kawasaki.
1068990 Και μετά ψώνισαν παπούτσια για τη μητέρα της, ένα μαχαίρι χασαπομάχαιρο, μια αλυσίδα για σκύλο, και ένα σακούλι τσιμέντο.
961066 Με αλυσίδα Ο-Ring 520-γρανάζια (48/13) / 3,692: 1 Με αλυσίδα απλή 520-γρανάζια (50/14) / 3,571: 1
1065072 Αποτελείται από μία μόνο πολυπεπτιδική αλυσίδα, έχει τρία κατάλοιπα τυροσίνης και μπορεί εύκολα να ιωδιωθεί.
1066304 Φορούσε ένα κοστούμι λινό, στο χρώμα του σταριού, μποτίνια από κορδομπάν με σταυρωτά κορδόνια και χρυσά ματογυάλια στερεωμένα με πενσάκι στη μύτη του και κρεμασμένα σε μια χρυσή αλυσίδα απ' την κουμπότρυπα του γιλέκου του.
1068701 Του βάλανε λάσπη από πίσω για να σταματήσει το αίμα, και τον πήγαμε συνοδεία μέχρι το χωριό του, αλυσίδα εμείς γύρω του να μη φαίνεται η γύμνια του.
1069141 Έχει και μια αρκούδα, είναι αποκαμωμένη από τη ζέστη και κάθεται κάτω από μία μουριά, δίχως την αλυσίδα της.
1092152 Δεν ξέρει να το ταιριάξει έξυπνα με μια πιο ζωηρή μπλούζα, ένα χτενάκι στα μαλλιά κι ένα κομψό κολιέ, αντί γι' αυτή την κοινή αλυσίδα και την απρόσωπη φουρκέτα, που συγκρατεί τα μακριά μαλλιά "επί το σεμνότερον".
1093556 Ξάφνου το μηχάνημα του λοστρόμου πήρε να δουλεύει και, κάνοντας μεγάλο σαματά, η αλυσίδα άρχισε να κατεβαίνει λικνίζοντας σαν φακίρικη κόμπρα.
1093557 Πήρα το γάντζο κι έγειρα όσο γινόταν μπροστά να πιάσω την αλυσίδα.
1093562 Τώρα γύριζε σπίτι η αλυσίδα που ήταν μέσα στη θάλασσα.
961066 Με αλυσίδα Ο-Ring 520-γρανάζια (48/13) / 3,692: 1 Με αλυσίδα απλή 520-γρανάζια (50/14) / 3,571: 1
961513 Αλυσίδα / 3,133 (47/15)
952103 Αλυσίδα / 2,530 (43/17)
952573 Αλυσίδα 52 / 18 (2,889)
962446 Ξηρός, πολύδισκος Πρωτεύουσα μετάδοση: γρανάζια Τελική Μετάδοση/τύπος: αλυσίδα / ΕΚ 630
962395 Το κιβώτιο συνδέεται στον κινητήρα μέσω πρωτεύουσας μετάδοσης με γρανάζια, τα οποία εξαλείφουν την αλυσίδα και συνδέεται με το ρεζερβουάρ πεπιεσμένου αέρα.
963487 Αλυσίδα / 3,357
963293 Αλυσίδα 530
964789 Τελική μετάδοση/σχέση: - - Αλυσίδα / 2,571 Αλυσίδα / 2,60 (14/39)
1075732 Σε χοντρό κίτρινο με λουλουδάκια καφετιά από πάνω, μιαν φωτογραφία θαυμάσια έδειχνε ζευγάρι Ποντίων, αναγνώρισε τη γυναικεία φορεσιά, εκείνος καθισμένος με μουστάκι τσιγκελωτό και μακριά αλυσίδα ρολογιού στο φράγκικο σακάκι, όμως με φέσι στην κεφαλή, εκείνη με θαυμάσια κατατομή και τεράστια μάτια, χαμόγελο κρυφό κι ακουμπισμένο με εμπιστοσύνη το χέρι της στον ώμο του άντρα, ολόκληρη η τραχηλιά με φλουριά και σταυρό στη μέση... τα δάχτυλα φορτωμένα δαχτυλίδια.
1080671 Δεν είδε περισσότερα απ' όσα είχε δει κι ο Κνούντσεν: ένα νέο άντρα, μάλλον κοντό, με ίσια μαύρα μαλλιά πάνω από ένα αδύνατο πρόσωπο, ένα γκρίζο κουστούμι και πιαστράκια στα μπατζάκια του παντελονιού του, για να μην μπερδεύονται στην αλυσίδα του ποδηλάτου.
1178702 Τα υλικά αυτά, τα περισσότερα ραδιενεργά για χιλιάδες χρόνια, τελικά θα ενσωματωθούν στην τροφική αλυσίδα με αισθητές συνέπειες για τον ανθρώπινο πληθυσμό εκτός αν τα όπλα και οι αντιδραστήρες ανελκυστούν εγκαίρως».
1179679 Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μολύνουν άμεσα την τροφική αλυσίδα, ενώ χωρίς την ύπαρξη τέτοιων οργανισμών η υπάρχουσα μόλυνση του βυθού θα απαιτούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα (δεκαετίες ολόκληρες να φτάσει στην επιφάνεια, ένεκα του γεγονότος ότι η κίνηση των ρευμάτων στους μεγάλους βυθούς είναι εξαιρετικά αργή και η επικοινωνία με τα επιφανειακά ρεύματα της θάλασσας πολύ δύσκολη).
1201006 Όπως ο Νίκος Παπανδρέου, ο 44χρονος επιχειρηματίας που ξεκίνησε από τους Αγίους Αναργύρους της Αττικής για την ψηλότερη ορεινή αλυσίδα του κόσμου, στη νοτιοκεντρική Ασία, τα Ιμαλάια.
1095209 Δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι το γεγονός αυτό διασταυρώνεται και από μια άλλη πλευρά \3 με τη γνωστική αλυσίδα των πρωτοτυπικών μεταφορικών κατηγοριών PERSON, OBJECT, ACTIVITY \4, SPACE, TIME, QUALITY/MANNER που προτείνουν οι Heine et al., ό.π., σ.48κε) για να ελέγξουν τη διαδικασία της μεταφοράς, αλλά και να εξηγήσουν βαθύτερα ορισμένες πλευρές της γλωσσικής δομής.
1207623 «Μια τεράστια αλυσίδα, που έπεσε δίπλα σ' έναν συμπαίκτη μου, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βρει κάποιον παίκτη του Παναθηναϊκού.
1201328 ΑΕΚ - Αθηναϊκός 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια (περίπου 5.000 θεατές), ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα - εφιάλτη των εντός έδρας αποτυχιών της «Ένωσης» κόντρα σε μικρομεσαίο αντίπαλο (... προηγήθηκαν Ιωνικός, Ηρακλής, Πανηλειακός, Βέροια «και ελπίζω να μη συνεχίσουμε εναντίον της Καλαμάτας την άλλη Κυριακή», είπε ο κόουτς!), ακόμη μία ρώγα μαζεμένη στο κοφίνι των - αήττητων από τα μέσα Μαρτίου - Βυρωνιωτών, που πέρυσι είχαν φύγει από το «Νίκος Γκούμας» με 6-1 και πρόπερσι με 6-0.
1209636 Μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα από την αλυσίδα... μοτοποδηλάτου (!) που προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και, όπως είπε ο κομισάριος Θόδωρος Βιδάλης, μπορούσε να σκοτώσει και ταύρο;
1207960 Αλλά αν σπάσει κάπου η αλυσίδα, που έχει ήδη ραγίσει, πού πάμε;
1213364 Μέσα σ' αυτήν την πύρινη αλυσίδα αιφνιδιαστικώς χθες τη νύχτα προστέθηκαν και τρεις ύποπτες εκρήξεις, τόσο όσον αφορά τους στόχους όσο και τους δράστες.
1226819 Όταν για πρώτη φορά χθες στις 6.10 το πρωί οι άντρες των ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν καπνογόνα και να χτυπούν με τα κλομπ αδιακρίτως, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές που είχαν παραταχθεί απέναντί τους - σε αλυσίδα - στο σταθμό του Αγίου Ελευθερίου στα Πατήσια αιφνιδιάστηκαν.
1222097 Έπειτα τον έδεσαν με την αλυσίδα και τον έσυραν για δύο μίλια.
1073624 Η απόφαση Viho Europe BV κατά Επιτροπής (της 12.1.1995) του Πρωτοδικείου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο οποίο έχει από το 19891 περιέλθει η αρμοδιότητα για την εκδίκαση υποθέσεων ανταγωνισμού, έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των κανόνων που πρώτο το Δικαστήριο κλήθηκε να διαμορφώσει σε σχέση με ένα από τα βασικά στοιχεία του άρθρου 85 παρ. 1 της Συνθήκης Ε.Κ., σε σχέση δηλαδή με τους πρωταγωνιστές, τα υποκείμενα των απαγορευομένων από το εν λόγω άρθρο συμφωνιών.
1238721 Για τα τεράστια ποσά που εισπράττονται από την παροχή των υπηρεσιών προβολής, τα οποία βεβαίως επιβαρύνουν τους καταναλωτές και τον τιμάριθμο, ενδεικτικά είναι τα στοιχεία αρμόδιων υπηρεσιών που αναφέρουν ότι γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ ενοικίαζε χώρο της για προβολή προϊόντων προς 40.000 ανά τ. μ. μηνιαίως, ενώ άλλη αλυσίδα αποκόμισε από την ίδια δραστηριότητα 1,7 δρχ. ετήσια μικτά κέρδη και 800 εκ. δρχ. καθαρά κέρδη.
1238721 Για τα τεράστια ποσά που εισπράττονται από την παροχή των υπηρεσιών προβολής, τα οποία βεβαίως επιβαρύνουν τους καταναλωτές και τον τιμάριθμο, ενδεικτικά είναι τα στοιχεία αρμόδιων υπηρεσιών που αναφέρουν ότι γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ ενοικίαζε χώρο της για προβολή προϊόντων προς 40.000 ανά τ. μ. μηνιαίως, ενώ άλλη αλυσίδα αποκόμισε από την ίδια δραστηριότητα 1,7 δρχ. ετήσια μικτά κέρδη και 800 εκ. δρχ. καθαρά κέρδη.
1242316 H μία υποψηφιότητα ήταν της κοινοπραξίας INTERLΟΤ (ιδιοκτησίας κ. Σωκράτη Κόκκαλη) - LADBRΟΚΕS (που έχει τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων προκαθορισμένου στοιχήματος στη Βρετανία), και η άλλη ήταν μιας πολύ μικρής εταιρείας, ονόματι GRULLIND, με έδρα την πόλη του Ίψουιτς και με 4 μόλις καταστήματα εκεί.
1229894 Ξεκινώντας από τις ΔΕΚΟ και με πρόσχημα τα ελλείμματα, ανοίγει μια αλυσίδα ανάλογων ρυθμίσεων σε πολλούς τομείς, που, αν δεν την ανακόψουμε, θα οδηγηθούμε σε ριζική ανατροπή.
1233792 Μόνον αν σπάσει ένας κρίκος από την αλυσίδα, υπάρχει ελπίδα να σπάσει και ένα μέρος του αποστήματος.
1248038 Με αυτή την οπτική γωνία, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, μέλος της K.E. και τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ιδρυτικό στέλεχος της ΕΔΑ, δεν αφήνει περιθώρια, οι αυτοβιογραφικές εμπειρίες και αναφορές να φυλακιστούν στη χρονική συγκυρία ούτε τα πραγματικά περιστατικά και πρόσωπα μιας «σιδερένιας γενιάς» να αποσυνδεθούν από την αλυσίδα της ιστορικής εξέλιξης.
1250846 Υπάλληλοι προξενείων, διπλωμάτες, αστυνομικοί, παράγοντες της ομογένειας, ταξιδιωτικά γραφεία, γραφεία ευρέσεως εργασίας, υπάλληλοι νομαρχιών, αθλητικά σωματεία, μέχρι και πολιτικοί, έχουν αποτελέσει κρίκους στην παράνομη αυτή αλυσίδα που δεν έχει σπάσει ακόμα.
345979 Εδώ ο βαθμός ομολογίας στην αμινοξική ακολουθία μεταξύ των αλυσίδων αυτών παρέχει μια ένδειξη της αποκλίσεως της ακολουθίας των βάσεων των αντίστοιχων γενετικών θέσεων, που κωδικοποιούν αυτά τα πολυπεπτίδια, καθώς και τη σειρά του γονιδιακού διπλασιασμού.
1251876 Τότε, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 600 χλμ., από την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν, που περνούσε από την πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, ως την πρωτεύουσα της Λιθουανίας τη Βίλνα, τραγουδώντας και απαιτώντας να ριχθεί φως στα μυστικά πρωτόκολλα της σοβιετοναζιστικής συνεργασίας Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, που κόστισαν την ανεξαρτησία των χωρών της ανατολικής Βαλτικής.
1258924 Με προκήρυξη που έστειλε την επόμενη ημέρα, ανέλαβε την ευθύνη για τις εκρήξεις βομβών στην αλυσίδα καταστημάτων Μακ Ντόναλντς και στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Τζένεραλ Μότορς, Κράισλερ και Όπελ.
1257012 Έβαλε ένα έλασμα στο δεξί του πόδι, μην τύχει και μπλέξει το παντελόνι στη ρόδα και την αλυσίδα, έστριψε και χάθηκε στον απογευματινό αλεξανδρουπολίτικο ορίζοντα.
1268977 H αλυσίδα μάλιστα προχωρεί στην από κοινού με την Μαρινόπουλος ABETE δημιουργία εταιρείας προκειμένου να διευρύνει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην αγορά.
1268980 Αλλά και ο όμιλος Γλου, η μεγαλύτερη από πλευρά τζίρου ελληνική αλυσίδα ρούχων, είδε μια από τις εταιρείες του, τη Γλου Αφοί AE, να παρουσιάζει κύκλο εργασιών 7,98 δισ. και καθαρά κέρδη 318 εκατ. δρχ.
1273440 Κάποια από αυτά μπερδεύονται μεταξύ τους σε μια αλυσίδα παραγωγής εγκλήματος που έχει απ' όλα.
