Αποτελέσματα
Αρχική σελίδα Στοιχεία χρήστη Επιλογή κειμένων  Προτάσεις Πληροφορίες

Πατώντας στο δεσμό (link) για την πρόταση μπορείτε να δείτε τις πληροφορίες για τη συγκεκριμένη πρόταση.

Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 1 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)

Πρόταση Κείμενο Πρότασης
9149 Η θεματολογία έχει αλλάξει και το γκρουπ ασχολείται με σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς.
9290 Πιστεύαμε ότι "το σύστημα" ήταν πολύ δυνατό και ότι ποτέ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε.
49955 Ο ΣΕΣΜΕ βέβαια, πρόσθεσε ο πρόεδρός του Κ. Βερόπουλος, είναι ανένδοτος στην αργία της Κυριακής, γιατί ξέρει ότι από την εργάσιμη Κυριακή θα επωφεληθούν κυρίως οι μεγάλες επιφάνειες που βρίσκονται σε κύριες οδικές προσβάσεις και θα αλλάξει ριζικά η εικόνα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική αγορά.
49973 Εκεί, το ότι βρίσκονται μαζεμένοι μπροστά στο νέο στοίχημα για τη ζωή τους, τούς δίνει κουράγιο να συνεχίσουν και τους κάνει να νιώθουν λιγότερο μόνοι σε αυτή την προσπάθεια. *Έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή σας ή είναι πολύ νωρίς ακόμη; τους ρωτήσαμε.
63637 Ακόμη και σήμερα, που τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά.
63668 Έτσι αλλάζουν ονόματα και από Αχμέτ, Μεχμέτ, Σαλί, γίνονται Άκης, Σάκης, Μάκης κ.λπ. *Γιατί δεν σου αρέσει ο Ανδρέας; ρωτάμε
63692 Μόλις καθίσαμε η μουσική άλλαξε:
63702 Τίποτα δεν θ' αλλάξει.
63814 Δύσκολο να αλλάξει συνήθειες μια ομάδα όταν χρόνια ολόκληρα παίζει με τον συγκεκριμένο παίκτη.
63815 Ο ΠΑΟΚ ακουμπάει στον Μπάνε, και δεν μπορεί να το αποφύγει τώρα που παίζει με έναν ξένο λιγότερο. *Ναι, αλλά όσο δεν αλλάζει η κατάσταση, ο ΠΑΟΚ θα χάνει έδαφος...
29626 Απλώς άλλαξα γνώμη.
29770 Όμως έχει ανάγκη να αλλάξει και πάλι πεδίο δράσης.
64262 Ένα εγχείρημα που αλλάζει μακροπρόθεσμα τα δεδομένα στη Μ. Ανατολή.
64455 Στην περιοχή του Βασιλειάδη θα αλλάξουν χρήση οι δύο πενταόροφες αποθήκες, που ήδη μετασκευάζονται σε πολυτελή γραφεία.
64506 Έχουν λοιπόν υποχρέωση και ο κ. Μητσοτάκης και άλλοι, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πριν κανοναρχήσουν τον ελληνικό λαό για το τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει, να μιλήσουν για τις δικές τους ευθύνες.
64527 Με την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών την οποία επιμόνως θα ζητάτε από το εκλογικό σώμα, πιστεύετε ότι θα αλλάξουν και οι κατευθύνσεις και οι προθέσεις των σημερινών πολιτικών προσώπων που σήμερα κατηγορείτε;
64539 Όταν οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάξουν, θα σπάσει το βολεμένο και τακτοποιημένο πολιτικό κάδρο, που ήδη έχει ξεθωριάσει.
64927 Δεύτερη μπαλιά δεν μπορούν να αλλάξουν, πολλές φορές πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, κλοτσάνε αέρα, μπερδεύουν τα πόδια τους...
64939 Ο πολύς κόσμος (όταν λέμε πολύς, εννοούμε κάπου τρεις χιλιάδες) έφυγε αμέσως, αφού φώναξε για λίγο το γνωστό Παίκτες πουλημένοι, ο Θρύλος δεν πεθαίνει και καμιά διακοσαριά, που μαζεύτηκαν έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων, δεν μπόρεσαν να φτάσουν κοντά στο πούλμαν, το οποίο άλλαξε δυο τρεις φορές δρόμο διαφυγής και με τη συνεργασία της Αστυνομίας τελικά απομακρύνθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό.
65117 Όλα, λοιπόν, έχουν αλλάξει.
66028 Ο κ. Παπαπέτρου πείστηκε αλλά όταν θέλησε να αλλάξει τα όσα είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ήταν πολύ αργά, αφού οι παράγοντες του Ιωνικού είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο.
66089 Αν βάζαμε στην εφημερίδα το ίδιο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε πέρυσι τέτοια μέρα, με αλλαγμένα μόνο τα ονόματα, θα καταλάβαινε άραγε κανείς τη διαφορά;
66589 Επισημαίνουμε επίσης ότι, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, η πίεση και η προτροπή η οποία αποτελούσε το μόνιμο στοιχείο από την πλευρά των εταίρων μας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και άλλων, των ΗΠΑ συγκεκριμένα, προκειμένου να οδηγηθούμε σε ένα διάλογο εφ' όλης της ύλης με την Τουρκία έχει αλλάξει.
66606 Και ο κ. Γιλμάζ μόνος του είπε ότι & quot; αποφασίζουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας & quot;.
67206 Επίσης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, είχε πει ότι οι συνθήκες από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης έχουν αλλάξει και ότι αντικειμενικά τα Βαλκάνια δεν μπορούν να αποτελούν ζώνη προτεραιότητας των ρωσικών συμφερόντων.
63838 Μετά όμως όλα αλλάζουν.
63957 Όταν ήρθα το καλοκαίρι πίστευα στον εαυτό μου αλλά είχα άγχος, το ίδιο άγχος που έχει κάποιος όταν αλλάζει σπίτι και πρέπει να συνηθίσει στο καινούριο.
67788 Η θέση της Κυβέρνησης επί της ουσίας του νομοσχεδίου έχει αλλάξει;
81885 Στον 59ο γύρο ο Αλεζί αλλάζει λάστιχα για δεύτερη φορά γιατί αρχίζει να ψιχαλίζει και τότε διαπιστώνεται ότι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω βλάβης στην ανάρτηση.
81941 Ως το τελευταίο λεπτό, έβαζε, έβγαζε, άλλαζε σχήματα, φώναζε άμυνα, ζητούσε προσοχή και επιμονή, δεν έριξε καν τον Σούλη και τον Παπαδάκο στο γήπεδο.
81968 Ο Σιγάλας δεν είχε να προσθέσει κανέναν, απλά άλλαξε λίγο τη σειρά λέγοντας:
82103 Αμέσως ο Γκέραρντ με δύο αλλαγές προσπάθησε ν' αλλάξει το κλίμα της ομάδας του κι επιχείρησε ν' ανατρέψει το σε βάρος της ομάδας του σκορ.
82197 Όντως, και τις δυσκολίες του αγώνα είδε, προσπαθώντας να αλλάξει κάτι στο β ημίχρονο αλλά και το... συμφέρον της ομάδας του, προωθώντας νεαρούς στην ενδεκάδα - ο τελευταίος, Κουταλής έκανε χθες ντεμπούτο στην Α Εθνική.
82510 Έχει αλλάξει κάτι, κύριε Εκπρόσωπε, από πλευράς σχέσεων του κ. Πάγκαλου με τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ;
82514 Δεν άλλαξε τίποτε.
82809 Αλλά σ' αυτά είμαι λίγο συγκρατημένος, κύριε Σταματόπουλε, γιατί αν γίνει στις 11.00 το πρωί ή στις 12.00 το μεσημέρι, θα με ρωτήσετε γιατί άλλαξε η ώρα (!).
82810 Και πρέπει να απολογηθώ μετά, γιατί άλλαξε η ώρα!
82989 Τον κόσμο στον οποίο είσαι ανήμπορος να επέμβεις, να τον ψαύσεις αναγνωριστικά, ή να τον αλλάξεις καθοριστικά, μα παρ' όλα αυτά, δεν εννοείς να τον προσπεράσεις, να μείνεις αμέτοχος θεατής στα όσα διαδραματίζονται, στα όσα αποκαλύπτονται - ανήκουστα κάποτε - και αφορούν άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα ενός παιδιού ή πράξεις παράλογες, βίαιες ή και καταστροφικές, τέτοιες που αδυνατεί ο γονιός να τις δεχτεί, και κυριολεκτικώς θρυμματίζεται, αισθανόμενος ωσάν τον ποιητή, όταν έγραφε πως μετεβλήθη εντός μου / κι ο ρυθμός του κόσμου, (Βιζυηνός).
83060 Στο μεταξύ, οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών ζήτησαν από τον υφυπουργό την εφαρμογή, στην Αττική, για δύο εβδομάδες, του μέτρου για την ανώτατη τιμή καταναλωτή στην πώληση των υγρών καυσίμων, αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Χρυσοχοΐδη, ενώ αναφερόμενοι στις συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας, ζήτησαν να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα, με βάση τις νέες συνθήκες της αγοράς και στόχο την προστασία της ορθής λειτουργίας του ανταγωνισμού.
83238 Μια επιτυχημένη συνταγή δεν πρέπει να την αλλάζεις, εκτός κι αν σε αλλάξει αυτή.
83238 Μια επιτυχημένη συνταγή δεν πρέπει να την αλλάζεις, εκτός κι αν σε αλλάξει αυτή.
83316 Οι περισσότεροι από αυτούς συμφωνούν με τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών για δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, για γραφειοκρατικές διαδικασίες και άλλα τέτοια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η νοοτροπία αυτή έχει αλλάξει το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι σε επίπεδο μονάδων, αλλά σε επίπεδο σχεδιασμών και υλοποίησης προγραμμάτων.
83318 Κάποιοι πιο εξτρεμιστές υποστήριζαν ότι καλά έκανε ο κ. Πάγκαλος, γιατί αν δεν βρεθεί κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομά τους δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα.
83542 Έξω έμεινε μόνο ο Κορωνιός, που μόνος του έχει δηλώσει ότι πρέπει να αλλάξουν οι υπάρχουσες συνθήκες (ο προπονητής, δηλαδή!) για να θέσει εαυτόν εντός εθνικής.
84299 Αλλάζει υπέρ μας με τα τελευταία αρχαία τα οποία βρέθηκαν κάτω από τον Παρθενώνα, στο Ασκληπιείο, η ισορροπία αυτών που κατέχουμε σε σχέση με τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, κατά τον αρχαιολόγο Αλέξανδρο Μάντη.
84832 Αλλάζουν οι καιροί...
84889 Κάποιοι από τους οπαδούς τον ρώτησαν με αγωνία αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει γνώμη κι εκείνος χαμογέλασε πικρά:
85174 Νέα περιοδεία, τη δεύτερη σε 10 μέρες, πραγματοποιεί σήμερα το Δημοκρατικό Κόμμα στο Νότο της Αλβανίας, σε μια προσπάθεια ν' αλλάξει το ρεύμα υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος που υπάρχει στην περιοχή αυτή και ενώ απομένουν τρεις μόλις ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών.
85795 Όλα όσα ήξεραν μέχρι τώρα οι αξιωματικοί και αφορούσαν την καριέρα τους και τις προαγωγές τους αλλάζουν ριζικά, μαζί με τον τρόπο που θα βαθμολογούνται και τον τρόπο σύνταξης των φύλλων ποιότητάς τους.
85799 Επίσης, αλλάζει και το σύστημα βαθμολόγησης των αξιωματικών με το οποίο γίνονται οι κρίσεις.
86034 Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Παιδείας μιλώντας για αυξημένα προσόντα των σχολικών συμβούλων, δέχθηκε να ανέβουν τα όρια στο 30, αλλά ο κ. Κακλαμάνης δεν δέχθηκε - μετά και την πίεση βουλευτών της ΝΔ - να θέσει σε ψηφοφορία τη διάταξη, ζητώντας από τον υπουργό ν' αλλάξει το νόμο.
86036 Δεν διευκρινίστηκε αν το ανώτερο θα παραμείνει στα 80 μόρια ή θα αλλάξει με προεδρικό διάταγμα.
99119 Έτσι, τώρα, αλλάζοντας αρκετά στα σημεία, δημιουργεί ενυδρεία όπου και τοποθετεί ζωντανά ψάρια (αυτά τα μετά Χαραλάμπους ιχθυολογικά έχουν παραγίνει).
99327 Η Κωνσταντινούπολη κατάφερε μέσα στους τελευταίους μήνες ν' αλλάξει όψη, με νεοφυτεμένα δέντρα και φυτά στις πλατείες, ιδιαίτερα στον πεζόδρομο του Μπέγιογλου, νέα φαρδιά πεζοδρόμια και καινούργιους φωτισμούς, που ετοιμάστηκαν σε χρόνο-ρεκόρ που κατέπληξε και τους ίδιους τους Κωνσταντινουπολίτες.
99498 Δεν είπα ότι θα μείνω αν αλλάξει η διοίκηση) και τόνισε στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ότι δεν υπάρχει πλέον μέλλον γι' αυτόν στην ΑΕΚ.
99553 Όταν ρωτήθηκε γιατί άλλαξε γνώμη είπε:
99614 Αθλητισμός - Αλλάζει ο κανονισμός για τις μεταγραφές - 06/06/1996
99616 Άρδην αλλάζει ο κανονισμός για τις μεταγραφές παικτών στην Ελλάδα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση Μπόσμαν.
99676 Η Εθνική Αγγλίας έχει αλλάξει, απλά περιμένει να το αποδείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
99888 Από καιρό σε καιρό το χρώμα στο εσωτερικό του δοχείου αλλάζει ­ αναλόγως ποια ομάδα βακτηριδίων κερδίζει το επάνω χέρι.
99984 Να διεκδικήσουμε να αλλάξουν τα σύνορα στην περιοχή;
100127 Αλλά έχω μία επερώτηση και πιθανόν να χρειασθεί να αλλάξουμε την ώρα της ενημέρωσής σας.
100433 Ο δρόμος που οδηγεί από την παράξενη, χαοτική σαν όνειρο σύλληψη σε μια φορμαρισμένη ολοκληρωμένη δουλειά είναι πάντα ο ίδιος, τα μεγέθη, η απόσταση, το σενάριο και οι εποχές αλλάζουν σε κάθε ταξίδι.
100437 Όμως και πάλι αυτό δεν είναι απόλυτο, π.χ. στο φωτορεπορτάζ, φωτογραφίες όπως με το παιδάκι που έτρεχε καιγόμενο στο Βιετνάμ ή με τον φοιτητή στην Τιεν Α Μεν μπροστά στο τανκς κόλλησαν στο μυαλό, άλλαξαν τη γνώμη του κόσμου και ήταν αποτελεσματικές όπως ακριβώς ένα τραγούδι.
100553 Επανέλαβε τα χιλιοειπωμένα για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης ­από το Μετρό μέχρι το Χρηματιστήριο­ που θα της αλλάξουν τη φυσιογνωμία, θα την καταστήσουν μητροπολιτικό κέντρο κ.τ.λ.
100908 Το σύστημα που ίσχυε και προέβλεπε τη σύνδεση των συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη το άλλαξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τους ν. 1902 και 2084.
100922 Ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλο τον αριθμό των ανέργων και όπως είπε αν δεν υπήρχαν τα επιδόματα, θα είχαμε κοινωνικές εκρήξεις, για να υποστηρίξει ότι νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται μόνο με την ανάπτυξη, και να τονίσει στη συνέχεια ότι πρέπει να αλλάξει η συμπεριφορά των εργαζομένων και ως προς τις διεκδικήσεις και ως προς τη συνεργασία με τους εργοδότες, για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
101765 Πώς αισθάνεσαι εσύ, που είσαι φυσικός κοκκινομάλλης; - Να σου πω την αλήθεια, σκέπτομαι να πάω να τους αλλάξω χρώμα.
101961 Γεγονός είναι ότι και η διεύθυνση του καζίνου Λουτρακίου πρέπει να αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αφού, με δική της πρωτοβουλία, ζήτησε να αλλαχθούν όλες οι ρουλέτες (32 συνολικά) που είχαν τεθεί σε λειτουργία στο καζίνο.
101989 Κυρίως όμως πρέπει να επισημανθεί ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να αλλάξει συνήθειες που έχει αποκτήσει από τη μακροχρόνια χρήση του ηλεκτρικού.
102187 Οι πιο συνηθισμένες επικρίσεις - τις οποίες αντικρούει ο κ. Βαρώτσος - είναι ότι: - Οι επιτυχημένες προβλέψεις της μεθόδου ΒΑΝ δεν ξεπερνούν αυτές που θα είχε μια μέθοδος πρόβλεψης βασισμένη στην τύχη. - Οι επιστημονικές υποθέσεις που αποτελούν βάση της μεθόδου έχουν αλλάξει με συχνό και δραστικό τρόπο, ώστε να μην μπορούν να γίνουν στατιστικά τεστ. - Μερικοί ισχυρισμοί επιτυχημένων προβλέψεων βασίζονται σε διαστρέβλωση γεγονότων. - Μερικές προαγγελίες σεισμών της ομάδας ΒΑΝ ήταν τόσο ασαφείς και αόριστες, ώστε να μην μπορούν να χαρακτηριστούν προβλέψεις.
102540 Απλώς, αναλόγως της εκάστοτε ευκαιρίας, θα αλλάζουν το όνομα του νησιού και τις γεωγραφικές συντεταγμένες.
102722 Γιατί λοιπόν ν' αλλάξει αυτό στην Ατλάντα;
102895 Οι ισορροπίες στην περιοχή έχουν αρχίσει να αλλάζουν, το Ισραήλ γίνεται δεκτό σιγά σιγά στον αραβικό κόσμο και ο Νετανιάχου γνωρίζει πολύ καλά - γιατί είναι ρεαλιστής - ότι και οι Άραβες έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να απαλλάσσονται, σε μεγάλο βαθμό, από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες, έστω και αν δεν έχουν απαλλαγεί ακόμη από τα καθεστώτα που τους αποκοιμίζουν με την ανέξοδη επαναστατική ρητορεία του παναραβισμού.
102955 (Παραθέτουμε τις ημερομηνίες με κάποια επιφύλαξη, καθώς δεν αποκλείεται στην πορεία κάτι να αλλάξει).
103130 Και... άλλαξε ακόμα και το μουσικό μου ιδίωμα.
116538 Σιγά το μέγα πρόβλημα, με τα καταλυτικά ότι θα... αναγκαστεί (!) ο Έλληνας να αλλάξει αυτοκίνητο.
116540 Δωσ' του και... απόσυρση της απόσυρσης για ν' αλλάξει το προπέρσινο κάμπριο και να πάρει το φετινό.
116587 Ωστόσο η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν αλλάξει οι θέσεις της Τουρκίας σχετικά με συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία.
116635 Το δόγμα δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα, πρέπει να τροποποιηθεί, να επεκταθεί, να αλλάξει στο ότι διεκδικούμε την ασφάλεια της περιοχής είναι θέμα που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
116796 Τα πάντα, όμως, άλλαξαν 90 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
116819 Μόλις στο 4 ο Σεκρετάριο άλλαξε ιδανικά στο χώρο του κέντρου την μπάλα με τον
116825 Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπλάζεβιτς (ουδείς κατάλαβε το γιατί) αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα τους Σούκερ, Μπόμπαν κι Ασάνοβιτς λες και ξαφνικά θα άλλαζε κάτι στη διαλυμένη ομάδα του.
117212 Εξάλλου, από την 1η Σεπτεμβρίου 1996 αλλάζει ο τρόπος απόκτησης άδειας δασκάλου οδήγησης.
117619 ΠΑΟΚ και Απόλλων έχουν ενδιαφερθεί για το καγκουρό, που θεωρεί ότι δεν έχει μέλλον στην Παιανία και έφθασε η ώρα να αλλάξει περιβάλλον.
117898 Μετά την πρώτη αρνητική τοποθέτηση της Ουάσιγκτον στην ανανέωση της θητείας Γκάλι, ο ευρισκόμενος στη Βόνη γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αλλάξουν γνώμη και δήλωσε ότι θα διεκδικήσει ξανά τη θέση, ανεξάρτητα από τις αμερικανικές θέσεις.
117900 Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αλλάξει γνώμη η Ουάσιγκτον, δήλωσε ευθέως ο εκπρόσωπος Μάικ Μακ Κέρι, και διευκρίνισε ότι ο Μπιλ Κλίντον θέλει μια νέα ηγεσία για τον ΟΗΕ.
118469 Σύμφωνα με το πρόγραμμα της αιμοκάθαρσης που ακολουθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου - και το οποίο δεν έχει αλλάξει μέχρι αυτή τη στιγμή σύμφωνα με ιατρικές πηγές - η ημέρα έναρξης του συνεδρίου (Πέμπτη 27/6) πέφτει σε ημέρα αιμοκάθαρσης.
118543 Το μπάσκετ άλλαξε κανάλι.
118743 Οι Βρετανοί, καθώς προχωρούσε η ομιλία του πρωθυπουργού, κάποια στιγμή ξαναέβαλαν τα ακουστικά στ' αυτιά τους, αλλά απογοητεύτηκαν αμέσως μόλις διαπίστωσαν ότι ο ομιλητής δεν είχε αλλάξει θέμα, και τα ακούμπησαν και πάλι στο τραπέζι.
118768 Η μεταγραφή τεσσάρων βουλευτών, μεταξύ των οποίων είναι κι ένας υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, από τον Ορθό Δρόμο στη Μητέρα Πατρίδα ήταν το γεγονός που έκανε χθες εντύπωση, αφού άλλαξε τις ισορροπίες.
118872 Τα τραγούδια που παίζεις στις συναυλίες σου αλλάζουν από τουρνέ σε τουρνέ.
118906 Δεν είχε αλλάξει τίποτε στον τρόπο επικοινωνίας μας, στη συνεννόησή μας.
119000 Δεν πολυπιστεύω στο κήρυγμα ότι οι νέες τεχνολογίες θα αλλάξουν τη ζωή όλων μας.
119001 Νομίζω ότι θα αλλάξουν τη ζωή μερικών μόνο ανθρώπων.
119163 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΡΕΠΟΡΤΕΡ - επανέκδοση της αριστουργηματικής ταινίας του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1975), με τον Τζακ Νίκολσον στο ρόλο του πολιτικού ρεπόρτερ που προσπαθεί απεγνωσμένα ν' αλλάξει ταυτότητα.
119569 Θα διευρυνθεί η αυτοαπασχόληση (πολλές εργασίες θα μπορούν να γίνονται, π.χ., μέσω υπολογιστή από το σπίτι) και θα αλλάξουν ριζικά οι εργασιακές σχέσεις.
119801 Για να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία πρέπει να πειστεί ότι η Ελλάδα και κατέχει αποτρεπτική δύναμη και έχει τη βούληση να τη χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί.
120108 Και η αρχή μιας νέας που άλλαξε το μεταπολιτευτικό σκηνικό της Ελλάδας, καθώς για πρώτη φορά ήρθε στην εξουσία ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς.
120148 Το πολιτικό κλίμα αλλάζει.
120320 Η επιτροπή, όμως, φαίνεται αποφασισμένη να αλλάξει ορισμένα οικονομικά κατεστημένα μέσα στην Κοινότητα.
120424 Με δύο μόνο κινήσεις, το πολιτικό κλίμα στη χώρα άλλαξε εντυπωσιακά: - Η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου αναγνωρίζει νομοθετικά την Εθνική Αντίσταση, κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει καμία κυβέρνηση, δημοκρατικά εκλεγμένη, μέχρι τότε.
120430 Η πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου έδειξε σχεδόν αμέσως ότι κάτι άλλαξε στη διακυβέρνηση της χώρας.
120439 Με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε και η δομή τού έως τότε γνωστού κομματικού συστήματος.
134489 Οι αιτιάσεις του νιγηριανού αξιωματούχου για την αδυναμία των τοπικών αρχών να συλλάβουν τους αποστολείς των επιστολών είναι οι ακόλουθες: οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα που δίνουν οι Νιγηριανοί για τις συνεννοήσεις αλλάζουν συνεχώς και δεν υπάρχουν τα αναγκαία μέσα για τις παρακολουθήσεις.
134671 Η εκλογή του Κ. Σημίτη άλλαξε το σκηνικό.
134893 Αλλάζουν μόνο οι στόχοι.
135120 Ο πρώην επιτελάρχης - στρατηγός Ντογκάν Γκιουρές, βουλευτής του Ορθού Δρόμου, που πρόσφατα προέβλεπε πραξικόπημα, αν σχημάτιζαν οι ισλαμιστές κυβέρνηση, άλλαξε κι αυτός γνώμη.
135270 Ωστόσο, όπως είπε ο υπεύθυνος για τη δημοσκόπηση από το δίκτυο ABC, η δυσοσμία των σκανδάλων έχει τραυματίσει την πρωτοπορία του Μπιλ Κλίντον στις δημοσκοπήσεις και, εάν ο Μπομπ Ντόουλ καταφέρει να αλλάξει την εικόνα του αδιάφορου πολιτικού χωρίς φρέσκιες ιδέες, ο Λευκός Οίκος θα αντιμετωπίσει έναν πραγματικό προεκλογικό καύσωνα, όσο θα πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
135500 Πρώτον, γιατί στην ενδιαφέρουσα αυτή νέα παράσταση ενός από πολλού συνεχιζόμενου θεάτρου του παραλόγου ελλείπει αισθητά ο επιστημονικός εκπαιδευτικός λόγος, και, δεύτερον, γιατί παρά τις έντονες αντιδράσεις από πολλούς φορείς της κοινότητας των εκπαιδευτικών και γενικότερα των πολιτών, η πολιτεία/ το κράτος και ο νομοθέτης συνεχίζουν να τηρούν μια στάση του φωνή βοώντος εν τη ερήμω, και προχωρούν με το αυταρχικό και συγκεντρωτικό ήθος που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας, από όλες τις εκάστοτε κυβερνήσεις (αλλάζουν οι κυβερνήσεις, αλλά το κράτος παραμένει το ίδιο), στη θέσπιση και την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αυτού κοινωνικο-πολιτισμικού θεσμού.
135517 Αλλάζουν μεν οι κυβερνήσεις, αλλά το κράτος παραμένει το ίδιο3.
135518 Δυστυχώς, η Ελλάδα πάσχει και θα συνεχίσει να πάσχει από το σισύφειο σύνδρομο - συνεχώς να προσπαθεί, επίπονα και επίμονα, να αλλάζει το σύστημα διακυβέρνησης και ελέγχου, και συνεχώς να παραμένει επίπονα και επίμονα το ίδιο.
135569 Οι πιθανότητες για μια αποτελεσματική μεταρρύθμιση αυξάνονται τότε μόνον όταν αλλάζουν όχι μόνο επί μέρους πλευρές, αλλά όταν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και το συγκείμενο της εκπαίδευσης.
135571 Το σχολείο δεν αλλάζει όταν αλλάζουμε μόνο το σχολείο. * Καθηγητής της Συγκριτικής Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Wisconsin ΗΠΑ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών 1.
135571 Το σχολείο δεν αλλάζει όταν αλλάζουμε μόνο το σχολείο. * Καθηγητής της Συγκριτικής Εκπαίδευσης και της Εκπαιδευτικής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Wisconsin ΗΠΑ και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών 1.
135742 Ο Δενδρινός δεν θέλησε να πει μεγάλες κουβέντες, αν κρίνουμε όμως από τα λόγια μερικών παικτών της Εθνικής, τότε συμπεραίνουμε ότι κάτι άλλαξε.
136200 Είναι ανάγκη να εκσυχρονιστεί το πολιτικό μας σύστημα και να αλλάξουν νοοτροπία τα κόμματα εξουσίας.
136630 Μας αλλάζουν και τα πετρέλαια... - Νοθεία όμως διαπιστώθηκε και στα καύσιμα έπειτα από ελέγχους που έγιναν σε πρατήρια στην Αττική, με εντολή του εισαγγελέα Αγορανομίας κ. Ζαχαρόπουλου.
136799 Όταν όμως η οξύτατη αυτή κριτική - ίσως η οξύτερη των τελευταίων ετών - έχει χρηματοδοτηθεί από ένα οικονομικό υπουργείο, εκδίδεται από μία κρατική Τράπεζα και προλογίζεται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, τότε ασφαλώς τα πράγματα αλλάζουν.
136818 Έτσι π.χ. οι προτάσεις για τη δημιουργία χρηματιστηρίου εμπορευμάτων και βαλκανικού επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη - που ασφαλώς θα οδηγούσε σε σημαντική αναβάθμιση της συμπρωτεύουσας στο βαλκανικό χώρο - δεν προχώρησαν λόγω, όπως αναφέρει η μελέτη, της στάσης των ελληνικών υπηρεσιών έναντι της συμμετοχής της Τουρκίας, που αν δεν αλλάξει ριζικά μόνο ως ανασχετικός παράγοντας μπορεί να λειτουργεί.
136942 Ο Διαμαντόπουλος άλλαξε πάλι γνώμη.
137094 Η κυβερνητική αλλαγή στην Άγκυρα δεν αλλάζει τα κοινά συμφέροντα της Τουρκίας και του Ίσραηλ, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.
137349 Συνηγορούσε επίσης και η Διεύθυνση Αρχαιοτήτων για τη διπλή κήρυξη, αν και στην ουσία τίποτα δεν αλλάζει.
