Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 4 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
550235 Αλλά από τη στιγμή που αντικαθιστά τον Γκας Σαρηγιαννίδη με τον Τάσο Δελημπαλταδάκη, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Παύλου Γιαννακόπουλου τον τελευταίο χρόνο (δικοί του είναι οι μισοί παίκτες που υπέγραψαν πέρυσι στο « τριφύλλι), τότε το πράγμα αλλάζει.
550237 Επισήμως, βέβαια, ο Χριστοδούλου άλλαξε ατζέντη γιατί ο Σαρηγιανίδης έχει αναλάβει πολλές άλλες υποχρεώσεις αυτήν την εποχή και δεν μπορεί ν' αφιερώσει πολύ χρόνο στη μεταγραφή του διεθνή άσου.
49550 Λάθος στο στόχο δηλώνει η αιγυπτιακή ισλαμική οργάνωση Γκαμάα αλ Ισλαμίγια εξηγώντας ότι ο κανονικός της στόχος ήταν ομάδα Ισραηλινών τουριστών που την τελευταία στιγμή άλλαξαν πρόγραμμα λόγω των μέτρων ασφαλείας που έπαιρνε για την προστασία τους η αιγυπτιακή Αστυνομία.
550394 Παρά ταύτα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - εκτός αν το σκηνικό έχει αλλάξει μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα - οι προτάσεις Σολάνα που συζητούνται αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες (σ.σ. η επόμενη συνεδρίαση γίνεται εντός των ημερών) δεν είναι ακριβώς αυτές που παρουσιάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ούτε η Τουρκία έχει αποδεχθεί τα MOE.
49553 Η Γκαμάα αλ Ισλαμίγια ισχυρίζεται ότι είχε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Ισραηλινοί τουρίστες επρόκειτο να επιβιβασθούν σε ένα τουριστικό λεωφορείο, το πρωί της Πέμπτης και εξεπλάγη μετά τη διεξαγωγή της επιχείρησης από το γεγονός ότι η ισραηλινή ομάδα είχε αλλάξει με ελληνική ομάδα.
49625 Ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε πάντως να δηλώσει ότι η θέση του στο θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει.
692762 Περισσότερα, όμως, θα αποκαλυφθούν πιθανότατα, μόλις γυρίσει η ομάδα από την Ισπανία, αν βέβαια δεν αλλάξει η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στο Μπερναμπέου.
692969 Πράγματι, κάτι άλλαξε στη Λάρισα: αντί να χάνει στην έδρα της με 3-4 πόντους διαφορά τα παιχνίδια της "σειράς" της, η ταρίφα πήγε τώρα στο - 23!
691508 Αλλά στο μεταξύ οι δυτικές κοινωνίες αλλάζουν ραγδαία.
692927 "Είναι γενναίοι και μέχρις ενός σημείου τα κατάφεραν, παίζοντας με έναν αντίπαλο που έχει πολύ καλό έμψυχο υλικό, κι αν στα τελευταία λεπτά, όταν η διαφορά ήταν 11 πόντοι, δεν αστοχούσαμε σε τρίποντο και δεν δεχόμασταν τρίποντο στην επόμενη επίθεση, πιστεύω ότι θα άλλαζε η μορφή του αγώνα..."
693208 Αν δεν αλλάζει κάτι, οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι βλέπουν πια την ανθρώπινη ζωή μόνο από μια σταθερή πλευρά, που δεν είναι άλλη από την οικονομική.
693281 Όμως υπάρχουν δύο επιχειρήματα, τα οποία προβάλλονται για να αποδείξουν ότι η φύση του πολέμου έχει αλλάξει ριζικά κατά τα τελευταία έτη.
693437 Πάντως, για να αλλάξει αυτή η εικόνα, έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, "απαιτείται αλλαγή πολιτικής στους μαζικούς χώρους", μια στροφή όμως που κρίνεται ανέφικτη, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να "περνάει" την πολιτική της "με αμερικανικές τεχνικές".
693696 Ο Ιωνικός με άμυνα-μπετόν (αρχοντικός λίμπερο ο Κλάεβιτς, αποτελεσματικό μαν του μαν Φίλη, Ξανθόπουλου σε Νικολαΐδη, Κωστή) καιχαφ που άλλαζαν με μαεστρία την μπάλα, ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τον Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο.
711307 Μάλιστα, έχει μείνει τόσο πολύ πίσω στον τομέα των ριμπάουντ ( "αν εξαιρέσουμε τον Αλεξάντερ, όλοι οι υπόλοιποι πήραν από τη Ρασίγκ 4 ριμπάουντ"!), που ο Ιωαννίδης αλλάζει ριζικά τα πλάνα των επόμενων προπονήσεων:
692337 Ισχυρές πιέσεις δέχεται πλέον ο Κ. Καραμανλής να προχωρήσει σε μέτρα που θα αλλάξουν την "εικόνα βαβέλ" στο εσωκομματικό τοπίο της N.Δ.
711128 Ο υφυπουργός υποστήριξε από του βήματος ότι τα λεγόμενά του προχθές στηρίζονται σε άρθρα του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τον οποίο η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει.
711814 Πάντως, είμαστε αλλού και είναι αργά ν' αλλάξουμε.
693683 Όμως όταν κερδίζεις μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια, αλλάζουν οι στόχοι ", έλεγε ο Γιάτσεκ Γκμοχ στο πρες ρουμ και γελούσαν τα... σαγόνια του.
564307 Την τρίτη περίοδο, τη δεκαετία του '90, αλλάζει σιγά - σιγά ο εκδοτικός χάρτης.
711863 Εκεί αλλάζει.
564654 Αλλάχ, η Τουρκία ν' αλλάξει πολιτική.
564755 « H τουρκική στάση, πιστεύω, δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό.
712115 Μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει κάπως σε σχέση με το παρελθόν, εξακολουθεί, όμως, η βασιλική οικογένεια να είναι για όλους μας κάτι το ιδιαίτερο.
564982 Τι άλλαξε μέσα του από τους 9 μήνες της ξενιτιάς;
564990 Πώς αλλάζουν οι καιροί...
712121 Όταν πέθανε, έπρεπε να σεβαστώ τη μνήμη της και το άλλαξα.
550543 Πολλά έχουν αλλάξει, βέβαια, από τη δεκαετία του '70.
550573 Μπορείτε να πείτε ότι ήμουν ρομαντική, και παραμένω άλλωστε, δεν άλλαξα, δεν έγινα πιο κυνική, αντίθετα: όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο μ' αρέσει ν' ακούω ανθρώπους που διηγούνται μελωδικά ιστορίες γεμάτες από συναίσθημα.
550589 Όμως, αν προσπαθήσεις μπορείς ν' αλλάξεις ακόμα και μια δημόσια εικόνα.
550593 Πάντως, να σας πω την αλήθεια, πολύ συχνότερα ανησυχούμε για το χρόνο που μας αλλάζει, παρά για την εικόνα μας που μένει ίδια!
565517 Η δυναμική εισβολή στο εκδοτικό προσκήνιο νέων εκδοτικών μονάδων που δημιουργούνται στα τέλη της δεκαετίας του '70 και ανδρώνονται στη δεκαετία του '80, αλλάζει αργά αλλά σταθερά το εκδοτικό τοπίο.
565529 Η σημαντική αυτή επιτυχία αυτών και ορισμένων άλλων βιβλίων που δεν αγαπήθηκαν από το κοινό, ερήμην της αξίας τους, ερέθισε τον εκδοτικό κόσμο και διαμόρφωσε και ενίσχυσε τα κίνητρα για την αναζήτηση των μπεστ - σέλερ που εν μία νυκτί θα άλλαζαν τη μοίρα του καθενός.
565535 Το τέλος της δεκαετίας του '90 βρίσκει τα πράγματα στο χώρο του βιβλίου να έχουν αλλάξει πολύ.
550653 Θα γυρίζαμε την ταινία με τη Γιουνιβέρσαλ αλλά η Γιουνιβέρσαλ άλλαξε γνώμη.
565830 Αυτό που διαφαίνεται να αλλάζει σήμερα σε σχέση με το παρελθόν, είναι οι απαιτήσεις που προβάλλονται ως προς τους θεσμούς.
566015 Διότι αλλάζουν και το Σύνταγμα - κινήθηκαν οι διαδικασίες ».
566047 Δεν θέλει να δημιουργηθεί τώρα και άλλο θέμα στο χώρο της Παιδείας, γι' αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες ότι η θέση της κυβέρνησης υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης δεν έχει αλλάξει.
566071 Γιατί εκείνη την ώρα που άλλαζε ο χάρτης στη γειτονιά μας και σ' όλο τον κόσμο, εμείς με την κομματική αυτή εμπάθεια με την οποία στραφήκαμε εναντίον των πολιτικών αντιπάλων, και εννοώ τον Ανδρέα Παπανδρέου και το σύνολο του ΠAΣΟK, χάσαμε ευκαιρίες στο πλαίσιο των διεθνών εξελίξεων.
566130 Μην ξεχνάτε ότι το ΠAΣΟK είναι αυτό το οποίο το 1983, με το νόμο για την εθνική συμφιλίωση και την αναγνώριση της Αντίστασης, άλλαξε τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα.
550761 Και αυτό σημαίνει ότι ο σημερινός αρχηγός οφείλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν της παράταξης, να της αλλάξει τη νοοτροπία και να γυρίσει σελίδα.
563244 Στη νίκη της Αριστεράς, στον α γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία που αν οριστικοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, σε συνδυασμό με τη νίκη Μπλερ στη Μ. Βρετανία, θα αλλάξει το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
563273 Στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών, η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος αλλάζει μορφή.
563281 Όπως μας λέει, « το πρώτο στοιχείο που προσδιορίζει την άσκηση του "νέου" επαγγέλματος του δικηγόρου είναι ότι πλέον η αγορά αλλάζει χαρακτηριστικά και από αγορά δικηγορικών υπηρεσιών που ήταν κάποτε γίνεται αγορά συμβουλών.
582041 (έκλεισε στις 7.095), ενώ 492. 430 μετοχές του Οργανισμού άλλαξαν χέρια.
563324 Ανάλογα με τις απαντήσεις που θα λάβει στη συνάντηση αυτή, το συνδικάτο των εργαζομένων με πρόεδρο τον Ανδρέα Κολλά θα αποφασίσει για κινητοποιήσεις με κύρια αιτήματα: - Να μην αλλάξει το καθεστώς με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία (EΘEΛ), τα τρόλεϊ (HΛΠAΠ) και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (HΣAΠ). - Το συνδικάτο ζητεί επίσης να προχωρήσει ο ενιαίος φορέας για τις συγκοινωνίες με τη μορφή του ΟAΣA και να μην υπάρχουν ως θυγατρικές οι EΘEΛ, HΛΠAΠ, HΣAΠ.
564140 Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νίκολας Μπερνς, που συνοδεύει την Μάντλεν Ολμπράιτ στην Ευρώπη, δήλωσε χθες ότι « η αμερικανική θέση δεν έχει αλλάξει », αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι HΠA επιμένουν στη διατήρηση του πλήρους ελέγχου του στρατηγείου στη Νάπολι.
564769 Στο βαθμό που είναι σε θέση η ηγεσία, σήμερα, στην Τουρκία να το αντιληφθεί, πέραν και έξω από τα όποια εσωτερικά της προβλήματα, αυτό θα συμβάλει, - εφ' όσον το αντιληφθεί - να αλλάξει τακτική.
565367 Ότι αυτή ευθύνεται για την ένταση και ότι δεν θα βελτιωθούν οι σχέσεις, αν δεν αλλάξει η αμερικανική πολιτική προς το Ιράν.
565370 Εάν το καθεστώς της Τεχεράνης επιθυμεί πράγματι να υπάρξει εξέλιξη στις σχέσεις με τις HΠA, θα πρέπει να αλλάξει την πολιτική του σε ορισμένους τομείς, είπε.
566324 Το παραδέχθηκαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι ότι αυτόν έχουν κλείσει εδώ και μέρες, αλλά εξακολουθούν να μη μας τον ανακοινώνουν γιατί έχουν 1 ελπίδα στις 1.000 να αλλάξει γνώμη ο Ιωαννίδης για την AEK!
565616 Τα « βέλη » άλλαξαν κατεύθυνση και από το Φλοίσβο στράφηκαν τώρα στην Πάρνηθα, άλλα στο στόχαστρο του Θ. Κασσίμη παραμένει, πάντα, η Βάσω Παπανδρέου και η πολιτική της στο θέμα των καζίνων.
566306 Ο « μπέμπης », που περίμενε 4 χρόνια τώρα την ευκαιρία ν' αλλάξει ομάδα, θα μαζέψει 500 εκ. δραχμές, βρέξει-χιονίσει.
566463 Τώρα που τα πράγματα άλλαξαν, η νοοτροπία του παραμένει η ίδια... ».
583460 Πολλοί από τους 100 και πλέον μάρτυρες που εξετάστηκαν από την αστυνομία σχετικά με την υπόθεση θορυβήθηκαν σε τέτοιο βαθμό κι έσπευσαν έντρομοι να δουν πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους ή τουλάχιστον πώς θα μπορούσαν να τις μετατρέψουν σε ανώνυμες.
583687 Ο Μάλκοβιτς αλλάζει εκ βάθρων την κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της περασμένης περιόδου.
583722 Υπάρχουν βέβαια και ο Γκριν, ο Σουσόνοφ, το μήκος είναι αγώνισμα που δεν έχει στάνταρ, πολλά αλλάζουν, η λογική έχει ηττηθεί τόσες φορές στο παρελθόν στο μήκος, γιατί όχι και τώρα; ».
566465 Στο μεταξύ, χθες, άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση της τιμωρίας από τον ΣΕΓΑΣ των προπονητών Χρήστου Τζέκου και Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου, όσον αφορά τον πρώτο.
583995 Και αυτό γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι στις 15 ημέρες που απομένουν θα μπορέσει να συμβεί κάτι που να αλλάξει το κλίμα της βίας και του τρόμου που κυριαρχεί στη χώρα.
582427 Η απόφαση θα ληφθεί αφού πρώτα υπάρξουν εκθέσεις-γνωμοδοτήσεις (AVIS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 17 Και τι θα αλλάξει με τη νέα συνθήκη που θ' αντικαταστήσει εκείνη του Μάαστριχτ;
582124 Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου και τις διευκρινιστικές δηλώσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα όσο και των αρμόδιων υπουργών Κ. Γείτονα, Ν. Φαρμάκη, Ν. Χριστοδουλάκη και Μ. Χρυσοχοΐδη για την επίτευξη του στόχου να περιοριστεί κατά 16,5% η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (σ.σ. περίπου 600 δισ. το 1996) θα έχει απώλειες εσόδων περίπου 40 δισ. δρχ. το ελληνικό δημόσιο (από το ΕΟΦόσημο και το ΦΠΑ) 15,4 δισ. ο ΛAΦKA (Λογαριασμός Αλληλεγγύης μεταξύ των ταμείων) ενώ θα περιοριστούν και τα κέρδη των εμπλεκομένων στο κύκλωμα του φαρμάκου (βιομήχανοι, έμποροι, φαρμακοποιοί κ.λπ.) χωρίς να αλλάξει και το ποσοστό του κέρδους).
582441 Ο τρίτος αφορά στη συνεργασία στους τομείς της δικαιοσύνης και ειδικότερα θέματα ασύλου, μετανάστευσης και θέματα εσωτερικών υποθέσεων. 22 Άρα θ' αλλάξουν πολλά στη λειτουργία της Ε.Ε.
564449 Τα « βέλη » άλλαξαν κατεύθυνση και από το Φλοίσβο στράφηκαν τώρα στην Πάρνηθα, άλλα στο στόχαστρο του Θ. Κασσίμη παραμένει, πάντα, η Βάσω Παπανδρέου και η πολιτική της στο θέμα των καζίνων.
584467 Πολλοί από τους 100 και πλέον μάρτυρες που εξετάστηκαν από την αστυνομία σχετικά με την υπόθεση θορυβήθηκαν σε τέτοιο βαθμό κι έσπευσαν έντρομοι να δουν πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους ή τουλάχιστον πώς θα μπορούσαν να τις μετατρέψουν σε ανώνυμες.
584694 Ο Μάλκοβιτς αλλάζει εκ βάθρων την κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα της περασμένης περιόδου.
584729 Υπάρχουν βέβαια και ο Γκριν, ο Σουσόνοφ, το μήκος είναι αγώνισμα που δεν έχει στάνταρ, πολλά αλλάζουν, η λογική έχει ηττηθεί τόσες φορές στο παρελθόν στο μήκος, γιατί όχι και τώρα; ».
565067 Αθλητισμός - Αλλάζει χέρια απ' ώρα σε ώρα η ΑΕΚ - 28/05/1997
585003 Και αυτό γιατί κανείς δεν πιστεύει ότι στις 15 ημέρες που απομένουν θα μπορέσει να συμβεί κάτι που να αλλάξει το κλίμα της βίας και του τρόμου που κυριαρχεί στη χώρα.
583119 Κάποια στιγμή ­όπως σας είπα, το έφεραν οι συνθήκες και οι επιλογές μου­ αλλάζω χώρο « αντικειμενικά ».
583192 Εγώ συνέχεια αφαιρούμαι και ξαφνικά, όταν βρέθηκα στη σκηνή, στο μυαλό μου είχα τι έπρεπε ν' αλλάξω στην « Περσινή Αρραβωνιαστικιά » και όχι την ατάκα που θα έλεγα.
583392 Οι γνωστοί « χάκερ », οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα μυστικά της σύνταξης κρυπτογραφικών κωδίκων, μπορούν να « παρεμβαίνουν » αλλάζοντας τα στοιχεία των αρχείων.
583402 Να υπενθυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 1996 αμερικανοί χάκερ διείσδυσαν στο δίκτυο της CIA αλλάζοντας την οικονομία της « υπηρεσίας » από « Central Intelligence Agency » σε « Central Stupidity Agency », ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δέχτηκε ανάλογη επίσκεψη, που κατέληξε σε αλλαγή του logo του σε « υπουργείο Αδικίας ».
584199 Εγώ συνέχεια αφαιρούμαι και ξαφνικά, όταν βρέθηκα στη σκηνή, στο μυαλό μου είχα τι έπρεπε ν' αλλάξω στην « Περσινή Αρραβωνιαστικιά » και όχι την ατάκα που θα έλεγα.
597242 Ο χρόνος σύντομα θα δείξει τι θα αλλάξει στην Αλβανία, για να γίνει μια δημοκρατική χώρα.
597599 Από τότε άλλαξε πολιτική, έβαλε τάξη και πάει καλά.
597619 "Δεν πρέπει - είπε - να τρομάζουν οι νέοι εργαζόμενοι όταν ακούνε ότι μπορεί ν' αλλάξουν στη ζωή τους δύο η τρία επαγγέλματα.
583908 Το θέμα δεν είναι πια πώς θα αλλάξουμε τα σύνορα, αλλά πώς θα τα κάνουμε λιγότερο εμφανή.
597747 Οι Ισραηλινοί φοβούνται συμπαιγνία μεταξύ Γάλλων και Τούρκων και ζήτησαν από τη ΦΙΜΠΑ να αλλάξει τη σειρά των αγώνων, αλλά η απάντηση ήταν "tοο late", "πολύ αργά".
597757 Και παλαιότερα, όπου μας εύρισκε, σχεδόν μονίμως μας άλλαζε τα φώτα.
597758 Βεβαίως οι εποχές έχουν αλλάξει και ενώ η ελληνική ομάδα τα 10 τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η ισραηλινή απλά θυμάται τα μεγαλεία του 1979, όταν έφθασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αντίπαλο τη Σοβιετική Ένωση στο Τορίνο.
597761 Όμως όσο και αν οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του νεαρού ήταν πράγματι εντυπωσιακές, το βέβαιο είναι ότι δεν στάθηκαν από μόνες τους ικανές να αλλάξουν τη μοίρα της ομάδας, η οποία μπορεί να κέρδισε τη Σλοβενία και τη Γαλλία, αλλά προχθές έχασε από την Τουρκία και τώρα κινδυνεύει να μείνει έξω από την 8άδα.
584126 Κάποια στιγμή ­όπως σας είπα, το έφεραν οι συνθήκες και οι επιλογές μου­ αλλάζω χώρο « αντικειμενικά ».
584399 Οι γνωστοί « χάκερ », οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα μυστικά της σύνταξης κρυπτογραφικών κωδίκων, μπορούν να « παρεμβαίνουν » αλλάζοντας τα στοιχεία των αρχείων.
598310 Πότε άρχισε ν' αλλάζει;
584409 Να υπενθυμίσουμε ότι το Σεπτέμβριο του 1996 αμερικανοί χάκερ διείσδυσαν στο δίκτυο της CIA αλλάζοντας την οικονομία της « υπηρεσίας » από « Central Intelligence Agency » σε « Central Stupidity Agency », ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δέχτηκε ανάλογη επίσκεψη, που κατέληξε σε αλλαγή του logo του σε « υπουργείο Αδικίας ».
585352 (έκλεισε στις 7.095), ενώ 492. 430 μετοχές του Οργανισμού άλλαξαν χέρια.
585483 Όπως είπε, « μπορεί να υπάρχει μια διακριτική μεταχείριση προς τους ανθρώπους αυτούς, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι το σύστημα που σήμερα εφαρμόζεται δεν μπορεί να αλλάξει.
585484 Μπορεί - είπε ο κ. Ανθόπουλος - να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις για να βελτιωθεί το σύστημα, για να γίνει πιο ταχύ και πιο ευέλικτο, αλλά - όπως τόνισε - δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ουσία της φιλοσοφίας ούτε τη δομή του μηχανισμού.
585795 Δηλαδή, πάντα την τελευταία στιγμή, η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κοινωνίας τις οδηγούν σε διεκδικήσεις αποτελεσματικές, οι οποίες αλλάζουν τα πράγματα.
598857 Στην Αθήνα τι άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες και αλλάξατε γνώμη;
598875 Πώς τα απλά μέλη μπορούν να αλλάξουν τον διευθυντή ή ένα άλλο στέλεχος, όταν κατά τη γνώμη τους "λοξοδρομεί" από τις αρχές της οργάνωσης;
599262 Στο σημείο αυτό αναρωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης και όπως είπε χαρακτηριστικά "Αν αλλάξει η κυβέρνηση και συνεπώς η πολιτική, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της ΔEH".
599318 Χθες κόντρα στους Ουρουγουανούς, ο 17χρονος επιθετικός είχε συμμετοχή στο γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 δέκα λεπτά πριν από το τέλος του 90λεπτου, καθώς μετά από δικό του σουτ η μπάλα χτύπησε στο σώμα του αμυντικού Μπότα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα (αυτογκόλ).
599236 Ωστόσο, ανεξάρτητα από προθέσεις και αιτίες, σημασία έχει πως ο πρόεδρος της N.Δ. διαπιστώνει πως οι φιλικές προς την παράταξη εφημερίδες του ζητούν να αλλάξει ρότα.
599453 Αλλάζουν πολλά στον Παναθηναϊκό τώρα.
597896 Επίσης, για την Κίνα λέγεται ότι έχει επενδύσει γύρω στα 70 δισ. δολάρια HΠA στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός "που θα την κάνει να μην αλλάξει το υπάρχον σύστημα", όπως σχολίαζαν.
597726 Ο ίδιος Οικονόμου, που κέρδισε ένα παμπόνηρο επιθετικό φάουλ από τον Ζιλιάν σ' εκείνο το σημείο και άλλαξε μια και καλή το "μομέντουμ" του παιχνιδιού...
597915 Επίσης, ο υπουργός εξήρε το ρόλο που έπαιξε η ειρηνευτική δύναμη για εκλογές χωρίς προβλήματα και απαντώντας σε ερώτηση αν θα αλλάξει ο ρόλος της ειρηνευτικής δύναμης είπε ότι αφού ολοκληρωθεί το έργο της και μετά την έκθεση Βρανίτσκι για της εκλογές, τότε θα συζητηθεί ο νέος ρόλος.
598619 Ανοιχτό παραμένει, όμως, αν αυτό θα ισχύει εξαρχής - δηλαδή με τη γέννησή τους - ή όταν αποκτούν κάποιο ακίνητο ή εισόδημα ή όταν ενηλικιώνονται. - Όμως, για ποιο λόγο αλλάζουν οι AΦM;
598557 Σπούδασε όμως αρχιτεκτονική, τελικά, στο πανεπιστήμιο Πρίνστον και παράλληλα έπαιζε ακορντεόν στον πανεπιστημιακό θίασο, αλλάζοντας καμιά φορά το όργανο για το μαγικό καπέλο.
598789 Διότι έχει τις προϋποθέσεις να αλλάξει την αγορά.
598857 Στην Αθήνα τι άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες και αλλάξατε γνώμη;
582942 Στο Πουατιέ, κύριο θέμα ήταν το αίτημα της Γαλλίας να αλλάξει το κομμάτι του συμφώνου Σταθερότητας που προβλέπει τιμωρία, όπως ήθελε η Γερμανία, για τις χώρες που θα έχουν μεγάλο δημόσιο έλλειμμα, αφού υιοθετήσουν το ευρώ.
582944 Είπε ακόμη ότι θα υιοθετηθούν και άλλα κείμενα, αλλά αυτά τα δύο δεν θα αλλάξουν.
613577 Αντίθετα, δηλώνουν ότι τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με την EKΟΦ και τους καλούν να... απουσιάσουν διακριτικά (!) από τις εκδηλώσεις της ομάδας για να αποκατασταθεί η ηρεμία.
584916 Το θέμα δεν είναι πια πώς θα αλλάξουμε τα σύνορα, αλλά πώς θα τα κάνουμε λιγότερο εμφανή.
585198 Του είχαν δώσει αρχικά μια ελευθερία να αλλάξει κάποιες σκηνές που του την πήρανε όμως στη συνέχεια.
565216 Οι κοινωνικές αξίες αλλάζουν με βάση τις πολιτικές απόψεις των πολιτών.
565259 Οι κοινωνικές αξίες αλλάζουν με βάση τις πολιτικές απόψεις των πολιτών.
712537 "Η ΕΡΤ αλλάζει" γράφουν οι αφίσες στους δρόμους.
712183 Αφενός μεν η σταθερότητα της δραχμής σε συνδυασμό με τα χαμηλά επιτόκια των ξένων νομισμάτων τους έχει δώσει σημαντικά κέρδη μέχρι και σήμερα, αλλά στην υποθετική περίπτωση που αλλάξει η συναλλαγματική πολιτική (είτε με ταχύτερη διολίσθηση, είτε με υποτίμηση), το κεφάλαιο αλλά και το κόστος εξυπηρέτησης θα αυξηθεί σημαντικά.
614165 Η απορροφητικότητα συνδυασμένη με ορθολογική χρήση και αναπτυξιακό σχεδιασμό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας του πακέτου Σαντέρ. - Αλλάζει, βεβαίως, και η KAΠ.
712620 Η πρόθεση προφανής: να μην αλλάξει η κατάσταση στη μεγαλύτερη οργάνωση.
599439 Στην Αθήνα, αν κάτι δεν αλλάξει, θα επιστρέψουν στις 11 Αυγούστου.
599989 Τίποτα όμως δεν άλλαξε για τον Κουτσογιαννάκη.
599604 Πηγές στις Βρυξέλλες ανέφεραν ανωνύμως ότι βρετανικό βοδινό έφθανε συχνά στη Γαλλία μέσω Βελγίου, όπου βελγική εταιρεία άλλαζε τις βρετανικές σφραγίδες στο κρέας με βελγικές.
614631 Χρησιμοποίησε τους σημαντικούς κοινοτικούς πόρους όχι για ν' αλλάξει τις αρχαϊκές υπανάπτυκτες δομές της οικονομίας, αλλά για τη συγκρότηση πολιτικής πελατείας ιδίως στην ύπαιθρο.
614556 Αν δεν αλλάξει ριζικά η οργάνωση και η λειτουργία του φορολογικού συστήματος, αν δεν βρεθούν νέοι τρόποι για να μην πέφτουν όλα τα βάρη στους μισθωτούς, είναι αδύνατον να ξεπεράσουμε το διαχωρισμό 1/3-2/3
615119 Οι προϋποθέσεις, πάντως, που βάζει ο κ. Βενιζέλος για την παραχώρηση άλλης δημόσιας έκτασης, στη θέση του οικοπέδου της οδού Ρηγίλλης, δεν φαίνεται να αλλάζουν την πάγια θέση του ΥΠΠΟ για την ανάγκη ίδρυσης του Μουσείου.