1266695 Τα 87,99 που έριξε χθες στα «Βενιζέλεια» και που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση των καλύτερων επιδόσεων στον κόσμο φέτος, είναι απλά ένα ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των καλών φετινών εμφανίσεων, μετά τα 86,42 στις 2/5 στην Αλεξανδρούπολη και τα 84,13 πριν από πέντε μέρες στην Καλαμάτα.
1284613 - Ο Δημήτρης Χατζόπουλος, πρώτη χρονιά χωρίς προβλήματα φέτος για τον ίδιο - έτεινε να μονιμοποιηθεί η συνύπαρξή του με αλυσίδα προβλημάτων - προσεγγίζει τη στιγμή να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του τις γνωστές απ' τον ίδιο και τους μυημένους.
1247386 Αμέσως μετά την είσοδο ένας κύριος ρωτούσε την ιδιότητα του εισερχομένου, ενώ πριν από τις σκάλες που κατέβαζαν στην αίθουσα της συνέλευσης έπρεπε να περάσει κανείς από νέα ανθρώπινη αλυσίδα.
1095592 Σαν συμπεράσματα, οι ίδιες γίνονται κατανοητές ως το αποτέλεσμα των επιστημικών δυνάμεων που κινητοποιούν την αλυσίδα των συλλογισμών που οδηγούν σε ένα συμπέρασμα "."
242796 Πως αποφασίζεται αν μια πολυπεπτιδική αλυσίδα, που έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει με τον μηχανισμό που αναφέραμε στις δεξαμενές του ΕΔ, θα προχωρήσει για έκκριση ή θα παραμείνει μεμβρανική πρωτεΐνη;
243233 Η αλυσίδα μεταφοράς ηλεκτρονίων στα μιτοχόνδρια περιλαμβάνει 25 πολυπεπτίδια που συναποτελούν τις 4 ολιγομερείς πρωτεΐνες NADH αφυδρογονάση, συνένζυμα A, κυτοχρωμική C αναγωγάση, κυττόχρωμα C και κυτοχρωμική C οξειδάση.
1075406 Αλίμονο αν νικήσουν οι φασίστες "Πρώτη φορά άκουγε η Σοφία για φασίστες, όμως πόλεμος ήξερε τι πάει να πει, ορφάνεψε απ' τον πόλεμο κι είδε να έρχονται οι στρατιές των προσφύγων, των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων που μήνες κοιμόντουσαν ο ένας πάνω στον άλλο στο, Δημοτικό Θέατρο και λέγανε οι δικοί της πως οι ψείρες τους κάνανε αλυσίδα πάνω στα πεζοδρόμια.
276631 Βιομεγέθυνση στην τροφική αλυσίδα παρουσιάζει το 137Cs από το πλαγκτόν στα πλαγκτονοφάγα ψάρια, όπου το 137Cs παρουσιάζει υψηλότερες συγκεντρώσεις στα υψηλότερα τροφικά επίπεδα (Ψάρια) σε σύγκριση με το πλαγκτόν και τα Φύκη.
87321 Με πρωτεργάτη πάλι τον Πρίσλεϊ, το νέο κύμα απέκτησε οικογενειακό πρόσωπο και εντάχθηκε ομαλά στην καταναλωτική αλυσίδα.
1131961 Η συμφωνική μουσική είναι μια αλυσίδα, η οποία ξεκινάει από τον Χάιντν και συνεχίζει με τους Μότσαρτ, Μπετόβεν, Μπραμς, Μπρούκνερ, Μάλερ, Τσαϊκόφκσι, Σοστακόβιτς.
163839 Τα πράγματα δεν ήταν ποτέ χειρότερα για τον Τζέρι: η καριέρα του βρισκόταν στο χειρότερο σημείο της, οι αλυσίδα των Αιθουσών Τζέρι Λούις που είχε ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια είχε αποτύχει, η ταινία που είχε γυρίσει δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, ο απογοητευμένος από το Βιετνάμ γιος του, Γκάρι, το είχε ρίξει στα ναρκωτικά, ενώ ο ίδιος είχε εθιστεί στα ναρκωτικά που έπαιρνε για τους πόνους στη σπονδυλική του στήλη, με αποτέλεσμα να φτάσει ως το χείλος της αυτοκτονίας, όπως θ' αποκαλύψει αργότερα ο ίδιος.
312382 Η διάσωση μάλιστα ενός παρόμοιας παραβολοειδούς εκ περιστροφής μορφής ιερού κτίσματος, στο βουνό που δεσπόζει στη χαράδρα του Διακοφτού, στην Αιγιαλεία, στα μέρη ανάμεσα στην αρχαία Βούρα και την Ελίκη, αποτελεί ένα στερεό κρίκο της σπουδαίας αλυσίδας εξέλιξης των περίκεντρων κτισμάτων.
1328005 Ακόμα και στη Βρετανία, που τηρεί τις παραδόσεις της, βλέπεις ότι αυτή η «ιστορική αλυσίδα» στο Μάντσεστερ έχει αρχίσει από καιρό τώρα να σπάει.
1558078 Ο συγκεντρωτισμός μεριδίων συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς, καθώς οι τρεις αλυσίδες -είτε με ιδιόκτητα καταστήματα είτε μέσω franchising- επεκτείνονται σχεδόν σε όλους τους μεγάλους νομούς της Ελλάδας εις βάρος των ανώνυμων καταστημάτων.
1136021 • Η δανέζικη αλυσίδα πολυκαταστημάτων «Foertex» απομακρύνει από τα ράφια της τα παιχνίδια αυτά.
1136022 Μάιος 1997: H δανέζικη αλυσίδα πολυκαταστημάτων FDB απομακρύνει από τα ράφια της όλα τα παιχνίδια από PVC που απευθύνονται σε παιδιά κάτω των τριών ετών.
1759818 Μ' αυτό μας έρχεται στο νού το υπέροχο καλαμπούρι που ένας από τους πιο γνωστούς μας φυσιοδίφες είπε για τις αποκαλούμενες «ηλεκτρομαγνητικές αλυσίδες του Goldberg»: δεν είναι βέβαιο αν το ηλεκτρικό ρεύμα δύναται να θεραπεύσει ασθένειες -- είναι όμως βέβαιο ότι οι «αλυσίδες του Goldberg» δεν είναι σε θέση να παραγάγουν ηλεκτρικό ρεύμα.
1136028 • Η σουηδική αλυσίδα πολυκαταστημάτων KF ανακοινώνει ότι σταματά την πώληση περίπου 50 ειδών μαλακών παιχνιδιών για παιδιά κάτω των τριών ετών.
1362918 «Χτύπησε» πρώτος την πόρτα της πληροφορικής, αναπτύσσοντας εκτός από τα ομώνυμα καταστήματα και την αλυσίδα «Multirama».
1362922 Είναι η μόνη αλυσίδα με πανελλήνια ανάπτυξη.
1362928 Πρόκειται για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα του χώρου σε ό, τι αφορά τα καταστήματα.
1362930 Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της «Οne-Way» Μιχάλης Ζαχαριάδης, η αλυσίδα θα αποκτήσει 24 κρίκους μέχρι το τέλος του 1998, ανοίγοντας περίπου δύο μαγαζιά ανά εβδομάδα.
1362937 Σήμερα η αλυσίδα - η οποία ξεκίνησε το ίδιο διάστημα με την «Οne Way» - διαθέτει 7 καταστήματα και ως τα μέσα Οκτωβρίου θα προστεθούν άλλα τέσσερα: στον Πειραιά, στη Βουλιαγμένης, στη Στουρνάρη και στην οδό Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης.
1362944 Ταυτόχρονα, εντός του 1998 η αλυσίδα θα επεκταθεί με σημεία πώλησης σε Ρουμανία και Κύπρο.
1362946 Τη δική του αλυσίδα στο χώρο της πληροφορικής, της κινητής τηλεφωνίας, του software, αλλά και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχει δημιουργήσει και η «Ράδιο Κορασίδης».
1362948 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Κορασίδη, η αλυσίδα «Micro» θα αναπτυχθεί με γρηγορότερο ρυθμό την επόμενη χρονιά, καθώς μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 1999 ο στόχος είναι η λειτουργία 15 νέων καταστημάτων.
1136029 Ιούλιος 1997: H ολλανδική αλυσίδα Blokker (έχει στην κατοχή της τις εταιρείες Bart Smit toys και Intertoys) πληροφορεί το γραφείο της Γκρίνπις στην Ολλανδία ότι θα αποφεύγει σε όλες τις μελλοντικές παραγγελίες της την αγορά παιχνιδιών από PVC για παιδιά κάτω των τριών ετών (συμπεριλαμβανομένων και παιχνιδιών που έχουν συσκευασίες από PVC).
1600361 Δεμένοι με αλυσίδες μεταξύ τους, πιασμένοι χέρι με χέρι ή ξαπλωμένοι στους δρόμους, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από ολόκληρο τον κόσμο προσπάθησαν χθες να εμποδίσουν την έναρξη της υπουργικής συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
1136030 H αλυσίδα αυτή αντιπροσωπεύει το 50% της αγοράς παιχνιδιών στην Ολλανδία.
243697 Πρόκειται για μια πολυπεπτιδική αλυσίδα με 839 αμινοξέα και πέντε περιοχές (dοmains).
1287645 Για την Κύπρο, για τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για τη σχεδιαζόμενη διχοτόμηση του Αιγαίου και την τοποθέτηση του υπερεξοπλισμένου απ' αυτόν Τούρκο σαν χωροφύλακα τοποτηρητή του στο μισό Αιγαίο», είναι η τελική αιτιολογική φράση της οργάνωσης, που επίσης αναλαμβάνει την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στην αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Mac Donald's, στην αντιπροσωπεία αμερικανικών αυτοκινήτων General Motors, Chrysler και Οpel.
1295999 Στον Ταΰγετο ζουν επίσης πολλά ερπετά και πτηνά, ενώ από πολύχρονες έρευνες έχουν εντοπιστεί 300 είδη μακρομυκήτων, οργανισμών που παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικολογική αλυσίδα.
276283 Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται επίσης συγκριτικά, στην εκτίμηση της τελικής επίπτωσης των ραδιενεργών συγκεντρώσεων των θαλασσίων οργανισμών στον άνθρωπο - καταναλωτή, ως τελικό κρίκο στην οικολογική αλυσίδα μεταφοράς ενέργειας.
1305214 «Όπως γνωρίζετε, το τραπεζικό σύστημα είναι ο βασικός κρίκος στην οικονομική αλυσίδα, δεχόμενος τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες από τις γενικότερες εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας.
1305222 Πιστεύω, όμως, ότι αυτή η αλυσίδα των συνεχών εξαγορών ή, να το πω κι αλλιώς, η σημερινή "λαγνεία των μεγάλων δικτύων'' έχει πάρει το βαθμό της υπερβολής.
1306705 Τυπικά, η αδυναμία ομοιογένειας οφείλεται σε μια αλυσίδα τεχνικών παραμέτρων.
150309 Όμως, όπως φαίνεται, όλα αυτά τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αλυσίδα αυτής της απόφασης λογάριασαν... χωρίς τον ξενοδόχο, και στην προκειμένη περίπτωση ξενοδόχος είναι όλος ο λαός και οι φορείς της Θεσσαλονίκης.
1422956 Γονείς απαίτησαν από τους καταληψίες να επιτρέψουν τη λειτουργία του σχολείου, ενώ ένας γονέας κάνοντας χρήση ενός κόφτη μετάλλων, έκοψε την αλυσίδα της εξώπορτας, γεγονός που εξόργισε τους μαθητές.
1437266 Και, τέλος, η ξενοδοχειακή υποδομή είναι υψηλού επιπέδου, ενώ εξάλλου για το πλήθος των λαμπρών - πλην κλειστών - νεοκλασικών οικοδομών θα ήταν η ιδανική λύση αξιοποίησης, ν' ανακαινιστούν και να ενταχθούν σε μια αλυσίδα τοπικών πολιτισμικών κέντρων και ερευνητικών ινστιτούτων, ικανών να οργανώνουν διεθνείς συναντήσεις λόγου και τέχνης, με προοπτική σοβαρής παρέμβασης μέσα στους κόλπους του σύγχρονου οικουμενικού διαλόγου των πνευματικών ανθρώπων.
1564088 Όσο ξυριζόταν, συνέχιζε να συζητάει με έναν άντρα, τον οποίο ακόμη και σήμερα θα μπορούσα να αναγνωρίσω με την πρώτη: είχε ένα προφίλ προβάτου που ήταν αδύνατο να λησμονηθεί, ναυτικό τατουάζ στο δεξί του χέρι και κρεμασμένες στο λαιμό σειρές αλυσίδες από βαρύ χρυσάφι και ταυτότητες και βραχιόλια, από χρυσάφι επίσης, και στους δύο καρπούς.
1413550 Ιδιαίτερη ένταση παρατηρήθηκε σε ένα σχολείο της Αγίας Παρασκευής, όπου οι γονείς έσπασαν την αλυσίδα και έβγαλαν έξω με το ζόρι τους λίγους μαθητές που κρατούσαν υπό κατάληψη το σχολείο.
1420760 Η τουλάχιστον ανορθολογική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη τής «Ε», Θανάση Τεγόπουλου, έρχεται να συμπληρώσει την αλυσίδα παρόμοιων κατηγοριών, οι οποίες απαγγέλθηκαν τόσο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων με οικολογικά προϊόντα της κάνναβης sativa, που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε βάρος των υπευθύνων του περιοδικού «ΟΙ», οι οποίοι είχαν επίσης διαπράξει το... ολέθριο σφάλμα να αναφερθούν στα καθ' όλα νόμιμα προϊόντα των Kannabishop.
1446867 Με τη γνωστή συνταγή, νίκη με μισό γκολ κι ας είναι από... πέναλτι (εν προκειμένω) και με τον Νικοπολίδη κέρβερο πίσω, να καθαρίζει τις λίγες, αλλά καθοριστικές φάσεις που προέκυψαν προς το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στην αλυσίδα επιτυχιών που ξεκίνησε με το νέο έτος.
1316342 Με παχύ μουστάκι, δερμάτινο γιλέκο και χρυσή αλυσίδα στο λαιμό.