137422 ΕΛΛΑΔΑ - Τι αλλάζει με το νέο μισθολόγιο αξιωματικών - 10/07/1996
137517 Όταν ταξιδεύεις θυμήσου: - Χρησιμοποιούμε το ταχύπλοο μακριά από λουόμενους, κοιτώντας στον ορίζοντα για άλλα πλοία ή σημαδούρες. - Από την ώρα της εκκίνησης έως την έξοδο από το λιμάνι η ταχύτητα πρέπει να είναι μικρή. - Ο οδηγός και οι επιβάτες πρέπει απαραιτήτως να φορούν τα σωσίβια έως το τέλος της διαδρομής. - Κατά την ώρα λειτουργίας της μηχανής οφείλουμε να παρατηρούμε τη θερμοκρασία και τις πιέσεις. - Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε πάνω από 1 μίλι από την ακτή, ούτε να πλησιάζουμε λιγότερο από 200 μέτρα εκεί όπου κολυμπούν. - Οι επιβάτες θα πρέπει να ξέρουν κολύμπι και να μην υπερβαίνουν τον αριθμό που ορίζει η άδεια. - Αν έχει αράξει το σκάφος σε περιοχή λουομένων, για να αναχωρήσετε χρησιμοποιήστε μόνο κουπιά. - Υπολογίστε ότι σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλα πλοία δημιουργούνται απόνερα που αλλάζουν τη ρότα του σκάφους. - Μην κάνετε επικίνδυνους χειρισμούς, μην αναθέτετε σε νεαρά άτομα την πλοήγηση του σκάφους. - Ενημερώστε τους δικούς σας για τον προορισμό και την πιθανή ώρα επιστροφής σας.
138030 Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί πως εφόσον δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η τελωνειακή ένωση, η οικονομική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει, ενώ στην εξωτερική πολιτική, η γέφυρα μεταξύ των ΗΠΑ και των στρατιωτικών (που συναντώνται στη συμμετοχή της κυρίας Τσιλέρ στην κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά αρμόδιος διπλωμάτης), δεν αφήνει στον Ερμπακάν πολλά περιθώρια παρεκκλίσεων...
138478 Άλλαζε έργα για να μην πλήττουν
138479 Ο Harr yBrooks, που σήμερα είναι 83 χρόνων, λέει ότι τόσο στην Κρεολή όσο και στη Σπετσοπούλα, ο Νιάρχος άλλαζε κάθε τόσο τα έργα του, ώστε ο ίδιος και οι φιλοξενούμενοί του να μην πλήττουν βλέποντας τα ίδια.
138565 Όταν κάτι είναι γραμμένο, δεν υπάρχει τρόπος να το αλλάξουμε. - Προσοχή με τις μαντείες, είπε ο ξένος.
138620 Η κυβέρνηση αντί για αντιφατικές δηλώσεις συναρμόδιων υπουργών, προκειμένου να συγκαλυφθεί η κυβερνητική αποτυχία, οφείλει να αλλάξει την πολιτική της, προωθώντας άμεσες και ριζικές τομές αναπτυξιακής ώθησης, φορολογικής δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας.
152247 Αν όμως χάσουμε από το Πουέρτο Ρίκο ή την Αυστραλία, τα πράγματα αλλάζουν.
152968 Και τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.
153005 Στη σημερινή ομιλία του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πει ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα το κόμμα, θα τονίσει ότι στο εξής δεν πρέπει να γίνονται αποκλεισμοί, θα μιλήσει με έμφαση για την ανάγκη να αξιοποιηθούν νέοι άνθρωποι και θα καλέσει όλα τα στελέχη να υπερβούν τα εσωκομματικά χαρακώματα.
153196 Ψιλονευριάσαμε, αλλά αλλάξαμε πάλι θέση.
153357 Βούλγαρος Τσομάκοφ (τι άλλαξε άραγε;
153386 Φροντίστε ν' αλλάξετε αγωνιστική συμπεριφορά το συντομότερο....
153469 Φεύγοντας, ο Μαρίνος πυροβόλησε τον αστυφύλακα Νικ. Βαϊόπουλο την ώρα που άλλαζε ρούχα μέσα στο φυλάκιο.
154124 Ήθελαν να αλλάξει ο κόσμος, να γίνει πιο δίκαιος.
154722 Σαφής και ξεκάθαρος ο Ρότσα χθες στο Ελληνικό, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας, έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι στη Βόρειο Ιταλία, στο οκταήμερο των φιλικών συναντήσεων, δεν πρόκειται να αλλάξει το στάτους κβο της βασικής ενδεκάδας, ούτε να υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές.
155045 Αλλάζει η συσκευασία
155046 Οι έμμεσοι τρόποι με τους οποίους αυξάνονται οι τιμές είναι ότι αλλάζει η συσκευασία και τα εγχωρίως παραγόμενα μετατρέπονται πλέον σε εισαγόμενα, οπότε οι τιμές τους είναι υψηλότερες.
155056 Αν αλλάζει η συσκευασία, είναι επειδή χρειάζεται και η τιμή πάει ανάλογα, είπε και πρόσθεσε ότι νέα φάρμακα χαρακτηρίζονται όταν έχουν νέες ουσίες, νέα δράση κ.λπ.
155331 Αυτό που έχει αλλάξει είναι ο ίδιος...
155388 Αν βέβαια δεύτερη είναι στον άλλο όμιλο η Κροατία, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
155732 Παίζοντας το διπλό ρόλο του φτωχοκόριτσου (Λίζα) και της κακομαθημένης πλούσιας σωσία της (Μίτση), θα έβρισκε την ευκαιρία ν' αλλάζει χαρακτήρες, όπως τα φουστάνια!
155756 Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι ν' αλλάζεις ψυχικά και εξωτερικά από λεπτό σε λεπτό.
156305 Με το Φλωράκη ο Νίκος ήλπιζε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν γι' αυτόν.
156418 Βλέπω, αντιθέτως, ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν άλλαξε.
170569 Αυτό δύσκολα θα αλλάξει την κατάσταση.
170833 Ο Μ. Έβερτ έχει πει σε παλιότερη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ. ότι θα αλλάξει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
171644 Θα αλλάξουν και οι τέσσερις υπηρεσιακοί Υπουργοί;
172167 Φαίνεται, όμως, ότι η Ν.Δ. του κ. Έβερτ δεν εννοεί να αλλάξει τακτική.
172355 Ο πιλότος του αεροσκάφους της Sudan Airways ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στο Κάιρο ότι θα δεχτεί το αίτημα του αεροπειρατή και άλλαξε πορεία με κατεύθυνση τη Λάρνακα, όπου παρέμεινε για ανεφοδιασμό.
172567 Όσα μαθήματα, όμως, και αν του έκανε, δεν μπόρεσε να αλλάξει το στεγνό τρόπο με τον οποίον ο Τζον Μέιτζορ απευθυνόταν στους ψηφοφόρους.
172580 Από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο Τζον Μέιτζορ άλλαξε τακτική και πλησίασε περισσότερο τον κόσμο.
172587 Και όλοι στην Αγγλία είχαν παραδεχτεί ότι ναι μεν είχαμε μια δραματική διάψευση των τετριμμένων δημοσκοπήσεων, αλλά είχαμε ταυτόχρονα μια πανηγυρική επιβεβαίωση ότι η πολιτική είχε αλλάξει πλέον τα παλιά παραδοσιακά της ρούχα και είχε φορέσει εκείνα που ταιριάζουν στην τηλεόραση.
172701 Και η πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι είναι ανάγκη ο ΣΥΝ να μπει στη Βουλή και μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στο ν' αλλάξει πορεία ο τόπος.
172775 Τι άλλαξε σε σχέση με τη νωθρή ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου;
172970 Το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας δεν άλλαξε, άρα το μόνο καινούργιο που μάθαμε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κλήρωσης για την πρώτη φάση (δεν μετέχουν οι ομάδες της A1) ήταν πως το φάιναλ φορ θα γίνει τον Απρίλιο (12 και 13), λίγο πριν από το φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα στη Ρώμη (22 και 24/4).
173141 Ήταν τόσες οι υποχρεώσεις του με την ομάδα του και την Εθνική (αφήστε που άλλαξε εν τω μεταξύ και ομάδα και έγινε Πειραιώτης) που του ήταν αδύνατο να δουλεύει δυσί κυρίοις... και, τελικά, παραιτήθηκε.
173586 Την άποψή μου την έχω εκφράσει σε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν, και δεν την αλλάζω.
173661 Αρχίζει να μιλάει για το πρώτο μπαρ που έφτιαξε εκεί, το εστιατόριο μετά στην Ατλάντα, τις πολλές ώρες δουλειά που έπρεπε να αφιερώνει (από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 τα ξημερώματα), την απόφασή του να αλλάξει κάποια στιγμή επάγγελμα.
173953 Αυτό σημαίνει ότι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και να γίνει περισσότερο πολωτική, αν κριθεί ότι αυτό απαιτείται για την τελική μεγάλη συσπείρωση της δημοκρατικής παράταξης.
174189 Δείχνει ότι το τραγούδι μας, το οποίο προχωρεί από κορυφή σε κορυφή τα τελευταία 70 χρόνια, έφτασε πια στο σημείο να αλλάζει το πρόγραμμα των ντισκοτέκ για να μπορέσουν να δουλέψουν.
174480 Σου τάζουν καραμελίτσα κι έτσι και πας στη γωνιά σού αλλάζουν τα φώτα κυριολεκτικά.
174672 Άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο της Ν.Δ., δείχνοντας έτσι τις πραγματικές του επιδιώξεις και την πραγματική του αντίληψη.
174784 Στη συνέχεια, όμως, ο κ Βασσάρας άλλαξε γνώμη και χθες κάλεσε όλα τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας σε συνεδρίαση.
174828 Τα περισσότερα παιδιά αλλάζουν μόλις ξεφύγουν από τις μικρές ηλικίες, τις τρυφερές όπως συνηθίζω να τις ονομάζω.
174830 Αλλάζει ο χαρακτήρας τους, η συμπεριφορά τους, ακόμη κι η διάθεσή τους να προσφέρουν τα πάντα, όπως έκαναν πριν, στην εθνική ομάδα.
174833 Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ενώ είχα τους παίκτες στη διάθεσή μου και τους ήξερα, ύστερα από λίγους μήνες και αφού είχαν πάρει μεταγραφή, να αντιμετωπίζω προβλήματα αφού ήταν αλλαγμένοι.
174940 Η ζέστη των ημερών υποχρέωσε τον Κώστα Πολυχρονίου ν' αλλάξει τις ώρες των (δύο) σημερινών προπονήσεων, στις οποίες θα πάρουν μέρος και οι ξενιτεμένοι, ο Δώνης κι ο Τσάρτας, ο Βασίλης υπό την προϋπόθεση ότι θα προλάβαινε να φτάσει εκεί, αργά χθες βράδυ.
189161 Για να μη μακρηγορούμε, και μόνο ο Ρόναλντ Ρίγκαν, που από ηθοποιός β κατηγορίας έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, χωρίς πάντως να αλλάξει κατηγορία, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
189356 Προτείνεται να αλλάξει ο τρόπος καθορισμού της επιδότησης.
189590 Πρέπει να αλλάξει η τουρκική στάση.
189591 Και αν αλλάξει η τουρκική στάση με το να προσφύγει, για παράδειγμα, η Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο (εφ' όσον συνεχίζει να προβάλλει τις αξιώσεις της), με το να δεχτεί την υπογραφή ενός συνυποσχετικού για την υφαλοκρηπίδα, εάν κάνει τα βήματα αυτά βεβαίως και μπορούμε να προχωρήσουμε σε διεύρυνση των επαφών σε όλα τα επίπεδα.
190034 Τίποτα δεν αλλάζει, ο στόχος είναι ένα σκορ ασφαλείας για να έχει μόνο τυπική σημασία η ρεβάνς του Χούμενε σε 15 μέρες.
190053 Αυτό που έγινε προχθές το βράδυ στο Ουλόι της Βουδαπέστης δεν αλλάζει πλέον με τίποτα.
190259 Θα συζητήσουμε το θέμα με τους Αμερικανούς και τις άλλες χώρες (Γαλλία, Βρετανία), η κατάσταση έχει τελείως αλλάξει, δήλωσε ένας Τούρκος διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη αρχίσει προκαταρκτικές συζητήσεις τεχνικού χαρακτήρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
190677 Θυμίζουμε πάντως ότι προχθές τόσο η Σοφία όσο και ο ίδιος υποστήριξαν ότι οι κλειδαριές στο Καστρί άλλαξαν διότι είχαν παρατηρηθεί κρούσματα κλοπών από διάφορα άτομα, χωρίς αυτή η αιχμή όμως ν' αναφέρεται στην Αγγέλα Κοκκόλα, τον Μιχάλη Ζιάγκα, την Κυβέλη Ζωγραφίδη και άλλα έμπιστα πρόπωπα όπως διευκρίνισαν.
190751 Τα φανάρια άλλαζαν άχαρα από κόκκινα σε πράσινα και πορτοκαλί και ο κόσμος περπατούσε με άνεση στο οδόστρωμα.
190896 Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν με τίποτα!
190901 Ο μπασκετικός χάρτης έχει αλλάξει εντυπωσιακά.
190909 Αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει πολλά σε Ελλάδα και Ευρώπη και δεν είχα το δικαίωμα να την αλλάξω.
190920 Θ' αλλάξει κάτι στο στιλ του Ολυμπιακού με τον Σέρβο κόουτς στον πάγκο;
190931 Οι προπονητές αλλάζουν αλλά οι ομάδες είναι πάντα εκεί.
190965 Όσο για τους πέντε παίκτες που βρίσκονται σε καραντίνα, ο κ. Διαμαντόπουλος επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του και δεν πρόκειται να τις αλλάξει παρά τις πιέσεις που δέχεται.
67777 Το εύχομαι, κύριε Καψαμπέλη, για να μπορέσω και εγώ να γίνω δημοσιογράφος και τότε να αλλάξουν οι & quot; συμμαχίες & quot;!
67500 Πρέπει να αλλάξει η συλλογή στοιχείων και η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων, γιατί δεν δίνει την πραγματική εικόνα ως προς την κατανομή των φορολογικών βαρών.
29794 Από το θάρρος που χρειάστηκε για να τραγουδήσει μπαλάντες σε μια συναυλία της Λιβαδειάς σε ηλικία 19 ετών και τους δίσκους που ο μπαμπάς τής έφερνε από το εξωτερικό, μέχρι το κομπιούτερ που έχει για να του αλλάζει τα φώτα και τα ηπειρώτικα που λατρεύει και για τα οποία κρατά κάποια σχέδια στο μυαλό της.
191132 Θα του έλεγα - κατέληξε - ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα με αγώνες.
191179 Στο τέλος του αιώνα θα έχουν αλλάξει επάγγελμα 250.000 αγρότες, πρόσθεσε και είπε ότι στο κόστος για τα μέτρα του έχει συμφωνήσει και το υπουργείο Οικονομικών.
29810 Ο Πάνος γράφει καλύτερους. - Τι άλλαξε στους Echo Tatoo μετά το διαγωνισμό; - Τίποτα.
191081 Στην ερώτηση γιατί άλλαξε την προεκλογική τακτική του και άρχισε να αναφέρεται ξανά στη Δεξιά και θυμήθηκε την ΕΚΟΦ, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε την τακτική του, απλώς ο ίδιος επισήμανε ορισμένα χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής στο παρελθόν.
191081 Στην ερώτηση γιατί άλλαξε την προεκλογική τακτική του και άρχισε να αναφέρεται ξανά στη Δεξιά και θυμήθηκε την ΕΚΟΦ, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε την τακτική του, απλώς ο ίδιος επισήμανε ορισμένα χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής στο παρελθόν.
191856 Να ενισχυθεί ο ΣΥΝ και να αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζει τούτη την ώρα η κυβέρνηση Σημίτη.
191904 Ο ΣΥΝ, λοιπόν, αγωνίζεται να αλλάξουν οι σημερινές πολιτικές, γιατί αυτές ευθύνονται για τα αδιέξοδα.
191936 Κρίνεται το αν θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και το σύστημα διακυβέρνησης.
191097 Όταν ήταν στην κυβέρνηση άλλαξε τρεις υπουργούς Εθνικής Οικονομίας (Σουφλιάς, Χριστοδούλου, Μάνος).
191219 Δεν είμαι της γνώμης πως με λίγους πυραύλους Κρουζ και με κάμποσα αεροσκάφη Στελθ θα καταστεί δυνατό να μεταβάλει γνώμη ο Σαντάμ, δεδομένου ότι η γνώμη του δεν άλλαξε όλα τούτα τα χρόνια, πρόσθεσε ο Τούρκος διπλωμάτης.
192521 Οι εκλογές αυτές δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση που παγιώθηκε με τα τετελεσμένα του πολέμου, ούτε και είναι δυνατό ­όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα­ να λειτουργήσουν ενιαίοι θεσμοί.
192974 Το πρόβλημα είναι, αν θα αλλάξει ριζικά η οικονομική και η εξωτερική πολιτική, ώστε να μπει η χώρα σε μια άλλη προοδευτική πορεία, με τη συμμετοχή του λαού, για το καλό του λαού και των χαμηλών στρωμάτων.
193203 Ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός μπήκε βέβαια στον αγώνα στο 76 χωρίς να προλάβει ν' αλλάξει και πολλά πράγματα αλλά τ' όνομά του περιέφεραν λίγα λεπτά νωρίτερα μερικοί οπαδοί της ομάδας από την εξέδρα.
193208 Οι εποχές φαίνεται πως άλλαξαν εκεί στον Πειραιά.
193420 Με τον Ολλανδό λίμπερο Φρανκ Φέρλαατ άλλαξε όμως εντελώς η κατάσταση.
207116 Δηλαδή θα αλλάξει;
207137 Υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεση της Κυβερνητικής Επιτροπής;
207330 Οι θέσεις μας δεν αλλάζουν.
207913 Ίσα-ίσα είναι η αναγνώριση από όλους ότι κάτι αλλάζει και σε αυτό τον τομέα προς τη σωστή κατεύθυνση.
192129 Άλλωστε τόσο καιρό που υπηρετεί σε κρίσιμα πόστα δεν τον έχει αλλάξει η εξουσία.
192122 Πάντως, τελευταία φορά που τραγούδησε ήταν πριν γίνει πρωθυπουργός. - Η εξουσία τον έχει αλλάξει αυτούς τους τελευταίους μήνες;
208412 Κυρία Βιτσέντζου, θα μπορούσα κάλλιστα να σας πω - παρ' ότι είναι παράλογο αυτό που θα πω, το λέω εκ προοιμίου - ότι αν δεχθούμε εμείς πως πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας για τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο, θα μπορούν οι Τούρκοι να πετούν ανενόχλητοι πλέον, χωρίς να χρειάζεται εμείς να προβούμε σε αναχαιτίσεις, που σημαίνει ότι πέφτει το κόστος πια αντιμετώπισης αυτής της πολιτικής στην οποία αναφερθήκατε.
208950 Τα θέματα αρμοδιοτήτων είναι ξεκαθαρισμένα, με βάση νόμους που υπάρχουν και προβλέψεων οι οποίες δεν πρόκειται να αλλάξουν.
209660 Δεν θέλουμε να αλλάξει.
209905 Ο κ. Αρσένης ούτε άλλαξε εκ βάθρων, ούτε ανέτρεψε μια πολιτική.
210731 Άλλαξαν τα τιμολόγια κ.λπ.
210913 Η Τουρκία είναι, λοιπόν, η χώρα που πρέπει έμπρακτα, αλλάζοντας αυτή τη συμπεριφορά, να δείξει ότι ενδιαφέρεται για μία προσέγγιση με την Ελλάδα, ότι ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του κλίματος και τη δημιουργία μιας νέας σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες και έτσι εκείνη να πάρει την πρωτοβουλία, σεβόμενη τους διεθνείς κανόνες, να προτείνει τέτοια μέτρα, ώστε να αποδείξει στην πράξη πως ο σεβασμός προς τους κανόνες αυτούς δεν είναι γράμμα κενού περιεχομένου.
211205 Δεν έχει αλλάξει τίποτε στα όσα μέχρι τώρα έχουμε πει.
211235 Αλλά, επειδή το θέμα που θέτετε, τέθηκε και τις προηγούμενες ημέρες, το έθεσε σήμερα και ο κ. Κωνσταντινίδης, σας λέω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σχετικά με πιθανή συνάντηση του κ. Σημίτη με τον κ. Ντεμιρέλ.
211236 Δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με αυτά που έχουμε πει μέχρι τώρα.
211663 Η θέση της Κυβέρνησης έχει αλλάξει για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής;
211665 Η θέση της Κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.
212166 Αν πραγματικά η Τουρκία αλλάξει συμπεριφορά, ως δια μαγείας, αύριο το πρωί, θα αναπτύξουμε τη συζήτησή μας και βεβαίως θα επιδιώξουμε να αναπτύξουμε σχέσεις μαζί της σε ένα άλλο πεδίο, το οποίο ουσιαστικά θα είναι η συνέπεια της μεταμόρφωσης της σημερινής Τουρκίας και της πολιτικής της.
212420 Αυτό, δηλαδή, αλλάζει;
212481 Δηλαδή, η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης έχει αλλάξει κατεύθυνση ή όχι;
212483 Όχι, καμία κατεύθυνση δεν έχει αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης.
212510 Δεν έχει αλλάξει τίποτε σε αυτό.
212772 Μπορεί κάτι να αλλάξει επί το περισσότερον.
212961 Είναι μηνύματα τα οποία στοχεύουν στο να αλλάξουν αυτή την πραγματικότητα στις σχέσεις των δύο χωρών και δεν θα την συγκαλύπτουν.
227924 Αυτό αλλάζει τον λόγο πιέσεων κατά μήκος του στροβίλου (Ρ3/Ρ6) και επομένως η διατομή του ακροφυσίου ρυθμίζεται αυτόματα για να αποκατασταθεί ο αρχικός λόγος πιέσεων.
228197 Αυτές οι παράμετροι αλλάζουν την πυκνότητα του αέρα στην είσοδο και επομένως και το βάρος του αέρα εισαγωγής. μία τυπική αλλαγή ροής αέρα σε συνάρτηση προς το ύψος φαίνεται στο σχήμα 13.1. μία ανάλογη μεταβολή της ροής καυσίμου πρέπει να συμβεί για να διατηρηθεί η ταχύτητα του κινητήρα κανονική.
228229 Όταν ο αεροστρόβιλος διαθέτει σύστημα έγχυσης νερού τότε θα πρέπει να υπάρχει μία κατάλληλη διάταξη η οποία θα αλλάζει τον τρόπο ρύθμισης του καυσίμου κατά τη διάρκεια της έγχυσης αυτής.
228674 Η αλλαγή θερμοκρασίας, που δημιουργείται σε μία τέτοια περίπτωση, αλλάζει την αντίσταση του κυκλώματος ανακάλυψης ή την τάση εξόδου του, (όταν έχουμε θερμοηλεκτρικά ζεύγη).
228884 Καθώς αντιστρέφεται η ροπή στον άξονα της έλικας, το γρανάζι υποπολλαπλασιασμού (το ίδιο με το γρανάζι μέτρησης ροπής ή ιδιαίτερο γρανάζι) του συγκροτήματος υποπολλαπλασιασμού στροφών αλλάζει αξονική διεύθυνση και κινείται προς τα εμπρός στις οδοντώσεις του.
228885 Η εμπρόσθια κίνηση του γραναζιού δίδει την δύναμη που ενεργοποιεί το σύστημα αρνητικής ροπής. καθώς αυτό αλλάζει θέση, κινεί προς τα εμπρός ένα μικρό έμβολο, το οποίο με τη σειρά του, ενεργοποιεί μία υδραυλική βαλβίδα ή ένα ηλεκτρικό διακόπτη, που παρέχουν ανάλογο σήμα για τον μηχανισμό ελέγχου του βήματος της έλικας.
230004 Αυτοί παρουσιάζουν το βασικό μειονέκτημα, ότι σε περίπτωση φθοράς τους πάνω από τα όρια θα πρέπει να αλλαχθούν ολόκληροι.
230038 Μ' αυτό τον τρόπο όμως αλλάζουμε τα στοιχεία λειτουργίας του κινητήρα και βρισκόμαστε πολλές φορές στην ανάγκη να τοποθετήσουμε ελατήρια και έμβολα μεγαλύτερης διαμέτρου ή να επιμεταλλώσουμε εσωτερικά το χιτώνιο μέχρι την αρχική του διάμετρο.
242186 Σε περιπτώσεις όπου η φυσιολογική θερμοκρασία ζωής του οργανισμού αλλάζει π.χ. σε ποικιλόθερμα ζώα, όπως σε μερικά ψάρια, τότε η λιπιδική σύσταση των μεμβρανών μπορεί και μεταβάλλεται όταν αλλάξει η θερμοκρασία ώστε να αντισταθμίζει τις αλλαγές στις φυσικοχημικές ιδιότητες.
242186 Σε περιπτώσεις όπου η φυσιολογική θερμοκρασία ζωής του οργανισμού αλλάζει π.χ. σε ποικιλόθερμα ζώα, όπως σε μερικά ψάρια, τότε η λιπιδική σύσταση των μεμβρανών μπορεί και μεταβάλλεται όταν αλλάξει η θερμοκρασία ώστε να αντισταθμίζει τις αλλαγές στις φυσικοχημικές ιδιότητες.
242188 Από την άλλη μεριά, η ρευστότητα της μεμβράνης μπορεί και αλλάζει με την αλληλεπίδραση πρωτεϊνών - λιπιδίων, την προσθήκη ιόντων, την επίδραση φαρμάκων κ.λπ.
242211 Οπωσδήποτε όμως, όπως άλλωστε είδαμε και στην περίπτωση των μεμβρανικών λιπιδίων, η πρωτεϊνική σύσταση ορισμένων μεμβρανών μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις φυσιολογικές συνθήκες και ακόμα, έχει βρεθεί πως η ίδια μεμβράνη (π.χ. των ηπατικών κυττάρων) έχει διαφορετική πρωτεϊνική σύσταση στις διάφορες περιοχές της.
242264 Οι πιο πολλοί ερευνητές συμφωνούν σήμερα πως τα σωματίδια αυτά αντιπροσωπεύουν πραγματικά διαμεμβρανικά συστατικά της μεμβράνης (πρωτεΐνες, γλυκοπρωτεΐνες), κι' αυτό γιατί: α) η κατανομή των σωματιδίων φαίνεται να αλλάζει με αλλαγή των φυσιολογικών συνθηκών π.χ. pΗ, θερμοκρασία κ.λπ. β) μεταβολικά ανενεργές μεμβράνες (π.χ. μυελίνη), με μικρό ποσοστό πρωτεϊνών, φαίνεται να έχουν λίγα ή καθόλου τέτοια σωματίδια, σε αντίθεση με μεμβράνες πλούσιες σε πρωτεΐνες. γ) σκέτες λιπιδικές διπλοστοιβάδες είναι τελείως γυμνές από σωματίδια και στις δυο όψεις ΡF και ΕF. δ) Συμπληρωματικά με τις ενδείξεις αυτές υπάρχει και άμεση απόδειξη πως ένα συγκεκριμένο σωματίδιο αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο μεμβρανικό συστατικό, με τη χρησιμοποίηση πειραμάτων άμεσης σήμανσης ή επανασυγκρότησης.
242347 Σε κατάσταση ηρεμίας η στερεομορφία των πρωτεϊνών Π1 πλασματικής μεμβράνης (νευρικού κυττάρου) Π2 (πλασμ. μεμβράνης μυϊκού κυττάρου) και Π3 (μεμβράνης σαρκοπλασματικού δικτύου) δεν επιτρέπουν τη διέλευση ιόντων - αλλαγή στην πόλωση της μεμβράνης (δημιουργία νευρικού παλμού) αλλάζει τη στερεομορφία της Π1 και μπαίνουν ιόντα ασβεστίου που οδηγούν τα συναπτικά κυστίδια (σκ) σε σύντηξη με την πλασματική μεμβράνη και ελευθέρωση μορίων νευροδιαβιβαστή. αυτά με τη σειρά τους ενεργοποιούν την πρωτεΐνη Π2 που αλλάζοντας στερεομορφία επιτρέπει σε ιόντα νατρίου να μπουν στο κυτταρόπλασμα και από εκεί να επιδράσουν στην Π3 του σαρκοπλασματικού δικτύου που με τη σειρά της επιτρέπει σε ιόντα ασβεστίου να βγουν στο κυτταρόπλασμα.
242347 Σε κατάσταση ηρεμίας η στερεομορφία των πρωτεϊνών Π1 πλασματικής μεμβράνης (νευρικού κυττάρου) Π2 (πλασμ. μεμβράνης μυϊκού κυττάρου) και Π3 (μεμβράνης σαρκοπλασματικού δικτύου) δεν επιτρέπουν τη διέλευση ιόντων - αλλαγή στην πόλωση της μεμβράνης (δημιουργία νευρικού παλμού) αλλάζει τη στερεομορφία της Π1 και μπαίνουν ιόντα ασβεστίου που οδηγούν τα συναπτικά κυστίδια (σκ) σε σύντηξη με την πλασματική μεμβράνη και ελευθέρωση μορίων νευροδιαβιβαστή. αυτά με τη σειρά τους ενεργοποιούν την πρωτεΐνη Π2 που αλλάζοντας στερεομορφία επιτρέπει σε ιόντα νατρίου να μπουν στο κυτταρόπλασμα και από εκεί να επιδράσουν στην Π3 του σαρκοπλασματικού δικτύου που με τη σειρά της επιτρέπει σε ιόντα ασβεστίου να βγουν στο κυτταρόπλασμα.
242384 Όπως αναφέρθηκε, η αντλία Νατρίου - Καλίου συμμετέχει στη ρύθμιση του κυτταρικού όγκου κατά τις συνεχείς αλλαγές που γίνονται σε ένα κύτταρο όταν αλλάζουν οι συγκεντρώσεις των διαλελυμένων μακρομορίων με τη βιοσύνθεση ή την εξαγωγή τους.