614881 Το σύστημα της Ευρωλίγκας δεν αλλάζει, ούτε βέβαια αυξομειώθηκε ο αριθμός των ομάδων.
616104 Ο ίδιος ο κ. Δασκαλόπουλος είχε πρόσφατα μία δυσάρεστη εμπειρία όταν, παρά τα αρχικώς συμφωνηθέντα για τιμή του ραφιού, ένα μεγάλο σουπερμάρκετ του ζήτησε και άλλα χρήματα επειδή, λέει, η "Δέλτα" είχε αλλάξει τη συσκευασία του γάλατος!
616190 Προσπάθεια να αλλάξουν οι τόνοι για το θέμα των δημοτικών-νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες ο πρωθυπουργός προσέδωσε από το Ναύπλιο χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, έκανε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.
600108 Η επιβεβαίωση δηλαδή ότι από μια μάζα αερίων, σκόνης, βράχων και δεν ξέρω ποιων άλλων υλικών, φτάσαμε κάποτε στη σημερινή καταπληκτική μορφή της Γης και της ζωής, μπορεί να μην αλλάξει ως δια μαγείας τη φιλοσοφία και τη συμπεριφορά μας, αλλά σίγουρα η συνειδητοποίηση ότι αποτελούμε ένα ελάχιστο μέρος από την ιστορία του Σύμπαντος, ίσως επηρεάσει τη στάση μας απέναντι σ' αυτό το απειροελάχιστο κομμάτι που μας φιλοξενεί...
616332 Κόσμος - Αλλάζει στάση προς την Ε.Ε. η Τουρκία - 22/07/1997
616343 Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Άγκυρα Μάικλ Λέικ δήλωσε ότι "μέχρι στιγμής η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.
616397 Ο Ραναρίντ, που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα στο πεδίο της μάχης, όπου ο υπουργός Άμυνας και υποστηρικτής του Τέα Τσαμράθ άλλαξε στρατόπεδο και συντάχθηκε με τον Χουν Σεν.
616433 Είναι σαν να έχεις αγοράσει ήδη ένα σπίτι και μετά ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να έρθει και να σου ζητήσει περισσότερα χρήματα επειδή άλλαξαν οι τιμές της αγοράς ".
600409 Είναι φανερό ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, παρ' ότι οι Πολωνοί βρίσκονται σε φάση μερικής ανάκαμψης και όπως υποστηρίζουν μερικοί, το πρόσφατο μεταξύ μας φιλικό μας δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα.
600550 "Εντάξει, αν φτάσεις στον ημιτελικό, μετά σκέφτεσαι άλλα, αλλάζει τελείως η ψυχολογία σου.
600841 Απλώς τα μικρά γεγονότα γύρω γύρω σού διαμορφώνουν τις λεπτομέρειες, τις ευαίσθητες γεύσεις που δίνουν όλο μαζί το αποτέλεσμα. - Η αισθητική έχει αλλάξει σήμερα από την περασμένη δεκαετία; - Βέβαια, όταν οι καινούργιες γενιές μεγαλώνουνε με το MTV ή με την αισθητική περιοδικών που είναι γρήγορα στο κοίταγμα, οι ταχύτητες του χρόνου έχουν αλλάξει.
600841 Απλώς τα μικρά γεγονότα γύρω γύρω σού διαμορφώνουν τις λεπτομέρειες, τις ευαίσθητες γεύσεις που δίνουν όλο μαζί το αποτέλεσμα. - Η αισθητική έχει αλλάξει σήμερα από την περασμένη δεκαετία; - Βέβαια, όταν οι καινούργιες γενιές μεγαλώνουνε με το MTV ή με την αισθητική περιοδικών που είναι γρήγορα στο κοίταγμα, οι ταχύτητες του χρόνου έχουν αλλάξει.
600939 Θα αλλάξει η χάραξη της γραμμής και θα γίνουν σήραγγες σε πολλά σημεία. β) Της γραμμής σύνδεσης του Σταθμού Διαχείρισης Εμπορευμάτων στο Θριάσιο Πεδίο με το λιμάνι του Πειραιά στο Νέο Ικόνιο.
600951 Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα.
613742 Αλλάζει η στάση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στη Βοσνία, καθώς οι εναντίον της επιθέσεις από Σέρβους συνεχίζονται μαζί με προκλητικές ενέργειες.
613726 Φανερά ενοχλημένος από τις συνεχείς αρνήσεις που συναντά η χώρα του στην προσπάθειά της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας άφησε να εννοηθεί ότι η Άγκυρα θα αλλάξει προσανατολισμούς, αλλά θα συνεργαστεί για την ειρήνη στην περιοχή της και κυρίως για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο.
614010 Όμως, ο κόσμος άλλαξε ραγδαία.
614011 Η σύγκρουση των Τιτάνων, οι παγκόσμιοι πόλεμοι, άλλαξαν τον πλανήτη και διέλυσαν την ικανότητα των ανθρώπων να ζουν με αξιοπρέπεια και να σκέφτονται με τιμή.
615171 Μου αρέσουν και οι ταινίες που σκηνοθέτησε. - Δεν νομίζετε ότι η εικόνα της γυναίκας, όπως μας παρουσιάζεται σήμερα από το Χόλιγουντ, αλλάζει σταδιακά, μάλιστα οπισθοχωρώντας αντί να προοδεύει; - Ναι, είναι παράξενο.
616203 Επίσης, ο υπεύθυνος Τύπου του ΣYN Δημ. Παπαδημούλης εκτίμησε ότι είναι λάθος "η προσπάθεια ακραίας κομματικοποίησης των εκλογών και το ΠAΣΟK θα αναγκαστεί να αλλάξει στάση".
616864 Δεν ξέρω τι άλλαξε κι ενώ έλεγε πως θα με βοηθούσε, στο δικαστήριο τελικά δεν με βοήθησε ".
616992 Όλα αυτά από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στη χθεσινή τετράωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος έδειξε πως σκοπός του είναι, αφενός μεν να οξύνει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, αφετέρου δε να αλλάξει τη δομή και λειτουργία του κόμματος.
631640 Οι περίπου 900 νέοι δήμοι που προκύπτουν αλλάζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και σε πολλές περιπτώσεις θα ανατρέψουν διαμορφωμένες εκλογικές καταστάσεις.
631643 Οι πληροφορίες λένε ότι πρόθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι όλοι οι υποψήφιοι - ακόμα και αυτοί που είναι ήδη δήμαρχοι - να κριθούν από την αρχή, με δεδομένο ότι και στους υπάρχοντες δήμους θα προστεθούν πολλές κοινότητες και θα έχουν συνεπώς αλλάξει οι τοπικές συνθήκες.
631497 Εάν η Ν.Δ. κερδίσει μεθαύριο τις εκλογές ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θ' αλλάξει το σύστημα;
631521 Εφόσον αυτή παραμένει στα περσινά επίπεδα, τρεις μονάδες κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο, ελάχιστα πράγματα θ' αλλάξουν.
632278 Τη βολεύει αυτή η κατάσταση, που δεν έχει αλλάξει εδώ και 23 χρόνια.
617081 Aν ψάχνετε τώρα το λόγο που η Λουντμίλα άλλαξε πατρίδα, είναι ο σύζυγος, προπονητής και μανατζέρ της Γιαν Ένκβιστ, ο οποίος τη βοήθησε να ξεπεράσει την τριετή κρίση από το 1992 και μετά, όταν βρέθηκε ντοπαρισμένη και τιμωρήθηκε.
629931 Κατέδειξε επίσης, πόσο αδίστακτη είναι η Τουρκία στην επιδίωξη των στόχων της και πόσο επικίνδυνοι είναι όσοι νομίζουν ότι η Άγκυρα, θέλει ή μπορεί να αλλάξει.
630432 "Η εικόνα του δήμου έχει αλλάξει σημαντικά.
633676 Σε βαρύ κλίμα ξεκίνησε χθες ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Κληρίδη-Ντενκτάς, στο Γκλιόν της Ελβετίας, κοντά στο Μοντρέ, με τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία να εκβιάζουν ωμά με διακοπή των συνομιλιών αν η Ε. Ένωση δεν αλλάξει την απόφασή της να αρχίσει διαπραγματεύσεις ένταξης της Κύπρου με τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των συνομιλιών.
630452 Η εικόνα τώρα έχει αλλάξει.
630639 "Είναι ο άνθρωπος που μ' έκανε να αλλάξω τρόπο σκέψης.
630713 Το άθλημα αυτό με άλλαξε ριζικά.
630745 Από τότε έως τώρα πολλά έχουν αλλάξει.
646122 Φυσικά, πολλοί από τους αδιόριστους το έχουν πάρει απόφαση και έχουν αλλάξει επάγγελμα.
631034 Από τα Διονύσια και τα Παναθήναια, ως τις γιορτές προς τιμήν του Χριστού, της Θεοτόκου ή των άλλων Αγίων, όπως κατάφερε τελικά να οικειοποιηθεί και να επιβάλει στη θέση τους η εκκλησία, "όλα το ίδιο αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν".
631144 Η προοπτική μιας διεθνούς καριέρας και το κακόηχον του επιθέτου της (ιδίως η κατάληξή του) στα αγγλικά, την ανάγκασαν να το αλλάξει σε Λίντα Μπράβα.
631160 Στο κορμί της επάνω ευτυχώς δεν χρειάστηκε τίποτε να αλλάξει.
632993 Άλλαξε όμως γνώμη στη συνέχεια.
632792 Μόνο ο τρόπος είχε αλλάξει.
648446 Το δρομολόγιο επρόκειτο να αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη στις 3.15 μετά το μεσημέρι, όταν οι τεχνικοί της επισκευαστικής βάσης διαπίστωσαν ότι έπρεπε να αλλαχθεί ο μπροστινός τροχός, ο οποίος στην ορολογία της αεροναυπηγικής καλείται ρινιαίος.
632024 Πολλά άλλαξαν.
632234 Αρκεί να δεις αυτούς τους νέους λίγες μέρες μετά, όταν το χώμα, η ζέστη, το ψωμοτύρι και το περίεργο αίσθημα της ανακάλυψης του χρόνου τούς αλλάζουν τον τρόπο και το βλέμμα.
633673 Ρε μάστορα, ξέρεις ν' αλλάζεις λάστιχο σε Μπόινγκ;
649061 Η πραγματικότητα είναι μία και δεν μπορεί, φευ, να αλλάξει, αφού τα μακροοικονομικά μεγέθη και οι κυβερνητικοί στόχοι εμφανίζονται άκαμπτα.
648985 Έτσι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων έρχονταν σε επαφή, άλλαζαν τις εμπειρίες τους με την προϋπόθεση ότι κατείχαν τα μυστικά της μαγειρικής τους.
649105 Τα καταστήματα των ορόφων γρήγορα άλλαξαν χρήσεις και λόγω του μικρού τους εμβαδού μετεβλήθησαν σε γραφεία ταξιδίων, λογιστικά γραφεία ή οδοντιατρεία αφού δεν μπορούσαν να γίνουν έδρες εταιρειών που χρειάζονται ασφαλώς μεγαλύτερους χώρους ".
660955 Ο συνεργάτης του Ολιβέιρα θα βρεθεί στις εξέδρες του σταδίου Καραϊσκάκη για να δει τους προσεχείς αντιπάλους της ομάδας του, γεγονός που δεν αποκλείεται να υποχρεώσει τον Μπάγεβιτς ν' αλλάξει, έστω στο παρά πέντε κάποια από τα αρχικά πλάνα του.
633788 Πριν από ένα χρόνο δεν το ήξερε, αλλά εδώ η μορφή του κόσμου μπορεί να αλλάξει σε πολύ λιγότερες από 365 ημέρες, πόσο μάλλον η νοοτροπία ενός 23χρονου.
662138 "Απ' ό,τι ξέρω έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό.
662181 Ο Βενγκέρ, που δεν σκορπάει στερλίνες για ν' αποκτά σημαντικούς ποδοσφαιριστές μονάχα (Όφερμαρς, Βιεϊρά, Ανελκά), μα άλλαξε τα πάντα στο Χάιμπερι.
662258 Δεν φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη από τότε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
633782 Η απόδειξη ότι η Νίκη άλλαξε δεν ήταν το ασημένιο, ούτε τα δύο άλματα στο 6,93 και 6,94.
645624 Η πλευρά που επιθυμεί περισσότερο να αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο είναι η Αθήνα ".
645648 Η τελευταία απέδειξε, όμως, λίγες μόλις μέρες μετά την υπογραφή της διακήρυξης αυτής, ότι δεν έχει σκοπό ν' αλλάξει νοοτροπία... ". - Το σύμφωνο της Μαδρίτης, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη διακήρυξη αυτή...
647371 Όμως, χρειάζεται ν' αλλάξουμε νοοτροπία για τα παιγνίδια του ομίλου... ".
646918 Στη δεκαετία του '80, το κοινωνικό τοπίο έχει αλλάξει.
647707 Η προμήθεια των ελικοπτέρων αυτών έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, έχει αλλάξει τρία υπουργεία και τώρα φαίνεται ότι βρίσκεται στην τελική της φάση.
647727 Έτσι η πολιτική τους αλλάζει προς τις μακράς και μέσης διάρκειας μεθόδους πρόγνωσης.
648214 Εγκαταλείπει το μόνιμο φίλο της για ν' αρχίσει σύντομες σεξουαλικές σχέσεις με διάφορους άντρες, αλλάζοντας τη μια δουλειά με την άλλη, χωρίς κανένα συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή της, αντίθετα, απελπισμένα, με μια αυτοκαταστροφική μανία, που είτε το θέλουμε είτε όχι, εκφράζει τμήμα της σύγχρονης νεολαίας - γόνο μιας δήθεν "κοινωνίας της ευημερίας", στην πραγματικότητα μιας αστικής κοινωνίας, όπου οι ηθικές και άλλες αξίες είχαν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους, τραγική κατάληξη της συντηρητικής διακυβέρνησης της κυρίας Θάτσερ.
614090 Του 'λεγα ν' αλλάξει ζωή, όπως μου 'λεγε κι εκείνος.
614137 Και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου υπουργών.
614424 Αλλάζει το τοπίο στην αγορά του φαρμάκου.
614199 Φαντάζεσθε πόσο θεαματικά θα άλλαζε το κλίμα στην Ευρώπη εάν η Άγκυρα, για παράδειγμα, απέσυρε τα στρατεύματα κατοχής από τη βόρεια Κύπρο; - Ναι, αλλά η Άγκυρα δήλωσε προ ημερών ότι θα πάρει αντίμετρα εάν θα πρότεινε η Επιτροπή να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Λευκωσία.
614549 Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν αλλάζει με την κατάργηση της δημοσιονομικής αυστηρότητας και την κομματικά οργανωμένη "παροχολογία".
712867 Ο πρωθυπουργός τού είπε να μη δίνει σημασία σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και υπογράμμισε ότι τίποτε δεν αλλάζει στις σχέσεις τους.
713033 Μια νίκη κι ένα τηλεφώνημα άλλαξαν άρδην την ψυχολογία και τη διάθεση στις τάξεις του ΟΦΗ τις τελευταίες ημέρες, όταν όλα έμοιαζαν όχι απλώς τραγικά αλλά κάτι περισσότερο.
713093 "H διοίκηση της Λάρισας δεν θ' αλλάξει, ακόμη κι αν η ομάδα φτάσει μια μέρα να παίζει στη Β Εθνική", έλεγε τις προάλλες ο Θανάσης Μπίζιος, ο "δεύτερος τη τάξει" στο σύλλογο, και νούμερο 1 αυτήν την περίοδο που ο Νταλαγιώργος έχει αποτραβηχτεί στις προσωπικές του υποθέσεις.
713445 Διαθέτει το Ά4 τις δυνατότητες να αλλάξει τις ισοδυναμίες;
713662 Αν, λοιπόν, σχεδιάζετε να αλλάξετε το επόμενο διάστημα τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου σας, ευκαιρία είναι να τοποθετήσετε ένα σετ Sensa-Trac τής Monroe.
714891 Ο οδηγός ενός οχήματος με συσσωρευτές ψευδαργύρου - αέρα (οξυγόνου) πάει στο πρατήριο και, αντί να περιμένει 7 ώρες για να φορτιστούν οι μπαταρίες του, απλώς αλλάζει τα "υγρά" και ο συσσωρευτής είναι έτοιμος για άλλα 100-120 χιλιόμετρα (σε επίπεδο έδαφος).
714128 Αν είναι πεσμένη και φοβάστε ότι θα σας αφήσει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, τότε αλλάξτε την προληπτικά
714770 Το πεντάλ του συμπλέκτη δεν υπάρχει πια και ο οδηγός για να αλλάξει ταχύτητα απλά αφήνει το γκάζι και μετακινεί τον μοχλό ταχυτήτων.
714893 Σκεφθείτε μόνο τα δισεκατομμύρια δραχμές που απαιτούνται για επενδύσεις για ν' αλλάξει η παρούσα υποδομή, να δημιουργηθούν τα κατάλληλα "πρατήρια", αλλά και τα εργοστάσια που θα αναλάβουν το έργο του "καθαρισμού" του χρησιμοποιημένου ηλεκτρολύτη.
728638 Γι' αυτό και όταν ο Γ. Παπανδρέου απείλησε ότι θα παραιτηθεί για να βοηθήσει να σχηματιστεί κυβέρνηση με συμμετοχή του ΕΛΑΣ οι Βρετανοί τον απείλησαν ότι θα τον βάλουν φυλακή ώσπου να αλλάξει γνώμη.
727700 Σύντομα ενας όμορφος άγνωστος κάνει την εμφάνισή του και αλλάζει εντελώς το σκηνικό.
664538 Μαίνεται ο πόλεμος νεύρων στην Ολυμπιακή Αεροπορία με θύματα τους επιβάτες, που θα πρέπει τις επόμενες μέρες να εφοδιαστούν για άλλη μια φορά με αρκετή υπομονή, αλλά και τύχη ώστε να μην είναι η δική τους πτήση που θα ματαιωθεί ή θα αλλάξει ώρα αναχώρησης.
677221 Ο κ. Σολάνα δέχτηκε ότι δεν πρόκειται με τη συζήτηση να αλλάξει το νομικό καθεστώς του Αιγαίου.
728452 "Οι κανόνες του παιχνιδιού" αλλάζουν ανάλογα με τους παίκτες.
729040 Τα παλιά πάθη ξυπνάνε μέσα του και αλλάζουν την καθημερινότητά του.
678334 Πρόσθεσε πως "δεν πιστεύουμε ότι θα είμαστε σε θέση τόσο σήμερα, όσο και μεταξύ σήμερα και το Δεκέμβριο να αλλάξουμε τη στάση που έχουμε υιοθετήσει για τα προηγούμενα 30 χρόνια".
678508 Δεν υπάρχει χρόνος όμως για αλλαγές, αφού τα Ίμια έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξει η δομή του Στρατού και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.
678529 Ο κ. Σημίτης κατέστησε σαφές ότι δεν αλλάζει ο δημόσιος χαρακτήρας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας και ότι σύντομα το υπουργείο θα προχωρήσει σε συνενώσεις φορέων υγείας, νοσοκομείων, κοινή λειτουργία διοικητικών συμβουλίων ή λειτουργία διοικητικών συμβουλίων για περισσότερα νοσοκομεία.
532708 Τι θα αλλάξει στη Βρετανία με το Νέο Εργατικό Κόμμα;
532713 Έτσι, με το δεδομένο ότι στα θέματα της φορολογίας και των δημοσίων δαπανών θα κινηθούν στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες του Μάαστριχ, αλλά και οι θατσερικές προτιμήσεις του Μπλερ, στο οικονομικό επίπεδο λίγα θα αλλάξουν βραχυπρόθεσμα - κάποιες νέες θέσεις εργασίας από την εφάπαξ φορολόγηση των υπερκερδών των ιδιωτικοποιηθέντων ΔEKΟ, κάποια νέα κρεβάτια στα νοσοκομεία από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στο EΣY.
532714 Και, κατά μια έννοια, δεν έχουν και λόγο να αλλάξουν πάρα πολλά.
532807 Το φεστιβάλ αλλάζει εποχή για να μη συγκρούεται μ' εκείνο της Βενετίας.
534332 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τη νύχτα της 13 Μαρτίου, όταν ο πρώην υπουργός άμυνας Σαφέτ Ζουλάλι και ορισμένοι ανώτεροι στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους διέφυγαν με στρατιωτικά ελικόπτερα στην Ιταλία, ο πρόεδρος Μπερίσα επρόκειτο να τους ακολουθήσει, « άλλαξε γνώμη » όμως την τελευταία στιγμή, όταν ένας πρώην στενός συνεργάτης και προσωπικός του φίλος τον απείλησε βάζοντάς του κυριολεκτικά το περίστροφο στον κρόταφο.
534234 Aν και από την εποχή της Θάτσερ άλλαξε 30 φορές ο τρόπος υπολογισμού της ανεργίας, το Φεβρουάριο του 1997 οι άνεργοι στη Βρετανία ήταν μόλις 1.746.000, κατά 68.200 λιγότεροι από τον Ιανουάριο, οι μισοί από όσοι προ δεκαετίας και μόνο το 6,2% του ενεργού πληθυσμού, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 11%.
546643 Ανέφερε επίσης ότι από την αρχή του 1997 άλλαξαν οι τύποι των αεροσκαφών σε ορισμένες πτήσεις, με συνέπεια στις πτήσεις προς Γενεύη και Ζυρίχη να αυξηθούν οι θέσεις κατά 14%, ενώ οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 10% και τα έσοδα κατά 4% - καθώς τα ναύλα μειώνονται λόγω ανταγωνισμού.
547118 « Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε » θεώρησε την απάντησή του ο Ν. Κωνσταντόπουλος και τόνισε ότι « τα νοσηρά και διάτρητα που ισχύουν δεν φαίνεται να αλλάζουν.
547237 Αν δεν ήταν ο « μοιραίος » τους παίκτης, ο Ρίβερς, να αλλάξει μόνος του τη μορφή του αγώνα σε αυτό το πεντάλεπτο (9 πόντους έβαλε ο Αμερικανός την ώρα της κρίσης), τότε θα είχαμε γυρίσει όλοι σπίτια μας πολύ πριν από τα μεσάνυχτα...
694598 Αθλητισμός - Αλλάζει τακτική ο Ντουμιτρίου - 21/10/1997
694600 Αλλάζει τακτική ο Ντουμιτρίου, για να προλάβει ακόμη χειρότερες καταστάσεις μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια.
694654 Θ' αλλάξει και τον Τάουνς, αφού "κοπούν" όμως κάποιοι παίκτες από τα ρόστερ του NBA, και μείνει περίσσευμα και για τη Λάρισα...
695302 Λίγο είναι να 'χεις δυο τρία ζευγάρια (από ξέρετε τι) στο γραφείο και να αλλάζεις μόλις στα ζαλίζουν;
547735 Ο Σκεντέρ Τζινούσι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι αν δεν αλλάξει η παρούσα κατάσταση, θα υπάρξει μόνον ένας νικητής από τις εκλογές.
548698 Το μόνο που ενδεχομένως θ' αλλάζει είναι τα ονόματα των ομάδων.
548947 Παπαδόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει το περιεχόμενο της τροπολογίας και να την περιορίσει μόνο για τους εργαζόμενους στη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, στα κοιμητήρια και στους χώρους πρασίνου είτε απασχολούνται δωδεκάμηνο, είτε δύο χρόνια.
697359 Και του άλλαξε τα φώτα!
549477 Σκέφτεσαι να το αλλάξεις;
549075 Δίνεται ακόμη η δυνατότητα σε φοιτητές των σημερινών προγραμμάτων να αλλάξουν γνωστικό αντικείμενο κατά τη διάρκεια των σπουδών τους αξιοποιώντας κατά το δυνατόν την αποκτηθείσα γνώση τους.
550494 Ωστόσο οι 20 μέρες που θα μεσολαβήσουν μπορεί να αλλάξουν πολλά.
549889 Άλλαζε τους αριθμούς κατά την εκκαθάριση υπεξαιρώντας συνολικά 170 εκατομμύρια!
550353 Παρά ταύτα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - εκτός αν το σκηνικό έχει αλλάξει μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα - οι προτάσεις Σολάνα που συζητούνται αυτή την περίοδο στις Βρυξέλλες (σ.σ. η επόμενη συνεδρίαση γίνεται εντός των ημερών) δεν είναι ακριβώς αυτές που παρουσιάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο, ούτε η Τουρκία έχει αποδεχθεί τα MOE.
698041 Τη σταθερή απόφαση της κυβέρνησής του να μην παρασυρθεί "στο παιχνίδι των εντυπώσεων" της Τουρκίας, η οποία "επιδιώκει κλιμάκωση της έντασης", επανέλαβε και χτες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βοηθήσει την Τουρκία στην πορεία της προς την Ευρώπη, εφόσον δεν αλλάξει συμπεριφορά.
550429 Οι αντάρτες του Λοράν Καμπίλα όμως προσέγγιζαν χθες όλο και περισσότερο προς την πρωτεύουσα Κινσάσα και η αποχώρηση του Μομπούτου δεν φάνηκε να αλλάζει τη στάση τους.
707516 Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και δεν αλλάζουν οι στόχοι που θέσαμε ".
550505 Και όλα άλλαξαν.
708009 Οξύτερος όλων στην κριτική του ο βουλευτής του KKE και πέμπτος αντιπρόεδρος του Σώματος Μ. Κωστόπουλος που κατήγγειλε ότι το ΠAΣΟK και η N.Δ. παραβιάζοντας τον κανονισμό, άλλαξαν τα προϋπολογισμένα για το 1997 κονδύλια στη μέση της χρονιάς που αφορούν τους μισθούς των βουλευτών.
661636 Η περιοχή - Μεσόγεια - θα αλλάξει κυριολεκτικά όψη τα επόμενα χρόνια, αφού στη θέση των αμπελιών που επί αιώνες πρόσφεραν στους Αθηναίους τον "άκρατο", σαββατιανό οίνο θα ξεφυτρώσουν εργοτάξια και τεράστια συγκροτήματα εταιρειών.
661721 Αλλάζει το σκηνικό του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά χάλυβα, καθώς η παλαιότερη βιομηχανία του κλάδου, η "Χαλυβουργική A.E.", του ομίλου Αγγελόπουλου ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της παραγωγής σιδήρου μπετόν με σύγχρονο εξοπλισμό.
708235 Δεν ήθελε να αλλάξει την αμυντική γραμμή (εν όψει Γκρατς) και γι' αυτό χρησιμοποίησε τον Ντόμπος, που είχε γρίπη.
661897 Από την άλλη, μπορεί μεν το στιλ να άλλαξε, αλλά οι άξονες παραμένουν κοινοί:
661254 Όπως λέει μάλιστα η ίδια, "στην κοινωνία μας οι άνδρες θέλουν συνήθως τις γυναίκες στη σκιά, ο Φατός Νάνο όμως άλλαξε αυτή τη νοοτροπία, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται ότι οι γυναίκες από τη φύση τους είναι πιο πρακτικές, επιδιώκουν την ποιότητα και όχι την ποσότητα και ακόμα δεν κάνουν εύκολα συμβιβασμούς, γι' αυτό είναι και πιο δύσκολο να διαφθαρούν".
709288 "Smile" · το όνομα του συμβατικού οικογενειακού αυτοκινήτου που θ' αλλάξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όπως αισιοδοξεί η "Γκρινπίς", που το παρουσίασε χθες στο Ζάππειο με κεντρικό σύνθημα:
662704 Στα χρόνια που έρχονται η Αθήνα θα αλλάξει εικόνα.
709567 Ούτε ένα κόμμα από τις γνωστές τους θέσεις δεν άλλαξαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στην ολομέλεια της Βουλής, όπου για δεύτερη μέρα συζητήθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο "Καποδίστριας".
662910 Για το Σκοπιανό, απλώς επανέλαβε ότι δεν θα δεχθεί η χώρα μας να έχει η ΦYPΟM μια ονομασία με εθνολογικό περιεχόμενο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση αν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει η θέση των αρχηγών όπως αυτή διαμορφώθηκε το 1992, να προκαλέσει νέο συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
662922 Θέλει πάση θυσία η κυβέρνηση ν' αλλάξει την όχι και τόσο καλή εικόνα της και βεβαίως ν' αρχίσει να επιδεικνύει έργο και όχι μόνο λόγια, επιδιώκοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη συναίνεση εντός και εκτός ΠAΣΟK.