1315671 Ο Στράτος Αποστολάκης, θεατής του αγώνα μετά από 13 χρόνια «στην πρώτη γραμμή» της Εθνικής ανδρών, είπε ευθέως χθες («ΣΠΟΡ FM») ότι «δεν γίνεται άμυνα με τρεις ψηλούς σέντερ - μπακ στην ίδια ευθεία, δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση κι έπειτα το ένα πρόβλημα σαν αλυσίδα φέρνει τ' άλλο, με συνέπεια όλη η ομάδα να πελαγοδρομεί».
1318771 Κανονικά, δεν θα 'πρεπε να μιλάμε για «ελληνική περίπτωση», μια και η αλυσίδα των οικοσυστημάτων δεν περνά από τα τελωνεία και τους μεθοριακούς σταθμούς της ανθρώπινης βραδύνοιας.
1482262 Ήταν μια αλυσίδα από λάθη, παρατυπίες και συμπτώσεις.
1470784 Μια ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας.
1482998 Μετά την αρχική διασπορά του, το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπαίνει στον υδρολογικό κύκλο και την τροφική αλυσίδα και μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις προκαλώντας βλάβες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
1452828 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 17χρονου μαθητή, Φώτη Σπυρέτου, που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος συνελήφθη στην οδό Κανάρη στο Κολωνάκι στις 5.30 μ. μ., ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση στη Σταδίου, για μια απλή εξακρίβωση όπως του είπαν, και οδηγήθηκε στο κτίριο της γενικής ασφάλειας επειδή φορούσε μια μικρή αλυσίδα μπρελόκ, απ' αυτές που συνδέουν τα κλειδιά με το μπουφάν.
1448508 Αν, όμως, αναλογισθούμε την αλυσίδα Ίμια, Μαδρίτη, S 300, Οτσαλάν, πρόκειται τελικά για ένα παθογενές σύμπτωμα υποταγής, έλλειψης θάρρους και τόλμης της κυβέρνησης στην υποστήριξη των εθνικών μας συμφερόντων.
1453090 Προέρχεται από μια ιστορία χιλιάδων χρόνων, είναι μια ολόκληρη αλυσίδα.
1480072 Τη δική της αλυσίδα στο χώρο του νεανικού ενδύματος θα αναπτύξει παράλληλα με το δίκτυο των συνεργατών της και η Fashion Box (Replay), η οποία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Κώστα Τζουβελεκάκη διαθέτει ήδη 8 καταστήματα, ενώ τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ακόμη Replay Stores.
1478601 Υπάρχει, πάντως, και τρίτος κρίκος σ' αυτή την αλυσίδα που «πνίγει» τον Σούμποτιτς: ο Ντίνο Ράτζα.
1496086 Η αλυσίδα αναπτύσσεται με τη μέθοδο του franchising, αλλά κάθε κατάστημα επιδοτείται, ώστε το κόστος δημιουργίας του να είναι πολύ χαμηλό.
1496092 • Altec αναπτύσσει επώνυμη αλυσίδα, αφού στην εταιρεία ανήκουν πλέον τα καταστήματα Microland (σήμερα είναι 17, ενώ έως το τέλος του 2001 θα έχουν ξεπεράσει τα 70).
1496093 Από την άλλη πλευρά, η Spacephone επιδιώκει να δημιουργήσει ομώνυμη αλυσίδα ανεβάζοντας την ταμπέλα της σε επιλεγμένα μαγαζιά που συνεργάζονται μεν με την εταιρεία αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν ανώνυμα.
1496100 Η αλυσίδα Οne-Way (μέτοχοι είναι ο Κωτσόβολος, ο Ζαχαριάδης και η Panavox), η οποία δραστηριοποιείται και στην κινητή τηλεφωνία, θα έχει διπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων της μέχρι το τέλος του 1999 φτάνοντας τα 100 σημεία πώλησης.
1496102 Με ταχείς ρυθμούς θα αναπτυχθεί και η αλυσίδα Big City μετά την εξαγορά της από τον όμιλο Παπαέλληνα (θα φτάσει τα 26 καταστήματα μέχρι το τέλος του '99).
1496104 Πέρυσι η Κωτσόβουλος, που ελέγχεται από τον όμιλο Φουρλή και είναι βάσει πωλήσεων η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών, προχώρησε στην εξαγορά της τρίτης σε μέγεθος ανταγωνίστριά της, Ράδιο Αθήναι.
1496119 Μια επιμέρους αγορά, τα αθλητικά είδη, στην οποία έως πρόσφατα υπήρχε μόνο μια μεγάλη αλυσίδα, η Athlets Foot, ετοιμάζεται να δεχτεί και αυτή την «επέλαση» ηχηρών ονομάτων του ελληνικού εμπορίου.
1496126 Έτσι στην αλυσίδα καταστημάτων Γρηγόρης που αναπτύσσεται από τη Γεωργάτος Α.Ε. συμμετέχει η Global finance αλλά και ο κ. Θεοδωρόπουλος της Chipita, ενώ μια άλλη προσπάθεια, των καταστημάτων Sandwichland με τη συμμετοχή ομάδας επιχειρηματιών, ζητεί το δικό της κομμάτι.
1477690 Στη στιγμή διακρίνουμε δύο διαδηλωτές να μεταφέρουν έναν ηλικιωμένο, σπάζοντας την αλυσίδα των ΜΑΤ.
1483020 Όπως αναφέρει το μέλος της E. E. της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΕΣΑΚ Γ. Μαυρίκος, οι συνδικαλιστές θα πάρουν μέρος μαζί με Γιουγκοσλάβους εργάτες στην ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας της πόλη Νις.
1577937 Το σύστημα αγκύρωσης με αλυσίδες βάρους 35 κιλών ανά μέτρο και ειδικά ρεμέτζα 6 τόνων.
1759892 Το στοιχειακό της μουσικής, το ήχημα και η κίνηση είναι αυτά που δένουν τα άοπλα συναισθήματα τόσων μουσικόφιλων με αλυσίδες, τις οποίες ευχαρίστως βροντοχτυπούν.
1478849 Πιο συχνά θα συναντήσεις δημοσιεύματα για το πόσο καλά πάει η αλυσίδα McDonald's στο Πεκίνο, παρά κάποια ρεπορτάζ για το πώς ζουν πραγματικά οι άνθρωποι σ' αυτή τη χώρα.
1482468 Σε 24ωρο αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προχώρησαν εκατοντάδες πολίτες που δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από την κεντρική πύλη και την πύλη 11, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση της πανθεσσαλονίκιας επιτροπής ενάντια στον πόλεμο.
1486749 Οι πρόσφατες εξελίξεις με την Τράπεζα Πειραιώς και τη XiosBank, προσέθεσαν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα, που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με τη λειτουργία κάποιου πιστωτικού ιδρύματος.
1320918 Στο σημείο αυτό πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι στη διάρκεια του προηγούμενου κύκλου της ασιατικής κρίσης η δραχμή, πριν από την είσοδό της στο ERM τον περασμένο Μάρτιο, είχε αποτελέσει τον αδύνατο κρίκο στην αλυσίδα των ευρωπαϊκών νομισμάτων και οδηγήθηκε στην υποτίμηση του 14%.
1527171 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η βελγική αλυσίδα τροφίμων στη σελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο έχει πληροφορίες σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν αποσυρθεί.
1527885 Με τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση των μολυσμένων τροφίμων, τη σύγχυση που επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό και την αδυναμία των αρμοδίων να αποφανθούν τι είναι και τι δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μας -από την τροφική αλυσίδα- δεν θα μπορούσε να δοθεί καλύτερη απάντηση από αυτήν που διάλεξε ο υπουργός Γεωργίας.
1324438 Υπάρχει αλυσίδα από εστίες, που η μια ανατροφοδοτεί την άλλη.
1494721 Δεν πρόκειται για έναν ακόμη καταστροφικό πόλεμο, που αναμοχλεύει μνήμες φρίκης κι εφιαλτικά βιώματα - για τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της βαρβαρότητας, που σημάδεψε αυτόν τον καταραμένο αιώνα.
1498864 Ένας λαός ο οποίος, παρά ταύτα, τραγουδάει στην κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου και ξενυχτάει σε αξιοθαύμαστη αλυσίδα θάρρους και τόλμης, για να προστατέψει την τελευταία μεγάλη γέφυρα που του απέμεινε.
1510576 Η μόλυνση του λίπους προκάλεσε τη μόλυνση των κοτόπουλων και των αβγών που διακινήθηκαν στη διατροφική αλυσίδα.
1535899 Ο δε «πρόεδρος» όλων των υποψήφιων πλουσίων Ελλήνων συμβόλισε τους ενεργά συμμετέχοντες στο πολιτικό παίγνιο, οι οποίοι και από το Κολωνάκι, αλλά και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα -όπως και η γνωστή αλυσίδα έτοιμων και με προσιτές τιμές ενδυμάτων, Σαράφης- αντιλαμβάνονται πλέον το δημόσιο συμφέρον με πολύ ιδιαίτερο και ατομικό ωφελιμιστικό τρόπο.
1528749 Φόβος για την ετερότητα, μισαλλοδοξία, δαιμονοποίηση του άλλου: μια αλυσίδα που γεννάει τον αποκλεισμό, το ρατσισμό, τη βία.
1500696 «Εισέρχονται στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων με την τροφική αλυσίδα, προκαλούν καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και εγκεφαλοπάθειες, δεν αποδομούνται, ενώ η όποια ποσότητά τους λειτουργεί αθροιστικά».
1541758 Εκεί τα μέλη του ΚΚΕ περικύκλωσαν το στρατόπεδο «Λεβαντή», στο οποίο φιλοξενούνται άνδρες της δύναμης του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα.
1511667 Η βελγική εταιρεία μαγειρεμένου κρεάτος «Τερ Μπέκε» ανακοίνωσε ότι το σκάνδαλο θα στοιχίσει στην εταιρεία εκατ. βελγικά φράγκα, ενώ η αλυσίδα σουπερμάρκετ GB, ανακοίνωσε ότι έχει υποστεί ήδη ζημιά 200 εκατ. φράγκων (1, 6 δισ. δρχ).
1537073 Η μία από το «Hilton» και η άλλη από την επίσης γνωστή αλυσίδα «Sofitel».
1542843 «Εφόσον οι διοξίνες με την ταφή περνούν στους υδροφόρους ορίζοντες, περνούν κατά συνέπεια και στην τροφική αλυσίδα.
1548779 Κύριος ανάδοχος της έκδοσης θα είναι η Εμπορική), η Computer Logic (με κύριο ανάδοχο τη Eurobank) και η αλυσίδα καταστημάτων γρήγορου φαγητού Γρηγόρης μικρογεύματα.
1514020 Και τον ερευνητή στον «Δημόκριτο», φυσικό Αν. Θεοφίλου, ο οποίος συνέβαλε, με συγκεκριμένα στοιχεία, να καταγραφεί πειστικά η τρομακτική έκταση της οικολογικής συμφοράς, που επέφεραν οι βομβαρδισμοί σε ολόκληρη τη Γιουγκοσλαβία, με φρικώδη έμφαση στο Κόσοβο και με επιστημονικά βάσιμη την απειλή να πλήξει το οικοσύστημα και να διαταράξει βάναυσα την αλυσίδα ζωής σε όλα τα Βαλκάνια...
1558035 Η τελευταία αναπτύσσει την αλυσίδα Ε-motion πετυχαίνοντας την προηγούμενη χρονιά τζίρο 112 δισ. δραχμών.
1558038 Η Telestet δημιούργησε τη δική της αλυσίδα καταστημάτων με την επωνυμία «Telepolis», η οποία αναπτύσσεται με τη μέθοδο του franchising αλλά και με επιδότηση από την εταιρεία η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος.
1558022 Η «Κωτσόβολος» είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών, θέση που ενίσχυσε μετά την εξαγορά της Ράδιο Αθήναι, το καλοκαίρι του 1998.
1558057 Η αλυσίδα έχει στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων της μέχρι το τέλος του 1999 φτάνοντας τα 100 σημεία πώλησης.
1558059 Μια ακόμα αλυσίδα στον κλάδο της πληροφορικής, η BigCity, προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη μετά την εξαγορά της από την όμιλο Παπαέλληνα (θα φτάσει τα 26 καταστήματα μέχρι το τέλος του '99).
1558060 Τζίρο 10 δισεκατομμυρίων πέτυχε και η προσφάτως εισηγμένη στο χρηματιστήριο αλυσίδα καταστημάτων «Πλαίσιο» τα οποία προήλθαν τόσο από το χώρο της πληροφορικής όσο και της κινητής τηλεφωνίας.
1558065 Πρώτη στη σειρά, η γερμανική εκπτωτική αλυσίδα Lidl, η οποία προχώρησε στο άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων της.
1558068 Η πρώτη θέση πάντως στην ελληνική αγορά εξακολουθεί να ανήκει στον όμιλο Μαρινόπουλου, που απαρτίζεται από τη NIKΗ AΕ που διαχειρίζεται την ομώνυμη αλυσίδα, την Continent Hellas και την Υπερμαρινόπουλος που αναπτύσσουν και τα υπερμάρκετ Continent αλλά και την DIΑ Hellas με εκπτωτικά καταστήματα.
1558070 Απαντώντας στην επίθεση της Καρφούρ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει δύο νέα υπερκαταστήματα της Continent, ενώ ενισχύει και την εκπτωτική αλυσίδα DIΑ.
1558074 Η αλυσίδα που προχώρησε πριν από μερικά χρόνια σε σημαντικές εξαγορές και συγχωνεύσεις είδε τον τζίρο της στα 83 δισ.
1491154 «Εισέρχονται στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων με την τροφική αλυσίδα, προκαλούν καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και εγκεφαλοπάθειες, δεν αποδομούνται, ενώ η όποια ποσότητά τους λειτουργεί αθροιστικά».
1545502 Η γνωστή αλυσίδα κοσμηματοπωλείων Harolds, μάλιστα, φροντίζει να υπενθυμίζει κάθε μήνα μέσω e-mail τον διακαή πόθο της να βρεθεί ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα επιλεγούν.