242405 Βέβαια μετά τα πειράματα αυτά των Frye και Εdidin βρέθηκε πως εκτός από τη διάχυση τα μεμβρανικά συστατικά μπορούν και αλλάζουν θέση στη μεμβράνη και με τη βοήθεια μικροϊνιδίων (συσταλτών κυτταροπλασματικών πρωτεϊνών).
242433 Αν συμβαίνει έτσι τότε η αφαίρεση των λιπιδίων θα άλλαζε μόνο την ένταση (και όχι τη θέση) των σκοτεινόχρωμων γραμμών της μεμβράνης κάτω από το Ηλεκτρονικό Μικροσκόπιο.
242710 Π.χ. όταν το σύστημα ενδεχόμενα (μετά από εξωτερικό ερέθισμα) χρειαστεί να αλλάξει ποιοτικά πρωτεϊνοσύνθεση τότε θα βοηθούσε αν τα mRNΑ είχαν μικρό χρόνο ζωής έτσι που τα νέα μηνύματα που θα παραχθούν να είναι προσαρμοσμένα στη νέα κατάσταση.
244306 Φυσιολογικά η περιστροφή (που γίνεται μέχρι και 150 στροφές το δευτερόλεπτο) αλλάζει φορά κάθε λίγα δευτερόλεπτα όταν δεν υπάρχει κάποιο εξωτερικό ερέθισμα (π.χ. χημικός παράγοντας που δεσμεύεται από υποδοχείς της πλασματικής μεμβράνης) - η παρουσία ερεθίσματος ελκτικού ή απωθητικού τροποποιεί ανάλογα την φορά περιστροφής δηλαδή την αναλογία αριστερόστροφων / δεξιόστροφων περιστροφών ώστε να γίνει πλησίασμα ή απομάκρυνση του βακτηρίου από την πηγή του ερεθίσματος.
4484 Ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο της ιστορίας της ανθρωπότητας, στο τέλος του 20ου και στο κατώφλι του 21ου αιώνα, σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων που αλλάζουν ριζικά τη μορφή, το χαρακτήρα και τη διάρθρωση του διεθνούς συστήματος.
208404 Είναι η πρωτοβουλία μας να πάψουν να υπάρχουν τα αίτια τα οποία μας οδηγούν σ' αυτό το αποτέλεσμα, όσο όμως υπάρχει αυτό το πρόβλημα, υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα λόγω της πολιτικής της Τουρκίας, του & quot; όχι & quot; σε υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος που θεωρούμε ότι πρέπει να επιδεικνύει ο διεθνής παράγοντας, πιέζοντας την Τουρκία, αναγκάζοντας την Τουρκία να λογικευθεί, να αλλάξει την εξωτερική της πολιτική.
42090 Ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι για να έχει αποτέλεσμα οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο κυπριακό, πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν όλους τους μοχλούς πίεσης επί της Τουρκίας για να αλλάξει την πολιτική της στο πρόβλημα.
42142 Και ελπίζουν ότι σήμερα, χωρίς αυτόν, κάτι μπορεί να αλλάξει.
42495 Μήνυμα να αλλάξουν μέρος των καλλιεργειών τους με άλλες ανοιξιάτικες καλλιέργειες, γιατί αλλιώς κινδυνεύουν να μειωθούν σημαντικά τα εισοδήματά τους, έστειλε η κυβέρνηση προς τους βαμβακοπαραγωγούς.
4599 Πρέπει να βρούμε το θάρρος να παραδεχθούμε ότι ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ταχύτατα.
42995 Μα εκεί που κυλούσαν όλα καλά, ξαφνικά λες και μια κακιά μάγισσα πάτησε στο τερέν και άλλαξε τη ροή του αγώνα.
43126 Μετά από επαφές και επικοινωνία με φίλους του στην κουρδική κοινότητα Βερολίνου φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει την επάνοδο των κοριτσιών - με την προϋπόθεση να αλλάξουν σχολείο.
43455 Όμως, σύμφωνα με τον απολογισμό που γίνεται τώρα η αναλογία αυτή άλλαξε ελαφρά στο 65: 35.
43658 Ο ίδιος παραδέχεται ότι η επιρροή του πρωθυπουργού μεγαλώνει στον κομματικό μηχανισμό, ισχυρίζεται όμως ότι οι συσχετισμοί στην Κοινοβουλευτική ομάδα δεν έχουν αλλάξει (το 53-53-50 παραμένει).
43686 Έχει πάντως αλλάξει το στιλ διακυβέρνησης...
43688 Από τη στιγμή που αλλάζει ο πρωθυπουργός είναι λογικό ν' αλλάζει και το στιλ.
43688 Από τη στιγμή που αλλάζει ο πρωθυπουργός είναι λογικό ν' αλλάζει και το στιλ.
43769 Στο συνέδριο θα υποβάλω την πρόταση που έκανα στο προηγούμενο συνέδριο, απλώς θ' αλλάξω την ημερομηνία.
44006 Ευχή μας, την Τετάρτη το βράδυ να μην έχουν αλλάξει τα νούμερα.
44141 Οι κομμουνιστές δηλαδή, λίγο πριν από το 2000, αλλάζουν πρόσωπο;
44143 Αλλάζουν την ιδεολογία, την πολιτική, τις μεθόδους τους και πλησιάζουν την ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι πάνω απ' όλα.
42917 Μα εκεί που κυλούσαν όλα καλά, ξαφνικά λες και μια κακιά μάγισσα πάτησε στο τερέν και άλλαξε τη ροή του αγώνα.
44836 Αλλά αλλάξαμε το κλίμα θετικά για την Ελλάδα.
44306 Η Μοντ πάει κατά διαόλου και για να σταθεί, αλλάζει συνεχώς σελιδοποίηση.
44944 Το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει, όσα πανό κι αν κρεμάσουν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στις κερκίδες του Παλαού Μπλαουγκράνα.
208316 Όταν διαπίστωσε ο πιλότος του ότι αντιμετωπίζει θέμα μηχανικής βλάβης, άλλαξε πορεία, πήρε πορεία στροφής προς την Τανάγρα.
191258 Η αμερικανική κυβέρνηση, πρόσθεσε, ουδέποτε άλλαξε θέση στο σημείο αυτό:
191816 Είναι κοινό μυστικό ότι το δόγμα αυτό έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή.
60300 Θεώρησε ότι έπρεπε να αλλάξει την απόφαση που είχε πάρει η Κυβέρνηση με προηγούμενο σχήμα της, γιατί θεώρησε ότι δεν είναι απόλυτα σωστές οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί.
44877 Πριν από μερικούς μήνες, με βάση την προκήρυξη νέου διαγωνισμού, άλλαξε η εταιρεία που καθάριζε μέχρι τότε τα τρένα και τη δουλειά ανέλαβε νέα.
60302 Το ότι αλλάζει μια απόφαση, είναι μια απόφαση καινούργια ακριβώς, η οποία θεωρεί η Κυβέρνηση ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα.
29814 Από 'κει θ' αλλάξει κάτι. - Πίστευες ότι θα κερδίσετε; - Ναι, το περίμενα. - Οι διάφορες απόπειρες στο χώρο της μουσικής από άτομα της ηλικίας σου βοηθούνται; - Όχι, γιατί εδώ έχουμε το κακό να εισάγουμε πράγματα.
30138 Σκουπίδια που στη διαδρομή για τη χωματερή άλλαξαν πορεία.
60775 Οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών, που βαφτίστηκαν καζινόχαρτα από τα μέσα ενημέρωσης ­μόλις άλλαξε η τροπή των εξελίξεων και το Καζίνο Αθηνών τέθηκε υπό αμφισβήτηση­ πήραν μεν την κατηφόρα, αλλά οι εταιρείες της κοινοπραξίας έχουν ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν με κάθε τρόπο τα νόμιμα δικαιώματά τους, που απορρέουν από μια σύμβαση (την άδεια για το καζίνο) την οποία κέρδισαν ύστερα από διεθνή διαγωνισμό.
60914 Πέρα από τα έργα τοπικής κλίμακας, το ΚΠΣ χρηματοδοτεί υποδομές εθνικής κλίμακας στην ενέργεια, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, που θα αλλάξουν ριζικά τόσο τα δεδομένα της περιοχής όσο και τη σχέση της με την υπόλοιπη χώρα.
30152 Τα έβγαζαν πέρα μια χαρά μέχρι που άλλαξαν τα πράγματα.
30934 Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ωστόσο, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τακτική και μπορεί να χτυπήσει πάλι θεαματικά στο διάστημα των δύο μηνών που απομένουν ως τις εκλογές στο Ισραήλ.
31083 Το μεσημέρι, έφαγε στο Συμπόσιο, άλλαξε ρούχα, επιβιβάστηκε ξανά στο πούλμαν και ανεχώρησε για το αεροδρόμιο.
62203 Και είναι αλήθεια πως τα τελευταία 25 χρόνια, σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα.
31529 Από την πρώτη στιγμή μας ξένισε η απόφαση του ΣΔΟΑ - μόνον οι Κρητικοί τη βρήκαν δίκαιη - να επαναληφθεί σήμερα ο αγώνας Ηρακλείου - ΑΕΚ, και θ' αλλάξουμε γνώμη τώρα, που η απόφαση αυτή επικυρώθηκε;
62540 Παράλληλα, ο πρόεδρος Σαλί Μπερίσα με τη γνωστή φρασεολογία του κατάγγειλε ότι τα επεισόδια που σημειώθηκαν αποτελούν μέρος μια στρατηγικής των σερβικών εξτρεμιστικών εθνικιστικών κύκλων, που έχει ως στόχο να αλλάξει την κατάσταση στην περιοχή με οποιοδήποτε κόστος και να περιορίσει την προοπτική μιας ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα.
31548 Η ισορροπία άλλαξε γιατί το Ηράκλειο κέρδισε με 18 πόντους τον Παπάγου, και όχι με 7 ή 8...
31644 Περίμενα άλλα 20'κι αφού δεν άλλαξε στο μεταξύ τίποτε διέκοψα οριστικά το παιχνίδι.
31715 Θέλει χρόνο για να γιατρευτεί, παρ' ότι σήμερα άλλαξαν τα πράγματα σ' αυτόν, είπε μετά το παιγνίδι ο Όλεγκ Μπλαχίν.
59023 Ο Τάκης Περσίας άλλαξε αναγκαστικά το πρόγραμμα των προπονήσεων κι αποφάσισε να δώσει ρεπό χθες και να γυμνάσει σήμερα και αύριο τους ερυθρόλευκους στις εννιά το πρωί, ελπίζοντας ότι τέτοια ώρα αποκλείεται να ξυπνήσουν οι φανατικοί.
44956 Ο Ίλια Ίβιτς θα πάει στην Ισπανία στο τέλος του μήνα προκειμένου να συμμετάσχει σε φιλικό αγώνα που διεξάγεται στις 30 Απριλίου προς τιμήν του Βέλγου Μπόσμαν, του ανθρώπου που με μια δικαστική απόφαση άλλαξε τη μοίρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
63043 Διότι στο δρόμο κάτι γίνεται κι αλλάζουν όλα.
59061 Γιατί τώρα ν' αλλάξει το σκηνικό;
60434 Η ανιαρή ζωή του Ντέιβιντ κοντά σε μια προβληματική μητέρα κι έναν άνεργο πατέρα, αλλάζει όταν φτάνει για να ζήσει κοντά τους, η θεία του Μέι, μια αποτυχημένη τραγουδίστρια των νάιτ κλαμπ, που όμως δεν το έχει βάλει κάτω.
86692 Ο στόχος της σύγκλισης με την Ευρώπη είναι πλέον ορατός, επισημαίνεται, αλλά εφιστάται η προσοχή να μην αλλάξει η οικονομική πολιτική, καθώς τυχόν αναστροφή στο σημείο αυτό θα συνεπαγόταν τεράστιο κόστος.
61094 Μόνο το χρώμα του παπλώματος αλλάζει!
87035 Στον ΠΑΟΚ έχει αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων.
87046 Ο Μπάγεβιτς είναι υπ' ατμόν, ο Σαμπανάτζοβιτς έχει πάρει τις αποφάσεις του, ο Μανωλάς με τα τωρινά δεδομένα (ιδιοκτησιακό καθεστώς Τροχανά) εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο, ο Τσάρτας πωλείται, όλο το μοντέλο της ΑΕΚ αλλάζει (από το προπονητικό περνά στο... προεδρικό), ο κόσμος της ομάδας αγωνιά.
87312 Η μήπως δεν έχουν αλλάξει και τόσα πολλά;
87407 Κατά τα άλλα, δεν άλλαξε τίποτα.
61296 Τι έχει αλλάξει;
62966 Ν' αλλάξουμε αέρα.
31730 Η μπάλα βρήκε το πόδι του Ξανθόπουλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Μιχόπουλου.
32325 Στο κείμενο της αμετάκλητης, όπως σημειώνει, παραίτησής του, το οποίο αναμένεται να καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., αναφέρει ότι πλέον ούτε με θαύμα μπορούν να είναι έτοιμα, ως το 1997, τα μεγάλα έργα που έχουν προγραμματιστεί, καθώς τα χρονοδιαγράμματα, που του εδόθησαν όταν ανέλαβε την 1/11/1995, έχουν αλλάξει δραματικά.
32339 Έπρεπε να πάθουν νευρική κρίση οι καταναλωτές με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, να δημιουργηθεί θόρυβος, να γίνουν συσκέψεις, για να αλλάξει ο τρόπος τιμολόγησης, από τον οποίο δεν λείπουν οι παγίδες, καθώς ανεβαίνουν τα πάγια.
32479 Στη δεκαετία του '80 η μέθοδος επεξεργασίας των κρεατάλευρων άλλαξε (χαμηλότερες θερμοκρασίες), με συνέπεια ο παράγοντας να περάσει το φραγμό του είδους και να εγκατασταθεί στα βοοειδή, πιθανόν έπειτα από μετάλλαξη και προσαρμογή στο νέο είδος.
86454 Θα πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει η τεχνολογία, να πέσει το κόστος παραγωγής και να αρχίσει η χώρα του να έχει κέρδη από το εμπόριο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
86442 Θα αλλάξουμε το σημερινό φορολογικό σύστημα, με το οποίο στο κάθε ρούβλι κέρδος, ο παραγωγός πληρώνει 1, 20 ρούβλι φόρο.
88410 Έφθασε όμως ο Κρόιφ και μαζί του άλλαξε η εικόνα.
60647 Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν αλλάζουν πριν από τις εξετάσεις, υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Πασχαλίδης, που διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ακόμη και στην περίπτωση που η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματική την κατοχύρωση, οπότε και το υπουργείο θα επέμβει άμεσα, με νομοθετική ρύθμιση.
87717 Εγώ του Νταϊφά του είχα αλλάξει την Παναγία και με είχαν πιάσει οι γαύροι κάτω στου Ρέντη και μου είχαν βάλει μαχαίρι στο λαιμό. - Απ' ό,τι ξέρω και με τον Αλέφαντο είχες προβλήματα. - Μου χίμηξε στην Ομόνοια, χωρίς λόγο.
88785 Απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει η εικόνα, σύμφωνα με την κ. Μπαζού, είναι η παιδεία, με τη γενικότερη έννοια του όρου, σε συνδυασμό με τη διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων.
86755 Η απόφαση όμως δεν άλλαξε τη στάση των ναυτεργατών, συνδικαλιστές των οποίων δήλωναν χθες ότι όποια και αν είναι η τελική απόφαση τη ΠΝΟ το ξένο κρουαζιερόπλοιο δεν θα δέσει στο λιμάνι.
60651 Οι κανόνες του παιχνιδιού δεν αλλάζουν πριν από τις εξετάσεις.
60987 Μια ακόμη συνέντευξη Μητσοτάκη με αιχμηρότατες βολές κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. και της πολιτικής που ακολουθεί, ήρθε να αλλάξει το κλίμα.
87824 Κάραλη, Αναστασιάδης, Κωστόπουλος. - Τι κακό έκαναν αυτοί; - Η ομάδα άλλαξε φιλοσοφία.
87826 Το Κλικ, το Νίτρο άλλαξαν την ψυχή του Ολυμπιακού, το νεύρο του.
89133 Η διαβεβαίωση ότι ο κ. Σημίτης θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές προέρχεται από διάφορα στελέχη: - Ο γραμματέας Κ. Σκανδαλίδης, τηρώντας όλες τις ισορροπίες, είπε ότι η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο συνέδριο, έσπευσε όμως να εκφράσει και την προσωπική του άποψη, ότι έναν πετυχημένο πρωθυπουργό δεν τον αλλάζεις, λέγοντας ότι αυτό είναι αυτονόητο.
62704 Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που δεν αλλάζουν την όψη του έργου του.
89582 Η IAAF είχε αλλάξει συγκεκριμένα το κέντρο βάρους του ακοντίου για να περιορίσει την αχαλίνωτη άνοδο του ρεκόρ, το οποίο είχε περάσει τα 100 μέτρα, πρώτη φορά από τον Ανατολικογερμανό Ούβε Χεν το 1984, ενώ όρισε παράλληλα να αρχίσει νέα μέτρηση του ρεκόρ από το μηδέν.
88670 Δυστυχώς, η εξωτερική μας πολιτική αλλάζει, ακόμη και όταν αλλάζουν υπουργοί του ίδιου κόμματος.
88670 Δυστυχώς, η εξωτερική μας πολιτική αλλάζει, ακόμη και όταν αλλάζουν υπουργοί του ίδιου κόμματος.
89879 Στην επανάληψη άλλαξε το σκηνικό.
88838 Έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές, υπογραμμίζει.
103433 Ελλάδα - Πού κόλλησε το έργο που θα αλλάξει όψη στην Αθήνα; - 10/06/1996
103452 Απ' ό,τι φαίνεται σκάλωσε στο καταστατικό, το οποίο θα καθόριζε τις αρμοδιότητες των εμπλεκομένων φορέων (υπηρεσίες των δύο υπουργείων, Οργανισμός της Αθήνας, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΑΣΑ κ.λπ.), αφού η ενοποίηση με τις αλλαγές που επιβάλλει, εμπλέκει πολλούς οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ένα ζωτικό κομμάτι της πόλης, διαμορφώνει νέους οδικούς άξονες, πεζοδρομώντας πολλούς κεντρικούς δρόμους.
88820 Και σε αυτές τις περιπτώσεις τα πράγματα έχουν αλλάξει.
103920 Στην προσπάθεια του να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των χούλιγκαν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ δήλωσε ότι πολλά έχουν αλλάξει από τη μαύρη για το αγγλικό ποδόσφαιρο δεκαετία του 1980.
88876 Μέχρι σήμερα η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει ως προς την ουσία της, αλλά, απλώς, ως προς την έκφρασή της.
104189 Ακόμη σας ζητούν να αλλάξετε το δόγμα το αμυντικό της χώρας και να προτάξετε το & quot; διεκδικούμε τα πάντα από όσους διεκδικούν τα πάντα από μας & quot;.
104860 Σ' αυτή τη διετία, θα αλλάξουν χέρια 500 εκατομμύρια δραχμές.
104867 Η Ευρώπη, πάντως, αλλάζει.
89115 Ο ρόλος της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ (AF South) έχει αλλάξει σημαντικά.
105036 Η Ολλανδία λοιπόν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και εκείνο τον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη, σε γενικές γραμμές, κακή εικόνα του αγώνα.
105038 Η αλήθεια είναι βέβαια ότι από εκείνο το ιστορικό 2-0 έχουν αλλάξει πολλά.
105264 Πίσω από τις γραμμές της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης, η κυβέρνηση αποφάσισε την αλλαγή του εσωτερικού, τουλάχιστον, δόγματος στην αντιμετώπιση της Τουρκίας: - Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με απόφαση του ΚΥΣΕΑ μετατρέπεται σε αρχιστράτηγο μακράς διαρκείας, έναν τσάρο του στρατεύματος δηλαδή, αφού αποκτά το δικαίωμα, χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΚΥΣΕΑ, να αλλάζει τους κανόνες εμπλοκής και απεμπλοκής στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
89120 Δεν αλλάζεις πετυχημένο πρωθυπουργό - 27/05/1996
106003 Μια καλήν ημέρα όμως, όπως συμβαίνει πάντοτε, το μεγάλο αφεντικό, ο υπουργός εν προκειμένω, άλλαξε το σχήμα στο υπουργείο του και ο καλός διυεθυντής αντικαταστάθηκε.
89861 Το γκολ αυτό υποχρέωσε τους παίκτες του Πανηλειακού ν' αλλάξουν αγωνιστική φιλοσοφία και να γίνουν ουσιαστικοί.
89296 Η μπάλα άλλαξε πορεία χτυπώντας στην πλάτη του Μανίκη και αιφνιδίασε τον Μαλιαρίτση (7).
106430 Γιατί εκείνο το πέναλτι θ' άλλαζε αυτόματα την εικόνα του παιχνιδιού.
103786 Ενενήντα λεπτά αγώνα ήταν αρκετά για να καταλάβουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των πρώην δασκάλων του football Άγγλων, ότι η συγκεκριμένη Αγγλία, αυτή δηλαδή που είδαμε στην πρεμιέρα του Σαββάτου με την Ελβετία, δεν έχει αλλάξει.
103382 Πίστεψε πως θα άλλαζε τη ζωή του.
106211 Σήμερα όμως έχει αλλάξει η πολιτική της Τουρκίας, με τον επεκτατισμό της να θέλει να τον κάνει σαφή.
104109 Η επανάληψη των εκλογών δεν αλλάζει καθόλου τη δύναμη του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο θα έχει τα δυο τρίτα των εδρών της Βουλής ακόμη και αν δεν κερδίσει καμιά έδρα.
104939 Ο 31χρονος μέσος έχει συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του Πειραιά και δεν απομένουν παρά οι υπογραφές για να αλλάξει και επισήμως φανέλα.
105608 Δεν υπάρχει κάποια πρόταση, δεν έχει αλλάξει οτιδήποτε σε σχέση με αυτό που έχουν συζητήσει μέχρι τώρα.
106058 Βρίσκονται άνετα εγκατεστημένοι στο σύστημα, όλο καλές ιδέες και δημοκρατικές διδαχές, συνετά αντι-διανοούμενοι - αφού οι διανοούμενοι σφάλλουν σε όλα - ικανοποιημένοι από την κοινωνική τους άνοδο και αποφασισμένοι να μην αλλάξουν τίποτα.
106476 Μολονότι η (οικονομική) διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι ακόμη σχετικά μεγάλη πιστεύεται πως στο τέλος ο Τζόρτζεβιτς θα αλλάξει σήμα στη φανέλα του την καινούργια περίοδο.
106466 Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξει στάση ο Αλαμάνος και θα συμφωνήσει με την έγγραφη προσφορά των 250 εκατομμυρίων.
89787 Τουντζιάρη κάπου στο 60 και το σκηνικό άλλαξε άρδην.
106839 Ενώ στην Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Εζέρ Βάισμαν, στην οποία συμμετείχε, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωνε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την ισραηλινή πολιτική απέναντι στην Τουρκία.
107314 Ελλάδα - Τι θα αλλάξει στην αγορά μεταχειρισμένων - 13/06/1996
107467 Γιαννόπουλος, αποδοκιμάζοντας την επίθεση που έκαναν εναντίον του μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, φίλα προσκείμενα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, επειδή άλλαξε θέση στο θέμα της εκλογής αντιπροέδρου.
107488 Πήραμε στο Ε.Γ. μια απόφαση την οποία ψήφισε και ο κ. Λαλιώτης, αλλά στη συνέχεια άλλαξε άποψη, όπως πληροφορούμαι από τις εφημερίδες.
62360 Αίφνης όμως, με πρωτοστάτη τον εισηγητή κ. Μητρόπουλο, οι 5 άλλαξαν άποψη το πρωί της Παρασκευής.
62666 Προσπάθησα να τον αλλάξω λίγο, αλλά ήταν αργά.
62714 Δεν είναι εξήγηση είναι όμως μια ποιότητα εκ των ων ουκ άνευ, πρέπει να έχεις τα ίδια γούστα με το μεγάλο κοινό! - Ναι, αλλά τα γούστα του κοινού από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει δεκάδες φορές. *Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά τα δήθεν πνευματικά κόμιξ που κυκλοφορούν κατά κόρον στη Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια.
62719 Τα γούστα του κοινού έχουν αλλάξει, αλλά η διασκέδαση παραμένει η ίδια. - Υπάρχει κάποια εικόνα που αγαπάτε να σχεδιάζετε ξανά και ξανά; * (Γέλια).
87848 Απλώς άλλαξε όνομα.
87882 Μια συνταγή που κερδίζει της αλλάζεις τα φώτα Φως μου.
88057 Η θέση της Ν.Δ. για τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχει αλλάξει.
88190 Έχουμε πάντως ως αφετηρία την παραδοχή ότι έναν πετυχημένο πρωθυπουργό δεν τον αλλάζεις.
88287 Αν ο προπονητής θεωρεί πως η ομάδα πρέπει ν' αλλάξει πρόσωπο, θα το κάνουμε.
32602 Αρνήθηκε να πει ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές (στις 18 Φεβρουαρίου στην Αρκαδία είχε πει ότι αυτός θα είναι ο κ. Σημίτης), αλλά για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στην άποψη έναν επιτυχημένο πρωθυπουργό δεν τον αλλάζεις.
106526 Θέλω σκληρή δουλειά από τους παίκτες, καλή συνεργασία με όλους και τη συμπαράσταση του κόσμου του Άρη, που ξέρω ότι μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα....
106527 Ο Διαμαντόπουλος θα περιμένει σήμερα το βράδυ τους Θόδωρο Ζελιλίδη και Νέτο Γκουερίνο, που αναμένεται να επιστρέψουν από τη Βραζιλία, για να μάθει τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού, αφού οι δύο απεσταλμένοι του προέδρου πρόκειται να φέρουν την υπογραφή του Βραζιλιάνου Μεϊζίνιο, που είναι επιθετικός και μπορεί να αλλάξει την εικόνα όλης της ομάδας.
122880 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τη φυγή του Μπάγεβιτς, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό όπου πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν πολλά και ο κόσμος πιέζει για εδώ
106537 Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έκανε ήδη το πρώτο βήμα για να αλλάξει ομάδα.
123652 Η περιπέτεια της υγείας μου άλλαξε πολλές από τις απόψεις μου.
123782 Μια φορά, μάλιστα, ένα από αυτά τα στελέχη, πληροφορήθηκε το ένα βράδυ ότι θα καταλάβει κάποιο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και την επόμενη ημέρα, το πρωί, έμαθε ότι ο πρόεδρος είχε αλλάξει απόφαση και ότι του έδινε ένα άλλο πόστο, από αυτά που θεωρούνται δυσμενή.
124303 Παράλληλα, θα αποκτήσουμε κάποιους νέους παίκτες, για να αλλάξουμε το αγωνιστικό προφίλ του Άρη και να ανανεώσουμε το έμψυχο υλικό.
106589 Το σκηνικό άλλαζε ριζικά.
106735 Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός έδειξε ότι επιδιώκει την κατάληψη και της ανώτατης κομματικής θέσης, επειδή θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα δεν στηρίζει σήμερα επαρκώς την κυβέρνησή του και γι' αυτό ο ίδιος επιδιώκει να αλλάξει τους συσχετισμούς και τον προσανατολισμό της κομματικής ηγεσίας σε σχέση με την κυβέρνηση.
106747 Ο κ. Έβερτ - είπε - αφού κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους προδοσίες, αλλάζει γραμμή και συνιστά να μη χρησιμοποιούνται τέτοιες εκφράσεις.
106759 Παπαθεμελής χαιρέτισε την απόφαση του ΚΤΣΕΑ, αλλά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αλλάξει τη θέση δεν διεκδικούμε τίποτα με το διεκδικούμε τα πάντα από εκείνους που διεκδικούν από μας τα πάντα.
106782 Οι κ.κ. Κατσιμπάρδης, Κοτσακάς και Χαραλάμπους τον κατηγόρησαν ότι εκείνος είχε συμφωνήσει με την πρόταση που εξέφραζαν και την τελευταία στιγμή άλλαξε άποψη.
124957 Στην παράταση, η μουσική άλλαξε.
120794 Τα χρόνια πέρασαν και πολλά άλλαξαν, όχι μόνο στην πολιτική πρακτική αλλά και στις ρεαλιστικές τοποθετήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.
139783 Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΟΣΠΑ) Μ. Πέρρος δήλωσε χθες στον Φλας ότι οι καθυστερήσεις θα συνεχισθούν τον Αύγουστο εφόσον δεν αλλάξει η δομή των δρομολογίων, που υποχρεώνει ορισμένες φορές 30 πτήσεις να πρέπει να απογειωθούν σε διάρκεια μιας ώρας από ένα μικρό αεροδρόμιο.
139883 Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, οι οποίοι αλλάζουν τόσο σύντομα όσο και οι εποχές.
120795 Εκείνο όμως που δεν άλλαξε ποτέ, ήταν η σχέση του πολιτικού αυτού ηγέτη με τον κόσμο.
120993 Και η αρχή μιας νέας που άλλαξε το μεταπολιτευτικό σκηνικό της Ελλάδας, καθώς για πρώτη φορά ήρθε στην εξουσία ένα κόμμα της Κεντροαριστεράς.
120994 Τα χρόνια της αλλαγής Το πολιτικό κλίμα αλλάζει.
121200 Αντιθέτως, όσοι τον ήθελαν παρόντα και ενεργό δεν θα αλλάξουν και πολύ τα σχέδια και τα μυαλά τους.* *Καθότι, ως γνωστόν, η αγιοποίηση είναι το ανώτερο στάδιο της ποικιλώνυμης εμπορευματοποίησης.
121552 Η θέση που πήρα από το 1977 ­επιμένω σ' αυτό­ γιατί λέγεται ότι έχω αλλάξει στάση...
141244 Και πρόσθεσε αναφερόμενος στο κρίσιμο σημείο που θέτει ο Συνασπισμός: *Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος.