710159 Αλλάζει τίποτα; ", κατέθεσε η γυναίκα.
663075 Είναι ολοφάνερο ότι έχουν αλλάξει πολλά από πέρσι.
663457 Επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα και να αλλάξουμε την εικόνα που μας θέλει να διαχειριζόμαστε μόνο τα τρέχοντα του υπουργείου ".
710565 Εκείνοι που πίστευαν ότι θα άλλαζε στη συνέχεια η εικόνα του αγώνα, μάλλον έβλεπαν κάποιο άλλο παιχνίδι χθες το βράδυ, γιατί η AEK ουδέποτε μας έδειξε ικανή να απειλήσει τους Γάλλους στην έδρα τους.
663683 Οι κορυφές των υψωμάτων αλλάζουν χέρια δύο και τρεις φορές την ημέρα.
663791 Έπειτα, ο στόλος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια σε ποσοστό 70%.
664089 Η συνταγή δεν αλλάζει.
664170 Αναρωτιόμαστε μονάχα ποια μύγα τον τσίμπησε τον Γιάννη, κι άλλαξε τόσο πολύ (προς το καλύτερο).
724770 Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει το ωροσκόπιο, αλλά στην ουσία ίσως αυτό να έχει και το μικρότερο ενδιαφέρον.
664306 Νίκη για λογαριασμό τους εξήγγειλαν χθες τα κόμματα που πήραν μέρος στις τοπικές εκλογές στη Βοσνία, αλλά τα τελικά αποτελέσματα, εμπλουτισμένα και με τις ψήφους από το εξωτερικό, είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τους συσχετισμούς.
664321 Οι ψήφοι που θα έρθουν για τη Σρεμπρένιτσα από άλλες πόλεις ή από το εξωτερικό ίσως αλλάξουν το αποτέλεσμα.
664458 Όμως τώρα, τόνισε ο επικεφαλής του EOT "αλλάζει το τοπίο και οι παραδοχές, πάνω στις οποίες αναπτύσσεται η Αθήνα, καθώς η Ολυμπιάδα προσφέρει μια χρυσοφόρα ευκαιρία, εφόσον την αξιοποιήσουμε σωστά".
696099 Στα κάγκελα αλλάζουν σημειώσεις.
696151 Κατά τη γνώμη μου πρέπει να αλλάξει το καταστατικό και το νέο να προβλέπει υποχρεωτική σύνθεση προεδρείου.
707248 Δυναμίτης υπάρχει εδώ μόνον όταν προσπαθεί κανείς να αλλάξει τα υφιστάμενα σύνορα.
550514 Ερευνητές από τέσσερις ηπείρους που ασχολούνται με το ΑΙDS έδωσαν στη δημοσιότητα μια σημαντική μελέτη, που αλλάζει τον τρόπο θεραπείας των φορέων του ιού HΙV.
49631 Απαντώντας αμέσως στα σχόλια του Γιέλτσιν, ο Κλίντον κατέστησε σαφές ότι η θέση του ΝΑΤΟ δεν άλλαξε.
725741 "Θα ήταν προτιμότερο, πιστεύω, να αλλάξουμε σπίτι": είναι η τελευταία φράση της Βαλεντίνα στον Έκτο όροφο, σκάλα δεξιά, την ιστορία που ολοκληρώθηκε στο τεύχος Ιουνίου του μηνιαίου περιοδικού εικονογραφημένων Corto Maltese.
725743 Και ο λόγος δεν είναι ότι ο ίδιος, μέσα στο 1992, άλλαξε σπίτι αφήνοντας τον έκτο όροφο του σπιτιού της οδού Ντε Αμίτσις (όπου γεννήθηκε η Βαλεντίνα) για να μεταφερθεί στην απέναντι έπαυλη.
725744 Όχι, ο Κρέπαξ έμεινε καθηλωμένος στη φράση αυτή, επειδή μετά από τα τελευταία (κλεισμένα σε συννεφάκι) λόγια, η Βαλεντίνα πραγματικά θα άλλαζε σπίτι.
725756 Θα την παρακολουθήσουμε λοιπόν να γίνεται ένα με κάποιον πρωταγωνιστή των βιβλίων που διαβάζει και να αλλάζει την εξέλιξη της υπόθεσής τους ".
726298 Η λειτουργία του ευχάριστου, ανώδυνου, ψυχαγωγικού έργου με τους ηθοποιούς φίρμες που ακουμπάει ελαφρά το συναίσθημα, χωρίς να κουράζει το μυαλό, δεν έχει αλλάξει.
726299 Αυτό όμως που οπωσδήποτε άλλαξε και προκαλεί ανησυχία είναι η σκηνική ποιότητα τέτοιων παραστάσεων.
726971 Φέτος, όμως, που η Μόστρα συμπληρώνει μισό αιώνα λειτουργίας, η σχέση άλλαξε δραστικά και το ποντίκι βρυχάται.
49704 Η Κυβέρνηση αλλάζοντας τον προγραμματισμό της, δείχνοντας την καλή πίστη και το ενδιαφέρον της για συζήτηση αυτών των θεμάτων, προέκρινε την ημερομηνία που σας ανέφερα ως πλέον κατάλληλη.
678851 Αυξάνονται επίσης οι βασικές αποδοχές των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων (EΛE), αφού αλλάζουν προς τα πάνω οι συντελεστές υπολογισμού τους.
679539 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μυριανάκης πείστηκε λίγο μετά το επεισόδιο να μην υποβάλει μήνυση εναντίον του Μπάγεβιτς, όμως άλλαξε γνώμη χθες το μεσημέρι.
4793 Σκεφτείτε όμως να σας λέγανε να αλλάξετε συνέχεια cd...
697596 "Πρέπει να δοθεί προεδρική χάρη ή να αλλάξει ο νόμος.
740393 Η Αμερική μού άλλαξε τη ζωή ολόκληρη! ". - Γιατί;
740514 Νιώθω όμως ότι με αυτόν τον τρόπο ταξίδεψα, άλλαξα δωμάτιο...
740527 Όταν η ψυχή και το σώμα κινούνται άνετα μέσα σε έναν χώρο, τότε η επικοινωνία είναι πιο εύκολη! ". - Μπορεί ένα κτίριο να αλλάξει τη ζωή αυτών που το κατοικούν;
740530 Ο,τι μπορεί εν δυνάμει να αλλάξει, αλλάζει!
740530 Ο,τι μπορεί εν δυνάμει να αλλάξει, αλλάζει!
740532 Το κτίριο, κακά τα ψέματα, δεν μπορεί να αλλάξει κάποιον που δεν είναι αποφασισμένος να αλλάξει!
740532 Το κτίριο, κακά τα ψέματα, δεν μπορεί να αλλάξει κάποιον που δεν είναι αποφασισμένος να αλλάξει!
740538 Πιστεύω ότι η ζωή, η κοινωνία, έχει πολύ αλλάξει και όπως είναι φυσικό έχει αλλάξει και η αισθητική και οι λειτουργίες της!
740538 Πιστεύω ότι η ζωή, η κοινωνία, έχει πολύ αλλάξει και όπως είναι φυσικό έχει αλλάξει και η αισθητική και οι λειτουργίες της!
708802 Αντίθετα, ο Ντούσκο δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η παρουσία του Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου (ο "Πέντζα" ήταν άρρωστος και δεν έπαιξε στο Μπερναμπέου) θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αλλάζοντας - ακόμα περισσότερο - τις όποιες ισορροπίες.
708438 Αρμόδια κυβερνητική πηγή υπογράμμιζε χθες ότι δεν θ' αλλάξει τίποτα όσον αφορά τις αυξήσεις της φορολογίας, τις αυξήσεις φόρων και τις φορολογικές διαρρυθμίσεις.
709865 Ψέμα μέγα, για να δείξουν ότι τον σκέπτονται σε ποια δύσκολη κατάσταση τον έχουν φέρει με το "ζήτα, ζήτα" τόσο καιρό, και κείνο που πραγματικά ενδιαφέρονται είναι μήπως έχει αλλάξει εικόνα ο πολίτης γι' αυτούς τους ίδιους (μωρέ, όλο και κάποιοι την έχουν αλλάξει) κι έρθει η ώρα να τους γυρίσει την πλάτη.
662331 Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε.
709528 Τουρκία άλλαξε θέση θα περιμένουμε να το δούμε στην πράξη.
662315 Και οι δύο αυτές γυναίκες που συγγένεψαν με τους Γουίνδσορ προέρχονταν από πολύ παλιές αριστοκρατικές οικογένειες, ήταν πολύ όμορφες και πολύ φιλόδοξες, και επιχείρησαν να αλλάξουν το πρόσωπο της μοναρχίας.
662354 Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν.
709865 Ψέμα μέγα, για να δείξουν ότι τον σκέπτονται σε ποια δύσκολη κατάσταση τον έχουν φέρει με το "ζήτα, ζήτα" τόσο καιρό, και κείνο που πραγματικά ενδιαφέρονται είναι μήπως έχει αλλάξει εικόνα ο πολίτης γι' αυτούς τους ίδιους (μωρέ, όλο και κάποιοι την έχουν αλλάξει) κι έρθει η ώρα να τους γυρίσει την πλάτη.
572065 Αυτή την επιθυμία οφείλουν να σεβαστούν τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα και να την κάνουν πολιτική πράξη, αλλάζοντας το σκηνικό της σκληρής τεχνοκρατικής και οικονομετρικής αντίληψης της ευημερίας των αριθμών και του παραμερισμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων του.
572162 « Εδώ οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ομάδας αλλάζουν κάθε τόσο και δεν ξέρω γιατί πρέπει να αλλάζουν.
572716 Η διαφορά κι εδώ είναι ότι τα δεδομένα φέτος άλλαξαν.
572162 « Εδώ οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ομάδας αλλάζουν κάθε τόσο και δεν ξέρω γιατί πρέπει να αλλάζουν.
572170 Εδώ οι αρχηγοί αλλάζουν κάθε τόσο ».
572488 « Δεν πάμε απλώς να αλλάξουμε έναν μέτριο, στενόκαρδο, διαχειριστή-λογιστή, που κυβερνά σήμερα την Ελλάδα.
572584 Μιχάλης αγόρασε (ή αντίστροφα), τότε αλλάζουν όλα τα δεδομένα.
572660 Πρωταρχικός στόχος να φτιάξω θεμέλια, να αλλάξω παίκτες, να αλλάξω νοοτροπία, να οργανωθώ.
572660 Πρωταρχικός στόχος να φτιάξω θεμέλια, να αλλάξω παίκτες, να αλλάξω νοοτροπία, να οργανωθώ.
710445 "Κοιτάξτε, αυτά που λένε ή κάνουν οι Παναθηναϊκοί, αποτελούν για μας ένα παραπάνω κίνητρο, ένα...εμβόλιο για να παίζουμε ακόμα καλύτερα", τόνισε στην "E" ο Μπάγεβιτς, ο οποίος επεφύλασσε μια έκπληξη προχθές στον Χάινκες αλλάζοντας και πάλι την άμυνά του σε ζώνη (4-4-2).
710436 "Δεν έχει πλέον νόημα να στεκόμαστε άλλο σ' αυτές αφού δεν μπορούμε ν' αλλάξουμε τίποτε", σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας χθες το μεσημέρι στην "E".
662976 Ο κ. Ιάκωβος, ο οποίος δήλωσε "απογοητευμένος με τους διανοούμενους" υποστήριξε ότι "οι Τούρκοι πρέπει να αλλάξουν τη νοοτροπία τους και να αναζητήσουν κοινά σημεία με την Ελλάδα για να καλυτερέψει το κλίμα στην περιοχή".
723636 Όπως παρατηρεί εύστοχα η "Liberation", ο Λιούις δεν αρνείται τους διωγμούς και τις σφαγές (εξαιτίας των οποίων μια εθνική κοινότητα οδηγήθηκε στον αφανισμό και τον εκπατρισμό), αλλά βλέπει το όλο θέμα με πνεύμα σχετικιστικό, αλλάζοντας τη σημασία του.
663128 Σημειώστε ότι άλλαξε η έδρα του αγώνα ρεβάνς με την Ντίναμπουργκ.
663171 Ο εργοδότης του, Άρης Λουκόπουλος, είχε δηλώσει πριν από δυο εβδομάδες, ύστερα απ' το 0-1 με τον Ηρακλή, ότι δεν είναι απ' τους προέδρους "που αλλάζουν κόουτς στην πρώτη αποτυχία", στη... δεύτερη όμως;
586909 Δεν αλλάζουν οι όροι της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την οικονομική σύγκλιση, τόνισε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.
663190 Ο Ηρακλής δεν άλλαξε κάτι στα πλάνα του στο β μέρος, αλλά ο προπονητής του ζήτησε από τους παίκτες να παίζουν από τα πλάγια.
587522 Η διαδρομή επίσης που γίνεται με τα χαρακτικά του Μπόις και τα λίγα αλλά καθοριστικά του αντικείμενα δίνουν κλειδιά στην ανάγνωση της σκέψης του και στα αίτια που τον οδηγούν να κλειστεί σε ένα κελί με ένα λύκο ή να διηγηθεί την περιπέτεια της ζωγραφικής σε ένα νεκρό λαγό, αλλάζοντας καθοριστικά τη σκέψη του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα.
710702 Εγώ, συνεχίζει ο Ντίλαν, δεν έχω την πρόθεση να αλλάξω τον κόσμο.
588061 Προχθές, όμως, όλα άλλαξαν, λες και μεσολάβησε η καλή νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι:
663520 Τα πράγματα αλλάζουν στον ιδιωτικό τομέα.
588960 Από την άλλη πλευρά, υπήρξε μια σαφής διαμορφωμένη άποψη, σε επίπεδο πλειοψηφίας, στην οποία μετείχαν όλες οι μικρές χώρες και τα νέα μέλη (σκανδιναβικές και Αυστρία), σύμφωνα με την οποία δεν χρειαζόταν καθόλου να αλλάξει η στάθμιση των ψήφων.
572835 Αυτή την πολιτική προσπαθεί να διορθώσει η σημερινή (επίσης σοσιαλιστική) κυβέρνηση, γι' αυτό και διά του αρμόδιου υπουργού, όπως και χτες διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, μας διαβεβαιώνει ότι τίποτε δεν πρόκειται ν' αλλάξει για το πορτοφόλι μας, εκτός ίσως από ορισμένα μέτρα που μπορεί να το βοηθήσουν να χάσει βάρος.
572741 Μόλις άλλαξε η κατάσταση βρέθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
572842 Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις αρμόδιων (και αναρμόδιων) κυβερνητικών και κομματικών στελεχών - οι οποίες πέφτουν βροχή τις τελευταίες δύο ημέρες - ότι « δεν πρόκειται να αλλάξει η οικονομική πολιτική » και ότι « είτε υπήρχε είτε δεν υπήρχε το Μάαστριχτ, εμείς έπρεπε να εξυγιάνουμε την οικονομία ».
589325 Όσο και αν ο Ρεντζιάς δηλώνει έτοιμος να αντικρίσει την πρόκληση (« η ψυχολογία μου έχει αλλάξει τελείως από τότε που έγινα βασικός, χώρια η μεταγραφή μου στην Mπαρτσελόνα »), η παλιοπαρέα είναι ανήσυχη.
589464 Όλα αυτά βέβαια είναι πολύ πιθανό ν' αλλάξουν μέσα στο στίβο.
573056 Ένα από τα βασικά αιτήματα των ακροδεξιών είναι να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, ώστε να μειωθεί το όριο της επικράτειας από δέκα σε πέντε τοις εκατό.
573065 Στο βαθμό που θα αρχίσει να γέρνει η πλάστιγγα υπέρ της αντιπολίτευσης, τότε μάλλον θα αλλάξει και η στάση του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ντενίζ Μπαϊκάλ, ο οποίος είναι υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
573627 Αλλά από τη στιγμή που ο Γιάννης Φιλίππου πείστηκε να ανεβάσει στα ύψη τον προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση της ομάδας, όλα άλλαξαν.
573728 Πρωταρχικός στόχος να φτιάξω θεμέλια, να αλλάξω παίκτες, να αλλάξω νοοτροπία, να οργανωθώ.
573728 Πρωταρχικός στόχος να φτιάξω θεμέλια, να αλλάξω παίκτες, να αλλάξω νοοτροπία, να οργανωθώ.
573785 Η διαφορά κι εδώ είναι ότι τα δεδομένα φέτος άλλαξαν.
573810 Μόλις άλλαξε η κατάσταση βρέθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
574081 Σε μια δυναμική ομιλία του στήριξε τις επιλογές του υπουργού Οικονομικών Τέο Βάιγκελ να επανεκτιμήσει τα αποθέματα χρυσού της χώρας και διαβεβαίωσε Γερμανούς και Ευρωπαίους ότι τίποτα δεν αλλάζει στην πολιτική της χώρας του απέναντι στην τήρηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ, τις ημερομηνίες που έχουν τεθεί και συνολικά την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική της Γερμανίας.
586300 Αν έως τότε δεν έχουν αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις...
589092 Άλλοι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Σεχίδη, που κατέθεσαν στη συνέχεια, περιέγραψαν τον Θεόφιλο Σεχίδη είτε ως « καλό παιδί, που όμως κάποια στιγμή άλλαξε και έγινε παράξενος » είτε ως « άριστο φοιτητή, που όμως μισούσε τον πατέρα του » είτε ως « ευφυή νέο, ο οποίος άρχισε να τρελαίνεται, όπως είχε συμβεί νωρίτερα στη μεγαλύτερή του αδελφή ».
587149 Όσο για το σύστημα, ο Τροχανάς θα έμαθε φαίνεται ότι ο Ντουμιτρίου εφαρμόζει πιστά το 3-5-2 και το διαλαλεί δημοσίως για να το εμπεδώσουν καλά αυτοί που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι αλλάζουν όλα όσα καθιέρωσε πριν δύο χρόνια ο Μπάγεβιτς.
603055 Ως προς τα όρια ηλικίας, ο κ. Παπαϊωάννου θα επιμείνει ότι "δεν μπορούμε κάθε 5 χρόνια να αλλάζουμε τα όρια και τις προϋποθέσεις και να ανατρέπουμε τον προγραμματισμό των ασφαλισμένων". - Την τροποποίηση του αιτήματος της ΓΣEE για σύνταξη στα 35, χωρίς όριο ηλικίας, στην κατεύθυνση των αλλαγών που εξήγγειλε πρόσφατα ο Γάλλος πρωθυπουργός Λ. Ζοσπέν, δηλαδή σύνταξη στα 40 και με όριο τα 60 έτη.
603224 Κούλεϊ έκανε μια σύντομη αναφορά σε μια νέα μέθοδο, με τη χρήση λέιζερ, η οποία στόχο έχει "ν' αλλάξει τα κυκλοφορικά χαρακτηριστικά του μυοκαρδίου, δημιουργώντας μέσα σ' αυτά νέα" κανάλια "ώστε να αιματώνεται καλύτερα".
587874 Οι συνθήκες έχουν αλλάξει.
588554 Φαίνεται ωστόσο πως κάτι έχει αλλάξει στο μεταξύ και οι διαφορές ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους έχουν σχετικά μικρύνει.
589084 Ξαφνικά άλλαξε.
723843 Τα πράγματα άλλαξαν στη δεύτερη δεκαετία του αιώνα μας.
724441 Η ιστορία της είναι πολύ παλαιότερη και τώρα αποκαλύπτεται πως προϋπήρξε ένα λιμάνι, όπου μία από τις φυλές των Χαναναίων, οι Φοίνικες, ήταν εγκατεστημένοι εκεί γύρω στα 3000 π.Χ. Η ανασκαφή στο κέντρο της πόλης αποκάλυψε τείχη της Εποχής του Χαλκού, σκάλες και άλλα κατάλοιπα της προϊστορικής εγκατάστασης, ενώ εντοπίστηκε το αρχαίο εμπορικό τμήμα της πόλης κάτω ακριβώς από το σύγχρονο αποδεικνύοντας ότι ελάχιστα έχουν αλλάξει στα 5.000 χρόνια ζωής αυτής της πόλης.
604398 Κάτι που συνοδεύεται από την πρόθεση της Άγκυρας να αλλάξει το status στην περιοχή μας.
663949 Και οι δυο είναι αυτοεξόριστοι και επιθυμούν να αλλάξουν τα πράγματα.
604602 Παρ' όλο που έχουν αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα και ο μεν Σιγάλας δεν συζητάει πια με θέρμη το κάλεσμα των Νικς να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA, ο δε Παπανικολάου έπαψε να είναι ο πρώτος μεταγραφικός στόχος της Κίντερ (οι Ιταλοί δίνουν τα ρέστα τους για τον Φούτσκα!), η διοίκηση του Ολυμπιακού δυσκολεύεται να λύσει το διπλό πρόβλημά της.
604608 Η απόφαση να του "σπάσουν" το συμβόλαιο πάρθηκε στις 24 Ιουνίου, την ίδια μέρα που τον εξέτασαν και οι γιατροί στο εγχειρισμένο αριστερό γόνατό του, και δεν φαίνεται ν' αλλάζει.
604644 Στην ερώτηση, αν... ετοιμάζεται κι άλλη μεταγραφή, ο προπονητής του ΠΑΟ απέφυγε να απαντήσει, αλλάζοντας την κουβέντα και δίνοντας στοιχεία για το πρόγραμμα της εβδομάδας, το οποίο περιλαμβάνει:
605134 Ανεξάρτητα από την "ψήφο εμπιστοσύνης", η απόφαση των οργανωμένων οπαδών για οικονομικό αποκλεισμό δεν αλλάζει.
605165 Έτσι αλλάζουν τη δική τους θέση στη σχετική λίστα, με αποτέλεσμα στο πρακτικό μέρος να φαίνεται μέχρι τη στιγμή αυτή ότι το σύνολο της πολυεθνικής δύναμης δεν θα έχει αποχωρήσει από την Αλβανία πριν από το... φθινόπωρο.
605266 "Αλλάξατε γνώμη για μας τους Έλληνες και ήρθατε;", τη ρώτησα στριμωγμένη και γονατισμένη ανάμεσα στα πόδια των φωτογράφων.
605267 "Εσείς αλλάξατε συμπεριφορά απέναντι στα ζώα;", με ρώτησε.
617420 Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η καταγραφή των απόψεων των φορέων αποτελεί "ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός" και επισήμανε ότι κοινός στόχος όλων είναι η σταθερότητα της οικονομίας, ενώ προειδοποίησε ότι τυχόν ασυμφωνία στο διάλογο θα σημαίνει ανεξέλεγκτη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, γιατί αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο.
617451 "Όλα αλλάζουν με το ταχύρυθμο πρόγραμμα που αναλάβαμε από κοινού με το Υπουργείο Αιγαίου", μας λέει ο Διονύσης Καλόφωνος, διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
663984 Εγώ είμαι αυτός που ήμουν πάντα, δεν έχω αλλάξει!
663985 Αυτοί που άλλαξαν είναι οι άλλοι!
663988 Σίγουρα όμως είχε αλλάξει: ήταν αριστερός αντιβασιλικός και τώρα ήταν υπουργός σε μια δεξιά κυβέρνηση ".
725300 "Αν δεν σ' άρέσει ο καιρός της Αυστραλίας, περίμενε πέντε λεπτά και θ' αλλάξει".
725115 Η κακή αυτή φήμη ίσως όμως αλλάξει στο εξής χάρη σε ένα τρομερό όπλο, το οποίο τέθηκε πρόσφατα δοκιμαστικά στη διάθεση της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
725321 Μετά, σε περίπτωση που η μουσική πετύχει τον σκοπό της και "χτυπήσει" φλέβα καρδιάς, τα δεδομένα μπορεί ν' αλλάξουν.
725322 Και αλλάζουν...
725357 Ο Νίκος Ξυδάκης βγήκε στη σκηνή και, ω του θαύματος, κατάφερε ν' αλλάξει το σκηνικό.
678211 Ο Ντουμιτρίου επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ονόματα ( "θέλω να παίζουν οι 11 καλύτεροι"), ότι δεν αλλάζει ποτέ την ομάδα που κερδίζει, έκανε κριτική σε Κοπιτσή-Κασάπη ( "χωρίς να είναι αυτοί οι υπαίτιοι, λέω ότι δεν καταλαβαίνουν πότε πρέπει να γίνονται χαφ, ίσως να φταίει γι' αυτό η αλλαγή συστήματος") και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει σταθερά με το 3-5-2.
678236 Άλλωστε το γεγονός ότι δεν άλλαξε την ομάδα ούτε στα τελευταία λεπτά, αποδεικνύει και την ικανοποίησή του για ό,τι έγινε στο 90λεπτο.
740252 Έπρεπε να είναι αυτό, των γονιών τους, δεν γινόταν να αλλάξει ό,τι και αν άλλαζε στη ζωή τους!
678704 Όταν το έμαθε αυτό ο Παντελής - μετά τις εκλογές και την επάνοδο στην εξουσία του Παπανδρέου - με δική του πρωτοβουλία πήγε και βρήκε τον Λιάνη, αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις τους και ο τελευταίος βοήθησε στο ν' αλλάξει το κλίμα στην Εκάλη.
740314 "Ναι, πιστεύω ότι βοηθάει να αλλάξουμε τη μοίρα μας.
679637 Ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμία κίνηση για να αλλάξει το καθεστώς.
619186 Το ΠAΣΟK θα αλλάξει μέσα από τις ίδιες τις δυνάμεις του και τις διαδικασίες του.
679862 Τώρα όμως που οι καιροί έχουν αλλάξει δεν μπορείς να μην το λαμβάνεις υπόψη σου το πράγμα.
679894 Αν είχαν συμβεί όλα αυτά ένα μήνα νωρίτερα θα είχα επιστρέψει στο στούντιο και θα είχα αλλάξει μια-δυο νότες.
619642 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα έχει σταθερές βάσεις, ώστε να μην αλλάζει κάθε φορά όπως αλλάζει ο καιρός, από το καλοκαίρι στο χειμώνα ".
619642 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε μια πολιτική που θα έχει σταθερές βάσεις, ώστε να μην αλλάζει κάθε φορά όπως αλλάζει ο καιρός, από το καλοκαίρι στο χειμώνα ".
572025 Μια καλή κουβέντα πήγε να πει για μας ο άνθρωπος, αλλά μετά το άλλαξε:
620766 Τα ζευγάρια ήρθαν το ένα κοντά στο άλλο για να αλλάξουν ρόλους και να ξεκινήσουν για νέες αναχαιτίσεις μεταξύ τους.
620889 Τίποτα δεν έχει αλλάξει ως προς τις υποψηφιότητες.
681426 Μάλιστα, η κορυφή άλλαξε χέρια την 9η ημέρα με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της AEK στο Φάληρο και ξανά την 22η, όταν νίκησε η "Ένωση" τους μετέπειτα πρωταθλητές στο OAKA!
681421 Φασούλας, Τάρλατς και Βελπ είχαν βάλει στη μέση το φουκαρά τον Αλεξάντερ και του άλλαζαν τα φώτα - αυτή τη φορά, όμως, θα είναι ο "Τάκης" του Ολυμπιακού (σχεδόν) αβοήθητος.
634220 "Οι συνθήκες διαβίωσης βελτιώθηκαν και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού άλλαξε συμπεριφορά", διευκρινίζει ο ψυχίατρος Γιώργος Χατζηιωάννου.
635027 Τα έργα ως τη δεκαετία του '80, όπου ο Κεσσανλής επιστρέφει, γίνεται καθηγητής στην AΣKT με συνέπεια να αλλάξει το τοπίο, δεδομένου ότι έγινε πραγματικότητα επί πρυτανείας του η καινούργια σχολή στην Πειραιώς και υλοποιήθηκε ο εκθεσιακός χώρος "Εργοστάσιο", είναι περισσότερο ή λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό, όπου δούλεψε και λιγότερο στην Ελλάδα.
635042 Μήπως το "μοντέλο" αλλάζει θέση και γιατί;
695591 Προς το παρόν, οι Γερμανοί βλέπουν την πλάτη του "δικεφάλου", όλα όμως θ' αλλάξουν αν "στραβώσει" αυτός ο αγώνας για την AEK.
725359 Οι ήχοι γέμισαν τη βεβαρημένη από την τσίκνα ατμόσφαιρα και την άλλαξαν.
635641 Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι "ένα καλό γεύμα τελειώνει πάντα με ένα καλό γλυκό", καιρός να διευρύνετε λίγο τους ορίζοντες της σκέψης σας και να... αλλάξετε το γλυκό με μια... σαδομαζοχιστική πολυτέλεια.