1539880 Ο ίδιος επιστήμονας τονίζει επίσης ότι οι πρώτοι έλεγχοι σε καλλιέργειες και ζώα έδειξαν χαμηλά ποσοστά τοξικότητας, αν και τα τεστ στο DNΑ διαφόρων οργανισμών, που μπορεί να δείξουν με ασφάλεια τα ποσοστά των διοξινών και άλλων επικίνδυνων ουσιών που έχουν περάσει στην τροφική αλυσίδα, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
1558042 Από την άλλη πλευρά, η Spacephone επιδιώκει να δημιουργήσει ομώνυμη αλυσίδα ανεβάζοντας την ταμπέλα της σε επιλεγμένα μαγαζιά που συνεργάζονται μεν με την εταιρεία αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν ανώνυμα.
1551336 Ένταση όμως επικρατούσε και στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημίου της Τεχεράνης, από όπου δύο με τρεις χιλιάδες φοιτητές προσπάθησαν να βγουν, αλλά εμποδίστηκαν από τα κλειστά κάγκελα και την αλυσίδα αστυνομικών έξω από το προαύλιο.
1557329 Τέλος, η αλυσίδα «Πλαίσιο» παρά το ότι βρίσκεται ακόμη χαμηλά από πλευράς κύκλου εργασιών, δείχνει να περικλείει δυναμισμό.
1547746 Κάποτε στο Λονδίνο, ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Νιλ Κίνοκ, είχε πει στον υπογράφοντα ότι εάν η Αμερική έβαζε στη σειρά, χέρι χέρι, όλους τους δικτάτορες που έχει ευλογήσει και υποστηρίξει, «θα σχηματιζόταν μια απεχθής ανθρώπινη αλυσίδα από εδώ (Λονδίνο) μέχρι και την Αθήνα».
1580527 Από τα χείλη του κρέμεται μια σφυρίχτρα, περασμένη με μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό.
1570499 Από την άλλη πλευρά η πρώτη από άποψη πωλήσεων αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών, Κωτσόβολος, αυξάνοντας τα καθαρά της κέρδη κατά 55%, βρέθηκε υψηλότερα από το μεγάλο ανταγωνιστή της, τη Ράδιο Κορασίδης, η κερδοφορία της οποίας ήταν την περασμένη χρονιά 1,83 δισ. δραχμές.
1539863 - Το κανάλι που ξεκινάει από τη Βόρεια Βιομηχανική Ζώνη του Πάντσεβο, παραμένει γεμάτο βινυλοχλωρίδιο, καθώς 100 τόνοι του επικίνδυνου καρκινογόνου χημικού που ελευθερώθηκε από το εργοστάσιο Πέτρο Χεμίγια, μόλυναν τα νερά και πιθανότατα έχουν περάσει στην τροφική αλυσίδα του Δούναβη.
1583422 Από τα χείλη του κρέμεται μια σφυρίχτρα, περασμένη με μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό.
1579142 Αναφερόμενος στη σεισμική ιστορία της περιοχής, ο Γάλλος σεισμολόγος τόνισε ότι ο σεισμός της περασμένης Τρίτης εντάσσεται στην αλυσίδα των μεγάλων σεισμικών δονήσεων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή το 1939 και συνεχίστηκαν το 1942, το 1943, το 1944, το 1957 και το 1967.
1562624 Κατ' αρχάς, σημείωσε, η ενημέρωση των ερωτικών συντρόφων των οροθετικών ατόμων διακόπτει την αλυσίδα των μολύνσεων και το σημαντικότερο, η έγκαιρη αντιρετροϊκή θεραπεία δίνει πολλές πιθανότητες σε αυτούς τους ανθρώπους να μην αρρωστήσουν ποτέ.
1581014 Το προχθεσινό τουρκικό διάβημα περί ελληνικών παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου, πέραν της πρωτοτυπίας του, ομολογουμένως, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των πρόσφατων τουρκικών ενεργειών που στοχεύουν σαφώς στην αναδιάταξη του FIR Αθηνών και στην κατάργηση των ανατολικών ορίων του.
1563143 Προβλέπεται πως αν τελικά χρησιμοποιηθεί το όπλο αυτό θα χτυπήσει άρματα σε ανοιχτές περιοχές, δηλαδή αγροτικές με καλλιέργειες που μπορούν να οδηγήσουν το ραδιενεργό αυτό στοιχείο στην τροφική αλυσίδα.
1492092 Ο Κινγκ, του οποίου όλο το κορμί είναι γεμάτο με τατουάζ που γράφουν πόσο αγαπά το σατανά και πόσο μισεί τους μαύρους, έδεσε τον Μπερντ με αλυσίδα από το φορτηγάκι του και τον έσυρε για 5 χιλιόμετρα, μέχρι που κόπηκαν το κεφάλι και το δεξί του χέρι.
1517257 Ο καθηγητής χαρακτήρισε το σκάνδαλο της εταιρείας παρασκευής ζωοτροφών που τις νόθευσε, μολύνοντας με διοξίνες την τροφική αλυσίδα, «έγκλημα εκ προμελέτης».
1326814 Ας μην λησμονούμε ότι η ελληνική χρηματαγορά, αν και έχει ενταχθεί η δραχμή στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών της Ευρώπης, δεν παύει να θεωρείται ένας αδύναμος «κρίκος» στην ευρωπαϊκή αλυσίδα των χωρών που ήδη έχουν ενταχθεί στο ευρώ.
1615250 Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η διαδικασία πολιτικοστρατιωτικών αποφάσεων της Συμμαχίας σημαδεύτηκε από μια ισχυρή, αμερικανική επικράτηση, που βασίζεται στη διπλή αλυσίδα διοίκησης που καταλήγει στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και σε μια πραγματική ανωτερότητα σε στρατιωτικούς όρους».
1601120 Το Γαλλικό Ινστιτούτο έχει ανοίξει παράρτημα στους Αγίους Αναργύρους, ενώ η νεότευκτη αλυσίδα TechnoKids λειτουργεί σε περιοχές όπως η Κηφισιά αλλά και η Δραπετσώνα.
1329314 Συνεργασία με αλυσίδα σούπερ-μάρκετ (κρατική εταιρεία Grmja, που διαθέτει 100 περίπου σούπερ-μάρκετ στο Κόσοβο) για την τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων σε σούπερ-μάρκετ της Πρίστινα.
1577938 Οι αλυσίδες αγκύρωσης και οι αρθρωτές ενώσεις επιτρέπουν μικρομετακινήσεις χωρίς να ρηγματώνονται.
1570488 Με αντίστοιχη αύξηση της κερδοφορίας η μοναδική αλυσίδα σουπερμάρκετ εντός του Χρηματιστηρίου, η βελγικών συμφερόντων AΒ Βασιλόπουλος, κέρδισε μια θέση στην πλέον κερδοφόρα πεντάδα του κλάδου.
1587097 Επισημαίνει ότι αν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, η βροχή που θα μεταφέρει τις τοξικές ουσίες δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον άνθρωπο, αλλά το πρόβλημα θα προκύψει όταν αυτές οι ουσίες, οι οποίες είναι καρκινογόνες και επικίνδυνες, θα επικαθίσουν στο έδαφος και από εκεί θα περάσουν στην τροφική αλυσίδα.
1588545 Όπως αναφέρει το μέλος της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΕΣΑΚ Γ. Μαυρίκος, οι συνδικαλιστές θα πάρουν μέρος μαζί με Γιουγκοσλάβους εργάτες στην ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας της πόλη Νις.
1604324 «Έχω ιδιαίτερα σχέδια για το μιλένιουμ», μας προκαλεί, και όλοι αναρωτιόμαστε αν πρόκειται να παντρευτεί, «αλλά δεν τα αποκαλύπτω γιατί είμαι προληπτική και φοβάμαι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν», και παίζει με μια αλυσίδα με γούρια, που φορά στο λαιμό της.
1588999 Σε 8 χρόνια ή θα έχω τεράστια αλυσίδα επιχειρήσεων, όχι μια τεράστια εταιρεία αλλά 10 διαφορετικές ή θα τα έχω πουλήσει όλα και θα αλητεύω στις παραλίες της Καλιφόρνιας.
1612405 Το Σιάτλ δεν ήταν πάρα ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των βίαιων εξεγέρσεων που συνταράσσουν τις μητροπόλεις του πλανήτη.
1593153 Εκπρόσωπος του Οργανισμού υπογράμμισε ότι η θαλάσσια τροφική αλυσίδα θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα αν οι βιομηχανικές χώρες δεν περιορίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας που προκαλούν με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
1564612 Στο χώρο του εμπορίου ξεχωρίζει η αλυσίδα σουπερμάρκετ Βερόπουλος, που διατηρεί κατάστημα με την επωνυμία Vero στην πρωτεύουσα της χώρας.
1672868 Ο όμιλος, πέραν της αλυσίδας Ράδιο Κορασίδης, ελέγχει ένα ξεχωριστό δίκτυο μικρών καταστημάτων πληροφορικής και ειδών κινητής τηλεφωνίας και τη συγγενική αλυσίδα των μικρότερων καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών Elephant.
1610509 Αν έρθουν να κόψουν την αλυσίδα, θα πρέπει να μας κόψουν και τα χέρια», λέει ο Γιάννης από το 22ο.
1564710 Κανένα κινητό δεν θα πωλείται δωρεάν ακόμη και οι πολύ φθηνές συσκευές ενώ τα δώρα θα απαγορευτούν (μάλιστα, μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων έσπευσε να προαναγγείλει μέσω διαφημιστικής εκστρατείας την περικοπή των επιδοτήσεων).
1520168 Ο προπονητής τον Μάρτιο, πολλοί ποδοσφαιριστές σ' αυτή την αλυσίδα των έντεκα αγώνων, ως και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΠΟ κάποια στιγμή, οπωσδήποτε οι αρχικές προσδοκίες και οι κατά καιρούς υπολογισμοί, τα συναισθήματα βεβαίως, ο προγραμματισμός.
1680055 Στον όμιλο θα ενταχθεί η υποδηματοποιία Πετρίδης, καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, που επίσης διαχειρίζεται την ομώνυμη αλυσίδα 17 καταστημάτων στην Ελλάδα.
1653122 Τα Pokemon είναι μια αλυσίδα παραγωγής, που διαρκώς γεννά νέα είδη.
1625062 Οι μαθητές, που ξεκίνησαν την κατάληψη χθες το πρωί, εφαρμόζοντας απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων, είχαν κλείσει με λουκέτο και αλυσίδα την κεντρική πόρτα.
1615804 Η αλυσίδα κόπηκε και αντικαταστάθηκε από μια καινούργια με γερό λουκέτο.
1656995 Με ένα μπαράζ εξαγορών (απέκτησε την εταιρεία Apple-ανδρικό εσώρουχο, την Ergo-έτοιμο casual ένδυμα, Blue Point-μαγιό, Sprider-αλυσίδα λιανικής πώλησης έτοιμων ενδυμάτων) και αξιοποιώντας το σύνολο των νέων κεφαλαίων που άντλησε το καλοκαίρι (12 δισ. δρχ.), επεκτάθηκε σε τομείς του κλωστοϋφαντουργικού κλάδου στους οποίους δεν είχε παρουσία.
1686166 -Αντίστοιχα, η επίσης νεοεισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ, η οποία διαθέτει ηγετική θέση στον κλάδο των εταιρειών διανομής με πωλήσεις 25,2 δισ. και κέρδη το 1998 ύψους 2,8 δισ. δρχ. αποτιμάται στη Σοφοκλέους με 174 δισ. δρχ., ενώ την ίδια στιγμή, η αλυσίδα σουπερμάρκετ AΒ Βασιλόπουλος με κύκλο εργασιών 129,8 δισ. και καθαρά κέρδη 2,2 δισ. δραχμές έχει κεφαλαιοποίηση 105 δισ. δρχ.
1615802 Είχαν μείνει μόνο η αλυσίδα και το λουκέτο της κατάληψης στην καγκελόπορτα.
1649468 Όλη αυτή η ιστορία, ξέρεις, είναι μια αλυσίδα που αν σε πάρει προς τα πάνω λες:
1672881 Στον όμιλο ανήκει η Green Hellas, η οποία ελέγχει τη βιομηχανία υποδημάτων Πετρίδης, και η Ελξάν που διαχειρίζεται την αλυσίδα αθλητικών ειδών Athlete's Foot.
1618757 Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος οι κάτοικοι των περιοχών περί το εργοστάσιο να μένουν κλεισμένοι στο σπίτι τους, καθώς η αλυσίδα πυρηνικής διάσπασης σταμάτησε.
1615806 Φαίνεται όμως ότι υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού τα παιδιά πέρασαν και δεύτερο, δικό τους λουκέτο στην αλυσίδα.
1673430 Το «Κόκκινο Μήλο» ήταν η πρώτη του επιχείρηση, η οποία με τον καιρό κατέληξε σε αλυσίδα καταστημάτων υπό την επωνυμία «Crislede's» στη Νέα Υόρκη και «Pantry Dride» στη Φλόριδα.
1678831 Ούτε είναι αποδεκτή φυσικά η σημερινή κατάσταση, από την οποία απορρέουν κίνδυνοι τόσο από την εισπνοή της σκόνης στην ευρύτερη περιοχή όσο και από τη μεταφορά διοξινών στον παρακείμενο Κόλπο της Ελευσίνας και από εκεί φυσικά στα ψάρια και όλη τη θαλάσσια τροφική αλυσίδα».
1698777 Πληροφορίες θέλουν τη Ridenco να βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλη αλυσίδα λιανικής στο χώρο των καλλυντικών στοχεύοντας σε συνεργασία που δεν αποκλείεται να επεκταθεί και μετοχικά.
1698782 Στον τομέα της πώλησης ηλεκτρικών συσκευών η Κορασίδης μεθοδεύει την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Βορείου Ελλάδος, και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης όπου μετά την απόκτηση συμμετοχής στη Σαραφίδης κινείται και για την απόκτηση συμμετοχής σε μια ακόμη αλυσίδα.
1698775 Την ίδια στιγμή εξετάζεται από την Παπαέλληνας η εξαγορά αλυσίδας πώλησης καλλυντικών καθώς και εταιρείας παιδικών ενδυμάτων, ενώ όσον αφορά στην αλυσίδα ειδών πληροφορικής Big City προωθείται συνεργασία με την Κορασίδης η οποία θα εισέλθει στο μετοχικό της κεφάλαιο με ποσοστό της τάξης του 20%.
1694018 Η οικονομική επέκταση της εταιρείας είχε σαν αποτέλεσμα να θέσει υπό τον έλεγχό της τη μεγαλύτερη αλυσίδα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών «Κωτσόβολος».