141611 Η μοίρα της όμως έμελλε να αλλάξει μέσω της αγαπημένης της ασχολίας: της συγγραφής.
121820 Πρώτα απ' όλα το 6, 96 της Νίκης Ξανθού, που έγινε μάλιστα με κόντρα άνεμο 1, 97 (!) αφού κατά τη διάρκεια του αγώνα άλλαξε η φορά του.
121831 Ο Σπύρος Βασδέκης ξεκίνησε τον αγώνα με 7, 99, συνέχισε με 8, 04 και στην τρίτη προσπάθεια έκανε 8, 05 με κόντρα και αυτός (παρ' ότι είχε αλλάξει η φορά του μήκους!) άνεμο 2 μ.
141996 Το γνωστό πλέον 2+4 θα αλλάξει αφού θα απομένει ένας μόνον χρόνος μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας.
142031 Αυτό που τους κινητοποίησε, που μας κινητοποίησε, ήταν η αίσθηση της ανάγκης να αλλάξουν πολλά στο ΠΑΣΟΚ, να ακούσουμε τη φωνή της κοινωνίας, για να μπορέσουμε να εκφράσουμε και πάλι τις προσδοκίες της.
142081 Οι δρόμοι μας ενώθηκαν πάνω στη βάση της ανάγκης να αλλάξουν τα πράγματα.
142110 Το μόνο που άλλαξε είναι ότι σήμερα είμαι ρεαλιστής.
121851 Είπε ακόμα πως η συνεργασία της με τον Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο έχει αλλάξει τη νοοτροπία της και πως τις επιδόσεις που κάνει τώρα έπρεπε να τις κάνει πριν από πέντε χρόνια.
142294 Είναι φυσικό να βλέπουν θετικά κάθε αλλαγή που θα μπορούσε να μετατοπίσει το ΠΑΣΟΚ και να αλλάξει τα χαρακτηριστικά του.
142306 Όσοι βλέπουν και υφίστανται την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της βλέπουν ακόμα πιο καθαρά ότι πρέπει αυτές οι πολιτικές να αλλάξουν, ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να μετατοπιστεί συνολικά η πολιτική ζωή σε προοδευτικές κατευθύνσεις.
142306 Όσοι βλέπουν και υφίστανται την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της βλέπουν ακόμα πιο καθαρά ότι πρέπει αυτές οι πολιτικές να αλλάξουν, ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί, για να μετατοπιστεί συνολικά η πολιτική ζωή σε προοδευτικές κατευθύνσεις.
122866 Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο στο ελληνικό πρωτάθλημα.
32680 Εκείνο που φαίνεται με μιας είναι ότι ο Άγιαξ δεν άλλαξε τα χρόνια που πέρασαν.
45857 Ταυτόχρονα, όμως, εκφράζει και τη διάθεση μέρους της κομματικής ηγεσίας να αποδεχθεί μεν τον κ. Σημίτη στην πρωθυπουργία, δεν επιθυμεί όμως να τον δει να καθίσταται παντοδύναμος, εκλεγόμενος και στην αρχηγία του κόμματος, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι σημερινές ισορροπίες και συσχετισμοί.
124711 Η Ολυμπιακή χρειάστηκε μάλιστα να επαναλάβει την προκήρυξη, αλλάζοντας το όριο ηλικίας των υποψηφίων από τα 35 στα 32 έτη ύστερα από τις αντιδράσεις της ΕΧΠΑ.
123019 Η Ελβετική "NEUE ZURCHER ZEITUNG" σε ολοσέλιδο άρθρο της Irmgard Hannemann στις 21/6/96 και με τίτλο "Καταπιεσμένη ελληνική μειονότητα στο Ανατολικό Αιγαίο", αναφέρεται στα δύο νησιά Ίμβρο και Τένεδο, τα οποία παραχωρήθηκαν το 1923 στην Τουρκία (Συνθήκη Λωζάννης) και στα οποία έχει αλλάξει παντελώς και παράνομα η δομή του πληθυσμού.
124472 Τι όμως τον οδήγησε ν' αλλάξει γραμμή πλεύσης, αφήνοντας μια κερδοφόρα επιχείρηση για να ρισκάρει στα βιβλία;
157258 Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί στα επόμενα έξι χρόνια όχι μόνο είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε την εικόνα των ελληνικών αεροδρομίων αλλά έχουμε επιτέλους εξασφαλίσει και πόρους 350 δισεκατομμυρίων από το τέλος αναχωρήσεως (το γνωστό μας σπατόσημο).
157273 Στην αίθουσα που γίνεται ο έλεγχος διαβατηρίων των αφικνουμένων επιβατών άλλαξαν ύστερα από πολλά χρόνια τα μάρμαρα του δαπέδου, που είχαν σπάσει σε πολλά σημεία, ενώ σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα στις τουαλέτες της αίθουσας τράνζιτ, όπου πλέον οι νιπτήρες λειτουργούν με φωτοκύτταρο.
157299 Η κατάσταση δεν άλλαξε, το κτίριο των 65 τ.μ. είναι ελάχιστο και δεν εξυπηρετούνται οι ταξιδιώτες.
157392 Παλιές φωτογραφίες ξεθάβονται, οι λεπτομέρειες από τα περασμένα αλλάζουν σχήμα και μορφή και όλοι προσπαθούμε να επανορθώσουμε κάτι ανεπανόρθωτο, να κερδίσουμε κάτι οριστικά χαμένο.
124715 Ο Χρήστος Νικολουτσόπουλος, δικηγόρος των υποψηφίων που απορρίφθηκαν στην πρώτη διαδικασία και υπέβαλαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, θέτει μεταξύ άλλων ερωτήματα για τους λόγους που ανάγκασαν την Ολυμπιακή να αλλάξει τα μέλη της επιτροπής επιλογής (από πενταμελής έγινε τριμελής) αν και επανελήφθη μόνο το δεύτερο μέρος των εξετάσεων και έγιναν δεκτά τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων.
157997 Αφού έτσι βολεύομαι, τι να κάνω, να τ' αλλάξω;
158057 Θα άλλαζε λοιπόν το χρυσό μετάλλιο για μια ζωή όλο διακοπές;
143196 Θα άλλαζε τίποτε, όμως, αν αντί για - 66 μετρούσαμε τώρα - 46;
158989 ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Τα ψηφιακά αλλάζουν και πρόσωπα στον ΟΤΕ - 30/07/1996
124898 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, ένωσε τη δημοκρατική παράταξη και την έφερε στην εξουσία, κυβέρνησε και κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα, αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση, έκαμε το μεγάλο έργο της Αλλαγής, άλλαξε την όψη της χώρας, έκαμε την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων και των ασθενέστερων οικονομικώς στρωμάτων του λαού, αποκάθαρε το παρεξηγημένο όνομα του σοσιαλισμού και του σοσιαλιστή στη χώρα μας.
124926 Αυτή τη φορά σε άλλη χώρα (Αγγλία) και σε άλλο γήπεδο (Γουέμπλεϊ) και με τη μία πρωταγωνίστρια αρκετά αλλαγμένη (από Τσεχοσλοβακία έγινε Τσεχία).
140135 Δεν αλλάζει τίποτα για μας που δεν έρχεται τώρα ο Μιέτσελ, υποστήριξε.
139131 Δέν αλλάζει η τουρκική εξωτερική πολιτική - 11/07/1996
160133 Ο κ. Παπαντωνίου, απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι το ασφαλιστικό δεν αλλάζει τίποτε.
140275 ΚΟΣΜΟΣ - Η εξουσία τού άλλαξε μυαλά - 12/07/1996
160739 Αλλά και αυτές να ήταν, δεν θ' άλλαζαν πολλά για την Όλγα.
160889 Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμη για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα, μας είπε ένας από τους νομικούς που υπερασπίζονται πολιτικούς κρατουμένους, ο Μπεΐτς Ασκέ που έδωσε τις διαστάσεις που καθιστούν αδύνατη την υπεράσπισή τους.
159210 Τα δύο λάθη που έκανε ο νικητής του σύνθετου ατομικού Λι Ξιαοσουάνγκ, επίσης δυσδιάκριτα για το γυμνό μάτι (εξ ου και οι αποδοκιμασίες που ακολούθησαν την ετυμηγορία των κριτών), άλλαξαν τη ζωή του Μελισσανίδη μια για πάντα.
157945 Από τη στιγμή που ο Ρετζιάς πήρε τη θέση του Φασούλα, η εικόνα κάπως άλλαξε και για ένα διάστημα (30-14, 32-19) φάνηκε ότι η Εθνική μας θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση.
175156 Η θέση μας είναι σαφής, είναι γνωστή, δεν έχει αλλάξει.
175164 Θα επισκεφθεί την Αλβανία τις επόμενες ημέρες, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο, την άτυπη, των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές Σεπτεμβρίου και γενικώς, η Ελληνική Κυβέρνηση στα πλαίσια της εξωτερικής της πολιτικής, συνεχίζει το έργο της, ως να μην έχει αλλάξει τίποτα.
175441 Ναι Μίλτο, μπορεί να βγαίνει ο Σημίτης με τα γυαλάκια και τα χαρτιά του όπως είπες, αλλά τώρα που κατεβαίνει στο λαό αλλάζει στιλ:
158155 Τα πράγματα έχουν αλλάξει, παραδέχτηκε ο Τζέφρι Ουέτσερ, από τα Χάουελ του Νιου Τζέρσι.
159452 Όταν του είπα ότι ο Κακιασβίλι άλλαξε υπηκοότητα και έγινε Έλληνας, πρώτα σιγουρεύτηκε ότι δεν τον κοροϊδεύω και μετά φόρεσε το περιπαικτικό του χαμόγελο:
159487 Άλλαξαν πατρίδα, σύμβολα, σημαία.
159854 Κύριε Υπουργέ, σήμερα ο κ. Μπέης έχει κάνει μια δήλωση και κατηγορεί έμμεσα τον Πρωθυπουργό ότι αλλάζει βουλευτές καταστρατηγώντας και τον κανονισμό της Βουλής αλλά και του κόμματος, καθώς επίσης και αυτά που έχουν οι βουλευτές, δηλαδή τις αρμοδιότητες των βουλευτών.
161090 Το 1992 η ΕΟΚ άλλαξε το καθεστώς της αγοράς των δημητριακών και επέβαλε όριο στην παραγωγή σιτηρών.
160448 Να αποκατασταθεί η ορθόδοξος εκκλησιολογική παράδοση στη διοίκηση της Αμερικανικής Εκκλησίας, όπου έχουν υιοθετηθεί πρότυπα, από τον περιβάλλοντα προτεσταντικό χώρο. - Να εξαλειφθεί το λαϊκό στοιχείο και ν' αλλάξει ο καταστατικός χάρτης της Αρχιεπισκοπής.
176389 Το Τι σημασία και Τι ρόλο διαδραματίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σήμερα, σε μια προεκλογική περίοδο σε σχέση με το παρελθόν, το πώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες επικοινωνίας, επίσης το γνωρίζετε.
176693 Ο κ. Σημίτης έδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε προφορικά προς όλους τους ολυμπιονίκες για καταβολή των υπεσχημένων, ακόμη και σε περίπτωση που αλλάξει κυβέρνηση ή και υπουργός (αν ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ).
176787 Η Πολιτική Άνοιξη γεννήθηκε για να τολμήσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση, για να αλλάξουμε όλη την Ελλάδα.
140282 Η κατάσταση δεν θα εκτονωθεί και θα έχουμε τεράστιο πόλεμο στον Καύκασο, είπε ο παλιός αλεξιπτωτιστής, αλλάζοντας εντελώς τη θέση του για τον πόλεμο, τον τερματισμό του οποίου ζητούσε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία και υποστήριζε ώς χθες.
176888 Ο κ. Σημίτης έδειξε κατανόηση και δεσμεύτηκε προφορικά προς όλους τους ολυμπιονίκες για καταβολή των υπεσχημένων, ακόμη και σε περίπτωση που αλλάξει κυβέρνηση ή και υπουργός (αν ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ).
140760 Μόνο που σε ένα τόσο μεγάλο διάστημα πολλά έχουν αλλάξει.
177966 Κύριε πρόεδρε, τι ήταν αυτό που άλλαξε τους δυο τελευταίους μήνες και αποφασίσατε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ στο συνέδριο είχατε δεσμευθεί ότι θα εξαντλήσετε την τετραετία;
177990 Όταν για ένα μείζον ζήτημα αλλάζετε άποψη με ευκολία, τι θα γίνει με τα ελάσσονα;
178223 Παρ' όλα αυτά, τις μεθόδους του στη διαχείριση της εξουσίας δεν τις έχει αλλάξει.
140877 Σειρά μέτρων, που όταν υλοποιηθούν, είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν και θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των 200.000 Ελλήνων Τσιγγάνων που ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανακοίνωσαν χθες οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείν Υγείας, Πρόνοιας και ΠΕΧΩΔΕ.
175638 Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την προδικτατορική περίοδο, λέει ο κ. Καλαντζάκος, και υπενθυμίζει ότι η περίοδος που προηγείται των εκλογών σε μια επαρχιακή περιφέρεια είναι διαφορετική σε πάρα πολλά σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. - Πώς πλησιάζετε τους ψηφοφόρους σας;
175624 Πολύ λίγο έχουν αλλάξει τα πράγματα.
175639 Όπως πριν από 38 χρόνια ή έχετε αλλάξει συνήθειες;
175645 Έχουν αλλάξει και το κλίμα διεξαγωγής των εκλογών και οι ηλικίες των ψηφοφόρων.
175657 Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ.
193509 Από το πρώτο ημίχρονο όλοι θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι, αφού δεν αλλάξαμε το σύστημα, όλα πήγαν καλά και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες.
175889 Με τον τωρινό φαίνεται πως αλλάζουν τα πράγματα.
178544 Από τότε άλλαξαν πολλά και η Ν.Δ., για δεύτερη φορά, καταναλώνει τηλεοπτικό χρόνο, που πληρώνεται πανάκριβα, για να καταφερθεί εναντίον του ΠΑΣΟΚ.
176812 Και τους κάλεσε να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: 1) Θα κάνουν την πραγματική φορολογική μεταρρύθμιση με τη φορολόγηση όλων των εισοδημάτων, των κρατικών τίτλων, την κατάργηση των προκλητικών αφορολόγητων που δεν έχουν κοινωνικό και παραγωγικό αντίκρισμα, αλλά δόθηκαν για πελατειακές σχέσεις; 2) Θα αλλάξουν το νομικό και πολιτικό πλαίσιο, που ισχύει για τα έργα, τις προμήθειες, τις συμβάσεις και τις χρηματοδοτήσεις, με τη δημιουργία ανεξάρτητης διοικητικής αρχής; 3) Θα υιοθετήσουν τη διακομματική εποπτεία, με συμμετοχή και κοινωνικών φορέων του τρόπου επιλογής, κατανομής και αξιοποίησης των κονδυλίων του Β' Πακέτου Ντελόρ; 4) Θα υιοθετήσουν τις προτάσεις για αλλαγή του τρόπου κατάρτισης, συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού με θεσμικές ρυθμίσεις άμεσες και συνταγματική αναθεώρηση μετά;
161215 Αναφερόμενος ο κ. Σφυρίου στην ξαφνική αντικατάσταση του γενικού διευθυντή του ΟΛΠ Σπύρου Στάλια, ο οποίος στα 3 χρόνια που βρέθηκε στην ηγεσία του οργανισμού, άλλαξε ριζικά τη μορφή του πειραϊκού λιμανιού και ήταν αποδεκτός απ' όλους τους συναλλασσόμενους φορείς, τόνισε ότι το έργο του είναι θετικό, αλλά...το Υπουργικό Συμβούλιο τον αντικατέστησε.
177912 Η αξιολόγηση των διαιτητών είναι η χειρότερη στιγμή της Επιτροπής. - Κατά την άποψή σας τι πρέπει να γίνει για ν' αλλάξουν τα πράγματα;
178461 Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του αμερικανού σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις (Επιστροφή στο παρελθόν), που τόνισε τη σημασία των νέων τεχνολογιών που, όπως πιστεύει, θ' αλλάξουν ριζικά την όψη του κινηματογράφου στην επόμενη χιλιετία, κι αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι.
178545 Η θέση μου δεν έχει αλλάξει, σημειώνει ο κ. Γκόμπλιας και προσθέτει:
195525 Τα τέσσερα μικρότερα κόμματα θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες, όσο και αν αυτές θα υπολείπονται κατά 30% του ποσοστού τους στο εκλογικό σώμα, αφού ένας κανόνας δεν έχει αλλάξει και παραμένει σταθερότατος πενήντα χρόνια τώρα: οι εκλογές δίνουν πρώτα κυβέρνηση και ύστερα αντιπροσώπευση.
141790 Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.
178635 Αν κάποιο από τα στοιχεία της ταυτότητάς σας έχει αλλάξει, μπορείτε να δηλώσετε το νέο με υπεύθυνη δήλωση.
141840 Νομίζω πως θα πρέπει κάποτε να μιλήσουμε ανοιχτά, αν και νομίζω πως είναι αρκετά δύσκολο ν' αλλάξει η γενικώς επικρατούσα αντίληψη - τουλάχιστον προς το παρόν. *Πώς μάθατε την παραίτηση Παπανδρέου;
142246 Κύριε πρόεδρε, η παπανδρεϊκή εποχή έκλεισε τον κύκλο της ή απλώς άλλαξαν τα ονόματα και όχι οι πρακτικές;
142839 Ταυτόχρονα, μπορεί να αλλάξει και ο χαρακτήρας των ελληνικών επιχειρήσεων, για τις οποίες το μεγάλο πρόβλημα ήταν το μικρό μέγεθος της εγχώριας αγοράς.
196820 Θα προτιμούσα να μην είχα το ίδιο όνομα, εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να αλλάξω και το όνομά μου. - Γιατί το λέτε αυτό;
196865 Ξεφυλλίζοντας κάποιος το προεκλογικό ημερολόγιο της τελευταίας εικοσαετίας, ξεκινώντας από το Νοέμβριο του '77, θα δει σοβαρά αλλά και ευτράπελα περιστατικά, δείγματα κι αυτά μιας κοινωνίας που αλλάζει όποτε... γουστάρει.
197033 Και αυτό γιατί αποτελεί παράδοση στη Ν.Δ., έπειτα από μεγάλες ήττες, ακόμα και δεδηλωμένων αρχηγικών φρονημάτων βουλευτές, να αλλάζουν στρατόπεδο...
197036 Μάνου. - Σύμφωνα με το δεύτερο υποσενάριο, η διαδοχή θα αλλάξει γενιά και θα επιχειρηθεί να εκλεγεί αρχηγός μεταξύ των 40-κάτι.
142835 Θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, σε δύο κατευθύνσεις.
122442 Πάντως, όσες υποσχέσεις μπόρεσε να εκπληρώσει άλλαξαν το πρόσωπο της Ελλάδας.
197704 Όσοι, όμως, γνωρίζουν καλά τον Ρεπουμπλικανό Ντόουλ, θεωρούν ότι του είναι αδύνατον να αλλάξει το στιλ του, ενώ ο αποκλεισμός του Ρος Περό μπορεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του και τους αναποφάσιστους, αυξάνοντας τα ποσοστά του την ημέρα των εκλογών.
197721 Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Γαλλία, που αποτελεί ισχυρό υποστηρικτή του αιγύπτιου γενικού γραμματέα, εκτιμά ότι ο πρόεδρος Κλίντον ίσως αλλάξει γνώμη αν νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Μπομπ Ντόουλ.
197724 Οι αμερικανοί διπλωμάτες επιμένουν ότι όσοι νομίζουν πως μπορεί να αλλάξει η αμερικανική θέση απλώς δεν γνωρίζουν καλά τις Ηνωμένες Πολιτείες.
122478 Ο Παπανδρέου άλλαξε το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αν και όχι τόσο ριζικά όσο είχαν ελπίσει οι οπαδοί του και όσο είχαν φοβηθεί κάποιοι αντίπαλοί του.
142841 Δεν θα αλλάξει μόνο ο τζίρος τους, αλλά η κλίμακα στην οποία θα δραστηριοποιούνται. *Τι μέτρα θα πρέπει να λάβει μια κυβέρνηση για να υλοποιήσει τους στόχους αυτούς;
214169 Σήμερα Τι έχει αλλάξει και οι τότε σκέψεις του κ. Σημίτη δεν εφαρμόζονται και μπαίνουμε σε μία λογική εξοπλισμών τόσο υψηλή;
214429 Στο βαθμό εκείνον τουλάχιστον, που θα μας έπειθαν ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική μας κατεύθυνση.
142889 Ο τραπεζικός χώρος και οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες αλλάζουν άρδην.
143084 Ο κ. Σημίτης έχει δώσει ρητή υπόσχεση για εξάντληση της τετραετίας και δεν συνηθίζει να αλλάζει θέσεις, διακινδυνεύοντας τη μείωση της αξιοπιστίας του. 2.
45878 Ο Ρότσα, για γούρι, δεν αλλάζει ούτε τις... δηλώσεις:
45880 Κι αν μπορούσε το πιθανότερο είναι πως δεν θ' άλλαζε ούτε την ενδεκάδα στην αποψινή ρεβάνς (9.30, Mega).
45884 Ο Φαν Γκάαλ, που ζει το πρωτόγνωρο ­ την τελευταία διετία ­ συναίσθημα η ομάδα του να μη ξεκινάει ως φαβορί, διατηρεί επίσης κατά τα 10/11 το ίδιο σχήμα (ούτε τα... νούμερα στις φανέλες δεν αλλάζουν!) κι ο Κίκι Μουσάμπα προορίζεται, απόντος του Κλάιφερτ που υποβλήθηκε χθες στο Άμστερνταμ σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, να πάρει το 10.
45904 Για μας δεν αλλάζει τίποτα ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.
46118 Με αντίποινα απειλεί ο Αραβικός Σύνδεσμος το Ισραήλ, αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολά στον Λίβανο και το Ιράν δηλώνει πρόθυμο να βοηθήσει τους Λιβανέζους, ενώ η Γαλλία και η Βρετανία αλλάζουν στάση απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις.
196583 Αλλάζει ριζικά ο τρόπος και οι μέθοδοι ελέγχου με στόχο να περιοριστούν δραστικά οι οδοί φοροδιαφυγής.
179800 Τα έξι γκολ: - 1-0 στο 9' με πλασέ του Μαρτσέλο, από σέντρα Σαβέβσκι. - 1-1 στο 9' με πλασέ του Μίτιτς, μόνος από δεξιά. - 1-2 στο 14' με πλασέ του Μίτιτς, από πάσα του Αναστασίου. - 1-3 στο 59' με πλασέ του Μούτα, που άλλαξε δύο φορές (!) την μπάλα με τον Αναστασίου. - 2-3 στο 67' με πέναλτι του Σαβέβσκι, που κέρδισε από τον Αδάμο ο Δημητριάδης. - 2-4 στο 90' με τον Μίτιτς, που έκανε κούρσα 40 μέτρων!
216798 Η πρόκειται ν' αλλάξουν;
180129 Τι έχει αλλάξει;
194698 Ακόμα και ο επίτροπος Βαν ντεν Μπρουκ, ο οποίος δεν μας συμπαθεί πάρα πολύ, είπε ότι δεν θα δοθεί καμιά χρηματοδότηση στην Τουρκία αν δεν αλλάξει τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα.
194614 Παπαδόπουλου από τις τηλεοπτικές συζητήσεις και την ερμήνευσε, λέγοντας ότι αυτή οφείλεται σε διαφωνία του με το κλίμα παροχολογίας, το οποίο θα αλλάξει την επομένη των εκλογών.
194699 Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Αμερική, ζητεί πλέον να αλλάξει στάση η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα.
194780 Η Άλμπα αλλάζει ρυθμό με ευκολία.
194805 Ακόμα και ο γιατρός του άλλαξε:
194811 Από τεχνικής πλευράς δεν θ' αλλάξουν και πολλά.
194829 Αλλάξαμε πολύ σε σχέση με πέρυσι, μας έφυγαν τρεις βασικοί.
196480 Εκείνο που κυριαρχεί στις μεγάλου μήκους ταινίες του είναι η αστάθεια των ανθρώπινων αισθημάτων, θέμα που παρουσιάζεται μέσα από τις διάφορες φάσεις και εξελίξεις του που, όπως κι ο ίδιος ο Αντονιόνι ανάφερε, αλλάζει διαρκώς μέσα του με την πείρα που αποκτά με το πέρασμα του χρόνου.
195581 Παρά το γεγονός ότι τα δύο πρώτα κόμματα αυξάνουν τη δύναμή τους κατά 0, 2 μονάδες και θα περίμενε κανείς ότι θα είναι ακόμη ευκολότερη η πλειοψηφία των εδρών, αρκεί να αλλάξουν ανεπαίσθητα οι συσχετισμοί μεταξύ των μικρών κομμάτων για να χαθεί η αυτοδυναμία.
196567 Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε ερώτηση αν τα αντικειμενικά κριτήρια θα αυξηθούν ή θα επεκταθούν και σε άλλα επαγγέλματα (όπως προβλεπόταν κατά την εισαγωγή του θεσμού) δήλωσε, στην οικονομικού περιεχομένου συνέντευξή του μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ότι το ισχύον σύστημα των κριτηρίων δεν θα αλλάξει.
217962 Γιατί δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση μ' αυτό το καθεστώς που υπήρχε μόλις πριν.
217968 Είπα ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόφαση που ν' αλλάζει...
196637 Αλλάζει ριζικά ο τρόπος και οι μέθοδοι ελέγχου με στόχο να περιοριστούν δραστικά οι οδοί φοροδιαφυγής.
197209 Τι αλλάζει στις 23
231663 Οι αποφάσεις, που αφορούν το χώρο αυτό, επηρεάζουν σοβαρά πολλούς άλλους τομείς της χώρας, γι' αυτό το θεσμικό καθεστώς πρέπει ν' αλλάξει, έτσι ώστε να δοθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης και αρμονικής συμβίωσης και συνεργασίας ενός μη στρατιωτικού τομέα υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων με τα στρατιωτικά επιτελεία, όπως άλλωστε συμβαίνει και αλλού.
231693 Αποτέλεσμα αυτών των εμπειριών ήταν να αλλάξει δραστικά ο προσανατολισμός και η διάταξη της αμυντικής υποδομής της χώρας, που αποτελούσε και το κύριο νέο συστατικό του νέου αμυντικού δόγματός της.
232177 Η εικόνα αλλάζει στα μέσα του 1970.
197613 Κάποιοι - είκοσι πέντε άτομα - διέσχισαν από τη Σουηδία όλη την Ευρώπη για να φτάσουν, αλλάζοντας λεωφορεία της γραμμής.
232560 Το ΠΑΣΟΚ άλλαξε το νόμο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές των αξιωματικών (τις αναβάθμισε σε ΑΕΙ και καθιέρωσε για την εισαγωγή των υποψηφίων σ' αυτές τον αξιοκρατικό τρόπο που εφαρμόζεται και στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ), και το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) 785/1978 "Περί προμηθειών", που τώρα φέρει τον αριθμό Π.Δ. 284/1989 και το οποίο αφορά τις διαδικασίες για τις αμυντικές προμήθειες.
232659 Και μόνο για το λόγο αποκλεισμού της εκμετάλλευσης των αντικειμενικών αδυναμιών του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου από κακόβουλες δυνάμεις, πρέπει ν' αλλάξει το νομικό καθεστώς, για να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των στρατιωτικών στελεχών και να δοθεί σ' αυτά η δυνατότητα να αφοσιωθούν απερίσπαστα στο σοβαρό έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένα.
213773 Η Κυβέρνηση, το σύστημα ελέγχου ή το χρόνο εκκαθάρισης, προτίθεται να το αλλάξει;
232958 Ζητήσαμε να αλλάξουμε το σύστημα χορήγησης κοινοτικών ενισχύσεων και να χορηγούμε απ' ευθείας της ενισχύσεις αυτές στους παραγωγούς.
232977 Για όλους τους παραπάνω λόγους επιδίωξή μου είναι να συμβάλω στη συζήτηση για το πακέτο, με στόχο να αλλάξουμε πολλά από τα σημεία της πρότασης και με στόχο να καταλήξουμε σε σωστές και αποδεκτές από τους ευρωπαίους αγρότες αποφάσεις. "
233093 γ) στα μεταποιημένα οπωροκηπευτικά χρειάζεται να αλλάξουμε τις υφιστάμενες ρυθμίσεις και ιδίως στα εξής σημεία:
233143 Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα "των νεκρών δικαιωμάτων πριμοδότησης" χρειάζεται ή να αλλάξουμε το σύστημα και να μετατρέψουμε τα ατομικά δικαιώματα σε περιφερειακά ή να αλλάξουμε τους όρους διαχείρισης και να περιορίσουμε την ύπαρξη νεκρών δικαιωμάτων.
216994 Είναι γνωστές, θα έλεγα, σε μεγάλο βαθμό, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την πολιτική μας, αλλά οι λεπτομέρειες αυτής της πολιτικής θα σας γίνουν γνωστές, όταν διατυπωθούν στα συγκεκριμένα όργανα και όταν δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.
217369 Αυτές οι θέσεις μας δεν αλλάζουν ούτε κατά κεραία.
233777 Την τελευταία δεκαετία οι Ευρωπαϊκές και οι Εθνικές προοπτικές που αφορούν στην ισότητα ευκαιριών έχουν αλλάξει και καλούμαστε να σχεδιάσουμε τη δράση μας σε ένα νέο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και να προσαρμόσουμε τις πρωτοβουλίες μας σ 'αυτό.
217242 Ρυθμίσεις, δηλαδή, που μπορούν να γίνουν τώρα και οι οποίες προφανώς δεν έχουν ως στόχο να αλλάξουν το σύνολο της ελληνικής αλλά της ευρωπαϊκής πολιτικής σε ό,τι αφορά τα αγροτικά θέματα.