635666 Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η Ολμπράιτ έκανε χθες νέα διευκρινιστική δήλωση επιμένοντας ότι δεν έχει αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα, που είναι η σύλληψη και προσαγωγή στο Διεθνές Δικαστήριο όλων των καταζητουμένων για εγκλήματα πολέμου.
635674 "Αυτό που θα θέλαμε να δούμε, είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης για λήψη μέτρων κατά των τρομοκρατών και μόλις δούμε να λαμβάνονται μέτρα, οτιδήποτε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή, θα κρίνουμε και θα αλλάξουμε τη στάση μας ανάλογα", υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
725711 Παλαιότερα ο άνθρωπος ήταν το θέμα, αλλά όταν το θέμα αλλάζει πάλι η μορφή είναι εκείνη που κυριαρχεί.
636136 Πάχτας, που μαζί με το γεν. γραμμ. επενδύσεων κ. Πλασκοβίτη έχουν αναλάβει το συνολικό βάρος αυτής της αναθεώρησης, ότι περίπου ένα τρισ. δρχ. πρέπει να αλλάξει παραλήπτη μέσα στην τριετία 1997-99.
636300 Αυτές οι σημαντικές αλλαγές πιστεύουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κυρίως η εισροή των νέων ακαδημαϊκών αστυνομικών στους χώρους δράσης θα αλλάξει άρδην την εικόνα της αστυνομίας και θα αυξήσει άμεσα την αποτελεσματικότητά της σε επίπεδο απλής αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
697582 Όμως οι καιροί αλλάζουν και έφεραν τώρα εύκολο ή και ανεξήγητο εμπόριο όπλων (από την Αλβανία και τη Λιβύη μέχρι τη Λιβερία και το Σουδάν, αλλά και "επαγγελματίες" από το Αφγανιστάν και μισθοφόρους Μουτσαχεντίν από τη Βοσνία).
697404 Και φυσικά υπερασπίζεται την επιλογή του να δουλέψει φέτος στον Παναθηναϊκό με το (λογικότατο) επιχείρημα ότι κάθε επαγγελματίας προπονητής έχει το δικαίωμα να κοιτάει το συμφέρον του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζοντας ομάδα σβήνει το παρελθόν του.
571881 Πώς άλλαξε μυαλά μέσα σε λίγες εβδομάδες είναι κάτι που ερευνάται...
697745 Μέχρι να τελειώσει το έργο αρχίζει ν' αλλάζει, να καταλαβαίνει τη μητέρα του, αρχίζουν οι αμφιβολίες.
697751 Προσπάθησα να βρω μια περίοδο όπου θα δεχόσουν τους ανθρώπους να μιλάνε σε μια ιδιαίτερα τονισμένη γλώσσα, μια περίοδο όπου μερικές απόψεις θα μπορούσαν να γίνουν δεχτές, όπως αυτή με τις μεγάλες βασιλικές οικογένειες να κυβερνούν την Ευρώπη, με τα σύνορα να αλλάζουν διαρκώς, όπου υπάρχει πάντα η πιθανότητα του πολέμου.
708108 Γιατί αν δεν έρθουν στην Αθήνα να παίξουν οι Ρικ Φοξ, Στιβ Νας και Μπιλ Ουένινγκτον, άπαντες στελέχη ομάδων του NBA, τότε αλλάζει το πράγμα.
725712 Ο μοντερνισμός θέλησε να κάνει μια καινούρια γλώσσα για την καινούρια εποχή που θα ανέτειλε αυτό που ονομάζουν ουτοπία και κατά κάποιο τρόπο παρέβλεψε τελείως την ιστορία, δηλαδή έκανε μια τομή στην ιστορία και έλεγε ότι τώρα θα αλλάξουμε θα ξαναρχίσουμε δηλαδή από την αρχή την ιστορία.
637246 Πάχτας, που μαζί με το γεν. γραμμ. επενδύσεων κ. Πλασκοβίτη έχουν αναλάβει το συνολικό βάρος αυτής της αναθεώρησης, ότι περίπου ένα τρισ. δρχ. πρέπει να αλλάξει παραλήπτη μέσα στην τριετία 1997-99.
637409 Αυτές οι σημαντικές αλλαγές πιστεύουν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κυρίως η εισροή των νέων ακαδημαϊκών αστυνομικών στους χώρους δράσης θα αλλάξει άρδην την εικόνα της αστυνομίας και θα αυξήσει άμεσα την αποτελεσματικότητά της σε επίπεδο απλής αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
707589 Πάντως παρά τις προειδοποιήσεις, το Ιράκ δεν φαίνεται διατεθειμένο να αλλάξει γνώμη.
708065 Βλέπετε κανένα λόγο για να αλλάξουμε ρότα μετά την κλήρωση; "
739888 Τώρα, δέκα χρόνια μετά, είμαστε ολοι βέβαιοι ότι η πληροφορική τεχνολογία άλλαξε αρκετά τον κόσμο, δίχως όμως την επαναστατική διάσταση που πρόβλεπαν οι ονειροπόλοι. "
739681 Αργότερα, όταν η περιοχή κατοικήθηκε από τα σλαβικά φύλα άλλαξε η ονομασία της πόλης.
740252 Έπρεπε να είναι αυτό, των γονιών τους, δεν γινόταν να αλλάξει ό,τι και αν άλλαζε στη ζωή τους!
649347 "Οι περισσότεροι δεν έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους, πίνουν όσο έπιναν πάντοτε", διαπιστώνει ο ίδιος.
49920 Αυτό δεν θα επηρεάσει τις φετινές εξετάσεις, αλλά για τις επόμενες το σύστημα πρέπει ν' αλλάξει.
601832 Η Αθήνα φλέγεται, το κλίμα άλλαξε άρδην.
602314 Επιχειρώντας να καταλάβουμε τον κόσμο, πρέπει να πεισθούμε όχι μόνο ότι θέλουμε να τον αλλάξουμε αλλά κυρίως ότι μπορούμε να τον αλλάξουμε ".
649986 Τα μαρκαρίσματα άλλαξαν, ο Ντερτινής δεν πρόκανε να κόψει τον Αλεξανδρή (αυτουργό της ισοφάρισης με αριστερό σουτ στο 52), κι έξι λεπτά αργότερα (58) η επέλαση - και το "ένα-δύο" με τον Γιαννακόπουλο - έβγαλε τον Τζόρτζεβιτς σε θέση βολής για το 2-1 με το "κακό" (δεξί) πόδι!
601560 Η στάση σας απέναντι στα χρήματα και τη δόξα έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια; ΑΠ.:
602314 Επιχειρώντας να καταλάβουμε τον κόσμο, πρέπει να πεισθούμε όχι μόνο ότι θέλουμε να τον αλλάξουμε αλλά κυρίως ότι μπορούμε να τον αλλάξουμε ".
602381 Όσο δυναμώνει η λαϊκή αγανάκτηση στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, τόσο θα γίνεται προσπάθεια να μαγειρευτούν και άλλες λύσεις, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι, αφού αλλάζουν οι κυβερνήσεις, άρα μπορεί να αλλάξει και η πολιτική.
650847 Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον Πόος, "Θα προσθέσει άλλο ένα πρόβλημα στις σχέσεις της Τουρκίας με την E.E. και θα αλλάξει το καθεστώς στην Κύπρο".
602381 Όσο δυναμώνει η λαϊκή αγανάκτηση στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά, τόσο θα γίνεται προσπάθεια να μαγειρευτούν και άλλες λύσεις, ώστε να δίνεται η εντύπωση ότι, αφού αλλάζουν οι κυβερνήσεις, άρα μπορεί να αλλάξει και η πολιτική.
602383 Φαντάζεται κανείς ότι κάτι θα αλλάξει, αν στο ΠAΣΟK προστεθεί και μια συμπληρωματική δύναμη, όπως ο ΣYN;
651328 Η Νταϊάνα "ήταν αποφασισμένη να αλλάξει ριζικά τη ζωή της", έγραψε στο χθεσινό φύλλο της "Nτέιλι Mέιλ", ο Ρίτσαρντ Κέι, ένας από τους λίγους ανθρώπους του Τύπου που εμπιστευόταν η πριγκίπισσα.
602651 Προφανώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα πράγματα άλλαξαν.
651444 "Πριν από επτά χρόνια είχαμε μια εισβολή της τεχνολογίας, που επηρέασε την ελληνική κουλτούρα, με αποτέλεσμα να αλλάξει το μουσικό αισθητικό τοπίο", υπογράμμισε η Μαρία Φαραντούρη μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου εν όψει της συναυλίας που θα δώσει στο Θέατρο Δάσους αύριο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
602742 Η προοπτική είναι προοπτική πρόωρων εκλογών, αλλά στόχος της "ιερής συμμαχίας" που άλλαξε το πολιτικό σκηνικό είναι η διαμόρφωση νέων καταστάσεων μέχρι τις εκλογές.
602784 Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
652102 Τρία επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου, που αλλάζει το καθεστώς εργασίας και αυξάνει τις αποδοχές των πανεπιστημιακών, είναι η αιτία που καθυστερεί η κατάθεσή του στη Βουλή προκαλώντας αναστάτωση στα πανεπιστήμια με την έναρξη της νέας εξεταστικής περιόδου.
652193 Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Άλ Φαγέντ σκόπευαν να παντρευτούν έγραψε αραβική εφημερίδα, αλλά το δυστύχημα τη νύχτα του Σαββάτου άλλαξε τα σχέδια όλων.
602788 Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, γιατί αυτές τις ημέρες ενεργοποιήθηκε και πάλι ο μηχανισμός της έντασης με τα διάφορα περί Ελλάδας και PKK.
602810 Πρώτη έκπληξη, φυσικά, ήταν το γεγονός ότι οι εκλογές διεξήχθησαν με την μεγαλύτερη ηρεμία και τάξη από όσο θα περίμενε κανείς, με δεδομένη τη χαώδη κατάσταση της χώρας και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ήταν πολύ λίγα σχετικά και αρκετά περιορισμένα ώστε να μην απειλούν να αλλάξουν τη γενική εικόνα των αποτελεσμάτων.
603625 Aν βέβαια είχε αποβληθεί ο MVP της διοργάνωσης Τζόρτζεβιτς για την μπουνιά που έριξε στον Άμπιο στο 26 (στο 36-28), ίσως να άλλαζαν τα πάντα...
603630 Έχαναν 38-28 στο 19' και 58-50 στο 33', κάπου εκεί όμως τσίμπησε μύγα τον Μάιερς και όλα άλλαξαν.
603701 Η στάση τους απέναντι στον Τροχανά όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά απεναντίας τραβάνε το σχοινί στα άκρα.
603704 Οι οργανωμένοι ζητούν επίσης από τον κόσμο να στηρίξει τον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν ανοίξει για την αγορά των μετοχών, "επειδή όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν και επειδή όσο υπάρχει ο Τροχανάς και η SόE στην AEK ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος."
603898 Κατηγορίες που δείχνουν σαφώς ότι ο στρατός, που αρχικά είχε ταχθεί στο πλευρό της Πλάβσιτς, αλλάζει στρατόπεδο.
617670 Ο νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, που ανήκει στο ΠAΣΟK, κατήγγειλε το υπουργείο Γεωργίας και τη Γενική Γραμματεία Δασών ότι άλλαξε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση πυροσβεστικών αεροπλάνων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" (από την 1η στις 14 Ιουλίου) χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με κανέναν από τους φορείς της Θεσσαλονίκης.
604472 Αν δεν αλλάξουν στάση, τότε δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω να υπάρχω στην AEK.
652894 Χρειάζονται νέοι άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν ζωντάνια και ορμή στην προσπάθεια μας ν' αλλάξουμε αυτά που υπάρχουν και να δώσουμε στον τόπο νέα προοπτική ".
652927 Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση είπε ότι είναι μεν αναγκαία, αλλά η συγκεκριμένη διάταξη πρέπει να αλλάξει, γιατί δημιουργεί καχυποψίες και προβλήματα.
652928 Ο Δ. Τσοβόλας χαρακτήρισε τη διάταξη για την επετηρίδα "πυροτέχνημα χωρίς αντίκρισμα, που έχει στόχο ν' αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, με τη θεσμοθέτηση της έννοιας του" απασχολήσιμου "και θα οδηγήσει ενδεχομένως στην επαναφορά των πελατειακών σχέσεων".
617648 Τέλος, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες εφοπλιστικών ενώσεων να μην αλλάξει η λειτουργία της δομής του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι κάποιοι ίσως απόστρατοι αξιωματικοί προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του "προστάτη" των εν ενεργεία συναδέλφων τους, οι οποίοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.
617770 Την ίδια ώρα που οι αμφισβητίες επιχειρούσαν να πείσουν ότι δεν είναι αντάρτες, το κόμμα άλλαζε άρδην στάση και ασπαζόμενο τις θέσεις τους καταψήφιζε το πρώτο - και βασικό - άρθρο του νομοσχεδίου για την εξέλιξη των πανεπιστημιακών που είχε ψηφίσει προχθές επί της αρχής!
617773 Ο Γ. Σουφλιάς είπε ότι δεν υπήρχε θέμα κομματικής γραμμής στο νομοσχέδιο, υπενθύμισε ότι με αυτό αλλάζει "δικός του" νόμος και συμπλήρωσε:
617859 Μαρί Ζοζέ Περέκ άλλαξε γνώμη και θα βρίσκεται στην Αθήνα το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου.
618012 Κόσμος - Ο Μιλόσεβιτς άλλαξε προεδριλίκι, με βροχή από παπούτσια - 24/07/1997
665598 Ήδη δε, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για να αλλάξει ο νόμος που αφορά τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει να ενταχθούν στη διαδικασία των προσλήψεων, είτε μέσω του AΣEΠ είτε μέσω άλλου δημόσιου φορέα που θα συσταθεί, και οι οπλίτες πενταετούς θητείας του στρατεύματος.
665715 Σ' ορισμένες περιπτώσεις βέβαια είχαμε πρόβλημα στο κέντρο, όπου δεν μπορούσαμε ν' αλλάξουμε 2-3 πάσες ".
665727 Για ν' αλλάξει αμέσως μετά τροπάριο.
618450 Τότε, επίσης, είχε αρχίσει να υλοποιείται και η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έπαιρναν ειδικότητα οι στρατευμένοι και τοποθετώντας σε όπλα τελευταίας τεχνολογίας όχι στρατεύσιμους αλλά πενταετούς υποχρέωσης υπαξιωματικούς.
618457 Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά και τώρα, πέντε χρόνια, μετά το θρίαμβο της Βαρκελώνης και την απόφαση ν' αλλάξει αγώνισμα, σκέφτεται να πει το αντίο πριν από το Πρωτάθλημα.
618665 Όμως, οι πληροφορίες από την Αθήνα θέλουν τον Γιάννη Γεωργικόπουλο ν' αλλάζει δρομολόγιο κι αντί για Πάτρα να καταλήγει Παπάγου!
665964 Χθες, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να αλλάξει τις εντυπώσεις που δημιούργησε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, σύμφωνα με την οποία η Γαλλία και η Γερμανία θα συμμετάσχουν στην ONE την 1η Ιανουαρίου 1999, άσχετα με το αν το έλλειμμα του προϋπολογισμού τους είναι 3% ή 3,2%, δηλαδή πάνω από τα κριτήρια του Μάαστριχ.
618668 Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, με δηλώσεις του στο "Σπορ FM", παραδέχτηκε ότι η δική του παρέμβαση ( "οξύτατη", λέει ο ίδιος) άλλαξε την "πολύ άδικη και επιπόλαιη" απόφαση της FIBA.
618692 Οι Σικάγο Μπουλς ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον προπονητή των πέντε τίτλων Φιλ Τζάκσον γι' άλλη μια χρονιά (έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων) και ετοιμάζονται πια να κάνουν το ίδιο και με τον ιπτάμενο Μάικλ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα 'φευγε αν άλλαζε ο προπονητής.
618833 Μαζί της αρχίζει η αστικοποίηση της Ελληνίδας, σε μια εποχή που αλλάζει τρόπο η ζωή μας γενικότερα.
618924 Θυμάμαι όλα τα τραγούδια που λέγαμε για τον Γκέρινγκ ακόμη και μετά τον πόλεμο, επειδή θυμάμαι πως άλλαζε κοστούμι τρεις φορές την ημέρα και είχε περισσότερα παράσημα απ' όλους και γινόταν ολοένα και πιο χοντρός.
619180 Μίλησε για εκείνους που "οραματίζονται ότι ξαφνικά θα διαλυθεί το ΠAΣΟK και θα υποκατασταθεί από οτιδήποτε άλλο..." και υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως το ΠAΣΟK θα αλλάξει μέσα από τις ίδιες του δυνάμεις και διαδικασίες...
619598 Για το λόγο αυτό εξηγεί ότι στις προθέσεις της κυβέρνησής του είναι αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί ήδη, δηλαδή η λήψη των μέτρων για τη δημιουργία κλίματος συγκατοίκησης με την αντιπολίτευση και κυρίως με το Δημοκρατικό Κόμμα - αν και, όπως λέει, ο Μπερίσα πρέπει να αλλάξει τη συμπεριφορά του, καθώς συνεχίζει να προβαίνει στις αρνητικές ενέργειες που έχει συνηθίσει - ώστε να καταστεί δυνατό το "χτίσιμο" των νέων θεσμών, παράλληλα όμως θα στραφεί και προς τις άμεσες προτεραιότητες της κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα με πρώτο στόχο την εξομάλυνση της κατάστασης.
619355 Μη θορυβείστε, δεν πρόκειται βεβαίως ν' αλλάξει την τελευταία στιγμή το πρόγραμμα του "Αθήνα '97".
619915 Σαν τίποτε να μην έχει αλλάξει όλους αυτούς τους ταραγμένους αιώνες στην εμπορευματοποίηση των αγώνων, στο "στήσιμο" των νικών και των ηττών, και στη ματαιοδοξία των "πρωταθλητών".
621024 Επίσης ένας ακόμη λόγος ήταν και η εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος να μη γίνει ο διαγωνισμός όπως γίνεται πάντα και με βάση τους πάγιους κανόνες χρηματοδότησης, αλλά να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος που ήταν συμφερότερος για το υπουργείο Άμυνας, αλλά άλλαξε το αποτέλεσμα φέρνοντας φθηνότερους τους Γερμανούς.
667394 Οι όροι του ανταγωνισμού, πάντως, φαίνεται να αλλάζουν, αφού με το όνομα "Tottis Chips" θα λανσαριστεί τις προσεχείς ημέρες το νέο προϊόν του ομίλου Τόττη, το οποίο θα παρασκευάζεται από την εταιρεία Αγροτική Βιομηχανική Μακεδονίας AE.
621032 Κανείς όμως δεν θέλει να μιλήσει και όλοι λένε ότι αν δεν γίνει διακομματική επιτροπή για τις προμήθειες και αν δεν καθιερωθεί το "πόθεν έσχες" για όλους τους αξιωματικούς και παράγοντες του υπουργείου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.
635561 Θετικά μας απάντησε ο μάνατζέρ του Νίκος Λότσος, που μίλησε χθες με τον Πορτορικανό και τον έπεισε, λέει, ν' αλλάξει μυαλά και να γυρίσει σήμερα κιόλας στην Ιταλία.
667694 Και βεβαίως είναι και άλλα στελέχη που αγωνιούν, γιατί κάποτε απλώς υπέβαλαν τα σέβη τους στη Δήμητρα, προσδοκώντας μέσω αυτής την εύνοια του Παπανδρέου, ενώ μετά, όταν άλλαξαν τα πράγματα, άρχισαν να τη λιθοβολούν.
635417 Ως εκ τούτου οι δύο πλευρές δεσμεύονται να αλλάξουν πρακτικές που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν προβλήματα στην προσπάθεια για μια ομοσπονδιακή δημοκρατία της Κύπρου ".
668024 Δεν το άλλαξα.
636412 Η Νότια Αφρική της δεκαετίας του '60 έχει αλλάξει σε σχέση με 20 χρόνια πριν.
636061 Επίσης πρέπει να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις τη γνώμη σου.
636426 Κατευθύνεται πρώτα στα δεξιά, προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, και ξαφνικά αλλάζει πορεία πηγαίνοντας προς το μέρος του Φερβούρτ.
668296 Αν όμως οι Αμερικανοί που έχουν εργολαβικά αναλάβει το παλαιστινιακό δεν αλλάξουν πολιτική, η αιματοχυσία είναι επί θύραις.
636430 Αλλάζει γρήγορα έκφραση όταν βλέπει το αίμα να τρέχει από το στήθος του.
636516 Πάντως, όσοι ασχολούνται με το θέμα τονίζουν ότι και να αλλάξει ο θεσμός της επιταγής οι τοκογλύφοι θα επινοήσουν άλλους τρόπους.
636740 Θετικά μας απάντησε ο μάνατζέρ του Νίκος Λότσος, που μίλησε χθες με τον Πορτορικανό και τον έπεισε, λέει, ν' αλλάξει μυαλά και να γυρίσει σήμερα κιόλας στην Ιταλία.
682323 "Είμαι μόλις μία εβδομάδα εδώ, ακόμη ενημερώνομαι, το προφίλ δεν μπορεί ν' αλλάξει αμέσως.
636896 "Aυτό που θα θέλαμε να δούμε, είναι η εκπλήρωση της δέσμευσης για λήψη μέτρων κατά των τρομοκρατών και μόλις δούμε να λαμβάνονται μέτρα, οτιδήποτε μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή, θα κρίνουμε και θα αλλάξουμε τη στάση μας ανάλογα", υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
637171 Επίσης πρέπει να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις τη γνώμη σου.
637523 Η Νότια Αφρική της δεκαετίας του '60 έχει αλλάξει σε σχέση με 20 χρόνια πριν.
637538 Κατευθύνεται πρώτα στα δεξιά, προς την πλευρά της αντιπολίτευσης, και ξαφνικά αλλάζει πορεία πηγαίνοντας προς το μέρος του Φερβούρτ.
637542 Αλλάζει γρήγορα έκφραση όταν βλέπει το αίμα να τρέχει από το στήθος του.
637628 Πάντως, όσοι ασχολούνται με το θέμα τονίζουν ότι και να αλλάξει ο θεσμός της επιταγής οι τοκογλύφοι θα επινοήσουν άλλους τρόπους.
637793 Είναι αναπόφευκτο, όσες περισσότερες αλλαγές θέλει να επιφέρει στην κρατούσα κατάσταση, τόσο να εκδηλώνονται αντιδράσεις της μορφής "τίποτα να μην αλλάξει". ΕΡ.:
682672 Εν τέλει είναι το εσωτερικό πέτρωμα, ο πανικός που μπορεί να νοιώθει το αρσενικό απέναντι στο θηλυκό ". - Αυτή η ταινία σάς δίνει, ίσως, την ευκαιρία ν' αλλάξουν οι καλλιτεχνικοί σας προσανατολισμοί;
649395 Κι από εκεί που ήθελε να τον αλλάξει, τώρα ενδιαφέρεται σφόδρα για τις εκτιμήσεις των γιατρών:
683071 "H στάση της τουρκικής πλευράς μετά τη συνάντηση κορυφής στη Μαδρίτη άλλαξε κι αυτό εκφράστηκε με δηλώσεις σχετικά με το Αιγαίο, παρ' ότι υπήρχε κλίμα αναμονής εξελίξεων".
649394 Του άλλαξαν, φαίνεται, μυαλά ο Ίβκοβιτς και οι παίκτες για την αξία του Μπένετ.
649418 Ενώ δηλαδή είχε αποφασίσει προ ημερών να διαγράψει τον Ντέι (2,01) από τη λίστα του, με αφορμή τις ιδιοτροπίες που έχει στο χαρακτήρα του ο Αμερικανός (όχι και πολύ "δουλευταράς", λένε στην Αμερική), από την Παρασκευή άλλαξε την άποψή του για τον Αμερικανό, βλέποντας να μην του προκύπτει διαθέσιμος άλλος παίκτης, καλύτερος σε αξία και...άγιος στη συμπεριφορά του.
683325 Η νίκη του είναι ζωτική για τον Μιλόσεβιτς, οποίος χρειάζεται να αλλάξει το Σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας για να αποκτήσει ισχύ το εικονικό σήμερα αξίωμά του και για να το καταφέρει χρειάζεται δικό του άνθρωπο στην προεδρία του Μαυροβουνίου.
49947 Ο κ. Βερόπουλος υπογράμμισε και τα εξής: - Η ανερχόμενη δύναμη των σουπερμάρκετ έχει ανησυχήσει και ενοχλήσει τη βιομηχανία, η οποία προσπάθησε να πείσει το υπουργείο Ανάπτυξης (τομέας Εμπορίου) να παρέμβει στο χρόνο πληρωμής, μεταθέτοντας την ευθύνη για τις αυξήσεις τιμών από την επιβάρυνση του δανεισμού στα σουπερμάρκετ. - Η εικόνα της λιανικής πώλησης στην Ελλάδα αλλάζει συνεχώς.
49954 Ο ΣΕΣΜΕ εκτιμά την καλή πρόθεση του ΕΒΕΑ. - Τα πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούν στους χώρους πάρκινγκ των σουπερμάρκετ, εξαιρέθηκαν από το ωράριο που αφορά τα υπόλοιπα βενζινάδικα. - Οι σχέσεις των ιδιοκτητών σουπερμάρκετ έχουν άριστες σχέσεις με τις οργανώσεις καταναλωτών, με τις οποίες ανταλλάσσουν πληροφορίες. - Μετά από παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σουπερμάρκετ Ελλάδος προς τις λοιπές οργανώσεις εμπόρων και προς το υπουργείο Εργασίας δεν αλλάζει το σημερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
683759 Και στο κάτω της γραφής με τη λογική της καταστολής μπορεί να γεμίζουν οι φυλακές και τα νεκροταφεία, αλλά ούτε οι ασθενείς θεραπεύονται ούτε οι κοινωνίες αλλάζουν...
650156 Με ασφυκτικό πρέσιγκ δεν άφηναν τους φιλοξενούμενους να "αλλάξουν πάσα".
650065 Το πρέσιγκ της έπνιξε τον ΠAΟK, που δεν μπορούσε να αλλάξει ανενόχλητα δυο μπαλιές.
650279 Ο Βρετανός Εργατικός βουλευτής Ρότζερ Σκοτ τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι περί Τύπου, όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
651227 Όμως κανένας από αυτούς, ούτε και ο αποχωρών σήμερα - και μακροβιότερος - Χάρης Καστανίδης, κατάφερε να λάβει μέτρα για να αλλάξει τη γενεσιουργό αιτία που καθιστά την καρέκλα του υπουργού Μεταφορών "ηλεκτρική".
651226 Έξι υπουργοί Μεταφορών άλλαξαν μέσα σε τέσσερα χρόνια.
651824 Δεν ήταν γραφτό να αλλάξει η μοίρα των χειμωνιάτικων Ολυμπιακών.
651382 "Αυτός θα 'πρεπε κανονικά ν' αλλάξει το όνομά του και από Day (ημέρα) να το κάνει...
651660 Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπουργκάς δήλωσε ότι η συμφωνία θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον προσανατολισμό των δύο πόλεων και θα ενισχύσει τη συνεργασία τους.
652324 Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί τα μαζικά εγκλήματα, όμως πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν τη δύναμη για προσωπικό όφελος και εκείνων που πιστεύουν ότι τη χρησιμοποιούν για το καλό της χώρας ". - Ένα από τα πιο σουρεαλιστικά στοιχεία του Πολ Ποτ ήταν οι ονομασίες που χρησιμοποιούσε και οι οποίες άλλαζαν συνέχεια.
698526 Και οι ευθυνόφοβοι γάλλοι παραγωγοί, που ήθελαν την Γκαμπόρ, προτίμησαν ν' αλλάξουν σκηνοθέτη.
652335 "Αυτός θα 'πρεπε κανονικά ν' αλλάξει το όνομά του και από Day (ημέρα) να το κάνει...
652431 Ανακάλυπτα ότι πολλά απ' αυτά, στα δικά μου χέρια μπορούσαν ν' αλλάζουν όψη.
699549 Τα δεδομένα, λοιπόν, για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν άλλαξαν σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές επιδόσεις.