1695118 Έχει δύο κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, συνεργάζεται με την αλυσίδα των «MacDonald's» στη Βόρεια Ελλάδα, μία εταιρεία τροφίμων και μία κατασκευαστική εταιρεία στην Πολωνία, καθώς επίσης και τη «Mediatel» Πολωνίας.
1680141 Ιονική, Γιουρομέντικα, Αλυσίδα, Sato, Αλτέκ, Τηλέτυπος, Διεκάτ, Επιφάνεια, Καρδασιλάρης και Κυριακούλης.
1688023 Σημείωσε ακόμη ότι η έκθεση του ευρωπαϊκού πληθυσμού σε τοξικές ουσίες που εισήλθαν στην τροφική αλυσίδα θα αυξηθεί και αυτό αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση ορισμένων νοσημάτων σε πληθυσμιακό επίπεδο.
1690224 Ο Γιάννης Κυράστας «έπαιξε και κέρδισε» το μεγάλο στοίχημα στο Νέο Φάληρο, η αλυσίδα-ζυγός των συνεχόμενων χαμένων ντέρμπι αποτινάχτηκε κι έσπασε, τα φαντάσματα που είχαν εγκατασταθεί την προηγούμενη τριετία στην Παιανία σαν να μη μένουν πια εκεί, κι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει (από την εποχή της μιζέριας) στο πάλκο δυνατός.
1688012 Υπάρχουν πολλά κενά στους ελέγχους για τον εντοπισμό των διοξινών τόσο στη διατροφική αλυσίδα όσο και στην ατμόσφαιρα, τόνισε χθες ο καθηγητής Επιδημιολογίας του Χάρβαρντ, ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος, διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, μιλώντας στο 11ο Διεθνές Συνέδριο της Εταιρείας Επιδημιολογίας Περιβάλλοντος, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
1701490 Πάντως, οι σκηνές που εκλάπησαν, όπως είπε ο δήμαρχος, δεν ήταν περισσότερες από 70-80, από ένα πλήθος οργισμένων που έσπασε μια μικρή αλυσίδα περιφρούρησης, ενώ χαρακτήρισε την απώλεια «φυσιολογική για τέτοιες καταστάσεις».
1702728 Το Κουταΐσι ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προβληματικών εμφανίσεων της φετινής ΑΕΚ.
1718335 Παράλληλα, η τράπεζα πρόκειται να προχωρήσει μέσω της θυγατρικής της, Ιονικής Ξενοδοχειακής, σε επενδύσεις 25 δισ. δρχ. στο Hilton Αθηνών, προκειμένου να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί καλύτερο τίμημα με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα, μετά τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης.
1685988 -Ξέφυγε από την ανωνυμία με το «Ανατόλ», μια αλυσίδα από μονόπρακτα, με ήρωα έναν ευυπόληπτο δανδή που κοροϊδεύει τα πάντα μέχρι να πέσει κι ο ίδιος θύμα της κοροϊδίας του, στη συνέχεια έγραψε τη δραματική «Αγαπούλα» κι έπειτα σκανδάλισε τη βιεννέζικη κοινωνία του 1900, με το περίφημο «Γαϊτανάκι» του.
1696354 Ήρθε η μέρα που η ζήτηση -αυτός ο φυσικός όσο και αδάμαστος νόμος της αγοράς- παρακίνησε την προαναφερόμενη μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ, με δική της πρωτοβουλία και δίχως μίσθωμα για τη χρήση κάποιου από τα πολλά ράφια της, ν' απευθυνθεί στο μικρό εργαστήριο.
1724809 - Με ανακοίνωσή τους οι «Δικηγόροι Χωρίς Σύνορα» ζητούν από τους δικηγόρους της χώρας να μεταβούν στη Σερβία και να δημιουργήσουν εκεί μια ανθρώπινη αλυσίδα, με σκοπό να προστατεύσουν τα δικαστικά μέγαρα του Βελιγραδίου από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
1681722 • Ο Αχμέτ Μεσάρ, 34 χρόνων από το Πακιστάν, το τέταρτο θύμα στην αλυσίδα των επιθέσεων, βρισκόταν έξω από το σπίτι του, όταν στις 12.15 κάποιος τον πλησίασε και τον πυροβόλησε τρεις φορές.
1635213 Χορηγός της επιχείρησης είναι γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων, τα φυλλάδια της οποίας μοιράζονται αφειδώς σε όλους ανεξαιρέτως τους περαστικούς.
1730622 Τράβηξε την χοντρή αλυσίδα από τον ώμο του και την έδωσε στον άλλον, που ήταν φανερά μπουρινιασμένος για την ήττα του.
1730623 Με ξινισμένη μούρη άρπαξε την αλυσίδα κι έβαλε όλα τα δυνατά του να αλυσοδέσει τον Μπάμπη από τους ώμους μέχρι τα πόδια.
1730630 Οι θεατές άρχισαν να χειροκροτούν ρυθμικά και να τον κεντρίζουν, ώσπου ξαφνικά κατάφερε να λασκάρει την αλυσίδα τόσο ώστε να την κάνει να σωριαστεί στο έδαφος.
1523246 Μια αλυσίδα ταλέντων που διατρέχουν έναν αιώνα πολιτικής ζωής σε ομαλές και ανώμαλες περιόδους και βροντοφώναζαν -για λογαριασμό όλου του ελληνικού τύπου-:
1716235 Ο Ορφέας κατάφερε να σπάσει τη χοντρή αλυσίδα με την οποία ήταν πάντοτε δεμένος.
1716237 Η κομμένη αλυσίδα πιάστηκε στα σύρματα.
1723644 Μετά την αρχική διασπορά του, το απεμπλουτισμένο ουράνιο μπαίνει στον υδρολογικό κύκλο και την τροφική αλυσίδα και μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις προκαλώντας βλάβες για μεγάλο χρονικό διάστημα.
1719353 Αλυσίδα καταστημάτων, που εκπροσωπεί μεγάλους οίκους του εξωτερικού, ακούγεται ότι θα ήθελε τους χώρους για τη δημιουργία πολυκαταστήματος τύπου «Γκαλερί Λαφαγιέτ» ή «Χάροντς».
1711426 Αριστερά από το «Σκυλάδικο» το «Sabbia», με μια κόκκινη κορδέλα και μια χοντρή αλυσίδα που φράζουν την είσοδό της.
1715675 5. Διάσωση με ανθρώπινη αλυσίδα:
1711428 Διακρίνουμε ένα περίεργο διαχωριστικό διαδρόμου πίσω από την αλυσίδα.
1639462 Στις 6.35 η κεφαλή των συγκεντρωμένων, δυο τρεις σειρές ανθρώπων πιασμένων «αλυσίδα» άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα, απείχαν δέκα-δεκαπέντε μέτρα από τις πρώτες σειρές των αντρών των MAΤ.
1730885 Πορτοκάλια σε πιατέλες από πορσελάνη, μια αλυσίδα πορτοκαλιών στο λαιμό της αδελφής του της Αναστασίας, πορτοκάλια καταμεσής σε μια έρημο, πορτοκάλια με φόντο τη θάλασσα, καΐκια γεμάτα πορτοκάλια, πορτοκάλια σε σκάλες, πορτοκάλια στην ποδιά της θείας Αμαλίας, πορτοκάλια νυχτερινά σαν φεγγάρια και πρωινά σαν τον ήλιο, πορτοκάλια τα στήθη του νεαρού κοριτσιού ζωσμένα από μαύρα δηλητηριώδη φίδια.
1715676 Εάν το άτομο κινδυνεύει σε νερά που δεν βαθαίνουν απότομα και υπάρχουν αρκετοί γύρω μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα και να τον τραβήξουμε έξω.
1749249 Τον είχαν συνήθως δεμένο με αλυσίδα στην πίσω μεριά της εσωτερικής αυλής και, όταν αυτός πλησίαζε από το μονοπάτι, γάβγιζε αδιάκοπα μέχρι να τον αφήσουν ελεύθερο.
1680100 Ο όμιλος προχώρησε ένα βήμα ακόμα στα καλλυντικά, με τη συνεργασία του με την αλυσίδα The Body Shop, ξεκινώντας την ανάπτυξή της στην Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια από κοινού με τον έλληνα αντιπρόσωπο, την εταιρεία Ginko.
1610485 Στο λεγόμενο κέντρο των μαθητικών κινητοποιήσεων, όλες οι καγκελόπορτες των Γυμνασίων και Λυκείων στολίζονται με αλυσίδες και λουκέτα.
1601099 Ήδη δύο διεθνείς αλυσίδες (Futurekids και Technokids) ανοίγουν και στην Ελλάδα διαδοχικά παραρτήματα με προγράμματα για παιδιά που αρχίζουν από την ηλικία των 3 1/2 ετών.
1391962 Από τους συνεργάτες της Panafon, το 1999 στην κεφαλαιαγορά προσβλέπει και η Citicom, αλυσίδα καταστημάτων με κύριο αντικείμενο τις συνδέσεις κινητών τηλεφώνων.
1723930 Και τούτο διότι η επιλογή ως στόχου ενός διεθνούς ξενοδοχείου (ενταγμένου στη γνωστή παγκόσμια αλυσίδα των ομώνυμων ξενοδοχειακών μονάδων) παραμονές συνεδρίου του αμερικανικού περιοδικού «Economist», προσφέρεται σαν αντικείμενο προπαγάνδας και εκμετάλλευσης στα χέρια όσων θέλουν να πλήξουν προς ίδιον όφελος τον τουρισμό της χώρας στην πιο κρίσιμη, ίσως, καμπή του.
1735557 «Έχουμε ανοίξει μία αλυσίδα ιρλανδέζικων εστιατορίων στο Παρίσι.
1644934 Η Τάνια έκλεισε το βράδυ τον όροφο με αλυσίδα και λουκέτο, αποκλείοντάς τον από τις σκάλες και τους ανελκυστήρες.
1341471 Το «Βιάγκρα» έγινε πηγή έμπνευσης για μια αλυσίδα ζαχαροπλαστείων, που έριξαν στην αγορά βάζα με το όνομα «Βιάγκρα», τα οποία περιέχουν καραμέλες σοκολάτας με μια γαλάζια επικάλυψη ζάχαρης κι έχουν κάνει θραύση στη γυναικεία πελατεία τους.
1384507 Όμως, εξίσου βέβαιο είναι ότι και οι δύο (ο άνθρωπος και ο πίθηκος) έχουν κοινή βιολογική αλυσίδα προγόνων, με απώτατο τον μονοκύτταρο εκείνον οργανισμό, που πριν από αμνημόνευτο αριθμό χιλιετιών, ζούσε και αναπτυσσόταν μέσα στο νερό.
1136049 Άλλες εταιρείες (μεταξύ αυτών οι υπεραγορές «Spar», «Interspar» και η αλυσίδα καταστημάτων Schlecker) συμφώνησαν να καθορίσουν ένα πλάνο για την απομάκρυνση συγκεκριμένων παιχνιδιών PVC.
1136055 Φεβρουάριος 1998: H αλυσίδα πολυκαταστημάτων Ikea σταματά να πουλά παιχνίδια από PVC σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
1759673 Αυτό που κάνει μια μουσική να είναι μουσική σύνθεση και που την υψώνει πάνω από την αλυσίδα των πειραμάτων της φυσικής είναι κάτι ελεύθερο, πνευματικό και γι' αυτό μη υπολογίσιμο.
1727701 Το enovationmeeting αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών σε τομείς που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και όλη την αλυσίδα παραγωγής-διανομής (ασφάλεια, logistics, συμπεριφορά καταναλωτών, νέα οικονομικά μοντέλα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, κ.ά.).
1730311 Σαν αποτέλεσμα αυτής της λεπτής σχοινοβασίας ανάμεσα στην (προβαλλόμενη για τον σκηνοθέτη) σκέψη του ζωγράφου και στην προβολή της δικής του φαντασίας στην οθόνη, ο κ. Χατζόπουλος κατόρθωσε αυτή την ιδιοφυή αλυσίδα από ταινίες γύρω από την Ελληνική Ζωγραφική».
1389680 Είναι μια αλυσίδα ρήξεων στα μικρά και στα μεγάλα και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να τινάξει στον αέρα τις θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να γίνει ευχάριστη για κομματικά οφέλη.
1330348 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Αττικής και τη Θεσσαλονίκη έχει βεβαιωμένα εκδηλώσει και η αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων Ramada, η οποία μεταξύ άλλων έχει ισχυρότατη παρουσία στο νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών.
1747148 Ήπιε μια γουλιά, έβηξε: η κυβέρνηση ήταν ευγνώμων προς όλους τους Καχαμαρκίνους, και ιδιαιτέρως στην Επιτροπή Υποδοχής, για τους κόπους που κατέβαλαν ώστε η επίσκεψη του Προέδρου να αποτελέσει ένα εξαιρετικό γεγονός, και κατάφερε να πείσει τον εαυτό του να κοιτάξει κάτω απ' τα τούλια μια αλυσίδα από διαδοχικές αλλαγές.
1328085 Και, βέβαια, οι ασθενέστεροι κρίκοι στην αλυσίδα της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς πληρώνουν και το μεγαλύτερο τίμημα.
1611643 Αλυσίδες στις πόρτες δεν υπήρχαν και μόνο οι σύρτες έκοβαν την επαφή των μαθητών με τον έξω κόσμο.
1643015 Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων σ' όλο το οδικό δίκτυο στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Φλώρινας και στο ορεινό δίκτυο των Νομών Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης.
1643018 Η πόλη της Θεσσαλονίκης ντύθηκε στα λευκά και όσα οχήματα κινούνταν προς τα περίχωρα χρειάζονται αλυσίδες.
1680099 Για το σκοπό αυτό δημιούργησε θυγατρική στη Γερμανία και έκλεισε συμφωνίες στην Αγγλία με τις αλυσίδες καταστημάτων Boots και Superdrug, καθώς και στη Γαλλία και στην Ολλανδία.
1689346 Οι ιδέες μας έγιναν οι αλυσίδες μας, η πάλη των τάξεων έχει τελειώσει και ο 21ος αιώνας δεν θα γνωρίσει την πάλη σοσιαλισμού καπιταλισμού, απεφάνθη υπερηφάνως ο φέρελπις δημιουργός της νέας... μετασοσιαλδημοκρατικής Κεντροαριστεράς.