234217 Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, μια προσπάθεια να αλλάξουν οι Γαλλογερμανοί, που επιδιώκουν μια Ευρωπαϊκή Ένωση διαφόρων ταχυτήτων.
217269 Αυτό σημαίνει ότι σύντομα αν δεν αλλάξουν τακτική οι αγρότες η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δυναμική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων;
234033 Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, μια προσπάθεια να αλλάξουν οι Γαλλογερμανοί, που επιδιώκουν μια Ευρωπαϊκή Ένωση διαφόρων ταχυτήτων.
234756 Κι ωσάν ο δημιουργός των αγαλμάτων, που αφού πλάσει πρώτα το έργο στον πηλό και ξετυλίξει αρίθμητες φορές απάνωθέ του, ακοίμητος, τα ογρά πανιά που το κρατάνε δροσερό σα να 'χει μια πληγή - να ιδεί, πώς πάει, να την αλλάξει - ώσπου να κλείσει τέλεια και βαθειά,
234865 Τούτο το φάρδεμα, στο μέσο, που ήταν βέβαια του οικοπέδου μα δε θέλησε να το αλλάξει, σαν για να δεχτεί έτσι καλύτερα τον άνθρωπο (σαν "μήτρα"). - Καθώς από το στενό δρόμο θα περάσουμε την ψηλή μάντρα κάτω απ τη σκιά της κληματαριάς, θα βρεθούμε στο φωτεινό και άνετο χώρο της αυλής. - Κινούμενοι για το ισόγειο, θα περάσουμε απ το σκιερό υπόστεγο (πάνω εξώστης), για να σταματήσουμε λίγο στην τετράγωνη κουζίνα μα τα τρία σκαλιά και το παράθυρο καλούν να συνεχίσουμε. - έτσι, ανεβαίνοντας τα λίγα σκαλιά, θα βρεθούμε στο μοναδικό χώρο του ισόγειου που, στενόμακρος, στενεύει στο τέλος μα δε σταματάει απότομα την κίνηση μας, η "ελεύθερη" κατάληξη του δωματίου, ο όχι ορθογωνισμένος τοίχος (που μπορούσε να τον ορθογωνίσει αλλά αδιαφόρησε ή και δεν το θέλησε) σταματάει την κίνηση μας άνετα, ομαλά, ευχάριστα. - Από μια στενή και απότομη σκάλα ανεβαίνουμε στον όροφο, προς τη ζωηρά χρωματισμένη επιφάνεια της πρόσοψης μια χαρούμενη για τούτο και αυστηρή κίνηση. - Στον εξώστη είναι ευρύχωρα, άνετα, φωτεινά. - Από ένα στενό διάδρομο - αντίθεση με τον άνετο εξώστη - προχωράμε στον κύριο χώρο του ορόφου που μας δέχεται με ανοιχτούς τοίχους που κλείνουν προς το τέλος, οπου ένα ελαφρό χώρισμα με ένα παράθυρο και την πόρτα μάς ελευθερώνει απ τη στάση και μας οδηγεί στο - δεύτερο δωμάτιο, στενόμακρο, λίγο φωτιζόμενο από ένα οπαίο.
234886 Γιατί είναι βέβαιο ότι τις περισσότερες φορές τίποτα δε θ' άλλαζε στην οικονομική περιοχή τις κατασκευές μας, αν τις είχαμε λύσει και πλαστικά.
217392 Δεν έχει αλλάξει τίποτα επ' αυτού.
217466 Μήπως, επειδή έχει αλλάξει λίγο το τοπίο, υπάρχει και μια άλλη θέση από την πλευρά της Κυβέρνησης (δεν ακούγεται);
244990 Μετά από τον μετασχηματισμό η συμπεριφορά των κυττάρων αλλάζει ριζικά:
245752 Εδώ το γυμνό αλλάζει χαρακτήρα.
245880 Ο λαβύρινθος αυτός του κατακομματιασμένου παγετώνα, διάσπαρτος στην κυριολεξία από σωρούς ογκοπάγων, κινείται ασίγαστα μέρα νύχτα, αλλάζοντας συνεχώς πρόσωπο.
245884 Οι συνθήκες που επικρατούν τώρα, η έκπληξη που μας επιφύλαξε φέτος, αναγκάζοντάς μας να αλλάξουμε την προκαθορισμένη διαδρομή, σίγουρα μας βάζουν μπροστά σ' ένα πρόσθετο αρκετά σοβαρό και ίσως επικίνδυνο πρόβλημα.
246067 Η επιφάνεια της ορθοπλαγιάς είναι παραμορφωμένη, αλλάζει συχνά πρόσωπο.
217809 Φαίνεται ότι αυτή η θέση αλλάζει και πάει & quot; πακέτο & quot; με την αναμενόμενη αμερικανική πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού.
246436 Η ποιότητα του χιονιού αλλάζει.
246601 Η καταιγίδα άλλαξε σύντομα σχέδια.
247000 Το φαράγγι λίγο πιο κάτω αλλάζει χαρακτήρα.
247248 Εδώ το γυμνό αλλάζει χαρακτήρα.
217822 Και με την ευκαιρία, πρέπει να κατηγορήσω όλους εκείνους, μηδέ εξαιρουμένου του κ. Έβερτ, οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποψιάζονται ότι η Κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική της όσον αφορά το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, το οποίο εκείνοι & quot; αγκαλιάζουν & quot;, κατά τη δική τους έκφραση, ενώ είναι γνωστό ότι η Κυβέρνησή μας έχει εγκαθιδρύσει αυτό το Δόγμα και η Κυβέρνησή μας το αναπτύσσει.
234349 Αυτό είναι ξεκάθαρη θέση μας, δεν έχει αλλάξει, αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η απάντηση της Τουρκίας
234406 Από το 1994 και τη γνωστή δήλωση του κ. Πάγκαλου για τις "αιματοβαμμένες μπότες του Αττίλα", μέχρι σήμερα που ο Υπουργός Εξωτερικών ταύτισε την Ευρωπαϊκή προσφορά της Ελλάδας με αυτή της Τουρκίας, τι έχει αλλάξει κύριε Υπουργέ στην στάση της Άγκυρας;
263160 Εάν δεχθούμε πως το τάχος καθαρής αφομοίωσης NAR δεν αλλάζει σημαντικά με την ηλικία του φυτού (μια και αποτελεί την ικανότητα του συγκεκριμένου φυτικού είδους για παραγωγή ξηρής ουσίας) τότε πρέπει να αποδώσουμε την πτώση της τιμής του R (Εικ. 3Β) στην ελάττωση του LAR.
263390 Έτσι μόνο η απορρόφηση φωτονίων της περιοχής 290-800 nm μπορεί να αλλάξει τα ενεργειακά επίπεδα των εξωτερικών ηλεκτρονίων ενός μορίου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό σε μία φωτοχημική αντίδραση.
263402 Απορροφώντας φως, ο φωτοδέκτης αλλάζει χημικές ιδιότητες και η αλλαγή αυτή ξεκινά μια σειρά από μεταβολικές διεργασίες που καταλήγουν τελικά στις διάφορες αναπτυξιακές μεταβολές.
263422 Ιδιαίτερα σημαντική, για τη γνώση του μηχανισμού δράσης, είναι η ανοσοκυτοχημική παρατήρηση πως η ενδοκυτταρική κατανομή του φυτοχρώματος μπορεί να αλλάζει, σαν αποτέλεσμα της φωτομετατροπής.
263857 Επιπλέον, ήταν γνωστό ότι το μήκος του κύκλου μπορούσε να αλλάξει με την αλλαγή του μήκους της φωτοπεριόδου, αλλά όταν τα φυτά επανέρχονταν είτε σε συνεχές φως είτε σε συνεχές σκοτάδι ο 24/ωρος κύκλος επαναλαμβανόταν.
263874 Αυτοί οι ρυθμοί καλούνται ημερήσιοι, είναι ανεξάρτητοι από περιβαλλοντικές επιδράσεις και περίοδός τους μπορεί να αλλάξει κάπως, κάτω από σταθερές συνθήκες εργασίας.
274816 Κι αμέσως πήρε την απόφαση ν' αλλάξει σπίτι, παρ' όλο που η Μαρία εναντιωνόταν, λέγοντας ότι έχει τη συνείδησή της ήσυχη.
274866 Είχαν αλλάξει συνοικία κι έμεναν σε δυο γκαρσονιέρες που 'ταν κοντά-κοντά, γιατί η Μαρία δεν ήθελε με κανένα τρόπο ν' απομακρυνθεί από το φίλο της.
275099 Δηλαδή το ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ που έφερε τη μεταρρύθμιση στη χώρα αναχαιτίστηκε από μια κρατικιστική δομή νομής εξουσίας που εν τέλει συντήρησε αυτά τα οποία ο ελληνικός λαός ζητούσε και ζητά ακόμα πιο επίμονα να αλλάξουνε.
275934 Εδώ θέλω να αντιπαρατεθώ σε κάτι που είπε ο κύριος Κολοζώφ, που δυστυχώς χρησιμοποιεί αφορισμούς της παλιάς εποχής, αφορισμούς που δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στην διεθνή πολιτική.
275936 Παλαιότερα είχαμε ένα διπολικό σύστημα, τώρα έχουμε ένα ΝΑΤΟ το οποίο το ίδιο λέει ότι πρέπει να αλλάξει τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας, άλλο αν συμφωνεί με την σημερινή πολιτική του ΝΑΤΟ ή όχι σε διάφορα ζητήματα αλλά σαφώς υπάρχουν αλλαγές.
276190 Ωστόσο, η επιβάρυνση της ραδιενεργού επίπτωσης των ραδιενεργών δοκιμών (fallout) άλλαξε αυτή την κατάσταση έτσι ώστε 70% του συνολικού καισίου στο θαλασσινό νερό βρίσκεται σε ιοντική μορφή, 23% απορροφημένο σε σωματίδια και 7% σε κολλοειδή μορφή (Polikarpov, 1966).
277235 Ο ρόλος του κήπου στη ζωή των ανθρώπων έχει αλλάξει σήμερα ριζικά, ως αποτέλεσμα των περιορισμών που επιβάλλονται από τη σύγχρονη κοινωνία.
278677 Τα φύλλα αλλάζουν κάθε δύο χρόνια.
292454 Ο χαρακτήρας μας είναι ρυθμισμένος να ανταλλάσσει και να παίρνει, να αλλάζει και να καταναλώνει.
292668 Κι όταν αποφασίσει, δεν αλλάζει γνώμη.
292734 Το ζητούμενο είναι ν' αλλάξει η νοοτροπία, προπαντός ανάμεσα στις γενιές, αυτή με την οποία διαποτίζει η μια την άλλη, η μάνα την κόρη ή και πατέρας το παιδί του, Η νοοτροπία ακόμη θ' αλλάξει, όταν η γυναίκα φροντίσει η ίδια να ανεβάσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα στο επίπεδο του άνδρα.
292734 Το ζητούμενο είναι ν' αλλάξει η νοοτροπία, προπαντός ανάμεσα στις γενιές, αυτή με την οποία διαποτίζει η μια την άλλη, η μάνα την κόρη ή και πατέρας το παιδί του, Η νοοτροπία ακόμη θ' αλλάξει, όταν η γυναίκα φροντίσει η ίδια να ανεβάσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα στο επίπεδο του άνδρα.
14250 Και όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει και εμείς να έχουμε μία συνεχή επαφή και να ασκήσουμε συνεχή πίεση σε όλους τους τομείς για να αλλάξει γνώμη.
14479 Θα είναι εκπρόσωπος του κράτους, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας (δεν νομίζω ότι θα αλλάξει και ο τίτλος) όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα.
244982 Επίσης, ελαττωματικοί μικροσωληνίσκοι μπορούν να προκαλέσουν πολλές ασθένειες από ανεπάρκεια αναπνευστική (αδυναμία κίνησης βλεφαρίδων των κυττάρων στις αναπνευστικές οδούς) και στειρότητα (αδυναμία κίνησης σπερματοζωαρίου), μέχρι νευρολογικές διαταραχές (αφού αλλάζει το σχήμα και η λειτουργία των νευρώνων).
244970 Εκπληκτικό είναι το εκκριτικό πρότυπο των κυττάρων αυτών που σε ένα διάστημα 12-15 ωρών αλλάζουν διαδοχικά ρεπερτόριο: - Αρχικά εκκρίνουν πρωτεΐνες και πολυσακχαρίτες, - ακολουθεί σύνθεση και έκκριση κεριού, - σύνθεση και έκκριση πρόδρομων κρυσταλλικών πρωτεϊνών, - σύνθεση και έκκριση δομικών πρωτεϊνών μαζί με ένζυμο (υπεροξειδάση), - σύνθεση και έκκριση υπεροξειδίου του υδρογόνου, - σύνθεση και έκκριση όξινων πολυσακχαριτών και - εκφυλισμός των κυττάρων.
261589 - ψυχολογικούς λόγους, γιατί συχνά είναι δύσκολο τα οικονομούντα άτομα να αντιληφθούν τη μεταβολή μιας οικονομικής κατάστασης και να αλλάξουν συνήθειες και επίπεδο διαβίωσης, ενώ αντίθετα δεν αποκλείεται να αντιδράσουν υπερβολικά (λόγω πανικού) στην αρχή σε μια παροδική διαταραχή. - τεχνολογικούς λόγους, γιατί για παράδειγμα η αλλαγή μηχανολογικού εξοπλισμού (ή η ενίσχυσή του) σε μια επιχείρηση αποτελεί μια επένδυση η οποία απαιτεί χρόνο, από την ημέρα του σχεδιασμού της, της παραγγελίας μέχρι τη στιγμή της παραλαβής, εγκατάστασης και οριστικής έναρξης λειτουργίας.
246384 Αλλάζουμε συχνά "κεφάλι".
261590 Άρα αυτή η επιχείρηση βρίσκεται μακριά από το σημείο του οικονομικά αρίστου (μεγιστοποίησης των κερδών), όσο ο νέος μηχανολογικός εξοπλισμός δεν έχει μπει σε λειτουργία, και δεν αποκλείεται και μετά την εγκατάστασή του να βρεθεί πάλι εκτός ισορροπίας, αν στο χρόνο που πέρασε από τη σχεδίαση της επένδυσης, τα οικονομικά δεδομένα για την επιχείρηση έχουν αλλάξει - Θεσμικοί λόγοι, γιατί για παράδειγμα η νομοθεσία ή/και η κοινωνική πολιτική μιας κυβέρνησης μπορεί να μην επιτρέπει σε μια επιχείρηση μαζικές απολύσεις εργατικού δυναμικού στην ίδια χρονική περίοδο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής ή να γίνει αλλαγή στην παραγωγική δομή της επιχείρησης.
263035 Την τελευταία δεκαετία οι Ευρωπαϊκές και οι εθνικές προοπτικές που αφορούν την ισότητα ευκαιριών έχουν αλλάξει και καλούμεθα να σχεδιάσουμε τη δράση μας σε ένα νέο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον και να προσαρμόσουμε τις πρωτοβουλίες μας σε αυτό.
217828 Το ερώτημα είναι αν έχει αλλάξει η θέση ότι Αθήνα και Λευκωσία συναποφασίζουν, μια θέση που έχει ενισχυθεί και από την καθιέρωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
217859 Μπορεί πάντοτε να περιμένει από την Άγκυρα μια άλλη συμπεριφορά στην εξωτερική της πολιτική, αλλά βεβαίως δεν της διαφεύγει, δεν παραγνωρίζει ότι τέτοια δείγματα μέχρι τώρα, από την Άγκυρα δεν τα έχουμε στο βαθμό τουλάχιστον εκείνο που θα έπειθαν ότι κάτι αλλάζει στον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα προσεγγίζει το Κυπριακό θέμα.
217909 Εμείς θέλουμε ν' αλλάξουν τα δεδομένα και να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα.
218522 Μέχρι την Τετάρτη μπορεί να έχει αλλάξει & quot; το τοπίο & quot;, να είναι τα πράγματα πολύ διαφορετικά.
53404 Γιατί αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα;
53406 Δεν αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα.
53547 Για πρώτη φορά η Τζούλια Ρόμπερτς παρουσιάζεται τόσο αλλαγμένη, τόσο αληθινή.
54133 Πρέπει ν' αλλάξουμε πολλά πράγματα στο δεύτερο ματς, για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό..., παραδέχθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης, που είδε αυτή τη φορά την ομάδα του να γίνεται... ο Άρης των ημιτελικών.
218544 Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να ρωτήσω εάν η Κυβέρνησή σας έχει ενδείξεις ή στοιχεία που να σας κάνουν να πιστεύετε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει αλλάξει το τοπίο.
54205 Αξίζει στον Κορωνιό, έναν από τους MVP του πρωταθλήματος, να πάρει μεταγραφή σε καλύτερη ομάδα, να 'χει κι αυτός την ευκαιρία στην καριέρα του να πάρει ένα μεγάλο τρόπαιο, είπε χθες ο Ντράγκαν Σάκοτα, προκαλώντας τη διοίκηση του Περιστερίου να δώσει στον 28χρονο άσο την δυνατότητα να αλλάξει ομάδα το καλοκαίρι.
232930 & amp; #9; 'Όλη μας η προσπάθεια στηρίζεται στο πώς με λιγότερα χρήματα θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, και στο πώς δεν θα αλλάξουμε τίποτα, ούτε από τις ισορροπίες που υπάρχουν σήμερα, ούτε από τα κακώς κείμενα σε διάφορες Κοινές Οργανώσεις Αγοράς, μόνο και μόνο για να καταλήξουμε σύντομα σε μια απόφαση, που για μια ακόμη φορά θα περιορίζει το ρόλο της αγροτικής οικονομίας στην Ευρ.
232330 Η σκανδαλολογία όμως και οι συχνές αλλαγές διοίκησης, συνέβαλαν στο να αλλάξει εντελώς το σκηνικό και όπως φάνηκε και από τα στοιχεία, εταιρείες, που εμφάνιζαν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σήμερα κινδυνεύουν να κλείσουν.
233143 Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα "των νεκρών δικαιωμάτων πριμοδότησης" χρειάζεται ή να αλλάξουμε το σύστημα και να μετατρέψουμε τα ατομικά δικαιώματα σε περιφερειακά ή να αλλάξουμε τους όρους διαχείρισης και να περιορίσουμε την ύπαρξη νεκρών δικαιωμάτων.
233150 Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου δεν έχει αλλάξει μέχρι τώρα.
69377 Όπως πληροφορήθηκε αργότερα, ο Στινγκ του άλλαξε χορδές και κούρδισμα, έτσι που ακούγεται πλέον διαφορετικά.
69400 Τα πράγματα, για την παλιά φρουρά, αλλάζουν επί Στάλιν.
197788 Το 1956 ο ελληνικός κινηματογραφικός χάρτης άλλαζε με μια ταινία που μέχρι σήμερα δεν έπαψε να θεωρείται από τις πραγματικά μεγάλες στιγμές του κινηματογράφου μας.
215070 Δεν έχει αλλάξει τίποτα.
215104 Θεωρούμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, κ. Κιάο.
70169 Σίγουρα κάτι άλλαξε στη στάση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού απέναντι στους διαιτητές των πλέι οφ, αν κρίνουμε και από τη χθεσινή αντίδρασή τους μόλις βγήκαν τα δίδυμα για τον 3ο και 4ο τελικό.
215292 Και πράγματι τα τρία τελευταία χρόνια έχει γίνει πολλή δουλειά που έχει αλλάξει την ροή των πραγμάτων.
215298 Δεν έχει αλλάξει η εξωτερική πολιτική μας τον τελευταίο μήνα, κ. Κιάο.
215885 Εάν τυχόν η Τουρκία δεχθεί τη φωνή της λογικής, και δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ότι μετατοπίζει δηλαδή το πλαίσιο συζήτησης των ελληνο-τουρκικών προβλημάτων από τον συσχετισμό δυνάμεων και την στρατιωτική βία, στην πολιτική επαφή και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, τότε αλλάζουν ριζικά οι συνθήκες (όπως άλλαξαν ριζικά με την απειλή - την νύχτα της Ίμιας - και την υλοποίηση στρατιωτικής επιχείρησης επί ελληνικού εδάφους - γιατί περί αυτού πρόκειται) και θα μπορούμε να επανέλθουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν.
215885 Εάν τυχόν η Τουρκία δεχθεί τη φωνή της λογικής, και δηλώσει ότι θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ότι μετατοπίζει δηλαδή το πλαίσιο συζήτησης των ελληνο-τουρκικών προβλημάτων από τον συσχετισμό δυνάμεων και την στρατιωτική βία, στην πολιτική επαφή και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, τότε αλλάζουν ριζικά οι συνθήκες (όπως άλλαξαν ριζικά με την απειλή - την νύχτα της Ίμιας - και την υλοποίηση στρατιωτικής επιχείρησης επί ελληνικού εδάφους - γιατί περί αυτού πρόκειται) και θα μπορούμε να επανέλθουμε στην κατάσταση που υπήρχε πριν.
215899 Όταν την Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου και εγώ θα πάμε στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για να υμε αυτές τις θέσεις που είναι οι θέσεις της Ελλάδας, θα έχουμε υπονομευθεί από όλους όσους διαδίδουν ότι έχει αλλάξει η θέση της Ελλάδας - την υποβαθμίζουν και την υποβιβάζουν και δημιουργούν έτσι ψευδείς απαιτήσεις και αυταπάτες στους συνομιλητές μας.
216746 Τι συνέβη ώστε η Κυβέρνηση μέσα σε 15 μέρες να αλλάξει την εισοδηματική πολιτική της και να επιβάλει νέους φόρους;
216772 Αν αυτό καταλάβατε, πρέπει να σας πω ότι με αναγκάζετε ν' αλλάξω τη γνώμη που έχω για σας, και για τους έχοντες και κατέχοντες κοινό νου.
71307 Παρείχαν την απαραίτητη συνοδεία στην Τάρνερ, καθώς και το χρόνο για να αλλάζει τουαλέτες ανάμεσα στα κομμάτια.
46195 Πάντως, ο Ετσεβίτ επισήμανε χθες ότι το κενό εξουσίας στο βόρειο Ιράκ (μετά τον Πόλεμο του Κόλπου) έχει βοηθήσει τις δραστηριότητες του ΡΚΚ στην περιοχή και υπογράμμισε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.
46895 Το ταξίδι του Κρεμένλιεφ στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία αλλάζει βέβαια εν μέρει τα σχέδια του Περσία, ο οποίος θα ήθελε αυτές τις μέρες κοντά του τον παίκτη, δεν αλλάζει όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, και τα σχέδιά του για το ντέρμπι.
46895 Το ταξίδι του Κρεμένλιεφ στη Βουλγαρία και στη Σλοβακία αλλάζει βέβαια εν μέρει τα σχέδια του Περσία, ο οποίος θα ήθελε αυτές τις μέρες κοντά του τον παίκτη, δεν αλλάζει όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, και τα σχέδιά του για το ντέρμπι.
47098 Δεν άλλαξα γνώμη, απλώς τώρα έχει πιο πολύ πλάκα, απαντάει.
51861 Οι προτάσεις προκάλεσαν άριστη εντύπωση στον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη, όπου για πρώτη φορά διαπιστώνεται ότι κάτι αλλάζει και ένα νέο στιλ μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας.
51870 Μια ισχυρή ομάδα αξιόπιστη στο εξωτερικό και ικανή ν' αλλάξει την Ιταλία, αυτή είναι η απάντηση του Πρόντι για τη σύνθεση της κυβέρνησης.
51938 Έτσι επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ, χωρίς απαντήσεις στο σχέδιο, που είναι συνταγμένο σε μία σελίδα όλη όλη και που οι αντίπαλοι θέλουν να αλλάξουν.
52238 Κάτι τέτοιο, όπως παραδέχθηκε και η ίδια η κ. Παπανδρέου, είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, αφού άλλαξαν τα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία είχε δοθεί η άδεια λειτουργίας του καζίνου Λουτρακίου.
52242 Παράλληλα, θα αλλάξει ο τρόπος ελέγχου των καζίνων (που σήμερα είναι μηδαμινός) και θα ασκείται από τις πλέον αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.
52587 Σ' ό,τι αφορά άλλα σημεία του ν/σ: ΠΟΛ.ΑΝ., ΚΚΕ, ΣΥΝ θεωρούν ότι ο τρόπος κατανομής της κρατικής επιχορήγησης είναι εις βάρος τους και πρέπει να αλλάξει, γιατί ευνοεί τα δύο μεγάλα κόμματα.
52827 Όμως, όλα έχουν αλλάξει στην Εκάλη τώρα πια.
78458 Ο Έλληνας αξιωματικός-κυβερνήτης δεν έχασε την ψυχραιμία του, και συνέχισε να πλέει κόντρα στην πορεία της τουρκικής ακταιωρού, η οποία άλλαξε αμέσως πορεία και μπήκε στα δικά της χωρικά ύδατα.
52853 Αν, σήμερα, λοιπόν, όλα άλλαξαν στην Εκάλη, είναι γιατί έχει αλλάξει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
78838 Η ιστορία της ταινίας στρέφεται γύρω από το στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας (Τζέιμς Σπέιντερ) που η ανιαρή ζωή του κοντά σε μια γυναίκα (Ντέμπορα Άνγκερ) έτοιμη για βιτσιόζικες ερωτικές αναζητήσεις αλλάζει κυριολεκτικά ύστερα από μοιραία σύγκρουση σε αυτοκινητικό δυστύχημα όπου σκοτώνεται ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου και τραυματίζεται η γυναίκα του θύματος.
52853 Αν, σήμερα, λοιπόν, όλα άλλαξαν στην Εκάλη, είναι γιατί έχει αλλάξει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου.
53294 Το σύστημα όμως εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργοκεντρικό και δεν έχει αλλάξει τίποτε.
54168 Και ο Κώστας Κωνσταντινίδης, που είχε περάσει με άριστα το τεστ στη Λισαβόνα πριν από ένα μήνα, έσπευσε να πιστοποιήσει του λόγου το αληθές με την (καταπληκτική) δήλωση ότι όλο το ματς το άλλαξε η χρησιμοποίηση του Αλεξανδρή, πάει να πει... η δική του αντικατάσταση στην ανάπαυλα!
68486 Αν δεν τα καταφέρει, αλλάζουν όχι μόνο τα σχέδια των Ισπανών αλλά και του Τσάρτα που ούτε καν περνά από το μυαλό του η σκέψη να αγωνισθεί σε ξένη ομάδα της β' κατηγορίας.
68005 "Όχι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να το αλλάξουμε.
68518 Θ' αλλάξω φανέλα.
69339 Αν, δηλαδή, αλλάξει τη νομοθεσία, η Κυβέρνηση όσον αφορά τα καζίνο, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τις αμερικανικές επενδύσεις;
79812 Τόσο απαίσια, που αλλάζαμε όνομα κάθε τόσο.
69786 Είναι έργα που θα αλλάξουν την εικόνα στο Λεκανοπέδιο, θα εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής και θα συμβάλουν αποφασιστικά στη μείωση του νέφους, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.
77611 Αυτό το πρόγραμμα δεν έχει αλλάξει;
77613 Δεν υπάρχει αλλαγή, γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα το οποίο άλλαξε.
81015 Λοιπόν, παρά τις δυσκολίες των ελληνοτουρκικών, η βήμα προς βήμα προσέγγιση επιδιώκει να μας κάνει να αλλάξουμε ύψος.
81190 Ακόμη και συμβουλές για την ένδυσή μου δέχομαι μόνο από ανθρώπους που είναι πολύ κοντά μου και δεν σκοπεύω να αλλάξω.
77702 Άλλαξε ο προγραμματισμός.
81584 Αλλά και να εκλέγονταν, οι συσχετισμοί δεν θα άλλαζαν.
81589 Στα συνέδρια δεν αλλάζουν ηγεσίες τα ΚΚ (το 13ο Συνέδριο απλώς αποτέλεσε εξαίρεση).
77708 Αλλάζει ο προγραμματισμός.
77710 Μου κάνει εντύπωση, γιατί πραγματικά το πρόγραμμα λειτουργίας όταν ανακοινώνεται και εφόσον αλλάξει, μπορεί να δίνει τροφή για την εξαγωγή συμπερασμάτων, και για ένα σχολιασμό, ο οποίος - θα μου επιτρέψετε να πω - ότι δεν πρέπει να υπάρχει.
91383 Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες ο ηγέτης των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ άλλαξε τους τόνους της προεκλογικής του εκστρατείας, προσπαθώντας να δώσει πιο ανθρώπινους τόνους ώστε να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους.
91486 Μήπως θα πρέπει ή αν έχετε υπόψη σας να αλλάξετε πολιτική και να μην είστε τόσο ενδοτικοί;
91947 Υπάρχουν ιδέες, υπάρχει προπαντός η θέληση να κάνουμε κάτι καινούργιο, κάτι το οποίο θα αλλάξει την εικόνα μας.
92134 Οι παίκτες το βλέπουν διαφορετικά και κάποιοι από αυτούς ετοιμάζονται να καταφύγουν στα δικαστήρια, αν επιχειρήσει κανείς να τους εμποδίσει ν' αλλάξουν ομάδα!
92233 Φέτος γιατί άραγε ν' αλλάξει κάτι;
79111 Άλλαξε η σχέση μου με τους ανθρώπους.