652567 Ο εγωκεντρισμός, δηλαδή, του σημερινού ανθρώπου αλλάζει και τη στάση του απέναντι σ' ένα έργο τέχνης;
699809 Και δεν άλλαξε παρά κάτι δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το ημίχρονο και όταν μια κερκίδα ολόκληρη έπεσε πάνω του για να του υποδείξει την γκάφα του. - Χρησιμοποίησε δεύτερο βασικό πλέι μέικερ τον Μικολαΐδη που έχουν να τον δουν στον πάγκο από τις αρχές της σεζόν κι αγνόησε παντελώς τον Πιέρι, ενώ εκτός δεκάδας ήταν και πάλι ένας γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ο Κακιούσης. - Επέμεινε στον Μακ Ρέι και λησμόνησε τελείως τον Μοράλες. - Στα τελευταία λεπτά, όταν η διαφορά έκλεισε στους 3 πόντους κι η μόνη σίγουρη επιθετική λύση φαινόταν ο Στογιάκοβιτς, επέμεινε να κάνει τις 4 τελευταίες επιθέσεις με το Γιαννούλη κι ήταν όλες άστοχες.
699811 Σερφ πήγε να πάρει και ο Κιουμουρτζόγλου, αλλά γρήγορα το άλλαξε, ή το νικηφόρο αποτέλεσμα το κάλυψε: - δοκίμασε λύση Λιαδέλη πάνω στον Στογιάκοβιτς και Γαλακτερού στη συνέχεια, αλλά ξαναγύρισε στον Πάσπαλι, - "ξελίγωσε" τον Σοκ από δυνάμεις και στο τέλος όταν τον είχε ανάγκη δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες της συνάντησης, όπως δεν του βγήκε και ο Σιούτης, αλλά ευτυχώς γι' αυτόν, ο ΠΑΟΚ επέμεινε στην επιθετική λύση Γιαννούλη.
652568 "H τέχνη, ανεξάρτητα πώς την αντιμετωπίζει η εκάστοτε κοινωνία, που αλλάζει από πενταετία σε πενταετία, παραμένει ως έχει.
699924 Στην επανάληψη όμως άλλαξαν τα πράγματα, αφού ο Κάρτερ άρχισε να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι και ο Πετρόπουλος με υπερπροσπάθεια κατάφερε να περιορίσει τον Τόμπσον.
652570 Κάποιος αγοράζει, σύμφωνα με το γούστο του, ένα διακοσμητικό αντικείμενο για να αλλάξει το στιλ του σπιτιού του.
700177 ` ` Πατέρα, ούτε ένα και δεν πρέπει να αλλάξει.
700213 Φτάνει να συνοδευτεί και από διορθωτικά μέτρα, τα οποία θ' αλλάξουν την εικόνα.
700643 Πρέπει ν' αλλάξει το κλίμα και πρέπει να σταματήσουν οι απειλές πολέμου.
652573 Γιατί το έργο τέχνης διαθέτει τη δύναμη ν' αλλάζει τα πράγματα γύρω του.
700919 Πάντως, όπως έχει δηλώσει ο τεχνικός του ΠΑΟ, "η ομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού".
652621 Πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, θα πάρουν την πάνω βόλτα αλλά όχι στους καιρούς μας.
652713 Ακόμα, με την εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι στην τροποποιητική δήλωση έχουν συμπληρωθεί μόνο τα ποσά ή οι ενδείξεις που αλλάζουν, ενώ στη συμπληρωματική μόνο τα νέα ποσά ή οι νέες ενδείξεις.
653162 "Ο Σάμαρανκ άλλαξε γρήγορα γνώμη.
701258 Τέχνες - Ο άνθρωπος που άλλαξε τη μουσική σκηνή - 29/10/1997
701340 Τα εθνικοπατριωτικά, όμως, τραγούδια που του έγραψαν ο Μάριος Τόκας και ο Φίλιππος Γράψας, κυρίως το υπέροχο "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα", που αντέχει μουσικά, ακόμα κι όταν πάσχει στιχουργικά, αλλά και μερικά από τα τραγούδια του τελευταίου του δίσκου, "Στου αιώνα την παράγκα", με την υπογραφή "Θάνος Μικρούτσικος", έφτασαν και περίσσεψαν για να του αλλάξουν λίγο το προφίλ.
652992 "Στα θέματα της ανάπτυξης προσδοκούμε συμφωνία, γιατί πρέπει να αλλάξει το κράτος, ποιες είναι οι ευθύνες του ιδιωτικού τομέα και πώς αυτές θα αποτυπωθούν με βελτιώσεις στον αναπτυξιακό νόμο, ώστε να συνδέεται η επιδότηση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την ανάπτυξη και την απασχόληση.
664911 "Έχει παίκτες που μπορούν ν' αλλάξουν το ρυθμό ενός παιχνιδιού.
665064 Πάντως η συγγραφέας δηλώνει ότι κατά τη δική της κρίση τα τελευταία γεγονότα δεν άλλαξαν καθόλου την εντύπωσή της ότι η μοναρχία έχει μέλλον στη Βρετανία.
701841 Πρέπει ν' αλλάξει το κλίμα και πρέπει να σταματήσουν οι απειλές πολέμου.
665450 Μέσα σ' όλα τα ξημερώματα η ΑΕΚ άλλαξε χέρια.
665887 Άλλαξαν μόνον οι ξένοι.
665804 Τους αλλάζουν τα μυαλά.
665890 Ψήλωσε λοιπόν λίγο η πρωταθλήτρια Τουρκίας, αλλά αν πιστέψουμε τον Ίβκοβιτς, χούγια δεν άλλαξε:
666251 Υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του μέτρου δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο, παρά μόνον εάν αλλάξει το νομοθετικό καθεστώς με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
666031 Μέσα σ' όλα τα ξημερώματα η ΑΕΚ άλλαξε χέρια.
667070 "Όσο πιο πολύ αλλάζω τόσο πιο ίδιος μένω!
667112 Μετά, αλλάζει το πράγμα.
667113 Η πρώτη μου σημαντική επιρροή, ο άνθρωπος που άλλαξε την οπτική μου, ήταν ο Φρανκέν.
715875 Η απόφαση αυτή, πιστεύεται, μπορεί να αλλάξει άρδην τις συνθήκες και τους όρους ανταγωνισμού στις κορυφαίες αυτές αναμετρήσεις του "τέλειου αυτοκίνητου".
667153 Κι όσο πιο πολύ αλλάζω τόσο πιο ίδιος μένω!!
667154 Τελευταία πάντως, αισθάνομαι ότι αντί να αλλάζω εγώ, αλλάζει ο κόσμος γύρω μου...
667154 Τελευταία πάντως, αισθάνομαι ότι αντί να αλλάζω εγώ, αλλάζει ο κόσμος γύρω μου...
667162 Την εποχή που γεννήσατε το "Metal Hurlant", πιστεύατε καθόλου, εσύ και η παρέα σου, ότι θα αλλάζατε το πρόσωπο των παγκόσμιων κόμικς;
716373 Το πώς αλλάζουμε τα καρβουνάκια, το δείχνουμε στις φωτογραφίες 6 ως 9.
667526 Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει.
667484 Πήγαινα καλά και μια μέρα η καθηγήτριά μου μου πρότεινε να αλλάξω τον προσανατολισμό των ερευνών μου και να ασχοληθώ με την παρασκευή εμβολίου κατά του καρκίνου.
685367 Η σύνθεση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων άλλαξε κατά τα 2/3, χωρίς όμως κλυδωνισμούς.
716866 Καθημερινά "1.300 επισκέπτες", όπως μας πληροφορεί το περιοδικό L' Express, βλέπουν 70 έργα ενός καλλιτέχνη που προσπαθεί να φτιάξει πίνακες "ικανούς να αλλάξουν τον κόσμο", όπως λέει ο ίδιος.
716872 "Δεν θέλω να δημιουργήσω σκάνδαλο αλλά να κάνω τον θεατή να σκεφθεί, να αλλάξει αντίληψη και να αποβάλει όλες τις λανθασμένες ιδέες του.
716873 Θέλω να τον ταρακουνήσω όσο γίνεται περισσότερο για να τον ξυπνήσω και να τον κάνω να αλλάξει συμπεριφορά ".
668203 Τότε, στα χρόνια του '80, εμείς οι αμυντικοί διώχναμε την μπάλα και μέναμε στη θέση μας, τώρα ο αμυντικός διώχνει και φεύγει μπροστά, οι αμυντικοί κάνουν γκολ, οι επιθετικοί αμύνονται, άλλαξε το ποδόσφαιρο.
667751 Τίποτε δεν αλλάζει ως προς τον τρόπο εκλογής τους.
718084 Στη συνέχεια άλλαξε συγκροτήματα, αλλά ποτέ τη διάθεση του για αναζήτηση.
668200 Χρειάζεται να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο άλλαξε ακόμη και απ' την εποχή που έπαιζα εγώ, πριν από λίγα χρόνια.
718462 Παράλληλα άλλαξαν οι χρωματισμοί και τα φινιρίσματα ".
718534 Στη χώρα μας από την εποχή του Λόγγου τα πράγματα άλλαξαν.
718933 Το ίδιο και ο Πολ Ντελβό, που δεν άλλαξε μοντέλο για περίπου 20 χρόνια, αφού είχε βρει εκείνο το αφηρημένο και αποστασιοποιημένο ύφος που αναζητούσε σε μια συγκεκριμένη γυναίκα.
668229 Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "είναι κακόγουστο να θεωρείται ότι άλλαξε η στρατηγική του ΠAΣΟK" και επανέλαβε με έμφαση ότι "η Μαδρίτη δεν χρεοκόπησε, αποτελεί ένα κεκτημένο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής".
668769 Οι χειρισμοί στην εξωτερική πολιτική διαφέρουν αισθητά από εκείνους των προηγουμένων κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό προς το καλύτερο και να δημιουργεί προοπτικές για την επίλυση προβλημάτων.
668764 Άλλαξε, πράγματι, το ύφος της εξουσίας με την υιοθέτηση ήπιων τόνων στη δημόσια ζωή και την παράλληλη λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων.
682276 Ένα απλό χαΐδεμα στην μπάλα με το κεφάλι ήταν αρκετό για να αλλάξουν τα φάλτσα και η κατεύθυνση.
682347 Πέρα από τα πρόσωπα, ο Μπάγεβιτς άλλαξε κατά τι και το σύστημα.
682329 Το φρεσκάρισμα το οποίο επιχείρησε στην ενδεκάδα, αλλάζοντας τους έξι από τους ένδεκα που ανέβηκαν την περασμένη Τετάρτη τον...
731881 "Ο Λιουμπίμοφ με άλλαξε, του χρωστάω το παράθυρο που μου άνοιξε", λέει η Κάτια Δανδουλάκη - "με ωρίμασε πολύ, μου έμαθε πολλά".
732047 Είμαι βέβαιος πως αν αλλάξεις τη σειρά προβολής των μπομπίνων του "Κήπου του Θεού" δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ".
732047 Είμαι βέβαιος πως αν αλλάξεις τη σειρά προβολής των μπομπίνων του "Κήπου του Θεού" δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ".
682402 Στο 14 με κοντινό πλασέ του Ανδρεάδη από πάσα του Χάτζι και στο 51 με σουτ πάλι του Ανδρεάδη και αφού η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Βόκολου και άλλαξε λίγο πορεία.
682403 Το 2-0 φαινόταν ασφαλές σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά η είσοδος του Μένταν άλλαξε άρδην την κατάσταση.
682439 Αθλητισμός - Ο "ήρωας" άλλαξε πρόσωπο - 06/10/1997
682499 Πόσο δραματικά αλλάζει η κοινωνία μας, πώς δείχνει τέτοια αδιαφορία στα παιδιά της, πώς τα ρίχνει στην απελπισία και στον αργό, μαρτυρικό θάνατο, πώς τα τροφοδοτεί με το όπλο που τους ρουφάει σιγά σιγά τη ζωή...
732984 Μπορεί πρόσκαιρα να υπάρξει ενδιαφέρον για ένα νέο προϊόν, αλλά ο χάρτης της αγοράς δεν αλλάζει ουσιαστικά ".
733057 Πώς θα αλλάξει λοιπόν η εικόνα;
682501 Κι αν κάποτε ακούσει κάποιος από τους διαχειριστές της ζωής μας για κάποιο τέτοιο ταξίδι, σηκώνει τα φρύδια, τάχα από φρίκη, και αλλάζει θέμα κουβέντας ή στήλη εφημερίδας σε άλλα πιο ενδιαφέροντα θέματα, μπορεί στις τιμές των χρηματιστηρίων, μπορεί και στις καλλίγραμμες γάμπες κάποιου αισθησιακού μανεκέν.
733213 Αν τα σχέδιά σας αλλάξουν την τελευταία στιγμή και θέλετε να ακυρώσετε τα δωμάτια που έχετε κλείσει, είστε υποχρεωμένος να δώσετε στον ξενοδόχο τα μισά από τα χρήματα που θα πληρώνατε για τα δωμάτια.
683278 Αν αλλάξει αυτός το γνώριμο τροπάρι περί "εγκλιματισμού" του Πιρς, τότε σίγουρα κάτι τρέχει.
682833 Για τις υπόλοιπες αλλαγές που αφορούν τα σχολεία, ο κ. Αρσένης ανακοίνωσε ότι από φέτος θα λειτουργήσουν 162 ολοήμερα νηπιαγωγεία, θα αλλάξει η διδασκαλία και η αξιολόγηση των μαθητών των λυκείων, ώστε από το επόμενο σχολικό έτος το Λύκειο να λειτουργήσει πάνω σε άλλη βάση, με νέα βιβλία, νέα προγράμματα σπουδών, ενώ σχεδιάζεται η λειτουργία και του ολοήμερου δημοτικού σχολείου.
733497 Αυτό δεν ισχύει για τους διπλωμάτες που είναι συχνά υποχρεωμένοι να γίνονται βαρετοί, επειδή μπορεί να υπερασπίζονται θέσεις που δεν αλλάζουν.
683149 Είχε προηγηθεί πάντως ένα δοκάρι του Κωστή στο 57', αλλά υπήρξαν κι αλλά δύο δοκάρια νωρίτερα, ένα για κάθε ομάδα: - Στο 3 με τον Σαβέβσκι για την AEK, και - Στο 45 με τον Στολτίδη για τον Ηρακλή κι αφού προηγουμένως έδρασε ο Ατματσίδης που άλλαξε την κατεύθυνση της μπάλας η οποία κατευθυνόταν στην εστία του.
683397 Έχει αλλάξει, επιπλέον, συζυγικό πλαίσιο, παρέες και πόλη.
683383 Φάουστο Μπερτινότι, λίγο πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις, γιατί η θέση τους δεν άλλαξε.
684126 Όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του HΛΠAΠ, μέχρι να αποδοθούν στην κυκλοφορία ορισμένες από τις λωρίδες κυκλοφορίας στην Πανεπιστημίου θα αλλάξει η πορεία των τρόλεϊ στις 11 από τις 14 ισχύουσες γραμμές.
698108 Ο τραυματισμός-σοκ του Χρήστου Κωστή δεν αλλάζει σε τίποτα τη στάση της ΑΕΚ απέναντι στον ποδοσφαιριστή.
698112 Ο τραυματισμός του δεν αλλάζει τις σκέψεις μας ως προς την ανανέωση του συμβολαίου του ", εκφράστηκε από το Λονδίνο.
734775 Και, προσέξτε με, το λέω αυτό, που εμένα μου αλλάξανε τα φώτα!
748115 Κατ' αρχήν οι αναπηρικές καρέκλες, όταν τις χειρίζονται άνθρωποι που έχουν τον ρυθμό και τα αντανακλαστικά του χορευτή, μπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγματα: να αλλάξουν γωνίες, να κινηθούν μπρος-πίσω με ρυθμό και αρμονία, να κάνουν σχέδια με ανατριχιαστική ταχύτητα.
748128 "Είναι εκπληκτικό πόσο μία και μόνο παράστασή μας καταφέρνει να αλλάζει τη γνώμη που έχει ο κόσμος για την αναπηρία", λέει ο Ντέιβιντ Τουλ.
748296 Σιγά σιγά η εντύπωση αλλάζει.
748827 Το τοπίο δεν άλλαξε από τότε: τα πρόσωπα είναι διαφορετικά, η "Κατίνα" όμως εξακολουθεί να βασιλεύει μέσα από συνταγές μαγειρικής, ψευτοσυνεντεύξεις, διαγωνισμούς, συμβουλές, ωροσκόπια και ασκήσεις γυμναστικής.
698115 "H δική μας προσφορά στον Κωστή δεν αλλάζει.
698145 "Αν θα αλλάξω ένα-δύο πρόσωπα δεν το ξέρω ακόμη, γιατί έχουμε μπροστά μας τρεις ημέρες", τόνισε, κλείνοντας γρήγορα γρήγορα το θέμα.
698547 Μου φάνηκε αρκετά αλλαγμένος μετά το εγκεφαλικό, που τον κράτησε δυο χρόνια μακριά από το θέατρο.
749999 ΣΕ ΠΟΙΟ τεύχος αλλάζει το πράσινο κοστούμι ο Captain Marvel και αποκτά το γνωστό μπλε-κόκκινο;
684456 Η τάση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου.
717917 Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την "εικόνα" του κινηματογράφου μας, ο έλληνας σκηνοθέτης με τη μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση.
750168 Θέλω να δείξω τη δύναμη που έχει η φύση να αλλάζει και συγχρόνως να παραμένει η ίδια ", λέει ο ζωγράφος.
750522 Κάθε μια από αυτές τις φωνές έχει τον δικό της ρόλο και δεν αλλάζει.
685493 Εκείνο που χάρηκα ήταν ότι η ομάδα άλλαξε νοοτροπία.
749519 Ωστόσο, από το 1918 και μετά, η σχέση του καλλιτέχνη με τον αρχαίο κόσμο και την ελληνική αίσθηση του μύθου βαθμιαία αλλάζει.
751737 Αυτό άλλαξε τη ζωή του, αφού έκτοτε έμαθε ελληνικά μόνος του, ταξίδεψε σε όλα τα διαμερίσματα της Ελλάδας και αξιολόγησε ο ίδιος όλα τα κρασιά τα οποία αναφέρει στο βιβλίο του.
750889 Κατά τη γνώμη μου, το τέταρτο μέτρο είναι δυνατόν να αλλάξει μακροπρόθεσμα το τοπίο του πανεπιστημιακού βιβλίου.
751127 "Θεωρούσα τον Ταραντίνο έναν υπερβολικά υπερτιμημένο λογοκλόπο μισογύνη, τώρα όμως άλλαξα γνώμη.
762049 Αλλάζει.
762051 Πιο συντηρητικά από άλλους, αλλά αλλάζει.
762605 Τα πολιτιστικά όμως μονότονα ίσως στη νέα σελίδα τους αλλάξουν σημασία, καθώς μάλιστα κατέβηκαν στη μέση της στήλης, επιβαρύνθηκαν με τη φωτογραφία και καπελώθηκαν με την επισέλιδη ρουμπρίκα "Παρεμβάσεις".
762764 Δεύτερον: ο κ. Μπαμπινιώτης υπήρξε δημοτικιστής στην εκ παραδόσεως καθαρεύουσα Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών, όπου με αγώνα, παλληκαριά και ρίσκο κατόρθωσε να αλλάξει το γλωσσικό της καθεστώς - ενώ για άλλους η επιλογή της δημοτικής ήταν απλώς συμμόρφωση στην κατεστημένη κατάσταση του ακαδημαϊκού τους περιβάλλοντος.
762770 Παρά ταύτα συστήνω, με κάθε ευγένεια, στον κ. Μπαμπινιώτη να ελέγξει ή να αλλάξει τον παγιδευμένο τηλεφωνητή του, γιατί του βγάζει λάθος μηνύματα.
762036 Δεν αποκλείει ο ένας όρος τον άλλον, αλλά σε κάθε είδους τέχνη ανάλογα με την εποχή αλλάζει και το ύφος.
762026 Γιατί θα μου 'λεγαν να αλλάξω τη "Μαρκίζα", να μην υπάρχει τόση βροχή στον δίσκο!
748978 Το 1984 κάνει μια νέα αρχή με τους Bad Seeds, το μόνιμο πλέον συγκρότημά του, που αποτελούν ο Μικ Χάρβεϊ από τους Birthday Party, ο Μπάρι Άνταμσον από τους Magazine και ο Μπλίξα Μπαργκλντ, πρώην μέλος του βερολινέζικου γκρουπ Einstruzende (το σχήμα αυτό θα αλλάξει αρκετές φορές).
749881 Η ιστορία που δημιουργείται στηρίζεται στη βίωση του καθημερινού αντι-ηρωισμού και βέβαια στη διαπίστωση ότι η πολιτική δεν γίνεται ν' αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.
750167 Τα πράγματα είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό το οποίο αλλάζει μορφή.
698941 Οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω αν μια πιθανή του εμφάνιση ή σύλληψη θα άλλαζε τη ροή των γεγονότων προς όφελός μου.
750166 "Όλα αλλάζουν αλλά ταυτόχρονα παραμένουν το ίδιο.
699824 Ορισμένες παρεκτροπές υπήρξαν, κι ανάμεσά τους μια πέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ορισμένοι αναπτήρες και πλαστικά, αρκετές κροτίδες και μια φωτοβολίδα που άλλαξε δύο φορές κερκίδα.
706206 Αυτό που οφείλει να πράξει η ομάδα του Μπάγεβιτς είναι να αντιμετωπίσει με καθαρό μυαλό την πανίσχυρη αντίπαλό της (όπως στα πρώτα 60 λεπτά στη Μαδρίτη) και κυρίως να προσπαθήσει να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των φιλάθλων και οπαδών του μετά τ' άσχημα αποτελέσματα στους δύο τελευταίους αγώνες για το Champions League...
699726 Μετά το θάνατο του Φράνκο, όμως, τα πράγματα αλλάζουν.
706419 Αντίθετα, η Συρία απαιτεί να ισχύσουν όλα τα συμπεφωνημένα με τις δύο προηγούμενες ισραηλινές κυβερνήσεις του στρατηγού Ράμπιν που η δολοφονία του άλλαξε άρδην το σκηνικό στη Μέση Ανατολή, και του Σίμον Πέρες, που τον διαδέχθηκε στην αρχηγία του Εργατικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία.
701142 Το Μαυροβούνιο είναι πιθανό να εξετάσει το ενδεχόμενο απόσχισής του από τη Γιουγκοσλαβία εάν η πολιτική του Βελιγραδίου δεν αλλάξει, δηλώνει ο νικητής των προεδρικών εκλογών του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουγκάνοβιτς σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ".
700004 Στην Αγγλία το 7-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπάρνσλι εκστασίασε τους 55.000 θεατές του "Ολντ Τράφορντ", σόκαρε τους ανταγωνιστές της στην κορυφή - ειδικά την Άρσεναλ, που έφερε 0-0 με την Άστον Βίλα στο "Χάιμπουρι" - και άλλαξε την τάξη στην κορυφή:
700868 "Αν ισοφαρίζαμε, θα άλλαζε το σκηνικό", είπε και μάλλον έχει δίκιο.
701141 Όρους για να μην ακολουθήσει το δρόμο της απόσχισης θέτει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μαυροβουνίου, καλώντας τη Σερβία να αλλάξει πολιτική.
701182 Στην Αγγλία το 7-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μπάρνσλι εκστασίασε τους 55.000 θεατές του "Ολντ Τράφορντ", σόκαρε τους ανταγωνιστές της στην κορυφή - ειδικά την Άρσεναλ, που έφερε 0-0 με την Άστον Βίλα στο "Χάιμπουρι" - και άλλαξε την τάξη στην κορυφή:
701437 Ήταν φυσικό όμως, εφόσον σκοτώθηκαν δύο παιδιά, να αλλάξει τελείως η ατμόσφαιρα.
701655 "Αυτή η εμπειρία άλλαξε τη ζωή μου, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα τους πρόσφυγες πριν.
701673 "Αυτή η εμπειρία άλλαξε τη ζωή μου, γιατί τώρα αγαπώ αυτά τα παιδιά τόσο πολύ, που υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα τα επισκέπτομαι όποτε μπορώ.
719404 Δεν θα αλλάξω γνώμη ακόμη και αν εσείς οι αναγνώστες με παρακαλέσετε θερμά ή αν ο εκδότης με ικετεύσει.
719512 "Κατ' αρχήν είχαμε σκεφθεί το Παρίσι για τη φωτογράφηση, αλλά αργότερα αλλάξαμε γνώμη.
701960 Μέσα σε εφτά μέρες το σκηνικό άλλαξε άρδην.
705231 Όταν πέθανε, έπρεπε να σεβαστώ τη μνήμη της και το άλλαξα.
705225 Μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει κάπως σε σχέση με το παρελθόν, εξακολουθεί, όμως, η βασιλική οικογένεια να είναι για όλους μας κάτι το ιδιαίτερο.
705453 Olympic, Titanic και Gigantic, τα ονόματά τους - το τρίτο άλλαξε στην πορεία.
735477 Μεγάλωσαν, έκλεισαν, άλλαξαν
736413 "Ξέρετε, η επιτυχία δεν άλλαξε καθόλου τον τρόπο της ζωής μου", δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της, για να προκαλέσει το εύλογο σχόλιο του δημοσιογράφου:
736414 "Άλλαξε μόνο τη μορφή της επαρχίας του Σρόπσαϊρ".
705474 Στις 8.00 π.μ. που το πλοίο χτυπήθηκε, ενδεχομένως να άλλαζαν βάρδια στο λεβητοστάσιο οι εργάτες και οι πόρτες να παρέμεναν ανοιχτές για να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους.
736637 Η τοπογραφία του ελληνισμού όμως διαρκώς αλλάζει.
736671 Είναι αρκετά έντονο το αίσθημα ότι οι καιροί αλλάζουν, ότι ακόμη και τα ελληνικά ερείπια έχουν χάσει την παλιά τους αίγλη.
706595 Δύο όμως στοιχεία ήταν που άλλαξαν τη ροή του και έφεραν πάλι το Ηράκλειο στο προσκήνιο.
706634 "Όσο παίζουν καλά οι τωρινοί ξένοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να τους αλλάξω", έκανε ρελάνς ο Σούμποτιτς.
706635 Κι αν αλλάξει πρώτα εσένα ο πρόεδρος, Λευτέρη, τι γίνεται;
737046 Αλλά τα σχέδιά του άλλαξαν όταν οι Γερμανοί τον απέκλεισαν από τους πολιτικούς σχεδιασμούς τους στα Βαλκάνια.
701928 Προχθές τα πράγματα άλλαξαν.
737317 Πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να μετατραπεί το Εθνικό και το ΚΘΒΕ σε ΝΠΙΔ, αλλά ζητεί από τον υπουργό να καθορίσει με περισσότερη σαφήνεια τις θέσεις του και να ξεκαθαρίσει τον τρόπο μετάβασης από το ένα καθεστώς στο άλλο.
735435 Επίσης σε δεύτερη έκδοση το μυθιστόρημα του Άρη Φακίνου "Κλεμμένη ζωή", ένα σύγχρονο κοίταγμα της ελληνικής ιστορίας μέσα από τα μάτια ενός ζευγαριού που κατορθώνουν να διασώσουν τον "φάκελό" τους (Καστανιώτης). * Ένας ιδιοφυής επιστήμονας μπαίνει στο κορμί ενός τρελού δολοφόνου, δύο άνθρωποι αλλάζουν σώματα.
736674 Οι καιροί στο μεταξύ άλλαξαν, η νεότερη γενιά των πρακτικών σπουδών και του κέρδους ήλθε στα πράγματα και με τον περίφημο ρεαλισμό και ορθολογισμό που την διακρίνει έκρινε διαφορετικά το "πράγμα".
736519 Μπορεί να είχα αλλάξει το χρώμα τους, η αμεσότητα όμως υπήρχε.
736696 Αλλάζει όμως ακόμη και αυτός ο αμερικανικός λόγος περί ελληνισμού.
737667 Είναι σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει.
737827 Μία δεκαετία αργότερα, οι καιροί άλλαξαν και το κανάλι των "νοικοκυραίων" θεώρησε σκόπιμο να προβάλει στο γυαλί άλλες "πρωτοπορίες".
737829 Ηθικό συμπέρασμα: οι "πρωτοπορίες" αλλάζουν, τα "χασμουρητά" παραμένουν.
738639 Του άλλαζα θέσεις διαρκώς και παρ' όλα αυτά δεν έδειξε να ενοχλείται.
705761 Έχει αλλάξει η σύνθεση των φυλακών, έτσι δεν είναι;
705763 Βεβαίως, τελείως έχει αλλάξει!