1689347 Προφανώς ιδέες, αξίες, πολιτική έχουν παραχωρήσει τη θέση τους κατά τον κ. Μπλερ στην απελευθερωμένη από κάθε λογής αλυσίδες αγορά.
1696356 Κι όπως συχνά συμβαίνει, ο επαγγελματικός ανταγωνισμός, κάτω από τις πιέσεις της ζήτησης, πειθαναγκάζει ακόμα και τους ισχυρούς, έτσι που το παράδειγμα της πρώτης, σύντομα ακολούθησαν και άλλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.
1720178 Όλοι εμείς οι πρωτευουσιάνοι, που χωνόμαστε όλο και βαθύτερα στις πολυθρόνες του συβαριτισμού μας και παρακολουθούμε τηλεοπτικά, μ' ανοιχτό στόμα, τις ανθρώπινες αλυσίδες στο Βελιγράδι να προστατεύουν (;) γέφυρες και μνημεία από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς, πόσο είμαστε διατεθειμένοι να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, έστω, για να σώσουμε τις ακτές μας και τα δάση μας;
1644637 Ήταν, επίσης, οπλισμένοι με αλυσίδες και ρόπαλα, κάποιοι μάλιστα με μοτοσικλέτα (YPΖ 3387) κυνηγούσαν τους διαδηλωτές.
1730596 Στους ώμους του είχε ριγμένες αλυσίδες σε διάφορα μεγέθη.
1730629 Οι αλυσίδες βυθίστηκαν στο κρέας του κι άξαφνα σαν κάπως να χαλάρωσαν.
1730638 Ορίστε, εδώ τα πέταλα, εδώ κι οι αλυσίδες».
345799 Είναι εξακριβωμένο ότι οι γονιδιακές θέσεις που ελέγχουν τη δομή των α και β αλυσίδων δεν συνδέονται και μπορεί να βρίσκονται πάνω σε διαφορετικά χρωμοσώματα.
345800 Σημαντικές όμως ενδείξεις δείχνουν πως υπάρχει πολύ στενή σύνδεση ανάμεσα στις θέσεις των β και δ αλυσίδων.
345801 Στον άνθρωπο δεν υπάρχουν ενδείξεις αναφορικά με την πιθανή σύνδεση των θέσεων των αλυσίδων β και δ με τη θέση της αλυσίδας γ.
345810 Οι φυσιολογικές αιμοσφαιρίνες του ανθρώπου έχουν τον γενικό τύπο Χ2Ψ2, όπου το Χ2 σημαίνει ένα ζεύγος α πολυπεπτιδικών αλυσίδων και το Ψ2 ένα ζεύγος μιας από της β, γ, δ ή ε αλυσίδες. 1.
345850 Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο ρυθμός συνθέσεως των επιμέρους α αλυσίδων είναι τουλάχιστο ίσος ή μεγαλύτερος από τον ρυθμό συνθέσεως των β αλυσίδων.
345850 Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο ρυθμός συνθέσεως των επιμέρους α αλυσίδων είναι τουλάχιστο ίσος ή μεγαλύτερος από τον ρυθμό συνθέσεως των β αλυσίδων.
345857 Κατά την πρώτη περίοδο της εμβρυϊκής ζωής δεν γίνεται σύνθεση β αλυσίδων και έτσι οι συντιθέμενες α αλυσίδες ενώνονται είτε με ε είτε με γ αλυσίδες, οι οποίες υπάρχουν από πιο πρώιμο στάδιο.
345858 Ίσως κατά την περίοδο αυτή να συμβαίνει κάποια ανισορροπία στη σύνθεση των αλυσίδων, γιατί τόσο το ε4 όσο και το γ4 τετραμερή είναι παρόντα.
345859 Η σύνθεση των ε αλυσίδων διακόπτεται συνήθως πρώιμα κατά την εμβρυϊκή ανάπτυξη και αρχίζει η σύνθεση β αλυσίδας, που αυξάνει βαθμιαία ως την ώρα της γεννήσεως, οπότε προφταίνει γρήγορα και ξεπερνά τη σύνθεση της γ αλυσίδας, η οποία πέφτει σε πολύ χαμηλό επίπεδο μέσα σε λίγους μήνες.
345868 Οι ακολουθίες των αμινοξέων των α και β αλυσίδων της αιμοσφαιρίνης του ενήλικου ανθρώπου καθορίστηκαν για πρώτη φορά από δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους ομάδες ερευνητών.
345873 Παρατηρήθηκε ότι υπάρχει ένας σημαντικός βαθμός ομολογίας μεταξύ των διαφόρων αλυσίδων.
345879 Οι τέσσερις υπομονάδες σχηματίζουν διατάξεις παρόμοιες με εκείνες που είναι γνωστές για τη μυοσφαιρίνη και συγκρατούνται μέσα στο μόριο της αιμοσφαιρίνης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε υπάρχει στενή αλληλεπίδραση μεταξύ πλευρικών ομάδων ανόμοιων αλυσίδων, αλλά μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ όμοιων αλυσίδων.
345879 Οι τέσσερις υπομονάδες σχηματίζουν διατάξεις παρόμοιες με εκείνες που είναι γνωστές για τη μυοσφαιρίνη και συγκρατούνται μέσα στο μόριο της αιμοσφαιρίνης κατά τέτοιο τρόπο, ώστε υπάρχει στενή αλληλεπίδραση μεταξύ πλευρικών ομάδων ανόμοιων αλυσίδων, αλλά μικρή αλληλεπίδραση μεταξύ όμοιων αλυσίδων.
345949 Έχουν περιγραφεί αιμοσφαιρίνες που παρουσιάζουν ελλείψεις σε ένα από τα αμινοξέα τους λόγω άνισης χιασματυπίας κατά τη διάρκεια της μειώσεως μεταξύ δύο ομόλογων χρωμοσωμάτων ή άλλες, όπως οι αιμοσφαιρίνες Lepοre, στις οποίες οι αμινοξικές ακολουθίες αποτελούν συνδυασμό τμημάτων των β και δ πολυπεπτιδικών αλυσίδων.
345953 Αntοine (έλλειψη της β74 και 75, Gly-Leu), η Hb Τοurs (έλλειψη της β87 θρεονίνης) και η Hb Gun Ηill (έλλειψη του β93 ως 97) σχηματίστηκαν ίσως με τον ίδιο τρόπο. οι αιμοσφαιρίνες Lepοre περιέχουν φυσιολογικές α αλυσίδες, αλλά στερούνται τόσο των β όσο και των δ αλυσίδων, Δομικές μελέτες απέδειξαν ότι η Hb Lepοre Βοstοn έχει μια δ ακολουθία από κατάλοιπα 1 ως 87 και κατάλοιπα β αλυσίδας από 116 ως 146.
345973 Το 1961 ο Ingram αναγνώρισε τις δομικές ομολογίες μεταξύ διαφόρων σφαιρινικών αλυσίδων ενός οργανισμού και υποστήριξε την άποψη πως οι αντίστοιχες γονιδιακές θέσεις πρέπει να προήλθαν από κάποια διαδικασία που σχετίζεται με τον γονιδιακό διπλασιασμό.
345975 Με τον τρόπο αυτό προέρχονται πολλαπλά αντίτυπα γενετικού υλικού, που είναι ελεύθερα να εξελιχθούν χωριστά και να αποκλίνουν στην ακολουθία των βάσεων, με τον συνακόλουθο σχηματισμό νέων τύπων πολυπεπτιδικών αλυσίδων, με αλλοιωμένες όμως μοριακές ιδιότητες.
345978 Μια ένδειξη για την πορεία της αποκλίσεως μετά τον γονιδιακό διπλασιασμό προκύπτει από συγκρίσεις των αμινοξικών ακολουθιών των σφαιρινικών αλυσίδων.
1671288 Οταν οι αρχαιολόγοι, που είχαν και τη μεγαλύτερη αγωνία, χάιδεψαν τη ράχη του λιονταριού πριν οι αλυσίδες σφίξουν την κοιλιά του, την ντυμένη με φύλλα κασσίτερου και γυψόγαζες για να μην πληγωθεί κατά τη μεταφορά κι όταν οι έμπειροι τεχνίτες της Ακρόπολης, με επικεφαλής τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Ζάμπα και τον αρχιτεχνίτη Γιάννη Αρμπιλιά, το αγκάλιασαν και το τοποθέτησαν στη θέση του μέσα σε μια στενόμακρη φωτεινή αίθουσα του Μουσείου Δήλου.
345980 Χρησιμοποιώντας τις αμινοξικές ακολουθίες ενός αριθμού σφαιρινικών αλυσίδων, λόγου χάρη, ο Gοοdman και οι συνεργάτες του περιέγραψαν πρόσφατα την άποψή τους για την πορεία της εξελίξεως της σφαιρίνης.
345990 Ο όρος θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία αναφέρεται σε μια ομάδα κληρονομικών αναιμιών που χαρακτηρίζονται από ελαττωματική σύνθεση μιας ή περισσότερων πολυπεπτιδικών αλυσίδων της αιμοσφαιρίνης.
345992 Στη β μεσογειακή αναιμία αναστέλλεται η σύνθεση των β αλυσίδων και κατ' αυτό τον τρόπο ελαττώνεται η παραγωγή της Hb Α ανά ερυθρό αιμοσφαίριο.
345997 Στις α μεσογειακές αναιμίες έχουμε μια κληρονομική έλλειψη των α αλυσίδων.
346040 Ο συνδυασμός του γονίδιου s με ένα από τα γονίδια της β-μεσογειακής αναιμίας συνοδεύεται από σημαντική ελάττωση ή ακόμα έλλειψη της Hb Α ανά ερυθρό αιμοσφαίριο και αύξηση του σχετικού ποσοστού της Hb S.Υπάρχουν έτσι διάφοροι γενετικοί τύποι της δρεπανοκυτταρικής - μεσογειακής αναιμίας, εφόσον υπάρχουν και διάφοροι τύποι γονιδίων που αναστέλλουν τη σύνθεση των β αλυσίδων.
346066 Είναι μια χρόνια αιμολυτική αναιμία, που προέρχεται από την ετερόζυγη κατάσταση δύο γονιδίων της α-μεσογειακής αναιμίας, από τα οποία το ένα επιφέρει ισχυρή και το άλλο ήπια έλλειψη των α αλυσίδων.
346067 Σ' αυτή την περίπτωση η αναλογία των α αλυσίδων ανά ερυθρό αιμοσφαίριο ελαττώνεται κατά πολύ, ενώ των β, γ και δ αλυσίδων παραμένει σχεδόν κανονική.
346067 Σ' αυτή την περίπτωση η αναλογία των α αλυσίδων ανά ερυθρό αιμοσφαίριο ελαττώνεται κατά πολύ, ενώ των β, γ και δ αλυσίδων παραμένει σχεδόν κανονική.
346068 Λόγω της ανεπάρκειας αυτής των α αλυσίδων οι β συνδυάζονται μεταξύ τους και σχηματίζουν την Hb Η (β4).
346080 Με το πρόβλημα αυτό μελετήθηκε και διαπιστώθηκε ότι οι ρυθμοί μεταφράσεως των mRΝΑ των β, γ και βδ αλυσίδων έχουν πολύ μεγάλη ομοιότητα μεταξύ τους και επομένως δεν αποτελούν την πιθανή αιτία για τις υπάρχουσες διαφορές στις ποσότητες συνθέσεως της κάθε αλυσίδας.
346082 Βγαίνει έτσι το συμπέρασμα ότι ο έλεγχος του ρυθμού συνθέσεως των αλυσίδων στο σύνδρομο αυτό ίσως να γίνεται μάλλον με μεταγραφή παρά με μετάφραση και μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλούς παράγοντες.
346084 Στη περίπτωση της δ-μεσογειακής αναιμίας, λόγου χάρη, μήπως συμβαίνει αντισταθμιστική σύνθεση β αλυσίδων.
346085 Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό αν εξετάσουμε τους σχετικούς ρυθμούς συνθέσεως των β αλυσίδων σε αρρώστους ετερόζυγους ως προς μια αιμοσφαιρίνη Lepοre.
346133 Περισσότερες λεπτομέρειες επί της μοριακής τους οργανώσεως δεν είναι ακόμα γνωστές, αλλά, όπως δείχνουν οι γενικές τους ιδιότητες και τα προϊόντα διασπάσεώς τους, αποτελούνται από μεγάλο αριθμό σχετικά μικρών ολιγοσακχαριτικών αλυσίδων, που κατά διαστήματα συνδέονται ομοιοπολικά με ένα πολυπεπτιδικό σκελετό.
346154 Από πειράματα του τύπου αυτού προσδιορίστηκε η φύση των σακχάρων που σχετίζονται ειδικά με τις ιδιότητες Α, Β και Η. Η λεπτομερής όμως διευκρίνηση των δομών των σακχάρων αυτών βασίστηκε τελικά στην απομόνωση και τον χαρακτηρισμό πολυάριθμων μικρών αλυσίδων ολιγοσακχαριτών, που προέκυψαν από μερική όξινη και αλκαλική υδρόλυση καθαρών γλυκοπρωτεϊνών με διαφορετικές ιδιότητες.
346160 Όπως δείχνουν τα προαναφερθέντα αποτελέσματα, τα Α και Β αλληλόμορφα στη γενετική θέση ΑΒΟ δρουν καθορίζοντας τον σχηματισμό ενζύμων ειδικών για τη μεταφορά του γλυκοζυλίου (γλυκοζυλοτρανσφεράσες), που προσθέτουν μονάδες Ν ακετυλογαλακτοζαμινοσυλίου η D γαλακτοζυλίου στα άκρα των υδατανθρακικών αλυσίδων κατά τα τελικά στάδια της συνθέσεως αυτών των μακρομορίων.
346162 Επομένως σε άτομα που φέρουν το αλληλόμορφο Α και κατά συνέπεια που διαθέτουν την αντίστοιχη τρανσφεράση θα προστίθενται κατάλοιπα Ν-ακετυλογαλακτοζαμίνης ως ακραίες ομάδες των αλυσίδων των ολιγοσακχαριτών.