78609 Ποια είναι τα δεδομένα; - Ο Ουίλκινς είναι δεμένος για άλλο ένα χρόνο με τον Παναθηναϊκό, ο Κάουφμαν όμως δηλώνει ότι ξέρει τον τρόπο για να σπάσει το συμβόλαιο. - Την 1η Ιουλίου, αν δεν έχει αλλάξει κάτι, ο Αμερικανός θα πρέπει να εισπράξει 1, 7 εκατ. δολάρια έναντι της αποζημίωσής του για την περίοδο 1996-97
78913 Ξέρετε τι σημαίνει τα εισοδήματά σου να μην καλύπτουν ούτε το 1/3 των στοιχειωδών οικογενειακών εξόδων σου και να θεωρείσαι από τους ανυποψίαστους Κροίσος, καθ' ότι οι ομότεχνοί (;) σου αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε δεκαπενθήμερο και χτίζουν πολυκατοικίες με πισίνα στην... ταράτσα;
92568 Πρόληψη της σπατάλης - Αλλάζει ο τρόπος κατάρτισης των προϋπολογισμών των υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών.
79113 Με άλλαξε.
79132 Άλλαξε η συμπεριφορά μου.
79163 Είχαν καταφέρει να αλλάξουν όλη τους τη ζωή.
81435 Ακόμη κι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου αλλάξει από το 1999 το σύστημα των γενικών εξετάσεων, όπως έχει προαναγγείλει, τα θέματα αυτά θα τα αναζητούν πάντα οι μαθητές, θα τα υπογραμμίζουν οι καθηγητές και γύρω από αυτά θα αναπτύσσεται μια ολόκληρη φιλολογία, κυρίως τις παραμονές των εξετάσεων.
91140 Ποιος είπε ότι θέλουμε ν' αλλάξουμε πρόεδρο επειδή έκανε ένα λάθος κι αυτός, αναρωτιόταν ένας από τους επικεφαλής της συγκέντρωσης.
91195 Το θέμα είναι πώς θα νικήσουμε στις εκλογές κι ένας πρωθυπουργός ο οποίος θα συμβάλει αποφασιστικά για να οδηγηθούμε στη νίκη δεν αλλάζει πρόσθεσε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Φλας).
92474 Φαίνεται ότι αφορά σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού που, παρ' όλο που άλλαξαν κοινωνική θέση, το ρεμπέτικο γι' αυτούς είναι καταγωγή, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις.
92330 Την πιο πάνω ώρα το τουρκικό πλοίο, αλλάζοντας απότομα πορεία προς τα δεξιά, προσέκρουσε υπό γωνία 15 μοιρών περίπου με την πλώρη του στην αριστερή πλευρά του ελληνικού περιπολικού, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σ' αυτό, όπως στρέβλωση ρελιών, αποκόλληση τμήματος προστατευτικού ζωναριού και στρέβλωση βάσης σωσίβιας σχεδίας.
92489 Ένα λόγο που ανήκει στην παράδοση και δεν μπορεί να συγχρονιστεί με έναν κόσμο που αλλάζει ταχύτατα και συχνά δραματικά για τους ανθρώπους που υφίστανται τα σύγχρονα μεγάλα σχέδια.
93669 Κι όλα αυτά γιατί το ζευγάρι πίστεψε πως μπορούσαν με ένα μαγαζί να αλλάξουν τη ζωή τους.
93718 Αν το πλήρωμα κρίνει ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, τότε θα ανασκουμπωθεί για να αλλάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται το σκασμένο λάστιχο.
93900 Μάλιστα, ορισμένα στελέχη του κόμματος έλεγαν χθες ότι, αν οι συνθήκες πόλωσης δεν αλλάξουν και η σύγκρουση για την εκλογή αντιπροέδρου καταστεί αναπόφευκτη, δεν αποκλείεται η ενωτική παρέμβαση Παπανδρέου να οδηγήσει τους συνέδρους στην απόφαση να μην εκλέξουν κανέναν αντιπρόεδρο.
94517 Από εκείνην την ημέρα η στάση της Σούστερ απέναντι στη δουλειά της άλλαξε ολότελα.
94526 Γι' αυτό και όλοι υπογράμμιζαν την ανάγκη να αλλάξει με ένα άλλο, σωστά μελετημένο, που θα είχε ως στόχους: - Την κατάργηση των αδικιών. - Την αναβάθμιση του Λυκείου, ώστε ο μαθητής να αποκτά γνώσεις και όχι να παπαγαλίζει. - Τη συρρίκνωση έως και την εξαφάνιση της παραπαιδείας, της οποίας ο τζίρος είναι μεγαλύτερος από τις κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση. - Την ικανοποίηση της μεγάλης ζήτησης για σπουδές με την προσφορά περισσότερων θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να σταματήσει η εξαγωγή φοιτητών και συναλλάγματος. - Το απολυτήριο του Λυκείου να έχει αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.
92767 Οι 15 έχουν αρχίσει ν' ανοίγουν τα χαρτιά τους κι έχουν αρχίσει να παραδέχονται ότι δεν πρόκειται ν' αλλάξουν... το χάρτη της κοινοτικής Ευρώπης!
92718 Και ότι, όσο αυτό δεν είναι έτοιμη η Τουρκία να το αλλάξει και να αποδεχθεί επιτέλους αυτό το διεθνές πλαίσιο αρχών, που ισχύει για όλο τον πολιτισμένο κόσμο, τόσο η προοπτική της ουσιαστικής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να προχωρήσει.
92769 Η αναθεώρηση, λέει ο αντιπρόσωπος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Διακυβερνητική Γιάννος Κρανιδιώτης, δεν θα είναι το μεγάλο βήμα που θ' αλλάξει την Ενωμένη Ευρώπη.
93019 Σαν να μην άλλαξε τίποτε στους δώδεκα μήνες (παρά μια εβδομάδα...), που μεσολάβησαν από τότε ως χθες.
93022 Ούτε καν το άθροισμα πόντων δεν άλλαξε: 83 πέρυσι, 83 και φέτος, λες και είναι ομάδα-κομπιούτερ οι πράσινοι του Ρότσα!
79701 Α, έχεις πολύ αλλάξει!.
79730 Όμως ως τώρα έχουμε αλλάξει τρεις φορές το σενάριο, γιατί υπάρχουν προβλήματα με την αμερικανική λογοκρισία.
80468 Εμείς δεν αλλάζουμε το παιχνίδι της γονιμοποίησης, αλλά τους κανόνες του παιχνιδιού, εξηγεί ο γιατρός.
80263 Όταν κάποιος του εξηγεί ότι υπήρξα για χρόνια μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ η στάση του απέναντί μου άλλαξε ριζικά.
94598 Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν φαίνεται πως άλλαξαν άποψη μετά την ανάγνωση του κειμένου.
94601 Δεν μας πείθει, ούτε και μας αλλάζει τις υποψίες περί κοινών κακοποιών, έλεγαν.
107644 (τελευταία στιγμή ο κ. Ψαρόπουλος άλλαξε τη γνώμη του και δεν στήριξε τους έξι διαφωνούντες με την παραμονή του Κώστα Πολυχρονίου) να απομακρυνθεί από την εθνική ομάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός και θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.
94252 Από δω και πέρα, οι στόχοι μας αλλάζουν, ο Ηρακλής είναι πλέον Ευρωπαίος και οι υποχρεώσεις είναι μεγαλύτερες, γι' αυτό και θα πρέπει να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις.
107760 Γι' αυτό και προτείνω να αλλάξουμε περιβάλλον.
109828 Επίσης στα Γαριδάδικα του Κερατσινίου και στον Κορυδαλλό στις οδούς Ταξιαρχών, Αθηνάς, Δημητρακοπούλου και την πλατεία Ελευθερίας, ενώ στη γωνία των οδών Υψηλάντου και Νικηταρά το Συνδικάτο έχει δώσει εντολή να αλλάζουν τα λεωφορεία διαδρομή μετά τις 7 το απόγευμα, δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν για την ταβέρνα που βρίσκεται εκεί, κάνουν την προσπέλαση αδύνατη.
110033 Θα έχουμε ψυχολογικό πρόβλημα αν αλλάξουμε όνομα - 15/06/1996
109319 Η μόνη που δεν αλλάζει ούτε γι' αστείο είναι η άμυνα.
109355 Για ποιο λόγο να αλλάξουμε ενδεκάδα;
109447 Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο Ζιουγκάνοφ, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θ' αλλάξει τα μέσα άσκησης της εξωτερικής πολιτικής.
110122 Είχε γεννηθεί το 1913 και ήταν διεθνής 16 φορές (1 γκολ). - Τον Μπορέλι πιέζουν να αλλάξει την απόφασή του και να πάει στην Οβιέδο ο πρόεδρος και ο προπονητής του ισπανικού συλλόγου, που βρίσκονται στην Αργεντινή σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Μάρκα.
110431 Τόνισε ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν θα αλλάξουν, αν και η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά.
110480 Δεκαεννιά χρόνια μετά, ο 41χρονος τραγουδοποιός και τραγουδιστής όχι μόνο παραμένει στο προσκήνιο μιας μουσικής που συνηθίζει ν' αλλάζει επιπόλαια τους ιππότες της, αλλά και πηδάει πότε-πότε από το κάστρο της, για να πει δυο κουβέντες με αριστοτέχνες σαν τους Τζαζ Πάσεντζερς ή το κουαρτέτο Μπρόντσκι, από τα αντίπαλα στρατόπεδα της τζαζ και της κλασικής.
110036 Θα έχουμε ψυχολογικό πρόβλημα αν αλλάξουμε όνομα
110501 Σκεφτείτε ότι ερχόμασταν στο στούντιο έτοιμοι, αλλά μετά αλλάζαμε ένα σωρό πράγματα.
110546 Θα 'λεγα, μάλιστα, ότι από τη στιγμή που άλλαξα τ' όνομά μου και έβγαλα τον πρώτο μου δίσκο έγινα αντι-μόδα.
110054 Η ερυθρόλευκη φανέλα μού πάει καλύτερα και δεν θέλω να την αλλάξω.
108274 Οι Εγγλέζοι ετοιμάζουν κανονικά τη λονδρέζικη πρεμιέρα της διπλής αυτής παράστασης για το Σεπτέμβριο, όπως μας είπε, και δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει τίποτα.
110920 Και ο Κόκκαλης, έχουν περάσει πέντε χρόνια, με αλλαγές διοικήσεων, προπονητών, παικτών, και δεν έχει ακόμα καταφέρει τίποτα. - Τι θα αλλάξεις αν γίνεις πρόεδρος;
110975 Ν' αλλάξουμε θέσεις; - Όχι, ρε Κατερίνα και μέχρι εκεί.
111000 Την επομένη, ο πρόεδρος το άλλαξε με ένα άλλο:
108275 Ακυρώθηκαν τα δωμάτια, οι πτήσεις, άλλαξαν τα σχέδια εντελώς.
108352 Μηνύματα που εκφράζουν τη δυσφορία, αλλά και προσδιορίζουν τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος.
108359 Θα έχει το ΠΑΣΟΚ μια ευκαιρία, αν το επιδιώξει, να αλλάξει την εικόνα του, να ξεπεράσει τις εσωκομματικές διαμάχες και να αποκαταστήσει τη συνοχή του, απαλλάσσοντας και την κυβέρνηση από το κύριο μειονέκτημά της.
126039 Ο δρόμος της λαϊκής αντίστασης και πάλης, της διεκδίκησης που έχει στόχο ν' αλλάξει τη σημερινή κατάσταση προς όφελος του λαού και ο δρόμος της διαχείρισης που συνεπάγεται τη συνέχιση της υποταγής στα μονοπώλια.
126062 Χρειάζεται να αλλάξουν και οι πολιτικές επιλογές και ο τρόπος που ασκείται η εξουσία.
108613 Ένας ζεστός αέρας θα πάρει μαζί του όλες τις θλιμμένες φορές του χειμώνα, όλα όσα δεν πέτυχες να γίνουν και μια αρμυρή μπουνιά θά 'ρθει στο παρά πέντε ν' αλλάξει το τοπίο.
108683 Στην εποχή που η μηχανή είναι trend, status symbol, σκηνικό σε διαφήμιση και χόμπι ή πάθος άσχετα με το αν ο παθιασμένος δεν ξέρει πού κρύβονται τόσα χρόνια τα μπουζί... ε όλο και κάτι θα έχει αλλάξει!
109050 Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.
126360 Χωρίς να αλλάξουμε ριζικά τη Διοίκηση, την Οικονομία, τους θεσμούς, την Παιδεία, χωρίς να παράγουμε πολιτισμό, χωρίς μια νέα δημόσια ηθική, δεν θα φέρουμε τη νέα Ελλάδα στον πρώτο ρόλο.
126585 Το κλίμα άλλαξε υπέρ του όταν διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει πως μόνο εκείνος πρέπει να συγκεντρώνει και τις δύο εξουσίες - να είναι, δηλαδή, και πρόεδρος και πρωθυπουργός - αλλά το ίδιο πρέπει να συμβεί και για οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο που θα νικήσει.
110597 Είναι μια λέξη, η οποία έχει καθιερωθεί από τα μίντια και που η σημασία της αλλάζει από χώρα σε χώρα και από πολιτισμό σε πολιτισμό.
110783 Χρειάζεται πιο λελογισμένη χρήση, πρέπει να βρεθεί τρόπος να απαλύνουμε φορολογικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί τους έχουμε αλλάξει τα φώτα.
110556 Και υπάρχει και μια ομάδα για ανθρώπους σαν εμένα, που θέλω να αλλάζω, δέχομαι το κοινό όχι μόνο να αυξάνεται, αλλά και να λιγοστεύει.
110595 Ακόμη και σήμερα μπορούν να αλλάξουν ως ένα σημείο οι απόψεις και στο μουσικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν είναι πειραματισμός. - Αλλά τι; - Ό,τι κάνω, θέλω να το καταλάβετε, δεν γίνεται από διάθεση πειραματισμού, αλλά έπειτα από εσωτερική διεργασία και αντανακλά την ανάγκη να εκφραστώ σε συναισθηματικό επίπεδο, με τη γλώσσα της μουσικής.
126859 Οι Ουόριορς, που τον ήθελαν, προσπάθησαν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του ΠΑΟΚ, έπεσαν σε τοίχο και άλλαξαν ρότα.
127395 Αν πετύχουμε στην Κρήτη, θα έχουμε αλλάξει όλη την ενεργειακή πολιτική της χώρας και θα ανοίξουμε νέες διεθνείς αγορές για την ηλιακή ενέργεια, είπε ο Στέλιος Ψωμάς, υπεύθυνος για ενεργειακά θέματα.
127885 Α, ναι, τις άλλες διοργανώσεις, που αλλάζουν σύστημα.
128198 Δικέ μου, λίγο αν αλλάξεις θα σε φτιάξω.
111271 Τον διάλεξαν γιατί διάλεξαν τον τρόπο της δουλειάς του, ξέροντας ότι δεν πρόκειται να τον αλλάξει, όσο κι αν δεν βγαίνουν από την αρχή τα αποτελέσματα, όσο κι αν πιέσουν κάποια στιγμή τα λαϊκά δικαστήρια του Ρέντη.
111125 Σε δύο περίπου χρόνια, η ισορροπία στο Αιγαίο θα έχει αλλάξει δραματικά εις βάρος της Ελλάδας, αφού το 1997-1998, τα μέσα που θα διαθέτουν οι δύο χώρες θα επιτρέπουν στην Τουρκία τοπική υπεροπλία της τάξεως του 5 έως 7 προς 1 σε χερσαίες δυνάμεις, 2 προς 1 σε δυνάμεις αεροπορικής κυριαρχίας, 3 έως 5 προς 1 σε δυνάμεις αεροπορικής υποστήριξης και ουσιαστικά απεριόριστη υπεροπλία στο πυροβολικό.
111367 Η διαιτησία έχει αλλάξει.
126216 Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε διαφορετικοί, πρέπει να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας, πολιτικό λόγο, πολιτική κουλτούρα.
126246 Και, τρίτον, αλλάζοντας ριζικά τον πολιτικό λόγο.
126339 Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει.
126664 Εάν θέλουμε να γίνουμε ένα άλλο κόμμα από εκείνο που μέχρι τώρα ο Α.Π. είχε, πρέπει να αλλάξουν οι δομές του.
126665 Κι αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός να συνεχίσει να είναι και δεν μπορεί ν' αρνηθεί να είναι και το κόμμα να αλλάξει λογική λειτουργίας.
129958 Ο Κώστας Σημίτης στην ίδια σύσκεψη ζήτησε από τους συνεργάτες του δύο πράγματα: - Πρώτον, μέχρι την ώρα που θα μιλήσει, να μη διαρεύσουν κανένα απόσπασμα του κειμένου της ομιλίας του, στο οποίο, ας σημειωθεί, δεν άλλαξε ούτε μια λέξη μέχρι την Πέμπτη. - Και, δεύτερον, να κάνουν σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει καμία επαφή:
129966 Δεν συνέβαινε αυτό, όμως, και ήθελε να του πει ο ίδιος ότι τίποτα δεν άλλαξε και πάντα τρέφει στο πρόσωπό του εκτίμηση και αναγνωρίζει τα όσα προσέφερε στο ΠΑΣΟΚ.
129990 Από το πρωί το κλίμα έχει αλλάξει υπέρ της σημιτικής πλευράς στους διαδρόμους του Ολυμπιακού Σταδίου.
130012 Όταν δηλαδή η μπάλα, από ένα (προς στιγμήν) αθώο σουτ του Όλιβερ Μπίρχοφ, αφού έβρισκε πρώτα το πόδι του Χόρνακ (αλλάζοντας ελάχιστα πορεία), αργότερα τα χέρια του ανήμπορου να αντιδράσει Κούμπα, κατέληγε στα δίχτυα του Τσέχου τερματοφύλακα.
109150 Η πρόταση του Δικεφάλου δεν έχει αλλάξει, υπάρχει η έγγραφη προσφορά των 250 εκατομμυρίων, ενώ συζητιέται και η παραχώρηση των Γιώργου Θεοδωρίδη, Παντελή Κωνσταντινίδη στην Ελαφρά Ταξιαρχία.
109223 Ο Ισπανός πλέι μέικερ δήλωσε χθες ότι προτιμάει να μείνει στην πατρίδα του (η γυναίκα του τον έπεισε ν' αλλάξει γνώμη...) και ας μην του προσφέρουν εκεί τα λεφτά που έχει βάλει στην άκρη ο Πανιώνιος για τη χάρη του.
143879 Όλο μεταφράζω στίχους από τα τραγούδια μου τα αμερικάνικα / αλλάζω τους ρυθμούς στους ήχους και από ροκ εν ρολ τα κάνω τσάμικα...
144136 Μας ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένες προγραμματικές δεσμεύσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα μιας πολιτικής παρακμής την οποία την καταλαβαίνει πια ο κόσμος.
144525 Ο υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος έκανε χθες σαφές ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου άλλαξαν, ύστερα από τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
128284 Όπως άλλωστε το βιβλίο μου Πολιτικές της φιλίας προσπαθεί να αναλύσει μιαν άλλη έννοια του πολιτικού ή της δημοκρατίας που αναμετριέται με τα προβλήματα του σήμερα (τις νέες μορφές της αγοράς, των τηλε-τεχνο-μιντιοδομών, τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η έννοια των δικαιωμάτων του πολίτη και η έννοια του διεθνούς δικαίου κ.ο.κ.).
128289 Αυτό που είναι δύσκολο ­και η ευθύνη δεν είναι μόνο των διανοουμένων και των φιλοσόφων­ είναι να κάνει κανείς πολιτική ποσπαθώντας να σκεφτεί το πολιτικό με άλλο τρόπο, αναλύοντας το πώς διαμορφώθηκε ιστορικά και προσπαθώντας να κατανοήσει το πώς θα μεταμορφωθεί στο μέλλον και το αν θα αλλάξει ριζικά.
144746 Αυτά που οφείλουν πρέπει να τα πληρώσουν, μέχρι να αλλάξει ο νόμος, αν αλλάξει.
144751 Τα κρούσματα υπερκοστολόγησης των ειδών είναι πολλά και παρά τις συστάσεις δεν αλλάζει η τακτική κάποιων κερδοσκόπων.
144801 Αν δεν υπάρξουν νέα δεδομένα στη στάση της Τουρκίας, τότε δεν θα αλλάξει η ελληνική στάση (δηλαδή το βέτο), ανέφερε ο κ. Ρέππας.
128338 Το ζήτημα για μας δεν είναι να αντιπαρατεθούμε στα μέσα γενικά, αλλά να τα διαφοροποιήσουμε και να παρέμβουμε σε αυτά με τρόπο κριτικό, να αλλάξουμε κάποια πράγματα, για να δώσουμε μια δυνατότητα σε ένα λόγο λιγότερο δεσμευμένο, για να κατανοήσουμε αληθινά τις μελλοντικές αλλαγές.
128378 Κι ακόμα, η νοοτροπία των ανθρώπων άλλαζε.
128506 Αλλάζει ο ρόλος του προέδρου και προσαρμόζεται στις προβλέψεις του καταστατικού.
147632 Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ ζητεί να αλλάξει η φιλοσοφία των χρηματοδοτήσεων και να μη χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικά κριτήρια οι εμπράγματες ασφάλειες και υποθήκες, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως: *Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν νέα δανειστικά προϊόντα, που να καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, όπως τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης, οι στεγαστικές ανάγκες με δραστική αύξηση του ποσού των σχετικών δανείων και μακροχρόνια αποπληρωμή (30 χρόνια).
147646 Για την άμβλυνση του φαινομένου της τοκογλυφίας υπάρχουν διατυπωμένες συγκεκριμένες προτάσεις της ΟΤΟΕ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: - Οι Τράπεζες πρέπει να επιχειρήσουν μια μεγαλύτερη σύντμηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του αιτήματος και της έγκρισης εκταμίευσης δανείου. - Είναι ανάγκη να αλλάξουν η φιλοσοφία και τα κριτήρια της χρηματοδότησης.
128855 Τους παίκτες αν θες τους αλλάζεις, οι σύνεδροι αν θέλουν σ' αλλάζουνε.
147717 Τι αλλάζει
161823 Από την τοποθέτησή τους έως την απομάκρυνση ούτε η πολιτική της κυβέρνησης άλλαξε ούτε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, υπό τον έλεγχο του οποίου είναι οι Τράπεζες.
162009 Τώρα όλα αλλάζουν.
128855 Τους παίκτες αν θες τους αλλάζεις, οι σύνεδροι αν θέλουν σ' αλλάζουνε.
129111 Άλλαξαν πολλά
146110 Η Ένωση θεωρεί ότι ο νόμος είναι αυτός που πρέπει να αλλάξει και μέχρι τότε καθώς ο κίνδυνος παραμένει, θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε τα αναγκαία μέτρα για να αμυνθούμε, είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Πίτερ Γκίλφορντ.
162485 Μη νομίζετε ότι θα αλλάξω, όμως.
162603 Το νέο τους πόρισμα βασίζεται στα προκαταρκτικά συμπεράσματα μιας έρευνας που ξεκίνησε το 1989 - πρέπει να υπογραμμιστεί ότι τα συμπεράσματα είναι προκαταρκτικά διότι, αν κρίνουμε από το παρελθόν, δεν αποκλείεται να αλλάξουν.
129115 Σε σχέση με τότε, όμως, πολλά είναι τα πράγματα που άλλαξαν στα ήρεμα αποδυτήρια των Τσέχων.
163175 Δηλαδή, συνομοσπονδία και εξηγεί ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βλέπουν οι Ελληνοκύπριοι την τουρκοκυπριακή κοινότητα.
146573 Κι όταν τα δύο κοριτσάκια σμίγουν, αποφασίζουν ν' αλλάξουν για λίγο ρόλο και να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο για το συνοικέσιο ανάμεσα στα δύο πρόσωπα που αγαπούν...
129425 Σε νέους άνδρες πρέπει να ελέγχεται η έκθεσή τους σε παράγοντες κινδύνου, λόγω τρόπου ζωής και να γίνεται συστηματική πληροφόρηση για το πώς αυτοί οι παράγοντες μπορεί μακροχρόνια να αλλάξουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα.
143418 Εδώ όμως φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο και ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος έχοντας ήδη προβλέψει προεκλογικά - και όχι τυχαία - την εξέλιξη αυτή, την ενισχύει τώρα με κάθε τρόπο, προβάλλοντας σκανδαλωδώς από τα δικά του μέσα ενημέρωσης τους δύο αντιπροέδρους του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιλίρ Μέτα και Λουάν Χαϊντάραγκα - επίδοξους δελφίνους του Φατός Νάνο - ενώ παράλληλα μεθοδεύει την προσέλκυση στη Βουλή των σοσιαλιστών βουλευτών, όπως λέγεται, με κάθε τρόπο, ακόμα και αλλάζοντας αν χρειαστεί τη σειρά επιλογής στη λίστα του κόμματος.
143554 Με αφορμή, όπως διεφάνη τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο, για κάποια προσέγγιση με την Αριστερά - τουλάχιστον έτσι ειπώθηκε, έτσι φάνηκε - θέλω να ρωτήσω και θα επανέλθω σ' αυτό αν η Κυβέρνηση σκέπτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ή δεσμεύεται όποτε και αν διεξαχθούν οι εκλογές, να προχωρήσει με το ισχύον εκλογικό σύστημα.
144746 Αυτά που οφείλουν πρέπει να τα πληρώσουν, μέχρι να αλλάξει ο νόμος, αν αλλάξει.
164188 (Πολλά πάντως άλλαξαν στην επικοινωνιακή τακτική της Ν.Δ. μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
144543 Η μουσική του αλλάζει συνεχώς δρόμους και μοτίβα.
109313 Το δόγμα ποτέ μην αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει ο ομοσπονδιακός της Ιταλίας το αγνοεί ηθελημένα και απαντά (προφανώς προς τους δημοσιογράφους συμπατριώτες του που τον περιμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη παρά την καλή αρχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) ότι όταν το σύστημα της ομάδας λειτουργεί, τότε μπορείς να βγάλεις κάποιους παίκτες μεμονωμένα και να χρησιμοποιήσεις κάποιους άλλους.
80748 Ο Μ. Έβερτ, από την άλλη πλευρά, εκτιμά ότι οι επιθέσεις που δέχεται ο συνεργάτης του αποσκοπούν να πλήξουν τον ίδιο και οφείλονται στο γεγονός ότι η επιτυχής παρουσία του κυρίου καθηγητή στη νευραλγική θέση του εκπροσώπου έχει αλλάξει επί τα βελτίω την εικόνα της Ν.Δ.
70043 Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο βασικό, καθώς από του χρόνου πολλά αλλάζουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω της περίφημης υπόθεσης Μπόσμαν.
70163 Στο μεταξύ, ο Παύλος Γιαννακόπουλος θυμήθηκε χθες να αλλάξει άρδην την περίεργη δήλωση που έκανε την Τετάρτη στην Καλογρέζα:
70843 Αιφνιδιαστικά άλλαξε χθες το σκηνικό στο σίριαλ της ονομαστικοποίησης των μετοχών και της επιχειρούμενης διαφάνειας στο χώρο των κατασκευαστικών εταιρειών και των προμηθειών του Δημοσίου.
70368 Δεν έχει αλλάξει κάτι.
70963 Ωστόσο, αντιρρήσεις εξέφρασαν γυναικείες οργανώσεις, εξαιτίας της ρήτρας που προβλέπει ότι το θύμα μπορεί να αποσύρει την αγωγή, εάν στην πορεία της διερεύνησης του αδικήματος αλλάξει γνώμη.
71049 Αποδέχθηκα πλέον ότι ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν.
71051 Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορώ να τ' αλλάξω και θα δώσω τα πάντα για να το καταφέρω.
71057 Μιλάς για πράγματα που μπορείς και δεν μπορείς ν' αλλάξεις.
71090 Η φράση Just say ΝΟ (Απλώς πες Όχι), πρέπει να αλλαχθεί σε Just say Κ-Ν-Ο-W.
181207 Το πραγματικό πρόβλημα μ' αυτές τις εκλογές είναι να μην υπάρξει η δικομματική πόλωση, να μην υπάρξουν αυτοδυναμίες, να αλλάξουν οι συσχετισμοί για να αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται.
181207 Το πραγματικό πρόβλημα μ' αυτές τις εκλογές είναι να μην υπάρξει η δικομματική πόλωση, να μην υπάρξουν αυτοδυναμίες, να αλλάξουν οι συσχετισμοί για να αλλάξουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται.
181239 Ο ΣΥΝ είναι η δύναμη που μπορεί να αλλάξει πολλά.
181255 Αυτό σημαίνει ότι η υλοποίηση αυτού του δόγματος, που αλλάζει τις παραμέτρους του προβλήματος όπως το αντιμετώπιζαν στο παρελθόν διάφορες χώρες, ενοχλεί αρκετούς και υπάρχουν αντιδράσεις στα προγράμματά μας.
181261 Με αφορμή ερώτηση για το τι έχει αλλάξει, εάν έχει αλλάξει, στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τις πρωτοβουλίες της για το Κυπριακό, τόνισε επίσης την ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να επιμείνουν ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης για την περαιτέρω συνειδητοποίηση τού τι είδους υπηρεσία στην υπόθεση της Κύπρου προσέφεραν οι άγρια δολοφονημένοι Τάσος Ισαάκ και Σολομών Σολωμού:
181261 Με αφορμή ερώτηση για το τι έχει αλλάξει, εάν έχει αλλάξει, στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τις πρωτοβουλίες της για το Κυπριακό, τόνισε επίσης την ανάγκη Ελλάδα και Κύπρος να επιμείνουν ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης για την περαιτέρω συνειδητοποίηση τού τι είδους υπηρεσία στην υπόθεση της Κύπρου προσέφεραν οι άγρια δολοφονημένοι Τάσος Ισαάκ και Σολομών Σολωμού:
72311 Κι υπάρχουν στη μέση και οι εκάστοτε διαιτητές, που σφυρίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο ο καθένας, αλλάζοντας μάλιστα στυλ και από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο!
181638 Τα δεδομένα στο Χόλιγουντ φαίνεται πως αλλάζουν.