705764 Κι έχει αλλάξει και η νοοτροπία των εμπόρων ναρκωτικών.
751893 Υποστήριζε συνάμα ότι η Γραμματική του Τριανταφυλλίδη "δεν μπορεί, αν δεν αλλάξει ριζικά, να αποτελέσει τη γραμματική της νεοελληνικής".
706016 Η διαφορά από το παρελθόν είναι ότι τώρα οι ομάδες έχουν αλλάξει συνθέσεις.
752376 Τα τελευταία χρόνια δείχνουν να άλλαξαν πορεία.
752497 Αν όχι, το αλλάζω.
752511 Έκατσα λοιπόν κι εγώ και το άλλαξα το νούμερο, το πλάσαρα αλλιώς και πέρασε.
737649 Β. Ποια είναι η στάση σας ως γυναίκα και ως διευθύντρια διαφημιστικής εταιρίας απέναντι σε τέτοιου είδους "διλήμματα"; 2/ Έχει αλλάξει η εικόνα της γυναίκας στην διαφήμιση από τότε που γυναίκες ανέβηκαν στα ανώτατα κλιμάκια των εταιριών;
737650 (Παρακαλούμε θερμά να αναφέρετε κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα) 3/ Νομίζετε ότι μπορείτε από τη θέση σας να αλλάξετε την εικόνα της γυναίκας στη διαφήμιση;
738666 "Η επέμβαση, είτε σε αυτό που φωτογραφίζεται είτε στο ίδιο το φωτογραφικό μέσο, είναι ένας τρόπος να αλλάξεις την καθιερωμένη αναπαράσταση.
752903 Ξεκίνησαν τραγουδώντας λαϊκά και δεν άλλαξαν ποτέ δρόμο.
753171 Προσπαθώ να τον αλλάξω...
752839 Ε, τότε νομίζεις πως αλλάζεις τον εαυτό σου.
753413 Είναι από τα πρώτα Swatch και του έχω αλλάξει μόνο λουράκι και την μπαταρία.
753423 "Ναι, εν μέρει!". - Επεμβαίνοντας ο άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τη μοίρα του;
753575 Πολλοί που έζησαν στο "ρετιρέ" της εξουσίας λένε ότι η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο...
739271 "Εκείνο που συνήθως συμβαίνει είναι πως στη Θεσσαλονίκη και στη Δράμα (όπου λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους)" αλλάζει "η οπτική μας", έλεγε παράγοντας του χώρου.
753551 Μετά από μιάμιση ώρα στις κασέτες μου είχα φυλαγμένες στιγμές από τα παιδικά του χρόνια, την τάση του να αλλάζει τη μοίρα του, τη γνώμη του για την εξουσία, τον φόβο του για τα "ύψη", τη σχέση του με τον Μπερζόν και τον Ντιράν, τη γνώμη του για τους συνυποψηφίους για τη δημαρχία της Αθήνας και το τι θα γκρέμιζε αν μπορούσε στην Αθήνα! - Στην εκπομπή του κυρίου Χατζηνικολάου στο Mega όταν εκνευριστήκατε... σκεφτήκατε προς στιγμήν να φύγετε;
753669 Η πολιτική περιπέτεια ξέρω ότι είναι από την αρχή ως το τέλος μια καταγραφή κόστους! ". - Πιστεύετε ότι όλοι όσοι ασχολούνται σήμερα με την πολιτική δεν θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα;
753679 "Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη της εξουσίας...
753702 "Κάθε παιδί βαθιά μέσα του οραματίζεται τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεράσει τη μοίρα του". - Πιστεύετε ότι μπορούμε να επέμβουμε στη μοίρα μας και να την αλλάξουμε;
753703 "Πάντα το πίστευα". - Υπάρχει ένα μυστικό που βοηθάει να αλλάξουμε τη μοίρα μας;
753667 Ξεπρόβαλε μπροστά μου ένας ευρύτερος χώρος μέσα στον οποίον μπορούσα να αναπτύξω τον εαυτό μου ". - Πιστεύετε ότι μπορείτε ασχολούμενος με την πολιτική επαγγελματικά να αλλάξετε κάτι;
753678 Τι πρέπει να αλλάξει στη δομή της εξουσίας για να πάει καλύτερα ο τόπος;
739374 Αλλάζει φωνές, συναισθήματα, ρόλους σε κλάσματα δευτερολέπτου.
752838 "Θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο;
752112 Στη Γενεύη ένα δαχτυλίδι με ένα εντυπωσιακό ρουμπίνι Μπούρμας 12,10 κ. αγοράστηκε 2.050.000 δολάρια, ενώ ένα κολιέ του Cartier με διαμάντια έφθασε τα 1.800.000 δολάρια και ένα εκπληκτικό διαμάντι 35,07 κ. άλλαξε ιδιοκτήτη για 1.900.000 δολάρια.
752738 Τρία παιδιά της ίδιας γενιάς θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
754135 Μέχρι τότε είχα αλλάξει πολλά επαγγέλματα μέσα στο μυαλό μου.
753929 Άλλαζε δέρμα από την αγωνία!
754965 "Εδώ θα μου επιτρέψετε να αλλάξω οπτική.
754783 Νομίζω ότι η πιο εξεζητημένη περίπτωση είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα ".
754785 "Γιατί πιστεύω ότι μπορώ κάτι να αλλάξω, όχι αφηρημένα...
755722 Και πιστεύω ότι το να παίζεις είναι μια πολύ σοβαρή υπέρβαση του κακού ". - Υπάρχει μια ημέρα της ζωής σας που δεν θα αλλάζατε με καμία άλλη;
755726 Έμαθα τόσο πολλά που άλλαξε η ζωή μου ". - Η εμπειρία αυτή ολοκληρώνεται την πρώτη φορά ή κατά τη γνώμη σας χρειάζεται και συνέχεια;
755761 Και ενώ όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και χιλιοειπωμένα, ξαφνικά άλλαξαν τα δεδομένα...
756145 Πώς σας αλλάζει η σκηνή... ".
756377 "Χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουμε, όλοι μας έχουμε ζήσει στιγμές και καταστάσεις τόσο τραγικές που κινδυνέψαμε να απογοητευτούμε ή αντίθετα τόσο ευτυχείς, ικανές να μας αλλάξουν τη ζωή.
755374 Όταν το ξανάνοιξα, κατέβασα την ταμπέλα με την επωνυμία και την άλλαξα.
755150 Το μόνο που ονειρευόμασταν τότε ήταν να αλλάξει η Κόλαση και να γίνει Παράδεισος!
756462 "Αν όλα πήγαιναν μια χαρά, γιατί να θέλουμε να τα αλλάξουμε;
756466 Κοντά του δεν έμαθα μόνο να γράφω, αλλά και να αισθάνομαι την ένταση ενός κόσμου που αλλάζει ". - Υπάρχει κι ένας δίσκος σας που έχει τίτλο" Campio "...
756470 Η αλλαγή που παρατηρείται στον κόσμο σήμερα ". - Αλλάζει ο κόσμος σήμερα;
756472 "Νομίζω ότι τα πάντα αλλάζουν...
756507 Τώρα άλλαξαν τα πράγματα...
756461 Το σωστό ή το λάθος βοηθούν τον άνθρωπο να αλλάξει τη ζωή του;
9293 Αυτό είναι έτσι, γιατί ο καθένας από εμάς αρχίζει ν' ανησυχεί και να νιώθει ότι είναι δυνατόν ν' αλλάξει τόσο προσωπικά όσο και κοινωνικά.
756606 Άλλωστε οι ένοικοι του τελευταίου ορόφου αλλάζουν τόσο σύντομα τώρα πια...
756398 Έτσι άλλαξε όλη μου η ζωή! ". - Τώρα, αν κλείνατε τα μάτια σας, πού θα θέλατε να βρισκόσασταν;
754786 Δεν θέλω να αλλάξω τον κόσμο, θέλω να κάνω ένα πάρκο, μια λεωφορειακή γραμμή που να βολεύει...
754792 Είχα μια τάση να αλλάζω τα πράγματα... ". - Αυτό συχνά συμβαίνει στις ερωτικές σχέσεις...
754793 Ερωτευόμαστε έναν άνθρωπο όπως είναι και μετά προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, να τον φέρουμε στα "νερά" μας...
754874 Γιατί πώς μπορείς να αλλάξεις κάτι που δεν μπορείς να ερμηνεύσεις; ". - Τα μεγάλα ερωτήματα ή τα μυστήρια της ζωής έχουν την πιο καθοριστική σημασία στη ζωή μας;
706449 Τελικά αλλάζει ή δεν αλλάζει όνομα;
766007 Για να το αλλάξουμε, επιμένει ο κ. Κοναρέ, δεν αρκούν οι αφορισμοί.
766013 "Η ανεξαρτησία δεν άλλαξε τίποτα.
706248 Διότι "όποιος δεν απολαμβάνει τη δουλειά του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει επάγγελμα".
706439 "H Ρωσία πήρε μια στρατηγική απόφαση", που "θ' αλλάξει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τη μια μέρα στην άλλη μετατρέποντας το Ιράν σε περιφερειακή υπερδύναμη".
706449 Τελικά αλλάζει ή δεν αλλάζει όνομα;
756835 Από εκείνη τη στιγμή άλλαξαν όλα στη ζωή μου!
757005 "Καταλήγουμε σε μια αλήθεια αφού πρώτα έχουμε αλλάξει πολλές οπτικές γωνιές.
767219 Από τα μέσα της δεκαετίας του '80 όμως το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει.
757004 Λυπάμαι για τη γυναίκα του, όμως το έργο του είναι μεγάλο ". - Μήπως η αλήθεια δεν είναι μια αλλά αλλάζει κάθε φορά που αλλάζει και η οπτική μας προσέγγιση;
757020 Μεγαλώνοντας η φωνή μου άλλαξε, έγινε πιο μπάσα.
767597 Ο έρωτας είναι μια ιστορία που αφορά δύο - δυστυχώς ή ευτυχώς "! - Η φωνή σας αλλάζει όταν είστε ερωτευμένη;
767598 "Η φωνή μου αλλάζει όπως το κύμα...
757099 Θέλω όμως να πιστεύω ότι μπορούμε παρ' όλα αυτά να επέμβουμε, να την αλλάξουμε, να την ανατρέψουμε.
767927 Το Ίδρυμα του Ελληνικού Πολιτισμού (ΙΕΠ) μαζί με το (διορισμένο από τον Υπουργό και ερήμην της Γενικής Συνελεύσεως του Ιδρύματος) νέο Δ. Συμβούλιό του άλλαξε και σκοπό:
757180 "Ο Πλάτων πίστευε πως η δικαιοσύνη και η σωστή συμπεριφορά μπορούν να διδαχθούν, ότι η παιδεία μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη φύση.
767415 Αυτές είναι συμπτώσεις που συμβαίνουν, αν συμβούν, μια φορά στη ζωή του κάθε ανθρώπου! ". - Πείτε μια άλλη σύμπτωση που άλλαξε τη ζωή σας.
767390 Το πεπρωμένο μάς οδηγεί! ". - Μπορούμε να αλλάξουμε το πεπρωμένο μας;
767751 Και είναι λύση η δυνατότητα που έχουμε να αλλάζουμε κανάλι (ζάπινγκ), αναζητώντας επί ματαίω τον χαμένο θησαυρό;
768157 Με συγκλόνισε όμως και με έκανε να αλλάξω μέσα μου ".
757460 Όταν λοιπόν κοιτάζω αυτές τις φωτογραφίες έχω την αίσθηση ότι κοιτάζω πράγματα που δεν υπάρχουν πια ". - Λέτε ωστόσο ότι οι θεωρίες για την ιστορία των πληθυσμών της Αμερικής έχουν αλλάξει.
766121 Μετά από ατελείωτες ώρες ηχογραφήσεων, πρόβας και ζωντανών εμφανίσεων, ένας ανήσυχος εκτελεστής μπορεί να αλλάξει θέση στο στούντιο και δρόμο στη ζωή.
768426 Στο τέλος της δεκαετίας έφθασε στο Αδιέξοδο, το σημείο εκείνο όπου υποτίθεται ότι πρέπει να αλλάξεις καριέρα, έτσι όπως αλλάζεις τρένο.
768426 Στο τέλος της δεκαετίας έφθασε στο Αδιέξοδο, το σημείο εκείνο όπου υποτίθεται ότι πρέπει να αλλάξεις καριέρα, έτσι όπως αλλάζεις τρένο.
768451 Τα πράγματα έχουν αλλάξει.
768267 Οι εποχές παρέρχονται και τα γούστα αλλάζουν.
768455 Και η ζωή της Κιμ έχει όμως αλλάξει.
768285 Αλλάζει προσωπεία και ονομασίες στο πέρασμα των χρόνων - εμπνέει τους δημιουργούς.
768793 Ο Ορέστης με πρότεινε για να παίξω στην ταινία - "Η Μπεάτα Ασημακοπούλου από 'δώ", με σύστησε και άλλαξε επί τόπου και το όνομά μου.
768845 Δεν μπορώ να αλλάξω.
766344 Ας αλλάξει το κοινό.
766539 Οι καιροί άλλαξαν κι εγώ τραγουδάω πια "μαμά γερνάω" μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου, που σαν κομήτης τεσσάρων ημερών φώτισε τους προβολείς του "Μετρό", μια χωρίς μέτρο ερμηνεύτρια γοητευτικού ρεπερτορίου.
766729 Τα πρόσωπα αλλάζουν με τον καιρό και στο γνωστό τραγούδι "έριξα λάσο για να σε πιάσω, θα γίνει νέα μονομαχία μες στο Έλ Πάσο", που ακούγεται στους σύγχρονους ναούς της Entre-nous society, η πιραντελική Βίρνα Λίζι έχει αντικατασταθεί από τη φωσκόλεια Βίρνα Δράκου.
783789 Η πληθώρα των μυκηναϊκών ευρημάτων που έρχονται στο φως τα τελευταία χρόνια αλλάζει την τοπογραφία του πολιτισμού της Εποχής του Χαλκού και ανατρέπει μερικές από τις παλιές επικρατούσες θεωρίες για τον μυκηναϊκό κόσμο, όπως εκείνη για την κάθοδο των Δωριέων.
783843 Η θεματολογία δεν έχει παραδόξως αλλάξει: λειτουργία του καπιταλισμού, κριτική της "νέας τάξης πραγμάτων", ερώτημα επαναδιατύπωσης του αριστερού οράματος, κρίση του κράτους, ζεύξη σοσιαλισμού και αγοράς...
768886 Γιατί ουσιαστικά αυτά τα δύο μόνο άλλαξαν πραγματικά την κοινωνία μας...
769455 Σήμερα, η Μπιάνκα Τζάγγερ έχει αλλάξει.
769483 "Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, παρ' όλο που συχνά πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν εκείνους που αποφασίζουν για τις τύχες όλων μας.
769484 Προσπαθώ από την πλευρά μου να ασκήσω κάποια επιρροή για να αλλάξουν μερικά πράγματα.
784083 Οι νοοτροπίες έχουν αλλάξει και στην Ελλάδα, όπου από το 1870 άνδρες και γυναίκες "κολυμβώσιν αναμίξ".
766814 Και στον "Ελευθερουδάκη" δημιουργούνται ουρές για την παραγγελία του καινούργιου βιβλίου του Ουίλιαμ Γκίμπσον, του πάπα του κυβερνοπάνκ, που έχει τίτλο "Virtual Light". - Με τόσες επιδείξεις μόδας τα πατροπαράδοτα ξενοδοχεία σαν τη "Μεγάλη Βρετανία" και τα νεοπαγή κλαμπ σαν το "Ρεξ - Μερτσέντες" έχουν μετατραπεί σε μεγάλα σαλόνια της πόλης όπου μπορείς να συναντήσεις αδιακρίτως την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και τον Τέλη Αποσκίτη, σε δερμάτινη πανδαισία, την Ειρήνη Νταϊφά, που επιτέλους άλλαξε πουκάμισο, με τον Νίκο Αποστολόπουλο, σε τρυφερό ενσταντανέ, ως τη Λία Χατζηπάνου, κυρία επί των τιμών για τη διμοιρία των αθηναίων κοσμικογράφων.
784315 Ο νόμος περί Τύπου και ΜΜΕ, που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον (από 1ης Νοεμβρίου όπως προβλέπεται ή από 1ης Ιανουαρίου 1996, εφόσον γίνει δεκτή η παράταση που έχουν ζητήσει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι), αλλάζει το σκηνικό και καθιστά οικονομικά ασύμφορη τη συνεργασία ανάμεσα στο θέατρο και στην τηλεόραση, για αμφότερους.
768987 Ο καθένας θα κάνει το δικό του πρόγραμμα ". - Άρα, θα αλλάξει και ο ρόλος του τηλεκριτικού...
784940 Ο τρόπος παρακολούθησης των διαδικασιών αυτών συχνά είναι γραφικός, δηλαδή βλέπουμε στην οθόνη μας τις "οντότητες" να μεγαλώνουν ή να αλλάζουν χρώμα και σχήμα καθώς εξελίσσονται, βλέπουμε τις τεκνοποιήσεις, τις γεννήσεις και τους θανάτους.
769179 Ίσως γιατί έχουν αλλάξει τα γούστα μου...
784949 Χώρια που μπορεί να επαναλάβει σε "αργή ταχύτητα" κάποιες διαδικασίες για να δει τι συμβαίνει, να αλλάξει κάποιες παραμέτρους και να σταθμίσει το αποτέλεσμά τους ή ακόμη να δοκιμάσει και τις πιο τρελές ιδέες που ποτέ δεν θα δοκίμαζε σε ζώντα όντα.
785004 Αυτό όμως δεν αλλάζει τίποτε στη γενικότητα:
785410 Αλλά αν η ερμηνεία αποτύχει, το πρόβλημα τότε αλλάζει μορφή: δεν πρέπει πια να ζητούμε να μάθουμε από πού προέρχεται το κακό αλλά πώς να το ελαττώσουμε.
769226 Μέσα από τους χαρακτήρες που ερμηνεύω αλλάζω κάθε φορά κι αυτό με γοητεύει ".
785675 Ο κόσμος έχει αλλάξει και πρέπει να κατανοήσουμε τις αλλαγές αυτές.
785682 Εξάλλου, και ο κόσμος που μας περιβάλλει έχει αλλάξει ουσιαστικά.
785686 Αλλά η ενστικτώδης εικόνα που έχει κάθε άτομο για την κοινωνία έχει αλλάξει.
785766 Οι διαφημιστές του συγκροτήματος πρόβαλαν το γεγονός ως επανάσταση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου του πολιτισμού μας.
786186 Ύστερα όμως, φοβούμενος ότι η απέχθεια του βρετανικού λαού προς το πρόσωπο του Νικολάου θα έβλαπτε τη βρετανική μοναρχία, άλλαξε γνώμη.
785643 "Όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.
785461 Αλλά αν η ερμηνεία αποτύχει, το πρόβλημα τότε αλλάζει μορφή: δεν πρέπει πια να ζητούμε να μάθουμε από πού προέρχεται το κακό αλλά πώς να το ελαττώσουμε.
786478 Μπορεί η δομή του "London Magazine", που αφιερώνει σελίδες στην αρχιτεκτονική, στη μουσική και στις τέχνες, να μένει απαράλλακτη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε γενικές γραμμές και με την τυπογραφική εμφάνισή του, εν τούτοις ο περιβάλλων χώρος του περιοδικού έχει αλλάξει.
786471 "Οι βρετανοί συγγραφείς όμως", προσθέτει, "έχουν αλλάξει".
786470 Περνώντας από τη δεκαετία του '60 στα χρόνια του '90, ο Ρος εμφανίζεται διατεθειμένος να μιλήσει για το "London Magazine", που, σύμφωνα με την εμμονή των Βρετανών στην παράδοση, "έχει αλλάξει ελάχιστα", όπως παραδέχεται ο εκδότης του.
784355 Αλλά, όπως επισημαίνει ο κ. Καλημέρης, "τώρα υπάρχει ο Σκάι, ένα κανάλι τηλεοπτικής ραδιοφωνίας, που έχει αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αγνοούμε τα γεγονότα της επικαιρότητας και από πλευράς τηλεθέασης".
786937 Άλλωστε έχουν αλλάξει τα πάντα για μένα από τότε.
800991 Κι άλλους ανθρώπους σοβαρούς που ένιωθαν επιτέλους ελεύθεροι να ψηφίσουν αυτό που πραγματικά πίστευαν, μια και η Βάσω άλλαζε περιφέρεια.
786613 Τι συνέβη και άλλαξε ξαφνικά στάση η Εκκλησία απέναντι στα βυζαντινά μνημεία και έφθασε μάλιστα στο σημείο να διεκδικεί τώρα όχι μόνο το δικαίωμα λατρευτικής χρήσης των βυζαντινών εκκλησιών αλλά και την εξουσία χρήσης, διοίκησης και διαχείρισής τους;
801151 Οι άνθρωποι βέβαια δεν άλλαξαν, όμως αλλάξαν οι θεοί.
801197 Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αλλάξει τους όρους όλων των παιχνιδιών.
801302 Ξεκινώντας από την πραγματολογική περιγραφή του νέου κόσμου που μας περιβάλλει, ενός κόσμου που πρέπει, υποτίθεται, να αλλάξει, ο Ροκάρ φαίνεται να αποδέχεται ότι η πραγματικότητα οριοθετεί αμετάθετα την κοινωνική δυναμική.
801338 Και, σε αντίθεση με τους οποιουσδήποτε αναθεωρητές ιδεολόγους, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η "απόδειξη" του ακριβούς αριθμού των θυμάτων δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα ως προς την ιστορική στάση μας σε σχέση με όσα έγιναν.
786630 Αλλάζει η λειτουργικότητα και το πλαίσιο των σχέσεων μέσα στο οποίο υπάρχει.
786634 Τρίτον, αλλάζει και η σχέση των πολιτών με τον πολιτισμό.
802044 Ο καιρός πέρασε και τα σύμβολα έχουν αλλάξει: το τζιπ έχει πάψει προ πολλού να είναι το στρατιωτικό αυτοκίνητο της ελευθερίας.
802063 Παρά τις μεταβολές που έχει υποστεί το jeep - σήμα κατατεθέν το οποίο από το 1987 ανήκει στην Chrysler - μετά την αγορά της Willys το 1953 από την Kaiser και στη συνέχεια από την American Motors Corporation (AMC) η οποία το 1982 αγοράστηκε από τη Renault, τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ηρωικού αυτοκινήτου της απόβασης στη Νορμανδία δεν έχουν αλλάξει.
801356 Το Ισραήλ και οι μέχρι τώρα πολιτικές του όχι μόνο δεν δικαιώνονται, αλλά εντελώς αντίθετα αποκαλύπτουν πόσο εύκολα αλλάζουν οι ρόλοι.
801151 Οι άνθρωποι βέβαια δεν άλλαξαν, όμως αλλάξαν οι θεοί.
802203 Όταν, όμως, αποκαλύπτεται η ταπεινή καταγωγή του, όλοι αλλάζουν συμπεριφορά απέναντί του.
801591 Είναι προσκολλημένοι στις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και νιώθουν ανίσχυροι σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει.
802523 ΗΤΑΝ πιο συναρπαστικός από τον Κέβιν Κόστνερ, πιο κυνικός από τον Τζακ Νίκολσον, πιο προσιτός από τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ένας ήρωας της αμερικανικής υπαίθρου, ένας τυχοδιώκτης που είχε αλλάξει πολλά επαγγέλματα προτού βρει τον δρόμο του για τα στούντιο και τη δόξα του σελιλόιντ.
802543 Ξεκίνησε από το μηδέν και πέρασε δύσκολα χρόνια αλλάζοντας αναρίθμητες δουλειές (παιδί για θελήματα, κλητήρας, υπάλληλος της εταιρείας σιδηροδρόμων της Βαλτιμόρης), ώσπου να βρει τον δρόμο του και να γνωρίσει την επιτυχία.
802334 Αρνείται να λάβει μέρος στον πόλεμο που ξεσπάει και για να γλυτώσει αλλάζει φύλο..
802611 Εξ ορισμού ένα γεγονός τόσο απρόσμενο, το οποίο αλλάζει τον ρου της Ιστορίας, φέρνει νέα προβλήματα, τα οποία δεν θα είχαμε τολμήσει να αναλογιστούμε πριν από 10 χρόνια: επαναμετατροπή της κρατικής οικονομίας σε καπιταλιστική, επιστροφή των εμφυλίων πολέμων με εθνικιστικά κίνητρα και των εθνικιστικών συγκρούσεων, αποσύνθεση της διπολικής παγκόσμιας τάξης, νέα κατανομή των δυνάμεων στην Κεντρική Ευρώπη.
802621 Η θεωρία των συστημάτων προωθεί μια ιδέα η οποία για άλλη μια φορά συναντά ευνοϊκή απήχηση: όλα αλλάζουν, αλλά τίποτε δεν προχωρεί.
802642 Αντιθέτως, στη Δυτική Γερμανία οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει.
802782 Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι στο βιβλίο αυτό, η Νέλλη Μισιρλή, μετά από επίπονη αναζήτηση, κατόρθωσε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα του ζωγράφου, πράγμα δύσκολο καθώς πολλά από αυτά που ανήκαν σε ιδιώτες άλλαξαν πολλά χέρια με την πάροδο του χρόνου.
802356 Ο έρωτας αλλάζει τη ζωή του και του δημιουργεί τρομερά προβλήματα.
802375 Δύο ζευγάρια, θέλοντας να ξεφύγουν απ'τη ρουτίνα του γάμου τους, αλλάζουν για μια νύχτα ερωτικούς συντρόφους.
784377 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόλις ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα (μπάσκετ ή ποδόσφαιρο) οι τηλεθεατές της ΕΤ1, της ΕΤ2 και του Star, στη συντριπτική τους πλειονότητα, πατάνε το κουμπί και αλλάζουν κανάλι.
784774 "Τα πράγματα τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει ν' αλλάζουν προς το καλύτερο", επισημαίνει η Δ. Ευνουχίδου.
769534 Ανάμεσα στους λόγους που καθιστούσαν απαραίτητη μία νέα προσέγγιση του ζητήματος, ο Μπίτον αναφέρει, πρώτον, ότι "η περίοδος μετά το 1960 είδε μία άνευ προηγουμένου έξαρση όλων των λογοτεχνικών ειδών στην Ελλάδα, ιδίως σε ό,τι αφορά την πεζογραφία, καθώς και την εμφάνιση δυναμικών νέων ρευμάτων που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αρκετοί από τους συγγραφείς του παρελθόντος διαβάζονται σήμερα" - δεύτερον, ότι "καμία από τις παλαιότερες ιστορίες δεν ερευνά επαρκώς τη σχέση των λογοτεχνικών κειμένων με την ιστορία, καθώς και με άλλα λογοτεχνικά κείμενα, ώστε να δώσει στον μη-έλληνα αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα των περιπεπλεγμένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους".
769591 Έτσι αρχίζει να σχηματίζεται ένα τρίο που πρόκειται να αλλάξει σε βάθος όχι μόνον την αμερικανική λογοτεχνία αλλά και την ίδια τη νοοτροπία των δύο ή τριών μεταγενέστερων γενεών.
783945 Με νέα επεισόδια των "Λάμψη", "Δις εξαμαρτείν", "Οι μεν και οι δεν", "Πάτερ ημών", "Ο Πέτρος και τα κορίτσια του", "Σκορπιός", "Εσύ αποφασίζεις", "Εμείς και εμείς", αλλά και με τις νέες παραγωγές "Τζιν και Τσέρρυ", "Σαμπουάν", "Το τρίτο στεφάνι", "Μια ζωή για την Έλσα", "Έλλη και Άννα", "Ντόλτσε Βίτα", "Απών", "Δρόμοι της πόλης", "Κατάσταση φραπέ" και "Η πρόβα του νυφικού", και αναμένοντας, μεταξύ άλλων, "Τα ψάθινα καπέλα" και τη "Φυλή των ανθρώπων", το τηλεοπτικό τοπίο δεν αλλάζει πολύ από πέρσι: σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τις ίδιες συνταγές με τα χιλιοειπωμένα αστεία, τις γνωστές αμήχανες σκηνές...
784840 Εν τούτοις τα πράγματα αλλάζουν ή, όπως διδάσκουν τα καλά θρίλερ, "η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καλύτερα κρύο".