346168 Ενδεχομένως στη σύνθεση των γλυκοπρωτεϊνικών μορίων στα άτομα ομάδας ΑΒ υπάρχει ανταγωνισμός για την ολοκλήρωση των αλυσίδων των ολιγοσακχαριτών.
346171 Έχει διαπιστωθεί επίσης πως το ίδιο γλυκοπρωτεϊνικό μακρομόριο, που δείχνει δραστικότητα Α ή Β, μπορεί να δείξει και δραστικότητα Η. Προφανώς στην περίπτωση αυτή δεν συμπληρώνονται όλες οι διαθέσιμες αλυσίδες με την προσθήκη Α η Β οριστών, η δε δραστικότητα Η οφείλεται στην παρουσία των αλυσίδων εκείνων στις οποίες δεν έχει προστεθεί κανένα επιπλέον σάκχαρο.
346196 Δεν φαίνεται να επηρεάζουν και τον σχηματισμό των αλκοολοδιαλυτών παρόμοιων ενώσεων, αφού τα ερυθροκύτταρα μη εκκρινόντων δείχνουν με τον συνήθη τρόπο ειδικότητα Α, Β και Η. Επιπλέον μη σχηματισμός στους μη εκκριτικούς τύπους των χαρακτηριστικών υδατανθρακικών αλυσίδων των γλυκοπρωτεϊνών επηρεάζει προφανώς μόνο τα τελευταία στάδια της συνθέσεώς τους.
346670 Τα C-ακραία τμήματα (περίπου το μισό των ελαφριών αλυσίδων και κατά προσέγγιση τα τρία τέταρτα των βαριών αλυσίδων) είναι πανομοιότυπα σε όλα τα ανοσοσφαιρινικά μόρια της μιας υποτάξεως, ενώ τα Ν-ακραία τμήματα διαφέρουν.
346670 Τα C-ακραία τμήματα (περίπου το μισό των ελαφριών αλυσίδων και κατά προσέγγιση τα τρία τέταρτα των βαριών αλυσίδων) είναι πανομοιότυπα σε όλα τα ανοσοσφαιρινικά μόρια της μιας υποτάξεως, ενώ τα Ν-ακραία τμήματα διαφέρουν.
346672 Υπάρχουν μόνο δύο υποτάξεις ελαφριών αλυσίδων, γνωστές ως κ και λ, που συνδυάζονται με όλες τις τάξεις των βαριών αλυσίδων.
346672 Υπάρχουν μόνο δύο υποτάξεις ελαφριών αλυσίδων, γνωστές ως κ και λ, που συνδυάζονται με όλες τις τάξεις των βαριών αλυσίδων.
346694 Ανάλογα με τις αντιγονικές διαφορές των α αλυσίδων είναι γνωστές σήμερα δύο υποτάξεις, οι IgΑ1 και IgΑ2.
346710 Το σύστημα που σχετίζεται με τον τύπο ελαφριών αλυσίδων ως σύστημα Ιg, το δε σύστημα το σχετικό με τις βαριές αλυσίδες του ΙgΑ2 ως σύστημα Α.
346717 Το παράδοξο αυτό εξηγήθηκε όταν διαπιστώθηκε πως διαφορετικοί χαρακτήρες Gm μπορούν να εμφανίζονται σε διάφορες υποτάξεις των βαριών αλυσίδων ΙgG δηλαδή των αλυσίδων γ1, γ2 και γ3.
346717 Το παράδοξο αυτό εξηγήθηκε όταν διαπιστώθηκε πως διαφορετικοί χαρακτήρες Gm μπορούν να εμφανίζονται σε διάφορες υποτάξεις των βαριών αλυσίδων ΙgG δηλαδή των αλυσίδων γ1, γ2 και γ3.
346719 Η εντόπιση των γνωστών χαρακτήρων Gm στις υποτάξεις των γ αλυσίδων προσδιορίστηκε με τον καθαρισμό των πρωτεϊνών μυελώματος και την εξέταση των υποτάξεών τους και των ειδικοτήτων Gm.
346726 Από ενδείξεις επί της συνδέσεως διαφόρων χαρακτήρων Gm και από έλλειψη ανασυνδυασμού μεταξύ χαρακτήρων Gm και Αm (το ανάλογο σύστημα των α2 αλυσίδων του ΙgΑ2) συνάγεται ότι τα γονίδια που ελέγχουν τις αλυσίδες γ και α είναι συνδεδεμένα.
346730 Σε κάθε τάξη βαριάς ανοσοσφαιρινικής αλυσίδας υπάρχει μεγάλος αριθμός αλυσίδων με διαφορετικές ακολουθίες αμινοξέων, που διαφέρουν στο μεταβλητό τμήμα.
346733 Ακόμα μπορεί να υπάρχει μόνο ένα γονίδιο για καθεμιά από τις διάφορες τάξεις αλυσίδων, με μηχανισμό που παράγει τη μεταβλητότητα στο μεταβλητό τμήμα.
346734 Ανάμεσα στις δύο αυτές ακραίες πιθανότητες δεν αποκλείεται να υπάρχει και περιορισμένος αριθμός γονιδίων για κάθε τάξη αλυσίδων.
346735 Φαίνεται όμως πιθανότερο ότι υπάρχει μόνο ένα γονίδιο και για τις δύο αλυσίδες γ, και γ3 και κατ' αναλογία και για τους άλλους τύπους αλυσίδων.
346737 Η ανοσολογική εξέταση των ανοσοσφαιρινών του έδειξε πως δεν είχε παραγωγή φυσιολογικών γ1 ή γ3 αλυσίδων.
346738 Ο όρος των ατόμων όμως περιείχε μερικές ασυνήθιστες αλυσίδες, αποτελούμενες από το Ν ακραίο τμήμα αλυσίδων γ3 και το C-ακραίο τμήμα αλυσίδων γ1.
346738 Ο όρος των ατόμων όμως περιείχε μερικές ασυνήθιστες αλυσίδες, αποτελούμενες από το Ν ακραίο τμήμα αλυσίδων γ3 και το C-ακραίο τμήμα αλυσίδων γ1.
346742 Ο μηχανισμός που προκαλεί τη μεταβλητότητα που παρατηρήθηκε στα μεταβλητά τμήματα ανοσοσφαιρινικών αλυσίδων είναι άγνωστος.
346744 Από στοιχεία που προέκυψαν από τη μελέτη των Ν-ακραίων (μεταβλητών) αμινοξικών σειρών ελαφριών αλυσίδων που παράγονται σε αρρώστους με πολλαπλό μυέλωμα διατυπώθηκε η υπόθεση ότι οι αμινοξικές σειρές μπορεί να μην προέρχονται με μια τυχαία επιλογή από δύο γραμμικά διαταγμένες ομάδες αμινοξέων με παρόμοιες ακολουθίες.
346747 Υπάρχουν δύο τάξεις ελαφριών αλυσίδων που συνδυάζονται με τις βαριές των τάξεων γ, α, μ, δ, ε για την παραγωγή μορίων ανοσοσφαιρίνης.
346749 Έτσι οι ανοσοσφαιρίνες των διαφόρων τάξεων έχουν βαριές αλυσίδες διαφορετικών τάξεων, αλλά οι τάξεις των ελαφριών αλυσίδων είναι κοινές σε όλες τις τάξεις των μορίων των ανοσοσφαιρινών.
346750 Μέσα στην κ τάξη των ελαφριών αλυσίδων υπάρχει πολυμορφισμός αλλοτυπικού τύπου, που αναφέρεται ως σύστημα Ιnν.
346761 Με τον διαχωρισμό ελαφριών και βαριών αλυσίδων από διάφορες ΙgG μυελωματικές πρωτεΐνες διαφορετικών υποτάξεων και μετά τον ανασυνδυασμό τους έχει αποδειχτεί ότι διαφορετικές ελαφριές αλυσίδες με ειδικότητα Ιnν (1) δείχνουν την έκφραση της ειδικότητας αυτής σε διαφορετικές συγκεντρώσεις (είτε μόνες τους είτε ενωμένες με βαριές αλυσίδες).
346767 Η θέση αυτή μοιάζει πολύ με τη θέση 191 της κ αλυσίδας του Ιnv και κάνει πιο πιστευτή την υπόθεση ότι υπάρχουν παρόμοιες αλλοτυπικές ομάδες και στις δύο κλάσεις κ και λ των ελαφριών αλυσίδων.
346768 Εντούτοις φαίνεται ότι οι ομάδες Οz δεν είναι αλλοτυπικές, αλλά όλα τα άτομα έχουν μερικές αλυσίδες Οz (+) και μερικές Οz (-) και οι αλυσίδες αυτές είναι ανάλογες προς τις γ1, γ2, γ3 και γ4 υποτάξεις των γ βαριών αλυσίδων.
346771 Επιπλέον η πεπτιδική ανάλυση λ αλυσίδων από ορούς 10 φυσιολογικών ατόμων έδειξε πεπτίδια τόσο Οz (+) όσο και Οz (-), πράγμα που δείχνει και πάλι τη μη αλλοτυπική φύση του Οz.
346798 Τόσο αυτά όσο και το μοναδικό κλάσμα τις τάξεως 1_-_1 περιέχουν δύο είδη πολυπεπτιδικών αλυσίδων, που δεν είναι ακριβώς όμοιες και που αντιπροσωπεύονται δύο ή περισσότερες φορές σε ένα μόριο απτοσφαιρίνης, ανάλογα με το μοριακό του μέγεθος.
346802 Από παρασκευάσματα απτοσφαιρίνης της τάξεως 1_-_1 λαμβάνονται δύο είδη α αλυσίδων.
346809 Ομόζυγοι για το ένα απ' αυτά τα δύο αλληλόμορφα εμφανίζουν απτοσφαιρίνη 1_-_1, που περιέχει μόρια και των δύο α αλυσίδων.
346823 Τέλος προσδιορίστηκε η πλήρης διαδοχική σειρά αμινοξέων των τριών πολυπεπτιδικών αλυσίδων hp1Fα, hp1Sα και hp2α, που καθορίζονται από τα τρία αλληλόμορφα γονίδια Ηp1F, Ηp1S και Ηp2.
346883 Τελευταία διαπιστώθηκε ότι οι γονιδιακές θέσεις που καθορίζουν τη δομή των αλυσίδων α και β της απτοσφαιρίνης δεν είναι συνδεμένες και η σχετική με τη σύνθεση της β αλυσίδας θέση ονομάστηκε Βp.
347098 Τα κύτταρα με τον γονότυπο της μελαγχρωστικής ξηροδερμίας έχουν όπως φαίνεται έλλειψη ενός ενζύμου, που παίζει ρόλο στη θραύση των ανώμαλων αλυσίδων DΝΑ.
356878 Όπως είδαμε πριν, τα στοιχεία οδήγησης μπορούν να συνδεθούν απ' ευθείας στις αρθρώσεις του ρομπότ ή έμμεσα μέσω γραναζιών, αλυσίδων, κοχλιών και ιμάντων.
364150 Χάρη στο πολύ μικρό της μέγεθος η γλυκίνη δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και επιτρέπει το πλησίασμα πολυπεπτιδικών αλυσίδων.
1727806 Παρόλα αυτά, σημαντικές αλλαγές αναμένονται στις αλυσίδες αξίας παραδοσιακών κλάδων, ιδιαίτερα στο τομέα business-to-business (B2Β).
1651775 Στο λιμάνι στη λίμνη Λεμάν, έσπασαν οι αλυσίδες στις άγκυρες των δύο μεγάλων πλοίων που εκτελούν τη συγκοινωνία με τη Γενεύη και το Εβιάν της Γαλλίας, το «Λωζάννη», 600 τόνων, και το «Πόλις της Γενεύης», 300 τόνων.
1662847 - Αν, ωστόσο, οι «Αλυσίδες» ή «Τα παλιά γκαρσόνια» από το νέο σας δίσκο «φτάσουν» στα σκυλάδικα, όπως συνέβη και με το «Στάγδην βραδέως», θα ενοχληθείτε;
1667775 Η διάρρηξη των αμείλικτων κανόνων της Ιστορίας είναι απαραίτητη, αν θέλουμε το ανθρώπινο είδος να διαχωρίσει μόνιμα κάποια στιγμή τη θέση του από το ζωικό βασίλειο και τους αταβισμούς της επιβίωσης που βασιλεύουν εκεί, κρατώντας απ' αυτό, όχι τις ατέλειωτες αλυσίδες που φτιάχνουν, για παράδειγμα, η μια πίσω από την άλλη οι κάμπιες στη ληξιπρόθεσμη, προδιαγεγραμμένη και καταστροφική πορεία τους, αλλά το ανώτερο στάδιο, στο οποίο ακόμα κι αυτές μετεξελίσσονται, καθώς γίνονται χρυσαλλίδες, ανοίγουν τα φτερά τους και μας προσφέρουν τη γοητευτική θέα της πεταλούδας.
1391423 Μπαίνει λουκέτο στη διεθνή αλυσίδα εστιατορίων Fashion Cafe, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα διασήμων φωτομοντέλων, όπως τη Ναόμι Κάμπελ και τη Σίντι Κρόφορντ.
1330359 H σύμβαση για το «Χίλτον» Αθηνών λήγει στο τέλος του έτους, ενώ στην ίδια διεθνή αλυσίδα είναι μισθωμένο και το Χίλτον Κέρκυρας (288 δωμάτια), ιδιοκτησίας της οικογένειας Τσαούσογλου, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα θα περιέλθει νομικά στην τράπεζα λόγω υποθήκης για ληξιπρόσθεσμα δάνεια.
1403598 Την έγκαιρη αντιμετώπιση του «ιού της χιλιετίας» που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις επικοινωνίες και τις μεταφορές, στο περιβάλλον, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στον επιχειρηματικό κόσμο, στην αλυσίδα καταναλωτών και επιχειρήσεων κ.ά. σχεδιάζουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τα Επιμελητήρια του Πειραιά.
1372177 Μια μακριά αλυσίδα αλλοπρόσαλλων και εξωφρενικών αποφάσεων και πρωτοβουλιών, που ελήφθησαν προφανώς εν θερμώ, οδήγησαν στο μακελειό της οδού Νιόβης.
1402787 H αλυσίδα των λαθών άρχισε από τον Ιανουάριο του 1997, όταν ο Κληρίδης, ταυτόχρονα με την υπογραφή των συμβολαίων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι παράγγειλε τους πυραύλους S-300, αλλά θα ακύρωνε το συμβόλαιο εάν η Τουρκία αποδεχόταν αποστρατιωτικοποίηση.