72293 Ουσιαστικά, τα μόνα αγωνιστικά δεδομένα που έχουν αλλάξει για τις δυο ομάδες, λίγες ώρες πριν από την αποψινή κόντρα, είναι δύο: ο σοβαρός τραυματισμός του Παπανικολάου, που στερεί από τον Ολυμπιακό έναν αυθεντικό μαχητή, και ο ένας ακόμα... σάπιος πλέι-μέικερ που προστέθηκε στη λίστα του Παναθηναϊκού, ο Γιαννάκης.
72450 Όμως, οι διαθέσεις του Μάο και το κλίμα στο Πεκίνο άλλαζαν και αυξανόταν η ισχύς περισσότερο μετριοπαθών πολιτικών, όπως ο τότε γενικός γραμματέας του κόμματος Ντενγκ Σιαοπίνγκ και ο πρόεδρος Λιού Σαοκί, και περιοριζόταν αυτή του Μάο.
72470 Οι ερυθροφρουροί ξεχύθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, καταλαμβάνοντας τα πάντα, καταδικάζοντας τον ιμπεριαλισμό και το σοβιετικό ρεβιζιονισμό, αλλάζοντας τα ονόματα δρόμων, απαιτώντας να υπάρχει παντού το Κόκκινο Βιβλίο του Μάο.
72528 Πιστεύω, λοιπόν, ότι βοήθησε την κοινωνία ν' αλλάξει τη στάση της απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις.
182709 Στο διάστημα των επόμενων 45 χρόνων (1834-1879) το κτίριο άλλαξε πολλές χρήσεις.
72529 Και, κυρίως, άρχισε να φαίνεται αυτή η αλλαγή σε πολιτικό επίπεδο. - Ειδικά στη Σικελία που θεωρείται ακόμη και σήμερα άντρο της μαφίας, πόσο επηρεάστηκε ο κόσμος; - Άρχισε να εκδηλώνει πλέον έντονη επιθυμία ν' αλλάξουν τα πράγματα. - Άξιοι δικαστικοί διαδέχθηκαν τον Τζιοβάνι Φαλκόνε; - Ναι, ο Κασέλι, για παράδειγμα, ο οποίος έχει τη θέση του αδελφού μου στο Παλέρμο, είναι ένας από αυτούς. - Στη συνάντηση της Γιούνισεφ μιλήσατε για τη θέση της γυναίκας και πόσο αυτή επηρεάζεται από τη μαφία. *Καταρχήν θα έπρεπε να χωρίσουμε τις γυναίκες σ' εκείνες που είναι μέσα στη μαφία και αυτές που είναι έξω και τη μάχονται.
183311 Σκληρή δοκιμασία χαρακτήρισε χθες τον αγώνα αυτό ο Γιώργος Κούδας, για να εκφράσει στη συνέχεια την αισιοδοξία του γι' αυτή την ομάδα: - Το είδαν όλοι ότι άλλαξαν σημαντικά πράγματα, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να πούμε ότι κάναμε τη μεγάλη ομάδα.
47116 Αισθάνεσαι κάποιας μορφής ευθύνη απέναντι στο κοινό; - Κοίταξε, από τότε που ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια, μερικά πράγματα δεν έχουν αλλάξει.
47201 Όταν ξεκίνησα στο Περιστέρι, που ήταν ένας απέραντος κήπος και περπάταγα χιλιόμετρα για ν' αλλάξω παράσταση, έλεγα, κλοτσώντας τις πέτρες, ότι εγώ θα γίνω κάτι.
47437 Ο Prevand θεωρεί πως αυτή η πρώτη εμπειρία του Καμί με τη γερμανική καταπίεση τον έκανε να αλλάξει την κοσμοθεωρία του και, από ειρηνιστής που ήταν ως τότε, να γίνει ενεργό μέλος της Αντίστασης και συνδιευθυντής της αντιστασιακής εφημερίδας Combat, που κυκλοφορούσε παράνομα.
163425 Ακόμα και το ένα, και μεγάλο, λάθος που έκανε, στη σκοτεινή περίοδο του Κοσκωτά (έτσι το είδα εγώ το θέμα), δεν αρκεί για να μου αλλάξει αυτή την εντύπωση.
145817 Στο ερώτημα, πώς άλλαξε ξαφνικά γνώμη κι από εκεί που ήταν ανένδοτος, από εκεί που ένας επιστήθιος φίλος του (Γεωργακάκης) δεν μπορούσε να τον μεταπείσει, μεθοδεύει τώρα την επιστροφή του με τη μεσολάβηση Γιδόπουλου, μόνον ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει απάντηση.
184387 Ο Ρενχάγκελ της Αθήνας άλλαξε την πρόσοψη αναφέρει, σχολιάζοντας τις αλλαγές που έχει ήδη επιφέρει στην ομάδα του Πειραιά ο νέος προπονητής του.
163531 Δεν την έχω δει σε κάποιον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια, όμως, και σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει αλλάξει αγώνισμα.
147679 Γι' αυτό το λόγο προτείνουμε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα αλλάξουν πολλές από τις συνήθειες των Αθηναίων.
162441 Ώ σπου, πήρε τη μεγάλη απόφαση, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της Βούλας: θα άλλαζε αγώνισμα.
162389 Και γράφω προς στιγμήν γιατί, αν τελικά σήμερα η εθνική μας κατορθώσει να πάρει την 5η θέση, τότε ακόμα και στο επίπεδο των εντυπώσεων πολλά θα έχουν αλλάξει.
198098 Ορίστε, την τρομάξατε και δεν πρόλαβε ν' αλλάξει.
184533 Ακόμα και με τα δεδομένα των ευρωεκλογών του '94, ως ελάχιστο όριο των δύο κομμάτων και ως μείζον ποσοστό των υπολοίπων 3 μικρών, αυτό το δικομματικό πρότυπο κατανομής δεν φαίνεται να αλλάζει και στις προσεχείς εκλογές. - Στις τριεδρικές περιφέρειες, η παραχώρηση των εδρών έγινε στα δύο μεγάλα κόμματα με την Α (2 έδρες) και την Γ Κατανομή σε 6 από τις 9 περιφέρειες, τόσο το 1985 όσο και το 1993 (δύο τριεδρικές, της Λέσβου και της Δράμας, έγιναν τριεδρικές με την πρόσφατη ανακατανομή εδρών).
198125 Άλλωστε αυτές τις μέρες αλλάζει κι η ώρα.
198136 Δεν αναμένεται αλλαγή στη σύνθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μολονότι είναι από παλιά γνωστή η επιθυμία του υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου να αλλάξει θέση και να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
198354 Τώρα, (αν δεν αλλάξει την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία), θα έχει όλες τις δυνατότητες να πολεμήσει με όποιες δυνάμεις διαθέτει στο εκλεκτορικό σώμα, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη ή της Ντ.
198185 Σήμερα ο λαός αλλάζει τους πολιτικούς ρόλους.
198186 Αύριο θα αλλάξουμε την Ελλάδα.
162460 Η ψυχολογία μου άλλαξε και η αυτοσυγκέντρωση πήγε περίπατο.
198631 Στη επανάληψη ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων άλλαξε όλη την ομάδα.
162954 Τη δυναμική αντιμετώπιση των διαμαρτυρομένων ναυτικών από τους 600 περίπου λιμενικούς και αστυνομικούς των ΜΑΤ αποφάσισε χθες, ύστερα πολύωρη σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ο ΥΕΝ Κοσμάς Σφυρίου, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή πίεζε τους ανθρώπους της πλοιοκτήτριας εταιρείας να αλλάξουν απόφαση και να οδηγήσουν το πλοίο τους σε κάποιο άλλο λιμάνι της χώρας.
163299 Ο Τζόνσον ξεκίνησε ολόκληρη καμπάνια πριν από μήνες για ν' αλλάξει το πρόγραμμα των τελικών της Ατλάντας και τα κατάφερε.
163844 Το 1983, ο ίδιος σκηνοθετεί Το νευρόσπαστο, στη διάρκεια του οποίου παθαίνει καρδιακό και υποβάλλεται σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, γεγονός που θα τον κάνει ν' αλλάξει τρόπο ζωής (κόβει το κάπνισμα και αρχίζει να προσέχει τη δίαιτά του).
163977 Πρέπει να έχουν αλλάξει τα νούμερα, είπε ο ένας.
164266 Ναι, αλλά βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να αλλάξει τον κομματικό μηχανισμό...
199311 Καρχιμάκης. - Στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει καμία αλλαγή. - Στα Χανιά δεν υπάρχει καμία αλλαγή. - Κατά τα 11/12, είναι αλλαγμένα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., καθώς ο μόνος ο οποίος επανεκλέγεται είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Αθ.
199421 Ο Ντούσκο δεν πρόκειται ν' αλλάξει ενδεκάδα και θα ξεκινήσει το βράδυ με τους έντεκα που ξεκίνησαν τόσο στο ματς του Ουλόι όσο και στα αντίστοιχα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
164242 Σημειώνει ότι η πολιτική του πρωθυπουργού βρίσκεται κοντά στην πολιτική του δικού του κόμματος και παραδέχεται ότι το γεγονός αυτό αλλάζει πλέον τη σχέση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ.
200382 Η γρήγορη ισοφάριση (26) με την κεφαλιά του Ίβιτς αναπτέρωσε κάποιες ελπίδες, αλλά δεν άλλαξε πολλά πράγματα.
200384 Μπορούσε ν' αλλάξει;
200409 Πάντως είναι δύσκολο να αλλάξεις κάποιες συνήθειες που κουβαλάνε από παλιά ορισμένοι παίκτες μου.
200474 Οι Πολωνοί δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ελληνοαργεντινό προπονητή για τους Βάντσικ-Βαζέχα κι αυτός απάντησε ότι ο Γιόζεφ ήταν θετικός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Κριστόφ έχασε την ευκαιρία στο α ημίχρονο να βάλει το γκολ που θα άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού.
200965 Σιγά το θέμα δηλαδή ότι σε δεκαπέντε χρόνια η Ν.Δ. έχει αλλάξει 5 αρχηγούς!
200966 Ξέρετε πόσους προπονητές έχει αλλάξει ο θρύλος, χωρίς να δει φως;
164710 Κατ' αρχήν η τρομερή κούραση, που είχε συσσωρευτεί μέσα μου όλα αυτά τα χρόνια από τη δουλειά, μου γέννησε την ανάγκη να αλλάξω κλίμα.
201668 Σε ό,τι αφορά το θέμα των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και του βορείου Ιράκ, η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ γράφει ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησής της με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ουόρεν Κρίστοφερ, η Τανσού Τσιλέρ έδωσε τα εξής έξι μηνύματα: - Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με ίσους όρους ανάμεσα στον Κούρδο ηγέτη Μασούντ Μπαρζανί και τους Τουρκμένους που ζουν στο βόρειο Ιράκ. - Θα πρέπει να αλλάξει η δομή της πολυεθνικής δύναμης που συμμετέχει στην επιχείρηση προστασίας των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και να αναλάβει και την προστασία των Τουρκμένων. - Θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να καλυφθούν οι οικονομικές απώλειες ύψους 27 δισ. δολαρίων, που υπέστη η Τουρκία λόγω του Πολέμου του Κόλπου. - Θα πρέπει να αρθούν οι ποσοστώσεις, που έχουν επιβληθεί στις εισαγωγές τουρκικών υφαντουργικών προϊόντων στις ΗΠΑ. - Θα πρέπει να εμποδιστούν οι εκπομπές της κουρδικής τηλεόρασης Μεντ-TV στις ΗΠΑ. - Τα ελικόπτερα και τα αντιτορπιλικά που χρειάζονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, θα πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία το ταχύτερο δυνατόν.
198263 Πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην φυλακή από αύριο;
198266 Ο Ευάγγελος Σκοπελίτης παραδέχθηκε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ σε σχέση με παλιότερα, έχουν καλυτερέψει.
198471 Ο Συνασπισμός σχεδόν διπλασίασε τις δυνάμεις του και με μια ισχυρή (για τα δεδομένα του) κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνει έτοιμος να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα μέχρι χθες δεδομένα στην πολιτική ζωή του τόπου, να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.
198471 Ο Συνασπισμός σχεδόν διπλασίασε τις δυνάμεις του και με μια ισχυρή (για τα δεδομένα του) κοινοβουλευτική ομάδα δηλώνει έτοιμος να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα μέχρι χθες δεδομένα στην πολιτική ζωή του τόπου, να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί.
220206 Εάν αλλάξει η θέση τους και πουν ότι αποδέχονται την προοπτική της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε προφανώς η Κυπριακή Δημοκρατία θα βρει έναν τρόπο για να υπάρξει η δυνατότητα να εκφράσουν τα συμφέροντά τους, τις ιδιαίτερες απόψεις τους και να είναι πλήρως ενημερωμένοι.
220365 Πρέπει να αλλάξουν ριζικά τα θεσμικά και πολιτικά πλαίσια της τουρκικής κοινωνίας.
220723 Δεν έχει νόημα αν αλλάξει η κυβέρνηση.
221783 Εγώ νομίζω πως στην ερώτησή σας θα πρέπει να είναι σαφές ότι εμείς εδώ δεν ερχόμαστε ούτε να αλλάξουμε την κυβέρνηση του Ισραήλ, ούτε την αρχή της Παλαιστίνης.
221792 Βεβαίως δεν πρόκειται να αλλάξουμε ή να υπογράψουμε κάποια πράγματα τα οποία είναι αντίθετα στα κόμματά μας ή στα Κοινοβούλιά μας.
235107 Μια όραση για την οποία έχουν αλλάξει τα μέτρα και οι δυνατότητες.
235154 Το αισθητικό αντικείμενο "αλλάζει τη συνηθισμένη σχέση μας προς τον κόσμο και τη γη, έτσι που σταματάμε όλα τα κοινά μας πράττειν και εκτιμάν, γιγνώσκειν και παρατηρείν και υποκύπτουμε στην παράταση της παραμονής μας στην αλήθεια που συμβαίνει στο έργο τέχνης".
235155 Είναι σαν να μας προσκαλεί και να μας προτείνει "ν' αλλάξουμε τη ζωή μας".
235277 Εάν η όψη του κόσμου δεν έχει ακόμα παντού και τελείως αλλάξει, τούτο είναι θέμα χρόνου μόνο.
237106 Έτσι εάν επιθυμούμε να αλλάξουμε το στοιχείο που αυτή τη στιγμή έχει τη τιμή 2, από 2 σε 5, θα δώσουμε την εξής εντολή:
237272 Στη συνέχεια το "Α" αλλάζει τιμή και τη δεύτερη φορά που εκτελείται η εντολή 30, η λογική παράσταση είναι αληθής, διότι μετά την πρώτη εκτέλεση της εντολής 20 το πρόγραμμα περνάει από την εντολή 40.
237369 Αν δεν παρεμβληθεί κάποια εντολή, η οποία να αλλάζει την ροή, ή να τερματίζει το πρόγραμμα τότε το πρόγραμμα θα ξανασυναντήσει την RETURΝ.
238250 Εδώ θέλω να αντιπαρατεθώ σε κάτι που είπε ο κύριος Κολοζώφ, που δυστυχώς χρησιμοποιεί αφορισμούς της παλιάς εποχής, αφορισμούς που δεν του επιτρέπει να καταλάβει ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στην διεθνή πολιτική.
238253 Παλαιότερα είχαμε ένα διπολικό σύστημα, τώρα έχουμε ένα ΝΑΤΟ το οποίο το ίδιο λέει ότι πρέπει να αλλάξει τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας, άλλο αν συμφωνεί με την σημερινή πολιτική του ΝΑΤΟ ή όχι σε διάφορα ζητήματα αλλά σαφώς υπάρχουν αλλαγές.
202065 Ενδιαφέρον θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, γύρω από έναν πρωτοπόρο αστρονόμο της NASA που ανακαλύπτει πως εξωγήινοι με ανθρώπινη μορφή βρίσκονται στον πλανήτη μας αποφασισμένοι ν' αλλάξουν την ατμόσφαιρα της Γης, εξοντώνοντας έτσι τους ανθρώπους για να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι.
202104 Με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ στο ρόλο του επαγγελματία πιστολά που προσλαμβάνεται από κάποιο φίλο του κτηνοτρόφο για να διώξει τους αθώους κτηματίες, αλλά που τελικά αλλάζει στρατόπεδο για να πάει με το μέρος των αδυνάτων.
249782 Ενώ κατά τον 19ο και τις αρχές του 20ού αιώνα παρατηρούνταν έντονος θρησκευτικός χαρακτήρας στο πρόγραμμα των σχολείων, η κατάσταση αυτή άλλαξε, όταν ο Θεμελιώδης Νόμος ενέταξε το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος στην αρμοδιότητα των ομόσπονδων κρατιδίων.
249811 Με την θέση σε ισχύ της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την Ευρωπαϊκή Ένωση (1.11.1993) τροποποιούνται πολλά άρθρα της Συνθήκης ΕΟΚ και συγχρόνως αλλάζει σε πολλές περιπτώσεις η αρίθμησή τους.
250990 Νομίζω ότι πολλές φορές έχουμε προσδιορίσει ποια είναι αυτά που έχουν αλλάξει, και γιατί είναι διαφορετικές οι συνθήκες στην παρούσα δεκαετία, έναντι των δεκαετιών του 70 και του 80.
251035 Γι' αυτό άλλωστε παλεύουμε να την αλλάξουμε στη Διακυβερνητική.
251158 Αλλάζει ήδη αυτή τη στιγμή και θα εξελιχθεί μέσα στην χρονιά 1997, η υφιστάμενη για δεκαετίες δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
251244 Δεν θα βγούμε εμείς μπροστά να πούμε ότι αυτό στηρίζουμε, αυτό προωθούμε, το άλλο πρέπει να το αλλάξουμε για να προχωρήσει;
251394 Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβετε πόσο οι συνθήκες έχουν αλλάξει και πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός.
251519 Και υπάρχει απειλή από τη μεριά της Τουρκίας, η οποία θέλει να αλλάξει το status quo στο
251593 Η Διακυβερνητική Διάσκεψη εισέρχεται στο τελευταίο της στάδιο και ότι μέχρι το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις που θα αλλάξουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ ως βάση της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα σηματοδοτήσουν τη νέα πορεία της Ευρώπης προς το 2000.Καίριο ζήτημα εδώ, με ποιο τρόπο θα παρέμβουμε να επηρεάσουμε αυτές τις εξελίξεις.
251601 ΝΑΤΟ, που αλλάζει συνολικά μορφή.
251650 Ο ελληνικός αμυντικός σχεδιασμός έπρεπε να αλλάξει επομένως τον προσανατολισμό του και να έχει πλέον τον χαρακτήρα μιας περισσότερο ευέλικτης προσέγγισης των εξελισσομένων συνθηκών της κρίσης στο Αιγαίο.
251980 Γι' αυτό άλλωστε στο πολιτικό ευρωπαϊκό επίπεδο, οι προοδευτικές δυνάμεις, όλες μαζί, όλα τα κόμματα προσπαθούμε να αλλάξουμε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ μέσα από τη Διακυβερνητική
252046 Μπορεί κάποια ποικιλία προς στιγμήν να μην έχει ζήτηση, αυτή θα την αλλάξουμε.
252206 Δεν αλλάζει η διαπίστωση ότι οι κινητοποιήσεις εκφράζουν την ανάγκη επίλυσης λαϊκών αιτημάτων.
252278 Είπα από την πρώτη στιγμή ότι, το τουρκικό αμυντικό δόγμα έχει αλλάξει από το ΄95.
266666 Δεν υπάρχει κίνδυνος να προσπαθήσει το ΝΑΤΟ να αλλάξει με βάση τη νέα δομή του το status quo στο Αιγαίο με μοχλό τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ);
266726 Όμως η ζωή αλλάζει.
266737 Εκείνο που άλλαξε στο παιχνίδι Ευρώπης - Τουρκίας με τη Σύνοδο, ήταν ότι οι σχέσεις πέρασαν σε σοβαρό επίπεδο.
266741 Όταν τα ξεπεράσει, θα δείτε ότι θα επανέλθει αλλαγμένη.
267214 Τώρα βέβαια, είχε αλλάξει κάπως, δεν την κτυπούσε, δεν ερχόταν μεθυσμένος και φρόντιζε την οικογένεια.
267244 Παρ' όλες όμως τις φωνές που του 'βαζε να κόψει αυτό το ελάττωμα, εκείνος δεν εννοούσε ν' αλλάξει τακτική.
267273 Αφού βλέπεις ότι το παιδί υποφέρει, έπρεπε, ν' αλλάξεις τακτική, του παρατήρησε φοβερά προβληματισμένη. - Ποτέ δεν το 'καμα από σκοπού, δικαιολογήθηκε εκείνος. - Δε λέω πως το κάνεις επίτηδες, μα είναι κακή συνήθεια.
282257 V variabilis: μεταβλητός. variegata: αλλαγμένη. velutina: βελούδινη. vera: πραγματική, αληθινή, γνήσια.
296913 Αν οι v και u έχουν διαφορετικό χρώμα, τότε ο αριθμός των τρόπων χρωματισμού δεν αλλάζει αν οι δύο κορυφές ενωθούν, όπως φαίνεται στο Σχήμα 6.12β.
296915 Αν οι v και u έχουν το ίδιο χρώμα, τότε ο αριθμός των τρόπων χρωματισμού δεν αλλάζει αν οι δύο κορυφές συγχωνευθούν, όπως φαίνεται στο Σχήμα 6.12γ.Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός ισούται με P (G2 (k)).
299268 Γυρνώντας με την Αριάδνη στην Αθήνα δεν άλλαξε τα μαύρα πανιά του καραβιού του, σημάδι που για τον Αιγέα σήμαινε ότι ο Θησέας είχε σκοτωθεί.
300124 Σε αυτόν τον τομέα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει έκτοτε.
300178 Αυτό σε συνδυασμό με την περιορισμένη χρήση τής καλωδιακής τηλεόρασης στην Ευρώπη άλλαξαν τα σχέδια για το κανάλι αυτό.
300186 Η συμβολική αποκατάσταση των ισορροπιών επετεύχθη με το να τοποθετηθούν τα κεντρικά γραφεία στην Αλσατία, η οποία πολλές φορές είχε αλλάξει "υπηκοότητα" μεταξύ γαλλικής και γερμανικής πλευράς.
300192 Αλλά και ο τρόπος μετάδοσης άλλαξε προκειμένου να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, αφού μέρος των προβλημάτων του καναλιού αποδόθηκε στη διανομή.
300230 Το να εκτιμήσουμε τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ζήτησης, αλλάζοντας τις τεχνικές παραγωγής και την επίδραση των εξαναγκασμών στην προσφορά εργασίας, η καλύτερη προσέγγιση είναι να κατασκευαστεί ένα πλαίσιο σταθμών πού θα βασίζεται στην αποζημίωση ανά ώρα εργασίας για κάθε χρόνο.
300362 Τα ποσοστά ανάπτυξης, ταλαντεύονται ανάμεσα σε θετικές και αρνητικές τιμές, αλλά αλλάζουν περισσότερο από 1% κατά τη διάρκεια της περιόδου 1969-1973.
300453 Αν οι σχετικοί μισθοί ανά ώρα είναι οι κατάλληλες εκτιμήσεις των σχετικών οριακών προϊόντων τα οικολογικά κέρδη εργασίας πρέπει να αφήνεται να αλλάζουν στο χρόνο.
300462 Αυτό που αλλάζει είναι η σύνθεση των εργασιακών ωρών και συνεπώς η αποτελεσματική εισροή εργασίας που είναι διαθέσιμη στον τομέα.
310811 Δέκα χρόνια αργότερα όμως, μετά από μια γενική απογραφή των επαρχιών της Μακεδονίας (1432/33), ο Μουράτ άλλαξε τακτική και διέταξε "πάσας μεν ληφθήναι μονάς και νεώς, πάσας δε προσόδους αυτών και τα κτήματα αφαιρεθήναι", κατά τον σύγχρονο ιστορικό Ιωάννη τον Αναγνώστη.
310959 Επειδή οι αξιωματούχοι αυτοί άλλαζαν κάθε ένα ή δύο χρόνια, το πεσκέσι είχε καταντήσει τακτική εισφορά.
312185 Βέβαια, οι βασικές αρχές στη διαμόρφωση των όγκων και στη γενική διάρθρωση των επιφανειών δεν αλλάζουν και η διάπλαση των όψεων βασίζεται στα ίδια παραδοσιακά στοιχεία, που όμως εδώ εμφανίζονται αρκετά εξελιγμένα, και αποδεσμευμένα από την προσπάθεια πιστής μίμησης των παλαιότερων προτύπων.
56 R Απάντηση σε όλους τους παραλήπτες p Εκτύπωση μηνύματος s Σώσιμο μηνύματος σε αρχείο u Επαναφορά σβησμένου μηνύματος q Έξοδος στο unix με σώσιμο των αλλαγών x Έξοδος στο unix χωρίς να σώσει τις αλλαγές (αν έχουμε γράψει μηνύματα δεν τους αλλάζει τίποτα)
105 Τα σκηνικά της ταινίας έχουν αλλάξει προς το εκθαμβωτικότερο και χάθηκε το γοτθικό στοιχείο που χαρακτήριζε τις δυο προηγούμενες ταινίες.
37649 Πώς άλλαξε στα τελευταία 4 χρόνια για εσάς η εικόνα που είχατε; - Έτρεφα τότε την ελπίδα ότι με το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών και μέσα από τις εμπειρίες που συγκεντρώθηκαν θα προέκυπτε κάτι καλύτερο από την Ελλάδα.
37971 Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο κόσμος είναι ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί και δεν διστάζει να αλλάξει τις γαστρονομικές του προτιμήσεις.
38075 Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Δημητρούλης ότι απόβλητα σε συγκεκριμένα ποτάμια άλλαξαν το φύλο των ψαριών από αρσενικό σε θηλυκό.
38081 Γιατί δεν συγκρίνω, είπε μονολογώντας, αυτό το παλιό σπέρμα με το σημερινό για να δω τι έχει αλλάξει προς το χειρότερο, γι' αυτό ήταν βέβαιος.
238322 Αυτά, κινούνται και ενεργούν με τρόπους ξένους προς τα πρώτα και δεν είναι προετοιμασμένα να αλλάξουν τις μαθησιακές τους συνήθειες ώστε να κατανοήσουν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες των ειδικών ατόμων.
238757 Αυτό σημαίνει ότι, παρά τη θέσπιση της κοινοτικής αρχής, η κατανομή του φόρου προστιθέμενης αξίας δεν αλλάζει σε σχέση με την ισχύουσα σήμερα αρχή της χώρας προορισμού.
198528 Τους χρωστώ τις πιο όμορφες στιγμές ενός αγώνα που θέλει να αλλάξει την μοίρα του τόπου μας μπροστά στους δύσκολους καιρούς που έρχονται.
38472 Έχω μια υποψία, όμως, ότι οι ίδιοι οι μπλαουγκράνα θα άλλαζαν όσο όσο όλα τους τα χαμένα φάιναλ φορ με έναν ευρωπαϊκό τίτλο!
199227 Αλλάζει το 1/3 των βουλευτών - Στην Α Αθήνας δεν εκλέγονται οι Δ. Μπέης και Γ. Κατσιφάρας.
199169 Και αυτοί οι τομείς είναι: - Πρώτον, ο τομέας των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, η οικονομική εισοδηματική πολιτική, η φορολογική μεταρρύθμιση, το κοινωνικό κράτος, τα κοινωνικά δικαιώματα, στήριξη πραγματική και προστασία των οικονομικά και κοινωνικά αδύναμων. - Δεύτερον, είναι ο τομέας της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και η ανάγκη ν' αλλάξει το πλαίσιο που ισχύει για τα έργα, τις προμήθειες και τις συμβάσεις, για τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις που έχουν σχέση με τους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, η αξιοποίηση του πακέτου Ντελόρ. - Τρίτον, είναι ο τομέας της ευρωπαϊκής πολιτικής, η αναθεώρηση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η σκληρή διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο πλαίσιο της διακυβερνητικής. - Τέταρτον, είναι ο τομέας της εξωτερικής πολιτικής, η εθνική στρατηγική. - Και πέμπτον, είναι οι μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους (περιφερειακή αποκέντρωση, νομαρχιακή αυτοδιοίκηση), η αλλαγή λειτουργίας των ΔΕΚΟ, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πολλά άλλα.
199255 Στη Ν.Δ. προστίθεται ο Γ. Καρασμάνης. - Στην Πιερία στη Ν.Δ., τη θέση του Θ. Μήτρα καταλαμβάνει ο Ε. Πολύζος. - Στις Σέρρες ο πρώτος επιλαχών για το ΠΑΣΟΚ του '93 Ν. Ηλιάδης αλλάζει θέση με το βουλευτή Β. Βασιλακάκη.
199261 Παπαδόπουλος. - Στον Έβρο επανακάμπτει και μάλιστα πρώτος ο Ν. Ζαμπουνίδης, που το 1993 ήταν πρώτος επιλαχών και αλλάζει θέση με τον υφυπουργό Γεωργίας Απ.
199283 Στη Ν.Δ. τη θέση του Α. Δεσύλλα καταλαμβάνει ο επίσης δεύτερος επιλαχών το '93 Σ. Σπύρου. - Στην Κεφαλλονιά τη θέση του Π. Μπενετάτου παίρνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α. Καλαφάτης. - Στη Λευκάδα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Πάλμο αντικαθιστά ο Ε. Βλασσόπουλος, που παλαιότερα πολιτευόταν στον Πειραιά. - Στην Αιτωλοακαρνανία οι τέσσερις από τους οκτώ βουλευτές αλλάζουν.
200229 Στην Ισπανία, η εφημερίδα Ελ Παΐς ξεκινά το άρθρο της για τις ελληνικές εκλογές επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα άλλαξε.