802607 Είναι αυτό που θέλησε να πει ο Καντ: η κριτική του λόγου είναι δικό του έργο ". - Οι ανακατατάξεις που συντελέστηκαν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη άλλαξαν βαθιά την άποψη που είχε η εποχή μας για τον εαυτό της.
803148 Πολλά λοιπόν αλλάζουν στην εικόνα του μυκηναϊκού πολιτισμού, καθώς σήμερα πια δεν χρειάζεται το πείσμα ενός Σλήμαν για να αποκαλυφθούν τα ανάκτορα ή οι τάφοι των μυκηναίων ηγεμόνων.
803614 Σε μισή ώρα η διαδρομή αλλάζει κατεύθυνση και οδεύει βορειοανατολικά.
803168 "Βρήκαμε σπόρους, κουκούτσια από ελιές και ακόμη και γύρη μέσα στο χώμα", λέει ο κ. Ιακωβίδης υποστηρίζοντας πως δεν άλλαξε η χλωρίδα.
803171 Και ούτε αποδείξεις κοινωνικών ταραχών έχουμε γιατί βρίσκουμε ότι δεν αλλάζει ούτε η κατανομή των συνοικισμών ούτε οι σχέσεις τους προς τις ακροπόλεις.
803340 Μας επηρεάζει η εποχή γιατί και εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε σαν άνθρωποι.
804530 Ο αρχαίος μύθος της Ιφιγένειας ταυτίζεται με τον μύθο του δημοτικού τραγουδιού, με τον αέναο μύθο που απλώς ανακυκλώνεται μέσα στους αιώνες, χωρίς όμως ποτέ να αλλάζει.
815655 Πρέπει ή όχι να αλλάξει η παθητική συναλλαγματική πολιτική της σκληρής δραχμής που κατά την άποψη του κ. Οικονόμου - συμμερίζομαι απόλυτα - είναι υπεύθυνη "για τη μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την ενίσχυση της κατανάλωσης σε βάρος της επένδυσης".
803341 Η σκέψη μας είναι διαφορετική, ο χαρακτήρας μας μόνο δεν αλλάζει ".
803378 Η εταιρεία "Προοπτική" έχει αναδειχθεί σε Γολιάθ του ελληνικού "Χόλιγουντ", ενώ τα δύο πολυσυγκροτήματα αιθουσών Multiplex αλλάζουν τον κινηματογραφικό χάρτη της χώρας
803381 Τα εισιτήρια ανέβηκαν, πολλές αίθουσες αλλάζουν χέρια, το καλοκαίρι προμηνύεται θερμότατο, αλλά όλοι τρέμουν τη μαγική λέξη Multiplex.
803560 Οι εποχές αλλάζουν και οι μόδες περνάνε.
816379 Αν δεν αλλάξει γνώμη και επιμείνει στην προσφυγή της, είναι λογικό να αναμένει κανείς ότι η πώληση αυτή θα "διαλευκανθεί" από τη Δικαιοσύνη.
816970 ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες αποφάσισαν να αλλάξουν ή να αποκτήσουν γραφείο.
817248 Η εκκρεμότητα όμως παραμένει και οι καιροί αλλάζουν πολύ γρήγορα καθώς ήδη πλησιάζουμε προς τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
803578 Μην σας κάνει εντύπωση, οι ιδέες αλλάζουν.
803583 Καλά, είστε βέβαια πολύ νέος για να τα ξέρετε αυτά, αλλά να, θέλω να πω ότι τα πράγματα αλλάζουν.
784907 Οι ήρωές του - τους οποίους ενσαρκώνουν μεγάλα ονόματα του παλαιότερου και νεότερου εγχώριου κινηματογράφου όπως, οι Χάνα Σιγκούλα, Μπάρμπαρα Σούκοβα, Μπριγκίτε Μίρα, Άντριαν Χόβεν, Ρούντολφ Πλάτερ - παρουσιάζουν μια εξαιρετική ικανότητα να προσαρμόζονται σε καταστάσεις, να αλλάζουν και να παρασύρονται σε γκροτέσκες εναλλαγές ρόλων.
817953 Η εταιρεία που άλλαξε γραφεία είναι η Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή ΑΕ, χρηματιστηριακός εκπρόσωπος και πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Αθ.
706461 "Δεν είναι ο Σεγκελά αυτός που θα αποφασίσει αν θα αλλάξει το κόμμα την ονομασία του ή όχι", αφήνοντας επιπλέον να εννοηθεί ότι όσα ακούγονται περί νέου ονόματος αποτελούν ευσεβείς πόθους του διαφημιστή και τίποτα παραπάνω.
706469 Με λίγα λόγια, να αλλάξει το όνομα, χωρίς όμως να χάσει τη "χάρη".
803827 Οι νέες κοινωνικο-καταναλωτικές τάσεις του 1994-95 αλλάζουν με ταχύτητα έχοντας ως αδιαφιλονίκητους πρωταγωνιστές των ονείρων της σεζόν τις έθνικ αποχρώσεις, τα "best of" παλαιών ενδόξων φωνών, νέα μοντέλα θηλυκότητας, παλαιά πρότυπα αρρενωπής γοητείας και ριζοσπαστικές καινοτομίες για τους αμφιταλαντευομένους.
803755 Ας προσθέσουμε τώρα μία μόνο λέξη για την οικονομική διάσταση του θέματος: αν μπορούσε κανείς να αποδείξει με αδιάσειστα επιχειρήματα ότι η Σταύρωση της Εθνικής Πινακοθήκης είναι ιδιόχειρο έργο του Γκρέκο, ο πίνακας δεν θα άλλαζε μεν στην όψη, αλλά η οικονομική του αξία θα πολλαπλασιάζονταν επί 100 ή επί 1000, ανάλογα με το αν τον θεωρούμε έργο του εργαστηρίου ή ένα (έστω καλό) αντίγραφο του 18ου αιώνα.
831815 Πράγμα που σημαίνει ότι, ακόμα και αν ελαμβάνοντο υπόψη και αυτές οι επιχειρήσεις για τη σύγκριση των αποτελεσμάτων 1991_-_1992, η εικόνα δε θα άλλαζε, αισθητά τουλάχιστον.
803838 "Οι γυναίκες φέτος τον χειμώνα αλλάζουν και πάλι σιλουέτα.
815709 Το σημερινό καθεστώς, είπε, αποτελεί συμβιβασμό μεταξύ των αντικρουόμενων συμφερόντων τόσων χωρών και γι' αυτό τον λόγο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
815732 Ο κ. Σίμπσον απηύθυνε επιστολή στην κυρία Τροτμάν με την οποία ζητάει από τον δήμο να του πληρώσει το ποσό των 2.413 γαλλικών φράγκων (περίπου 100.000 δραχμές), το οποίο ξόδεψε για να αλλάξει τα εισιτήριά του και για να πληρώσει το ταξί από το αεροδρόμιο του Λονδίνου προς την εκλογική του περιφέρεια, όπου, σημειωτέον, εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του προσεχούς μηνός.
832214 Η Κοινή Αλιευτική Πολιτική της Ένωσης θα αλλάξει επειδή δεν θα ισχύσουν οι επιπλέον ποσοστώσεις που είχαν δοθεί στην Ισπανία και στην Πορτογαλία για να αντισταθμιστεί η εισβολή των νορβηγικών αλιευμάτων.
832218 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα υποδεχθεί τους 15 ευρωβουλευτές από τη Νορβηγία, ενώ θα πρέπει να αλλάξει και ο αριθμός των ψήφων με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στα Συμβούλια Υπουργών, μια και η συμβιβαστική πρόταση της ελληνικής προεδρίας την περασμένη άνοιξη (όταν είχε προκύψει το μέγα θέμα της "αναστέλλουσας μειοψηφίας") περιελάμβανε και τις τρεις νορβηγικές ψήφους.
832465 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ σχέσεων και παροχής βοηθείας προς τις χώρες της Ασίας και της Λ. Αμερικής είναι αποτυχημένο και πρέπει να αλλάξει, ομολόγησε προ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ισπανός επίτροπος Μανουέλ Μαρίν, υπεύθυνος για προγράμματα ανάπτυξης του Τρίτου Κόσμου.
832726 Ένας πλούτος δισεκατομμυρίων που δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένος και αλλάζει καθημερινά χέρια ελεύθερα και αφορολόγητα είναι διασκορπισμένος σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια, φτωχών και πλουσίων.
815902 Το τελευταίο εξάμηνο που ο πόλεμος τιμών έχει ενταθεί, οι τιμές των εισιτηρίων για Λονδίνο αλλάζουν σχεδόν κάθε μήνα.
816070 Όπως δήλωσε ο κ. Βαν Μιρτ, "δε γίνεται να αλλάξει κανείς ως διά μαγείας από το ένα σύστημα στο άλλο".
832852 Την ώρα που η κυβέρνηση ταλαντεύεται στο θέμα των μετοχοποιήσεων σπαρασσόμενη από εσωτερικές αντιπαραθέσεις, η ΓΣΕΕ κάνει τη δική της στροφή που αλλάζει άρδην το κλίμα, μιας και τοποθετείται θετικά υπέρ των μετοχοποιήσεων σε όποιες ΔΕΚΟ χρειασθούν κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό τους.
832941 Ο παραλληλισμός είναι πράγματι υπερβολικός, ωστόσο όμως πολλά έχουν αλλάξει από τον περασμένο Αύγουστο και, κατά κοινή ομολογία των περισσοτέρων στελεχών μεγάλων εταιρειών εισαγωγής ηλεκτρικών συσκευών (των λεγομένων "λευκών"), η ελληνική αγορά είναι μια από τις φθηνότερες της Ευρώπης!
833016 Από τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεσή της η εταιρεία θα δημιουργήσει ένα αρχείο πελατείας, όπου οι "παραβάτες" θα έχουν την τιμητική τους: τα ονόματά τους θα βρεθούν στον ηλεκτρονικό μαυροπίνακα και ό,τι γράφεται σε αυτόν είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει.
817631 Τα πράγματα όμως άλλαξαν.
817276 Παρ' ότι έχουμε το δικαίωμα να αναπροσαρμόζουμε τα επιτόκια των δανείων όποτε αλλάζουν οι συνθήκες στην αγορά, στην πράξη δεν προχωρούμε αμέσως σε αλλαγές που ενδεχομένως να φέρουν σε δύσκολη θέση τον πελάτη.
817734 Με νόμο θα αλλάξουν πρόσωπο οι ΔΕΚΟ
818374 Ο κ. Πρωτόπαπας εκτιμά ότι η πρόβλεψη για 7% είναι υπερβολικά αισιόδοξη και επειδή αυτό συνδέεται με τις αυξήσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τις πιέσεις της για να αλλάξει η κυβερνητική εκτίμηση.. 1 Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εκτιμά επίσης ότι έχει μειωθεί η κρατική συμβολή στην κοινωνική ασφάλιση και αυτό ίσως οδηγήσει σε πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα εντός του προσεχούς έτους για τα ασφαλιστικά ταμεία.
818305 Η οδυνηρή περιπέτεια του ΟΤΕ δεν έχει αλλάξει το αρχικό πλάνο, με τη μόνη ίσως διαφορά ότι οι υπεύθυνοι είναι πιο προσεκτικοί.
831412 Η Ένωση όμως φαίνεται ότι έχει αλλάξει στάση τα τελευταία χρόνια και ευνοεί την αξιοποίηση αυτού του καυσίμου για ηλεκτροπαραγωγή.
831413 Όλα αυτά πάντως ισχύουν με το σημερινά επίπεδα τιμής του καυσίμου αυτού, γιατί τυχόν αύξηση θα άλλαζε τα δεδομένα.
841971 Και βεβαίως δεν αλλάζει τίποτα με την τοποθέτηση στρατιωτικού μέσα στο ΔΣ με δικαίωμα βέτο, γιατί στο ΔΣ δε γίνονται συζητήσεις για θέματα που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια.
736702 Όσο αλλάζει η τοπογραφία του ελληνισμού τόσο αναγκάζεται ο δυτικός λόγος για τον ελληνισμό να αναφέρεται σε μετακλασικά στρώματα της ιστορίας.
737536 Όπως έχει μοχθηρά επισημανθεί, αν το ερωτικό στοιχείο απεκλείετο ξαφνικά από τη σύγχρονη λογοτεχνία, "συγγραφείς όπως ο Νόρμαν Μέιλερ, ο Τζον Απντάικ ή ο Φίλιπ Ροθ θα υποχρεώνονταν να αλλάξουν επάγγελμα".
842231 Ο μάλλον αντιπαθής στα ελληνικά συνδικάτα επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΟΚ, ο πρώην υπουργός της κυρίας Θάτσερ, ο σερ Λίον Μπρίταν, άλλαξε πόστο.
737180 Η αφύπνιση των εθνικισμών στην Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική, ιδίως δε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, έφερε αστάθεια και εμφύλιες συγκρούσεις, άλλαξε τον χάρτη και βεβαίως δεν άφησε ανεπηρέαστη (με την έγερση του Μακεδονικού) ούτε την Ελλάδα.
842940 Όταν οι δημόσιες ή οι ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλάζουν ιδιοκτήτη
842941 Μεγάλες επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλάζουν χέρια σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
842944 Τη σχετική προσφυγή κατέθεσε στο Δικαστήριο η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και ζητούσε να αποφανθούν οι δικαστές αν η Μεγάλη Βρετανία και η Βόρειος Ιρλανδία είχαν παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία σχετικά με τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων όταν μεγάλες επιχειρήσεις άλλαζαν χέρια.
722431 Ο λόγος, κυρίως, για τη ριζική εσωτερική ανακαίνιση των γραφείων της Αντιπροσωπείας που πραγματικά άλλαξαν όψη.
722938 Τα πράγματα άλλαξαν, ουσιαστικά, μέσα στον χώρο της θεολογίας μόνο εξαιτίας της ανάπτυξης της φιλολογίας κατά τον 19ο αιώνα και της ανακάλυψης πληθώρας Αποκαλύψεων, ιουδαϊκών και χριστιανικών, από αρχαιολόγους και ερευνητές των βιβλιοθηκών.
722961 Οι χριστιανοί που θα ζουν στην κοσμοϊστορική αυτή περίοδο της μεταβολής δεν θα παρακολουθήσουν αδρανείς αυτή τη διαδικασία της τεράστιας σε σημασία αλλαγής: ο κόσμος αλλάζει αφεντικό - αντί του προσωρινού αφεντικού που ήταν ο Διάβολος, ενσωματωμένος στις θεοποιημένες στρατοκρατίες, ξαναγίνεται αφεντικό του κόσμου ο Θεός.
843673 Για τους Κοινοτικούς είναι προφανές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και στο ύψος των ιαπωνικών εξαγωγών, προκειμένου να πάρει μιαν ανάσα η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία και η χειμαζόμενη από την ανεργία κοινοτική οικονομία.
843686 Τώρα όμως τα πράγματα αυτά έχουν αλλάξει και η Κοινότητα πιέζει: πέρυσι έβαλε πρόστιμο 30 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ολλανδικό οικοδομικό καρτέλ για παραβίαση των κοινοτικών κανόνων του ανταγωνισμού!
737459 Ίσως η σχέση εσωτερικού / εξωτερικού να έχει αλλάξει σήμερα.
844386 Μπορεί αυτό να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα ή ίσως ακόμη και τους όρους της ΟΝΕ, όπως αυτοί ορίζονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ;
844399 Τον παρελθόντα Μάιο, ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον άλλαξε κατά κάποιον τρόπο την αμερικανική πολιτική προς την Κίνα, εξασφαλίζοντας τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου για την ανανέωση του εμπορικού καθεστώτος του "πλέον ευνοουμένου κράτους", χωρίς περιορισμούς, για εφέτος.
702056 Τρία δισεκατομμύρια που άλλαξαν ή θ' αλλάξουν χέρια.
854073 Το καινούργιο αυτό καθεστώς θα αλλάξει και τα δεδομένα της προβολής των τσιγάρων: όπως είναι φυσικό, ένα μεγάλο μέρος των προϋπολογισμών της διαφήμισης θα αποσυρθεί από τους παραδοσιακούς τρόπους προβολής και θα διατεθεί σε προσφορές κλπ.
854213 Μα τι θέλετε, να μαζευτούμε 150 χώρες στο Μαρακές και να αλλάξουμε τη συμφωνία;
854434 Στην ερώτηση αν αυτή η εξέλιξη στον ΟΤΕ συνδέεται με τη μετοχοποίηση του Οργανισμού, ο πρόεδρος των εργαζομένων επιμένει ότι δεν αλλάζει σε τίποτε τη θέση του, που είναι αντίθετη με τη μετοχοποίηση, αλλά θεωρεί ότι η ανανέωση του προσωπικού είναι ανάγκη ζωής για τον ΟΤΕ.
702056 Τρία δισεκατομμύρια που άλλαξαν ή θ' αλλάξουν χέρια.
702281 Εκείνο που παραμένει ερώτημα είναι αν το μουσείο θα μπορέσει ν' αλλάξει τη μάλλον άχαρη βιομηχανική πόλη, να δημιουργήσει πολιτιστικό τουρισμό και να επηρεάσει, ώστε να διευρύνει τους πόλους έλξης στο μεγάλο κοινό.
855130 Η διασταύρωση, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να γίνει, όπως συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις, "μόνο με τον ΑΦΜ, διότι εύκολα μπορεί κανείς να αλλάξει ταυτότητα ή να είναι κάτοχος περισσοτέρων της μιας ταυτοτήτων".
715565 Κιβώτιο έτοιμο να περάσει γλυκά από τη μια ταχύτητα σε... οποιανδήποτε άλλη εσείς επιλέξετε, δεν θα προβληματίσει τους αφηρημένους οδηγούς αλλά θα αποκρούσει όσους θέλουν να αλλάζουν ταχύτητα σαν να οδηγούσαν το τέλειο σπορ μοντέλο.
715589 Ο μοχλός των ταχυτήτων είναι τοποθετημένος υψηλότερα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά μοντέλα, κάτι που θα σας βοηθήσει να αλλάζετε συχνότατα ταχύτητα και να μη... σκύβετε για να περάσετε την τρίτη.
715660 Αυτό υποχρεώνει τον οδηγό του να αλλάζει συχνά ταχύτητες, όμως το σασμάν πέντε σχέσεων υπακούει πρόθυμα σε κάθε προσταγή του επιλογέα.
715711 Μπορεί στη Ρωσία να έχουν αλλάξει τα πάντα σε χρόνο μηδέν, όμως το όνειρο του μέσου πολίτη αυτής της χώρας εξακολουθεί να είναι το αυτοκίνητο.
716100 Μην κάνετε λάθος οικονομία: αλλάξτε τους υαλοκαθαριστήρες (τις περισσότερες φορές αρκεί να αλλάξετε μόνο τα λάστιχά τους), ακόμη και αν πιστεύετε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
716007 Αυτό μπορεί να μην προκαλεί προβλήματα σε χώρες όπως η δική μας, όμως στις βορειοευρωπαϊκές χώρες, των οποίων οι κάτοικοι είναι κατά μέσο όρο 10 εκατοστά ψηλότεροι, αλλάζουν τα πράγματα.
716100 Μην κάνετε λάθος οικονομία: αλλάξτε τους υαλοκαθαριστήρες (τις περισσότερες φορές αρκεί να αλλάξετε μόνο τα λάστιχά τους), ακόμη και αν πιστεύετε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
856181 ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα είδαμε εδώ στη στήλη του "Αν Θέλετε Να Επενδύσετε Σε Ακίνητα" πώς έχουν αρχίσει να αλλάζουν σιγά - σιγά οι προδιαγραφές για την κατασκευή της ιδεώδους μεσογειακής εξοχικής κατοικίας.
716342 Ο αριθμός των καθισμάτων αλλάζει κατά βούληση, όμως όποιο συνδυασμό και αν προτιμήσετε δεν πρόκειται να στριμωχτείτε και μόνον αν μεταφέρετε 7 επιβάτες θα υπάρξει πρόβλημα χώρου στο πορτ-μπαγκάζ, αν υπάρχουν πολλές αποσκευές.
716777 Η κακή αυτή φήμη ίσως όμως αλλάξει στο εξής χάρη σε ένα τρομερό όπλο, το οποίο τέθηκε πρόσφατα δοκιμαστικά στη διάθεση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
716637 Ο γαλλικός Τύπος, εμφανώς ενοχλημένος, αναφέρθηκε στο γεγονός επειδή δεν αλλάχτηκε απλώς ο τίτλος μιας ταινίας αλλά ο τίτλος του μυθιστορήματος του Εμίλ Ζολά στο οποίο στηρίχτηκε η ταινία.
716797 Η μείωση των ρύπων μπορεί να είναι μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση στην έκρηξη του ηφαιστείου Πινατούμπο (Φιλιππίνες, 1991) ή το φαινόμενο του Ελ Νίνιο (που άλλαξε την κατεύθυνση των ανέμων και των ρευμάτων του Ειρηνικού ωκεανού στο διάστημα 1991-93).
857210 Η Ολλανδία όμως δε συμμορφώθηκε και προχώρησε στη διαδικασία του διαγωνισμού χωρίς να τηρήσει τους κοινοτικούς κανόνες και να αλλάξει την αρχική προκήρυξη για τη σύναψη της σύμβασης.
867147 Και τώρα που ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα (ΕΝΣ) ή Σύστημα σχεδόν Σταθερών Ισοτιμιών (ERM), αλλά ένα άτυπο σύμφωνο το οποίο επιτρέπει στα νομίσματα που συμμετέχουν να αλλάζουν την ισοτιμία τους κατά 15% χωρίς να βγαίνουν "έξω από τον αγωνιστικό χώρο", το εθνικό μας νόμισμα, η δραχμή, μπορεί πλέον να δηλώσει ότι συμμετέχει και αυτή στο νέο ΕΝΣ της διακύμανσης του 15%.
718021 Άλλαζαν δυο ζεστές κουβέντες και χάνονταν ξανά.
867604 Η αγορά αλλάζει και όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες αγωνιούν και προσπαθούν να συμπεριληφθούν στο νέο τοπίο που βρίσκεται υπό διαμόρφωση.
867705 Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, λένε στην Τράπεζα.
718982 Αλλάζουν και πάσχουν τα σχήματα και οι άνθρωποι ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται και ανάλογα με τον φωτισμό.
718166 Κερουμπίνο, Σέστο, Ιδαμάντης και Ντοραμπέλα στις όπερες του Μότσαρτ, Ορφέας του Γκλουκ, Οκτάβιαν και Συνθέτης στις όπερες του Ρ. Στράους, Έμπολι και πρόσφατα Ασουτζένα μέσα από τη μουσική του Βέρντι, Ρωμαίος και Ανταλτζίζα του Μπελίνι, Σταχτοπούτα, Ιζαμπέλα και Ροζίνα του Ροσίνι, Ελιζαμπέτα του Ντονιτσέτι, Ιουλιέτα του Όφενμπαχ, Σαντούτσα του Μασκάνι, Φεντόρα του Τζιορντάνο, Ηρωδιάδα και Σαρλότ του Μασνέ, Δαλιδά του Σεν Σανς και φυσικά Κάρμεν του Μπιζέ: η Αγνή Μπάλτσα αλλάζει κοστούμια, εποχές και "υπηρετεί" εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους με τη χαρακτηριστική μεταλλική φωνή της, καταθέτοντας πάντα με θάρρος τις προσωπικές ερμηνευτικές απόψεις της.
718968 Ένας άνθρωπος συνέχεια αλλάζει, είναι όλο απρόοπτα και μας αποκαλύπτει συνέχεια άλλες πλευρές του, αυτή η περιπέτεια έχει για μένα νόημα και ενδιαφέρον.
868689 Αλλάζει η χωρητικότητα αλλά και η μορφή των δύο βασικών κατηγοριών
868695 Έτσι, η μικρής χωρητικότητας τηλεκάρτα θα παραμείνει στις 100 μονάδες, η μεσαίας χωρητικότητας θα αλλάξει από 500 σε 200 μονάδες και η μεγάλης χωρητικότητας από 1.000 σε 500 μονάδες.
719005 Στην πραγματικότητα, ενώ παραμένει σταθερή η στάση ενός ανθρώπου ο οποίος κάνει κάτι, αυτό που αλλάζει κάθε φορά είναι ακριβώς το μοντέλο - που μπορεί να είναι από το συγκεκριμένο πρόσωπο μέχρι την απουσία προσώπου, μέχρι τα αντικείμενα, το περιβάλλον.
869658 Ο κ. Μίρκος επιστρέφει μετά από απουσία 11 ετών σε ένα χώρο όπου σχεδόν τα πάντα έχουν αλλάξει.
719009 Αλλάζει πια η σχέση μας με τη συμβατική έννοια του μοντέλου έτσι όπως την καταλαβαίνουμε.
731288 Πέι, του διασημότερου σύγχρονου αρχιτέκτονα στον κόσμο, αυτού που μετά από αιώνες άλλαξε την όψη του Λούβρου.
731458 Ο δασικός πλούτος της Δαδιάς, στον Έβρο, η μαγεία της μοναδικής αυτής περιοχής που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Ευρώπης, τα χρώματα που αλλάζουν στο κάθε βήμα, η ομορφιά της χλωρίδας της, καθώς και η μεγάλη ποικιλία ζώων, πουλιών και ερπετών περιγράφονται με ιδιαίτερη φροντίδα για την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια στο βιβλίο του Νίκου Πέτρου "Εικόνες από τη Δαδιά", που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "ΚΟΑΝ".
732413 Αν τα πρόσωπα ανήκουν μάλιστα σε διαφορετικές γενιές, βλέπουμε πώς αλλάζει από γενιά σε γενιά ο τρόπος προσαρμογής σε ένα περιβάλλον που και αυτό μεταβάλλεται με τον χρόνο.
877156 Αντιλαμβάνονται ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και ότι αυτό θα χρειαστεί χρόνια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν προβλέπουν μια "αντεπανάσταση".
877162 Οι θιασώτες των διαζυγίων λέγουν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει έκτοτε.
877177 Κατά δεύτερο λόγο, ο Μπιλ Κλίντον κατάφερε να πείσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ να αλλάξει την πολιτική του που επί χρόνια βασιζόταν στο αξίωμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην Ιρλανδία.
732096 Οι προβολές δεν άρχιζαν στην ώρα τους και το πρόγραμμα άλλαζε συχνά.
877356 Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η Ρώμη μπλοκάρει τη σύνδεση της Σλοβενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας την επιστροφή των περιουσιών όσων εγκατέλειψαν την περιοχή, το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στην αγορά των ακινήτων και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ιταλικής μειονότητας που παραμένει στην περιοχή.
732432 Κάθε φορά που αλλάζει χέρια, μια νέα ανταλλαγή συμπυκνώνει μια νέα οικονομική σχέση - επί χιλιετίες.
732667 Ένας νεαρός επιστρέφει στη γενέτειρά του, όπου τα πάντα έχουν αλλάξει: τα κτήματά του πουλήθηκαν και η αγαπημένη του παντρεύτηκε.
733171 Άλλα παιδιά, όπως ο Ιάπωνας Γιοτζίρο Ογιάμα και η συμπατριώτισσά του Ασάκο Μοτοτζίμα, αυτοί που δεν είχαν κάποιους ανθρώπους δικούς τους να τους στηρίξουν, απομονώνονταν στα δωμάτια μελέτης κλείνοντας πίσω τους τις πόρτες για να αλλάξουν και να ηρεμήσουν μετά τη δοκιμασία.
877582 Αλλάζει έτσι η πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης και ήδη στον Νόμο Ροδόπης οι μουσουλμάνοι είναι η πλειονότητα.
877664 Σύμφωνα με την αμερικανική αυτή άποψη, δεν μπορεί να ασκηθεί πίεση στον κ. Μπερίσα για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες τέσσερις Βορειοηπειρώτες ούτε στον κ. Γκλιγκόροφ για να αλλάξει τη σημερινή αδιάλλακτη στάση του.
877825 Οι αυτονομιστές προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους του Κεμπέκ ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά πράγματα με την ανεξαρτησία της επαρχίας τους.
733307 Η τεχνολογία έχει αλλάξει, όχι όμως και ο βασικός ρόλος.
878155 Η κατάσταση άλλαξε όμως ριζικά το 1990, όταν οι σοβιετικοί μηχανικοί που επέβλεπαν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων απεχώρησαν επειδή οι βουλγαρικές αρχές δεν μπορούσαν να τους πληρώσουν.
878175 Ούτε οι προειδοποιήσεις των ειδικών ούτε οι αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις στη Σόφια κατόρθωσαν να κάνουν τις βουλγαρικές αρχές να αλλάξουν γνώμη.