1266237 Ακολούθησαν άλλες δύο έφοδοι για να σπάσει η αλυσίδα των αστυνομικών και επαναλήφθηκαν οι μάχες σώμα με σώμα, κρατώντας μερικά λεπτά κάθε φορά.
1612401 Κατέστρεψαν την Bank Οf America για ευνόητους λόγους, τις αλυσίδες των φαστ φουντ Mc Donalds «επειδή προωθούν τα γενετικά μεταλλαγμένα προϊόντα», τα καταστήματα της Nike «επειδή χρησιμοποιεί ανήλικους στα εργοστάσιά της στα κράτη του Τρίτου Κόσμου» και της GAΡ «επειδή οι ιδιοκτήτες της είναι υπεύθυνοι για την αποψίλωση των δάσων του Καναδά».
1171048 Στη συνέχεια φοιτητές σχημάτισαν αλυσίδα σε σημείο του ξενοδοχείου, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
964789 Τελική μετάδοση/σχέση: - - Αλυσίδα / 2,571 Αλυσίδα / 2,60 (14/39)
1011443 Έτσι, όπως απαράβατος κανόνας στη ζωή είναι η γένεση νέων χαρακτήρων, οι μεταλλάξεις και από κει πέρα η επιλογή των πλέον προσαρμοσμένων από το περιβάλλον με την αλυσίδα της ζωής, έτσι κανόνας είναι και στη γλώσσα η γένεση νέων τύπων, η προσθήκη νέων λέξεων (ασχέτως ορθότητας) και η επιλογή των πλέον προσαρμοσμένων από το περιβάλλον - την κοινωνία που χρησιμοποιεί τη γλώσσα (περισσότερα για την εξελικτική διαδικασία στα "Έργα @ Ημέραι" αυτού του τεύχους, σελ. 115).
1019555 Έτσι, αν και σκοπός του γνωστού συγγραφέα ARTHUR C.CLARKE, ήταν να μας πει ότι ο "χαμένος κρίκος" στην εξελικτική αλυσίδα του ανθρώπου οφείλεται σε εξωγήινη παρέμβαση ( "2001:
1025886 Η αλυσίδα από τις κόκκινες φωτίτσες των τσιγάρων που αναβόσβηναν ακανόνιστα στην πλαγιά, πίσω από τα Γιάματα, φανέρωνε τη συνάντηση εβδομήντα ογδόντα ανθρώπων, ενός γερού αντάρτικου λόχου, δηλαδή.
1045505 Darwin εξέφραζε τη γνώμη του για τη θέση των εγχρώμων στην αλυσίδα της εξέλιξης, ήταν αναμφίβολα επηρεασμένος από το κοινωνικό και ιδεολογικό του περίγυρο.
1039908 Μέχρι που το είδα: ένα μεγάλο ρουμπίνι δεμένο με διαμάντια, κρεμαστό από ψιλή χρυσή αλυσίδα.
1053944 Με τα χρόνια παρέλυσαν τα πισινά του πόδια, σερνότανε με δυσκολία, Σκέφτηκαν να το σκοτώσουν, δεν είχε γιατρειά, Του πατέρα δεν του πήγαινε να σηκώσει ντουφέκι απάνω της, την πήρε ο πάππους από την αλυσίδα τον κατήφορο.
1054155 Λίγα κέρματα, ένα κλειδί χωρίς νόημα, μια αλυσίδα, ένα γυμνό μπρελόκ με τον αστερισμό μου, Λιοντάρι κακό ψόφο νά χω, κι ένα καλοδιπλωμένο φύλλο τετραδίου μ' ένα ποίημα, που το είχα γράψει στη Δ.Κ. 3/4στερα έβγαλα απ' τον κόρφο μου ένα άδειο πορτοφόλι, κάτι τσαλακωμένες φωτογραφίες, το πακέτο με τα τσιγάρα μου κι ένα λερωμένο μαντίλι. Όλο το έχει μου.
1062694 Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει το μόριο της ΙgM είναι η ύπαρξη μιας πρόσθετης πεπτιδικής αλυσίδας που ονομάζεται αλυσίδα J (συνδετική), μοριακού βάρους 15.000.
1062692 Η κάθε βαριά αλυσίδα έχει μοριακό βάρος 65.000 και ολόκληρο το μόριο έχει μοριακό βάρος 970.000 και συντελεστή καθίζησης 19S.
346800 Στο μόριο της απτοσφαιρίνης οι αλυσίδες φαίνεται να σχηματίζουν γέφυρες με δισουλφιδικούς δεσμούς.
346801 Ηλεκτροφορητικές μελέτες σε διαχωρισμένες α αλυσίδες από διαφορετικές τάξεις έδειξαν ότι υπάρχει και άλλη γενετικά καθορισμένη ανομοιογένεια.
346806 Τέλος υπάρχει μια ακόμα περίπτωση ατόμων 1_-_1, στα οποία περιέχονται και οι δύο αλυσίδες hp1Fα και hp1Sα.
346810 Οι α αλυσίδες που υπάρχουν στις περισσότερες περιπτώσεις της 2_-_1 απτοσφαιρίνης συμπεριφέρονται ηλεκτροφορητικά ως μια βραδύτερα μετακινούμενη ζώνη που αναφέρεται σαν hp2α.
346811 Όπως περιμένει κανείς, διακρίνονται δύο υποτάξεις της τάξεως 2-_1: μία αντιστοιχεί στον γονότυπο Ηp1F / Ηp2F και περιέχει τις α αλυσίδες hp1Fα και hρ2α και η άλλη στον γονότυπο Ηp1S/ Ηp2 και περιέχει τις hρ15α και hρ2α αλυσίδες.
346811 Όπως περιμένει κανείς, διακρίνονται δύο υποτάξεις της τάξεως 2-_1: μία αντιστοιχεί στον γονότυπο Ηp1F / Ηp2F και περιέχει τις α αλυσίδες hp1Fα και hρ2α και η άλλη στον γονότυπο Ηp1S/ Ηp2 και περιέχει τις hρ15α και hρ2α αλυσίδες.
346815 Φαίνεται λοιπόν ότι το Ηp2 αλληλόμορφο γονίδιο καθορίζει μια πολυπεπτιδική αλυσίδα με περίπου διπλάσιο μέγεθος από τις πολυπεπτιδικές αλυσίδες που καθορίζονται από τα Ηp1F και Ηp1S αλληλόμορφα γονίδια.
346816 Πεπτιδικά αποτυπώματα που πάρθηκαν από υδρολύματα των hp1Fα και hp1Sα πολυπεπτιδίων με χυμοθρυψίνη έδειξαν ότι οι δύο αυτές αλυσίδες διαφέρουν σε ένα μόνο πεπτίδιο.
346134 Με βάση την υπόθεση ότι αυτές οι ενώσεις έχουν μοριακό βάρος περίπου 500.000 και ότι οι υδατανθρακικές αλυσίδες αποτελούνται από 7 η 8 μόρια σακχάρου θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 300 υδατανθρακικές αλυσίδες, η καθεμιά με μια αναγωγική ακραία ομάδα.
346134 Με βάση την υπόθεση ότι αυτές οι ενώσεις έχουν μοριακό βάρος περίπου 500.000 και ότι οι υδατανθρακικές αλυσίδες αποτελούνται από 7 η 8 μόρια σακχάρου θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 300 υδατανθρακικές αλυσίδες, η καθεμιά με μια αναγωγική ακραία ομάδα.
346821 Φάνηκε ότι περιέχει όλα τα πεπτίδια που περιέχονται στις hp1Fα και hρ1Sα αλυσίδες, συμπεριλαμβανομένων και των δύο πεπτιδίων "F" και "S".
346826 Οι θέσεις της υποκαταστάσεως της λυσίνης από γλουταμινικό οξύ στις hρ1Fα και hp1Sα αλυσίδες αντιστοιχεί στις θέσεις 54 και 113 της hp2α αλυσίδας.
347004 Σύμφωνα όμως με την γνώμη ορισμένων ερευνητών ότι το μόριο της τρανσφερίνης αποτελείται από δύο παρόμοιες πολυπεπτιδικές αλυσίδες, που ελέγχονται από ξεχωριστές γενετικές θέσεις, υποστηρίχθηκε πως το μόριο Tf D1 περιέχει μια αλυσίδα κοινή με την Τf C και μια άλλη αλυσίδα, που έχει υποκαταστήσει το ασπαρτικό οξύ από γλυκίνη.
347128 Στην περίπτωση αυτή είτε ενώνονται πάλι στην αρχική τους θέση, είτε ενώνονται οι διπλασιασμένες αδελφικές αλυσίδες τους, είτε τέλος χάνουν την ικανότητά τους για σύντηξη.
356944 Για να μειωθεί το βάρος του καρπού οι κινητήρες που οδηγούν τον καρπό τοποθετούνται στη βάση του ρομπότ και η κίνηση μεταδίδεται με αλυσίδες ή στερεούς συνδέσμους όπως δείχνει το Σχ.25.
359153 Ένα από τα χρησιμότερα μαθηματικά πρότυπα (models) για την περιγραφή τυχαίων γεγονότων στη στατιστική φυσική είναι οι αλυσίδες Markov.
364155 Ακόμη, δεν είναι τόσο υδρόφοβη όσο τα άλλα αμινοξέα που έχουν αλειφατικές αλυσίδες.
813590 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι "ησύχασε", αφού οι εξαγορές μικρών αλλά και μεγάλων αλυσίδων συνεχίζονται.
820840 Η προώθηση των ελληνικών προϊόντων θα γίνει σε οκτώ καταστήματα μεγάλων αλυσίδων που διαθέτουν πάνω από 150 σημεία πώλησης στη Βάρνα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
821310 Και αυτό λόγω των προσφορών και των εκπτώσεων αλλά και των ευκολιών πληρωμής που με μεγαλύτερη ευχέρεια μπορούν να προσφέρουν προς τους πελάτες οι επιχειρηματίες των μεγαλύτερων αλυσίδων.
832948 Παράλληλα όμως η περυσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε και από έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των καταστημάτων και των αλυσίδων λιανικής, αφού ουσιαστικά ο κλάδος αυτός βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης, δεδομένου ότι αποτελείται από έναν ελάχιστο αριθμό μεγάλων εταιρειών, από έναν σημαντικότερο μεσαίου μεγέθους καταστημάτων και από αρκετές εκατοντάδες, αν όχι μερικές χιλιάδες, μικρών επιχειρήσεων.
835030 ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι στον κλάδο των αλυσίδων ηλεκτρικών συσκευών στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων παρατηρείται έντονη κινητικότητα και είναι ορατή η προσπάθεια των μεσαίου και μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεων να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά.
835032 Πέραν όμως των αλυσίδων της Αττικής, που στα πλαίσια της ανάπτυξής τους βελτιώνουν την παρουσία τους στην επαρχία, υπάρχουν επιχειρήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις, που έχουν κατορθώσει να αποσπάσουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς.
839995 Για να μπορέσει κανείς να εκτιμήσει το μέγεθος των πωλήσεων κρέατος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο πανελλαδικός τζίρος των αλυσίδων σουπερμάρκετ κατά το 1994 είχε ανέλθει σε περίπου 970 δισεκατομμύρια δραχμές.
839996 Ο ανταγωνισμός των μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ έχει μεταφερθεί (και) στα τμήματα κρεοπωλείων, αφού πολλές από αυτές διατηρούν και εκσυγχρονίζουν τα αντίστοιχα τμήματα.
840063 Σημαντικό τμήμα των κερδών των αλυσίδων καταστημάτων κρέατος επανεπενδύονται είτε στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των εταιρειών είτε στη βελτίωση του εμπορικού τους δικτύου.
840068 Το τελευταίο αυτό γεγονός είναι ενδεικτικό της όξυνσης της αντιπαράθεσης μεταξύ σουπερμάρκετ και αλυσίδων για το ξαναμοίρασμα της "πίτας" από... κρέας.
851865 Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφθηκε μια ομάδα μεσαίου και κυρίως μικρού μεγέθους αλυσίδων σουπερμάρκετ και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν ένα δυναμικότερο ρόλο στο παιχνίδι του ανταγωνισμού στον κλάδο, που αρχίζει να αναπτύσσει μια νέα "περίεργη" εν πρώτοις, αλλά ισχυρότατη δυναμική.
851872 Έτσι στα μέσα του περασμένου Αυγούστου μια ομάδα εκπροσώπων πέντε αλυσίδων σουπερμάρκετ συναντήθηκε στην Αθήνα και θέμα συζήτησης ήταν "τι δέον γενέσθαι" από τούδε και στο εξής.
851878 Εντός των προσεχών εβδομάδων αρχίζουν οι συζητήσεις μεταξύ αλυσίδων σουπερμάρκετ και προμηθευτικών επιχειρήσεων για τη συνομολόγηση των ετησίων συμφωνιών, αυτών δηλαδή που θα αφορούν το 1995.
852185 Το καταναλωτικό κοινό βρίσκει στα ράφια των αλυσίδων ολοκληρωμένες σειρές καλλυντικών προϊόντων, με τις υπογραφές εταιρειών που, μερικά χρόνια ενωρίτερα, ήταν αδιανόητο να "φιγουράρουν" στα ράφια των σουπερμάρκετ.
852189 Ακόμα και σε προϊόντα μακιγιάζ ο ρόλος των αλυσίδων βαίνει αυξανόμενος, με κυρίαρχα τα προϊόντα της Rilken ΑΕΒΕ και της Σαράντης Γ. ΑΕΒΕ, των δύο μεγαλύτερων ανεξάρτητων - μη συνδεδεμένων μετοχικά με διεθνείς εταιρείες - ελλήνων παραγωγών καλλυντικών.
1616039 Η κ. Παπαρήγα στις 23 Νοεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου είχε καταγγείλει ότι έξω από το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ακαδημίας εμφανίστηκαν απότομα, και το πιο πιθανό είναι ότι προέρχονταν μέσα από το κτίριο του υπουργείου, 20 με 25 άτομα με αλυσίδες και ρόπαλα.

Προηγούμενη Σελίδα     (Σελίδα 2 σε σύνολο 2 σελίδων - 589 προτάσεις σε σύνολο 1589 προτάσεων)