201183 Με γαλάζια γραβάτα ο πρωθυπουργός. - Αλλάξατε γραβάτα κ. πρόεδρε, παρατήρησε προσεκτική δημοσιογράφος. - Δεν έχουν σημασία τα χρώματα, αλλά το περιεχόμενο, απάντησε γελώντας.
201936 Η κυβερνητική πολιτική δεν αλλάζει με την αντικατάσταση προσώπων σε διάφορες θέσεις, υπουργικές ή άλλες.
201692 Πολλοί αλλάζουν ιδέες κάθε 6 μήνες και θα ήταν δύσκολο να τους το καταλογίσουμε.
164833 Η ραφή μεταξύ των δύο χωρών και των δύο τμημάτων της πρώην διχοτομημένης πόλης είναι τόσο ορατή, που δικαίως επισημαίνει το περιοδικό Σπίγκελ ότι το Τείχος υπάρχει ακόμη, μόνο που άλλαξε θέση - μεταφέρθηκε στο κεφάλι των Γερμανών.
165535 Η κοπέλα που πριν από μερικούς μήνες ισχυριζόταν ότι ζητάει δανεικά για να ζήσει (!), η κοπέλα που ήλθε μόνη κι έρημη πριν από μερικά χρόνια στην Αθήνα και που δεν φοβήθηκε τα σχόλια όταν αποφάσιζε να κάνει πλαστική στη μύτη ή ν' αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της, το ιδιόρρυθμο κορίτσι που αγαπάει τη μόδα και που έχει για καλύτερη παρέα το σκυλί της, τον Νάνι, η κοπέλα που έβαψε τα νύχια της μπλε (σαν την Εγκερσζέγκι) για να ταιριάζουν με το κορμάκι που φορούσα, επικαλείται σήμερα τη θεία φώτιση.
180170 Το κύριο μέλημα επομένως, των σοσιαλιστών είναι να προωθούν αυτούς τους στόχους, να προσπαθούν με συνέχεια και συνέπεια να αλλάξουν τη λειτουργία της κοινωνίας στην επιθυμητή κατεύθυνση.
40298 Ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ειδικά ο όρος να αλλάξει η τουρκική θέση σύμφωνα με την οποία θεωρείται αιτία πολέμου η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων.
38223 Όταν φτάνουμε σ' αυτά τα ζητήματα, η κουβέντα απότομα αλλάζει.
38161 Από τις 8 Σεπτεμβρίου του 1991 όμως, όταν ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας τους με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας, όλα άλλαξαν.
40656 Τέταρτον, δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει η απόφαση αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών προς τον κ. Πάγκαλο.
38349 Όμως, η πρόοδος και ο ευδαιμονισμός των τελευταίων χρόνων έχουν αλλάξει βαθιά την ελληνική κοινωνία.
38715 Η παρουσία της Ελλάδας θα άλλαζε σίγουρα κάποιες διατυπώσεις, είναι όμως απίθανο να τροποποιούσε σημαντικά την πολιτική που κρύβεται πίσω από αυτές.
38565 Υπάρχει ενθουσιασμός στα ελληνικά γήπεδα, καλή τεχνική, αλλά καλό θα ήταν ν' αλλάξει ο τρόπος σκέψης και να βλέπει ο κόσμος περισσότερη δράση στον αγωνιστικό χώρο.
38740 Υποκύπτοντας σε πιέσεις στελεχών του κόμματός του να ακολουθήσει σκληρή γραμμή, ώστε να συγκρατήσει τους αναποφάσιστους και ευαίσθητους σε θέματα ασφάλειας ψηφοφόρους, ο Σιμόν Πέρες αλλάζει πορεία.
38759 Σε κάθε χιλιόμετρο η φλόγα θα αλλάζει αθλητικά χέρια, στο πλαίσιο μιας σκυταλοδρομίας που θα καλύψει 24.135 χιλιόμετρα, και θα διαρκέσει 84 μέρες.
38969 Οι νόμοι αυτοί, για διάφορους λόγους, δεν έχουν αλλαχθεί από τη νομοθετική εξουσία.
38978 Όταν οι ίδιοι άνθρωποι ερωτήθηκαν για το τι πιστεύουν ότι θα έκαναν οι υπάλληλοι του υπουργείου τους σε μια αντίστοιχη περίπτωση, οι αριθμοί άλλαξαν.
39191 Μετά τα γεγονότα στην Ίμια, εμείς πράγματι αλλάξαμε τη γραμμή και ξαναθέσαμε βέτο.
39289 Ο Σημίτης αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας και να επισημάνει το σημαντικό ρόλο της στην περιοχή
39369 Ο Ευρωπαίος νομικός, επαναλαμβάνοντας τις ευνοϊκές θέσεις που είχε διατυπώσει και το 1992 για τα Σκόπια, δήλωσε ότι καμιά χώρα δεν έχει δικαίωμα να ζητάει από μία άλλη χώρα να αλλάξει το όνομά της.
39943 Και δεν θα αλλάξει, εάν η οικονομία δεν αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική αντί της σημερινής φοροεισπρακτικής πολιτικής και της ελλειμματομανίας. - Η επικίνδυνη αναζωπύρωση του πληθωρισμού αποδεικνύει πόσο μετέωροι και επιπόλαιοι ήταν οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί και οι προβλέψεις, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.
40166 Ο εκδότης-διευθυντής του Βήματος ορίστηκε από την κυβέρνηση και πάλι μέλος του Δ.Σ., του οποίου η σύνθεση άλλαξε για τέταρτη φορά από το Νοέμβριο του 1993.
40272 Παρ' όλα αυτά, όταν άλλαξαν τη σημαία τους, άνοιξαν το δρόμο για κάτι...
40455 Δεν αλλάζει τίποτα.
56644 Η Μερτέιγ και ο Βαλμόν, δυο κουρασμένες φιγούρες του ιστορικού παρελθόντος που συνυπάρχουν και στο μέλλον, αλλάζουν ρόλους με την ευκολία της φαντασίωσης μέσα στο ερωτικό πεδίο, το κυρίαρχο στις ανθρώπινες σχέσεις.
180178 Μετά τις αμερικανικές εκλογές το σκηνικό βεβαίως θα έχει αλλάξει.
56822 Παρά το γεγονός ότι τώρα η Ευρωεπενδυτική διεξάγει διαπραγματεύσεις για την αγορά της INTERBANK (ανήκει στο γαλλικό όμιλο της Κρεντί Λιονέ), παράγοντες της τραπεζικής αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Όμιλος Λάτση ποτέ δεν έθεσε στο υποσυνείδητό του την πρόθεση να αγοράσει την Τράπεζα Εργασίας, που λόγω της πολυμετοχικής σύνθεσής της αρκεί για να αλλάξει το μάνατζμεντ, η απόκτηση μόλις του 10% του μετοχικού της κεφαλαίου.
57011 Κατά καιρούς θα άλλαζαν πρόσωπα, αλλά ο αριθμός όχι.
54465 Από πρόσφατη μελέτη Βρετανών ειδικών αποδείχθηκε ότι: - Το 81% των ασθενών αλλάζει την αντιυπερτασική θεραπεία και από αυτούς το 42% την άλλαξε λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών. - Το 32% των ασθενών που επισκέπτεται το γιατρό πηγαίνει λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών από την αντιυπερτασική τους θεραπεία. - Το 34% των ασθενών που ρωτήθηκε από τους γιατρούς του δήλωσε ότι είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη θεραπεία. - Το 86% των γιατρών πιστεύει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες παίζουν σημαντικό ρόλο στη συμμόρφωση των ασθενών.
41366 Έχουμε πολλούς παίκτες, που μπορούν ν' αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα.
57338 Σήμερα οι πυξίδες έχουν αλλάξει.
54465 Από πρόσφατη μελέτη Βρετανών ειδικών αποδείχθηκε ότι: - Το 81% των ασθενών αλλάζει την αντιυπερτασική θεραπεία και από αυτούς το 42% την άλλαξε λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών. - Το 32% των ασθενών που επισκέπτεται το γιατρό πηγαίνει λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών από την αντιυπερτασική τους θεραπεία. - Το 34% των ασθενών που ρωτήθηκε από τους γιατρούς του δήλωσε ότι είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες από τη θεραπεία. - Το 86% των γιατρών πιστεύει ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες παίζουν σημαντικό ρόλο στη συμμόρφωση των ασθενών.
57523 Φαντάζομαι μετά το εντυπωσιακό 4-1 και την ανάλογη κατά διαστήματα απόδοση που είχαν κυρίως ο Αλβανός μεσοεπιθετικός αλλά κι ο Ντέμης, ο Παθιακάκης θ' άλλαξε γνώμη...
54485 Όμως, αν και είναι συντριπτικό το ποσοστό (94, 9%) που απαντάει πως το σεξ έχει ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή του ανθρώπου, στο θέμα της λεγόμενης σεξουαλικής απελευθέρωσης τα πράγματα αλλάζουν κάπως.
57759 Πιστεύετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αλλάξει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ;
57764 Ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική, αξία έχει να μην αλλάζουν οι στρατηγικοί στόχοι και όχι η επιμέρους τακτική.
54745 Το σκεπτικό μας δεν αλλάζει.
55828 Τώρα που, μετά τις ανατροπές στις ισορροπίες της Ρηγίλλης, φαίνεται άλλαξαν και οι ρόλοι των πρωταγωνιστών.
55835 Περνώντας τον Ελλήσποντο προσπάθησε να δώσει την αίσθηση, ότι όταν έρθει η ώρα του Μ. Έβερτ (αν χάσει τις εκλογές, που όπως εκτίμησε θα τις χάσει αν δεν αλλάξει πολιτική...) θα έχουν ηττηθεί μαζί του και οι συνυπεύθυνοι, δηλαδή τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ.
55857 Όπως παρατηρούσαν οι ψυχραιμότεροι εκ των συνεργατών του, αν δεν αποδώσουν στην πράξη οι αλλαγές και δεν αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, το θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα γίνει μπούμερανγκ.
58404 Αλλά, σας λέω ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις, όσο η Τουρκία διατυπώνει τέτοιες θέσεις.
58410 Θέλω να ρωτήσω αν η πολιτική της Κυβέρνησης σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές έχει αλλάξει.
56000 Άλλαξε η λειτουργία των κυβερνητικών οργάνων, με κύριο χαρακτηριστικό τη συχνότητα των συνεδριάσεων και τη συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων.
56269 Η επιστροφή του (ασφαλώς το γεγονός της χρονιάς στο NBA) μεταμόρφωσε ένα απλώς αξιόλογο συγκρότημα σε ομάδα τίτλου και απειλεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.
56385 Μπήκαμε σ' αυτή την περιπέτεια με στόχο να αλλάξουμε τη μοίρα αυτής της χώρας.
56402 Πολλοί, κυρίως από την πλευρά της Ν.Δ., άσκησαν κριτική με το επιχείρημα ότι... δεν άλλαξα μέσα σε μια μέρα ή σε μια βδομάδα την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ - ξεχνώντας ότι αν το είχα κάνει πιθανότατα θα είχα οδηγήσει τη ΔΕΗ σε ζημιές, τις οποίες θα εκαλείτο, βεβαίως, να πληρώσει ο καταναλωτής, αυτή τη φορά ως φορολογούμενος.
56425 Στο πλαίσιο αυτό, ύστερα από την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, κινείται και η πρόθεσή μου να μην αλλάξει ο δημόσιος χαρακτήρας του καζίνου της Πάρνηθας με αποτελεσματικό μάνατζμεντ, όπως και να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους λειτουργίας του καζίνου Λουτρακίου.
56517 Στη μετά τον ψυχρό πόλεμο εποχή τόσο το κέντρο όσο και η αριστερά ήταν μοιραίο ν' αλλάξουν στην Ιταλία.
57070 Θα χρειασθεί ν' αλλάξουν μέχρι και τ' όνομα.
40645 Οι δημόσιες δηλώσεις για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αποδυνάμωσαν τις ελληνικές θέσεις και είχαν ως συνέπεια η μεν Σερβία να συνάψει συμφωνία με τα Σκόπια με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας και ο Γκλιγκόροφ να επαναλαμβάνει και να επιμένει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' αλλάξει το συνταγματικό όνομα Μακεδονία.
56733 Δεν φοβάται τους κακούς, δεν φοβάται τα υπερεξελιγμένα όπλα, δεν φοβάται ούτε το γεγονός: ανατρέπει απλώς την εξέλιξή του, αλλάζοντας κατά λίγες στροφές την τροχιά της Γης.
57194 Όταν καλοσκεφτούν όμως, είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξουν γνώμη.
73746 Και μόνο την τελευταία πενταετία έχει αλλάξει 9 προπονητές ενώ πάνω από 25 παίκτες ήρθαν κι έφυγαν... νύχτα.
180222 Θ' αλλάξει κάτι στην πολιτική σας;
57561 Όμως, τα αποτελέσματα της ομάδας δεν βοηθάνε τον πρόεδρο να κάνει με άνεση τις κινήσεις που θέλει και όλο και περισσότερο ακούγονται σενάρια που θέλουν να αλλάζουν χέρια οι μετοχές της ΠΑΕ.
73847 Πώς νομίζετε ότι η κατάσταση θα αλλάξει μετά αυτή τη συνάντηση;
74897 Τ, Αλκατέλ), άλλαξε η σύνθεση του Δ.Σ. με την αντικατάσταση του Σ. Βλιάμου από τον Γ. Κακλή και των εκπροσώπων των εργαζομένων Θ. Γρεβενίτη και Χ. Χριστοφορίδη από τους Γ. Σκαρπέλη και Α. Δούκα.
57796 Αυτό έχει σχέση πιο πολύ με την κατάσταση της οικονομίας μας, που για να αλλάξει πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.
57796 Αυτό έχει σχέση πιο πολύ με την κατάσταση της οικονομίας μας, που για να αλλάξει πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς.
180252 Με τη συμφωνία αυτή άλλαξε η σημαία των Σκοπίων και η γειτονική χώρα εγκατέλειψε την αλυτρωτική και επεκτατική πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα και αναγνώρισε τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων.
180804 Μάλιστα άλλαξε και δέσμη.
180850 Πιστεύω ότι το μυστικό για την επιτυχία είναι το προγραμματισμένο και συστηματικό διάβασμα και θεωρώ ότι τώρα πολλά πράγματα θα αλλάξουν στη ζωή μου και το κυριότερο ότι θα έχω μεγαλύτερες ευθύνες στο πανεπιστήμιο.
180883 Άλλαξε δέσμη και είδε το φως του ο Σπύρος Ανθουλάκης από τη Θεσσαλονίκη που ήρθε 1ος στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος (Ξάνθη).
181318 Η Ν.Δ. λέει ότι θα τα αλλάξει.
94831 Οι Αιγύπτιοι Μέσα από τους αιώνες, ηγέτες... κάθε απόχρωσης, άνδρες και γυναίκες, έχουν προσπαθήσει να βελτιώσουν ή να αλλάξουν τη φύση.
182087 Αγώνες, που έφεραν το κίνημα ν' αλλάξει το ρου της Ιστορίας, για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική υπερηφάνεια.
181770 Υπάρχουν όμως νεότεροι μαθητές 20-25 χρόνων που περιμένουν επαγγελματική αποκατάσταση μ' αυτό το δίπλωμα και άλλοι πολύ μεγαλύτεροι που θέλουν ν' αλλάξουν τη ζωή τους.
182376 Δεν αλλάζει στιλ παιχνιδιού ο ΠΑΟ, αλλάζει μόνον πρόσωπα.
182376 Δεν αλλάζει στιλ παιχνιδιού ο ΠΑΟ, αλλάζει μόνον πρόσωπα.
183509 Από τους ξένους, πάντως, που δύσκολα θα αλλάξουν τόσο σύντομα φανέλα, φαίνεται πως θα είναι οι 12 συνολικά Γάλλοι, που κατέκλυσαν στην κυριολεξία την αγορά των τριών τελευταίων χρόνων.
182794 Αλλάζει ουσιαστικά το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό καθεστώς των αγροτών, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν πραγματικές συντάξεις, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά ένα ανεπαρκές βοήθημα.
183508 Γιατί από φέτος, μία ομάδα μπορεί να αλλάξει... ασταμάτητα όσους ξένους θελήσει και μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του '97, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές.
183945 Άλλαξαν τα πράγματα, όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία το 1981.
96538 Μια Ευρώπη διαφορετική, που έχει αλλάξει, μια Αγγλία που επίσης έχει αλλάξει, μένοντας ­κατά βάθος­ πάντα ίδια.
96538 Μια Ευρώπη διαφορετική, που έχει αλλάξει, μια Αγγλία που επίσης έχει αλλάξει, μένοντας ­κατά βάθος­ πάντα ίδια.
183946 Δεν άλλαξε, όμως, η αρχική απόφαση.
184121 Βέβαια, μια προεκλογική καμπάνια είναι κάτι ζωντανό, κάθε ημέρα αλλάζουν τα δεδομένα και οι καταστάσεις και γι' αυτό κανείς δεν δεσμεύεται, αλλά μέχρι στιγμής, αν δεν αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ριζικά διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα, η πρόθεσή μας είναι να μην πάμε σε μεγάλες συγκεντρώσεις. - Σε καμία δηλαδή;
47439 Οι Γάλλοι, τα τελευταία χρόνια, έχουν ριζικά αλλάξει γνώμη για την προσωπικότητα και την αξία του έργου του θεμελιωτή του υπαρξισμού και εξετάζουν με πολύ διαφορετικό πρίσμα τα διάφορα γεγονότα της ζωής του.
47528 Αλλάζουν επίσης και τα δεδομένα του ελλείμματος για το 1997.
76499 Το περιβάλλον της Εκάλης έχει αναθαρρήσει, διότι, ιδιαίτερα η Δήμητρα Λιάνη, πιστεύει ότι ο στόχος επετεύχθη - η συγκεκριμένη φωτογραφία βοήθησε στο να αλλάξει η εικόνα που έχει ο απλός κόσμος για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
57456 Και τότε οι τελικές ενέργειες δεν εκφράζονταν μόνο από τον Πρέλεβιτς ή τον Φάντερμπεργκ, που είχε αλλαχτεί λίγο πριν, αλλά και από τον Μπουντούρη και τον Στογιάκοβιτς.
75601 Άλλαξαν απότομα θέμα, και το πήγαν εκεί που τους βόλευε, ήτοι σε δήθεν μαγκιές γυναικών οι οποίες είναι και οι πελάτες του συγκεκριμένου ποτού!
76621 Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη προσφυγή στον Άρειο Πάγο και για το θέμα της χρήσης της πιλοτής η εξέταση της οποίας μπορεί να αλλάξει και πάλι το σκηνικό.
58254 Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό το οποίο δίνει την εντύπωση ότι η πολιτική μας έχει αλλάξει.
58255 Αυτό που έχει αλλάξει είναι η κίνηση την οποία θέλει να δώσει στην υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων η Ελληνική
58604 Πιστεύω ότι τα πράγματα αλλάζουν και εξελίσσονται, αλλά δεν μπορώ να υποστηρίξω ότι τα πράγματα είναι λιγότερο καλά απ' ό,τι παλιά.
58613 Θα είχε αλλάξει η ζωή μου, εάν τα είχα γνωρίσει όλα αυτά σε παιδική ηλικία. *Δεν μου φαίνεται ότι φοβάστε την τεχνολογία.
58617 Ήθελα να τ' αλλάξω.
72612 Ο Όλτμαν παρουσιάζει τις τρεις παράλληλες ιστορίες του με τον τρόπο που τρεις σολίστ μουσικοί της τζαζ θα έπαιζαν στα sessions των κλαμπ της εποχής (στην ταινία υπάρχει το συγκεκριμένο κλαμπ του Κάνσας Σίτι όπου έπαιζαν μουσικοί όπως ο Λέστερ Γιανγκ, ο Κάουντ Μπέιζι κ.ά.), αφήνοντας τα διάφορα απρόβλεπτα γεγονότα να αλλάζουν και να καθορίζουν την τύχη των προσώπων του, σκιαγραφώντας παράλληλα την εποχή (είναι παραμονή εκλογών), με τους πολιτικάντηδες, τα παρασκήνια και τη νοθεία στις κάλπες, αλλά και τα φυλετικά προβλήματα και γενικά την όλη κοινωνική κατάσταση.
72635 Πολλοί θα αναρωτηθούν αν θα αλλάξει τίποτα με την επίσκεψη του υπουργού και την ενημέρωσή του.
73040 Τώρα ξέρω, είναι φοβερή πρόκληση να... αλλάζεις την ασφάλεια και να της διοχετεύσεις ένα... ολόκληρο υποσταθμό της ΔΕΗ, ε;
73147 Χαρακτηρίζει, μάλιστα, υποκριτές όσους ανακάλυψαν ότι μέσα σ' ένα μήνα η νέα κυβέρνηση άλλαξε τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ. - Αποκρούει τα περί μοναρχίας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα και λειτουργεί συλλογικά.
73196 Σε μια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ένα μήνα μετά την εκλογή του πρωθυπουργού, ήταν ανατριχιαστικό ν' ακούς μέλη της να... διερωτώνται αν άλλαξε ο πατριωτικός χαρακτήρας του Κινήματος με αφορμή τους χειρισμούς στην κρίση των Ίμια και με τη χρησιμοποίηση του όρου Κεντροαριστερά.
73591 Ένα όμως ξέσπασμα του Λεβαδειακού άλλαξε στη συνέχεια την κατάσταση.
73619 Γιούργια όλοι μαζί στον αγωνιστικό χώρο, ένας στην ανατολή, άλλος στη δύση, πέντε-έξι μπάλες αλλάζουν πόδια... πώς να σας το πω;... θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, τότε που δεν ξέραμε και δεν μας ένοιαζαν οι προκαταρκτικές ασκήσεις και ξεχυνόμασταν στα χωμάτινα γήπεδα με μόνη μας έγνοια ποιος θα πρωτοκλωτσήσει εκείνο το μαγικό τόπι.
75755 Πρόσθεσε ακόμα ότι όσο δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα, η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κάνει κάτι. - Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ κατά την επίσκεψή του στη Βόννη, αναμένεται να ζητήσει οριστικό ξεκαθάρισμα στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
73826 Γνωρίζετε ότι το Κοινοβούλιο έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ορισμένα από τα κείμενα που του στέλνουμε.
76391 Έτσι, ανάμεσα στα νέα προσεχή σχέδια που φαίνεται να πήραν σάρκα και οστά στις Κάνες και που διαφημίζονται στα χθεσινά έντυπα είναι η απόφαση του Αμερικανού ηθοποιού Τζέιμς Σπέιντερ να αλλάξει το ρόλο του ηθοποιού με εκείνο του σκηνοθέτη, η συμφωνία ανάμεσα στο Γάλλο σκηνοθέτη Ζαν-Ζακ Μπενέξ (Ντίβα) και τον ανεξάρτητο Αμερικανό παραγωγό Ντέιβιντ Τζάιλερ (Άλιεν) για το γύρισμα ταινιών καθώς και η απόφαση της γαλλικής εταιρείας Cib y2000 (Underground) να είναι συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Ισπανού Πέδρο Αλμοδοβάρ, Life Flesh, βασισμένη σε βιβλίο της Αγγλίδας Ρουθ Ρέντελ (της οποίας το βιβλίο Η τελετή γύρισε πρόσφατα σε ταινία ο Γάλλος Κλοντ Σαμπρόλ).
76856 Είναι ένας διδάκτωρ φιλοσοφίας που άλλαξε πολλές φορές πεποιθήσεις, θρησκευτικές και άλλες:
76938 Ο Ανδρέας αλλάζει πλευρό χωρίς γερανό.
77037 Συγκεκριμένα, άλλαξαν χέρια, χθες, 152.790 τεμάχια, ενώ προχθές έγιναν πράξεις για 85.110 τεμάχια.
95011 Ο κ. Σαμολαδάς, πάντως, δήλωσε πως ο Άρης έχει προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο και δεν τον αλλάζει.
114897 Σ' αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα που θα αλλάξει ριζικά τις αεροπορικές συγκοινωνίες σε παγκόσμια βάση εμπλέκονται οι Boeing McDonnell Douglas, GE Aircraft Engines, Pratt & Whitne y.
114931 Και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς όλα θα αλλάξουν σε ένα τόσο ευαίσθητο χώρο.
114936 Σε μια ασφαλώς πιο προχωρημένη κατάσταση τα έξυπνα υλικά, σε συνεργασία και με άλλα συστήματα του αεροπλάνου, θα αλλάζουν σχετικά τη μορφή της πτέρυγας ­ ακόμη και εν πτήσει ­ ανάλογα με τις ανάγκες, την κλίση του ενώ στρέφεται, την αλλαγή ύψους πτήσης.
94938 Με την αποχώρηση Μπάγεβιτς το σκηνικό αλλάζει, η ΑΕΚ χάνει σε κύρος και αξιοπιστία, οι παίκτες που επιδιώκει να πάρει αρνούνται ή είναι επιφυλακτικοί.
95143 Αλλάζει ριζικά η φιλοσοφία που διέπει σήμερα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
95145 Έτσι, αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης της διδακτέας ύλης και της αξιολόγησης των μαθητών.
95430 Οι εποχές άλλαξαν, ο ήχος του - ο τόνος του, ακόμη καλύτερα - παρέμεινε ο ίδιος.
95446 Με την έναρξη της νέας δεκαετίας, άλλαξε εταιρείες (από την DJM στην Α and Μ) ακόμη μία φορά.
95935 Μην ξεχνάς ότι κι αυτά αλλάζουν.
96658 Η δρομολογημένη ειρηνευτική διαδικασία εφ' εξής θα δοκιμαστεί πιο σκληρά παρά ποτέ και ίσως αλλάξει κατεύθυνση.
96857 Η δρομολογημένη ειρηνευτική διαδικασία εφ' εξής θα δοκιμαστεί πιο σκληρά παρά ποτέ και ίσως αλλάξει κατεύθυνση.
130708 Και η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του δείχνει ότι οι συσχετισμοί άλλαξαν και ότι το νέο ΠΑΣΟΚ, που προβάλλει ο νέος πρόεδρός του, αποτυπώνεται τουλάχιστον στο επίπεδο των προσώπων.
130726 Μαγκάκης, ο οποίος υποστήριξε στην πρωθυπουργία τον κ. Σημίτη, αλλά στην πορεία άλλαξε στάση και τάχθηκε με τον κ. Τσοχατζόπουλο. - Αποδυναμώθηκε πολύ η ομάδα των κεντρώων, η οποία ουσιαστικά εκπροσωπείται από τον Ι. Χαραλαμπόπουλο, καθώς απέτυχαν να εκλεγούν στελέχη όμως ο Λ. Βερυβάκης, ο Π. Κρητικός κ.ά. - Δεν εξελέγη ούτε αναπληρωματικός ο βουλευτής Χρ.
97646 Το γεγονός ότι συμμετέχει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχει αλλάξει τα σχέδια του Βασίλη Αντωνιάδη όσον αφορά την προετοιμασία και όπως είπε προχθές ο Τέλης Μπατάκης Θα πρέπει να ξεκινήσουμε νωρίτερα, γύρω στις 15-18 Ιουνίου, για να προλάβουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, γι' αυτό αναμένεται ένα καυτό καλοκαίρι για τους παίκτες και όλους εμάς.
97681 Αν δεν αλλάξει κάτι, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να καπαρώσει το Γάλλο για το επόμενο καλοκαίρι και ως τότε θα βολευτεί με άλλες λύσεις, τόσο από την Κοινοτική Ευρώπη (π.χ. Φούτσκα) όσο και από την Ελλάδα.
97742 Κάθε κόμμα, αν θέλει να είναι σοβαρό, δεν αλλάζει στη μέση του δρόμου τον πρωθυπουργό, που επέλεξε διά της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, είπε.
131096 Στην υπόθεση Μανωλά δεν έχει αλλάξει τίποτα.
47609 Έτρεχε με τη δική μας ταχύτητα, σταματούσε όταν το σκάφος μας σταματούσε, έπαιρνε στροφή με τις μπάντες, όταν αλλάζαμε κατεύθυνση...
98584 Ο Κύρκος λαχτάρισε όταν έφαγε 8 λεπτά καπέλο για να αλλάξει την κρεμαγιέρα.
98623 Έχουμε αλλάξει, έχουμε επίσης πληρώσει με πέντε χρόνια αποκλεισμού από την Ευρώπη για την τραγωδία των Βρυξελλών.
98677 Όμως εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τώρα.
132394 ΟΤΑΝ ΤΟΣΟΣ θόρυβος γίνεται για διαπλεκόμενα συμφέροντα, ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να είχε την ευαισθησία να αλλάξει το νόμο για το πόθεν έσχες, ώστε να καθιερωθεί πραγματική δήλωση πόθεν έσχες, αλλά και δήλωση για τις εκλογικές δαπάνες κάθε βουλευτή και τις πηγές χρηματοδότησής του.
132400 Και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία των πολιτικών και της πολιτικής, αλλάζοντας το νόμο για το πόθεν έσχες.
132309 Πολλά άλλαξαν από τότε, και δεν χρειάζεται να δεις τον Λουτσιάνο Παβαρότι για να το συνειδητοποιήσεις.
132795 Η αγάπη του Στέλιου για την ΑΕΚ δεν στάθηκε ικανή να τον πείσει να αλλάξει γνώμη.
98941 Εμείς ως τράπεζα, πάντως, δεν αλλάζουμε τα σχέδιά μας, τουλάχιστον όσον αφορά τα καταναλωτικά δάνεια.
132955 Το σύστημα αλλάζει.
132857 Οι παίκτες, μετά την απόφαση Μπόσμαν, αλλάζουν αυτό το καλοκαίρι τις ομάδες πιο εύκολα κι από τα πουκάμισά τους...

Επόμενη Σελίδα     (Σελίδα 1 σε σύνολο 5 σελίδων - 1000 προτάσεις σε σύνολο 5000 προτάσεων)