733278 Προσοχή, όμως, όταν στο συμβόλαιο αναγράφεται ότι "οι τιμές υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προειδοποίηση", αφού ενδέχεται να αλλάξετε τον προϋπολογισμό των διακοπών σας.
832048 Έτσι μέσα στην εβδομάδα άρχισε μια γερμανική αναδίπλωση, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να δηλώνει ότι δεν αλλάζει η γερμανική θέση στις διαπραγματεύσεις του Γύρου και με τον ίδιο τον καγκελάριο να σιωπά.
832039 ΕΝΑ ΝΕΟ μυστήριο απασχολεί την Ευρωπαϊκή Κοινότητα από την περασμένη εβδομάδα και η επίλυσή του έχει να κάνει με το αν αλλάζει ή όχι η στάση της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις της GATT κατόπιν των γαλλικών πιέσεων.
832124 Πράγμα που σημαίνει ότι από την εποχή του Γκόγκολ η Ρωσία έχει ελάχιστα αλλάξει.
878369 Γιατί στην περίπτωση που δεν ξεπεράσουν το κρίσιμο όριο των 2/3, ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν, τουλάχιστον προς το παρόν.
832760 Σε ολόκληρο άλλωστε τον κόσμο έχουν αλλάξει πάρα πολλά από το 1840, από τότε δηλαδή που ο βρετανός Ρόουλαντ Χιλ προχώρησε στην επαναστατική ταχυδρομική μεταρρύθμιση και καθιέρωσε το γραμματόσημο, αντί για το ταχυδρομικό τέλος μιας επιστολής που θα πλήρωνε ο αποστολέας.
832768 Παϊδούσης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι "δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν την περίοδο αυτή σαν μια χρυσή ευκαιρία είτε για να αρχίσουν είτε, κυρίως, για να διευρύνουν τις συλλογές τους με εκείνες που αλλάζουν χέρια, λόγω οικονομικών αναγκών των πωλητών".
833909 "Φέρνω σαν παράδειγμα την Ιονική Τράπεζα, ως το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή", εννοώντας τις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η ιδιωτικοποίηση μιας μικρότερης τράπεζας, όπως για παράδειγμα της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας, δεν θα άλλαζε τίποτε στο τραπεζικό σκηνικό.
833330 Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στην αγορά, αλλά ο διευθυντής της εταιρείας Άτλε Κίγκεν διευκρίνισε ψύχραιμα ότι η εταιρεία του έχει αναπτύξει διεθνή δράση τα τελευταία χρόνια και συνεπώς θα είναι φυσικό να αλλάξει έδρα αν η Νορβηγία αποκλεισθεί από το εμπορικό κέντρο της Ευρώπης.
834077 Λίγα μέτρα παραπέρα από το κέντρο της Αθήνας, στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, όπου εδρεύει, η Τράπεζα δείχνει έτοιμη να αλλάξει χέρια και ταυτότητα.
741067 Η εξωτερική του εμφάνιση δεν έχει αλλάξει: τα ίσια λευκά μαλλιά και τα χοντρά γυαλιά του εξακολουθούν να του δίνουν, όπως έχει γραφτεί, "έναν αέρα αφηρημένου επιστήμονα".
841886 ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των αυτοκινήτων στη χώρα μας, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Στ.
841889 Ο κ. Μάνος τόνισε ότι το φορολογικό καθεστώς δεν θα αλλάξει ούτε στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση σε κοινοτικό επίπεδο.
741362 Κάποια στιγμή ο φωτογράφος έφθασε στο σημείο να την αισθάνεται μέσα του και αποφάσισε να αλλάξει θεματική ενότητα.
842184 "Ο ΚΟΣΜΟΣ αλλάζει...
842183 Το ιδεολογικό οπλοστάσιο της φιλελεύθερης πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται κάπου στο 1982, σε μια στιγμή που αλλάζουν οι αντιλήψεις για τη σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τα όρια της αγοράς πλάγιος λευκά στα 17τετ κέντρο
843103 Και πρόσθεσε ότι η επιλογή και η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού αποτελεί ευθύνη της κοινοπραξίας, ενώ το τίμημα του έργου είναι δεδομένο και δεν αλλάζει.
741501 Αλλάζει θέσεις, εμφανίζεται και εξαφανίζεται.
741508 Το αλώνι, που αλλάζει μορφές, φτάνει στο τέλος να γίνεται καράβι και ο υπόλοιπος χώρος θάλασσα.
741572 Άλλαξα τη σειρά ορισμένων σκηνών, εμφανίζω από την αρχή στη σκηνή το φεγγάρι και τη ζητιάνα (συμβολισμοί πάνω στον θάνατο), έχω βάλει τη δολοφονία του γαμπρού πάνω στη σκηνή...
741606 Προχωρούμε στη δεκαετία 1945-55, όταν η πόλη αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και οι σκιτσογράφοι αποτυπώνουν τις μεταβολές με χιούμορ και ευαισθησία: είναι τα σκίτσα του Ν. Καστανάκη, του Φωκίωνος Δημητριάδη, του Βαγγ.
741611 Στις 1 και 2_Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής ο Μάικ Γουέστμπρουκ με το συγκρότημά του θα σας προσφέρει την προσωπική ερμηνεία του σε διασκευές γνωστών κομματιών του Ντιουκ Έλινγκτον ( "αφιέρωμα στον Ντιουκ") και άλλες συνθέσεις, όπως του Ροσίνι, όπου ο ρυθμός αλλάζει σε κάτι ανάμεσα σε μοντέρνα τζαζ και σε συνθέσεις του Κουρτ Βάιλ, με τραγούδι από την Κέιτ, τη γυναίκα του Μάικ.
842960 Τι αλλάζει στη φορολογία από 1ης Ιανουαρίου
843117 Θα πρέπει ακόμη να λάβει υπόψη της ότι αυτά συνέβησαν μετά την υπογραφή της τροποποιητικής σύμβασης, χωρίς να έχουν αλλάξει τα ως τότε δυσμενή γεωτεχνικά δεδομένα.
843997 Με τη μετακίνηση της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η ΕΖΕΣ μένει με τρία μέλη λιγότερα, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου την τύχη του ΕΟΧ, που θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως μέχρι σήμερα, μόνο που θα αλλάξει η ισορροπία των δυνάμεων.
844403 Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Κίνα και ο οποίος στηρίζεται στην τιμωρία ή επιβράβευση των ενεργειών της πολιτικής ηγεσίας της.
854788 Αποφάσισε ότι οι μελέτες για τις επιπτώσεις από την εκτέλεση των δημοσίων έργων στο περιβάλλον πρέπει να είναι λεπτομερείς και εμπεριστατωμένες και να αναφέρουν με στοιχεία τι θα αλλάξει στη ζωή των ανθρώπων, στην πανίδα, στη χλωρίδα, στο έδαφος, στα υπόγεια ύδατα, στην ατμόσφαιρα, στο κλίμα αλλά και στο τοπίο γενικότερα.
854770 Αυτή ωστόσο δεν είναι απαρέγκλιτος όρος για τη χρηματοδότηση από την ΕΟΚ, αφού η εμπειρία του Πακέτου Ντελόρ Ι δείχνει ότι η Κοινότητα δεν πολυελέγχει τα έργα που χρηματοδοτεί, αν και στο Πακέτο ΙΙ είναι βέβαιο πως κάποια πράγματα θα αλλάξουν.
855215 Αν η κατάσταση δεν αλλάξει ως τότε, ο βασικός υπαίτιος, δηλαδή το κράτος και το τεράστιο χρέος του, θα μπει στον "πειρασμό" να κάνει το μόνο που γνωρίζει (σχετικά) καλά: να αυξήσει τους φόρους.
743036 Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλοι καβαλούν ένα καλάμι, μηχανοκίνητο τις περισσότερες φορές, αφού η τηλεόραση είναι αυτή που τους κάνει επιτυχημένους.
855171 Η εταιρεία που εμπορεύεται τα αυτοκίνητα Nissan άλλαξε επίσης προς το δυσμενέστερο τις προσφορές της, παρέχοντας και αυτή τη δυνατότητα καταβολής του 50% της αξίας του αυτοκινήτου και πραγματικό μηνιαίο επιτόκιο 3%.
855287 Οι τεχνοκράτες τονίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια τεράστια αλλαγή, αλλά για μια εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει το κλίμα, παρασύροντας και άλλα θέματα που χρονίζουν.
743524 Αν τους άλλαζες λίγο τη σειρά μπερδεύονταν και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν...
855465 Στον ιδιωτικό τομέα η διαπραγμάτευση στη βάση της ισχύουσας διετούς συλλογικής σύμβασης είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει τα πρώτα στοιχεία της "φόρμουλας" σε "4+4+1,5%".
855745 Ο σημερινός Φάκελος είναι αφιερωμένος στο σημαντικό αυτό γεγονός, που αλλάζει από σήμερα την όψη του παγκόσμιου εμπορίου.
855752 Από τότε έχουν αλλάξει βεβαίως πολλά σε ό,τι αφορά τη θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα και η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική παρουσία έστρεψε με αρκετή καθυστέρηση, σε σύγκριση με άλλες χώρες, το βλέμμα της στην πιστοποίηση της ποιότητας που χαρακτηρίζει την παραγωγική της διαδικασία.
743883 "Στην ουσία δεν αλλάζουμε καν λειτουργία.
743937 Βούρτσιζα τα δόντια μου και άκουγα τον δίσκο " (γέλια). - Τότε αλλάξατε σχέδια για το μέλλον σας;
743952 Απλώς μου φάνηκε μεγαλειώδες ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από μένα σε ηλικία, που ζει κάπου στην Αμερική μια ζωή τελείως διαφορετική από τη δική μου, το χρώμα του είναι διαφορετικό... να κλείνεται σε ένα δωμάτιο κάπου στις ΗΠΑ και να παίζει το όργανό του, του οποίου ο ήχος αποτυπώνεται στον δίσκο, ο δίσκος να φθάνει στη Νορβηγία, να παίζεται στο ραδιόφωνο, να τον ακούω εγώ και να νιώθω τη ζωή μου ολόκληρη να αλλάζει...
856094 Το πρόβλημα λοιπόν είναι να αλλάξουν οι σημερινές δομές κατά τέτοιο τρόπο ώστε, σε περίπτωση που αποφασιστεί μια επιχείρηση με τη σημαία της ΔΕΕ, αυτή να διαθέτει τις δικές της αυτόνομες δυνάμεις.
856823 Καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει εκ βάθρων σε έντονα διεθνοποιημένη τείνει με τους παραπάνω παράγοντες να τονώνει τον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε ιδιωτικό επίπεδο με μοναδικό σκοπό την παραγωγική αποδοτικότητα (Παραγωγή με ελάχιστο δυνατό κόστος).
770218 Από φτωχή οικογένεια, έζησε στη στέρηση αλλάζοντας δεκάδες δουλειές.
856512 Οι ευρωπαίοι τουρίστες έχουν αλλάξει.
856919 Το ΔΣ του ΟΑΕ πάντως αποφάσισε να αλλάξει τους εκκαθαριστές της ΕΤΕΚΑ και να εξετάσει στην πορεία το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της, αρχικά ίσως με κάποια έργα της ΔΕΗ.
857193 Έτσι δεν ήταν και πολλά εκείνα που άλλαξαν τουλάχιστον για τους ιδιώτες επενδυτές.
867502 Ο οξύτατος ανταγωνισμός και οι διαρκείς ανακατατάξεις που συνεπάγονται, η εποπτική αρχή (το υπουργείο Εμπορίου), που στο διάστημα της τελευταίας διετίας έκανε αισθητή την παρουσία της, καθώς και το νέο νομοθετικό πλαίσιο εντός του οποίου καλούνται να λειτουργήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που δεν αποκλείεται να αλλάξουν άρδην την κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά κατά την προσεχή περίοδο.
868165 "Αλλάζει ο τρόπος αντιμετώπισης και θεώρησης του χρήστη.
868600 ΚΑΙ ΟΜΩΣ υπάρχουν κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση που ορκίζονται ότι η πολιτική αναταραχή των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, όπως δεν τα είχε αλλάξει - λένε - η ρευστότητα των τελευταίων μηνών.
868675 Το μεγάλο πρόβλημα στις αγορές με τον τρόπο αυτό είναι τι συμβαίνει όταν δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το προϊόν που παραλαμβάνουμε, κρίνουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στη διαφήμιση που μας έπεισε να το παραγγείλουμε ή, τέλος, απλώς αλλάξουμε γνώμη για τη χρησιμότητά του, ιδιαίτερα όταν η αγορά έχει αλυσιδωτό χαρακτήρα.
868901 Τώρα τα πράγματα αλλάζουν και οι συμπληρωματικές εργασίες μπορούν να εκτελεσθούν μόνον αν συντρέχουν αποδεδειγμένα απρόβλεπτες περιστάσεις.
877098 Μέσα σε διάστημα πέντε μόλις ετών, δηλαδή από την άνοδο του Ραφσαντζανί στην εξουσία (1989), το Ιράν άλλαξε την πολιτική της φιλελευθεροποίησης τόσο στον πολιτικό όσο και στον οικονομικό τομέα, άλλαξε την απόφαση να βγει από τον διπλωματικό απομονωτισμό και να αντιμετωπίσει τα πράγματα με πιο ρεαλιστικά κριτήρια και επέστρεψε στην άρνηση: οικονομία αυστηρά ελεγχόμενη από το κράτος, αποφυγή οιασδήποτε "μόλυνσης από τη Δύση".
771453 Μου αρέσει πολύ να είμαι συνέχεια διαφορετικός, να αλλάζω γνώμη, να μη σκέπτομαι τα ίδια πράγματα, να αντιφάσκω, να παθιάζομαι για έργα ή για ανθρώπους που μου φαίνονται στην πρώτη ματιά ακαταμάχητοι.
877058 Και εύκολα θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν εγγειοβελτιωτικά τα τεράστια έργα με τα αναρίθμητα φράγματα και τις εκτροπές σαράντα ποταμών και πλέον, αν δεν υπήρχε η εξής χαρακτηριστική λεπτομέρεια: σκοπός όλης αυτής της κοσμογονίας είναι να αλλάξει κοίτη ο Ευφράτης και να βρεθούν χωρίς νερό οι παραλίμνιοι και παραποτάμιοι οικισμοί των σιιτών.
878335 Ευρώπης που αρνήθηκε να αλλάξει όνομα είναι το τσεχικό.
878482 Σε αυτή την περίπτωση, το κυβερνών σήμερα κόμμα προτίθεται να αλλάξει το σύνταγμα εισάγοντας τη δυνατότητα δημοψηφίσματος, με το οποίο η Κροατία θα μπορέσει να προχωρήσει σε συνομοσπονδία με τους Κροάτες της Βοσνίας.
878470 Αν ο κροάτης πρόεδρος κερδίσει στις αυριανές εκλογές τα 2/3 των εδρών θα αλλάξει το σύνταγμα για να ενσωματώσει την κροατική Βοσνία
773014 Τα τελευταία χρόνια όμως που πήγε στη Μόσχα και είδε παραστάσεις του Στανισλάφσκι, ένιωθες ότι είχε αλλάξει γνώμη...
773019 Είχε αλλάξει γνώμη, είχε αμφισβητήσει τη θεωρία του, αλλά η θεωρία είναι σαν το δέρμα... δύσκολα το αλλάζεις, αν δεν είσαι φίδι...
773055 Αυτός ο σκληρός άνθρωπος, όταν έπιανε κιθάρα στα χέρια του και άρχιζε το τραγούδι, άλλαζε ολόκληρος... γινόταν μαλακός, γλυκός, σαν παιδί άκακος! ". - Τα παιδιά είναι άκακα;
773079 Στην πρόβα ακούς την ανάσα να αλλάζει, το μάτι του ηθοποιού σιγά - σιγά να μεταμορφώνεται... να γίνεται ρόλος...
773019 Είχε αλλάξει γνώμη, είχε αμφισβητήσει τη θεωρία του, αλλά η θεωρία είναι σαν το δέρμα... δύσκολα το αλλάζεις, αν δεν είσαι φίδι...
773451 Σήμερα, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ποικιλία τους, η ρευστότητα των σχέσεών τους, η ιεραρχία των δυνάμεων που αλλάζει σε συνάρτηση με τα προβλήματα και τους τόπους.
878560 Το νεολαιίστικο περιοδικό "Οι μέρες μας" άλλαξε τίτλο και τώρα ονομάζεται "Μέρες πολέμου".
740694 Έμφαση στον αφηγηματικό χαρακτήρα του πίνακα δίδεται όσον αφορά την κλασική τέχνη: η ανθρώπινη μορφή σε ένα πίνακα του Γκόγια μετακινείται, το χρώμα στα ρούχα αλλάζει, ο πίνακας αποκτά κίνηση και η ιστορία του παραλλάσσεται.
773840 Μετά από το "Notorious" του 1987, οι Duran Duran άλλαξαν σύνθεση και μουσικό προσανατολισμό.
787141 Φυσικά και ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να αλλάζει, αλλά το ίδιο δικαίωμα πρέπει να αναγνωρίσουμε και στο κοινό, που συχνά δεν ξέρει τι να πιστέψει - ιδίως όταν ακούει για "της Πέλλας τα άλογα λυμένα" ή ότι "εκεί στο ρετιρέ στον Λευκό Πύργο πλάι, το αυγό του αετού, δυο κεφαλές πετάει".
787240 Πάντως, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει από την εποχή που θυμάται ο Θωμάς Γκόρπας, περιγράφοντας "την Αθήνα της αμφισβήτησης της δεκαετίας του '50" σε ένα παλιό τεύχος του "Ιχνευτή" (αρ. 26-27, 1987):
773328 Ο Ντεγκά τους άλλαζε συχνά στάση, μετακινούσε τα πόδια και τα χέρια τους, έστρεφε το κεφάλι και δοκίμαζε διάφορες πόζες.
773760 Το βάρος της πίστης έχει πλέον μετατοπισθεί τόσο πολύ από την πολιτική προς την οθόνη που μια ανόητη ταινία κατόρθωσε, χωρίς καν να προσπαθεί, να αλλάξει τις μνήμες της Αμερικής από τρεις δεκαετίες σύγκρουσης και να τα κάνει όλα να φαίνονται εντάξει.
773664 Όταν στα τέλη αυτής της δεκαετίας άλλαξε δισκογραφική εταιρεία και συνεργάστηκε με τον Barry Manilow όλα πήραν πάλι την ανιούσα.
787256 "Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει", σχολιάζει ο Αιμίλιος Καλιακάτσος αναζητώντας το τι άλλαξε:
787256 "Οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν αλλάξει", σχολιάζει ο Αιμίλιος Καλιακάτσος αναζητώντας το τι άλλαξε:
787764 Η επιφάνεια αλλάζει.
787771 Η ζωή δεν αλλάζει...
787461 Τώρα όμως που ξαναπήγα, μετά από 30 χρόνια, όπως και εδώ έχουν αλλάξει πολλά έτσι κι εκεί! ". - Το σπίτι που έμεναν οι δικοί σας το βρήκατε;
787464 Αλλά έχει αλλάξει και πολύ το τοπίο...
788564 Οι καιροί άλλαξαν, όχι γιατί περιόρισε για ένα διάστημα τη διασκέδαση των Ελλήνων ο κ. Παπαθεμελής, αλλά γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για τα κέντρα και συνεπώς δεν υπάρχει βιασύνη να ξεκινήσουν τα προγράμματα του χειμώνα.
788593 Συνήθειες αλλάζει και ο Νότης Σφακιανάκης, ιδιαιτέρως ευνοημένος προσφάτως, που "κατεβαίνει" στο "Γκάζι" μια και η συνδεδεμένη μ' αυτό Άλκηστις Πρωτοψάλτη παίρνει την παρέα της και "ανεβαίνει" στη Θεσσαλονίκη.
788775 Εκείνο που πρέπει να αλλάξει είναι οι πολιτικές για να επιτύχουμε τις αξίες αυτές στην κοινωνία τού σήμερα, τα μέσα δράσης μας.
789263 Πώς θα συγκρατήσει το "Πάρτυ" την εκλεκτή πελατεία του, την οποία εν πολλοίς οφείλει στο ότι παλιά σύχναζε ο Χατζιδάκις εκεί, όταν ο τελευταίος αλλάξει στέκι;
789267 Η Μαλβίνα ανανεωμένη με ριχτούς χιτώνες και τεράστια σκουλαρίκια φαίνεται πως προσπαθεί να αλλάξει στυλ.
789687 Ελπίζουμε ότι ο κύριος Καρράς, λαμβάνων πρέφα της καταστάσεως, θα "αλλάξει φύλλο", φερόμενος πλέον "σπαθί" εις το μέλλον.
789851 Αν όμως ο της Κωνσταντινουπόλεως αλλάξει γνώμη, τότε ο εκ της Αλεξανδρείας θα αλλάξει μόνον τις βέρες του ζεύγους και δεν θα ανταλλάξει τους νυφικούς στεφάνους.
789851 Αν όμως ο της Κωνσταντινουπόλεως αλλάξει γνώμη, τότε ο εκ της Αλεξανδρείας θα αλλάξει μόνον τις βέρες του ζεύγους και δεν θα ανταλλάξει τους νυφικούς στεφάνους.
790062 "Όταν κρίνεται απαραίτητο ότι πρέπει να αλλάξει ένας παρουσιαστής, τον αλλάζουμε και δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν.
790062 "Όταν κρίνεται απαραίτητο ότι πρέπει να αλλάξει ένας παρουσιαστής, τον αλλάζουμε και δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν.
787696 Κι έτσι με πήρε ο κύριος Βουρλούμης και με πήγε στον Καρρά κι άλλαξε η ζωή μου έκτοτε! ". - Θυμάστε την πρώτη αυτή συνάντηση με τον κύριο Καρρά;
788008 Ήταν υπέρ της φεουδαρχίας: μέλος μιας παλαιότατης οικογένειας, που είχε πάρει μέρος στις σταυροφορίες, ονειρευόταν την αποκατάσταση του φεουδαλισμού ". - Συμπερασματικά, πόσο θα αλλάξουν αυτά τα ανέκδοτα κείμενα τη μανιχαϊκή άποψη του κόσμου για τον Ντε Σαντ;
788477 Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί που γρήγορα άλλαζαν όνομα αλλά ποτέ κατεύθυνση, σκοτώνονταν για τη μαρκίζα, τα ποσοστά της γκαρνταρόμπας και τις γαρδένιες.
805237 Αν είναι έτσι, ποιος ο λόγος να αλλάζετε πόλεις και χώρες;
740754 Μετά άλλαξε τα arial με times roman...
805619 Ο ΣΤΑΛΙΝ του είχε ζητήσει να αλλάξει τη στίξη.
805650 Η κατάσταση όμως έχει αλλάξει ριζικά από τον καιρό που έγραψε τους ακόλουθους στίχους:
741256 Τι άλλαξε, στο μεσοδιάστημα;
806387 "Από τις εκλογές προέκυψε ότι οι ψηφοφόροι θεωρούν παράλογο να αλλάζουμε κυβερνήσεις χωρίς να έχουν διεξαχθεί πρώτα εκλογές", δήλωσε ο κ. Έλεμαν - Γένσεν, αναφερόμενος στην περυσινή αλλαγή κυβερνήσεως ύστερα από ένα σκάνδαλο που απομάκρυνε τον κ. Σλούτερ από την εξουσία και έφερε στη θέση του τον κ. Ρασμούσεν.
741173 Έχει αλλάξει τίποτα;
841213 "Χρειάζεται να αλλάξουν πολλά, χρειάζεται να εκπαιδευτούμε όλοι μας και αυτό δεν είναι εύκολο.
841214 Οι αντιλήψεις με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί επί σειρά δεκαετιών επιχειρηματίες, καταναλωτές αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορίου δεν αλλάζουν σε μια μέρα.
807010 Με μία μόνον οπισθογράφηση ο αμερικανός επενδυτής μπορεί να πωλήσει το ADR, το οποίο εν συνεχεία μπορεί να αλλάξει "εκατό χέρια".
807052 Το σκηνικό αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει, καθόσον οι τριβές μεταξύ των διαφόρων παραγόντων του έργου όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζονται.
741422 Είναι φανερό ότι τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ στην αιωνόβια εφημερίδα
741419 Εδώ κι έναν αιώνα τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε στον τρόπο εκτυπώσεως ούτε στη μορφή και στο ύφος της εφημερίδας (4) Μία αίθουσα από τα πρώτα γραφεία της Εστίας (οικία Βούρου).
790882 Αλλάζει γυναίκες σαν τα πουκάμισα, τις βάζει να κοιμούνται μεταξύ τους, επακολουθούν συμπλέγματα και στο τέλος ο μάτσο περιφέρεται στο Μαϊάμι με σπασμένα καρύδια.
804950 Την προσωπική του ιστορία ο καθενας την κάνει κοσμοθεωρία και με πολύ μεγάλη ευκολία αλλάζει τόπους.
807305 Πάντως, τόσο οι επιχειρήσεις των τακτικών πτήσεων όσο και αυτές των πτήσεων τσάρτερ καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα πλαίσιο το οποίο αλλάζει διαρκώς.
807306 Το πλαίσιο αυτό μάλιστα αναμένεται να υποστεί δύο ακόμη ριζικές αλλαγές, που θα αλλάξουν άρδην "το σκηνικό" στις αερομεταφορές.
804986 Αυτό το πλέγμα δεν είναι ένα συνεχές σύνολο που από το ένα περνάμε στο άλλο όπως αλλάζουμε τα δωμάτια του σπιτιού-μας.
805997 Είναι πρωτίστως βιβλίο αισιόδοξο, αφού πεποίθηση της συγγραφέως του αποτελεί το αξίωμα ότι η ιατρική αλλάζει τα ήθη.
807584 Τα προβλήματα αυτά ευθύνονται για το γεγονός ότι δύο εταιρείες του κλάδου "άλλαξαν χέρια".
807588 Η δεύτερη αεροπορική εταιρεία που άλλαξε χέρια είναι η Aegean Aviation, που πλέον ελέγχεται στη συντριπτική πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου από τον επιχειρηματία κ. Θεόδ.
807558 ήδη έκλεισαν ενώ δύο άλλες άλλαξαν χέρια
807566 Συνέπεια αυτών ήταν και το γεγονός ότι δύο αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν χέρια ενώ δύο από τις έξι αεροπορικές εταιρείες τσάρτερ που έλαβαν άδεια πτήσης τον Φεβρουάριο του 1992 δεν "πέταξαν" ποτέ.
808153 Οι καχύποπτοι, ωστόσο, θέτουν υπό τύπον ερωτήματος την περίπτωση η εταιρεία αυτή να "έχει απλώς αλλάξει όνομα".
808344 Τα πράγματα δεν άλλαξαν σε σχέση με πέρυσι.
807613 Η εταιρεία που άλλαξε γραφεία είναι η Αθηναϊκή Χρηματιστηριακή ΑΕ, χρηματιστηριακός εκπρόσωπος και πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Αθ.
807727 Πώς αλλάζει χέρια η Βιοχύμ
818791 Κατά τη διάρκεια των επαφών όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος κοστολόγησης των φαρμάκων, αλλά δεν φαίνεται να συμφωνούν απολύτως στον τρόπο.
805537 Πιστεύω ωστόσο ακράδαντα δύο πράγματα: α) Η λογοτεχνία αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα πολιτιστικό προϊόν, υψηλής ή χαμηλότερης ποιότητας, που το καταναλώνεις στον ελεύθερό σου χρόνο και ύστερα επιστρέφεις ίδιος και απαράλλακτος στις λοιπές ασχολίες σου. β) Ο συγγραφέας οφείλει να φιλοδοξεί να αλλάξει με τις λέξεις του τον κόσμο, αρχίζοντας βεβαίως από τους αναγνώστες του.
806668 Ο Ηρακλής, με 60.040 μετοχές να αλλάζουν χέρια, έκλεισε στις 2.155 δρχ.
806657 Αυτή την εβδομάδα 3.300 μετοχές της ΕΤΒΑ Λήζινγκ άλλαξαν χέρια, ενώ η τιμή της διαμορφώθηκε στις 7.110 δρχ. έναντι 7.150 δρχ. την προηγούμενη εβδομάδα.
819099 Δυστυχώς τίποτε δε δείχνει ότι η εικόνα αυτή θα αλλάξει σε βραχυπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη βάση.

Προηγούμενη Σελίδα    Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 4 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)